Yep, maar dat is niet het brood dat de meeste mensen in NL willen of kunnen aanschaffen.quote:Op dinsdag 7 januari 2025 17:39 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Een zuurdesem brood van roggemeel blijft wel een week lang vers, dat heeft daarvoor ook geen toevoegingen nodig. Dit is omdat rogge geen gluten bevatten
[ afbeelding ]
Men wil geen korstjes, men wil niet moeten kauwen, er mag geen smaak aan zitten,quote:Op dinsdag 7 januari 2025 17:49 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Yep, maar dat is niet het brood dat de meeste mensen in NL willen of kunnen aanschaffen.
Als dat wel het geval zou zijn, dan zou de broodmarkt er hier wel anders uitzien…
Ik heb de aflevering nog niet gezien, maar 'langer houdbaar' is een rekbaar begrip.quote:Op dinsdag 7 januari 2025 15:48 schreef fespo het volgende:
tja, maar is het "langer houdbaar" nou echt een probleem / ongezond?
afgezien dat supermarkt brood misschien niet geweldig is kwa smaak.
in heel veel producten zitten langer houdbaar producten, maar voor brood is het opeens heel bijzonder en no go?
Soldaatjes, croutons, paneermeel, raspen over de pasta als arme mensen parmezaan.quote:Op dinsdag 7 januari 2025 18:35 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
waar je van een droog brood nog soep of toast kan maken. Of Spaanse stoofpot.
Doelde vooral op stokbrood en idd ook croissants. Stokbroden die hier gewoon bij de supermarkt liggen en croissants die zo uit de fabriek kwamen ipv hoe het hoort te zijn.quote:Op dinsdag 7 januari 2025 17:25 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Wat is voor jou waardeloos brood?
artisan boulangeries is niets meer of minder dan ambachtelijk bakker. Dat beweren er in NL ook velen van zich. Voor baguettes is het trouwens bij wet geregeld dat er alleen maar meel, zout, water en gist gebruikt mag worden.
In het noord oosten van Frankrijk heb ik werkelijk slechte croissants gekregen bij bakkers, kunnen ze in die regio klaarblijkelijk niet. Is eerder een kadetje dan een croissant.
Wat in NL als een typisch brood wordt gezien
[ afbeelding ]
Heet in Frankrijk Pain americain
[ afbeelding ]
Bevat rogge gluten? Volgens mij wel. Het zuurdesemen gaat wel beter dan met tarwemeel. Maar het is me nooit gelukt om daar goed brood mee te bakken. Gestopt met zelf brood bakken, want bleek er niet tegen te kunnen. Ook niet tegen haver, wsl door onwetend te lang doorgaan met tarwe. Haver bleek vaak tarwegluten te krijgen voor het plakeffect. Heb nog biologische glutenvrije haver geprobeerd, maar had dat wsl een paar decennia eerder moeten doen, alleen was er toen minder bekend over problemen met gluten.quote:Op dinsdag 7 januari 2025 17:39 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Een zuurdesem brood van roggemeel blijft wel een week lang vers, dat heeft daarvoor ook geen toevoegingen nodig. Dit is omdat rogge geen gluten bevatten.
[ afbeelding ]
Ik zie alleen maar een win win met langer "vers".quote:Op dinsdag 7 januari 2025 18:03 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Men wil geen korstjes, men wil niet moeten kauwen, er mag geen smaak aan zitten,
Mijn man, nota bene een Duitser, eet liever toastbrood dan echt brood. De trut.
nu wel.quote:Op maandag 13 januari 2025 21:33 schreef svann het volgende:
Het woord biologisch is tot mijn verbazing nog niet gevallen.
quote:Op maandag 13 januari 2025 21:31 schreef Firuze60 het volgende:
Babyvelden, huh? Herhaling? Nog nooit gezien.
Beetje vreemd, zo'n 'schone' wortel gaat eerst door een hele molen in een fabriek, wordt in een potje gestopt en is dan zogenaamd 'gezonder'. Denk alleen al aan die drek die al die machines moet schoonhouden. Wat een kulkoek.quote:Op maandag 13 januari 2025 21:48 schreef Szura het volgende:
Bottom line: het probleem zijn zoals altijd weer de boeren
Huh? Met een baan erbij etc? Potje opwarmen is lekker makkelijk toch? Ze aten hier pas met de pot mee toen ze hetzelfde ritme kregen.quote:Op maandag 13 januari 2025 22:53 schreef Blues het volgende:
Is het nou zo moeilijk om zelf te koken voor je kinT
Ja hoor, ik werkte er ook bij, fulltime & alle diensten in de zorg.quote:Op maandag 13 januari 2025 22:56 schreef Firuze60 het volgende:
Huh? Met een baan erbij etc? Potje opwarmen is lekker makkelijk toch? Ze aten hier pas met de pot mee toen ze hetzelfde ritme kregen.
Vind ik oprecht knap, ik heb nooit gedaan aan invriezen.quote:Op maandag 13 januari 2025 22:58 schreef Blues het volgende:
[..]
Ja hoor, ik werkte er ook bij, fulltime & alle diensten in de zorg.
Paar maaltijden maken en invriezen
Koken met een huilende baby in een draagzak op je buik.quote:Op maandag 13 januari 2025 22:59 schreef Firuze60 het volgende:
Vind ik oprecht knap, ik heb nooit gedaan aan invriezen.
Zo is dat, onze grootouders hebben ook de hongerwinter overleefd.quote:Op maandag 13 januari 2025 23:01 schreef golfer het volgende:
Ik zou gewoon normale groentes gebruiken.
Kunnen de baby's en peuters lekker wat weerstand opbouwen.
De mijne niet.quote:Op maandag 13 januari 2025 23:02 schreef Firuze60 het volgende:
Zo is dat, onze grootouders hebben ook de hongerwinter overleefd.
Dat is verschrikkelijk, maar dat lag niet aan de honger, begrijp ik. Mijn moeder uit 1931 (vorig jaar overleden) heeft nog bloembollen gegeten.quote:
Je kunt mensen echt bang maken commercieel.quote:Op maandag 13 januari 2025 23:09 schreef golfer het volgende:
Zwangere vrouwen dus ook alleen maar biologisch eten.
Nou zeg idd.quote:Op maandag 13 januari 2025 23:14 schreef Firuze60 het volgende:
Mijn jongste kleindochter (even off-topic) is op 22 december j.l. prematuur geboren met 34 weken. Ze krijgt sonde-voeding en is inmiddels thuis, ze drinkt uit zichzelf nu, nog even en ze mag van de sonde voeding af, ik heb peentjes gezweten. De zorg is goed, het laatste wat ze hoeven doen is zich zorgen maken om worteltjes in potjes of zelf gekookt.
Die van ons is bijna twee en zit nog steeds grotendeels aan de sondevoeding.Hoewel deze aflevering voor ons helaas niet heel bruikbaar was vond ik m wel vermakelijk, want niet verwacht allemaal.quote:Op maandag 13 januari 2025 23:14 schreef Firuze60 het volgende:
Mijn jongste kleindochter (even off-topic) is op 22 december j.l. prematuur geboren met 34 weken. Ze krijgt sonde-voeding en is inmiddels thuis, ze drinkt uit zichzelf nu, nog even en ze mag van de sonde voeding af, ik heb peentjes gezweten. De zorg is goed, het laatste wat ze hoeven doen is zich zorgen maken om worteltjes in potjes of zelf gekookt.
Dan ben je een beetje machteloos. En slaat het programma nergens op.quote:Op maandag 13 januari 2025 23:53 schreef Opperprutser het volgende:
[..]
Die van ons is bijna twee en zit nog steeds grotendeels aan de sondevoeding.Hoewel deze aflevering voor ons helaas niet heel bruikbaar was vond ik m wel vermakelijk, want niet verwacht allemaal.
Ja behalve dat er shots tussen zaten waar ze hele druifjes of aardbeien aten, in plaats van dat ze doormidden waren gesnedenquote:
Dat was alleen bij dat al wat grotere meisje.quote:Op dinsdag 14 januari 2025 00:11 schreef Szura het volgende:
[..]
Ja behalve dat er shots tussen zaten waar ze hele druifjes of aardbeien aten, in plaats van dat ze doormidden waren gesneden
Ben er in de jaren 60 ook mee gevoerd. Heerlijk. Maak het nog wel eens, maar dan zonder de liga. Liga altijd een laffe hap gevonden.quote:Op maandag 13 januari 2025 23:13 schreef Blues het volgende:
In de jaren 80, toen ik moeder werd, mocht je nog fruithapjes maken met een liga/uitgeperste sinaasappels en een geprakte banaan. Zoooo lekker!
Wij hebben het ook altijd zelf gemaakt. Alleen af en toe een potje. Als we op pad waren bijv. Maar goed, je hoorde het… potje is beter. toxicologisch gezien dan.quote:Op maandag 13 januari 2025 22:53 schreef Blues het volgende:
Is het nou zo moeilijk om zelf te koken voor je kinT
Maar je kunt dus beter een potje geven ipv verse groenten.quote:Op maandag 13 januari 2025 22:53 schreef Blues het volgende:
Is het nou zo moeilijk om zelf te koken voor je kinT
Ja dat leerde ik ook.quote:Op dinsdag 14 januari 2025 15:39 schreef Kickinalfa het volgende:
Maar je kunt dus beter een potje geven ipv verse groenten.
Volgens mij is vlees ook niet helemaal vrij van allerlei dingen.quote:Op dinsdag 14 januari 2025 15:37 schreef Kickinalfa het volgende:
Groenten is gif, ik ben blij dat ik vlees eet.
Maar wel schandalig dat dit niet gepromoot wordt, de strekking was altijd min of meer dat je beter verse producten kan gebruiken ipv potjes.
Als ouder van twee jonge kinderen ben ik hier oprecht kwaad over.
Mja kwaad op wie? Je kan zelf toch ook beslissingen nemen?quote:Op dinsdag 14 januari 2025 15:37 schreef Kickinalfa het volgende:
Groenten is gif, ik ben blij dat ik vlees eet.
Maar wel schandalig dat dit niet gepromoot wordt, de strekking was altijd min of meer dat je beter verse producten kan gebruiken ipv potjes.
Als ouder van twee jonge kinderen ben ik hier oprecht kwaad over.
Haha ja, toen ik voor het eerst moeder werd en terecht kwam in de wereld van babyhapjes deed mijn moeder ook die suggestiequote:Op maandag 13 januari 2025 23:13 schreef Blues het volgende:
In de jaren 80, toen ik moeder werd, mocht je nog fruithapjes maken met een liga/uitgeperste sinaasappels en een geprakte banaan. Zoooo lekker!
Ook voor de moeder![]()
Later mocht dat ook niet meer
Ik heb ze zeker gegeten, maar het advies was altijd maak zelf groenten ipv potjes.quote:Op woensdag 15 januari 2025 12:31 schreef 111210 het volgende:
n kan gebruiken ipv potjes.
Als ouder van twee jonge kinderen ben ik hier oprecht kwaad over.
Mja kwaad op wie? Je kan zelf toch ook beslissingen nemen?
Vers biologisch is beter dan een potje. Heb je die potjes zelf wel eens geproefd? Het is bijna allemaal net appelmoes
Dat is maar de vraag. Gezonder qua voedingswaardes waarschijnlijk niet. Mogelijk gezonder qua hoeveelheden gifstoffen uit bestrijdingsmiddelen.quote:Op woensdag 15 januari 2025 13:15 schreef Kickinalfa het volgende:
Terwijl het dus gezonder was om een potje te geven.
Mijn vrouw heeft dit ook gedaan terwijl ze er alleen voor stond (ik was ziek en ze werkte fulltime), daar ga je met je inzet.quote:Op maandag 13 januari 2025 22:58 schreef Blues het volgende:
[..]
Ja hoor, ik werkte er ook bij, fulltime & alle diensten in de zorg.
Paar maaltijden maken en invriezen
Mja snap je punt eigenlijk ook wel, het is gewoon krom dat er bij gewone groentes geen disclaimer staat dat biologisch aan te raden is voor baby’s.quote:Op woensdag 15 januari 2025 13:15 schreef Kickinalfa het volgende:
[..]
Ik heb ze zeker gegeten, maar het advies was altijd maak zelf groenten ipv potjes.
Dus ik braaf dat advies opvolgen en zelf koken/pureren/invriezen etc.
Terwijl het dus gezonder was om een potje te geven.
vlees zit toch ook onder de rotzooi?quote:Op dinsdag 14 januari 2025 15:37 schreef Kickinalfa het volgende:
Groenten is gif, ik ben blij dat ik vlees eet.
Maar wel schandalig dat dit niet gepromoot wordt, de strekking was altijd min of meer dat je beter verse producten kan gebruiken ipv potjes.
Als ouder van twee jonge kinderen ben ik hier oprecht kwaad over.
ik snap je punt niet echt, opvoeden met gif in je groenten vergelijken met je koelkast schoonmaken? of een keer een kliekje verkeert opwarmen. ja, niet goed, maar toch nog te overzien i.p.v. dagelijks gif eten.quote:Op donderdag 16 januari 2025 16:58 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Ik vind het wel grappig hoe men zich opwind over of babyvoeding biologisch moet zijn want landbouw chemie, maar over hoe vaak iemand de koelkast schoonmaakt of rijst nog een keer opwarmt, pasta nog een keer gebruikt en beide zonder ze geforceerd te koelen, of terwijl men een net diaree had op kraamvisite gaat hoor je zelden iemand over.
Heb een paar leuke boeken van een Duits statisticus, die daarin bewijst dat hoe kleiner de kans is dat iets gevaar oplevert hoe groter de paniek er over is, ook in de regelgeving.
Vergelijk het met bang zijn om te vliegen terwijl auto rijden naar het vliegveld het gevaarlijkste van de reis is.quote:Op vrijdag 17 januari 2025 13:26 schreef fespo het volgende:
[..]
ik snap je punt niet echt, opvoeden met gif in je groenten vergelijken met je koelkast schoonmaken? of een keer een kliekje verkeert opwarmen. ja, niet goed, maar toch nog te overzien i.p.v. dagelijks gif eten.
---
ik heb de uitzending niet gezien, maar er zit dus minder rotzooi in die potjes dan in verse groenten.
vrij logisch dat dit niet gezond is voor kinderen, en waarschijnlijk schadelijker dan voor een volwassene,
maar de conclusie blijft toch dat het überhaupt dan niet goed is om dit te eten?
je kunt het toch niet voor baby's gaan voorkomen (logisch), maar daarna als volwassen weer gaan eten (minder schadelijk, maar het blijft rotzooi)
Kinderen en ook volwassen mensen, maar vooral kinderen moet je niet willen blootstellen aan pesticiden of andere chemische troep die wij als mensheid hebben gemaakt. Dat heeft niets te maken met statistiek.quote:Op donderdag 16 januari 2025 16:58 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Ik vind het wel grappig hoe men zich opwind over of babyvoeding biologisch moet zijn want landbouw chemie, maar over hoe vaak iemand de koelkast schoonmaakt of rijst nog een keer opwarmt, pasta nog een keer gebruikt en beide zonder ze geforceerd te koelen, of terwijl men een net diaree had op kraamvisite gaat hoor je zelden iemand over.
Heb een paar leuke boeken van een Duits statisticus, die daarin bewijst dat hoe kleiner de kans is dat iets gevaar oplevert hoe groter de paniek er over is, ook in de regelgeving.
Dan koop je toch biologische levensmiddelen? Oh nee, die gebruiken ook pesticiden.quote:Op maandag 20 januari 2025 09:32 schreef Soldier2000 het volgende:
Kinderen en ook volwassen mensen, maar vooral kinderen moet je niet willen blootstellen aan pesticiden of andere chemische troep die wij als mensheid hebben gemaakt. Dat heeft niets te maken met statistiek.
Smaakt dat anders dan gewoon spek bijvoorbeeld?quote:Op maandag 20 januari 2025 21:35 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Je kan speenvarken gewoon bestellen. Heb ik paar maal gedaan, geroosterd op een draaispit
Ja, het is zacht vlees en de zwoerd is krokantquote:Op maandag 20 januari 2025 21:40 schreef de_boswachter het volgende:
[..]
Smaakt dat anders dan gewoon spek bijvoorbeeld?
Geitbokjes worden ook levend naar zuid Europa gereden, grazen dan een paar maanden in de bergen en worden dan geslacht.quote:Op maandag 20 januari 2025 22:31 schreef golfer het volgende:
Die man van de biggenslachterij is wel heel eerlijk en open.
Hij vindt ook dat die dieren niet levend naar Spanje vervoerd moeten eerden, maar in Nederland geslacht moeten worden.
Als ze hier blijven levert het hem extra werk op. Er wordt gezegd dat de misvormde biggen niet lijden. Dan is vervoeren naar Spanje toch ook niet erg?quote:Op maandag 20 januari 2025 22:31 schreef golfer het volgende:
Die man van de biggenslachterij is wel heel eerlijk en open.
Hij vindt ook dat die dieren niet levend naar Spanje vervoerd moeten eerden, maar in Nederland geslacht moeten worden.
2-4 dagen in een vrachtwagen?quote:Op dinsdag 21 januari 2025 12:20 schreef JanGroen het volgende:
[..]
Als ze hier blijven levert het hem extra werk op. Er wordt gezegd dat de misvormde biggen niet lijden. Dan is vervoeren naar Spanje toch ook niet erg?
Off topic: Ook vrij prominent aanwezig in het Holocaustmuseum. Vreemde keus als je weet dat ongeveer iedere Nederlander dat met het Spookslot associeert.quote:
Hopelijk vertellen ze waar Abraham ze vandaan haaltquote:Op maandag 27 januari 2025 11:51 schreef golfer het volgende:
Vanavond:
Vaak is hij mild, maar hij kan ook pittig zijn en soms zelfs ronduit grof. Meestal komt hij uit Frankrijk, al geven veel mensen de voorkeur aan de Zaanse of Groningse variant. Maar waar je de mosterd ook haalt, altijd is hij gemaakt van mosterdzaad, azijn, zout en water.
Volgens authentiek ambachtelijk recept, als we de etiketten op de mosterdpotjes in de supermarkt mogen geloven. Keuringsdienst van Waarde vindt dat vreemd, want zouden mosterdmakers uit lang vervlogen tijden al ingrediënten als xantaangom, conserveermiddelen en zuurteregelaars aan hun ambachtelijke product hebben toegevoegd?
De redactie gaat op pad en onderzoekt hoe authentiek de recepten van de supermarktmosterd eigenlijk zijn en hoe moderne fabrikanten hun mosterd op smaak brengen.
Volgens mij weet jij dat allang, want jij bent toch 50+ ?quote:Op maandag 27 januari 2025 12:07 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Hopelijk vertellen ze waar Abraham ze vandaan haalt
Abraham gezien hebben is niet gelijk weten waar hij de mosterd haaltquote:Op maandag 27 januari 2025 12:11 schreef golfer het volgende:
[..]
Volgens mij weet jij dat allang, want jij bent toch 50+ ?
Waarschijnlijk afgeleid van de Duitse uitdrukking "Wissen wo Barthel Most holt" die eerder gedocumenteerd is.quote:Op maandag 27 januari 2025 12:39 schreef golfer het volgende:
Leuk weetjewatje over Abraham en de mosterd:
De uitdrukking wordt door de meeste taalkundigen verklaard met behulp van de Bijbel. Het gezegde refereert aan Genesis 22 vers 6. Hierin wordt besproken dat Abraham Izaäk aan God moet geven (oftewel offeren). Abraham gaf gehoor aan dit bevel van bovenaf en verzamelde diverse takken om een brandstapel (‘mustaard’) te maken. Deze houtstapel gebruikt hij om zijn zoon op te roosteren. Vlak voordat hij zijn zoon wil doden, roept een engel dat hij dit niet moet doen. De term ‘mutsaard’ is takkenbos of brandstapel en dit is later in de Nederlandse taal verbasterd tot mosterd. Er zijn veel meer Nederlandse uitdrukkingen die terug kunnen worden gevoerd tot de Bijbel.
Klopt. Die heb ik ook in huis en daarnaast een grove mosterd met als ingrediënten water, mosterdzaad, natuurazijn, zou, kruiden en specerijen(welke staat er niet bij) en aroma (welke?).quote:Op maandag 27 januari 2025 12:49 schreef NoCigar het volgende:
KALIUMSULFIET (hoodletters overgenomen) in mijn potje Dijon mosterd van Maille.
En er verscheen vervolgens een ram met zijn hoorns die vastzat in de struiken en Abraham offerde die ram.quote:Op maandag 27 januari 2025 12:39 schreef golfer het volgende:
Leuk weetjewatje over Abraham en de mosterd:
De uitdrukking wordt door de meeste taalkundigen verklaard met behulp van de Bijbel. Het gezegde refereert aan Genesis 22 vers 6. Hierin wordt besproken dat Abraham Izaäk aan God moet geven (oftewel offeren). Abraham gaf gehoor aan dit bevel van bovenaf en verzamelde diverse takken om een brandstapel (‘mustaard’) te maken. Deze houtstapel gebruikt hij om zijn zoon op te roosteren. Vlak voordat hij zijn zoon wil doden, roept een engel dat hij dit niet moet doen. De term ‘mutsaard’ is takkenbos of brandstapel en dit is later in de Nederlandse taal verbasterd tot mosterd. Er zijn veel meer Nederlandse uitdrukkingen die terug kunnen worden gevoerd tot de Bijbel.
Rogge heeft wel degelijk gluten! Alleen lang zoveel niet als tarwe.quote:Op dinsdag 7 januari 2025 17:39 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Een zuurdesem brood van roggemeel blijft wel een week lang vers, dat heeft daarvoor ook geen toevoegingen nodig. Dit is omdat rogge geen gluten bevatten
[ afbeelding ]
Wat is het verschil met normale Franse mosterd? Ik koop eigenlijk alleen deze meestal en ik vind hem heerlijk op alles. Die twee anderen hierboven zijn eigenlijk een toevallige uitzondering.quote:Op maandag 27 januari 2025 17:04 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Die Dijon van Maille is wel weer erg lekker trouwens, op braadworst bijvoorbeeld. Voor op bitterballen en kroketten vind ik heel normale Franse mosterd het lekkers. Mosterd zelf maken is ook erg leuk btw
Dyon mosterd is scherper dan de Nederlandse "Franse Mosterd" en heeft een ietsje andere smaak. Hoe scherp ligt ook aan het merk en hoe lang die pot open is. Hij wordt milder als ie een tijdje open is om de een of andere reden.quote:Op maandag 27 januari 2025 18:18 schreef NoCigar het volgende:
[..]
Wat is het verschil met normale Franse mosterd? Ik koop eigenlijk alleen deze meestal. Die twee anderen hierboven zijn eigenlijk een toevallige uitzondering.
Toen vond Abraham de mosterd uit aangezien dat hem smakelijk leek bij zijn geroosterde zoon.quote:Op maandag 27 januari 2025 12:39 schreef golfer het volgende:
Leuk weetjewatje over Abraham en de mosterd:
De uitdrukking wordt door de meeste taalkundigen verklaard met behulp van de Bijbel. Het gezegde refereert aan Genesis 22 vers 6. Hierin wordt besproken dat Abraham Izaäk aan God moet geven (oftewel offeren). Abraham gaf gehoor aan dit bevel van bovenaf en verzamelde diverse takken om een brandstapel (‘mustaard’) te maken. Deze houtstapel gebruikt hij om zijn zoon op te roosteren.
Ah, Nederlandse "Franse Mosterd" dat is iets anders dan ik dacht. Ik zie in de Franse supermarkten eigenlijk bijna alleen Maille, vandaar.quote:Op maandag 27 januari 2025 18:20 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Dyon mosterd is scherper dan de Nederlandse "Franse Mosterd" en heeft een ietsje andere smaak. Hoe scherp ligt ook aan het merk en hoe lang die pot open is. Hij wordt milder als ie een tijdje open is om de een of andere reden.
Gemeenten die dus liever kinderen vergiftigen ipv potjes geven.quote:Op maandag 20 januari 2025 09:19 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Meerdere gemeenten komen nu met plannen om jonge ouders verse groenten te gaan geven.
https://www.destentor.nl/(...)r-op-tafel~a58b8a6b/
Ik kan het altijd wel waarderen als ze deelnemers gewoon open er eerlijk zijn.quote:Op maandag 20 januari 2025 22:31 schreef golfer het volgende:
Die man van de biggenslachterij is wel heel eerlijk en open.
Hij vindt ook dat die dieren niet levend naar Spanje vervoerd moeten eerden, maar in Nederland geslacht moeten worden.
Verdikkingsmiddel betekend meer water, dat drukt de kostenquote:Op maandag 27 januari 2025 22:23 schreef golfer het volgende:
Kruiden aroma's en verdikkingsspul bij Marne.
Hij veranderd van smaak met het rijpen, dat is ook deel van de lol ervanquote:Op maandag 27 januari 2025 22:46 schreef golfer het volgende:
Omdat ik zowel geel als bruin mosterdzaad in huis heb, meteen na de uitzending in een vijzel gedaan en vermengd met azijn, zout en water.
De grove mosterd die daarvan kwam was vele malen scherper dan de mosterd uit potjes.
Deze?quote:Op dinsdag 28 januari 2025 09:55 schreef NoCigar het volgende:
Ik herinner me trouwens ineens weer waarom ik alleen maar Dijonmosterd koop de laatste jaren: twee jaar gelden
een lollig aardewerken potje Senf uit Cochum gekocht ergens in een Duitse supermarkt omdat we net twee dagen in Cochum geweest waren. Dat rare, afwijkende smaakje dat daaraan zat proefde ik bijna overal in terug.
Wel braaf zoveel mogelijk opgemaakt, maar nooit meer.
Werkt niet, maar degene rechtsboven linksboven hier: https://www.senfmuehle.net/quote:
Die met Cayennepeper dus. Lijkt mij ook niet lekker die combiquote:Op dinsdag 28 januari 2025 10:33 schreef NoCigar het volgende:
[..]
Werkt niet, maar degene rechtsboven hier: https://www.senfmuehle.net/
Nee, de gewone, zonder extra's. Ik bedoelde links ipv rechtsquote:Op dinsdag 28 januari 2025 10:34 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Die met Cayennepeper dus. Lijkt mij ook niet lekker die combi
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |