Misschien als ze alle andere dingen hebben geprobeerd?quote:Op dinsdag 18 juli 2006 12:59 schreef piepster het volgende:
@ kahaarin: Stukken beter.
Al blijf ik het een lastig recept vinden voor een beginner. Je moet er Toch wel wat vaardigheden voor beheersen. Maar er zijn vast mensen in dirt topic die er nu prima mee uit de voeten kunnen.
Ik heb em gister zelf ook gegeten, en ook hier was ie weer lekkerquote:Op dinsdag 18 juli 2006 10:22 schreef Alfisti het volgende:
[..]
* Alfisti meldt en leeft nog
wel een beetja laat, ik weet het
De koude pasta salade is prima gelukt
geen problemen ondervonden, "moeilijkste" deel was de pasta gaar maken maar met regelmatig proeven was ook dat geen probleem
Het ligt er aan wat je wilt, braden in een pan op het vuur is nu eenmaal anders dan braden in een braadslee of ovenschaal.quote:Op dinsdag 18 juli 2006 13:22 schreef SuperBosch het volgende:
Hoe slecht is het eigenlijk om vlees en dergelijke in een oven te verwarmen?
Ligt eraan, heb je het over een ovenschotel of over stukken vlees?quote:Op dinsdag 18 juli 2006 13:22 schreef SuperBosch het volgende:
Hoe slecht is het eigenlijk om vlees en dergelijke in een oven te verwarmen?
Ik kan me voorstellen dat er een verschil is tussen de temperatuur van het fornuis en die van een een oven. Ik weet niet waarom het fout zou moeten zijn, maar het is gewoon 'anders' , waardoor ik er een beetje huiverig voor ben.quote:Op dinsdag 18 juli 2006 13:27 schreef Isabeau het volgende:
Waarom zou dat slecht zijn, SuperBosch?
Als je op een bakplaat bakt heb je stralingswarmte van de oven en de warmte van de bakplaat, op de plaat bak je min of meer net als in een pan maar de hete lucht in de oven zorgt ervoor dat het vlees zwart wordt, als je het omdraait dan worden beide helften even lang op dezelfde manier gebakken.quote:Op dinsdag 18 juli 2006 13:48 schreef SuperBosch het volgende:
Volgens mij wordt het ook niet gedraaid. Maar is dat überhaubt nodig als alles in de oven dezelfde temperatuur heeft?
Weest welkom. .quote:Op dinsdag 18 juli 2006 14:02 schreef Ludger het volgende:
tvp
Zowel de boven als de onderkant zijn meestal gewoon even zwart/gaar.quote:Op dinsdag 18 juli 2006 13:57 schreef kahaarin het volgende:
[..]
Als je op een bakplaat bakt heb je stralingswarmte van de oven en de warmte van de bakplaat, op de plaat bak je min of meer net als in een pan maar de hete lucht in de oven zorgt ervoor dat het vlees zwart wordt, als je het omdraait dan worden beide helften even lang op dezelfde manier gebakken.
Dankquote:
Niet te hoog vuur, regelmatig omdraaien.quote:Op dinsdag 18 juli 2006 14:11 schreef Ludger het volgende:
[..]
Dank
Hmz, vraagje.. wij eten geen varkensvlees, hoe krijg je alleen een fokking runderlap gaar in de bakpan zonder dat de helft te hard is om te eten ?
Okeej, eigelijk is't zo eenvoudigquote:Op dinsdag 18 juli 2006 14:14 schreef Jernau.Morat.Gurgeh het volgende:
[..]
Niet te hoog vuur, regelmatig omdraaien.
En op tijd uit de pan halen natuurlijk .
Inderdaad . Overigens een kleine toevoeging: Begin met beide kanten van je runderlap kort dicht te schroeien. Zo blijft het vocht in het vlees.quote:
Ik red me hier wel mee.quote:Op dinsdag 18 juli 2006 12:59 schreef piepster het volgende:
@ Nosh: Moeten we het recept nog aanpassen, of red je je zo?
Maar dan hebben we het zeker niet over bakken op een beboterde bakplaat?quote:Op dinsdag 18 juli 2006 14:11 schreef SuperBosch het volgende:
[..]
Zowel de boven als de onderkant zijn meestal gewoon even zwart/gaar.
Volgens mij is het ook een redelijk geavanceerde heteluchtoven.
Dan heb je iig ook genoeg vlees om er morgen van te ontbijten!-) 150 gram is zat voor 1 persoon.quote:Op dinsdag 18 juli 2006 14:23 schreef Nosh het volgende:
[..]
Ik red me hier wel mee.
Net rijstbuiltjes gekocht, 2 stukjes kipfilet (ongeveer 280 gram), en een pot Chicken tonight Kerrie.
Jeuh!
Dit is idd erg lekker, en makkelijkquote:Op dinsdag 18 juli 2006 13:38 schreef kahaarin het volgende:
Lekker:
Kipfilet met kipkruiden insmeren en op een beboterde bakplaat een half uurtje op 200 graden bakken (In voorverwarmde oven, dwz 10 minuten op hoogste stand aanzetten, na 10 minuten op 200 graden zetten en bakplaat met vlees er in doen.), halverwege de tijd omdraaien.
Als ik daarna nog naar de snackbar wil wel ja .quote:Op dinsdag 18 juli 2006 14:28 schreef piepster het volgende:
150 gram is zat voor 1 persoon.
Heerlijk simpel en lekkerquote:Op dinsdag 18 juli 2006 13:12 schreef Richardfun het volgende:
[..]
Ik heb em gister zelf ook gegeten, en ook hier was ie weer lekker
Ouderwets bij mijn moeder, moet daar in de burt zijn vanavondquote:Op dinsdag 18 juli 2006 12:24 schreef MUUS het volgende:
[..]
Weet je wat je ook kan doen als je spaghetti kookt? Om te testen of het gaar is, pak je een sliert uit de pan en die gooi je tegen de tegeltjes in je keuken aan.
Blijft 'ie plakken?
Dan is het klaar.
Leuk hè? .
[/sub]
Handige tip maar het geeft alleen zo'n zooitje in je keuken
[quote]
Maahaar goed van jou. . Wat ga je vanavond eten?
Nee, gewoon vlees (waar ik dan ook zin in mag hebben), samen Pommes de Duchesse of iets dergelijks op bakpapier (op een bakplaat) in een grote oven gooien.quote:Op dinsdag 18 juli 2006 14:24 schreef kahaarin het volgende:
[..]
Maar dan hebben we het zeker niet over bakken op een beboterde bakplaat?
Dan heb je wel vlees nodig dat van zichzelf een beetje vet bevat, kipfilet wordt dan gauw een beetje droog, bakpapier kun je trouwens ook gewoon invetten.quote:Op dinsdag 18 juli 2006 14:41 schreef SuperBosch het volgende:
[..]
Nee, gewoon vlees (waar ik dan ook zin in mag hebben), samen Pommes de Duchesse of iets dergelijks op bakpapier (op een bakplaat) in een grote oven gooien.
Met een salade erbij en wat snelkookrijst heb je een heel lekker maaltje!quote:Op dinsdag 18 juli 2006 14:29 schreef Bluezz het volgende:
[..]
Dit is idd erg lekker, en makkelijk
Wat ook lekker is, en makkelijk is vlees voor 2 dagen maken, de 1e dag meteen opeten en de 2e dag in de oven verwarmen
Nou niet gaan proberen om het tegendeel te bewijzen.quote:Op dinsdag 18 juli 2006 16:39 schreef Nosh het volgende:
'Doe het gewenste aantal builtjes in een pan met ruim kokend water'
Overigens zegt het pak ook dat het niet kán mislukken, dus dat is best mooi meegenomen wel.
Rijstbuiltjes zijn idd erg fijn, na het koken even laten uitlekken (aan de kraan hangen of in een vergiet leggen) en dan heb je perfecte rijst. Rijst gaat bij mij ook regelmatig fout, vooral als ik veel andere dingen aan het doen ben.quote:Op dinsdag 18 juli 2006 16:39 schreef Nosh het volgende:
'Doe het gewenste aantal builtjes in een pan met ruim kokend water'
Overigens zegt het pak ook dat het niet kán mislukken, dus dat is best mooi meegenomen wel.
Sterker nog, je bent een held! Echt hartstikke goed dat je zelf aan het koken bent geslagen! Volgende keer nog even je placemat andersom neerleggen en dan komt het helemaal goed!quote:Op dinsdag 18 juli 2006 19:59 schreef Nosh het volgende:
Jezus, wat voelde ik me een held toen ik zo bezig was.
quote:gesneden met het tofste mes uit het messenblok.
Ik gebruik nu gewoon afwasmiddel met de zachte kant van een schuursponsje .quote:Op dinsdag 18 juli 2006 20:15 schreef Mariposa het volgende:
Ow ja nog een tip, voor vet op je fornuis. "HG Vet weg"® oid gebruiken. Misschien hebben jullie dat al? Heel simpel even het fornuis onspuiten, paar minuutjes laten trekken, warm vaatdoekje erover, beetje poetsen en klaar is Clara.
Geen en ik herhaal geen CiF/Jif of andere krasmiddelen, dan krijg je namelijk krassen op het mooie RVS
Da's prima, afwasmiddel ontvet goedquote:Op dinsdag 18 juli 2006 20:19 schreef Nosh het volgende:
Ik gebruik nu gewoon afwasmiddel met de zachte kant van een schuursponsje .
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |