Wanneer hier de vriezers leeg zijn ga ik ook weer meer naar het natuurcentrum. Daar hebben ze ook het vlees van hun eigen dieren (2 kinderboerderijen, koeien die in Sonsbeekpark lopen etc). En op de markt is een goede slager met biologisch vlees.quote:Op donderdag 27 juli 2023 15:25 schreef fietsie het volgende:
Ik haal tegenwoordig kip en speklapjes bij een boer die zelf fokt en dan laat slachten op kleinschalige basis.
De kippen zijn dus ouder (en groter) dan supermarktkuikens, en het varkensvlees komt geen water uit tijdens de bereiding..
Al geproefd? Ik vind 'm lekker!quote:Op woensdag 26 juli 2023 11:40 schreef junkiesietze het volgende:
Heeft iemand die paarse what the fanta al geproeft?
Ik heb het wel gekocht maar durf het niet te proeven omdat het er zo chemisch uitziet.
Vooraf klaarmaken? Dan zou ik voor caponata gaan. Ook warm lekker met feta er over (maar kan ook zonder), en brood erbij.quote:Op donderdag 27 juli 2023 15:49 schreef Barreltje het volgende:
nu het toch over vegetarisch gaat ..
wij hebben binnenkort een housewarmings feestje waar bij we een varken aan het spit gooien![]()
uiteraard zijn er ook mensen die geen varken/ vlees/ dieren eten, dus ben ik op zoek naar 1 of 2 vegetarisch/ vegan gerechten die ik kan serveren.. voor zo'n 10 mensen.. iets wat makkelijk is , want de keuken wordt redelijk overgenomen door de voorbereidingen voor de andere 50 (vleesetende) personen
Iets in dezelfde sfeer / bbq / ... Of gewoon iets?quote:Op donderdag 27 juli 2023 15:49 schreef Barreltje het volgende:
nu het toch over vegetarisch gaat ..
wij hebben binnenkort een housewarmings feestje waar bij we een varken aan het spit gooien![]()
uiteraard zijn er ook mensen die geen varken/ vlees/ dieren eten, dus ben ik op zoek naar 1 of 2 vegetarisch/ vegan gerechten die ik kan serveren.. voor zo'n 10 mensen.. iets wat makkelijk is , want de keuken wordt redelijk overgenomen door de voorbereidingen voor de andere 50 (vleesetende) personen
BBQ kan wel, maar in dit land zijn ze niet zo geavanceerd met vleesvervangers etc en al helemaal niet voor op de BBQquote:Op donderdag 27 juli 2023 16:07 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Iets in dezelfde sfeer / bbq / ... Of gewoon iets?
In een kookboek dat wij hebben staat een fantastisch recept met een flespompoen die je vult met kruiden en inpakt als een soort kalkoen. Die gaat vervolgens in de oven. Maar het is geen gemakkelijk recept en dat is ook de reden dat ik dit nog nooit zelf heb gemaakt. Maar het intrigeert me wel!quote:Op donderdag 27 juli 2023 16:10 schreef Barreltje het volgende:
[..]
BBQ kan wel, maar in dit land zijn ze niet zo geavanceerd met vleesvervangers etc en al helemaal niet voor op de BBQ
Ik heb vorig jaar op de smoker niet en bloemkool behandeld alsof het pork butt was, en dat werd echt super lekker. Maar wel een hele dag werk aan.quote:Op donderdag 27 juli 2023 16:14 schreef Phaidra het volgende:
[..]
In een kookboek dat wij hebben staat een fantastisch recept met een flespompoen die je vult met kruiden en inpakt als een soort kalkoen. Die gaat vervolgens in de oven. Maar het is geen gemakkelijk recept en dat is ook de reden dat ik dit nog nooit zelf heb gemaakt. Maar het intrigeert me wel!
Paddestoelen? Champignons marineren in la Chinata, knoflook, en op het laatst glaze met appelstroop en azijn? Ik bedenk maar iets hoor.quote:Op donderdag 27 juli 2023 16:10 schreef Barreltje het volgende:
[..]
BBQ kan wel, maar in dit land zijn ze niet zo geavanceerd met vleesvervangers etc en al helemaal niet voor op de BBQ
Volgens mij heeft @Tele6 die ooit eens gemaaktquote:Op donderdag 27 juli 2023 16:14 schreef Phaidra het volgende:
[..]
In een kookboek dat wij hebben staat een fantastisch recept met een flespompoen die je vult met kruiden en inpakt als een soort kalkoen. Die gaat vervolgens in de oven. Maar het is geen gemakkelijk recept en dat is ook de reden dat ik dit nog nooit zelf heb gemaakt. Maar het intrigeert me wel!
Heb je de vegan kebab van Noma gezien, op basis van knolselderij?quote:Op donderdag 27 juli 2023 16:19 schreef fietsie het volgende:
Ik grill nog wel eens een hele selderijknol op de BBQ; indirecte hitte, olijfolie en zout.
oeh ja of portobello gevuld met (blauwe) kaasquote:Op donderdag 27 juli 2023 16:20 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Paddestoelen? Champignons marineren in la Chinata, knoflook, en op het laatst glaze met appelstroop en azijn? Ik bedenk maar iets hoor.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Elk nadeel hep ze voordeel.
Ik ga ff kijkenquote:
Doe vooral eens met blauwe kaas en crispy chili oil.quote:Op donderdag 27 juli 2023 16:22 schreef gcjoel het volgende:
[..]
oeh ja of portobello gevuld met (blauwe) kaas
Goed idee!quote:Op donderdag 27 juli 2023 16:26 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Doe vooral eens met blauwe kaas en crispy chili oil.
quote:Op donderdag 27 juli 2023 16:24 schreef Blues het volgende:
Gatsie.Oef. Wel heel erg fijn dat hij nu zo snel terecht kan. Je wilt toch wel graag weten waar je aan toe bent.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Elk nadeel hep ze voordeel."Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |