wat gaat die banaan er snel aanquote:Op dinsdag 18 juli 2006 22:36 schreef Conflict het volgende:
Zo maak je een milkshake (is wel iet mis gegaan met resizen)
Globalquote:Op woensdag 19 juli 2006 10:23 schreef Conflict het volgende:
De punt op de plank doe je alleen als je bijvoorbeeld kuiden gaat hakken![]()
Maar dit is zo'n goedkoop ikea mes, ik zou echt heel graag zo'n mooi sabatier mes willen hebben.
Of eigenlijk wil ik zo'n mes:
[afbeelding]
Daarmee heb ik het geleerd.
Ik ben ermee begonnen. Waar ik werkte zei de kok dat je met een echt scherp mes veel sneller leert hoe je je vingers moet houden dan met een bot mes. En dat kloptquote:Op woensdag 19 juli 2006 10:42 schreef miss_dynastie het volgende:
[..]
Global
Maar die zijn écht voor gevorderden, niet zomaar aan beginnen
Gewoon elke avond even tellen voor de zekerheid!quote:Op woensdag 19 juli 2006 10:46 schreef Conflict het volgende:
[..]
Ik ben ermee begonnen. Waar ik werkte zei de kok dat je met een echt scherp mes veel sneller leert hoe je je vingers moet houden dan met een bot mes. En dat klopt![]()
![]()
Zit ook wat in natuurlijkquote:Op woensdag 19 juli 2006 10:46 schreef Conflict het volgende:
[..]
Ik ben ermee begonnen. Waar ik werkte zei de kok dat je met een echt scherp mes veel sneller leert hoe je je vingers moet houden dan met een bot mes. En dat klopt![]()
![]()
Wat tofquote:Op dinsdag 18 juli 2006 22:36 schreef Conflict het volgende:
Zo maak je een milkshake (is wel iet mis gegaan met resizen)
Ik maak vaak het gehakt rul in een koekepan en doe het dan uitgelekt in een hapjespan waar ik de saus verder in maak.quote:Op woensdag 19 juli 2006 12:58 schreef Richardfun het volgende:
als je bij de appie shopt hebben ze ook mager rundergehakt, hoef je minder vet af te gieten.
Da's nl. wel belangrijk voor je saus Nosh. Sowieso geen olie of boter in de pan doen als je gehakt gaat doen, want dat bevat al genoeg vet van zichzelf. Sterker nog, als het gehakt klaar is (bruin, nergens rood meer) moet je even het vet dat in de pan zit afgieten, daar word je saus nl. niet lekkerder van.
Ja, das idd een van de ranzigste dingen die ik gezien heb met gehakt, een halve kilo (ok, lichtelijk overdreven, iig veelquote:Op woensdag 19 juli 2006 12:58 schreef Richardfun het volgende:
als je bij de appie shopt hebben ze ook mager rundergehakt, hoef je minder vet af te gieten.
Da's nl. wel belangrijk voor je saus Nosh. Sowieso geen olie of boter in de pan doen als je gehakt gaat doen, want dat bevat al genoeg vet van zichzelf. Sterker nog, als het gehakt klaar is (bruin, nergens rood meer) moet je even het vet dat in de pan zit afgieten, daar word je saus nl. niet lekkerder van.
ik gebruik een kunstof spatelquote:Op woensdag 19 juli 2006 14:05 schreef ioko het volgende:
[..]
Ja, das idd een van de ranzigste dingen die ik gezien heb met gehakt, een halve kilo (ok, lichtelijk overdreven, iig veel)boter in de pan om het te rullen (huisgenoot): echt supersmerig. Gehakt netjes rullen is soms ook een aardige klus, iemand daar nog tips voor? Ik gebruik zelf altijd een houten spatel, maar das weer te grof, en met een vork moet je weer zo voorzichtig zijn. Ik gebruik hem trouwens wel.
Ligt ook wel een beetje aan het gehakt hoor. Sommig gehakt is gewoon fijner dan ander gehakt. Neem je half om half gehak, dan krijg je allemaal sliertjes.quote:Op woensdag 19 juli 2006 14:05 schreef ioko het volgende:
[..]
Ja, das idd een van de ranzigste dingen die ik gezien heb met gehakt, een halve kilo (ok, lichtelijk overdreven, iig veel)boter in de pan om het te rullen (huisgenoot): echt supersmerig. Gehakt netjes rullen is soms ook een aardige klus, iemand daar nog tips voor? Ik gebruik zelf altijd een houten spatel, maar das weer te grof, en met een vork moet je weer zo voorzichtig zijn. Ik gebruik hem trouwens wel.
Met rundergehakt hoefde er toch sowieso geen boter/olie in de pan?quote:Op woensdag 19 juli 2006 15:04 schreef Brahimov het volgende:
Tip: gooi niet al het gehakt in 1 keer in de hete boter/ olie. Dat verkleint de kans op spetters en op au, zeker in deze warme mouwloze tijden
quote:Op woensdag 19 juli 2006 15:33 schreef Nosh het volgende:
[..]
Met rundergehakt hoefde er toch sowieso geen boter/olie in de pan?
Erg lekker, niet zo zwaar tafelen met deze hitte is idd enn goed idee!quote:Op woensdag 19 juli 2006 16:14 schreef Hagelkaas het volgende:
Vanavond ga ik voor mijn ouders koken!Even mijn fantastische kookskills laten zien
Voorgerecht: Carpaccio en Tomaat-mozzarella salade
Hoofdgerecht: Vietnamese noedels met peultjes en rosbief
Nagerecht: Mango-Banaan-Aardbeien smootie
Smullen!
Precies, dat dacht ik ookquote:Op woensdag 19 juli 2006 16:17 schreef kahaarin het volgende:
[..]
Erg lekker, niet zo zwaar tafelen met deze hitte is idd enn goed idee!![]()
Ga je ook servetjes vouwen en onderborden gebruiken?quote:Op woensdag 19 juli 2006 16:28 schreef Hagelkaas het volgende:
[..]
Precies, dat dacht ik ookGa de tafel denk ik ook een beetje leuk aankleden, wit tafelkleed, messenleggers etc. Mag best een beetje sjiek die ene keer dat ik voor m'n ouders kook
![]()
Dank je, een eet smakelijk!quote:Op woensdag 19 juli 2006 16:39 schreef Conflict het volgende:
Nosh, wij gaan zo bbq-en, ben benieuwd hoe het verloopt vandaag, succes met de spaghetti, eet smakelijk
Jazeker, meervoudig bestek etc. Ik zal kijken of ik een digicam kan bemachtigen, want mijne is kapot. (Lens afgebrokenquote:Op woensdag 19 juli 2006 16:35 schreef kahaarin het volgende:
[..]
Ga je ook servetjes vouwen en onderborden gebruiken?
Oeh doe eens gauw een camera zoeken, ben benieuwd.quote:Op woensdag 19 juli 2006 16:46 schreef Hagelkaas het volgende:
[..]
Jazeker, meervoudig bestek etc. Ik zal kijken of ik een digicam kan bemachtigen, want mijne is kapot. (Lens afgebroken) Ga over een uurtje maar beginnen met voorbereiden enzo.. Dat fruit moet van de voren toch ingevroren zijn? (Waarom eigenlijk
)
Volgens mij heeft Nosh het druk met koken!quote:Op woensdag 19 juli 2006 17:11 schreef piepster het volgende:
Nosh, heb je nog hulp nodig?
Ik begin zo maar, want de hittegolf heeft een dramatische uitwerking op mijn eetlust.quote:Op woensdag 19 juli 2006 17:20 schreef kahaarin het volgende:
[..]
Volgens mij heeft Nosh het druk met koken!![]()
Dankjewelquote:
Volgende keer wel een uienkam gebruiken hè?quote:
Dankjewel³quote:Op woensdag 19 juli 2006 20:14 schreef Bruce117 het volgende:
Hagelkaas, ziet er goed en smakelijk uit.
Je ouders waren niet voor niets impressed
quote:Op woensdag 19 juli 2006 21:24 schreef Nosh het volgende:
[afbeelding]
En de kokwekker gezet. Weheheheheh want het is een kok, in de vorm van een wekker!1! D:d;;dD:D:D:d
Iemand, sla me. Hard.
Het borrelde, een beetje. Al had het geen kwaad gekund om misschien een minuutje langer te wachten, want het lag inderdaad nogal zwaar op de maag.quote:Op woensdag 19 juli 2006 21:28 schreef Bruce117 het volgende:
Heb je het water wel eerst aan de kook gebracht voordat je de spaghetti er in deed ?
Als het water borrelt, dan kook het gewoon, als het harder borrelt, dan kookt het net zo hard. Dus dat maakt niet uit. Voortaan ff een sliertje proven voor je het eruit haalt.quote:Op woensdag 19 juli 2006 21:36 schreef Nosh het volgende:
[..]
Het borrelde, een beetje. Al had het geen kwaad gekund om misschien een minuutje langer te wachten, want het lag inderdaad nogal zwaar op de maag.
In totaal rond de 10 minuten. Pak zei 8-10, dus nog best op tijd allemaal.quote:Op woensdag 19 juli 2006 21:53 schreef DevilsAndDust het volgende:
En hoe lang heb je de spaghetti nog gekookt?
Dat is geheel gelijk aan mijn milkshake-recept. Zelfs het extra op de knop drukken voor een laatste mix.quote:Op dinsdag 18 juli 2006 22:36 schreef Conflict het volgende:
Zo maak je een milkshake (is wel iet mis gegaan met resizen)
Voor een nog sneller kiproer-resultaat: twee spatels gebruiken!quote:Op dinsdag 18 juli 2006 19:59 schreef Nosh het volgende:
[afbeelding]
Professionele kip-roer actie. Jezus, wat voelde ik me een held toen ik zo bezig was.
Da's zo'n zeker weten drukjequote:Op woensdag 19 juli 2006 22:35 schreef UIO_AMS het volgende:
[..]
Dat is geheel gelijk aan mijn milkshake-recept. Zelfs het extra op de knop drukken voor een laatste mix.
Nosh, een kleine tip voor de volgende keer dat je pasta kookt: de tijd op het pak is eerder een suggestie dan een absolute richtlijn. Gewoon na een aantal minuten een sliertje proeven, en dat zo blijven doen totdat je de pasta goed vind.quote:Op woensdag 19 juli 2006 22:25 schreef Nosh het volgende:
[..]
In totaal rond de 10 minuten. Pak zei 8-10, dus nog best op tijd allemaal.
Mijn mixer heeft daar zelfs een apart knopje voor. Nu ja, het wordt de clean-knop genoemd.quote:
Jep, het was jouw receptjequote:Op woensdag 19 juli 2006 21:59 schreef Remco_h het volgende:
hagelkaas ; was dat t receptje van mij in t 10 minuten topic? duurde t ook echt 10 minuten?
nosh ; je moet altijd proeven, dus ook je spaghetti, als je m nog te taai vind laat je m een minuutje langer koken
Heb je nu de smaak te pakken?quote:Op woensdag 19 juli 2006 20:07 schreef Hagelkaas het volgende:
[..]
DankjewelHet was een heel leuke maaltijd om te koken, nooit te stresserig ofzo. Sommige maaltijden echter, dan sta je met 4 pannen tegelijk te stressen
Mooi dat ze onder de indruk zijnquote:Op donderdag 20 juli 2006 17:06 schreef Nosh het volgende:
Oh btw, mijn ouders zijn onder de indruk. Tenminste, mijn zusje had ze verteld dat ik zelf rijst en chicken tonight, spaghetti én een ei had gemaakt, en ik geloof dat mijn vader nu op z'n knieën zit om god te bedanken dat er nog niks ontploft, in de brand gevlogen of vergast is.
Euhm, eventjes tussendoor, zo'n culinaire ramp ben ik niet hoorquote:Op donderdag 20 juli 2006 10:51 schreef kahaarin het volgende:
[..]
Heb je nu de smaak te pakken?
Het ziet er allemaal heel goed uit en volgens mij vindt je het stiekem ook leuk om te doen!![]()
Komt er aanquote:Op donderdag 20 juli 2006 21:27 schreef ziggyziggyziggy het volgende:
Ober! Mag ik één tvp voor dit fantastische voorbeeld van hoe FOK!ers elkaar uit de brand helpen?
wilt u daar nog iets te drinken bijquote:Op donderdag 20 juli 2006 21:27 schreef ziggyziggyziggy het volgende:
Ober! Mag ik één tvp voor dit fantastische voorbeeld van hoe FOK!ers elkaar uit de brand helpen?
Nou ja, we hebben nog flink wat elleboogjes in de kast staan, maar hoeveel is ongeveer geschikt voor één persoon?quote:Op vrijdag 21 juli 2006 15:23 schreef Richardfun het volgende:
goed idee Nosh, biefstukje kun je beter eten als het iets minder warm is, dan geniet je er meer van. Succes met de pasta salade vanavond, en als je nog vragen er over hebt post je ze maar hier, of spreek je me aan op irc
Je gaat nu al naast je schoenen lopenquote:Op zaterdag 22 juli 2006 00:56 schreef Nosh het volgende:
Pure laster!
Ik heb zondag een lekker knoflook-kippetje met friet voor de boeg, dus ik laat me niet in met pizza-types.
En dat had ik nooit kunnen doen zonder julliequote:Op zaterdag 22 juli 2006 01:58 schreef Xennia het volgende:
[..]
Je gaat nu al naast je schoenen lopen![]()
Ik ga zo met vrienden naar Illegal Vibes Outdoor, dus waarschijnlijk een broodje slechtgebakken hamburger, met een frietje.quote:Op zaterdag 22 juli 2006 12:49 schreef MissyMirjaM het volgende:
wat ga je vanavond eten nosh?
yup! gewoon in de koelkast leggen (op een bord)quote:Op zaterdag 22 juli 2006 12:51 schreef Nosh het volgende:
[..]
Ik ga zo met vrienden naar Illegal Vibes Outdoor, dus waarschijnlijk een broodje slechtgebakken hamburger, met een frietje.
Oh btw, als ik morgenavond die kip wil doen, is het dan verstandig om hem er nu uit te halen?
Of een bakje zo dat het eventuele vocht daarin opgevangen wordtquote:Op zaterdag 22 juli 2006 14:02 schreef Remco_h het volgende:
[..]
yup! gewoon in de koelkast leggen (op een bord)
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |