Ik heb het ook al een paar keer gehad. Ik ga er eens op letten. Had nog nooit gehoord van plantaardige hemoglobine maar echt precies dat, een raar soort zurige nasmaak die heel lang blijft waardoor ik het echt niet meer hoef. Vooral de burgers van beyond meat hadden dit effect bij mij en daar loop ik nu met een boog omheen.quote:Op donderdag 27 juli 2023 12:23 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Ik heb het met alles waar dat inzit ja, dat "type" burger/worstje.
Herkenbaarquote:Op donderdag 27 juli 2023 12:25 schreef yinu het volgende:
[..]
Vooral de burgers van beyond meat hadden dit effect bij mij en daar loop ik nu met een boog omheen.
Wij hebben een paar jaar volledig vega gegeten, maar ik wordt daar zelf op verschillende vlakken niet gelukkig van. Als het even kan wil ik zo traceerbaar mogelijk eten. En dat hoeft echt niet van de aryuvedische hiperdynamische lokale plukkerij, maar liever ook geen door Shell gekraakte plantaardige vetten (kraken doe je met huizen, niet met oliequote:Op donderdag 27 juli 2023 12:34 schreef Blues het volgende:
Ik woon met met een carnivoor in huis en diegene kookt altijd
Als we kant en klare gerechten eten of in restaurants kies ik wel bij voorkeur de vegetarische gerechten.
Gisteravond at ik mozzerellaburgers met sla. Was erg lekker
Niet alleen de consumenten, beyond meat is in afgelopen 2-3 jaar van rond de 140 dollar naar 14 gegaan aan de beurs.quote:Op donderdag 27 juli 2023 12:25 schreef yinu het volgende:
Had nog nooit gehoord van plantaardige hemoglobine maar echt precies dat, een raar soort zurige nasmaak die heel lang blijft waardoor ik het echt niet meer hoef. Vooral de burgers van beyond meat hadden dit effect bij mij en daar loop ik nu met een boog omheen.
Ik denk dat ieder principe onderhandelbaar is. Eten zonder leed is heel moeilijk, zowel om na te gaan als om vol te houden. Maar ik probeer wel om met mijn ‘pleziertjes’ zo min mogelijk schade aan te richten. Dus meestal eet ik geen vlees. Maar zo wel, dan inderdaad traceerbaar, weinig bewerkt en van niet al te zielige dieren.quote:Op donderdag 27 juli 2023 12:56 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Wij hebben een paar jaar volledig vega gegeten, maar ik wordt daar zelf op verschillende vlakken niet gelukkig van. Als het even kan wil ik zo traceerbaar mogelijk eten. En dat hoeft echt niet van de aryuvedische hiperdynamische lokale plukkerij, maar liever ook geen door Shell gekraakte plantaardige vetten (kraken doe je met huizen, niet met olie).
En mijn lokale kop-staart-slager waar ik brood mee ruil voor vlees, is supertraceerbaar. En een stukje unilever is dat niet.
Nog even los van terroir, textuur, etc.
Ik vind het best makkelijk om vegetarisch te eten met HelloFresh. Wij eten nu ook max twee keer per week vlees en dat bevalt prima. Als ik aan vroeger denk is dat al een enorm verschil. We aten thuis echt elke dag vlees. En als ik er geen zin in had dan zei mijn moeder dat we het op moesten eten, want er waren ook mensen die geen vlees konden betalen. Dus de opties waren vlees eten als je geld had en geen vlees als je er te arm voor was.quote:Op donderdag 27 juli 2023 12:28 schreef AnneX het volgende:
Hoe het komt weet ik niet. Alles bij elkaar denk ik.
Vlees eten we thuis nauwelijks meer. Hooguit 1 x In de week.
Het is deels de info van Candaasje of de plaatjes van overbevolkte stallen.
Ben er helemaal klaar mee. Af en toe eens vega schnitzel.
Verder heeft de parasol beschermhoes het begeven.
‘Even’ een andere uitzoeken -als ik de hoogte heb bepaald wanneer het droog is - wat een crime
Herkenbaar! Ik herinner me een klasgenootje dat begin jaren '90 wel vegetarisch at thuis. Dat was haast een bezienswaardigheid. Enorm geitenwollensok nog. Dan vroegen we verbaasd: Wat eet je dan??quote:Op donderdag 27 juli 2023 13:29 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ik vind het best makkelijk om vegetarisch te eten met HelloFresh. Wij eten nu ook max twee keer per week vlees en dat bevalt prima. Als ik aan vroeger denk is dat al een enorm verschil. We aten thuis echt elke dag vlees. En als ik er geen zin in had dan zei mijn moeder dat we het op moesten eten, want er waren ook mensen die geen vlees konden betalen. Dus de opties waren vlees eten als je geld had en geen vlees als je er te arm voor was.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
God ja. Die burgers werden mij steeds aanbevolen, dus uiteindelijk overstag gegaan.quote:Op donderdag 27 juli 2023 11:04 schreef Myraela het volgende:
[..]
Ben benieuwd. Ik vind beyond heel wisselend. De burgers vind ik bijvoorbeeld niet lekker, maar de worst is echt geweldig.
Smashed cucumber van de woksoflifequote:Op donderdag 27 juli 2023 11:14 schreef gcjoel het volgende:
[..]
Je kan je leven niet laten leiden door de komkommer plant! ik heb nog 2 kilo liggen maar ik eet ze nu echt niet. Soms wat als snack. Wat zacht wordt gaat weg.
Je kan bijna niks met komkommer wat echt een maaltijd wordt. Heb wel al een en ander zoetzuur ingemaakt, maar daar heb ik nu ook zat van voor 1 jaar.
Ik dacht lang geleden dat dat de enige optie was als je vegetarisch at. Die meestal niet echt lekkere (of gezonde...) vleesvervangers. Gelukkig weet ik nu beter.quote:Op donderdag 27 juli 2023 13:43 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Je kan uitstekend vegetarisch eten, alleen vleesvervangers vind ik waardeloos.
Ik denk dat mijn ouders zelden een dag in hun leven hebben gehad dat E geen vlees, vis of kip aten. Misschien wel nooit.quote:Op donderdag 27 juli 2023 13:56 schreef Clubsoda het volgende:
Wij zijn vroeger bij mijn moeder thuis op een gegeven moment een keer per week vegetarisch gaan eten, dat was al reuse modern![]()
We eten nu minder dan wekelijks vlees en als we vlees eten is het eigenlijk alleen gehakt, biefstuk of ontbijtspek, sowieso biologisch en bij voorkeur van de boerderijwinkel. Ik krijg mijn zoon niet van de salami af helaas maar dat is het enige vlees wat er op brood gegeten wordt.
Hij stopt wel met die salami als hij er achter komt dat toekomstige partners hem uit zijn mond vinden stinkenquote:Op donderdag 27 juli 2023 13:56 schreef Clubsoda het volgende:
Wij zijn vroeger bij mijn moeder thuis op een gegeven moment een keer per week vegetarisch gaan eten, dat was al reuse modern![]()
We eten nu minder dan wekelijks vlees en als we vlees eten is het eigenlijk alleen gehakt, biefstuk of ontbijtspek, sowieso biologisch en bij voorkeur van de boerderijwinkel. Ik krijg mijn zoon niet van de salami af helaas maar dat is het enige vlees wat er op brood gegeten wordt.
quote:Op donderdag 27 juli 2023 13:59 schreef Tuindier het volgende:
Wij eten dus plantaardig. Begonnen als experiment tijdens corona, maar eigenlijk bevalt het prima.
Thuis vrij strikt, buiten deur zoveel mogelijk (maar in ieder geval vegetarisch) en bij mijn schoonouders om het vlees heen. Die laatsten gaan echt niks meer absorberen qua kennis mbt vega eten.
Die logica inderdaadSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Mijn schoonmoeder heeft het alsmaar over een mogelijk tekort aan voedingsstoffen. Als je meer dan 150 gram groente + fruit op een dag eet, praten we verder hoor.
Mijn lunch: linzen, microtomaatjes uit de tuin, komkommer uit de tuin, spinazie, biologische feta en lactosevrije creme fraiche met bieslook uit de tuinDaar kan geen boterham met boterhamworst
tegenop.
Spoilers!
Daar wordt ik niet enthousiast van. Alsof er geen andere vleeswaren zijn dan boterhamworst of sterfopstraatworst.quote:Op donderdag 27 juli 2023 14:11 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Hij stopt wel met die salami als hij er achter komt dat toekomstige partners hem uit zijn mond vinden stinken
[..]
Die logica inderdaadMijn schoonmoeder heeft het alsmaar over een mogelijk tekort aan voedingsstoffen. Als je meer dan 150 gram groente + fruit op een dag eet, praten we verder hoor.
Mijn lunch: linzen, microtomaatjes uit de tuin, komkommer uit de tuin, spinazie, biologische feta en lactosevrije creme fraiche met bieslook uit de tuinDaar kan geen boterham met boterhamworst
tegenop.
Smaken verschillen. Ik ben blij dat er tegenwoordig zo veel keuze is. Er zijn precies nul vleeswaren die ik lekker op brood vind. Eens in het jaar krijg ik trek in pannenkoek of pizza met salami. Ham bij asperges is lekker. Dat was het wel.quote:Op donderdag 27 juli 2023 14:24 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Daar wordt ik niet enthousiast van. Alsof er geen andere vleeswaren zijn dan boterhamworst of sterfopstraatworst.
Zeker. Goed brood, boter en goede ham... Dat heb ik liever dan heel wat andere dingen.quote:Op donderdag 27 juli 2023 14:47 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Smaken verschillen. Ik ben blij dat er tegenwoordig zo veel keuze is. Er zijn precies nul vleeswaren die ik lekker op brood vind. Eens in het jaar krijg ik trek in pannenkoek of pizza met salami. Ham bij asperges is lekker. Dat was het wel.
Het is hier wel altijd in huis. J eet dagelijks brood met vleeswaren. Maar ik eet liever droog brood dan vleeswaren.
Ja, maar dan wel carpaccio, niet de halve saladebar er ook nog bijquote:
Maar wel de truffelmayo en pijnboompitten.quote:Op donderdag 27 juli 2023 15:02 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Ja, maar dan wel carpaccio, niet de halve saladebar er ook nog bij
Mijn moeder eet inmiddels ook vrijwel volledig vegetarisch. Mijn vader weet ik niet precies, ik denk 50/50. Hij kookt in ieder geval nooit aardappelen/groente/vlees.quote:Op donderdag 27 juli 2023 14:11 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ik denk dat mijn ouders zelden een dag in hun leven hebben gehad dat E geen vlees, vis of kip aten. Misschien wel nooit.
Als ik ooit spontaan coeliakie zou ontwikkelen dan ga ik pizza meer missen dan broodquote:Op donderdag 27 juli 2023 14:49 schreef fietsie het volgende:
Ik eet geen brood meer, en ik mis het niet.
Inmaak op azijn of ferment?quote:Op donderdag 27 juli 2023 14:49 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ondertussen staan de eerste twee potten met augurken in de kast. Ik heb dit jaar de fut om dagelijks de plant te bekijken dus heb nu ipv grote vruchten ook cornichons
quote:Op donderdag 27 juli 2023 13:59 schreef Tuindier het volgende:
Wij eten dus plantaardig. Begonnen als experiment tijdens corona, maar eigenlijk bevalt het prima.
Thuis vrij strikt, buiten deur zoveel mogelijk (maar in ieder geval vegetarisch) en bij mijn schoonouders om het vlees heen. Die laatsten gaan echt niks meer absorberen qua kennis mbt vega eten.
Tbh als ik zou moeten minderen met mijn suiker (of nouja, wie hou ik voor de gek: als iemand mij ooit zou zeggen dat ik moet minderen met mijn suikerSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.) dan zou dat niet bij mijn toetje zijn maar elders in mijn dieet.
La derecha oprime, la izquierda libera
Wanneer hier de vriezers leeg zijn ga ik ook weer meer naar het natuurcentrum. Daar hebben ze ook het vlees van hun eigen dieren (2 kinderboerderijen, koeien die in Sonsbeekpark lopen etc). En op de markt is een goede slager met biologisch vlees.quote:Op donderdag 27 juli 2023 15:25 schreef fietsie het volgende:
Ik haal tegenwoordig kip en speklapjes bij een boer die zelf fokt en dan laat slachten op kleinschalige basis.
De kippen zijn dus ouder (en groter) dan supermarktkuikens, en het varkensvlees komt geen water uit tijdens de bereiding..
Al geproefd? Ik vind 'm lekker!quote:Op woensdag 26 juli 2023 11:40 schreef junkiesietze het volgende:
Heeft iemand die paarse what the fanta al geproeft?
Ik heb het wel gekocht maar durf het niet te proeven omdat het er zo chemisch uitziet.
Vooraf klaarmaken? Dan zou ik voor caponata gaan. Ook warm lekker met feta er over (maar kan ook zonder), en brood erbij.quote:Op donderdag 27 juli 2023 15:49 schreef Barreltje het volgende:
nu het toch over vegetarisch gaat ..
wij hebben binnenkort een housewarmings feestje waar bij we een varken aan het spit gooien![]()
uiteraard zijn er ook mensen die geen varken/ vlees/ dieren eten, dus ben ik op zoek naar 1 of 2 vegetarisch/ vegan gerechten die ik kan serveren.. voor zo'n 10 mensen.. iets wat makkelijk is , want de keuken wordt redelijk overgenomen door de voorbereidingen voor de andere 50 (vleesetende) personen
Iets in dezelfde sfeer / bbq / ... Of gewoon iets?quote:Op donderdag 27 juli 2023 15:49 schreef Barreltje het volgende:
nu het toch over vegetarisch gaat ..
wij hebben binnenkort een housewarmings feestje waar bij we een varken aan het spit gooien![]()
uiteraard zijn er ook mensen die geen varken/ vlees/ dieren eten, dus ben ik op zoek naar 1 of 2 vegetarisch/ vegan gerechten die ik kan serveren.. voor zo'n 10 mensen.. iets wat makkelijk is , want de keuken wordt redelijk overgenomen door de voorbereidingen voor de andere 50 (vleesetende) personen
BBQ kan wel, maar in dit land zijn ze niet zo geavanceerd met vleesvervangers etc en al helemaal niet voor op de BBQquote:Op donderdag 27 juli 2023 16:07 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Iets in dezelfde sfeer / bbq / ... Of gewoon iets?
In een kookboek dat wij hebben staat een fantastisch recept met een flespompoen die je vult met kruiden en inpakt als een soort kalkoen. Die gaat vervolgens in de oven. Maar het is geen gemakkelijk recept en dat is ook de reden dat ik dit nog nooit zelf heb gemaakt. Maar het intrigeert me wel!quote:Op donderdag 27 juli 2023 16:10 schreef Barreltje het volgende:
[..]
BBQ kan wel, maar in dit land zijn ze niet zo geavanceerd met vleesvervangers etc en al helemaal niet voor op de BBQ
Ik heb vorig jaar op de smoker niet en bloemkool behandeld alsof het pork butt was, en dat werd echt super lekker. Maar wel een hele dag werk aan.quote:Op donderdag 27 juli 2023 16:14 schreef Phaidra het volgende:
[..]
In een kookboek dat wij hebben staat een fantastisch recept met een flespompoen die je vult met kruiden en inpakt als een soort kalkoen. Die gaat vervolgens in de oven. Maar het is geen gemakkelijk recept en dat is ook de reden dat ik dit nog nooit zelf heb gemaakt. Maar het intrigeert me wel!
Paddestoelen? Champignons marineren in la Chinata, knoflook, en op het laatst glaze met appelstroop en azijn? Ik bedenk maar iets hoor.quote:Op donderdag 27 juli 2023 16:10 schreef Barreltje het volgende:
[..]
BBQ kan wel, maar in dit land zijn ze niet zo geavanceerd met vleesvervangers etc en al helemaal niet voor op de BBQ
Volgens mij heeft @Tele6 die ooit eens gemaaktquote:Op donderdag 27 juli 2023 16:14 schreef Phaidra het volgende:
[..]
In een kookboek dat wij hebben staat een fantastisch recept met een flespompoen die je vult met kruiden en inpakt als een soort kalkoen. Die gaat vervolgens in de oven. Maar het is geen gemakkelijk recept en dat is ook de reden dat ik dit nog nooit zelf heb gemaakt. Maar het intrigeert me wel!
Heb je de vegan kebab van Noma gezien, op basis van knolselderij?quote:Op donderdag 27 juli 2023 16:19 schreef fietsie het volgende:
Ik grill nog wel eens een hele selderijknol op de BBQ; indirecte hitte, olijfolie en zout.
oeh ja of portobello gevuld met (blauwe) kaasquote:Op donderdag 27 juli 2023 16:20 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Paddestoelen? Champignons marineren in la Chinata, knoflook, en op het laatst glaze met appelstroop en azijn? Ik bedenk maar iets hoor.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Elk nadeel hep ze voordeel.
Ik ga ff kijkenquote:
Doe vooral eens met blauwe kaas en crispy chili oil.quote:Op donderdag 27 juli 2023 16:22 schreef gcjoel het volgende:
[..]
oeh ja of portobello gevuld met (blauwe) kaas
Goed idee!quote:Op donderdag 27 juli 2023 16:26 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Doe vooral eens met blauwe kaas en crispy chili oil.
quote:Op donderdag 27 juli 2023 16:24 schreef Blues het volgende:
Gatsie.Oef. Wel heel erg fijn dat hij nu zo snel terecht kan. Je wilt toch wel graag weten waar je aan toe bent.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Elk nadeel hep ze voordeel."Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
quote:Op donderdag 27 juli 2023 16:24 schreef Blues het volgende:
Gatsie.Inderdaad gatsie. Fijn dat hij snel kan komen en ook dat hij aan de bel heeft getrokkenSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Elk nadeel hep ze voordeel.We have far more in common than that which devides us..
quote:Op donderdag 27 juli 2023 16:24 schreef Blues het volgende:
Gatsie.He gatsieSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Elk nadeel hep ze voordeel.
Goed dat ie snel terecht kan.
Oven?quote:Op donderdag 27 juli 2023 15:13 schreef Morgane89 het volgende:
Voor een broodvrije lunch op werkdagen thuis zou ik eigenlijk moeten mealpreppen. Ik heb een half uur lunchpauze en brood smeren of groenten roerbakken met geklutste eitjes en opeten haal ik nog wel, maar voor m'n gevoel kost verder alles te veel tijd.
Ik weet niet of @Barreltje truffels kan vinden op haar landgoed...quote:Op donderdag 27 juli 2023 16:20 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Heb je de vegan kebab van Noma gezien, op basis van knolselderij?
quote:Op donderdag 27 juli 2023 16:24 schreef Blues het volgende:
Gatsie.Vervelend bericht. Fijn zo’n alerte huisarts! En dichtbij het vuur.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Elk nadeel hep ze voordeel.
Sterkte tijdens wachten.
Edit: niet ter zake.![]()
https://minimalistbaker.com/grilled-teriyaki-tofu-skewers/quote:Op donderdag 27 juli 2023 15:49 schreef Barreltje het volgende:
nu het toch over vegetarisch gaat ..
wij hebben binnenkort een housewarmings feestje waar bij we een varken aan het spit gooien![]()
uiteraard zijn er ook mensen die geen varken/ vlees/ dieren eten, dus ben ik op zoek naar 1 of 2 vegetarisch/ vegan gerechten die ik kan serveren.. voor zo'n 10 mensen.. iets wat makkelijk is , want de keuken wordt redelijk overgenomen door de voorbereidingen voor de andere 50 (vleesetende) personen
Vooral dat laatste heeft een week of 4,5 geduurd.quote:Op donderdag 27 juli 2023 16:30 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Inderdaad gatsie. Fijn dat hij snel kan komen en ook dat hij aan de bel heeft getrokken
Ik denk dat dat wel kan maar dat het lekkerder is om hem te poffen zoals in dit recept: https://www.culy.nl/recep(...)nootpesto-en-hangop/quote:Op donderdag 27 juli 2023 16:50 schreef Blues het volgende:
Over die knolselderij he, zou je een kleintje in je oven kunnen laten draaien als een kippetje?
Zoiets heb ik wel gedaan ja (mijn ovenplateau draait)quote:Op donderdag 27 juli 2023 16:50 schreef Blues het volgende:
Over die knolselderij he, zou je een kleintje in je oven kunnen laten draaien als een kippetje?
Da's altijd nog sneller dan 4-5 jaar (uit mijn vorige vriendenkring) en ik hoor wel meer die "ach het is niets" denken.quote:Op donderdag 27 juli 2023 16:48 schreef Blues het volgende:
[..]
Vooral dat laatste heeft een week of 4,5 geduurd.
Maar ik ben zijn moeder niet dus als hij er zelf aan toe is moet ie aktie ondernemen..en soms laat ik dan wel wat opmerkingen hier en daar vallen die richting uit.
Wat dat betreft zijn wij precies hetzelfde. Wachten met je kop in het zand tot het voorbij gaat
Tnx klinkt goedquote:Op donderdag 27 juli 2023 16:52 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik denk dat dat wel kan maar dat het lekkerder is om hem te poffen zoals in dit recept: https://www.culy.nl/recep(...)nootpesto-en-hangop/
Sterkte jullie![]()
quote:Op donderdag 27 juli 2023 16:24 schreef Blues het volgende:
Gatsie.Ik mis voor zulke posts altijd een optie naast het duimpje omhoog om gewoon te laten zien dat je iemand het beste wenst zonder dat in teveel woorden te moeten verwoorden.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Elk nadeel hep ze voordeel.
Het geheel is echt heerlijk, een enorme aanraderquote:Op donderdag 27 juli 2023 16:57 schreef Blues het volgende:
[..]
Tnx klinkt goed![]()
Keertje maken voor mezelf. Die hangop en pesto weet ik dan weer niet, maar het gaat om den knol.
🤗quote:Op donderdag 27 juli 2023 17:01 schreef Myraela het volgende:
Ik mis voor zulke posts altijd een optie naast het duimpje omhoog om gewoon te laten zien dat je iemand het beste wenst zonder dat in teveel woorden te moeten verwoorden.
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |