abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_210056428
quote:
0s.gif Op donderdag 27 juli 2023 12:09 schreef fietsie het volgende:

[..]
Thnx; ik kreeg er net ook al een voor komkommersoep; ik ga die komkommer helemaal de shit maken ;)
Bij szechuangerechten kan je ook altijd wel in azijn ingelegde komkommer kwijt. Geef maar een gil als ik wat dingen uit moet tikken (kan vanavond worden -> bakkerij)
La derecha oprime, la izquierda libera
  donderdag 27 juli 2023 @ 12:24:58 #202
500473 Morgane89
Omnomnomnivoor
pi_210056444
quote:
2s.gif Op donderdag 27 juli 2023 12:23 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]
Ik heb het met alles waar dat inzit ja, dat "type" burger/worstje.
Ik heb het ook al een paar keer gehad. Ik ga er eens op letten. Had nog nooit gehoord van plantaardige hemoglobine maar echt precies dat, een raar soort zurige nasmaak die heel lang blijft waardoor ik het echt niet meer hoef. Vooral de burgers van beyond meat hadden dit effect bij mij en daar loop ik nu met een boog omheen.
pi_210056502
Hoe het komt weet ik niet. Alles bij elkaar denk ik.
Vlees eten we thuis nauwelijks meer. Hooguit 1 x In de week.

Het is deels de info van Candaasje of de plaatjes van overbevolkte stallen.
Ben er helemaal klaar mee. Af en toe eens vega schnitzel.

Verder heeft de parasol beschermhoes het begeven.
‘Even’ een andere uitzoeken -als ik de hoogte heb bepaald wanneer het droog is - wat een crime 8)7
pi_210056524
quote:
0s.gif Op donderdag 27 juli 2023 12:25 schreef yinu het volgende:

[..]
Vooral de burgers van beyond meat hadden dit effect bij mij en daar loop ik nu met een boog omheen.
Herkenbaar :Y

Wij eten nu zo'n 1,5 jaar vegetarisch thuis. Behalve in de vakantie dan gaat de bbq meestal nog wel aan.
pi_210056565
Ik woon met met een carnivoor in huis en diegene kookt altijd :')
Als we kant en klare gerechten eten of in restaurants kies ik wel bij voorkeur de vegetarische gerechten.
Gisteravond at ik mozzerellaburgers met sla. Was erg lekker :9
pi_210056859
quote:
0s.gif Op donderdag 27 juli 2023 12:34 schreef Blues het volgende:
Ik woon met met een carnivoor in huis en diegene kookt altijd :')
Als we kant en klare gerechten eten of in restaurants kies ik wel bij voorkeur de vegetarische gerechten.
Gisteravond at ik mozzerellaburgers met sla. Was erg lekker :9
Wij hebben een paar jaar volledig vega gegeten, maar ik wordt daar zelf op verschillende vlakken niet gelukkig van. Als het even kan wil ik zo traceerbaar mogelijk eten. En dat hoeft echt niet van de aryuvedische hiperdynamische lokale plukkerij, maar liever ook geen door Shell gekraakte plantaardige vetten (kraken doe je met huizen, niet met olie :P ).

En mijn lokale kop-staart-slager waar ik brood mee ruil voor vlees, is supertraceerbaar. En een stukje unilever is dat niet.

Nog even los van terroir, textuur, etc.
La derecha oprime, la izquierda libera
  Moderator / Redactie Sport donderdag 27 juli 2023 @ 13:00:48 #208
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_210056915
Goed vlees of geen vlees is de stelregel. Over het algemeen haal ik mijn vlees bij slagers, waar ik van weet waar het vlees vandaan komt.

Vanavond toko dus dan is de stelregel niet van toepassing :P. Wel een andere toko dan normaal. Mijn favoriete toko vlak bij werk is aan het verbouwen. Gelukkig zijn er nog drie anderen + 2 Surinamers. Ik heb een andere toko uit de buurt gekozen.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  donderdag 27 juli 2023 @ 13:14:56 #209
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_210057106
quote:
0s.gif Op donderdag 27 juli 2023 12:25 schreef yinu het volgende:
Had nog nooit gehoord van plantaardige hemoglobine maar echt precies dat, een raar soort zurige nasmaak die heel lang blijft waardoor ik het echt niet meer hoef. Vooral de burgers van beyond meat hadden dit effect bij mij en daar loop ik nu met een boog omheen.
Niet alleen de consumenten, beyond meat is in afgelopen 2-3 jaar van rond de 140 dollar naar 14 gegaan aan de beurs.
pi_210057223
Zurige nasmaak vind ik al heel snel bij vleesvervangers. Bij Beyond meat nog niet opgemerkt (maar heb ze nog niet vaker dan 3x gegeten :P). Mijn oudste zoon eet sinds een paar maanden vaker vega met mij mee en hij proeft het zurige nog 10x eerder dan ik. Hij vond de schnitzel van Beyond meat vooral iets te 'stevig' van structuur, maar de smaak wel prima.
Venus in pocketformaat
© loveli
pi_210057248
quote:
2s.gif Op donderdag 27 juli 2023 12:56 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]
Wij hebben een paar jaar volledig vega gegeten, maar ik wordt daar zelf op verschillende vlakken niet gelukkig van. Als het even kan wil ik zo traceerbaar mogelijk eten. En dat hoeft echt niet van de aryuvedische hiperdynamische lokale plukkerij, maar liever ook geen door Shell gekraakte plantaardige vetten (kraken doe je met huizen, niet met olie :P ).

En mijn lokale kop-staart-slager waar ik brood mee ruil voor vlees, is supertraceerbaar. En een stukje unilever is dat niet.

Nog even los van terroir, textuur, etc.
Ik denk dat ieder principe onderhandelbaar is. Eten zonder leed is heel moeilijk, zowel om na te gaan als om vol te houden. Maar ik probeer wel om met mijn ‘pleziertjes’ zo min mogelijk schade aan te richten. Dus meestal eet ik geen vlees. Maar zo wel, dan inderdaad traceerbaar, weinig bewerkt en van niet al te zielige dieren.

Mijn persoonlijke overweging t.a.v. vlees is 60% ethisch en 40% gezondheid trouwens. Zelfs het conservatieve Voedingscentrum geeft aan dat overmatige vleesconsumptie het risico op kanker, diabetes en beroertes vergroot. En overmatig = voor veel mensen gemiddeld. En inderdaad, bewerkt, rood en vet vlees zijn erger dan onbewerkt en mager. Maar ik heb al eens kanker gehad en zou het best prima vinden om dat niet nog eens te doen.

Ook op andere vlakken die ik binnen mijn mogelijkheden m’n best om mijn negatieve impact op de wereld te verminderen en binnen de mogelijkheden ook mijn eigen lijden/kans op ziekte te verminderen. 100% lukt nooit. Maar je kunt best een hoop doen.

Ik ben geen evangelist verder, daarvoor weet ik zelf te weinig zeker wat er dan wél goed is.

Als ik op een feestje ben of bij iemand mee-eet, eet ik wat de pot schaft en drink ik misschien een half glas wijn of gewoon water uit de kraan, maar als iemand van tevoren vraagt wat ik wel of niet eet geef ik wel aan: liever geen vlees en geen alcohol. Ik merk toch dat mijn niet-vlees-eten en niet-alcohol-drinken vaak een soort defensieve reacties oproepen. Alsof ik nog overgehaald kan worden om bij het vlees-en-bier-kamp te komen ofzo? Ook proberen mensen soms zó hard om een ‘volledige’ maaltijd voor mij te maken zonder vlees, alsof het een levensgevaarlijke exercitie is om een keertje gewoon pasta met pesto te eten. Of dat vleesvervangers zó ongezond zijn. Terwijl de vleeseters zonder problemen verkoolde barbecueworstjes, of pasta carbonara met supervette en bewerkte spek krijgen. Alsof dat dan het toonbeeld van gezondheid is. Mensen :?
  donderdag 27 juli 2023 @ 13:29:08 #212
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_210057284
Ik eet een of twee keer per week biologisch (of in de buurt) vlees, vaker twee. Bij barbecueën eten we minder vlees dan voorheen. Tijdens lunch en bij afhaal eet ik nooit vlees. Bij uit eten gaan meestal wel. Ik vind dit wel een acceptabele verhouding zo.

Daarnaast eet ik steeds minder rund en zuivel ivm de grote ecologische voetafdruk.

Vleesvervangers ook zelden. Toevallig heb ik een paar dagen geleden een doos vegetarische frituurhapjes gekocht. Een paar keer per jaar koop ik vega shoarma/gyros voor bij een extra lekkere lunch.

Ik ga nu eens kijken wat ik te lunchen eet bij het aangebroken blikje linzen.
Spoilers!
pi_210057295
quote:
1s.gif Op donderdag 27 juli 2023 12:28 schreef AnneX het volgende:
Hoe het komt weet ik niet. Alles bij elkaar denk ik.
Vlees eten we thuis nauwelijks meer. Hooguit 1 x In de week.

Het is deels de info van Candaasje of de plaatjes van overbevolkte stallen.
Ben er helemaal klaar mee. Af en toe eens vega schnitzel.

Verder heeft de parasol beschermhoes het begeven.
‘Even’ een andere uitzoeken -als ik de hoogte heb bepaald wanneer het droog is - wat een crime 8)7
Ik vind het best makkelijk om vegetarisch te eten met HelloFresh. Wij eten nu ook max twee keer per week vlees en dat bevalt prima. Als ik aan vroeger denk is dat al een enorm verschil. We aten thuis echt elke dag vlees. En als ik er geen zin in had dan zei mijn moeder dat we het op moesten eten, want er waren ook mensen die geen vlees konden betalen. Dus de opties waren vlees eten als je geld had en geen vlees als je er te arm voor was.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_210057372
Ik ben gestart met vegetarisch eten omdat ik steeds meer gewetensbezwaren kreeg. Bijkomend voordeel is dat ik sindsdien een stuk minder darmproblemen heb en mijn huid er beter uitziet. Dat zorgt ervoor dat ik zeker niet meer terug wil. Maar op feestjes eet ik idd gewoon met de pot mee. Ik probeer daarbij wel varkensvlees te vermijden, dat zorgt direct voor buikpijn namelijk.
Venus in pocketformaat
© loveli
pi_210057431
quote:
0s.gif Op donderdag 27 juli 2023 13:29 schreef Isabeau het volgende:

[..]
Ik vind het best makkelijk om vegetarisch te eten met HelloFresh. Wij eten nu ook max twee keer per week vlees en dat bevalt prima. Als ik aan vroeger denk is dat al een enorm verschil. We aten thuis echt elke dag vlees. En als ik er geen zin in had dan zei mijn moeder dat we het op moesten eten, want er waren ook mensen die geen vlees konden betalen. Dus de opties waren vlees eten als je geld had en geen vlees als je er te arm voor was.
Herkenbaar! Ik herinner me een klasgenootje dat begin jaren '90 wel vegetarisch at thuis. Dat was haast een bezienswaardigheid. Enorm geitenwollensok nog. Dan vroegen we verbaasd: Wat eet je dan?? _O-
Venus in pocketformaat
© loveli
pi_210057434
Thuis en ondertussen ook weer droog. Tijdens spreekuur zitten blauwbekken want de airco stond wel heel hoog (en we konden niemand vinden om het lager te zetten).
Paar trieste zaken, paar fijne en een paar hopeloze zaken. Mooie mix dus.

Momenteel eet ik weer best wat vaak vlees, maar ik ben ook de vriezer aan het leegeten. Best apart, ik koop dat dat wel, maar na 1x eten vries ik de rest in en eet het niet gelijk
Uiteten is half om half vlees en vega, net waar ik zin in heb. Tegenwoordig lukt risotto zelf beter, maar toen dat nog niet zo was greep ik elke kans om risotto te eten aan.
Vleesvervangers eet ik zelden, enige die ik goed/fijn vind is gehakt voor in lasagne/bolognese. Maar elke vorm van kip bbrrrrr
We have far more in common than that which devides us..
  donderdag 27 juli 2023 @ 13:43:32 #217
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_210057494
Je kan uitstekend vegetarisch eten, alleen vleesvervangers vind ik waardeloos.
pi_210057507
Lekker vegetarisch!

Het eten ook :Y
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
  donderdag 27 juli 2023 @ 13:46:50 #219
500473 Morgane89
Omnomnomnivoor
pi_210057537
Wij eten ongeveer 2 keer in de week vlees/vis, 2 keer vleesvervangers (vaak met aardappeltjes en groenten) en de rest vegetarisch zonder vleesvervangers. Mijn favorieten zijn de groenteschijven en champignonburgers van de Lidl.
  donderdag 27 juli 2023 @ 13:51:40 #220
35189 Troel
scherp en bot
pi_210057602
@fietsie Ik kreeg pas zelfgemaakte ingemaakte zure komkommer. Heerlijk!
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_210057652
Wij zijn vroeger bij mijn moeder thuis op een gegeven moment een keer per week vegetarisch gaan eten, dat was al reuze modern :+

We eten nu minder dan wekelijks vlees en als we vlees eten is het eigenlijk alleen gehakt, biefstuk of ontbijtspek, sowieso biologisch en bij voorkeur van de boerderijwinkel. Ik krijg mijn zoon niet van de salami af helaas maar dat is het enige vlees wat er op brood gegeten wordt.

[ Bericht 0% gewijzigd door Clubsoda op 27-07-2023 15:13:32 ]
I'm not troubled or sad, I'm just ready for bed.
pi_210057681
Wij eten dus plantaardig. Begonnen als experiment tijdens corona, maar eigenlijk bevalt het prima.
Thuis vrij strikt, buiten deur zoveel mogelijk (maar in ieder geval vegetarisch) en bij mijn schoonouders om het vlees heen :+. Die laatsten gaan echt niks meer absorberen qua kennis mbt vega eten.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_210057700
quote:
0s.gif Op donderdag 27 juli 2023 11:04 schreef Myraela het volgende:

[..]
Ben benieuwd. Ik vind beyond heel wisselend. De burgers vind ik bijvoorbeeld niet lekker, maar de worst is echt geweldig. :9
God ja. Die burgers werden mij steeds aanbevolen, dus uiteindelijk overstag gegaan.

:r
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
pi_210057720
quote:
0s.gif Op donderdag 27 juli 2023 11:14 schreef gcjoel het volgende:

[..]
Je kan je leven niet laten leiden door de komkommer plant! ik heb nog 2 kilo liggen maar ik eet ze nu echt niet. Soms wat als snack. Wat zacht wordt gaat weg.
Je kan bijna niks met komkommer wat echt een maaltijd wordt. Heb wel al een en ander zoetzuur ingemaakt, maar daar heb ik nu ook zat van voor 1 jaar.
Smashed cucumber van de woksoflife O+ Kan ik de hele dag eten.
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
pi_210057793
quote:
0s.gif Op donderdag 27 juli 2023 13:43 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Je kan uitstekend vegetarisch eten, alleen vleesvervangers vind ik waardeloos.
Ik dacht lang geleden dat dat de enige optie was als je vegetarisch at. Die meestal niet echt lekkere (of gezonde...) vleesvervangers. Gelukkig weet ik nu beter.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_210057811
quote:
0s.gif Op donderdag 27 juli 2023 13:56 schreef Clubsoda het volgende:
Wij zijn vroeger bij mijn moeder thuis op een gegeven moment een keer per week vegetarisch gaan eten, dat was al reuse modern :+

We eten nu minder dan wekelijks vlees en als we vlees eten is het eigenlijk alleen gehakt, biefstuk of ontbijtspek, sowieso biologisch en bij voorkeur van de boerderijwinkel. Ik krijg mijn zoon niet van de salami af helaas maar dat is het enige vlees wat er op brood gegeten wordt.
Ik denk dat mijn ouders zelden een dag in hun leven hebben gehad dat E geen vlees, vis of kip aten. Misschien wel nooit.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  donderdag 27 juli 2023 @ 14:11:46 #227
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_210057816
quote:
0s.gif Op donderdag 27 juli 2023 13:56 schreef Clubsoda het volgende:
Wij zijn vroeger bij mijn moeder thuis op een gegeven moment een keer per week vegetarisch gaan eten, dat was al reuse modern :+

We eten nu minder dan wekelijks vlees en als we vlees eten is het eigenlijk alleen gehakt, biefstuk of ontbijtspek, sowieso biologisch en bij voorkeur van de boerderijwinkel. Ik krijg mijn zoon niet van de salami af helaas maar dat is het enige vlees wat er op brood gegeten wordt.
Hij stopt wel met die salami als hij er achter komt dat toekomstige partners hem uit zijn mond vinden stinken :+

quote:
0s.gif Op donderdag 27 juli 2023 13:59 schreef Tuindier het volgende:
Wij eten dus plantaardig. Begonnen als experiment tijdens corona, maar eigenlijk bevalt het prima.
Thuis vrij strikt, buiten deur zoveel mogelijk (maar in ieder geval vegetarisch) en bij mijn schoonouders om het vlees heen :+. Die laatsten gaan echt niks meer absorberen qua kennis mbt vega eten.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Die logica inderdaad 8)7 Mijn schoonmoeder heeft het alsmaar over een mogelijk tekort aan voedingsstoffen. Als je meer dan 150 gram groente + fruit op een dag eet, praten we verder hoor.

Mijn lunch: linzen, microtomaatjes uit de tuin, komkommer uit de tuin, spinazie, biologische feta en lactosevrije creme fraiche met bieslook uit de tuin :9 Daar kan geen boterham met boterhamworst :r tegenop.
Spoilers!
pi_210057839
Vleeswaren koop ik nooit en heb ik ook al heel lang niet meer gehad. Niet omdat ik het niet lekker vind hoor, want ik vind boterhamworst dus wel yummie.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_210057849
Boterhammenworst. Limburgse. O+ O+
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
  Moderator / Redactie Sport donderdag 27 juli 2023 @ 14:21:57 #230
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_210057967

:9
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_210057974
Of huzarensalade als het vegetarische alternatief op rundvleessalade. Het kan wel, maar dan moet je niet die standaard johma bakken kopen :').

Maar ze bedoelt 't echt goed, dat weet ik ook wel. Het komt gewoon niet meer aan, die nieuwerwetse fratsen.
  Moderator donderdag 27 juli 2023 @ 14:24:57 #232
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_210058003
quote:
0s.gif Op donderdag 27 juli 2023 14:11 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]
Hij stopt wel met die salami als hij er achter komt dat toekomstige partners hem uit zijn mond vinden stinken :+
[..]
Die logica inderdaad 8)7 Mijn schoonmoeder heeft het alsmaar over een mogelijk tekort aan voedingsstoffen. Als je meer dan 150 gram groente + fruit op een dag eet, praten we verder hoor.

Mijn lunch: linzen, microtomaatjes uit de tuin, komkommer uit de tuin, spinazie, biologische feta en lactosevrije creme fraiche met bieslook uit de tuin :9 Daar kan geen boterham met boterhamworst :r tegenop.
Daar wordt ik niet enthousiast van. Alsof er geen andere vleeswaren zijn dan boterhamworst of sterfopstraatworst.
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_210058118
Linzen heb ik nog steeds een probleem mee. Niet in een soep met de staafmixer, maar het mondgevoel van linzen (en ook kikkererwten, veel bonen etc) vind ik niet fijn. Terwijl ik dat alles wel graag in soepen verwerk (of smurries van maak). Probeer het steeds wel, eet het ook wel op maar het is geen feestje in mijn mond
We have far more in common than that which devides us..
pi_210058243
Ik heb drie jaar vegetarisch gegeten, maar merk dat ik nu weer een beetje verschuif. Ik ben soms weer vis gaan eten omdat ik het gevoel had dat ik dat nodig had voor mijn gezondheid en kinderwens. En eerst was ik heel strikt, maar nu eet ik producten met vlees uit de TGTG's wel. Mijn voornaamste reden was het milieu, dus dan past TGTG wel. Als het niet veel is of in de vriezer kan, dan bewaar ik het voor m'n man, maar als ik het anders weg moet gooien eet ik het zelf dus ook gewoon. Ik zoek het overigens niet bewust op door een TGTG bij de slager te halen ofzo. :D

En ik heb al maanden kipcravings. Maar hou mezelf nog even in. Niet omdat ik het zo erg zou vinden als ik een keer een geroosterd kippetje uit de oven zou eten, maar omdat ik mezelf goed genoeg ken om te weten dat ik de volgende dag dan ook meteen een bucket bij de KFC haal. :')
  donderdag 27 juli 2023 @ 14:47:36 #235
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_210058272
quote:
1s.gif Op donderdag 27 juli 2023 14:24 schreef derLudolf het volgende:

[..]
Daar wordt ik niet enthousiast van. Alsof er geen andere vleeswaren zijn dan boterhamworst of sterfopstraatworst.
Smaken verschillen. Ik ben blij dat er tegenwoordig zo veel keuze is. Er zijn precies nul vleeswaren die ik lekker op brood vind. Eens in het jaar krijg ik trek in pannenkoek of pizza met salami. Ham bij asperges is lekker. Dat was het wel.

Het is hier wel altijd in huis. J eet dagelijks brood met vleeswaren. Maar ik eet liever droog brood dan vleeswaren.
Spoilers!
  donderdag 27 juli 2023 @ 14:49:34 #236
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_210058303
Ondertussen staan de eerste twee potten met augurken in de kast. Ik heb dit jaar de fut om dagelijks de plant te bekijken dus heb nu ipv grote vruchten ook cornichons O+
Spoilers!
  donderdag 27 juli 2023 @ 14:49:35 #237
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_210058304
Ik eet geen brood meer, en ik mis het niet.
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_210058321
Ik ben brood vaak wel zat, ik ben heel inspiratieloos qua beleg. Ik had vanmiddag overigens wel een lekkere lunch. Ik had van die diepvries gegrilde groenten kleiner gesneden en tussen een wrap met kaas in een pan gegooid. :9
  Moderator donderdag 27 juli 2023 @ 14:53:56 #239
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_210058354
quote:
1s.gif Op donderdag 27 juli 2023 14:47 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]
Smaken verschillen. Ik ben blij dat er tegenwoordig zo veel keuze is. Er zijn precies nul vleeswaren die ik lekker op brood vind. Eens in het jaar krijg ik trek in pannenkoek of pizza met salami. Ham bij asperges is lekker. Dat was het wel.

Het is hier wel altijd in huis. J eet dagelijks brood met vleeswaren. Maar ik eet liever droog brood dan vleeswaren.
Zeker. Goed brood, boter en goede ham... Dat heb ik liever dan heel wat andere dingen.

Peulvruchten vind ik grotendeels niets. Als sperziebonen te dikke peulen hebben vind ik het al niets meer :@
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_210058418
Broodje carpaccio. O+
  Moderator donderdag 27 juli 2023 @ 15:02:09 #241
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_210058457
quote:
14s.gif Op donderdag 27 juli 2023 14:59 schreef Myraela het volgende:
Broodje carpaccio. O+
Ja, maar dan wel carpaccio, niet de halve saladebar er ook nog bij :P
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_210058462
quote:
1s.gif Op donderdag 27 juli 2023 15:02 schreef derLudolf het volgende:

[..]
Ja, maar dan wel carpaccio, niet de halve saladebar er ook nog bij :P
Maar wel de truffelmayo en pijnboompitten. :9
pi_210058477
quote:
0s.gif Op donderdag 27 juli 2023 14:11 schreef Isabeau het volgende:

[..]
Ik denk dat mijn ouders zelden een dag in hun leven hebben gehad dat E geen vlees, vis of kip aten. Misschien wel nooit.
Mijn moeder eet inmiddels ook vrijwel volledig vegetarisch. Mijn vader weet ik niet precies, ik denk 50/50. Hij kookt in ieder geval nooit aardappelen/groente/vlees.
I'm not troubled or sad, I'm just ready for bed.
  donderdag 27 juli 2023 @ 15:04:26 #244
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_210058480
De PLUS heeft hier zowel met als zonder de saladebar carpaccio-boxen.

Mijn uk is er fan van
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_210058504
quote:
0s.gif Op donderdag 27 juli 2023 14:49 schreef fietsie het volgende:
Ik eet geen brood meer, en ik mis het niet.
Als ik ooit spontaan coeliakie zou ontwikkelen dan ga ik pizza meer missen dan brood :P
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_210058513
Ik eet juist meer vlees op brood dan bij het avondeten. Vooral filet americain of serranoham van de slager hier, maar dat is ook niet elke dag. Dat kan ook te maken hebben met dat mijn avondeten de laatste weken vooral bestond uit blikje doperwtjes en worteltjes met brood of bij een goede dag rijst of aardappelkroketjes of zo. In mn HelloFresh Box heb ik een mix nu. Japanse stijl bowl met kipgehaktballetjes, snelle burritobowl met gehaktballetjes en gewokte noodles met kipdijreepjes in teriyaki met vlees/kip. Parelcouscoussalade met avocadodip en witte kaas, tofubowl met pindasaus en paksoi en pompoen-pindasoep met gekookt ei zonder vlees.
pi_210058514
quote:
1s.gif Op donderdag 27 juli 2023 14:49 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ondertussen staan de eerste twee potten met augurken in de kast. Ik heb dit jaar de fut om dagelijks de plant te bekijken dus heb nu ipv grote vruchten ook cornichons O+
Inmaak op azijn of ferment? :)
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_210058529
Mijn salamikind is ook dol op alle soorten peulvruchten, wij eten echt veel kikkerewten, bonen en linzen. En hij eet ook graag tofu, het liefst gekruide tofureepjes van de ah, maar niet-voorbewerkte tofu is ook prima. Ik heb ook vriendinnen met kinderen die enorm miemelen als er geen vlees bij de maaltijd is maar hoewel mijn kind ook graag miemelt, doet hij dat niet daarover. Ik heb van ganser harte dat de baby straks ook van peulvruchten gaat houden, anders kom ik culinair wel in de knel :X

Die baby mag binnenkort met hapjes gaan beginnen (dat mag eigenlijk nu al maar we hebben geen haast) en daar verheug ik me wel op O+ In tegenstelling tot 11 jaar geleden zijn er enorm veel instagram-accounts met babyrecepten waar het algoritme me voortdurend mee om de oren smijt, dus inspiratie te over *O* Ikheb ook nul behoefte hem de komende maanden vlees te voeren trouwens.
I'm not troubled or sad, I'm just ready for bed.
  donderdag 27 juli 2023 @ 15:11:29 #249
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_210058537
Mijn augurkenplant heb ik recent van de kas naar de volle grond verbannen, en moet nog wennen.
Voordeel is dat ie daardoor niet tegelijk met de komkommer oogstrijp is :)
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_210058539
quote:
0s.gif Op donderdag 27 juli 2023 13:59 schreef Tuindier het volgende:
Wij eten dus plantaardig. Begonnen als experiment tijdens corona, maar eigenlijk bevalt het prima.
Thuis vrij strikt, buiten deur zoveel mogelijk (maar in ieder geval vegetarisch) en bij mijn schoonouders om het vlees heen :+. Die laatsten gaan echt niks meer absorberen qua kennis mbt vega eten.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Tbh als ik zou moeten minderen met mijn suiker (of nouja, wie hou ik voor de gek: als iemand mij ooit zou zeggen dat ik moet minderen met mijn suiker :') ) dan zou dat niet bij mijn toetje zijn maar elders in mijn dieet.
La derecha oprime, la izquierda libera
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')