abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_36062925
Te laat, het is de aldi-pan geworden. Hij's 3cm2 groter ook nog
pi_36063721
Ik heb die van Le Chef. Ik dacht, begin eens met iets goedkoops.
Het is gelukt! Ik heb nu tagliatelle met tonijnsteak, courgette en knoflook!
Are you pondering what I'm pondering?
pi_36071523
quote:
Op woensdag 15 maart 2006 18:11 schreef rrrik het volgende:
Te laat, het is de aldi-pan geworden. Hij's 3cm2 groter ook nog
Is dat wat? In dat geval zal ik em morgen ook even oppikken
Oh, and that's a bad miss!
pi_36079813
quote:
Op woensdag 15 maart 2006 14:40 schreef Lienekien het volgende:

Vis (zalm) ging bij mij trouwens niet denderend in de grillpan (het bakte aan de pan vast en ging kapot bij het omdraaien).
Hmm, dat had ik gisteren dus ook. Hoe kan ik nu het beste de pan schoonmaken? De vis is namelijk nogal gehecht geraakt aan de grillpan...

Verder ben ik superenthousiast over mijn grillpan, hele mooie gekregen in mijn kerstpakket, en nu in mijn nieuwe keukentje gebruiken.... PUUR genieten!

ps. ik weet dus wel hoe het reguliere schoonmaken moet (zonder schoonmaakmiddel etc) maar dat wil dus niet echt....
  donderdag 16 maart 2006 @ 13:42:39 #185
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_36084797
ach, dat verkoolt op een gegeven moment en daar leven bacteriën weer niet in.
voegt misschien nog toe aan de smaak van het grillen ook.
heb ik bij mijn gietijzeren grillpan ook, m'n le chef heeft er geen last van.
als er teveel koolresten opzitten even schoonborstelen met een koperen borsteltje is evt. een optie.
pi_36487146
quote:
Op woensdag 15 maart 2006 22:38 schreef Brentmeister het volgende:

[..]

Is dat wat? In dat geval zal ik em morgen ook even oppikken
Heb 'm pas 1x gebruikt maar vind het nu al een goeie aankoop
pi_36487332
Hehe, ik heb er echt net eentje aangeschaft. Niet die aldi-pan, weet niet eens meer waar. Laatst hamburgertjes in gemaakt, heerlijk
Oh, and that's a bad miss!
pi_36496280
Morgen ga ik een lekkere grote biefstuk grillen. Iemand nog tips? Wil hem graag blue hebben
pi_36496615
quote:
Op donderdag 30 maart 2006 16:30 schreef Gesloten het volgende:
Morgen ga ik een lekkere grote biefstuk grillen. Iemand nog tips? Wil hem graag blue hebben
Pan goed heet laten worden, 10 sec. ene kant, omdraaien, 10 sec. andere kant, daar is je blauwe biefstuk
Oh, and that's a bad miss!
pi_36497796
quote:
Op donderdag 30 maart 2006 16:30 schreef Gesloten het volgende:
Morgen ga ik een lekkere grote biefstuk grillen. Iemand nog tips? Wil hem graag blue hebben
Deze kan je even doorlezen.

Biefstukkie bakken.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_36519908
Ik heb een lekker stukje Entrecote gekocht 370 gram.
Die ga ik vanavond dus eventjes grillen

pi_36590587
Hallo,

Na een aantal maanden met een wafelijzer dat ook als grill gebruikt kan worden (mits andere bakplaatjes), en dat als je er 2 lappen vlees oplegt volledig afgekoeld is waardoor je het vlees meer kookt dan grilled beslist van ook een grillpan te kopen.

Welke raden jullie mij aan? Budget speelt niet echt een rol, als het maar goeie kwaliteit is, en eentje die jaren kan meegaan ;-)

Zelf dacht ik in de richting van Le Creuset, Lagostina of Demeyere ofzo.
En een gietijzeren model is het beste?

Alvast bedankt!
  zondag 2 april 2006 @ 22:12:31 #193
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_36592076
ik heb hier een grill plaat die 2 pitten in beslag neemt... gietzijer en dus ook loeizwaar hij is er makkelijk af te halen en dus schoon te maken / houden mischien is dat een idee ipv een pan? je kan er meer vlees op kwijt
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
pi_36594431
quote:
Op zondag 2 april 2006 22:12 schreef Erosjuhhh het volgende:
ik heb hier een grill plaat die 2 pitten in beslag neemt... gietzijer en dus ook loeizwaar hij is er makkelijk af te halen en dus schoon te maken / houden mischien is dat een idee ipv een pan? je kan er meer vlees op kwijt
Wij hebben geen gasvuur, is dus geen optie denkik
  zaterdag 8 april 2006 @ 19:45:07 #195
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_36773676
Vandaag ook een grilpan gekocht net een kipfiletje gegrilld maar ik vind wel dat het behoorlijk rookt.

Ligt dat aan het feit dat de pan nog nieuw is of hebben we te veel olie gebruikt?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_36774165
Hmmm, kan je kip niet beter "droog" grillen?
Doe nooit olie in de grillpan voor kip of vis.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  zaterdag 8 april 2006 @ 20:23:07 #197
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_36774701
quote:
Op zaterdag 8 april 2006 19:45 schreef Martijn_77 het volgende:
Vandaag ook een grilpan gekocht net een kipfiletje gegrilld maar ik vind wel dat het behoorlijk rookt.

Ligt dat aan het feit dat de pan nog nieuw is of hebben we te veel olie gebruikt?
Grillen rookt altijd wat meer dan gewoon bakken, je schroeit het vlees ook meer dan dat je het bakt.
Een beetje olie op het te bakken product doen is het beste, kan je ook nooit teveel olie in de pan doen, maar dat wist je vast al.
Het ligt in elk geval niet aan nieuwigheid.
  zondag 9 april 2006 @ 22:17:50 #198
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_36806651
quote:
Op zaterdag 8 april 2006 20:01 schreef Oblivion het volgende:
Hmmm, kan je kip niet beter "droog" grillen?
Doe nooit olie in de grillpan voor kip of vis.
Volgende keer proberen dan Annemiek had dit keer wel wat olie gebruikt.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zondag 9 april 2006 @ 22:25:33 #199
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_36806914
quote:
Op zaterdag 8 april 2006 20:01 schreef Oblivion het volgende:
Hmmm, kan je kip niet beter "droog" grillen?
Doe nooit olie in de grillpan voor kip of vis.
Je moet ook geen olie in de pan doen maar het vlees of marineren of insmeren met olie, dat is de truc van de grillpan.
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
  zondag 9 april 2006 @ 22:29:56 #200
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_36807048
quote:
Op zondag 9 april 2006 22:25 schreef Chielus het volgende:

[..]

Je moet ook geen olie in de pan doen maar het vlees of marineren of insmeren met olie, dat is de truc van de grillpan.
Ze had het ook niet in de pan maar op het vlees gedaan maar toch rookte / walmde het wel.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_36807551
Grilen rookt altijd wel behoorlijk, dat gaat nooit helemaal weg.
Kip vind ik wat moeilijk grillen omdat het van binnen niet goed gaar wordt, terwijl de buitenlkant vaak al zwart is. Ik ken iemand die het daarom eerst in de oven laat garen en daarna pas op de gril legt, heb ik zelf nooit geprobeert, maar het lijkt me geen slecht idee.
Helpt waar hij kan!
  zondag 9 april 2006 @ 22:46:15 #202
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_36807584
quote:
Op zondag 9 april 2006 22:29 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Ze had het ook niet in de pan maar op het vlees gedaan maar toch rookte / walmde het wel.
ow, oke.
Bak zelf nooit kip in de grillpan, omdat ik vindt dat Kip door en door gaar moet zijn en dat heel meoilijk lukt in een grillpan, tenzij je ze kort bakt en daarna laat doorgaren in een hete oven.
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_36807632
Ik knip de kip altijd doormidden, zodat hij niet meer zo dik is.
Eerder gaar.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  zondag 9 april 2006 @ 22:59:57 #204
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_36808145
Ik gebruik voor het grillen meestal arachideolie en ik vind dat het reuze meevalt met het roken en walmen.
The love you take is equal to the love you make.
  woensdag 12 april 2006 @ 19:07:33 #205
73549 Annemiek78
Martijn_77 my favo user!
pi_36895887
Ik vind het walmen wel mee vallen. Inderdaad is het algemeen bekend dat je geen olie in de grillpan moet doen. Heb de kipfiletjes met een klein drupje olie ingesmeerd, meer niet.

Gisteravond trouwens weer de grillpan gebruikt. Dit keer voor een heerlijke tonijnsteak!! Was echt geweldig. Ga deze pan echt heel veel gebruiken, dat weet ik nu al....
Positive thinking, my way of thinking!
pi_37088386
Kijk een een goede grillpan of grillplaat eens op www.cookingsupplies.nl. Hier vind je ook voor inductie pannen van gegoten aluminium (trekt niet krom itt geperst aluminium) met een sterke anti-aanbaklaag: hier zijn grote kwaliteitsverschillen in. Volgens mij kun je beter iets meer investeren in een goede pan en daar jaren mee doen dan goedkoop een matige aanschaffen die je binnen een jaar of eerder moet wegdoen omdat de laag loslaat en alles wat je erop legt mislukt.
pi_37089602
Ik zou echt geen grill-pan met een anti-aanbaklaag kopen.
Helpt waar hij kan!
  Redactie Frontpage / Spellchecker woensdag 19 april 2006 @ 17:23:32 #208
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_37100848
Ik heb deze gekregen in mijn kerstpakket



Merk Bodum, hoewel dat een bekend merk is ben ik het in dit topic nog niet tegengekomen Ding is loeizwaar en gaat vandaag in première met een paar moten zalm
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  Redactie Frontpage / Spellchecker woensdag 19 april 2006 @ 18:15:25 #209
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_37102323
En de zalm was
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  zondag 4 juni 2006 @ 11:37:30 #210
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_38524278
Hebbem gisteren bij de Jumbo van de gekruide speciale grill olie gekocht. Die je op je vlees moet smeren.

Gaan we binnenkort zeker uit proberen in combinatie met de grillpan
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')