abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 7 januari 2025 @ 17:49:52 #101
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_216205909
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 januari 2025 17:39 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Een zuurdesem brood van roggemeel blijft wel een week lang vers, dat heeft daarvoor ook geen toevoegingen nodig. Dit is omdat rogge geen gluten bevatten

[ afbeelding ]
Yep, maar dat is niet het brood dat de meeste mensen in NL willen of kunnen aanschaffen.
Als dat wel het geval zou zijn, dan zou de broodmarkt er hier wel anders uitzien…
  dinsdag 7 januari 2025 @ 18:03:43 #102
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_216206017
quote:
7s.gif Op dinsdag 7 januari 2025 17:49 schreef MadMaster het volgende:

[..]
Yep, maar dat is niet het brood dat de meeste mensen in NL willen of kunnen aanschaffen.
Als dat wel het geval zou zijn, dan zou de broodmarkt er hier wel anders uitzien…
Men wil geen korstjes, men wil niet moeten kauwen, er mag geen smaak aan zitten,
Mijn man, nota bene een Duitser, eet liever toastbrood dan echt brood. De trut.
pi_216206389
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 januari 2025 15:48 schreef fespo het volgende:
tja, maar is het "langer houdbaar" nou echt een probleem / ongezond?
afgezien dat supermarkt brood misschien niet geweldig is kwa smaak.
in heel veel producten zitten langer houdbaar producten, maar voor brood is het opeens heel bijzonder en no go?

Ik heb de aflevering nog niet gezien, maar 'langer houdbaar' is een rekbaar begrip.

Desembrood zonder toevoegingen en zonder zout-alternatieven droogt uit, maar beschimmeld eigenlijk -mits goed bewaard- niet.

Een industriebrood met wat palmvet en lactose, minder zout maar l-cysteine om de gluten vermindering te compenseren en wat msg on de smaak te redden mag dan wel eens waar nooit droog voelen, maar beschimmeld wel rap. En een beschimmeld brood kan enkel nog op de composthoop, waar je van een droog brood nog soep of toast kan maken. Of Spaanse stoofpot.
La derecha oprime, la izquierda libera
  dinsdag 7 januari 2025 @ 18:46:33 #104
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_216206545
quote:
2s.gif Op dinsdag 7 januari 2025 18:35 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]
waar je van een droog brood nog soep of toast kan maken. Of Spaanse stoofpot.
Soldaatjes, croutons, paneermeel, raspen over de pasta als arme mensen parmezaan.
pi_216206932
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 januari 2025 17:25 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Wat is voor jou waardeloos brood?
artisan boulangeries is niets meer of minder dan ambachtelijk bakker. Dat beweren er in NL ook velen van zich. Voor baguettes is het trouwens bij wet geregeld dat er alleen maar meel, zout, water en gist gebruikt mag worden.
In het noord oosten van Frankrijk heb ik werkelijk slechte croissants gekregen bij bakkers, kunnen ze in die regio klaarblijkelijk niet. Is eerder een kadetje dan een croissant.
Wat in NL als een typisch brood wordt gezien
[ afbeelding ]

Heet in Frankrijk Pain americain

[ afbeelding ]
Doelde vooral op stokbrood en idd ook croissants. Stokbroden die hier gewoon bij de supermarkt liggen en croissants die zo uit de fabriek kwamen ipv hoe het hoort te zijn.

Heb ook wel echt goede bakkertjes gevonden hoor, maar viel mij op dat je daar wel goed voor moet zoeken en het niet vanzelfsprekend is dat in frankrijk iedere bakker fatsoenlijk (stok)brood heeft.
pi_216210915
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 januari 2025 17:39 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Een zuurdesem brood van roggemeel blijft wel een week lang vers, dat heeft daarvoor ook geen toevoegingen nodig. Dit is omdat rogge geen gluten bevatten.
[ afbeelding ]
Bevat rogge gluten? Volgens mij wel. Het zuurdesemen gaat wel beter dan met tarwemeel. Maar het is me nooit gelukt om daar goed brood mee te bakken. Gestopt met zelf brood bakken, want bleek er niet tegen te kunnen. Ook niet tegen haver, wsl door onwetend te lang doorgaan met tarwe. Haver bleek vaak tarwegluten te krijgen voor het plakeffect. Heb nog biologische glutenvrije haver geprobeerd, maar had dat wsl een paar decennia eerder moeten doen, alleen was er toen minder bekend over problemen met gluten.

Het was niet algemeen beschikbare kennis dat er extra gluten door het brood gaan. Zit in het broodverbeteraarmengsel. Wat jaren geleden bleek dat bakkers de broodverbeteraars als bulk ontvangen en geen idee hebben wat erin zit.

Gluten zorgen voor de rekbaarheid van het deeg.

Uit een vorenstaande quote blijkt ook dat er extra gluten aan het brood toegevoegd worden, voor een mooiere rijzing. De glutenallergieėn en -intoleranties zijn dus geen modeziekten maar economische.

Is ook volgens Google glutenhoudend.
Gluten zitten in de glutenbevattende granen tarwe, rogge en gerst. Spelt en kamut vallen ook onder 'tarwe' en bevatten dus ook gluten. Dat is iets wat veel mensen niet weten. Als de glutenbevattende granen verwerkt zijn in brood, koekjes, gebak of andere producten bevatten deze producten dus ook gluten.

Blij met glutenvrij? - Maag Lever Darm Stichting
pi_216213093
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 januari 2025 18:03 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Men wil geen korstjes, men wil niet moeten kauwen, er mag geen smaak aan zitten,
Mijn man, nota bene een Duitser, eet liever toastbrood dan echt brood. De trut.
Ik zie alleen maar een win win met langer "vers".
Hier ligt een brood 2/3 dagen in de trommel, ik moet er niet aan denken dat ik iedere dag vers brood moet gaan halen of telkens in de vriezer moet mieteren.
pi_216286969
Babyvelden, huh? Herhaling? Nog nooit gezien.
  maandag 13 januari 2025 @ 21:33:59 #109
2651 svann
night-hawk
pi_216287018
Het woord biologisch is tot mijn verbazing nog niet gevallen.
seek electricity                     Fok!Team Kiva micro-kredieten == Doe mee met $25! == topic
pi_216287199
quote:
0s.gif Op maandag 13 januari 2025 21:33 schreef svann het volgende:
Het woord biologisch is tot mijn verbazing nog niet gevallen.
nu wel.
  maandag 13 januari 2025 @ 21:47:37 #111
81329 MadMaster
Schots en scheef...
  maandag 13 januari 2025 @ 21:48:44 #112
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_216287245
Bottom line: het probleem zijn zoals altijd weer de boeren
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_216287282
quote:
0s.gif Op maandag 13 januari 2025 21:48 schreef Szura het volgende:
Bottom line: het probleem zijn zoals altijd weer de boeren
Beetje vreemd, zo'n 'schone' wortel gaat eerst door een hele molen in een fabriek, wordt in een potje gestopt en is dan zogenaamd 'gezonder'. Denk alleen al aan die drek die al die machines moet schoonhouden. Wat een kulkoek.

Het is wel gemak voor de ouders, mijn kinderen zijn opgegroeid met beiden, vooralsnog geen hersenletsel aan overgehouden.
pi_216288072
quote:
7s.gif Op maandag 13 januari 2025 21:47 schreef MadMaster het volgende:

[..]
[ afbeelding ]
_O-
pi_216288095
Is het nou zo moeilijk om zelf te koken voor je kinT :(
pi_216288134
quote:
1s.gif Op maandag 13 januari 2025 22:53 schreef Blues het volgende:
Is het nou zo moeilijk om zelf te koken voor je kinT :(
Huh? Met een baan erbij etc? Potje opwarmen is lekker makkelijk toch? Ze aten hier pas met de pot mee toen ze hetzelfde ritme kregen.
pi_216288154
quote:
0s.gif Op maandag 13 januari 2025 22:56 schreef Firuze60 het volgende:


Huh? Met een baan erbij etc? Potje opwarmen is lekker makkelijk toch? Ze aten hier pas met de pot mee toen ze hetzelfde ritme kregen.
Ja hoor, ik werkte er ook bij, fulltime & alle diensten in de zorg.
Paar maaltijden maken en invriezen :s)
pi_216288170
quote:
1s.gif Op maandag 13 januari 2025 22:58 schreef Blues het volgende:

[..]
Ja hoor, ik werkte er ook bij, fulltime & alle diensten in de zorg.
Paar maaltijden maken en invriezen :s)
Vind ik oprecht knap, ik heb nooit gedaan aan invriezen.
  maandag 13 januari 2025 @ 23:01:19 #119
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_216288183
Ik zou gewoon normale groentes gebruiken.
Kunnen de baby's en peuters lekker wat weerstand opbouwen. :+
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_216288192
quote:
0s.gif Op maandag 13 januari 2025 22:59 schreef Firuze60 het volgende:


Vind ik oprecht knap, ik heb nooit gedaan aan invriezen.
Koken met een huilende baby in een draagzak op je buik.
Romantisch joh ;) :D
  maandag 13 januari 2025 @ 23:02:38 #121
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_216288197
Die shots van die baby's tussendoor. _O_
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_216288199
quote:
14s.gif Op maandag 13 januari 2025 23:01 schreef golfer het volgende:
Ik zou gewoon normale groentes gebruiken.
Kunnen de baby's en peuters lekker wat weerstand opbouwen. :+
Zo is dat, onze grootouders hebben ook de hongerwinter overleefd. :D
  maandag 13 januari 2025 @ 23:05:42 #123
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_216288216
quote:
0s.gif Op maandag 13 januari 2025 23:02 schreef Firuze60 het volgende:


Zo is dat, onze grootouders hebben ook de hongerwinter overleefd. :D
De mijne niet. :'(
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_216288236
quote:
1s.gif Op maandag 13 januari 2025 23:05 schreef golfer het volgende:

[..]
De mijne niet. :'(
Dat is verschrikkelijk, maar dat lag niet aan de honger, begrijp ik. Mijn moeder uit 1931 (vorig jaar overleden) heeft nog bloembollen gegeten.
  maandag 13 januari 2025 @ 23:09:09 #125
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_216288251
Zwangere vrouwen dus ook alleen maar biologisch eten.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')