abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_215628521


Ambachtelijk consumentenprogramma. Simpele vragen, hilarische antwoorden, wonderlijke televisie. De verslaggevers van de Keuringsdienst vragen zich af wat fabrikanten ze wijs willen maken. Op doodgewone vragen krijgen ze de meest bizarre antwoorden.

https://kro-ncrv.nl/programmas/keuringsdienst-van-waarde
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_215679396
Vanavond:

Nederlanders eten gezamenlijk zo’n 385 miljoen kilo vis per jaar. Zalm belandt het vaakst op het bord. In de top 10 van meest gegeten vissoorten staat deze soort met stip op nummer 1, zo weet de Keuringsdienst van Waarde. Niet verwonderlijk, want zalm is op veel manieren te eten; rauw, gekookt, gebakken, gestoomd of gerookt. Die laatste variant ligt zelfs kant-en-klaar in de supermarkt.

De zalm is meestal in gevangenschap grootgebracht in Noorwegen of Schotland en vervolgens gerookt bij een rokerij. Maar waarom liggen er in elke supermarkt dan tenminste twee soorten zalmplakken, één duur en één goedkoop?

Een kweekzalm is toch een kweekzalm, en roken is toch roken? De verslaggevers van de Keuringsdienst zoeken het antwoord op een visboerderij.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_215684121
Mooi uitje
  maandag 25 november 2024 @ 21:46:56 #4
482080 AgnesGru
Agnes, easy on the churros!
pi_215684136
150 aquariums _O-
Op donderdag 22 april 2021 18:05 schreef letmehearyouscream het volgende:
Ik heb natuurlijk in principe geen principes, want ik zit hier op SHO.
pi_215684270
ze gingen de zalm testen op water, maar er waren geen resultaten.

of heb ik iets gemist? (keek maar half)
pi_215684449
Kweekzalm is als plofkippen.
De enige zalm die ik koop is sockeye zalm.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 25 november 2024 @ 22:31:16 #7
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_215684475
quote:
1s.gif Op maandag 25 november 2024 22:28 schreef golfer het volgende:
Kweekzalm is als plofkippen.
De enige zalm die ik koop is sockeye zalm.
Pietverdriet riep dat 15 jaar geleden al
pi_215684497
Wat een fijne eerlijke man van die zalmrokerij. ^O^
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_215684503
quote:
0s.gif Op maandag 25 november 2024 22:31 schreef Jan_Onderwater het volgende:


Pietverdriet riep dat 15 jaar geleden al
Ik al 20 jaar geleden. :6
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 25 november 2024 @ 22:37:39 #10
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_215684510
99% wordt dus ingespoten met zout water.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_215684529
quote:
0s.gif Op maandag 25 november 2024 22:02 schreef fespo het volgende:
ze gingen de zalm testen op water, maar er waren geen resultaten.

of heb ik iets gemist? (keek maar half)
Ik begreep t ook niet
  maandag 25 november 2024 @ 22:56:23 #12
35189 Troel
scherp en bot
pi_215684639
quote:
1s.gif Op maandag 25 november 2024 22:36 schreef golfer het volgende:

[..]
Ik al 20 jaar geleden. :6
Oudje O-)
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  Moderator / Miss SHO maandag 25 november 2024 @ 22:57:53 #13
22592 crew  Ole
pi_215684652
quote:
2s.gif Op maandag 25 november 2024 22:56 schreef Troel het volgende:

[..]
Oudje O-)
:D
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  maandag 25 november 2024 @ 22:59:18 #14
35189 Troel
scherp en bot
pi_215684662
quote:
0s.gif Op maandag 25 november 2024 22:57 schreef Ole het volgende:

[..]
:D
Ik quote wel de verkeerde helaas. Postje eerder dus
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_215684837
quote:
0s.gif Op maandag 25 november 2024 22:31 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Pietverdriet riep dat 15 jaar geleden al
😂

Quote jij nou jezelve…🙃
  maandag 2 december 2024 @ 15:32:56 #16
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_215747961
Vanavond:

De verslaggevers van de Keuringsdienst van Waarde vragen zich in deze aflevering af wat rotan eigenlijk is. Een natuurproduct en dus duurzaam, zo valt op menig etiket te lezen. Maar is dit laatste wel echt zo? Is er ook een keurmerk? En waar komen die harde, bamboeachtige stengels precies vandaan?
Een duik in de rimboe maakt in ieder geval duidelijk dat het tropisch regenwoud te lijden heeft onder de laatste woontrends
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 2 december 2024 @ 21:47:32 #17
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_215751962
Marijn was er toch al voor de saté, dus kon ze gelijk het oerwoud in voor rotan.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 2 december 2024 @ 21:55:20 #18
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_215752045
Dieselolie met water.
Heel duurzaam en milieuvriendelijk.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 2 december 2024 @ 22:04:41 #19
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_215752125
Gifgas in de container spuiten.
8)7
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_215752290
quote:
1s.gif Op maandag 2 december 2024 22:04 schreef golfer het volgende:
Gifgas in de container spuiten.
8)7
quote:
Methylbromide is een stof die de ozonlaag aantast, en het gebruik ervan is sedert 1 januari 2005 door het Montreal Protocol verboden.
Lekker hoor…
pi_215752319
quote:
11s.gif Op maandag 2 december 2024 21:55 schreef golfer het volgende:
Dieselolie met water.
Heel duurzaam en milieuvriendelijk.
Ik kijk nu, maar is weer een ouderwets goede aflevering.
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Album top 100 2024
  maandag 9 december 2024 @ 11:54:51 #22
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_215815890
Vanavond alweer een uitzending over oliën.

Zonder olie zit de thuischef met de gebakken peren. Precies daarom hebben de supermarkten veel verschillende flessen op voorraad. Vloeibaar vet, uit talloze planten geperst. Er is olie van zonnebloem en olie van soja. Olie van raapzaad en olie van pinda. Voor bakken en voor braden. Voor frituren en wokken. Maar wat is eigenlijk het verschil? De 'Keuringsdienst van waarde' vraagt naar het verschil tussen plantaardige oliën.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_215820711
Slaolie voor de sla is toch een broodje aap?
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Album top 100 2024
  maandag 9 december 2024 @ 21:48:29 #24
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_215820784
quote:
0s.gif Op maandag 9 december 2024 21:38 schreef Felagund het volgende:
Slaolie voor de sla is toch een broodje aap?
En de Indo gebruikt het om in te wokken.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 9 december 2024 @ 21:52:24 #25
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_215820826
Italiaanse professor raffinage. _O-
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_215820841
quote:
1s.gif Op maandag 9 december 2024 21:52 schreef golfer het volgende:
Italiaanse professor raffinage. _O-
Grappige man wel. :D
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Album top 100 2024
  maandag 9 december 2024 @ 21:56:47 #27
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_215820878
Wat leuk, die man die zelf al die verschillende plantaardige oliën in dat schuurtje maakt. ^O^
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_215820886
_O- Die Avocado-olieman weet zijn product wel goed te verkopen.

Neutrale smaak, USP!

[ Bericht 1% gewijzigd door Felagund op 09-12-2024 23:37:30 ]
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Album top 100 2024
  maandag 9 december 2024 @ 22:00:11 #29
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_215820899
Avocado-oliemannetje sloopt op nationale tv even z’n ‘USP’
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  maandag 9 december 2024 @ 22:01:29 #30
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_215820909
Gelul van die vent met zijn avocado-olie. :{w
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 9 december 2024 @ 22:02:20 #31
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_215820918
quote:
1s.gif Op maandag 9 december 2024 22:01 schreef golfer het volgende:
Gelul van die vent met zijn avocado-olie. :{w
Toen hij zei dat hij de ‘founder’ was, was ik al klaar met hem
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  maandag 9 december 2024 @ 22:06:16 #32
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_215820950
Alles is en smaakt dus precies hetzelfde.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_215820973
quote:
1s.gif Op maandag 9 december 2024 22:06 schreef golfer het volgende:
Alles is en smaakt dus precies hetzelfde.
Tenzij je die ongeraffineerde olie koopt. Maar asperge-olie van 25 euro is dan ook weer wat duur.
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Album top 100 2024
pi_215821178
Het voornaamste verschil in zulke oliën zat dacht ik altijd in het rookpunt. Jammer dat ze daar niet wat meer over zeggen.
anonieme razernist
pi_215821196
quote:
2s.gif Op maandag 9 december 2024 22:32 schreef NoCigar het volgende:
Het voornaamste verschil in zulke oliën zat dacht ik altijd in het rookpunt. Jammer dat ze daar niet wat meer over zeggen.
Ja, dat vroeg ik mij ook af, maar die is voor geraffineerde olijfolie bijvoorbeeld al hoger dan ongeraffineerde olijfolie.
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Album top 100 2024
pi_215821278
quote:
0s.gif Op maandag 9 december 2024 22:34 schreef Felagund het volgende:

[..]
Ja, dat vroeg ik mij ook af, maar die is voor geraffineerde olijfolie bijvoorbeeld al hoger dan ongeraffineerde olijfolie.
Ik verkeerde altijd in de veronderstelling dat rijstolie of arachideolie goed geschikt waren om te wokken vanwege die reden. Maar er zijn er meer met een rookpunt boven de 200 C.

https://www.ourfood.nl/info/begr_techn/rookpunt.html#gsc.tab=0
anonieme razernist
pi_215821288
quote:
2s.gif Op maandag 9 december 2024 22:43 schreef NoCigar het volgende:

[..]
Ik verkeerde altijd in de veronderstelling dat rijstolie of arachideolie goed geschikt waren om te wokken vanwege die reden. Maar er zijn er meer met een rookpunt boven de 200 C.

https://www.ourfood.nl/info/begr_techn/rookpunt.html#gsc.tab=0
Volgens mij is dat ook deels achterhaald:
https://www.oilvinegar.nl(...)tra-vierge-olijfolie
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Album top 100 2024
pi_215821328
quote:
0s.gif Op maandag 9 december 2024 21:38 schreef Felagund het volgende:
Slaolie voor de sla is toch een broodje aap?
Wikipedia:
quote:
De naam 'slaolie' is afkomstig van het oude gebruik om olie uit de zaden te slaan door olieslagers in oliemolens, en heeft niets met sla te maken.
pi_215821369
Ah weer een olie reportage. Blijft een boeiend onderwerp :D
Al vond ik die aflevering over olijfolie ook mooi dat die Italianen voor geen goud die (lamp) olie gebruiken die ze voor Nederland maken :7
pi_215821441
quote:
0s.gif Op maandag 9 december 2024 22:57 schreef Dutch_view het volgende:
Ah weer een olie reportage. Blijft een boeiend onderwerp :D
Al vond ik die aflevering over olijfolie ook mooi dat die Italianen voor geen goud die (lamp) olie gebruiken die ze voor Nederland maken :7
De supermarkten daar staan vol met olijfolie a 5,- se liter. Dus dat wordt daar ook gewoon verkocht alleen zit het dan in een donkergroene fles.
pi_215821522
quote:
1s.gif Op maandag 9 december 2024 23:09 schreef 111210 het volgende:

[..]
De supermarkten daar staan vol met olijfolie a 5,- se liter. Dus dat wordt daar ook gewoon verkocht alleen zit het dan in een donkergroene fles.
Ook van diezelfde lage kwaliteit? Want in die uitzending kwam het op mij over dat men het daar alleen geschikt zou vinden om bij wijze van spreken hun lampen op te laten branden.
pi_215821561
quote:
0s.gif Op maandag 9 december 2024 23:23 schreef Dutch_view het volgende:

[..]
Ook van diezelfde lage kwaliteit? Want in die uitzending kwam het op mij over dat men het daar alleen geschikt zou vinden om bij wijze van spreken hun lampen op te laten branden.
tja het is gewoon gerafineerd. Daar is ansich niks mis mee. Want je gaat idd geen aardappels bakken met een fles koud geperste olijfolie van 30,- per liter

De winkels liggen er daar ook gewoon vol mee, alleen daar gooien ze er weer wat extra vierge bij zodat het idd weer wat smaak van “echte” vierge olijfolie heeft.
pi_215821834
quote:
0s.gif Op maandag 9 december 2024 23:34 schreef 111210 het volgende:

[..]
tja het is gewoon gerafineerd. Daar is ansich niks mis mee. Want je gaat idd geen aardappels bakken met een fles koud geperste olijfolie van 30,- per liter

De winkels liggen er daar ook gewoon vol mee, alleen daar gooien ze er weer wat extra vierge bij zodat het idd weer wat smaak van “echte” vierge olijfolie heeft.
iets wat klasse 4 basismateriaal is (rottende olijven etc) kan m.i. nooit de beste olie worden.
Ja door rafineren haal je de onzuiverheid er wel uit, maar toch.
Ik koop t i.i.g. niet meer :7
Gewoon extra vierge vanaf die aflevering, bevalt prima met bakken.
  dinsdag 10 december 2024 @ 06:55:59 #44
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_215822163
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 december 2024 00:55 schreef Dutch_view het volgende:

[..]
iets wat klasse 4 basismateriaal is (rottende olijven etc) kan m.i. nooit de beste olie worden.
Ja door rafineren haal je de onzuiverheid er wel uit, maar toch.
Ik koop t i.i.g. niet meer :7
Gewoon extra vierge vanaf die aflevering, bevalt prima met bakken.
Welke extra virgin olive gebruik jij om aardappels te bakken?
pi_215828566
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 december 2024 06:55 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Welke extra virgin olive gebruik jij om aardappels te bakken?
Gewone extra vierge van de AH eigen merk. 9 euro ofzo de liter
Niet te heet bakken, heb nog nooit walmen / rook gehad
pi_215829112
(zelf gekookte aardappels, niet-van-de-super, maar van de aardappelboer, goed af laten koelen, snijden) bak je toch in (kerry) roomboter?
pi_215847249
quote:
1s.gif Op maandag 9 december 2024 22:49 schreef Tourniquet het volgende:

[..]
Wikipedia:
[..]

Was al weer een tijd geleden in de oliemolen op de Zaanse Schans. Veel werk voor wat drupjes olie. Het restprodukt wordt tot veekoeken geperst. Het duurde even voor ik besefte waar ik naar stond te kijken.
  donderdag 12 december 2024 @ 17:06:21 #48
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_215847811
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 december 2024 19:46 schreef Nielojram75 het volgende:
(zelf gekookte aardappels, niet-van-de-super, maar van de aardappelboer, goed af laten koelen, snijden) bak je toch in (kerry) roomboter?
Zeker, of in spekvet, eendenvet, ganzenvet. Wat rozemarijn erbij, uitje..
Ik vind olijfolie heerlijk over de sla, maar ga daar geen toffels of vlees in braden.
pi_215860496
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2024 17:06 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Zeker, of in spekvet, eendenvet, ganzenvet. Wat rozemarijn erbij, uitje..
Ik vind olijfolie heerlijk over de sla, maar ga daar geen toffels of vlees in braden.
Idem :)

Biefstuk bakken in olijfolie.... Waarom??? :?
  vrijdag 13 december 2024 @ 20:26:40 #50
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_215860935
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 december 2024 19:39 schreef Nielojram75 het volgende:

[..]
Idem :)

Biefstuk bakken in olijfolie.... Waarom??? :?
Omdat onnozelen op TV dat zo doen.
  maandag 16 december 2024 @ 17:02:55 #51
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_215888562
Vanavond:

Een kerstdiner zonder goudbruin geroosterde en goedgevulde kalkoen? Voor veel mensen is dit ondenkbaar. In deze kerstspecial van Keuringsdienst van waarde vragen de experts zich af waar al die uit kluiten gewassen kalkoenen rond de feestdagen zo plotseling vandaan komen. En waarom is deze majestueuze vogel zo vaak de ster van de kersttafel?
Keuringsdienst van waarde steekt zijn snavel in een wereld waar de sterren ver te zoeken zijn, en komt daar tot bizarre inzichten.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 16 december 2024 @ 17:11:42 #52
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_215888702
quote:
3s.gif Op maandag 16 december 2024 17:02 schreef golfer het volgende:
Vanavond:

Een kerstdiner zonder goudbruin geroosterde en goedgevulde kalkoen? Voor veel mensen is dit ondenkbaar. In deze kerstspecial van Keuringsdienst van waarde vragen de experts zich af waar al die uit kluiten gewassen kalkoenen rond de feestdagen zo plotseling vandaan komen. En waarom is deze majestueuze vogel zo vaak de ster van de kersttafel?
Keuringsdienst van waarde steekt zijn snavel in een wereld waar de sterren ver te zoeken zijn, en komt daar tot bizarre inzichten.
Ik heb nooit gesnapt waarom Kalkoen wat bijzonders voor Kerst is geworden. Het is net plofkip, maar dan groter. Als ik een lekkere vogel wil eten dan een mooie eend of gans. Daar zit smaak aan.
  maandag 16 december 2024 @ 17:21:01 #53
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_215888789
quote:
0s.gif Op maandag 16 december 2024 17:11 schreef Jan_Onderwater het volgende:


Ik heb nooit gesnapt waarom Kalkoen wat bijzonders voor Kerst is geworden. Het is net plofkip, maar dan groter.
Ik ook niet. Zal wel weer uit de USA overgewaaid zijn, howel die dat voornamelijk met Thanksgiving eten
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 16 december 2024 @ 17:24:31 #54
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_215888827
Hoewel ze ook in Engeland wel raad weten met een kalkoen:
Bekijk deze YouTube-video
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 16 december 2024 @ 18:00:46 #55
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_215889271
quote:
1s.gif Op maandag 16 december 2024 17:21 schreef golfer het volgende:

[..]
Ik ook niet. Zal wel weer uit de USA overgewaaid zijn, howel die dat voornamelijk met Thanksgiving eten
quote:
81s.gif Op maandag 16 december 2024 17:24 schreef golfer het volgende:
Hoewel ze ook in Engeland wel raad weten met een kalkoen:
Bekijk deze YouTube-video
In UK aten ze vroeger gans met kerst, komt oa voor in verhalen van Dickens (A Christmas Carol) en Conan Doyle. (Sherlock Holmes and The Adventure of the Blue Carbuncle). In NL zie ik zelden Kalkoen, hier in D wordt het wel meer gegeten, maar is eerder een alternatief voor plofkip.
Barbarieeend en Pekingeend zie ik in NL wel weer, maar kan me niet herinneren ooit tamme gans gezien te hebben. Eend ligt zelfs bij de Aldi in Duitsland, en Gans in delen of heel als het seizoen is (Kerst, St Maarten).
Grappig die verschillen, net als Varkensbraadstuk met krokante Zwoerd wat overal rond Nederland gegeten wordt, van Denemarken, via Duitsland, België en Frankrijk, UK ook, maar in NL weer onbekend.
Ook veel lekkerder dan Kalkoen, een ham braden en lakken.
  maandag 16 december 2024 @ 18:34:06 #56
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_215889623
quote:
0s.gif Op maandag 16 december 2024 18:00 schreef Jan_Onderwater het volgende:

Grappig die verschillen, net als Varkensbraadstuk met krokante Zwoerd wat overal rond Nederland gegeten wordt, van Denemarken, via Duitsland, België en Frankrijk, UK ook, maar in NL weer onbekend.
Ook veel lekkerder dan Kalkoen, een ham braden en lakken.
Ik at vroeger met mijn Deense (ex)vrouw en haar familie met kerst altijd Flæskesteg.
Heerlijk stuk vlees. :9
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 16 december 2024 @ 19:56:05 #57
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_215890696
quote:
84s.gif Op maandag 16 december 2024 18:34 schreef golfer het volgende:

[..]
Ik at vroeger met mijn Deense (ex)vrouw en haar familie met kerst altijd Flæskesteg.
Heerlijk stuk vlees. :9
[ afbeelding ]
En als het braadstuk niet opgaat bij de warme maaltijd, dun gesneden is ook heerlijk op brood.
  maandag 16 december 2024 @ 21:43:04 #58
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_215892558
Hartje zomer gefilmd op een fiets met een kersttrui aan. _O-
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 16 december 2024 @ 21:48:00 #59
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_215892614
De big six.
40.000 in een stal.
21 kilo in 21 weken.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 16 december 2024 @ 21:51:39 #60
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_215892651
Midasgod. _O_
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 16 december 2024 @ 21:56:13 #61
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_215892723
Cloacale kus. :')
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator maandag 16 december 2024 @ 22:00:04 #62
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_215892778
Die staldeur met kalkoen er op kwam me bekend voor, inderdaad, ik ben er deze zomer voor langs gekomen.

"We trekken kalkoenhanen af ter ere van de geboorte van Jezus Christus" :D
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_215892790
Misdas weet er weer een smeuïg verhaal van te maken.
seek electricity                     Fok!Team Kiva micro-kredieten == Doe mee met $25! == topic
  maandag 16 december 2024 @ 22:01:59 #64
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_215892800
"Elk jaar trekken wij miljoenen kalkoenhanen af ter ere van de geboorte van Jezus Christus."
_O-
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator maandag 16 december 2024 @ 22:03:13 #65
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_215892822
@Jan_Onderwater en konijn dan? In Spanje maken ze er paella van, volgens mij wordt het in Frankrijk ook gegeten, maar in Duitsland is het tamelijk onbekend volgens mij?
Kranplätze müssen verdichtet sein
  maandag 16 december 2024 @ 22:06:30 #66
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_215892875
quote:
1s.gif Op maandag 16 december 2024 22:03 schreef derLudolf het volgende:
@:Jan_Onderwater en konijn dan? In Spanje maken ze er paella van, volgens mij wordt het in Frankrijk ook gegeten, maar in Duitsland is het tamelijk onbekend volgens mij?
Is af en toe in de aanbieding bij discounters en supermarkten. Ken verschillende mensen die ze zelf houden en slachten. Vind het niet echt bijzonder ofzo.
pi_215894072
Leuke aflevering, wist niet dat het zo ging met die kalkoenen.. Wel grappig dat die kalkoenen opeens hard geluid gingen maken toen Maarten het over voortplanting had :D
  maandag 6 januari 2025 @ 12:01:06 #68
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_216189971
Vanavond:
Brood van de supermarkt blijft veel langer vers dan dat van de lokale bakker. Keuringsdienst van Waarde onderzoekt daarom ook welke middelen de industriële bakkers toevoegen aan hun product om de ambachtelijke concurrentie voor te blijven.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 6 januari 2025 @ 12:17:48 #69
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_216190088
Vind nog maar eens een bakker die beter brood heeft Dan de supermarkt, 1 op 10? 1 op 20?
  maandag 6 januari 2025 @ 12:42:29 #70
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_216190267
quote:
0s.gif Op maandag 6 januari 2025 12:17 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Vind nog maar eens een bakker die beter brood heeft Dan de supermarkt, 1 op 10? 1 op 20?
Wij hebben in ons dorp Bakkerij Van Vessem, maar ook dat is een keten met intussen 17 winkels.
https://www.bakkerijvanve(...)-elk-uur-vers-brood/
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 6 januari 2025 @ 14:12:19 #71
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_216190942
quote:
7s.gif Op maandag 6 januari 2025 12:42 schreef golfer het volgende:

[..]
Wij hebben in ons dorp Bakkerij Van Vessem, maar ook dat is een keten met intussen 17 winkels.
https://www.bakkerijvanve(...)-elk-uur-vers-brood/
En?
  maandag 6 januari 2025 @ 14:23:48 #72
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_216191016
quote:
0s.gif Op maandag 6 januari 2025 14:12 schreef Jan_Onderwater het volgende:

En?
En wat?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 6 januari 2025 @ 14:28:50 #73
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_216191064
quote:
0s.gif Op maandag 6 januari 2025 14:23 schreef golfer het volgende:

[..]
En wat?
Wat wil je ermee zeggen dat je bakker 17 winkels heeft?
  maandag 6 januari 2025 @ 14:33:15 #74
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_216191107
quote:
0s.gif Op maandag 6 januari 2025 14:28 schreef Jan_Onderwater het volgende:

Wat wil je ermee zeggen dat je bakker 17 winkels heeft?
Dat het brood bij hun ook pre-fab is.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_216191363
quote:
0s.gif Op maandag 6 januari 2025 14:33 schreef golfer het volgende:

[..]
Dat het brood bij hun ook pre-fab is.
Geldt dat niet voor bijna alle bakkers ondertussen?
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Album top 100 2024
  maandag 6 januari 2025 @ 15:07:00 #76
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_216191389
quote:
0s.gif Op maandag 6 januari 2025 15:04 schreef Felagund het volgende:

[..]
Geldt dat niet voor bijna alle bakkers ondertussen?
Hoeft niet perse prefab te zijn, ze kunnen ook gewoon zelf klotebrood bakken. Feit is dat brood doorgaans bij de bakkers niets beter is dan bij de supermarkt.
pi_216191471
quote:
0s.gif Op maandag 6 januari 2025 15:07 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Hoeft niet perse prefab te zijn, ze kunnen ook gewoon zelf klotebrood bakken. Feit is dat brood doorgaans bij de bakkers niets beter is dan bij de supermarkt.
Was met croissantjes ook al zo meen ik me ter herinneren. Een enkele bakker bakt die nog zelf. Maar het merendeel was ook prefab. Net als in de supermarkt.
  maandag 6 januari 2025 @ 21:40:48 #78
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_216196527
Tarwekiem eruit en weer terug zonder kiem.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 6 januari 2025 @ 21:43:58 #79
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_216196605
Plus allerlei toevoegingen, zoals enzymen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_216196707
Tot nu toe hoor ik nog niks geks. Genoeg bakkers die ook bloem met toevoegingen gebruiken.
Het ligt aan de instanties zelf
  maandag 6 januari 2025 @ 21:49:54 #81
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_216196729
De naam de broodheren mocht blijkbaar niet in beeld komen.
Afgeplakt bij Edwin Klaassen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 6 januari 2025 @ 21:52:48 #82
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_216196786
Al die spullen die in dat lab erbij gehaald werden.
Vers gemaakte bacteriën.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator maandag 6 januari 2025 @ 21:58:59 #83
505534 crew  Flitsbezorger
Binnen een kwartier bij je!
pi_216196913
quote:
0s.gif Op maandag 6 januari 2025 15:07 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Hoeft niet perse prefab te zijn, ze kunnen ook gewoon zelf klotebrood bakken. Feit is dat brood doorgaans bij de bakkers niets beter is dan bij de supermarkt.
Wij zijn allebei Nederlanders die al jaren in D wonen - heb jij dat niet dat het brood in Nederland intens smerig is geworden vergeleken met wat je in Duitsland kan krijgen? Of zijn we gewoon verwend door de kwaliteit van Duits brood waardoor het lijkt dat Nederlands brood niet te vreten is (geworden)?
Op maandag 16 december 2024 21:05 schreef GGMM het volgende:
[..]
Flitsbezorger en Bezsen niet
  maandag 6 januari 2025 @ 21:59:45 #84
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_216196938
quote:
1s.gif Op maandag 6 januari 2025 21:43 schreef golfer het volgende:
Plus allerlei toevoegingen, zoals enzymen.
Niets mis met Enzymen.
  maandag 6 januari 2025 @ 22:02:17 #85
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_216196990
quote:
0s.gif Op maandag 6 januari 2025 21:58 schreef Flitsbezorger het volgende:

[..]
Wij zijn allebei Nederlanders die al jaren in D wonen - heb jij dat niet dat het brood in Nederland intens smerig is geworden vergeleken met wat je in Duitsland kan krijgen? Of zijn we gewoon verwend door de kwaliteit van Duits brood waardoor het lijkt dat Nederlands brood niet te vreten is (geworden)?
Geen idee, maar het brood in NL vind ik niet niet goed. Nooit echt gevonden ook.
pi_216197014
Lekker supermarktbrood blijven vreten allen ^O^
U MAD?
  Moderator maandag 6 januari 2025 @ 22:05:17 #87
505534 crew  Flitsbezorger
Binnen een kwartier bij je!
pi_216197049
quote:
0s.gif Op maandag 6 januari 2025 22:02 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Geen idee, maar het brood in NL vind ik niet niet goed. Nooit echt gevonden ook.
Eens.

Maar het contrast tussen Nederlands "kwaliteitsbrood" en de diepvries afbrakbroodjes van een gure discounter á la pak 'm beet Netto of Norma ( :') :') ) is echt extreem bizar. Eet ook al jaren geen brood meer in Nederland tenzij het van de bakker komt.
Op maandag 16 december 2024 21:05 schreef GGMM het volgende:
[..]
Flitsbezorger en Bezsen niet
  maandag 6 januari 2025 @ 22:16:24 #88
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_216197302
quote:
0s.gif Op maandag 6 januari 2025 22:05 schreef Flitsbezorger het volgende:

[..]
Eens.

Maar het contrast tussen Nederlands "kwaliteitsbrood" en de diepvries afbrakbroodjes van een gure discounter á la pak 'm beet Netto of Norma ( :') :') ) is echt extreem bizar. Eet ook al jaren geen brood meer in Nederland tenzij het van de bakker komt.
Werk sinds 2 jaar in Zuid Duitsland, nu vind ik het brood in het NL grensgebied niet meer zo geweldig.
Zuurdesembrood van Rogge met een krokante donkere korst met koffie en chocolade achtige aroma's. Wat gezouten boter en ik ben blij als een kind.
  Moderator maandag 6 januari 2025 @ 22:24:11 #89
505534 crew  Flitsbezorger
Binnen een kwartier bij je!
pi_216197454
quote:
0s.gif Op maandag 6 januari 2025 22:16 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Werk sinds 2 jaar in Zuid Duitsland, nu vind ik het brood in het NL grensgebied niet meer zo geweldig.
Zuurdesembrood van Rogge met een krokante donkere korst met koffie en chocolade achtige aroma's. Wat gezouten boter en ik ben blij als een kind.
Jaloers, ik woon in Berlijn en ben sinds dag 1 fan van Laugenbrötchen. Ik woon gelukkig in een wijk met veel Schwaben en die lopen mij de hele tijd warm te maken met hoe hemels het brood is in hun Heimat en hoe goor het brood in Berlijn is vergeleken met BaWü en Beieren.

Het hilarische: het brood in Berlijn is al 1000x beter dan wat ik in NL gewend was, dus laat staan als je Zuid-Duitsland woont en werkt. Je bent in de broodhemel man!
Op maandag 16 december 2024 21:05 schreef GGMM het volgende:
[..]
Flitsbezorger en Bezsen niet
  maandag 6 januari 2025 @ 22:32:50 #90
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_216197601
quote:
0s.gif Op maandag 6 januari 2025 22:24 schreef Flitsbezorger het volgende:

[..]
Jaloers, ik woon in Berlijn en ben sinds dag 1 fan van Laugenbrötchen. Ik woon gelukkig in een wijk met veel Schwaben en die lopen mij de hele tijd warm te maken met hoe hemels het brood is in hun Heimat en hoe goor het brood in Berlijn is vergeleken met BaWü en Beieren.

Het hilarische: het brood in Berlijn is al 1000x beter dan wat ik in NL gewend was, dus laat staan als je Zuid-Duitsland woont en werkt. Je bent in de broodhemel man!
Wacht maar tot je in Zwitserland geweest bent...
Net terug uit Frankrijk, verschilt per regio, maar ook goed tot erg goed brood
pi_216197792
Foutje
anonieme razernist
pi_216204328
tja, maar is het "langer houdbaar" nou echt een probleem / ongezond?
afgezien dat supermarkt brood misschien niet geweldig is kwa smaak.
in heel veel producten zitten langer houdbaar producten, maar voor brood is het opeens heel bijzonder en no go?
  dinsdag 7 januari 2025 @ 16:26:15 #93
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_216205037
Process om brood te maken


quote:
Het Chorleywood broodproces (CBP) is een methode voor efficiënte deegproductie om snel gistbrood te maken met een zacht, luchtig brood als resultaat. Vergeleken met traditionele broodbakprocessen gebruikt CBP meer gist, toegevoegde vetten, chemicaliën en het met hoge snelheid mengen om het deeg te kunnen maken met tarwe met een lager eiwitgehalte, en produceert het brood in een kortere tijd. Het werd ontwikkeld door Bill Collins, George Elton en Norman Chamberlain van de British Baking Industries Research Association in Chorleywood in 1961. In 2009 werd 80% van het brood dat in het Verenigd Koninkrijk werd gemaakt, gemaakt volgens dit proces.
Duizenden jaren lang werd brood gemaakt van tarwemeel door handmatig deeg te kneden met een rijsmiddel (meestal gist) en het te laten gisten voordat het werd gebakken. In 1862 werd een goedkoper proces op industriële schaal ontwikkeld door John Dauglish, waarbij water met opgelost kooldioxide werd gebruikt in plaats van gist. Dauglish's methode, gebruikt door de Aerated Bread Company die hij oprichtte, domineerde een eeuw lang het commerciële broodbakken totdat het op gist gebaseerde Chorleywood proces werd ontwikkeld.[citation needed].
Tijdens de traditionele bulkfermentatie van brood gaat er wat eiwit verloren; dit gebeurt niet in dezelfde mate in mechanisch ontwikkelde degen, waardoor CBP tarwe met een lager eiwitgehalte kan gebruiken . Deze eigenschap had een belangrijke impact in het Verenigd Koninkrijk, waar in die tijd weinig binnenlandse tarwesoorten van voldoende kwaliteit waren om brood van hoge kwaliteit te maken; CBP stond toe dat er een veel groter aandeel binnenlandse tarwe met een lager eiwitgehalte in het maalsel werd gebruikt .
Beschrijving

Het Chorleywood-broodproces maakt het gebruik van tarwe met een lager proteïnegehalte mogelijk en verkort de verwerkingstijd,[5] het systeem is in staat om een brood in ongeveer drieënhalf uur te produceren van bloem tot gesneden en verpakte vorm. Dit wordt bereikt door de toevoeging van vitamine C, vet, gist en intensieve mechanische bewerking door hogesnelheidsmixers, wat niet haalbaar is in een kleinschalige keuken.
Meel, water, gist, zout en vet (indien gebruikt) worden samen gemengd, samen met minder belangrijke ingrediënten die gebruikelijk zijn bij veel broodbaktechnieken, zoals vitamine C, emulgatoren en enzymen. Het deeg wordt vervolgens ongeveer drie minuten mechanisch gemengd. Het mengen met hoge schuifkracht genereert hoge temperaturen in het deeg, dat in sommige geavanceerde mengers wordt gekoeld met behulp van een koelmantel. Gekoeld water of ijs kan ook gebruikt worden om de temperatuurstijging tijdens het mengen met hoge snelheid tegen te gaan. De luchtdruk in de mengkopruimte kan geregeld worden om de gasbellen op de gewenste grootte en het gewenste aantal te houden. Typische werkingsregimes zijn druk gevolgd door vacuüm, en atmosferisch gevolgd door vacuüm. De drukregeling tijdens het mengen beïnvloedt de fijnheid van de kruimstructuur in het afgewerkte brood.
In een typische broodproductie met grote volumes wordt het deeg in afzonderlijke stukken gesneden en laat men het 5-8 minuten "herstellen" (tussentijds rijzen). Elk stuk deeg wordt dan gevormd, in een bakblik geplaatst en naar de vocht- en temperatuurgeregelde rijskamergebracht, waar het ongeveer 45-50 minuten blijft. Dan wordt het gebakken gedurende 17-25 minuten op 450 °F (ongeveer 230 °C). Na het bakken worden de broden uit het bakblik gehaald en gaan ze naar de koeler, waar ze ongeveer twee uur later verzendklaar worden gemaakt, in plakken gesneden en indien nodig verpakt.[6] Bij Brits standaardbrood wordt het deegstuk tijdens het vormen "gekruist"; dit houdt in dat het deegstuk in vieren wordt gesneden en elk stuk 90° wordt gedraaid voordat het in het bakblik wordt geplaatst. Kruislings gepaneerd brood lijkt een fijnere en wittere kruimstructuur te hebben dan de elliptische vorm van de kruimbelstructuur die het gevolg is van een andere oriëntatie, is gemakkelijkerte snijden en is meestal beter bestand tegen scheuren wanneer producten zoals boter op het oppervlak worden gesmeerd.
In 2009 werd dit proces gebruikt voor 80% van het brood dat in het Verenigd Koninkrijk, Australië, Nieuw-Zeeland en India werd gemaakt. Veel kleinere bakkers gebruiken het CBP om hun deeg te mengen dat ze vervolgens met de hand verwerken.
Sinds de introductie van het proces zijn veel Britse tarwevariëteiten verbeterd. Meel dat geschikt is voor traditioneel panbrood van hoge kwaliteit (12-13,5% eiwit) kan nu worden verkregen in het Verenigd Koninkrijk. Vóór de ontwikkeling van het CBP was Brits brood afhankelijk van geïmporteerde tarwe, vooral uit Noord-Amerika

https://en.wikipedia.org/wiki/Chorleywood_bread_process
  dinsdag 7 januari 2025 @ 16:33:17 #94
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_216205135
Was in de buurt van waar ik in Frankrijk op vakantie was een bakker die traditioneel werkte met regionale ingrediënten. Iemand (een Nederlander) had de bakkerij op google een 1 ster recensie gegeven omdat het brood zo snel oud werd.....
  dinsdag 7 januari 2025 @ 16:52:04 #95
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_216205336
KvW verteld maar het halve verhaal. Ze focussen op de toevoeging van broodverbetermiddel, maar er is meer. Het proces wat ik boven beschreef, het toevoegen van vetten en vitamine C is minstens zo belangrijk.
Maar vooral is het ook het kunnen gebruiken van laagwaardiger meel maakt dit Process zo interessant.

Ik heb een tijdje bij een biologische broodfabriek gewerkt, ook zij gebruikten broodverbeteraar, en wat ze nog meer deden was het terug krijgen van koeken waar de MHD was afgelopen. Deze werden voorzien van een nieuwe verpakking en weer verstuurd naar klanten.

De bakker in de uitzending gebruikt dan wel hoogwaardiger meel maar ook hij kneed het brood snel en gebruikt een rijskast, brood word daardoor sneller klaar voor de oven, maar het boet aan smaak in. Snel kneden brengt meer lucht in het deeg en de rijskast zorgt samen met turbogist voor snelle bereiding, maar om smaak te krijgen heb je tijd nodig
  dinsdag 7 januari 2025 @ 16:58:20 #96
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_216205388
@LeeHarveyOswald weet ook wel iets over brood. :+
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_216205622
quote:
0s.gif Op maandag 6 januari 2025 22:32 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Wacht maar tot je in Zwitserland geweest bent...
Net terug uit Frankrijk, verschilt per regio, maar ook goed tot erg goed brood
Ik heb in frankrijk bij artisan boulangeries helaas ook te vaak waardeloos brood gevonden hoor dat je je afvraagt waarom ze die naam mogen dragen
  dinsdag 7 januari 2025 @ 17:25:48 #98
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_216205652
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 januari 2025 17:23 schreef 111210 het volgende:

[..]
Ik heb in frankrijk bij artisan boulangeries helaas ook te vaak waardeloos brood gevonden hoor dat je je afvraagt waarom ze die naam mogen dragen
Wat is voor jou waardeloos brood?
artisan boulangeries is niets meer of minder dan ambachtelijk bakker. Dat beweren er in NL ook velen van zich. Voor baguettes is het trouwens bij wet geregeld dat er alleen maar meel, zout, water en gist gebruikt mag worden.
In het noord oosten van Frankrijk heb ik werkelijk slechte croissants gekregen bij bakkers, kunnen ze in die regio klaarblijkelijk niet. Is eerder een kadetje dan een croissant.
Wat in NL als een typisch brood wordt gezien


Heet in Frankrijk Pain americain



[ Bericht 16% gewijzigd door Jan_Onderwater op 07-01-2025 17:31:44 ]
  dinsdag 7 januari 2025 @ 17:35:06 #99
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_216205752
Ik kan echt genieten van een vers en ambachtelijk goed gemaakt brood met authentieke ingrediënten.

Echter, niet iedereen eet een heel brood binnen 1 à 2 dagen op of kan simpelweg de hedendaagse prijs van een dergelijk 'puur' brood betalen, dus ik begrijp het volledig dat er zaken aan brood worden toegevoegd waardoor het langer houdbaar blijft.
Net zoals bij zoveel andere producten…

'Geef het volk brood en spelen' en iedereen is gelukkig…
  dinsdag 7 januari 2025 @ 17:39:36 #100
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_216205800
quote:
7s.gif Op dinsdag 7 januari 2025 17:35 schreef MadMaster het volgende:
Ik kan echt genieten van een vers en ambachtelijk goed gemaakt brood met authentieke ingrediënten.

Echter, niet iedereen eet een heel brood binnen 1 à 2 dagen op of kan simpelweg de hedendaagse prijs van een dergelijk 'puur' brood betalen, dus ik begrijp het volledig dat er zaken aan brood worden toegevoegd waardoor het langer houdbaar blijft.
Net zoals bij zoveel andere producten…

'Geef het volk brood en spelen' en iedereen is gelukkig…
Een zuurdesem brood van roggemeel blijft wel een week lang vers, dat heeft daarvoor ook geen toevoegingen nodig. Dit is omdat rogge geen gluten bevatten

  dinsdag 7 januari 2025 @ 17:49:52 #101
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_216205909
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 januari 2025 17:39 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Een zuurdesem brood van roggemeel blijft wel een week lang vers, dat heeft daarvoor ook geen toevoegingen nodig. Dit is omdat rogge geen gluten bevatten

[ afbeelding ]
Yep, maar dat is niet het brood dat de meeste mensen in NL willen of kunnen aanschaffen.
Als dat wel het geval zou zijn, dan zou de broodmarkt er hier wel anders uitzien…
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')