abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  maandag 20 januari 2025 @ 09:19:20 #151
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_216363276
Meerdere gemeenten komen nu met plannen om jonge ouders verse groenten te gaan geven.

https://www.destentor.nl/(...)r-op-tafel~a58b8a6b/
pi_216363370
quote:
0s.gif Op donderdag 16 januari 2025 16:58 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Ik vind het wel grappig hoe men zich opwind over of babyvoeding biologisch moet zijn want landbouw chemie, maar over hoe vaak iemand de koelkast schoonmaakt of rijst nog een keer opwarmt, pasta nog een keer gebruikt en beide zonder ze geforceerd te koelen, of terwijl men een net diaree had op kraamvisite gaat hoor je zelden iemand over.

Heb een paar leuke boeken van een Duits statisticus, die daarin bewijst dat hoe kleiner de kans is dat iets gevaar oplevert hoe groter de paniek er over is, ook in de regelgeving.
Kinderen en ook volwassen mensen, maar vooral kinderen moet je niet willen blootstellen aan pesticiden of andere chemische troep die wij als mensheid hebben gemaakt. Dat heeft niets te maken met statistiek.

[ Bericht 0% gewijzigd door Soldier2000 op 20-01-2025 09:38:36 ]
BlaBlaBla
  maandag 20 januari 2025 @ 09:43:02 #153
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_216363461
quote:
0s.gif Op maandag 20 januari 2025 09:32 schreef Soldier2000 het volgende:

Kinderen en ook volwassen mensen, maar vooral kinderen moet je niet willen blootstellen aan pesticiden of andere chemische troep die wij als mensheid hebben gemaakt. Dat heeft niets te maken met statistiek.
Dan koop je toch biologische levensmiddelen? Oh nee, die gebruiken ook pesticiden.
  maandag 20 januari 2025 @ 11:33:35 #154
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_216364763
Vanavond:

Speenvarken is een klassieker uit de Chinese keuken, maar ook in het oude Rome stond het gerecht al op het menu. In de supermarkt zoekt Keuringsdienst van Waarde er echter tevergeefs naar. Nieuwsgierig geworden willen de redacteurs weten wat ze nu eigenlijk eten als ze in het restaurant speenvarken bestellen.

Wat een speenvarken anders maakt dan andere varkens is de leeftijd: het zijn biggen van tussen de twee en zes weken oud, die nog bij hun moeder drinken. Door het zachte en malse vlees staat het speenvarken bekend als ware delicatesse, die meestal aan het spit wordt bereid.
Keuringsdienst van Waarde is ook nieuwsgierig waar de speenvarkens die we in Nederland eten precies vandaan komen. Het spoor leidt naar de buitenbeentjes bij de varkensboer.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_216372751
28 personen :D
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Album top 100 2024
pi_216372757
quote:
0s.gif Op maandag 20 januari 2025 21:27 schreef Felagund het volgende:
28 personen :D
_O- goed dit
U MAD?
pi_216372773
Heej een chinese keuken
U MAD?
  maandag 20 januari 2025 @ 21:35:49 #158
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_216372862
Je kan speenvarken gewoon bestellen. Heb ik paar maal gedaan, geroosterd op een draaispit
pi_216372939
quote:
0s.gif Op maandag 20 januari 2025 21:35 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Je kan speenvarken gewoon bestellen. Heb ik paar maal gedaan, geroosterd op een draaispit
Smaakt dat anders dan gewoon spek bijvoorbeeld?
U MAD?
pi_216372952
Ze hebben een gebrek. Ze kunnen niet verder met hun carričre. :')
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Album top 100 2024
pi_216372956
Dit gaat weer een boel heisa opleveren :')
U MAD?
pi_216373007
Danse Macabre muziekje. :D O+
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Album top 100 2024
  maandag 20 januari 2025 @ 22:31:55 #164
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_216373494
Die man van de biggenslachterij is wel heel eerlijk en open.
Hij vindt ook dat die dieren niet levend naar Spanje vervoerd moeten eerden, maar in Nederland geslacht moeten worden.

[ Bericht 0% gewijzigd door golfer op 21-01-2025 00:03:38 (typo) ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 21 januari 2025 @ 00:52:35 #165
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_216374408
quote:
0s.gif Op maandag 20 januari 2025 21:40 schreef de_boswachter het volgende:

[..]
Smaakt dat anders dan gewoon spek bijvoorbeeld?
Ja, het is zacht vlees en de zwoerd is krokant
  dinsdag 21 januari 2025 @ 00:54:31 #166
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_216374414
quote:
0s.gif Op maandag 20 januari 2025 22:31 schreef golfer het volgende:
Die man van de biggenslachterij is wel heel eerlijk en open.
Hij vindt ook dat die dieren niet levend naar Spanje vervoerd moeten eerden, maar in Nederland geslacht moeten worden.
Geitbokjes worden ook levend naar zuid Europa gereden, grazen dan een paar maanden in de bergen en worden dan geslacht.
pi_216377633
quote:
0s.gif Op maandag 20 januari 2025 22:31 schreef golfer het volgende:
Die man van de biggenslachterij is wel heel eerlijk en open.
Hij vindt ook dat die dieren niet levend naar Spanje vervoerd moeten eerden, maar in Nederland geslacht moeten worden.
Als ze hier blijven levert het hem extra werk op. Er wordt gezegd dat de misvormde biggen niet lijden. Dan is vervoeren naar Spanje toch ook niet erg?
pi_216377661
Wat ik eigenlijk miste in de aflevering is dat “speenvarken” is afgeleid van “gespeend varken”, oftewel een jonge big die nog melk drinkt.

Overigens is het logisch dat een jong dier dat alleen nog maar melk drinkt anders smaakt dan een ouder dier dat al vast voer heeft gegeten. Niks bijzonders. Bij elke zichzelf respecterende slager kun je gewoon een klein biggetje bestellen voor op de BBQ. Is echt niet iets alleen voor Chinese restaurants hoor.
  dinsdag 21 januari 2025 @ 12:28:16 #169
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_216377744
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 januari 2025 12:20 schreef JanGroen het volgende:

[..]
Als ze hier blijven levert het hem extra werk op. Er wordt gezegd dat de misvormde biggen niet lijden. Dan is vervoeren naar Spanje toch ook niet erg?
2-4 dagen in een vrachtwagen?
pi_216377959
Laat ik het anders zeggen: ze lijden niet door / onder hun aandoening / misvorming. Dat werd meerdere keren aangegeven. Ze lijden dan ook niet meer van het transport naar Spanje dan andere biggen / varken zouden doen.

Of het qua dierenwelzijn in z’n algemeenheid goed is, is een andere vraag. Ik zeg van niet. Maar dat staat los van de misvorming die sommige varkens hebben.
pi_216394461
In Spanje, in Segovia is conchinillo de Segovia een specialiteit. Maar die mogen hooguit 3 weken oud zijn en mogen alleen met moedermelk genuttigd hebben. Na bereiding moet het zo mals zijn dat je het met de zijkant van een bord hoort te snijden. Ze waren heerlijk weet ik nog wel.
Die fokker in de KvW zou dat gewoon biggen noemen, maar ze worden verder overal speenvarkens genoemd.

Hier, vier tegelijk: 'rats!'



[ Bericht 11% gewijzigd door NoCigar op 22-01-2025 20:32:58 ]
anonieme razernist
pi_216394623
quote:
0s.gif Op maandag 20 januari 2025 21:46 schreef Felagund het volgende:
Danse Macabre muziekje. :D O+
Off topic: Ook vrij prominent aanwezig in het Holocaustmuseum. Vreemde keus als je weet dat ongeveer iedere Nederlander dat met het Spookslot associeert.
anonieme razernist
  maandag 27 januari 2025 @ 11:51:20 #173
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_216448084
Vanavond:

Vaak is hij mild, maar hij kan ook pittig zijn en soms zelfs ronduit grof. Meestal komt hij uit Frankrijk, al geven veel mensen de voorkeur aan de Zaanse of Groningse variant. Maar waar je de mosterd ook haalt, altijd is hij gemaakt van mosterdzaad, azijn, zout en water.

Volgens authentiek ambachtelijk recept, als we de etiketten op de mosterdpotjes in de supermarkt mogen geloven. Keuringsdienst van Waarde vindt dat vreemd, want zouden mosterdmakers uit lang vervlogen tijden al ingrediėnten als xantaangom, conserveermiddelen en zuurteregelaars aan hun ambachtelijke product hebben toegevoegd?

De redactie gaat op pad en onderzoekt hoe authentiek de recepten van de supermarktmosterd eigenlijk zijn en hoe moderne fabrikanten hun mosterd op smaak brengen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 27 januari 2025 @ 12:07:31 #174
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_216448263
quote:
3s.gif Op maandag 27 januari 2025 11:51 schreef golfer het volgende:
Vanavond:

Vaak is hij mild, maar hij kan ook pittig zijn en soms zelfs ronduit grof. Meestal komt hij uit Frankrijk, al geven veel mensen de voorkeur aan de Zaanse of Groningse variant. Maar waar je de mosterd ook haalt, altijd is hij gemaakt van mosterdzaad, azijn, zout en water.

Volgens authentiek ambachtelijk recept, als we de etiketten op de mosterdpotjes in de supermarkt mogen geloven. Keuringsdienst van Waarde vindt dat vreemd, want zouden mosterdmakers uit lang vervlogen tijden al ingrediėnten als xantaangom, conserveermiddelen en zuurteregelaars aan hun ambachtelijke product hebben toegevoegd?

De redactie gaat op pad en onderzoekt hoe authentiek de recepten van de supermarktmosterd eigenlijk zijn en hoe moderne fabrikanten hun mosterd op smaak brengen.
Hopelijk vertellen ze waar Abraham ze vandaan haalt
  maandag 27 januari 2025 @ 12:11:05 #175
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_216448296
quote:
0s.gif Op maandag 27 januari 2025 12:07 schreef Jan_Onderwater het volgende:

Hopelijk vertellen ze waar Abraham ze vandaan haalt
Volgens mij weet jij dat allang, want jij bent toch 50+ ?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')