abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 7 januari 2025 @ 17:49:52 #101
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_216205909
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 januari 2025 17:39 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Een zuurdesem brood van roggemeel blijft wel een week lang vers, dat heeft daarvoor ook geen toevoegingen nodig. Dit is omdat rogge geen gluten bevatten

[ afbeelding ]
Yep, maar dat is niet het brood dat de meeste mensen in NL willen of kunnen aanschaffen.
Als dat wel het geval zou zijn, dan zou de broodmarkt er hier wel anders uitzien…
  dinsdag 7 januari 2025 @ 18:03:43 #102
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_216206017
quote:
7s.gif Op dinsdag 7 januari 2025 17:49 schreef MadMaster het volgende:

[..]
Yep, maar dat is niet het brood dat de meeste mensen in NL willen of kunnen aanschaffen.
Als dat wel het geval zou zijn, dan zou de broodmarkt er hier wel anders uitzien…
Men wil geen korstjes, men wil niet moeten kauwen, er mag geen smaak aan zitten,
Mijn man, nota bene een Duitser, eet liever toastbrood dan echt brood. De trut.
pi_216206389
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 januari 2025 15:48 schreef fespo het volgende:
tja, maar is het "langer houdbaar" nou echt een probleem / ongezond?
afgezien dat supermarkt brood misschien niet geweldig is kwa smaak.
in heel veel producten zitten langer houdbaar producten, maar voor brood is het opeens heel bijzonder en no go?

Ik heb de aflevering nog niet gezien, maar 'langer houdbaar' is een rekbaar begrip.

Desembrood zonder toevoegingen en zonder zout-alternatieven droogt uit, maar beschimmeld eigenlijk -mits goed bewaard- niet.

Een industriebrood met wat palmvet en lactose, minder zout maar l-cysteine om de gluten vermindering te compenseren en wat msg on de smaak te redden mag dan wel eens waar nooit droog voelen, maar beschimmeld wel rap. En een beschimmeld brood kan enkel nog op de composthoop, waar je van een droog brood nog soep of toast kan maken. Of Spaanse stoofpot.
  dinsdag 7 januari 2025 @ 18:46:33 #104
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_216206545
quote:
2s.gif Op dinsdag 7 januari 2025 18:35 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]
waar je van een droog brood nog soep of toast kan maken. Of Spaanse stoofpot.
Soldaatjes, croutons, paneermeel, raspen over de pasta als arme mensen parmezaan.
pi_216206932
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 januari 2025 17:25 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Wat is voor jou waardeloos brood?
artisan boulangeries is niets meer of minder dan ambachtelijk bakker. Dat beweren er in NL ook velen van zich. Voor baguettes is het trouwens bij wet geregeld dat er alleen maar meel, zout, water en gist gebruikt mag worden.
In het noord oosten van Frankrijk heb ik werkelijk slechte croissants gekregen bij bakkers, kunnen ze in die regio klaarblijkelijk niet. Is eerder een kadetje dan een croissant.
Wat in NL als een typisch brood wordt gezien
[ afbeelding ]

Heet in Frankrijk Pain americain

[ afbeelding ]
Doelde vooral op stokbrood en idd ook croissants. Stokbroden die hier gewoon bij de supermarkt liggen en croissants die zo uit de fabriek kwamen ipv hoe het hoort te zijn.

Heb ook wel echt goede bakkertjes gevonden hoor, maar viel mij op dat je daar wel goed voor moet zoeken en het niet vanzelfsprekend is dat in frankrijk iedere bakker fatsoenlijk (stok)brood heeft.
pi_216210915
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 januari 2025 17:39 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Een zuurdesem brood van roggemeel blijft wel een week lang vers, dat heeft daarvoor ook geen toevoegingen nodig. Dit is omdat rogge geen gluten bevatten.
[ afbeelding ]
Bevat rogge gluten? Volgens mij wel. Het zuurdesemen gaat wel beter dan met tarwemeel. Maar het is me nooit gelukt om daar goed brood mee te bakken. Gestopt met zelf brood bakken, want bleek er niet tegen te kunnen. Ook niet tegen haver, wsl door onwetend te lang doorgaan met tarwe. Haver bleek vaak tarwegluten te krijgen voor het plakeffect. Heb nog biologische glutenvrije haver geprobeerd, maar had dat wsl een paar decennia eerder moeten doen, alleen was er toen minder bekend over problemen met gluten.

Het was niet algemeen beschikbare kennis dat er extra gluten door het brood gaan. Zit in het broodverbeteraarmengsel. Wat jaren geleden bleek dat bakkers de broodverbeteraars als bulk ontvangen en geen idee hebben wat erin zit.

Gluten zorgen voor de rekbaarheid van het deeg.

Uit een vorenstaande quote blijkt ook dat er extra gluten aan het brood toegevoegd worden, voor een mooiere rijzing. De glutenallergieën en -intoleranties zijn dus geen modeziekten maar economische.

Is ook volgens Google glutenhoudend.
Gluten zitten in de glutenbevattende granen tarwe, rogge en gerst. Spelt en kamut vallen ook onder 'tarwe' en bevatten dus ook gluten. Dat is iets wat veel mensen niet weten. Als de glutenbevattende granen verwerkt zijn in brood, koekjes, gebak of andere producten bevatten deze producten dus ook gluten.

Blij met glutenvrij? - Maag Lever Darm Stichting
pi_216213093
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 januari 2025 18:03 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Men wil geen korstjes, men wil niet moeten kauwen, er mag geen smaak aan zitten,
Mijn man, nota bene een Duitser, eet liever toastbrood dan echt brood. De trut.
Ik zie alleen maar een win win met langer "vers".
Hier ligt een brood 2/3 dagen in de trommel, ik moet er niet aan denken dat ik iedere dag vers brood moet gaan halen of telkens in de vriezer moet mieteren.
pi_216286969
Babyvelden, huh? Herhaling? Nog nooit gezien.
  maandag 13 januari 2025 @ 21:33:59 #109
2651 svann
night-hawk
pi_216287018
Het woord biologisch is tot mijn verbazing nog niet gevallen.
seek electricity                     Fok!Team Kiva micro-kredieten == Doe mee met $25! == topic
pi_216287199
quote:
0s.gif Op maandag 13 januari 2025 21:33 schreef svann het volgende:
Het woord biologisch is tot mijn verbazing nog niet gevallen.
nu wel.
  maandag 13 januari 2025 @ 21:47:37 #111
81329 MadMaster
Schots en scheef...
  maandag 13 januari 2025 @ 21:48:44 #112
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_216287245
Bottom line: het probleem zijn zoals altijd weer de boeren
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_216287282
quote:
0s.gif Op maandag 13 januari 2025 21:48 schreef Szura het volgende:
Bottom line: het probleem zijn zoals altijd weer de boeren
Beetje vreemd, zo'n 'schone' wortel gaat eerst door een hele molen in een fabriek, wordt in een potje gestopt en is dan zogenaamd 'gezonder'. Denk alleen al aan die drek die al die machines moet schoonhouden. Wat een kulkoek.

Het is wel gemak voor de ouders, mijn kinderen zijn opgegroeid met beiden, vooralsnog geen hersenletsel aan overgehouden.
pi_216288072
quote:
7s.gif Op maandag 13 januari 2025 21:47 schreef MadMaster het volgende:

[..]
[ afbeelding ]
_O-
pi_216288095
Is het nou zo moeilijk om zelf te koken voor je kinT :(
pi_216288134
quote:
1s.gif Op maandag 13 januari 2025 22:53 schreef Blues het volgende:
Is het nou zo moeilijk om zelf te koken voor je kinT :(
Huh? Met een baan erbij etc? Potje opwarmen is lekker makkelijk toch? Ze aten hier pas met de pot mee toen ze hetzelfde ritme kregen.
pi_216288154
quote:
0s.gif Op maandag 13 januari 2025 22:56 schreef Firuze60 het volgende:


Huh? Met een baan erbij etc? Potje opwarmen is lekker makkelijk toch? Ze aten hier pas met de pot mee toen ze hetzelfde ritme kregen.
Ja hoor, ik werkte er ook bij, fulltime & alle diensten in de zorg.
Paar maaltijden maken en invriezen :s)
pi_216288170
quote:
1s.gif Op maandag 13 januari 2025 22:58 schreef Blues het volgende:

[..]
Ja hoor, ik werkte er ook bij, fulltime & alle diensten in de zorg.
Paar maaltijden maken en invriezen :s)
Vind ik oprecht knap, ik heb nooit gedaan aan invriezen.
  maandag 13 januari 2025 @ 23:01:19 #119
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_216288183
Ik zou gewoon normale groentes gebruiken.
Kunnen de baby's en peuters lekker wat weerstand opbouwen. :+
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_216288192
quote:
0s.gif Op maandag 13 januari 2025 22:59 schreef Firuze60 het volgende:


Vind ik oprecht knap, ik heb nooit gedaan aan invriezen.
Koken met een huilende baby in een draagzak op je buik.
Romantisch joh ;) :D
  maandag 13 januari 2025 @ 23:02:38 #121
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_216288197
Die shots van die baby's tussendoor. _O_
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_216288199
quote:
14s.gif Op maandag 13 januari 2025 23:01 schreef golfer het volgende:
Ik zou gewoon normale groentes gebruiken.
Kunnen de baby's en peuters lekker wat weerstand opbouwen. :+
Zo is dat, onze grootouders hebben ook de hongerwinter overleefd. :D
  maandag 13 januari 2025 @ 23:05:42 #123
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_216288216
quote:
0s.gif Op maandag 13 januari 2025 23:02 schreef Firuze60 het volgende:


Zo is dat, onze grootouders hebben ook de hongerwinter overleefd. :D
De mijne niet. :'(
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_216288236
quote:
1s.gif Op maandag 13 januari 2025 23:05 schreef golfer het volgende:

[..]
De mijne niet. :'(
Dat is verschrikkelijk, maar dat lag niet aan de honger, begrijp ik. Mijn moeder uit 1931 (vorig jaar overleden) heeft nog bloembollen gegeten.
  maandag 13 januari 2025 @ 23:09:09 #125
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_216288251
Zwangere vrouwen dus ook alleen maar biologisch eten.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_216288262
quote:
1s.gif Op maandag 13 januari 2025 23:09 schreef golfer het volgende:
Zwangere vrouwen dus ook alleen maar biologisch eten.
Je kunt mensen echt bang maken commercieel.
pi_216288287
In de jaren 80, toen ik moeder werd, mocht je nog fruithapjes maken met een liga/uitgeperste sinaasappels en een geprakte banaan. Zoooo lekker!
Ook voor de moeder :D

Later mocht dat ook niet meer :?
pi_216288298
Mijn jongste kleindochter (even off-topic) is op 22 december j.l. prematuur geboren met 34 weken. Ze krijgt sonde-voeding en is inmiddels thuis, ze drinkt uit zichzelf nu, nog even en ze mag van de sonde voeding af, ik heb peentjes gezweten. De zorg is goed, het laatste wat ze hoeven doen is zich zorgen maken om worteltjes in potjes of zelf gekookt.
pi_216288327
quote:
0s.gif Op maandag 13 januari 2025 23:14 schreef Firuze60 het volgende:
Mijn jongste kleindochter (even off-topic) is op 22 december j.l. prematuur geboren met 34 weken. Ze krijgt sonde-voeding en is inmiddels thuis, ze drinkt uit zichzelf nu, nog even en ze mag van de sonde voeding af, ik heb peentjes gezweten. De zorg is goed, het laatste wat ze hoeven doen is zich zorgen maken om worteltjes in potjes of zelf gekookt.
Nou zeg idd.
Fijn dat t nu de goede kant op gaat :*
  maandag 13 januari 2025 @ 23:53:20 #130
280367 Opperprutser
Derde hond in het kegelspel
pi_216288624
quote:
0s.gif Op maandag 13 januari 2025 23:14 schreef Firuze60 het volgende:
Mijn jongste kleindochter (even off-topic) is op 22 december j.l. prematuur geboren met 34 weken. Ze krijgt sonde-voeding en is inmiddels thuis, ze drinkt uit zichzelf nu, nog even en ze mag van de sonde voeding af, ik heb peentjes gezweten. De zorg is goed, het laatste wat ze hoeven doen is zich zorgen maken om worteltjes in potjes of zelf gekookt.
Die van ons is bijna twee en zit nog steeds grotendeels aan de sondevoeding.Hoewel deze aflevering voor ons helaas niet heel bruikbaar was vond ik m wel vermakelijk, want niet verwacht allemaal.
pi_216288671
quote:
0s.gif Op maandag 13 januari 2025 23:53 schreef Opperprutser het volgende:

[..]
Die van ons is bijna twee en zit nog steeds grotendeels aan de sondevoeding.Hoewel deze aflevering voor ons helaas niet heel bruikbaar was vond ik m wel vermakelijk, want niet verwacht allemaal.
Dan ben je een beetje machteloos. En slaat het programma nergens op.
  dinsdag 14 januari 2025 @ 00:11:38 #132
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_216288759
quote:
14s.gif Op maandag 13 januari 2025 23:02 schreef golfer het volgende:
Die shots van die baby's tussendoor. _O_
Ja behalve dat er shots tussen zaten waar ze hele druifjes of aardbeien aten, in plaats van dat ze doormidden waren gesneden
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_216289115
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 januari 2025 00:11 schreef Szura het volgende:

[..]
Ja behalve dat er shots tussen zaten waar ze hele druifjes of aardbeien aten, in plaats van dat ze doormidden waren gesneden
Dat was alleen bij dat al wat grotere meisje.
  dinsdag 14 januari 2025 @ 13:02:23 #134
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_216292595
quote:
1s.gif Op maandag 13 januari 2025 23:13 schreef Blues het volgende:
In de jaren 80, toen ik moeder werd, mocht je nog fruithapjes maken met een liga/uitgeperste sinaasappels en een geprakte banaan. Zoooo lekker!

Ben er in de jaren 60 ook mee gevoerd. Heerlijk. Maak het nog wel eens, maar dan zonder de liga. Liga altijd een laffe hap gevonden.
pi_216293451
quote:
1s.gif Op maandag 13 januari 2025 22:53 schreef Blues het volgende:
Is het nou zo moeilijk om zelf te koken voor je kinT :(
Wij hebben het ook altijd zelf gemaakt. Alleen af en toe een potje. Als we op pad waren bijv. Maar goed, je hoorde het… potje is beter. toxicologisch gezien dan.

Is ook maar kort geweest. Sinds zijn eerste eet ie vast. Potjes gaan er niet in. Hooguit een knijpfruit.
pi_216294771
Groenten is gif, ik ben blij dat ik vlees eet.

Maar wel schandalig dat dit niet gepromoot wordt, de strekking was altijd min of meer dat je beter verse producten kan gebruiken ipv potjes.

Als ouder van twee jonge kinderen ben ik hier oprecht kwaad over.
pi_216294796
quote:
1s.gif Op maandag 13 januari 2025 22:53 schreef Blues het volgende:
Is het nou zo moeilijk om zelf te koken voor je kinT :(
Maar je kunt dus beter een potje geven ipv verse groenten.
pi_216294876
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 januari 2025 15:39 schreef Kickinalfa het volgende:


Maar je kunt dus beter een potje geven ipv verse groenten.
Ja dat leerde ik ook.
Mijn kinderen zijn nu rond de 40 en nog steeds gezond w/
#kloptaf
  dinsdag 14 januari 2025 @ 15:54:27 #139
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_216294974
* Jan_Onderwater is hogelijk verbaasd, potjes beter dan vers? IVM Toxicologie? Moet deze aflevering echt eens gaan kijken. Moet niet gekker worden.
Volgens mij is het het beste dat je het eten voorkauwt en dan van mond tot mond aan de baby voert. Krijgt de kleine alle antistoffen van mama mee.
pi_216306793
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 januari 2025 15:37 schreef Kickinalfa het volgende:
Groenten is gif, ik ben blij dat ik vlees eet.

Maar wel schandalig dat dit niet gepromoot wordt, de strekking was altijd min of meer dat je beter verse producten kan gebruiken ipv potjes.

Als ouder van twee jonge kinderen ben ik hier oprecht kwaad over.
Volgens mij is vlees ook niet helemaal vrij van allerlei dingen.
pi_216306974
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 januari 2025 15:37 schreef Kickinalfa het volgende:
Groenten is gif, ik ben blij dat ik vlees eet.

Maar wel schandalig dat dit niet gepromoot wordt, de strekking was altijd min of meer dat je beter verse producten kan gebruiken ipv potjes.

Als ouder van twee jonge kinderen ben ik hier oprecht kwaad over.
Mja kwaad op wie? Je kan zelf toch ook beslissingen nemen?

Vers biologisch is beter dan een potje. Heb je die potjes zelf wel eens geproefd? Het is bijna allemaal net appelmoes
  woensdag 15 januari 2025 @ 12:41:43 #142
208890 June.
Seriously?
pi_216307101
quote:
1s.gif Op maandag 13 januari 2025 23:13 schreef Blues het volgende:
In de jaren 80, toen ik moeder werd, mocht je nog fruithapjes maken met een liga/uitgeperste sinaasappels en een geprakte banaan. Zoooo lekker!
Ook voor de moeder :D

Later mocht dat ook niet meer :?
Haha ja, toen ik voor het eerst moeder werd en terecht kwam in de wereld van babyhapjes deed mijn moeder ook die suggestie :D

Ach variatie is key denk ik. Hier wisselde ik af met een potje of eigen gemaakt. Maar m'n jongste vrat alleen die potjes. Tja. Deed wel bij beide een lepeltje extra vierge olijfolie erdoor, want de hoeveelheid vetten is meestal te weinig in die potjes.

Groenten waarvan ik de schil eet koop ik sowieso biologisch. Evenals citroenen/limoenen die je raspt. Ik kwam er dus laatst achter (of was dat door een uitzending van KvW?) dat ze er in de fabriek dus een glanslaag opspuiten. Wtf.
Shine bright like a diamond.
pi_216307393
quote:
0s.gif Op woensdag 15 januari 2025 12:31 schreef 111210 het volgende:
n kan gebruiken ipv potjes.

Als ouder van twee jonge kinderen ben ik hier oprecht kwaad over.
Mja kwaad op wie? Je kan zelf toch ook beslissingen nemen?

Vers biologisch is beter dan een potje. Heb je die potjes zelf wel eens geproefd? Het is bijna allemaal net appelmoes
Ik heb ze zeker gegeten, maar het advies was altijd maak zelf groenten ipv potjes.
Dus ik braaf dat advies opvolgen en zelf koken/pureren/invriezen etc.

Terwijl het dus gezonder was om een potje te geven.
pi_216307489
quote:
0s.gif Op woensdag 15 januari 2025 13:15 schreef Kickinalfa het volgende:

Terwijl het dus gezonder was om een potje te geven.
Dat is maar de vraag. Gezonder qua voedingswaardes waarschijnlijk niet. Mogelijk gezonder qua hoeveelheden gifstoffen uit bestrijdingsmiddelen.
pi_216314901
quote:
1s.gif Op maandag 13 januari 2025 22:58 schreef Blues het volgende:

[..]
Ja hoor, ik werkte er ook bij, fulltime & alle diensten in de zorg.
Paar maaltijden maken en invriezen :s)
Mijn vrouw heeft dit ook gedaan terwijl ze er alleen voor stond (ik was ziek en ze werkte fulltime), daar ga je met je inzet.
pi_216319828
quote:
0s.gif Op woensdag 15 januari 2025 13:15 schreef Kickinalfa het volgende:

[..]
Ik heb ze zeker gegeten, maar het advies was altijd maak zelf groenten ipv potjes.
Dus ik braaf dat advies opvolgen en zelf koken/pureren/invriezen etc.

Terwijl het dus gezonder was om een potje te geven.
Mja snap je punt eigenlijk ook wel, het is gewoon krom dat er bij gewone groentes geen disclaimer staat dat biologisch aan te raden is voor baby’s.

Maar goed, dan suggereer je meteen dat al hrt andere slecht is. Wat in deze uitzending ook wel een beetje de overhand had, terwijl dit vanuit de overheid gezegd niet zo is.

Beetje dubbel gevoel aan deze uitzending, is het nou bangmakerij of houdt de overheid nou bewust dingen achter…
  donderdag 16 januari 2025 @ 16:58:29 #147
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_216321064
Ik vind het wel grappig hoe men zich opwind over of babyvoeding biologisch moet zijn want landbouw chemie, maar over hoe vaak iemand de koelkast schoonmaakt of rijst nog een keer opwarmt, pasta nog een keer gebruikt en beide zonder ze geforceerd te koelen, of terwijl men een net diaree had op kraamvisite gaat hoor je zelden iemand over.

Heb een paar leuke boeken van een Duits statisticus, die daarin bewijst dat hoe kleiner de kans is dat iets gevaar oplevert hoe groter de paniek er over is, ook in de regelgeving.
pi_216330233
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 januari 2025 15:37 schreef Kickinalfa het volgende:
Groenten is gif, ik ben blij dat ik vlees eet.

Maar wel schandalig dat dit niet gepromoot wordt, de strekking was altijd min of meer dat je beter verse producten kan gebruiken ipv potjes.

Als ouder van twee jonge kinderen ben ik hier oprecht kwaad over.
vlees zit toch ook onder de rotzooi?
pi_216330326
quote:
0s.gif Op donderdag 16 januari 2025 16:58 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Ik vind het wel grappig hoe men zich opwind over of babyvoeding biologisch moet zijn want landbouw chemie, maar over hoe vaak iemand de koelkast schoonmaakt of rijst nog een keer opwarmt, pasta nog een keer gebruikt en beide zonder ze geforceerd te koelen, of terwijl men een net diaree had op kraamvisite gaat hoor je zelden iemand over.

Heb een paar leuke boeken van een Duits statisticus, die daarin bewijst dat hoe kleiner de kans is dat iets gevaar oplevert hoe groter de paniek er over is, ook in de regelgeving.
ik snap je punt niet echt, opvoeden met gif in je groenten vergelijken met je koelkast schoonmaken? of een keer een kliekje verkeert opwarmen. ja, niet goed, maar toch nog te overzien i.p.v. dagelijks gif eten.

---
ik heb de uitzending niet gezien, maar er zit dus minder rotzooi in die potjes dan in verse groenten.

vrij logisch dat dit niet gezond is voor kinderen, en waarschijnlijk schadelijker dan voor een volwassene,
maar de conclusie blijft toch dat het überhaupt dan niet goed is om dit te eten?

je kunt het toch niet voor baby's gaan voorkomen (logisch), maar daarna als volwassen weer gaan eten (minder schadelijk, maar het blijft rotzooi)

---

wat ik ook verwarrend vind is dat je zover ik begrijp ook nog steeds er niet van uit kan gaan dat "Biologisch" gegarandeerd gezonder is en dat je uit moet kijken dat je alleen maar voor het etiket meer betaald.

[ Bericht 2% gewijzigd door fespo op 17-01-2025 13:33:46 ]
  vrijdag 17 januari 2025 @ 13:34:19 #150
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_216330432
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 januari 2025 13:26 schreef fespo het volgende:

[..]
ik snap je punt niet echt, opvoeden met gif in je groenten vergelijken met je koelkast schoonmaken? of een keer een kliekje verkeert opwarmen. ja, niet goed, maar toch nog te overzien i.p.v. dagelijks gif eten.

---
ik heb de uitzending niet gezien, maar er zit dus minder rotzooi in die potjes dan in verse groenten.

vrij logisch dat dit niet gezond is voor kinderen, en waarschijnlijk schadelijker dan voor een volwassene,
maar de conclusie blijft toch dat het überhaupt dan niet goed is om dit te eten?

je kunt het toch niet voor baby's gaan voorkomen (logisch), maar daarna als volwassen weer gaan eten (minder schadelijk, maar het blijft rotzooi)
Vergelijk het met bang zijn om te vliegen terwijl auto rijden naar het vliegveld het gevaarlijkste van de reis is.
  maandag 20 januari 2025 @ 09:19:20 #151
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_216363276
Meerdere gemeenten komen nu met plannen om jonge ouders verse groenten te gaan geven.

https://www.destentor.nl/(...)r-op-tafel~a58b8a6b/
pi_216363370
quote:
0s.gif Op donderdag 16 januari 2025 16:58 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Ik vind het wel grappig hoe men zich opwind over of babyvoeding biologisch moet zijn want landbouw chemie, maar over hoe vaak iemand de koelkast schoonmaakt of rijst nog een keer opwarmt, pasta nog een keer gebruikt en beide zonder ze geforceerd te koelen, of terwijl men een net diaree had op kraamvisite gaat hoor je zelden iemand over.

Heb een paar leuke boeken van een Duits statisticus, die daarin bewijst dat hoe kleiner de kans is dat iets gevaar oplevert hoe groter de paniek er over is, ook in de regelgeving.
Kinderen en ook volwassen mensen, maar vooral kinderen moet je niet willen blootstellen aan pesticiden of andere chemische troep die wij als mensheid hebben gemaakt. Dat heeft niets te maken met statistiek.

[ Bericht 0% gewijzigd door Soldier2000 op 20-01-2025 09:38:36 ]
BlaBlaBla
  maandag 20 januari 2025 @ 09:43:02 #153
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_216363461
quote:
0s.gif Op maandag 20 januari 2025 09:32 schreef Soldier2000 het volgende:

Kinderen en ook volwassen mensen, maar vooral kinderen moet je niet willen blootstellen aan pesticiden of andere chemische troep die wij als mensheid hebben gemaakt. Dat heeft niets te maken met statistiek.
Dan koop je toch biologische levensmiddelen? Oh nee, die gebruiken ook pesticiden.
  maandag 20 januari 2025 @ 11:33:35 #154
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_216364763
Vanavond:

Speenvarken is een klassieker uit de Chinese keuken, maar ook in het oude Rome stond het gerecht al op het menu. In de supermarkt zoekt Keuringsdienst van Waarde er echter tevergeefs naar. Nieuwsgierig geworden willen de redacteurs weten wat ze nu eigenlijk eten als ze in het restaurant speenvarken bestellen.

Wat een speenvarken anders maakt dan andere varkens is de leeftijd: het zijn biggen van tussen de twee en zes weken oud, die nog bij hun moeder drinken. Door het zachte en malse vlees staat het speenvarken bekend als ware delicatesse, die meestal aan het spit wordt bereid.
Keuringsdienst van Waarde is ook nieuwsgierig waar de speenvarkens die we in Nederland eten precies vandaan komen. Het spoor leidt naar de buitenbeentjes bij de varkensboer.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_216372751
28 personen :D
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Album top 100 2024
pi_216372757
quote:
0s.gif Op maandag 20 januari 2025 21:27 schreef Felagund het volgende:
28 personen :D
_O- goed dit
U MAD?
pi_216372773
Heej een chinese keuken
U MAD?
  maandag 20 januari 2025 @ 21:35:49 #158
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_216372862
Je kan speenvarken gewoon bestellen. Heb ik paar maal gedaan, geroosterd op een draaispit
pi_216372939
quote:
0s.gif Op maandag 20 januari 2025 21:35 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Je kan speenvarken gewoon bestellen. Heb ik paar maal gedaan, geroosterd op een draaispit
Smaakt dat anders dan gewoon spek bijvoorbeeld?
U MAD?
pi_216372952
Ze hebben een gebrek. Ze kunnen niet verder met hun carrière. :')
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Album top 100 2024
pi_216372956
Dit gaat weer een boel heisa opleveren :')
U MAD?
pi_216373007
Danse Macabre muziekje. :D O+
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Album top 100 2024
  maandag 20 januari 2025 @ 22:31:55 #164
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_216373494
Die man van de biggenslachterij is wel heel eerlijk en open.
Hij vindt ook dat die dieren niet levend naar Spanje vervoerd moeten eerden, maar in Nederland geslacht moeten worden.

[ Bericht 0% gewijzigd door golfer op 21-01-2025 00:03:38 (typo) ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 21 januari 2025 @ 00:52:35 #165
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_216374408
quote:
0s.gif Op maandag 20 januari 2025 21:40 schreef de_boswachter het volgende:

[..]
Smaakt dat anders dan gewoon spek bijvoorbeeld?
Ja, het is zacht vlees en de zwoerd is krokant
  dinsdag 21 januari 2025 @ 00:54:31 #166
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_216374414
quote:
0s.gif Op maandag 20 januari 2025 22:31 schreef golfer het volgende:
Die man van de biggenslachterij is wel heel eerlijk en open.
Hij vindt ook dat die dieren niet levend naar Spanje vervoerd moeten eerden, maar in Nederland geslacht moeten worden.
Geitbokjes worden ook levend naar zuid Europa gereden, grazen dan een paar maanden in de bergen en worden dan geslacht.
pi_216377633
quote:
0s.gif Op maandag 20 januari 2025 22:31 schreef golfer het volgende:
Die man van de biggenslachterij is wel heel eerlijk en open.
Hij vindt ook dat die dieren niet levend naar Spanje vervoerd moeten eerden, maar in Nederland geslacht moeten worden.
Als ze hier blijven levert het hem extra werk op. Er wordt gezegd dat de misvormde biggen niet lijden. Dan is vervoeren naar Spanje toch ook niet erg?
pi_216377661
Wat ik eigenlijk miste in de aflevering is dat “speenvarken” is afgeleid van “gespeend varken”, oftewel een jonge big die nog melk drinkt.

Overigens is het logisch dat een jong dier dat alleen nog maar melk drinkt anders smaakt dan een ouder dier dat al vast voer heeft gegeten. Niks bijzonders. Bij elke zichzelf respecterende slager kun je gewoon een klein biggetje bestellen voor op de BBQ. Is echt niet iets alleen voor Chinese restaurants hoor.
  dinsdag 21 januari 2025 @ 12:28:16 #169
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_216377744
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 januari 2025 12:20 schreef JanGroen het volgende:

[..]
Als ze hier blijven levert het hem extra werk op. Er wordt gezegd dat de misvormde biggen niet lijden. Dan is vervoeren naar Spanje toch ook niet erg?
2-4 dagen in een vrachtwagen?
pi_216377959
Laat ik het anders zeggen: ze lijden niet door / onder hun aandoening / misvorming. Dat werd meerdere keren aangegeven. Ze lijden dan ook niet meer van het transport naar Spanje dan andere biggen / varken zouden doen.

Of het qua dierenwelzijn in z’n algemeenheid goed is, is een andere vraag. Ik zeg van niet. Maar dat staat los van de misvorming die sommige varkens hebben.
pi_216394461
In Spanje, in Segovia is conchinillo de Segovia een specialiteit. Maar die mogen hooguit 3 weken oud zijn en mogen alleen met moedermelk genuttigd hebben. Na bereiding moet het zo mals zijn dat je het met de zijkant van een bord hoort te snijden. Ze waren heerlijk weet ik nog wel.
Die fokker in de KvW zou dat gewoon biggen noemen, maar ze worden verder overal speenvarkens genoemd.

Hier, vier tegelijk: 'rats!'



[ Bericht 11% gewijzigd door NoCigar op 22-01-2025 20:32:58 ]
anonieme razernist
pi_216394623
quote:
0s.gif Op maandag 20 januari 2025 21:46 schreef Felagund het volgende:
Danse Macabre muziekje. :D O+
Off topic: Ook vrij prominent aanwezig in het Holocaustmuseum. Vreemde keus als je weet dat ongeveer iedere Nederlander dat met het Spookslot associeert.
anonieme razernist
  maandag 27 januari 2025 @ 11:51:20 #173
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_216448084
Vanavond:

Vaak is hij mild, maar hij kan ook pittig zijn en soms zelfs ronduit grof. Meestal komt hij uit Frankrijk, al geven veel mensen de voorkeur aan de Zaanse of Groningse variant. Maar waar je de mosterd ook haalt, altijd is hij gemaakt van mosterdzaad, azijn, zout en water.

Volgens authentiek ambachtelijk recept, als we de etiketten op de mosterdpotjes in de supermarkt mogen geloven. Keuringsdienst van Waarde vindt dat vreemd, want zouden mosterdmakers uit lang vervlogen tijden al ingrediënten als xantaangom, conserveermiddelen en zuurteregelaars aan hun ambachtelijke product hebben toegevoegd?

De redactie gaat op pad en onderzoekt hoe authentiek de recepten van de supermarktmosterd eigenlijk zijn en hoe moderne fabrikanten hun mosterd op smaak brengen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 27 januari 2025 @ 12:07:31 #174
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_216448263
quote:
3s.gif Op maandag 27 januari 2025 11:51 schreef golfer het volgende:
Vanavond:

Vaak is hij mild, maar hij kan ook pittig zijn en soms zelfs ronduit grof. Meestal komt hij uit Frankrijk, al geven veel mensen de voorkeur aan de Zaanse of Groningse variant. Maar waar je de mosterd ook haalt, altijd is hij gemaakt van mosterdzaad, azijn, zout en water.

Volgens authentiek ambachtelijk recept, als we de etiketten op de mosterdpotjes in de supermarkt mogen geloven. Keuringsdienst van Waarde vindt dat vreemd, want zouden mosterdmakers uit lang vervlogen tijden al ingrediënten als xantaangom, conserveermiddelen en zuurteregelaars aan hun ambachtelijke product hebben toegevoegd?

De redactie gaat op pad en onderzoekt hoe authentiek de recepten van de supermarktmosterd eigenlijk zijn en hoe moderne fabrikanten hun mosterd op smaak brengen.
Hopelijk vertellen ze waar Abraham ze vandaan haalt
  maandag 27 januari 2025 @ 12:11:05 #175
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_216448296
quote:
0s.gif Op maandag 27 januari 2025 12:07 schreef Jan_Onderwater het volgende:

Hopelijk vertellen ze waar Abraham ze vandaan haalt
Volgens mij weet jij dat allang, want jij bent toch 50+ ?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 27 januari 2025 @ 12:20:19 #176
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_216448402
Heb net ff gekeken, maar in de mosterd die ik in de koelkast heb is er geen bij die xantaangom, conserveermiddelen en zuurteregelaars heeft.
Azijn, mosterdzaad, zout, in eentje ook suiker.
Edit, eentje niet
De Provenciaalse mosterd van Maille (eigenlijk meer een saus dan een mosterd)
water, mosterdzaden, rode pepers (18%), witte wijn (14%) (inclusief SULFITEN), zonnebloemolie, zout, knoflook (1,5%), peterselie, aroma's, zuurteregelaar: citroenzuur, conserveermiddel: kalium METABISULFITE
Allergenen: Mosterd, Zwaveldioxide en Sulfieten
  maandag 27 januari 2025 @ 12:20:56 #177
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_216448410
quote:
81s.gif Op maandag 27 januari 2025 12:11 schreef golfer het volgende:

[..]
Volgens mij weet jij dat allang, want jij bent toch 50+ ?
Abraham gezien hebben is niet gelijk weten waar hij de mosterd haalt
  maandag 27 januari 2025 @ 12:39:37 #178
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_216448614
Leuk weetjewatje over Abraham en de mosterd:

De uitdrukking wordt door de meeste taalkundigen verklaard met behulp van de Bijbel. Het gezegde refereert aan Genesis 22 vers 6. Hierin wordt besproken dat Abraham Izaäk aan God moet geven (oftewel offeren). Abraham gaf gehoor aan dit bevel van bovenaf en verzamelde diverse takken om een brandstapel (‘mustaard’) te maken. Deze houtstapel gebruikt hij om zijn zoon op te roosteren. Vlak voordat hij zijn zoon wil doden, roept een engel dat hij dit niet moet doen. De term ‘mutsaard’ is takkenbos of brandstapel en dit is later in de Nederlandse taal verbasterd tot mosterd. Er zijn veel meer Nederlandse uitdrukkingen die terug kunnen worden gevoerd tot de Bijbel.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 27 januari 2025 @ 12:47:14 #179
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_216448692
quote:
3s.gif Op maandag 27 januari 2025 12:39 schreef golfer het volgende:
Leuk weetjewatje over Abraham en de mosterd:

De uitdrukking wordt door de meeste taalkundigen verklaard met behulp van de Bijbel. Het gezegde refereert aan Genesis 22 vers 6. Hierin wordt besproken dat Abraham Izaäk aan God moet geven (oftewel offeren). Abraham gaf gehoor aan dit bevel van bovenaf en verzamelde diverse takken om een brandstapel (‘mustaard’) te maken. Deze houtstapel gebruikt hij om zijn zoon op te roosteren. Vlak voordat hij zijn zoon wil doden, roept een engel dat hij dit niet moet doen. De term ‘mutsaard’ is takkenbos of brandstapel en dit is later in de Nederlandse taal verbasterd tot mosterd. Er zijn veel meer Nederlandse uitdrukkingen die terug kunnen worden gevoerd tot de Bijbel.
Waarschijnlijk afgeleid van de Duitse uitdrukking "Wissen wo Barthel Most holt" die eerder gedocumenteerd is.
pi_216448724
KALIUMSULFIET (hoodletters overgenomen) in mijn potje Dijon mosterd van Maille.In de grovere mosterd (een potje met hele mosterdzaadjes eigenlijk) van het zelfde merk zat de sulfiet in de witte wijn. Beiden bevatten zuurtrregelaars. En in een potje Marne dat ik nog vond stond niets vreemd op het etiket, of misschien gebruiken die wel vriendelijkere aanduidingen (natuurlijke aroma's).

[ Bericht 6% gewijzigd door NoCigar op 27-01-2025 18:19:19 ]
anonieme razernist
  maandag 27 januari 2025 @ 13:06:11 #181
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_216448913
quote:
2s.gif Op maandag 27 januari 2025 12:49 schreef NoCigar het volgende:
KALIUMSULFIET (hoodletters overgenomen) in mijn potje Dijon mosterd van Maille.

Klopt. Die heb ik ook in huis en daarnaast een grove mosterd met als ingrediënten water, mosterdzaad, natuurazijn, zou, kruiden en specerijen(welke staat er niet bij) en aroma (welke?).
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 27 januari 2025 @ 17:04:15 #182
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_216451427
Die Dijon van Maille is wel weer erg lekker trouwens, op braadworst bijvoorbeeld. Voor op bitterballen en kroketten vind ik heel normale Franse mosterd het lekkers. Mosterd zelf maken is ook erg leuk btw
  maandag 27 januari 2025 @ 17:48:47 #183
35189 Troel
scherp en bot
pi_216451872
quote:
3s.gif Op maandag 27 januari 2025 12:39 schreef golfer het volgende:
Leuk weetjewatje over Abraham en de mosterd:

De uitdrukking wordt door de meeste taalkundigen verklaard met behulp van de Bijbel. Het gezegde refereert aan Genesis 22 vers 6. Hierin wordt besproken dat Abraham Izaäk aan God moet geven (oftewel offeren). Abraham gaf gehoor aan dit bevel van bovenaf en verzamelde diverse takken om een brandstapel (‘mustaard’) te maken. Deze houtstapel gebruikt hij om zijn zoon op te roosteren. Vlak voordat hij zijn zoon wil doden, roept een engel dat hij dit niet moet doen. De term ‘mutsaard’ is takkenbos of brandstapel en dit is later in de Nederlandse taal verbasterd tot mosterd. Er zijn veel meer Nederlandse uitdrukkingen die terug kunnen worden gevoerd tot de Bijbel.
En er verscheen vervolgens een ram met zijn hoorns die vastzat in de struiken en Abraham offerde die ram.
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_216452022
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 januari 2025 17:39 schreef Jan_Onderwater het volgende:

Een zuurdesem brood van roggemeel blijft wel een week lang vers, dat heeft daarvoor ook geen toevoegingen nodig. Dit is omdat rogge geen gluten bevatten

[ afbeelding ]
Rogge heeft wel degelijk gluten! Alleen lang zoveel niet als tarwe.

(oh wacht, jullie waren alweer een pagina verder :') )
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_216452199
quote:
0s.gif Op maandag 27 januari 2025 17:04 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Die Dijon van Maille is wel weer erg lekker trouwens, op braadworst bijvoorbeeld. Voor op bitterballen en kroketten vind ik heel normale Franse mosterd het lekkers. Mosterd zelf maken is ook erg leuk btw
Wat is het verschil met normale Franse mosterd? Ik koop eigenlijk alleen deze meestal en ik vind hem heerlijk op alles. Die twee anderen hierboven zijn eigenlijk een toevallige uitzondering.

[ Bericht 1% gewijzigd door NoCigar op 27-01-2025 18:28:57 ]
anonieme razernist
  maandag 27 januari 2025 @ 18:20:41 #186
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_216452219
quote:
2s.gif Op maandag 27 januari 2025 18:18 schreef NoCigar het volgende:

[..]
Wat is het verschil met normale Franse mosterd? Ik koop eigenlijk alleen deze meestal. Die twee anderen hierboven zijn eigenlijk een toevallige uitzondering.
Dyon mosterd is scherper dan de Nederlandse "Franse Mosterd" en heeft een ietsje andere smaak. Hoe scherp ligt ook aan het merk en hoe lang die pot open is. Hij wordt milder als ie een tijdje open is om de een of andere reden.
pi_216452288
quote:
3s.gif Op maandag 27 januari 2025 12:39 schreef golfer het volgende:
Leuk weetjewatje over Abraham en de mosterd:

De uitdrukking wordt door de meeste taalkundigen verklaard met behulp van de Bijbel. Het gezegde refereert aan Genesis 22 vers 6. Hierin wordt besproken dat Abraham Izaäk aan God moet geven (oftewel offeren). Abraham gaf gehoor aan dit bevel van bovenaf en verzamelde diverse takken om een brandstapel (‘mustaard’) te maken. Deze houtstapel gebruikt hij om zijn zoon op te roosteren.
Toen vond Abraham de mosterd uit aangezien dat hem smakelijk leek bij zijn geroosterde zoon.
anonieme razernist
pi_216452318
quote:
0s.gif Op maandag 27 januari 2025 18:20 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Dyon mosterd is scherper dan de Nederlandse "Franse Mosterd" en heeft een ietsje andere smaak. Hoe scherp ligt ook aan het merk en hoe lang die pot open is. Hij wordt milder als ie een tijdje open is om de een of andere reden.
Ah, Nederlandse "Franse Mosterd" dat is iets anders dan ik dacht. Ik zie in de Franse supermarkten eigenlijk bijna alleen Maille, vandaar.
anonieme razernist
pi_216452336
quote:
0s.gif Op maandag 20 januari 2025 09:19 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Meerdere gemeenten komen nu met plannen om jonge ouders verse groenten te gaan geven.

https://www.destentor.nl/(...)r-op-tafel~a58b8a6b/
Gemeenten die dus liever kinderen vergiftigen ipv potjes geven.
pi_216452353
quote:
0s.gif Op maandag 20 januari 2025 22:31 schreef golfer het volgende:
Die man van de biggenslachterij is wel heel eerlijk en open.
Hij vindt ook dat die dieren niet levend naar Spanje vervoerd moeten eerden, maar in Nederland geslacht moeten worden.
Ik kan het altijd wel waarderen als ze deelnemers gewoon open er eerlijk zijn.
  maandag 27 januari 2025 @ 22:16:11 #191
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_216455319
Bijna geen Nederlandse mosterdtelers meer.
Mosterdzaad uit Canada en Oekraïne.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 27 januari 2025 @ 22:23:33 #192
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_216455363
Kruiden aroma's en verdikkingsspul bij Marne.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 27 januari 2025 @ 22:38:04 #193
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_216455460
quote:
1s.gif Op maandag 27 januari 2025 22:23 schreef golfer het volgende:
Kruiden aroma's en verdikkingsspul bij Marne.
Verdikkingsmiddel betekend meer water, dat drukt de kosten
  maandag 27 januari 2025 @ 22:46:37 #194
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_216455529
Omdat ik zowel geel als bruin mosterdzaad in huis heb, meteen na de uitzending in een vijzel gedaan en vermengd met azijn, zout en water.
De grove mosterd die daarvan kwam was vele malen scherper dan de mosterd uit potjes.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 27 januari 2025 @ 23:14:05 #195
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_216455792
quote:
3s.gif Op maandag 27 januari 2025 22:46 schreef golfer het volgende:
Omdat ik zowel geel als bruin mosterdzaad in huis heb, meteen na de uitzending in een vijzel gedaan en vermengd met azijn, zout en water.
De grove mosterd die daarvan kwam was vele malen scherper dan de mosterd uit potjes.
Hij veranderd van smaak met het rijpen, dat is ook deel van de lol ervan
pi_216457195
Ik herinner me trouwens ineens weer waarom ik alleen maar Dijonmosterd koop de laatste jaren: twee jaar geleden
een lollig aardewerken potje Senf uit Cochum gekocht ergens in een Duitse supermarkt omdat we net twee dagen in Cochum geweest waren. Dat rare, afwijkende smaakje dat daaraan zat proefde ik bijna overal in terug.
Wel braaf zoveel mogelijk opgemaakt, maar nooit meer.

[ Bericht 0% gewijzigd door NoCigar op 28-01-2025 13:06:15 ]
anonieme razernist
  dinsdag 28 januari 2025 @ 10:32:01 #197
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_216457482
quote:
2s.gif Op dinsdag 28 januari 2025 09:55 schreef NoCigar het volgende:
Ik herinner me trouwens ineens weer waarom ik alleen maar Dijonmosterd koop de laatste jaren: twee jaar gelden
een lollig aardewerken potje Senf uit Cochum gekocht ergens in een Duitse supermarkt omdat we net twee dagen in Cochum geweest waren. Dat rare, afwijkende smaakje dat daaraan zat proefde ik bijna overal in terug.
Wel braaf zoveel mogelijk opgemaakt, maar nooit meer.
Deze?
pi_216457496
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 januari 2025 10:32 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Deze?
[ afbeelding ]
Werkt niet, maar degene rechtsboven linksboven hier: https://www.senfmuehle.net/

[ Bericht 2% gewijzigd door NoCigar op 28-01-2025 13:06:01 ]
anonieme razernist
  dinsdag 28 januari 2025 @ 10:34:09 #199
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_216457507
quote:
3s.gif Op dinsdag 28 januari 2025 10:33 schreef NoCigar het volgende:

[..]
Werkt niet, maar degene rechtsboven hier: https://www.senfmuehle.net/
Die met Cayennepeper dus. Lijkt mij ook niet lekker die combi
pi_216457599
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 januari 2025 10:34 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Die met Cayennepeper dus. Lijkt mij ook niet lekker die combi
Nee, de gewone, zonder extra's. Ik bedoelde links ipv rechts :'( . Maar dat lijkt me ook niks trouwens.
anonieme razernist
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')