FOK!forum / Culinesse ŕ gogo / Wat serveren jullie op een verjaardag???
crohntjevrijdag 17 juni 2005 @ 12:24
Volgende week zondag heb ik een dubbele verjaardag te vieren en het word erg druk. Hopenlijk kunnen we in de tuin...Nu mijn vraag; wat serveren jullie met een verjaardag??? Ik word de chips en borrelnootjes een beetje zat maar heb ook geen zin om dagen van te voren al voor te bereiden...
#ANONIEMvrijdag 17 juni 2005 @ 12:28
Tsja, dan zou ik rauwkost aanraden. Een paar dikke komkommers, wat paprika, dips erbij en vooral toch chips, want dat eet lekker weg bij een drankje en een babbeltje.
BobRooneyvrijdag 17 juni 2005 @ 12:30
Dadels kopen...bij de AH heb je ze zonder pit...en monchou kaas kopen(schrijf ik het goed zo?) . Snij de dadel open, beetje monchou kaas ertussen, en smullen maar..
Melusinevrijdag 17 juni 2005 @ 12:36
Je kunt iig wat chips en borrelnootjes nemen, maar denk ook eens aan studentenhaver, gemengde gezouten noten, japanse rijstknabbeltjes e.d. Dat is al wat afwisselender en dan heb je een paar dingen waar je alleen maar een zak voor hoeft open te trekken. Voor de rest kun je dan een paar dingen doen waar je iets meer tijd in stopt, zoals misschien warm stokbrood met zelfgemaakte salade, roomboter of kruidenboter, brie of gerookte zalm of paling, idd wat rauwkost (cherrytomaatjes, wortel, komkommer, radijsjes) met dipsausjes. Je kunt ook guacemole zelf maken met nacho's. Misschien kun je ook iets doen met fruit ofzo. En een persoonlijke favoriet (niet per se op feestjes, gewoon lekker) - popcorn. Als je een frituurpan hebt kun je daar ook nog wat mee doen. En als je nog meer luxe wil kun je denken aan zelfgemaakte of kant-en-klaar gekochte hapjes als met roomkaas gevulde pepertjes, olijven, worstjes, zalmhapjes, etc.
Genoeg inspiratie?
linda856763vrijdag 17 juni 2005 @ 12:47
Ik maak vaak indische gehaktballetjes. Niet zo ingewikkeld (heb het recept alleen niet hier op mijn werk, combi van een paar indische kruiden, heel fijn gesnipperd uitje, beetje sambal, ketjap, mosterd en wat zout doet het goed...), en je kunt het van te voren klaarmaken, en dan opwarmen onder de grill.

Meloen met ham of rookvlees

Een notenrecept van Nigella Lawson: Gemengde ongezouten noten een kwartier in een hete oven, dan in een schaal, eetlepel roomboter, wat cayennepeper, een schep bruine suiker en rozemarijn erbij

Gerookte zalm met wat citroen op ciabatta ofzo

Receptje van mijn zus: bladerdeegplakjes laten ontdooien, mengsel van monchou, tomatenpuree en wat kruiden erop smeren en dan de plakjes oprollen. Van de rolletjes schijfjes snijden en die een kwartier in de oven (200 graden ofzo)

Hamrolletjes met monchou: monchou, bieslook, zout en peper mengen, smeren op een plakje ham, oprollen en in kortere stukjes snijden. Prikkertje erin.

Sateetjes, of een hartige taart...

En ook nog chips en brie en nootjes en rauwkost enzo.
SadKingBillyvrijdag 17 juni 2005 @ 14:03
Bak frikandellen en snij die in stukjes van ongeveer 3 cm. Serveer met mosterd, mayo en curry. Goede vervanger van bitterballen, vrijwel iedereen lust het en snel en makkelijk te maken.
crohntjevrijdag 17 juni 2005 @ 16:47
Dank jullie. Ik zie inderdaad al een heleboel lekkere dingen. Van Beckers heb je kleine frikandelletjes, die zijn lekker. En stokbrood met kruidenboter en kruidenkaas ofzo. Rauwkost met dip, worst etc.
Martijn_77vrijdag 17 juni 2005 @ 18:55
Misschien iets van tapas?
Tapas!
Lexievrijdag 17 juni 2005 @ 18:56
Friteuse
TrenTsvrijdag 17 juni 2005 @ 18:59
Bier. Veel bier.
En niks geen 'zoete witte wijn met ijs voor de vrouwtjes '. Als ze daar over gaan janken moeten ze maar niet komen.

[ Bericht 5% gewijzigd door TrenTs op 17-06-2005 19:13:14 ]
DeltaHFvrijdag 17 juni 2005 @ 19:01
Veel bier en een fikse berg partysnacks; opgelost, slotje
ennuikzaterdag 18 juni 2005 @ 10:39
Is helemaal niet zo moeilijk om een paar leuke hapjes te maken, je kan het ook een dag van te voren doen!

- Smeer roomkaas uit over een warp, fijngesneden (of gewoon knippen!) biesklook er over, gerookte zalm er over, oprollen en in rolletjes snijden.

- Ontdooi een paar plakjes bladerdeeg, stooi er kaas, boursin (eventueel met kruiden) overheen, in reepjes snijden en even in de oven tot het bladerdeeg een beetje bruin is.

- In een ovenvaste schaal wat nacho's schikken, tomaat klein snijden en er bovenop gooien, kaas raspen, bieslook en in de oven tot kaas gesmolten is. Kan eventueel ook met gekruid gehakt en alles wat je verder lekker vind.

Veel plezier!
Vectrazaterdag 18 juni 2005 @ 10:42
Bij mij worden het morgen Mojito's om te drinken. Sinds mijn vakantie in Cuba ben ik daar aan verslaafd: suiker, citroensap, ijsblokjes, takje munt, rum en sodawater
Heerlijk frisse cocktail op warme dagen!
ChrisJXzaterdag 18 juni 2005 @ 10:42
Ik heb laatst een kroepoek met satésaus geserveerd. Maar het was volgens mij niet zo'n hit als ik gehoopt had

Ik was die chips, borrelnoten en bitterballen nl ook beu, maar raad eens waar iedereen op af vloog? Juist
bonkezaterdag 18 juni 2005 @ 10:43
bbq aan ( als je in de tuin gaat zitte ) en een zooi kippeveleugeltjes derop gooie
doen het altijd goed op verjaardagen
LordLynxzaterdag 18 juni 2005 @ 20:10
Bitterballen, mini-kaassoufles, kipnuggets, mini sate'tjes (magnetron), stukje kaas/brie, leverworst en natuurlijk assortie chips en nootjes.
BBQ-kipmaandag 20 juni 2005 @ 00:58
Ik merk juist in mijn vriendenkring de laatste tijd dat iedereen de "interessante" hapjes een beetje zat begint te raken. Tapas, Turkse hapjes en andere "exotische" hapjes is een beetje uit.
Wat laatst bij bij enorm aansloeg waren de "Hollandse tapas", lekkere Nederlandse hapjes waar zorg aan besteed is (en dan bedoel ik niet de frituurpan aan slingeren...).
Droge worst, mooie oude kaas etc. en iedereen was blij
Taurusmaandag 20 juni 2005 @ 01:50
quote:
Op vrijdag 17 juni 2005 18:59 schreef TrenTs het volgende:
Bier. Veel bier.
En niks geen 'zoete witte wijn met ijs voor de vrouwtjes '. Als ze daar over gaan janken moeten ze maar niet komen.
Nou ja zeg... Mooi wel hoor. Waarom niet rekening houden met vrouwen?
Catch22-maandag 20 juni 2005 @ 04:46
worst en kaas is wel lekker.. Boterhamworst met augurk is ook een goede.. Monchou met dadels is ook fijn.. hollandse nieuwe op roggebrood.. Asperge in ham.. Dreuge worst woar'j iemand met dood kunn houwen..

beetje spieken op andere feestjes is ook een leuke
goddess-in-heavenmaandag 20 juni 2005 @ 10:27
quote:
Op vrijdag 17 juni 2005 12:30 schreef BobRooney het volgende:
Dadels kopen...bij de AH heb je ze zonder pit...en monchou kaas kopen(schrijf ik het goed zo?) . Snij de dadel open, beetje monchou kaas ertussen, en smullen maar..
die tip wilde ik ook geven. al jaren favoriet bij verjaardagen bij ons thuis
om het afmaken kan je ook een nootje boven op leggen of ingelegde zoete gember

je kan ook sushi maken met gerookte zalm of komkommer. kan je al dagen vantevoren klaar maken en in je koelkast neerzetten. en serveren met een beetje sojasaus

chocolade noten doen het ook altijd goed.

stukjes meloen met ham op een stokje/fruitspiesjes
knapperige rauwe ham met avocado dip (de ham even in een koekenpan bakken tot het knapperig is)
stokbrood/toastjes met lekkere kaasjes en salade
mini sandwiches

lees idd het topic over tapas nog eens door. alles kan je als hapje gebruiken. maar laat aub de blokjes kaas en de plakjes worst achterwege. die worden klef en vies
_Flash_maandag 20 juni 2005 @ 11:12
Monchou met Bügelchips erg lekker

Of bak een flinke lading zelfgedraaide gehaktballetjes. Lekker kruiden en wat chilisaus als dip ernaast.
Troelmaandag 20 juni 2005 @ 11:14
Doppinda's!
Shark.Baitmaandag 20 juni 2005 @ 14:44
crackers en een selectie kazen, stukken komkommer, dipsausjes
Nembrionicmaandag 20 juni 2005 @ 16:03
quote:
Op vrijdag 17 juni 2005 14:03 schreef SadKingBilly het volgende:
Bak frikandellen en snij die in stukjes van ongeveer 3 cm. Serveer met mosterd, mayo en curry. Goede vervanger van bitterballen, vrijwel iedereen lust het en snel en makkelijk te maken.
En waarom zou je bitterballen willen vervangen? Die lust ook bijna iedereen


Haal gewoon een paar dozen partysnacks (dus zo'n mix met bitterballen, frikadellen, bamischijfjes , sateballen etc etc), wat kaas, worst en augurk en je zit gebakken. Dat vindt iedereen lekker.
mnietwoensdag 22 juni 2005 @ 16:09
Wat wij thuis op verjaardagen regelmatig doen is lekkere verse (niet uit blik!) stukjes ananas
Het is lekker fris en een leuke en gezonde aanvulling op al die warme frituurhapjes
Nataliewoensdag 22 juni 2005 @ 17:29
Probeer eens iets met fruit. Dat doet het vooral in de zomer erg goed. Borrelnootjes en chips zijn ook goed, maar daar is men na een uurtje knabbelen ook wel zat van.

Galiameloen en watermeloen in stukken snijden en in een schaal presenteren. Als dan niet met een prikker erin. Je kan dan ook nog een aarbei op die prikker schuiven. Staat nog vrolijk ook.
sa-sadonderdag 23 juni 2005 @ 08:37
Ik heb een keer een idee hier van Fok gehaald (weet niet meer waar) en dat was wel een succesje. Mensen die er toen waren, maken het nu zelf ook op verjaardagen.

Wraps met zalm:
Je koopt gewoon een pak wraps, warmt het een beetje op dan rolt het makkelijker. Smeer het in met kruidenkaas/boursin/philadelphia ofzoiets, strooi er wat fijn gesneden ui er over. Paar plakjes zalm en wat verse bieslook. Of wat je maar lekker vindt. Rol het op en verpak het in de folie. Maak het wel een paar uurtjes of een dag van te voren, zodat het goed bij elkaar blijft en makkelijk te snijden is.

Je kan natuurlijk ook veel andere dingen ermee maken. Bijvoorbeeld met tapenade/pesto en uitje. Het is gewoon erg makkelijk te maken, maar wel lekker. En eens wat anders.
Renedonderdag 23 juni 2005 @ 10:39
Friteuse kip,
Koude pizzatjes! Oe, die zijn lekker!
Zabbdonderdag 23 juni 2005 @ 11:08
Ik zit ook met dit probleem! Mijn vriend is vandaag jarig en ik moest nog een paar hapjes verzinnen. Maar op eerdere verjaardagen heb ik ook eens iets anders geprobeerd dan anders, maar toch slaat het 'oude vertrouwde' beter aan.
Ik ga vandaag wel die wrap met zalm maken, die lijkt me erg jammie!!
Geitje82donderdag 23 juni 2005 @ 15:38
Bitterballen, gehaktballetjes, knakworstjes in bladerdeeg, stukjes wortel/komkommer

allemaal heel makkelijk en snel te maken
Sjakie01donderdag 23 juni 2005 @ 15:40
Bier en Kaas
sa-sadonderdag 23 juni 2005 @ 19:22
quote:
Op donderdag 23 juni 2005 11:08 schreef Zabb het volgende:
Ik zit ook met dit probleem! Mijn vriend is vandaag jarig en ik moest nog een paar hapjes verzinnen. Maar op eerdere verjaardagen heb ik ook eens iets anders geprobeerd dan anders, maar toch slaat het 'oude vertrouwde' beter aan.
Ik ga vandaag wel die wrap met zalm maken, die lijkt me erg jammie!!
Ik zie nu dat ik vergat te vertellen dat je die wraps in plakjes moet snijden vlak voor je het gaat serveren. Maar daar was je vast al achter
the_legend_killerdonderdag 23 juni 2005 @ 20:01
Bier en chips , snoep , bier , nootjes , en nogmaals bier.
De kinderen krijgen kinder bier
Martijn_77vrijdag 24 juni 2005 @ 18:22
Voor nog enkele tips zie feesj voedsel

Let niet op de slowchat
snijdervrijdag 24 juni 2005 @ 18:32
quote:
Op maandag 20 juni 2005 10:27 schreef goddess-in-heaven het volgende:

[..]

je kan ook sushi maken met gerookte zalm of komkommer. kan je al dagen vantevoren klaar maken en in je koelkast neerzetten. en serveren met een beetje sojasaus
Enig idee hoeveel werk dat is? Heb ik vorig jaar gedaan voor ongeveer 30 man, was een middag kwijt.

Kippevleugeltjes is wel lekker makkelijk. gewoon even marineren in een sausje en bakken maar. Wij hebben ze warm geserveerd op een réhaud, in 3 verschillende smaken (zoet zuur, teri yaki en ketjap)
Verder doet rauwkost het vrij goed. En vergeet ook niet wat zoets te maken.
dutch-mammavrijdag 24 juni 2005 @ 20:06
quote:
Op donderdag 23 juni 2005 20:01 schreef the_legend_killer het volgende:
Bier en chips , snoep , bier , nootjes , en nogmaals bier.
De kinderen krijgen kinder bier
Kinderbier?!?

Hier favoriet: toastjes met kaasjes en smeerseltjes, en wie durft te blijven eten krijgt een variatie van Dutch Mamma's kippensoep met stokbrood of minisandwiches (casinobrood met paté, tuinkers, smeerkaas, dat soort dingen)
Mirjamvrijdag 24 juni 2005 @ 21:08
quote:
Op vrijdag 24 juni 2005 20:06 schreef dutch-mamma het volgende:

[..]

Kinderbier?!?
shandy!
ahh.. the memories..
Sorellazaterdag 25 juni 2005 @ 11:45
De wraps met zalm lijkt me wel lekker maar welke vleessoort kan je gebruiken voor de niet vis liefhebbers
Geen kip wat dat snijdt zo rottig in stukjes
Martijn_77zaterdag 25 juni 2005 @ 11:51
quote:
Op zaterdag 25 juni 2005 11:45 schreef Sorella het volgende:
De wraps met zalm lijkt me wel lekker maar welke vleessoort kan je gebruiken voor de niet vis liefhebbers
Geen kip wat dat snijdt zo rottig in stukjes
Je zou er rundvlees voor kunnen gebruiken. Van die plakjes net zoals bij de carpaccio
Sorellazaterdag 25 juni 2005 @ 11:56
Dat is wel een lekker idee.
Tnx Martijn
Zabbzaterdag 25 juni 2005 @ 13:54
De wraps met zalm waren hier een groot succes!!!
En het is ook nogeens makkelijk en snel klaar te maken!
Zabbzaterdag 25 juni 2005 @ 13:54
Dubbel
Underdoggyzaterdag 25 juni 2005 @ 14:11
Veel toastjes met VERSE salades van de slager en tappenade's. Kwaliteitsbitterballen, Stokbrood met lekkere dingen erop, Champagne uiteraerd en veeeeel wijn... gegarandeerd een goed feestje
sa-sazaterdag 25 juni 2005 @ 22:21
quote:
Op zaterdag 25 juni 2005 13:54 schreef Zabb het volgende:
De wraps met zalm waren hier een groot succes!!!
En het is ook nogeens makkelijk en snel klaar te maken!
Leuk en herkenbaar! Heb je het gedaan zoals het 'recept', of had je zelf nog een ander idee? Ik vind het ook zo handig dat je met weinig geld en producten best veel kan maken.
quote:
Op zaterdag 25 juni 2005 11:45 schreef Sorella het volgende:
De wraps met zalm lijkt me wel lekker maar welke vleessoort kan je gebruiken voor de niet vis liefhebbers
Geen kip wat dat snijdt zo rottig in stukjes
Kipfilet kan toch wel? Of ham ofzo?

Of helemaal anders zoals ik eerder aangaf, met tapenade ofzo. Je kan ook zelf iets bedenken. Wraps hebben een neutrale smaak, dus volgens mij past er van alles bij. Iets met kaas.

Dit vond ik net op een site:
"Hak 25 gram pistasche nootjes en 25 gram pijnboompitten grof en rooster ze even in een hete, droge koekenpan. Af laten koelen. Hak 3 grote gedroogde gedroogde tomaten in kleine stukjes. Bestrijk de wraps met 250 gram zachte verse geitenkaas en strijk daarover pesto uit. Verdeel de tomaat, pistasch en pijnboompitstukjes erover en leg er de plakken ham op. Rol de wraps stevig op en snijd ze in vieren."
dutch-mammazaterdag 25 juni 2005 @ 22:23
quote:
Op vrijdag 24 juni 2005 21:08 schreef MissyMirjaM het volgende:

[..]

shandy!
ahh.. the memories..
Oh ja...! Had mijn oma altijd... En maar afvragen waarom de kleinkinderen zo gingen klieren...!
kreezaterdag 25 juni 2005 @ 22:25
hollandse nieuwe (met uitjes)
Stevezondag 26 juni 2005 @ 01:01
Ik heb eens van die hele kleine pizzaatjes gehad. Dat was ook wel lekker.
Of je snijd een gewone pizza in kleine stukjes.
dutch-mammazondag 26 juni 2005 @ 01:12
quote:
Op zondag 26 juni 2005 01:01 schreef alwaysthebest het volgende:
Ik heb eens van die hele kleine pizzaatjes gehad. Dat was ook wel lekker.
Of je snijd een gewone pizza in kleine stukjes.
Ja, nou je het zegt... dat waren van die zoutjes. Een rond toast-achtig dingetje met pizzakruiden en een bacon- of kaassmaakje... Bestaan die nog?

En anders: rondjes uit goedkoop/oud wittebrood snijden (met een glas, kopje of zo), besmeren et ketchup of zo, en dan wat pizzakruiden, kaas, ham, champignonplakje, een ansjovisje, gebruik je fantasie maar. Even onder de grill dan, tot de kaas smelt.

Ik verzin recepten waar je bijstaat
BBQ-kipzondag 26 juni 2005 @ 01:17
Arno's ofzo zijn dat toch? Volgens mij bestaan die nog wel... al vond ik ze altijd vies, dus ik heb ze nog nooit zelf gekocht
Rapaillezondag 26 juni 2005 @ 01:38
Toastjes met van alles erop en van die snack-cups met ragout. Makkelijk te maken en lekker

Bij de AH heb je ook een soort luxe oven snacks lekker en weer wat anders. Zijn hapjes met garnalen, mini-tosties en dergelijke
dutch-mammazondag 26 juni 2005 @ 01:50
quote:
Op zondag 26 juni 2005 01:17 schreef BBQ-kip het volgende:
Arno's ofzo zijn dat toch? Volgens mij bestaan die nog wel... al vond ik ze altijd vies, dus ik heb ze nog nooit zelf gekocht
Ja, volgens mij zijn dat van die zoutjes! De naam komt me bekend voor i.i.g.


kan je nagaan hoe vaak/zelden ik zoutjes koop...
Annemiek78maandag 5 september 2005 @ 10:19
Binnenkort vier ik mijn verjaardag en vroeg me af wat jullie zoal op een verjaardag serveren.
Wat geef je bij de koffie en wat voor hapjes heb je bij de borrel?

Ikzelf ga meestal bij een vlaaienspecialist vlaai halen of ik maak zelf kwarktaart.
Bij de borrel heb ik meestal een stuk of drie soorten zoutjes, meestal een stuk of twee soorten kaas.
Vers gebakken stokbrood met een stuk of twee/drie soorten salades (soms maak ik die ook zelf)

Zijn er mensen met leuke suggesties? Aangezien ik nu thuis ben en dus mooi wat meer tijd heb om wat leuks met de hapjes te doen. Heb in ieder geval geen zin om een simpele bitterbal te bakken ofzo.
_Endymion_maandag 5 september 2005 @ 10:44
Vroeger bij mijn stage lusten sommige geen gebak. Dus geven we gewoon worstebroodjes. Warme snacks die je bij bakkerij bart kan vinden is ook wel goed, maar wel duur.
Jentinmaandag 5 september 2005 @ 10:46
Gevulde eieren doen het altijd wel aardig.
Tijdje geleden was ik op een housewarming waar kleine zalmwraps werden geserveerd. Nu lust ik geen zalm, maar ze schenen heel goed te bevallen bij mensen die het wel lekker vinden .
Ik bak zelf altijd stokbrood en maak daar dan kruidenboter bij (nothing fancy, gewoon uit een zakje van Duyvis ).
harlingenmaandag 5 september 2005 @ 10:50
Wat altijd erg in de smaak vallen zijn kleine tortilla's (normale tortilla in 3 stukken snijden) met wat sausjes. Koud serveren en smullen maar.

Maar er is zoveel te bedenken... als je tijd hebt maak je veel zelf en anders wat nootjes en chips op tafel, de feestvreugde is er niet minder om.
addie84maandag 5 september 2005 @ 10:57
Ik doe altijd:

Koffie met gebak / soesjes
Daarna fris met worst, kaas, stokbrood, salades, brie etc..
Daarna Huzaren, zalm en rundvleessalade, versierd enzo
Dan bitterballen enz..

Dan weer koffie of wijn etc..
Annemiek78maandag 5 september 2005 @ 10:58
Dank jullie wel voor de tips.
Heeft iemand ook een recept voor die wraps of tortilla's? Lijkt me erg lekker!

Die gevulde eieren ga ik zeker maken!

Zit ook nog te denken aan pikante gehaktballetje in een soja/ketjap saus ofzo.
Jentinmaandag 5 september 2005 @ 11:36
Die wraps zijn gemaakt met die standaard wraps die je in de supermarkt haalt. Vullen met zalm en verder creme fraîche, dille en rucola. Oprollen, minimaal een uurtje of twee koelen zodat het wat stijver wordt, en dan in 'plakjes' snijden. Eventueel met een prikkertje erdoor, zodat het niet uit elkaar valt. (Ik heb dit niet zelf bedacht, ik heb het even voor je nagevraagd bij betrokken instanties/een vriendin ).

'Dipsaus' erbij van mayonaise met koriander.

Succes, die gehaktballetjes klinken ook lekker *trek krijgt*
harlingenmaandag 5 september 2005 @ 11:51
die tortilla's zijn ook lekker als je gehakt neemt en daar mexicaanse kruiden (zo'n zakje) bij doet met wat paprika, sla e.d. en creme fraiche of een rood sausje. Heb je samen met die van de zalm hierboven een lekkere combi.

Zorg wel dat je ze niet te lang warm maakt die tortilla's en het liefst in de magnetron en niet in de oven als je ze bereid. Als je ze een paar seconden te lang in de oven doet worden ze harder als ze koud zijn en dat is minder lekker.

Als je ze in een ronde schaal langs de randen opstapelt en in het midden de sausjes zet heb je een erg mooie schotel staan waar de gasten zeker in duiken.

Ik krijg er nu wel zin in zeg, en ik heb al net gelunched
MarMarmaandag 5 september 2005 @ 12:01
voor bij de koffie maak ik eigenlijk altijd appeltaart, chocoladetaart (cake deeg met veel cacao, dan de taart in twee lagen snijden, aardbeien dertussen, taart insmeren met gesmolten chocola en hard laten worden ) en kwarktaart.
Qua hapjes.. zelfgemaakte minipizza doet het goed, wat kaasjes en als je culinair wilt doen, een pittige kaas kan errug lekker zijn met honing inplaats van het ge-eikte ketchup/mosterd verhaal. Met bladerdeeg en een vulling van vlees/groente heb je ook zomaar een zelfgemaakte lekkere warme snack in elkaar gedraaid, daar hoef je niet eens een speciaal recept voor eigenlijk, gewoon doen wat je lekker vind. Als er ook mensen blijven eten maak ik van te voren een grote lasagna, of hartige taart, of beide.. die dan alleen nog maar even in de oven hoeven.

veel plezier op je verjaardag iig.
Annemiek78maandag 5 september 2005 @ 12:05
Ooh, mensen.. krijg trek
En een hoop inspiratie.

Ga zeker die tortilla's en gevulde eieren maken en die gehaktballetje.
Heb nog bladerdeeg liggen, Dat kan ik ook wel vullen en kleine hapjes mee maken.

Krijg er helemaal zin in!
Martijn_77maandag 5 september 2005 @ 20:19
De topics zijn gemerged

[ Bericht 82% gewijzigd door Martijn_77 op 06-09-2005 19:02:33 ]
Martijn_77maandag 5 september 2005 @ 20:21
Voor nog wat andere lekkere ideeen:
Party Prikkertjes Combinaties
Borrelhapjes voor als het warm is.
Snacktijd! (GEEN frituur)
harlingenmaandag 5 september 2005 @ 22:03
Martijn_77 , heb jij wel een zoekfunctie als moderator?
Foo_niksmaandag 5 september 2005 @ 22:06
Edit: Dit hoeft hier niet.

[ Bericht 81% gewijzigd door Martijn_77 op 05-09-2005 23:08:54 ]
Martijn_77maandag 5 september 2005 @ 23:06
quote:
Op maandag 5 september 2005 22:03 schreef harlingen het volgende:
Martijn_77 , heb jij wel een zoekfunctie als moderator?
Die hebben jullie ook:
Google.fok.nl
Yahoo.com
Angelesdinsdag 6 september 2005 @ 00:10
Bij ons zijn verjaardagen altijd met eten. Dus een tafel vol met allerlei verschillende hapjes, warm en koud. Soms brunch of lunch, soms avondeten.

Daarnaast soms nog toastjes met Franse kaas of nootjes en chips, soms taart, afhankelijk van hoe laat de verjaardag is.
piepsterdinsdag 6 september 2005 @ 03:35
Ik maak vaak gevuld stokbrood, dat ik dan weer in kleiner stukken snijd.:

Nodig:
Gehakt
Paprika
Champignons
Kleine blokjes kaas
Plakken kaas
Ketjap
Ei
Beschuit
Ui
Knoflook
Kruiden naar smaak
Ketchup
Stokbrood.

Alles mengen, behalve de plakken kaas en het stokbrood ( ).
Stokbrood open snijden, en uithollen.
Stokbrood vullen met gehaktmengsel.
Plakken kaas erop.
In de oven.

Klaar!
Nembrionicdinsdag 6 september 2005 @ 04:49
quote:
Op dinsdag 6 september 2005 03:35 schreef piepster het volgende:
Ik maak vaak gevuld stokbrood, dat ik dan weer in kleiner stukken snijd.:

Nodig:
Gehakt
Paprika
Champignons
Kleine blokjes kaas
Plakken kaas
Ketjap
Ei
Beschuit
Ui
Knoflook
Kruiden naar smaak
Ketchup
Stokbrood.

Alles mengen, behalve de plakken kaas en het stokbrood ( ).
Stokbrood open snijden, en uithollen.
Stokbrood vullen met gehaktmengsel.
Plakken kaas erop.
In de oven.

Klaar!
Een compleet recept met hoeveelheden zou fijn zijn
BBQ-kipdinsdag 6 september 2005 @ 04:51
quote:
Op dinsdag 6 september 2005 04:49 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Een compleet recept met hoeveelheden zou fijn zijn
Het is laat, dus die jongens reageren niet meer zo frisjes

Oveirgens: U hier?
Ik was stiekem toch niet gaan slapen
Ga nu wel echt
Wanneer ga jij tukken?
piepsterdinsdag 6 september 2005 @ 05:03
Een wilde poging dan maar (ik doe altijd alles op de gok/gevoel)
Btw: ik is een meisje, en nuchter.

Nodig:
500 gr Gehakt
1 Paprika
half bakje Champignons
200 gr Kleine blokjes kaas
genoeg Plakken kaas om alle broodjes te bedekken
3 el Ketjap
1 Ei
1 of 2 Beschuiten
1 Ui
4 tenen Knoflook
Kruiden naar smaak
3 el Ketchup
Veel Stokbrood. Zoveel als je er maar kan vullen.

Alles mengen, behalve de plakken kaas en het stokbrood ( ).
Stokbrood open snijden, en uithollen.
Stokbrood vullen met gehaktmengsel.
Plakken kaas erop.
In de oven.
BBQ-kipdinsdag 6 september 2005 @ 05:06
Sorry, maar je avatar is te moeilijk voor me...
Het spijt me zeer...

Ik ga voor 1 beschuit ipv 2, dat vind ik teveel.
En als je het stokbrood door middne snijdt dan is het gehakt sneller gaar en kun je eerder borrelen
piepsterdinsdag 6 september 2005 @ 05:10
Ik bedoelde ook over de lengte. Net zoals je hem opensnijdt als je er kaas tussen doet, zegmaar.
Die beschuit was een gok, omdat het mengsel niet te nat moet zijn. De beschuit droogt het weer een beetje aan, na al die ketjap en ketchup. Anders krijg je verpapt stokbrood.

Mijn avatar is een Pipi. Geeft niet hoor.

[ Bericht 0% gewijzigd door piepster op 06-09-2005 05:11:18 (typo) ]
Nembrionicdinsdag 6 september 2005 @ 05:16
quote:
Op dinsdag 6 september 2005 05:03 schreef piepster het volgende:
Een wilde poging dan maar (ik doe altijd alles op de gok/gevoel)
Btw: ik is een meisje, en nuchter.

Nodig:
500 gr Gehakt
1 Paprika
half bakje Champignons
200 gr Kleine blokjes kaas
genoeg Plakken kaas om alle broodjes te bedekken
3 el Ketjap
1 Ei
1 of 2 Beschuiten
1 Ui
4 tenen Knoflook
Kruiden naar smaak
3 el Ketchup
Veel Stokbrood. Zoveel als je er maar kan vullen.

Alles mengen, behalve de plakken kaas en het stokbrood ( ).
Stokbrood open snijden, en uithollen.
Stokbrood vullen met gehaktmengsel.
Plakken kaas erop.
In de oven.
Dank u!
Nu heb ik een idee.
piepsterdinsdag 6 september 2005 @ 05:17
Graag gedaan.

Ik hoop alleen wel dat het klopt. Meestal is dit zo'n beetje wat ik koop in de winkel. In de keuken kijk ik dan wel weer hoeveel er daadwerkelijk in moet.
piepsterdinsdag 6 september 2005 @ 05:18
Oh ja,

Oven op ongeveer 200 graden denk ik.
ilona-scuderiadinsdag 6 september 2005 @ 05:18
quote:
Op maandag 5 september 2005 10:46 schreef Jentin het volgende:
Gevulde eieren doen het altijd wel aardig.
Tijdje geleden was ik op een housewarming waar kleine zalmwraps werden geserveerd. Nu lust ik geen zalm, maar ze schenen heel goed te bevallen bij mensen die het wel lekker vinden .
Ik bak zelf altijd stokbrood en maak daar dan kruidenboter bij (nothing fancy, gewoon uit een zakje van Duyvis ).
Je kan ook knakworstjes met mosterd serveren...
BBQ-kipdinsdag 6 september 2005 @ 05:19
quote:
Op dinsdag 6 september 2005 05:18 schreef ilona-scuderia het volgende:

[..]

Je kan ook knakworstjes met mosterd serveren...
Ok mosterdworst, scheelt weer moeite
piepsterdinsdag 6 september 2005 @ 05:20
quote:
Op dinsdag 6 september 2005 05:18 schreef ilona-scuderia het volgende:

[..]

Je kan ook knakworstjes met mosterd serveren...
Of kleine knakworstjes in bladerdeeg wikkelen, en ff in de oven stoppen.
Kan je direct door voor de kaas-bladerdeeghapjes en de sesamstraatzaadstengels.
ilona-scuderiadinsdag 6 september 2005 @ 05:22
quote:
Op dinsdag 6 september 2005 05:20 schreef piepster het volgende:

[..]

Of kleine knakworstjes in bladerdeeg wikkelen, en ff in de oven stoppen.
Kan je direct door voor de kaas-bladerdeeghapjes en de sesamstraatzaadstengels.
Wat zijn sesamstraatzaadstengels?
Ik ken alleen maanzaadstraatstengels...
piepsterdinsdag 6 september 2005 @ 05:23
Het lukt wel altijd, wat ik maak, alleen ik moet het zien, voordat ik weet of het klopt. Ik gooi dus vanalles bij elkaar in, bijvoorbeeld de gehakt, ketchup en ketjap, en daarna doe ik er net zoveel beschuit bij tot ik de bal droog genoeg vind.

In m'n eerste studentenhuis noemden we dat cuisine de la flamoes. (vrij vertaald: koken vanuit je kut).
piepsterdinsdag 6 september 2005 @ 05:25
Stengels met sesamzaad. Maar ik noem ze altijd sesamstraatzaadstengels.
Sesamzaad kan je in de supermarkt kopen.
Je drukt elke keer een sliert bladerdeeg in het sesamzaad, kliedert er wat ei over, legt er een mooie draai in, en hup, in de oven.
ilona-scuderiadinsdag 6 september 2005 @ 05:26
Augurken gewikkeld in hele dure ham en tostie's met kaas en salami en toast met krabsalade en garnalen en paling en soep en hartige hapjes met een mix van chili en ketjap...
BBQ-kipdinsdag 6 september 2005 @ 05:27
quote:
Op dinsdag 6 september 2005 05:26 schreef ilona-scuderia het volgende:
Augurken gewikkeld in hele dure ham en tostie's met kaas en salami en toast met krabsalade en garnalen en paling en soep en hartige hapjes met een mix van chili en ketjap...
Zure haring met slagroom, maar helaas is de pindakaas weer op, tataaaa, de pindakaas is op, de pindakaas is op, de pindakaaaaas is oooo-oooop.
ilona-scuderiadinsdag 6 september 2005 @ 05:28
quote:
Op dinsdag 6 september 2005 05:25 schreef piepster het volgende:
Stengels met sesamzaad. Maar ik noem ze altijd sesamstraatzaadstengels.
Sesamzaad kan je in de supermarkt kopen.
Je drukt elke keer een sliert bladerdeeg in het sesamzaad, kliedert er wat ei over, legt er een mooie draai in, en hup, in de oven.
Ok, ik dacht dat je een grapje maakte, ze bestaan dus echt die sesamzaadstengels, of zijn het gewoon soepstengels met maanzaad of sesamzaad op vogelzaad of ander zaad...
BBQ-kipdinsdag 6 september 2005 @ 05:28
quote:
Op dinsdag 6 september 2005 05:25 schreef piepster het volgende:
Stengels met sesamzaad. Maar ik noem ze altijd sesamstraatzaadstengels.
Sesamzaad kan je in de supermarkt kopen.
Je drukt elke keer een sliert bladerdeeg in het sesamzaad, kliedert er wat ei over, legt er een mooie draai in, en hup, in de oven.
En dan niet daarna in een (bij voorkeur natuurlijk Tupperware) bakje doen met de deksel dicht, want dan worden het taaie rakkers...
piepsterdinsdag 6 september 2005 @ 05:31
quote:
Op dinsdag 6 september 2005 05:28 schreef ilona-scuderia het volgende:

[..]

Ok, ik dacht dat je een grapje maakte, ze bestaan dus echt die sesamzaadstengels, of zijn het gewoon soepstengels met maanzaad of sesamzaad op vogelzaad of ander zaad...
Ik maak nooit grapjes.

Het zijn dus stengels van bladerdeeg met sesamzaad. Dat zijn die pitjes die je ook vaak op je witte bolletjes vindt. Niet die zwarte, dat is maanzaad, maar die iets grotere licht gekleurde.

Voor recept: zie ergens hierboven.
ilona-scuderiadinsdag 6 september 2005 @ 05:32
Maar als je gewoon heel veel saus koopt dan zit je al goed, dan dippen de gasten al hun voedsel in de sausjes zoals gekookte eieren, hele grote worsten, chips, bananen en de onvermijdelijke paling...
ilona-scuderiadinsdag 6 september 2005 @ 05:33
quote:
Op dinsdag 6 september 2005 05:31 schreef piepster het volgende:

[..]

Ik maak nooit grapjes.

Het zijn dus stengels van bladerdeeg met sesamzaad. Dat zijn die pitjes die je ook vaak op je witte bolletjes vindt. Niet die zwarte, dat is maanzaad, maar die iets grotere licht gekleurde.

Voor recept: zie ergens hierboven.
Dat klinkt interessant, maar als je zou moeten kiezen tussen maanzaad en sesamzaad, voor welk zaad zou je dan kiezen?
piepsterdinsdag 6 september 2005 @ 05:34
Het ligt altijd een beetje aan wat voor visite ik krijg, en wat voorfeestje het is.

Als m'n oma komt, haal ik droge worst en blokjes kaas. Als m'n vrienden komen gaat de hele keuken op de kop. En da's niet omdat ik m'n oma niet mag, da's meer omdat ik haar alleen maar een plezier doe met droge wost en kaas.
piepsterdinsdag 6 september 2005 @ 05:34
Sesamzaad
BBQ-kipdinsdag 6 september 2005 @ 05:34
quote:
Op dinsdag 6 september 2005 05:31 schreef piepster het volgende:

[..]

Ik maak nooit grapjes.

Het zijn dus stengels van bladerdeeg met sesamzaad. Dat zijn die pitjes die je ook vaak op je witte bolletjes vindt. Niet die zwarte, dat is maanzaad, maar die iets grotere licht gekleurde.

Voor recept: zie ergens hierboven.
Je hebt ook zwart sesamzaad, da's Japans en heet ene hele moeilijke naam
piepsterdinsdag 6 september 2005 @ 05:42
Of zelf kroepoek maken. te koop bij de toko, in allerlei kleurtjes en smaken.
En het levert hele mooie brandwonden op, als je zo onbenullig bent als ik.
ilona-scuderiadinsdag 6 september 2005 @ 05:42
Ik zou komkommers,augurken, kaas, kaviaar en hele grote augurken serveren...
Nembrionicdinsdag 6 september 2005 @ 05:43
Ik had nog een leuke tip voor verjaardagen maar daar kan ik nu echt even niet opkomen. Heb 'm ooit gepost in een ander topic wat hier ook over ging. Dat vind ik nooit meer terug natuurlijk :/

Anders zou ik het gewoon bij de standaard borrelhappen houden en een selectie in plakken gesnede beenhammetjes van de C1000. Goddelijk!

[ Bericht 22% gewijzigd door Martijn_77 op 06-09-2005 19:59:41 ]
ilona-scuderiadinsdag 6 september 2005 @ 05:43
Echt van die hele grote augurken...
ilona-scuderiadinsdag 6 september 2005 @ 05:45
quote:
Op dinsdag 6 september 2005 05:42 schreef piepster het volgende:
Of zelf kroepoek maken. te koop bij de toko, in allerlei kleurtjes en smaken.
En het levert hele mooie brandwonden op, als je zo onbenullig bent als ik.
Dat lijkt me ook wel gaaf om zelf kroepoek te frituren, maar dat kan je ook met eh, hoe heet dat spul ook al weer, oja, uienringen, gepaneerd in paneermeel, die kan je frituren...
BBQ-kipdinsdag 6 september 2005 @ 05:46
quote:
Op dinsdag 6 september 2005 05:43 schreef Nembrionic het volgende:

[..]



Ik had nog een leuke tip voor verjaardagen maar daar kan ik nu echt even niet opkomen. Heb 'm ooit gepost in een ander topic wat hier ook over ging. Dat vind ik nooit meer terug natuurlijk :/

Anders zou ik het gewoon bij de standaard borrelhappen houden en een selectie in plakken gesnede beenhammetjes van de C1000. Goddelijk!
Ik zie het al voor me, een user die denkt "dat ga ik eens doen" en dan 12 hele beenhammen op tafel legt
Nembrionicdinsdag 6 september 2005 @ 05:46
quote:
Op dinsdag 6 september 2005 05:45 schreef ilona-scuderia het volgende:

[..]

Dat lijkt me ook wel gaaf om zelf kroepoek te frituren, maar dat kan je ook met eh, hoe heet dat spul ook al weer, oja, uienringen, gepaneerd in paneermeel, die kan je frituren...
uienringen zou ik niet in de paneermeel doen maar in een beslag.
piepsterdinsdag 6 september 2005 @ 05:46
ja kan denk ik wel. Maar dan zou ik direct lekker inktvisringetjes maken.
piepsterdinsdag 6 september 2005 @ 05:47
beslag is handiger ja

lol
Nembrionicdinsdag 6 september 2005 @ 05:47
quote:
Op dinsdag 6 september 2005 05:46 schreef BBQ-kip het volgende:

[..]

Ik zie het al voor me, een user die denkt "dat ga ik eens doen" en dan 12 hele beenhammen op tafel legt
Hehe ja dat zou mooi zijn. Maar ze hebben 2 smaken dus ik zou er 2 kopen en dan beetje mixen.

Erg goed te doen als avondeten
BBQ-kipdinsdag 6 september 2005 @ 05:48
quote:
Op dinsdag 6 september 2005 05:45 schreef ilona-scuderia het volgende:

[..]

Dat lijkt me ook wel gaaf om zelf kroepoek te frituren, maar dat kan je ook met eh, hoe heet dat spul ook al weer, oja, uienringen, gepaneerd in paneermeel, die kan je frituren...
Wil je die dingen NOOIT maar dan ook NOOIT maken als ik bij jou kom eten (as if )...
Dacht een keer dat het lekkere calamaris was, waren het die "klap in je bek" uienringen
ilona-scuderiadinsdag 6 september 2005 @ 05:48
quote:
Op dinsdag 6 september 2005 05:46 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

uienringen zou ik niet in de paneermeel doen maar in een beslag.
Oja, dat kan ook, maar dan moet je wel een frituurpan hebben...
ilona-scuderiadinsdag 6 september 2005 @ 05:52
Die kipsaté in een bakje naast de kipkerrie en de eiersalade van de Lidl is ook wel een goeie serveertip, op ronde toast van Melba, dan zijn de gasten tevreden, net als de piccolini's van Wagner, met salami...
BBQ-kipdinsdag 6 september 2005 @ 05:53
quote:
Op dinsdag 6 september 2005 05:52 schreef ilona-scuderia het volgende:
Die kipsaté van de Lidl is ook wel een goeie serveertip, op ronde toast van Melba, dan zijn de gasten tevreden, net als de piccolini's van Wagner, met salami...
Je lijkt net een wandelende "Ster"-spot

* BBQ-kip bang is ervan
Nembrionicdinsdag 6 september 2005 @ 05:54
quote:
Op dinsdag 6 september 2005 05:48 schreef ilona-scuderia het volgende:

[..]

Oja, dat kan ook, maar dan moet je wel een frituurpan hebben...
Nee.....een willekeurige pan of diepe koekenpan met een laag zonnebloemolie erin. Werkt prime en is makkelijk weg te gooien erna...
Glinzdorffdinsdag 6 september 2005 @ 05:54
Griekse gehaktballen
ilona-scuderiadinsdag 6 september 2005 @ 05:57
Of je koopt een grote bak huzarensalada en daar gooi je dan heel veel troep doorheen zoals appels,tonijn,zalm en wat je zelf lekker vind, je moet die salade gewoon een beetje schwung geven zodat iedereen het lekker vindt, maar ik ga nu slapen anders ga ik alleen maar slapper brabbelen, veel plezier op je verjaardag...
piepsterdinsdag 6 september 2005 @ 05:58
En als er 1 ding SMERIG is uit de supermarkt, dan is het wel huzarensalade. Maakt niet uit wel merk. Tis gewoon VIES!!!

Lekker zelf maken
Glinzdorffdinsdag 6 september 2005 @ 06:01
ole

http://www.smulweb.nl/smulweb/plsql/roos.show_results?fbid=0&fp_event=verjaardag

Enne.....

Succes

Catch22-dinsdag 6 september 2005 @ 07:55
uhm

toastjes
filet american
brie
deense kaas
borrelnootjes
chipjes
blokjes kaas
droge worst
leverworstplakjes
zalmsnippers

en vast nog wel andere shizzle. regelt mijn moeder altijd
Annemiek78dinsdag 6 september 2005 @ 09:18
Bedankt voor jullie nuttige toevoegingen van vannacht.
Zal vannacht best grappig zijn geweest. Jammer dat ik er zo weinig aan heb.
Heb gelukkig al wat inspiratie opgedaan in de posts van gisteren overdag.
piepsterdinsdag 6 september 2005 @ 19:38
Speciaal voor Annemiek78:

Gevuld stokbrood:
Nodig:
500 gr Gehakt
1 Paprika
half bakje Champignons
200 gr Kleine blokjes kaas
genoeg Plakken kaas om alle broodjes te bedekken
3 el Ketjap
1 Ei
1 of 2 Beschuiten
1 Ui
4 tenen Knoflook
Kruiden naar smaak
3 el Ketchup
Veel Stokbrood. Zoveel als je er maar kan vullen.

Alles mengen, behalve de plakken kaas en het stokbrood ( ).
Stokbrood open snijden, en uithollen.
Stokbrood vullen met gehaktmengsel.
Plakken kaas erop.
In de oven. 200 graden


Je kan ook knakworstjes met mosterd serveren


Of kleine knakworstjes in bladerdeeg wikkelen, en ff in de oven stoppen.
Kan je direct door voor de kaas-bladerdeeghapjes en de sesamstraatzaadstengels.


Augurken gewikkeld in hele dure ham en tostie's met kaas en salami en toast met krabsalade en garnalen en paling en soep en hartige hapjes met een mix van chili en ketjap...


Maar als je gewoon heel veel saus koopt dan zit je al goed, dan dippen de gasten al hun voedsel in de sausjes zoals gekookte eieren, hele grote worsten, chips, bananen en de onvermijdelijke paling...


Of zelf kroepoek maken. te koop bij de toko, in allerlei kleurtjes en smaken.
En het levert hele mooie brandwonden op, als je zo onbenullig bent als ik.


Ik zou komkommers,augurken, kaas, kaviaar en hele grote augurken serveren...


Anders zou ik het gewoon bij de standaard borrelhappen houden en een selectie in plakken gesnede beenhammetjes van de C1000. Goddelijk!


Dat lijkt me ook wel gaaf om zelf kroepoek te frituren, maar dat kan je ook met eh, hoe heet dat spul ook al weer, oja, uienringen, gepaneerd in paneermeel, die kan je frituren...
uienringen zou ik niet in de paneermeel doen maar in een beslag.


ja kan denk ik wel. Maar dan zou ik direct lekker inktvisringetjes maken.



Die kipsaté in een bakje naast de kipkerrie en de eiersalade van de Lidl is ook wel een goeie serveertip, op ronde toast van Melba, dan zijn de gasten tevreden, net als de piccolini's van Wagner, met salami...


Griekse gehaktballen

Of je koopt een grote bak huzarensalada en daar gooi je dan heel veel troep doorheen zoals appels,tonijn,zalm en wat je zelf lekker vind, je moet die salade gewoon een beetje schwung geven zodat iedereen het lekker vindt, maar ik ga nu slapen anders ga ik alleen maar slapper brabbelen, veel plezier op je verjaardag...


waarom wordt bowl trouwens niet aangekaard?


Maak een soepie!


Vooruit, nog eentje dan; dubbele whoppers met kaas van de burger king


toastjes
filet american
brie
deense kaas
borrelnootjes
chipjes
blokjes kaas
droge worst
leverworstplakjes
zalmsnippers



En wanneer zei je dat het feestje was?
Wij zijn namelijk enorm gezellig. (vooral 's nachts )

Martijn_77dinsdag 6 september 2005 @ 20:14
quote:
Op dinsdag 6 september 2005 19:38 schreef piepster het volgende:
Speciaal voor Annemiek78:

[Heel verhaal]
Zo de boel opgeruimd (alle slowchat er uit) nu kan iedereen alle tips weer goed lezen. Graag voortaan ergens anders (slow)chatten.

[ Bericht 1% gewijzigd door Martijn_77 op 06-09-2005 20:44:36 ]
piepsterdinsdag 6 september 2005 @ 20:17
quote:
Op dinsdag 6 september 2005 20:14 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Graag voortaan ergens (slow)chatten.
Hier dan maar?

OT: Dadels gevuld met mon chou
Of mon chou met een beetje ui prakken en dan in lekkere ham of rookvlees rollen.
Of meloen in rookvlees.
Pieldeprutkarbonkeldinsdag 6 september 2005 @ 20:21
Edit: Graag serieus reageren

[ Bericht 88% gewijzigd door Martijn_77 op 06-09-2005 20:26:12 ]
Pieldeprutkarbonkeldinsdag 6 september 2005 @ 20:27
quote:
Op dinsdag 6 september 2005 20:21 schreef Pieldeprutkarbonkel het volgende:
Edit: Graag serieus reageren
Hallo....dit WAS serieus...wil je een foto?
piepsterdinsdag 6 september 2005 @ 20:27
En je betaalt ook de reiskosten van al je vrienden? Of maak je die ter plekke? (die vrienden dan)

OT: (HA!) quiche maken. Er staan zat recepten in CUL volgens mij. Quiche kan je ook koud serveren in kleine hapklare brokken.
Pieldeprutkarbonkeldinsdag 6 september 2005 @ 20:31
Ik vier m'n verjaardag altijd op een tropisch eiland en maak 's avonds een strand-BBQ waarop we de door de gasten zelf op de (geleende) speedboat gevangen vis BBQen...en salade en andere onzin...en veel bier en cocktails natuurlijk !

Martijn_77dinsdag 6 september 2005 @ 20:32
quote:
Op dinsdag 6 september 2005 20:31 schreef Pieldeprutkarbonkel het volgende:
Ik vier m'n verjaardag altijd op een tropisch eiland en maak 's avonds een strand-BBQ waarop we de door de gasten op de (geleende speedboat) gevangen vis BBQen...en salade en andere onzin...en veel bier en cocktails natuurlijk !

[afbeelding]
Oke, maar waar woon je dan als ik vragen mag?
Pieldeprutkarbonkeldinsdag 6 september 2005 @ 20:33
quote:
Op dinsdag 6 september 2005 20:32 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Oke, maar waar woon je dan als ik vragen mag?
Zullen we het even ontopic houden?
piepsterdinsdag 6 september 2005 @ 20:34
Waar woon je en wat is het recept van de salade?
Zoiets?
Pieldeprutkarbonkeldinsdag 6 september 2005 @ 20:37
quote:
Op dinsdag 6 september 2005 20:34 schreef piepster het volgende:
Waar woon je en wat is het recept van de salade?
Zoiets?
Wil je langskomen ofzo?

Recept van de salade weet ik helaas niet...bestel ik gewoon...ben niet zo'n keukenwonder.
Martijn_77dinsdag 6 september 2005 @ 20:38
quote:
Op dinsdag 6 september 2005 20:33 schreef Pieldeprutkarbonkel het volgende:

[..]

Zullen we het even ontopic houden?
Oke je hebt gelijk reageer dan even in [CUL-SC]Deel 27:Scholen zijn weer begonnen en nóg geen meet!
Pieldeprutkarbonkeldinsdag 6 september 2005 @ 21:13
quote:
Op dinsdag 6 september 2005 20:38 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Oke je hebt gelijk reageer dan even in [CUL-SC]Deel 27:Scholen zijn weer begonnen en nóg geen meet!
Nee...de nieuwe meet is niet op een tropisch eiland.

[ Bericht 1% gewijzigd door Pieldeprutkarbonkel op 07-09-2005 11:43:08 ]
Troelwoensdag 7 september 2005 @ 10:00
zebraatjes


roggebrood en paturain halen
paturain op de plakjes roggebrood smeren, alle plakjes op elkaar en dan blokjes snijden.


P.S. Ook lekker met Boursin en andere merken
-Dominator-zondag 11 september 2005 @ 18:34
Mijn vriendin en ik zijn in de zomer jarig dus we doen meestal BBQ'en en maken verschillende Tapas en broodjes
okkithzondag 11 september 2005 @ 21:52
nou, altijd eerst gebak en koffie dan gevulde eieren... kaas en worst, indonesische pasteitjes, soms mini lumpia erbij, en wat standaard in de loop van de avond op tafel staat: chips, nootjes, olijfjes
BBQ-kipzondag 11 september 2005 @ 23:42
Nou Annemiek, wat heb je gemaakt, vertel op!
PDOAmaandag 12 september 2005 @ 01:26
Edit: Dit hoeft echt niet!!

[ Bericht 95% gewijzigd door Martijn_77 op 12-09-2005 20:31:23 ]
Martijn_77maandag 12 september 2005 @ 20:35
quote:
Op zondag 11 september 2005 23:42 schreef BBQ-kip het volgende:
Nou Annemiek, wat heb je gemaakt, vertel op!
Uit [CUL-SC]Deel 27:Scholen zijn weer begonnen en nóg geen meet!
quote:
Op zaterdag 10 september 2005 17:12 schreef Annemiek78 het volgende:
Keukenmachine mag blijven.. Is geslaagd voor zijn eerste test, hihi

Heb de volgende hapjes gemaakt:
Gevulde wraps gemaakt met roomkaas en zalm
Gevulde wraps met tonijntapenade
Gevulde eieren (met gesnippert uitjes en ham)
Pikante gehakballetjes in saus
Bladerdeeg hapjes gevuld met pikant gehakt.
Richie_Richdinsdag 13 september 2005 @ 00:08
Ik ben in de zomer jarig en ik gooi eigenlijk altijd de barbecue aan met mini saté'tjes erop.

Daarnaast altijd wat standaard meuk als chips, olijven, nootjes e.d.
Martijn_77zaterdag 7 januari 2006 @ 17:18
Vandaag verjaardag hapjes gemaakt:

De inkopen



Het resultaat


Wij hebben het volgende gemaakt:

Salades:
  • Eiersalade
  • Hammouse
  • Paprikasalade met geitenkaas en honing



    Ham hapjes
  • Ham met asperges
  • Ham met paprika



    Andere hapjes
  • Peppadews met hammouse
  • Peppadews met kaas
  • Couburger met geitenkaas en honing



    [ Bericht 1% gewijzigd door Martijn_77 op 07-01-2006 17:59:40 ]
  • Blueszaterdag 7 januari 2006 @ 17:20
    Goed gedaan Martijn en Annemiek Ziet er heeeerlijk uit.
    iets te veel hamgedoe naar mijn smaak, maar een mens moet wat te zeiken hebben nietwaar
    Hoelaat eten we?
    Annemiek78zaterdag 7 januari 2006 @ 17:21
    HEEE, Ik heb ook meegeholpen, hoor!
    Blueszaterdag 7 januari 2006 @ 17:22
    Martijn_77zaterdag 7 januari 2006 @ 17:22
    quote:
    Op zaterdag 7 januari 2006 17:20 schreef Bluezz het volgende:
    Goed gedaan Martijn Ziet er heeeeeeerlijk uit.
    Hoelaat eten we?
    He jullie gingen uit eten!!

    O, was ik vergeten te vertellen daarnast hebben eendenpate met cranberries en fazantenpate met abrikoos.

    Maar die heb ik niet zelf gemaakt
    Blueszaterdag 7 januari 2006 @ 17:23
    Ok dan Ja vanavond naar Brouwerskolkje
    enneh ik heb mijn post aangepast
    En nu stoppen met die slowchat
    Martijn_77zaterdag 7 januari 2006 @ 17:25
    quote:
    Op zaterdag 7 januari 2006 17:20 schreef Bluezz het volgende:
    iets te veel hamgedoe naar mijn smaak, maar een mens moet wat te zeiken hebben nietwaar
    Ach valt best wel me zo veel hamhapjes zijn er niet vind ik zelf
    Martijn_77zondag 8 januari 2006 @ 14:09
    Even een update over de reacties op de hapjes.

    Vooral de wraps met zalm, peppadews en de hamouse liepen erg hard en werden erg lekker gevonden.

    Maar ook van de rest liep goed.
    Bar_en_Marzondag 8 januari 2006 @ 14:36
    Stokbrood zalm garnaaltjes paling verschillende kaasjes chips nootje

    soms kleine tappas- soep- viskoekjes (jamie oliver)
    Bar_en_Marzondag 8 januari 2006 @ 14:37
    Marijn en Annemiek het ziet er lekker uit
    Martijn_77zondag 8 januari 2006 @ 15:01
    quote:
    Op zondag 8 januari 2006 14:36 schreef Bar_en_Mar het volgende:
    Stokbrood zalm garnaaltjes paling verschillende kaasjes chips nootje

    soms kleine tappas- soep- viskoekjes (jamie oliver)
    Heb je de recepten van die soep- viskoekjes?
    vriendinniemaandag 9 januari 2006 @ 10:32
    Je kan ook een dag vantevoren gewoon als avondeten pizza maken en dan wat groente en deeg apart houden voor minipizza's. Die kun je dan al helemaal klaar maken als je toch met "de grote" pizza bezig bent en hoef je vervolgens op de verjaardag alleen nog maar in de oven te doen.
    Martijn_77dinsdag 4 april 2006 @ 11:42
    quote:
    Op dinsdag 4 april 2006 11:32 schreef d.n3rd het volgende:
    1 goedenmorgen,

    Vandaag ben ik dus jarig, en het blijkt ineens dat er redelijk wat mensen de behoefte hebben om te blijven eten. Wat ga ik ze serveren? Het hoeft geen culinair hoogstandje te zijn, hoewel het wel wat moet lijken Ik geloof dat er iets van 4 of 5 mensen komen eten.

    Wie o wie komt er met goede tips!
    d.n3rddinsdag 4 april 2006 @ 11:49
    thanks homie
    MLFdinsdag 4 april 2006 @ 17:11
    quote:
    Op vrijdag 17 juni 2005 18:55 schreef Martijn_77 het volgende:
    Misschien iets van tapas?
    Tapas!
    goed plan

    ik baal van verjaardagen waar ze komkommer en nootjes en chips op tafel zetten
    echt triest
    MLFdinsdag 4 april 2006 @ 17:13
    die peppadews zijn yummieeeeeeee

    ik vier dus nooit mijn verjaardag, de laatste keer, meer dan 10 jaar terug, had ik de hele dag in de keuken gestaan, alles op tafel gezet zodat iedereen kon lopen
    wat deden ze?????????
    ze bleven zitten
    en waarom???????
    als ze opstaan kan er iemand anders gaan zitten

    als ik een etentje heb koop ik wel dingen zoals peppadews enzo
    tuut84dinsdag 4 april 2006 @ 17:14
    gehakt ballen en halve liters
    MLFdinsdag 4 april 2006 @ 17:16
    of indische hapjes halen
    Martijn_77dinsdag 4 april 2006 @ 19:39
    quote:
    Op dinsdag 4 april 2006 17:13 schreef MLF het volgende:
    ik vier dus nooit mijn verjaardag, de laatste keer, meer dan 10 jaar terug, had ik de hele dag in de keuken gestaan, alles op tafel gezet zodat iedereen kon lopen
    wat deden ze?????????
    ze bleven zitten
    en waarom???????
    als ze opstaan kan er iemand anders gaan zitten
    De oplossing staantafels!!

    Anders krijg je idd echt van die zitfeestjes
    Troeldinsdag 4 april 2006 @ 21:10
    quote:
    Op dinsdag 4 april 2006 19:39 schreef Martijn_77 het volgende:

    [..]

    De oplossing staantafels!!

    Anders krijg je idd echt van die zitfeestjes
    Mijn ouders hebben jaren geleden twee statafels gehaald bij de Makro en die doen meerdere malen per jaar trouwe dienst.
    Heerlijk is het en ook erg knus!
    DeStedebouwerdinsdag 4 april 2006 @ 21:21
    balletjes, gerookte zalm

    Ik vreet er zelf meestal nog het meest van op m'n eigen verjaardag
    Sjeendinsdag 4 april 2006 @ 21:28
    Zondag mijn laatste dag als twintiger gevierd... Met:
    Prikkertjes met bolletje morzarella, blaadje basilicum, cherrytomaatje
    Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus
    Indische gehaktballetjes in satesaus
    Quiche in kleine vierkantjes
    Mini krabsalade-sandwiches
    Tomaten-olijvenbrood met tapenade
    Tortillaschips met salsa

    Om het compleet te maken... veel wijn en een tap... topfeest gehad
    mjammetjemaandag 10 april 2006 @ 10:54
    Wat een lekkere dingen staan hier zeg. Ga ik zeker een paar van uitproberen.

    Gevulde eieren:
    eieren koken en door de helft snijden
    het eigeel er uit scheppen
    eigeel + mayo + madras + klein beetje water -> mengen
    eieren vullen met dit mengsel en op elk ei een klein drupje curry

    Wat ik ook heerlijk vind is plakjes komkommer met filet Americain erop.

    Martijn_77maandag 10 april 2006 @ 16:37
    quote:
    Op maandag 10 april 2006 10:54 schreef mjammetje het volgende:
    Wat ik ook heerlijk vind is plakjes komkommer met filet Americain erop.
    Je hebt bij de AH ook van die zalm filet Americain. Die is denk ik ook erg lekker op komkommer.
    wizarddragonwoensdag 12 april 2006 @ 04:19
    hangt af wat ik in huis heb enzo. Maar goed ik klop dit jaar iig bij m'n moeder aan voor Indische hapjes: Lemper, Risolles, Pasteitjes . Altijd succes gegarandeerd . Zelf ben ik meer voor standaard traktatie eetwaren (vernederlandst he), zoals op een stokje een shaslickachtig iets maken van knakworstjes, kaas, augurkjes, etc. Cakejes, Chips, worstenbroodjes. Als ik in een goede bui ben ham en kaasbroodjes.
    SHARKYKINGvrijdag 14 april 2006 @ 18:36
    heeft iemand nog een suggestie voor leuke spoom of een leuk drankje bij binnenkomst?

    voor de rest al veel inspiratie uit dit topic kunnen halen
    _Hestia_maandag 17 april 2006 @ 15:26
    toastjes met salades, brie, pate enzo
    verschillende soorten worst
    kaas
    chips
    nootjes
    zoute sticks enzo
    Martijn_77maandag 17 april 2006 @ 18:19
    quote:
    Op vrijdag 14 april 2006 18:36 schreef SHARKYKING het volgende:
    heeft iemand nog een suggestie voor leuke spoom of een leuk drankje bij binnenkomst?

    voor de rest al veel inspiratie uit dit topic kunnen halen
    Een soort alternatieve bowl met allemaal oosterse vruchten zoals ychee etc?

    Of Sangria
    Pilootjemaandag 17 april 2006 @ 18:46
    Hehe als ik dit zo lees moet ik denken aan een verjaardag bij een kennis van me. Hij en zijn broer zijn beide kok en hadden echt enorme schalen met kleine hapjes gemaakt. Zijn dagen bezig geweest om alles bij elkaar te krijgen. Maar eenmaal op de verjaardag nam bijna niemand wat, iedereen dacht, ach dat lust ik toch niet Dus kijk altijd naar de gasten die je krijgt.
    Zelf vier ik me verjaardag nooit. Al die rommel in huis
    Hooguit uit eten, en lekker stappen daarna.
    Martijn_77maandag 5 juni 2006 @ 23:03
    quote:
    Op maandag 5 juni 2006 14:54 schreef Razztwizzle het volgende:
    *Schopje want ik heb inspiratie nodig*

    Ik vier zondag m'n verjaardag, met WK-aan op de TV, buiten in de tuin

    Tot nu toe heb ik besloten dit te maken:

    Tomatentaart met zoete ui
    Pastasalade
    Dadels met spek
    Wraps met roomkaas en zalm
    Sushi (bestellen)
    Kipdrumsticks in Cola-marinade

    Heeft iemand nog leuke ideetjes, lekkere hapjes, met niet te dure/moeilijke ingrediënten?
    Tell me!
    Uit Welke hapjes verzorgen jullie op een feestje?
    Martijn_77zaterdag 6 januari 2007 @ 00:27
    Even een schopje.

    Vier morgen mijn verjaardag dus nieuwe tips zijn welkom
    Blueszaterdag 6 januari 2007 @ 00:38
    quote:
    Op zaterdag 6 januari 2007 00:27 schreef Martijn_77 het volgende:
    Even een schopje.

    Vier morgen mijn verjaardag dus nieuwe tips zijn welkom
    ipv die saaie hamdingen van vorig jaar ben je wel toe aan iets nieuws Martijn
    [Amuse] Recepten & Lepels

    Sowieso in dat topic staat vanalles, en ook in het tapas topic, verras je gasten eens!
    Tezzzaterdag 6 januari 2007 @ 11:31
    drie toppers: makkelijk, snel klaar, makkelijk voor te bereiden:

    HAM KAAS TAART
    - 1 pakje diepvries bladerdeeg (ontdooid)
    - drie pakjes jong belegen gesneden kaas
    - drie pakjes gekookte (schouder-) ham
    - vijf eieren, geklopt met peper en zout
    Pak een ovenschaal of springvorm en bekleed deze met bladerdeeg. Maak daarna laagjes ei-kaas-ham net zolang totdat alles op is (bewaar een beetje ei voor de bovenkant). Bedek de bovenkant ook met bladerdeeg, wat ei er overheen voor de glans. Uurtje in de oven op 190 graden. Af laten koelen, uit de ovenschaal of springvorm halen en als ie helemaal koud is blokjes of puntjes van snijden. Echt zo gebeurd en gruwelijk jummie!

    PESTO BROODJES
    -afbakstokbrood
    -groene pesto
    -tomaten (bijvoorkeur pomadori's of andere smaakvolle tomaten)
    -mozzarella
    -verse basilicum
    Snijd de nog ongebakken afbakbroodjes in schijfjes. Besmeer de schijfjes royaal met pesto, plakje tomaat er op, plakje mozzarella erop en 15 minuutjes in de oven op 200 graden totdat de kaas gesmolten is. Op een schaal leggen, vers gehakte basilicum erover strooien en warm serveren.

    MINI BROODJE KNAKWORST
    - blikje partycroissants van Danerole
    - ontbijtspek
    - mosterd
    - mini knakworstjes.
    Rol het deeg voor de partycroissants uit en maak driehoekjes. Bekleed de driehoekjes met een stukje ontbijtspek (lekker zoutig), mosterd (lekker pittig) en een knakworstje. Oprollen, 20 minuutjes in de oven en warm serveren.

    Succes!
    Martijn_77zaterdag 6 januari 2007 @ 19:03
    quote:
    Op zaterdag 6 januari 2007 00:38 schreef Bluezz het volgende:

    [..]

    ipv die saaie hamdingen van vorig jaar ben je wel toe aan iets nieuws Martijn
    [Amuse] Recepten & Lepels

    Sowieso in dat topic staat vanalles, en ook in het tapas topic, verras je gasten eens!
    We gaan idd voor morgen wel op de Tapas toer voor vanavond worden het de wraps met roomkaas en zalm en salades en kaas. Dat vinden de mensen die vanavond komen het lekkerste
    Tezzdinsdag 27 februari 2007 @ 17:41
    Toch maar weer een grote schop.........
    ik heb zojuist het hele topic doorgelezen maar ik vind dat er toch wel veel van hetzelfde in staat. Ik ben bijna jarig en naast mijn standaard hamkaastaart (zie een paar posts hierboven) wil ik toch wel eens wat anders rond laten gaan. (heb overigens eens een verjaardag geen hamkaastaart durven maken en dat vonden mijn gasten niet leuk )

    Tot nu toe heb ik bedacht:
    een glaasje sambasaus met aan de rand grote garnalen
    hamkaastaart (duh)
    prikkertjes met blokje kaas, druif en een walnoot
    gehaktballetjes

    Nu wil ik graag nog iets warms serveren, iets uit de oven of zo. Iets met filodeeg? Iets met stokbrood?? Ideetjes graag........
    Curiositydinsdag 27 februari 2007 @ 21:00
    quote:
    Op dinsdag 27 februari 2007 17:41 schreef Tezz het volgende:
    Toch maar weer een grote schop.........
    ik heb zojuist het hele topic doorgelezen maar ik vind dat er toch wel veel van hetzelfde in staat. Ik ben bijna jarig en naast mijn standaard hamkaastaart (zie een paar posts hierboven) wil ik toch wel eens wat anders rond laten gaan. (heb overigens eens een verjaardag geen hamkaastaart durven maken en dat vonden mijn gasten niet leuk )

    Tot nu toe heb ik bedacht:
    een glaasje sambasaus met aan de rand grote garnalen
    hamkaastaart (duh)
    prikkertjes met blokje kaas, druif en een walnoot
    gehaktballetjes

    Nu wil ik graag nog iets warms serveren, iets uit de oven of zo. Iets met filodeeg? Iets met stokbrood?? Ideetjes graag........
    Mini sateetjes met stokbrood
    Bruschetta's
    watkookjijmaandag 4 januari 2010 @ 12:31
    Ik maak regelmatig op feesten en partijen lollies van paté en rode port gelei. Dit is een echte aanrader.



    Ja maakt heel simpel balletjes van paté en leg ze in de diepvries.



    Ondertussen kan je de gelei maken, maar nog niet compleet laten geleren zodat je een mooie egale structuur krijgt op je paténbolletjes!



    Doe de bolletjes op een prikker en haal door de vloeibare gelatine! Herhaal dit 3 keer!

    Groetjes Martijn

    [ Bericht 3% gewijzigd door Mirjam op 07-01-2010 12:30:40 ]
    -Mellow-maandag 4 januari 2010 @ 15:46
    quote:
    Op dinsdag 27 februari 2007 17:41 schreef Tezz het volgende:

    Nu wil ik graag nog iets warms serveren, iets uit de oven of zo. Iets met filodeeg? Iets met stokbrood?? Ideetjes graag........
    Filodeeg ( die driehoekige) vullen met een mengsel van turkse schapenkaas, olfijolie en peterselie. Oprollen en frituren.
    Kan niet missen



    ( de nog ongefrituurde rolletjes)
    -Mellow-maandag 4 januari 2010 @ 15:51
    Dit was mijn feestvoer de laatste keer:

    brownies
    gevulde druivenbladeren
    dadels omwikkeld met serranoham
    dadels gevuld met monchou en walnoot
    tapenade van o.a. tomaat, parmezaan, peterselie en knoflook
    knoflooksaus
    humus
    kruidenboter
    Turks brood voor bij de smeersels
    Lahmacun
    ovengedroogde tomaatjes met buffelmozzarella
    sigara börek (filodeeg met schapenkaas)
    peppadews
    olijfen

    Curiositymaandag 4 januari 2010 @ 16:23
    quote:
    Op maandag 4 januari 2010 15:51 schreef -Mellow- het volgende:
    Dit was mijn feestvoer de laatste keer:

    brownies
    gevulde druivenbladeren
    dadels omwikkeld met serranoham
    dadels gevuld met monchou en walnoot
    tapenade van o.a. tomaat, parmezaan, peterselie en knoflook
    knoflooksaus
    humus
    kruidenboter
    Turks brood voor bij de smeersels
    Lahmacun
    ovengedroogde tomaatjes met buffelmozzarella
    sigara börek (filodeeg met schapenkaas)
    peppadews
    olijfen

    [ afbeelding ]
    Marloesmaandag 4 januari 2010 @ 17:04
    De aardappelsalade van de appie is ook best lekker, als je zelf nog een appeltje snijdt en dat erdoor doet is ie nog lekkerder
    mirjammmmmaandag 4 januari 2010 @ 21:46
    Zelf maak ik altijd een grote bak huzarenslaatje. Een grote bak kip-bleekselderijsalade. Bladerdeegdingen met monchou. Krieltjes uit de oven, iets plat gedrukt en daarop weer een beetje creme fraiche en rauwe ham
    Tamashiidinsdag 5 januari 2010 @ 16:38
    Meestal staan er een paar bakjes met verschillende chips op tafel, een paar bakjes met verschillende nootjes, een kaasplankje met stokbrood voor later en meestal eten we iets van zelfgemaakte saucijzenbroodjes of patat.
    Adelantezondag 23 januari 2011 @ 22:44
    3074799135_4be958fbef.jpg?v=0

    ik stuitte ineens weer op dit topic en zie nog jaarlijks bovenstaande op NL verjaardagen :+
    mevrouwdebokzondag 23 januari 2011 @ 23:16
    als het maar veel en lekker is
    Grippermaandag 24 januari 2011 @ 11:43
    quote:
    10s.gif Op zondag 23 januari 2011 22:44 schreef Adelante het volgende:
    [ afbeelding ]

    ik stuitte ineens weer op dit topic en zie nog jaarlijks bovenstaande op NL verjaardagen :+
    Jezus. :')
    Dikke plakken, dan zitten de mensen lekker snel vol!

    Ik ben op 30 juli jarig, dus dat is bijna altijd BBQ-en. En "mediterraan-achtige" hapjes. Nachos todos. Sushi. Ik heb er altijd wel lol in om voor het feest een middag in de keuken te staan. :)
    FutureFairytalemaandag 24 januari 2011 @ 16:34
    sowieso monchou- en appeltaart. ook nog chips, toastjes en bij veel visite diverse warme en koude hapjes als wraps, pasteitjes, worstenbroodjes etc. wil eens een keer iets leukers :)
    Paarse_Kiwidonderdag 27 januari 2011 @ 18:51
    Iemand nog goede ideeen voor zoete hapjes? Met hartige hapjes kom ik een heel eind maar die wordt ik ook een beetje zat. Maar ik wil ook geen hele taarten bakken... iemand ideeen voor zoetige hapjes?
    McGilleszaterdag 29 januari 2011 @ 14:33
    quote:
    1s.gif Op donderdag 27 januari 2011 18:51 schreef Paarse_Kiwi het volgende:
    Iemand nog goede ideeen voor zoete hapjes? Met hartige hapjes kom ik een heel eind maar die wordt ik ook een beetje zat. Maar ik wil ook geen hele taarten bakken... iemand ideeen voor zoetige hapjes?
    Bladerdeeg met kersen vullen en afbakken in oven
    Chocolade smelten met boter en honing en muesli toevoegen, storten op bakpapier en af laten koelen
    Aphrodytezaterdag 29 januari 2011 @ 14:51
    Binnenkort, komende maandag weer n feestje, hier komt op tafel:

    -Verschillende soorten lekker brood (ciabatta met olijf, rustiek stokbrood, turks brood)
    -Diverse dipjes (hummus, home-made tzatziki, mangoroomkaas-spread, paprika-feta spread)
    -Gevulde dadels en abrikozen
    -Spiesjes met mozzarella, tomaat en basilicum
    -Gevulde eieren
    -Flapjes met feta, gebakken ui, olijven en een chilipepertje
    -Nacho's met home-made guacamole dip
    -Cayun aardappels met sour-cream dip
    -Appelflapjes
    -Turks fruit
    -Baklava
    -Citroenkoekjes
    -Kaneelcake
    -Chocolade

    Heb er zin in :9
    Tezzzaterdag 29 januari 2011 @ 16:18
    Ik verzorg vanavond de hapjes op een bruiloftsfeestje:

    Hapjes op tafel:
    - visbordje (diverse soorten vis en garnalen met zelfgemaakte coctailsaus)
    - hamkaas-taart (een hartige taart met -jawel- ham en kaas en ei)
    - wraps (gevuld met kruidenroomkaas, kropsla en achterham)
    - gehaktballetjes in tomatensaus (warm)

    Hapjes om mee rond te gaan:
    - ciabatta met beenham (en honing/mosterdsaus)
    - Kipspiesjes (pikant gekruid met knoflooksaus)
    - Pigs in a blancket (coctailworstjes/ontbijtspek/mosterd in croissantdeeg)
    - pestobroodjes (stokbrood met groene pesto/tomaat/mozerella (warm))
    Curiosityzaterdag 29 januari 2011 @ 17:48
    quote:
    1s.gif Op zaterdag 29 januari 2011 16:18 schreef Tezz het volgende:
    Ik verzorg vanavond de hapjes op een bruiloftsfeestje:

    Hapjes op tafel:
    - visbordje (diverse soorten vis en garnalen met zelfgemaakte coctailsaus)
    - hamkaas-taart (een hartige taart met -jawel- ham en kaas en ei)
    - wraps (gevuld met kruidenroomkaas, kropsla en achterham)
    - gehaktballetjes in tomatensaus (warm)

    Hapjes om mee rond te gaan:
    - ciabatta met beenham (en honing/mosterdsaus)
    - Kipspiesjes (pikant gekruid met knoflooksaus)
    - Pigs in a blancket (coctailworstjes/ontbijtspek/mosterd in croissantdeeg)
    - pestobroodjes (stokbrood met groene pesto/tomaat/mozerella (warm))
    Stuur even een route beschrijving :9 , :D
    ZwarteStaafSlaafzaterdag 29 januari 2011 @ 18:48
    tortilla raps met room-kruidenkaas, daarin gaat rauwe zalm en rucola sla. Oprollen en in kleine rolletjes snijden, sate prikkertje erin en dat is een heerlijke snack, en niet een zo vet.

    Goede Tip
    ZwarteStaafSlaafzaterdag 29 januari 2011 @ 18:49
    quote:
    1s.gif Op zaterdag 29 januari 2011 16:18 schreef Tezz het volgende:
    Ik verzorg vanavond de hapjes op een bruiloftsfeestje:

    Hapjes op tafel:
    - visbordje (diverse soorten vis en garnalen met zelfgemaakte coctailsaus)
    - hamkaas-taart (een hartige taart met -jawel- ham en kaas en ei)
    - wraps (gevuld met kruidenroomkaas, kropsla en achterham)
    - gehaktballetjes in tomatensaus (warm)

    Hapjes om mee rond te gaan:
    - ciabatta met beenham (en honing/mosterdsaus)
    - Kipspiesjes (pikant gekruid met knoflooksaus)
    - Pigs in a blancket (coctailworstjes/ontbijtspek/mosterd in croissantdeeg)
    - pestobroodjes (stokbrood met groene pesto/tomaat/mozerella (warm))
    Die wraps zijn echt heerlijk
    Tezzzaterdag 29 januari 2011 @ 18:53
    quote:
    1s.gif Op zaterdag 29 januari 2011 17:48 schreef Curiosity het volgende:

    [..]

    Stuur even een route beschrijving :9 , :D
    Haha het is niet mijn bruiloft! Ik verzorg 'slechts' de hapjes (bij wijze van huwelijkscadeautje). Vind het wel eng, is de eerste keer dat ik het voor anderen doe en ik hoop dat alles gewoon perfect gaat natuurlijk.....
    BBQ-kipzaterdag 29 januari 2011 @ 20:12
    quote:
    1s.gif Op zaterdag 29 januari 2011 18:48 schreef ZwarteStaafSlaaf het volgende:
    tortilla raps met room-kruidenkaas, daarin gaat rauwe zalm en rucola sla. Oprollen en in kleine rolletjes snijden, sate prikkertje erin en dat is een heerlijke snack, en niet een zo vet.

    Goede Tip
    Je bedoelt waarschijnlijk koudgerookte zalm. Maar zowel zalm als room-kruidenkaas zijn allebei hartstikke vet.
    Niet dat ik daarmee zit, op een feestje moet je niet de calorieën (en vetten) gaan zitten tellen.
    Wil je afvallen, dan eet je maar niks of minder ;)
    BBQ-kipzaterdag 29 januari 2011 @ 20:15
    Gisteren als avondeten gegeten maar ook erg lekker voor een feestje:

    Blik AH vers pizzadeeg met potje tomatensaus (zit erbij) uitrollen, tomatensaus erover smeren.
    Dan gegrilde paprika (uit pot, het goedkoopst en lekkerst uit de Turkse winkel) erover, zwarte olijven en geitenkaas (zachte, Bettine/chčvre doux ofzo).
    Dan 20 min. in de oven en in stukken snijden, erg lekker.

    Je kunt het deeg ook natuurlijk in leuke vormpjes snijden voor het bakken en apart opmaken, maar daar ben ik te druk voor tijdens een feestje. De pizzasnijder erdoorheen jassen na het bakken is genoeg vind ik.
    Marloeszaterdag 29 januari 2011 @ 20:29
    quote:
    1s.gif Op donderdag 27 januari 2011 18:51 schreef Paarse_Kiwi het volgende:
    Iemand nog goede ideeen voor zoete hapjes? Met hartige hapjes kom ik een heel eind maar die wordt ik ook een beetje zat. Maar ik wil ook geen hele taarten bakken... iemand ideeen voor zoetige hapjes?
    De petit fours van de Hema vind ik erg lekker, met marsepein, witte chocola, jam en bitterkoekjes geloof ik.
    Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan O-)
    Fotootje: http://www.flickr.com/pho(...)80/in/photostream/#/
    O+
    Blueszaterdag 29 januari 2011 @ 20:43
    quote:
    1s.gif Op zaterdag 29 januari 2011 18:53 schreef Tezz het volgende:

    Haha het is niet mijn bruiloft! Ik verzorg 'slechts' de hapjes (bij wijze van huwelijkscadeautje). Vind het wel eng, is de eerste keer dat ik het voor anderen doe en ik hoop dat alles gewoon perfect gaat natuurlijk.....
    En wij weten dat je het kan Tezzie :* Gaat het goed met je? Kom je binnenkort ff bijbeppen in de sc?
    boriszzaterdag 29 januari 2011 @ 21:36
    Hier een visschotel, en verschillende hapjes uit de frituur deden het erg goed gisteravond :P.
    kwakz0rdonderdag 3 februari 2011 @ 13:57
    een favoriet bij ons zijn saucijzenhapjes:
    diepvriesbladerdeeg ontdooien
    de inhoud van saucijzen/braadworsten eruitknijpen
    salie (gedroogd) en maggi door t worstvlees mengen
    rolletjes worst op t bladerdeeg, dichtplakken, in 4 of 5 stukjes snijden, inprikken met een vork
    bestrijken met ei en 20 minuten bakken.

    klinkt heel simpel, is het ook, maar verdomd lekker en hoe veel ik er ook maak, ze gaan altijd op. ook koud lekker.

    vorige verjaardag had ik: kleine gehaktkebabjes, twee soorten chicken wings uit de oven, rauwkost met knoflookdip, spare ribs (recept van masterchef australie http://www.masterchef.com.au/braised-pork-spare-ribs.htm maar dan met kalfsspareribs)
    chips en nootjes gewoon uit de winkel.

    zoetigheid: citroencake met citroenglazuur, boterkoek gevuld met spijs, soesjes gevuld met slagroom (zelfgebakken uiteraard) met roze of chocolade of zonder glazuur. (ik heb een zwak voor dat chemische prinsesseglazuur :@)
    Koeketrommeldonderdag 3 februari 2011 @ 20:16
    Chocolaatjes! :D
    Tezzvrijdag 4 februari 2011 @ 07:31
    quote:
    1s.gif Op donderdag 3 februari 2011 13:57 schreef kwakz0r het volgende:
    een favoriet bij ons zijn saucijzenhapjes:
    diepvriesbladerdeeg ontdooien
    de inhoud van saucijzen/braadworsten eruitknijpen
    salie (gedroogd) en maggi door t worstvlees mengen
    rolletjes worst op t bladerdeeg, dichtplakken, in 4 of 5 stukjes snijden, inprikken met een vork
    bestrijken met ei en 20 minuten bakken.

    klinkt heel simpel, is het ook, maar verdomd lekker en hoe veel ik er ook maak, ze gaan altijd op. ook koud lekker.

    vorige verjaardag had ik: kleine gehaktkebabjes, twee soorten chicken wings uit de oven, rauwkost met knoflookdip, spare ribs (recept van masterchef australie http://www.masterchef.com.au/braised-pork-spare-ribs.htm maar dan met kalfsspareribs)
    chips en nootjes gewoon uit de winkel.

    zoetigheid: citroencake met citroenglazuur, boterkoek gevuld met spijs, soesjes gevuld met slagroom (zelfgebakken uiteraard) met roze of chocolade of zonder glazuur. (ik heb een zwak voor dat chemische prinsesseglazuur :@)
    Een variant hierop:

    een pond half-om-half gehakt aanmaken met alles wat je lekker vindt (ik gebruik meestal paprikapoeder, een ei, zout, peper, gehakte peterselie, gehakte bieslook, stukjes rode peper, stukjes gele paprika).

    Twee velletjes bladerdeeg tegen elkaar leggen en uitrollen tot een mooie lap. Het gehakt met je handen vormen tot een worst en inrollen in het deeg. De oven in voor 40 minuutjes, af laten koelen en in plakjes snijden. Heerlijk met chilisaus!
    kwakz0rvrijdag 4 februari 2011 @ 11:10
    ik vind de worst uit braadworst lekkerder dan met gehakt, omdat t was grover en smeuiger is. maar ziet er ook heel lekker uit.
    galtfactoryvrijdag 4 februari 2011 @ 14:17
    Helaas is het verjaardag vieren iets wat ouderen zoals ik amper nog doen.

    Wat er wel wordt gedaan is oude vrienden uitnodigen voor een etentje en waar
    ik dan de rekening voor betaal.
    Tezzvrijdag 4 februari 2011 @ 17:39
    quote:
    2s.gif Op vrijdag 4 februari 2011 14:17 schreef galtfactory het volgende:
    Helaas is het verjaardag vieren iets wat ouderen zoals ik amper nog doen.

    Wat er wel wordt gedaan is oude vrienden uitnodigen voor een etentje en waar
    ik dan de rekening voor betaal.
    Ouderen zoals jij?? Hier vieren wij alle verjaardagen, of je nu 8 of 80 bent!