abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  maandag 28 juni 2004 @ 16:30:42 #1
72710 whispers
verbally copulating
pi_20253900
De grillpan:



Kan ik niet meer missen!

Je kan er alles in grillen: vis, vlees, groenten... Het ziet er steeds erg lekker uit en je gebruikt quasi geen vet (meeste vis en vlees bevat voldoende eigen vet). Eventueel kan je vooraf een marinade maken van olie en kruiden.

Wie maakt er nog gebruik van dit fantastisch stukje keukengerei? Wie heeft er grilltips?

En een vraagje voor de kenners: bestaan er grillpannen voor op inductie? Dan bedoel ik niet die van gietijzer, die vind ik te zwaar en meestal te klein.
Is voor een kado'tje, zelf kook ik natuurlijk op gas: there's nothing better
  maandag 28 juni 2004 @ 16:53:08 #2
72710 whispers
verbally copulating
pi_20254582
Zal zelf - bij wijze van aanzet - al een eenvoudig receptje geven:

Men neme een volledige forel. Kop af, staart af, buik open, troep eruit, schubben afschrapen.

Vul de forel met een takje rozemarijn (-> kan je makkelijk zelf kweken in de tuin).

Even grillen en slaatje, aardappel erbij...
pi_20254761
Heb sinds een paar maanden een grillpan van Le Creuset. Ideaal idd voor je biefstukjes en de visjes. Zo klaar allemaal en heel errug lekker!
geniet nooit met mate
  maandag 28 juni 2004 @ 17:09:45 #4
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_20255037
Had vroeger een gietijzeren plaat, met ribbels er op,
Die zette je op het gasfornuis ipv een pannenrooster, en stookte je dan warm met de gaspitten. Ideaal en heel erg lekker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_20294597
flinke karbonaad goed kruiden met Cajun kruiden en beetje olie op het stuk vlees smeren...
en gaan met die banaan !
Nothing to see here, carry on
pi_20296489
Aaaaaaaaaaaaaaaaaah.....mijn favo pan Heb zelf een hele mooie van de IKEA. Doet het erg fijn

Lekker kipfilet met cajunkruiden insmeren en dan erop of zalm of kipsate
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_20301119
De grillpan

Ik heb er sinds kort eentje en mijn andere pannen komen bijna niet meer uit de kast.
  woensdag 30 juni 2004 @ 11:03:10 #8
55647 XcUZ_Me
Vileine vrouw
pi_20301173
Ik heb er ook een, maar ik weet eigenlijk niet zo goed wat ik er mee moet, behalve af en toe eens een hamburgertje op grillen
Misschien ligt het aan het feit dat ik geen vis lust, dus er al een hoop recepten afvallen ofzo?
Heb eigenlijk een beetje spijt dat ik 'm gekocht heb, want hij staat doorgaans stof te verzamelen in de kast...
[b]Op dinsdag 4 maart 2008 13:44 schreef Zhenar het volgende:[/b]
Spelletjeshater! :( Prinses der Duisternis! :r Eter van kinderen en puppies!!!!! :'( !!!!!
  woensdag 30 juni 2004 @ 11:11:28 #9
15285 _oxygen_
Druk Druk Druk
pi_20301366
Ja ik doe mee aan de ode van de grilpan.. lekker stukje gebakken vis uit de pan met z'on mooie structuur d'r in van de ozo heerlijke mooie grilpan
Bizar.. (bit dyslectische)
pi_20312449
Ja! Hebbik! Ik heb zo'n plaat net als pietverdriet had. Ik grill er, behalve vlees en vis, ook groente op. Beetje dressing erover, blokje feta erbij en smullen maar. Oh ja binnenkort wil ik gegrilde sardientjes gaan maken. Doe ik daar dan nog iets overheen nadat ze zijn gegrild? Beetje knoflookolie bijvoorbeeld? of is naturel lekker genoeg?
pi_20312958
Tip voor wie er ook 1 wil, met voldoende airmiles kun je er eentje gratis krijgen (en als je naar airmiles shop gaat, ben je ook niks aan verzending kwijt). Mijn moeder neemt hem zelfs mee op vakantie!

Ook zalig: tonijnsteaks. Zijn te koop o.a. bij Bas van der Heijden (bij Appie Heijn nog niet gezien), per 2 uit de diepvries ca. ¤1,99; paar uur van te voren in vergiet laten ontdooien, dan ff afspoelen, insmeren met zout+peper en evt. citroensap. Drie minuten per kant en that's it!
pi_20313039
quote:
Op woensdag 30 juni 2004 17:20 schreef mayolijn het volgende:
Doe ik daar dan nog iets overheen nadat ze zijn gegrild? Beetje knoflookolie bijvoorbeeld? of is naturel lekker genoeg?
Een tijdje geleden las ik in de Allerhande dat een top-kok adviseerde om juist vantevoren je vlees/vis met olie in te wrijven. Olie in je pan doen is dan niet nodig, en de smaak trekt er nog beter in. Zout en peper moest je volgens hem juist na afloop pas toevoegen (dit heeft een uitdrogend effect als je het voor het grillen toevoegt)

De lekkerste knoflookolie maak je trouwens zelf door verse knoflooktenen (duurder dan gewone, maar llont de moeite) in een fles goede olijfolie te gooien. Ziet er nog leuk uit ook!
pi_20328224
Ah, oke. Maar verbrandt de olie dan niet? Die grillpan wordt namelijk echt allejezus heet. Dat is natuurlijk ook het hele punt, maar ik heb het idee dat het met olie p het vlees meer rookt dan zonder.
  donderdag 1 juli 2004 @ 08:39:55 #14
46275 Castor
Obey the rules, miss the fun
pi_20328440
Grillen

Krijg er nu al trek in
  donderdag 1 juli 2004 @ 08:58:00 #15
18114 pebbje
kleine rooie opdonder
pi_20328594
Even een vraagje over de grillpan. Ik ben zelf dol op vis, maar mijn vriendje niet zo. Is het mogelijk in de grillpan een stukje vlees EN een stukje vis te maken zonder dat het vlees naar vis smaakt?
moeje ook nog een pepernoot?
pi_20340786
quote:
Op donderdag 1 juli 2004 08:11 schreef mayolijn het volgende:
Ah, oke. Maar verbrandt de olie dan niet? Die grillpan wordt namelijk echt allejezus heet. Dat is natuurlijk ook het hele punt, maar ik heb het idee dat het met olie p het vlees meer rookt dan zonder.
Ik heb er zelf geen last van, als ik mijn vis met olie insmeer. De vis schroeit bij mij gelijk dicht, en sappen blijven behouden.Om eerlijk te zijn nog niet met vlees geprobeerd....
Misschien dat het volgende helpt:
1. Smeer je koude grill pan met olie in, veeg overtollige olie na een half uurtje af met stukje keukenpapier o.i.d. (krijgt je pan een soort beschermend laagje)
2. Neem niet de allergrootste gaspit die je hebt, maar de één na grootste
3. zet eventueel je gas wat lager als de pan goed op temperatuur is....

S6 ermee!
quote:
Op donderdag 1 juli 2004 08:58 schreef pebbje het volgende:
Even een vraagje over de grillpan. Ik ben zelf dol op vis, maar mijn vriendje niet zo. Is het mogelijk in de grillpan een stukje vlees EN een stukje vis te maken zonder dat het vlees naar vis smaakt?
Ik denk het wel, smeer zowel vlees als vis vantevoren met olie in, leg ze in de pan niet te dicht bij elkaar en voeg geen extra olie meer toe. Houd er ook rekening mee, dat het ene stukje allicht een langere bereidingstijd nodig heeft dan het andere stukje.... Ik zou zeggen, probeer het gewoon een keer uit, dan weet je het. (Natuurlijk ben ik benieuwd naar het resultaat )
pi_20341079
quote:
Op woensdag 30 juni 2004 17:39 schreef kweetgeennaam het volgende:
Tip voor wie er ook 1 wil, met voldoende airmiles kun je er eentje gratis krijgen (en als je naar airmiles shop gaat, ben je ook niks aan verzending kwijt).
Adressen airmilesshops:
- Amstelveen: E. Rooseveltlaan 102/104, telefoon 020 - 647 51 36
- Arnhem: Looierstraat 44, telefoon 026 - 351 53 84
- Eindhoven: Keizer Karel V Singel 2, telefoon 040 - 257 41 51
- Rotterdam: Burg. van Walsumweg 528, telefoon 010 - 213 07 05
- Utrecht: Muntkade 8, telefoon 030 - 294 98 29
- Voorburg: Herenstraat 155, telefoon 070 - 387 29 36

Online bewonderen en bestellen kan hier
  maandag 12 juli 2004 @ 17:15:47 #18
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_20577159
Is deze pan ook op electrisch te gebruiken?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  maandag 12 juli 2004 @ 17:22:46 #19
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_20577303
quote:
Op maandag 12 juli 2004 17:15 schreef Martijn_77 het volgende:
Is deze pan ook op electrisch te gebruiken?
Een specifieke grillpan, of generiek grillpannen?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 12 juli 2004 @ 17:25:15 #20
15405 stigchel
Dit is waar!
pi_20577365
Ja je hebt ook grill pannen voor electrisch.

En nee je kunt geen vlees en vis tegelijk grillen. Vooral vis laat vocht los en als je er een hamburger naast legt, geeft die ook weer vet af. Kijk het kan wel natuurlijk, maar alles wat in dezelfde pan ligt heeft invloed op elkaar, daar kom je gewoon niet omheen. Sterker nog als je eerst je visje bakt en daarna gelijk je vleesje er in doet smaakt dat ook naar vis. MOet je eerst je pannie weer afwassen.

Daarom heb ik er ook twee
  zondag 18 juli 2004 @ 11:32:27 #21
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_20700418
quote:
Op maandag 12 juli 2004 17:22 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Een specifieke grillpan, of generiek grillpannen?
Ik bedoelde of er ook grillpannen zijn welke op een keramische koookplaat gebruikt kunnen worden dit omdat ze dan een dikke en glade onderkant moeten hebben.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  maandag 19 juli 2004 @ 12:45:05 #22
53255 BadGirly
Sweetheart
pi_20719401
Ik kook bijna 2 jaar met m'n grillpannetje en hij is fantastisch!! Heerlijk sappige stukjes vlees en knapperige groente

Vanavond lekker gegrilde zalm met kruiden
  dinsdag 7 september 2004 @ 17:25:22 #23
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_21807021
Heeft iemand ervaring met de grillpan van Le Chef van de blokker voor net geen 20 EUR? De ribbeltjes leken me wat laag...
Confidence through competence
pi_21807172
Mijn Ossehaasjes belanden altijd in de grillpan !
And everything under the sun is in tune
But the sun is eclipsed by the moon.
And Prince is still here!
  dinsdag 7 september 2004 @ 17:36:20 #25
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_21807344
quote:
Op dinsdag 7 september 2004 17:29 schreef ondeugend het volgende:
Mijn Ossehaasjes belanden altijd in de grillpan !
Probeer ook eens de haas niet aan stukjes, maar houd het aan 1 stuk, met vetspek omwikkelen (of ontbijtspek, nog lekkerder) en dan braden.
Vervolgens ff in de oven parkeren, zodat ie van binnen warm kan worden, maar niet gaar laten worden.
Vervolgens neem je hem uit de oven, en je doet er wat alufolie om en laat het ff 5 minuten rusten. Dit snij je dan aan plakken en dat serveer je.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 7 september 2004 @ 18:02:20 #26
44377 Litman
Live a sunny life!
pi_21807943
Zelfs de goedkoopste schouderkarbonade van de Dirk smaakt heerlijk uit de grillpan!
"the same sun that melts the wax, hardens the clay"
pi_21808527
quote:
Op dinsdag 7 september 2004 17:36 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Probeer ook eens de haas niet aan stukjes, maar houd het aan 1 stuk, met vetspek omwikkelen (of ontbijtspek, nog lekkerder) en dan braden.
Vervolgens ff in de oven parkeren, zodat ie van binnen warm kan worden, maar niet gaar laten worden.
Vervolgens neem je hem uit de oven, en je doet er wat alufolie om en laat het ff 5 minuten rusten. Dit snij je dan aan plakken en dat serveer je.
Ik houd mijn haas altijd aan een stuk
Maar bedankt voor de rest van de tip.
And everything under the sun is in tune
But the sun is eclipsed by the moon.
And Prince is still here!
pi_21840567
quote:
Op dinsdag 7 september 2004 17:25 schreef Stereotomy het volgende:
Heeft iemand ervaring met de grillpan van Le Chef van de blokker voor net geen 20 EUR? De ribbeltjes leken me wat laag...
Ja, enorme afrader..slaat groen uit en roest na 3x gebruiken. Koop meteen een goede!
pi_21840588
quote:
Op zondag 18 juli 2004 11:32 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Ik bedoelde of er ook grillpannen zijn welke op een keramische koookplaat gebruikt kunnen worden dit omdat ze dan een dikke en glade onderkant moeten hebben.
De mijne heeft dat (Le Creuset gietijzer). Dat zou dus moeten lukken?
pi_21840615
Courgette in plakken snijden (in de lengte richting), beetje olie erover en grillen maar. Afmaken met citroen, peper en worchestersaus! Njum!
pi_21860180
quote:
Op donderdag 9 september 2004 15:57 schreef Solitarias het volgende:

[..]

Ja, enorme afrader..slaat groen uit en roest na 3x gebruiken. Koop meteen een goede!
Vreemd, wat heb je daarmee uitgevreten dan ? Ik doe met mijn Le Chef grillpannetje namelijk al twee jaar en hij is nog in perfecte staat. Geen krasje op de anti- aanbaklaag te zien, geen groene uitslag, geen roest en we gebruiken hem minstens 4x per week.

[ Bericht 6% gewijzigd door BadGirly op 10-09-2004 14:46:46 ]
  zondag 19 september 2004 @ 23:49:09 #32
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_22070743
Ik heb dus een grillpan gekocht van geen-merk met teflonlaag bij de Kijkshop voor 14 EUR. Heerlijk die grillpan, ik zal nooit meer een andere pan gebruiken om vlees te bereiden! Wat ik nog wel als tip wil geven is dit:



Een leuke keukentool die ik 2 jaar geleden al had gekocht: de Misto Gourmet Olive Oil Sprayer. Eigenlijk is het gewoon een spuitbus die je middels de dop op kunt pompen zodat er overdruk ontstaat, en de (olijf)olie in een mist eruit gespoten wordt. Ideaal om vlees vochtig te maken voordat het op de grill gaat!
Confidence through competence
  maandag 20 september 2004 @ 00:45:06 #33
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_22072024
grillen geweldig,

een heerlijk spies met garnalen een plaat die gloeiend heet is een olie met lekker italiense kruiden en dan het moment dat de vlammen je om je oren slaan helemaal te gek.
  maandag 20 september 2004 @ 06:53:23 #34
24184 speedfreakssj
Bryan Adams- Run to you :9~
pi_22074873
heb zo'n klap dinges met 2 grillplaten.
  maandag 20 september 2004 @ 08:53:39 #35
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_22075357
quote:
Op zondag 19 september 2004 23:49 schreef Stereotomy het volgende:
Ik heb dus een grillpan gekocht van geen-merk met teflonlaag bij de Kijkshop voor 14 EUR. Heerlijk die grillpan, ik zal nooit meer een andere pan gebruiken om vlees te bereiden! .
Grill pan met Teflonlaag? mmm
Die zou ik niet gebruiken, teflon kan er niet zo tegen als het erg heet wordt, en komen er wat smerige dampen vrij. Grillpan moet van gietijzer zijn IMHO,
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 20 september 2004 @ 09:32:49 #36
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_22075687
quote:
Op maandag 20 september 2004 08:53 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Grill pan met Teflonlaag? mmm
Die zou ik niet gebruiken, teflon kan er niet zo tegen als het erg heet wordt, en komen er wat smerige dampen vrij. Grillpan moet van gietijzer zijn IMHO,
Ik hoop dat de EU keuringscommissies dat al voor mij hebben gecontroleerd En we krijgen toch allemaal al kanker van de zwarte grillstrepen die ontstaan op het vlees.
Confidence through competence
pi_22105724
Ik heb ook zo'n el-cheapo grillpan van Le Chef (bij Blokker gehaald) en de eerste keer dat ik 'm gebruikte had ik al zoiets van: dit is kut. Alles werd zwart. Ik had gemarineerde kipsate's erop gelegd, maar die marinade begon gelijk aan te bakken.
Doe ik iets verkeerd?
  dinsdag 21 september 2004 @ 15:40:29 #38
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_22106261
quote:
Op dinsdag 21 september 2004 15:15 schreef korenwolf het volgende:
Ik heb ook zo'n el-cheapo grillpan van Le Chef (bij Blokker gehaald) en de eerste keer dat ik 'm gebruikte had ik al zoiets van: dit is kut. Alles werd zwart. Ik had gemarineerde kipsate's erop gelegd, maar die marinade begon gelijk aan te bakken.
Doe ik iets verkeerd?
Werd alles zwart of kreeg je nette zwarte grillstrepen erop? Kan zijn dat de ribbels van Le Chef te laag zijn en er teveel olie in de marinade zat.
Confidence through competence
pi_22107138
quote:
Op dinsdag 21 september 2004 15:40 schreef Stereotomy het volgende:

[..]

Werd alles zwart of kreeg je nette zwarte grillstrepen erop? Kan zijn dat de ribbels van Le Chef te laag zijn en er teveel olie in de marinade zat.
De marinadesaus ging ook mee de pan in ... daar zat dus nog een hoop olie in. Het vlees lag netjes in een dikke zwarte koek
  dinsdag 21 september 2004 @ 17:38:45 #40
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_22108962
Probeer de volgende keer zo min mogelijk extra marinade de pan in te kieperen. Alles wat vastplakt aan de kip is goed genoeg. Beweeg de kip niet of alleen evenwijdig aan de streepjes. Als je gaat roerbakken komt er inderdaad een zwarte koek overheen.
Confidence through competence
pi_22112084
Ik ben helemaal enthousiast geraakt door dit topic.

Ik wil ook een grillpan!!!!!!!!

Maar wat is een goede en waar koop je die?
  dinsdag 21 september 2004 @ 22:10:19 #42
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_22116069
www.kookpunt.nl heeft een mooie zag ze er mee op de beurs de kunsthalkookt mee staan meen dat ze 40 euro waren
  dinsdag 21 september 2004 @ 22:58:55 #43
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_22117608
Of doe net als ik: koop bij de kijkshop eentje van 14 EUR, bevalt het, koop dan een duurdere of blijf de oude gebruiken.
Confidence through competence
  woensdag 22 september 2004 @ 14:19:32 #44
15285 _oxygen_
Druk Druk Druk
pi_22128805
Je hebt ze al voor 5 euro.. en werkt redelijk goed..
Bizar.. (bit dyslectische)
  zaterdag 25 september 2004 @ 00:59:16 #45
8638 Ashram
World Wide Webslinger
pi_22188578
Blokker: Le Chef
Gietijzeren grillpan met redelijk hoge ribbels tegen een erg laag prijsje. Wel een beetje aan de kleine kant, maar erg goed eenmaal goed verhit. Lekker dikke pan trouwens, dus hij koelt niet zo snel af bij het erop leggen van het vlees.
Everyone's got a bit of sadism and masochism in them, but not me, I'm 100% sadistic.
I'm going to burn in hell anyway, so why can't I ???
pi_22188748
Groente zijn in ieder geval erg lekker erop, maar het rookt allemaal nog meer dan ik doe. En dat is jammer, anders zou ik hem vaker gebruiken. (gietijzer, zonder teflon-laagje uiteraard)
Helpt waar hij kan!
  dinsdag 4 januari 2005 @ 21:24:48 #47
55829 Mayadevi
Illusie/desillusie*
pi_24399335
Jahoeoeoeoeoe, ik heb er eentje gekregen Ik kreeg als tip eerst de pan dun met olie in te smeren voor je 'm verwarmt. Dan heb je alleen vet, daar waar het eten de pan raakt en je pan trekt minder snel krom.
Lekker hoor, en ik gooi er ook vegetarisch spul op, lekker met een spiesje met ui, tomaat en paprika.
Van vlees heb ik niet zo`n verstand, de eerste keer dat ik er vlees op deed (varkensfiletlapjes) leken het, ondanks de marinade, net schoenzolen Moet het vlees juist wat dikker zijn? Of vetter? Of heb ik het er gewoon veel te lang op gehad?
*Doorhalen wat niet van toepassing is
Are we part of the solution or we part of the pollution
pi_24399835
Ik wil er ook eentje gaan kopen. Niet zo hele dure hoor, want woon nog thuis. Lijkt me wel leuk om mee te experimenteren.

Het is toch zo dat je niet de pan, maar de gerechten met olie moet insmeren?
  dinsdag 4 januari 2005 @ 23:02:40 #49
55829 Mayadevi
Illusie/desillusie*
pi_24400355
Kan je ook doen, maar dat was nou net niet de tip die ik kreeg.
*Doorhalen wat niet van toepassing is
Are we part of the solution or we part of the pollution
pi_24406632
Ik heb er eentje van de IKEA.

Kun je er trouwens ook shoarma in maken??
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')