Handige post van Conflict! Klik op de linkjes en je vindt een recept met een duidelijke uitleg.quote:Op zondag 16 juli 2006 00:50 schreef Conflict het volgende:
17 juli Gebakken eieren
18 juli Kip
19 juli Spaghetti
20 juli Kaasfundue
21 juli Sla, biefstuk, gebakken aardappels
22 juli Pasta, spekjes, spinazie
23 juli Of een maaltijdsalade, of hartige taart met een lichte salade
24 juli Chinees/Pizza, Shoarma halen!
25 juli Kip met Chicken Tonight
26 juli Boerenomelet
27 juli Aardappelen, vlees en groente
28 juli = Special, ouders komen thuis, menu moet nog gemaakt worden=
Ja!quote:Op maandag 17 juli 2006 23:16 schreef MUUS het volgende:
Alfisti zou vandaag ook dapper aan de slag gaan en hopelijk komt hij nog een update doen. .
En ook na snijden zowel je handen als je mes wassen voor je er iets anders mee gaat doen.quote:Op maandag 17 juli 2006 23:18 schreef Biancavia het volgende:
Let trouwens op met rauwe kip.
Nooit je groentes snijden op hetzelfde plankje als waar je eerst je kip op hebt gesneden.
misschien kunnen we die beter ff aanpassen. En dan de finale nog bedenken natuurlijk!quote:Op maandag 17 juli 2006 23:19 schreef Isabeau het volgende:
Die kaasfondue, is dat een blijvertje voor de 20e?
Ik heb geen broodrooster maar wel een tosti-ijzer. Dat werkt ook goed. (Niet te hard dichtdrukken, anders gaan die pita-broodjes er een beetje maf uitzien.)quote:Op maandag 17 juli 2006 23:19 schreef Conflict het volgende:
Wisten jullie trouwens dat pitabroodjes het beste in de broodrooster kunnen? Werkt tien keer beter dan in de oven en ze worden lekkerder
Kaasfondue bij temperaturen boven de 30 graden klinkt me toch wat vreemd in de oren.quote:Op maandag 17 juli 2006 23:19 schreef Isabeau het volgende:
Die kaasfondue, is dat een blijvertje voor de 20e?
Nosh was er niet kapot van en echt koken is het ook niet natuurlijk.quote:Op maandag 17 juli 2006 23:19 schreef Isabeau het volgende:
Die kaasfondue, is dat een blijvertje voor de 20e?
Dat staat al gepland voor de 24e. (Afhaaldag)quote:Op maandag 17 juli 2006 23:24 schreef Biancavia het volgende:
Shoarma met pitabroodjes en knoflooksaus. En salade erbij.
dat kan hij op 24 juli gaan halen (dus niet laten bezorgen ).quote:Op maandag 17 juli 2006 23:24 schreef Biancavia het volgende:
Shoarma met pitabroodjes en knoflooksaus. En salade erbij.
Bij deze temperaturen is het idd niet zo lekker. Sowieso eet je vaak wat minder als het warm is, en kaasfondue is enorm machtig. Voordat je halverwege bent lig je waarschijnlijk peentjes zwetend en uitgeteld op de bank .quote:Op maandag 17 juli 2006 23:22 schreef Bruce117 het volgende:
[..]
Kaasfondue bij temperaturen boven de 30 graden klinkt me toch wat vreemd in de oren.
Maar het is natuurlijk wel snel en makkelijk klaar te maken.
Ermmmm....quote:Op maandag 17 juli 2006 23:25 schreef Isabeau het volgende:
...maar wat dan, Conflict, wat dan!
En notenrijst van Lassie erbij.quote:Op maandag 17 juli 2006 23:27 schreef Jernau.Morat.Gurgeh het volgende:
[..]
Bij deze temperaturen is het idd niet zo lekker. Sowieso eet je vaak wat minder als het warm is, en kaasfondue is enorm machtig. Voordat je halverwege bent lig je waarschijnlijk peentjes zwetend en uitgeteld op de bank .
Heb je een wok? Pik bij de super een zakje terryaki-saus op. Kipfilet, snijboontjes en een paprika fijn snijden en even lekker wokken in de saus. Heel snel klaar en erg lekker!
Bijvoorbeeld. Als de rijst lukt .quote:
Nou die sla en knoflook-yoghurtmeuk prak ik IN het broodje. Uiteraard kan daar nog een simpele frisse salade bij. Komkommersalade ofzo. .quote:Op maandag 17 juli 2006 23:29 schreef Conflict het volgende:
Feta door de salade, die gehaktballetjes zijn wel tof erbij, misschien een pastasalade dan?
Laten we ff op Nosh wachten.quote:Op maandag 17 juli 2006 23:31 schreef MUUS het volgende:
[..]
Nou die sla en knoflook-yoghurtmeuk prak ik IN het broodje. Uiteraard kan daar nog een simpele frisse salade bij. Komkommersalade ofzo. .
quote:Op maandag 17 juli 2006 23:22 schreef MUUS het volgende:
[..]
Nosh was er niet kapot van en echt koken is het ook niet natuurlijk.
Voor die dag moet er dus nog wat anders verzonnen worden, maar misschien kan Nosh zelf aangeven wat hij zou willen eten? De spaghetti en boerenomelet gaf hij ook al zelf aan.
Dit was mijn voorlopige planning.quote:Op zondag 16 juli 2006 16:51 schreef Nosh het volgende:
Overigens is het semi-definitieve schema nu:
17 juli Gebakken eieren
18 juli Gemarineerde Kip á la Conflict
19 juli Spaghetti á la Muus
20 juli Pasta, spekjes, spinazie á la Xennia
21 juli Sla, biefstuk, gebakken aardappels
22 juli Ergens anders eten, mensen overdonderen met mijn plotselinge kook-vaardigheden.
23 juli Een hartige taart met een lichte salade á la Albert Heijn
24 juli Chinees/Pizza, Shoarma halen!
25 juli Kip met Chicken Tonight á la Isabeau
26 juli Boerenomelet á la Muus
27 juli Pastasalade met feta á la RichardF
28 juli = Special, ouders komen thuis, menu moet nog gemaakt worden=
Conflict! Foei! (ja, dat moet even, ik ben hier ook mod hè )quote:
Of je past 'kut-m'n-rijst-lukte-niet-zo-goed'-camouflage truc 1 toe:quote:Op maandag 17 juli 2006 23:29 schreef Jernau.Morat.Gurgeh het volgende:
[..]
Bijvoorbeeld. Als de rijst lukt .
En zo niet, dan smaakt het ook prima met aardappelpuree.
Mijn rijst is altijd goed.quote:Op maandag 17 juli 2006 23:34 schreef Jernau.Morat.Gurgeh het volgende:
[..]
Of je past 'kut-m'n-rijst-lukte-niet-zo-goed'-camouflage truc 1 toe:
De net te gare, of net-niet-gaar-genoeg rijst even meebakken in de wok .
Jaaaaa, die van jou wel! Maar jij bent geen culinaire ramp.quote:
quote:Op maandag 17 juli 2006 23:37 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Jaaaaa, die van jou wel! Maar jij bent geen culinaire ramp.
Wij zijn in dit topic dol op kneusjesquote:Op maandag 17 juli 2006 23:38 schreef tho_Omas het volgende:
Leuk initiatief. Hier nog zo'n kneus in de keuken.
quote:Op maandag 17 juli 2006 23:39 schreef Conflict het volgende:
Misschien moeten we ook een 'in 10 minuten klaar' topic openenquote:Op maandag 17 juli 2006 23:42 schreef Misstique het volgende:
Ik lees aandachtig mee voor wat makkelijke recepten.
Geen kneus, maar eerder lui in de keuken. .
Goed idee! .quote:Op maandag 17 juli 2006 23:43 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Misschien moeten we ook een 'in 10 minuten klaar' topic openen
proeven!!! dat is de beste tip!!quote:Op maandag 17 juli 2006 23:46 schreef Jernau.Morat.Gurgeh het volgende:
En proeven. Bij elke stap. Proef zelf hoe het smaakt, en let let er op hoe smaken veranderen wanneer je zaken toevoegt. Zo leer je vanzelf hoe ingredienten de smaak beinvloeden, en wordt het vanzelf 'logisch' hoe je bepaalde smaken moet onderdrukken of juist versterken.
Je moet twee verschillende snijplanken gebruiken. Eén voor groenten en één voor vlees, en die ook allebei altijd alleen maar voor die dingen gebruiken!quote:Op maandag 17 juli 2006 23:48 schreef Remco_h het volgende:
om kruisbesmetting tussen groenten en vlees te voorkomen snij ik altijd eerst mijn groente (die dump ik dan in een schaaltje) en als laatst t vlees, als je je dat gewend heb je nooit meer risico
Dat doe ik ook altijd.quote:Op maandag 17 juli 2006 23:48 schreef Remco_h het volgende:
om kruisbesmetting tussen groenten en vlees te voorkomen snij ik altijd eerst mijn groente (die dump ik dan in een schaaltje) en als laatst t vlees, als je je dat gewend heb je nooit meer risico
ik heb er 3quote:Op maandag 17 juli 2006 23:51 schreef MUUS het volgende:
[..]
Je moet twee verschillende snijplanken gebruiken. Eén voor groenten en één voor vlees, en die ook allebei altijd alleen maar voor die dingen gebruiken!
Koop daarom twee verschillende snijplanken zodat je goed uit elkaar kunt houden welke voor het vlees en welke voor groenten is. .
psies, je vlees ligt ook niet zo lang in de "open lucht"quote:Op maandag 17 juli 2006 23:51 schreef Jernau.Morat.Gurgeh het volgende:
[..]
Dat doe ik ook altijd.
En het heeft nog een voordeel: Aangezien je heel vaak bij recepten begint met het aanbraden van het vlees, en daarna de groentes gaat toevoegen heb je die groentes al klaar staan. Je komt dan niet in de verleiding om met dat vlees te beginnen terwijl je je groentes nog moet schoonmaken en snijden, die staan immers al klaar.
'Moeten' is een groot woord. Het strict scheiden van snijplanken is iets wat in professionele keukens gehanteerd wordt, voornamelijk om te voorkomen dat de groentes van gerecht B gesneden worden op dezelfde plank waar het vlees van gerecht A op gesneden is. Als je alleen in de keuken staat is eerst het snijden van de groentes, en daarna het vlees geen probleem. Zolang je de plank maar aan de kant mikt, en niet meer gebruikt om nog even iets op te 'parkeren'. Daar kun je dan beter een schaaltje, bord of andere plank voor gebruiken.quote:Op maandag 17 juli 2006 23:51 schreef MUUS het volgende:
[..]
Je moet twee verschillende snijplanken gebruiken. Eén voor groenten en één voor vlees, en die ook allebei altijd alleen maar voor die dingen gebruiken!
Koop daarom twee verschillende snijplanken zodat je goed uit elkaar kunt houden welke voor het vlees en welke voor groenten is. .
Bedankt voor het compliment, maar het is toch ietwat overdreven, heur.quote:Op maandag 17 juli 2006 23:56 schreef Jernau.Morat.Gurgeh het volgende:
[..]
'Moeten' is een groot woord. Het strict scheiden van snijplanken is iets wat in professionele keukens gehanteerd wordt
!quote:Op maandag 17 juli 2006 23:58 schreef MUUS het volgende:
[..]
Bedankt voor het compliment, maar het is toch ietwat overdreven, heur.
Hehe, goede tip.quote:Op dinsdag 18 juli 2006 00:06 schreef Jernau.Morat.Gurgeh het volgende:
Oh, nog iets...
Als je ouders nou mooie houten snijplanken hebben hè?
Om dan bij thuiskomst wat droevige reacties te voorkomen: Een houten snijplank niet in de vaatwasser kiepen. En ook niet even lekker lang laten weken in een sopje 'omdat-ie dan lekker schoon wordt'.
Onder de kraan met warm water afspoelen en afborstelen. Daarna rechtop zetten en laten drogen.
zo doe ik t ook altijd, eens in de zoveel tijd in de olie.quote:Op dinsdag 18 juli 2006 00:06 schreef Jernau.Morat.Gurgeh het volgende:
Onder de kraan met warm water afspoelen en afborstelen. Daarna rechtop zetten en laten drogen.
Ja hoor, al is dat vaak niet eens nodig. Voor een goede pan met een tefal (of aanverwante) coating is even goed schoonmaken met een stuk keukenrol vaak voldoende.. Mits je niks hebt laten aanbranden of er rotzooi aan de buitenkant of bij het handsvat zit. Maar dat zie je vanzelf, en als dat het geval is was je hem even af.quote:Op dinsdag 18 juli 2006 00:11 schreef Nosh het volgende:
[..]
Hehe, goede tip.
Een pan met anti-aanbak laag kan overigens toch gewoon met afwasborstel en afwasmiddel schoongemaakt worden?
Nee, dat snap ik, en dat doe ik zelf ook niet. Het ligt een beetje aan de hoeveelheid pannen/borden/kopjes die je hebt hoe je daar het beste mee om kan gaan. Zelf woon ik ook alleen en lukt het me om 1 tot 2 keer in de week de vaatwasser vol te krijgen. Gewoon een kwestie van alles wat je gebruikt hebt er in zetten, en als hij vol is zet je hem aan voordat je naar bed gaat. 's Ochtends kun je hem dan leeghalen en staan je kastjes weer vol met schone spullen.quote:(ik ga geen vaatwasser aanzetten voor één kopje, één bord, wat bestek en een pan )
Dat wel, maar je gaat een logistiek probleem krijgen. Waar ga je je vuile spullen vervolgens laten? Meestal stapelt dat zich vervolgens op op het aanrecht. gevolg: Aan je aanrecht kun je je kont niet meer keren met koken, en je vaatwasser zit halfvol met schone spullen.quote:Op dinsdag 18 juli 2006 00:24 schreef tho_Omas het volgende:
Of je laat het schone gewoon in de vaatwasser staan. Dan kun je 2 minuten langer uitslapen. Zeer efficient voor alleenstaande huismannen.
Nou, nee. Ik heb een schurfthekel aan afwassen, en dat is zacht uitgedrukt. Ik weet van mezelf dat ik met de hand afwassen alleen maar ga uitstellen tot er geen schoon lepeltje meer te vinden is in huis. En dan schakel ik over op het afwassen van dat wat ik die dag nodig heb, en blijft de grote bende staan. Ik ken mezelf wat dat betreft maar al te goed. Alles wat vuil is gaat de vaatwasser in, en wanneer dat ding (redelijk) vol zit gaat-ie aan. Daar kan ik mezelf goed aan houden, en het werkt.quote:Op dinsdag 18 juli 2006 00:35 schreef tho_Omas het volgende:
Ja ach, als je toch alleen bent kun je net zo goed meteen handwassen als je klaar bent. Kun je ook uitslapen.
Goedeterugvindtip!quote:Op maandag 17 juli 2006 23:46 schreef Jernau.Morat.Gurgeh het volgende:
Ik mis trouwens nog een hele handige tip:
En proeven. Bij elke stap. Proef zelf hoe het smaakt, en let let er op hoe smaken veranderen wanneer je zaken toevoegt. Zo leer je vanzelf hoe ingredienten de smaak beinvloeden, en wordt het vanzelf 'logisch' hoe je bepaalde smaken moet onderdrukken of juist versterken.
quote:Op dinsdag 18 juli 2006 00:39 schreef Jernau.Morat.Gurgeh het volgende:
[..]
Nou, nee. Ik heb een schurfthekel aan afwassen, en dat is zacht uitgedrukt. Ik weet van mezelf dat ik met de hand afwassen alleen maar ga uitstellen tot er geen schoon lepeltje meer te vinden is in huis. En dan schakel ik over op het afwassen van dat wat ik die dag nodig heb, en blijft de grote bende staan. Ik ken mezelf wat dat betreft maar al te goed. Alles wat vuil is gaat de vaatwasser in, en wanneer dat ding (redelijk) vol zit gaat-ie aan. Daar kan ik mezelf goed aan houden, en het werkt.
Is dat er al?quote:Op maandag 17 juli 2006 23:43 schreef Isabeau het volgende:
Misschien moeten we ook een 'in 10 minuten klaar' topic openen
Nouououou... Je kunt een antiaanbaklaag beter met de zachte kant van een (schuur)sponsje schoon maken, als je wilt dat je pan over 2 maanden nog steeds anti-aanbakt. Afwasborstel en schrobben geeft hetzelfde effect als met een vork door de pan roerenquote:Op dinsdag 18 juli 2006 00:11 schreef Nosh het volgende:
[..]
Hehe, goede tip.
Een pan met anti-aanbak laag kan overigens toch gewoon met afwasborstel en afwasmiddel schoongemaakt worden? (ik ga geen vaatwasser aanzetten voor één kopje, één bord, wat bestek en een pan )
In 10 minuten klaar......quote:
* Alfisti meldt en leeft nogquote:Op maandag 17 juli 2006 22:40 schreef MUUS het volgende:
Alfisti, is alles goed gegaan? Kom even updaten!
En hoe smaakte het?quote:Op dinsdag 18 juli 2006 10:22 schreef Alfisti het volgende:
[..]
* Alfisti meldt en leeft nog
wel een beetja laat, ik weet het
De koude pasta salade is prima gelukt
geen problemen ondervonden, "moeilijkste" deel was de pasta gaar maken maar met regelmatig proeven was ook dat geen probleem
Inderdaad, dat dacht ik ook al. Ik ben van plan donderdag iets soortgelijks te maken. Een dag minder aardappels deze week dus (normaal doe ik dat 4 dagen per week), maar dat mag wel met het weer.quote:Op dinsdag 18 juli 2006 10:39 schreef Alfisti het volgende:
[..]
Prima! lekker fris met dit warme weer
@ De rest: Krijgt Nosh zo wel genoeg vitamientjes binnen? Misschien moet er nog wat groente door, of salade bij.quote:Boodschappenlijstje:
chicken tonight
kipfilet of kipblokjes/reepjes
rijst
evt olijfolie, als dat er niet is thuis
Klaarleggen (op volgorde):
snijplank
mes
kipfilet
Tefalpan
olie
spatel of pollepel
pot chicken tonight
kookpan met water
pak rijst
vergiet met hele kleine gaatjes of zeef
bord en bestek
Bereidingswijze:
Kipfilet in stukjes snijden. Of kipblokjes kopen in de supermarkt, maar dat is duurder.
De kipfilet in hete olie bakken. De kip mag in de pan, als de olie borrelt als je er in spuugt. (geen fluim, gewoon een klein tufje) Je bent toch alleen thuis. De kipstukjes de hele tijd roeren in de pan, zodat ze niet vast komen te zitten. Als de kipblokjes bruin beginnen te worden, de chicken tonight erbij doen. En het vuur zo laag mogelijk.
Omdat het bij chicken tonight niet zo heel veel uitmaakt hoelang het pruttelt, begin je nu met de rijst. (weet je ook zeker dat de kip straks gaar is.)
Rijst koken zoals op de verpakking staat. Rijstbuiltjes, zoals in het vorige topic genoemd werden, zou wel eens makkelijker kunnen zijn.
Tijdens het rijskoken vaak in de pan met chicken tonight roeren.
Als de rijst klaar is, afgieten of het vergiet of de zeef gebruiken.
Daarna: de zooi bij elkaar op een bord gooien en opeten.
Eet smakelijk!
paar ons tauge, paprikatje, prei er doorheen, vitamines weer binnen voor vandaagquote:Op dinsdag 18 juli 2006 10:44 schreef piepster het volgende:
Voor de chicken tonight van vanavond:
[..]
@ De rest: Krijgt Nosh zo wel genoeg vitamientjes binnen? Misschien moet er nog wat groente door, of salade bij.
Als je nog tips of verbeteringen hebt op dit recept, graag. (Ik heb al 6 jaar geen chicken tonight gegeten.)
Ligt eraan welke chicken tonight je hebt. Hebben ze kerrie? Dan is ananas erdoor wel lekkerquote:Op dinsdag 18 juli 2006 10:54 schreef piepster het volgende:
Iemand anders nog tips? Anders pas ik het recept aan op bovenstaande post.
Zo'n bak(je) met groentemix voor bami/nasi kan er wel door, lijkt me. Zitten allerlei groenten in, hoef je verder ook niet te snijden. Eerst ff in de koekenpan, dan door de prut mieteren, klaar (het lijkt vaak veel, maar het slinkt in de pan enorm)quote:Op dinsdag 18 juli 2006 10:44 schreef piepster het volgende:
Voor de chicken tonight van vanavond:
[..]
@ De rest: Krijgt Nosh zo wel genoeg vitamientjes binnen? Misschien moet er nog wat groente door, of salade bij.
Herkenbaar...quote:Op dinsdag 18 juli 2006 00:39 schreef Jernau.Morat.Gurgeh het volgende:
[..]
Nou, nee. Ik heb een schurfthekel aan afwassen, en dat is zacht uitgedrukt. Ik weet van mezelf dat ik met de hand afwassen alleen maar ga uitstellen tot er geen schoon lepeltje meer te vinden is in huis. En dan schakel ik over op het afwassen van dat wat ik die dag nodig heb, en blijft de grote bende staan.
Weet je wat je ook kan doen als je spaghetti kookt? Om te testen of het gaar is, pak je een sliert uit de pan en die gooi je tegen de tegeltjes in je keuken aan.quote:Op dinsdag 18 juli 2006 10:22 schreef Alfisti het volgende:
[..]
* Alfisti meldt en leeft nog
wel een beetja laat, ik weet het
De koude pasta salade is prima gelukt
geen problemen ondervonden, "moeilijkste" deel was de pasta gaar maken maar met regelmatig proeven was ook dat geen probleem
Ik ben bang dat dit nog best moeilijk is als je nog nooit gekookt hebt. Ik zou iig uitleggen wat fruiten is. Hoe je de hamlappen moet kruiden. Waarmee en hoeveel. En hoe je in vredesnaam de hamlappen kan aanbraden zonder dat je uien zwart worden.quote:Op dinsdag 18 juli 2006 12:18 schreef kahaarin het volgende:
Hamlapjes kruiden, uitje fruiten, hamlapjes erbij, even goed aanbraden, (BIJBLIJVEN, NIET WEGLOPEN!) scheut rode wijn erover kruidnagels en een laurierblaadje dat 1 ½ uur stoven brood roosteren, hamlapjes in plakjes snijden, op het geroosterde brood een beetje boter, blaadje ijsbergsla erop en daar de plakjes vlees overheen.
Als het vocht wegtrekt vooral water erbij doen, anders eet je schoenzolen.
Ja, ik zie dat er onder je ook wat lekkere salades zijn gepost. Maar dan moet ik die salade 's ochtends maken en dan in de koelkast zetten ofzo? Ik denk dat een AH Maaltijdsalade dan toch beter is!quote:Op dinsdag 18 juli 2006 12:32 schreef Isabeau het volgende:
Als je gaat sporten wil je sowieso geen zware maaltijd hebben, Hagelkaas. Is een AH maaltijdsalade dan niks voor je?
Oef, dat vind ik altijd erg smerig door de chicken tonight Beter een salade ernaast als je echt groente wilt hebben.quote:Op dinsdag 18 juli 2006 11:46 schreef Brahimov het volgende:
Zo'n bak(je) met groentemix voor bami/nasi kan er wel door, lijkt me.
Als je de salade van te voren maakt (wat prima kan hoor), bedenk dan wel dat je de dressing er pas doordoet als je gaat eten Anders wordt het een slappe zooi.quote:Op dinsdag 18 juli 2006 12:38 schreef Hagelkaas het volgende:
Ja, ik zie dat er onder je ook wat lekkere salades zijn gepost. Maar dan moet ik die salade 's ochtends maken en dan in de koelkast zetten ofzo? Ik denk dat een AH Maaltijdsalade dan toch beter is!
Dat kan, als je hem maar tijdig uit de koeling haalt. Als het wat op temperatuur komt krijgt het veel meer smaakquote:Op dinsdag 18 juli 2006 12:38 schreef Hagelkaas het volgende:
Ja, ik zie dat er onder je ook wat lekkere salades zijn gepost. Maar dan moet ik die salade 's ochtends maken en dan in de koelkast zetten ofzo?
Half uur is te kort om te koken en te eten eigenlijk, dus salade is het beste, en de salades van de AH zijn zeker aan te raden.quote:Op dinsdag 18 juli 2006 12:26 schreef Hagelkaas het volgende:
Iemand ideetjes voor morgenavond voor mij? Ik heb plusminus een half uurtje om goed en gezond te eten voordat ik ga sporten Maar ik zou echt niet weten wat.. Zit zelf eigenlijk te denken aan zo'n pak Iglo diepvriesmaaltijd? Die pasta met roomsaus, broccoli en peultjes was namelijk erg goed te doen de vorige keer
quote:Op dinsdag 18 juli 2006 12:25 schreef piepster het volgende:
[..]
Ik ben bang dat dit nog best moeilijk is als je nog nooit gekookt hebt. Ik zou iig uitleggen wat fruiten is. Hoe je de hamlappen moet kruiden. Waarmee en hoeveel. En hoe je in vredesnaam de hamlappen kan aanbraden zonder dat je uien zwart worden.
Zie, koken kijkt heel vanzelfsprekend als je het eenmaal kan, maar als je nog nooit eerder in de keuken hebt gfestaan, zijn al die termen en technieken heel lastig.
Dankjequote:Op dinsdag 18 juli 2006 10:44 schreef piepster het volgende:
Voor de chicken tonight van vanavond:
[..]
@ De rest: Krijgt Nosh zo wel genoeg vitamientjes binnen? Misschien moet er nog wat groente door, of salade bij.
Als je nog tips of verbeteringen hebt op dit recept, graag. (Ik heb al 6 jaar geen chicken tonight gegeten.)
Tomaten room, en dan wat tauge en courgette toevoegen!quote:Op dinsdag 18 juli 2006 12:56 schreef Isabeau het volgende:
De lekkerste chicken tonight vind ik trouwens Tandoori Maar dat is voor iedereen weer anders neem ik aan.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |