abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_24654198
quote:
Op donderdag 20 januari 2005 16:30 schreef Ashram het volgende:

[..]




Wij hebben een groter diversiteit van gerechten en helaas ook veel minder middelen en personeel dan een Mac.
Jij hebt niet toevallig de serie van Gordon Ramsey gevolgd die niet draaiende restaurants weer uit het dal hielp.
Ik denk dat als jullie al in paniek raken van 10 verschillende menu's je menu aan zou moeten passen.
In ieder geval de diversiteit verminderen, zeker als je de middelen en personeel niet hebt.
The only true wisdom is in knowing you know nothing. -- [b]Socrates [/b]
I know nothing, I come from Barcelona. -- [b]Manuel[/b]
  Moderator donderdag 20 januari 2005 @ 23:21:37 #152
819 crew  Gert
spreekt voor zich
pi_24659009
quote:
Op donderdag 20 januari 2005 18:30 schreef Charmian het volgende:

[..]

Jij hebt niet toevallig de serie van Gordon Ramsey gevolgd die niet draaiende restaurants weer uit het dal hielp.
Ik denk dat als jullie al in paniek raken van 10 verschillende menu's je menu aan zou moeten passen.
In ieder geval de diversiteit verminderen, zeker als je de middelen en personeel niet hebt.
Gordon! Geknipt voor slecht gerunde afhaalchinezen die restaurantje spelen.
"Those people who think they know everything, are a great annoyance to those of us who do."
pi_24660990
quote:
Op donderdag 20 januari 2005 23:21 schreef Gert het volgende:

[..]

Gordon! Geknipt voor slecht gerunde afhaalchinezen die restaurantje spelen.
of hoe t niet moet, als je die restaurans zag!
begin er dan niet aan. als je uit gaat eten, met of zonder opa, waar ook, dan wil je ook een beetje netjes bediend en behandeld worden, met iets lekkers te eten natuurlijk, je betaalt er voor, een restaurant is een bedrijf, niks meer of minder. zorgen dat je t beste verkoopt.
.die TV uitzendingen van Ramsy , is natuurlijk TV, is een goed voorbeeld hoe t niet moet,
kok zijn is een passie, organisatie, en vooral vriendelijk zijn tegenover je klanten, en daar gaat t vaak mis.
De Puta Madre
  vrijdag 21 januari 2005 @ 01:22:08 #154
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_24661377
quote:
Op donderdag 20 januari 2005 17:49 schreef SiGNe het volgende:
Soepen worden toch niet speciaal voor de klant gemaakt? die staat toch gewoon al klaar?

En er zijn in Nederland heus wel goede Chinese restaurants te vinden, je moet alleen heel erg goed zoeken.
op ons staat er altijd een pan boullion op maar groente en kruiden snij ik altijd a la minute behalve bij een party van 50 personen of meer dan heb ik de groente al afgekookt in de boullion
  vrijdag 21 januari 2005 @ 01:33:39 #155
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_24661547
quote:
Op donderdag 14 oktober 2004 14:49 schreef Lupa_Solitaria het volgende:
De meeste restaurants laten honden gewoon toe. Als ze dat niet willen, kunnen ze toch een bordje op de deur hangen?

Ik zie het smerige er trouwens niet van in als een hond keurig onder de tafel ligt. Waarom is dat smerig?
idd ik snap het ranzige er ook niet van, als je thuis bent, ligt de hond ook wel eens onder de tafel TE SLAPEN (niet bedelen uiteraard)
Toen ik 2 jaar geleden op vakantie was in Bretagne had ik mn hond ook me, toen we uit eten gingen heb ik haar gewoon meegenomen, kan die hond toch niet in de tent laten
Maargoed, personeel en andere gasten hadden groot plezier hoor, en de hond was 2 kilo zwaarder na het bezoekje aan het restaurant
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
  vrijdag 21 januari 2005 @ 01:42:16 #156
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_24661667
Als er een kat in de keuken loopt dan wil je dat toch ook niet hebben?
Huisdieren laat je gewoon thuis, het zijn geen restaurantdieren.
pi_24661672
als jouw hond goed luisterd is er geen probleem.
maar.....de meeste mensen denken ! dat hun hond goed luisterd, net als de meeste mensen met kinderen, niet dus.
honden horen niet in een restaurant. vervelende ouders die hun kinderen niet in toom houden ook niet,
De Puta Madre
  vrijdag 21 januari 2005 @ 06:13:41 #158
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_24662837
quote:
Op vrijdag 21 januari 2005 01:42 schreef Killer_Mom het volgende:
als jouw hond goed luisterd is er geen probleem.
maar.....de meeste mensen denken ! dat hun hond goed luisterd, net als de meeste mensen met kinderen, niet dus.
honden horen niet in een restaurant. vervelende ouders die hun kinderen niet in toom houden ook niet,
IDD, Kinderen schijt vervelend die door het restaurant lopen te rennen en te bhleren, en het irritantste is dat die ouders er niks aan doen
Ik mocht NOOIT lopen als we ergens gingen eten, of alleen maar wat drinken, NU waren we daar, en STRAKS mocht ik weer lopen en spelen, en was ik het daar niet mee eens zette ze me gewoon buiten "De groeten, kom maar weer naar binnen als je wel gewoon eventjes netjes kunt blijven zitten" uiteraard liet ze me niet staan, want ik was een heel lief kind en nog

Maargoed, met mn oudste hond (we hebben er 3) nooit geen problemen gehad als we dr meenamen naar een restaurant of what ever (Geen id hoe die andere 2 erop reageren, heb ze nog nooit meegenomen naar restaurant/eettent/kroeg), neem dr ook mee naar de kroeg, gaat ze lief onder de kruk liggen, en als ik bv naar de wc ga loopt ze mee, blijft ze zitten wachten bij de deur, en als we weer terug lopen gaat ze op dr plekje onder de kruk liggen, nooit geen last
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_24663125
quote:
Op vrijdag 21 januari 2005 01:33 schreef Nonneke het volgende:

idd ik snap het ranzige er ook niet van, als je thuis bent, ligt de hond ook wel eens onder de tafel TE SLAPEN (niet bedelen uiteraard)
Wij hebben geen hond thuis.
  vrijdag 21 januari 2005 @ 08:31:32 #160
8638 Ashram
World Wide Webslinger
pi_24663255
quote:
Op donderdag 20 januari 2005 18:30 schreef Charmian het volgende:

[..]

Jij hebt niet toevallig de serie van Gordon Ramsey gevolgd die niet draaiende restaurants weer uit het dal hielp.
Ik denk dat als jullie al in paniek raken van 10 verschillende menu's je menu aan zou moeten passen.
In ieder geval de diversiteit verminderen, zeker als je de middelen en personeel niet hebt.
Gelujkig raken wij nooit in paniek. Als het niet lukt, dan lukt het niet.
Daarnaast heeft de chef ook nog een principe dat hij bijna alles zelf klaarmaakt, dus vaak treden er bottlenecks op. Wij zijn "maar" een afhaalchinees, die het weliswaar zeker niet slecht doen voor deze tijden, maar wij hebben inderdaad tijd, ruimte noch middelen om ons even in een geoliede machine om te toveren.
Dit mag je wel weten, we runnen de zaak binnen het gezin, daar het onmogelijk is om nog iemand vast in dienst te nemen. Zo goed draait het niet, alleen tijdens de weekends en is het onmogelijk om GOED keukenpersoneel te nemen voor weekends. Dergelijke mensen willen natuurlijk fulltime. Logisch.

Wat betreft geld en middelen... wij kunnen dromen van de winstmarges van de shoarma en pizzeria. Weinig werk en investering en bijna pure winst draaien.
Everyone's got a bit of sadism and masochism in them, but not me, I'm 100% sadistic.
I'm going to burn in hell anyway, so why can't I ???
  vrijdag 21 januari 2005 @ 10:29:11 #161
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_24664873
quote:
Op donderdag 20 januari 2005 16:30 schreef Ashram het volgende:

Alsjeblieft zeg...hou je onzin maar voor jezelf.
Kijk maar of ze het leuk vinden als je van alles 1 besteld bij de Mac.
Natuurlijk vinden ze het niet leuk. Geen enkel restaurant vindt het leuk als de gasten 10 verschillende gerechten bestellen, want het is gewoon veel werk. Maar dat neemt niet weg dat ze er het volste recht toe hebben en dat jij als bediening of kok het daar gewoon mee moet doen. Als je het niet aankunt, kun je beter een wat kleinere kaart maken... Ofwel: If you can't take the heat, stay out of the kitchen...

Overigens heb je zeker wel goede Chinese restaurants in NL. Niet het lokale wokrestaurant en niet de afhaalchinees, maar ooit wel eens in de Wagenstraat in Den Haag geweest bijvoorbeeld?
Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
  vrijdag 21 januari 2005 @ 10:34:12 #162
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_24664944
By the way: ik ben dol op dieren, maar een hond in een restaurant is gewoon een no-no. Sommige honden luisteren namelijk niet, andere honden zijn onverzorgd of laten het hele restaurant na een regebui stinken naar natte hond... Nee, inderdaad niet iedere hond, maar het punt is dat je bij de ingang van het restaurant geen bordje kan hangen met "Sommige honden mogen niet naar binnen". En dat is dan dus jammer voor de goed-opgevoede-schoon-ruikende honden.
Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
  vrijdag 21 januari 2005 @ 12:01:39 #163
44377 Litman
Live a sunny life!
pi_24666548
quote:
Op vrijdag 21 januari 2005 10:34 schreef Hik het volgende:
By the way: ik ben dol op dieren, maar een hond in een restaurant is gewoon een no-no. Sommige honden luisteren namelijk niet, andere honden zijn onverzorgd of laten het hele restaurant na een regebui stinken naar natte hond... Nee, inderdaad niet iedere hond, maar het punt is dat je bij de ingang van het restaurant geen bordje kan hangen met "Sommige honden mogen niet naar binnen". En dat is dan dus jammer voor de goed-opgevoede-schoon-ruikende honden.
Ik heb eens meegemaakt in een eetcafé, waart een gehandicapte vrouw met een SOHO-hond binnenkwam, dat ze geweigerd werd, omdat er geen honden binnen mochten.
Toen het halve restaurant zich ermee begon te bemoeien, en er verontwaardigd werd geroepen dat het belachelijk was mocht ze met haar hond naar binnen.

De eigenaar voelde wel aan dat hij hij zich een tikje te rigide had opgesteld, en bood iedereen wat te drinken aan voor alle commotie.

die SOHO- honden zijn trouwens ongelooflijk qua gedisciplineerdheid!
"the same sun that melts the wax, hardens the clay"
  vrijdag 21 januari 2005 @ 12:43:59 #164
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_24667343
Dat vind ik dan ook een hele legitieme uitzondering inderdaad!
Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
pi_50764245
quote:
Op woensdag 13 oktober 2004 22:44 schreef Asics het volgende:
iemand anders z'n bord volschijten
lol

Ohja, dieren en kleine kinderen liever niet
  zaterdag 23 juni 2007 @ 18:59:59 #166
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_50765973
quote:
Op zaterdag 23 juni 2007 17:59 schreef PeterFinn het volgende:


lol

Ohja, dieren en kleine kinderen liever niet
Goede topickick.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_50766798
quote:
Op zaterdag 23 juni 2007 18:59 schreef golfer het volgende:

[..]

Goede topickick.
Martijn wees me op dit topic
  zaterdag 23 juni 2007 @ 20:28:15 #168
176623 SnowCockroach
fabeltastisch.
pi_50768313
Op vakantie in Egypte zaten we te eten in het restaurant van het 5-sterren hotel waar we verbleven. Het zal er vol met Russische kakkers. Ik zat met mijn vader aan een tafel in het midden van de eetzaal. Hij is nogal een boer qua manieren aangezien hij er zelf een is geweest en van zijn ouders niet echt behoorlijke etiquetten mee heeft gekregen. Toen hij klaar was met eten pakte hij de stoffen servet van tafel en begon hij daar keihard zijn neus in te snuiten. Die hele zaal kijken. Daarna keek hij mij zo aan met een blik van 'is er iets aan de hand?'. Ik geneerde me zooo.
Let's Rummikub the night away.
pi_50768479
quote:
Op zaterdag 23 juni 2007 20:28 schreef SnowCockroach het volgende:
Op vakantie in Egypte zaten we te eten in het restaurant van het 5-sterren hotel waar we verbleven. Het zal er vol met Russische kakkers. Ik zat met mijn vader aan een tafel in het midden van de eetzaal. Hij is nogal een boer qua manieren aangezien hij er zelf een is geweest en van zijn ouders niet echt behoorlijke etiquetten mee heeft gekregen. Toen hij klaar was met eten pakte hij de stoffen servet van tafel en begon hij daar keihard zijn neus in te snuiten. Die hele zaal kijken. Daarna keek hij mij zo aan met een blik van 'is er iets aan de hand?'. Ik geneerde me zooo.
dat is geen gebrek aan opvoeding, maar gewoon achterlijk gedrag mensen die niet snappen dat hun omgeving hun aanwezigheid niet wil ervaren..
  zaterdag 23 juni 2007 @ 21:03:12 #170
176623 SnowCockroach
fabeltastisch.
pi_50769163
quote:
Op zaterdag 23 juni 2007 20:35 schreef Empedocles het volgende:

[..]

dat is geen gebrek aan opvoeding, maar gewoon achterlijk gedrag mensen die niet snappen dat hun omgeving hun aanwezigheid niet wil ervaren..
Opvoeding zeg ik je! Ik ken mijn opa, die is nog erger.
Als mijn moeder de opvoeding aan mijn vader had overgelaten dan zat ik waarschijnlijk ook mijn eten te prakken en naar binnen te schuiven. Om het vervolgens met koffie weg te spoelen.
Let's Rummikub the night away.
pi_51027000
Ik kom vaak in Goeree en daar is de visafslag op de vrijdag. De sloepen varen de hele week en de verse vis is dus op de vrijdag en de zaterdag.
De slechtste dag om vis te eten.. donderdag
  zondag 1 juli 2007 @ 14:55:41 #172
183620 sn7475
"Nunc aut Nunquam"
pi_51028226
je moet maar durven
pi_51034082
Mijn tante (new rich, kinderloos maar mét hond) vroeg pas in een restaurant of ze het overgebleven vlees mee mocht nemen voor de hond. Ik schaamde me rot. Zeg dan nog dat je het voor jezelf mee wilt nemen... Maar zijn ziet dat echt als eer: de kok heeft dan blijkbaar iets bereid wat zelfs goed genoeg is voor haar hond.

Maar voor een kok is zoiets toch echt een belediging?
pi_51036372
quote:
Op vrijdag 15 oktober 2004 00:33 schreef Killer_Mom het volgende:

[..]

staat ruig, niet dus,
sukkels, maar dat is ook not done , strebers.
of je moet een arts, of brandweerman zijn, oproepdienst.
in dat geval ga je niet voor zoveel geld uiteten, je weet dat je weg geroepen wordt,
dus, sukkels
Er zijn meerdere beroepen waarbij je gewoon bereikbaar moet zijn.
Mijn ouders zijn camping eigenaar, in de winter is het vaak erg rustig (zeg maar gerust; niks te doen) op de camping, maar je moet wel bereikbaar zijn, mocht iemand bellen met een probleem of wat dan ook.
pi_51037752
Eten in restaurants is naast lekker, ook nog eens hartstikke leuk. Echter...
Zoals al eerder genoemd:
-Honden en eventuele andere huisdieren horen niet in restaurants.
Een SOHO hond daargelaten, natuurlijk. Naast dat een hond vaak niet al te fris ruikt, horen dieren en eten niet bij elkaar. Mits op bord en goed bereid. Als ik in een restaurant zit, en iemand heeft daar een hond, vind ik het eten al niet lekker meer. Let wel, ik ben dol op dieren (levend en bereid) maar als ik zit te eten wil ik niet het idee hebben dat er vlooien op m'n broek kunnen springen of dat er een penetrante geur hangt.
Verder vind ik het ook nog behoorlijk onbeschoft. Er zijn namelijk behoorlijk veel mensen die allergisch zijn voor hondenharen.
-Kinderen. Mits goed opgevoed mogen wat mij betreft best mee. Maar laat ze dan op een stoel zitten en niet door het hele restaurant rennen. Ook schreeuwen is iets dat niet gewaardeert wordt in een beetje een goed etablisiment. McD is weer iets anders, natuurlijk.
Zoals iemand al aangaf: Stiften en papier mee en de kindjes zijn rustig.
Heb zelf eens mee gemaakt dat er zo'n k*t koter door een restaurant liep en continue aan het gillen was. Na bijna een half uur zeiden de ouders er eindelijk wat van. Even later zie ik plotseling hoe een klein, afgelebbert, van chips-resten voorzien handje een sla-blad van mijn bord af pakt.

Laat ik het kort houden: De ouders hebben met een zeer kwade kop mijn eten betaald.
-Mobiele telefoons. Simpel: UIT of op stil. Uitzondering: brandweerman, politie, arts etc etc etc. Mensen dus die hun telefoon wel bij zich moeten hebben.
Wat ik ook echt not-done vind:
-net iets tè duidelijk maken dat je veel fooi geeft. "Laat die 20 euro maar zitten." half schreeuwend enzo.
-een gesprek voeren op een dusdanig volume dat de rest van de gasten mee kunnen genieten.
-"Wat duurt dat lang." "Waar blijft het eten?" etc etc.
-"Wat wilt U bij Uw maaltijd drinken?" "Cola!"
pi_51037992
quote:
Op zondag 1 juli 2007 20:51 schreef mien-moeke het volgende:
-Mobiele telefoons. Simpel: UIT of op stil. Uitzondering: brandweerman, politie, arts etc etc etc. Mensen dus die hun telefoon wel bij zich moeten hebben.
Ook die mensen kunnen hun telefoon op de trilstand zetten. Iedereen kan een goede reden hebben om bereikbaar te moeten zijn, helemaal geen probleem. Zet de telefoon op trillen en excuseer je even als dat ding af gaat en loop naar de garderobe om het gesprek aan te nemen. Niemand heeft er last van op die manier.
Suiker en melk is voor mensen die geen koffie lusten
pi_51039990
quote:
Op zondag 1 juli 2007 20:58 schreef reclamedoos het volgende:

[..]

Ook die mensen kunnen hun telefoon op de trilstand zetten. Iedereen kan een goede reden hebben om bereikbaar te moeten zijn, helemaal geen probleem. Zet de telefoon op trillen en excuseer je even als dat ding af gaat en loop naar de garderobe om het gesprek aan te nemen. Niemand heeft er last van op die manier.
eensch
pi_51043095
quote:
Op zondag 1 juli 2007 20:58 schreef reclamedoos het volgende:

[..]

Ook die mensen kunnen hun telefoon op de trilstand zetten. Iedereen kan een goede reden hebben om bereikbaar te moeten zijn, helemaal geen probleem. Zet de telefoon op trillen en excuseer je even als dat ding af gaat en loop naar de garderobe om het gesprek aan te nemen. Niemand heeft er last van op die manier.
Ik zou zeggen gewoon uit...
Laatst moest ik ook wel even een spoedtelefoontje plegen tussendoor, dan loop ik even weg, pak mijn telefoon uit de jaszak, zet hem aan, loop naar een rustige plek waar niemand er last van heeft, voer mijn gesprek, doe de telefoon weer uit, stop hem weer in mijn jaszak en ga weer terug naar mijn plek. En als het niet bloedspoed is dan wacht ik gewoon tot na het eten. Trouwens ook de eerste keer dat ik gebeld heb tijdens een restaurantbezoek... ik zet hem gewoon altijd uit. Dan hebben ze maar pech gehad. Als het belangrijk is, kunnen ze de voicemail wel inspreken...

Edit: uitzonderingen zoals brandweer, artsen en andere mensen die bereikbaar moeten zijn om dergelijke dringende redenen kunnen hem natuurlijk gewoon op stil zetten ipv uit.
"De dwaling is de moeder van het inzicht."
"Intelligentie gaat niet om wat je weet maar om wat je doet met wat je weet."
"If you think education is expensive, try ignorance"
LinkedIn profiel
  zondag 1 juli 2007 @ 23:16:39 #179
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_51043521
Brandweer, etc. hebben een beeper mee als ze dienst hebben..
Het enige wat ze hoeven doen is kijken naar het bericht en naar de kazerne gaan.
(Een vriendin van me is brandweervrouw)
  woensdag 4 juli 2007 @ 01:44:02 #180
64479 Omnifacer
Alles geven!11
pi_51117172
Ik werk zelf in een eetcafé, en ik kan woest worden wanneer mensen aan mn lijf zitten om mijn aandacht te vragen. Dan trekken ze aan mijn mouw terwijl ik in een kort gesprekje ben met een tafel over wat ze willen bestellen, dus negeer ik, en dan doen ze het nog een keer. Ober of geen ober, zulke mensen zit ik dus echt snoeihard te kakken, het liefste zo dat iedereen het hoort. Vooral met terras. Bah.

Ik heb ook 2 keer gehad dat van die bijdehante dagjesmensen naar binnen gingen bellen om te bestellen. Eén keer hadden ze al hoofdgerecht op, en ze zaten me de hele tijd te irriteren. De druppel was dat ze schijtlollig naar binnen gingen bellen om te vragen naar die ober met zijn sjagrijnige hoofd, of het nagerecht er al aan kwam. Toen heb ik de rekening uitgedraaid en ze van het terras getrapt. Opgerot.
pi_51117308
quote:
Op donderdag 14 oktober 2004 15:27 schreef Hik het volgende:
"Nee mevrouw, wij hebben géén kindermenu met een pino-kroket!"
.
pi_51121390
Het kan me nog niet eens zo heel veel schelen dat een hond an sich aanwezig is, maar het probleem met honden is wél dat je ze bijna allemaal ruiken kunt. Het is iets dat hondebezitters en vast ook zat andere mensen niet zo merken, maar als je ook maar 'n béétje een gevoelige neus hebt dan ruik je het écht wel als er twee tafels verderop een hond onder een tafel ligt te slapen. En dat vind ik hartstikke onsmakelijk en eetlustverpestend. Ik snap wel dat het voor veel hondenbezitters geen punt is omdat ze hun eigen hond niet ruiken, maar ik persoonlijk heb liever tien rokende tafeltjes om me heen (en ik rook zelf niet!) dan één klein hondje onder andermans tafel.
Overigens ken ik maar heel weinig restaurants waarin dieren uberhaupt toegelaten worden. Bij informele eetcafé's is het wat anders, maar op plekken waar mensen écht hun best staan te doen op eten moet je je huisdieren doorgaans gewoon thuislaten.
pi_51132857
Wat ik zelf vervelend is dat ik op veel plekken, als de borden zijn opgehaald ed. zo ontzettend lang moet wachten voor ze nog een keer langskomen (voor de rekening of iets anders).
Have fun...
  woensdag 4 juli 2007 @ 18:15:28 #184
11803 Vivi
Computer off. Life on.
pi_51139064
quote:
Op woensdag 4 juli 2007 01:44 schreef Omnifacer het volgende:
Ik werk zelf in een eetcafé, en ik kan woest worden wanneer mensen aan mn lijf zitten om mijn aandacht te vragen. Dan trekken ze aan mijn mouw terwijl ik in een kort gesprekje ben met een tafel over wat ze willen bestellen, dus negeer ik, en dan doen ze het nog een keer. Ober of geen ober, zulke mensen zit ik dus echt snoeihard te kakken, het liefste zo dat iedereen het hoort. Vooral met terras. Bah.

Ik heb ook 2 keer gehad dat van die bijdehante dagjesmensen naar binnen gingen bellen om te bestellen. Eén keer hadden ze al hoofdgerecht op, en ze zaten me de hele tijd te irriteren. De druppel was dat ze schijtlollig naar binnen gingen bellen om te vragen naar die ober met zijn sjagrijnige hoofd, of het nagerecht er al aan kwam. Toen heb ik de rekening uitgedraaid en ze van het terras getrapt. Opgerot.
Volgens mij moet jij een andere beroepstak zoeken.
Ik adem in en kalmeer. Ik adem uit en glimlach.
  woensdag 4 juli 2007 @ 18:35:47 #185
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_51139805
quote:
Op woensdag 4 juli 2007 18:15 schreef Vivi het volgende:

[..]

Volgens mij moet jij een andere beroepstak zoeken.
Het is tekenend, de Hoereca heeft veel te veel incompetent personeel rondlopen. De enige eis schijnt te zijn dat je goedkoop bent.
Waanzin, want een kundige kelner weet veel meer werk te verzetten en verkoopt beter.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 4 juli 2007 @ 19:45:19 #186
11803 Vivi
Computer off. Life on.
pi_51142345
quote:
Op woensdag 4 juli 2007 18:35 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Het is tekenend, de Hoereca heeft veel te veel incompetent personeel rondlopen. De enige eis schijnt te zijn dat je goedkoop bent.
Waanzin, want een kundige kelner weet veel meer werk te verzetten en verkoopt beter.
Helemaal mee eens, ik heb zelf ook lange tijd in de horeca gewerkt en erger me idd dood aan de studentenhuppelkutjes m/v die niets zien, niets horen (ofwel je blik bewust ontwijken) met dienbladen waarop glazen staan te wankelen boven het hoofdje van mijn mijn baby staan te wiebelen, nog beledigd zijn ook als je er wat van zegt, je tafeltje niet afnemen, denken dat jij er zit om hun te bewonderen of toe te kijken hoe ze onderling staan te paffen en/of bij te kletsen en ga zo nog maar even door.
Ik adem in en kalmeer. Ik adem uit en glimlach.
  woensdag 4 juli 2007 @ 19:47:17 #187
11803 Vivi
Computer off. Life on.
pi_51142412
Bijvoorbeeld, zoals meneer de "ober" hierboven loopt te blaten; als je mensen even kort toeknikt en oogcontact maakt zullen ze in 99% van de gevallen nooit aan je mouw trekken omdat ze weten dat je ze hebt gezien en rustig afwachten tot je naar ze toekomt.
Wanneer ze dat wel doen (aan je mouw trekken) is de ergernis vaak al minuten lang opgelopen.

Moeilijk he
Ik adem in en kalmeer. Ik adem uit en glimlach.
  woensdag 4 juli 2007 @ 19:47:57 #188
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_51142427
quote:
Op woensdag 4 juli 2007 19:45 schreef Vivi het volgende:

[..]

Helemaal mee eens, ik heb zelf ook lange tijd in de horeca gewerkt en erger me idd dood aan de studentenhuppelkutjes m/v die niets zien, niets horen (ofwel je blik bewust ontwijken) met dienbladen waarop glazen staan te wankelen boven het hoofdje van mijn mijn baby staan te wiebelen, nog beledigd zijn ook als je er wat van zegt, je tafeltje niet afnemen, denken dat jij er zit om hun te bewonderen of toe te kijken hoe ze onderling staan te paffen en/of bij te kletsen en ga zo nog maar even door.
Geen idee hebben van de producten die ze verkopen..
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 4 juli 2007 @ 19:50:10 #189
11803 Vivi
Computer off. Life on.
pi_51142501
quote:
Op woensdag 4 juli 2007 19:47 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Geen idee hebben van de producten die ze verkopen..
Dat ergert me trouwens niet alleen in de horeca, maar ook in een cd of andere speciaalzaak, of zoals laatst, bij de apotheker, alwaar ik laatst informeerde of een bepaald medicijn in combinatie met iets anders genomen kon worden...het schaap begin vervolgens met een rood hoofd de bijsluiter te lezen..
Ja HALLO, dat kan ik zelf ook hoor.

Kundig personeel is echt een uitzondering.
Ik adem in en kalmeer. Ik adem uit en glimlach.
  woensdag 4 juli 2007 @ 19:51:38 #190
11803 Vivi
Computer off. Life on.
pi_51142552
Honden vind ik trouwens een absolute no no in een restaurant (een eetcafé bedoel ik daar dus niet mee.)
Ik adem in en kalmeer. Ik adem uit en glimlach.
  woensdag 4 juli 2007 @ 20:59:23 #191
64479 Omnifacer
Alles geven!11
pi_51145259
quote:
Op woensdag 4 juli 2007 18:15 schreef Vivi het volgende:

Volgens mij moet jij een andere beroepstak zoeken.
Hoezo? Ik krijg fooi bij het leven, ben echt wel dienstbaar aan de mensen die er zitten, maar ik heb zo mijn grenzen.
  woensdag 4 juli 2007 @ 21:01:38 #192
64479 Omnifacer
Alles geven!11
pi_51145365
quote:
Op woensdag 4 juli 2007 19:47 schreef Vivi het volgende:
Bijvoorbeeld, zoals meneer de "ober" hierboven loopt te blaten; als je mensen even kort toeknikt en oogcontact maakt zullen ze in 99% van de gevallen nooit aan je mouw trekken omdat ze weten dat je ze hebt gezien en rustig afwachten tot je naar ze toekomt.
Zo werkt het inderdaad meestal, ja. Er zijn alleen ook wel eens asociale types, die wél zomaar aan je mouw trekken. Ook als ze weten dat je ze al gezien hebt. Dan ben je in gesprek met anderen en sta je met je rug naar ze toe.

Maar ik ben blij dat jij in tenten hebt gewerkt waar dat nooit gebeurd is.
pi_51148580
Volgens mij moeten alle mensen die wat tegen kinderen in restaurants hebben 'ns naar Italië of andere Zuid-Europese landen op vakantie... Kun je lachen!
"The sunshine bores the daylights outta me!"
pi_51156333
Ik werk in een restaurant waar letterlijk en figuurlijk heel europa komt en ik ben gek op die spaanse kids. Die leven tenminste!!! Spontaan, open en goedlachs, wat wil je nog meer!
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
pi_51164283
In een eetcafe, werd het hoofdgerecht gebracht. Serveerster met twee borden: "Tagliatelle met pesto en ... eeeehhhhh .... nog iets"
pi_51165653
In Italië is de aandacht van het personeel voor kinderen soms op het genante of, in onze ogen dan..
  donderdag 5 juli 2007 @ 13:45:46 #197
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_51165804
quote:
Op donderdag 5 juli 2007 13:04 schreef appelbanaancitroen het volgende:
In een eetcafe, werd het hoofdgerecht gebracht. Serveerster met twee borden: "Tagliatelle met pesto en ... eeeehhhhh .... nog iets"
Ohhh... wat erg!
Heb ook wel eens bij een tapas restaurant gegeten waar de serveerster (NL) glashard alleen maar de nummertjes van de gerechten uitsprak. Leek net of je bij de afhaalchinees zat...
En als je dan een "pollo al ajillo" bestelt, dat ze je een beetje wazig staat aan te kijken tot het licht doorbreekt en ze blij roept: "Owwww... u bedoelt poLLo al aDJILoo!"
Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
  donderdag 5 juli 2007 @ 15:23:41 #198
11803 Vivi
Computer off. Life on.
pi_51169250
of "Taggggggliejaatellie"
Ik adem in en kalmeer. Ik adem uit en glimlach.
pi_51195877
quote:
Op donderdag 5 juli 2007 13:45 schreef Hik het volgende:

Ohhh... wat erg!
Heb ook wel eens bij een tapas restaurant gegeten waar de serveerster (NL) glashard alleen maar de nummertjes van de gerechten uitsprak. Leek net of je bij de afhaalchinees zat...
En als je dan een "pollo al ajillo" bestelt, dat ze je een beetje wazig staat aan te kijken tot het licht doorbreekt en ze blij roept: "Owwww... u bedoelt poLLo al aDJILoo!"
Je neemt je restaurant ook niet bepaald serieus als je dergelijk personeel voor je laat werken óf de mensen die je aanneemt niet even fatsoenlijk de kaart leert uit te spreken.
The real is always way ahead of what we can imagine.
  vrijdag 6 juli 2007 @ 12:22:30 #200
51221 Loontjah
Rustaaaagh
pi_51196283
Omnifacer, ik kan je goed begrijpen. Ik werk ook in een eetcafé en we hebben hier de grootste camping van Nederland, dus al dat volk uit de randstad komt dan hierheen. Mensen zien een terras en denken meteen: "He, een restaurant !!!" Toch moet ik zeggen dat wij vaak advertenties in brochures hebben staan, en daardoor veel mensen trekken. Maar mensen denken echt dat ze hier alles kunnen maken.

* gerechten van een speciaal gemaakt weekmenu veranderen
( Op het krijtbord, schnitzel met Zingarasaus..... "Nee, ik wil schnitzel met champignonsaus"...) Die sauzen maken ze niet voor hun lol. Wat een boer niet kent, vreet het dus niet. We hadden er ook Schnitzel met saus naar keuze kunnen neerzetten, maar dat is niet de bedoeling.

* klagen waar je eten blijft, nadat je wachttijd hebt vermeld, en superdruk vol terras hebt.

* klagen waarom ik zijn bestelling niet maak voor hem, en kom brengen
( we hebben 2 verschillende functies op het terras.. bediening en mensen die bestellingen opnemen)

* mensen die klagen omdat er al een "half uur" zitten. Nou sorry hoor maar als ik buiten moet opnemen, dan houd ik iedereen in de gaten, en door omstandigheden kan het wel even 2 minuten duren voordat je geholpen word hoor.

Al met al vind ik het leuk werk, en mag ik het graag doen. Gelukkig zijn er wel veel mensen die zien dat wij keihard werken, en alles zo goed mogelijk op proberen te lossen. En over de prijs mogen ze sowieso niet klagen
Sappig !!
pi_51196692
Ik heb ook een tijdje in de horeca gewerkt, maar de klanten die op zo'n terras zitten zijn jouw gasten. Gasten horen als gasten behandeld te worden en jij doet er alles aan om te zorgen dat zij gelukkig&tevreden zijn. Zijn ze dat om wat voor reden dan ook niet, dan begin je niet over het feit dat de kok vandaag maar één saus kan maken, of dat je het zo druk hebt. Nee, dan verontschuldig je je. En je kijkt wat je kan doen.

Het feit dat je daar achteraf over gaat zeuren en klagen, betekent wat mij betreft dat je gewoon niet helemaal begrijpt wat dienstbaarheid inhoudt. Dit geldt trouwens voor heel veel mensen.
The real is always way ahead of what we can imagine.
pi_51196735
quote:
Op vrijdag 6 juli 2007 12:22 schreef Loontjah het volgende:
( we hebben 2 verschillende functies op het terras.. bediening en mensen die bestellingen opnemen)
Dit systeem heb ik nooit begrepen... Waarom zou dit efficiënter zijn?
"The sunshine bores the daylights outta me!"
pi_51197148
quote:
Op vrijdag 6 juli 2007 12:35 schreef W1ZZ het volgende:

Dit systeem heb ik nooit begrepen... Waarom zou dit efficiënter zijn?
Efficiënt of niet, het komt heel onsympathiek over. Volgens mij kun je een terras beter in 'wijken' verdelen. Zo deden wij dat in ieder geval.
The real is always way ahead of what we can imagine.
  vrijdag 6 juli 2007 @ 12:50:32 #204
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_51197203
quote:
Op vrijdag 6 juli 2007 12:35 schreef W1ZZ het volgende:

[..]

Dit systeem heb ik nooit begrepen... Waarom zou dit efficiënter zijn?
is het ook niet.
zit nog wel eens in amsterdam aan de singel op een terras, hanteren ze dat systeem ook.
zéér klant onvriendelijk.

2 mensen die alle bestellingen op moeten nemen (overvol terras), 4 mensen die het brengen.
de opnemers zie je zo eens per 3 kwartier, die halers en brengers veel vaker.
geef ze gewoon een bonnenboekje en laat ze opnemen, kutsysteem.
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  vrijdag 6 juli 2007 @ 12:51:40 #205
51221 Loontjah
Rustaaaagh
pi_51197246
Omdat wij een groot terras hebben, kan ik het alles beter in de gaten houden. Mensen die verhuizen, mensen die weglopen zonder te betalen. Mensen die bij een ander stel gaan zitten. Zo voorkomen wij ook dat het bier wat binnen klaar staat niet dood gaat, omdat er minimaal 2 mensen drank wegzetten. Deze blijven continue heen en weer lopen. Zij mogen geen bestellingen opnemen.
Sappig !!
  vrijdag 6 juli 2007 @ 12:56:49 #206
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_51197405
quote:
Op vrijdag 6 juli 2007 12:22 schreef Loontjah het volgende:
* gerechten van een speciaal gemaakt weekmenu veranderen
( Op het krijtbord, schnitzel met Zingarasaus..... "Nee, ik wil schnitzel met champignonsaus"...) Die sauzen maken ze niet voor hun lol. Wat een boer niet kent, vreet het dus niet. We hadden er ook Schnitzel met saus naar keuze kunnen neerzetten, maar dat is niet de bedoeling.
Dat vind ik persoonlijk wel een beetje treurig. Tuurlijk, je kunt (zeker bij een eetcafé) niet zomaar iedere saus uit je mouw schudden, dat snap ik best. Maar waarom zou iemand niet iets mogen vragen dat een klein beetje buiten de kaart gaat? Dat je niet ineens sushi of nasi kunt serveren is logisch, maar een ander sausje is echt niet heel exotisch!

Ik ben ooit in een eetcafé geweest in een piepklein plaatsje waar ze een vrij kleine menukaart hadden waarop stond vermeldt: "Mocht u een wens hebben die niet op onze kaart vermeldt staat, laat het dan even weten. Onze kok kijkt graag wat hij voor u kan betekenen". Dat getuigt wel van gastvrijheid!
Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
  vrijdag 6 juli 2007 @ 13:03:27 #207
51221 Loontjah
Rustaaaagh
pi_51197633
Bij ons is ook alles mogelijk hoor. Maar kijk; wij bieden een goedkoop 3 gangenmenu (¤ 13,50) met specialiteiten aan. Als alle klanten dit nu deden, dan heeft het geen zin. We hebben er wel veel van geleerd, nu komen vaak makkelijkere gerechten op het weekmenu, dus daar hebben we niet zo veel last van. Maar alle andere gerechten die we hebben worden vers gemaakt, dus alles kan zonder paprika, ui, champignons, of met kaas/ham/tomaat.
Sappig !!
pi_51197635
quote:
Op vrijdag 6 juli 2007 12:51 schreef Loontjah het volgende:
Omdat wij een groot terras hebben, kan ik het alles beter in de gaten houden. Mensen die verhuizen, mensen die weglopen zonder te betalen. Mensen die bij een ander stel gaan zitten. Zo voorkomen wij ook dat het bier wat binnen klaar staat niet dood gaat, omdat er minimaal 2 mensen drank wegzetten. Deze blijven continue heen en weer lopen. Zij mogen geen bestellingen opnemen.
Okee, dus jij houdt alles in de gaten maar de mensen die het wegbrengen weten überhaupt niet hoe de klanten die wat besteld hebben er uitzien. Dus in geval van verhuizing hebben ze jouw hulp weer nodig.. Je kunt volgens mij beter zoals bovenstaand al is gemeld je terras in eilanden verdelen...
"The sunshine bores the daylights outta me!"
  vrijdag 6 juli 2007 @ 13:04:11 #209
11803 Vivi
Computer off. Life on.
pi_51197661
quote:
Op vrijdag 6 juli 2007 12:22 schreef Loontjah het volgende:
Omnifacer, ik kan je goed begrijpen. Ik werk ook in een eetcafé en we hebben hier de grootste camping van Nederland, dus al dat volk uit de randstad komt dan hierheen. Mensen zien een terras en denken meteen: "He, een restaurant !!!" Toch moet ik zeggen dat wij vaak advertenties in brochures hebben staan, en daardoor veel mensen trekken. Maar mensen denken echt dat ze hier alles kunnen maken.

* gerechten van een speciaal gemaakt weekmenu veranderen
( Op het krijtbord, schnitzel met Zingarasaus..... "Nee, ik wil schnitzel met champignonsaus"...) Die sauzen maken ze niet voor hun lol. Wat een boer niet kent, vreet het dus niet. We hadden er ook Schnitzel met saus naar keuze kunnen neerzetten, maar dat is niet de bedoeling.

* klagen waar je eten blijft, nadat je wachttijd hebt vermeld, en superdruk vol terras hebt.

* klagen waarom ik zijn bestelling niet maak voor hem, en kom brengen
( we hebben 2 verschillende functies op het terras.. bediening en mensen die bestellingen opnemen)

* mensen die klagen omdat er al een "half uur" zitten. Nou sorry hoor maar als ik buiten moet opnemen, dan houd ik iedereen in de gaten, en door omstandigheden kan het wel even 2 minuten duren voordat je geholpen word hoor.

Al met al vind ik het leuk werk, en mag ik het graag doen. Gelukkig zijn er wel veel mensen die zien dat wij keihard werken, en alles zo goed mogelijk op proberen te lossen. En over de prijs mogen ze sowieso niet klagen
Ik adem in en kalmeer. Ik adem uit en glimlach.
  vrijdag 6 juli 2007 @ 13:05:28 #210
51221 Loontjah
Rustaaaagh
pi_51197707
quote:
Op vrijdag 6 juli 2007 13:03 schreef W1ZZ het volgende:

[..]

Okee, dus jij houdt alles in de gaten maar de mensen die het wegbrengen weten überhaupt niet hoe de klanten die wat besteld hebben er uitzien. Dus in geval van verhuizing hebben ze jouw hulp weer nodig.. Je kunt volgens mij beter zoals bovenstaand al is gemeld je terras in eilanden verdelen...
Nee, want er staat een tafelnummer op het bonnetje, dus ze weten precies waar ze moeten zijn. En wie er op een tafeltje van 6 nu precies die ene Spa Blauw heeft besteld is niet relevant. Gewoon vragen, neerzetten en volgende tafel.

We hebben de eerste methode 5 jaar lang gebruikt. Been there, Done that. We hebben hiervan geleerd, en een kassasysteem is bij ons veel gemakkelijker. Ik heb hierdoor ook geen klachten gehad, ivm de bediening.
Sappig !!
pi_51198013
quote:
Op vrijdag 6 juli 2007 13:05 schreef Loontjah het volgende:
We hebben de eerste methode 5 jaar lang gebruikt. Been there, Done that. We hebben hiervan geleerd, en een kassasysteem is bij ons veel gemakkelijker. Ik heb hierdoor ook geen klachten gehad, ivm de bediening.
Correct me if I'm wrong, maar is in de horeca gastvrijheid niet belangrijker dan hoe gemakkelijk het voor de serveerster is? Alle reacties boven wijzen uit dat gasten het een vervelend systeem vinden, ikzelf ook en voor mij is het genoeg reden om niet op zo'n terras te gaan zitten. Als ik onverhoopt op een terras kom te zitten waar zo'n systeem in gebruik is krijgt de combinatie opnemer/bediener geen cent fooi. Ik ben zelf ook ober en het belangrijkste in mijn ogen is dat je mensen het gevoel geeft bediend te worden, anders zetten ze zelf hun bier wel in de koelkast en blijven ze thuis.

Maargoed, misschien iets voor een ander topic.
"The sunshine bores the daylights outta me!"
  vrijdag 6 juli 2007 @ 13:23:02 #212
51221 Loontjah
Rustaaaagh
pi_51198324
Net of ik er erg wakker van lig hoor. Ik krijg niet betaald per consumptie maar per uur. Misschien dat dat ook scheelt. Maar dat mensen het erg vinden, en dat dan nog een paar uur vol houden op het terras lijkt me sterk. In de zomerdag hebben we ook geen onbezette tafels, dus ik denk dat dat wel meevalt. Overigens is het een klein dorp, dus zo erg is het ook weer niet.
Sappig !!
  vrijdag 6 juli 2007 @ 13:27:30 #213
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_51198466
misschien kunnen we een apart terras ergernissen topic openen
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  vrijdag 6 juli 2007 @ 13:43:02 #214
121649 huize
Tumble tumble tumble
pi_51198990
quote:
Op woensdag 4 juli 2007 19:47 schreef Vivi het volgende:
Bijvoorbeeld, zoals meneer de "ober" hierboven loopt te blaten; als je mensen even kort toeknikt en oogcontact maakt zullen ze in 99% van de gevallen nooit aan je mouw trekken omdat ze weten dat je ze hebt gezien en rustig afwachten tot je naar ze toekomt.
Wanneer ze dat wel doen (aan je mouw trekken) is de ergernis vaak al minuten lang opgelopen.

Moeilijk he
Wat een onzin. Het gebeurd vaak genoeg en dan voornamelijk de 60+ mensen. Dan sta je bij een tafel de bestelling op te nemen of de kaart toe te lichten dat achter je word gevraagt onderling "drinken we nog wat". En terwijl je nog met de gasten aan het praten bent trekt die andere persoon je aan je mouw of aan je sloof. Of zoals laatst bij een vrouwelijke collega van me aan haar staart.

Als je dat bij mij flikt zal ik je zonder pardon op je nummer zetten. Ik doe mijn best om iedereen keurig en correct te bedienen en bij te staan dan verwacht ik op zn minst dat de gast zich tevens tegenover mij correct gedraagt.
How did we get from the blue lamp disco
To cracking up in San Francisco
I look at myself in a sober light
I'm not Elvis but I'm alright
  vrijdag 6 juli 2007 @ 13:50:34 #215
11803 Vivi
Computer off. Life on.
pi_51199285
quote:
Op vrijdag 6 juli 2007 13:43 schreef huize het volgende:

[..]


Als je dat bij mij flikt zal ik je zonder pardon op je nummer zetten. Ik doe mijn best om iedereen keurig en correct te bedienen
Erm...

Als je dit doet bij 60+ klanten vind ik je erg triest bezig en zeker niet geschikt voor je beroep.
Je kan zoiets ook vriendelijk, met een lach, duidelijk maken aangezien mensen, jaja het is echt waar, niet voortdurend bezig zijn met jou en op welk moment jou iets uitkomt, als bedienend personeel.
Ze zitten daar namelijk om zich met elkaar bezig te houden, raar he?
Ik adem in en kalmeer. Ik adem uit en glimlach.
  vrijdag 6 juli 2007 @ 14:00:21 #216
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_51199668
quote:
Op vrijdag 6 juli 2007 13:50 schreef Vivi het volgende:

[..]

Erm...

Als je dit doet bij 60+ klanten vind ik je erg triest bezig en zeker niet geschikt voor je beroep.
Je kan zoiets ook vriendelijk, met een lach, duidelijk maken aangezien mensen, jaja het is echt waar, niet voortdurend bezig zijn met jou en op welk moment jou iets uitkomt, als bedienend personeel.
Ze zitten daar namelijk om zich met elkaar bezig te houden, raar he?
nouja, als iemand me aan mijn staart zou trekken (heb ik niet, maar dan nog), zou ik daar ook niet al te aardig wat over zeggen, kom nou eens zeg, doe ff normaal
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_51199857
Ik vind wel dat mensen hun handen mogen thuishouden. En mensen die aan staarten trekken zou ik van het terras afflikkeren.
  vrijdag 6 juli 2007 @ 14:10:45 #218
11803 Vivi
Computer off. Life on.
pi_51200014
quote:
Op vrijdag 6 juli 2007 14:00 schreef MissyMirjaM het volgende:

[..]

nouja, als iemand me aan mijn staart zou trekken (heb ik niet, maar dan nog), zou ik daar ook niet al te aardig wat over zeggen, kom nou eens zeg, doe ff normaal
Dat gaat idd erg ver ja, had ik even overheen gelezen.
Ik adem in en kalmeer. Ik adem uit en glimlach.
  vrijdag 6 juli 2007 @ 16:05:43 #219
64479 Omnifacer
Alles geven!11
pi_51204204
quote:
Op vrijdag 6 juli 2007 13:50 schreef Vivi het volgende:
Als je dit doet bij 60+ klanten vind ik je erg triest bezig en zeker niet geschikt voor je beroep.
Je kan zoiets ook vriendelijk, met een lach, duidelijk maken aangezien mensen, jaja het is echt waar, niet voortdurend bezig zijn met jou en op welk moment jou iets uitkomt, als bedienend personeel.
Ze zitten daar namelijk om zich met elkaar bezig te houden, raar he?
Natuurlijk doe ik dat niét bij 60+, maar mijn ervaring is dat zij het lang niet alleen zijn die zoiets doen. Vaak zijn het juist vrouwen van een jaar of 45. Beetje respect opbrengen voor de oude man of vrouw is natuurlijk logisch.

Het heeft alleen allemaal te maken met de manier waarop je zelf naar je vak kijkt en waarop anderen jou benaderen. Getuige al die smiley's en cynische reacties van jou zal ik er wel naast zitten, maar volgens mij is het zo dat je als ober/barman blij moet zijn dat mensen jouw tent kiezen om hun knaken uit te geven. Daarom dien je je dienstbaar op te stellen, dat is inherent aan het vak. Als je dit niet wil of kunt, moet je een ander vak kiezen. Een paar keer heen en weer lopen voor een bepaald ingredient, een beetje een bijdehante bezoeker, ongeduldige mensen, het hoort er allemaal bij. Dienstbaarheid moet in je zitten.

Iedereen heeft echter zijn grenzen. Als bezoeker ben je namelijk te gast in iemand's etablissement, en dien je je te gedragen. Zoals gezegd moet je als werknemer veel kunnen incasseren, maar je mag best je grenzen stellen. Als mensen aan mijn lijf gaan zitten is mijn grens bereikt. Nu heb ik geen lang haar, maar als ze in mijn zij prikken, of aan mijn mouw trekken terwijl ik aan het praten ben (helemaal als ik een blad vol drank vast heb, of borden), dan is mijn grens wel bereikt. Ik heb er in het gewone leven ook een pesthekel aan als iemand ongevraagd aan mijn lijf zit, met werk dus ook. Dan vind ik dat je als ober het recht hebt hier wat van te zeggen. Als er op dat moment ook nog drankjes op mijn blad staan die bijna omvallen, of er drank over mensen heen dreigt te vallen, dan ben ik pissig, ja. Ik word er namelijk op aangekeken als die mensen een nat pak halen. Logisch toch?
  vrijdag 6 juli 2007 @ 16:14:31 #220
121649 huize
Tumble tumble tumble
pi_51204495
Nogmaals "Ik doe mijn best om iedereen keurig en correct te bedienen en bij te staan dan verwacht ik op zn minst dat de gast zich tevens tegenover mij correct gedraagt."

En dit geld dan voor alle gasten.

En Vivi, je hebt de gave om uit ieder bericht een zinnetje uit context te halen in plaats van naar de hele post te kijken...
How did we get from the blue lamp disco
To cracking up in San Francisco
I look at myself in a sober light
I'm not Elvis but I'm alright
  vrijdag 6 juli 2007 @ 16:18:15 #221
94617 Ps2K
And his space hamster Skeletor
pi_51204650
quote:
Op donderdag 14 oktober 2004 15:19 schreef MSXUser het volgende:
Da's wel een goede tip.
Ik vraag meteen om de rekening als het eten wordt geserveerd...

Verzachtende omstandigheden:
- Ik ben een aso
- Het is v/d Valk
http://www.last.fm/user/psych02k
Yes, it is perfectly reasonable that Kirk had the know-how to make the gunpowder and put together the bazooka to defeat the Gorn. That\'s why he\'s the goddamn Captain.
  vrijdag 6 juli 2007 @ 17:45:43 #222
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_51207589
Ik denk dat ik behoorlijk gastvrij was (ben, ook buiten de horeca ), maar ook voor mij zijn er grenzen... als iemand je een tikje op de arm geeft omdat ik 'm over het hoofd zie, of een goedmoedig duwtje om erlangs te kunnen... prima! Anders dan dat ben ik redelijk allergisch voor mensen die me zomaar aan gaan raken. Dus nee, geen trekken aan 'm arm, tikken op 'm kont of dat soort grappen.
Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
  vrijdag 6 juli 2007 @ 17:56:18 #223
11803 Vivi
Computer off. Life on.
pi_51207941
quote:
Op vrijdag 6 juli 2007 16:05 schreef Omnifacer het volgende:

[..]

Natuurlijk doe ik dat niét bij 60+, maar mijn ervaring is dat zij het lang niet alleen zijn die zoiets doen. Vaak zijn het juist vrouwen van een jaar of 45. Beetje respect opbrengen voor de oude man of vrouw is natuurlijk logisch.

Het heeft alleen allemaal te maken met de manier waarop je zelf naar je vak kijkt en waarop anderen jou benaderen. Getuige al die smiley's en cynische reacties van jou zal ik er wel naast zitten, maar volgens mij is het zo dat je als ober/barman blij moet zijn dat mensen jouw tent kiezen om hun knaken uit te geven. Daarom dien je je dienstbaar op te stellen, dat is inherent aan het vak. Als je dit niet wil of kunt, moet je een ander vak kiezen. Een paar keer heen en weer lopen voor een bepaald ingredient, een beetje een bijdehante bezoeker, ongeduldige mensen, het hoort er allemaal bij. Dienstbaarheid moet in je zitten.

Iedereen heeft echter zijn grenzen. Als bezoeker ben je namelijk te gast in iemand's etablissement, en dien je je te gedragen. Zoals gezegd moet je als werknemer veel kunnen incasseren, maar je mag best je grenzen stellen. Als mensen aan mijn lijf gaan zitten is mijn grens bereikt. Nu heb ik geen lang haar, maar als ze in mijn zij prikken, of aan mijn mouw trekken terwijl ik aan het praten ben (helemaal als ik een blad vol drank vast heb, of borden), dan is mijn grens wel bereikt. Ik heb er in het gewone leven ook een pesthekel aan als iemand ongevraagd aan mijn lijf zit, met werk dus ook. Dan vind ik dat je als ober het recht hebt hier wat van te zeggen. Als er op dat moment ook nog drankjes op mijn blad staan die bijna omvallen, of er drank over mensen heen dreigt te vallen, dan ben ik pissig, ja. Ik word er namelijk op aangekeken als die mensen een nat pak halen. Logisch toch?
Zoals je het beschrijft ben ik het er helemaal mee eens hoor
Ik adem in en kalmeer. Ik adem uit en glimlach.
  vrijdag 6 juli 2007 @ 18:39:59 #224
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_51209148
quote:
Op vrijdag 6 juli 2007 16:18 schreef Ps2K het volgende:

[..]

Ik vraag meteen om de rekening als het eten wordt geserveerd...

Verzachtende omstandigheden:
- Ik ben een aso
- Het is v/d Valk
-de bediening heeft er 1,5 uur over gedaan om het op tafel te krijgen en ik moet een vliegtuig halen
Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
pi_51221548
Voor het ober/runner systeem heb je minder mensen nodig omdat je bij een wijksysteem veel bij de bar op je bestelling moet wachten. Bovendien kan je mensen indelen in gevorderd (kennen de kaart en het bedrijf) en beginners zodat je uiteindelijk goedkoper uit bent aangezien beginners minder hoeven te kosten.
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')