whispers | maandag 28 juni 2004 @ 16:30 |
De grillpan:![]() Kan ik niet meer missen! Je kan er alles in grillen: vis, vlees, groenten... Het ziet er steeds erg lekker uit en je gebruikt quasi geen vet (meeste vis en vlees bevat voldoende eigen vet). Eventueel kan je vooraf een marinade maken van olie en kruiden. ![]() Wie maakt er nog gebruik van dit fantastisch stukje keukengerei? Wie heeft er grilltips? En een vraagje voor de kenners: bestaan er grillpannen voor op inductie? Dan bedoel ik niet die van gietijzer, die vind ik te zwaar en meestal te klein. Is voor een kado'tje, zelf kook ik natuurlijk op gas: there's nothing better | |
whispers | maandag 28 juni 2004 @ 16:53 |
Zal zelf - bij wijze van aanzet - al een eenvoudig receptje geven: Men neme een volledige forel. Kop af, staart af, buik open, troep eruit, schubben afschrapen. Vul de forel met een takje rozemarijn (-> kan je makkelijk zelf kweken in de tuin). Even grillen en slaatje, aardappel erbij... ![]() | |
gimme.shelter | maandag 28 juni 2004 @ 16:59 |
Heb sinds een paar maanden een grillpan van Le Creuset. Ideaal idd voor je biefstukjes en de visjes. Zo klaar allemaal en heel errug lekker! | |
Pietverdriet | maandag 28 juni 2004 @ 17:09 |
Had vroeger een gietijzeren plaat, met ribbels er op, Die zette je op het gasfornuis ipv een pannenrooster, en stookte je dan warm met de gaspitten. Ideaal en heel erg lekker. | |
RijstNatie | dinsdag 29 juni 2004 @ 23:28 |
flinke karbonaad goed kruiden met Cajun kruiden en beetje olie op het stuk vlees smeren... en gaan met die banaan ! | |
PdeHoog | woensdag 30 juni 2004 @ 00:42 |
Aaaaaaaaaaaaaaaaaah.....mijn favo pan ![]() ![]() Lekker kipfilet met cajunkruiden insmeren en dan erop ![]() ![]() ![]() | |
Koningin | woensdag 30 juni 2004 @ 11:00 |
![]() ![]() Ik heb er sinds kort eentje en mijn andere pannen komen bijna niet meer uit de kast. | |
XcUZ_Me | woensdag 30 juni 2004 @ 11:03 |
Ik heb er ook een, maar ik weet eigenlijk niet zo goed wat ik er mee moet, behalve af en toe eens een hamburgertje op grillen ![]() Misschien ligt het aan het feit dat ik geen vis lust, dus er al een hoop recepten afvallen ofzo? Heb eigenlijk een beetje spijt dat ik 'm gekocht heb, want hij staat doorgaans stof te verzamelen in de kast... | |
_oxygen_ | woensdag 30 juni 2004 @ 11:11 |
Ja ik doe mee aan de ode van de grilpan.. lekker stukje gebakken vis uit de pan met z'on mooie structuur d'r in van de ozo heerlijke mooie grilpan | |
mayolijn | woensdag 30 juni 2004 @ 17:20 |
Ja! Hebbik! Ik heb zo'n plaat net als pietverdriet had. Ik grill er, behalve vlees en vis, ook groente op. Beetje dressing erover, blokje feta erbij en smullen maar. Oh ja binnenkort wil ik gegrilde sardientjes gaan maken. Doe ik daar dan nog iets overheen nadat ze zijn gegrild? Beetje knoflookolie bijvoorbeeld? of is naturel lekker genoeg? | |
kweetgeennaam | woensdag 30 juni 2004 @ 17:39 |
Tip voor wie er ook 1 wil, met voldoende airmiles kun je er eentje gratis krijgen (en als je naar airmiles shop gaat, ben je ook niks aan verzending kwijt). Mijn moeder neemt hem zelfs mee op vakantie! Ook zalig: tonijnsteaks. Zijn te koop o.a. bij Bas van der Heijden (bij Appie Heijn nog niet gezien), per 2 uit de diepvries ca. ¤1,99; paar uur van te voren in vergiet laten ontdooien, dan ff afspoelen, insmeren met zout+peper en evt. citroensap. Drie minuten per kant en that's it! | |
kweetgeennaam | woensdag 30 juni 2004 @ 17:42 |
quote:Een tijdje geleden las ik in de Allerhande dat een top-kok adviseerde om juist vantevoren je vlees/vis met olie in te wrijven. Olie in je pan doen is dan niet nodig, en de smaak trekt er nog beter in. Zout en peper moest je volgens hem juist na afloop pas toevoegen (dit heeft een uitdrogend effect als je het voor het grillen toevoegt) De lekkerste knoflookolie maak je trouwens zelf door verse knoflooktenen (duurder dan gewone, maar llont de moeite) in een fles goede olijfolie te gooien. Ziet er nog leuk uit ook! | |
mayolijn | donderdag 1 juli 2004 @ 08:11 |
Ah, oke. Maar verbrandt de olie dan niet? Die grillpan wordt namelijk echt allejezus heet. Dat is natuurlijk ook het hele punt, maar ik heb het idee dat het met olie p het vlees meer rookt dan zonder. | |
Castor | donderdag 1 juli 2004 @ 08:39 |
Grillen ![]() Krijg er nu al trek in ![]() | |
pebbje | donderdag 1 juli 2004 @ 08:58 |
Even een vraagje over de grillpan. Ik ben zelf dol op vis, maar mijn vriendje niet zo. Is het mogelijk in de grillpan een stukje vlees EN een stukje vis te maken zonder dat het vlees naar vis smaakt? | |
kweetgeennaam | donderdag 1 juli 2004 @ 17:25 |
quote:Ik heb er zelf geen last van, als ik mijn vis met olie insmeer. De vis schroeit bij mij gelijk dicht, en sappen blijven behouden.Om eerlijk te zijn nog niet met vlees geprobeerd.... Misschien dat het volgende helpt: 1. Smeer je koude grill pan met olie in, veeg overtollige olie na een half uurtje af met stukje keukenpapier o.i.d. (krijgt je pan een soort beschermend laagje) 2. Neem niet de allergrootste gaspit die je hebt, maar de één na grootste 3. zet eventueel je gas wat lager als de pan goed op temperatuur is.... S6 ermee! quote:Ik denk het wel, smeer zowel vlees als vis vantevoren met olie in, leg ze in de pan niet te dicht bij elkaar en voeg geen extra olie meer toe. Houd er ook rekening mee, dat het ene stukje allicht een langere bereidingstijd nodig heeft dan het andere stukje.... Ik zou zeggen, probeer het gewoon een keer uit, dan weet je het. (Natuurlijk ben ik benieuwd naar het resultaat ![]() | |
kweetgeennaam | donderdag 1 juli 2004 @ 17:41 |
quote:Adressen airmilesshops: - Amstelveen: E. Rooseveltlaan 102/104, telefoon 020 - 647 51 36 - Arnhem: Looierstraat 44, telefoon 026 - 351 53 84 - Eindhoven: Keizer Karel V Singel 2, telefoon 040 - 257 41 51 - Rotterdam: Burg. van Walsumweg 528, telefoon 010 - 213 07 05 - Utrecht: Muntkade 8, telefoon 030 - 294 98 29 - Voorburg: Herenstraat 155, telefoon 070 - 387 29 36 Online bewonderen en bestellen kan hier | |
Martijn_77 | maandag 12 juli 2004 @ 17:15 |
Is deze pan ook op electrisch te gebruiken? | |
Pietverdriet | maandag 12 juli 2004 @ 17:22 |
quote:Een specifieke grillpan, of generiek grillpannen? | |
stigchel | maandag 12 juli 2004 @ 17:25 |
Ja je hebt ook grill pannen voor electrisch. En nee je kunt geen vlees en vis tegelijk grillen. Vooral vis laat vocht los en als je er een hamburger naast legt, geeft die ook weer vet af. Kijk het kan wel natuurlijk, maar alles wat in dezelfde pan ligt heeft invloed op elkaar, daar kom je gewoon niet omheen. Sterker nog als je eerst je visje bakt en daarna gelijk je vleesje er in doet smaakt dat ook naar vis. MOet je eerst je pannie weer afwassen. Daarom heb ik er ook twee ![]() | |
Martijn_77 | zondag 18 juli 2004 @ 11:32 |
quote:Ik bedoelde of er ook grillpannen zijn welke op een keramische koookplaat gebruikt kunnen worden dit omdat ze dan een dikke en glade onderkant moeten hebben. | |
BadGirly | maandag 19 juli 2004 @ 12:45 |
Ik kook bijna 2 jaar met m'n grillpannetje en hij is fantastisch!! Heerlijk sappige stukjes vlees en knapperige groente ![]() Vanavond lekker gegrilde zalm met kruiden ![]() ![]() | |
Stereotomy | dinsdag 7 september 2004 @ 17:25 |
Heeft iemand ervaring met de grillpan van Le Chef van de blokker voor net geen 20 EUR? De ribbeltjes leken me wat laag... | |
ondeugend | dinsdag 7 september 2004 @ 17:29 |
Mijn Ossehaasjes belanden altijd in de grillpan ! ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 7 september 2004 @ 17:36 |
quote:Probeer ook eens de haas niet aan stukjes, maar houd het aan 1 stuk, met vetspek omwikkelen (of ontbijtspek, nog lekkerder) en dan braden. Vervolgens ff in de oven parkeren, zodat ie van binnen warm kan worden, maar niet gaar laten worden. Vervolgens neem je hem uit de oven, en je doet er wat alufolie om en laat het ff 5 minuten rusten. Dit snij je dan aan plakken en dat serveer je. | |
Litman | dinsdag 7 september 2004 @ 18:02 |
Zelfs de goedkoopste schouderkarbonade van de Dirk smaakt heerlijk uit de grillpan!![]() | |
ondeugend | dinsdag 7 september 2004 @ 18:30 |
quote:Ik houd mijn haas altijd aan een stuk ![]() Maar bedankt voor de rest van de tip. ![]() | |
Solitarias | donderdag 9 september 2004 @ 15:57 |
quote:Ja, enorme afrader..slaat groen uit en roest na 3x gebruiken. Koop meteen een goede! | |
Solitarias | donderdag 9 september 2004 @ 15:58 |
quote:De mijne heeft dat (Le Creuset gietijzer). Dat zou dus moeten lukken? | |
Solitarias | donderdag 9 september 2004 @ 16:00 |
Courgette in plakken snijden (in de lengte richting), beetje olie erover en grillen maar. Afmaken met citroen, peper en worchestersaus! Njum! | |
BadGirly | vrijdag 10 september 2004 @ 14:41 |
quote:Vreemd, wat heb je daarmee uitgevreten dan ![]() [ Bericht 6% gewijzigd door BadGirly op 10-09-2004 14:46:46 ] | |
Stereotomy | zondag 19 september 2004 @ 23:49 |
Ik heb dus een grillpan gekocht van geen-merk met teflonlaag bij de Kijkshop voor 14 EUR. ![]() ![]() Een leuke keukentool die ik 2 jaar geleden al had gekocht: de Misto Gourmet Olive Oil Sprayer. ![]() | |
karper | maandag 20 september 2004 @ 00:45 |
grillen geweldig, een heerlijk spies met garnalen een plaat die gloeiend heet is een olie met lekker italiense kruiden en dan het moment dat de vlammen je om je oren slaan helemaal te gek. | |
speedfreakssj | maandag 20 september 2004 @ 06:53 |
heb zo'n klap dinges met 2 grillplaten. | |
Pietverdriet | maandag 20 september 2004 @ 08:53 |
quote:Grill pan met Teflonlaag? mmm Die zou ik niet gebruiken, teflon kan er niet zo tegen als het erg heet wordt, en komen er wat smerige dampen vrij. Grillpan moet van gietijzer zijn IMHO, | |
Stereotomy | maandag 20 september 2004 @ 09:32 |
quote:Ik hoop dat de EU keuringscommissies dat al voor mij hebben gecontroleerd ![]() ![]() | |
korenwolf | dinsdag 21 september 2004 @ 15:15 |
Ik heb ook zo'n el-cheapo grillpan van Le Chef (bij Blokker gehaald) en de eerste keer dat ik 'm gebruikte had ik al zoiets van: dit is kut. Alles werd zwart. Ik had gemarineerde kipsate's erop gelegd, maar die marinade begon gelijk aan te bakken. Doe ik iets verkeerd? | |
Stereotomy | dinsdag 21 september 2004 @ 15:40 |
quote:Werd alles zwart of kreeg je nette zwarte grillstrepen erop? Kan zijn dat de ribbels van Le Chef te laag zijn en er teveel olie in de marinade zat. | |
korenwolf | dinsdag 21 september 2004 @ 16:18 |
quote:De marinadesaus ging ook mee de pan in ... daar zat dus nog een hoop olie in. Het vlees lag netjes in een dikke zwarte koek ![]() | |
Stereotomy | dinsdag 21 september 2004 @ 17:38 |
Probeer de volgende keer zo min mogelijk extra marinade de pan in te kieperen. Alles wat vastplakt aan de kip is goed genoeg. Beweeg de kip niet of alleen evenwijdig aan de streepjes. Als je gaat roerbakken komt er inderdaad een zwarte koek overheen. ![]() | |
bloodymary | dinsdag 21 september 2004 @ 19:53 |
Ik ben helemaal enthousiast geraakt door dit topic. Ik wil ook een grillpan!!!!!!!! Maar wat is een goede en waar koop je die? | |
karper | dinsdag 21 september 2004 @ 22:10 |
www.kookpunt.nl heeft een mooie zag ze er mee op de beurs de kunsthalkookt mee staan meen dat ze 40 euro waren | |
Stereotomy | dinsdag 21 september 2004 @ 22:58 |
Of doe net als ik: koop bij de kijkshop eentje van 14 EUR, bevalt het, koop dan een duurdere of blijf de oude gebruiken. ![]() | |
_oxygen_ | woensdag 22 september 2004 @ 14:19 |
Je hebt ze al voor 5 euro.. en werkt redelijk goed.. | |
Ashram | zaterdag 25 september 2004 @ 00:59 |
Blokker: Le Chef Gietijzeren grillpan met redelijk hoge ribbels tegen een erg laag prijsje. Wel een beetje aan de kleine kant, maar erg goed eenmaal goed verhit. Lekker dikke pan trouwens, dus hij koelt niet zo snel af bij het erop leggen van het vlees. | |
NoSigar | zaterdag 25 september 2004 @ 01:07 |
Groente zijn in ieder geval erg lekker erop, maar het rookt allemaal nog meer dan ik doe. En dat is jammer, anders zou ik hem vaker gebruiken. (gietijzer, zonder teflon-laagje uiteraard) | |
Mayadevi | dinsdag 4 januari 2005 @ 21:24 |
Jahoeoeoeoeoe, ik heb er eentje gekregen ![]() Lekker hoor, en ik gooi er ook vegetarisch spul op, lekker met een spiesje met ui, tomaat en paprika. Van vlees heb ik niet zo`n verstand, de eerste keer dat ik er vlees op deed (varkensfiletlapjes) leken het, ondanks de marinade, net schoenzolen ![]() | |
Sabrina1981 | dinsdag 4 januari 2005 @ 22:38 |
Ik wil er ook eentje gaan kopen. Niet zo hele dure hoor, want woon nog thuis. Lijkt me wel leuk om mee te experimenteren. Het is toch zo dat je niet de pan, maar de gerechten met olie moet insmeren? | |
Mayadevi | dinsdag 4 januari 2005 @ 23:02 |
Kan je ook doen, maar dat was nou net niet de tip die ik kreeg. | |
Koningin | woensdag 5 januari 2005 @ 09:45 |
Ik heb er eentje van de IKEA. Kun je er trouwens ook shoarma in maken?? | |
melonovy | woensdag 5 januari 2005 @ 14:08 |
Jummie, de grillpan ![]() Ik vind het erg lekker om een goed stuk lamskotelet te marineren met olijfolie, citroen, knoflook en kruiden, en dan lekker grillen, delicieus! Ik kan niet wachten tot ik bevallen ben en er een lekker biefstukje op kan bereiden, hmmmm... | |
PdeHoog | woensdag 5 januari 2005 @ 14:42 |
quote:Zit me ff niet lekker te maken he ![]() | |
Den_Haag | woensdag 5 januari 2005 @ 22:41 |
Heb hem vandaag voor het eerst gebruikt. HEERLIJK!!!! en dan waren het nog wel simpele hamburgers | |
Doekes | vrijdag 7 januari 2005 @ 10:18 |
Ik heb na het lezen van dit topic gisteren ook maar een grillpan gekocht (voor ¤ 4,-- bij de Blokker, is niet duur ![]() Vandaag ga ik denk ik wat spiesjes maken met vis en groenten enzo. Heeft er iemand tips? Ik denk zelf al aan ui en paprika... | |
Rewimo | vrijdag 7 januari 2005 @ 10:41 |
Ik ga ook maar eens kijken bij Blokker denk ik, klinkt goed allemaal. Eerst maar eens een goedkope om uit te vinden of ik hem vaker zal gebruiken. Als dat zo is kan ik later altijd nog een duurdere versie aanschaffen. | |
drdolittle | maandag 10 januari 2005 @ 16:30 |
Ik heb vanmiddag een grilpan gekocht bij de Hema. Er zitten maar 8 ribbelts op, ze staan zo'n 2 cm uit elkaar en zijn helemaal niet hoog... Heb ik nu een miskoop gedaan??? Of kan ik hier toch wel wat smakelijks mee maken. [ Bericht 1% gewijzigd door drdolittle op 10-01-2005 16:40:31 ] | |
Doekes | maandag 10 januari 2005 @ 16:39 |
quote:Mijn ribbels staan maar een millimeter uit elkaar ofzo. Ik weet niet of het gaat werken met die grote tussenruimte. Maar goed, probeer het en je weet het! Vleesch grillen rules! | |
GrotePier | woensdag 12 januari 2005 @ 00:34 |
ja hoor er bestaan ook grilpannen voor de inductie en ze werken perfect. | |
GrotePier | woensdag 12 januari 2005 @ 00:39 |
quote:let wel op als het een gieteizeren pan is NOOIT!!!! met afwasmidel afwassen... alleen met heet water. hij moet een beetje vettig blijven anders gaat hij indd roesten. | |
GrotePier | woensdag 12 januari 2005 @ 00:41 |
quote:jah indd want anders bak je het geheel nog in de olie maar je moet hem grillen. op alleen de ribbels van de pan en als je hem vult met olie werk het grileffect niet meer. en niet te veel op het vlees duwen.. | |
GrotePier | woensdag 12 januari 2005 @ 00:42 |
quote:natuurlijk kan je er shoarma in maken alleen het grileffect is weg je bakt het gewoon aan in de pan | |
GrotePier | woensdag 12 januari 2005 @ 00:44 |
quote:als het vlees alleen de ribbels raakt is er niks aan de hand maar zodra het vlees ook tussen de ribbels de pan raakt is het grileffect weg. | |
GrotePier | woensdag 12 januari 2005 @ 00:47 |
quote:je vind ze mischien te zwaar maar ze behouden wel langer de warmte het duurt even voordat hij goed heet is maar als hij heet is blijft hij heet.... en een gieteizeren pan zal nooit krom trekken en zo een dunne tefalpan zal eerder kromtrekken. | |
GrotePier | woensdag 12 januari 2005 @ 00:51 |
nog een tip voor degene die een gieteizeren grilpan gebruiken. was hem nooit met afwasmiddel maar borstel hem gewoon met heet water af. als je nou vind dat je pan vaak rookt en stinkt en je wil hem een keer echt goed schoon maken. laat de pan superheet worden echt laten roken (hij kan het hebben) en gooi er een halve kilo zout op en verhit hem gedurende 10 minuten echt op een superhoog vuur. je zal zien dat het zout alle olie en afvalstoffen uit de pan opneemt. de pan is nog nooit zo schoon geweest. let wel op voordat je de pan weer ingebruik neemt maak hem weer een keer goed heet en laat nu de schone nieuwe olie in de pan trekken en giet de rest af en hij is weer klaar voor gebruik. succes ermee. | |
GrotePier | maandag 24 januari 2005 @ 10:50 |
ach ja... | |
dennisdotcom | maandag 24 januari 2005 @ 19:17 |
Tja. Ik wil ook een grillpan kopen voor de gegrillde zalm die ik zondag voor mijn tante ga klaarmaken. Aangezien het wat mij betreft niet zo'n dure hoeft te zijn haal ik er ook wel één bij de Blokker ![]() | |
Doekes | maandag 31 januari 2005 @ 13:07 |
Is de ossehaas ook geschikt om in de grillpan te bakken? Ik heb er namelijk net een gekocht. | |
Stereotomy | maandag 31 januari 2005 @ 13:18 |
Kleine plakjes of dat hele ding? Kleine plakjes kun je net zo goed in een normale pan doen. | |
Doekes | maandag 31 januari 2005 @ 13:23 |
Het is een stukje van 128 gram, dus niet zo heel groot... | |
Pietverdriet | maandag 31 januari 2005 @ 13:26 |
128 gram ossehaas? Dat zou ik met een mes aan stukjes snijden en met een uitje, zout en peper op een broodje eten (rauw dus) | |
Aarti | dinsdag 1 februari 2005 @ 00:57 |
Grrrr iemand heeft mn grillpan (gietijzeren) besloten schoon te maken. Wat zeg ik, schoon te schrobben met zeep en Cif en zo. en nu is ie verroest. Is ie nog te redden? of flikker ik hem de prullenbak in?? | |
Pietverdriet | dinsdag 1 februari 2005 @ 01:12 |
Schrobben met azijn, en als de roest weg is met (olijf)olie inolien. | |
V.en.A | dinsdag 1 februari 2005 @ 01:17 |
Ja, is nog te redden. Nu hij toch al verpest is kan je de ergste roest weghalen met alles wat normaal niet mag, schuursponsjes, schoonmaakmiddel etc. Dan zoals eerder in het topic beschreven is loeiheet stoken met een dikke laag zout erop, eventueel herhalen. Als laatste opnieuw met olie inbranden en je pan is weer zo goed als nieuw (helaas niet als oud, maar met gebruik wordt ie wel weer beter). | |
GrotePier | dinsdag 1 februari 2005 @ 10:17 |
quote:lees effe omhoog...........daar staat precies uitgelegd hoe je hem het beste schoon kan krijgen........ | |
Doekes | donderdag 3 februari 2005 @ 16:16 |
Sta ik gisteren een lekker zalmmootje te grillen, zit ie helemaal vastgeplakt aan de grillpan ![]() Wat doe ik hier aan? | |
Stereotomy | donderdag 3 februari 2005 @ 16:20 |
Lichtjes met olijfolie bestrijken voordat je hem erop gooit? Grillpan heel heet laten worden? | |
Doekes | donderdag 3 februari 2005 @ 16:23 |
Olijfolie had ik er op gesmeerd. En is het niet zo dat hoe heter de grillpan is hoe sneller je zalmmootje vastplakt? | |
Litman | donderdag 3 februari 2005 @ 16:47 |
Het kan ook aan je pan liggen, aan gietijzeren grillpannen blijft niets plakken. Ik heb zelf een grillpan met een soort anti-aanbak laag waar álles aan blijft plakken! | |
Webkim | dinsdag 8 februari 2005 @ 14:26 |
quote:De vis even tevoren al uit de koeling halen zodat -ie een beetje op kamertemperatuur komt en -em droogdeppen met keukenpapier voor je -em gaat grillen. Zorg ervoor dat je pan wit-en-wit heet is. Hoe heter de pan, hoe minder je vlees of vis blijft kleven. | |
GrotePier | zaterdag 9 april 2005 @ 10:39 |
en niet proberen je vis en of vlees te vroeg om te draaien... | |
Pikkebaas | dinsdag 19 april 2005 @ 21:16 |
Ik wil graag een grillpan kopen voor op inductie. Waar kan ik die het beste kopen ? Mijn inductiegebeuren heeft 9 standen. Op welke kan ik het beste de pan opwarmen en op welke stand kan ik hem dan het beste terugschakelen als de pan warm is ? Ik heb nameljk al een aantal tefal-pannen (voor inductie) gesloopt, die zijn nu krom.... | |
GrotePier | dinsdag 19 april 2005 @ 22:36 |
je kan het beste gewoon een zware gieteizeren pan kopen, daar gaat in ieder geval mijn voorkeur naar uit, gewoon op stand 9 opwarmen totdat hij echt goed heet is en daarna kan je hem op stand 8 of 7 terug zetten en je product er op plaatsen..... | |
Pikkebaas | woensdag 20 april 2005 @ 17:20 |
Stand 9 ?? Is dat niet veel te sterk ?? In het boekje van de inductieplaat staat dat die stand alleen voor het aan de kook brengen van water is. Waar kan ik zo'n gietijzeren inductiebestendige wonder kopen ?? De Blokker heeft ze in elk geval niet.. | |
GrotePier | woensdag 20 april 2005 @ 23:25 |
maar 9 is een goeie stand om hem snel op temp te brengen en daarna zet je hem op een lagere stand....ehm ja een gietijzeren nee geen blokker denk ik mischien toch een beetje meer richting de kookwinkels.....het word wel een wat duurdere pan als het een gietijzeren is...maar ja dan weet je ook zeker (mits je hem goed behandeld) dat hij erg lang mee gaat. | |
whispers | donderdag 21 april 2005 @ 12:15 |
quote:Grapjas ![]() | |
Pikkebaas | dinsdag 3 mei 2005 @ 20:54 |
Ik heb er ook 1. Van Le Creuset. Paar keer gebruikt en bevalt prima. Ik was een beetje bang voor zwarte koolstrepen op m'n eten maar dat valt reuze mee. | |
LordLynx | dinsdag 3 mei 2005 @ 21:31 |
Ik ga er morgen eentje halen, iemand nog tips wat een goeie is? Ga gewoon bij een blokker ofzo kijken denk ik, en het is voor op gas. | |
DennisMoore | zondag 8 mei 2005 @ 12:00 |
Kwam er gisteren bij de Aldi eentje tegen voor zo'n 12 euro. Met teflon-anti-aanbak-laag enzo. De entrecotes gisteren (beetje ingesmeerd met olijfolie en knoflook) deden het prima, en bleven absoluut niet plakken. ![]() Maar nu vis, twee cheape kabeljauw-filets. Normaal gesproken bij 't bakken even in de bloem wentelen. Maar met een grillpan is dat niet de bedoeling he? | |
430n | maandag 9 mei 2005 @ 16:24 |
TVP? Wat betekend TVP eigenlijk???? /ontopic: Ik heb een gietijzeren grillpan, en werkt allemaal goed. Ik heb alleen problemen met het schoonmaken van dat ding. Zonder afwasmiddel o.i.d. krijg ik ze niet schoon... (Iemand zei eerder dat je ze niet moet afwassen met zeep, maar alleen met water o.i.d) | |
BBQ-kip | maandag 9 mei 2005 @ 18:22 |
TVP betekent Terug Vind Post en die zijn niet gewenst op FOK ![]() In plaats van een TVP kun je beter een leuke bijdrage leveren aan het topic, want TVP's worden vanaf nu meteen verwijderd. | |
NoSigar | woensdag 11 mei 2005 @ 23:01 |
Klopt 430n. Je moet hem eerst bewerken en daarnna alleen met mater wassen en meteen afdrogen. Zeep verwijdert de vetlaag en dat is niet de bedoeling en bakt alles de volgende keer weer aan. Je kunt desnoods misschien een sponsje gebruiken. Als je grilpan goed voorbewerkt is brandt hij dus minder snel aan. En als je hemnat laat staan heb je kans op roest. Hierboven staat nog wel ergens hoe je hem voor moet bewerken. Dit verhaal geldt overigens voor alle gietijzeren pannen zonder anti-aanbak- laag of emaille. | |
430n | vrijdag 13 mei 2005 @ 11:42 |
Ik lees twee dingen: Voorbewerken door schoon te maken, en daarna heet te stoken, met een laag zout, en daarna schoonmaken, en heet stoken met met olijfolie. Of alleen heet stoken met (olijf) olie. is dat voldoende? Ik snap die zout niet zo. | |
NoSigar | vrijdag 13 mei 2005 @ 11:47 |
Euhm, dat zout weet ik ook niet echt. Vooral die pan met olie een tijdje laten walmen. Weet iemand anders het waarom van het zout? | |
bouncing | zaterdag 14 mei 2005 @ 19:06 |
met steengrillen gooi je er zout op zodat het vlees niet aan de steen blijft plakken ![]() | |
Balthar | zaterdag 14 mei 2005 @ 19:34 |
Ik heb zo'n goedkope van de Blokker, 1x spare ribs met griekse marinade er in en jawel, zwart. Niet meer schoon te krijgen. Ja, schrobben, maar dan gaat de anti aanbaklaag (had die die wel?) er aan. | |
GrotePier | zaterdag 14 mei 2005 @ 23:07 |
quote:als je pan erg vies is en vettig....dan kan je hem, heet stoken met zout ...dan neemt al het zout alle olie op uit de pan uit alle porien komt de vuile olie en zal worden opgeslokt door het zout...en dus moet je hem daarna weer opnieuw verhitten maar dan met olie zodat alle porien weer gevuld worden met schoen olie......snappie?? | |
NoSigar | zaterdag 14 mei 2005 @ 23:52 |
Duidelijk. Dankje ![]() | |
BBQ-kip | zondag 15 mei 2005 @ 00:13 |
quote:Losweekspray! Nee, gene idee of dat werkt, maar gewoon een beetje weken werkt bij mijn (goedkopie) pan altijd erg goed, ook als hij moeilijk aangefikt is ![]() | |
Balthar | zondag 15 mei 2005 @ 07:30 |
quote:Ik zal het eens proberen. Voorlopig grill ik weer lekker met mijn grill/oventje wel lekkerder dan in de boter bakken idd. | |
430n | dinsdag 17 mei 2005 @ 10:44 |
Kijk uit met die losweekspray. Met een teflon laagje zal het wel goed gaan, maar mijn grillpan "had" en soort zwarte laag (geen teflon) en die is door de spray helemaal verdwenen. Maarreeh... schoenolie???? Kan ik niet net zo goed zonnebloem olie gebruiken? | |
BBQ-kip | dinsdag 17 mei 2005 @ 11:14 |
Er werd natuurlijk "schone" olie bedoeld, i.p.v. "schoen" olie. | |
GrotePier | donderdag 19 mei 2005 @ 15:15 |
yep sorry typfoute het moest zijn schone olie........ | |
NoSigar | donderdag 19 mei 2005 @ 18:14 |
Nou heb ik het eergisteren gedaan, het schoonmaken met zout. Het ging goed, maar ik wil het nog een keer doen, dus vandaag wat extra zout gehaald. Meteen even langs de hakkebar gegaan om een halve liter schoen-olie te kopen. De schoenmaker vertelde me dat hij het meest van die olie verkoopt aan mensen die het in de keuken gebruiken net zoals ik. Voor schoeisel wordt het zo goed als niet meer gebruikt, heowel sommige bejaarden nog zweren bij schoen-olie, maar dan heb je het ook wel gehad met de klanten. En waarom zou je ook, vandaag de dag? [ Bericht 5% gewijzigd door NoSigar op 19-05-2005 22:12:57 ] | |
Pikkebaas | donderdag 19 mei 2005 @ 18:51 |
Ik gebruik trouwens arachide olie. Die kan beter tegen hoge temperaturen. En is (volgens mij) reuk en smaakloos. | |
NoSigar | vrijdag 20 mei 2005 @ 20:19 |
Vandaag nog een keer met zout schoongemaakt. Af laten koelen, olie in gegoten, op het vuur gezet en Imperial Glory gaan installeren in de PC. Kom ik terug in de keuken staat de grilpan in brand! Waaaa. Grote vlammen en brandende olie! Als we geen metalen afzuigkap hadden, hadden we een nieuwe kunnen kopen en was de schade groot geweest. Brandje geblust door met een theedoek te wuiven (tja). Toch twee uur daarna nog gebruikt voor courgette en aubergine. En het ging prima en de pan was schoon en het was errug lekker. (overigens had mijn vriendin vorige week crostini's met veel olie in de oven onder de grill gezet. Die stonden dus ook in de oven te fikken. Dat zijn tot nu toe onze enige (keuken)brand incidenten.) Overigens: hoe slecht zijn de zwarte grill-strepen op voedsel? (ik weet het: het hoort niet, maar het gebeurd desondanks) [ Bericht 8% gewijzigd door NoSigar op 20-05-2005 20:32:11 ] | |
BBQ-kip | zaterdag 21 mei 2005 @ 01:14 |
Voor die zwarte strepen op je eten, zoek in google eens op "PAX", dan weet je het. Als je olie in een pan doet en die op het vuur zet, moet je natuurlijk NOOIT gezellig weglopen en een spel gaan installeren ![]() | |
NoSigar | zaterdag 21 mei 2005 @ 01:27 |
Ach zo'n klein brandje... Ik weet overigens wel dat zwarte aangebrande dingen kankerverwekkend kunnen zijn, maar in welke mate vroeg ik me af. Ik heb wat gegoogeld op Pax maar ik heb nog niks kunnen vinden dat verband houdt met eten. | |
BBQ-kip | zaterdag 21 mei 2005 @ 01:39 |
Ah, het moet dan ook PAK's zijn, niet PAX, sorry... En een klein brandje kan snel ene groot brandje zijn... laatst nog een echtpaar hier omgekomen door een frituurpan (zo eentje die je op het gas zet) die ze vergeten waren... | |
Pikkebaas | zaterdag 21 mei 2005 @ 09:48 |
Poly-cyclische Aromatische Koolwaterstoffen als ik me niet vergis (zonder Google ![]() | |
Ingrid19 | zaterdag 21 mei 2005 @ 17:32 |
Grillen is echt makkelijk! Wij hebben een combi ding. Waar je tosti's mee kunt maken, wafels en mee kunt grillen. Werkt perfect! Ik heb verschillende dingen gelezen. Maar als ik nou een grillpan wil kopen, welke kan ik dan het beste nemen? Die van gietijzer? En wat kost dat eigenlijk? We hebben geen mega budget. | |
goddess-in-heaven | dinsdag 21 juni 2005 @ 08:47 |
n.a.v. dit topic heb ik dan ook een grillpan gekocht, als moederdag kado om vervolgens zelf te gebruiken. Ik heb vrijdag (de eerste dag dat ik eindelijk zelf kon koken) gemarineerde biefstuk gemaakt. Damn wat was dat lekker, ik heb nog nooit zo'n mals biefstukje gehad ![]() In ieder geval aanleiding om veeeeel meer de experimenteren met de grillpan. en ik wil jullie bedanken voor de inspirerende woorden ![]() | |
habanero | woensdag 22 juni 2005 @ 17:30 |
ik gebruik zelf het liefst arachide olie/pinda olie dat kan heter worden dan olijfolie (dacht ik te weten!) | |
SiGNe | woensdag 22 juni 2005 @ 17:36 |
Ik had laatst een Saté pakket gehaald van Go-Tan (bij de Xenos te koop), demn dat was goede saté!! Aller zat erbij dus ook kruiden, ketjapmarinade, saus en stokjes, alleen het vlees ontbrak. Maar die saté'tjes deden het erg goed op m'n nieuwe grillpan (le chef ding van de blokker, werkt prima en mocht ie over een tijdje niet meer goed zijn dan koop ik wel een echt goede) Zo'n pan is wel ideaal als vervanger voor de BBQ (m'n vriendin houdt daar helaas niet zo van) Wokolie van Konimex is trouwens ook lekkere olie, kan ook loeiheet worden en het heeft een lekkere kruidensmaak. | |
bloodymary | donderdag 23 juni 2005 @ 00:45 |
Ik heb vanmiddag tosti's gebakken in de grilpan! ![]() Deze waren veel lekkerder dan uit het tosti-ijzer. Gewoon tosti's beleggen zoals je ze wilt hebben, de buitenkant met een beetje boter insmeren en de pan in. Heerlijk! Ze blijven dan lekker dik. | |
Stereotomy | donderdag 23 juni 2005 @ 00:48 |
Vandaag een 300 gram Rib-Eye lopen grillen. Lapje vlees beetje invetten met de Misto Gourmet Spray gevuld met Olijfolie, peper erop, en hoppa op de pan. Mooi patroontje maken, keren, nogmaals keren en een ander patroontje maken, laatste keer keren, en voila. Zout erop en VLEEEESCH kanen maar! ![]() | |
Black-Hole | donderdag 23 juni 2005 @ 20:20 |
Vandaag mijn IKEA grillpan voor het eerst gebruikt, simpel hamburgertje gegrilled maar damn wat is dat lekker zeg. Walmde wel behoorlijk maar niks aangebakken en een heerlijk sappig hamburgertje van binnen. Maandag maar opnieuw gebruiken en dan ook wat groenten meegrillen ![]() | |
Ingrid19 | donderdag 23 juni 2005 @ 21:07 |
![]() ![]() Enig idee wat een grillpan tegenwoordig kost? We hebben niet zo'n heel groot budget. | |
Black-Hole | donderdag 23 juni 2005 @ 21:10 |
quote:Die van mij was ongeveer ¤ 17,- bij de IKEA. | |
Blues | donderdag 23 juni 2005 @ 21:11 |
19,95 bij Blokker ![]() Ik wil er ook eentje ![]() | |
BBQ-kip | vrijdag 24 juni 2005 @ 00:49 |
Ik heb die van IKEA nu bijna 3 jaar en dat ding is perfect ![]() En nog lekker licht ook (lekker voor de polsen) | |
NoSigar | vrijdag 24 juni 2005 @ 01:19 |
Ik wil er morgen weer eens iets op bakken. Liefst een rib eye! And no Greek eye ![]() | |
BBQ-kip | vrijdag 24 juni 2005 @ 01:26 |
Je houdt maar niet op met met je Griekse ei ![]() Ribeye is wel heelerg lekker hoor! (ben stiekem jaloers op je ![]() | |
PdeHoog | vrijdag 24 juni 2005 @ 11:47 |
een kipfiletje inwrijven met kruiden en dan ietsjes olie erover heen en dan grillen ![]() Ik moet weer eens meer gaan grillen denk ik ![]() ![]() | |
SiGNe | vrijdag 24 juni 2005 @ 12:30 |
quote:de mijne was ook ¤17 maar dan bij de blokker. (en ik had ook nog 2 Rocksvijfjes dus ik hoefde maar ¤7,- te betalen ![]() | |
goddess-in-heaven | vrijdag 24 juni 2005 @ 13:08 |
Mijn grillpan was 29 euro, afgeprijsd naar 20. vanavond weer grillen. ik ga een gegrilde groente salade maken met tomaat en rode, gele en groene paprika (saus van kappertjes, balsamico, olie, peper en zout) en dan wil ik ook kalkoenfilet grillen. Iemand nog een idee voor een lekkere marinade? er is niet veel meer te vinden in de koelkast en voorraadkast (die is leeggegeten aangezien iedereen, behalve ik, over een week op vakantie gaat) wel hebben we NATUURLIJK knoflook en verschillende soorten oliën, zeezout, basilicum, munt, beetje italiaanse kruiden en alle soorten gedroogde kruiden. Dussuh ik zou zeggen: bedenk wat. Want anders kom ik toch weer uit op olie, knoflook, gember, peper en soja o.i.d. en ik weet niet of dat zo lekker is bij de salade en gebakken aardappeltjes. | |
annette28 | dinsdag 5 juli 2005 @ 12:13 |
Dag Grillliefhebbers, Eindelijk heb ik er een. Gekregen voor mn verjaardag. Nu wilde ik het helemaal goed doen en heb ik zoals in de beschrijving stond, de pan ingevet, opgewarmd en af laten koelen en dit 3x herhaald. Geprobeerd dan. Ik lette weer eens niet op en nu zit er een on-afspoelbare zwarte kring in mn pannetje. Ik heb m een paar keer afgespoeld met water en er citroensap ingegooid, laten staan op het aanrecht en nu is als klap op d vuurpijl de onderkant van de pan verroest. Wie kan mij helpen? Ik voel me helemaal schuldig ![]() | |
Pikkebaas | dinsdag 5 juli 2005 @ 13:16 |
Voor de inductie kokers. De mijne, van Le-Creuset, kostte 50 Euro bij de Bijenkorf. | |
Martijn_77 | dinsdag 5 juli 2005 @ 20:12 |
quote:Ben nog opzoek naar eentje die op keramische plaat gebruikt kan worden. | |
Pikkebaas | woensdag 6 juli 2005 @ 09:08 |
quote:Da's niet zo moeilijk. Dat zijn er aardig wat. De blokker heeft twee goede die ook op keramisch kunnen. | |
annette28 | dinsdag 12 juli 2005 @ 13:32 |
Kan niemand mij helpen????? | |
Stereotomy | dinsdag 12 juli 2005 @ 13:54 |
Wat wil je dan? Dat wij met een toverstokje gaan zwaaien zodat de roest weggaat? ![]() | |
annette28 | dinsdag 12 juli 2005 @ 14:16 |
Loser. Ik merk dat hier geen ruimte is voor vergissingen, ik neem aan dat er zo gereageerd word omdat ik, nu ik tijd heb om het hele forum door te spitten, de oplossinegn eigenlijk al beschreven zijn. Bedankt en succes met de sekte. | |
Stereotomy | dinsdag 12 juli 2005 @ 14:18 |
![]() Volgens mij ben je *en* oververhit *en* neem je teveel aan. | |
annette28 | dinsdag 12 juli 2005 @ 15:37 |
O, ....! je had niet door dat ik me afvroeg of er iemand was die weet hoe ik de roestplekken en verbrande plek weg zou kunnen krijgen. Aha! Welnu, bij deze. En het spijt mij dat ik aannam dat je mij in het ootje zat te nemen door over toverstokjes te beginnen. Het spijt mij een dergelijke opmerking richting uw persoon denken te moeten maken. | |
SiGNe | dinsdag 12 juli 2005 @ 16:40 |
Als je na een paar dagen geen antwoord hebt kan het ook zijn dat niemand een oplossing weet en je dus zelf maar verder moet zoeken, wij zijn Google niet.. ![]() | |
Pikkebaas | dinsdag 12 juli 2005 @ 19:23 |
quote: ![]() | |
dutch-mamma | dinsdag 12 juli 2005 @ 20:25 |
quote:Veel succes elders. Overigens zou het een stuk schelen als je je toon een beetje bijstelde. Maak je meer vrienden mee, ook in andere sektes. Uw sekteleidster ![]() Zo, einde discussie, en nu weer normáál on topic! ![]() | |
Stereotomy | dinsdag 12 juli 2005 @ 22:53 |
Goed, ik gebruik mijn grillpan nu bijna elke ochtend om lekkere tosti's te maken. ![]() Gooi op beide sneetjes nu achtereenvolgens een plakje kaas en een plakje ham op, en laat het geheel een minuutje of anderhalf bakken. Neem een spatel en til een belegd sneetje op van de pan. Gooi een nieuw sneetje met de boter naar beneden ervoor in de plaats, en *floep* het belegde sneetje met de belegde zijde op de nieuwe snee. Idem voor het andere sneetje. Bak het geheel nog een minuut of anderhalf aan, en voila, binnen 5 minuten een overheerlijke ham/kaas tosti. ![]() | |
whispers | dinsdag 9 augustus 2005 @ 22:57 |
quote:Graag gedaan, het inspireren van jongedames doe ik met plezier. | |
Stereotomy | maandag 12 september 2005 @ 14:56 |
Mensen, bij de Blokker is er voor EUR 3,99 (!!!!) een GIETIJZEREN grillpan van LeChef te koop met een doorsnede van ca. 25 cm. Ding is keizwaar. ![]() ![]() Niet te verwarren met de anti-aanbak-teflon pan, ook van LeChef! ![]() [ Bericht 32% gewijzigd door Stereotomy op 12-09-2005 15:03:58 ] | |
Blues | maandag 12 september 2005 @ 15:25 |
quote:En wij hebben er eentje.. Irisbonnen zijn ![]() ![]() ![]() We hebben al een scholfiletje en spinazie uitgeprobeerd ![]() Wij hebben de goeie grote Tefal, en binnenkort ook eens even tosti's erop uitproberen ![]() | |
cora4034 | maandag 12 september 2005 @ 19:21 |
Klinkt allemaal erg goed. Als je deze verhalen leest moet je bijna wel zo een ding aanschaffen. ![]() Binnenkort wordt hier in de buurt een Blokker geopend. Kijken of zo een ding op de kop te tikken valt. | |
Brentmeister | dinsdag 13 september 2005 @ 13:29 |
quote:Maar is zo'n gietijzeren pan dan wel handig? Of heeft het nog wel andere voordelen t.o.v. die anti-aanbak pan? | |
Stereotomy | dinsdag 13 september 2005 @ 13:41 |
Ja, zie een pagina terug. Een teflonpan kan eigenlijk niet tegen de grote hitte die een grilpan moet opwekken. Als ik hem heet maak, en ik kras in de teflonlaag met een vork, dan laat die ERG makkelijk los. Sowieso is de helft van het teflon verdwenen - afwas en waarschijnlijk ook koken - zodat dat niet helemaal gezond *kan* zijn. Een grilpan hoort van gegoten ijzer te zijn. ![]() | |
cora4034 | woensdag 14 september 2005 @ 17:05 |
In de plaatselijke blokker geen grillpan te krijgen ![]() Dus mijn biefstukjes moeten nog even in de vriezer blijven.... | |
Brentmeister | donderdag 15 september 2005 @ 17:55 |
quote:Ok bedankt, dan ga ik ook maar even bij de plaatselijke Blokker kijken ![]() | |
Doekes | woensdag 28 september 2005 @ 09:35 |
quote:Die heb ik! ![]() Doet 't prima! ![]() | |
Chielus | woensdag 28 september 2005 @ 16:09 |
die moet ik gaan halen. | |
Blues | woensdag 28 september 2005 @ 16:13 |
Kip gister geprobeerd, gaat ook ![]() Wij hebben wel een tefal, en je moet sowieso nooit met sop afwassen of met scherpe dingen in zo'n pan. Dus die laag houdt het heus wel hoor ![]() | |
SiGNe | donderdag 29 september 2005 @ 12:42 |
Waarom mag je eigenlijk niet met sop afwassen? laat de anti-aanbaklaag dan los? | |
cora4034 | donderdag 29 september 2005 @ 12:56 |
Ook inmiddels in het bezit van zo een ding, de biefstukjes waren ![]() | |
Blues | vrijdag 30 september 2005 @ 12:27 |
quote:De olielaag gaat er dan vanaf. En hij moet wel "vet" blijven natuurlijk ![]() Je moet het gewoon goed heet afspoelen en dan met een keukenrolpapiertje drogen. Zo hou je ze het langst goed ![]() | |
The_Verve | zondag 9 oktober 2005 @ 00:58 |
Vandaag (zaterdag) ook een grillpan gekocht. En meteen even een pepersteak erop gegooid. ![]() Geweldige uitvinding. Morgenmiddag weer ff gebruik van maken... ![]() [ Bericht 2% gewijzigd door The_Verve op 09-10-2005 01:05:03 ] | |
Erosjuhhh | zondag 9 oktober 2005 @ 12:53 |
heb hier ook een gietzijeren grillplaat (die piet ook beschreef in 1ste pagina.) en ik maak er elke dag alles op ![]() ![]() ![]() | |
Rewimo | zondag 9 oktober 2005 @ 13:13 |
Ik heb die van mij nog steeds niet gebruikt ![]() ![]() Waar kun je zo'n grillplaat eigenlijk kopen? Is natuurlijk wel handig voor grotere hoeveelheden. | |
Martijn_77 | zondag 9 oktober 2005 @ 13:37 |
quote:Volgens mij is een keer in vetten met olie voldoende. Volgens mij hoef je hem daarvoor niet speciaal te verwarmen. quote:Volgens mij gewoon bij de Blokker. Staan geloof ik bij de gourmetstellen en worden verkocht als tafelgrill | |
Blues | zondag 9 oktober 2005 @ 14:08 |
Gisteren kwam ik pannen tekort ![]() Dus heb ik eerst spekjes uitgebakken en daarna de (al gare spruitjes) meegegrild. Prima gelukt ook ![]() Echt een wonderpan ![]() | |
Pikkebaas | zondag 9 oktober 2005 @ 14:14 |
Probeer eens een zalm op de huid te grillen. Eerst even dichtschroeien aan de andere kant en dan met de huid op de grillplaat gaar grillen. Heerlijk. | |
blonde_rozebottel | woensdag 12 oktober 2005 @ 15:15 |
Ik heb gister spiesjes gemaakt op mijn grillpan maar nu bleven er restjes achter die heel erg zijn aangebakken. Restjes zijn inmiddels verwijderd maar de zwarte plekken zitten ernog. Heb de pan de hele nacht met zout en water laten staan (op aanraden van huisgenoot), werkte niet, vervolgens een paar uur in de azijn gezet (op aanraden van mijn vriend) maar werkte ook niet. Iemand tips hoe ik mijn pan kan schoonmaken zonder dus te gaan moeten schuren ![]() | |
Mirjam | maandag 24 oktober 2005 @ 22:12 |
ha, eindelijk, ik heb er 1 ! ik had er wel spijt van dat ik er geen bij de blokker had meegenomen toen ik 'm zag 5,99 bij de xenos, met afdraaibare steel ![]() binnenkort eens uitproberen | |
SiGNe | woensdag 26 oktober 2005 @ 18:01 |
quote:Ik heb 'm dan ook eindelijk gevonden bij de blokker in Zeist, 2 andere zaken in Zeist hadden 'm steeds niet. Vanavond ga ik 'm inweiden met kalkoenfilets. | |
Stereotomy | woensdag 26 oktober 2005 @ 18:08 |
quote: ![]() | |
SiGNe | vrijdag 28 oktober 2005 @ 12:32 |
Smaakt trouwens een stuk beter, zo'n gietijzeren pan. Je krijgt niet alleen grillstreepjes, maar ook een grillsmaak omdat de pan veel heter kan worden.. superpan (wel een beetje klein alleen, maar zo erg is dat ook niet) | |
piepster | vrijdag 10 februari 2006 @ 19:58 |
Hoe heet moet je de grillpan laten worden? Ik heb er net 1 gekocht bij de Xenos (gietijzer en spotgoedkoop) en er tonijnsteak in gemaakt. Van tevoren had ik hem keurig 3 keer met olie verwarmd en af laten koelen. De tonijnsteak is prima gelukt, maar het walmde als de ziekte (als in: oei, mijn rookmelder in de gang gaat af). Ik had een heel klein beetje olie met een kwastje op de pan gesmeerd. Is dat het probleem? En kan je er wel mee bakken als je helemaal geen olie in de pan smeert, of op het vlees / vis? Och, en recepten zijn naturlijk ook welkom! Wat voor groenten doen jullie in de grilpan? | |
Stereotomy | vrijdag 10 februari 2006 @ 20:09 |
Nogmaals: G E E N olie op de pan doen, maar eventueel een beetje op het te grillen product. Er komt altijd walm vanaf maar als je het in de pan doet, dan helemaal natuurlijk. | |
piepster | vrijdag 10 februari 2006 @ 20:35 |
Aha, dat verklaart een hoop. Ik had het topic wel gelezen, maar dat had ik dan schijnbaar gemist. | |
Lienekien | zondag 19 februari 2006 @ 10:53 |
quote:Ik heb ook pas een grillpan (gietijzer, merk Bourgogne) en in de 'dalletjes' tussen de grillranden blijft het bij mij ook zwart aangebakken. Ik heb 'm in warm water laten weken, toen geborsteld met een afwasborstel, maar het blijft zwart. Ik was eigenlijk maar van plan om het zo te laten. Of moet 'ie echt helemaal schoon na ieder gebruik? | |
Erosjuhhh | zondag 19 februari 2006 @ 12:30 |
ik ga af en toe gewoon met een schuursponsje over dat heen met heet water (geen zeep dus) en haal ik alles eraf... al heb ik wel een plaat en niet een pan, dus ik weet nie of t zou kunnen bijh een pan. | |
Mirjam | zondag 19 februari 2006 @ 15:38 |
ik ben de steel van mijn grillpan kwijt ![]() ![]() | |
Mini_rulez | woensdag 15 maart 2006 @ 14:17 |
*schop* Ik heb sinds kort ook een grillpan, en nou wil ik er vanavond courgette met knoflook en iets van vis op maken. Nou heb ik hier net gelezen dat het ding bruikbaar is als vervanging voor een barbecue. Misschien een n00bvraag, maar moet ik nou bang zijn dat mijn eten gaat aanbranden enzo (op een barbecue moet je sommige dingen ook in alufolie doen), of kan ik het er zonder zorgen op leggen? Dit biedt trouwens wel perspectief voor gerechtjes die je normaal alleen op de barbecue kunt maken. ![]() | |
Lienekien | woensdag 15 maart 2006 @ 14:40 |
Je kunt in een grillpan klaarmaken wat je anders op de barbecue gooit. Dat wil niet zeggen dat het ook net zo smaakt als van de barbecue. Je mist natuurlijk het effect van de smeulende kolen. Daarom ook zal je eten in de grillpan niet verbranden zoals dat op een barbecue kan gebeuren. Maar als je het gas onder je grillpan te hoog zet, kan je eten natuurlijk wel aanbranden. Vis (zalm) ging bij mij trouwens niet denderend in de grillpan (het bakte aan de pan vast en ging kapot bij het omdraaien). | |
Blues | woensdag 15 maart 2006 @ 14:45 |
quote:Dat probleem hebben wij met vis ook altijd ![]() Is er iemand met een goeie tip? | |
Oblivion | woensdag 15 maart 2006 @ 14:47 |
De vis een beetje insmeren met olie, en lang genoeg laten liggen. ![]() | |
Blues | woensdag 15 maart 2006 @ 14:48 |
Hmmmm, volgens mij had ie dat gedaan... maar we geven het nog niet op. Verder zijn boterhammen met kaas ook heeeeeeeerlijk op de grillpan ![]() | |
Mini_rulez | woensdag 15 maart 2006 @ 14:52 |
quote:Hm, maar ik heb ook ergens gelezen dat je hem juist 5 minuten moet voorverwarmen om zeker te weten dat hij heet genoeg is. En dan zou de vis in eerste instantie inderdaad vast blijven zitten maar op gegeven momemt vanzelf weer los laten of zoiets. ![]() Ik kook trouwens op elektrisch. ![]() Maar goed, ik ga het gewoon proberen straks, ik denk met tonijnsteaks. ![]() | |
Doekes | woensdag 15 maart 2006 @ 14:54 |
quote:Vis insmeren met een klein beetje olie en je grillpan eerst loeiheet laten worden, voordat je de vis erop gooit. | |
Mini_rulez | woensdag 15 maart 2006 @ 14:57 |
Oja, pannen met anti-aanbaklaag (dus geen gietijzeren) hoef je toch niet voor te behandelen ofzo hè? Ik voel me hier af en toe echt een n00b. ![]() | |
Lienekien | woensdag 15 maart 2006 @ 15:08 |
quote:Nee, en volgens mij ook niet voor te verwarmen. Verder kan ik je niet helpen, want ik heb wel een echte grillpan. ![]() | |
rrrik | woensdag 15 maart 2006 @ 17:36 |
Help, ik twijfel tussen die pan van Blokker (Le Chef, 9,99) en die van de Aldi (12,00)... Die van de Blokker heeft geen teflon volgens mij (zie het er niet bij staan), die van Aldi wel. | |
whispers | woensdag 15 maart 2006 @ 17:38 |
quote:Ook die kan je best regelmatig een beetje invetten. | |
rrrik | woensdag 15 maart 2006 @ 18:11 |
Te laat, het is de aldi-pan geworden. Hij's 3cm2 groter ook nog ![]() | |
Mini_rulez | woensdag 15 maart 2006 @ 18:37 |
Ik heb die van Le Chef. Ik dacht, begin eens met iets goedkoops. Het is gelukt! Ik heb nu tagliatelle met tonijnsteak, courgette en knoflook! ![]() | |
Brentmeister | woensdag 15 maart 2006 @ 22:38 |
quote:Is dat wat? In dat geval zal ik em morgen ook even oppikken ![]() | |
kristen | donderdag 16 maart 2006 @ 10:48 |
quote:Hmm, dat had ik gisteren dus ook. Hoe kan ik nu het beste de pan schoonmaken? De vis is namelijk nogal gehecht geraakt aan de grillpan... Verder ben ik superenthousiast over mijn grillpan, hele mooie gekregen in mijn kerstpakket, en nu in mijn nieuwe keukentje gebruiken.... PUUR genieten! ![]() ps. ik weet dus wel hoe het reguliere schoonmaken moet (zonder schoonmaakmiddel etc) maar dat wil dus niet echt.... | |
SiGNe | donderdag 16 maart 2006 @ 13:42 |
ach, dat verkoolt op een gegeven moment en daar leven bacteriën weer niet in. voegt misschien nog toe aan de smaak van het grillen ook. heb ik bij mijn gietijzeren grillpan ook, m'n le chef heeft er geen last van. als er teveel koolresten opzitten even schoonborstelen met een koperen borsteltje is evt. een optie. | |
rrrik | donderdag 30 maart 2006 @ 11:24 |
quote:Heb 'm pas 1x gebruikt maar vind het nu al een goeie aankoop ![]() | |
Brentmeister | donderdag 30 maart 2006 @ 11:31 |
Hehe, ik heb er echt net eentje aangeschaft. Niet die aldi-pan, weet niet eens meer waar. Laatst hamburgertjes in gemaakt, heerlijk ![]() | |
Gesloten | donderdag 30 maart 2006 @ 16:30 |
Morgen ga ik een lekkere grote biefstuk grillen. Iemand nog tips? Wil hem graag blue hebben ![]() | |
Brentmeister | donderdag 30 maart 2006 @ 16:40 |
quote:Pan goed heet laten worden, 10 sec. ene kant, omdraaien, 10 sec. andere kant, daar is je blauwe biefstuk ![]() | |
Oblivion | donderdag 30 maart 2006 @ 17:18 |
quote:Deze kan je even doorlezen. ![]() Biefstukkie bakken. | |
Gesloten | vrijdag 31 maart 2006 @ 12:13 |
Ik heb een lekker stukje Entrecote gekocht ![]() Die ga ik vanavond dus eventjes grillen ![]() ![]() ![]() | |
wp160366 | zondag 2 april 2006 @ 21:40 |
Hallo, Na een aantal maanden met een wafelijzer dat ook als grill gebruikt kan worden (mits andere bakplaatjes), en dat als je er 2 lappen vlees oplegt volledig afgekoeld is waardoor je het vlees meer kookt dan grilled beslist van ook een grillpan te kopen. Welke raden jullie mij aan? Budget speelt niet echt een rol, als het maar goeie kwaliteit is, en eentje die jaren kan meegaan ;-) Zelf dacht ik in de richting van Le Creuset, Lagostina of Demeyere ofzo. En een gietijzeren model is het beste? Alvast bedankt! | |
Erosjuhhh | zondag 2 april 2006 @ 22:12 |
ik heb hier een grill plaat die 2 pitten in beslag neemt... gietzijer en dus ook loeizwaar ![]() ![]() | |
wp160366 | zondag 2 april 2006 @ 23:19 |
quote:Wij hebben geen gasvuur, is dus geen optie denkik ![]() | |
Martijn_77 | zaterdag 8 april 2006 @ 19:45 |
Vandaag ook een grilpan gekocht net een kipfiletje gegrilld maar ik vind wel dat het behoorlijk rookt. Ligt dat aan het feit dat de pan nog nieuw is of hebben we te veel olie gebruikt? | |
Oblivion | zaterdag 8 april 2006 @ 20:01 |
Hmmm, kan je kip niet beter "droog" grillen? Doe nooit olie in de grillpan voor kip of vis. | |
SiGNe | zaterdag 8 april 2006 @ 20:23 |
quote:Grillen rookt altijd wat meer dan gewoon bakken, je schroeit het vlees ook meer dan dat je het bakt. Een beetje olie op het te bakken product doen is het beste, kan je ook nooit teveel olie in de pan doen, maar dat wist je vast al. Het ligt in elk geval niet aan nieuwigheid. | |
Martijn_77 | zondag 9 april 2006 @ 22:17 |
quote:Volgende keer proberen dan Annemiek had dit keer wel wat olie gebruikt. | |
Chielus | zondag 9 april 2006 @ 22:25 |
quote:Je moet ook geen olie in de pan doen maar het vlees of marineren of insmeren met olie, dat is de truc van de grillpan. | |
Martijn_77 | zondag 9 april 2006 @ 22:29 |
quote:Ze had het ook niet in de pan maar op het vlees gedaan maar toch rookte / walmde het wel. | |
NoSigar | zondag 9 april 2006 @ 22:44 |
Grilen rookt altijd wel behoorlijk, dat gaat nooit helemaal weg. Kip vind ik wat moeilijk grillen omdat het van binnen niet goed gaar wordt, terwijl de buitenlkant vaak al zwart is. Ik ken iemand die het daarom eerst in de oven laat garen en daarna pas op de gril legt, heb ik zelf nooit geprobeert, maar het lijkt me geen slecht idee. | |
Chielus | zondag 9 april 2006 @ 22:46 |
quote:ow, oke. Bak zelf nooit kip in de grillpan, omdat ik vindt dat Kip door en door gaar moet zijn en dat heel meoilijk lukt in een grillpan, tenzij je ze kort bakt en daarna laat doorgaren in een hete oven. | |
Oblivion | zondag 9 april 2006 @ 22:47 |
Ik knip de kip altijd doormidden, zodat hij niet meer zo dik is. Eerder gaar. | |
Lienekien | zondag 9 april 2006 @ 22:59 |
Ik gebruik voor het grillen meestal arachideolie en ik vind dat het reuze meevalt met het roken en walmen. | |
Annemiek78 | woensdag 12 april 2006 @ 19:07 |
Ik vind het walmen wel mee vallen. Inderdaad is het algemeen bekend dat je geen olie in de grillpan moet doen. Heb de kipfiletjes met een klein drupje olie ingesmeerd, meer niet. Gisteravond trouwens weer de grillpan gebruikt. Dit keer voor een heerlijke tonijnsteak!! Was echt geweldig. Ga deze pan echt heel veel gebruiken, dat weet ik nu al.... | |
SusanV | woensdag 19 april 2006 @ 10:09 |
Kijk een een goede grillpan of grillplaat eens op www.cookingsupplies.nl. Hier vind je ook voor inductie pannen van gegoten aluminium (trekt niet krom itt geperst aluminium) met een sterke anti-aanbaklaag: hier zijn grote kwaliteitsverschillen in. Volgens mij kun je beter iets meer investeren in een goede pan en daar jaren mee doen dan goedkoop een matige aanschaffen die je binnen een jaar of eerder moet wegdoen omdat de laag loslaat en alles wat je erop legt mislukt. | |
NoSigar | woensdag 19 april 2006 @ 10:56 |
Ik zou echt geen grill-pan met een anti-aanbaklaag kopen. | |
Rewimo | woensdag 19 april 2006 @ 17:23 |
Ik heb deze gekregen in mijn kerstpakket ![]() ![]() Merk Bodum, hoewel dat een bekend merk is ben ik het in dit topic nog niet tegengekomen ![]() ![]() | |
Rewimo | woensdag 19 april 2006 @ 18:15 |
En de zalm was ![]() ![]() | |
Martijn_77 | zondag 4 juni 2006 @ 11:37 |
Hebbem gisteren bij de Jumbo van de gekruide speciale grill olie gekocht. Die je op je vlees moet smeren. Gaan we binnenkort zeker uit proberen in combinatie met de grillpan | |
Riann | zondag 4 juni 2006 @ 19:23 |
Wij hebben een grilapparaat wat niet op het vuur hoeft vandaag weer heerlijk biefstuk op gegrild 4 min. en hij is heerlijk ![]() | |
allsystemshalt | zondag 4 juni 2006 @ 20:23 |
Ik heb pas een nieuwe grillpan gekocht ![]() De oude was slecht geworden, bakte erg vaak aan omdat het oppervlakte porreus was geworden.. Nu heb ik een teefal met antiaanbaklaag (ik weet het een gietijzeren is beter..) | |
sieske | donderdag 15 juni 2006 @ 14:34 |
bij geerlings hebben ze ook pannen van le chef!! Niet alleen bij de Blokker. Is wel makkelijk als er geen blokker in de buurt is, en wel een geerlings. | |
Nijna | maandag 3 juli 2006 @ 19:54 |
Even een tvp-tje. Was al een eigen topic gestart Grillplaat maar dit is toch wel heel handig ![]() Heb nog niet dit hele topic doorgespit, maar zo te zien staan er absoluut bruikbare tips enzo in ![]() | |
Martijn_77 | maandag 3 juli 2006 @ 22:01 |
quote: | |
Nijna | maandag 3 juli 2006 @ 22:39 |
Dank je martijn ![]() | |
#ANONIEM | maandag 3 juli 2006 @ 23:46 |
Grillpan ![]() ![]() | |
BloodyLotte | zondag 23 juli 2006 @ 22:39 |
Oh man, ik ben zo blij met mijn grillpannetje. ![]() ![]() | |
miki | vrijdag 20 oktober 2006 @ 17:27 |
Onlangs een grillpan voor inductie van BK gekocht. Alleen, doen jullie nou alles invetten met olie of leg je sommige dingen zo in de pan? Ik had kabeljauw geprobeerd, maar die viel helemaal uit elkaar! | |
THEFXR | vrijdag 20 oktober 2006 @ 19:29 |
ik vet hetvlees/vis met olijfolie in | |
Martijn_77 | vrijdag 20 oktober 2006 @ 19:38 |
quote:Idd, als het nodig is sommige dingen vooral vis en zo leg ik zo in de pan | |
Thorical | vrijdag 20 oktober 2006 @ 22:16 |
quote:Blijft het dan niet aan de pan (plakken) hangen als je een vis zomaar op de gril pan legt? | |
Martijn_77 | vrijdag 20 oktober 2006 @ 23:28 |
quote:Valt best mee heb de eerste paar keer voor gebruik de pan goed in geolied. En doe dat nu nog steed regelmatig | |
Curiosity | vrijdag 20 oktober 2006 @ 23:41 |
Ik heb er 1 van de Ikea, en deze is ook perfect, die met die houten steel. Ik grill er heel veel in, zalm, tonijn, kip en hamburgers. Hamburgers die bak ik zonder olie, rundergehakt zit veel vet in, dus die grillen in hun eigen vet. | |
Nordic_Blue | maandag 18 december 2006 @ 11:58 |
quote:Die zit nu in het TNT kerstpakket. Heb voor sinterklaas er ook 1 gehad met anti aanbaklaag. Welke is nu het beste? (De Bodum grillpan is volgens mij zonder "tefallaag") | |
SiGNe | maandag 18 december 2006 @ 14:23 |
Ik heb er ook 2, een gietijzeren van de blokker (¤3,99 perfect ding, misschien een tikkeltje klein) en een met tefallaag (ook blokker), die gietijzeren gebruik ik voor biefstukken e.d en die anti-aanbak voor tonijn en andere dingen die wat sneller aan de pan kunen blijven plakken, gemarineerde satétjes of andere gemarineerde stukken vlees bijvoorbeeld. | |
Stereotomy | dinsdag 19 juni 2007 @ 14:47 |
ff een schopje ![]() Mijn grilpan is gaan roesten aan de onderkant, en omdat het ^^ was voor 3,99 EUR van de Blokker, heb ik het na 2 jaar trouwe dienst maar weggegooid. Alleen.... ik kan geen goedkope vervanger vinden. ![]() Hebben jullie nog goedkope grillpannen bij de Blokker, Hema, V&D of whatever gezien? | |
reclamedoos | dinsdag 19 juni 2007 @ 15:14 |
Bij de IKEA hebben ze ook goedkope grillpannen | |
Stereotomy | dinsdag 19 juni 2007 @ 15:16 |
Da's hier 20 km vandaan, beetje moeilijk op de fiets ![]() -edit- de grillpannen van de Ikea zijn er alleen in Teflon ![]() ![]() | |
Lienekien | dinsdag 19 juni 2007 @ 15:17 |
quote:Dan pak je de bus. ![]() | |
Nembrionic | dinsdag 19 juni 2007 @ 15:22 |
quote:Ja, moet je doen ![]() Vooral als je botulisme wilt oplopen ![]() Zoek even goed uit hoe het veilig kan(goed verwarmen bijvoorbeeld) voordat je zoiets post ![]() | |
Lienekien | dinsdag 19 juni 2007 @ 15:24 |
quote:Ja, dat had 'ie twee jaar geleden even moeten doen. ![]() | |
Nembrionic | dinsdag 19 juni 2007 @ 15:25 |
quote:Fijn die oude topickick ![]() Kutkick! ![]() | |
Nembrionic | dinsdag 19 juni 2007 @ 15:26 |
quote:Even kijken of 'ie nog reageert. Als hij dat niet doet kunnen we de conclusie trekken dat het niet goed gegaan is ![]() | |
valek | dinsdag 19 juni 2007 @ 15:27 |
Ik weet nu wat ik mis in mijn keuken. Een grillpan. Binnenkort even 1tje kopen. En ook meteen een tosti-ijzer. Die heb ik ook nog niet. | |
xxjosjex | dinsdag 19 juni 2007 @ 15:54 |
quote:Ik ga em ook bestellen nu!! Mijn vriend vond het een topding.... | |
Greys | dinsdag 19 juni 2007 @ 16:04 |
Het is dus vast ook goed voor de lijn om dat ding vaak te gebruiken ipv gewoon met boter in de koekepan? ![]() | |
Stereotomy | dinsdag 19 juni 2007 @ 16:08 |
quote:Ja precies, in plaats van dat je doodgaat aan verstopte aderen, ga je dood aan kanker. ![]() En natuurlijk omdat grillen lekker is. ![]() | |
Greys | dinsdag 19 juni 2007 @ 16:38 |
quote: ![]() ![]() Heb er zojuist al eentje gekocht bij de Marskramer. Ik ben gelukkiggggg ![]() | |
Underdoggy | dinsdag 19 juni 2007 @ 20:22 |
vandaag heerlijk zeewolf gegrild. Hij was redelijk uiteen gevallen maar smaakte echt wonderbaarlijk lekker. Mals maar stevig tegenlijk. Kan niet zonder mijn grill pan! | |
SiGNe | dinsdag 19 juni 2007 @ 23:11 |
Ik wil nog een keer zeebrasemfilet met venkelrisotto maken, heb het een paar maanden geleden gegeten in het Amstel hotel en ondanks dat ik niet van vis houdt (behalve tonijn en zalm) smaakte het echt super. Het zal waarschijnlijk niet in de buurt komen van wat ik daar gegeten heb, maar ik wil het allicht proberen. | |
xxjosjex | woensdag 20 juni 2007 @ 07:43 |
quote:Hebben ze em daar van dat merk "misto" ? En hoe duur is ie daar?? | |
Tezz | woensdag 20 juni 2007 @ 08:12 |
Ik doe even een snelle tvp (en dan ga ik straks teruglezen). Ik heb namelijk geen grillpan, maar een bbq naast mijn fornuis (een watergrill). Ik gebruik dat ding iedere dag en heb in de loop van de tijd al wel wat lekkere recepten gebruikt! Maar nu.........eerst maar eens naar het werk (snif). | |
Stereotomy | woensdag 20 juni 2007 @ 14:28 |
quote:Ik denk dat ze een grillpan heeft gekocht, en geen Misto Gourmet Sprayer ![]() | |
Mirjam | woensdag 20 juni 2007 @ 14:30 |
quote:hoe werkt dat dan ![]() heb er nog nooit van gehoord nl. | |
Nembrionic | woensdag 20 juni 2007 @ 14:36 |
quote:Hoe werkt wat? Botulisme of het correct inmaken? | |
Nembrionic | woensdag 20 juni 2007 @ 14:36 |
Kan ik knoflook bewaren in olie? Knoflook kan bewaard worden in olie, MAAR probeer dit niet zelf te doen! Ongeacht de potentiële smaak, is knoflook een licht zure groente. De pH van knoflook varieert tussen de 5.3 en de 6.3. Zoals bij alle licht zure groenten, kan in knoflook groei plaatsvinden van Clostridium botulinum, onder gunstige omstandigheden. Deze omstandigheden doen zich voor tijdens het thuis inmaken en onjuiste bereiding van verse kruiden en knoflook in olie mengsels. Vocht, kamertemperatuur, afwezigheid van zuurstof en een licht zure omgeving bevorderen de groei van Clostridium botulinum . Wanneer dit organisme groeit, produceert het een potentieel toxine dat zuigelingen botulisme veroorzaakt. Wanneer de ziekte niet behandeld wordt, kan dit resulteren in de dood binnen een paar dagen na consumptie van het besmette voedsel. Knoflook in olie dat bewaard wordt bij kamertemperatuur vormt de ideale omstandigheden voor de productie van het botulisme toxine (licht zuur, geen zuurstof en hoge temperatuur). Hetzelfde gevaar geldt voor geroosterde knoflook in olie. Sinds 1980 zijn er tenminste drie uitbraken van botulisme gerapporteerd die in verband gebracht werden met zelf ingemaakte knoflook. Knoflook in olie bewaren leidt tot botulisme Het voedingscentrum raadt ten zeerste af knoflookteentjes in olie te bewaren. Op verse knoflook kunnen sporen voorkomen van de bacterie Clostridium botulinium. Deze bacterie vermenigvuldigt zich wanneer de knoflook wordt bewaard in olie. De bacterie maakt een gifstof aan die botulisme kan veroorzaken. Botulisme is een zeer ernstige voedselvergiftiging, die vroeger regelmatig slachtoffers maakte. Het risico op botulisme door zelfgemaakte knoflookolie is te verkleinen door: - knoflookteentjes na twee tot drie dagen uit de olie te halen. Gebruik deze teentjes alleen nog in warme gerechten: verhitting boven 80 °C doodt het gif dat de bacterie maakt. - de knoflookolie in de koelkast te bewaren en ten hoogste twee tot drie weken. Knoflookazijn is wel veilig: de botulismebacterie groeit in azijn niet verder. | |
Mirjam | woensdag 20 juni 2007 @ 14:37 |
vroeg me af hoe het zat met het botulisme, nooit geweten! ![]() | |
Nembrionic | woensdag 20 juni 2007 @ 14:43 |
quote:Het gebeurt ook niet met ieder potje. Maar ik zou het risico niet lopen. Ik lees nog een artikeltje uit 2003 waarbij een knakker 4 teentjes met botulisme had gegeten. Na 14 dagen in het ziekenhuis te hebben gelegen had 'ie het net overleefd ![]() Meestal is het niet zo'n probleem want als je de knoflook meebakt/kookt dan is het heet genoeg om de botulisme de nek om te draaien. Maarja... | |
xxjosjex | woensdag 20 juni 2007 @ 14:44 |
quote: ![]() | |
Mirjam | woensdag 20 juni 2007 @ 14:49 |
ik gebruik ook vaak genoeg knoflook rauw, in dipsausjes enzo ![]() dat zou ik dan eerst moeten afspoelen, of werkt dat niet zo, zit het er dan echt in ![]() | |
Nembrionic | woensdag 20 juni 2007 @ 14:53 |
quote:Nee, knoflook kun je gewoon rauw eten. Maar je moet het niet een paar dagen in de olie stoppen...(lees anders het artikeltje nog eens ![]() | |
SiGNe | woensdag 20 juni 2007 @ 15:17 |
Ik heb weleens gehoord dat het wel kan, maar dat je de teentjes er na een tijdje uit moet halen | |
Nembrionic | woensdag 20 juni 2007 @ 15:20 |
quote:Ja..en je moet ze daarna verhitten. Of de olie+teentjes verhitten en dan kun je het wel gewoon lang bewaren. Maar dit gaat allemaal een beetje voorbij aan de grillpandiscussie ![]() | |
Greys | woensdag 20 juni 2007 @ 18:17 |
quote:De grillpan is van Tomado (gegoten aluminium?) en kost ¤ 19,95. Eerst deze maar eens proberen voordat ik op duurdere over ga ![]() | |
Stereotomy | woensdag 20 juni 2007 @ 21:38 |
^^ aj, je hebt er toch geeneen gekocht met een teflon laag? ![]() Teflon laat los op de temperaturen waarop je grillt, en dat is nu niet het gezondste wat er is. Er is maar een goede grillpan, en dat is een gietijzeren grillpan.... | |
boylovesgirl | woensdag 20 juni 2007 @ 22:14 |
dan ben ik denk dus teflon van de ikea aan het eten?... welk merk grillpan heb jij sterotomy? | |
Stereotomy | woensdag 20 juni 2007 @ 22:32 |
Geenmerk, gietijzeren grillpan, Blokker. | |
SiGNe | woensdag 20 juni 2007 @ 22:40 |
Grillpannen met teflon moet je inderdaad niet al te heet laten worden. maar op lagere temperaturen kan je ook nog genoeg grillen. Ik heb er 2, een met teflon en de gietijzeren van de blokker (¤3,99), toch handig als je ale kanten op kan en sommige gerechten blijven in de gietijzeren grillpan aan de bodem plakken (vis vooral en gemarineerde gerechten) | |
SiGNe | donderdag 21 juni 2007 @ 01:58 |
Vandaag overigens een kalkoenbiefstukje in de grillpan gebakken, had er vantevoren ketjap op gedaan en dat werd een aangebrande harde zwarte laag op de kalkoen. Hoe kan ik dit voorkomen? Olie toevoegen aan de ketjap ofzo? of alleen eerst afdeppen met keukenpapier? | |
Greys | donderdag 21 juni 2007 @ 14:16 |
quote:Het staat niet in de beschrijving, nergens staat het woord teflon of anti-aanbaklaag. Er staat 'giet-aluminium'. Maar misschien dat er stiekem toch een teflon laag op zit? Hoe kom ik daar dan achter als het er niet bij staat? ![]() Gisteren gebruikt met kipfilets (eerst in drieën gesneden). Het ging echt super! Er kwam geen walm vanaf of wat dan ook. Ik had hem even met een keukenpapiertje met olijfolie ingesmeerd en ik kreeg prachtige gegrillde kipjes met bruine streepjes (geen zwarte streepjes ![]() | |
Underdoggy | donderdag 21 juni 2007 @ 14:20 |
Mijn "lieve" huisgenootje heeft ook maar even mijn pannen (waaronder mijn grillpan) in de week gezet met zeep. Kan ik vanmiddag hem dus weer opnieuw oliën... GRRRR | |
Greys | donderdag 21 juni 2007 @ 14:21 |
Ahhhh Underdoggy, ze bedoelde het vast hartstikke goed.... ![]() | |
Greys | zaterdag 7 juli 2007 @ 14:02 |
Heb ik nou heel het topic gekilld? ![]() ![]() Wordt er niet meer gegrilld? Ik heb hem nu een paar weken en ik zou niet meer zonder willen ![]() Gister lekkere visschotel gemaakt, stukje zalm, stukje tilapia, paar grote gamba's, lekker in de grillpan. | |
Blues | zaterdag 7 juli 2007 @ 15:32 |
Lekker hoor, wij grillen eigenlijk standaard ons vlees en vis ![]() | |
Fixers | zondag 8 juli 2007 @ 10:35 |
quote:Aluminium voor pannen wordt altijd op een of andere manier afgewerkt. Kaal aluminium is giftig gebleken. Meestal zit er een antiaanbaklaag overheen, maar andere methodes zijn coaten (niet geschikt voor bakken), omkapselen met RVS of anodiseren. Gietaluminium zal van de eerste soort zijn. Een van geëmailleerd gietijzer is goed voor algemeen gebruik. Voor zeer tere dingen kan je ook gaan kijken naar geanodiseerde aluminium pannen. (oa van Calphalon) Die bakken minder aan dan gietijzer, maar hebben niet de loslatende teflon laag. Ze zijn wel flink duurder dan een doorsnee gietijzer grilplaatje. | |
Underdoggy | zondag 8 juli 2007 @ 12:19 |
die teflonlaag wil je toch juist NIET aangezien je wilt dat het wat aanbakt? | |
Fixers | zondag 8 juli 2007 @ 18:30 |
quote:De massa blijkt gehersenspoelt door tefal. Dat merk ik iedere dag op mijn werk (ik werk in een kookwinkel). Grill pannen met anti aanbaklaagjes zijn alleen maar bruikbaar voor groenten en hele tere vissoorten die je op een lagere temperatuur grilt. Biefstuk bijvoorbeeld grill je op 220-250 graden, een temperatuur dat de meeste teflon laagjes doet verbranden. | |
beunkster | zondag 8 juli 2007 @ 22:46 |
Hoe denk je over deze pan dan? Zou dat een goede zijn? | |
Stereotomy | zondag 8 juli 2007 @ 22:55 |
quote: quote:Mèn, da's maar goed ook, anders kun je je voedsel na 15 minuten bij Alpha Centuauri ophalen ![]() ![]() ![]() | |
Mirjam | zondag 8 juli 2007 @ 23:27 |
quote:haha ![]() 'nanoo nanoo, can I have my pan back, please?' | |
roburt | maandag 9 juli 2007 @ 23:59 |
De ikea grillpan van +- 10euro is prima! het enige probleem is dat mijn ouders hem elke avond wassen met schuim ![]() | |
H_T | woensdag 19 september 2007 @ 19:07 |
Vandaag twee Sola-grillpannen binnen gekregen, dus ik moet dit topic maar es uitgebreider gaan lezen ![]() | |
Fixers | woensdag 19 september 2007 @ 19:34 |
Vandaag nieuwe grillpannen binnen gekregen, van Demeyere. De eerste die ik ken die vaatwasmachine bestendig is. Is je grillpannetje eindelijk veiligvoor overijverige ouders, huisgenoten, kinderen en schoonmaaksters. | |
piepster | donderdag 20 september 2007 @ 08:45 |
Van wat voor een materiaal is hij gemaakt dan? | |
Fixers | donderdag 20 september 2007 @ 09:44 |
quote:Staal, aluminium en zilver. De standaard materialen van Demeyere. Dat hebben ze tot een dermate legering en sandwich structuur weten te vormen dat het vlak blijft, minder aanbakt dan gewoon roestvast staal, werkt op inductie én vaatwasmachine bestendig is. Poosje geleden heeft Wouter Klootwijk erover geschreven in het NRC. | |
ColdFeet | donderdag 20 september 2007 @ 14:33 |
* ColdFeet ontdekt een nieuw topic ![]() quote:Veel te hoge randen, ontzettend onhandig. Ikea grillpan, wie had het erover, is geen subliem ding. Veel te dun en een anti-aanbaklaag, wat je nou juist niet wilt. Ik ben oh zo blij met mijn loodzware gietijzeren grillpannetje van bodum (TNT kerstpakket, met dank aan broertjelief), perfecte grillstrepen, wordt echt loeiheet. | |
Stereotomy | donderdag 20 september 2007 @ 14:36 |
Ik ben ook al maanden op zoek naar een gietijzeren grillpan. De blokker had ze vroegah voor 4,95. Die ging bij mij 2 jaar mee. Maar helaas verkopen ze nu alleen dunne grillpannen met teflon. ![]() | |
Herodus | donderdag 20 september 2007 @ 14:42 |
In een tijdje geleden in een test kwam de pan Ronneby Bruk, ik weet niet meer precies waarom maar kan me herinneren dat het wel overtuigend uitgelegd werd ![]() | |
MeZZiN | donderdag 20 september 2007 @ 15:27 |
quote:Een goede kook winkel heeft ze vaak nog wel. Ik ben nog blij met mijn lechef blokker gril pan echt bijna alles er in... ![]() ![]() | |
Fixers | donderdag 20 september 2007 @ 15:30 |
quote:Ik heb ook zoiets gehoord.... 't enige wat ik er van weet is dat ze loeizwaar. Veruit de zwaarste grillpannen die ik ken. En ze zijn al voorbehandeld met plantaardige olie. Wel op de juiste manier opbergen.... het is puur gietijzer, zonder emaille laag. Dat ding is ooit in de elsevier als beste uit een test gekomen. (artikel staat online voor elsevier abbonees, ik kan alleen de intro lezen) | |
ColdFeet | donderdag 20 september 2007 @ 16:18 |
quote:Dat was een leuke test ja. Dat het zwaar is, boeit niet, toch? hij staat gewoon op het vuur... Je hoeft er geen pannekoeken mee om te draaien ofzo ![]() Maar goed, gietijzer rules! Stereo, probeer de kookwinkel of de Bijenkorf ofzo. Even in de buidel fasten, maar dan heb je ook wat. Had vandeweek zelfgemaakte hambo's met van die prachtige grillruitjes ![]() En het geeft nog een goeie smaak ook. Nee, voor mij geen anti-aanbak meer. | |
H_T | donderdag 20 september 2007 @ 18:15 |
Zijn er nog bepaalde dingen die je voor het eerste gebruik met een grillpan moet doen? Ik las iets over invetten, dat dat nodig was bij gietijzeren pannen. De pan die ik heb is niet van gietijzer, ik heb er zo een. Wel prettig zwaar, maar op het bakgedeelte zit teflon | |
Blues | donderdag 20 september 2007 @ 18:42 |
Niet invetten bij teflon zou ik zeggen maar wel heel goed verhitten. Vandaag voor het eerst aspergetips gegrilled ![]() | |
H_T | donderdag 20 september 2007 @ 21:51 |
Heb er voor gekozen om de pan niet in te vetten en na het bakken alleen af te spoelen met heet water en dan af te nemen met een doek. De zooi die nog in de pan zit ging er heel mooi uit, dus hij is nu weer lekker schoon. Ik had er tonijn in gebakken, doordat ik de pan op halfhoog vuur heb gezet toen deze eenmaal warm was kwamen er alleen hele lichtbruine strepen op de tonijn | |
SiGNe | donderdag 20 september 2007 @ 22:51 |
Je moet alleen uitkijken met pannen met teflon, als je ze teveel verhit kan de teflon gaan bladderen en loslaten. Vuur op z'n hoogst zou ik dus niet doen. Ik heb zelf 2 grillpannen, een gietijzeren (voor vlees en vis, kan flink heet gestookt worden) en een met anti-aanbaklaag (voor gemarineerde producten aangezien de marinade in de gietijzeren pan verbrand) Die gietijzeren heb ik bij de blokker gekocht voor ¤3,99 | |
golfer | vrijdag 21 september 2007 @ 01:09 |
quote:Wie? ![]() | |
Fixers | vrijdag 21 september 2007 @ 10:07 |
quote:Hehehe.... op zich is er niets mis met een zware grillpan. Maar als je een hele stapel moet verplaatsen.... ![]() Teflonpannen kan je overigens gewoon afwassen met water en zeep. D'r is toch niets om in te trekken. Je moet alleen rete voorzichtig zijn met oververhitten (wat je bij een grillpan heel snel doet) en geen metaal erop gebruiken. Als ik het geld ervoor zou hebben, dan had ik de Demeyere al gekocht. Maar die 150 euro geef ik liever aan wat anders uit op 't moment. | |
Angelgotch | zaterdag 22 september 2007 @ 14:26 |
Mijn oog is gevallen op de gietijzere FAVORIT Grillpan van de Ikea met mat geemailleerde binnenkant deze kost 34.95, iemand ervaring met deze pan? Lengte: 28 cm Breedte: 28 cm Hoogte: 4.5 cm Is deze de moeite waard in die prijsklasse? Hier een foto van de Grillpan: ![]() Hier meer informatie Ik wil graag een grillpan maar weet niet welke. Iemand nog tips? Groetjes ![]() | |
roburt | zaterdag 22 september 2007 @ 15:04 |
ik weet niet precies wat het verschil is maar deze van 11euro is ook zeer goed ![]() http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/60082489 ![]() | |
SiGNe | zaterdag 22 september 2007 @ 18:25 |
quote:Lijkt me niet handig, moet je altijd helemaal wachten tot ie goed is afgekoeld voor je 'm van het gasforuis kan halen. Ik zou er een met een steel nemen. | |
ColdFeet | zondag 23 september 2007 @ 13:20 |
Geemailleerd is niet echt super ook, denk ik. Ik zou eerder gaan voor kaal gietijzer. En Roburt, die die jij laat zien heb ik ook, maar ik vind het een onding. Wordt niet echt langdurig gloeiend heet, koelt veel te snel af. En de rand is onhandig hoog; een grillpan heeft geen opstaande rand van meer dan een cm nodig wat je kunt er toch niet mee wokken of pannenkoeken bakken ![]() | |
steve2003 | zondag 23 september 2007 @ 23:37 |
ik krijg dus geen grillstrepen ![]() | |
Stereotomy | zondag 23 september 2007 @ 23:39 |
Je krijgt grillstrepen door je grillpan? ![]() Ik zou hem terugbrengen, vast niet goed ![]() | |
Muck | zondag 23 september 2007 @ 23:41 |
quote:lees nou nog eens wat er staat ![]() | |
Stereotomy | zondag 23 september 2007 @ 23:42 |
Er stond geen geen! ![]() Vast een edit ![]() Reden 1: Je marinade / oliebadje is teveel. Er moet geen contact met je vlees zijn tussen de ribbels van de pan, ook niet met olie. Contact moet uitsluitend plaatsvinden door de ribbels. Reden 2: je vuur staat te laag. | |
ColdFeet | zondag 23 september 2007 @ 23:44 |
quote:Wat voor soort pan gebruik je? Grillen moet sowieso op heel erg hoog vuur, heb je dat gedaan? | |
Mirjam | zondag 23 september 2007 @ 23:46 |
ik heb dat ding nou al een aardige tijd, maar gebruik 'm nooit ![]() | |
Muck | zondag 23 september 2007 @ 23:48 |
quote:mag ik hem dan? ![]() | |
Mirjam | zondag 23 september 2007 @ 23:49 |
quote:eeuuuhhh ![]() | |
Muck | zondag 23 september 2007 @ 23:50 |
het viel te proberen he ![]() |