ik heb er 3quote:Op maandag 17 juli 2006 23:51 schreef MUUS het volgende:
[..]
Je moet twee verschillende snijplanken gebruiken. Eén voor groenten en één voor vlees, en die ook allebei altijd alleen maar voor die dingen gebruiken!
Koop daarom twee verschillende snijplanken zodat je goed uit elkaar kunt houden welke voor het vlees en welke voor groenten is..
psies, je vlees ligt ook niet zo lang in de "open lucht"quote:Op maandag 17 juli 2006 23:51 schreef Jernau.Morat.Gurgeh het volgende:
[..]
Dat doe ik ook altijd.
En het heeft nog een voordeel: Aangezien je heel vaak bij recepten begint met het aanbraden van het vlees, en daarna de groentes gaat toevoegen heb je die groentes al klaar staan. Je komt dan niet in de verleiding om met dat vlees te beginnen terwijl je je groentes nog moet schoonmaken en snijden, die staan immers al klaar.
'Moeten' is een groot woord. Het strict scheiden van snijplanken is iets wat in professionele keukens gehanteerd wordt, voornamelijk om te voorkomen dat de groentes van gerecht B gesneden worden op dezelfde plank waar het vlees van gerecht A op gesneden is. Als je alleen in de keuken staat is eerst het snijden van de groentes, en daarna het vlees geen probleem. Zolang je de plank maar aan de kant mikt, en niet meer gebruikt om nog even iets op te 'parkeren'. Daar kun je dan beter een schaaltje, bord of andere plank voor gebruiken.quote:Op maandag 17 juli 2006 23:51 schreef MUUS het volgende:
[..]
Je moet twee verschillende snijplanken gebruiken. Eén voor groenten en één voor vlees, en die ook allebei altijd alleen maar voor die dingen gebruiken!
Koop daarom twee verschillende snijplanken zodat je goed uit elkaar kunt houden welke voor het vlees en welke voor groenten is..
Bedankt voor het compliment, maar het is toch ietwat overdreven, heur.quote:Op maandag 17 juli 2006 23:56 schreef Jernau.Morat.Gurgeh het volgende:
[..]
'Moeten' is een groot woord. Het strict scheiden van snijplanken is iets wat in professionele keukens gehanteerd wordt
quote:Op maandag 17 juli 2006 23:58 schreef MUUS het volgende:
[..]
Bedankt voor het compliment, maar het is toch ietwat overdreven, heur.
Hehe, goede tip.quote:Op dinsdag 18 juli 2006 00:06 schreef Jernau.Morat.Gurgeh het volgende:
Oh, nog iets...
Als je ouders nou mooie houten snijplanken hebben hè?
Om dan bij thuiskomst wat droevige reacties te voorkomen: Een houten snijplank niet in de vaatwasser kiepen. En ook niet even lekker lang laten weken in een sopje 'omdat-ie dan lekker schoon wordt'.
Onder de kraan met warm water afspoelen en afborstelen. Daarna rechtop zetten en laten drogen.
zo doe ik t ook altijd, eens in de zoveel tijd in de olie.quote:Op dinsdag 18 juli 2006 00:06 schreef Jernau.Morat.Gurgeh het volgende:
Onder de kraan met warm water afspoelen en afborstelen. Daarna rechtop zetten en laten drogen.
Ja hoor, al is dat vaak niet eens nodig. Voor een goede pan met een tefal (of aanverwante) coating is even goed schoonmaken met een stuk keukenrol vaak voldoende.. Mits je niks hebt laten aanbranden of er rotzooi aan de buitenkant of bij het handsvat zit. Maar dat zie je vanzelf, en als dat het geval is was je hem even af.quote:Op dinsdag 18 juli 2006 00:11 schreef Nosh het volgende:
[..]
Hehe, goede tip.
Een pan met anti-aanbak laag kan overigens toch gewoon met afwasborstel en afwasmiddel schoongemaakt worden?
Nee, dat snap ik, en dat doe ik zelf ook niet. Het ligt een beetje aan de hoeveelheid pannen/borden/kopjes die je hebt hoe je daar het beste mee om kan gaan. Zelf woon ik ook alleen en lukt het me om 1 tot 2 keer in de week de vaatwasser vol te krijgen. Gewoon een kwestie van alles wat je gebruikt hebt er in zetten, en als hij vol is zet je hem aan voordat je naar bed gaat. 's Ochtends kun je hem dan leeghalen en staan je kastjes weer vol met schone spullen.quote:(ik ga geen vaatwasser aanzetten voor één kopje, één bord, wat bestek en een pan)
Dat wel, maar je gaat een logistiek probleem krijgen. Waar ga je je vuile spullen vervolgens laten? Meestal stapelt dat zich vervolgens op op het aanrecht. gevolg: Aan je aanrecht kun je je kont niet meer keren met koken, en je vaatwasser zit halfvol met schone spullen.quote:Op dinsdag 18 juli 2006 00:24 schreef tho_Omas het volgende:
Of je laat het schone gewoon in de vaatwasser staan. Dan kun je 2 minuten langer uitslapen. Zeer efficient voor alleenstaande huismannen.
Nou, nee. Ik heb een schurfthekel aan afwassen, en dat is zacht uitgedrukt. Ik weet van mezelf dat ik met de hand afwassen alleen maar ga uitstellen tot er geen schoon lepeltje meer te vinden is in huis. En dan schakel ik over op het afwassen van dat wat ik die dag nodig heb, en blijft de grote bende staan. Ik ken mezelf wat dat betreft maar al te goed. Alles wat vuil is gaat de vaatwasser in, en wanneer dat ding (redelijk) vol zit gaat-ie aan. Daar kan ik mezelf goed aan houden, en het werkt.quote:Op dinsdag 18 juli 2006 00:35 schreef tho_Omas het volgende:
Ja ach, als je toch alleen bent kun je net zo goed meteen handwassen als je klaar bent. Kun je ook uitslapen.
Goedeterugvindtip!quote:Op maandag 17 juli 2006 23:46 schreef Jernau.Morat.Gurgeh het volgende:
Ik mis trouwens nog een hele handige tip:
En proeven. Bij elke stap. Proef zelf hoe het smaakt, en let let er op hoe smaken veranderen wanneer je zaken toevoegt. Zo leer je vanzelf hoe ingredienten de smaak beinvloeden, en wordt het vanzelf 'logisch' hoe je bepaalde smaken moet onderdrukken of juist versterken.
quote:Op dinsdag 18 juli 2006 00:39 schreef Jernau.Morat.Gurgeh het volgende:
[..]
Nou, nee. Ik heb een schurfthekel aan afwassen, en dat is zacht uitgedrukt. Ik weet van mezelf dat ik met de hand afwassen alleen maar ga uitstellen tot er geen schoon lepeltje meer te vinden is in huis. En dan schakel ik over op het afwassen van dat wat ik die dag nodig heb, en blijft de grote bende staan. Ik ken mezelf wat dat betreft maar al te goed. Alles wat vuil is gaat de vaatwasser in, en wanneer dat ding (redelijk) vol zit gaat-ie aan. Daar kan ik mezelf goed aan houden, en het werkt.
Is dat er al?quote:Op maandag 17 juli 2006 23:43 schreef Isabeau het volgende:
Misschien moeten we ook een 'in 10 minuten klaar' topic openen![]()
Nouououou... Je kunt een antiaanbaklaag beter met de zachte kant van een (schuur)sponsje schoon maken, als je wilt dat je pan over 2 maanden nog steeds anti-aanbakt. Afwasborstel en schrobben geeft hetzelfde effect als met een vork door de pan roerenquote:Op dinsdag 18 juli 2006 00:11 schreef Nosh het volgende:
[..]
Hehe, goede tip.
Een pan met anti-aanbak laag kan overigens toch gewoon met afwasborstel en afwasmiddel schoongemaakt worden? (ik ga geen vaatwasser aanzetten voor één kopje, één bord, wat bestek en een pan)
* Alfisti meldt en leeft nogquote:Op maandag 17 juli 2006 22:40 schreef MUUS het volgende:
Alfisti, is alles goed gegaan? Kom even updaten!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |