abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_215820841
quote:
1s.gif Op maandag 9 december 2024 21:52 schreef golfer het volgende:
Italiaanse professor raffinage. _O-
Grappige man wel. :D
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
  maandag 9 december 2024 @ 21:56:47 #27
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_215820878
Wat leuk, die man die zelf al die verschillende plantaardige oliën in dat schuurtje maakt. ^O^
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_215820886
_O- Die Avocado-olieman weet zijn product wel goed te verkopen.

Neutrale smaak, USP!

[ Bericht 1% gewijzigd door Felagund op 09-12-2024 23:37:30 ]
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
  maandag 9 december 2024 @ 22:00:11 #29
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_215820899
Avocado-oliemannetje sloopt op nationale tv even z’n ‘USP’
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  maandag 9 december 2024 @ 22:01:29 #30
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_215820909
Gelul van die vent met zijn avocado-olie. :{w
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 9 december 2024 @ 22:02:20 #31
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_215820918
quote:
1s.gif Op maandag 9 december 2024 22:01 schreef golfer het volgende:
Gelul van die vent met zijn avocado-olie. :{w
Toen hij zei dat hij de ‘founder’ was, was ik al klaar met hem
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  maandag 9 december 2024 @ 22:06:16 #32
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_215820950
Alles is en smaakt dus precies hetzelfde.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_215820973
quote:
1s.gif Op maandag 9 december 2024 22:06 schreef golfer het volgende:
Alles is en smaakt dus precies hetzelfde.
Tenzij je die ongeraffineerde olie koopt. Maar asperge-olie van 25 euro is dan ook weer wat duur.
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
pi_215821178
Het voornaamste verschil in zulke oliën zat dacht ik altijd in het rookpunt. Jammer dat ze daar niet wat meer over zeggen.
anonieme razernist
pi_215821196
quote:
2s.gif Op maandag 9 december 2024 22:32 schreef NoCigar het volgende:
Het voornaamste verschil in zulke oliën zat dacht ik altijd in het rookpunt. Jammer dat ze daar niet wat meer over zeggen.
Ja, dat vroeg ik mij ook af, maar die is voor geraffineerde olijfolie bijvoorbeeld al hoger dan ongeraffineerde olijfolie.
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
pi_215821278
quote:
0s.gif Op maandag 9 december 2024 22:34 schreef Felagund het volgende:

[..]
Ja, dat vroeg ik mij ook af, maar die is voor geraffineerde olijfolie bijvoorbeeld al hoger dan ongeraffineerde olijfolie.
Ik verkeerde altijd in de veronderstelling dat rijstolie of arachideolie goed geschikt waren om te wokken vanwege die reden. Maar er zijn er meer met een rookpunt boven de 200 C.

https://www.ourfood.nl/info/begr_techn/rookpunt.html#gsc.tab=0
anonieme razernist
pi_215821288
quote:
2s.gif Op maandag 9 december 2024 22:43 schreef NoCigar het volgende:

[..]
Ik verkeerde altijd in de veronderstelling dat rijstolie of arachideolie goed geschikt waren om te wokken vanwege die reden. Maar er zijn er meer met een rookpunt boven de 200 C.

https://www.ourfood.nl/info/begr_techn/rookpunt.html#gsc.tab=0
Volgens mij is dat ook deels achterhaald:
https://www.oilvinegar.nl(...)tra-vierge-olijfolie
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
pi_215821328
quote:
0s.gif Op maandag 9 december 2024 21:38 schreef Felagund het volgende:
Slaolie voor de sla is toch een broodje aap?
Wikipedia:
quote:
De naam 'slaolie' is afkomstig van het oude gebruik om olie uit de zaden te slaan door olieslagers in oliemolens, en heeft niets met sla te maken.
pi_215821369
Ah weer een olie reportage. Blijft een boeiend onderwerp :D
Al vond ik die aflevering over olijfolie ook mooi dat die Italianen voor geen goud die (lamp) olie gebruiken die ze voor Nederland maken :7
pi_215821441
quote:
0s.gif Op maandag 9 december 2024 22:57 schreef Dutch_view het volgende:
Ah weer een olie reportage. Blijft een boeiend onderwerp :D
Al vond ik die aflevering over olijfolie ook mooi dat die Italianen voor geen goud die (lamp) olie gebruiken die ze voor Nederland maken :7
De supermarkten daar staan vol met olijfolie a 5,- se liter. Dus dat wordt daar ook gewoon verkocht alleen zit het dan in een donkergroene fles.
pi_215821522
quote:
1s.gif Op maandag 9 december 2024 23:09 schreef 111210 het volgende:

[..]
De supermarkten daar staan vol met olijfolie a 5,- se liter. Dus dat wordt daar ook gewoon verkocht alleen zit het dan in een donkergroene fles.
Ook van diezelfde lage kwaliteit? Want in die uitzending kwam het op mij over dat men het daar alleen geschikt zou vinden om bij wijze van spreken hun lampen op te laten branden.
pi_215821561
quote:
0s.gif Op maandag 9 december 2024 23:23 schreef Dutch_view het volgende:

[..]
Ook van diezelfde lage kwaliteit? Want in die uitzending kwam het op mij over dat men het daar alleen geschikt zou vinden om bij wijze van spreken hun lampen op te laten branden.
tja het is gewoon gerafineerd. Daar is ansich niks mis mee. Want je gaat idd geen aardappels bakken met een fles koud geperste olijfolie van 30,- per liter

De winkels liggen er daar ook gewoon vol mee, alleen daar gooien ze er weer wat extra vierge bij zodat het idd weer wat smaak van “echte” vierge olijfolie heeft.
pi_215821834
quote:
0s.gif Op maandag 9 december 2024 23:34 schreef 111210 het volgende:

[..]
tja het is gewoon gerafineerd. Daar is ansich niks mis mee. Want je gaat idd geen aardappels bakken met een fles koud geperste olijfolie van 30,- per liter

De winkels liggen er daar ook gewoon vol mee, alleen daar gooien ze er weer wat extra vierge bij zodat het idd weer wat smaak van “echte” vierge olijfolie heeft.
iets wat klasse 4 basismateriaal is (rottende olijven etc) kan m.i. nooit de beste olie worden.
Ja door rafineren haal je de onzuiverheid er wel uit, maar toch.
Ik koop t i.i.g. niet meer :7
Gewoon extra vierge vanaf die aflevering, bevalt prima met bakken.
  dinsdag 10 december 2024 @ 06:55:59 #44
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_215822163
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 december 2024 00:55 schreef Dutch_view het volgende:

[..]
iets wat klasse 4 basismateriaal is (rottende olijven etc) kan m.i. nooit de beste olie worden.
Ja door rafineren haal je de onzuiverheid er wel uit, maar toch.
Ik koop t i.i.g. niet meer :7
Gewoon extra vierge vanaf die aflevering, bevalt prima met bakken.
Welke extra virgin olive gebruik jij om aardappels te bakken?
pi_215828566
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 december 2024 06:55 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Welke extra virgin olive gebruik jij om aardappels te bakken?
Gewone extra vierge van de AH eigen merk. 9 euro ofzo de liter
Niet te heet bakken, heb nog nooit walmen / rook gehad
pi_215829112
(zelf gekookte aardappels, niet-van-de-super, maar van de aardappelboer, goed af laten koelen, snijden) bak je toch in (kerry) roomboter?
pi_215847249
quote:
1s.gif Op maandag 9 december 2024 22:49 schreef Tourniquet het volgende:

[..]
Wikipedia:
[..]

Was al weer een tijd geleden in de oliemolen op de Zaanse Schans. Veel werk voor wat drupjes olie. Het restprodukt wordt tot veekoeken geperst. Het duurde even voor ik besefte waar ik naar stond te kijken.
  donderdag 12 december 2024 @ 17:06:21 #48
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_215847811
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 december 2024 19:46 schreef Nielojram75 het volgende:
(zelf gekookte aardappels, niet-van-de-super, maar van de aardappelboer, goed af laten koelen, snijden) bak je toch in (kerry) roomboter?
Zeker, of in spekvet, eendenvet, ganzenvet. Wat rozemarijn erbij, uitje..
Ik vind olijfolie heerlijk over de sla, maar ga daar geen toffels of vlees in braden.
pi_215860496
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2024 17:06 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Zeker, of in spekvet, eendenvet, ganzenvet. Wat rozemarijn erbij, uitje..
Ik vind olijfolie heerlijk over de sla, maar ga daar geen toffels of vlees in braden.
Idem :)

Biefstuk bakken in olijfolie.... Waarom??? :?
  vrijdag 13 december 2024 @ 20:26:40 #50
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_215860935
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 december 2024 19:39 schreef Nielojram75 het volgende:

[..]
Idem :)

Biefstuk bakken in olijfolie.... Waarom??? :?
Omdat onnozelen op TV dat zo doen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')