crohntje | vrijdag 17 juni 2005 @ 12:24 |
Volgende week zondag heb ik een dubbele verjaardag te vieren en het word erg druk. Hopenlijk kunnen we in de tuin...Nu mijn vraag; wat serveren jullie met een verjaardag??? Ik word de chips en borrelnootjes een beetje zat maar heb ook geen zin om dagen van te voren al voor te bereiden... | |
#ANONIEM | vrijdag 17 juni 2005 @ 12:28 |
Tsja, dan zou ik rauwkost aanraden. Een paar dikke komkommers, wat paprika, dips erbij en vooral toch chips, want dat eet lekker weg bij een drankje en een babbeltje. | |
BobRooney | vrijdag 17 juni 2005 @ 12:30 |
Dadels kopen...bij de AH heb je ze zonder pit...en monchou kaas kopen(schrijf ik het goed zo?) . Snij de dadel open, beetje monchou kaas ertussen, en smullen maar.. | |
Melusine | vrijdag 17 juni 2005 @ 12:36 |
Je kunt iig wat chips en borrelnootjes nemen, maar denk ook eens aan studentenhaver, gemengde gezouten noten, japanse rijstknabbeltjes e.d. Dat is al wat afwisselender en dan heb je een paar dingen waar je alleen maar een zak voor hoeft open te trekken. Voor de rest kun je dan een paar dingen doen waar je iets meer tijd in stopt, zoals misschien warm stokbrood met zelfgemaakte salade, roomboter of kruidenboter, brie of gerookte zalm of paling, idd wat rauwkost (cherrytomaatjes, wortel, komkommer, radijsjes) met dipsausjes. Je kunt ook guacemole zelf maken met nacho's. Misschien kun je ook iets doen met fruit ofzo. En een persoonlijke favoriet (niet per se op feestjes, gewoon lekker) - popcorn. Als je een frituurpan hebt kun je daar ook nog wat mee doen. En als je nog meer luxe wil kun je denken aan zelfgemaakte of kant-en-klaar gekochte hapjes als met roomkaas gevulde pepertjes, olijven, worstjes, zalmhapjes, etc. Genoeg inspiratie? ![]() | |
linda856763 | vrijdag 17 juni 2005 @ 12:47 |
Ik maak vaak indische gehaktballetjes. Niet zo ingewikkeld (heb het recept alleen niet hier op mijn werk, combi van een paar indische kruiden, heel fijn gesnipperd uitje, beetje sambal, ketjap, mosterd en wat zout doet het goed...), en je kunt het van te voren klaarmaken, en dan opwarmen onder de grill. Meloen met ham of rookvlees Een notenrecept van Nigella Lawson: Gemengde ongezouten noten een kwartier in een hete oven, dan in een schaal, eetlepel roomboter, wat cayennepeper, een schep bruine suiker en rozemarijn erbij Gerookte zalm met wat citroen op ciabatta ofzo Receptje van mijn zus: bladerdeegplakjes laten ontdooien, mengsel van monchou, tomatenpuree en wat kruiden erop smeren en dan de plakjes oprollen. Van de rolletjes schijfjes snijden en die een kwartier in de oven (200 graden ofzo) Hamrolletjes met monchou: monchou, bieslook, zout en peper mengen, smeren op een plakje ham, oprollen en in kortere stukjes snijden. Prikkertje erin. Sateetjes, of een hartige taart... En ook nog chips en brie en nootjes en rauwkost enzo. | |
SadKingBilly | vrijdag 17 juni 2005 @ 14:03 |
Bak frikandellen en snij die in stukjes van ongeveer 3 cm. Serveer met mosterd, mayo en curry. Goede vervanger van bitterballen, vrijwel iedereen lust het en snel en makkelijk te maken. | |
crohntje | vrijdag 17 juni 2005 @ 16:47 |
Dank jullie. Ik zie inderdaad al een heleboel lekkere dingen. Van Beckers heb je kleine frikandelletjes, die zijn lekker. En stokbrood met kruidenboter en kruidenkaas ofzo. Rauwkost met dip, worst etc. | |
Martijn_77 | vrijdag 17 juni 2005 @ 18:55 |
Misschien iets van tapas? Tapas! | |
Lexie | vrijdag 17 juni 2005 @ 18:56 |
Friteuse ![]() | |
TrenTs | vrijdag 17 juni 2005 @ 18:59 |
Bier. Veel bier. En niks geen 'zoete witte wijn met ijs voor de vrouwtjes ![]() ![]() [ Bericht 5% gewijzigd door TrenTs op 17-06-2005 19:13:14 ] | |
DeltaHF | vrijdag 17 juni 2005 @ 19:01 |
Veel bier en een fikse berg partysnacks; opgelost, slotje ![]() | |
ennuik | zaterdag 18 juni 2005 @ 10:39 |
Is helemaal niet zo moeilijk om een paar leuke hapjes te maken, je kan het ook een dag van te voren doen! - Smeer roomkaas uit over een warp, fijngesneden (of gewoon knippen!) biesklook er over, gerookte zalm er over, oprollen en in rolletjes snijden. - Ontdooi een paar plakjes bladerdeeg, stooi er kaas, boursin (eventueel met kruiden) overheen, in reepjes snijden en even in de oven tot het bladerdeeg een beetje bruin is. - In een ovenvaste schaal wat nacho's schikken, tomaat klein snijden en er bovenop gooien, kaas raspen, bieslook en in de oven tot kaas gesmolten is. Kan eventueel ook met gekruid gehakt en alles wat je verder lekker vind. Veel plezier! | |
Vectra | zaterdag 18 juni 2005 @ 10:42 |
Bij mij worden het morgen Mojito's om te drinken. Sinds mijn vakantie in Cuba ben ik daar aan verslaafd: suiker, citroensap, ijsblokjes, takje munt, rum en sodawater ![]() Heerlijk frisse cocktail op warme dagen! | |
ChrisJX | zaterdag 18 juni 2005 @ 10:42 |
Ik heb laatst een kroepoek met satésaus geserveerd. Maar het was volgens mij niet zo'n hit als ik gehoopt had ![]() Ik was die chips, borrelnoten en bitterballen nl ook beu, maar raad eens waar iedereen op af vloog? Juist ![]() | |
bonke | zaterdag 18 juni 2005 @ 10:43 |
bbq aan ( als je in de tuin gaat zitte ) en een zooi kippeveleugeltjes derop gooie ![]() doen het altijd goed op verjaardagen ![]() | |
LordLynx | zaterdag 18 juni 2005 @ 20:10 |
Bitterballen, mini-kaassoufles, kipnuggets, mini sate'tjes (magnetron), stukje kaas/brie, leverworst en natuurlijk assortie chips en nootjes. | |
BBQ-kip | maandag 20 juni 2005 @ 00:58 |
Ik merk juist in mijn vriendenkring de laatste tijd dat iedereen de "interessante" hapjes een beetje zat begint te raken. Tapas, Turkse hapjes en andere "exotische" hapjes is een beetje uit. Wat laatst bij bij enorm aansloeg waren de "Hollandse tapas", lekkere Nederlandse hapjes waar zorg aan besteed is (en dan bedoel ik niet de frituurpan aan slingeren...). Droge worst, mooie oude kaas etc. en iedereen was blij ![]() | |
Taurus | maandag 20 juni 2005 @ 01:50 |
quote:Nou ja zeg... Mooi wel hoor. ![]() ![]() | |
Catch22- | maandag 20 juni 2005 @ 04:46 |
worst en kaas is wel lekker.. Boterhamworst met augurk is ook een goede.. Monchou met dadels is ook fijn.. hollandse nieuwe op roggebrood.. Asperge in ham.. Dreuge worst woar'j iemand met dood kunn houwen.. beetje spieken op andere feestjes is ook een leuke | |
goddess-in-heaven | maandag 20 juni 2005 @ 10:27 |
quote:die tip wilde ik ook geven. al jaren favoriet bij verjaardagen bij ons thuis ![]() om het afmaken kan je ook een nootje boven op leggen of ingelegde zoete gember ![]() je kan ook sushi maken met gerookte zalm of komkommer. kan je al dagen vantevoren klaar maken en in je koelkast neerzetten. en serveren met een beetje sojasaus chocolade noten doen het ook altijd goed. stukjes meloen met ham op een stokje/fruitspiesjes knapperige rauwe ham met avocado dip (de ham even in een koekenpan bakken tot het knapperig is) stokbrood/toastjes met lekkere kaasjes en salade mini sandwiches lees idd het topic over tapas nog eens door. alles kan je als hapje gebruiken. maar laat aub de blokjes kaas en de plakjes worst achterwege. die worden klef en vies ![]() | |
_Flash_ | maandag 20 juni 2005 @ 11:12 |
Monchou met Bügelchips ![]() Of bak een flinke lading zelfgedraaide gehaktballetjes. Lekker kruiden en wat chilisaus als dip ernaast. | |
Troel | maandag 20 juni 2005 @ 11:14 |
Doppinda's! | |
Shark.Bait | maandag 20 juni 2005 @ 14:44 |
crackers en een selectie kazen, stukken komkommer, dipsausjes | |
Nembrionic | maandag 20 juni 2005 @ 16:03 |
quote:En waarom zou je bitterballen willen vervangen? Die lust ook bijna iedereen ![]() Haal gewoon een paar dozen partysnacks (dus zo'n mix met bitterballen, frikadellen, bamischijfjes , sateballen etc etc), wat kaas, worst en augurk en je zit gebakken. Dat vindt iedereen lekker. | |
mniet | woensdag 22 juni 2005 @ 16:09 |
Wat wij thuis op verjaardagen regelmatig doen is lekkere verse (niet uit blik!) stukjes ananas ![]() Het is lekker fris en een leuke en gezonde aanvulling op al die warme frituurhapjes ![]() | |
Natalie | woensdag 22 juni 2005 @ 17:29 |
Probeer eens iets met fruit. Dat doet het vooral in de zomer erg goed. Borrelnootjes en chips zijn ook goed, maar daar is men na een uurtje knabbelen ook wel zat van. Galiameloen en watermeloen in stukken snijden en in een schaal presenteren. Als dan niet met een prikker erin. Je kan dan ook nog een aarbei op die prikker schuiven. Staat nog vrolijk ook. ![]() | |
sa-sa | donderdag 23 juni 2005 @ 08:37 |
Ik heb een keer een idee hier van Fok gehaald (weet niet meer waar) en dat was wel een succesje. Mensen die er toen waren, maken het nu zelf ook op verjaardagen. Wraps met zalm: Je koopt gewoon een pak wraps, warmt het een beetje op dan rolt het makkelijker. Smeer het in met kruidenkaas/boursin/philadelphia ofzoiets, strooi er wat fijn gesneden ui er over. Paar plakjes zalm en wat verse bieslook. Of wat je maar lekker vindt. Rol het op en verpak het in de folie. Maak het wel een paar uurtjes of een dag van te voren, zodat het goed bij elkaar blijft en makkelijk te snijden is. Je kan natuurlijk ook veel andere dingen ermee maken. Bijvoorbeeld met tapenade/pesto en uitje. Het is gewoon erg makkelijk te maken, maar wel lekker. En eens wat anders. | |
Rene | donderdag 23 juni 2005 @ 10:39 |
Friteuse kip, Koude pizzatjes! Oe, die zijn lekker! | |
Zabb | donderdag 23 juni 2005 @ 11:08 |
Ik zit ook met dit probleem! Mijn vriend is vandaag jarig en ik moest nog een paar hapjes verzinnen. Maar op eerdere verjaardagen heb ik ook eens iets anders geprobeerd dan anders, maar toch slaat het 'oude vertrouwde' beter aan. Ik ga vandaag wel die wrap met zalm maken, die lijkt me erg jammie!! ![]() | |
Geitje82 | donderdag 23 juni 2005 @ 15:38 |
Bitterballen, gehaktballetjes, knakworstjes in bladerdeeg, stukjes wortel/komkommer allemaal heel makkelijk en snel te maken | |
Sjakie01 | donderdag 23 juni 2005 @ 15:40 |
Bier en Kaas | |
sa-sa | donderdag 23 juni 2005 @ 19:22 |
quote:Ik zie nu dat ik vergat te vertellen dat je die wraps in plakjes moet snijden vlak voor je het gaat serveren. Maar daar was je vast al achter ![]() | |
the_legend_killer | donderdag 23 juni 2005 @ 20:01 |
Bier en chips , snoep , bier , nootjes , en nogmaals bier. De kinderen krijgen kinder bier | |
Martijn_77 | vrijdag 24 juni 2005 @ 18:22 |
Voor nog enkele tips zie feesj voedsel Let niet op de slowchat | |
snijder | vrijdag 24 juni 2005 @ 18:32 |
quote:Enig idee hoeveel werk dat is? Heb ik vorig jaar gedaan voor ongeveer 30 man, was een middag kwijt. Kippevleugeltjes is wel lekker makkelijk. gewoon even marineren in een sausje en bakken maar. Wij hebben ze warm geserveerd op een réhaud, in 3 verschillende smaken (zoet zuur, teri yaki en ketjap) Verder doet rauwkost het vrij goed. En vergeet ook niet wat zoets te maken. | |
dutch-mamma | vrijdag 24 juni 2005 @ 20:06 |
quote:Kinderbier?!? Hier favoriet: toastjes met kaasjes en smeerseltjes, en wie durft te blijven eten krijgt een variatie van Dutch Mamma's kippensoep met stokbrood of minisandwiches (casinobrood met paté, tuinkers, smeerkaas, dat soort dingen) | |
Mirjam | vrijdag 24 juni 2005 @ 21:08 |
quote:shandy! ![]() ahh.. the memories.. ![]() | |
Sorella | zaterdag 25 juni 2005 @ 11:45 |
De wraps met zalm lijkt me wel lekker maar welke vleessoort kan je gebruiken voor de niet vis liefhebbers ![]() Geen kip wat dat snijdt zo rottig in stukjes | |
Martijn_77 | zaterdag 25 juni 2005 @ 11:51 |
quote:Je zou er rundvlees voor kunnen gebruiken. Van die plakjes net zoals bij de carpaccio | |
Sorella | zaterdag 25 juni 2005 @ 11:56 |
Dat is wel een lekker idee. Tnx Martijn | |
Zabb | zaterdag 25 juni 2005 @ 13:54 |
De wraps met zalm waren hier een groot succes!!! ![]() En het is ook nogeens makkelijk en snel klaar te maken! | |
Zabb | zaterdag 25 juni 2005 @ 13:54 |
Dubbel | |
Underdoggy | zaterdag 25 juni 2005 @ 14:11 |
Veel toastjes met VERSE salades van de slager en tappenade's. Kwaliteitsbitterballen, Stokbrood met lekkere dingen erop, Champagne uiteraerd en veeeeel wijn... gegarandeerd een goed feestje | |
sa-sa | zaterdag 25 juni 2005 @ 22:21 |
quote:Leuk en herkenbaar! Heb je het gedaan zoals het 'recept', of had je zelf nog een ander idee? Ik vind het ook zo handig dat je met weinig geld en producten best veel kan maken. quote:Kipfilet kan toch wel? Of ham ofzo? Of helemaal anders zoals ik eerder aangaf, met tapenade ofzo. Je kan ook zelf iets bedenken. Wraps hebben een neutrale smaak, dus volgens mij past er van alles bij. Iets met kaas. Dit vond ik net op een site: "Hak 25 gram pistasche nootjes en 25 gram pijnboompitten grof en rooster ze even in een hete, droge koekenpan. Af laten koelen. Hak 3 grote gedroogde gedroogde tomaten in kleine stukjes. Bestrijk de wraps met 250 gram zachte verse geitenkaas en strijk daarover pesto uit. Verdeel de tomaat, pistasch en pijnboompitstukjes erover en leg er de plakken ham op. Rol de wraps stevig op en snijd ze in vieren." ![]() | |
dutch-mamma | zaterdag 25 juni 2005 @ 22:23 |
quote:Oh ja...! Had mijn oma altijd... En maar afvragen waarom de kleinkinderen zo gingen klieren...! ![]() | |
kree | zaterdag 25 juni 2005 @ 22:25 |
hollandse nieuwe (met uitjes) ![]() | |
Steve | zondag 26 juni 2005 @ 01:01 |
Ik heb eens van die hele kleine pizzaatjes gehad. Dat was ook wel lekker. Of je snijd een gewone pizza in kleine stukjes. | |
dutch-mamma | zondag 26 juni 2005 @ 01:12 |
quote:Ja, nou je het zegt... dat waren van die zoutjes. Een rond toast-achtig dingetje met pizzakruiden en een bacon- of kaassmaakje... Bestaan die nog? En anders: rondjes uit goedkoop/oud wittebrood snijden (met een glas, kopje of zo), besmeren et ketchup of zo, en dan wat pizzakruiden, kaas, ham, champignonplakje, een ansjovisje, gebruik je fantasie maar. Even onder de grill dan, tot de kaas smelt. Ik verzin recepten waar je bijstaat ![]() | |
BBQ-kip | zondag 26 juni 2005 @ 01:17 |
Arno's ofzo zijn dat toch? Volgens mij bestaan die nog wel... al vond ik ze altijd vies, dus ik heb ze nog nooit zelf gekocht ![]() | |
Rapaille | zondag 26 juni 2005 @ 01:38 |
Toastjes met van alles erop ![]() ![]() Bij de AH heb je ook een soort luxe oven snacks ![]() | |
dutch-mamma | zondag 26 juni 2005 @ 01:50 |
quote:Ja, volgens mij zijn dat van die zoutjes! De naam komt me bekend voor i.i.g. kan je nagaan hoe vaak/zelden ik zoutjes koop... ![]() | |
Annemiek78 | maandag 5 september 2005 @ 10:19 |
Binnenkort vier ik mijn verjaardag en vroeg me af wat jullie zoal op een verjaardag serveren. Wat geef je bij de koffie en wat voor hapjes heb je bij de borrel? Ikzelf ga meestal bij een vlaaienspecialist vlaai halen of ik maak zelf kwarktaart. Bij de borrel heb ik meestal een stuk of drie soorten zoutjes, meestal een stuk of twee soorten kaas. Vers gebakken stokbrood met een stuk of twee/drie soorten salades (soms maak ik die ook zelf) Zijn er mensen met leuke suggesties? Aangezien ik nu thuis ben en dus mooi wat meer tijd heb om wat leuks met de hapjes te doen. Heb in ieder geval geen zin om een simpele bitterbal te bakken ofzo. | |
_Endymion_ | maandag 5 september 2005 @ 10:44 |
Vroeger bij mijn stage lusten sommige geen gebak. Dus geven we gewoon worstebroodjes. Warme snacks die je bij bakkerij bart kan vinden is ook wel goed, maar wel duur. | |
Jentin | maandag 5 september 2005 @ 10:46 |
Gevulde eieren doen het altijd wel aardig. Tijdje geleden was ik op een housewarming waar kleine zalmwraps werden geserveerd. Nu lust ik geen zalm, maar ze schenen heel goed te bevallen bij mensen die het wel lekker vinden ![]() Ik bak zelf altijd stokbrood en maak daar dan kruidenboter bij (nothing fancy, gewoon uit een zakje van Duyvis ![]() | |
harlingen | maandag 5 september 2005 @ 10:50 |
Wat altijd erg in de smaak vallen zijn kleine tortilla's (normale tortilla in 3 stukken snijden) met wat sausjes. Koud serveren en smullen maar. Maar er is zoveel te bedenken... als je tijd hebt maak je veel zelf en anders wat nootjes en chips op tafel, de feestvreugde is er niet minder om. | |
addie84 | maandag 5 september 2005 @ 10:57 |
Ik doe altijd: Koffie met gebak / soesjes Daarna fris met worst, kaas, stokbrood, salades, brie etc.. Daarna Huzaren, zalm en rundvleessalade, versierd enzo Dan bitterballen enz.. Dan weer koffie of wijn etc.. | |
Annemiek78 | maandag 5 september 2005 @ 10:58 |
Dank jullie wel voor de tips. Heeft iemand ook een recept voor die wraps of tortilla's? Lijkt me erg lekker! Die gevulde eieren ga ik zeker maken! Zit ook nog te denken aan pikante gehaktballetje in een soja/ketjap saus ofzo. | |
Jentin | maandag 5 september 2005 @ 11:36 |
Die wraps zijn gemaakt met die standaard wraps die je in de supermarkt haalt. Vullen met zalm en verder creme fraîche, dille en rucola. Oprollen, minimaal een uurtje of twee koelen zodat het wat stijver wordt, en dan in 'plakjes' snijden. Eventueel met een prikkertje erdoor, zodat het niet uit elkaar valt. (Ik heb dit niet zelf bedacht, ik heb het even voor je nagevraagd bij betrokken instanties/een vriendin ![]() 'Dipsaus' erbij van mayonaise met koriander. Succes, die gehaktballetjes klinken ook lekker ![]() | |
harlingen | maandag 5 september 2005 @ 11:51 |
die tortilla's zijn ook lekker als je gehakt neemt en daar mexicaanse kruiden (zo'n zakje) bij doet met wat paprika, sla e.d. en creme fraiche of een rood sausje. Heb je samen met die van de zalm hierboven een lekkere combi. Zorg wel dat je ze niet te lang warm maakt die tortilla's en het liefst in de magnetron en niet in de oven als je ze bereid. Als je ze een paar seconden te lang in de oven doet worden ze harder als ze koud zijn en dat is minder lekker. Als je ze in een ronde schaal langs de randen opstapelt en in het midden de sausjes zet heb je een erg mooie schotel staan waar de gasten zeker in duiken. Ik krijg er nu wel zin in zeg, en ik heb al net gelunched ![]() | |
MarMar | maandag 5 september 2005 @ 12:01 |
voor bij de koffie maak ik eigenlijk altijd appeltaart, chocoladetaart (cake deeg met veel cacao, dan de taart in twee lagen snijden, aardbeien dertussen, taart insmeren met gesmolten chocola en hard laten worden ![]() Qua hapjes.. zelfgemaakte minipizza doet het goed, wat kaasjes en als je culinair wilt doen, een pittige kaas kan errug lekker zijn met honing inplaats van het ge-eikte ketchup/mosterd verhaal. Met bladerdeeg en een vulling van vlees/groente heb je ook zomaar een zelfgemaakte lekkere warme snack in elkaar gedraaid, daar hoef je niet eens een speciaal recept voor eigenlijk, gewoon doen wat je lekker vind. Als er ook mensen blijven eten maak ik van te voren een grote lasagna, of hartige taart, of beide.. die dan alleen nog maar even in de oven hoeven. veel plezier op je verjaardag iig. | |
Annemiek78 | maandag 5 september 2005 @ 12:05 |
Ooh, mensen.. krijg trek En een hoop inspiratie. Ga zeker die tortilla's en gevulde eieren maken en die gehaktballetje. Heb nog bladerdeeg liggen, Dat kan ik ook wel vullen en kleine hapjes mee maken. Krijg er helemaal zin in! | |
Martijn_77 | maandag 5 september 2005 @ 20:19 |
De topics zijn gemerged [ Bericht 82% gewijzigd door Martijn_77 op 06-09-2005 19:02:33 ] | |
Martijn_77 | maandag 5 september 2005 @ 20:21 |
Voor nog wat andere lekkere ideeen: Party Prikkertjes Combinaties Borrelhapjes voor als het warm is. Snacktijd! (GEEN frituur) | |
harlingen | maandag 5 september 2005 @ 22:03 |
Martijn_77 , heb jij wel een zoekfunctie als moderator? | |
Foo_niks | maandag 5 september 2005 @ 22:06 |
Edit: Dit hoeft hier niet. [ Bericht 81% gewijzigd door Martijn_77 op 05-09-2005 23:08:54 ] | |
Martijn_77 | maandag 5 september 2005 @ 23:06 |
quote:Die hebben jullie ook: Google.fok.nl Yahoo.com | |
Angeles | dinsdag 6 september 2005 @ 00:10 |
Bij ons zijn verjaardagen altijd met eten. Dus een tafel vol met allerlei verschillende hapjes, warm en koud. Soms brunch of lunch, soms avondeten. Daarnaast soms nog toastjes met Franse kaas of nootjes en chips, soms taart, afhankelijk van hoe laat de verjaardag is. | |
piepster | dinsdag 6 september 2005 @ 03:35 |
Ik maak vaak gevuld stokbrood, dat ik dan weer in kleiner stukken snijd.: Nodig: Gehakt Paprika Champignons Kleine blokjes kaas Plakken kaas Ketjap Ei Beschuit Ui Knoflook Kruiden naar smaak Ketchup Stokbrood. Alles mengen, behalve de plakken kaas en het stokbrood ( ![]() Stokbrood open snijden, en uithollen. Stokbrood vullen met gehaktmengsel. Plakken kaas erop. In de oven. Klaar! | |
Nembrionic | dinsdag 6 september 2005 @ 04:49 |
quote:Een compleet recept met hoeveelheden zou fijn zijn ![]() | |
BBQ-kip | dinsdag 6 september 2005 @ 04:51 |
quote:Het is laat, dus die jongens reageren niet meer zo frisjes ![]() Oveirgens: U hier? Ik was stiekem toch niet gaan slapen ![]() Ga nu wel echt ![]() Wanneer ga jij tukken? | |
piepster | dinsdag 6 september 2005 @ 05:03 |
Een wilde poging dan maar (ik doe altijd alles op de gok/gevoel) Btw: ik is een meisje, en nuchter. Nodig: 500 gr Gehakt 1 Paprika half bakje Champignons 200 gr Kleine blokjes kaas genoeg Plakken kaas om alle broodjes te bedekken 3 el Ketjap 1 Ei 1 of 2 Beschuiten 1 Ui 4 tenen Knoflook Kruiden naar smaak 3 el Ketchup Veel Stokbrood. Zoveel als je er maar kan vullen. Alles mengen, behalve de plakken kaas en het stokbrood ( ). Stokbrood open snijden, en uithollen. Stokbrood vullen met gehaktmengsel. Plakken kaas erop. In de oven. | |
BBQ-kip | dinsdag 6 september 2005 @ 05:06 |
Sorry, maar je avatar is te moeilijk voor me... Het spijt me zeer... Ik ga voor 1 beschuit ipv 2, dat vind ik teveel. En als je het stokbrood door middne snijdt dan is het gehakt sneller gaar en kun je eerder borrelen ![]() | |
piepster | dinsdag 6 september 2005 @ 05:10 |
Ik bedoelde ook over de lengte. Net zoals je hem opensnijdt als je er kaas tussen doet, zegmaar. Die beschuit was een gok, omdat het mengsel niet te nat moet zijn. De beschuit droogt het weer een beetje aan, na al die ketjap en ketchup. Anders krijg je verpapt stokbrood. Mijn avatar is een Pipi. Geeft niet hoor. [ Bericht 0% gewijzigd door piepster op 06-09-2005 05:11:18 (typo) ] | |
Nembrionic | dinsdag 6 september 2005 @ 05:16 |
quote:Dank u! Nu heb ik een idee. | |
piepster | dinsdag 6 september 2005 @ 05:17 |
Graag gedaan. Ik hoop alleen wel dat het klopt. Meestal is dit zo'n beetje wat ik koop in de winkel. In de keuken kijk ik dan wel weer hoeveel er daadwerkelijk in moet. | |
piepster | dinsdag 6 september 2005 @ 05:18 |
Oh ja, Oven op ongeveer 200 graden denk ik. | |
ilona-scuderia | dinsdag 6 september 2005 @ 05:18 |
quote:Je kan ook knakworstjes met mosterd serveren... | |
BBQ-kip | dinsdag 6 september 2005 @ 05:19 |
quote:Ok mosterdworst, scheelt weer moeite ![]() | |
piepster | dinsdag 6 september 2005 @ 05:20 |
quote:Of kleine knakworstjes in bladerdeeg wikkelen, en ff in de oven stoppen. Kan je direct door voor de kaas-bladerdeeghapjes en de sesamstraatzaadstengels. | |
ilona-scuderia | dinsdag 6 september 2005 @ 05:22 |
quote: ![]() Ik ken alleen maanzaadstraatstengels... | |
piepster | dinsdag 6 september 2005 @ 05:23 |
Het lukt wel altijd, wat ik maak, alleen ik moet het zien, voordat ik weet of het klopt. Ik gooi dus vanalles bij elkaar in, bijvoorbeeld de gehakt, ketchup en ketjap, en daarna doe ik er net zoveel beschuit bij tot ik de bal droog genoeg vind. In m'n eerste studentenhuis noemden we dat cuisine de la flamoes. (vrij vertaald: koken vanuit je kut). | |
piepster | dinsdag 6 september 2005 @ 05:25 |
Stengels met sesamzaad. Maar ik noem ze altijd sesamstraatzaadstengels. Sesamzaad kan je in de supermarkt kopen. Je drukt elke keer een sliert bladerdeeg in het sesamzaad, kliedert er wat ei over, legt er een mooie draai in, en hup, in de oven. | |
ilona-scuderia | dinsdag 6 september 2005 @ 05:26 |
Augurken gewikkeld in hele dure ham en tostie's met kaas en salami en toast met krabsalade en garnalen en paling en soep en hartige hapjes met een mix van chili en ketjap... | |
BBQ-kip | dinsdag 6 september 2005 @ 05:27 |
quote:Zure haring met slagroom, maar helaas is de pindakaas weer op, tataaaa, de pindakaas is op, de pindakaas is op, de pindakaaaaas is oooo-oooop. | |
ilona-scuderia | dinsdag 6 september 2005 @ 05:28 |
quote:Ok, ik dacht dat je een grapje maakte, ze bestaan dus echt die sesamzaadstengels, of zijn het gewoon soepstengels met maanzaad of sesamzaad op vogelzaad of ander zaad... | |
BBQ-kip | dinsdag 6 september 2005 @ 05:28 |
quote:En dan niet daarna in een (bij voorkeur natuurlijk Tupperware) bakje doen met de deksel dicht, want dan worden het taaie rakkers... | |
piepster | dinsdag 6 september 2005 @ 05:31 |
quote:Ik maak nooit grapjes. ![]() Het zijn dus stengels van bladerdeeg met sesamzaad. Dat zijn die pitjes die je ook vaak op je witte bolletjes vindt. Niet die zwarte, dat is maanzaad, maar die iets grotere licht gekleurde. Voor recept: zie ergens hierboven. | |
ilona-scuderia | dinsdag 6 september 2005 @ 05:32 |
Maar als je gewoon heel veel saus koopt dan zit je al goed, dan dippen de gasten al hun voedsel in de sausjes zoals gekookte eieren, hele grote worsten, chips, bananen en de onvermijdelijke paling... | |
ilona-scuderia | dinsdag 6 september 2005 @ 05:33 |
quote:Dat klinkt interessant, maar als je zou moeten kiezen tussen maanzaad en sesamzaad, voor welk zaad zou je dan kiezen? | |
piepster | dinsdag 6 september 2005 @ 05:34 |
Het ligt altijd een beetje aan wat voor visite ik krijg, en wat voorfeestje het is. Als m'n oma komt, haal ik droge worst en blokjes kaas. Als m'n vrienden komen gaat de hele keuken op de kop. En da's niet omdat ik m'n oma niet mag, da's meer omdat ik haar alleen maar een plezier doe met droge wost en kaas. | |
piepster | dinsdag 6 september 2005 @ 05:34 |
Sesamzaad | |
BBQ-kip | dinsdag 6 september 2005 @ 05:34 |
quote:Je hebt ook zwart sesamzaad, da's Japans en heet ene hele moeilijke naam ![]() | |
piepster | dinsdag 6 september 2005 @ 05:42 |
Of zelf kroepoek maken. te koop bij de toko, in allerlei kleurtjes en smaken. En het levert hele mooie brandwonden op, als je zo onbenullig bent als ik. | |
ilona-scuderia | dinsdag 6 september 2005 @ 05:42 |
Ik zou komkommers,augurken, kaas, kaviaar en hele grote augurken serveren... | |
Nembrionic | dinsdag 6 september 2005 @ 05:43 |
Ik had nog een leuke tip voor verjaardagen maar daar kan ik nu echt even niet opkomen. Heb 'm ooit gepost in een ander topic wat hier ook over ging. Dat vind ik nooit meer terug natuurlijk :/ Anders zou ik het gewoon bij de standaard borrelhappen houden en een selectie in plakken gesnede beenhammetjes van de C1000. Goddelijk! [ Bericht 22% gewijzigd door Martijn_77 op 06-09-2005 19:59:41 ] | |
ilona-scuderia | dinsdag 6 september 2005 @ 05:43 |
Echt van die hele grote augurken... | |
ilona-scuderia | dinsdag 6 september 2005 @ 05:45 |
quote:Dat lijkt me ook wel gaaf om zelf kroepoek te frituren, maar dat kan je ook met eh, hoe heet dat spul ook al weer, oja, uienringen, gepaneerd in paneermeel, die kan je frituren... ![]() | |
BBQ-kip | dinsdag 6 september 2005 @ 05:46 |
quote:Ik zie het al voor me, een user die denkt "dat ga ik eens doen" en dan 12 hele beenhammen op tafel legt ![]() | |
Nembrionic | dinsdag 6 september 2005 @ 05:46 |
quote:uienringen zou ik niet in de paneermeel doen maar in een beslag. | |
piepster | dinsdag 6 september 2005 @ 05:46 |
ja kan denk ik wel. Maar dan zou ik direct lekker inktvisringetjes maken. | |
piepster | dinsdag 6 september 2005 @ 05:47 |
beslag is handiger ja lol | |
Nembrionic | dinsdag 6 september 2005 @ 05:47 |
quote:Hehe ja dat zou mooi zijn. Maar ze hebben 2 smaken dus ik zou er 2 kopen en dan beetje mixen. ![]() Erg goed te doen als avondeten ![]() | |
BBQ-kip | dinsdag 6 september 2005 @ 05:48 |
quote:Wil je die dingen NOOIT maar dan ook NOOIT maken als ik bij jou kom eten (as if ![]() Dacht een keer dat het lekkere calamaris was, waren het die "klap in je bek" uienringen ![]() ![]() ![]() ![]() | |
ilona-scuderia | dinsdag 6 september 2005 @ 05:48 |
quote:Oja, dat kan ook, maar dan moet je wel een frituurpan hebben... ![]() | |
ilona-scuderia | dinsdag 6 september 2005 @ 05:52 |
Die kipsaté in een bakje naast de kipkerrie en de eiersalade van de Lidl is ook wel een goeie serveertip, op ronde toast van Melba, dan zijn de gasten tevreden, net als de piccolini's van Wagner, met salami... | |
BBQ-kip | dinsdag 6 september 2005 @ 05:53 |
quote:Je lijkt net een wandelende "Ster"-spot * BBQ-kip bang is ervan ![]() ![]() | |
Nembrionic | dinsdag 6 september 2005 @ 05:54 |
quote:Nee.....een willekeurige pan of diepe koekenpan met een laag zonnebloemolie erin. Werkt prime en is makkelijk weg te gooien erna... | |
Glinzdorff | dinsdag 6 september 2005 @ 05:54 |
Griekse gehaktballen | |
ilona-scuderia | dinsdag 6 september 2005 @ 05:57 |
Of je koopt een grote bak huzarensalada en daar gooi je dan heel veel troep doorheen zoals appels,tonijn,zalm en wat je zelf lekker vind, je moet die salade gewoon een beetje schwung geven zodat iedereen het lekker vindt, maar ik ga nu slapen anders ga ik alleen maar slapper brabbelen, veel plezier op je verjaardag... ![]() | |
piepster | dinsdag 6 september 2005 @ 05:58 |
En als er 1 ding SMERIG is uit de supermarkt, dan is het wel huzarensalade. Maakt niet uit wel merk. Tis gewoon VIES!!! Lekker zelf maken | |
Glinzdorff | dinsdag 6 september 2005 @ 06:01 |
ole http://www.smulweb.nl/smulweb/plsql/roos.show_results?fbid=0&fp_event=verjaardag Enne..... Succes ![]() | |
Catch22- | dinsdag 6 september 2005 @ 07:55 |
uhm toastjes filet american brie deense kaas borrelnootjes chipjes blokjes kaas droge worst leverworstplakjes zalmsnippers en vast nog wel andere shizzle. regelt mijn moeder altijd | |
Annemiek78 | dinsdag 6 september 2005 @ 09:18 |
Bedankt voor jullie nuttige toevoegingen van vannacht. ![]() Zal vannacht best grappig zijn geweest. ![]() ![]() Heb gelukkig al wat inspiratie opgedaan in de posts van gisteren overdag. ![]() | |
piepster | dinsdag 6 september 2005 @ 19:38 |
Speciaal voor Annemiek78: Gevuld stokbrood: Nodig: 500 gr Gehakt 1 Paprika half bakje Champignons 200 gr Kleine blokjes kaas genoeg Plakken kaas om alle broodjes te bedekken 3 el Ketjap 1 Ei 1 of 2 Beschuiten 1 Ui 4 tenen Knoflook Kruiden naar smaak 3 el Ketchup Veel Stokbrood. Zoveel als je er maar kan vullen. Alles mengen, behalve de plakken kaas en het stokbrood ( ). Stokbrood open snijden, en uithollen. Stokbrood vullen met gehaktmengsel. Plakken kaas erop. In de oven. 200 graden Je kan ook knakworstjes met mosterd serveren Of kleine knakworstjes in bladerdeeg wikkelen, en ff in de oven stoppen. Kan je direct door voor de kaas-bladerdeeghapjes en de sesamstraatzaadstengels. Augurken gewikkeld in hele dure ham en tostie's met kaas en salami en toast met krabsalade en garnalen en paling en soep en hartige hapjes met een mix van chili en ketjap... Maar als je gewoon heel veel saus koopt dan zit je al goed, dan dippen de gasten al hun voedsel in de sausjes zoals gekookte eieren, hele grote worsten, chips, bananen en de onvermijdelijke paling... Of zelf kroepoek maken. te koop bij de toko, in allerlei kleurtjes en smaken. En het levert hele mooie brandwonden op, als je zo onbenullig bent als ik. Ik zou komkommers,augurken, kaas, kaviaar en hele grote augurken serveren... Anders zou ik het gewoon bij de standaard borrelhappen houden en een selectie in plakken gesnede beenhammetjes van de C1000. Goddelijk! Dat lijkt me ook wel gaaf om zelf kroepoek te frituren, maar dat kan je ook met eh, hoe heet dat spul ook al weer, oja, uienringen, gepaneerd in paneermeel, die kan je frituren... uienringen zou ik niet in de paneermeel doen maar in een beslag. ja kan denk ik wel. Maar dan zou ik direct lekker inktvisringetjes maken. Die kipsaté in een bakje naast de kipkerrie en de eiersalade van de Lidl is ook wel een goeie serveertip, op ronde toast van Melba, dan zijn de gasten tevreden, net als de piccolini's van Wagner, met salami... Griekse gehaktballen Of je koopt een grote bak huzarensalada en daar gooi je dan heel veel troep doorheen zoals appels,tonijn,zalm en wat je zelf lekker vind, je moet die salade gewoon een beetje schwung geven zodat iedereen het lekker vindt, maar ik ga nu slapen anders ga ik alleen maar slapper brabbelen, veel plezier op je verjaardag... waarom wordt bowl trouwens niet aangekaard? Maak een soepie! Vooruit, nog eentje dan; dubbele whoppers met kaas van de burger king toastjes filet american brie deense kaas borrelnootjes chipjes blokjes kaas droge worst leverworstplakjes zalmsnippers En wanneer zei je dat het feestje was? Wij zijn namelijk enorm gezellig. (vooral 's nachts ![]() | |
Martijn_77 | dinsdag 6 september 2005 @ 20:14 |
quote:Zo de boel opgeruimd (alle slowchat er uit) nu kan iedereen alle tips weer goed lezen. Graag voortaan ergens anders (slow)chatten. [ Bericht 1% gewijzigd door Martijn_77 op 06-09-2005 20:44:36 ] | |
piepster | dinsdag 6 september 2005 @ 20:17 |
quote:Hier dan maar? ![]() OT: Dadels gevuld met mon chou Of mon chou met een beetje ui prakken en dan in lekkere ham of rookvlees rollen. Of meloen in rookvlees. | |
Pieldeprutkarbonkel | dinsdag 6 september 2005 @ 20:21 |
Edit: Graag serieus reageren [ Bericht 88% gewijzigd door Martijn_77 op 06-09-2005 20:26:12 ] | |
Pieldeprutkarbonkel | dinsdag 6 september 2005 @ 20:27 |
quote:Hallo....dit WAS serieus...wil je een foto? | |
piepster | dinsdag 6 september 2005 @ 20:27 |
En je betaalt ook de reiskosten van al je vrienden? Of maak je die ter plekke? (die vrienden dan) OT: (HA!) quiche maken. Er staan zat recepten in CUL volgens mij. Quiche kan je ook koud serveren in kleine hapklare brokken. | |
Pieldeprutkarbonkel | dinsdag 6 september 2005 @ 20:31 |
Ik vier m'n verjaardag altijd op een tropisch eiland en maak 's avonds een strand-BBQ waarop we de door de gasten zelf op de (geleende) speedboat gevangen vis BBQen...en salade en andere onzin...en veel bier en cocktails natuurlijk !![]() | |
Martijn_77 | dinsdag 6 september 2005 @ 20:32 |
quote:Oke, maar waar woon je dan als ik vragen mag? | |
Pieldeprutkarbonkel | dinsdag 6 september 2005 @ 20:33 |
quote:Zullen we het even ontopic houden? | |
piepster | dinsdag 6 september 2005 @ 20:34 |
Waar woon je en wat is het recept van de salade? Zoiets? | |
Pieldeprutkarbonkel | dinsdag 6 september 2005 @ 20:37 |
quote:Wil je langskomen ofzo? Recept van de salade weet ik helaas niet...bestel ik gewoon...ben niet zo'n keukenwonder. | |
Martijn_77 | dinsdag 6 september 2005 @ 20:38 |
quote:Oke je hebt gelijk reageer dan even in [CUL-SC]Deel 27:Scholen zijn weer begonnen en nóg geen meet! | |
Pieldeprutkarbonkel | dinsdag 6 september 2005 @ 21:13 |
quote:Nee...de nieuwe meet is niet op een tropisch eiland. [ Bericht 1% gewijzigd door Pieldeprutkarbonkel op 07-09-2005 11:43:08 ] | |
Troel | woensdag 7 september 2005 @ 10:00 |
zebraatjes roggebrood en paturain halen paturain op de plakjes roggebrood smeren, alle plakjes op elkaar en dan blokjes snijden. P.S. Ook lekker met Boursin en andere merken ![]() | |
-Dominator- | zondag 11 september 2005 @ 18:34 |
Mijn vriendin en ik zijn in de zomer jarig dus we doen meestal BBQ'en en maken verschillende Tapas en broodjes | |
okkith | zondag 11 september 2005 @ 21:52 |
nou, altijd eerst gebak en koffie dan gevulde eieren... kaas en worst, indonesische pasteitjes, soms mini lumpia erbij, en wat standaard in de loop van de avond op tafel staat: chips, nootjes, olijfjes | |
BBQ-kip | zondag 11 september 2005 @ 23:42 |
Nou Annemiek, wat heb je gemaakt, vertel op! | |
PDOA | maandag 12 september 2005 @ 01:26 |
Edit: Dit hoeft echt niet!! [ Bericht 95% gewijzigd door Martijn_77 op 12-09-2005 20:31:23 ] | |
Martijn_77 | maandag 12 september 2005 @ 20:35 |
quote:Uit [CUL-SC]Deel 27:Scholen zijn weer begonnen en nóg geen meet! quote: | |
Richie_Rich | dinsdag 13 september 2005 @ 00:08 |
Ik ben in de zomer jarig en ik gooi eigenlijk altijd de barbecue aan met mini saté'tjes erop. Daarnaast altijd wat standaard meuk als chips, olijven, nootjes e.d. | |
Martijn_77 | zaterdag 7 januari 2006 @ 17:18 |
Vandaag verjaardag hapjes gemaakt: De inkopen ![]() Het resultaat ![]() Wij hebben het volgende gemaakt: Salades: ![]() Ham hapjes ![]() Andere hapjes ![]() [ Bericht 1% gewijzigd door Martijn_77 op 07-01-2006 17:59:40 ] | |
Blues | zaterdag 7 januari 2006 @ 17:20 |
Goed gedaan Martijn en Annemiek ![]() iets te veel hamgedoe naar mijn smaak, maar een mens moet wat te zeiken hebben nietwaar Hoelaat eten we? ![]() | |
Annemiek78 | zaterdag 7 januari 2006 @ 17:21 |
HEEE, Ik heb ook meegeholpen, hoor! ![]() | |
Blues | zaterdag 7 januari 2006 @ 17:22 |
![]() | |
Martijn_77 | zaterdag 7 januari 2006 @ 17:22 |
quote:He jullie gingen uit eten!! ![]() O, was ik vergeten te vertellen daarnast hebben eendenpate met cranberries en fazantenpate met abrikoos. Maar die heb ik niet zelf gemaakt | |
Blues | zaterdag 7 januari 2006 @ 17:23 |
Ok dan ![]() ![]() enneh ik heb mijn post aangepast ![]() En nu stoppen met die slowchat ![]() ![]() | |
Martijn_77 | zaterdag 7 januari 2006 @ 17:25 |
quote:Ach valt best wel me zo veel hamhapjes zijn er niet vind ik zelf | |
Martijn_77 | zondag 8 januari 2006 @ 14:09 |
Even een update over de reacties op de hapjes. Vooral de wraps met zalm, peppadews en de hamouse liepen erg hard en werden erg lekker gevonden. Maar ook van de rest liep goed. | |
Bar_en_Mar | zondag 8 januari 2006 @ 14:36 |
Stokbrood zalm garnaaltjes paling verschillende kaasjes chips nootje soms kleine tappas- soep- viskoekjes (jamie oliver) | |
Bar_en_Mar | zondag 8 januari 2006 @ 14:37 |
Marijn en Annemiek het ziet er lekker uit | |
Martijn_77 | zondag 8 januari 2006 @ 15:01 |
quote:Heb je de recepten van die soep- viskoekjes? | |
vriendinnie | maandag 9 januari 2006 @ 10:32 |
Je kan ook een dag vantevoren gewoon als avondeten pizza maken en dan wat groente en deeg apart houden voor minipizza's. Die kun je dan al helemaal klaar maken als je toch met "de grote" pizza bezig bent en hoef je vervolgens op de verjaardag alleen nog maar in de oven te doen. | |
Martijn_77 | dinsdag 4 april 2006 @ 11:42 |
quote: | |
d.n3rd | dinsdag 4 april 2006 @ 11:49 |
thanks homie | |
MLF | dinsdag 4 april 2006 @ 17:11 |
quote:goed plan ik baal van verjaardagen waar ze komkommer en nootjes en chips op tafel zetten echt triest | |
MLF | dinsdag 4 april 2006 @ 17:13 |
die peppadews zijn yummieeeeeeee ik vier dus nooit mijn verjaardag, de laatste keer, meer dan 10 jaar terug, had ik de hele dag in de keuken gestaan, alles op tafel gezet zodat iedereen kon lopen wat deden ze????????? ze bleven zitten en waarom??????? als ze opstaan kan er iemand anders gaan zitten als ik een etentje heb koop ik wel dingen zoals peppadews enzo | |
tuut84 | dinsdag 4 april 2006 @ 17:14 |
gehakt ballen en halve liters | |
MLF | dinsdag 4 april 2006 @ 17:16 |
of indische hapjes halen | |
Martijn_77 | dinsdag 4 april 2006 @ 19:39 |
quote:De oplossing staantafels!! ![]() Anders krijg je idd echt van die zitfeestjes ![]() | |
Troel | dinsdag 4 april 2006 @ 21:10 |
quote:Mijn ouders hebben jaren geleden twee statafels gehaald bij de Makro en die doen meerdere malen per jaar trouwe dienst. Heerlijk is het en ook erg knus! | |
DeStedebouwer | dinsdag 4 april 2006 @ 21:21 |
balletjes, gerookte zalm ![]() Ik vreet er zelf meestal nog het meest van op m'n eigen verjaardag ![]() | |
Sjeen | dinsdag 4 april 2006 @ 21:28 |
Zondag mijn laatste dag als twintiger gevierd... Met: Prikkertjes met bolletje morzarella, blaadje basilicum, cherrytomaatje Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus Indische gehaktballetjes in satesaus Quiche in kleine vierkantjes Mini krabsalade-sandwiches Tomaten-olijvenbrood met tapenade Tortillaschips met salsa Om het compleet te maken... veel wijn en een tap... topfeest gehad ![]() | |
mjammetje | maandag 10 april 2006 @ 10:54 |
Wat een lekkere dingen staan hier zeg. Ga ik zeker een paar van uitproberen. Gevulde eieren: eieren koken en door de helft snijden het eigeel er uit scheppen eigeel + mayo + madras + klein beetje water -> mengen eieren vullen met dit mengsel en op elk ei een klein drupje curry Wat ik ook heerlijk vind is plakjes komkommer met filet Americain erop. | |
Martijn_77 | maandag 10 april 2006 @ 16:37 |
quote:Je hebt bij de AH ook van die zalm filet Americain. Die is denk ik ook erg lekker op komkommer. | |
wizarddragon | woensdag 12 april 2006 @ 04:19 |
hangt af wat ik in huis heb enzo. Maar goed ik klop dit jaar iig bij m'n moeder aan voor Indische hapjes: Lemper, Risolles, Pasteitjes ![]() ![]() | |
SHARKYKING | vrijdag 14 april 2006 @ 18:36 |
heeft iemand nog een suggestie voor leuke spoom of een leuk drankje bij binnenkomst? voor de rest al veel inspiratie uit dit topic kunnen halen | |
_Hestia_ | maandag 17 april 2006 @ 15:26 |
toastjes met salades, brie, pate enzo verschillende soorten worst kaas chips nootjes zoute sticks enzo | |
Martijn_77 | maandag 17 april 2006 @ 18:19 |
quote:Een soort alternatieve bowl met allemaal oosterse vruchten zoals ychee etc? Of Sangria | |
Pilootje | maandag 17 april 2006 @ 18:46 |
Hehe als ik dit zo lees moet ik denken aan een verjaardag bij een kennis van me. Hij en zijn broer zijn beide kok en hadden echt enorme schalen met kleine hapjes gemaakt. Zijn dagen bezig geweest om alles bij elkaar te krijgen. Maar eenmaal op de verjaardag nam bijna niemand wat, iedereen dacht, ach dat lust ik toch niet ![]() Zelf vier ik me verjaardag nooit. Al die rommel in huis ![]() Hooguit uit eten, en lekker stappen daarna. | |
Martijn_77 | maandag 5 juni 2006 @ 23:03 |
quote:Uit Welke hapjes verzorgen jullie op een feestje? | |
Martijn_77 | zaterdag 6 januari 2007 @ 00:27 |
Even een schopje. Vier morgen mijn verjaardag dus nieuwe tips zijn welkom ![]() | |
Blues | zaterdag 6 januari 2007 @ 00:38 |
quote:ipv die saaie hamdingen van vorig jaar ben je wel toe aan iets nieuws Martijn ![]() [Amuse] Recepten & Lepels Sowieso in dat topic staat vanalles, en ook in het tapas topic, verras je gasten eens! | |
Tezz | zaterdag 6 januari 2007 @ 11:31 |
drie toppers: makkelijk, snel klaar, makkelijk voor te bereiden: HAM KAAS TAART - 1 pakje diepvries bladerdeeg (ontdooid) - drie pakjes jong belegen gesneden kaas - drie pakjes gekookte (schouder-) ham - vijf eieren, geklopt met peper en zout Pak een ovenschaal of springvorm en bekleed deze met bladerdeeg. Maak daarna laagjes ei-kaas-ham net zolang totdat alles op is (bewaar een beetje ei voor de bovenkant). Bedek de bovenkant ook met bladerdeeg, wat ei er overheen voor de glans. Uurtje in de oven op 190 graden. Af laten koelen, uit de ovenschaal of springvorm halen en als ie helemaal koud is blokjes of puntjes van snijden. Echt zo gebeurd en gruwelijk jummie! PESTO BROODJES -afbakstokbrood -groene pesto -tomaten (bijvoorkeur pomadori's of andere smaakvolle tomaten) -mozzarella -verse basilicum Snijd de nog ongebakken afbakbroodjes in schijfjes. Besmeer de schijfjes royaal met pesto, plakje tomaat er op, plakje mozzarella erop en 15 minuutjes in de oven op 200 graden totdat de kaas gesmolten is. Op een schaal leggen, vers gehakte basilicum erover strooien en warm serveren. MINI BROODJE KNAKWORST - blikje partycroissants van Danerole - ontbijtspek - mosterd - mini knakworstjes. Rol het deeg voor de partycroissants uit en maak driehoekjes. Bekleed de driehoekjes met een stukje ontbijtspek (lekker zoutig), mosterd (lekker pittig) en een knakworstje. Oprollen, 20 minuutjes in de oven en warm serveren. Succes! | |
Martijn_77 | zaterdag 6 januari 2007 @ 19:03 |
quote:We gaan idd voor morgen wel op de Tapas toer voor vanavond worden het de wraps met roomkaas en zalm en salades en kaas. Dat vinden de mensen die vanavond komen het lekkerste | |
Tezz | dinsdag 27 februari 2007 @ 17:41 |
Toch maar weer een grote schop......... ik heb zojuist het hele topic doorgelezen maar ik vind dat er toch wel veel van hetzelfde in staat. Ik ben bijna jarig en naast mijn standaard hamkaastaart (zie een paar posts hierboven) wil ik toch wel eens wat anders rond laten gaan. (heb overigens eens een verjaardag geen hamkaastaart durven maken en dat vonden mijn gasten niet leuk ![]() Tot nu toe heb ik bedacht: een glaasje sambasaus met aan de rand grote garnalen hamkaastaart (duh) prikkertjes met blokje kaas, druif en een walnoot gehaktballetjes Nu wil ik graag nog iets warms serveren, iets uit de oven of zo. Iets met filodeeg? Iets met stokbrood?? Ideetjes graag........ ![]() ![]() | |
Curiosity | dinsdag 27 februari 2007 @ 21:00 |
quote:Mini sateetjes met stokbrood Bruschetta's | |
watkookjij | maandag 4 januari 2010 @ 12:31 |
Ik maak regelmatig op feesten en partijen lollies van paté en rode port gelei. Dit is een echte aanrader. Ja maakt heel simpel balletjes van paté en leg ze in de diepvries. Ondertussen kan je de gelei maken, maar nog niet compleet laten geleren zodat je een mooie egale structuur krijgt op je paténbolletjes! Doe de bolletjes op een prikker en haal door de vloeibare gelatine! Herhaal dit 3 keer! Groetjes Martijn [ Bericht 3% gewijzigd door Mirjam op 07-01-2010 12:30:40 ] | |
-Mellow- | maandag 4 januari 2010 @ 15:46 |
quote:Filodeeg ( die driehoekige) vullen met een mengsel van turkse schapenkaas, olfijolie en peterselie. Oprollen en frituren. Kan niet missen ![]() ![]() ( de nog ongefrituurde rolletjes) | |
-Mellow- | maandag 4 januari 2010 @ 15:51 |
Dit was mijn feestvoer de laatste keer: brownies gevulde druivenbladeren dadels omwikkeld met serranoham dadels gevuld met monchou en walnoot tapenade van o.a. tomaat, parmezaan, peterselie en knoflook knoflooksaus humus kruidenboter Turks brood voor bij de smeersels Lahmacun ovengedroogde tomaatjes met buffelmozzarella sigara börek (filodeeg met schapenkaas) peppadews olijfen ![]() | |
Curiosity | maandag 4 januari 2010 @ 16:23 |
quote: ![]() | |
Marloes | maandag 4 januari 2010 @ 17:04 |
De aardappelsalade van de appie is ook best lekker, als je zelf nog een appeltje snijdt en dat erdoor doet is ie nog lekkerder ![]() | |
mirjammmm | maandag 4 januari 2010 @ 21:46 |
Zelf maak ik altijd een grote bak huzarenslaatje. Een grote bak kip-bleekselderijsalade. Bladerdeegdingen met monchou. Krieltjes uit de oven, iets plat gedrukt en daarop weer een beetje creme fraiche en rauwe ham | |
Tamashii | dinsdag 5 januari 2010 @ 16:38 |
Meestal staan er een paar bakjes met verschillende chips op tafel, een paar bakjes met verschillende nootjes, een kaasplankje met stokbrood voor later en meestal eten we iets van zelfgemaakte saucijzenbroodjes of patat. ![]() | |
Adelante | zondag 23 januari 2011 @ 22:44 |
![]() ik stuitte ineens weer op dit topic en zie nog jaarlijks bovenstaande op NL verjaardagen ![]() | |
mevrouwdebok | zondag 23 januari 2011 @ 23:16 |
als het maar veel en lekker is | |
Gripper | maandag 24 januari 2011 @ 11:43 |
Jezus. ![]() Dikke plakken, dan zitten de mensen lekker snel vol! Ik ben op 30 juli jarig, dus dat is bijna altijd BBQ-en. En "mediterraan-achtige" hapjes. Nachos todos. Sushi. Ik heb er altijd wel lol in om voor het feest een middag in de keuken te staan. ![]() | |
FutureFairytale | maandag 24 januari 2011 @ 16:34 |
sowieso monchou- en appeltaart. ook nog chips, toastjes en bij veel visite diverse warme en koude hapjes als wraps, pasteitjes, worstenbroodjes etc. wil eens een keer iets leukers ![]() | |
Paarse_Kiwi | donderdag 27 januari 2011 @ 18:51 |
Iemand nog goede ideeen voor zoete hapjes? Met hartige hapjes kom ik een heel eind maar die wordt ik ook een beetje zat. Maar ik wil ook geen hele taarten bakken... iemand ideeen voor zoetige hapjes? | |
McGilles | zaterdag 29 januari 2011 @ 14:33 |
Bladerdeeg met kersen vullen en afbakken in oven Chocolade smelten met boter en honing en muesli toevoegen, storten op bakpapier en af laten koelen | |
Aphrodyte | zaterdag 29 januari 2011 @ 14:51 |
Binnenkort, komende maandag weer n feestje, hier komt op tafel: -Verschillende soorten lekker brood (ciabatta met olijf, rustiek stokbrood, turks brood) -Diverse dipjes (hummus, home-made tzatziki, mangoroomkaas-spread, paprika-feta spread) -Gevulde dadels en abrikozen -Spiesjes met mozzarella, tomaat en basilicum -Gevulde eieren -Flapjes met feta, gebakken ui, olijven en een chilipepertje -Nacho's met home-made guacamole dip -Cayun aardappels met sour-cream dip -Appelflapjes -Turks fruit -Baklava -Citroenkoekjes -Kaneelcake -Chocolade Heb er zin in ![]() | |
Tezz | zaterdag 29 januari 2011 @ 16:18 |
Ik verzorg vanavond de hapjes op een bruiloftsfeestje: Hapjes op tafel: - visbordje (diverse soorten vis en garnalen met zelfgemaakte coctailsaus) - hamkaas-taart (een hartige taart met -jawel- ham en kaas en ei) - wraps (gevuld met kruidenroomkaas, kropsla en achterham) - gehaktballetjes in tomatensaus (warm) Hapjes om mee rond te gaan: - ciabatta met beenham (en honing/mosterdsaus) - Kipspiesjes (pikant gekruid met knoflooksaus) - Pigs in a blancket (coctailworstjes/ontbijtspek/mosterd in croissantdeeg) - pestobroodjes (stokbrood met groene pesto/tomaat/mozerella (warm)) | |
Curiosity | zaterdag 29 januari 2011 @ 17:48 |
Stuur even een route beschrijving ![]() ![]() | |
ZwarteStaafSlaaf | zaterdag 29 januari 2011 @ 18:48 |
tortilla raps met room-kruidenkaas, daarin gaat rauwe zalm en rucola sla. Oprollen en in kleine rolletjes snijden, sate prikkertje erin en dat is een heerlijke snack, en niet een zo vet. Goede Tip | |
ZwarteStaafSlaaf | zaterdag 29 januari 2011 @ 18:49 |
Die wraps zijn echt heerlijk | |
Tezz | zaterdag 29 januari 2011 @ 18:53 |
Haha het is niet mijn bruiloft! Ik verzorg 'slechts' de hapjes (bij wijze van huwelijkscadeautje). Vind het wel eng, is de eerste keer dat ik het voor anderen doe en ik hoop dat alles gewoon perfect gaat natuurlijk..... | |
BBQ-kip | zaterdag 29 januari 2011 @ 20:12 |
Je bedoelt waarschijnlijk koudgerookte zalm. Maar zowel zalm als room-kruidenkaas zijn allebei hartstikke vet. Niet dat ik daarmee zit, op een feestje moet je niet de calorieën (en vetten) gaan zitten tellen. Wil je afvallen, dan eet je maar niks of minder ![]() | |
BBQ-kip | zaterdag 29 januari 2011 @ 20:15 |
Gisteren als avondeten gegeten maar ook erg lekker voor een feestje: Blik AH vers pizzadeeg met potje tomatensaus (zit erbij) uitrollen, tomatensaus erover smeren. Dan gegrilde paprika (uit pot, het goedkoopst en lekkerst uit de Turkse winkel) erover, zwarte olijven en geitenkaas (zachte, Bettine/chčvre doux ofzo). Dan 20 min. in de oven en in stukken snijden, erg lekker. Je kunt het deeg ook natuurlijk in leuke vormpjes snijden voor het bakken en apart opmaken, maar daar ben ik te druk voor tijdens een feestje. De pizzasnijder erdoorheen jassen na het bakken is genoeg vind ik. | |
Marloes | zaterdag 29 januari 2011 @ 20:29 |
De petit fours van de Hema vind ik erg lekker, met marsepein, witte chocola, jam en bitterkoekjes geloof ik. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan ![]() Fotootje: http://www.flickr.com/pho(...)80/in/photostream/#/ ![]() | |
Blues | zaterdag 29 januari 2011 @ 20:43 |
En wij weten dat je het kan Tezzie ![]() | |
borisz | zaterdag 29 januari 2011 @ 21:36 |
Hier een visschotel, en verschillende hapjes uit de frituur deden het erg goed gisteravond ![]() | |
kwakz0r | donderdag 3 februari 2011 @ 13:57 |
een favoriet bij ons zijn saucijzenhapjes: diepvriesbladerdeeg ontdooien de inhoud van saucijzen/braadworsten eruitknijpen salie (gedroogd) en maggi door t worstvlees mengen rolletjes worst op t bladerdeeg, dichtplakken, in 4 of 5 stukjes snijden, inprikken met een vork bestrijken met ei en 20 minuten bakken. klinkt heel simpel, is het ook, maar verdomd lekker en hoe veel ik er ook maak, ze gaan altijd op. ook koud lekker. vorige verjaardag had ik: kleine gehaktkebabjes, twee soorten chicken wings uit de oven, rauwkost met knoflookdip, spare ribs (recept van masterchef australie http://www.masterchef.com.au/braised-pork-spare-ribs.htm maar dan met kalfsspareribs) chips en nootjes gewoon uit de winkel. zoetigheid: citroencake met citroenglazuur, boterkoek gevuld met spijs, soesjes gevuld met slagroom (zelfgebakken uiteraard) met roze of chocolade of zonder glazuur. (ik heb een zwak voor dat chemische prinsesseglazuur ![]() | |
Koeketrommel | donderdag 3 februari 2011 @ 20:16 |
Chocolaatjes! ![]() | |
Tezz | vrijdag 4 februari 2011 @ 07:31 |
Een variant hierop: een pond half-om-half gehakt aanmaken met alles wat je lekker vindt (ik gebruik meestal paprikapoeder, een ei, zout, peper, gehakte peterselie, gehakte bieslook, stukjes rode peper, stukjes gele paprika). Twee velletjes bladerdeeg tegen elkaar leggen en uitrollen tot een mooie lap. Het gehakt met je handen vormen tot een worst en inrollen in het deeg. De oven in voor 40 minuutjes, af laten koelen en in plakjes snijden. Heerlijk met chilisaus! | |
kwakz0r | vrijdag 4 februari 2011 @ 11:10 |
ik vind de worst uit braadworst lekkerder dan met gehakt, omdat t was grover en smeuiger is. maar ziet er ook heel lekker uit. | |
galtfactory | vrijdag 4 februari 2011 @ 14:17 |
Helaas is het verjaardag vieren iets wat ouderen zoals ik amper nog doen. Wat er wel wordt gedaan is oude vrienden uitnodigen voor een etentje en waar ik dan de rekening voor betaal. | |
Tezz | vrijdag 4 februari 2011 @ 17:39 |
Ouderen zoals jij?? Hier vieren wij alle verjaardagen, of je nu 8 of 80 bent! |