abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_31024534
Ook inmiddels in het bezit van zo een ding, de biefstukjes waren
Dat is eens wat anders...
pi_31055721
quote:
Op donderdag 29 september 2005 12:42 schreef SiGNe het volgende:
Waarom mag je eigenlijk niet met sop afwassen? laat de anti-aanbaklaag dan los?
De olielaag gaat er dan vanaf.
En hij moet wel "vet" blijven natuurlijk
Je moet het gewoon goed heet afspoelen en dan met een keukenrolpapiertje drogen.
Zo hou je ze het langst goed
  zondag 9 oktober 2005 @ 00:58:58 #153
116532 The_Verve
Midfield Maestro
pi_31298578
Vandaag (zaterdag) ook een grillpan gekocht. En meteen even een pepersteak erop gegooid.

Geweldige uitvinding. Morgenmiddag weer ff gebruik van maken...

[ Bericht 2% gewijzigd door The_Verve op 09-10-2005 01:05:03 ]
De Nostradamus van FOK! 6 mei 2009: Iniesta 90 + 3.
  zondag 9 oktober 2005 @ 12:53:03 #154
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_31305837
heb hier ook een gietzijeren grillplaat (die piet ook beschreef in 1ste pagina.) en ik maak er elke dag alles op , varkenshaas, hamburgers, shoarma gyroz
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
  Redactie Frontpage / Spellchecker zondag 9 oktober 2005 @ 13:13:57 #155
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_31306266
Ik heb die van mij nog steeds niet gebruikt Maar nu ik geopereerd ben en weinig vet mag eten ga ik hem zeker in gebruik nemen. Het is dus verstandig om hem eerst een paar keer te verhitten met alleen olie? En alleen afwassen met heet water, net als een poffertjespan

Waar kun je zo'n grillplaat eigenlijk kopen? Is natuurlijk wel handig voor grotere hoeveelheden.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  zondag 9 oktober 2005 @ 13:37:02 #156
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_31306718
quote:
Op zondag 9 oktober 2005 13:13 schreef Rewimo het volgende:
Ik heb die van mij nog steeds niet gebruikt Maar nu ik geopereerd ben en weinig vet mag eten ga ik hem zeker in gebruik nemen. Het is dus verstandig om hem eerst een paar keer te verhitten met alleen olie? En alleen afwassen met heet water, net als een poffertjespan
Volgens mij is een keer in vetten met olie voldoende. Volgens mij hoef je hem daarvoor niet speciaal te verwarmen.
quote:
Op zondag 9 oktober 2005 13:13 schreef Rewimo het volgende:
Waar kun je zo'n grillplaat eigenlijk kopen? Is natuurlijk wel handig voor grotere hoeveelheden.
Volgens mij gewoon bij de Blokker. Staan geloof ik bij de gourmetstellen en worden verkocht als tafelgrill
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_31307443
Gisteren kwam ik pannen tekort
Dus heb ik eerst spekjes uitgebakken en daarna de (al gare spruitjes) meegegrild.
Prima gelukt ook
Echt een wonderpan
  zondag 9 oktober 2005 @ 14:14:05 #158
34163 Pikkebaas
Corporate Overlord
pi_31307540
Probeer eens een zalm op de huid te grillen. Eerst even dichtschroeien aan de andere kant en dan met de huid op de grillplaat gaar grillen. Heerlijk.
Wien Neerlandsch bloed in de aders vloeit,
Van vreemde smetten vrij,
pi_31385224
Ik heb gister spiesjes gemaakt op mijn grillpan maar nu bleven er restjes achter die heel erg zijn aangebakken. Restjes zijn inmiddels verwijderd maar de zwarte plekken zitten ernog. Heb de pan de hele nacht met zout en water laten staan (op aanraden van huisgenoot), werkte niet, vervolgens een paar uur in de azijn gezet (op aanraden van mijn vriend) maar werkte ook niet. Iemand tips hoe ik mijn pan kan schoonmaken zonder dus te gaan moeten schuren
I can please only one person per day. Today is not your day. Tomorrow isn't looking good either.
pi_31665870
ha, eindelijk, ik heb er 1 ! ik had er wel spijt van dat ik er geen bij de blokker had meegenomen toen ik 'm zag
5,99 bij de xenos, met afdraaibare steel
binnenkort eens uitproberen
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  woensdag 26 oktober 2005 @ 18:01:13 #161
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_31705511
quote:
Op maandag 12 september 2005 14:56 schreef Stereotomy het volgende:
Mensen, bij de Blokker is er voor EUR 3,99 (!!!!) een GIETIJZEREN grillpan van LeChef te koop met een doorsnede van ca. 25 cm. Ding is keizwaar.



Niet te verwarren met de anti-aanbak-teflon pan, ook van LeChef!
Ik heb 'm dan ook eindelijk gevonden bij de blokker in Zeist, 2 andere zaken in Zeist hadden 'm steeds niet.
Vanavond ga ik 'm inweiden met kalkoenfilets.
  woensdag 26 oktober 2005 @ 18:08:07 #162
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_31705654
quote:
Op woensdag 26 oktober 2005 18:01 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Ik heb 'm dan ook eindelijk gevonden bij de blokker in Zeist, 2 andere zaken in Zeist hadden 'm steeds niet.
Vanavond ga ik 'm inweiden met kalkoenfilets.
Confidence through competence
  vrijdag 28 oktober 2005 @ 12:32:52 #163
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_31751222
Smaakt trouwens een stuk beter, zo'n gietijzeren pan.
Je krijgt niet alleen grillstreepjes, maar ook een grillsmaak omdat de pan veel heter kan worden..
superpan (wel een beetje klein alleen, maar zo erg is dat ook niet)
pi_34946904
Hoe heet moet je de grillpan laten worden? Ik heb er net 1 gekocht bij de Xenos (gietijzer en spotgoedkoop) en er tonijnsteak in gemaakt. Van tevoren had ik hem keurig 3 keer met olie verwarmd en af laten koelen.

De tonijnsteak is prima gelukt, maar het walmde als de ziekte (als in: oei, mijn rookmelder in de gang gaat af).

Ik had een heel klein beetje olie met een kwastje op de pan gesmeerd. Is dat het probleem? En kan je er wel mee bakken als je helemaal geen olie in de pan smeert, of op het vlees / vis?

Och, en recepten zijn naturlijk ook welkom! Wat voor groenten doen jullie in de grilpan?
  vrijdag 10 februari 2006 @ 20:09:29 #165
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_34947240
Nogmaals: G E E N olie op de pan doen, maar eventueel een beetje op het te grillen product. Er komt altijd walm vanaf maar als je het in de pan doet, dan helemaal natuurlijk.
Confidence through competence
pi_34948043
Aha, dat verklaart een hoop. Ik had het topic wel gelezen, maar dat had ik dan schijnbaar gemist.
  zondag 19 februari 2006 @ 10:53:53 #167
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_35248072
quote:
Op woensdag 12 oktober 2005 15:15 schreef blonde_rozebottel het volgende:
Ik heb gister spiesjes gemaakt op mijn grillpan maar nu bleven er restjes achter die heel erg zijn aangebakken. Restjes zijn inmiddels verwijderd maar de zwarte plekken zitten ernog. Heb de pan de hele nacht met zout en water laten staan (op aanraden van huisgenoot), werkte niet, vervolgens een paar uur in de azijn gezet (op aanraden van mijn vriend) maar werkte ook niet. Iemand tips hoe ik mijn pan kan schoonmaken zonder dus te gaan moeten schuren
Ik heb ook pas een grillpan (gietijzer, merk Bourgogne) en in de 'dalletjes' tussen de grillranden blijft het bij mij ook zwart aangebakken. Ik heb 'm in warm water laten weken, toen geborsteld met een afwasborstel, maar het blijft zwart.

Ik was eigenlijk maar van plan om het zo te laten. Of moet 'ie echt helemaal schoon na ieder gebruik?
The love you take is equal to the love you make.
  zondag 19 februari 2006 @ 12:30:53 #168
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_35250051
ik ga af en toe gewoon met een schuursponsje over dat heen met heet water (geen zeep dus) en haal ik alles eraf... al heb ik wel een plaat en niet een pan, dus ik weet nie of t zou kunnen bijh een pan.
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
pi_35255724
ik ben de steel van mijn grillpan kwijt
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_36055350
*schop*

Ik heb sinds kort ook een grillpan, en nou wil ik er vanavond courgette met knoflook en iets van vis op maken. Nou heb ik hier net gelezen dat het ding bruikbaar is als vervanging voor een barbecue. Misschien een n00bvraag, maar moet ik nou bang zijn dat mijn eten gaat aanbranden enzo (op een barbecue moet je sommige dingen ook in alufolie doen), of kan ik het er zonder zorgen op leggen?
Dit biedt trouwens wel perspectief voor gerechtjes die je normaal alleen op de barbecue kunt maken.
Are you pondering what I'm pondering?
  woensdag 15 maart 2006 @ 14:40:10 #171
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_36056221
Je kunt in een grillpan klaarmaken wat je anders op de barbecue gooit. Dat wil niet zeggen dat het ook net zo smaakt als van de barbecue. Je mist natuurlijk het effect van de smeulende kolen. Daarom ook zal je eten in de grillpan niet verbranden zoals dat op een barbecue kan gebeuren. Maar als je het gas onder je grillpan te hoog zet, kan je eten natuurlijk wel aanbranden.

Vis (zalm) ging bij mij trouwens niet denderend in de grillpan (het bakte aan de pan vast en ging kapot bij het omdraaien).
The love you take is equal to the love you make.
pi_36056433
quote:
Op woensdag 15 maart 2006 14:40 schreef Lienekien het volgende:


Vis (zalm) ging bij mij trouwens niet denderend in de grillpan (het bakte aan de pan vast en ging kapot bij het omdraaien).
Dat probleem hebben wij met vis ook altijd
Is er iemand met een goeie tip?
pi_36056507
De vis een beetje insmeren met olie, en lang genoeg laten liggen.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_36056576
Hmmmm, volgens mij had ie dat gedaan... maar we geven het nog niet op.

Verder zijn boterhammen met kaas ook heeeeeeeerlijk op de grillpan
pi_36056710
quote:
Op woensdag 15 maart 2006 14:40 schreef Lienekien het volgende:
Maar als je het gas onder je grillpan te hoog zet, kan je eten natuurlijk wel aanbranden.
Hm, maar ik heb ook ergens gelezen dat je hem juist 5 minuten moet voorverwarmen om zeker te weten dat hij heet genoeg is. En dan zou de vis in eerste instantie inderdaad vast blijven zitten maar op gegeven momemt vanzelf weer los laten of zoiets.
Ik kook trouwens op elektrisch.

Maar goed, ik ga het gewoon proberen straks, ik denk met tonijnsteaks.
Are you pondering what I'm pondering?
  woensdag 15 maart 2006 @ 14:54:20 #176
72470 Doekes
Medisch wonder
pi_36056799
quote:
Op woensdag 15 maart 2006 14:45 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Dat probleem hebben wij met vis ook altijd
Is er iemand met een goeie tip?
Vis insmeren met een klein beetje olie en je grillpan eerst loeiheet laten worden, voordat je de vis erop gooit.
Het leven is geen krentenbol...
Volg de pijlen.
I am the Lizard King. I can do anything.
pi_36056935
Oja, pannen met anti-aanbaklaag (dus geen gietijzeren) hoef je toch niet voor te behandelen ofzo hè?
Ik voel me hier af en toe echt een n00b.
Are you pondering what I'm pondering?
  woensdag 15 maart 2006 @ 15:08:52 #178
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_36057314
quote:
Op woensdag 15 maart 2006 14:57 schreef Mini_rulez het volgende:
Oja, pannen met anti-aanbaklaag (dus geen gietijzeren) hoef je toch niet voor te behandelen ofzo hè?
Ik voel me hier af en toe echt een n00b.
Nee, en volgens mij ook niet voor te verwarmen.

Verder kan ik je niet helpen, want ik heb wel een echte grillpan.
The love you take is equal to the love you make.
pi_36062101
Help, ik twijfel tussen die pan van Blokker (Le Chef, 9,99) en die van de Aldi (12,00)... Die van de Blokker heeft geen teflon volgens mij (zie het er niet bij staan), die van Aldi wel.
  woensdag 15 maart 2006 @ 17:38:43 #180
72710 whispers
verbally copulating
pi_36062156
quote:
Op woensdag 15 maart 2006 14:57 schreef Mini_rulez het volgende:
Oja, pannen met anti-aanbaklaag (dus geen gietijzeren) hoef je toch niet voor te behandelen ofzo hè?
Ik voel me hier af en toe echt een n00b.
Ook die kan je best regelmatig een beetje invetten.
pi_36062925
Te laat, het is de aldi-pan geworden. Hij's 3cm2 groter ook nog
pi_36063721
Ik heb die van Le Chef. Ik dacht, begin eens met iets goedkoops.
Het is gelukt! Ik heb nu tagliatelle met tonijnsteak, courgette en knoflook!
Are you pondering what I'm pondering?
pi_36071523
quote:
Op woensdag 15 maart 2006 18:11 schreef rrrik het volgende:
Te laat, het is de aldi-pan geworden. Hij's 3cm2 groter ook nog
Is dat wat? In dat geval zal ik em morgen ook even oppikken
Oh, and that's a bad miss!
pi_36079813
quote:
Op woensdag 15 maart 2006 14:40 schreef Lienekien het volgende:

Vis (zalm) ging bij mij trouwens niet denderend in de grillpan (het bakte aan de pan vast en ging kapot bij het omdraaien).
Hmm, dat had ik gisteren dus ook. Hoe kan ik nu het beste de pan schoonmaken? De vis is namelijk nogal gehecht geraakt aan de grillpan...

Verder ben ik superenthousiast over mijn grillpan, hele mooie gekregen in mijn kerstpakket, en nu in mijn nieuwe keukentje gebruiken.... PUUR genieten!

ps. ik weet dus wel hoe het reguliere schoonmaken moet (zonder schoonmaakmiddel etc) maar dat wil dus niet echt....
  donderdag 16 maart 2006 @ 13:42:39 #185
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_36084797
ach, dat verkoolt op een gegeven moment en daar leven bacteriën weer niet in.
voegt misschien nog toe aan de smaak van het grillen ook.
heb ik bij mijn gietijzeren grillpan ook, m'n le chef heeft er geen last van.
als er teveel koolresten opzitten even schoonborstelen met een koperen borsteltje is evt. een optie.
pi_36487146
quote:
Op woensdag 15 maart 2006 22:38 schreef Brentmeister het volgende:

[..]

Is dat wat? In dat geval zal ik em morgen ook even oppikken
Heb 'm pas 1x gebruikt maar vind het nu al een goeie aankoop
pi_36487332
Hehe, ik heb er echt net eentje aangeschaft. Niet die aldi-pan, weet niet eens meer waar. Laatst hamburgertjes in gemaakt, heerlijk
Oh, and that's a bad miss!
pi_36496280
Morgen ga ik een lekkere grote biefstuk grillen. Iemand nog tips? Wil hem graag blue hebben
pi_36496615
quote:
Op donderdag 30 maart 2006 16:30 schreef Gesloten het volgende:
Morgen ga ik een lekkere grote biefstuk grillen. Iemand nog tips? Wil hem graag blue hebben
Pan goed heet laten worden, 10 sec. ene kant, omdraaien, 10 sec. andere kant, daar is je blauwe biefstuk
Oh, and that's a bad miss!
pi_36497796
quote:
Op donderdag 30 maart 2006 16:30 schreef Gesloten het volgende:
Morgen ga ik een lekkere grote biefstuk grillen. Iemand nog tips? Wil hem graag blue hebben
Deze kan je even doorlezen.

Biefstukkie bakken.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_36519908
Ik heb een lekker stukje Entrecote gekocht 370 gram.
Die ga ik vanavond dus eventjes grillen

pi_36590587
Hallo,

Na een aantal maanden met een wafelijzer dat ook als grill gebruikt kan worden (mits andere bakplaatjes), en dat als je er 2 lappen vlees oplegt volledig afgekoeld is waardoor je het vlees meer kookt dan grilled beslist van ook een grillpan te kopen.

Welke raden jullie mij aan? Budget speelt niet echt een rol, als het maar goeie kwaliteit is, en eentje die jaren kan meegaan ;-)

Zelf dacht ik in de richting van Le Creuset, Lagostina of Demeyere ofzo.
En een gietijzeren model is het beste?

Alvast bedankt!
  zondag 2 april 2006 @ 22:12:31 #193
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_36592076
ik heb hier een grill plaat die 2 pitten in beslag neemt... gietzijer en dus ook loeizwaar hij is er makkelijk af te halen en dus schoon te maken / houden mischien is dat een idee ipv een pan? je kan er meer vlees op kwijt
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
pi_36594431
quote:
Op zondag 2 april 2006 22:12 schreef Erosjuhhh het volgende:
ik heb hier een grill plaat die 2 pitten in beslag neemt... gietzijer en dus ook loeizwaar hij is er makkelijk af te halen en dus schoon te maken / houden mischien is dat een idee ipv een pan? je kan er meer vlees op kwijt
Wij hebben geen gasvuur, is dus geen optie denkik
  zaterdag 8 april 2006 @ 19:45:07 #195
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_36773676
Vandaag ook een grilpan gekocht net een kipfiletje gegrilld maar ik vind wel dat het behoorlijk rookt.

Ligt dat aan het feit dat de pan nog nieuw is of hebben we te veel olie gebruikt?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_36774165
Hmmm, kan je kip niet beter "droog" grillen?
Doe nooit olie in de grillpan voor kip of vis.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  zaterdag 8 april 2006 @ 20:23:07 #197
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_36774701
quote:
Op zaterdag 8 april 2006 19:45 schreef Martijn_77 het volgende:
Vandaag ook een grilpan gekocht net een kipfiletje gegrilld maar ik vind wel dat het behoorlijk rookt.

Ligt dat aan het feit dat de pan nog nieuw is of hebben we te veel olie gebruikt?
Grillen rookt altijd wat meer dan gewoon bakken, je schroeit het vlees ook meer dan dat je het bakt.
Een beetje olie op het te bakken product doen is het beste, kan je ook nooit teveel olie in de pan doen, maar dat wist je vast al.
Het ligt in elk geval niet aan nieuwigheid.
  zondag 9 april 2006 @ 22:17:50 #198
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_36806651
quote:
Op zaterdag 8 april 2006 20:01 schreef Oblivion het volgende:
Hmmm, kan je kip niet beter "droog" grillen?
Doe nooit olie in de grillpan voor kip of vis.
Volgende keer proberen dan Annemiek had dit keer wel wat olie gebruikt.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zondag 9 april 2006 @ 22:25:33 #199
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_36806914
quote:
Op zaterdag 8 april 2006 20:01 schreef Oblivion het volgende:
Hmmm, kan je kip niet beter "droog" grillen?
Doe nooit olie in de grillpan voor kip of vis.
Je moet ook geen olie in de pan doen maar het vlees of marineren of insmeren met olie, dat is de truc van de grillpan.
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
  zondag 9 april 2006 @ 22:29:56 #200
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_36807048
quote:
Op zondag 9 april 2006 22:25 schreef Chielus het volgende:

[..]

Je moet ook geen olie in de pan doen maar het vlees of marineren of insmeren met olie, dat is de truc van de grillpan.
Ze had het ook niet in de pan maar op het vlees gedaan maar toch rookte / walmde het wel.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')