abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 11 april 2006 @ 16:35:09 #1
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_36858809
quote:
Chef-kok gezocht!

In het nieuwe rtl-5 programma 'Herman zoekt chef' gaat de markante kookkunstenaar Herman den Blijker op zoek naar een chef-kok voor een nieuw te openen restaurant in Amsterdam. In deze serie zullen negen deelnemers de strijd met elkaar aan gaan.

Bron

Vanavond RTL5 om 21:29
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_36858975
Ga zeker kijken lijkt me erg lachen.
  dinsdag 11 april 2006 @ 16:50:32 #3
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_36859290
Kut, heb vanavond een vergadering
da's vast niet voor half 10 afgelopen helaas.

[ Bericht 3% gewijzigd door SiGNe op 11-04-2006 18:04:59 ]
  dinsdag 11 april 2006 @ 17:59:17 #4
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_36861429
Eerst dus het kookprogramma op de BBC kijken en later daarna Den Blijker.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 11 april 2006 @ 19:24:18 #5
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_36864022
De voorstukjes die ik gezien heb beloven wel leuke dingen
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  dinsdag 11 april 2006 @ 21:32:26 #6
122648 Bravebart
København er på plads ja
pi_36868699
Een echt nieuw concept lijkt het niet te zijn, maar ik geef hem vooraf het voordeel van de twijfel.

Snel kijken dus
Op donderdag 22 november 2012 00:14 schreef ondeugend het volgende:
liefdevolle gevoelens voor de duisternis
  dinsdag 11 april 2006 @ 21:33:49 #7
57695 Leonoor
Unter 32-16-8...
pi_36868752
Ben benieuwd.. Was dat het liedje van Homes under the Hammer? ( BBC ).
Nulla verba sed acta
  dinsdag 11 april 2006 @ 21:45:36 #8
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_36869200
Het moet allemaal nog even op gang komen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 11 april 2006 @ 21:48:27 #9
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_36869319
Voor de nieuwschierige: op een gegeven moment zei een vrouw net iets van een pittig sausje wat bij bouillabaise geserveerd moest worden, en had 3 keuzes, dit moest rouille zijn: saffraanmayonaise. Zeggen ze wel de vraag maar geven ze geen antwoord
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  dinsdag 11 april 2006 @ 21:48:54 #10
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_36869336
lijkt me interessant programma! net al stukje gekekn, nu nog beetje t voorstellen volgens mij.. maar over aflevering of 2 echt superleuk denk ik
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
pi_36869786
quote:
Op dinsdag 11 april 2006 17:59 schreef golfer het volgende:
Eerst dus het kookprogramma op de BBC kijken en later daarna Den Blijker.
Jij was toch van plan om je op te geven?
pi_36870012
Ik blijf het helaas een vreselijke vent vinden. Op zich maakt dat niet uit, een chef moet kunnen koken. Ik ben allang bang dat de kookkunst van dhr. Blijker nou ook niet echt top is, het is toch vooral hoppi-poppi voedsel...
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
pi_36870505
Hij kan prima koken, en is door michelin ook bevestigd door een ster.
Heb meerdere keren met hem mogen koken, en het is echt een aardige vent. Gewoon serieus met zijn werk bezig. Smaken, verse producten etc..
Van veel koks krijg je een verkeerde indruk als ze op tv zijn geweest. Pierre wind, cas spijkers, den blijker, braakhekke, paul fagel, ad jansen. Als ik op tv kom zoals ik de hele dag werk zappen mensen al na 5 minuten. Is alleen voor koks intresant om eens te zien.
Chef annoceerd, Bon chef hoor je uit alle uithoeken. En als het aan de garde klaar is voorgerechten mee tafel 10. Of chef hoe lang heeft u nodig voor tafel 10. Dat boeit niemand. Voor de televisie wil je een schreeuwende chef zien, huilende koks die op hun donder krijgen. Vlam in de pan, alles wat in de soep draait. Maar dat gebeurt in normale keukens dus niet.
  dinsdag 11 april 2006 @ 22:18:35 #14
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_36870541
Het is wel erg veel "ik, ik, ik" bij Herman.
Hij laat zich graag ook ophemelen door zijn personeel.
"Mijn smaak, mijn stijl "
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_36870873
quote:
Op dinsdag 11 april 2006 22:17 schreef Pilootje het volgende:
Hij kan prima koken, en is door michelin ook bevestigd door een ster.
Heb meerdere keren met hem mogen koken, en het is echt een aardige vent. Gewoon serieus met zijn werk bezig. Smaken, verse producten etc..
Van veel koks krijg je een verkeerde indruk als ze op tv zijn geweest. Pierre wind, cas spijkers, den blijker, braakhekke, paul fagel, ad jansen. Als ik op tv kom zoals ik de hele dag werk zappen mensen al na 5 minuten. Is alleen voor koks intresant om eens te zien.
Chef annoceerd, Bon chef hoor je uit alle uithoeken. En als het aan de garde klaar is voorgerechten mee tafel 10. Of chef hoe lang heeft u nodig voor tafel 10. Dat boeit niemand. Voor de televisie wil je een schreeuwende chef zien, huilende koks die op hun donder krijgen. Vlam in de pan, alles wat in de soep draait. Maar dat gebeurt in normale keukens dus niet.
Ik weet hoe normale keukens eruit zien, kookte er tot dit jaar zelf ook. Maar Herman zijn ster mag niet overdreven worden. Hij was hem na 1 jaar reeds weer kwijt, wat te denken geeft. Tot zijn Michelin ster heeft hij weinig succes gehad en veel keukens versleten. Na zijn ster heeft hij zich gestort op zijn verschillende restaurants en cateringservice. Al met al meer een entrepeneur dan een chefkok, die zou waarschijnlijk gaan voor 1 goede keuken ipv 6 'aardige' keukens.

Maar goed, hij is erkend, dus zeker geen slechte chef. Hij doet mij echter teveel 'populair' met dure ingredienten en hippe gerechten. Al met al iets te gemaakt en makkelijk, niet mijn type kok.
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
pi_36870975
Het is zijn restaurant. Hij heeft zijn naam hoog te houden.
Zo werkt dat ook bij gordon ramsey. Hij koopt een zaak, richt alles a la ramsey in. En stelt een chef aan. De chef die hij aan neemt is zo goed als altijd iemand die voor hem werk of heeft gewerkt, en kookt naar zijn smaak. Chef maakt een menu, ramsey proeft, en keurt goed of af. Zo gaat dat bij ducasse, blijker, ramsey, etc...
pi_36872006
quote:
Op dinsdag 11 april 2006 22:29 schreef Pilootje het volgende:
Het is zijn restaurant. Hij heeft zijn naam hoog te houden.
Zo werkt dat ook bij gordon ramsey. Hij koopt een zaak, richt alles a la ramsey in. En stelt een chef aan. De chef die hij aan neemt is zo goed als altijd iemand die voor hem werk of heeft gewerkt, en kookt naar zijn smaak. Chef maakt een menu, ramsey proeft, en keurt goed of af. Zo gaat dat bij ducasse, blijker, ramsey, etc...
Dat begrijp ik.

Maar Alain Ducasse of Gordon Ramsey hebben eerst hun naam gevestigd in de culinaire wereld en zijn daarna pas de vruchten gaan plukken. Gordon heeft verschillende michelin sterren gehad en zijn restaurant was ooit de nummer 2 in de wereld. Pas later is hij meer vestigingen gaan openen. En Alain werd eerst de jongste 3-sterren chefkok (en opende vervolgens een 2e 3-sterren tent....)

Je mag dit soort mensen niet vergelijken met een Blijker. Blijker kan goed koken en weet met name veel van producten. Maar hij kookt voor de massa, wil het sjiek en hip brengen. Je mag hem niet op hetzelfde niveau schatten...
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
pi_36872094
quote:
Op dinsdag 11 april 2006 22:29 schreef Pilootje het volgende:
Het is zijn restaurant. Hij heeft zijn naam hoog te houden.
Zo werkt dat ook bij gordon ramsey. Hij koopt een zaak, richt alles a la ramsey in. En stelt een chef aan. De chef die hij aan neemt is zo goed als altijd iemand die voor hem werk of heeft gewerkt, en kookt naar zijn smaak. Chef maakt een menu, ramsey proeft, en keurt goed of af. Zo gaat dat bij ducasse, blijker, ramsey, etc...
Anders zou het toch ook niets met Herman te maken hebben, maar alleen met de chefkok die daar werkt. Je verwacht nl dat als je bij een restaurant van Herman gaat eten dat het eten ook ala Herman is. Toch?
  woensdag 12 april 2006 @ 00:11:09 #19
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_36874862
Ik vind het toch altijd jammer als je naar een restaurant gaat voor een bepaalde chef en je dan z'n hulpje krijgt.
Da's hetzelfde als je naar een musical gaat en je krijgt de understudy in plaats van de hoofdrolspeler.
Je verwacht toch het beste te krijgen en met minder neem je geen genoegen.
Een restaurant van Herman Blijker (of een andere goede chef) waar ie zelf niet of nauwelijks te vinden is vind ik toch een beetje een vorm van oplichting.
Je gaat er toch voornamelijk heen voor de goede naam van de chef.
  woensdag 12 april 2006 @ 00:28:48 #20
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_36875355
quote:
Op woensdag 12 april 2006 00:11 schreef SiGNe het volgende:
Ik vind het toch altijd jammer als je naar een restaurant gaat voor een bepaalde chef en je dan z'n hulpje krijgt.
Da's hetzelfde als je naar een musical gaat en je krijgt de understudy in plaats van de hoofdrolspeler.
Je verwacht toch het beste te krijgen en met minder neem je geen genoegen.
Een restaurant van Herman Blijker (of een andere goede chef) waar ie zelf niet of nauwelijks te vinden is vind ik toch een beetje een vorm van oplichting.
Je gaat er toch voornamelijk heen voor de goede naam van de chef.
Daarom vind ik het zo jammer dat die commerciële TV-chefs het ene na het ander restaurant openen i.p.v. zich zelf toe te blijven leggen tot het zelf koken in 1 top-restaurant.

Gelukkig doen de echte 2 of 3 sterrenkoks dat gelukkig niet in Nederland.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 12 april 2006 @ 02:38:55 #21
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_36876982
quote:
Op dinsdag 11 april 2006 22:56 schreef Drive-r het volgende:

[..]

Dat begrijp ik.

Maar Alain Ducasse of Gordon Ramsey hebben eerst hun naam gevestigd in de culinaire wereld en zijn daarna pas de vruchten gaan plukken. Gordon heeft verschillende michelin sterren gehad en zijn restaurant was ooit de nummer 2 in de wereld. Pas later is hij meer vestigingen gaan openen. En Alain werd eerst de jongste 3-sterren chefkok (en opende vervolgens een 2e 3-sterren tent....)

Je mag dit soort mensen niet vergelijken met een Blijker. Blijker kan goed koken en weet met name veel van producten. Maar hij kookt voor de massa, wil het sjiek en hip brengen. Je mag hem niet op hetzelfde niveau schatten...
absoluut met je eens, Ducasse heeft dit jaar weer 2 restaurants in de top 15 van de wereld staan terwijl Ramsey's restaurant op nr 14 staat. Den blijker is daarbij vergeleken nog maar bij een aardige basis.
Al moet ik zeggen dat den Blijker het op TV prima doet. duidelijke taal, geen overdreven afzijken enzo. ]

Vindt het wel een leuk programma.

Ik vraag me trouwens wel af hoe Ducasse op een gegeven moment het overzicht en scherpte van zijn imperium in kaart kan houden. Hij heeft ondertussen zoveel zaken waar hij zijn naam aan verbindt......
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_36877050
quote:
Op dinsdag 11 april 2006 22:17 schreef Pilootje het volgende:
Hij kan prima koken, en is door michelin ook bevestigd door een ster.
Heb meerdere keren met hem mogen koken, en het is echt een aardige vent. Gewoon serieus met zijn werk bezig. Smaken, verse producten etc..
Van veel koks krijg je een verkeerde indruk als ze op tv zijn geweest. Pierre wind, cas spijkers, den blijker, braakhekke, paul fagel, ad jansen. Als ik op tv kom zoals ik de hele dag werk zappen mensen al na 5 minuten. Is alleen voor koks intresant om eens te zien.
Chef annoceerd, Bon chef hoor je uit alle uithoeken. En als het aan de garde klaar is voorgerechten mee tafel 10. Of chef hoe lang heeft u nodig voor tafel 10. Dat boeit niemand. Voor de televisie wil je een schreeuwende chef zien, huilende koks die op hun donder krijgen. Vlam in de pan, alles wat in de soep draait. Maar dat gebeurt in normale keukens dus niet.
Sorry , maar dat gebeurt nog steeds in vele keukens hoor!
Ga maar eens onder Biro werken ofzo
pi_36877941
Nou dat is dan dus niet zoals het hoort. Tijdens het servies is het stil, en wordt er alleen gecommuniceerd met elkaar over lopende tafels. Maar ja ik heb ook in zaken gewerkt waar het niet zo ging

Voor nederland heeft herman den blijker zeker wel zijn strepen verdient. Hij heeft gewoon 1 formule die hij op elk nieuw restaurant toepast omdat die meestal goed aanslaan. De engel en groot paardenburg zijn daar een voorbeeld van.
Ik ben het wel met Signe eens dat als je eet bij den blijkber dat je bij ze chef eet en niet bij hem. Bij sergio of helder weet je dat hij je borden doorgeeft naar zijn standaard, omdat hij aan de pas staat.
  woensdag 12 april 2006 @ 09:22:13 #24
9001 Gunner
#teamkroegenlos
pi_36878797
Ben benieuwd hoe dit gaat lopen. Lijkt wel een aardig programma
Where law ends, tyrrany begins.
  woensdag 12 april 2006 @ 09:23:23 #25
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_36878824
quote:
Op woensdag 12 april 2006 08:14 schreef Pilootje het volgende:
Nou dat is dan dus niet zoals het hoort. Tijdens het servies is het stil, en wordt er alleen gecommuniceerd met elkaar over lopende tafels. Maar ja ik heb ook in zaken gewerkt waar het niet zo ging

Voor nederland heeft herman den blijker zeker wel zijn strepen verdient. Hij heeft gewoon 1 formule die hij op elk nieuw restaurant toepast omdat die meestal goed aanslaan. De engel en groot paardenburg zijn daar een voorbeeld van.
Ik ben het wel met Signe eens dat als je eet bij den blijkber dat je bij ze chef eet en niet bij hem. Bij sergio of helder weet je dat hij je borden doorgeeft naar zijn standaard, omdat hij aan de pas staat.
Voor Helder moet je snel zijn, je hebt tot juli

Verder wordt dat Biro geval uitgekotst door de culinaire wereld, in geen enkele gids geprezen en verder is hij ook gewoon veel te duur voor wat hij biedt.
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_36889010
quote:
Op dinsdag 11 april 2006 21:33 schreef Leonoor het volgende:
Ben benieuwd.. Was dat het liedje van Homes under the Hammer? ( BBC ).
Ah, dát was het, kwam me al zo bekend voor. (mede-fan hier)

Ik heb niet alles kunnen zien, maar ik ben dan ook niet echt een fan van dit heerschap.
Volgende week maar weer eens kijken, wie weet went het.
Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
  woensdag 12 april 2006 @ 19:02:53 #27
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_36895750
Ik ben benieuwd hij de koks zich gaan ontwikkelen hun smaken vielen nog niet echt binnen wat Herman zocht kreeg ik het idee.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  woensdag 12 april 2006 @ 19:11:17 #28
73549 Annemiek78
Martijn_77 my favo user!
pi_36896000
Ik gok dat John of Walter de nieuwe Chef-kok gaat worden. Herman heeft inderdaad wel een bepaalse arrogantie over zich heen, maar hij dwingt zo wel gezag af. Het lijkt me inderdaad geen makkelijke man om mee te werken.

Ga volgende week weer kijken (Al vind ik "Herrie in de keuken" leuker)
Positive thinking, my way of thinking!
pi_36899864
Ik vind het nog even moeilijk om een oordeel te geven over de koks. Het is voor de tv maker leuker om nu te laten zien wat er allemaal fout gaat, en de koks steeds beter te laten lijken. Op tv kan de slechste kok winnen door goed montage werkt.
Moest wel lachen om die chefs die met 10 lagen zweet boven een pan staan voor iets simpels als een ommelet. Kwestie van nooit goed geleerd, idem dito voor die mayonaise. Lekker alles in 1 bekken, en dan de garde er door. Ja even doortikken dan heb ik hem zo uit de schift. En eentje die meteen al eigenwijs is tegen die blijker, ja ik doe het liever zo. Maar ik wil wel wat van je aannemen hoor
Een van de eerste dingen die ik ooit als leerling geleerd heb vroeger was dat de chef altijd gelijk heeft. Dus ook als dat niet zo is
pi_36904199
quote:
Op woensdag 12 april 2006 21:02 schreef Pilootje het volgende:
Een van de eerste dingen die ik ooit als leerling geleerd heb vroeger was dat de chef altijd gelijk heeft. Dus ook als dat niet zo is
Bon chef bon!
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
  woensdag 19 april 2006 @ 00:35:58 #31
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_37083779
Net even de video van aflevering 2 bekeken en die Sandra zakte zwaar door het ijs.
Verder staan wat mij betreft Bas en John ook op de nominatie om niet verder tegaan.
Basis-kooktechnieken ontbreken bij vrij veel kandidaten.

Erwin komt voor mij tot nu toe het meest in de buurt van een chef-kok waar ik wel vertrouwen in zou kunnen hebben.

Overigens blijft Den Blijker een vreselijk arrogante kwal als ie het heeft over "mijn kandidaat-kokjes".
Dat denigrerende verkleinwoord-gebruik van hem.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 19 april 2006 @ 08:38:44 #32
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_37086745
Moet de aflevering van deze week nog kijken heb hem op de video staan
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  woensdag 19 april 2006 @ 08:45:47 #33
9001 Gunner
#teamkroegenlos
pi_37086843
Ik zat op de bank en zeg tegen m'n vrouw dat ik het vermoeden had dat die Sandra ging afvallen. Had alleen niet verwacht dat het deze aflevering al zou zijn
Where law ends, tyrrany begins.
pi_37088671
Vraag me af of er geen acteurs tussen de koks zitten. Koks die geen hollandaise, mayonaise, soezen uit hun handen krijgen is echt een "no-go"
  woensdag 19 april 2006 @ 11:19:34 #35
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_37090139
tja, je weet nu al van een aantal koks dat ze af gaan vallen, let op, de volgende week waarschijnlijk die knuppel met die bril. Begint ie te praten over dat ie meer tijd vrij maakt voor z'n familie en dat hij daardoor steeds makkelijker gaat koken. Met die instelling ga je er wel komen.
Het is een bekend selectie gegeven. Voor TV is het misschien leuk wie er elke week afvalen maar voorde selecteurs zijn hooguit de beste 3 of 4 intressant. Het maakt hun eigenlijk niet uit wie er als nummer 6 of 7 afvalt. Daarom vond ik het ook vreemd dat hij Hobbykoks mee laat doen. Leuk voor TV maar Herman weet ook dat ze het niet gaan redden.
Ik betwijfel of er acteurs tussen zitten, want als dat zou zijn geweest zouden ze er wel een wat "boeiendere" nep- persoonlijkheid tussen hebben gezet.
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_37111716
quote:
Op woensdag 19 april 2006 08:45 schreef Gunner het volgende:
Ik zat op de bank en zeg tegen m'n vrouw dat ik het vermoeden had dat die Sandra ging afvallen. Had alleen niet verwacht dat het deze aflevering al zou zijn
Volgens mij zat ze er alleen als excuus-truus in.
  donderdag 20 april 2006 @ 11:52:57 #37
83951 rashudo
project 2501
pi_37122760
Ik snap niet waarom die een eigen restaurant heeft, zich opgeeft voor dit programma. Lijkt mij dat hij al zijn culinaire ambities in zijn eigen keuken al kan botvieren. NEXT.

Verder vind ik dat herman juist erg netjes omgaat met iedereen.. hij kan mensen kritiek geven op een respectvolle manier. Hij zegt ook niet dat hij een 3-sterren restaurant heeft / chef is, maar voor zijn eigen restaurant, een chef die hij zelf uitkiest, lijkt het me logisch dat die persoon zich aan herman's smaak moet aanpassen.
Their eyes opaque.
pi_37256530
Ik geef dennis een goeie kans je ziet hem nu niet echt veel in beeld maar ik denk omdat ie nog veel in beeld moet komen , heb een keer bij hem gegeten toen hij ze eigen restaurant had echt super..
Zeer goeie kok.

[ Bericht 0% gewijzigd door -dS- op 24-04-2006 20:51:02 ]
ben ik nou zo slim of ben jij nou zo dom?
pi_37256686
Denk trouwens dat die Bas er snel uitvliegt die kan echt bijna niets.. prutser
ben ik nou zo slim of ben jij nou zo dom?
  maandag 24 april 2006 @ 21:11:34 #40
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_37257737
Gisteren de aflevering op video zitten kijken. Ik denk dat die hobby koks het eerste er uitvliegen.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_37260397
Die mensen zitten er puur in voor opvulling. Hij weet dondersgoed dat hobbykoks nooit een restaurant kunnen runnen als chef zonder ervaring.
  dinsdag 25 april 2006 @ 08:37:24 #42
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_37269832
Die missen ook gewoon basiskennis.
Ik vind zelf dat ik best aardig kan koken, maar in een professionele keuken zou ik alleen maar in de weg staan.
pi_37283007
Het is niet het kunnen koken. Ik kan een leek in een jaar alles leren wat ik weet. Die zal dan ook prima kunnen koken. Mits je natuurlijk een beetje gevoel hebt voor smaak etc. Vergt toch aanleg, anders duurt het langer. Maar met koken alleen kom je er niet in een professionele situatie. Het is timing, uithoudingsvermogen, incasseringsvermogen, stressbestendigheid, creativiteit, enthousiasme, inzicht, prijsbewustheid, planningsvermogen,
  dinsdag 25 april 2006 @ 19:56:06 #44
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_37289983
Vanavond om 21:30 weer
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_37294274
Is het horecaonderwijs zo slecht, zijn de kandidaten zo slecht of zijn Hermans eisen (9 van de 14 goed) zo hoog?
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
pi_37294419
Ik denk dat er nog maar weinig koks zijn die daar alles van weten. Ze krijgen alles kant en klaar aangeleverd en maken hun menu's denk ik.
pi_37295547
Vind het een beetje moeilijk om nu jullie of hem gelijk te geven. In het tv programma wordt het gebracht alsof het vreselijk is dat die koks dat niet weten. Natuurlijk moet je bepaalde dingen als ossenhaas, vanglap, entrecote wel kennen. Als je op wat hoger niveau werkt is het normaal dat je grote delen vlees binnen krijgt en die gaat verwerken. Daar wil je namelijk precies zelf bepalen hoe of wat je er aan laat zitten, en hoe dik je alles snijd. Als je een klein zaakje hebt met minder gekwalificeerd personeel dan vind ik het niet gek dat je geportioneerd vlees koopt, uiteindelijk is dat goedkoper.
  dinsdag 25 april 2006 @ 22:41:26 #48
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_37296627
quote:
Op dinsdag 25 april 2006 22:19 schreef Pilootje het volgende:
Vind het een beetje moeilijk om nu jullie of hem gelijk te geven. In het tv programma wordt het gebracht alsof het vreselijk is dat die koks dat niet weten. Natuurlijk moet je bepaalde dingen als ossenhaas, vanglap, entrecote wel kennen. Als je op wat hoger niveau werkt is het normaal dat je grote delen vlees binnen krijgt en die gaat verwerken. Daar wil je namelijk precies zelf bepalen hoe of wat je er aan laat zitten, en hoe dik je alles snijd. Als je een klein zaakje hebt met minder gekwalificeerd personeel dan vind ik het niet gek dat je geportioneerd vlees koopt, uiteindelijk is dat goedkoper.
Niet uiteindelijk, al-tijd is dat goedkoper. Je betaald welliswaar iets minder per kilo als je een heel ribstuk binnen laat komen, maar er is ook altijd meer afval.

Trouwens, VRAAG altijd. Gewoon niet bang zijn om dingen te vragen, hoe debiel ze ook mogen klinken. Bijvoorbeeld die John, ja, ik dacht ik probeer maar eens wat..

En die Bas is helemaal een aap, iedereen weet toch dat delen vlees van een dier die veel gebruikt worden ook taaier zijn, en daardoor een langere bereiding nodig hebben? Daarom is een entrecote ook zo mals, het zit aan de rug, en wordt nooit gebruikt.
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  dinsdag 25 april 2006 @ 22:54:00 #49
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_37297131
quote:
Op dinsdag 25 april 2006 22:41 schreef Euc- het volgende:


En die Bas is helemaal een aap, iedereen weet toch dat delen vlees van een dier die veel gebruikt worden ook taaier zijn, en daardoor een langere bereiding nodig hebben? Daarom is een entrecote ook zo mals, het zit aan de rug, en wordt nooit gebruikt.
Idd, ik had echt zoiets, wil je het nou gewoon niet snappen, vele hobbykoks zijn nog wel zo snugger om dat te begrijpen.
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
  dinsdag 25 april 2006 @ 22:57:13 #50
51435 mrSPLIFFY
Its evolution baby!!
pi_37297264
tja maar als mensen in een keuken staan en zae hebben daar de leiding noemen ze zichzelf chefkok...
maarre chefkok is heel wat anders... dat is dus wél iemand die alle stukken vlees kan herkennen ed
kom op dat is al lts niveau hoor... als je klapstuk al niet eens herkent ben je echt waardeloos als kok zijnde...
☐ Geschikt | ☑ Ongeschikt
Carved upon my stone my body lie, but still I roam...
  woensdag 26 april 2006 @ 00:53:12 #51
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_37300515
Video van vanavond net bekeken.
Bedroevend om te zien hoe weinig productkennis zichzelf chefkoks noemende mensen hebben.

Als koken alleen maar je werk is en niet langer een hobby-onderdeel bevat (van je hobby je beroep maken) heb je wat mij betreft niets meer in een keuken te maken.

Bas, John (en voor mij ook Erwin) hebben niets in een keuken te zoeken.
Leuk dat die ene hobbykok er nog steeds is zit.

Koken is ook passie en gevoel met de producten hebben en dat ontbreekt helaas bij bijna alle kandidaten.

[ Bericht 1% gewijzigd door golfer op 26-04-2006 01:04:36 (typo) ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 26 april 2006 @ 03:22:33 #52
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_37301841
opvalledn om te zien hoe weinig aandacht er wordt besteed aan de mensen die er wel wat van maken. Je weet na 10 minuten al wie er af gaan vallen want die staan continu in beeld.

(wat was het trouwens bedroevend om te zien hoe die Bas een menu aan staat te prijzen., echt elke vorm van communicatieve vaardigheid ontbreekt deze man)
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_37303256
Hmm, ik had toch wel medelijden met Bas.
  woensdag 26 april 2006 @ 09:05:40 #54
83951 rashudo
project 2501
pi_37303257
Ik geloof best dat deze 'slechte' koks een prima restaurant kunnen runnen van gemiddelde hollandse kwaliteit. Misschien staan ze al 10 jaar in hetzelfde restaurant met dezelfde kaart, dezelfde gerechten. Biefstuk in de pan, saus erbij, krieltjes erbij, en klaar.

Maar waarom ze dan denken dat ze bij Herman chefkok kunnen worden begrijp ik niet. Als je weet dat je de volgende dag orgaanvlees moet maken, dan ga je naar de slager en koop je een paar kilo orgaanvlees in en ga je de hele nacht oefenen.

Sommige kandidaten denken dat ze bij idols voor koks zijn, maar hier zijn geen workshops. Je moet het hebben of niet.

Hoe kan je ooit een stuk vlees goed klaar maken als je niet eens weet wat het is of waar het vandaan komt? Als je niet eens kan herkennen wat iets is, hoe kan je dan weten of het goed is? Als je niet eens ziet of iets een sucade is, hoe kan je dan ooit zien wanneer je een sucade koopt of het goede kwaliteit is?

Ik ben verbaasd dat die hobbykok er nog meer verstand van heeft dan een aantal professionele koks. Vooral van dat uitbenen, dat had ik niet verwacht van hem.

Bij de restaurants leken sommige wel stagiaires. Voor een stagiaire is dat geen probleem, maar niet voor een aanstaande chefkok

Ik vind dit programma trouwens erg leerzaam, je ziet veel meer van de producten en recepten dan in de meeste "reality kookshows". Ik vind alleen dat het geluid erg slecht is opgenomen, heb soms moeite om de mensen te verstaan.
Their eyes opaque.
  woensdag 26 april 2006 @ 09:35:50 #55
9001 Gunner
#teamkroegenlos
pi_37303783
Is er weer iemand afgevallen gister?
Where law ends, tyrrany begins.
pi_37303847
Zelfs 2.
  woensdag 26 april 2006 @ 09:52:40 #57
83951 rashudo
project 2501
pi_37304102
quote:
Op woensdag 26 april 2006 09:35 schreef Gunner het volgende:
Is er weer iemand afgevallen gister?
De hagenees en de blonde eigenaar van restaurant met rood brilletje.
Their eyes opaque.
pi_37305719
John en Bas heten ze.
  woensdag 26 april 2006 @ 11:07:59 #59
9001 Gunner
#teamkroegenlos
pi_37305872
Herhaling binnekort toch ergens op RTL7?
Where law ends, tyrrany begins.
  Moderator woensdag 26 april 2006 @ 11:49:51 #60
819 crew  Gert
spreekt voor zich
pi_37307026
Je ziet die Herman voortdurend op TV, blijkbaar is dat zijn belangrijkste werk geworden. Misschien is het dan een idee om hem eens naar logopedie te sturen, want de eetlust vergaat me direct zodra ik dat paupergemompel van 'm hoor.
"Those people who think they know everything, are a great annoyance to those of us who do."
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')