abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_36062925
Te laat, het is de aldi-pan geworden. Hij's 3cm2 groter ook nog
pi_36063721
Ik heb die van Le Chef. Ik dacht, begin eens met iets goedkoops.
Het is gelukt! Ik heb nu tagliatelle met tonijnsteak, courgette en knoflook!
Are you pondering what I'm pondering?
pi_36071523
quote:
Op woensdag 15 maart 2006 18:11 schreef rrrik het volgende:
Te laat, het is de aldi-pan geworden. Hij's 3cm2 groter ook nog
Is dat wat? In dat geval zal ik em morgen ook even oppikken
Oh, and that's a bad miss!
pi_36079813
quote:
Op woensdag 15 maart 2006 14:40 schreef Lienekien het volgende:

Vis (zalm) ging bij mij trouwens niet denderend in de grillpan (het bakte aan de pan vast en ging kapot bij het omdraaien).
Hmm, dat had ik gisteren dus ook. Hoe kan ik nu het beste de pan schoonmaken? De vis is namelijk nogal gehecht geraakt aan de grillpan...

Verder ben ik superenthousiast over mijn grillpan, hele mooie gekregen in mijn kerstpakket, en nu in mijn nieuwe keukentje gebruiken.... PUUR genieten!

ps. ik weet dus wel hoe het reguliere schoonmaken moet (zonder schoonmaakmiddel etc) maar dat wil dus niet echt....
  donderdag 16 maart 2006 @ 13:42:39 #185
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_36084797
ach, dat verkoolt op een gegeven moment en daar leven bacteriën weer niet in.
voegt misschien nog toe aan de smaak van het grillen ook.
heb ik bij mijn gietijzeren grillpan ook, m'n le chef heeft er geen last van.
als er teveel koolresten opzitten even schoonborstelen met een koperen borsteltje is evt. een optie.
pi_36487146
quote:
Op woensdag 15 maart 2006 22:38 schreef Brentmeister het volgende:

[..]

Is dat wat? In dat geval zal ik em morgen ook even oppikken
Heb 'm pas 1x gebruikt maar vind het nu al een goeie aankoop
pi_36487332
Hehe, ik heb er echt net eentje aangeschaft. Niet die aldi-pan, weet niet eens meer waar. Laatst hamburgertjes in gemaakt, heerlijk
Oh, and that's a bad miss!
pi_36496280
Morgen ga ik een lekkere grote biefstuk grillen. Iemand nog tips? Wil hem graag blue hebben
pi_36496615
quote:
Op donderdag 30 maart 2006 16:30 schreef Gesloten het volgende:
Morgen ga ik een lekkere grote biefstuk grillen. Iemand nog tips? Wil hem graag blue hebben
Pan goed heet laten worden, 10 sec. ene kant, omdraaien, 10 sec. andere kant, daar is je blauwe biefstuk
Oh, and that's a bad miss!
pi_36497796
quote:
Op donderdag 30 maart 2006 16:30 schreef Gesloten het volgende:
Morgen ga ik een lekkere grote biefstuk grillen. Iemand nog tips? Wil hem graag blue hebben
Deze kan je even doorlezen.

Biefstukkie bakken.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_36519908
Ik heb een lekker stukje Entrecote gekocht 370 gram.
Die ga ik vanavond dus eventjes grillen

pi_36590587
Hallo,

Na een aantal maanden met een wafelijzer dat ook als grill gebruikt kan worden (mits andere bakplaatjes), en dat als je er 2 lappen vlees oplegt volledig afgekoeld is waardoor je het vlees meer kookt dan grilled beslist van ook een grillpan te kopen.

Welke raden jullie mij aan? Budget speelt niet echt een rol, als het maar goeie kwaliteit is, en eentje die jaren kan meegaan ;-)

Zelf dacht ik in de richting van Le Creuset, Lagostina of Demeyere ofzo.
En een gietijzeren model is het beste?

Alvast bedankt!
  zondag 2 april 2006 @ 22:12:31 #193
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_36592076
ik heb hier een grill plaat die 2 pitten in beslag neemt... gietzijer en dus ook loeizwaar hij is er makkelijk af te halen en dus schoon te maken / houden mischien is dat een idee ipv een pan? je kan er meer vlees op kwijt
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
pi_36594431
quote:
Op zondag 2 april 2006 22:12 schreef Erosjuhhh het volgende:
ik heb hier een grill plaat die 2 pitten in beslag neemt... gietzijer en dus ook loeizwaar hij is er makkelijk af te halen en dus schoon te maken / houden mischien is dat een idee ipv een pan? je kan er meer vlees op kwijt
Wij hebben geen gasvuur, is dus geen optie denkik
  zaterdag 8 april 2006 @ 19:45:07 #195
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_36773676
Vandaag ook een grilpan gekocht net een kipfiletje gegrilld maar ik vind wel dat het behoorlijk rookt.

Ligt dat aan het feit dat de pan nog nieuw is of hebben we te veel olie gebruikt?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_36774165
Hmmm, kan je kip niet beter "droog" grillen?
Doe nooit olie in de grillpan voor kip of vis.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  zaterdag 8 april 2006 @ 20:23:07 #197
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_36774701
quote:
Op zaterdag 8 april 2006 19:45 schreef Martijn_77 het volgende:
Vandaag ook een grilpan gekocht net een kipfiletje gegrilld maar ik vind wel dat het behoorlijk rookt.

Ligt dat aan het feit dat de pan nog nieuw is of hebben we te veel olie gebruikt?
Grillen rookt altijd wat meer dan gewoon bakken, je schroeit het vlees ook meer dan dat je het bakt.
Een beetje olie op het te bakken product doen is het beste, kan je ook nooit teveel olie in de pan doen, maar dat wist je vast al.
Het ligt in elk geval niet aan nieuwigheid.
  zondag 9 april 2006 @ 22:17:50 #198
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_36806651
quote:
Op zaterdag 8 april 2006 20:01 schreef Oblivion het volgende:
Hmmm, kan je kip niet beter "droog" grillen?
Doe nooit olie in de grillpan voor kip of vis.
Volgende keer proberen dan Annemiek had dit keer wel wat olie gebruikt.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zondag 9 april 2006 @ 22:25:33 #199
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_36806914
quote:
Op zaterdag 8 april 2006 20:01 schreef Oblivion het volgende:
Hmmm, kan je kip niet beter "droog" grillen?
Doe nooit olie in de grillpan voor kip of vis.
Je moet ook geen olie in de pan doen maar het vlees of marineren of insmeren met olie, dat is de truc van de grillpan.
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
  zondag 9 april 2006 @ 22:29:56 #200
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_36807048
quote:
Op zondag 9 april 2006 22:25 schreef Chielus het volgende:

[..]

Je moet ook geen olie in de pan doen maar het vlees of marineren of insmeren met olie, dat is de truc van de grillpan.
Ze had het ook niet in de pan maar op het vlees gedaan maar toch rookte / walmde het wel.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_36807551
Grilen rookt altijd wel behoorlijk, dat gaat nooit helemaal weg.
Kip vind ik wat moeilijk grillen omdat het van binnen niet goed gaar wordt, terwijl de buitenlkant vaak al zwart is. Ik ken iemand die het daarom eerst in de oven laat garen en daarna pas op de gril legt, heb ik zelf nooit geprobeert, maar het lijkt me geen slecht idee.
Helpt waar hij kan!
  zondag 9 april 2006 @ 22:46:15 #202
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_36807584
quote:
Op zondag 9 april 2006 22:29 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Ze had het ook niet in de pan maar op het vlees gedaan maar toch rookte / walmde het wel.
ow, oke.
Bak zelf nooit kip in de grillpan, omdat ik vindt dat Kip door en door gaar moet zijn en dat heel meoilijk lukt in een grillpan, tenzij je ze kort bakt en daarna laat doorgaren in een hete oven.
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_36807632
Ik knip de kip altijd doormidden, zodat hij niet meer zo dik is.
Eerder gaar.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  zondag 9 april 2006 @ 22:59:57 #204
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_36808145
Ik gebruik voor het grillen meestal arachideolie en ik vind dat het reuze meevalt met het roken en walmen.
The love you take is equal to the love you make.
  woensdag 12 april 2006 @ 19:07:33 #205
73549 Annemiek78
Martijn_77 my favo user!
pi_36895887
Ik vind het walmen wel mee vallen. Inderdaad is het algemeen bekend dat je geen olie in de grillpan moet doen. Heb de kipfiletjes met een klein drupje olie ingesmeerd, meer niet.

Gisteravond trouwens weer de grillpan gebruikt. Dit keer voor een heerlijke tonijnsteak!! Was echt geweldig. Ga deze pan echt heel veel gebruiken, dat weet ik nu al....
Positive thinking, my way of thinking!
pi_37088386
Kijk een een goede grillpan of grillplaat eens op www.cookingsupplies.nl. Hier vind je ook voor inductie pannen van gegoten aluminium (trekt niet krom itt geperst aluminium) met een sterke anti-aanbaklaag: hier zijn grote kwaliteitsverschillen in. Volgens mij kun je beter iets meer investeren in een goede pan en daar jaren mee doen dan goedkoop een matige aanschaffen die je binnen een jaar of eerder moet wegdoen omdat de laag loslaat en alles wat je erop legt mislukt.
pi_37089602
Ik zou echt geen grill-pan met een anti-aanbaklaag kopen.
Helpt waar hij kan!
  Redactie Frontpage / Spellchecker woensdag 19 april 2006 @ 17:23:32 #208
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_37100848
Ik heb deze gekregen in mijn kerstpakket



Merk Bodum, hoewel dat een bekend merk is ben ik het in dit topic nog niet tegengekomen Ding is loeizwaar en gaat vandaag in première met een paar moten zalm
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  Redactie Frontpage / Spellchecker woensdag 19 april 2006 @ 18:15:25 #209
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_37102323
En de zalm was
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  zondag 4 juni 2006 @ 11:37:30 #210
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_38524278
Hebbem gisteren bij de Jumbo van de gekruide speciale grill olie gekocht. Die je op je vlees moet smeren.

Gaan we binnenkort zeker uit proberen in combinatie met de grillpan
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_38537009
Wij hebben een grilapparaat wat niet op het vuur hoeft vandaag weer heerlijk biefstuk op gegrild 4 min. en hij is heerlijk En absoluut niet vet. Wij gebruiken het bijna dagelijks ook voor kalkoen en dergelijke. Echt heerlijk.
pi_38539154
Ik heb pas een nieuwe grillpan gekocht

De oude was slecht geworden, bakte erg vaak aan omdat het oppervlakte porreus was geworden..

Nu heb ik een teefal met antiaanbaklaag (ik weet het een gietijzeren is beter..)
pi_38883775
bij geerlings hebben ze ook pannen van le chef!! Niet alleen bij de Blokker. Is wel makkelijk als er geen blokker in de buurt is, en wel een geerlings.
Je bent nooit te oud om te leren....toch?
pi_39483025
Even een tvp-tje.

Was al een eigen topic gestart Grillplaat maar dit is toch wel heel handig .
Heb nog niet dit hele topic doorgespit, maar zo te zien staan er absoluut bruikbare tips enzo in .
Fake it till you make it...
  maandag 3 juli 2006 @ 22:01:14 #215
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_39487596
quote:
Op maandag 3 juli 2006 19:43 schreef Nijna het volgende:
Van mijn ouders heb ik een grillplaatje gekregen, zo'n gietijzeren ding wat gewoon op het fornuis gaat. Nu heb ik al wel wat dingen geprobeerd, maar een visje erop lukt niet zo goed. Het blijft vastplakken of het dondert uit elkaar... Heb ik niet stevig genoege vis erop, is er iets wat ik aan mn "techniek" kan bijschaven... iemand tips/trucs.ideeën?

Kipfilet gaat bijvoorbeeld wel aardig goed, maar dat is volgens mij qua structuur steviger dan vis (dus valt minder snel uit elkaar...)
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_39489130
Dank je martijn .
Fake it till you make it...
pi_39491915
Grillpan ... vooral voor vis en steaks!
pi_40116057
Oh man, ik ben zo blij met mijn grillpannetje. Hamburgers zijn opeens zoveel lekkerder.
  vrijdag 20 oktober 2006 @ 17:27:10 #219
87545 miki
Hee!Mijn avatar!
pi_42840782
Onlangs een grillpan voor inductie van BK gekocht. Alleen, doen jullie nou alles invetten met olie of leg je sommige dingen zo in de pan?
Ik had kabeljauw geprobeerd, maar die viel helemaal uit elkaar!
I ain't got a signature...am I a criminal now?
I'd rather have a bottle in front of me than a frontal lobotomy
  vrijdag 20 oktober 2006 @ 19:29:49 #220
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_42843851
ik vet hetvlees/vis met olijfolie in
  vrijdag 20 oktober 2006 @ 19:38:31 #221
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_42844142
quote:
Op vrijdag 20 oktober 2006 19:29 schreef THEFXR het volgende:
ik vet hetvlees/vis met olijfolie in
Idd, als het nodig is sommige dingen vooral vis en zo leg ik zo in de pan
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  vrijdag 20 oktober 2006 @ 22:16:47 #222
97745 Thorical
finding a way
pi_42849248
quote:
Op vrijdag 20 oktober 2006 19:38 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Idd, als het nodig is sommige dingen vooral vis en zo leg ik zo in de pan
Blijft het dan niet aan de pan (plakken) hangen als je een vis zomaar op de gril pan legt?
  vrijdag 20 oktober 2006 @ 23:28:18 #223
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_42851244
quote:
Op vrijdag 20 oktober 2006 22:16 schreef Thorical het volgende:

[..]

Blijft het dan niet aan de pan (plakken) hangen als je een vis zomaar op de gril pan legt?
Valt best mee heb de eerste paar keer voor gebruik de pan goed in geolied. En doe dat nu nog steed regelmatig
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  vrijdag 20 oktober 2006 @ 23:41:26 #224
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_42851643
Ik heb er 1 van de Ikea, en deze is ook perfect, die met die houten steel.
Ik grill er heel veel in, zalm, tonijn, kip en hamburgers.

Hamburgers die bak ik zonder olie, rundergehakt zit veel vet in, dus die grillen in hun eigen vet.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_44532679
quote:
Op woensdag 19 april 2006 17:23 schreef Rewimo het volgende:
Ik heb deze gekregen in mijn kerstpakket

[afbeelding]

Merk Bodum, hoewel dat een bekend merk is ben ik het in dit topic nog niet tegengekomen Ding is loeizwaar en gaat vandaag in première met een paar moten zalm
Die zit nu in het TNT kerstpakket.

Heb voor sinterklaas er ook 1 gehad met anti aanbaklaag. Welke is nu het beste?

(De Bodum grillpan is volgens mij zonder "tefallaag")
  maandag 18 december 2006 @ 14:23:25 #226
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_44536689
Ik heb er ook 2, een gietijzeren van de blokker (¤3,99 perfect ding, misschien een tikkeltje klein) en een met tefallaag (ook blokker), die gietijzeren gebruik ik voor biefstukken e.d en die anti-aanbak voor tonijn en andere dingen die wat sneller aan de pan kunen blijven plakken, gemarineerde satétjes of andere gemarineerde stukken vlees bijvoorbeeld.
  dinsdag 19 juni 2007 @ 14:47:44 #227
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_50614989
ff een schopje

Mijn grilpan is gaan roesten aan de onderkant, en omdat het ^^ was voor 3,99 EUR van de Blokker, heb ik het na 2 jaar trouwe dienst maar weggegooid. Alleen.... ik kan geen goedkope vervanger vinden.

Hebben jullie nog goedkope grillpannen bij de Blokker, Hema, V&D of whatever gezien?
Confidence through competence
pi_50616052
Bij de IKEA hebben ze ook goedkope grillpannen
Suiker en melk is voor mensen die geen koffie lusten
  dinsdag 19 juni 2007 @ 15:16:13 #229
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_50616107
Da's hier 20 km vandaan, beetje moeilijk op de fiets

-edit- de grillpannen van de Ikea zijn er alleen in Teflon uitvoering. Heb niet zoveel zin om een schep Teflon bij mijn tartaarjes te eten elke keer als ik op hoog vuur gril
Confidence through competence
  dinsdag 19 juni 2007 @ 15:17:05 #230
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_50616148
quote:
Op dinsdag 19 juni 2007 15:16 schreef Stereotomy het volgende:
Da's hier 20 km vandaan, beetje moeilijk op de fiets
Dan pak je de bus.
The love you take is equal to the love you make.
  dinsdag 19 juni 2007 @ 15:22:41 #231
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_50616356
quote:
Op woensdag 30 juni 2004 17:42 schreef kweetgeennaam het volgende:
De lekkerste knoflookolie maak je trouwens zelf door verse knoflooktenen (duurder dan gewone, maar llont de moeite) in een fles goede olijfolie te gooien. Ziet er nog leuk uit ook!
Ja, moet je doen
Vooral als je botulisme wilt oplopen

Zoek even goed uit hoe het veilig kan(goed verwarmen bijvoorbeeld) voordat je zoiets post
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  dinsdag 19 juni 2007 @ 15:24:23 #232
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_50616413
quote:
Op dinsdag 19 juni 2007 15:22 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Ja, moet je doen
Vooral als je botulisme wilt oplopen

Zoek even goed uit hoe het veilig kan(goed verwarmen bijvoorbeeld) voordat je zoiets post
Ja, dat had 'ie twee jaar geleden even moeten doen.
The love you take is equal to the love you make.
  dinsdag 19 juni 2007 @ 15:25:22 #233
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_50616447
quote:
Op dinsdag 19 juni 2007 15:24 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Ja, dat had 'ie twee jaar geleden even moeten doen.
Fijn die oude topickick

Kutkick!
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  dinsdag 19 juni 2007 @ 15:26:12 #234
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_50616471
quote:
Op dinsdag 19 juni 2007 15:24 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Ja, dat had 'ie twee jaar geleden even moeten doen.
Even kijken of 'ie nog reageert. Als hij dat niet doet kunnen we de conclusie trekken dat het niet goed gegaan is
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_50616511
Ik weet nu wat ik mis in mijn keuken. Een grillpan. Binnenkort even 1tje kopen. En ook meteen een tosti-ijzer. Die heb ik ook nog niet.
History became legend, legend became myth.
  dinsdag 19 juni 2007 @ 15:54:08 #236
164802 xxjosjex
no way jose.....
pi_50617542
quote:
Op zondag 19 september 2004 23:49 schreef Stereotomy het volgende:

[afbeelding]

Een leuke keukentool die ik 2 jaar geleden al had gekocht: de Misto Gourmet Olive Oil Sprayer. Eigenlijk is het gewoon een spuitbus die je middels de dop op kunt pompen zodat er overdruk ontstaat, en de (olijf)olie in een mist eruit gespoten wordt. Ideaal om vlees vochtig te maken voordat het op de grill gaat!
Ik ga em ook bestellen nu!! Mijn vriend vond het een topding....
It's all a blur!!!
  Eurovisie Songfestival Queen dinsdag 19 juni 2007 @ 16:04:02 #237
163650 Greys
pi_50617953
Het is dus vast ook goed voor de lijn om dat ding vaak te gebruiken ipv gewoon met boter in de koekepan? Ik ga zometeen even bij de Marskramer hier kijken of ze er eentje hebben!
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
  dinsdag 19 juni 2007 @ 16:08:28 #238
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_50618137
quote:
Op dinsdag 19 juni 2007 16:04 schreef Greys het volgende:
Het is dus vast ook goed voor de lijn om dat ding vaak te gebruiken ipv gewoon met boter in de koekepan? Ik ga zometeen even bij de Marskramer hier kijken of ze er eentje hebben!
Ja precies, in plaats van dat je doodgaat aan verstopte aderen, ga je dood aan kanker.

En natuurlijk omdat grillen lekker is.
Confidence through competence
  Eurovisie Songfestival Queen dinsdag 19 juni 2007 @ 16:38:29 #239
163650 Greys
pi_50619179
quote:
Op dinsdag 19 juni 2007 16:08 schreef Stereotomy het volgende:

[..]

Ja precies, in plaats van dat je doodgaat aan verstopte aderen, ga je dood aan kanker.

En natuurlijk omdat grillen lekker is.


Heb er zojuist al eentje gekocht bij de Marskramer. Ik ben gelukkiggggg
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_50627233
vandaag heerlijk zeewolf gegrild. Hij was redelijk uiteen gevallen maar smaakte echt wonderbaarlijk lekker. Mals maar stevig tegenlijk. Kan niet zonder mijn grill pan!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')