Ik denk dat ik dat niet kan, 50 km wandelen. En als ik dan zie wat voor mensen dat dan wel doen, dan vraag ik me af waarom ik denk dat ik dat niet kanquote:Op zaterdag 22 juli 2023 10:39 schreef MadMaster het volgende:
Als je sommige mensen ziet lopen tijdens de Vierdaagse, dan is het een wonder dat ze de finish halen:
- Zwaar overhangend naar 1 zijde (links/rechts) vanuit de heupen, alsof ze geen evenwicht meer hebben;
- Zwaar voorovergebogen, alsof ze in elke stap 'vallen';
- Minimale schuifelstapjes, waarbij ze hun voeten nauwelijks optillen;
- Voeten helemaal naar buiten gedraaid, om kennelijk hun voorvoet te ontlasten.
Eén persoon heb ik zijdelings zien lopen, geen idee wat daar het voordeel van is…
Daarentegen zie je ook heel veel mensen voor wie het kennelijk niet uitmaakt hoeveel ze lopen en hoeveel kilometers ze er al op hebben zitten, die lopen alsof ze even een broodje bij de bakker gaan halen…
quote:Op zaterdag 22 juli 2023 14:26 schreef Blues het volgende:
Doet me denken aan het opruimen van mijn moeders kamer (in aanleunzorgflat) na haar overlijden.
Allemaal potjes bakjes dingetjes met restjes (soms vér) over de datum in de koelkast en keukenkastjes.
Ze had laatste weken/maanden heel veel last van haar maag.. toen we dat allemaal aantroffen wisten we waarom
Ik heb niemand achterstevoren zien lopen, maar ik kan me voorstellen dat je op een gegeven moment niet meer weet hoe je moet lopen…quote:Op zaterdag 22 juli 2023 14:54 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ik denk dat ik dat niet kan, 50 km wandelen. En als ik dan zie wat voor mensen dat dan wel doen, dan vraag ik me af waarom ik denk dat ik dat niet kan![]()
Wel ooit bij een wandel 2-daagse in Luxemburg zulke enorme blaren op mijn voorvoeten gekregen (van heuvels naar beneden lopen, had ik niet echt getraind op de hoogvlakte van Drenthe) dat ik hele stukken achteruit heb gelopen om dat te ontlastenDus ik was dan ook zo'n mafkees die raar liep, maar het had een reden.
Voedselvergiftiging komt echt best vaak voor (oh, ik heb plots diarree - dat idee). En als je dan oud bent dan is het ook nog wel eens dodelijkquote:Op zaterdag 22 juli 2023 15:10 schreef Myraela het volgende:
We hebben hier de keuken van schoonvader ook flink leeggetrokken met producten die ver over de datum waren. Maar vooral producten die ooit gekocht waren en overduidelijk nooit gebruikt zouden worden.
Al zijn er soms ook dingen waar ik toch een beetje voedselangst van krijg. Zo ligt er nu bijvoorbeeld een rolletje ossenworst, open gesneden en gewoon met de hele open kant los in de koelkast. Ik word er een beetje nerveus van als je dat niet afdekt.Of laatst had hij een tartaartje ontdooid en nog een aantal dagen in de koelkast in een zakje laten liggen.
Ik denk meer mensen het jiet dan wel kunnen. Sterker nog ik denk dat de gemiddelde nederlander het na 15km echt wel zwaar krijgt.quote:Op zaterdag 22 juli 2023 14:54 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ik denk dat ik dat niet kan, 50 km wandelen. En als ik dan zie wat voor mensen dat dan wel doen, dan vraag ik me af waarom ik denk dat ik dat niet kan![]()
.
Ik denk dat je dat met wat training heel erg prima zou kunnen iddquote:Op zaterdag 22 juli 2023 14:54 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ik denk dat ik dat niet kan, 50 km wandelen. En als ik dan zie wat voor mensen dat dan wel doen, dan vraag ik me af waarom ik denk dat ik dat niet kan![]()
Wel ooit bij een wandel 2-daagse in Luxemburg zulke enorme blaren op mijn voorvoeten gekregen (van heuvels naar beneden lopen, had ik niet echt getraind op de hoogvlakte van Drenthe) dat ik hele stukken achteruit heb gelopen om dat te ontlastenDus ik was dan ook zo'n mafkees die raar liep, maar het had een reden.
Uhhhquote:Op zaterdag 22 juli 2023 15:28 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Killing voor planten als Lavendel.
Daar kan je gelijk in hebbenquote:Op zaterdag 22 juli 2023 15:55 schreef Vanyel het volgende:
[..]
Uhhh
Nee.
Misschien ben je in de war met boomschors.
Houtsnippers zijn prima voor lavendel.
Fundamenteel verschil tussen die producten. Schors wordt leuk gemarket, maar heeft weinig positieve eigenschappen voor een tuin. Snippers hebben minder marketing, maar voegen daadwerkelijk iets toe.quote:
Schors kan je ook gebruiken om te looienquote:Op zaterdag 22 juli 2023 16:03 schreef Vanyel het volgende:
[..]
Fundamenteel verschil tussen die producten. Schors wordt leuk gemarket, maar heeft weinig positieve eigenschappen voor een tuin. Snippers hebben minder marketing, maar voegen daadwerkelijk iets toe.
Snippers kun je ook voor andere dingen duur vermarkten, als biobrandstof of grondstof voor spaanplaat ofzo. Schors heeft misschien geen nuttige toepassingen dus gooi je er wat marketing tegenaanquote:Op zaterdag 22 juli 2023 16:03 schreef Vanyel het volgende:
[..]
Fundamenteel verschil tussen die producten. Schors wordt leuk gemarket, maar heeft weinig positieve eigenschappen voor een tuin. Snippers hebben minder marketing, maar voegen daadwerkelijk iets toe.
quote:Op zaterdag 22 juli 2023 13:19 schreef Tele6 het volgende:
Lekker bezig @:vlindertje89![]()
Twijfelen over of eten nog goed is kan zo'n mindfuck zijn. Harig=duidelijk maar "ruikt een beetje vreemd" is zo lastig te beoordelen. Goed dat je er gewoon voor bent gegaan zou ik zeggen
Oke je spoiler gaat me wel een paar stappen te verSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.maar fijn dat je nog leeft haha!
Zou dit aagje ook een linkje mogen?quote:Op vrijdag 21 juli 2023 19:08 schreef Memento-Mori het volgende:
Wat 'n prestatie @:Tele6![]()
Ons bod op n huis is geaccepteerd
Deze en botulisme. Het aantal botulismerecepten dat je op social media voorbij ziet komenquote:Op zaterdag 22 juli 2023 15:27 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Toch krijg je de meest gemene voedselvergiftiging van Rijst en Pasta,
https://nl.wikipedia.org/wiki/Bacillus_cereus
Reden waarom je, als je bv bolognaisesaus over hebt deze beter apart kan bewaren en verse pasta kan koken.
Vraag gezien. Maar geen antwoord.quote:Op vrijdag 21 juli 2023 22:21 schreef MadMaster het volgende:
@:jan_onderwater of @:z80, hebben jullie een antwoord op mijn vraag in post 65?
Al wordt vlees vaak wel te angstig behandeld, daar kom je met je ogen en neus nog een heel eind.quote:Op zaterdag 22 juli 2023 15:15 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Voedselvergiftiging komt echt best vaak voor (oh, ik heb plots diarree - dat idee). En als je dan oud bent dan is het ook nog wel eens dodelijk![]()
(na een korte search: 'tientallen' per jaar in Nederland, ca. 3000 per jaar in de VS, 420.000 per jaar wereldwijd volgens de WHO)
Ja en zo blijf je bezig. Als ik m'n hummus na 3 dagen weg moet gooien, blijf ik hummus kopen en weggooien. De hoeveelheid vermijdbare voedselverspilling vs de kans dat ik er ziek van word... ik doe een andere afweging hier.quote:Op zaterdag 22 juli 2023 17:53 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Al wordt vlees vaak wel te angstig behandeld, daar kom je met je ogen en neus nog een heel eind.
Ongewassen groente (of onverhit meel, rauw koekjesdeeg) kunnen salmonella en e-coli geven, je drie dagen oude hummus Bacillus cereus of botulisme.
Je koekjesdeeg geeft je eerder salmonella via vogelpoep op de tarweplant dan via het ei dat er in zit.
quote:Op zaterdag 22 juli 2023 13:19 schreef Tele6 het volgende:
Lekker bezig @:vlindertje89![]()
Twijfelen over of eten nog goed is kan zo'n mindfuck zijn. Harig=duidelijk maar "ruikt een beetje vreemd" is zo lastig te beoordelen. Goed dat je er gewoon voor bent gegaan zou ik zeggen
Schimmel gaat je meestal geen acute voedselvergiftiging opleveren, maar kan bijvoorbeeld hele forse leverschade opleveren.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Liever nieuwe yoghurt kopen dan leverkanker over tien jaar lijkt mij.La derecha oprime, la izquierda libera
Helemaal niet beroerd. Alleen moet je de verkeersregels kennen. En die zijn in dit geval het zelfde.quote:Op vrijdag 21 juli 2023 22:32 schreef MadMaster het volgende:
Dank heren, maar geen ervaring met Google Maps wat dat betreft?
In Google Maps via Android Auto verdwijnt dat dus bij mij uit beeld.
Aangezien de snelheid op de binnenwegen van Duitsland nogal vaak veranderd (50/60/70/80/100) en het vaak beroerd aangegeven wordt, is dat strontirritant…
Gekocht in de winkel volgen wat op de hummus staat. Kan zijn dat het fors verzuurd is (e300/e330). Maar zelf gemaakt echt nul risico meenemen.quote:Op zaterdag 22 juli 2023 17:57 schreef Tele6 het volgende:
[..]
Ja en zo blijf je bezig. Als ik m'n hummus na 3 dagen weg moet gooien, blijf ik hummus kopen en weggooien. De hoeveelheid vermijdbare voedselverspilling vs de kans dat ik er ziek van word... ik doe een andere afweging hier.
M'n groenten was ik wel en ik eet m'n koekjes gebakken. Dat is de moeite wel waard. Maar hummus na 3 dagen weggooien?
Inderdaad, meestal wijst het zich vanzelf.quote:Op zaterdag 22 juli 2023 17:58 schreef z80 het volgende:
[..]
Helemaal niet beroerd. Alleen moet je de verkeersregels kennen. En die zijn in dit geval het zelfde.
Bord niet herhaald na een zijweg of kruising dan zijn alle beperkingen vervalen. Er is slechts 1 uitzondering hierop. En dat is een zone.
Verder binnen de kom 50, daar buiten 100. En bij zijwegen/kruisingen vaak 70.
En ik gebruik geen maps. Dat kreng heeft altijd een data verbinding nodig.
Knoflookolie,quote:Op zaterdag 22 juli 2023 17:48 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Deze en botulisme. Het aantal botulismerecepten dat je op social media voorbij ziet komen
De laatste trend onder Russische roulette is onvoldoende verhitte chili olie.
Mijn ervaring qua verkeersborden en snelheden is anders, maar so be it…quote:Op zaterdag 22 juli 2023 17:58 schreef z80 het volgende:
[..]
Helemaal niet beroerd. Alleen moet je de verkeersregels kennen. En die zijn in dit geval het zelfde.
Bord niet herhaald na een zijweg of kruising dan zijn alle beperkingen vervalen. Er is slechts 1 uitzondering hierop. En dat is een zone.
Verder binnen de kom 50, daar buiten 100. En bij zijwegen/kruisingen vaak 70.
Je kan kaarten downloaden op je telefoon en dan heb je alleen nog een GPS verbinding nodig.quote:En ik gebruik geen maps. Dat kreng heeft altijd een data verbinding nodig.
Foodblogger met meer dan een kwart miljoen volgers. Chili, knoflook, specerijen en olie op 80 graden lang in de oven. "Wat ik niet gelijk gebruik, gaat de komende maanden over de salade!"quote:Op zaterdag 22 juli 2023 18:10 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Knoflookolie,
Ja, je doet gewoon knoflook in olie, hihihihi
En als je ook op kookfora wat over dit soort dingen schrijft dan meent iedere Miep Braakgraag dat ze het altijd al zo deden.
Daarom is half Azië ook ziek? Eten rijst per kilo. Laten dat spul gewoon buiten afkoelen om de volgende dag weer op te bakken.quote:Op zaterdag 22 juli 2023 15:27 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Toch krijg je de meest gemene voedselvergiftiging van Rijst en Pasta,
https://nl.wikipedia.org/wiki/Bacillus_cereus
Reden waarom je, als je bv bolognaisesaus over hebt deze beter apart kan bewaren en verse pasta kan koken.
Niet de zelfmaak knoflook olie?quote:Op zaterdag 22 juli 2023 17:48 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Deze en botulisme. Het aantal botulismerecepten dat je op social media voorbij ziet komen
De laatste trend onder Russische roulette is onvoldoende verhitte chili olie.
Als je denkt dat dit een goed idee is, ga vooral je gang.quote:Op zaterdag 22 juli 2023 18:25 schreef z80 het volgende:
[..]
Daarom is half Azië ook ziek? Eten rijst per kilo. Laten dat spul gewoon buiten afkoelen om de volgende dag weer op te bakken.
quote:Op zaterdag 22 juli 2023 17:53 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Al wordt vlees vaak wel te angstig behandeld, daar kom je met je ogen en neus nog een heel eind.
Ongewassen groente (of onverhit meel, rauw koekjesdeeg) kunnen salmonella en e-coli geven, je drie dagen oude hummus Bacillus cereus of botulisme.
Je koekjesdeeg geeft je eerder salmonella via vogelpoep op de tarweplant dan via het ei dat er in zit.
Kopen?quote:Op zaterdag 22 juli 2023 17:57 schreef Tele6 het volgende:
[..]
Ja en zo blijf je bezig. Als ik m'n hummus na 3 dagen weg moet gooien, blijf ik hummus kopen en weggooien. De hoeveelheid vermijdbare voedselverspilling vs de kans dat ik er ziek van word... ik doe een andere afweging hier.
En als ik er zelf een dikke citroen in mik?quote:Op zaterdag 22 juli 2023 17:59 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Gekocht in de winkel volgen wat op de hummus staat. Kan zijn dat het fors verzuurd is (e300/e330). Maar zelf gemaakt echt nul risico meenemen.
Als wij een catering doen voor de activisten en mensen willen restjes meenemen aan het eind, dan tief ik de hummus een half uurtje voor het einde de prullenbak in. Zit er niet op te wachten dat mensen voor een beetje gratis hummus hun middenrif gaan botox'en.
Google leert dat 20 minuten op 80 genoeg moet zijn om je knoflook onschadelijk te maken.quote:Op zaterdag 22 juli 2023 18:22 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Foodblogger met meer dan een kwart miljoen volgers. Chili, knoflook, specerijen en olie op 80 graden lang in de oven. "Wat ik niet gelijk gebruik, gaat de komende maanden over de salade!"
Bacteriën dood, endosporen niet en juist veel aanwezig.quote:Op zaterdag 22 juli 2023 19:10 schreef Vanyel het volgende:
[..]
Google leert dat 20 minuten op 80 genoeg moet zijn om je knoflook onschadelijk te maken.
Dat niet correct?
Waarom zegt de Libelle dat dan?![]()
Alleen maar goed voor de lijnquote:Op zaterdag 22 juli 2023 19:43 schreef Vanyel het volgende:
Nu wil ik griesmeelpap. En wil ik door de doemprofeten die van dinsdag niet meer opeten. Moet ik zo alsnog de keuken in![]()
pH van 4.6 of lager. Met citroen gaat dat fors zuur smaken, met een potje citroenzuur haal je dat zonder de smaak te zuur te krijgen.quote:Op zaterdag 22 juli 2023 19:02 schreef Vanyel het volgende:
[..]
En als ik er zelf een dikke citroen in mik?
Wat moet ik daaaaan doooeeennn?quote:Op zaterdag 22 juli 2023 19:45 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Bacteriën dood, endosporen niet en juist veel aanwezig.
Ja nee bah.quote:Op zaterdag 22 juli 2023 19:46 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
pH van 4.6 of lager. Met citroen gaat dat fors zuur smaken, met een potje citroenzuur haal je dat zonder de smaak te zuur te krijgen.
Ik vind de hummus uit de supermarkt heel acceptabel smaken, en vind zelf maken te veel moeite. (afwas)quote:
quote:Op zaterdag 22 juli 2023 20:35 schreef Blues het volgende:
Gastvrouw @:sigme![]()
Behalve de rijstepap met gember![]()
Welk bier is dat van 2,7% ?
Hoe is het nu met kuit en heup?quote:Op zaterdag 22 juli 2023 20:21 schreef Tele6 het volgende:
[..]
Ik vind de hummus uit de supermarkt heel acceptabel smaken, en vind zelf maken te veel moeite. (afwas)
Al helemaal als je de zelfgemaakte hummus echt mooi glad wilt krijgen. Ik heb alleen een staafmixer en echt mooi wordt het dan niet.
Plus dat ik dan de zelfgemaakte in zou moeten vriezen denk ik, want die wordt idd wel heel snel harig.
Een mooie kleur blauw?quote:Op zaterdag 22 juli 2023 20:46 schreef z80 het volgende:
Welke kleur overhemd kan in combinatie met een zwarte pantalon en zwarte schoenen?
Wit/crème weet ik. Maar de vraag was meer kleur in de kleding.
Oe lijkt me ook prima!quote:Op zaterdag 22 juli 2023 21:14 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Als je een licht zomerbier wilt, probeer ook eens een Berliner Weisse
[ afbeelding ]
Een zuurbier, met melkzuurfermentatie, 3% alcohol en een frisse, karnemelk achtige rinsheid.
Blauw overhemd heb ik. Morgen even kijken of ik deze net genoeg vind.quote:
Kuit en heup zijn pijnlijk maar vooral stijf/spierpijn en niet meer die rare stroomstootachtige pijn dus dat gaat denk ik de goede kant op.quote:Op zaterdag 22 juli 2023 20:58 schreef sigme het volgende:
[..]
Hoe is het nu met kuit en heup?
Indrukwekkende prestatie hoor, en het was leuk je verslag te lezen.
quote:Op zaterdag 22 juli 2023 15:27 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Toch krijg je de meest gemene voedselvergiftiging van Rijst en Pasta,
https://nl.wikipedia.org/wiki/Bacillus_cereus
Reden waarom je, als je bv bolognaisesaus over hebt deze beter apart kan bewaren en verse pasta kan koken.
Mogelijk ietwat domme vraag, maar als ik gerecht met rijst meteen voor meer dagen wil koken en dan invriezen, dan kan ik neem ik aan wel gewoon de extra porties laten afkoelen en dan in bakjes de vriezer in? En dan ontdooien in de koelkast?quote:Op zaterdag 22 juli 2023 17:48 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Deze en botulisme. Het aantal botulismerecepten dat je op social media voorbij ziet komen
De laatste trend onder Russische roulette is onvoldoende verhitte chili olie.
Eventueel kijken of je je stokjes in een andere grip meer kracht kan laten uitoefenenquote:Op zaterdag 22 juli 2023 21:24 schreef Tele6 het volgende:
Verder, olijven met stokjes eten gaat uitstekend maar verse ananasstukjes niet (glibberig). Maar als ik eraan begin maak ik het ook af dus ik ben nog aan het stoeien met de ananas.
Meer kracht lijkt te leiden tot verdere ananaslancering. Dit leidt dan weer tot een plakkerige situatie.quote:Op zaterdag 22 juli 2023 21:26 schreef fietsie het volgende:
[..]
Eventueel kijken of je je stokjes in een andere grip meer kracht kan laten uitoefenen
Ja ik snap je struggle;; een van mijn favoriete bij-gerechtjes bij de sushi boer in Sneek is hun gefrituurde kip in zoete ananassaus. Met stukjes week geworden ananasquote:Op zaterdag 22 juli 2023 21:27 schreef Tele6 het volgende:
[..]
Meer kracht lijkt te leiden tot verdere ananaslancering. Dit leidt dan weer tot een plakkerige situatie.
Het helpt als ik de ananas niet in de richting pak waarin hij smaller wordt maar in de richting waarin het stukje recht is. Als je snapt wat ik bedoel
quote:Op zaterdag 22 juli 2023 21:19 schreef z80 het volgende:
Blauw overhemd heb ik. Morgen even kijken of ik deze net genoeg vind.
Ik doe portiebakjes in een gootsteen koud water zetten voor een tijdje, daarna in koelkast, daarna in vriezer.quote:Op zaterdag 22 juli 2023 21:24 schreef vlindertje89 het volgende:
[..]
[..]
Mogelijk ietwat domme vraag, maar als ik gerecht met rijst meteen voor meer dagen wil koken en dan invriezen, dan kan ik neem ik aan wel gewoon de extra porties laten afkoelen en dan in bakjes de vriezer in? En dan ontdooien in de koelkast?
En deels gerelateerde vraag die ik ook voor jullie posts al had: hoe laat je eigenlijk je eten dan handig afkoelen? Want ze zeggen overal niet te lang op kamertemperatuur, maar nog warm in koelkast of vriezer stoppen ook niet goed. Gewoon in blijven roeren tot het zsm afgekoeld is dan ofzo? Of kan je het prima even uurtje ofzo laten staan en dan in vriezer mikken?
Oh, dat is slim! Had ik helemaal niet aan gedacht. Even katten buiten woonkamer opsluiten na koken en dan op die manier, goed idee.quote:Op zaterdag 22 juli 2023 21:29 schreef Tele6 het volgende:
[..]
Ik doe portiebakjes in een gootsteen koud water zetten voor een tijdje, daarna in koelkast, daarna in vriezer.
Ananas met stokjes pak je op de platte kant. En zonder veel kracht te zetten.quote:Op zaterdag 22 juli 2023 21:27 schreef Tele6 het volgende:
[..]
Meer kracht lijkt te leiden tot verdere ananaslancering. Dit leidt dan weer tot een plakkerige situatie.
Het helpt als ik de ananas niet in de richting pak waarin hij smaller wordt maar in de richting waarin het stukje recht is. Als je snapt wat ik bedoel
Dat kan ik me voorstellen iddquote:Op zaterdag 22 juli 2023 21:36 schreef z80 het volgende:
[..]
Ananas met stokjes pak je op de platte kant. En zonder veel kracht te zetten.
De ramp begint pas bij perzik uit blik.
quote:Op zaterdag 22 juli 2023 17:53 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Al wordt vlees vaak wel te angstig behandeld, daar kom je met je ogen en neus nog een heel eind.
Ongewassen groente (of onverhit meel, rauw koekjesdeeg) kunnen salmonella en e-coli geven, je drie dagen oude hummus Bacillus cereus of botulisme.
Je koekjesdeeg geeft je eerder salmonella via vogelpoep op de tarweplant dan via het ei dat er in zit.
Dat klinkt echt fantastisch! Ik wil ook wel bij jou komen logeren zoquote:Op zaterdag 22 juli 2023 19:38 schreef sigme het volgende:
Zo. Alle gasten zijn weer naar huis. Het waren weer drie supergezellige dagen.
Zij zorgen voor de gezelligheid, ik voor de catering. Het gezelschap varieerde wat in de loop van de dagen, we waren steeds met 6 en soms met 7 personen.
Woensdag had ik spanakopita gemaakt. Courgettesoep vooraf. Rijstepudding met gember uit de oven toe. Dat was een mooi makkelijke maaltijd, vegetarisch dus geen omkijken naar de een à twee vegetariërs in het gezelschap (een van die twee eet bij mij wel vlees, omdat ik precies weet wat voor vlees ik in de kuip heb).
Donderdag een langzaam gegaarde licht gepekelde procureur, geglaceerd met appelstroop/mosterdmengsel. Daarbij geglaceerde worteltjes, gestoofde venkel, gekookte tuinbonen (lees: alles uit het die dag opgehaalde groentepakket wat geschikt was). Met witte rijst. Voor de vegetariër gevulde eitjes.
Toe: watermeloen, slagroomijs, zelfgemaakt grapefruitcurd.
Vrijdag vooraf gele courgettesoep. Hoofd: buikspek met knapperige zwoerd, gemarineerd in ketjap, stemgember, knoflook. Daarbij broccoli met monchou en cashewnoten. Met aardappelgratin.
Toe het restant rijstepudding, opgebakken in roomboter, geserveerd met zelfgemaakte sinaasappeljam.
En natuurlijk donderdag, vrijdag & zaterdag ook ontbijt. Brood, gezouten boter, Amora, hele goede kaas, superlekkere ham, zelfgemaakte jammen. Ik bak een grote omelet, er zijn tomaatjes, lekker sap & lekkere melk.
Als afsluiter een zoet broodje.
Sloten koffie gezet en we hebben een krat of vier bier leeggedronken, waarvan een groot deel dat lichte bier (2,7%), wat mij echt uitstekend beviel.
Ik zet de pan met rijst in een bak met ijswater (water en ijsblokjes) en dan de koeling in als ik rijst voor Nasi maken wil. Maar waarom zou je rijst koken, en invriezen, dan ontdooien en weer opwarmen? Ik bedoel, gooi een kopje rijst in een steelpannetje, 2 kopjes kokend water erbij, aan de kook brengen en laag zetten, deksel erop, 10-15 minuten later heb je verse warme rijst.quote:Op zaterdag 22 juli 2023 21:24 schreef vlindertje89 het volgende:
[..]
[..]
Mogelijk ietwat domme vraag, maar als ik gerecht met rijst meteen voor meer dagen wil koken en dan invriezen, dan kan ik neem ik aan wel gewoon de extra porties laten afkoelen en dan in bakjes de vriezer in? En dan ontdooien in de koelkast?
En deels gerelateerde vraag die ik ook voor jullie posts al had: hoe laat je eigenlijk je eten dan handig afkoelen? Want ze zeggen overal niet te lang op kamertemperatuur, maar nog warm in koelkast of vriezer stoppen ook niet goed. Gewoon in blijven roeren tot het zsm afgekoeld is dan ofzo? Of kan je het prima even uurtje ofzo laten staan en dan in vriezer mikken?
quote:Op zaterdag 22 juli 2023 21:51 schreef Tele6 het volgende:
Waar ik tijdens de Vierdaagse trouwens achter kwam is dat vrachtwagens ook deuntjes kunnen toeteren![]()
![]()
![]()
We liepen op de brug naar Grave en alle auto's toeterden naar ons (sowieso deden ze dat overal -- het is alleen niet gelukt om treinen ook te laten toeteren) maar er was een vrachtwagen die Baby Shark naar ons toeterde
BABY SHARK TOETER
WAUW
Omdat op sommige dagen dát al te veel moeite / mentale ruimte kost.quote:Op zaterdag 22 juli 2023 21:53 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Ik zet de pan met rijst in een bak met ijswater (water en ijsblokjes) en dan de koeling in als ik rijst voor Nasi maken wil. Maar waarom zou je rijst koken, en invriezen, dan ontdooien en weer opwarmen? Ik bedoel, gooi een kopje rijst in een steelpannetje, 2 kopjes kokend water erbij, aan de kook brengen en laag zetten, deksel erop, 10-15 minuten later heb je verse warme rijst.
Gaaf hè!quote:Op zaterdag 22 juli 2023 21:51 schreef Tele6 het volgende:
Waar ik tijdens de Vierdaagse trouwens achter kwam is dat vrachtwagens ook deuntjes kunnen toeteren![]()
![]()
![]()
We liepen op de brug naar Grave en alle auto's toeterden naar ons (sowieso deden ze dat overal -- het is alleen niet gelukt om treinen ook te laten toeteren) maar er was een vrachtwagen die Baby Shark naar ons toeterde
BABY SHARK TOETER
WAUW
Boven de 140 is alles stuk. Maar wel op die temperatuur in je potje doen. Dus pasteuriseren in snelkookpan.quote:Op zaterdag 22 juli 2023 20:02 schreef Vanyel het volgende:
[..]
Wat moet ik daaaaan doooeeennn?
Ik doe de Ottolenghi olie bijvoorbeeld met stikveel knof maar dan is ie wel minimaal een half uur op 150 ofzo ipv 80.
Zeker geen domme vraag! Sneller koud meer beter. Niet te lang bewaren. Niet je rijst die toevallig over is later op de avond nog koelen. Het niet warm de koelkast in is vooral voor niet-gecirculeerde koelkasten een probleem omdat je heet vocht in je koeling krijgt, voor je eten is het wel beter te koelen als het heet is. Binnen drie dagen opeten, en zo snel mogelijk maar zeker niet de dag erna koelen / vriezenquote:Op zaterdag 22 juli 2023 21:24 schreef vlindertje89 het volgende:
[..]
[..]
Mogelijk ietwat domme vraag, maar als ik gerecht met rijst meteen voor meer dagen wil koken en dan invriezen, dan kan ik neem ik aan wel gewoon de extra porties laten afkoelen en dan in bakjes de vriezer in? En dan ontdooien in de koelkast?
En deels gerelateerde vraag die ik ook voor jullie posts al had: hoe laat je eigenlijk je eten dan handig afkoelen? Want ze zeggen overal niet te lang op kamertemperatuur, maar nog warm in koelkast of vriezer stoppen ook niet goed. Gewoon in blijven roeren tot het zsm afgekoeld is dan ofzo? Of kan je het prima even uurtje ofzo laten staan en dan in vriezer mikken?
Hmm, ik zou serieus eens naar je manier van leven kijken als je dit hebt. Lijkt me niet iets wat je lang gaat volhouden voor een serieuze burnout.quote:Op zaterdag 22 juli 2023 21:58 schreef Tele6 het volgende:
[..]
Omdat op sommige dagen dát al te veel moeite / mentale ruimte kost.
Ik kom thuis uit werk en ik wil iets in de magnetron schuiven.
Apart nog een pannetje rijst erbij aan moeten zetten betekent gegarandeerd overgekookte aangebrande rijst. Die je dan half van je fornuis en half uit je pan kan bikken.
Dat "aan de kook brengen en laag zetten" gedeelte doet het 'm. Erbij blijven en wakker blijven tot het kookt en dan laag zetten.
Vervolgens moet je in de gaten houden wanneer het klaar is en uit kan. Of een timer voor 10 min zetten en het dan maar gewoon uitzetten en zompige rijst eten.
Of ik zou magnetronrijst moeten doen of zo.
Tot nu toe zijn m'n teruggekoelde rijst- en pastakliekjes altijd goed gegaan.
Mini rijstkoker aanschaffen? Rijst afmeten, juiste hoeveelheid water er bij, aanzetten en wachten. Vaak zo rond de 20 minuten.quote:Op zaterdag 22 juli 2023 21:58 schreef Tele6 het volgende:
[..]
Omdat op sommige dagen dát al te veel moeite / mentale ruimte kost.
Ik kom thuis uit werk en ik wil iets in de magnetron schuiven.
Apart nog een pannetje rijst erbij aan moeten zetten betekent gegarandeerd overgekookte aangebrande rijst. Die je dan half van je fornuis en half uit je pan kan bikken.
Dat "aan de kook brengen en laag zetten" gedeelte doet het 'm. Erbij blijven en wakker blijven tot het kookt en dan laag zetten.
Vervolgens moet je in de gaten houden wanneer het klaar is en uit kan. Of een timer voor 10 min zetten en het dan maar gewoon uitzetten en zompige rijst eten.
Of ik zou magnetronrijst moeten doen of zo.
Tot nu toe zijn m'n teruggekoelde rijst- en pastakliekjes altijd goed gegaan.
Als je naast werk ook een sportief leven hebt. En alleen woont. Dan gaat eten koken een aantal dagen van de week op standje simpel en snel klaar. Daar brand je niet van op. Alleen de prio ligt ergens anders.quote:Op zaterdag 22 juli 2023 22:07 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Hmm, ik zou serieus eens naar je manier van leven kijken als je dit hebt. Lijkt me niet iets wat je lang gaat volhouden voor een serieuze burnout.
Ik ben aan het teruglezen, zelfgemaakte hummus maar 3 dagen eten?quote:Op zaterdag 22 juli 2023 17:59 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Gekocht in de winkel volgen wat op de hummus staat. Kan zijn dat het fors verzuurd is (e300/e330). Maar zelf gemaakt echt nul risico meenemen.
Als wij een catering doen voor de activisten en mensen willen restjes meenemen aan het eind, dan tief ik de hummus een half uurtje voor het einde de prullenbak in. Zit er niet op te wachten dat mensen voor een beetje gratis hummus hun middenrif gaan botox'en.
Ik doe inderdaad altijd wel vanuit de pan dan meteen verdelen over bord (=meteen eten) en drie bakjes voor de vriezer. Mijn koelkast heeft geloof ik wel circulatie, dan kan ik het dus gewoon meteen in koelkast mikken? Maar niet met deksel erop neem ik aan? Ik dacht dat bij Gordon Ramseys show de koks altijd op hun sodemieter kregen als ze hete dingen meteen in koeling zetten haha. Maar weet eigenlijk ook niet waarom precies. De in koud water zetten tactiek kan ik sowieso wel doen, en zodra niet meer warm gooi ik t sowieso meteen in de vriezer. Maar optimaal zou dus zijn bakjes (zonder deksel?) gewoon in koelkast mikken en dan na het opeten van de verse portie is dat vast niet meer warm en dan meteen vriezer in? Met deksels dan uiteraardquote:Op zaterdag 22 juli 2023 22:06 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Zeker geen domme vraag! Sneller koud meer beter. Niet te lang bewaren. Niet je rijst die toevallig over is later op de avond nog koelen. Het niet warm de koelkast in is vooral voor niet-gecirculeerde koelkasten een probleem omdat je heet vocht in je koeling krijgt, voor je eten is het wel beter te koelen als het heet is. Binnen drie dagen opeten, en zo snel mogelijk maar zeker niet de dag erna koelen / vriezen
Ja, zoiets dacht ik inderdaad ook. Zou het in theorie kunnen doen als de koelkast verder grotendeels leeg is, maar dan lijkt de koude gootsteen-manier me praktischer.quote:Op zaterdag 22 juli 2023 22:32 schreef Lienekien het volgende:
Ik zou nooit warm eten in de koelkast zetten. Daardoor stijgt de temperatuur in de koelkast en dat wil je niet.
Als je 4 keer van 1 kookbeurt eet dan kun je toch net zo goed elke keer vers koken. Het meeste werk zit hem in het groente snijden, daar ben je met 4 porties navenant lang mee bezig. Verder zakje gesneden kip (afgewogen op een portie) haal je begin werkdag uit de vriezer (of garnalen of rund) en leg je in de koelkast. Tijdens het rijst koken zet je het vuur aan van de wok, leg je het vlees/vis erin en snij snel je de groente. Ben je binnen 15 minuten klaar.quote:Op zaterdag 22 juli 2023 22:30 schreef vlindertje89 het volgende:
Ja, dat.
Ik ben alleen, als ik dan een keer de tijd & zin & mentale ruimte om te koken allemaal tegelijk gevonden heb, dan maak ik het liefst meteen een pan vol. Zodat ik de volgende drie keer dat ik dat niet heb, ik wel gewoon iets gezonds kan eten. In plaats van een boterham en een blikje doperwtjes+worteltjes
[..]
Ik doe inderdaad altijd wel vanuit de pan dan meteen verdelen over bord (=meteen eten) en drie bakjes voor de vriezer. Mijn koelkast heeft geloof ik wel circulatie, dan kan ik het dus gewoon meteen in koelkast mikken? Maar niet met deksel erop neem ik aan? Ik dacht dat bij Gordon Ramseys show de koks altijd op hun sodemieter kregen als ze hete dingen meteen in koeling zetten haha. Maar weet eigenlijk ook niet waarom precies. De in koud water zetten tactiek kan ik sowieso wel doen, en zodra niet meer warm gooi ik t sowieso meteen in de vriezer. Maar optimaal zou dus zijn bakjes (zonder deksel?) gewoon in koelkast mikken en dan na het opeten van de verse portie is dat vast niet meer warm en dan meteen vriezer in? Met deksels dan uiteraard.
Slim vers koken, veel smaakvollerquote:Op zaterdag 22 juli 2023 22:44 schreef Clubsoda het volgende:
Nee hoor, mealpreppen scheelt enorm veel tijd. Groot fan
Welk deel van de tweede en derde zin uit mijn post die je quote begrijp je precies niet?quote:Op zaterdag 22 juli 2023 22:42 schreef Jeroboam het volgende:
[..]
Als je 4 keer van 1 kookbeurt eet dan kun je toch net zo goed elke keer vers koken. Het meeste werk zit hem in het groente snijden, daar ben je met 4 porties navenant lang mee bezig. Verder zakje gesneden kip (afgewogen op een portie) haal je begin werkdag uit de vriezer (of garnalen of rund) en leg je in de koelkast. Tijdens het rijst koken zet je het vuur aan van de wok, leg je het vlees/vis erin en snij snel je de groente. Ben je binnen 15 minuten klaar.
Wat is hier de logica achter dan?quote:Op zaterdag 22 juli 2023 22:42 schreef Jeroboam het volgende:
[..]
Als je 4 keer van 1 kookbeurt eet dan kun je toch net zo goed elke keer vers koken. Het meeste werk zit hem in het groente snijden, daar ben je met 4 porties navenant lang mee bezig. Verder zakje gesneden kip (afgewogen op een portie) haal je begin werkdag uit de vriezer (of garnalen of rund) en leg je in de koelkast. Tijdens het rijst koken zet je het vuur aan van de wok, leg je het vlees/vis erin en snij snel je de groente. Ben je binnen 15 minuten klaar.
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |