abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_39967187
Een banaan kan je prakken met een vork. Dan kan je alles bij elkaar doen en ff kloppen met een klopper.

En je kan het ook gewoon in iets doen wat je af kan sluiten en dan heel goed schudden (vandaar de naam milkshake)
pi_39967201
quote:
Op dinsdag 18 juli 2006 22:36 schreef Conflict het volgende:
Zo maak je een milkshake (is wel iet mis gegaan met resizen)
wat gaat die banaan er snel aan

doe je goed
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  † In Memoriam † woensdag 19 juli 2006 @ 10:42:37 #203
43556 miss_dynastie
pi_39967384
quote:
Op woensdag 19 juli 2006 10:23 schreef Conflict het volgende:
De punt op de plank doe je alleen als je bijvoorbeeld kuiden gaat hakken

Maar dit is zo'n goedkoop ikea mes, ik zou echt heel graag zo'n mooi sabatier mes willen hebben.

Of eigenlijk wil ik zo'n mes:

[afbeelding]

Daarmee heb ik het geleerd.
Global
Maar die zijn écht voor gevorderden, niet zomaar aan beginnen
pi_39967462
Conflict, ik doe er altijd wat amandelsschijfjes door En een scheutje Malibu is ook heel lekker
pi_39967509
quote:
Op woensdag 19 juli 2006 10:42 schreef miss_dynastie het volgende:

[..]

Global
Maar die zijn écht voor gevorderden, niet zomaar aan beginnen
Ik ben ermee begonnen. Waar ik werkte zei de kok dat je met een echt scherp mes veel sneller leert hoe je je vingers moet houden dan met een bot mes. En dat klopt
pi_39968373
Hagelkaas' pastamaaltijd!

Benodigdheden:
Blikje sardientjes
Uitje
2 tomaten per persoon (Zelf wellen en pellen of als je lui bent, uit blik)
Teenje knoflook
Goede olijfolie
Zout/Peper
Zwarte olijven in ringetjes gesneden
Kappertjes
Karbonades (1 per persoon)
Italiaanse kruiden
Pak Tagliatelle (Spel ik het nou verkeerd?)
Krop ijsbergsla
Azijn
Pijnboompitten
Rode ui

Bereiding:
Snij de sla in hapklare stukken en doe deze in een kom. Gooi hier wat azijn, olijfolie, zout en peper bij. Bak de pijnboompitten op een hoog vuur en gooi deze door de sla. Snij het rode uitje in kleine stukjes en gooi deze door de sla. Giet een flinke scheut olijfolie in een hapjespan en fruit hier de uitjes in. Zet vervolgens het vuur lager en leg er een paar sardientjes in, en laat deze helemaal zacht worden. Doe er vervolgens knoflook bij en zet het vuur op z'n laagst. Snijd de tomaten in kleine stukjes (+- 2 cm) en gooi ze allemaal in de pan. Laat het geheel met een deksel even sudderen. Zet een pan met gekookt water op het vuur en doe daar de pasta in. Laat deze zolang koken als op het pak staat (Draai het vuur lager als het gaat schuimen). Ondertussen gaan we verder met de saus. Haal het deksel van de pan en roer alles goed door elkaar. Doe er ongeveer één eetlepel kappertjes in en één eetlepel olijfjes. Roer het geheel weer door elkaar en haal de pan van het vuur af. Besprenkel de karbonades met olijfolie, italiaanse kruiden en kleine stukjes knoflook. Doe dit aan beide kanten natuurlijk. Leg ze in de koekepan en bak ze totdat ze van buiten lekker bruin zijn en haal ze van het vuur. Giet dan de pasta af (Of eerder als die al eerder klaar was) en leg ze in een schaal. Giet hier langzaam de pastasaus over en serveer alles met de sla en karbonades. Eet smakelijk!


Misschien voor een lege dag in de planning? Het is echt heel makkelijk om te maken
  woensdag 19 juli 2006 @ 11:20:04 #207
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_39968454
quote:
Op woensdag 19 juli 2006 10:46 schreef Conflict het volgende:

[..]

Ik ben ermee begonnen. Waar ik werkte zei de kok dat je met een echt scherp mes veel sneller leert hoe je je vingers moet houden dan met een bot mes. En dat klopt
Gewoon elke avond even tellen voor de zekerheid!
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10, ja conflict heeft al zijn vingertjes nog!
Het klopt wel wat hij zegt, een bot mes heeft veel meer de neiging om om te klappen als je iets snijdt dat een beetje hard is, wortels of zo, bovendien vlees snijden met een bot mes kan ervoor zorgen dat het taai wordt omdat je het vlees dan als het ware zaagt ipv snijdt.

On topic: ook lekker in een blender:
Stukjes mango, banaan en aardbei invriezen en met een schep sorbetijs en sinaasappelsap in de blender, da's een smoothie, je kunt er voor 's avonds ook een scheutje rum door doen.
be nice or go away
  † In Memoriam † woensdag 19 juli 2006 @ 11:43:56 #208
43556 miss_dynastie
pi_39969215
quote:
Op woensdag 19 juli 2006 10:46 schreef Conflict het volgende:

[..]

Ik ben ermee begonnen. Waar ik werkte zei de kok dat je met een echt scherp mes veel sneller leert hoe je je vingers moet houden dan met een bot mes. En dat klopt
Zit ook wat in natuurlijk
Heerlijke messen zijn het
  woensdag 19 juli 2006 @ 11:48:46 #209
136780 Nosh
hurpdurp
pi_39969365
quote:
Op dinsdag 18 juli 2006 22:36 schreef Conflict het volgende:
Zo maak je een milkshake (is wel iet mis gegaan met resizen)
Wat tof
Zeker dat ik dit nog eens ga doen, de blender wordt hier sowieso schandalig verwaarloosd. Waarschijnlijk omdat mijn ouders een soort van 'je gooit een banaan erin, en hij komt in stukjes eruit!' ideaalbeeld hadden, maar toch.

Vanavond ga ik btw voor de spaghetti. Meeste ingredienten heb ik gelukkig al, alleen even gehakt kopen.
º¤ø„¸Hardcore ¸„ø¤º°
„ø¤º°¨UNITED!!``°º¤
from albania.
pi_39970118
Je kan een banan in zijn geheel erin doen, maar dan had ik veel langer moeten blenderen en dat kan dus niet door het limiet dat aan het opnemen zit. Het is trouwens iets meer dan ik dacht, een minuut denk ik.

Als je gehakt gaat halen, neem dan lekker rundergehaktt, dus geen half om half, dat is niet zo lekker.
pi_39971708
als je bij de appie shopt hebben ze ook mager rundergehakt, hoef je minder vet af te gieten.

Da's nl. wel belangrijk voor je saus Nosh. Sowieso geen olie of boter in de pan doen als je gehakt gaat doen, want dat bevat al genoeg vet van zichzelf. Sterker nog, als het gehakt klaar is (bruin, nergens rood meer) moet je even het vet dat in de pan zit afgieten, daar word je saus nl. niet lekkerder van.
Is God willing to prevent evil, but not able? Then he is not omnipotent.
Is he able, but not willing? then he is malevolent.
Is he both able and willing? Then whence cometh evil?
Is he neither able nor willing? Then why call him God?
  woensdag 19 juli 2006 @ 13:39:15 #212
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_39973159
quote:
Op woensdag 19 juli 2006 12:58 schreef Richardfun het volgende:
als je bij de appie shopt hebben ze ook mager rundergehakt, hoef je minder vet af te gieten.

Da's nl. wel belangrijk voor je saus Nosh. Sowieso geen olie of boter in de pan doen als je gehakt gaat doen, want dat bevat al genoeg vet van zichzelf. Sterker nog, als het gehakt klaar is (bruin, nergens rood meer) moet je even het vet dat in de pan zit afgieten, daar word je saus nl. niet lekkerder van.
Ik maak vaak het gehakt rul in een koekepan en doe het dan uitgelekt in een hapjespan waar ik de saus verder in maak.
be nice or go away
  woensdag 19 juli 2006 @ 14:05:38 #213
85962 ioko
I Appear Missing
pi_39974081
quote:
Op woensdag 19 juli 2006 12:58 schreef Richardfun het volgende:
als je bij de appie shopt hebben ze ook mager rundergehakt, hoef je minder vet af te gieten.

Da's nl. wel belangrijk voor je saus Nosh. Sowieso geen olie of boter in de pan doen als je gehakt gaat doen, want dat bevat al genoeg vet van zichzelf. Sterker nog, als het gehakt klaar is (bruin, nergens rood meer) moet je even het vet dat in de pan zit afgieten, daar word je saus nl. niet lekkerder van.
Ja, das idd een van de ranzigste dingen die ik gezien heb met gehakt, een halve kilo (ok, lichtelijk overdreven, iig veel )boter in de pan om het te rullen (huisgenoot): echt supersmerig. Gehakt netjes rullen is soms ook een aardige klus, iemand daar nog tips voor? Ik gebruik zelf altijd een houten spatel, maar das weer te grof, en met een vork moet je weer zo voorzichtig zijn. Ik gebruik hem trouwens wel.
Coincidence
Makes sense
Only with you
  Redactie Frontpage / Spellchecker woensdag 19 juli 2006 @ 14:09:14 #214
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_39974228
Houten vork
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_39974422
quote:
Op woensdag 19 juli 2006 14:05 schreef ioko het volgende:

[..]

Ja, das idd een van de ranzigste dingen die ik gezien heb met gehakt, een halve kilo (ok, lichtelijk overdreven, iig veel )boter in de pan om het te rullen (huisgenoot): echt supersmerig. Gehakt netjes rullen is soms ook een aardige klus, iemand daar nog tips voor? Ik gebruik zelf altijd een houten spatel, maar das weer te grof, en met een vork moet je weer zo voorzichtig zijn. Ik gebruik hem trouwens wel.
ik gebruik een kunstof spatel

zoiets...

ik doe altijd als t gehakt in de pan zit t in kleinere brokken hakken met t randje van de spatel.
als je dit vaak genoeg doet heb je mooie kleine brokjes. op dat moment begint t gehakt ook al bruiner te worden (lang leve mijn wokbrander) en dan gebruik ik de platte (onder) kant om t gehakt te rullen.

rondjes draaien werkt voor mij wel prettig
suck my asshole taco bender
  † In Memoriam † woensdag 19 juli 2006 @ 14:16:04 #216
43556 miss_dynastie
pi_39974473
Als ik het echt mooi fijn wil hebben jas ik het nog ff door de keukenmachine
pi_39974685
quote:
Op woensdag 19 juli 2006 14:05 schreef ioko het volgende:

[..]

Ja, das idd een van de ranzigste dingen die ik gezien heb met gehakt, een halve kilo (ok, lichtelijk overdreven, iig veel )boter in de pan om het te rullen (huisgenoot): echt supersmerig. Gehakt netjes rullen is soms ook een aardige klus, iemand daar nog tips voor? Ik gebruik zelf altijd een houten spatel, maar das weer te grof, en met een vork moet je weer zo voorzichtig zijn. Ik gebruik hem trouwens wel.
Ligt ook wel een beetje aan het gehakt hoor. Sommig gehakt is gewoon fijner dan ander gehakt. Neem je half om half gehak, dan krijg je allemaal sliertjes.

Ik gebruik zelf een vork en dan prak ik het in de pan tijdens het bakken. Zolang je niet in je pan gaat krassen is er niks aan de hand.

En nog een hele goede tip: koop een 365+ koekepan bij de ikea, dan heb je helemaal nergens meer olie of boter voor nodig
  woensdag 19 juli 2006 @ 15:04:28 #218
135281 Brahimov
They misunderestimated me
pi_39976128
Tip: gooi niet al het gehakt in 1 keer in de hete boter/ olie. Dat verkleint de kans op spetters en op au, zeker in deze warme mouwloze tijden
"Whenever I feel blue, I start breathing again"
  woensdag 19 juli 2006 @ 15:33:21 #219
136780 Nosh
hurpdurp
pi_39977150
quote:
Op woensdag 19 juli 2006 15:04 schreef Brahimov het volgende:
Tip: gooi niet al het gehakt in 1 keer in de hete boter/ olie. Dat verkleint de kans op spetters en op au, zeker in deze warme mouwloze tijden
Met rundergehakt hoefde er toch sowieso geen boter/olie in de pan?
º¤ø„¸Hardcore ¸„ø¤º°
„ø¤º°¨UNITED!!``°º¤
from albania.
  woensdag 19 juli 2006 @ 16:10:17 #220
135281 Brahimov
They misunderestimated me
pi_39978346
quote:
Op woensdag 19 juli 2006 15:33 schreef Nosh het volgende:

[..]

Met rundergehakt hoefde er toch sowieso geen boter/olie in de pan?
"Whenever I feel blue, I start breathing again"
  woensdag 19 juli 2006 @ 16:11:07 #221
35189 Troel
scherp en bot
pi_39978367
Volgens mij leert Nosh erg snel
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_39978448
Vanavond ga ik voor mijn ouders koken! Even mijn fantastische kookskills laten zien

Voorgerecht: Carpaccio en Tomaat-mozzarella salade
Hoofdgerecht: Vietnamese noedels met peultjes en rosbief
Nagerecht: Mango-Banaan-Aardbeien smootie

Smullen!
  woensdag 19 juli 2006 @ 16:17:29 #223
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_39978565
quote:
Op woensdag 19 juli 2006 16:14 schreef Hagelkaas het volgende:
Vanavond ga ik voor mijn ouders koken! Even mijn fantastische kookskills laten zien

Voorgerecht: Carpaccio en Tomaat-mozzarella salade
Hoofdgerecht: Vietnamese noedels met peultjes en rosbief
Nagerecht: Mango-Banaan-Aardbeien smootie

Smullen!
Erg lekker, niet zo zwaar tafelen met deze hitte is idd enn goed idee!
be nice or go away
pi_39978946
quote:
Op woensdag 19 juli 2006 16:17 schreef kahaarin het volgende:

[..]

Erg lekker, niet zo zwaar tafelen met deze hitte is idd enn goed idee!
Precies, dat dacht ik ook Ga de tafel denk ik ook een beetje leuk aankleden, wit tafelkleed, messenleggers etc. Mag best een beetje sjiek die ene keer dat ik voor m'n ouders kook
  woensdag 19 juli 2006 @ 16:35:17 #225
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_39979171
quote:
Op woensdag 19 juli 2006 16:28 schreef Hagelkaas het volgende:

[..]

Precies, dat dacht ik ook Ga de tafel denk ik ook een beetje leuk aankleden, wit tafelkleed, messenleggers etc. Mag best een beetje sjiek die ene keer dat ik voor m'n ouders kook
Ga je ook servetjes vouwen en onderborden gebruiken?
be nice or go away
pi_39979289
Nosh, wij gaan zo bbq-en, ben benieuwd hoe het verloopt vandaag, succes met de spaghetti, eet smakelijk
  woensdag 19 juli 2006 @ 16:40:11 #227
136780 Nosh
hurpdurp
pi_39979338
quote:
Op woensdag 19 juli 2006 16:39 schreef Conflict het volgende:
Nosh, wij gaan zo bbq-en, ben benieuwd hoe het verloopt vandaag, succes met de spaghetti, eet smakelijk
Dank je, een eet smakelijk!
º¤ø„¸Hardcore ¸„ø¤º°
„ø¤º°¨UNITED!!``°º¤
from albania.
pi_39979577
quote:
Op woensdag 19 juli 2006 16:35 schreef kahaarin het volgende:

[..]

Ga je ook servetjes vouwen en onderborden gebruiken?
Jazeker, meervoudig bestek etc. Ik zal kijken of ik een digicam kan bemachtigen, want mijne is kapot. (Lens afgebroken ) Ga over een uurtje maar beginnen met voorbereiden enzo.. Dat fruit moet van de voren toch ingevroren zijn? (Waarom eigenlijk )
  woensdag 19 juli 2006 @ 16:50:54 #229
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_39979737
quote:
Op woensdag 19 juli 2006 16:46 schreef Hagelkaas het volgende:

[..]

Jazeker, meervoudig bestek etc. Ik zal kijken of ik een digicam kan bemachtigen, want mijne is kapot. (Lens afgebroken ) Ga over een uurtje maar beginnen met voorbereiden enzo.. Dat fruit moet van de voren toch ingevroren zijn? (Waarom eigenlijk )
Oeh doe eens gauw een camera zoeken, ben benieuwd.
Dan krijg je een beetje het geschaafd ijs idee, da's wel lekker met dit weer!
be nice or go away
pi_39980670
Nosh, heb je nog hulp nodig?
  woensdag 19 juli 2006 @ 17:20:17 #231
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_39981018
quote:
Op woensdag 19 juli 2006 17:11 schreef piepster het volgende:
Nosh, heb je nog hulp nodig?
Volgens mij heeft Nosh het druk met koken!
be nice or go away
pi_39981547
Camera gevonden volgensmij
  woensdag 19 juli 2006 @ 17:39:34 #233
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_39981708
quote:
Op woensdag 19 juli 2006 17:35 schreef Hagelkaas het volgende:
Camera gevonden volgensmij
Pics?
be nice or go away
  woensdag 19 juli 2006 @ 18:33:39 #234
136780 Nosh
hurpdurp
pi_39983220
quote:
Op woensdag 19 juli 2006 17:20 schreef kahaarin het volgende:

[..]

Volgens mij heeft Nosh het druk met koken!
Ik begin zo maar, want de hittegolf heeft een dramatische uitwerking op mijn eetlust.

Edit: als ik hulp nodig heb, ren ik natuurlijk wel even op en neer.
º¤ø„¸Hardcore ¸„ø¤º°
„ø¤º°¨UNITED!!``°º¤
from albania.
pi_39983413
Ik ga zo barbecuen, dus ik kan je niet meer helpen. Succes!
  woensdag 19 juli 2006 @ 19:05:36 #236
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_39984118
En nog hulp nodig?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_39984916
Ik heb gegeten, het smaakte heerlijk! Mijn ouders waren ook diep onder de indruk
Ik ben de foto's aan het uploaden, het zijn er nogal veel dus het wordt een compleet fotoverslag

Edit: Okee, hier zijn de foto's!


Een paar van de ingrediënten en de snijplank:


Aardbeitjes


Ondertussen de Mie koken:


Het voorgerecht, ik ben die verdomde naam de hele tijd kwijt


En het ging er een beetje over


Mie was klaar, scheutje olijfolie erbij tegen het plakken en voor de smaak:


De wok!


Peultjes wokken, zo kort mogelijk, dat ze maar net eetbaar zijn. Dan zijn de nog heerlijk knapperig en vol smaak/vitamines!


Het vlees, rosbief en entrecote:


Njamm:


Het eindresultaat! Ziet er heerlijk uit al zeg ik het zelf


De tafel: Niet gelukt om zo sjiek te dekken als ik in gedachten had, tijdgebrek


De ingrediënten van de smootie: heerlijk ziet het eruit vind ik!


Nu met ijs en yoghurt:



Ik vond het een zeer geslaagde maaltijd, evenals mijn ouders en zusje en een vriendinnetje van haar wat ook bleef eten Ik kan het eten iedereen aanraden, echt waar!

[ Bericht 82% gewijzigd door Hagelkaas op 19-07-2006 19:57:54 ]
pi_39985773
Looking very nice indeed
jobensaskia.nl
Oi to the punks! Oi to the skins! Oi to the world and everybody wins!
pi_39985816
quote:
Op woensdag 19 juli 2006 20:05 schreef Uhmmie het volgende:
Looking very nice indeed
Dankjewel Het was een heel leuke maaltijd om te koken, nooit te stresserig ofzo. Sommige maaltijden echter, dan sta je met 4 pannen tegelijk te stressen
  Redactie Frontpage / Spellchecker woensdag 19 juli 2006 @ 20:07:39 #240
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_39985827
Ziet er smakelijk uit allemaal
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_39985843
quote:
Op woensdag 19 juli 2006 20:07 schreef Rewimo het volgende:
Ziet er smakelijk uit allemaal
Dankjewel²
pi_39986068
Hagelkaas, ziet er goed en smakelijk uit.

Je ouders waren niet voor niets impressed
Sport is de belangrijkste bijzaak in het leven.
  Redactie Frontpage / Spellchecker woensdag 19 juli 2006 @ 20:15:55 #243
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_39986114
quote:
Op woensdag 19 juli 2006 20:08 schreef Hagelkaas het volgende:
Dankjewel²
Volgende keer wel een uienkam gebruiken hè?
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_39986123
quote:
Op woensdag 19 juli 2006 20:14 schreef Bruce117 het volgende:
Hagelkaas, ziet er goed en smakelijk uit.

Je ouders waren niet voor niets impressed
Dankjewel³ !

En het leuke is dat zij nu aan het afwassen zijn

@ Remiwo, hehe. Die hebben we niet eens, we hebben gewoon zo'n eiersnijder, en daarmee snijd ik altijd uien/tomaten. Gaat ook prima
pi_39987721
Nosh al uitgegeten?
Still a little bit of your face I haven't kissed.
  woensdag 19 juli 2006 @ 21:24:03 #246
136780 Nosh
hurpdurp
pi_39988237
Die schotel met cashewnoten ziet er echt heerlijk uit Hagelkaas

De spaghetti was nogal..stevig.

De ingredienten:

Geen groente inderdaad. Waar ik pas achter kwam toen ik alles uitzocht, en bleek dat we niks meer hadden dan een paar blikken met doperwten/worteltjes en mais, en een flinke hoeveelheid knoflook.
Maar goed, dan wordt het allemaal toch iets eenvoudiger?


De spaghetti, in de pan. Ik heb serieus me een minuut staan afvragen waarom het niet paste. Zelfs nog wat sprietjes doormidden gebroken, als uiterste redmiddel. Uiteindelijk de deksel erop gekleunt, en gewacht.


En de kokwekker gezet. Weheheheheh want het is een kok, in de vorm van een wekker!1! D:d;;dD:D:D:d
Iemand, sla me. Hard.


De gehakt ondertussen deed een stuk meer z'n best dan de spaghetti. Sterker nog, binnen een kleine 5 minuten was alles bruin, en kon de saus erover. En dat terwijl de spaghetti nog heel lang moest!


Het resultaat.
De spaghetti was nogal stevig, maar de saus met gehakt smaakte best lekker, waardoor ik uiteindelijk alleen dat opat.

Morgen ga ik voor de maaltijdsalade, want die had vandaag een 35% sticker.
º¤ø„¸Hardcore ¸„ø¤º°
„ø¤º°¨UNITED!!``°º¤
from albania.
pi_39988371
Nosh, gehakt met saus ziet er gewoon goed uit.

Heb je het water wel eerst aan de kook gebracht voordat je de spaghetti er in deed ?
Sport is de belangrijkste bijzaak in het leven.
pi_39988463
quote:
Op woensdag 19 juli 2006 21:24 schreef Nosh het volgende:


[afbeelding]
En de kokwekker gezet. Weheheheheh want het is een kok, in de vorm van een wekker!1! D:d;;dD:D:D:d
Iemand, sla me. Hard.
. .

Hoe bedoel je 'stevig'? Viel het je te zwaar op zo'n warme dag of was de spaghetti niet lang genoeg gekookt?
Oi!
Op maandag 5 april 2004 21:27 schreef Lorax het volgende:
Ik had die kop van SC wel willen zien toen MUUS 'm in z'n bek scheet
  woensdag 19 juli 2006 @ 21:36:20 #249
136780 Nosh
hurpdurp
pi_39988604
quote:
Op woensdag 19 juli 2006 21:28 schreef Bruce117 het volgende:
Heb je het water wel eerst aan de kook gebracht voordat je de spaghetti er in deed ?
Het borrelde, een beetje. Al had het geen kwaad gekund om misschien een minuutje langer te wachten, want het lag inderdaad nogal zwaar op de maag.



[ Bericht 1% gewijzigd door Nosh op 19-07-2006 21:49:43 ]
º¤ø„¸Hardcore ¸„ø¤º°
„ø¤º°¨UNITED!!``°º¤
from albania.
pi_39989196
En hoe lang heb je de spaghetti nog gekookt?
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_39989243
quote:
Op woensdag 19 juli 2006 21:36 schreef Nosh het volgende:

[..]

Het borrelde, een beetje. Al had het geen kwaad gekund om misschien een minuutje langer te wachten, want het lag inderdaad nogal zwaar op de maag.

Als het water borrelt, dan kook het gewoon, als het harder borrelt, dan kookt het net zo hard. Dus dat maakt niet uit. Voortaan ff een sliertje proven voor je het eruit haalt.

Maar het was dus wel lekker?
pi_39989435
hagelkaas ; was dat t receptje van mij in t 10 minuten topic? duurde t ook echt 10 minuten?

nosh ; je moet altijd proeven, dus ook je spaghetti, als je m nog te taai vind laat je m een minuutje langer koken
suck my asshole taco bender
pi_39990351
Geweldige fotoreportage, en het commentaar erbij nog
De timing is nu eenmaal het allerbelangrijkste met koken

En iedereen is zo begonnen hoor


Je kan dat gerecht van Hagelkaas wel maken als je ouders thuiskomen
  woensdag 19 juli 2006 @ 22:25:06 #254
136780 Nosh
hurpdurp
pi_39990579
quote:
Op woensdag 19 juli 2006 21:53 schreef DevilsAndDust het volgende:
En hoe lang heb je de spaghetti nog gekookt?
In totaal rond de 10 minuten. Pak zei 8-10, dus nog best op tijd allemaal.
º¤ø„¸Hardcore ¸„ø¤º°
„ø¤º°¨UNITED!!``°º¤
from albania.
  Moderator woensdag 19 juli 2006 @ 22:35:06 #255
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_39990988
quote:
Op dinsdag 18 juli 2006 22:36 schreef Conflict het volgende:
Zo maak je een milkshake (is wel iet mis gegaan met resizen)
Dat is geheel gelijk aan mijn milkshake-recept. Zelfs het extra op de knop drukken voor een laatste mix.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
  Moderator woensdag 19 juli 2006 @ 22:39:48 #256
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_39991189
quote:
Op dinsdag 18 juli 2006 19:59 schreef Nosh het volgende:
[afbeelding]
Professionele kip-roer actie. Jezus, wat voelde ik me een held toen ik zo bezig was.
Voor een nog sneller kiproer-resultaat: twee spatels gebruiken!
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_39991457
quote:
Op woensdag 19 juli 2006 22:35 schreef UIO_AMS het volgende:

[..]

Dat is geheel gelijk aan mijn milkshake-recept. Zelfs het extra op de knop drukken voor een laatste mix.
Da's zo'n zeker weten drukje
pi_39992047
quote:
Op woensdag 19 juli 2006 22:25 schreef Nosh het volgende:

[..]

In totaal rond de 10 minuten. Pak zei 8-10, dus nog best op tijd allemaal.
Nosh, een kleine tip voor de volgende keer dat je pasta kookt: de tijd op het pak is eerder een suggestie dan een absolute richtlijn. Gewoon na een aantal minuten een sliertje proeven, en dat zo blijven doen totdat je de pasta goed vind.
Is God willing to prevent evil, but not able? Then he is not omnipotent.
Is he able, but not willing? then he is malevolent.
Is he both able and willing? Then whence cometh evil?
Is he neither able nor willing? Then why call him God?
pi_39998497
Het ziet er best smakelijk uit en inderdaad tijdens het koken veel proeven dan weet je wel wanneer iets klaar is
pi_39998994
Goede reeks . Lekker leesvoer voor dit tijdstip .
  Moderator donderdag 20 juli 2006 @ 09:16:26 #261
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_40001999
quote:
Op woensdag 19 juli 2006 22:45 schreef Conflict het volgende:
Da's zo'n zeker weten drukje
Mijn mixer heeft daar zelfs een apart knopje voor. Nu ja, het wordt de clean-knop genoemd.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_40002193
quote:
Op woensdag 19 juli 2006 21:59 schreef Remco_h het volgende:
hagelkaas ; was dat t receptje van mij in t 10 minuten topic? duurde t ook echt 10 minuten?

nosh ; je moet altijd proeven, dus ook je spaghetti, als je m nog te taai vind laat je m een minuutje langer koken
Jep, het was jouw receptje Ik heb een paar dingetjes aangepast, zoals de peultjes wokken ipv koken, maar bij elkaar duurde het zo'n 25 minuutjes. Geen 10 dus, maar alsnog snel
  donderdag 20 juli 2006 @ 10:51:32 #263
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_40004264
quote:
Op woensdag 19 juli 2006 20:07 schreef Hagelkaas het volgende:

[..]

Dankjewel Het was een heel leuke maaltijd om te koken, nooit te stresserig ofzo. Sommige maaltijden echter, dan sta je met 4 pannen tegelijk te stressen
Heb je nu de smaak te pakken?
Het ziet er allemaal heel goed uit en volgens mij vindt je het stiekem ook leuk om te doen!
be nice or go away
pi_40007880
Het is wederom te warm om een echte warme maaltijd te eten, dus ik denk dat ik vanavond voor de tweede keer deze week voor mijn oude vertrouwde pastasalade ga
Is God willing to prevent evil, but not able? Then he is not omnipotent.
Is he able, but not willing? then he is malevolent.
Is he both able and willing? Then whence cometh evil?
Is he neither able nor willing? Then why call him God?
  donderdag 20 juli 2006 @ 17:06:26 #265
136780 Nosh
hurpdurp
pi_40017857
Zo. Vandaag smokkel ik met de maaltijdsalade van de Albert Heijn, morgen ga ik voor de aardappeltjes/friet (laatste ligt nog in de vriezer, en ik heb een budget ) met een biefstukje en sla.
Heb al van RichardF te horen gekregen dat de biefstuk in roomboter móet. Want anders wordt ie sip, ofzo.

Oh btw, mijn ouders zijn onder de indruk. Tenminste, mijn zusje had ze verteld dat ik zelf rijst en chicken tonight, spaghetti én een ei had gemaakt, en ik geloof dat mijn vader nu op z'n knieën zit om god te bedanken dat er nog niks ontploft, in de brand gevlogen of vergast is.
º¤ø„¸Hardcore ¸„ø¤º°
„ø¤º°¨UNITED!!``°º¤
from albania.
  Redactie Frontpage / Spellchecker donderdag 20 juli 2006 @ 17:08:22 #266
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_40017913
Kan nog best hoor

Maar die biefstuk moet je inderdaad in roomboter doen. Zonde van je biefstuk anders
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  donderdag 20 juli 2006 @ 17:10:24 #267
43493 numero_uno
Dat zei je ja!
pi_40017981
Dalijk lekker pannekoeken bakken
- I'm buttwalking... is that a crime? -
-Never underestimate the predictability of stupidity-
pi_40018933
quote:
Op donderdag 20 juli 2006 17:06 schreef Nosh het volgende:
Oh btw, mijn ouders zijn onder de indruk. Tenminste, mijn zusje had ze verteld dat ik zelf rijst en chicken tonight, spaghetti én een ei had gemaakt, en ik geloof dat mijn vader nu op z'n knieën zit om god te bedanken dat er nog niks ontploft, in de brand gevlogen of vergast is.
Mooi dat ze onder de indruk zijn

En je pa moet god niet bedanken, maar Fok Ook een drieletterwoord
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_40021567
quote:
Op donderdag 20 juli 2006 10:51 schreef kahaarin het volgende:

[..]

Heb je nu de smaak te pakken?
Het ziet er allemaal heel goed uit en volgens mij vindt je het stiekem ook leuk om te doen!
Euhm, eventjes tussendoor, zo'n culinaire ramp ben ik niet hoor Ik heb alleen niet zo veel ervaring qua recepten uit m'n hoofd kennen enzo, dus daarom post ik alles in dit topic. En koken vind ik zeker leuk!

Pasta Al Mascarpone vanavond trouwens, mijn receptje is terug te vinden in het 10 min. topic. Ik ga het torouwens koud eten, heb niet zo'n zin in een warme maaltijd
  donderdag 20 juli 2006 @ 21:27:30 #270
45532 ziggyziggyziggy
wisselwachter, vlaggenzwaaier
pi_40024894
Ober! Mag ik één tvp voor dit fantastische voorbeeld van hoe FOK!ers elkaar uit de brand helpen?
Mine is the last voice you'll ever hear. Don't be alarmed.
  donderdag 20 juli 2006 @ 21:46:37 #271
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_40025510
quote:
Op donderdag 20 juli 2006 21:27 schreef ziggyziggyziggy het volgende:
Ober! Mag ik één tvp voor dit fantastische voorbeeld van hoe FOK!ers elkaar uit de brand helpen?
Komt er aan
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  vrijdag 21 juli 2006 @ 12:54:51 #272
110625 vamos1
Timmaaaaah
pi_40044959
quote:
Op dinsdag 18 juli 2006 21:06 schreef Conflict het volgende:
Milkshakefilmpje is aan het uploaden


één teentje
─_(º.0)_/─
  vrijdag 21 juli 2006 @ 14:48:13 #273
136780 Nosh
hurpdurp
pi_40048261
Biefstuk Schmiefstuk, ik ga voor de feta- pastasalade.

Zou zonde zijn om nu de biefstuk te doen, terwijl ik echt een schrikbarend gebrek aan eetlust heb. Iets lichts als een pastasalade klinkt dan veel aantrekkelijker, dus dat wordt het.
º¤ø„¸Hardcore ¸„ø¤º°
„ø¤º°¨UNITED!!``°º¤
from albania.
  vrijdag 21 juli 2006 @ 14:50:42 #274
43493 numero_uno
Dat zei je ja!
pi_40048351
quote:
Op donderdag 20 juli 2006 21:27 schreef ziggyziggyziggy het volgende:
Ober! Mag ik één tvp voor dit fantastische voorbeeld van hoe FOK!ers elkaar uit de brand helpen?
wilt u daar nog iets te drinken bij
- I'm buttwalking... is that a crime? -
-Never underestimate the predictability of stupidity-
pi_40049343
goed idee Nosh, biefstukje kun je beter eten als het iets minder warm is, dan geniet je er meer van. Succes met de pasta salade vanavond, en als je nog vragen er over hebt post je ze maar hier, of spreek je me aan op irc
Is God willing to prevent evil, but not able? Then he is not omnipotent.
Is he able, but not willing? then he is malevolent.
Is he both able and willing? Then whence cometh evil?
Is he neither able nor willing? Then why call him God?
  vrijdag 21 juli 2006 @ 16:08:20 #276
136780 Nosh
hurpdurp
pi_40050778
quote:
Op vrijdag 21 juli 2006 15:23 schreef Richardfun het volgende:
goed idee Nosh, biefstukje kun je beter eten als het iets minder warm is, dan geniet je er meer van. Succes met de pasta salade vanavond, en als je nog vragen er over hebt post je ze maar hier, of spreek je me aan op irc
Nou ja, we hebben nog flink wat elleboogjes in de kast staan, maar hoeveel is ongeveer geschikt voor één persoon?

Zelfde geldt voor de paprika. Ik heb zo'n trio gekocht, maar hoeveel is lekker? (ik ben niet echt een fan van paprika, maar een beetje is wel lekker )
º¤ø„¸Hardcore ¸„ø¤º°
„ø¤º°¨UNITED!!``°º¤
from albania.
pi_40058014
maakt niet uit als je teveel macaroni of paprika doet. Omdat het een koude maaltijd is, kun je hem gewoon bewaren voor lunch of zo van morgen. Beetje dressing er weer over heen(dressing dus op je bord doen, niet al door de hele salade).
Is God willing to prevent evil, but not able? Then he is not omnipotent.
Is he able, but not willing? then he is malevolent.
Is he both able and willing? Then whence cometh evil?
Is he neither able nor willing? Then why call him God?
  vrijdag 21 juli 2006 @ 21:07:47 #278
136780 Nosh
hurpdurp
pi_40058108
Klaar met koken, eten en afwassen, en ik moet zeggen dat dit by far het lekkerste was tot nu toe.
Sorry spaghetti, maaltijdsalade en de rest, het at heerlijk weg, en door de spek en pasta vulde het nog prima ook.


Ingredienten op een rij. De gele paprika zat vol met dubieuze plekken en dingen, dus die werd onmiddelijk doorverwezen naar de GFT-bak. (en die cunts van de Aldi doen ook uitgerekend daar een sticker over, zodat je het niet ziet door de verpakking heen )


Paprika, komkommer en tomaat gesneden. Nogal grof, maar later heb ik het nog een beetje bijgewerkt. De groene paprika bewaar ik btw voor een eventuele volgende keer.


Spek in de pan. Ook hier: maar een half pakje, andere gedeelte is voor de volgende keer.


Pasta was inmiddels ook klaar, dus alles werd in de grote slabak gemietert. Én in een uiterste daad van experimenteerdrang, gooide ik er ook nog wat cashewnoten bij, om het nog iets hartiger te maken.


En zo zag het er uiteindelijk uit. Hele schaal is leeggegeten, waardoor ik nu een soort van enge maagkrampen heb, maar het was het wel waard.

Bedankt RichardF voor het recept!
º¤ø„¸Hardcore ¸„ø¤º°
„ø¤º°¨UNITED!!``°º¤
from albania.
  vrijdag 21 juli 2006 @ 21:18:01 #279
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_40058359
aah goed man!
waar je eigenlijk op moet letten bij het groentes kopen (en fruit en vlees) is of het er beetje fatsoenlijk uitziet, zeker bij de aldi, ik kom bijna elke dag bij de aldi (Woon er tegenover ) en zie toch elke keer bij het fruit en de groentes meer dan een kwart verschimmeld zijn, wat je het beste kan doen is gewoon paprika's pakken, kijken hoe het eruit ziet, iets niet fris of naar wens? terugleggen en andere pakken. kost mischien beetje tijd maar zo word je iig niet ziek en heb je 3 goede paprika's, zelfde geldt voor vlees en fruit, kijk of het er goed en lekker uitziet en er geen rare kleuren opzitten (gehakt mooi roze/rood ipv oranje)
succes!
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
pi_40058379
Ik ben blij om te zien dat je hebt genoten Nosh, daar doen we het hier allemaal voor
Is God willing to prevent evil, but not able? Then he is not omnipotent.
Is he able, but not willing? then he is malevolent.
Is he both able and willing? Then whence cometh evil?
Is he neither able nor willing? Then why call him God?
  vrijdag 21 juli 2006 @ 21:26:08 #281
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_40058536
overigens, ik zie dat je het over biefstuk hebt.. ik neem aan dat je die hebt ingevroren hebt, is het een aldi biefstuk?
zo ja. laat hem ontdooien in de koelkast (en niet erbuiten met dit weer, doe het dus een dag van te voren of ontdooi heb in koud water(geen lauw/warm dan gaart hij al een beetje) en een uur voor je hem gaat bakken laat hem op kamer temp. komen en haal hem al uit het plastic, zo kan de biefstuk eventjes ademen waardoor hij mooiere kleur krijgt en betere smaak!
mocht je biefstuk niet vacuum verpakt zijn is dit niet van toepassing uiteraard
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
pi_40058599
Experimenteren. .

Dat moet je nou ook bij pasta en die andere recepten durven, dan krijg je uiteindelijk maaltijden zoals jij ze lekker vindt. .
Oi!
Op maandag 5 april 2004 21:27 schreef Lorax het volgende:
Ik had die kop van SC wel willen zien toen MUUS 'm in z'n bek scheet
pi_40058676
Ik ga er de volgende keer ook cashewnoten bij doen
Is God willing to prevent evil, but not able? Then he is not omnipotent.
Is he able, but not willing? then he is malevolent.
Is he both able and willing? Then whence cometh evil?
Is he neither able nor willing? Then why call him God?
pi_40058808
HELD
  vrijdag 21 juli 2006 @ 21:39:32 #285
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_40058816
haske goed nosh!
experimenteren in de keuken is het leukste wat er is!
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_40060284
Het ziet er ook echt heel lekker uit! En man wat heb jij veel gegeten.
pi_40064011
--------------------------------------------
Bob | Pro-Israel. zegt (0:42):
hoe verloopt het gekook trouwens?
Maarten - I know someday you'll have a beautiful life, I know you'll be a sun in somebody else's sky.. zegt (0:43):
perfect, al krijg ik steeds meer neigingen om me af te zetten tegenover niels en de rest, en heel rebels een pizza te eten
--------------------------------------------

Gewoon doen Nosh, niet tegen je instincten vechten. Pizza zal uiteindelijk overwinnen, stel het niet onnodig uit en ga ervoor. hmmmmmmm Pizzaaaa
Now why wouldn't God just appear to Pharaoh, and say it himself? Because God works in mysterious, inefficient, and breathtakingly cruel ways.
  zaterdag 22 juli 2006 @ 00:56:46 #288
136780 Nosh
hurpdurp
pi_40064194
Pure laster!
Ik heb zondag een lekker knoflook-kippetje met friet voor de boeg, dus ik laat me niet in met pizza-types.
º¤ø„¸Hardcore ¸„ø¤º°
„ø¤º°¨UNITED!!``°º¤
from albania.
pi_40065449
quote:
Op zaterdag 22 juli 2006 00:56 schreef Nosh het volgende:
Pure laster!
Ik heb zondag een lekker knoflook-kippetje met friet voor de boeg, dus ik laat me niet in met pizza-types.
Je gaat nu al naast je schoenen lopen
  zaterdag 22 juli 2006 @ 12:21:02 #290
136780 Nosh
hurpdurp
pi_40071164
quote:
Op zaterdag 22 juli 2006 01:58 schreef Xennia het volgende:

[..]

Je gaat nu al naast je schoenen lopen
En dat had ik nooit kunnen doen zonder jullie

º¤ø„¸Hardcore ¸„ø¤º°
„ø¤º°¨UNITED!!``°º¤
from albania.
  zaterdag 22 juli 2006 @ 12:45:20 #291
43493 numero_uno
Dat zei je ja!
pi_40071804
Vanavond voor mij wel weer pizza tijd

Gister nog een lekkere kip-kerrie schotel gefabriceerd
- I'm buttwalking... is that a crime? -
-Never underestimate the predictability of stupidity-
  zaterdag 22 juli 2006 @ 12:49:53 #292
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_40071922
wat ga je vanavond eten nosh?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zaterdag 22 juli 2006 @ 12:51:46 #293
136780 Nosh
hurpdurp
pi_40071972
quote:
Op zaterdag 22 juli 2006 12:49 schreef MissyMirjaM het volgende:
wat ga je vanavond eten nosh?
Ik ga zo met vrienden naar Illegal Vibes Outdoor, dus waarschijnlijk een broodje slechtgebakken hamburger, met een frietje.

Oh btw, als ik morgenavond die kip wil doen, is het dan verstandig om hem er nu uit te halen?
º¤ø„¸Hardcore ¸„ø¤º°
„ø¤º°¨UNITED!!``°º¤
from albania.
pi_40073915
quote:
Op zaterdag 22 juli 2006 12:51 schreef Nosh het volgende:

[..]

Ik ga zo met vrienden naar Illegal Vibes Outdoor, dus waarschijnlijk een broodje slechtgebakken hamburger, met een frietje.

Oh btw, als ik morgenavond die kip wil doen, is het dan verstandig om hem er nu uit te halen?
yup! gewoon in de koelkast leggen (op een bord)
suck my asshole taco bender
pi_40078802
Hmm topic is een beetje dood

Gelukkig leeft Nosh nog, ben echt benieuwd naar de kip morgen L)

Kan je gemakkelijk nu al uit de vriezer halen en in de koelkast leggen
  zaterdag 22 juli 2006 @ 16:44:08 #296
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_40078952
quote:
Op zaterdag 22 juli 2006 14:02 schreef Remco_h het volgende:

[..]

yup! gewoon in de koelkast leggen (op een bord)
Of een bakje zo dat het eventuele vocht daarin opgevangen wordt
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zondag 23 juli 2006 @ 19:23:20 #297
136780 Nosh
hurpdurp
pi_40110079
Zo.
Net thuis, na een goede 13 uur springen, zweten, dansen en slenteren, ligt de kip nog doodleuk in de vriezer. In mijn haast vergeten eruit te halen, omdat ik persé de trein moest halen.

Is het nog mogelijk om hem snel op te warmen, of kan ik beter wachten?


Edit: het feestje was overigens wel vrij vermakelijk. Als je een combinatie van bagger, boeren, boeren met linnen broeken die hopeloos vies worden en 12 uur lang monotoon gebonk en 'tutututu' melodieën vermakelijk wilt noemen.

[ Bericht 7% gewijzigd door Nosh op 23-07-2006 19:52:26 ]
º¤ø„¸Hardcore ¸„ø¤º°
„ø¤º°¨UNITED!!``°º¤
from albania.
  zondag 23 juli 2006 @ 22:52:08 #298
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_40116563
Simpel receptje voor soep (zonder pakje )

Men neme:
2 grote uien
Restje wijn
Litert water
Geraspte kaas

Fruit de uien in een pan tot ze zacht zijn, gooi er dan het water en de wijn bij en laat het even pruttelen. Bij opdienen de geraspte kaas er doorheen roeren.

Tip: Doe er wat uienschil in een thee-ei bij

Onmislukbaar
  zondag 23 juli 2006 @ 22:57:58 #299
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_40116775
ajoh das geen soep das gewoon gekookte ui in water en wijn?
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
  zondag 23 juli 2006 @ 23:00:14 #300
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_40116847
Maar wel dammed lekker

Groentesoep is btw toch ook gewoon maar gekookte groente met water? Dus ik vind best dat dit ook soep is

[ Bericht 65% gewijzigd door Erasmo op 23-07-2006 23:08:43 ]
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')