abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 6 september 2005 @ 05:47:25 #102
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_30310062
quote:
Op dinsdag 6 september 2005 05:46 schreef BBQ-kip het volgende:

[..]

Ik zie het al voor me, een user die denkt "dat ga ik eens doen" en dan 12 hele beenhammen op tafel legt
Hehe ja dat zou mooi zijn. Maar ze hebben 2 smaken dus ik zou er 2 kopen en dan beetje mixen.

Erg goed te doen als avondeten
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  dinsdag 6 september 2005 @ 05:48:08 #103
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_30310067
quote:
Op dinsdag 6 september 2005 05:45 schreef ilona-scuderia het volgende:

[..]

Dat lijkt me ook wel gaaf om zelf kroepoek te frituren, maar dat kan je ook met eh, hoe heet dat spul ook al weer, oja, uienringen, gepaneerd in paneermeel, die kan je frituren...
Wil je die dingen NOOIT maar dan ook NOOIT maken als ik bij jou kom eten (as if )...
Dacht een keer dat het lekkere calamaris was, waren het die "klap in je bek" uienringen
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_30310068
quote:
Op dinsdag 6 september 2005 05:46 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

uienringen zou ik niet in de paneermeel doen maar in een beslag.
Oja, dat kan ook, maar dan moet je wel een frituurpan hebben...
pi_30310079
Die kipsaté in een bakje naast de kipkerrie en de eiersalade van de Lidl is ook wel een goeie serveertip, op ronde toast van Melba, dan zijn de gasten tevreden, net als de piccolini's van Wagner, met salami...
  dinsdag 6 september 2005 @ 05:53:37 #106
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_30310082
quote:
Op dinsdag 6 september 2005 05:52 schreef ilona-scuderia het volgende:
Die kipsaté van de Lidl is ook wel een goeie serveertip, op ronde toast van Melba, dan zijn de gasten tevreden, net als de piccolini's van Wagner, met salami...
Je lijkt net een wandelende "Ster"-spot

* BBQ-kip bang is ervan
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  dinsdag 6 september 2005 @ 05:54:06 #107
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_30310083
quote:
Op dinsdag 6 september 2005 05:48 schreef ilona-scuderia het volgende:

[..]

Oja, dat kan ook, maar dan moet je wel een frituurpan hebben...
Nee.....een willekeurige pan of diepe koekenpan met een laag zonnebloemolie erin. Werkt prime en is makkelijk weg te gooien erna...
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_30310084
Griekse gehaktballen
pi_30310094
Of je koopt een grote bak huzarensalada en daar gooi je dan heel veel troep doorheen zoals appels,tonijn,zalm en wat je zelf lekker vind, je moet die salade gewoon een beetje schwung geven zodat iedereen het lekker vindt, maar ik ga nu slapen anders ga ik alleen maar slapper brabbelen, veel plezier op je verjaardag...
pi_30310105
En als er 1 ding SMERIG is uit de supermarkt, dan is het wel huzarensalade. Maakt niet uit wel merk. Tis gewoon VIES!!!

Lekker zelf maken
  dinsdag 6 september 2005 @ 07:55:09 #112
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_30310493
uhm

toastjes
filet american
brie
deense kaas
borrelnootjes
chipjes
blokjes kaas
droge worst
leverworstplakjes
zalmsnippers

en vast nog wel andere shizzle. regelt mijn moeder altijd
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
  dinsdag 6 september 2005 @ 09:18:30 #113
73549 Annemiek78
Martijn_77 my favo user!
pi_30311511
Bedankt voor jullie nuttige toevoegingen van vannacht.
Zal vannacht best grappig zijn geweest. Jammer dat ik er zo weinig aan heb.
Heb gelukkig al wat inspiratie opgedaan in de posts van gisteren overdag.
Positive thinking, my way of thinking!
pi_30329889
Speciaal voor Annemiek78:

Gevuld stokbrood:
Nodig:
500 gr Gehakt
1 Paprika
half bakje Champignons
200 gr Kleine blokjes kaas
genoeg Plakken kaas om alle broodjes te bedekken
3 el Ketjap
1 Ei
1 of 2 Beschuiten
1 Ui
4 tenen Knoflook
Kruiden naar smaak
3 el Ketchup
Veel Stokbrood. Zoveel als je er maar kan vullen.

Alles mengen, behalve de plakken kaas en het stokbrood ( ).
Stokbrood open snijden, en uithollen.
Stokbrood vullen met gehaktmengsel.
Plakken kaas erop.
In de oven. 200 graden


Je kan ook knakworstjes met mosterd serveren


Of kleine knakworstjes in bladerdeeg wikkelen, en ff in de oven stoppen.
Kan je direct door voor de kaas-bladerdeeghapjes en de sesamstraatzaadstengels.


Augurken gewikkeld in hele dure ham en tostie's met kaas en salami en toast met krabsalade en garnalen en paling en soep en hartige hapjes met een mix van chili en ketjap...


Maar als je gewoon heel veel saus koopt dan zit je al goed, dan dippen de gasten al hun voedsel in de sausjes zoals gekookte eieren, hele grote worsten, chips, bananen en de onvermijdelijke paling...


Of zelf kroepoek maken. te koop bij de toko, in allerlei kleurtjes en smaken.
En het levert hele mooie brandwonden op, als je zo onbenullig bent als ik.


Ik zou komkommers,augurken, kaas, kaviaar en hele grote augurken serveren...


Anders zou ik het gewoon bij de standaard borrelhappen houden en een selectie in plakken gesnede beenhammetjes van de C1000. Goddelijk!


Dat lijkt me ook wel gaaf om zelf kroepoek te frituren, maar dat kan je ook met eh, hoe heet dat spul ook al weer, oja, uienringen, gepaneerd in paneermeel, die kan je frituren...
uienringen zou ik niet in de paneermeel doen maar in een beslag.


ja kan denk ik wel. Maar dan zou ik direct lekker inktvisringetjes maken.



Die kipsaté in een bakje naast de kipkerrie en de eiersalade van de Lidl is ook wel een goeie serveertip, op ronde toast van Melba, dan zijn de gasten tevreden, net als de piccolini's van Wagner, met salami...


Griekse gehaktballen

Of je koopt een grote bak huzarensalada en daar gooi je dan heel veel troep doorheen zoals appels,tonijn,zalm en wat je zelf lekker vind, je moet die salade gewoon een beetje schwung geven zodat iedereen het lekker vindt, maar ik ga nu slapen anders ga ik alleen maar slapper brabbelen, veel plezier op je verjaardag...


waarom wordt bowl trouwens niet aangekaard?


Maak een soepie!


Vooruit, nog eentje dan; dubbele whoppers met kaas van de burger king


toastjes
filet american
brie
deense kaas
borrelnootjes
chipjes
blokjes kaas
droge worst
leverworstplakjes
zalmsnippers



En wanneer zei je dat het feestje was?
Wij zijn namelijk enorm gezellig. (vooral 's nachts )

  dinsdag 6 september 2005 @ 20:14:50 #115
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_30331147
quote:
Op dinsdag 6 september 2005 19:38 schreef piepster het volgende:
Speciaal voor Annemiek78:

[Heel verhaal]
Zo de boel opgeruimd (alle slowchat er uit) nu kan iedereen alle tips weer goed lezen. Graag voortaan ergens anders (slow)chatten.

[ Bericht 1% gewijzigd door Martijn_77 op 06-09-2005 20:44:36 ]
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_30331262
quote:
Op dinsdag 6 september 2005 20:14 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Graag voortaan ergens (slow)chatten.
Hier dan maar?

OT: Dadels gevuld met mon chou
Of mon chou met een beetje ui prakken en dan in lekkere ham of rookvlees rollen.
Of meloen in rookvlees.
pi_30331401
Edit: Graag serieus reageren

[ Bericht 88% gewijzigd door Martijn_77 op 06-09-2005 20:26:12 ]
The things you own, end up owning you - Tyler Durden
pi_30331607
quote:
Op dinsdag 6 september 2005 20:21 schreef Pieldeprutkarbonkel het volgende:
Edit: Graag serieus reageren
Hallo....dit WAS serieus...wil je een foto?
The things you own, end up owning you - Tyler Durden
pi_30331616
En je betaalt ook de reiskosten van al je vrienden? Of maak je die ter plekke? (die vrienden dan)

OT: (HA!) quiche maken. Er staan zat recepten in CUL volgens mij. Quiche kan je ook koud serveren in kleine hapklare brokken.
pi_30331792
Ik vier m'n verjaardag altijd op een tropisch eiland en maak 's avonds een strand-BBQ waarop we de door de gasten zelf op de (geleende) speedboat gevangen vis BBQen...en salade en andere onzin...en veel bier en cocktails natuurlijk !

The things you own, end up owning you - Tyler Durden
  dinsdag 6 september 2005 @ 20:32:42 #121
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_30331823
quote:
Op dinsdag 6 september 2005 20:31 schreef Pieldeprutkarbonkel het volgende:
Ik vier m'n verjaardag altijd op een tropisch eiland en maak 's avonds een strand-BBQ waarop we de door de gasten op de (geleende speedboat) gevangen vis BBQen...en salade en andere onzin...en veel bier en cocktails natuurlijk !

[afbeelding]
Oke, maar waar woon je dan als ik vragen mag?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_30331838
quote:
Op dinsdag 6 september 2005 20:32 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Oke, maar waar woon je dan als ik vragen mag?
Zullen we het even ontopic houden?
The things you own, end up owning you - Tyler Durden
pi_30331904
Waar woon je en wat is het recept van de salade?
Zoiets?
pi_30332014
quote:
Op dinsdag 6 september 2005 20:34 schreef piepster het volgende:
Waar woon je en wat is het recept van de salade?
Zoiets?
Wil je langskomen ofzo?

Recept van de salade weet ik helaas niet...bestel ik gewoon...ben niet zo'n keukenwonder.
The things you own, end up owning you - Tyler Durden
  dinsdag 6 september 2005 @ 20:38:26 #125
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_30332038
quote:
Op dinsdag 6 september 2005 20:33 schreef Pieldeprutkarbonkel het volgende:

[..]

Zullen we het even ontopic houden?
Oke je hebt gelijk reageer dan even in [CUL-SC]Deel 27:Scholen zijn weer begonnen en nóg geen meet!
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_30333365
quote:
Op dinsdag 6 september 2005 20:38 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Oke je hebt gelijk reageer dan even in [CUL-SC]Deel 27:Scholen zijn weer begonnen en nóg geen meet!
Nee...de nieuwe meet is niet op een tropisch eiland.

[ Bericht 1% gewijzigd door Pieldeprutkarbonkel op 07-09-2005 11:43:08 ]
The things you own, end up owning you - Tyler Durden
  woensdag 7 september 2005 @ 10:00:09 #127
35189 Troel
scherp en bot
pi_30345559
zebraatjes


roggebrood en paturain halen
paturain op de plakjes roggebrood smeren, alle plakjes op elkaar en dan blokjes snijden.


P.S. Ook lekker met Boursin en andere merken
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_30490989
Mijn vriendin en ik zijn in de zomer jarig dus we doen meestal BBQ'en en maken verschillende Tapas en broodjes
pi_30497439
nou, altijd eerst gebak en koffie dan gevulde eieren... kaas en worst, indonesische pasteitjes, soms mini lumpia erbij, en wat standaard in de loop van de avond op tafel staat: chips, nootjes, olijfjes
  zondag 11 september 2005 @ 23:42:54 #130
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_30501386
Nou Annemiek, wat heb je gemaakt, vertel op!
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_30504113
Edit: Dit hoeft echt niet!!

[ Bericht 95% gewijzigd door Martijn_77 op 12-09-2005 20:31:23 ]
  maandag 12 september 2005 @ 20:35:04 #132
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_30522658
quote:
Op zondag 11 september 2005 23:42 schreef BBQ-kip het volgende:
Nou Annemiek, wat heb je gemaakt, vertel op!
Uit [CUL-SC]Deel 27:Scholen zijn weer begonnen en nóg geen meet!
quote:
Op zaterdag 10 september 2005 17:12 schreef Annemiek78 het volgende:
Keukenmachine mag blijven.. Is geslaagd voor zijn eerste test, hihi

Heb de volgende hapjes gemaakt:
Gevulde wraps gemaakt met roomkaas en zalm
Gevulde wraps met tonijntapenade
Gevulde eieren (met gesnippert uitjes en ham)
Pikante gehakballetjes in saus
Bladerdeeg hapjes gevuld met pikant gehakt.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  dinsdag 13 september 2005 @ 00:08:47 #133
111171 Richie_Rich
Rich Industries©
pi_30529082
Ik ben in de zomer jarig en ik gooi eigenlijk altijd de barbecue aan met mini saté'tjes erop.

Daarnaast altijd wat standaard meuk als chips, olijven, nootjes e.d.
  zaterdag 7 januari 2006 @ 17:18:23 #134
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_33803693
Vandaag verjaardag hapjes gemaakt:

De inkopen



Het resultaat


Wij hebben het volgende gemaakt:

Salades:
  • Eiersalade
  • Hammouse
  • Paprikasalade met geitenkaas en honing



    Ham hapjes
  • Ham met asperges
  • Ham met paprika



    Andere hapjes
  • Peppadews met hammouse
  • Peppadews met kaas
  • Couburger met geitenkaas en honing



    [ Bericht 1% gewijzigd door Martijn_77 op 07-01-2006 17:59:40 ]
  • Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
    pi_33803763
    Goed gedaan Martijn en Annemiek Ziet er heeeerlijk uit.
    iets te veel hamgedoe naar mijn smaak, maar een mens moet wat te zeiken hebben nietwaar
    Hoelaat eten we?
      zaterdag 7 januari 2006 @ 17:21:38 #136
    73549 Annemiek78
    Martijn_77 my favo user!
    pi_33803792
    HEEE, Ik heb ook meegeholpen, hoor!
    Positive thinking, my way of thinking!
    pi_33803815
      zaterdag 7 januari 2006 @ 17:22:12 #138
    43624 Martijn_77
    It was a good year
    pi_33803816
    quote:
    Op zaterdag 7 januari 2006 17:20 schreef Bluezz het volgende:
    Goed gedaan Martijn Ziet er heeeeeeerlijk uit.
    Hoelaat eten we?
    He jullie gingen uit eten!!

    O, was ik vergeten te vertellen daarnast hebben eendenpate met cranberries en fazantenpate met abrikoos.

    Maar die heb ik niet zelf gemaakt
    Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
    pi_33803854
    Ok dan Ja vanavond naar Brouwerskolkje
    enneh ik heb mijn post aangepast
    En nu stoppen met die slowchat
      zaterdag 7 januari 2006 @ 17:25:09 #140
    43624 Martijn_77
    It was a good year
    pi_33803928
    quote:
    Op zaterdag 7 januari 2006 17:20 schreef Bluezz het volgende:
    iets te veel hamgedoe naar mijn smaak, maar een mens moet wat te zeiken hebben nietwaar
    Ach valt best wel me zo veel hamhapjes zijn er niet vind ik zelf
    Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
      zondag 8 januari 2006 @ 14:09:47 #141
    43624 Martijn_77
    It was a good year
    pi_33830403
    Even een update over de reacties op de hapjes.

    Vooral de wraps met zalm, peppadews en de hamouse liepen erg hard en werden erg lekker gevonden.

    Maar ook van de rest liep goed.
    Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
    pi_33831377
    Stokbrood zalm garnaaltjes paling verschillende kaasjes chips nootje

    soms kleine tappas- soep- viskoekjes (jamie oliver)
    We hopen dat ze je vleugels geven, zodat je overal kunt komen, dat je terugkomt in onze dromen, en met ons meevliegt in ons leven
    Blonde haren,blauwogen zomaar uit een sprookjesboek gevlogen...
    pi_33831425
    Marijn en Annemiek het ziet er lekker uit
    We hopen dat ze je vleugels geven, zodat je overal kunt komen, dat je terugkomt in onze dromen, en met ons meevliegt in ons leven
    Blonde haren,blauwogen zomaar uit een sprookjesboek gevlogen...
      zondag 8 januari 2006 @ 15:01:43 #144
    43624 Martijn_77
    It was a good year
    pi_33832222
    quote:
    Op zondag 8 januari 2006 14:36 schreef Bar_en_Mar het volgende:
    Stokbrood zalm garnaaltjes paling verschillende kaasjes chips nootje

    soms kleine tappas- soep- viskoekjes (jamie oliver)
    Heb je de recepten van die soep- viskoekjes?
    Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
    pi_33859080
    Je kan ook een dag vantevoren gewoon als avondeten pizza maken en dan wat groente en deeg apart houden voor minipizza's. Die kun je dan al helemaal klaar maken als je toch met "de grote" pizza bezig bent en hoef je vervolgens op de verjaardag alleen nog maar in de oven te doen.
      dinsdag 4 april 2006 @ 11:42:09 #146
    43624 Martijn_77
    It was a good year
    pi_36635210
    quote:
    Op dinsdag 4 april 2006 11:32 schreef d.n3rd het volgende:
    1 goedenmorgen,

    Vandaag ben ik dus jarig, en het blijkt ineens dat er redelijk wat mensen de behoefte hebben om te blijven eten. Wat ga ik ze serveren? Het hoeft geen culinair hoogstandje te zijn, hoewel het wel wat moet lijken Ik geloof dat er iets van 4 of 5 mensen komen eten.

    Wie o wie komt er met goede tips!
    Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
    pi_36635418
    thanks homie
      dinsdag 4 april 2006 @ 17:11:35 #148
    140904 MLF
    Unazukin
    pi_36645588
    quote:
    Op vrijdag 17 juni 2005 18:55 schreef Martijn_77 het volgende:
    Misschien iets van tapas?
    Tapas!
    goed plan

    ik baal van verjaardagen waar ze komkommer en nootjes en chips op tafel zetten
    echt triest
      dinsdag 4 april 2006 @ 17:13:38 #149
    140904 MLF
    Unazukin
    pi_36645676
    die peppadews zijn yummieeeeeeee

    ik vier dus nooit mijn verjaardag, de laatste keer, meer dan 10 jaar terug, had ik de hele dag in de keuken gestaan, alles op tafel gezet zodat iedereen kon lopen
    wat deden ze?????????
    ze bleven zitten
    en waarom???????
    als ze opstaan kan er iemand anders gaan zitten

    als ik een etentje heb koop ik wel dingen zoals peppadews enzo
      dinsdag 4 april 2006 @ 17:14:37 #150
    81735 tuut84
    WWW.TANKMEISTERS.NL
    pi_36645712
    gehakt ballen en halve liters
    het leven is geen krentebol. anders had je wel een krent in de kont zitten
      dinsdag 4 april 2006 @ 17:16:22 #151
    140904 MLF
    Unazukin
    pi_36645780
    of indische hapjes halen
      dinsdag 4 april 2006 @ 19:39:23 #152
    43624 Martijn_77
    It was a good year
    pi_36650157
    quote:
    Op dinsdag 4 april 2006 17:13 schreef MLF het volgende:
    ik vier dus nooit mijn verjaardag, de laatste keer, meer dan 10 jaar terug, had ik de hele dag in de keuken gestaan, alles op tafel gezet zodat iedereen kon lopen
    wat deden ze?????????
    ze bleven zitten
    en waarom???????
    als ze opstaan kan er iemand anders gaan zitten
    De oplossing staantafels!!

    Anders krijg je idd echt van die zitfeestjes
    Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
      dinsdag 4 april 2006 @ 21:10:38 #153
    35189 Troel
    scherp en bot
    pi_36653659
    quote:
    Op dinsdag 4 april 2006 19:39 schreef Martijn_77 het volgende:

    [..]

    De oplossing staantafels!!

    Anders krijg je idd echt van die zitfeestjes
    Mijn ouders hebben jaren geleden twee statafels gehaald bij de Makro en die doen meerdere malen per jaar trouwe dienst.
    Heerlijk is het en ook erg knus!
    troel (de ~ (v.), ~en)
    1 [inf.] vrouw of meisje
    2 trut
    pi_36654126
    balletjes, gerookte zalm

    Ik vreet er zelf meestal nog het meest van op m'n eigen verjaardag
      Licht Ontvlambaar dinsdag 4 april 2006 @ 21:28:34 #155
    7020 Sjeen
    ...gevaarlijke vrouw...
    pi_36654400
    Zondag mijn laatste dag als twintiger gevierd... Met:
    Prikkertjes met bolletje morzarella, blaadje basilicum, cherrytomaatje
    Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus
    Indische gehaktballetjes in satesaus
    Quiche in kleine vierkantjes
    Mini krabsalade-sandwiches
    Tomaten-olijvenbrood met tapenade
    Tortillaschips met salsa

    Om het compleet te maken... veel wijn en een tap... topfeest gehad
    You can't start a fire without a spark...
    ♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
    A dirty mind is a joy forever!
    pi_36815700
    Wat een lekkere dingen staan hier zeg. Ga ik zeker een paar van uitproberen.

    Gevulde eieren:
    eieren koken en door de helft snijden
    het eigeel er uit scheppen
    eigeel + mayo + madras + klein beetje water -> mengen
    eieren vullen met dit mengsel en op elk ei een klein drupje curry

    Wat ik ook heerlijk vind is plakjes komkommer met filet Americain erop.

    Ik heb geloof ik mijn geloof in het geloof verloren.
      maandag 10 april 2006 @ 16:37:23 #157
    43624 Martijn_77
    It was a good year
    pi_36826552
    quote:
    Op maandag 10 april 2006 10:54 schreef mjammetje het volgende:
    Wat ik ook heerlijk vind is plakjes komkommer met filet Americain erop.
    Je hebt bij de AH ook van die zalm filet Americain. Die is denk ik ook erg lekker op komkommer.
    Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
    pi_36877321
    hangt af wat ik in huis heb enzo. Maar goed ik klop dit jaar iig bij m'n moeder aan voor Indische hapjes: Lemper, Risolles, Pasteitjes . Altijd succes gegarandeerd . Zelf ben ik meer voor standaard traktatie eetwaren (vernederlandst he), zoals op een stokje een shaslickachtig iets maken van knakworstjes, kaas, augurkjes, etc. Cakejes, Chips, worstenbroodjes. Als ik in een goede bui ben ham en kaasbroodjes.
      vrijdag 14 april 2006 @ 18:36:05 #159
    5324 SHARKYKING
     More than you think you are
    pi_36961183
    heeft iemand nog een suggestie voor leuke spoom of een leuk drankje bij binnenkomst?

    voor de rest al veel inspiratie uit dit topic kunnen halen
    -=( Take the way home that leads back to Sullivan Street)=-
    pi_37033500
    toastjes met salades, brie, pate enzo
    verschillende soorten worst
    kaas
    chips
    nootjes
    zoute sticks enzo
      maandag 17 april 2006 @ 18:19:45 #161
    43624 Martijn_77
    It was a good year
    pi_37038130
    quote:
    Op vrijdag 14 april 2006 18:36 schreef SHARKYKING het volgende:
    heeft iemand nog een suggestie voor leuke spoom of een leuk drankje bij binnenkomst?

    voor de rest al veel inspiratie uit dit topic kunnen halen
    Een soort alternatieve bowl met allemaal oosterse vruchten zoals ychee etc?

    Of Sangria
    Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
    pi_37038786
    Hehe als ik dit zo lees moet ik denken aan een verjaardag bij een kennis van me. Hij en zijn broer zijn beide kok en hadden echt enorme schalen met kleine hapjes gemaakt. Zijn dagen bezig geweest om alles bij elkaar te krijgen. Maar eenmaal op de verjaardag nam bijna niemand wat, iedereen dacht, ach dat lust ik toch niet Dus kijk altijd naar de gasten die je krijgt.
    Zelf vier ik me verjaardag nooit. Al die rommel in huis
    Hooguit uit eten, en lekker stappen daarna.
      maandag 5 juni 2006 @ 23:03:30 #163
    43624 Martijn_77
    It was a good year
    pi_38576541
    quote:
    Op maandag 5 juni 2006 14:54 schreef Razztwizzle het volgende:
    *Schopje want ik heb inspiratie nodig*

    Ik vier zondag m'n verjaardag, met WK-aan op de TV, buiten in de tuin

    Tot nu toe heb ik besloten dit te maken:

    Tomatentaart met zoete ui
    Pastasalade
    Dadels met spek
    Wraps met roomkaas en zalm
    Sushi (bestellen)
    Kipdrumsticks in Cola-marinade

    Heeft iemand nog leuke ideetjes, lekkere hapjes, met niet te dure/moeilijke ingrediënten?
    Tell me!
    Uit Welke hapjes verzorgen jullie op een feestje?
    Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
      zaterdag 6 januari 2007 @ 00:27:25 #164
    43624 Martijn_77
    It was a good year
    pi_45061411
    Even een schopje.

    Vier morgen mijn verjaardag dus nieuwe tips zijn welkom
    Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
    pi_45061793
    quote:
    Op zaterdag 6 januari 2007 00:27 schreef Martijn_77 het volgende:
    Even een schopje.

    Vier morgen mijn verjaardag dus nieuwe tips zijn welkom
    ipv die saaie hamdingen van vorig jaar ben je wel toe aan iets nieuws Martijn
    [Amuse] Recepten & Lepels

    Sowieso in dat topic staat vanalles, en ook in het tapas topic, verras je gasten eens!
    pi_45068507
    drie toppers: makkelijk, snel klaar, makkelijk voor te bereiden:

    HAM KAAS TAART
    - 1 pakje diepvries bladerdeeg (ontdooid)
    - drie pakjes jong belegen gesneden kaas
    - drie pakjes gekookte (schouder-) ham
    - vijf eieren, geklopt met peper en zout
    Pak een ovenschaal of springvorm en bekleed deze met bladerdeeg. Maak daarna laagjes ei-kaas-ham net zolang totdat alles op is (bewaar een beetje ei voor de bovenkant). Bedek de bovenkant ook met bladerdeeg, wat ei er overheen voor de glans. Uurtje in de oven op 190 graden. Af laten koelen, uit de ovenschaal of springvorm halen en als ie helemaal koud is blokjes of puntjes van snijden. Echt zo gebeurd en gruwelijk jummie!

    PESTO BROODJES
    -afbakstokbrood
    -groene pesto
    -tomaten (bijvoorkeur pomadori's of andere smaakvolle tomaten)
    -mozzarella
    -verse basilicum
    Snijd de nog ongebakken afbakbroodjes in schijfjes. Besmeer de schijfjes royaal met pesto, plakje tomaat er op, plakje mozzarella erop en 15 minuutjes in de oven op 200 graden totdat de kaas gesmolten is. Op een schaal leggen, vers gehakte basilicum erover strooien en warm serveren.

    MINI BROODJE KNAKWORST
    - blikje partycroissants van Danerole
    - ontbijtspek
    - mosterd
    - mini knakworstjes.
    Rol het deeg voor de partycroissants uit en maak driehoekjes. Bekleed de driehoekjes met een stukje ontbijtspek (lekker zoutig), mosterd (lekker pittig) en een knakworstje. Oprollen, 20 minuutjes in de oven en warm serveren.

    Succes!
    Alleen met zelfspot kun je overleven...
      zaterdag 6 januari 2007 @ 19:03:25 #167
    43624 Martijn_77
    It was a good year
    pi_45082860
    quote:
    Op zaterdag 6 januari 2007 00:38 schreef Bluezz het volgende:

    [..]

    ipv die saaie hamdingen van vorig jaar ben je wel toe aan iets nieuws Martijn
    [Amuse] Recepten & Lepels

    Sowieso in dat topic staat vanalles, en ook in het tapas topic, verras je gasten eens!
    We gaan idd voor morgen wel op de Tapas toer voor vanavond worden het de wraps met roomkaas en zalm en salades en kaas. Dat vinden de mensen die vanavond komen het lekkerste
    Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
    pi_46739294
    Toch maar weer een grote schop.........
    ik heb zojuist het hele topic doorgelezen maar ik vind dat er toch wel veel van hetzelfde in staat. Ik ben bijna jarig en naast mijn standaard hamkaastaart (zie een paar posts hierboven) wil ik toch wel eens wat anders rond laten gaan. (heb overigens eens een verjaardag geen hamkaastaart durven maken en dat vonden mijn gasten niet leuk )

    Tot nu toe heb ik bedacht:
    een glaasje sambasaus met aan de rand grote garnalen
    hamkaastaart (duh)
    prikkertjes met blokje kaas, druif en een walnoot
    gehaktballetjes

    Nu wil ik graag nog iets warms serveren, iets uit de oven of zo. Iets met filodeeg? Iets met stokbrood?? Ideetjes graag........
    Alleen met zelfspot kun je overleven...
      dinsdag 27 februari 2007 @ 21:00:58 #169
    139677 Curiosity
    In the devil's playground
    pi_46747510
    quote:
    Op dinsdag 27 februari 2007 17:41 schreef Tezz het volgende:
    Toch maar weer een grote schop.........
    ik heb zojuist het hele topic doorgelezen maar ik vind dat er toch wel veel van hetzelfde in staat. Ik ben bijna jarig en naast mijn standaard hamkaastaart (zie een paar posts hierboven) wil ik toch wel eens wat anders rond laten gaan. (heb overigens eens een verjaardag geen hamkaastaart durven maken en dat vonden mijn gasten niet leuk )

    Tot nu toe heb ik bedacht:
    een glaasje sambasaus met aan de rand grote garnalen
    hamkaastaart (duh)
    prikkertjes met blokje kaas, druif en een walnoot
    gehaktballetjes

    Nu wil ik graag nog iets warms serveren, iets uit de oven of zo. Iets met filodeeg? Iets met stokbrood?? Ideetjes graag........
    Mini sateetjes met stokbrood
    Bruschetta's
    “Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
      maandag 4 januari 2010 @ 12:31:34 #170
    285903 watkookjij
    watkookjij.nl
    pi_76394431
    Ik maak regelmatig op feesten en partijen lollies van paté en rode port gelei. Dit is een echte aanrader.



    Ja maakt heel simpel balletjes van paté en leg ze in de diepvries.



    Ondertussen kan je de gelei maken, maar nog niet compleet laten geleren zodat je een mooie egale structuur krijgt op je paténbolletjes!



    Doe de bolletjes op een prikker en haal door de vloeibare gelatine! Herhaal dit 3 keer!

    Groetjes Martijn

    [ Bericht 3% gewijzigd door Mirjam op 07-01-2010 12:30:40 ]
      maandag 4 januari 2010 @ 15:46:29 #171
    57571 -Mellow-
    Hobo on the loose
    pi_76400946
    quote:
    Op dinsdag 27 februari 2007 17:41 schreef Tezz het volgende:

    Nu wil ik graag nog iets warms serveren, iets uit de oven of zo. Iets met filodeeg? Iets met stokbrood?? Ideetjes graag........
    Filodeeg ( die driehoekige) vullen met een mengsel van turkse schapenkaas, olfijolie en peterselie. Oprollen en frituren.
    Kan niet missen



    ( de nog ongefrituurde rolletjes)
    'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
      maandag 4 januari 2010 @ 15:51:18 #172
    57571 -Mellow-
    Hobo on the loose
    pi_76401120
    Dit was mijn feestvoer de laatste keer:

    brownies
    gevulde druivenbladeren
    dadels omwikkeld met serranoham
    dadels gevuld met monchou en walnoot
    tapenade van o.a. tomaat, parmezaan, peterselie en knoflook
    knoflooksaus
    humus
    kruidenboter
    Turks brood voor bij de smeersels
    Lahmacun
    ovengedroogde tomaatjes met buffelmozzarella
    sigara börek (filodeeg met schapenkaas)
    peppadews
    olijfen

    'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
      maandag 4 januari 2010 @ 16:23:44 #173
    139677 Curiosity
    In the devil's playground
    pi_76402297
    quote:
    Op maandag 4 januari 2010 15:51 schreef -Mellow- het volgende:
    Dit was mijn feestvoer de laatste keer:

    brownies
    gevulde druivenbladeren
    dadels omwikkeld met serranoham
    dadels gevuld met monchou en walnoot
    tapenade van o.a. tomaat, parmezaan, peterselie en knoflook
    knoflooksaus
    humus
    kruidenboter
    Turks brood voor bij de smeersels
    Lahmacun
    ovengedroogde tomaatjes met buffelmozzarella
    sigara börek (filodeeg met schapenkaas)
    peppadews
    olijfen

    [ afbeelding ]
    “Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
      maandag 4 januari 2010 @ 17:04:40 #174
    57434 Marloes
    Digital Love
    pi_76403966
    De aardappelsalade van de appie is ook best lekker, als je zelf nog een appeltje snijdt en dat erdoor doet is ie nog lekkerder
    The more you try to erase me,
    The more that I appear.
    pi_76416572
    Zelf maak ik altijd een grote bak huzarenslaatje. Een grote bak kip-bleekselderijsalade. Bladerdeegdingen met monchou. Krieltjes uit de oven, iets plat gedrukt en daarop weer een beetje creme fraiche en rauwe ham
    pi_76443192
    Meestal staan er een paar bakjes met verschillende chips op tafel, een paar bakjes met verschillende nootjes, een kaasplankje met stokbrood voor later en meestal eten we iets van zelfgemaakte saucijzenbroodjes of patat.
    I wonder if the stars sign, the life that is to be mine. - Enya
      zondag 23 januari 2011 @ 22:44:15 #177
    3185 Adelante
    To let it go now
    pi_91776573


    ik stuitte ineens weer op dit topic en zie nog jaarlijks bovenstaande op NL verjaardagen :+
    "We meet every day at the same cafe, six-thirty and no one knows she'll be there."
    pi_91778566
    als het maar veel en lekker is
    pi_91791011
    quote:
    10s.gif Op zondag 23 januari 2011 22:44 schreef Adelante het volgende:
    [ afbeelding ]

    ik stuitte ineens weer op dit topic en zie nog jaarlijks bovenstaande op NL verjaardagen :+
    Jezus. :')
    Dikke plakken, dan zitten de mensen lekker snel vol!

    Ik ben op 30 juli jarig, dus dat is bijna altijd BBQ-en. En "mediterraan-achtige" hapjes. Nachos todos. Sushi. Ik heb er altijd wel lol in om voor het feest een middag in de keuken te staan. :)
    Mijn foto's op Flickr!
    [b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
    Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
    pi_91804217
    sowieso monchou- en appeltaart. ook nog chips, toastjes en bij veel visite diverse warme en koude hapjes als wraps, pasteitjes, worstenbroodjes etc. wil eens een keer iets leukers :)
    Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
      donderdag 27 januari 2011 @ 18:51:08 #181
    289550 Paarse_Kiwi
    Mét roze lakschoentjes!
    pi_91952172
    Iemand nog goede ideeen voor zoete hapjes? Met hartige hapjes kom ik een heel eind maar die wordt ik ook een beetje zat. Maar ik wil ook geen hele taarten bakken... iemand ideeen voor zoetige hapjes?
    Je gevoel is er om keuzes te maken. Je verstand om de keuzes te begrijpen.
    pi_92039287
    quote:
    1s.gif Op donderdag 27 januari 2011 18:51 schreef Paarse_Kiwi het volgende:
    Iemand nog goede ideeen voor zoete hapjes? Met hartige hapjes kom ik een heel eind maar die wordt ik ook een beetje zat. Maar ik wil ook geen hele taarten bakken... iemand ideeen voor zoetige hapjes?
    Bladerdeeg met kersen vullen en afbakken in oven
    Chocolade smelten met boter en honing en muesli toevoegen, storten op bakpapier en af laten koelen
    pi_92040084
    Binnenkort, komende maandag weer n feestje, hier komt op tafel:

    -Verschillende soorten lekker brood (ciabatta met olijf, rustiek stokbrood, turks brood)
    -Diverse dipjes (hummus, home-made tzatziki, mangoroomkaas-spread, paprika-feta spread)
    -Gevulde dadels en abrikozen
    -Spiesjes met mozzarella, tomaat en basilicum
    -Gevulde eieren
    -Flapjes met feta, gebakken ui, olijven en een chilipepertje
    -Nacho's met home-made guacamole dip
    -Cayun aardappels met sour-cream dip
    -Appelflapjes
    -Turks fruit
    -Baklava
    -Citroenkoekjes
    -Kaneelcake
    -Chocolade

    Heb er zin in :9
    Leftist Vegan Long Haired Witch
    Revolutionary Anarchist
    No material girl, No extremist, Critical Thinker.
    XXX Straight Edge XXX
    pi_92043354
    Ik verzorg vanavond de hapjes op een bruiloftsfeestje:

    Hapjes op tafel:
    - visbordje (diverse soorten vis en garnalen met zelfgemaakte coctailsaus)
    - hamkaas-taart (een hartige taart met -jawel- ham en kaas en ei)
    - wraps (gevuld met kruidenroomkaas, kropsla en achterham)
    - gehaktballetjes in tomatensaus (warm)

    Hapjes om mee rond te gaan:
    - ciabatta met beenham (en honing/mosterdsaus)
    - Kipspiesjes (pikant gekruid met knoflooksaus)
    - Pigs in a blancket (coctailworstjes/ontbijtspek/mosterd in croissantdeeg)
    - pestobroodjes (stokbrood met groene pesto/tomaat/mozerella (warm))
    Alleen met zelfspot kun je overleven...
      zaterdag 29 januari 2011 @ 17:48:44 #185
    139677 Curiosity
    In the devil's playground
    pi_92046995
    quote:
    1s.gif Op zaterdag 29 januari 2011 16:18 schreef Tezz het volgende:
    Ik verzorg vanavond de hapjes op een bruiloftsfeestje:

    Hapjes op tafel:
    - visbordje (diverse soorten vis en garnalen met zelfgemaakte coctailsaus)
    - hamkaas-taart (een hartige taart met -jawel- ham en kaas en ei)
    - wraps (gevuld met kruidenroomkaas, kropsla en achterham)
    - gehaktballetjes in tomatensaus (warm)

    Hapjes om mee rond te gaan:
    - ciabatta met beenham (en honing/mosterdsaus)
    - Kipspiesjes (pikant gekruid met knoflooksaus)
    - Pigs in a blancket (coctailworstjes/ontbijtspek/mosterd in croissantdeeg)
    - pestobroodjes (stokbrood met groene pesto/tomaat/mozerella (warm))
    Stuur even een route beschrijving :9 , :D
    “Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
      zaterdag 29 januari 2011 @ 18:48:40 #186
    324016 ZwarteStaafSlaaf
    Zwarte pikken pijp ik graag
    pi_92049081
    tortilla raps met room-kruidenkaas, daarin gaat rauwe zalm en rucola sla. Oprollen en in kleine rolletjes snijden, sate prikkertje erin en dat is een heerlijke snack, en niet een zo vet.

    Goede Tip
    Zo nu eerst een pik
      zaterdag 29 januari 2011 @ 18:49:28 #187
    324016 ZwarteStaafSlaaf
    Zwarte pikken pijp ik graag
    pi_92049116
    quote:
    1s.gif Op zaterdag 29 januari 2011 16:18 schreef Tezz het volgende:
    Ik verzorg vanavond de hapjes op een bruiloftsfeestje:

    Hapjes op tafel:
    - visbordje (diverse soorten vis en garnalen met zelfgemaakte coctailsaus)
    - hamkaas-taart (een hartige taart met -jawel- ham en kaas en ei)
    - wraps (gevuld met kruidenroomkaas, kropsla en achterham)
    - gehaktballetjes in tomatensaus (warm)

    Hapjes om mee rond te gaan:
    - ciabatta met beenham (en honing/mosterdsaus)
    - Kipspiesjes (pikant gekruid met knoflooksaus)
    - Pigs in a blancket (coctailworstjes/ontbijtspek/mosterd in croissantdeeg)
    - pestobroodjes (stokbrood met groene pesto/tomaat/mozerella (warm))
    Die wraps zijn echt heerlijk
    Zo nu eerst een pik
    pi_92049261
    quote:
    1s.gif Op zaterdag 29 januari 2011 17:48 schreef Curiosity het volgende:

    [..]

    Stuur even een route beschrijving :9 , :D
    Haha het is niet mijn bruiloft! Ik verzorg 'slechts' de hapjes (bij wijze van huwelijkscadeautje). Vind het wel eng, is de eerste keer dat ik het voor anderen doe en ik hoop dat alles gewoon perfect gaat natuurlijk.....
    Alleen met zelfspot kun je overleven...
      zaterdag 29 januari 2011 @ 20:12:01 #189
    82814 BBQ-kip
    never say no to panda!
    pi_92052331
    quote:
    1s.gif Op zaterdag 29 januari 2011 18:48 schreef ZwarteStaafSlaaf het volgende:
    tortilla raps met room-kruidenkaas, daarin gaat rauwe zalm en rucola sla. Oprollen en in kleine rolletjes snijden, sate prikkertje erin en dat is een heerlijke snack, en niet een zo vet.

    Goede Tip
    Je bedoelt waarschijnlijk koudgerookte zalm. Maar zowel zalm als room-kruidenkaas zijn allebei hartstikke vet.
    Niet dat ik daarmee zit, op een feestje moet je niet de calorieën (en vetten) gaan zitten tellen.
    Wil je afvallen, dan eet je maar niks of minder ;)
    Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
      zaterdag 29 januari 2011 @ 20:15:13 #190
    82814 BBQ-kip
    never say no to panda!
    pi_92052462
    Gisteren als avondeten gegeten maar ook erg lekker voor een feestje:

    Blik AH vers pizzadeeg met potje tomatensaus (zit erbij) uitrollen, tomatensaus erover smeren.
    Dan gegrilde paprika (uit pot, het goedkoopst en lekkerst uit de Turkse winkel) erover, zwarte olijven en geitenkaas (zachte, Bettine/chèvre doux ofzo).
    Dan 20 min. in de oven en in stukken snijden, erg lekker.

    Je kunt het deeg ook natuurlijk in leuke vormpjes snijden voor het bakken en apart opmaken, maar daar ben ik te druk voor tijdens een feestje. De pizzasnijder erdoorheen jassen na het bakken is genoeg vind ik.
    Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
      zaterdag 29 januari 2011 @ 20:29:26 #191
    57434 Marloes
    Digital Love
    pi_92052965
    quote:
    1s.gif Op donderdag 27 januari 2011 18:51 schreef Paarse_Kiwi het volgende:
    Iemand nog goede ideeen voor zoete hapjes? Met hartige hapjes kom ik een heel eind maar die wordt ik ook een beetje zat. Maar ik wil ook geen hele taarten bakken... iemand ideeen voor zoetige hapjes?
    De petit fours van de Hema vind ik erg lekker, met marsepein, witte chocola, jam en bitterkoekjes geloof ik.
    Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan O-)
    Fotootje: http://www.flickr.com/pho(...)80/in/photostream/#/
    O+
    The more you try to erase me,
    The more that I appear.
    pi_92053534
    quote:
    1s.gif Op zaterdag 29 januari 2011 18:53 schreef Tezz het volgende:

    Haha het is niet mijn bruiloft! Ik verzorg 'slechts' de hapjes (bij wijze van huwelijkscadeautje). Vind het wel eng, is de eerste keer dat ik het voor anderen doe en ik hoop dat alles gewoon perfect gaat natuurlijk.....
    En wij weten dat je het kan Tezzie :* Gaat het goed met je? Kom je binnenkort ff bijbeppen in de sc?
      Moderator / Redactie Sport zaterdag 29 januari 2011 @ 21:36:38 #193
    92686 crew  borisz
    Keurmeester
    pi_92055592
    Hier een visschotel, en verschillende hapjes uit de frituur deden het erg goed gisteravond :P.
    winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
    pi_92271800
    een favoriet bij ons zijn saucijzenhapjes:
    diepvriesbladerdeeg ontdooien
    de inhoud van saucijzen/braadworsten eruitknijpen
    salie (gedroogd) en maggi door t worstvlees mengen
    rolletjes worst op t bladerdeeg, dichtplakken, in 4 of 5 stukjes snijden, inprikken met een vork
    bestrijken met ei en 20 minuten bakken.

    klinkt heel simpel, is het ook, maar verdomd lekker en hoe veel ik er ook maak, ze gaan altijd op. ook koud lekker.

    vorige verjaardag had ik: kleine gehaktkebabjes, twee soorten chicken wings uit de oven, rauwkost met knoflookdip, spare ribs (recept van masterchef australie http://www.masterchef.com.au/braised-pork-spare-ribs.htm maar dan met kalfsspareribs)
    chips en nootjes gewoon uit de winkel.

    zoetigheid: citroencake met citroenglazuur, boterkoek gevuld met spijs, soesjes gevuld met slagroom (zelfgebakken uiteraard) met roze of chocolade of zonder glazuur. (ik heb een zwak voor dat chemische prinsesseglazuur :@)
    Kwak
      donderdag 3 februari 2011 @ 20:16:58 #195
    230558 Koeketrommel
    Trommel met koek.
    pi_92290646
    Chocolaatjes! :D
    Als je ontbijt op bed wilt slaap je maar in de keuken.
    pi_92309545
    quote:
    1s.gif Op donderdag 3 februari 2011 13:57 schreef kwakz0r het volgende:
    een favoriet bij ons zijn saucijzenhapjes:
    diepvriesbladerdeeg ontdooien
    de inhoud van saucijzen/braadworsten eruitknijpen
    salie (gedroogd) en maggi door t worstvlees mengen
    rolletjes worst op t bladerdeeg, dichtplakken, in 4 of 5 stukjes snijden, inprikken met een vork
    bestrijken met ei en 20 minuten bakken.

    klinkt heel simpel, is het ook, maar verdomd lekker en hoe veel ik er ook maak, ze gaan altijd op. ook koud lekker.

    vorige verjaardag had ik: kleine gehaktkebabjes, twee soorten chicken wings uit de oven, rauwkost met knoflookdip, spare ribs (recept van masterchef australie http://www.masterchef.com.au/braised-pork-spare-ribs.htm maar dan met kalfsspareribs)
    chips en nootjes gewoon uit de winkel.

    zoetigheid: citroencake met citroenglazuur, boterkoek gevuld met spijs, soesjes gevuld met slagroom (zelfgebakken uiteraard) met roze of chocolade of zonder glazuur. (ik heb een zwak voor dat chemische prinsesseglazuur :@)
    Een variant hierop:

    een pond half-om-half gehakt aanmaken met alles wat je lekker vindt (ik gebruik meestal paprikapoeder, een ei, zout, peper, gehakte peterselie, gehakte bieslook, stukjes rode peper, stukjes gele paprika).

    Twee velletjes bladerdeeg tegen elkaar leggen en uitrollen tot een mooie lap. Het gehakt met je handen vormen tot een worst en inrollen in het deeg. De oven in voor 40 minuutjes, af laten koelen en in plakjes snijden. Heerlijk met chilisaus!
    Alleen met zelfspot kun je overleven...
    pi_92314741
    ik vind de worst uit braadworst lekkerder dan met gehakt, omdat t was grover en smeuiger is. maar ziet er ook heel lekker uit.
    Kwak
      vrijdag 4 februari 2011 @ 14:17:56 #198
    332698 galtfactory
    RIP 08-12-2011
    pi_92323312
    Helaas is het verjaardag vieren iets wat ouderen zoals ik amper nog doen.

    Wat er wel wordt gedaan is oude vrienden uitnodigen voor een etentje en waar
    ik dan de rekening voor betaal.
    pi_92332862
    quote:
    2s.gif Op vrijdag 4 februari 2011 14:17 schreef galtfactory het volgende:
    Helaas is het verjaardag vieren iets wat ouderen zoals ik amper nog doen.

    Wat er wel wordt gedaan is oude vrienden uitnodigen voor een etentje en waar
    ik dan de rekening voor betaal.
    Ouderen zoals jij?? Hier vieren wij alle verjaardagen, of je nu 8 of 80 bent!
    Alleen met zelfspot kun je overleven...
    abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')