abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 4 april 2006 @ 17:16:22 #151
140904 MLF
Unazukin
pi_36645780
of indische hapjes halen
  dinsdag 4 april 2006 @ 19:39:23 #152
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_36650157
quote:
Op dinsdag 4 april 2006 17:13 schreef MLF het volgende:
ik vier dus nooit mijn verjaardag, de laatste keer, meer dan 10 jaar terug, had ik de hele dag in de keuken gestaan, alles op tafel gezet zodat iedereen kon lopen
wat deden ze?????????
ze bleven zitten
en waarom???????
als ze opstaan kan er iemand anders gaan zitten
De oplossing staantafels!!

Anders krijg je idd echt van die zitfeestjes
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  dinsdag 4 april 2006 @ 21:10:38 #153
35189 Troel
scherp en bot
pi_36653659
quote:
Op dinsdag 4 april 2006 19:39 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

De oplossing staantafels!!

Anders krijg je idd echt van die zitfeestjes
Mijn ouders hebben jaren geleden twee statafels gehaald bij de Makro en die doen meerdere malen per jaar trouwe dienst.
Heerlijk is het en ook erg knus!
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_36654126
balletjes, gerookte zalm

Ik vreet er zelf meestal nog het meest van op m'n eigen verjaardag
  Licht Ontvlambaar dinsdag 4 april 2006 @ 21:28:34 #155
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_36654400
Zondag mijn laatste dag als twintiger gevierd... Met:
Prikkertjes met bolletje morzarella, blaadje basilicum, cherrytomaatje
Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus
Indische gehaktballetjes in satesaus
Quiche in kleine vierkantjes
Mini krabsalade-sandwiches
Tomaten-olijvenbrood met tapenade
Tortillaschips met salsa

Om het compleet te maken... veel wijn en een tap... topfeest gehad
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_36815700
Wat een lekkere dingen staan hier zeg. Ga ik zeker een paar van uitproberen.

Gevulde eieren:
eieren koken en door de helft snijden
het eigeel er uit scheppen
eigeel + mayo + madras + klein beetje water -> mengen
eieren vullen met dit mengsel en op elk ei een klein drupje curry

Wat ik ook heerlijk vind is plakjes komkommer met filet Americain erop.

Ik heb geloof ik mijn geloof in het geloof verloren.
  maandag 10 april 2006 @ 16:37:23 #157
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_36826552
quote:
Op maandag 10 april 2006 10:54 schreef mjammetje het volgende:
Wat ik ook heerlijk vind is plakjes komkommer met filet Americain erop.
Je hebt bij de AH ook van die zalm filet Americain. Die is denk ik ook erg lekker op komkommer.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_36877321
hangt af wat ik in huis heb enzo. Maar goed ik klop dit jaar iig bij m'n moeder aan voor Indische hapjes: Lemper, Risolles, Pasteitjes . Altijd succes gegarandeerd . Zelf ben ik meer voor standaard traktatie eetwaren (vernederlandst he), zoals op een stokje een shaslickachtig iets maken van knakworstjes, kaas, augurkjes, etc. Cakejes, Chips, worstenbroodjes. Als ik in een goede bui ben ham en kaasbroodjes.
  vrijdag 14 april 2006 @ 18:36:05 #159
5324 SHARKYKING
 More than you think you are
pi_36961183
heeft iemand nog een suggestie voor leuke spoom of een leuk drankje bij binnenkomst?

voor de rest al veel inspiratie uit dit topic kunnen halen
-=( Take the way home that leads back to Sullivan Street)=-
pi_37033500
toastjes met salades, brie, pate enzo
verschillende soorten worst
kaas
chips
nootjes
zoute sticks enzo
  maandag 17 april 2006 @ 18:19:45 #161
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_37038130
quote:
Op vrijdag 14 april 2006 18:36 schreef SHARKYKING het volgende:
heeft iemand nog een suggestie voor leuke spoom of een leuk drankje bij binnenkomst?

voor de rest al veel inspiratie uit dit topic kunnen halen
Een soort alternatieve bowl met allemaal oosterse vruchten zoals ychee etc?

Of Sangria
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_37038786
Hehe als ik dit zo lees moet ik denken aan een verjaardag bij een kennis van me. Hij en zijn broer zijn beide kok en hadden echt enorme schalen met kleine hapjes gemaakt. Zijn dagen bezig geweest om alles bij elkaar te krijgen. Maar eenmaal op de verjaardag nam bijna niemand wat, iedereen dacht, ach dat lust ik toch niet Dus kijk altijd naar de gasten die je krijgt.
Zelf vier ik me verjaardag nooit. Al die rommel in huis
Hooguit uit eten, en lekker stappen daarna.
  maandag 5 juni 2006 @ 23:03:30 #163
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_38576541
quote:
Op maandag 5 juni 2006 14:54 schreef Razztwizzle het volgende:
*Schopje want ik heb inspiratie nodig*

Ik vier zondag m'n verjaardag, met WK-aan op de TV, buiten in de tuin

Tot nu toe heb ik besloten dit te maken:

Tomatentaart met zoete ui
Pastasalade
Dadels met spek
Wraps met roomkaas en zalm
Sushi (bestellen)
Kipdrumsticks in Cola-marinade

Heeft iemand nog leuke ideetjes, lekkere hapjes, met niet te dure/moeilijke ingrediënten?
Tell me!
Uit Welke hapjes verzorgen jullie op een feestje?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zaterdag 6 januari 2007 @ 00:27:25 #164
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_45061411
Even een schopje.

Vier morgen mijn verjaardag dus nieuwe tips zijn welkom
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_45061793
quote:
Op zaterdag 6 januari 2007 00:27 schreef Martijn_77 het volgende:
Even een schopje.

Vier morgen mijn verjaardag dus nieuwe tips zijn welkom
ipv die saaie hamdingen van vorig jaar ben je wel toe aan iets nieuws Martijn
[Amuse] Recepten & Lepels

Sowieso in dat topic staat vanalles, en ook in het tapas topic, verras je gasten eens!
pi_45068507
drie toppers: makkelijk, snel klaar, makkelijk voor te bereiden:

HAM KAAS TAART
- 1 pakje diepvries bladerdeeg (ontdooid)
- drie pakjes jong belegen gesneden kaas
- drie pakjes gekookte (schouder-) ham
- vijf eieren, geklopt met peper en zout
Pak een ovenschaal of springvorm en bekleed deze met bladerdeeg. Maak daarna laagjes ei-kaas-ham net zolang totdat alles op is (bewaar een beetje ei voor de bovenkant). Bedek de bovenkant ook met bladerdeeg, wat ei er overheen voor de glans. Uurtje in de oven op 190 graden. Af laten koelen, uit de ovenschaal of springvorm halen en als ie helemaal koud is blokjes of puntjes van snijden. Echt zo gebeurd en gruwelijk jummie!

PESTO BROODJES
-afbakstokbrood
-groene pesto
-tomaten (bijvoorkeur pomadori's of andere smaakvolle tomaten)
-mozzarella
-verse basilicum
Snijd de nog ongebakken afbakbroodjes in schijfjes. Besmeer de schijfjes royaal met pesto, plakje tomaat er op, plakje mozzarella erop en 15 minuutjes in de oven op 200 graden totdat de kaas gesmolten is. Op een schaal leggen, vers gehakte basilicum erover strooien en warm serveren.

MINI BROODJE KNAKWORST
- blikje partycroissants van Danerole
- ontbijtspek
- mosterd
- mini knakworstjes.
Rol het deeg voor de partycroissants uit en maak driehoekjes. Bekleed de driehoekjes met een stukje ontbijtspek (lekker zoutig), mosterd (lekker pittig) en een knakworstje. Oprollen, 20 minuutjes in de oven en warm serveren.

Succes!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
  zaterdag 6 januari 2007 @ 19:03:25 #167
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_45082860
quote:
Op zaterdag 6 januari 2007 00:38 schreef Bluezz het volgende:

[..]

ipv die saaie hamdingen van vorig jaar ben je wel toe aan iets nieuws Martijn
[Amuse] Recepten & Lepels

Sowieso in dat topic staat vanalles, en ook in het tapas topic, verras je gasten eens!
We gaan idd voor morgen wel op de Tapas toer voor vanavond worden het de wraps met roomkaas en zalm en salades en kaas. Dat vinden de mensen die vanavond komen het lekkerste
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_46739294
Toch maar weer een grote schop.........
ik heb zojuist het hele topic doorgelezen maar ik vind dat er toch wel veel van hetzelfde in staat. Ik ben bijna jarig en naast mijn standaard hamkaastaart (zie een paar posts hierboven) wil ik toch wel eens wat anders rond laten gaan. (heb overigens eens een verjaardag geen hamkaastaart durven maken en dat vonden mijn gasten niet leuk )

Tot nu toe heb ik bedacht:
een glaasje sambasaus met aan de rand grote garnalen
hamkaastaart (duh)
prikkertjes met blokje kaas, druif en een walnoot
gehaktballetjes

Nu wil ik graag nog iets warms serveren, iets uit de oven of zo. Iets met filodeeg? Iets met stokbrood?? Ideetjes graag........
Alleen met zelfspot kun je overleven...
  dinsdag 27 februari 2007 @ 21:00:58 #169
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_46747510
quote:
Op dinsdag 27 februari 2007 17:41 schreef Tezz het volgende:
Toch maar weer een grote schop.........
ik heb zojuist het hele topic doorgelezen maar ik vind dat er toch wel veel van hetzelfde in staat. Ik ben bijna jarig en naast mijn standaard hamkaastaart (zie een paar posts hierboven) wil ik toch wel eens wat anders rond laten gaan. (heb overigens eens een verjaardag geen hamkaastaart durven maken en dat vonden mijn gasten niet leuk )

Tot nu toe heb ik bedacht:
een glaasje sambasaus met aan de rand grote garnalen
hamkaastaart (duh)
prikkertjes met blokje kaas, druif en een walnoot
gehaktballetjes

Nu wil ik graag nog iets warms serveren, iets uit de oven of zo. Iets met filodeeg? Iets met stokbrood?? Ideetjes graag........
Mini sateetjes met stokbrood
Bruschetta's
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  maandag 4 januari 2010 @ 12:31:34 #170
285903 watkookjij
watkookjij.nl
pi_76394431
Ik maak regelmatig op feesten en partijen lollies van paté en rode port gelei. Dit is een echte aanrader.



Ja maakt heel simpel balletjes van paté en leg ze in de diepvries.



Ondertussen kan je de gelei maken, maar nog niet compleet laten geleren zodat je een mooie egale structuur krijgt op je paténbolletjes!



Doe de bolletjes op een prikker en haal door de vloeibare gelatine! Herhaal dit 3 keer!

Groetjes Martijn

[ Bericht 3% gewijzigd door Mirjam op 07-01-2010 12:30:40 ]
  maandag 4 januari 2010 @ 15:46:29 #171
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_76400946
quote:
Op dinsdag 27 februari 2007 17:41 schreef Tezz het volgende:

Nu wil ik graag nog iets warms serveren, iets uit de oven of zo. Iets met filodeeg? Iets met stokbrood?? Ideetjes graag........
Filodeeg ( die driehoekige) vullen met een mengsel van turkse schapenkaas, olfijolie en peterselie. Oprollen en frituren.
Kan niet missen



( de nog ongefrituurde rolletjes)
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  maandag 4 januari 2010 @ 15:51:18 #172
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_76401120
Dit was mijn feestvoer de laatste keer:

brownies
gevulde druivenbladeren
dadels omwikkeld met serranoham
dadels gevuld met monchou en walnoot
tapenade van o.a. tomaat, parmezaan, peterselie en knoflook
knoflooksaus
humus
kruidenboter
Turks brood voor bij de smeersels
Lahmacun
ovengedroogde tomaatjes met buffelmozzarella
sigara börek (filodeeg met schapenkaas)
peppadews
olijfen

'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  maandag 4 januari 2010 @ 16:23:44 #173
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_76402297
quote:
Op maandag 4 januari 2010 15:51 schreef -Mellow- het volgende:
Dit was mijn feestvoer de laatste keer:

brownies
gevulde druivenbladeren
dadels omwikkeld met serranoham
dadels gevuld met monchou en walnoot
tapenade van o.a. tomaat, parmezaan, peterselie en knoflook
knoflooksaus
humus
kruidenboter
Turks brood voor bij de smeersels
Lahmacun
ovengedroogde tomaatjes met buffelmozzarella
sigara börek (filodeeg met schapenkaas)
peppadews
olijfen

[ afbeelding ]
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  maandag 4 januari 2010 @ 17:04:40 #174
57434 Marloes
Digital Love
pi_76403966
De aardappelsalade van de appie is ook best lekker, als je zelf nog een appeltje snijdt en dat erdoor doet is ie nog lekkerder
The more you try to erase me,
The more that I appear.
pi_76416572
Zelf maak ik altijd een grote bak huzarenslaatje. Een grote bak kip-bleekselderijsalade. Bladerdeegdingen met monchou. Krieltjes uit de oven, iets plat gedrukt en daarop weer een beetje creme fraiche en rauwe ham
pi_76443192
Meestal staan er een paar bakjes met verschillende chips op tafel, een paar bakjes met verschillende nootjes, een kaasplankje met stokbrood voor later en meestal eten we iets van zelfgemaakte saucijzenbroodjes of patat.
I wonder if the stars sign, the life that is to be mine. - Enya
  zondag 23 januari 2011 @ 22:44:15 #177
3185 Adelante
To let it go now
pi_91776573


ik stuitte ineens weer op dit topic en zie nog jaarlijks bovenstaande op NL verjaardagen :+
"We meet every day at the same cafe, six-thirty and no one knows she'll be there."
pi_91778566
als het maar veel en lekker is
pi_91791011
quote:
10s.gif Op zondag 23 januari 2011 22:44 schreef Adelante het volgende:
[ afbeelding ]

ik stuitte ineens weer op dit topic en zie nog jaarlijks bovenstaande op NL verjaardagen :+
Jezus. :')
Dikke plakken, dan zitten de mensen lekker snel vol!

Ik ben op 30 juli jarig, dus dat is bijna altijd BBQ-en. En "mediterraan-achtige" hapjes. Nachos todos. Sushi. Ik heb er altijd wel lol in om voor het feest een middag in de keuken te staan. :)
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_91804217
sowieso monchou- en appeltaart. ook nog chips, toastjes en bij veel visite diverse warme en koude hapjes als wraps, pasteitjes, worstenbroodjes etc. wil eens een keer iets leukers :)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  donderdag 27 januari 2011 @ 18:51:08 #181
289550 Paarse_Kiwi
Mét roze lakschoentjes!
pi_91952172
Iemand nog goede ideeen voor zoete hapjes? Met hartige hapjes kom ik een heel eind maar die wordt ik ook een beetje zat. Maar ik wil ook geen hele taarten bakken... iemand ideeen voor zoetige hapjes?
Je gevoel is er om keuzes te maken. Je verstand om de keuzes te begrijpen.
pi_92039287
quote:
1s.gif Op donderdag 27 januari 2011 18:51 schreef Paarse_Kiwi het volgende:
Iemand nog goede ideeen voor zoete hapjes? Met hartige hapjes kom ik een heel eind maar die wordt ik ook een beetje zat. Maar ik wil ook geen hele taarten bakken... iemand ideeen voor zoetige hapjes?
Bladerdeeg met kersen vullen en afbakken in oven
Chocolade smelten met boter en honing en muesli toevoegen, storten op bakpapier en af laten koelen
pi_92040084
Binnenkort, komende maandag weer n feestje, hier komt op tafel:

-Verschillende soorten lekker brood (ciabatta met olijf, rustiek stokbrood, turks brood)
-Diverse dipjes (hummus, home-made tzatziki, mangoroomkaas-spread, paprika-feta spread)
-Gevulde dadels en abrikozen
-Spiesjes met mozzarella, tomaat en basilicum
-Gevulde eieren
-Flapjes met feta, gebakken ui, olijven en een chilipepertje
-Nacho's met home-made guacamole dip
-Cayun aardappels met sour-cream dip
-Appelflapjes
-Turks fruit
-Baklava
-Citroenkoekjes
-Kaneelcake
-Chocolade

Heb er zin in :9
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
pi_92043354
Ik verzorg vanavond de hapjes op een bruiloftsfeestje:

Hapjes op tafel:
- visbordje (diverse soorten vis en garnalen met zelfgemaakte coctailsaus)
- hamkaas-taart (een hartige taart met -jawel- ham en kaas en ei)
- wraps (gevuld met kruidenroomkaas, kropsla en achterham)
- gehaktballetjes in tomatensaus (warm)

Hapjes om mee rond te gaan:
- ciabatta met beenham (en honing/mosterdsaus)
- Kipspiesjes (pikant gekruid met knoflooksaus)
- Pigs in a blancket (coctailworstjes/ontbijtspek/mosterd in croissantdeeg)
- pestobroodjes (stokbrood met groene pesto/tomaat/mozerella (warm))
Alleen met zelfspot kun je overleven...
  zaterdag 29 januari 2011 @ 17:48:44 #185
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_92046995
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 januari 2011 16:18 schreef Tezz het volgende:
Ik verzorg vanavond de hapjes op een bruiloftsfeestje:

Hapjes op tafel:
- visbordje (diverse soorten vis en garnalen met zelfgemaakte coctailsaus)
- hamkaas-taart (een hartige taart met -jawel- ham en kaas en ei)
- wraps (gevuld met kruidenroomkaas, kropsla en achterham)
- gehaktballetjes in tomatensaus (warm)

Hapjes om mee rond te gaan:
- ciabatta met beenham (en honing/mosterdsaus)
- Kipspiesjes (pikant gekruid met knoflooksaus)
- Pigs in a blancket (coctailworstjes/ontbijtspek/mosterd in croissantdeeg)
- pestobroodjes (stokbrood met groene pesto/tomaat/mozerella (warm))
Stuur even een route beschrijving :9 , :D
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  zaterdag 29 januari 2011 @ 18:48:40 #186
324016 ZwarteStaafSlaaf
Zwarte pikken pijp ik graag
pi_92049081
tortilla raps met room-kruidenkaas, daarin gaat rauwe zalm en rucola sla. Oprollen en in kleine rolletjes snijden, sate prikkertje erin en dat is een heerlijke snack, en niet een zo vet.

Goede Tip
Zo nu eerst een pik
  zaterdag 29 januari 2011 @ 18:49:28 #187
324016 ZwarteStaafSlaaf
Zwarte pikken pijp ik graag
pi_92049116
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 januari 2011 16:18 schreef Tezz het volgende:
Ik verzorg vanavond de hapjes op een bruiloftsfeestje:

Hapjes op tafel:
- visbordje (diverse soorten vis en garnalen met zelfgemaakte coctailsaus)
- hamkaas-taart (een hartige taart met -jawel- ham en kaas en ei)
- wraps (gevuld met kruidenroomkaas, kropsla en achterham)
- gehaktballetjes in tomatensaus (warm)

Hapjes om mee rond te gaan:
- ciabatta met beenham (en honing/mosterdsaus)
- Kipspiesjes (pikant gekruid met knoflooksaus)
- Pigs in a blancket (coctailworstjes/ontbijtspek/mosterd in croissantdeeg)
- pestobroodjes (stokbrood met groene pesto/tomaat/mozerella (warm))
Die wraps zijn echt heerlijk
Zo nu eerst een pik
pi_92049261
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 januari 2011 17:48 schreef Curiosity het volgende:

[..]

Stuur even een route beschrijving :9 , :D
Haha het is niet mijn bruiloft! Ik verzorg 'slechts' de hapjes (bij wijze van huwelijkscadeautje). Vind het wel eng, is de eerste keer dat ik het voor anderen doe en ik hoop dat alles gewoon perfect gaat natuurlijk.....
Alleen met zelfspot kun je overleven...
  zaterdag 29 januari 2011 @ 20:12:01 #189
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_92052331
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 januari 2011 18:48 schreef ZwarteStaafSlaaf het volgende:
tortilla raps met room-kruidenkaas, daarin gaat rauwe zalm en rucola sla. Oprollen en in kleine rolletjes snijden, sate prikkertje erin en dat is een heerlijke snack, en niet een zo vet.

Goede Tip
Je bedoelt waarschijnlijk koudgerookte zalm. Maar zowel zalm als room-kruidenkaas zijn allebei hartstikke vet.
Niet dat ik daarmee zit, op een feestje moet je niet de calorieën (en vetten) gaan zitten tellen.
Wil je afvallen, dan eet je maar niks of minder ;)
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  zaterdag 29 januari 2011 @ 20:15:13 #190
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_92052462
Gisteren als avondeten gegeten maar ook erg lekker voor een feestje:

Blik AH vers pizzadeeg met potje tomatensaus (zit erbij) uitrollen, tomatensaus erover smeren.
Dan gegrilde paprika (uit pot, het goedkoopst en lekkerst uit de Turkse winkel) erover, zwarte olijven en geitenkaas (zachte, Bettine/chèvre doux ofzo).
Dan 20 min. in de oven en in stukken snijden, erg lekker.

Je kunt het deeg ook natuurlijk in leuke vormpjes snijden voor het bakken en apart opmaken, maar daar ben ik te druk voor tijdens een feestje. De pizzasnijder erdoorheen jassen na het bakken is genoeg vind ik.
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  zaterdag 29 januari 2011 @ 20:29:26 #191
57434 Marloes
Digital Love
pi_92052965
quote:
1s.gif Op donderdag 27 januari 2011 18:51 schreef Paarse_Kiwi het volgende:
Iemand nog goede ideeen voor zoete hapjes? Met hartige hapjes kom ik een heel eind maar die wordt ik ook een beetje zat. Maar ik wil ook geen hele taarten bakken... iemand ideeen voor zoetige hapjes?
De petit fours van de Hema vind ik erg lekker, met marsepein, witte chocola, jam en bitterkoekjes geloof ik.
Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan O-)
Fotootje: http://www.flickr.com/pho(...)80/in/photostream/#/
O+
The more you try to erase me,
The more that I appear.
pi_92053534
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 januari 2011 18:53 schreef Tezz het volgende:

Haha het is niet mijn bruiloft! Ik verzorg 'slechts' de hapjes (bij wijze van huwelijkscadeautje). Vind het wel eng, is de eerste keer dat ik het voor anderen doe en ik hoop dat alles gewoon perfect gaat natuurlijk.....
En wij weten dat je het kan Tezzie :* Gaat het goed met je? Kom je binnenkort ff bijbeppen in de sc?
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 29 januari 2011 @ 21:36:38 #193
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_92055592
Hier een visschotel, en verschillende hapjes uit de frituur deden het erg goed gisteravond :P.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_92271800
een favoriet bij ons zijn saucijzenhapjes:
diepvriesbladerdeeg ontdooien
de inhoud van saucijzen/braadworsten eruitknijpen
salie (gedroogd) en maggi door t worstvlees mengen
rolletjes worst op t bladerdeeg, dichtplakken, in 4 of 5 stukjes snijden, inprikken met een vork
bestrijken met ei en 20 minuten bakken.

klinkt heel simpel, is het ook, maar verdomd lekker en hoe veel ik er ook maak, ze gaan altijd op. ook koud lekker.

vorige verjaardag had ik: kleine gehaktkebabjes, twee soorten chicken wings uit de oven, rauwkost met knoflookdip, spare ribs (recept van masterchef australie http://www.masterchef.com.au/braised-pork-spare-ribs.htm maar dan met kalfsspareribs)
chips en nootjes gewoon uit de winkel.

zoetigheid: citroencake met citroenglazuur, boterkoek gevuld met spijs, soesjes gevuld met slagroom (zelfgebakken uiteraard) met roze of chocolade of zonder glazuur. (ik heb een zwak voor dat chemische prinsesseglazuur :@)
Kwak
  donderdag 3 februari 2011 @ 20:16:58 #195
230558 Koeketrommel
Trommel met koek.
pi_92290646
Chocolaatjes! :D
Als je ontbijt op bed wilt slaap je maar in de keuken.
pi_92309545
quote:
1s.gif Op donderdag 3 februari 2011 13:57 schreef kwakz0r het volgende:
een favoriet bij ons zijn saucijzenhapjes:
diepvriesbladerdeeg ontdooien
de inhoud van saucijzen/braadworsten eruitknijpen
salie (gedroogd) en maggi door t worstvlees mengen
rolletjes worst op t bladerdeeg, dichtplakken, in 4 of 5 stukjes snijden, inprikken met een vork
bestrijken met ei en 20 minuten bakken.

klinkt heel simpel, is het ook, maar verdomd lekker en hoe veel ik er ook maak, ze gaan altijd op. ook koud lekker.

vorige verjaardag had ik: kleine gehaktkebabjes, twee soorten chicken wings uit de oven, rauwkost met knoflookdip, spare ribs (recept van masterchef australie http://www.masterchef.com.au/braised-pork-spare-ribs.htm maar dan met kalfsspareribs)
chips en nootjes gewoon uit de winkel.

zoetigheid: citroencake met citroenglazuur, boterkoek gevuld met spijs, soesjes gevuld met slagroom (zelfgebakken uiteraard) met roze of chocolade of zonder glazuur. (ik heb een zwak voor dat chemische prinsesseglazuur :@)
Een variant hierop:

een pond half-om-half gehakt aanmaken met alles wat je lekker vindt (ik gebruik meestal paprikapoeder, een ei, zout, peper, gehakte peterselie, gehakte bieslook, stukjes rode peper, stukjes gele paprika).

Twee velletjes bladerdeeg tegen elkaar leggen en uitrollen tot een mooie lap. Het gehakt met je handen vormen tot een worst en inrollen in het deeg. De oven in voor 40 minuutjes, af laten koelen en in plakjes snijden. Heerlijk met chilisaus!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_92314741
ik vind de worst uit braadworst lekkerder dan met gehakt, omdat t was grover en smeuiger is. maar ziet er ook heel lekker uit.
Kwak
  vrijdag 4 februari 2011 @ 14:17:56 #198
332698 galtfactory
RIP 08-12-2011
pi_92323312
Helaas is het verjaardag vieren iets wat ouderen zoals ik amper nog doen.

Wat er wel wordt gedaan is oude vrienden uitnodigen voor een etentje en waar
ik dan de rekening voor betaal.
pi_92332862
quote:
2s.gif Op vrijdag 4 februari 2011 14:17 schreef galtfactory het volgende:
Helaas is het verjaardag vieren iets wat ouderen zoals ik amper nog doen.

Wat er wel wordt gedaan is oude vrienden uitnodigen voor een etentje en waar
ik dan de rekening voor betaal.
Ouderen zoals jij?? Hier vieren wij alle verjaardagen, of je nu 8 of 80 bent!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')