Ja, maar dan wel carpaccio, niet de halve saladebar er ook nog bijquote:
Maar wel de truffelmayo en pijnboompitten.quote:Op donderdag 27 juli 2023 15:02 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Ja, maar dan wel carpaccio, niet de halve saladebar er ook nog bij
Mijn moeder eet inmiddels ook vrijwel volledig vegetarisch. Mijn vader weet ik niet precies, ik denk 50/50. Hij kookt in ieder geval nooit aardappelen/groente/vlees.quote:Op donderdag 27 juli 2023 14:11 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ik denk dat mijn ouders zelden een dag in hun leven hebben gehad dat E geen vlees, vis of kip aten. Misschien wel nooit.
Als ik ooit spontaan coeliakie zou ontwikkelen dan ga ik pizza meer missen dan broodquote:Op donderdag 27 juli 2023 14:49 schreef fietsie het volgende:
Ik eet geen brood meer, en ik mis het niet.
Inmaak op azijn of ferment?quote:Op donderdag 27 juli 2023 14:49 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ondertussen staan de eerste twee potten met augurken in de kast. Ik heb dit jaar de fut om dagelijks de plant te bekijken dus heb nu ipv grote vruchten ook cornichons
quote:Op donderdag 27 juli 2023 13:59 schreef Tuindier het volgende:
Wij eten dus plantaardig. Begonnen als experiment tijdens corona, maar eigenlijk bevalt het prima.
Thuis vrij strikt, buiten deur zoveel mogelijk (maar in ieder geval vegetarisch) en bij mijn schoonouders om het vlees heen. Die laatsten gaan echt niks meer absorberen qua kennis mbt vega eten.
Tbh als ik zou moeten minderen met mijn suiker (of nouja, wie hou ik voor de gek: als iemand mij ooit zou zeggen dat ik moet minderen met mijn suikerSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.) dan zou dat niet bij mijn toetje zijn maar elders in mijn dieet.
La derecha oprime, la izquierda libera
Wanneer hier de vriezers leeg zijn ga ik ook weer meer naar het natuurcentrum. Daar hebben ze ook het vlees van hun eigen dieren (2 kinderboerderijen, koeien die in Sonsbeekpark lopen etc). En op de markt is een goede slager met biologisch vlees.quote:Op donderdag 27 juli 2023 15:25 schreef fietsie het volgende:
Ik haal tegenwoordig kip en speklapjes bij een boer die zelf fokt en dan laat slachten op kleinschalige basis.
De kippen zijn dus ouder (en groter) dan supermarktkuikens, en het varkensvlees komt geen water uit tijdens de bereiding..
Al geproefd? Ik vind 'm lekker!quote:Op woensdag 26 juli 2023 11:40 schreef junkiesietze het volgende:
Heeft iemand die paarse what the fanta al geproeft?
Ik heb het wel gekocht maar durf het niet te proeven omdat het er zo chemisch uitziet.
Vooraf klaarmaken? Dan zou ik voor caponata gaan. Ook warm lekker met feta er over (maar kan ook zonder), en brood erbij.quote:Op donderdag 27 juli 2023 15:49 schreef Barreltje het volgende:
nu het toch over vegetarisch gaat ..
wij hebben binnenkort een housewarmings feestje waar bij we een varken aan het spit gooien![]()
uiteraard zijn er ook mensen die geen varken/ vlees/ dieren eten, dus ben ik op zoek naar 1 of 2 vegetarisch/ vegan gerechten die ik kan serveren.. voor zo'n 10 mensen.. iets wat makkelijk is , want de keuken wordt redelijk overgenomen door de voorbereidingen voor de andere 50 (vleesetende) personen
Iets in dezelfde sfeer / bbq / ... Of gewoon iets?quote:Op donderdag 27 juli 2023 15:49 schreef Barreltje het volgende:
nu het toch over vegetarisch gaat ..
wij hebben binnenkort een housewarmings feestje waar bij we een varken aan het spit gooien![]()
uiteraard zijn er ook mensen die geen varken/ vlees/ dieren eten, dus ben ik op zoek naar 1 of 2 vegetarisch/ vegan gerechten die ik kan serveren.. voor zo'n 10 mensen.. iets wat makkelijk is , want de keuken wordt redelijk overgenomen door de voorbereidingen voor de andere 50 (vleesetende) personen
BBQ kan wel, maar in dit land zijn ze niet zo geavanceerd met vleesvervangers etc en al helemaal niet voor op de BBQquote:Op donderdag 27 juli 2023 16:07 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Iets in dezelfde sfeer / bbq / ... Of gewoon iets?
In een kookboek dat wij hebben staat een fantastisch recept met een flespompoen die je vult met kruiden en inpakt als een soort kalkoen. Die gaat vervolgens in de oven. Maar het is geen gemakkelijk recept en dat is ook de reden dat ik dit nog nooit zelf heb gemaakt. Maar het intrigeert me wel!quote:Op donderdag 27 juli 2023 16:10 schreef Barreltje het volgende:
[..]
BBQ kan wel, maar in dit land zijn ze niet zo geavanceerd met vleesvervangers etc en al helemaal niet voor op de BBQ
Ik heb vorig jaar op de smoker niet en bloemkool behandeld alsof het pork butt was, en dat werd echt super lekker. Maar wel een hele dag werk aan.quote:Op donderdag 27 juli 2023 16:14 schreef Phaidra het volgende:
[..]
In een kookboek dat wij hebben staat een fantastisch recept met een flespompoen die je vult met kruiden en inpakt als een soort kalkoen. Die gaat vervolgens in de oven. Maar het is geen gemakkelijk recept en dat is ook de reden dat ik dit nog nooit zelf heb gemaakt. Maar het intrigeert me wel!
Paddestoelen? Champignons marineren in la Chinata, knoflook, en op het laatst glaze met appelstroop en azijn? Ik bedenk maar iets hoor.quote:Op donderdag 27 juli 2023 16:10 schreef Barreltje het volgende:
[..]
BBQ kan wel, maar in dit land zijn ze niet zo geavanceerd met vleesvervangers etc en al helemaal niet voor op de BBQ
Volgens mij heeft @Tele6 die ooit eens gemaaktquote:Op donderdag 27 juli 2023 16:14 schreef Phaidra het volgende:
[..]
In een kookboek dat wij hebben staat een fantastisch recept met een flespompoen die je vult met kruiden en inpakt als een soort kalkoen. Die gaat vervolgens in de oven. Maar het is geen gemakkelijk recept en dat is ook de reden dat ik dit nog nooit zelf heb gemaakt. Maar het intrigeert me wel!
Heb je de vegan kebab van Noma gezien, op basis van knolselderij?quote:Op donderdag 27 juli 2023 16:19 schreef fietsie het volgende:
Ik grill nog wel eens een hele selderijknol op de BBQ; indirecte hitte, olijfolie en zout.
oeh ja of portobello gevuld met (blauwe) kaasquote:Op donderdag 27 juli 2023 16:20 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Paddestoelen? Champignons marineren in la Chinata, knoflook, en op het laatst glaze met appelstroop en azijn? Ik bedenk maar iets hoor.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Elk nadeel hep ze voordeel.
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |