Kinderen en ook volwassen mensen, maar vooral kinderen moet je niet willen blootstellen aan pesticiden of andere chemische troep die wij als mensheid hebben gemaakt. Dat heeft niets te maken met statistiek.quote:Op donderdag 16 januari 2025 16:58 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Ik vind het wel grappig hoe men zich opwind over of babyvoeding biologisch moet zijn want landbouw chemie, maar over hoe vaak iemand de koelkast schoonmaakt of rijst nog een keer opwarmt, pasta nog een keer gebruikt en beide zonder ze geforceerd te koelen, of terwijl men een net diaree had op kraamvisite gaat hoor je zelden iemand over.
Heb een paar leuke boeken van een Duits statisticus, die daarin bewijst dat hoe kleiner de kans is dat iets gevaar oplevert hoe groter de paniek er over is, ook in de regelgeving.
Dan koop je toch biologische levensmiddelen? Oh nee, die gebruiken ook pesticiden.quote:Op maandag 20 januari 2025 09:32 schreef Soldier2000 het volgende:
Kinderen en ook volwassen mensen, maar vooral kinderen moet je niet willen blootstellen aan pesticiden of andere chemische troep die wij als mensheid hebben gemaakt. Dat heeft niets te maken met statistiek.
Smaakt dat anders dan gewoon spek bijvoorbeeld?quote:Op maandag 20 januari 2025 21:35 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Je kan speenvarken gewoon bestellen. Heb ik paar maal gedaan, geroosterd op een draaispit
Ja, het is zacht vlees en de zwoerd is krokantquote:Op maandag 20 januari 2025 21:40 schreef de_boswachter het volgende:
[..]
Smaakt dat anders dan gewoon spek bijvoorbeeld?
Geitbokjes worden ook levend naar zuid Europa gereden, grazen dan een paar maanden in de bergen en worden dan geslacht.quote:Op maandag 20 januari 2025 22:31 schreef golfer het volgende:
Die man van de biggenslachterij is wel heel eerlijk en open.
Hij vindt ook dat die dieren niet levend naar Spanje vervoerd moeten eerden, maar in Nederland geslacht moeten worden.
Als ze hier blijven levert het hem extra werk op. Er wordt gezegd dat de misvormde biggen niet lijden. Dan is vervoeren naar Spanje toch ook niet erg?quote:Op maandag 20 januari 2025 22:31 schreef golfer het volgende:
Die man van de biggenslachterij is wel heel eerlijk en open.
Hij vindt ook dat die dieren niet levend naar Spanje vervoerd moeten eerden, maar in Nederland geslacht moeten worden.
2-4 dagen in een vrachtwagen?quote:Op dinsdag 21 januari 2025 12:20 schreef JanGroen het volgende:
[..]
Als ze hier blijven levert het hem extra werk op. Er wordt gezegd dat de misvormde biggen niet lijden. Dan is vervoeren naar Spanje toch ook niet erg?
Off topic: Ook vrij prominent aanwezig in het Holocaustmuseum. Vreemde keus als je weet dat ongeveer iedere Nederlander dat met het Spookslot associeert.quote:
Hopelijk vertellen ze waar Abraham ze vandaan haaltquote:Op maandag 27 januari 2025 11:51 schreef golfer het volgende:
Vanavond:
Vaak is hij mild, maar hij kan ook pittig zijn en soms zelfs ronduit grof. Meestal komt hij uit Frankrijk, al geven veel mensen de voorkeur aan de Zaanse of Groningse variant. Maar waar je de mosterd ook haalt, altijd is hij gemaakt van mosterdzaad, azijn, zout en water.
Volgens authentiek ambachtelijk recept, als we de etiketten op de mosterdpotjes in de supermarkt mogen geloven. Keuringsdienst van Waarde vindt dat vreemd, want zouden mosterdmakers uit lang vervlogen tijden al ingrediënten als xantaangom, conserveermiddelen en zuurteregelaars aan hun ambachtelijke product hebben toegevoegd?
De redactie gaat op pad en onderzoekt hoe authentiek de recepten van de supermarktmosterd eigenlijk zijn en hoe moderne fabrikanten hun mosterd op smaak brengen.
Volgens mij weet jij dat allang, want jij bent toch 50+ ?quote:Op maandag 27 januari 2025 12:07 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Hopelijk vertellen ze waar Abraham ze vandaan haalt
Abraham gezien hebben is niet gelijk weten waar hij de mosterd haaltquote:Op maandag 27 januari 2025 12:11 schreef golfer het volgende:
[..]
Volgens mij weet jij dat allang, want jij bent toch 50+ ?
Waarschijnlijk afgeleid van de Duitse uitdrukking "Wissen wo Barthel Most holt" die eerder gedocumenteerd is.quote:Op maandag 27 januari 2025 12:39 schreef golfer het volgende:
Leuk weetjewatje over Abraham en de mosterd:
De uitdrukking wordt door de meeste taalkundigen verklaard met behulp van de Bijbel. Het gezegde refereert aan Genesis 22 vers 6. Hierin wordt besproken dat Abraham Izaäk aan God moet geven (oftewel offeren). Abraham gaf gehoor aan dit bevel van bovenaf en verzamelde diverse takken om een brandstapel (‘mustaard’) te maken. Deze houtstapel gebruikt hij om zijn zoon op te roosteren. Vlak voordat hij zijn zoon wil doden, roept een engel dat hij dit niet moet doen. De term ‘mutsaard’ is takkenbos of brandstapel en dit is later in de Nederlandse taal verbasterd tot mosterd. Er zijn veel meer Nederlandse uitdrukkingen die terug kunnen worden gevoerd tot de Bijbel.
Klopt. Die heb ik ook in huis en daarnaast een grove mosterd met als ingrediënten water, mosterdzaad, natuurazijn, zou, kruiden en specerijen(welke staat er niet bij) en aroma (welke?).quote:Op maandag 27 januari 2025 12:49 schreef NoCigar het volgende:
KALIUMSULFIET (hoodletters overgenomen) in mijn potje Dijon mosterd van Maille.
En er verscheen vervolgens een ram met zijn hoorns die vastzat in de struiken en Abraham offerde die ram.quote:Op maandag 27 januari 2025 12:39 schreef golfer het volgende:
Leuk weetjewatje over Abraham en de mosterd:
De uitdrukking wordt door de meeste taalkundigen verklaard met behulp van de Bijbel. Het gezegde refereert aan Genesis 22 vers 6. Hierin wordt besproken dat Abraham Izaäk aan God moet geven (oftewel offeren). Abraham gaf gehoor aan dit bevel van bovenaf en verzamelde diverse takken om een brandstapel (‘mustaard’) te maken. Deze houtstapel gebruikt hij om zijn zoon op te roosteren. Vlak voordat hij zijn zoon wil doden, roept een engel dat hij dit niet moet doen. De term ‘mutsaard’ is takkenbos of brandstapel en dit is later in de Nederlandse taal verbasterd tot mosterd. Er zijn veel meer Nederlandse uitdrukkingen die terug kunnen worden gevoerd tot de Bijbel.
Rogge heeft wel degelijk gluten! Alleen lang zoveel niet als tarwe.quote:Op dinsdag 7 januari 2025 17:39 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Een zuurdesem brood van roggemeel blijft wel een week lang vers, dat heeft daarvoor ook geen toevoegingen nodig. Dit is omdat rogge geen gluten bevatten
[ afbeelding ]
Wat is het verschil met normale Franse mosterd? Ik koop eigenlijk alleen deze meestal en ik vind hem heerlijk op alles. Die twee anderen hierboven zijn eigenlijk een toevallige uitzondering.quote:Op maandag 27 januari 2025 17:04 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Die Dijon van Maille is wel weer erg lekker trouwens, op braadworst bijvoorbeeld. Voor op bitterballen en kroketten vind ik heel normale Franse mosterd het lekkers. Mosterd zelf maken is ook erg leuk btw
Dyon mosterd is scherper dan de Nederlandse "Franse Mosterd" en heeft een ietsje andere smaak. Hoe scherp ligt ook aan het merk en hoe lang die pot open is. Hij wordt milder als ie een tijdje open is om de een of andere reden.quote:Op maandag 27 januari 2025 18:18 schreef NoCigar het volgende:
[..]
Wat is het verschil met normale Franse mosterd? Ik koop eigenlijk alleen deze meestal. Die twee anderen hierboven zijn eigenlijk een toevallige uitzondering.
Toen vond Abraham de mosterd uit aangezien dat hem smakelijk leek bij zijn geroosterde zoon.quote:Op maandag 27 januari 2025 12:39 schreef golfer het volgende:
Leuk weetjewatje over Abraham en de mosterd:
De uitdrukking wordt door de meeste taalkundigen verklaard met behulp van de Bijbel. Het gezegde refereert aan Genesis 22 vers 6. Hierin wordt besproken dat Abraham Izaäk aan God moet geven (oftewel offeren). Abraham gaf gehoor aan dit bevel van bovenaf en verzamelde diverse takken om een brandstapel (‘mustaard’) te maken. Deze houtstapel gebruikt hij om zijn zoon op te roosteren.
Ah, Nederlandse "Franse Mosterd" dat is iets anders dan ik dacht. Ik zie in de Franse supermarkten eigenlijk bijna alleen Maille, vandaar.quote:Op maandag 27 januari 2025 18:20 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Dyon mosterd is scherper dan de Nederlandse "Franse Mosterd" en heeft een ietsje andere smaak. Hoe scherp ligt ook aan het merk en hoe lang die pot open is. Hij wordt milder als ie een tijdje open is om de een of andere reden.
Gemeenten die dus liever kinderen vergiftigen ipv potjes geven.quote:Op maandag 20 januari 2025 09:19 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Meerdere gemeenten komen nu met plannen om jonge ouders verse groenten te gaan geven.
https://www.destentor.nl/(...)r-op-tafel~a58b8a6b/
Ik kan het altijd wel waarderen als ze deelnemers gewoon open er eerlijk zijn.quote:Op maandag 20 januari 2025 22:31 schreef golfer het volgende:
Die man van de biggenslachterij is wel heel eerlijk en open.
Hij vindt ook dat die dieren niet levend naar Spanje vervoerd moeten eerden, maar in Nederland geslacht moeten worden.
Verdikkingsmiddel betekend meer water, dat drukt de kostenquote:Op maandag 27 januari 2025 22:23 schreef golfer het volgende:
Kruiden aroma's en verdikkingsspul bij Marne.
Hij veranderd van smaak met het rijpen, dat is ook deel van de lol ervanquote:Op maandag 27 januari 2025 22:46 schreef golfer het volgende:
Omdat ik zowel geel als bruin mosterdzaad in huis heb, meteen na de uitzending in een vijzel gedaan en vermengd met azijn, zout en water.
De grove mosterd die daarvan kwam was vele malen scherper dan de mosterd uit potjes.
Deze?quote:Op dinsdag 28 januari 2025 09:55 schreef NoCigar het volgende:
Ik herinner me trouwens ineens weer waarom ik alleen maar Dijonmosterd koop de laatste jaren: twee jaar gelden
een lollig aardewerken potje Senf uit Cochum gekocht ergens in een Duitse supermarkt omdat we net twee dagen in Cochum geweest waren. Dat rare, afwijkende smaakje dat daaraan zat proefde ik bijna overal in terug.
Wel braaf zoveel mogelijk opgemaakt, maar nooit meer.
Werkt niet, maar degene rechtsboven linksboven hier: https://www.senfmuehle.net/quote:
Die met Cayennepeper dus. Lijkt mij ook niet lekker die combiquote:Op dinsdag 28 januari 2025 10:33 schreef NoCigar het volgende:
[..]
Werkt niet, maar degene rechtsboven hier: https://www.senfmuehle.net/
Nee, de gewone, zonder extra's. Ik bedoelde links ipv rechtsquote:Op dinsdag 28 januari 2025 10:34 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Die met Cayennepeper dus. Lijkt mij ook niet lekker die combi
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |