Martijn_77 | dinsdag 11 april 2006 @ 16:35 |
quote:Bron Vanavond RTL5 om 21:29 | |
Stansfield | dinsdag 11 april 2006 @ 16:40 |
Ga zeker kijken lijkt me erg lachen. | |
SiGNe | dinsdag 11 april 2006 @ 16:50 |
Kut, heb vanavond een vergadering ![]() da's vast niet voor half 10 afgelopen helaas. [ Bericht 3% gewijzigd door SiGNe op 11-04-2006 18:04:59 ] | |
golfer | dinsdag 11 april 2006 @ 17:59 |
Eerst dus het kookprogramma op de BBC kijken en later daarna Den Blijker. ![]() | |
Martijn_77 | dinsdag 11 april 2006 @ 19:24 |
De voorstukjes die ik gezien heb beloven wel leuke dingen ![]() | |
Bravebart | dinsdag 11 april 2006 @ 21:32 |
Een echt nieuw concept lijkt het niet te zijn, maar ik geef hem vooraf het voordeel van de twijfel. Snel kijken dus ![]() | |
Leonoor | dinsdag 11 april 2006 @ 21:33 |
Ben benieuwd.. Was dat het liedje van Homes under the Hammer? ( ![]() ![]() | |
golfer | dinsdag 11 april 2006 @ 21:45 |
Het moet allemaal nog even op gang komen. ![]() | |
Euc- | dinsdag 11 april 2006 @ 21:48 |
Voor de nieuwschierige: op een gegeven moment zei een vrouw net iets van een pittig sausje wat bij bouillabaise geserveerd moest worden, en had 3 keuzes, dit moest rouille zijn: saffraanmayonaise. Zeggen ze wel de vraag maar geven ze geen antwoord ![]() | |
Erosjuhhh | dinsdag 11 april 2006 @ 21:48 |
lijkt me interessant programma! net al stukje gekekn, nu nog beetje t voorstellen volgens mij.. maar over aflevering of 2 echt superleuk denk ik | |
Liejannuh | dinsdag 11 april 2006 @ 21:59 |
quote:Jij was toch van plan om je op te geven? ![]() | |
Drive-r | dinsdag 11 april 2006 @ 22:04 |
Ik blijf het helaas een vreselijke vent vinden. Op zich maakt dat niet uit, een chef moet kunnen koken. Ik ben allang bang dat de kookkunst van dhr. Blijker nou ook niet echt top is, het is toch vooral hoppi-poppi voedsel... | |
Pilootje | dinsdag 11 april 2006 @ 22:17 |
Hij kan prima koken, en is door michelin ook bevestigd door een ster. Heb meerdere keren met hem mogen koken, en het is echt een aardige vent. Gewoon serieus met zijn werk bezig. Smaken, verse producten etc.. Van veel koks krijg je een verkeerde indruk als ze op tv zijn geweest. Pierre wind, cas spijkers, den blijker, braakhekke, paul fagel, ad jansen. Als ik op tv kom zoals ik de hele dag werk zappen mensen al na 5 minuten. Is alleen voor koks intresant om eens te zien. Chef annoceerd, Bon chef hoor je uit alle uithoeken. En als het aan de garde klaar is voorgerechten mee tafel 10. Of chef hoe lang heeft u nodig voor tafel 10. Dat boeit niemand. Voor de televisie wil je een schreeuwende chef zien, huilende koks die op hun donder krijgen. Vlam in de pan, alles wat in de soep draait. Maar dat gebeurt in normale keukens dus niet. | |
golfer | dinsdag 11 april 2006 @ 22:18 |
Het is wel erg veel "ik, ik, ik" bij Herman. Hij laat zich graag ook ophemelen door zijn personeel. "Mijn smaak, mijn stijl " | |
Drive-r | dinsdag 11 april 2006 @ 22:26 |
quote:Ik weet hoe normale keukens eruit zien, kookte er tot dit jaar zelf ook. Maar Herman zijn ster mag niet overdreven worden. Hij was hem na 1 jaar reeds weer kwijt, wat te denken geeft. Tot zijn Michelin ster heeft hij weinig succes gehad en veel keukens versleten. Na zijn ster heeft hij zich gestort op zijn verschillende restaurants en cateringservice. Al met al meer een entrepeneur dan een chefkok, die zou waarschijnlijk gaan voor 1 goede keuken ipv 6 'aardige' keukens. Maar goed, hij is erkend, dus zeker geen slechte chef. Hij doet mij echter teveel 'populair' met dure ingredienten en hippe gerechten. Al met al iets te gemaakt en makkelijk, niet mijn type kok. | |
Pilootje | dinsdag 11 april 2006 @ 22:29 |
Het is zijn restaurant. Hij heeft zijn naam hoog te houden. Zo werkt dat ook bij gordon ramsey. Hij koopt een zaak, richt alles a la ramsey in. En stelt een chef aan. De chef die hij aan neemt is zo goed als altijd iemand die voor hem werk of heeft gewerkt, en kookt naar zijn smaak. Chef maakt een menu, ramsey proeft, en keurt goed of af. Zo gaat dat bij ducasse, blijker, ramsey, etc... | |
Drive-r | dinsdag 11 april 2006 @ 22:56 |
quote:Dat begrijp ik. Maar Alain Ducasse of Gordon Ramsey hebben eerst hun naam gevestigd in de culinaire wereld en zijn daarna pas de vruchten gaan plukken. Gordon heeft verschillende michelin sterren gehad en zijn restaurant was ooit de nummer 2 in de wereld. Pas later is hij meer vestigingen gaan openen. En Alain werd eerst de jongste 3-sterren chefkok (en opende vervolgens een 2e 3-sterren tent....) Je mag dit soort mensen niet vergelijken met een Blijker. Blijker kan goed koken en weet met name veel van producten. Maar hij kookt voor de massa, wil het sjiek en hip brengen. Je mag hem niet op hetzelfde niveau schatten... | |
assepoes | dinsdag 11 april 2006 @ 22:58 |
quote:Anders zou het toch ook niets met Herman te maken hebben, maar alleen met de chefkok die daar werkt. Je verwacht nl dat als je bij een restaurant van Herman gaat eten dat het eten ook ala Herman is. Toch? | |
SiGNe | woensdag 12 april 2006 @ 00:11 |
Ik vind het toch altijd jammer als je naar een restaurant gaat voor een bepaalde chef en je dan z'n hulpje krijgt. Da's hetzelfde als je naar een musical gaat en je krijgt de understudy in plaats van de hoofdrolspeler. Je verwacht toch het beste te krijgen en met minder neem je geen genoegen. Een restaurant van Herman Blijker (of een andere goede chef) waar ie zelf niet of nauwelijks te vinden is vind ik toch een beetje een vorm van oplichting. Je gaat er toch voornamelijk heen voor de goede naam van de chef. | |
golfer | woensdag 12 april 2006 @ 00:28 |
quote:Daarom vind ik het zo jammer dat die commerciële TV-chefs het ene na het ander restaurant openen i.p.v. zich zelf toe te blijven leggen tot het zelf koken in 1 top-restaurant. Gelukkig doen de echte 2 of 3 sterrenkoks dat gelukkig niet in Nederland. ![]() | |
Chielus | woensdag 12 april 2006 @ 02:38 |
quote:absoluut met je eens, Ducasse heeft dit jaar weer 2 restaurants in de top 15 van de wereld staan terwijl Ramsey's restaurant op nr 14 staat. Den blijker is daarbij vergeleken nog maar bij een aardige basis. Al moet ik zeggen dat den Blijker het op TV prima doet. duidelijke taal, geen overdreven afzijken enzo. ] Vindt het wel een leuk programma. Ik vraag me trouwens wel af hoe Ducasse op een gegeven moment het overzicht en scherpte van zijn imperium in kaart kan houden. Hij heeft ondertussen zoveel zaken waar hij zijn naam aan verbindt...... | |
Ceesmannl | woensdag 12 april 2006 @ 02:51 |
quote:Sorry , maar dat gebeurt nog steeds in vele keukens hoor! Ga maar eens onder Biro werken ofzo ![]() | |
Pilootje | woensdag 12 april 2006 @ 08:14 |
Nou dat is dan dus niet zoals het hoort. Tijdens het servies is het stil, en wordt er alleen gecommuniceerd met elkaar over lopende tafels. Maar ja ik heb ook in zaken gewerkt waar het niet zo ging ![]() Voor nederland heeft herman den blijker zeker wel zijn strepen verdient. Hij heeft gewoon 1 formule die hij op elk nieuw restaurant toepast omdat die meestal goed aanslaan. De engel en groot paardenburg zijn daar een voorbeeld van. Ik ben het wel met Signe eens dat als je eet bij den blijkber dat je bij ze chef eet en niet bij hem. Bij sergio of helder weet je dat hij je borden doorgeeft naar zijn standaard, omdat hij aan de pas staat. | |
Gunner | woensdag 12 april 2006 @ 09:22 |
Ben benieuwd hoe dit gaat lopen. Lijkt wel een aardig programma | |
Euc- | woensdag 12 april 2006 @ 09:23 |
quote:Voor Helder moet je snel zijn, je hebt tot juli ![]() Verder wordt dat Biro geval uitgekotst door de culinaire wereld, in geen enkele gids geprezen en verder is hij ook gewoon veel te duur voor wat hij biedt. | |
shmoopy | woensdag 12 april 2006 @ 15:25 |
quote:Ah, dát was het, kwam me al zo bekend voor. (mede-fan hier) ![]() Ik heb niet alles kunnen zien, maar ik ben dan ook niet echt een fan van dit heerschap. Volgende week maar weer eens kijken, wie weet went het. ![]() | |
Martijn_77 | woensdag 12 april 2006 @ 19:02 |
Ik ben benieuwd hij de koks zich gaan ontwikkelen hun smaken vielen nog niet echt binnen wat Herman zocht kreeg ik het idee. | |
Annemiek78 | woensdag 12 april 2006 @ 19:11 |
Ik gok dat John of Walter de nieuwe Chef-kok gaat worden. Herman heeft inderdaad wel een bepaalse arrogantie over zich heen, maar hij dwingt zo wel gezag af. Het lijkt me inderdaad geen makkelijke man om mee te werken. Ga volgende week weer kijken (Al vind ik "Herrie in de keuken" leuker) | |
Pilootje | woensdag 12 april 2006 @ 21:02 |
Ik vind het nog even moeilijk om een oordeel te geven over de koks. Het is voor de tv maker leuker om nu te laten zien wat er allemaal fout gaat, en de koks steeds beter te laten lijken. Op tv kan de slechste kok winnen door goed montage werkt. Moest wel lachen om die chefs die met 10 lagen zweet boven een pan staan voor iets simpels als een ommelet. Kwestie van nooit goed geleerd, idem dito voor die mayonaise. Lekker alles in 1 bekken, en dan de garde er door. Ja even doortikken dan heb ik hem zo uit de schift. En eentje die meteen al eigenwijs is tegen die blijker, ja ik doe het liever zo. Maar ik wil wel wat van je aannemen hoor ![]() Een van de eerste dingen die ik ooit als leerling geleerd heb vroeger was dat de chef altijd gelijk heeft. Dus ook als dat niet zo is ![]() | |
tim2308 | woensdag 12 april 2006 @ 22:26 |
quote:Bon chef bon! | |
golfer | woensdag 19 april 2006 @ 00:35 |
Net even de video van aflevering 2 bekeken en die Sandra zakte zwaar door het ijs. Verder staan wat mij betreft Bas en John ook op de nominatie om niet verder tegaan. Basis-kooktechnieken ontbreken bij vrij veel kandidaten. Erwin komt voor mij tot nu toe het meest in de buurt van een chef-kok waar ik wel vertrouwen in zou kunnen hebben. Overigens blijft Den Blijker een vreselijk arrogante kwal als ie het heeft over "mijn kandidaat-kokjes". Dat denigrerende verkleinwoord-gebruik van hem. ![]() | |
Martijn_77 | woensdag 19 april 2006 @ 08:38 |
Moet de aflevering van deze week nog kijken heb hem op de video staan | |
Gunner | woensdag 19 april 2006 @ 08:45 |
Ik zat op de bank en zeg tegen m'n vrouw dat ik het vermoeden had dat die Sandra ging afvallen. Had alleen niet verwacht dat het deze aflevering al zou zijn ![]() | |
Pilootje | woensdag 19 april 2006 @ 10:21 |
Vraag me af of er geen acteurs tussen de koks zitten. Koks die geen hollandaise, mayonaise, soezen uit hun handen krijgen is echt een "no-go" | |
Chielus | woensdag 19 april 2006 @ 11:19 |
tja, je weet nu al van een aantal koks dat ze af gaan vallen, let op, de volgende week waarschijnlijk die knuppel met die bril. Begint ie te praten over dat ie meer tijd vrij maakt voor z'n familie en dat hij daardoor steeds makkelijker gaat koken. Met die instelling ga je er wel komen. Het is een bekend selectie gegeven. Voor TV is het misschien leuk wie er elke week afvalen maar voorde selecteurs zijn hooguit de beste 3 of 4 intressant. Het maakt hun eigenlijk niet uit wie er als nummer 6 of 7 afvalt. Daarom vond ik het ook vreemd dat hij Hobbykoks mee laat doen. Leuk voor TV maar Herman weet ook dat ze het niet gaan redden. Ik betwijfel of er acteurs tussen zitten, want als dat zou zijn geweest zouden ze er wel een wat "boeiendere" nep- persoonlijkheid tussen hebben gezet. | |
HaverMoutKoekje | woensdag 19 april 2006 @ 22:42 |
quote:Volgens mij zat ze er alleen als excuus-truus in. | |
rashudo | donderdag 20 april 2006 @ 11:52 |
Ik snap niet waarom die een eigen restaurant heeft, zich opgeeft voor dit programma. Lijkt mij dat hij al zijn culinaire ambities in zijn eigen keuken al kan botvieren. NEXT. Verder vind ik dat herman juist erg netjes omgaat met iedereen.. hij kan mensen kritiek geven op een respectvolle manier. Hij zegt ook niet dat hij een 3-sterren restaurant heeft / chef is, maar voor zijn eigen restaurant, een chef die hij zelf uitkiest, lijkt het me logisch dat die persoon zich aan herman's smaak moet aanpassen. | |
-dS- | maandag 24 april 2006 @ 20:44 |
Ik geef dennis een goeie kans je ziet hem nu niet echt veel in beeld maar ik denk omdat ie nog veel in beeld moet komen , heb een keer bij hem gegeten toen hij ze eigen restaurant had echt super.. Zeer goeie kok. [ Bericht 0% gewijzigd door -dS- op 24-04-2006 20:51:02 ] | |
-dS- | maandag 24 april 2006 @ 20:48 |
Denk trouwens dat die Bas er snel uitvliegt die kan echt bijna niets.. prutser ![]() | |
Martijn_77 | maandag 24 april 2006 @ 21:11 |
Gisteren de aflevering op video zitten kijken. Ik denk dat die hobby koks het eerste er uitvliegen. | |
Pilootje | maandag 24 april 2006 @ 22:05 |
Die mensen zitten er puur in voor opvulling. Hij weet dondersgoed dat hobbykoks nooit een restaurant kunnen runnen als chef zonder ervaring. | |
SiGNe | dinsdag 25 april 2006 @ 08:37 |
Die missen ook gewoon basiskennis. Ik vind zelf dat ik best aardig kan koken, maar in een professionele keuken zou ik alleen maar in de weg staan. | |
Pilootje | dinsdag 25 april 2006 @ 16:26 |
Het is niet het kunnen koken. Ik kan een leek in een jaar alles leren wat ik weet. Die zal dan ook prima kunnen koken. Mits je natuurlijk een beetje gevoel hebt voor smaak etc. Vergt toch aanleg, anders duurt het langer. Maar met koken alleen kom je er niet in een professionele situatie. Het is timing, uithoudingsvermogen, incasseringsvermogen, stressbestendigheid, creativiteit, enthousiasme, inzicht, prijsbewustheid, planningsvermogen, | |
Martijn_77 | dinsdag 25 april 2006 @ 19:56 |
Vanavond om 21:30 weer ![]() | |
tim2308 | dinsdag 25 april 2006 @ 21:49 |
Is het horecaonderwijs zo slecht, zijn de kandidaten zo slecht of zijn Hermans eisen (9 van de 14 goed) zo hoog? | |
Stansfield | dinsdag 25 april 2006 @ 21:51 |
Ik denk dat er nog maar weinig koks zijn die daar alles van weten. Ze krijgen alles kant en klaar aangeleverd en maken hun menu's denk ik. | |
Pilootje | dinsdag 25 april 2006 @ 22:19 |
Vind het een beetje moeilijk om nu jullie of hem gelijk te geven. In het tv programma wordt het gebracht alsof het vreselijk is dat die koks dat niet weten. Natuurlijk moet je bepaalde dingen als ossenhaas, vanglap, entrecote wel kennen. Als je op wat hoger niveau werkt is het normaal dat je grote delen vlees binnen krijgt en die gaat verwerken. Daar wil je namelijk precies zelf bepalen hoe of wat je er aan laat zitten, en hoe dik je alles snijd. Als je een klein zaakje hebt met minder gekwalificeerd personeel dan vind ik het niet gek dat je geportioneerd vlees koopt, uiteindelijk is dat goedkoper. | |
Euc- | dinsdag 25 april 2006 @ 22:41 |
quote:Niet uiteindelijk, al-tijd is dat goedkoper. Je betaald welliswaar iets minder per kilo als je een heel ribstuk binnen laat komen, maar er is ook altijd meer afval. Trouwens, VRAAG altijd. Gewoon niet bang zijn om dingen te vragen, hoe debiel ze ook mogen klinken. Bijvoorbeeld die John, ja, ik dacht ik probeer maar eens wat.. En die Bas is helemaal een aap, iedereen weet toch dat delen vlees van een dier die veel gebruikt worden ook taaier zijn, en daardoor een langere bereiding nodig hebben? Daarom is een entrecote ook zo mals, het zit aan de rug, en wordt nooit gebruikt. | |
Chielus | dinsdag 25 april 2006 @ 22:54 |
quote:Idd, ik had echt zoiets, wil je het nou gewoon niet snappen, vele hobbykoks zijn nog wel zo snugger om dat te begrijpen. | |
mrSPLIFFY | dinsdag 25 april 2006 @ 22:57 |
tja maar als mensen in een keuken staan en zae hebben daar de leiding noemen ze zichzelf chefkok... maarre chefkok is heel wat anders... dat is dus wél iemand die alle stukken vlees kan herkennen ed kom op dat is al lts niveau hoor... als je klapstuk al niet eens herkent ben je echt waardeloos als kok zijnde... | |
golfer | woensdag 26 april 2006 @ 00:53 |
Video van vanavond net bekeken. Bedroevend om te zien hoe weinig productkennis zichzelf chefkoks noemende mensen hebben. ![]() Als koken alleen maar je werk is en niet langer een hobby-onderdeel bevat (van je hobby je beroep maken) heb je wat mij betreft niets meer in een keuken te maken. Bas, John (en voor mij ook Erwin) hebben niets in een keuken te zoeken. Leuk dat die ene hobbykok er nog steeds is zit. Koken is ook passie en gevoel met de producten hebben en dat ontbreekt helaas bij bijna alle kandidaten. ![]() [ Bericht 1% gewijzigd door golfer op 26-04-2006 01:04:36 (typo) ] | |
Chielus | woensdag 26 april 2006 @ 03:22 |
opvalledn om te zien hoe weinig aandacht er wordt besteed aan de mensen die er wel wat van maken. Je weet na 10 minuten al wie er af gaan vallen want die staan continu in beeld. (wat was het trouwens bedroevend om te zien hoe die Bas een menu aan staat te prijzen., echt elke vorm van communicatieve vaardigheid ontbreekt deze man) | |
HaverMoutKoekje | woensdag 26 april 2006 @ 09:05 |
Hmm, ik had toch wel medelijden met Bas. | |
rashudo | woensdag 26 april 2006 @ 09:05 |
Ik geloof best dat deze 'slechte' koks een prima restaurant kunnen runnen van gemiddelde hollandse kwaliteit. Misschien staan ze al 10 jaar in hetzelfde restaurant met dezelfde kaart, dezelfde gerechten. Biefstuk in de pan, saus erbij, krieltjes erbij, en klaar. Maar waarom ze dan denken dat ze bij Herman chefkok kunnen worden begrijp ik niet. Als je weet dat je de volgende dag orgaanvlees moet maken, dan ga je naar de slager en koop je een paar kilo orgaanvlees in en ga je de hele nacht oefenen. Sommige kandidaten denken dat ze bij idols voor koks zijn, maar hier zijn geen workshops. Je moet het hebben of niet. Hoe kan je ooit een stuk vlees goed klaar maken als je niet eens weet wat het is of waar het vandaan komt? Als je niet eens kan herkennen wat iets is, hoe kan je dan weten of het goed is? Als je niet eens ziet of iets een sucade is, hoe kan je dan ooit zien wanneer je een sucade koopt of het goede kwaliteit is? Ik ben verbaasd dat die hobbykok er nog meer verstand van heeft dan een aantal professionele koks. Vooral van dat uitbenen, dat had ik niet verwacht van hem. Bij de restaurants leken sommige wel stagiaires. Voor een stagiaire is dat geen probleem, maar niet voor een aanstaande chefkok ![]() Ik vind dit programma trouwens erg leerzaam, je ziet veel meer van de producten en recepten dan in de meeste "reality kookshows". Ik vind alleen dat het geluid erg slecht is opgenomen, heb soms moeite om de mensen te verstaan. | |
Gunner | woensdag 26 april 2006 @ 09:35 |
Is er weer iemand afgevallen gister? | |
kabouter.muts | woensdag 26 april 2006 @ 09:40 |
Zelfs 2. | |
rashudo | woensdag 26 april 2006 @ 09:52 |
quote:De hagenees en de blonde eigenaar van restaurant met rood brilletje. | |
assepoes | woensdag 26 april 2006 @ 11:03 |
John en Bas heten ze. | |
Gunner | woensdag 26 april 2006 @ 11:07 |
Herhaling binnekort toch ergens op RTL7? | |
Gert | woensdag 26 april 2006 @ 11:49 |
Je ziet die Herman voortdurend op TV, blijkbaar is dat zijn belangrijkste werk geworden. Misschien is het dan een idee om hem eens naar logopedie te sturen, want de eetlust vergaat me direct zodra ik dat paupergemompel van 'm hoor. ![]() | |
Brentmeister | woensdag 26 april 2006 @ 12:31 |
quote:Mja, ik vind Herman nou ook niet echt leuk om te zien, komt nogal gespeeld over. | |
Speedski | woensdag 26 april 2006 @ 12:39 |
quote:Ik denk niet dat er geen een goede chef-kok is in de Nederlandse keuken die zich opgeeft voor zo'n programma. Alleen de chef-koks die in een matig restaurantje werkt omdat hij of zij toch niet zo chefferig is. Of koks die zich erg goed vinden .... | |
Speedski | woensdag 26 april 2006 @ 12:41 |
quote:Khad een paar jaar geleden een baantje (als gastheer) in een van z'n restaurants en ik kan je melden dat Herman in het echt net zo is als dat hij doet overkomen op TV. | |
Joene | woensdag 26 april 2006 @ 12:57 |
quote:Idd die 3 waren wel bedroevend slecht , zelfs het klapstuk konden ze niet herkennen ![]() | |
Pilootje | woensdag 26 april 2006 @ 13:55 |
quote:Klopt, kwam vroeger regelmatig eten bij een van mijn oude chefs. En dan zat ie ook altijd zo in het restaurant ![]() | |
Chielus | woensdag 26 april 2006 @ 14:11 |
Volgende week gaan ze uit eten in Parijs, ben heel erg benieuwd.... | |
Euc- | woensdag 26 april 2006 @ 14:30 |
quote:Ja idd, die Kaviaar op dat bord was wel heel erg mooi gedaan zeg! Ik gok trouwens op Alain Ducasse, maar ik zou liever bij Troisgros gaan eten ![]() | |
Leonoor | woensdag 26 april 2006 @ 15:53 |
quote:Herhaling is op zaterdag geloof ik. En het muziekje is van Cash in the attic heb ik gisteren ontdekt! | |
rashudo | woensdag 26 april 2006 @ 16:09 |
quote:6300 EUR Hoeveel fooi geef je dan? | |
golfer | woensdag 26 april 2006 @ 16:37 |
quote:Zal inderdaad wel bij Alain Ducasse zijn. Later gaan ze ook nog met elkaar naar Toscane, las ik ergens. | |
postman | woensdag 26 april 2006 @ 17:41 |
is iemand ook die fles ketjap en gembersiroop opgevallen die achterin ergens in een kastje stonden bij groot paardenburg? over goedkope smaken gesproken ... | |
Pilootje | woensdag 26 april 2006 @ 18:07 |
Die flessen vind je overal, soms zoek je juist die smaak in je saus, etc.. Daarnaast kan dat ook voor personeelseten etc.. te zijn. Bij ons liggen er ook friekandellen in de vriezer bijvoorbeeld. In europa is het normaal 15 % fooi te geven over het algemeen, maar in dit geval wordt dat dan rond de 7000 euro. Normaal maak je er gewoon een mooi rond bedrag van. Die kaviaar is in een soort marinade van creme fraiche en een roomsoort. Ooit een signature dish geweest van alain ducasse ( niet helemaal, iets wat er op lijkt ). Dus het zou ook mij niet verbazen dat het bij alain ducasse is. | |
Euc- | woensdag 26 april 2006 @ 18:08 |
quote:Toen ik bij de Librije was hadden ze ook een rek vol staan met dat soort dingen, de meest vreemde japanse sausjes en nog heel wat rotzooi, voor het personeelseten of voor bij de borrel op vrijdagavond. | |
Pilootje | woensdag 26 april 2006 @ 18:13 |
Overigens vraag ik me af waarom hij nu al een paar afleveringen bezig is met testjes om te kijken of mensen dingen wel of niet kunnen. Daarnaast is het ook best lullig om mensen dan voor lul te zetten met dingen die ze niet weten. Maar hij zou zichzelf meer dienen als hij die mensen eens ging leren wat ze missen. Ook dan zie je dat sommige kansloos zijn, maar help je de andere beter. | |
-dS- | woensdag 26 april 2006 @ 18:19 |
Ze zijn idd naar Alain Ducasse geweest over 2 weken zie je hoe het in toscane is gegaan Mijn broer doet mee dus ![]() | |
golfer | woensdag 26 april 2006 @ 18:22 |
quote:Wie is je broer? | |
rashudo | woensdag 26 april 2006 @ 18:27 |
quote:Dan hoop ik dat ik je broer niet afgebrand heb ![]() | |
mrSPLIFFY | woensdag 26 april 2006 @ 18:45 |
wie is t wie is t???????? | |
-dS- | woensdag 26 april 2006 @ 19:08 |
Dennis van Tintelen | |
Brentmeister | woensdag 26 april 2006 @ 19:19 |
quote:Ja, anders heb je geen programma he. | |
Pilootje | woensdag 26 april 2006 @ 19:26 |
fifteen van jamie oliver was toch ook leuk ? Hij deed niks anders dan iedereen dingen leren. Waarom was het leuk ? Omdat ze het niet konden, in hun vingers sneden, boos weg liepen etc... Dat zou zomaar ook eens bij hun kunnen. | |
Pilootje | woensdag 26 april 2006 @ 19:27 |
quote:PB mij eens snel wie de nieuwe chef is dan ![]() | |
Drive-r | woensdag 26 april 2006 @ 19:33 |
quote:Aardig om dit over je broer te zeggen.... ![]() | |
Euc- | woensdag 26 april 2006 @ 19:42 |
quote:Maar hun waren op zoek naar personeel, niet naar een chef! Van een chef-kok mag je zeker wel verwachten dat hij een stuk meer ervaring heeft, en helemaal met verse producten. Als je zag hoe ze die coquilles open aan het maken waren, pfff... | |
-dS- | woensdag 26 april 2006 @ 20:16 |
quote:Gna Gna , trouwens ik zeg wel heel stoer dat ze naar Alain Ducasse zijn wezen eten maar het is L'Apege.. even na gevraagt , en de nieuwe chef is nog niet bekent eind mei pas.. kan wel zeggen dat er nog 3 over zijn op dit moment | |
golfer | woensdag 26 april 2006 @ 20:30 |
L'Arpege is dus Alain Passard ![]() | |
Pilootje | woensdag 26 april 2006 @ 21:28 |
quote:Lok je het niet een beetje uit als je in je tv reclame met grote letters schrijf, ervaring niet vereist ? Owke ! denken al die koks. Ik kan goed koken, maar goed ik weet ook niet alles. Op dat niveau heb ik nooit gewerkt. Ik reageer ! Welke 13 stukken vlees hangen hier ? Ervaring niet vereist zei u ? Maar dat kan ik ook verkeerd geintepeteerd hebben. Misschien ervaring als chef vereist ? Vertel eens, zit je broer er nog in ? De rest hoef ik niet te weten, dan is de *kuch* *kuch* spanning er af. | |
Brentmeister | woensdag 26 april 2006 @ 22:35 |
quote:Mja, dat vind ik ook een beetje flauw. Van sommige mensen zie je zowat gelijk al dat ze niet veel ervaring met bepaalde dingen hebben, dan kan je gewoon wachten tot er iets fout gaat, en het lijkt hier alsof het daarom te doen is. Bij Jamie werd idd geen chef gezocht, maar daar werden de kandidaten ook opgeleid. Hier wordt gewoon van alles van je verwacht en als het dan fout gaat wordt je voor lul gezet. | |
Gert | woensdag 26 april 2006 @ 22:41 |
quote:Precies. Je kiest twee of drie mensen uit waarvan je denkt dat ze het weleens kunnen gaan worden, en de rest doet mee voor de show. | |
Pilootje | woensdag 26 april 2006 @ 22:51 |
Valt het je op dat die goede kandidaten zelden in beeld zijn ? Bijvoorbeeld die walter, die komt alleen in beeld als er iets positiefs is. Er worden bewust bepaalde pesonages neergezet. | |
Martijn_77 | woensdag 26 april 2006 @ 23:02 |
quote:Idd ook op gevallen maar het is niet zeker dat die in de gerechten gebruikt werden. Verder vond ik het terecht dat die 2 er uit vlogen | |
Chielus | donderdag 27 april 2006 @ 10:23 |
quote:wat denk je dat het personeel daar eet, gewoon nasi met ketjap hoor. | |
SevenWonders | donderdag 27 april 2006 @ 10:32 |
quote:Ja en? Wat zou dat? Het zijn produkten die in iedere keuken wel een keer gebruikt worden. Of het nu weer het personeelseten is of een ander gerecht wat gemaakt wordt? Omdat het opeens een duurder (sterren-)restaurant is, werkt men niet zonder dit soort produkten hoor. | |
Gunner | donderdag 27 april 2006 @ 10:38 |
quote:Bedankt voor de spoiler he! ![]() | |
Leonoor | donderdag 27 april 2006 @ 10:58 |
quote:Je wist toch van te voren dat er mensen gingen afvallen? Of was jij nog in de volle overtuiging dat er 7 chefs aangenomen zouden worden? Het is niet zo dat 'ie meteen roept WIE er dan over zijn ofzo. Oftewel: Niet zo miemelen! | |
Euc- | donderdag 27 april 2006 @ 11:07 |
quote:Ja, ik had zeker niet verwacht dat het een afvalrace zou zijn en er elke week mensen af zouden vallen tot er 1tje over blijft, wat een schok ![]() | |
Gunner | donderdag 27 april 2006 @ 11:07 |
Sorry. Ik dacht dat ze aan het eind van de laatste afleverering een keus zouden maken uit alle geselecteerde koks? ![]() Het afvallen van die Sandra dacht ik dat het niet geplanned was omdat ze er echt niets van bakte quote:Gelukkig ben ik niet de enige die in deze veronderstelling was! Er is vanaf het begin nooit over gesproken dat er mensen zouden afvallen | |
Euc- | donderdag 27 april 2006 @ 11:19 |
quote:mijn reactie was nogal sarcastisch bedoeld.. | |
Gunner | donderdag 27 april 2006 @ 11:26 |
quote:oh ![]() Dan zal ik wel gek zijn. http://www.tvgids.nl/programmadetail/?ID=5285281 quote:Kan nergens op (officiele) sites terugvinden dat er ook mensen af gaan vallen? ![]() | |
Gert | donderdag 27 april 2006 @ 11:38 |
quote:Er zijn al mensen afgevallen, misschien is dat een hint? | |
Gunner | donderdag 27 april 2006 @ 11:40 |
<zinloos deze discussie> | |
Martijn_77 | donderdag 27 april 2006 @ 21:50 |
Graag alleen de al uitgezonde afleveringen bespreken. Graag niet verder spoileren en verpesten voor de anderen. | |
editor2 | vrijdag 28 april 2006 @ 12:15 |
quote:Alain Ducasse is hun bezoek geweest ten tijde van de de nieuwe chefkok die Ducasse had aangesteld. als je alvast een spoiler wilt ![]() Voor de mensen die hem van tv kennen nog deze achtergrond info: Herman is wel een goeie kok maar geen topkok zoals overal nu wordt beweert. Dus op het niveau De Boer,Helder e.d. kan hij zich niet meten. Eigenlijk is Herman van huis uit netzo als jij en ik gewoon een liefhebber van echt lekker eten die toevallig kok is geworden. Dat 'top' is er een beetje ingeslopen omdat types als Braakhekke (ook geen topkok) e.d.niet meer op tv zijn en de echte grote jongens er geen zin in hebben om zich voor dit soort zaken te lenen. Daarnaast heeft RTL zijn imago verder uitgebuid omdat hij groot,kaal en ook nog kok is. Nou 3 ingredienten die volgens RTL goed zijn voor de tv in deze tijd van Life&Cooking and al die zelf klus/onderwijzende programma's. Herman is trouwens op TV nogal mild want zij die hem al een tijdje kennen weten dat hij echt niet zo ingetogen is irl. Verder is Herman een boer. Een echte lompe boer als in iemand die gewoon lekker aan je tafel komt zitten al kauwend op een stuk stokbrood om te vragen hoe het ermee gaat. Herman is ook het type dat -als je tot zijn kring van bekenden behoort- plotseling met een een amuse of ander gerecht voor je op de proppen komt gewoon om te proeven aangezien hij de gods ganse dag loopt kanen als hij in een van zijn restaurants binnen komt. Ook als hij een of andere nieuwe wijn/champagne soort heeft binnen gekregen moet je niet verbaast staan kijken als hij plotseling een fles/glas naar je tafel laat sturen met het bericht: " Probeer eens en zeg wat je ervan vindt en als je het lekker vindt krijg je een flesje van mij." Het mooiste aan Herman is,is dat hij vrij ongecompliceerd is. Zijn personeel echter, en dan vooral bij De Engel, zijn een stel arrogante klojo's waar menigmaal in allerlei publicaties over is geschreven. Zij zijn ook een van de redenen geweest dat Herman indertijd zijn Michellinster heeft verloren. En voor de echte muggenzifters: Veel in het programma is gesponsored.Herman betaalt weinig tot niks zelf ( dus die slager,kokschool.eten bij Ducasse wordt allemaal betaalt) en krijgt een vast gage voor het programma., [ Bericht 9% gewijzigd door editor2 op 28-04-2006 12:41:50 ] | |
Martijn_77 | vrijdag 28 april 2006 @ 13:17 |
quote:Maar ik zou best een keer willen gaan eten bij hem ![]() | |
golfer | vrijdag 28 april 2006 @ 15:05 |
quote:Volgens het broertje van een deelnemer was het niet Ducasse, maar L'Arpege van Alain Passard ? | |
editor2 | vrijdag 28 april 2006 @ 16:41 |
Kan... ik ben niet bij de opnames geweest. Ik had begrepen van een medewerker die in een van Herman zijn zaken werkt dat het Ducasse was. ![]() | |
SevenWonders | vrijdag 28 april 2006 @ 17:51 |
quote:Ik denk dat Helder en Boer en die andere Herman (Sergio) topkoks zijn omdat ze 1 zaak hebben en zelf in de keuken staan en al hun tijd in het koken steken en daarmee hun sterren verdienen (ok, Jonnie Boer is ook druk met zijn bajes die die gekocht heeft en om gaat toveren tot hotel). Herman (den Blijker) is meer een entrepeneur die andere koks in zijn zaken zet en centjes wil verdienen en overigens vast wel kan koken (heb zijn kookkunsten nog nooit geproefd) en er ongewtijfeld veel verstand van heeft, maar zijn energie dus in andere zaken steekt. | |
Euc- | zaterdag 29 april 2006 @ 00:42 |
Het is Jonnie Boer en niet de Boer ![]() | |
Pilootje | zaterdag 29 april 2006 @ 00:52 |
Open anders een nieuw topic waar je dat nog eens duidijk maakt ![]() | |
Martijn_77 | zaterdag 29 april 2006 @ 00:53 |
Volgens mij ging het hier toch meer over het programma Herman zoekt Chef? | |
Chielus | zaterdag 29 april 2006 @ 04:19 |
quote:Ja, dus mogen we het hier toch hebben over de kookkwaliteiten van Herman en dat afgezte tegenover andere koks of mag ik alleen op dinsdagmiddag even posten dat het vanavond op TV Komt. | |
Martijn_77 | zaterdag 29 april 2006 @ 09:15 |
quote:Nee, nee natuurlijk mag je dat af meten ![]() Maar hoe zou je de kandidaten dan afmeten tegen andere (misschien onbekendere) chef koks? | |
Euc- | zaterdag 29 april 2006 @ 16:41 |
quote:Als je nou de eerdere posts uberhaubt zou hebben doorgelezen zou je zien dat dat dus al is besproken. | |
Speedski | zaterdag 29 april 2006 @ 20:05 |
Jemig, die vlees-test. Dat moet je als chef-kok toch weten ...... ![]() | |
Martijn_77 | zaterdag 29 april 2006 @ 23:21 |
Er zijn verschillende chef koks bij met een eigen restaurant die mee doen aan dit programma. Zuden die nu klanten kwijt raken / geraakt zijn omdat ze in een ander daglicht zijn komen te staan? | |
Pilootje | zondag 30 april 2006 @ 00:08 |
Nee. In de kleine zaken weet je toch niet wie daar als chef staat. En de namen van de restaurants worden keurig buiten beeld gehouden. Je zou maar sluikreclame maken. Persoonlijk ben ik van mening dat dat gewoon koks zijn. Als je in een eenmans brigade werkt ben je altijd de chef, heb je je bij niemand hoeven bewijzen dat je die baan wel waard bent. En dat zie je nu dus ook. | |
Drive-r | zondag 30 april 2006 @ 01:58 |
Ik heb het programma vanavond voor het eerst bekeken en vond het niveau wel erg laag. Ik vraag me enorm af in wat voor restaurants deze koks werken. Ik kook part-time, maar iedereen bij ons in de keuken zou dit soort dingen redelijk tot goed kunnen doen. Zeker het herkennen van het vlees, het uitbenen en het bereiden van het orgaanvlees. Dat heeft niks te maken met opleidingen, maar met een beetje interesse in voedsel... Wel erg goed dat hij er kalfstestikels bij had gedaan, die zal je volgens mij nooit op een kaart terug zien. Wel erg lekker, in mijn mening. Lever is natuurlijk helemaal makkelijk, hart kan ik zelf ook weinig mee. Die gaat bij ons na de slacht gewoon bij het afval, wat weer verwerkt wordt tot hondenvoer... | |
Martijn_77 | dinsdag 2 mei 2006 @ 21:09 |
Vanavond weer!! ![]() | |
Brentmeister | dinsdag 2 mei 2006 @ 21:31 |
Daar gaat ie ![]() | |
Speedski | dinsdag 2 mei 2006 @ 21:35 |
Echt, elke keer als ik die monotome spel van Herman hoor, moet ik toch wel een beetje lachen ![]() | |
Speedski | dinsdag 2 mei 2006 @ 21:40 |
Kom op zeg ![]() Chefkoks die niet eens weten hoe je een oester moet open maken. Dat die leerling chef dat niet weet, dat dan tot daar aan toe ... maar ow ow ow ow ![]() | |
golfer | dinsdag 2 mei 2006 @ 21:43 |
En de hobby-kok maakte het visje dus weer als beste klaar. Ik zou mij als professionele (chef)kok-deelnemer de ogen uit mijn kop schamen. ![]() | |
Karina | dinsdag 2 mei 2006 @ 21:44 |
Af en toe krijg ik last van plaatsvervangende schaamte als ik zie hoe slecht die "chefs" hun warenkennis is en hoe slecht ze gerechten klaarmaken. Ik vraag me af in wat voor restaurants zij werken, dat zal niet veel soeps zijn. | |
Speedski | dinsdag 2 mei 2006 @ 21:45 |
quote:Idd, en die chef-kok met zn eigen restaurant, no way dat ik daar ga eten. | |
Speedski | dinsdag 2 mei 2006 @ 22:00 |
Geweldig hoe die compagnon van Herman, Herman even tot orde roept !!! "Hey Dikke ! " Herman: sorry ![]() | |
golfer | dinsdag 2 mei 2006 @ 22:09 |
Het is wel heel erg de grote Herman den Blijker-show aan het worden, met zijn opschepperij over zichzelf. Herman als je echt zo goed zou kunnen koken, waarom heb je dan geen Michelinster (meer) ? Die 6300euro-lunch zag er wel lekker uit. ![]() Hier de site van zijn restaurant: http://www.alain-passard.com/ | |
Karina | dinsdag 2 mei 2006 @ 22:13 |
Ik kan me niet voorstellen dat je het er vanaf eet, die 6300 euro. Hoe lekker moet dat wel niet zijn? Natuurlijk zal er een aantal behoorlijk dure wijnen bij gezeten hebben, maar dan nog. | |
golfer | dinsdag 2 mei 2006 @ 22:33 |
Volgende die van mij mag afvallen als kandidaat is die Erwin, hoewel ik de rest ook niet graag als chef-kok zou zien. | |
Euc- | dinsdag 2 mei 2006 @ 22:47 |
Volgende week dus een rampenaflevering, tof ![]() | |
Euc- | dinsdag 2 mei 2006 @ 22:47 |
quote:Die lars mar er van mij ook wel uit anders ![]() | |
Pilootje | dinsdag 2 mei 2006 @ 23:20 |
Hopelijk lijkt het volgende week wat meer op de formule hells kitchen van ramsey. Ik wil zwetende koks zien die in de zeik zitten ![]() | |
Chielus | dinsdag 2 mei 2006 @ 23:27 |
Herman moet nu toch wel inzien dat er niemand in zit die linearecta naar de stoof kan worden gestuurd. Dus snel gaan selecteren en daarna eens een stoomcursus gaan geven. | |
Drive-r | dinsdag 2 mei 2006 @ 23:29 |
quote:Helaas, het is maar een show. Alsof hij dit serieus doet om een chefkok aan te nemen. Ik denk dat zo'n chef er na een paar maandjes aardappelen schillen ook weer heel rustig wordt weggebonjourd.... | |
Moitessier | dinsdag 2 mei 2006 @ 23:33 |
Vind dat ze allemaal vrij weinig interesse hebben, niet echt liefde voor het vak. Die testjes waar zoveel mensen keihard voor falen...je eet kuit..en je denkt dat je couscous aan het eten bent. Toppunt die gerechten die ze bij Held Passard gekregen hadden en na moesten maken. Je gaat bij zo'n keizer eten..dan ga je uit jezelf toch al uitzoeken en nadenken over wat je gegeten hebt, welke smaken heb je gezien, welke combinaties... "Ik vond het er wel heel goed op lijken" LUL, als je vindt dat een gerecht qua smaak/textuur vrij goed vindt lijken en het is niet te eten dan spoor je toch niet, en ben je m.i. nog ongeschikt om in de keuken van de Mac te staan. En die gek die een stage aangeboden gekregen had voor drie maanden en daar wel over na wilde denken als het niet zou lukken met dat restaurant van Herman...zo'n aanbod..dat hij niet meteen ALLES heeft laten vallen en huilend van blijdschap alvast een half jaar van te voren in de keuken klaar is gaan staan om te beginnen...ongelofelijk maar goed, misschien wind ik me op over niets ![]() | |
Drive-r | dinsdag 2 mei 2006 @ 23:40 |
Ach, laten we het hele gebeuren rond Blijker zelf ook niet overdrijven. De kerel zou zelf ook niet kunnen koken als Passard. Zo'n ei afzeiken is makkelijk, weten wij namelijk veel of het goed is of niet? Voor het show element is dat eeuwige zeiken blijkbaar nodig. Natuurlijk valt het allemaal tegen, maar dan moet je niet zo'n show maken. | |
rashudo | dinsdag 2 mei 2006 @ 23:45 |
De leerling-kok vind ik erg goed.. voor een leerling-kok. Maar een chef-kok? Nee. Volgens mij heeft hij wel erg veel talent. De hobbykok vind ik erg goed. Voor een normale kok. Maar een chef-kok? Nee. Als ik Herman was zou ik de leerling-kok aannemen als leerling-kok, en mijn chef ergens anders zoeken. En misschien voor de gein aan de slag gaan met Walter. De deelnemers staan er bij alsof het een soort vakantie is.. alsof het sterren zijn die uitgenodigd zijn bij een of ander suf kookprogramma. Ik krijg helemaal niet het idee dat ze hun best doen (behalve dan bij walter en de leerlingkok). Ik krijg sterk het gevoel dat Herman en de montage overdrijven.. er wordt weinig aandacht besteed aan de goede prestaties van de deelnemers. Aan het eind van het programma is er waarschijnlijk toch opeens een superkok gevonden tussen de kandidaten.. Toch hebben ze goed geregisseerd want ik ben erg benieuwd naar volgende week ![]() | |
rashudo | dinsdag 2 mei 2006 @ 23:50 |
quote:Ik denk ook dat er erg veel tijd in is gestoken om er een show van te maken en dat het in het echt best wel meevalt. Een 3-sterren ei namaken? Wat ook nog speciaal door 1 restaurant goed gemaakt kan worden? Natuurlijk kan bijna niemand dat.. laat staan de deelnemers. Zou Herman het kunnen? Ik twijfel er sterk aan. Je kan toch niet verwachten dat Herman een 3-sterren kok op straat vind.. zelfs een 1-ster kok zou een wonder zijn. Daar zijn er echt niet zoveel van. Het is op zich wel een leuke show.. je blijft veel dingen zien en veel dingen worden uitgelegd. Ik ga nu extra goed opletten op bittere aangebrande jus ![]() | |
Moitessier | woensdag 3 mei 2006 @ 00:00 |
Is ook weer waar, je kan misschien niet van ze verwachten dat ze de handtekening van een kok die al 10+ jaar 3 sterren Michelin kookt aankunnen. Ben alleen niet echt heel erg onder de indruk van wat ze wel kunnen (ik moet toegeven, ik ben geen supertrouwe kijker dus heb misschien de Ducasse in de dop gemist)..misschien moeten ze lekker een eetcafeetje openen en schnitzels en tournedo's met frite gaan serveren ![]() | |
Speedski | woensdag 3 mei 2006 @ 00:52 |
quote:Hij is die ster niet kwijtgeraakt omdat hij niet goed genoeg kookte, maar omdat hij te weinig zelf in zijn eigen keuken stond. | |
Speedski | woensdag 3 mei 2006 @ 00:55 |
quote:Natuurlijk had hij dat niet verwacht maar dat is het ook showelement erin. En je verwacht toch niet dat de winnaar van de show de hoofd chefkok wordt van het restaurant. Ze hebben / hadden volgens mij al lang iemand iemand onder contract die de chef wordt en dat de winnaar de 2e / reserve-chef of sous-chef wordt. | |
golfer | woensdag 3 mei 2006 @ 00:55 |
quote:Precies, hij is geen kok meer, maar een entrepeneur en een showman geworden. ![]() Echte sterrenkoks staan gewoon dagelijks te koken in de keuken. | |
Speedski | woensdag 3 mei 2006 @ 00:59 |
quote:Het jaar dat hij z'n ster kwijtraakte had hij echt net te weinig uren gemaakt, de jaren daarop volgende steeds minder natuurlijk | |
golfer | woensdag 3 mei 2006 @ 01:02 |
Zie hier het bewijs dat ie zich steeds meer gaat toeleggen op het show-element en niet meer op het echte koken:quote: | |
Drive-r | woensdag 3 mei 2006 @ 08:21 |
quote:Wat ik dan zo jammer vind, is dat hij die ster juist net gekregen had. Blijkbaar een moment wat succes en vervolgens direct zelf de keuken uit. Als je dan zoveel liefde voor het vak hebt, dan had je toch in ieder geval willen weten hoever je zelf kon komen? Nu heb je nooit echt een ster gehad, in mijn mening. | |
mrSPLIFFY | woensdag 3 mei 2006 @ 08:22 |
tja dan zou ik ook van die dikke sigaren roken....... | |
Drive-r | woensdag 3 mei 2006 @ 08:22 |
quote:Ik durf in te zetten, dat ze zichzelf hiermee overschatten. Zodra het animo voor het type-tje Blijker weg is, houden ze niks over.... | |
Martijn_77 | woensdag 3 mei 2006 @ 10:25 |
quote:Dat zou idd wel een erg leuke aflevering opleveren ![]() quote:Iets soort gelijks gebeurde er met Cas spijkers toch ook toen hij op TV verscheen? | |
Drive-r | woensdag 3 mei 2006 @ 11:08 |
quote:Zoiets, maar Cas Spijkers was daarvoor al jaren bezig en heeft dan ook jarenlang 1 en zelfs 2 sterren gehad. Hij heeft zich wel bewezen, lijkt me. Kun je van die bolle met zijn sigaar niet zeggen, vind ik zelf. | |
Gunner | woensdag 3 mei 2006 @ 11:12 |
Het begint me een beetje te vervelen dat die bolle zichzelf op een voetstuk zet en het maar niet kan benadrukken hoe slecht z'n eigen geselecteerde kandidaten zijn | |
Pilootje | woensdag 3 mei 2006 @ 11:13 |
Nop cas is "gekocht" door princess. Het is nu princess die bepaald waar hij kookt, hoe lang, en wanneer. En als je denk dat dat kut is, moet je eens zoeken naar zijn jaarsalaris en alle snoepreisjes ![]() Die passart, waar was zijn witte brigade. Heeft ie in zijn eentje gekookt voor dat groepje, of zijn die koks het niet waard om in beeld te komen ? | |
Euc- | woensdag 3 mei 2006 @ 11:32 |
quote:Breek | |
SevenWonders | woensdag 3 mei 2006 @ 14:22 |
quote:Nou, een flitsende show over Warenkennis etc. Net ff wat minder kritisch dan Keuringsdienst van Waarde of zeikerig als die sjaak van de Smaakpolitie zal het ws. wel leuk doen. Ik bedoel, die vleestest hadden ze laatst best wat verder uit mogen werken. Idem voor iets soortgelijks met Herman bij Paul de Leeuw laatst. | |
rashudo | woensdag 3 mei 2006 @ 22:45 |
Van mij mag Herman de rest van z'n leven shows blijven maken, als ze allemaal zo zijn als herrie in de keuken en herman zoekt chef vind ik het prima ![]() | |
Martijn_77 | woensdag 3 mei 2006 @ 23:10 |
quote:Van mij ook vind hey een leuk programma om naar te kijken | |
Blues | woensdag 3 mei 2006 @ 23:29 |
quote:Ik erger me bij tijd en wijle kapot aan zijn houding idd. | |
SiGNe | woensdag 3 mei 2006 @ 23:55 |
Het is in elk geval een zeer goede marketingtruuk, ik durf te wedden dat het restaurant de komende tijd helemaal is volgeboekt, topchef of niet.. | |
Gert | donderdag 4 mei 2006 @ 00:04 |
Ik ewge me kpot an ze binnesmonse gmompel | |
Chielus | donderdag 4 mei 2006 @ 03:10 |
quote:Misschien moet je dit soort posts voor 12 uur s'nachts maken. | |
Gert | donderdag 4 mei 2006 @ 11:48 |
quote:Zie, jij begrijpt ook niet wat-ie zegt. ![]() | |
-dS- | vrijdag 5 mei 2006 @ 16:08 |
quote:Ze maken TV he ze laten zowat alleen het slechte zien voor sensatie TV (als alles goed gaat kijkt niemand) wat ze niet laten zien is dat de tweede keer dat ze dat eitje moesten maken er 4 het goed hadden... | |
Martijn_77 | dinsdag 9 mei 2006 @ 22:56 |
Was te verwachten dat er 2 uit zouden gaan. Vindt deze twee Walter en Erwin wel terecht. Walter heeft gewoon te weinig praktijkkennis voor een chefkok en Erwin is er een van te veel rammen en stressen | |
Euc- | dinsdag 9 mei 2006 @ 23:01 |
quote:Die erwin is een goeie voor een tostitent, waar die 300 man lunch in zn eentje draait en kwaliteit geen fuck uitmaakt. | |
Martijn_77 | dinsdag 9 mei 2006 @ 23:02 |
quote:Duidelijk verwoord ![]() | |
Pilootje | dinsdag 9 mei 2006 @ 23:12 |
Die laatste opmerking kan je natuurlijk niet gegrond maken. Misschien kan ie prima koken. Hij werkt alleen op een ander niveau. Hier deed hij het in iedergeval niet goed. Die stille die wordt het denk ik. Ik kan me wel voorstellen hoe ontiegelijk moeilijk het is met 8 van die chefs die allemaal denken dat ze het gaan worden. Van elkaar denken ze dat ze niks kunnen, en zelf top zijn. Als je dan moet samenwerken en die anderen staan in rang boven je voel je je verdomt genaait. En denk je ,nou krijg allemaal maar de tering ik doe niks meer. En dan vlieg je er ineens uit ![]() Wat je bij walter zag is dat ie totaal geen ervaring heeft met inkopen, liet zich alles aansmeren. Ik heb deze tonijn, die is 17 euro de kilo, maaaar ik heb ook deze voor 24 euro. Ja maar dat is volgens het budget niet echt handig. Ja maar dit is wel bluefin he ! Oke doe maar. Zelfde als met dat vlees. Als er bij ons een partij loopt en de slager levert niet op afspraak wordt er bij iemand anders besteld, en kan ie ze vlees meteen weer mee terug nemen. ( zulke dingen gebeuren 1x en dan nooit meer ) Hij laat zich weel omlullen. Ja je hebt het nu toch, beetje gezonde stress. [ Bericht 0% gewijzigd door Pilootje op 09-05-2006 23:13:43 (typo) ] | |
Euc- | dinsdag 9 mei 2006 @ 23:19 |
quote:Hoezo niet? Tostitent is toch een ander niveau, en daar doet ie het dus goed. | |
rashudo | dinsdag 9 mei 2006 @ 23:23 |
Volgens mij wist Herman na de eerste aflevering al wie zijn nieuwe chef moest worden, en ik gok dat het Lars is. | |
Euc- | dinsdag 9 mei 2006 @ 23:24 |
Trouwens, wat dat vlees betreft, als Walter het nou niet had aangenomen, dan was hij nog verder van huis geweest, ook als hij het om half 10 zou bestellen, zou die het niet voor 11 uur in huis hebben gehad. Soms is het gewoonweg overmacht, het moet uiteraard niet te vaak gebeuren (als in vaker dan 1 keer in het halfjaar), maar direct na de eerste keer eruit kegelen schiet je ook niks mee op. | |
Gert | dinsdag 9 mei 2006 @ 23:34 |
quote:Tuurlijk. | |
Stansfield | woensdag 10 mei 2006 @ 00:30 |
Het is wel een beetje duidelijk aan het worden dat die gozer die walter hielp (verbeterde) met uitbenen van het vlees en het fileren van de vis het gaat worden. | |
Pilootje | woensdag 10 mei 2006 @ 01:06 |
quote:Ligt er aan wie jij ( je zaak ) bent en je leverancier. Het zou voor mij geen probleem zijn om het binnen die tijd te hebben. Maar ontopic, ik geef je gelijk. | |
Speedski | woensdag 10 mei 2006 @ 01:13 |
Ik ben toch zo benieuwd wat er allemaal gedaan wordt als de camera's niet aan staan ... Ik krijg echt zo'n gevoel dat we keihard geflest worden met de montage ... Ik heb niet echt voorbeelden, maar het gevoel dat .. overheerst opeens | |
rashudo | woensdag 10 mei 2006 @ 01:17 |
quote:Een voorbeeld - de vissentest van vorige week werd aangehaald als 'hopeloos mislukt', omdat er 1 persoon bij zat die van de 20 vissen er 6 niet kon herkennen. Dat is als je het mij vraagt behoorlijk overdreven. Er wordt geen aandacht besteed aan de mensen die het wel goed hadden. | |
Speedski | woensdag 10 mei 2006 @ 01:20 |
quote:Dat was inderdaad erg opvallend jah. Maar ik bedoel meer van: wat wordt er gezegd / gedaan door Herman en de regiesseur als de camera niet draait of toevallig ergens anders op gemikt staat. Het ziet er zo gemaakt uit, en het kan toch echt niet zo zijn dat al die chefs die meedoen met dit programma zo dom zijn als dat ze nu worden gepresenteerd | |
#ANONIEM | woensdag 10 mei 2006 @ 15:30 |
Leuk programma!! Heb alleen vorige week gemist ![]() Weet iemand of de uitzendingen op Internet te zien zijn toevallig? | |
Martijn_77 | woensdag 10 mei 2006 @ 16:58 |
quote:Volgens mij niet | |
Pilootje | woensdag 10 mei 2006 @ 23:36 |
Nee niet op internet te zien. Op zich is het logisch dat het zo gemonteerd wordt. Als je een tijdje in de horeca zit als kok krijg je geel snel een indruk wat iemand kan. Laat hem een paar basis dingen doen, en ik zie al precies op welk niveau hij zit. Dat merk je aan de manier hoe die met zijn produkten om gaat. Hoe die snijd. Hoe hij zijn eten op smaak maakt. Of zelfs iets simpels zoals slagroom opkloppen. Op tv wil je iedereen even goed laten lijken. Van de slechte laten ze eens wat goede dingen zien. Van de goede met name de slechte. Zo lijkt iedereen even goed, en gewaagd aaan elkaar. Natuurlijk is dat niet zo. Als er iemand uit gaat dan worden met name slechte dingen in beeld gebracht om de keuze te motiveren. Op zich erg logisch allemaal als je er zo bij nadenken ![]() | |
knoef | donderdag 11 mei 2006 @ 10:50 |
quote:En toch heb ik een donkerbruin vermoeden dat die Walter nog helemaal niet van het toneel is verdwenen, die kon nog weleens een verrassende comeback maken in het programma. | |
Stansfield | donderdag 11 mei 2006 @ 11:15 |
quote:Als souschef ofzo zou hij best kunnen terugkomen ja. Dat idee kreeg ik ook al een beetje. Want Herman had het er alleen over dat hij nog geen keuken alleen kan dragen mij hij wel hele tevreden was over zijn kwaliteiten qua koken. Maar de echte kennis en praktijkervaring nog niet had. | |
Martijn_77 | donderdag 11 mei 2006 @ 12:46 |
quote:Hoe zo hij miste toch wel wat basis kennis enzo. | |
knoef | donderdag 11 mei 2006 @ 13:06 |
quote:En die kennis en ervaring is hij nu dus aan het opdoen heb ik uit zeer betrouwbare bron vernomen. De kans dat hij in de zaak van Herman komt te werken lijkt mij groot, of dat in het programma is te zien is een tweede. Het lijkt mij echter wel, want waarom zou Den Blijker buiten het programma om (dus niet de comeback van Walter als showelement gebruiken) een hobbykok als souschef aannemen terwijl er genoeg 'professionele' en bekwame souschefs rondlopen. Of het programma wordt binnenkort omgedoopt tot ' Herman zoekt souschef' .............. | |
Annemiek78 | vrijdag 12 mei 2006 @ 23:17 |
Walter vond ik juist geweldig.. Als je dan bedenkt dat hij een hobby-kok is. Het is jammer dat het diner wat hij mocht coordineren als chef qua timing niet helemaal goed ging. Maar wat verwacht je dan? Dat het gelijk de eerste keer goed gaat? Ik denk juist dat Walter enorm gegroeid is in die weken en dat hij er een is die het meest opgestoken heeft van dit programma. En oke Herman kan inderdaad een tikkie arogant over komen, maar mag ie?? Hij heeft nog al niet wat goed lopender restaurants en michelin sterren op zijn naam staan! | |
Drive-r | zaterdag 13 mei 2006 @ 02:57 |
quote:Ik vond Walter voor een amateur kok ook niet echt geweldig, maar da's ieder zijn mening. Zoals al vaker gezegd, mag je Blijker echter geen 'michelin sterren' aanrekenen. Hij heeft ooit, heel kort 1 ster gehad. Die werd daarna ook weer direct verwijderd van de gevel. Het is zeker geen slechte kok, maar behoort imho zeker niet bij de top. | |
-dS- | zaterdag 13 mei 2006 @ 14:00 |
quote:Je mag wel tegen je bron zeggen dat ie poep lult ![]() ![]() | |
-dS- | zaterdag 13 mei 2006 @ 14:02 |
Ze zijn nu in de laatste 2 weken btw.. Gister weer iemand exit wie?? kijk maar naar rtl5 ![]() [ Bericht 78% gewijzigd door -dS- op 13-05-2006 14:11:21 (foutje) ] | |
Speedski | zaterdag 13 mei 2006 @ 20:13 |
Ooow wat word ik toch vrolijk van die chag'rijnige stem van Herman ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 13 mei 2006 @ 21:08 |
hahah jezus wat een stressss. Tja opzich wel logisch dat ze in de stres raken als je ook de bediening er bij moet doen. Hm ik dacht altijd dat Herman den blijker zo aardige kok was whehehe.. Damn wat keek die uit ze ogen lol:P Maar ik vind het super dat een LEERLING SVH KOK er nog in zit!!!! Zal je straks zien dat hij nog (kan) winnen ook poeh!! ![]() Van mij mag het wel weer Dinsdag zijn ![]() | |
Speedski | zaterdag 13 mei 2006 @ 21:11 |
quote:Ik denk niet dat die leerling kok gaat winnen hoor. Herman zoekt een chef, geen beste leerling. | |
#ANONIEM | zaterdag 13 mei 2006 @ 21:23 |
Nee dat zal ook wel niet. Maar toch is het wel leuk dat er een leerling kok in zit (vind ik tenminste) Volgende week krijgen ze 400 man ? | |
knoef | dinsdag 16 mei 2006 @ 11:06 |
quote:Kan ik hieruit concluderen dat Walter of geen aanbieding van Herman heeft gekregen of deze niet heeft aangenomen volgens jou? | |
Speedski | dinsdag 16 mei 2006 @ 11:48 |
quote:Er zal best wel wat geflest worden hier en daar, maar ik ben wel beniewd wie die bron is ..... | |
Pilootje | dinsdag 16 mei 2006 @ 12:54 |
Ze broer is een van de kandidaten | |
Speedski | dinsdag 16 mei 2006 @ 13:00 |
quote:En zijn dr dan nog meer "roddels" ?? | |
Pilootje | dinsdag 16 mei 2006 @ 13:04 |
moet je hem vragen, ben ik ook wel benieuwd naar. De mods wilden echter geen spoilers in dit topic. | |
Martijn_77 | dinsdag 16 mei 2006 @ 15:30 |
quote:Idd, geen spoilers hier dat verpest de lol van het kijken. Vanavond weer ![]() | |
knoef | dinsdag 16 mei 2006 @ 15:36 |
DS- als broer van één van de kandidaten zal ongetwijfeld goede inside information hebben, maar als hij beweert dat Walter geen enkele betrekking meer heeft bij Herman (wat hij toch min of meer impliceert) vind ik dat toch merkwaardig. Waarom? Dat laat ik nog maar even in het midden tot na de uitzending of het einde van de reeks. | |
Speedski | dinsdag 16 mei 2006 @ 15:37 |
quote:Kan je toevallig de show ook terugkijken op het net ? | |
Martijn_77 | dinsdag 16 mei 2006 @ 15:39 |
quote:voor zo ver ik weet niet | |
Speedski | dinsdag 16 mei 2006 @ 15:49 |
Voelt iemand zich geroepen om hem te cappen ? ![]() [ Bericht 67% gewijzigd door Martijn_77 op 16-05-2006 16:19:39 (Na overleg weer terug gezet) ] | |
Karrel_Laaglawaai | dinsdag 16 mei 2006 @ 16:21 |
Programma gaat me steeds mee tegenstaan. Vond het al gejat van Ramsey, maar dat zou op zich niet eens uitmaken. Ik irriteer me namelijk aan het feitd dat het programma voor 40% bestaat uit herhalingen. Als het begint een vooruitblik, als er reclame komt een vooruitblik, als de reclame afgelopen is een terugblik. Walgelijk ![]() | |
knoef | dinsdag 16 mei 2006 @ 16:35 |
Die irritante herhalingen ben ik met je eens, na de reclame steeds een samenvatiing van 5 minuten van de 10 minuten voor het reclameblok, iets meer vaart in het programma kan af en toe geen kwaad. | |
Gunner | dinsdag 16 mei 2006 @ 16:36 |
quote:Mee eens. Ik blijf er al zeker niet meer voor thuis. | |
Blues | dinsdag 16 mei 2006 @ 21:55 |
Die sollicitatie gesprekken ![]() Of hoe maak je iemand belachelijk.. ![]() | |
Erosjuhhh | dinsdag 16 mei 2006 @ 21:57 |
vond t met die leerling wel grappig hoor heb je ook een eigen 3-delig pak? ![]() | |
Erosjuhhh | dinsdag 16 mei 2006 @ 22:21 |
die kreeft had ie net t pantser vanaf gehaald meende ik.. maar die kreeft leefde nog? | |
golfer | dinsdag 16 mei 2006 @ 22:21 |
Lars heeft gelijk: je zet iemand niet zomaar in een wildvreemde keuken neer als chef. Je zult eerst goed bekend moeten zijn met de indeling van de keuken en de uitgifte-gewoontes voordat je er chef kunt spelen. | |
golfer | dinsdag 16 mei 2006 @ 22:42 |
Lars of Dennis lijken mij het sterkst in hun schoenen staan om chef te worden. | |
rashudo | dinsdag 16 mei 2006 @ 22:43 |
Ze hebben er dus allemaal geen vertrouwen in.. | |
knoef | dinsdag 16 mei 2006 @ 22:45 |
Vond het een beetje matte aflevering, zal volgende week hopelijk weer wat interessanter zijn met dat tripje naar Toscane ( was het toch?) en die catering in Den Haag. Hoe zit dat nou eigenlijk met levende kreeften in de kook te gooien, ik dacht dat niet meer zo bon ton was om te doen. En ik meende zelfs te zien dat de gesneden kreeften op de grill nog bewogen ( misschien stuiptrekkingen). | |
Jacob | dinsdag 16 mei 2006 @ 23:04 |
Ik zit in dit programma ![]() | |
Blues | dinsdag 16 mei 2006 @ 23:07 |
quote:Job?? ![]() | |
Brentmeister | dinsdag 16 mei 2006 @ 23:09 |
quote:Precies, daar was ik het ook helemaal mee eens. | |
Brentmeister | dinsdag 16 mei 2006 @ 23:10 |
quote: ![]() | |
Martijn_77 | dinsdag 16 mei 2006 @ 23:11 |
quote:Nu nog steeds? ![]() | |
Brentmeister | dinsdag 16 mei 2006 @ 23:15 |
Of zat je in het restaurant? ![]() | |
knoef | dinsdag 16 mei 2006 @ 23:17 |
in het topic ' Welke bijbanen heb je........', index: geldzaken: Op zondag 14 mei 2006 13:15 schreef Jacob het volgende: 'Ik zoek nog chauffeurs! Voor het nieuwe restaurant van Herman den Blijker......' Moet je als kok ook ( al) voor chauffeurs zorgen of heb je een andere functie bij het programma | |
Blues | dinsdag 16 mei 2006 @ 23:21 |
Ik had ook al op zijn naam geklikt ja ![]() ![]() | |
rashudo | woensdag 17 mei 2006 @ 02:20 |
quote:Leuk, de meester-leerling? | |
poefje | vrijdag 19 mei 2006 @ 23:35 |
Heb effies vol interesse jullie babbels teruggelezen. Herman is in mijn ogen een zelfingenomen .. ![]() | |
Pilootje | zaterdag 20 mei 2006 @ 00:11 |
Koks op dat niveau zijn nou eenmaal anders dan je van normale mensen gewend bent. Als je dan zo iemand op tv ziet denk je dat je met een stel idioten te maken hebt. Klinkt raar maar koks zijn een apart soort mensen, en die dingen komen op hoog niveau steeds meer tot uiting. | |
golfer | zaterdag 20 mei 2006 @ 00:17 |
quote:Verklaart weer wat van jouw gedrag. ![]() offtopic: mail me eens even privé waar jij nu werkt | |
Blues | zaterdag 20 mei 2006 @ 00:17 |
quote:Dat is waar, ik heb veel, heel veel tijd met instellingskoks doorgebracht, het zijn vakidioten die de werkelijkheid uit het oog verliezen omdat ze ongelofelijk veel tijd in hun eigen wereldje doorbrengen, en dat is alleen maar nog meer met horeca-koks ![]() | |
HaverMoutKoekje | zaterdag 20 mei 2006 @ 19:29 |
Ik fietste rond een uur of 6 vanavond door de Utrechtsestraat en daar stond de 'hobbykok' deelnemer (Walter) in een koks outfit voor de deur van het restaurant te bellen. IK weet niet hoever het programma achter loopt, hij is uit de competitie voor chef-kok gegooid maar het lijkt erop dat hij toch een baan/stage bij Herman heeft. Leuk, ik vond hem echt goed, ondanks geen prof. ervaring. [ Bericht 3% gewijzigd door HaverMoutKoekje op 20-05-2006 20:02:59 ] | |
Gert | zaterdag 20 mei 2006 @ 20:20 |
quote:Met een beetje onderzoek kom je daar wel achter hoor. ![]() | |
Euc- | zaterdag 20 mei 2006 @ 21:47 |
quote:Waar dan? | |
Pilootje | zondag 21 mei 2006 @ 01:50 |
Kom maar op met je onderzoek dan ![]() En ja dat verklaard ook mijn reacties. Kijk maar naar piet, in dat opzicht verschillen we niet veel van elkaar. Als iets zo is dan is iets zo, en niet anders. Zo belangrijk is het toch niet waar ik werk. En nou weer ontopic potverdomme ![]() | |
Gert | zondag 21 mei 2006 @ 02:23 |
quote: quote: | |
Pilootje | zondag 21 mei 2006 @ 08:10 |
De mac donnalds in de pathe kan ik je ook alleen maar aanbevelen ![]() | |
Fiorenza | zondag 21 mei 2006 @ 12:11 |
quote:Lijkt mij dat een van deze twee het gaat worden. Maar ik ben fan van Job ![]() | |
Blues | zondag 21 mei 2006 @ 15:40 |
quote:Hey wat leuk ![]() ![]() | |
Speedski | zondag 21 mei 2006 @ 23:14 |
quote:En Job zal hoogstwaarschijnlijk daar strakjes ook rondhuppelen | |
Gunner | maandag 22 mei 2006 @ 10:22 |
quote:Hoe serieus moet je zo'n programma nemen als eerst de helft eruit geknikkerd wordt om daarna weer doodleuk weer terug te keren? ![]() | |
HaverMoutKoekje | maandag 22 mei 2006 @ 11:08 |
quote:Herman zoek een chef. Daarnaast zoekt hij vast nog meer keuken personeel. Dat bv Walter geen ervaring genoeg heeft om als chef-kok te werken betekent nog niet dat hij niet goed genoeg is om bij Herman in de keuken te werekn. | |
OldSchoolFool | maandag 22 mei 2006 @ 22:00 |
Afgelopen zaterdagmiddag er ook ff langs gefietst. Stonden binnen wel een stuk of 5 koks (kwamen me niet bekend voor) aan een keukentafel te dingesen en nog een stuk of 5 bouwfukkers in een verder nog compleet kaal pand. De afleveringen zijn errug up to date iig. ![]() | |
Stansfield | maandag 22 mei 2006 @ 22:07 |
Het moet toch 31 mei klaar zijn dacht ik? kunnen ze nog even flink aan de bak. | |
Speedski | maandag 22 mei 2006 @ 23:52 |
quote:Kan je morgen wat foto's posten ? ![]() | |
Eyeopener | dinsdag 23 mei 2006 @ 10:51 |
Op AT5 kwam het ook even langs eergisteren, Walter viel me inderdaad ook op... en daarnaast ik meen Lars en die kleine jongen. Maar die laatste weet ik niet echt zeker. | |
BliksemSchigt | dinsdag 23 mei 2006 @ 21:21 |
Zo maar eens 'live' kijken in plaats van de herhaling op zaterdag. | |
BliksemSchigt | dinsdag 23 mei 2006 @ 21:57 |
Joris wordt het echt niet hoor. | |
golfer | dinsdag 23 mei 2006 @ 22:23 |
quote:Nee, die ligt er intusen uit. Zal,.zoals ik al eerder voorspelde tussen Lars en Dennis gaan, waarbij ik Lars net even beter vind. | |
kabouter.muts | dinsdag 23 mei 2006 @ 22:36 |
ja ik zou ook gokken op Lars. Dennis bla bla bla | |
rashudo | dinsdag 23 mei 2006 @ 23:33 |
Job is de boss.. maar ik vind dat hij bij een sterrenkok in de leer moet ![]() | |
zijle | dinsdag 23 mei 2006 @ 23:34 |
Eindelijk Joris opgerot | |
Karrel_Laaglawaai | woensdag 24 mei 2006 @ 09:13 |
Tja en toch doet ook Job het goed. Voordeel is dat hij nog gemodelleerd kan worden. Gok dat het tussen Lars en Job gaat. Dennis heeft een te grote bek. Lars lijkt een beetje op die ander chefkok waarmee Herman telkens overlegd. | |
Gunner | woensdag 24 mei 2006 @ 09:26 |
quote:zal me niet verbazen als hij leerling kok word bij Paardenburg ofzo. Zoiets werd al gesuggereerd in het programma | |
Typmuts | woensdag 24 mei 2006 @ 09:44 |
quote:Ik denk ook dat het tussen hun gaat. En je hebt verder precies dezelfde mening als ik.... | |
M3THoD_MAN | woensdag 24 mei 2006 @ 09:49 |
Ik denk dat Lars het wordt en dat ie Job als leerling aanneemt. Job kan nog niet door voor chefkok, maar hij is nog te kneden. Zoals Herman gister aan het eind zei, Job is secuur en hygienisch. Marah ![]() ![]() | |
Typmuts | woensdag 24 mei 2006 @ 09:52 |
Ik vind Job ook creatief, maar nog niet klaar voor het grote werk! Lars wel inderdaad. Laurens ![]() ![]() | |
M3THoD_MAN | woensdag 24 mei 2006 @ 09:59 |
Je kon het gister goed zien toen ze de verschillende wijnen bij het gerecht moesten kiezen. Joris had daar echt veel moeite mee. Jammer voor hem, maar terecht dat die is afgevallen! | |
SevenWonders | woensdag 24 mei 2006 @ 14:48 |
quote:Job is nog leerling. Weet niet in wat voor leerbedrijf hij zit, maar heeft wel zijn handen vrij om eventueel bij Herman dan als leerling te gaan lopen. Lijkt mij een kans die hij wel zo grijpen als deze zich voordoet. Qua kooktechnieken etc. was Herman tevreden over hem en Job kan idd nog veel leren over hoe Herman en David het hebben willen. | |
Typmuts | woensdag 24 mei 2006 @ 15:03 |
quote:Yep, dat vind ik ook. Ben erg benieuwd hoe het gaat aflopen. | |
PLAE@ | woensdag 24 mei 2006 @ 19:27 |
gisteren voor t eerst gezien. Kwam er nooit aan toe ![]() leuk programma wel, maar ik weet uit ervaring dat Koks gewoon een apart volkje blijven. | |
Martijn_77 | donderdag 25 mei 2006 @ 18:36 |
Spoiler en reacties hier op verwijderd. Zoals eerder in dit topic aangeven hier wordt niet gespoilerd | |
Joene | vrijdag 26 mei 2006 @ 09:43 |
Ik las van de week ergens dat herman nog 2 jaar heeft bijgetekend bij rtl en dat er nog minimaal 1 seizoen herrie in de keuken wordt opgenomen ![]() | |
Martijn_77 | vrijdag 26 mei 2006 @ 10:34 |
quote:Dat is goed nieuws ![]() | |
OldSchoolFool | maandag 29 mei 2006 @ 21:15 |
Vandaag weer ff langs dat pand gefietst. Werd na 5en nog druk gezaagd en verbouwd. De muren zijn al wel betegeld. Inclusief dat kapotte keramiek. | |
Stansfield | maandag 29 mei 2006 @ 21:31 |
ze hebben nog 2 dagen. | |
Eyeopener | maandag 29 mei 2006 @ 23:15 |
Nah, dat is de kunst van spanning opbouwen.. Eerst was zou de opening in mei zijn, toen eind mei, daarna begin juni en ik geloof dat het de afgelopen aflevering al 'in juni' was ![]() | |
BliksemSchigt | dinsdag 30 mei 2006 @ 21:15 |
Is zometeen al de laatste? | |
golfer | dinsdag 30 mei 2006 @ 21:31 |
*video loopt* | |
BliksemSchigt | dinsdag 30 mei 2006 @ 21:36 |
Walter in de bediening ![]() | |
Erosjuhhh | dinsdag 30 mei 2006 @ 21:39 |
grappig ![]() | |
tim2308 | dinsdag 30 mei 2006 @ 22:39 |
SPOILER | |
Pilootje | dinsdag 30 mei 2006 @ 22:40 |
zoals die job net in de zeik zat daar kan elke kok met het zweet tussen de bilzweet snachts van wakker schrikken. Aardige gozer maar snap niet dat die er niet veel eerder uit is gegaan. Leuke opvulling voor het programma zal het wel zijn geweest. Die chef van de engel schijnt ook niet een van de makkelijkste te zijn, en dat zie je nu in dat programma erg duidelijk ![]() | |
BliksemSchigt | dinsdag 30 mei 2006 @ 22:40 |
Zonde van Job, maar was wel te verwachten. Denk dat Dennis het wordt. | |
BliksemSchigt | dinsdag 30 mei 2006 @ 22:41 |
quote:Dat ie alleen leiding had gehad over een restaurant met maximaal twee gangen ![]() | |
Pilootje | dinsdag 30 mei 2006 @ 22:43 |
Denk dat ie daarmee bedoelt dat ie wel eens chef de parti is geweest aan de garde, en zodoende 2 van de 5/8 gangen heeft mogen meegeven. | |
Brentmeister | dinsdag 30 mei 2006 @ 22:43 |
quote:Natuurlijk was dat allang duidelijk, gewoon leuk om hem erin te houden. | |
zijle | dinsdag 30 mei 2006 @ 22:44 |
Dennis gaat het worden ![]() | |
jp84 | dinsdag 30 mei 2006 @ 22:51 |
denk et ook idd, maarja zo is het ook gemonteerd | |
rikkie82 | dinsdag 30 mei 2006 @ 23:19 |
quote:zou ie soms ingehuurd zijn omdat ze te weinig kandidaten hadden en beetje de "mol" gespeeld hebben. Of wilden ze m graag hebben in de keuken??? denk dat ze job ook ergens plekkie aanbieden als leerling kok... over t algemeen waren ze wel tevreden over hem geloof ik | |
Erosjuhhh | dinsdag 30 mei 2006 @ 23:30 |
vind leerling kok zo raar klinken, hij kan heel goed koken en is prima kok, alleen niet ervaren genoeg voor chefkok. | |
Pilootje | dinsdag 30 mei 2006 @ 23:32 |
Op een gegeven moment stond die duitser in de keuken. Eerste bon. Oke jongens eerste bon. Iedereen werkt door. Mag ik even de aandacht, eerste bon. Iedereen luisterd, en die walter loopt een beetje door te zoeken naar ze pepermolen. Wat me ook opvalt is dat ze tot het laatste moment bezig zijn aan de mise en place. Ik weet wat er aan mice en place gedraait wordt daar op een dag, maar als je tijdens je servies nog half bezig bent snap je het niet helemaal. | |
Erosjuhhh | dinsdag 30 mei 2006 @ 23:35 |
quote:viel mij ook op.. dat ze om 6 uur 90% af wilden hebben.. volgens mij heb je normaal om 6 uur een deel van je gasten eral zitten... | |
jp84 | dinsdag 30 mei 2006 @ 23:47 |
zonder stagieres is het ook lastig op tijd aftekrijgen :p | |
DaYwALKuR | dinsdag 30 mei 2006 @ 23:48 |
Waarom zegt iedereen Dennis wordt het? Die buitenlander wordt het ![]() | |
Brentmeister | dinsdag 30 mei 2006 @ 23:57 |
quote:Lars | |
DaYwALKuR | woensdag 31 mei 2006 @ 00:04 |
quote:Ja, Lars. Dennis botst teveel met Herman ![]() | |
golfer | woensdag 31 mei 2006 @ 00:13 |
Video net bekeken. Dat Job door het ijs zakte had ik wel verwacht, maar dat Lars zo slecht uit de verf zou komen had ik niet verwacht. Desondanks vind ik Lars een betere kok dan Dennis, maar zal Dennis het uiteindelijk wel worden. ![]() | |
PLAE@ | woensdag 31 mei 2006 @ 00:35 |
dennis is de typische vervelende kok die je normaal gesproken het liefste eens keihard op z'n muil slaat. Hij wordt t dus. | |
golfer | woensdag 31 mei 2006 @ 00:38 |
quote:Qua vervelend karakter komt ie wel het meest overeen met die hork Herman. ![]() | |
PLAE@ | woensdag 31 mei 2006 @ 00:56 |
Zal ook wel geen pretje zijn om voor te werken ![]() | |
MissHobje | woensdag 31 mei 2006 @ 00:58 |
Is volgens prima werken met Herman, gewoon recht voor zijn raap en geen gelul. Zulke chefs heb ik vroeger veel gehad ![]() | |
Drive-r | woensdag 31 mei 2006 @ 01:11 |
quote:Ik zou persoonlijk gek worden van Herman, ik mag die vent van geen kanten. Ik hou meer van de ouderwetse vakmensen, daar werk je prettiger mee. Minder gelul, minder patserig doen met ingredienten en gewoon veel leren... Dat hele nouveau riche koken.... ![]() | |
Blues | woensdag 31 mei 2006 @ 01:40 |
Ik heb maar steeds het gevoel dat ie technisch heel goed is, heel veel productkennis, maar nog geen eitje meer bakt tegenwoordig ![]() | |
ROG | woensdag 31 mei 2006 @ 02:04 |
Ik vond de debrasruimte op de stoep wel erg vernuftig! ![]() | |
Martijn_77 | woensdag 31 mei 2006 @ 08:15 |
Dat wordt vanavond video kijken want ik heb de afleveringen van vorige week en deze week nog niet gezien en nog op band staan | |
rashudo | woensdag 31 mei 2006 @ 08:23 |
Dennis is toch wel de beste chef als je de aflevering van vanavond bekijkt.. Lars is misschien beter in koken, maar je hebt wel iemand nodig die de rest onder controle kan houden. | |
_serial_ | woensdag 31 mei 2006 @ 15:50 |
Het zou leuk zijn voor job dat is sous-chef kan worden ofzo | |
Blues | woensdag 31 mei 2006 @ 15:54 |
Het ging Dennis beter af, terwijl ik dat van Lars had verwacht. Die deed het wel weer wat beter in de tent met 400? pers... Maar hier was ie niet overtuigend genoeg idd. Terwijl ie zelf het idee had dat het goed ging ![]() | |
Chielus | woensdag 31 mei 2006 @ 19:09 |
Denk dat Lars het wordt, ondanks dat Dennis het afgelopen aflevering beter deed. Dennis can niet calculeren en dat is gewoon funest voor een chef kok. Jammer van Job, maar ik had het wel verwacht. Ik heb trouwens niet alles gezien maar is die amateur kok nu wel daar in de keueken aanwezig als een van de koks of heb ik me daarop verkeken? | |
jp84 | woensdag 31 mei 2006 @ 19:30 |
ik zag em kippetjes mise en place maken dus zal wel denk ![]() | |
OldSchoolFool | donderdag 1 juni 2006 @ 01:33 |
Dit is de eerste keer dat Lars blundert. Kan een off day geweest zijn. Meer testen zijn nodig. | |
Blues | donderdag 1 juni 2006 @ 02:11 |
quote:Hij is aangenomen als hulp-kok en in de bediening als ik het goed begrepen heb. | |
Euc- | donderdag 1 juni 2006 @ 11:10 |
quote:En toch gaat nederland het WK winnen ![]() | |
SHARKYKING | maandag 5 juni 2006 @ 16:35 |
Iemand enig idee of het restaurant afgelopen nog volgens planning geopend is? | |
Oceanonix | maandag 5 juni 2006 @ 17:45 |
de serie loopt nog en de beneden verdieping is een puinhoop. Denk niet dat het laatste volgens schema is. | |
OldSchoolFool | maandag 5 juni 2006 @ 21:04 |
idd nog een totale puinhoop binnen. Maar Herman is er goedgemutst onder. Kzag em vorige week in die tent met een sigaar in zn muil met goed humeur bouwfukkers de handen schudden. | |
Eyeopener | dinsdag 6 juni 2006 @ 13:36 |
Kan snel gaan hoor zo'n verbouwing... 'opeens' is het klaar... ben benieuwd iig, zal er niet heel snel gaan eten denk ik (Paardenburg de vorige keer was niet zo speciaal eigenlijk), maar programma is leuk ![]() | |
Chielus | dinsdag 6 juni 2006 @ 14:04 |
Wel gaaf hoe hij Fabienne even te kakke zetten .... "das verse vis meissie" ![]() | |
Stansfield | dinsdag 6 juni 2006 @ 14:07 |
quote:Dat was idd erg grappig. Ben wel benieuwd wie het gaat worden. Denk niet dat die duitser het wordt maar die andere. | |
Fiorenza | dinsdag 6 juni 2006 @ 14:08 |
quote:wel grappig ja, alleen jammer dat het via de voice-over was. Ik had dat beteuterde gezicht wel eens willen zien... |