abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zaterdag 22 juli 2023 @ 13:33:05 #197
328881 gcjoel
#teampindakaas #viesdik
pi_209993130
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 juli 2023 12:23 schreef Vanyel het volgende:

[..]
Worteldoek is de duivel. Daar groen de wortels van je onkruid gewoon in vast tot je het bijna niet meer losgetrokken krijgt en dan heb je onkruid op en zaad onder je doek.

Houtsnippers O+
Worteldoek moet je ook nergens onder doen.
Gaat er volgend jaar weer af, dan zou het gras eronder dood moeten zijn.
En dan inderdaad een flinke lading houtsnippers.
pi_209993788
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2023 13:19 schreef Tele6 het volgende:
Lekker bezig @:vlindertje89 :Y :Y
Twijfelen over of eten nog goed is kan zo'n mindfuck zijn. Harig=duidelijk maar "ruikt een beetje vreemd" is zo lastig te beoordelen. Goed dat je er gewoon voor bent gegaan zou ik zeggen :Y)

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Living on the edge :P
pi_209993806
Doet me denken aan het opruimen van mijn moeders kamer (in aanleunzorgflat) na haar overlijden.
Allemaal potjes bakjes dingetjes met restjes (soms vér) over de datum in de koelkast en keukenkastjes.
Ze had laatste weken/maanden heel veel last van haar maag.. toen we dat allemaal aantroffen wisten we waarom ;(
pi_209994013
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2023 13:33 schreef gcjoel het volgende:

[..]
Worteldoek moet je ook nergens onder doen.
Gaat er volgend jaar weer af, dan zou het gras eronder dood moeten zijn.
En dan inderdaad een flinke lading houtsnippers.
Ook nergens op :P
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
pi_209994218
quote:
7s.gif Op zaterdag 22 juli 2023 10:39 schreef MadMaster het volgende:
Als je sommige mensen ziet lopen tijdens de Vierdaagse, dan is het een wonder dat ze de finish halen:

- Zwaar overhangend naar 1 zijde (links/rechts) vanuit de heupen, alsof ze geen evenwicht meer hebben;
- Zwaar voorovergebogen, alsof ze in elke stap 'vallen';
- Minimale schuifelstapjes, waarbij ze hun voeten nauwelijks optillen;
- Voeten helemaal naar buiten gedraaid, om kennelijk hun voorvoet te ontlasten.

Eén persoon heb ik zijdelings zien lopen, geen idee wat daar het voordeel van is…

Daarentegen zie je ook heel veel mensen voor wie het kennelijk niet uitmaakt hoeveel ze lopen en hoeveel kilometers ze er al op hebben zitten, die lopen alsof ze even een broodje bij de bakker gaan halen…
Ik denk dat ik dat niet kan, 50 km wandelen. En als ik dan zie wat voor mensen dat dan wel doen, dan vraag ik me af waarom ik denk dat ik dat niet kan :D

Wel ooit bij een wandel 2-daagse in Luxemburg zulke enorme blaren op mijn voorvoeten gekregen (van heuvels naar beneden lopen, had ik niet echt getraind op de hoogvlakte van Drenthe) dat ik hele stukken achteruit heb gelopen om dat te ontlasten :+ Dus ik was dan ook zo'n mafkees die raar liep, maar het had een reden.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_209994260
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2023 14:26 schreef Blues het volgende:
Doet me denken aan het opruimen van mijn moeders kamer (in aanleunzorgflat) na haar overlijden.
Allemaal potjes bakjes dingetjes met restjes (soms vér) over de datum in de koelkast en keukenkastjes.
Ze had laatste weken/maanden heel veel last van haar maag.. toen we dat allemaal aantroffen wisten we waarom ;(
-O- dat is toch ook sneu eigenlijk. Mijn tante zei dat ze de datums op verpakkingen niet goed meer kon lezen en het daarom vaak maar weggooide als het al even in de koelkast had gestaan. Na haar overlijden zei mijn nichtje dat ik wel één van haar Breakers kon eten als lunch, maar die was ook flink over datum. Dus het was niet bijzonder effectief, die methode van haar.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_209994322
Allemaal herkenbaar. De koelkast van mijn vader was ook interessant. Hij moest geopereerd worden en dacht na een paar dagen wel weer thuis te zijn en normaal te kunnen eten (darmtumor moest weggehaald worden) dus had hij in het voren oa nasi en gehaktballen gemaakt. Niet ingevroren maar in de koelkast. Omdat het heel slecht met hem ging (en wij dit niet wisten) gingen wij pas 3-4 weken later naar zijn huis. De koelkast stond nog net niet bol. En hoe hij had gedacht met een stuk darm minder meteen aan de nasi te kunnen :?
We have far more in common than that which devides us..
  zaterdag 22 juli 2023 @ 15:09:11 #204
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_209994420
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2023 14:54 schreef Isabeau het volgende:

[..]
Ik denk dat ik dat niet kan, 50 km wandelen. En als ik dan zie wat voor mensen dat dan wel doen, dan vraag ik me af waarom ik denk dat ik dat niet kan :D

Wel ooit bij een wandel 2-daagse in Luxemburg zulke enorme blaren op mijn voorvoeten gekregen (van heuvels naar beneden lopen, had ik niet echt getraind op de hoogvlakte van Drenthe) dat ik hele stukken achteruit heb gelopen om dat te ontlasten :+ Dus ik was dan ook zo'n mafkees die raar liep, maar het had een reden.
Ik heb niemand achterstevoren zien lopen, maar ik kan me voorstellen dat je op een gegeven moment niet meer weet hoe je moet lopen…
pi_209994441
We hebben hier de keuken van schoonvader ook flink leeggetrokken met producten die ver over de datum waren. Maar vooral producten die ooit gekocht waren en overduidelijk nooit gebruikt zouden worden.

Al zijn er soms ook dingen waar ik toch een beetje voedselangst van krijg. Zo ligt er nu bijvoorbeeld een rolletje ossenworst, open gesneden en gewoon met de hele open kant los in de koelkast. Ik word er een beetje nerveus van als je dat niet afdekt. :') Of laatst had hij een tartaartje ontdooid en nog een aantal dagen in de koelkast in een zakje laten liggen.
pi_209994516
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2023 15:10 schreef Myraela het volgende:
We hebben hier de keuken van schoonvader ook flink leeggetrokken met producten die ver over de datum waren. Maar vooral producten die ooit gekocht waren en overduidelijk nooit gebruikt zouden worden.

Al zijn er soms ook dingen waar ik toch een beetje voedselangst van krijg. Zo ligt er nu bijvoorbeeld een rolletje ossenworst, open gesneden en gewoon met de hele open kant los in de koelkast. Ik word er een beetje nerveus van als je dat niet afdekt. :') Of laatst had hij een tartaartje ontdooid en nog een aantal dagen in de koelkast in een zakje laten liggen.
Voedselvergiftiging komt echt best vaak voor (oh, ik heb plots diarree - dat idee). En als je dan oud bent dan is het ook nog wel eens dodelijk :X

(na een korte search: 'tientallen' per jaar in Nederland, ca. 3000 per jaar in de VS, 420.000 per jaar wereldwijd volgens de WHO)
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zaterdag 22 juli 2023 @ 15:27:18 #207
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_209994698
Toch krijg je de meest gemene voedselvergiftiging van Rijst en Pasta,
https://nl.wikipedia.org/wiki/Bacillus_cereus

Reden waarom je, als je bv bolognaisesaus over hebt deze beter apart kan bewaren en verse pasta kan koken.
  zaterdag 22 juli 2023 @ 15:28:42 #208
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_209994720
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 juli 2023 12:23 schreef Vanyel het volgende:
Houtsnippers O+
Killing voor planten als Lavendel.
  Official ESF Kreviewer zaterdag 22 juli 2023 @ 15:42:32 #209
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_209994892
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2023 14:54 schreef Isabeau het volgende:

[..]
Ik denk dat ik dat niet kan, 50 km wandelen. En als ik dan zie wat voor mensen dat dan wel doen, dan vraag ik me af waarom ik denk dat ik dat niet kan :D
.
Ik denk meer mensen het jiet dan wel kunnen. Sterker nog ik denk dat de gemiddelde nederlander het na 15km echt wel zwaar krijgt.
pi_209994970
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2023 14:54 schreef Isabeau het volgende:

[..]
Ik denk dat ik dat niet kan, 50 km wandelen. En als ik dan zie wat voor mensen dat dan wel doen, dan vraag ik me af waarom ik denk dat ik dat niet kan :D

Wel ooit bij een wandel 2-daagse in Luxemburg zulke enorme blaren op mijn voorvoeten gekregen (van heuvels naar beneden lopen, had ik niet echt getraind op de hoogvlakte van Drenthe) dat ik hele stukken achteruit heb gelopen om dat te ontlasten :+ Dus ik was dan ook zo'n mafkees die raar liep, maar het had een reden.
Ik denk dat je dat met wat training heel erg prima zou kunnen idd :Y

Ik heb onderweg een aantal mensen gezien die er kwaaiig en ellendig uitzagen en dan vraag ik me toch af wat die er doen. Al is het natuurlijk je goed recht om 200 km kwaad af te leggen :s)
We gingen een tijdlang gelijk op met een rolstoeler en die was eigenlijk de hele tijd kwaad. Nou liepen er ook heel vaak mensen te dicht voor haar zodat ze haar tempo of de richting van haar bocht aan moest passen, maar op zich had je daar als iets snellere wandelaar ook last van. En mensen hebben nu eenmaal geen ogen in hun rug. Ik weet niet wat er gedaan had kunnen worden om het haar makkelijker te maken.
Een andere rolstoeler had een heel vrolijke toeter aan z'n rolstoel die hij regelmatig gebruikte als er iemand erg in de weg liep. Dat leverde een hoop leuke momenten op met mensen die uit de weg sprongen en lachten. O+
pi_209995051
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2023 15:28 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Killing voor planten als Lavendel.
Uhhh
Nee.

Misschien ben je in de war met boomschors.
Houtsnippers zijn prima voor lavendel.
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
  zaterdag 22 juli 2023 @ 15:56:20 #212
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_209995065
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 juli 2023 15:55 schreef Vanyel het volgende:

[..]
Uhhh
Nee.

Misschien ben je in de war met boomschors.
Houtsnippers zijn prima voor lavendel.
Daar kan je gelijk in hebben
pi_209995127
Zo, de vacumeerder werkt. Was woensdag al binnengekomen, maar wilde er wel even de tijd voor hebben om 'm uit te pakken en te proberen. Wat een verschil met het ding van tig jaar geleden. Blij mee.

En kreeg net een telefoontje van een vriendin of ik zin had om bij hen pannenkoeken te komen eten. Natuurlijk heb ik daar zin in :9~
We have far more in common than that which devides us..
pi_209995181
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2023 15:56 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Daar kan je gelijk in hebben
Fundamenteel verschil tussen die producten. Schors wordt leuk gemarket, maar heeft weinig positieve eigenschappen voor een tuin. Snippers hebben minder marketing, maar voegen daadwerkelijk iets toe.
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
  zaterdag 22 juli 2023 @ 16:04:07 #215
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_209995200
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 juli 2023 16:03 schreef Vanyel het volgende:

[..]
Fundamenteel verschil tussen die producten. Schors wordt leuk gemarket, maar heeft weinig positieve eigenschappen voor een tuin. Snippers hebben minder marketing, maar voegen daadwerkelijk iets toe.
Schors kan je ook gebruiken om te looien :P
  Moderator zaterdag 22 juli 2023 @ 16:07:32 #216
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_209995268
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 juli 2023 16:03 schreef Vanyel het volgende:

[..]
Fundamenteel verschil tussen die producten. Schors wordt leuk gemarket, maar heeft weinig positieve eigenschappen voor een tuin. Snippers hebben minder marketing, maar voegen daadwerkelijk iets toe.
Snippers kun je ook voor andere dingen duur vermarkten, als biobrandstof of grondstof voor spaanplaat ofzo. Schors heeft misschien geen nuttige toepassingen dus gooi je er wat marketing tegenaan :)
Kranplätze müssen verdichtet sein
  zaterdag 22 juli 2023 @ 16:35:32 #217
328881 gcjoel
#teampindakaas #viesdik
pi_209996006
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 juli 2023 14:40 schreef Vanyel het volgende:

[..]
Ook nergens op :P
Ik vertrouw op de kennis waar ik dit geleerd heb :)
pi_209997497
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2023 13:19 schreef Tele6 het volgende:
Lekker bezig @:vlindertje89 :Y :Y
Twijfelen over of eten nog goed is kan zo'n mindfuck zijn. Harig=duidelijk maar "ruikt een beetje vreemd" is zo lastig te beoordelen. Goed dat je er gewoon voor bent gegaan zou ik zeggen :Y)

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Oke je spoiler gaat me wel een paar stappen te ver _O- maar fijn dat je nog leeft haha!
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 22 juli 2023 @ 17:34:43 #219
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_209997524
Wandeltweedaagse deel II ging van Gorinchem - naar Aalst. Met het Pelgrimspad nu onder de rivieren :+. Nog drie of vier delen naar Den Bosch
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  zaterdag 22 juli 2023 @ 17:45:52 #220
63722 z80
I fink you freaky
pi_209997768
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 juli 2023 19:08 schreef Memento-Mori het volgende:
Wat 'n prestatie @:Tele6 _O_ *O*

Ons bod op n huis is geaccepteerd :o
Zou dit aagje ook een linkje mogen?
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
pi_209997822
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2023 15:27 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Toch krijg je de meest gemene voedselvergiftiging van Rijst en Pasta,
https://nl.wikipedia.org/wiki/Bacillus_cereus

Reden waarom je, als je bv bolognaisesaus over hebt deze beter apart kan bewaren en verse pasta kan koken.
Deze en botulisme. Het aantal botulismerecepten dat je op social media voorbij ziet komen :{

De laatste trend onder Russische roulette is onvoldoende verhitte chili olie.
La derecha oprime, la izquierda libera
  zaterdag 22 juli 2023 @ 17:50:09 #222
63722 z80
I fink you freaky
pi_209997844
quote:
7s.gif Op vrijdag 21 juli 2023 22:21 schreef MadMaster het volgende:
@:jan_onderwater of @:z80, hebben jullie een antwoord op mijn vraag in post 65?
Vraag gezien. Maar geen antwoord.
Wel dat maps er in Nederland regelmatig naast zit mbt max snelheid. En er hele volksstammen niet meer naar buiten kijken waar elke kilometer een bordje staat wat de maximale toestaande snelheid is.
Zeer vervelend op een stuk weg met inhaal verbod.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
pi_209997875
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2023 15:15 schreef Isabeau het volgende:

[..]
Voedselvergiftiging komt echt best vaak voor (oh, ik heb plots diarree - dat idee). En als je dan oud bent dan is het ook nog wel eens dodelijk :X

(na een korte search: 'tientallen' per jaar in Nederland, ca. 3000 per jaar in de VS, 420.000 per jaar wereldwijd volgens de WHO)
Al wordt vlees vaak wel te angstig behandeld, daar kom je met je ogen en neus nog een heel eind.

Ongewassen groente (of onverhit meel, rauw koekjesdeeg) kunnen salmonella en e-coli geven, je drie dagen oude hummus Bacillus cereus of botulisme.

Je koekjesdeeg geeft je eerder salmonella via vogelpoep op de tarweplant dan via het ei dat er in zit.
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_209997888
Gaat lekker dat editen vanuit bed :)
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_209997932
quote:
2s.gif Op zaterdag 22 juli 2023 17:53 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]
Al wordt vlees vaak wel te angstig behandeld, daar kom je met je ogen en neus nog een heel eind.

Ongewassen groente (of onverhit meel, rauw koekjesdeeg) kunnen salmonella en e-coli geven, je drie dagen oude hummus Bacillus cereus of botulisme.

Je koekjesdeeg geeft je eerder salmonella via vogelpoep op de tarweplant dan via het ei dat er in zit.
Ja en zo blijf je bezig. Als ik m'n hummus na 3 dagen weg moet gooien, blijf ik hummus kopen en weggooien. De hoeveelheid vermijdbare voedselverspilling vs de kans dat ik er ziek van word... ik doe een andere afweging hier.

M'n groenten was ik wel en ik eet m'n koekjes gebakken. Dat is de moeite wel waard. Maar hummus na 3 dagen weggooien? :{
pi_209997946
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2023 13:19 schreef Tele6 het volgende:
Lekker bezig @:vlindertje89 :Y :Y
Twijfelen over of eten nog goed is kan zo'n mindfuck zijn. Harig=duidelijk maar "ruikt een beetje vreemd" is zo lastig te beoordelen. Goed dat je er gewoon voor bent gegaan zou ik zeggen :Y)

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Schimmel gaat je meestal geen acute voedselvergiftiging opleveren, maar kan bijvoorbeeld hele forse leverschade opleveren.

Liever nieuwe yoghurt kopen dan leverkanker over tien jaar lijkt mij.
La derecha oprime, la izquierda libera
  zaterdag 22 juli 2023 @ 17:58:02 #227
63722 z80
I fink you freaky
pi_209997950
quote:
7s.gif Op vrijdag 21 juli 2023 22:32 schreef MadMaster het volgende:
Dank heren, maar geen ervaring met Google Maps wat dat betreft?

In Google Maps via Android Auto verdwijnt dat dus bij mij uit beeld.
Aangezien de snelheid op de binnenwegen van Duitsland nogal vaak veranderd (50/60/70/80/100) en het vaak beroerd aangegeven wordt, is dat strontirritant…
Helemaal niet beroerd. Alleen moet je de verkeersregels kennen. En die zijn in dit geval het zelfde.
Bord niet herhaald na een zijweg of kruising dan zijn alle beperkingen vervalen. Er is slechts 1 uitzondering hierop. En dat is een zone.
Verder binnen de kom 50, daar buiten 100. En bij zijwegen/kruisingen vaak 70.

En ik gebruik geen maps. Dat kreng heeft altijd een data verbinding nodig.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
pi_209997981
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2023 17:57 schreef Tele6 het volgende:

[..]
Ja en zo blijf je bezig. Als ik m'n hummus na 3 dagen weg moet gooien, blijf ik hummus kopen en weggooien. De hoeveelheid vermijdbare voedselverspilling vs de kans dat ik er ziek van word... ik doe een andere afweging hier.

M'n groenten was ik wel en ik eet m'n koekjes gebakken. Dat is de moeite wel waard. Maar hummus na 3 dagen weggooien? :{
Gekocht in de winkel volgen wat op de hummus staat. Kan zijn dat het fors verzuurd is (e300/e330). Maar zelf gemaakt echt nul risico meenemen.

Als wij een catering doen voor de activisten en mensen willen restjes meenemen aan het eind, dan tief ik de hummus een half uurtje voor het einde de prullenbak in. Zit er niet op te wachten dat mensen voor een beetje gratis hummus hun middenrif gaan botox'en.
La derecha oprime, la izquierda libera
  Moderator zaterdag 22 juli 2023 @ 18:05:11 #229
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_209998058
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2023 17:58 schreef z80 het volgende:

[..]
Helemaal niet beroerd. Alleen moet je de verkeersregels kennen. En die zijn in dit geval het zelfde.
Bord niet herhaald na een zijweg of kruising dan zijn alle beperkingen vervalen. Er is slechts 1 uitzondering hierop. En dat is een zone.
Verder binnen de kom 50, daar buiten 100. En bij zijwegen/kruisingen vaak 70.

En ik gebruik geen maps. Dat kreng heeft altijd een data verbinding nodig.
Inderdaad, meestal wijst het zich vanzelf.
Die 100 buiten de bebouwde kom lijken veel Nederlanders niet te veel eten. Schijtirritant. Wel leuk, staat hier bij een stukje 70 wel eens een flitser. De Nederlanders die denken dat in D buiten de bebouwde kom ook 80 is, worden dan vervolgens met 85km/u geflitst :D
Kranplätze müssen verdichtet sein
  zaterdag 22 juli 2023 @ 18:10:37 #230
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_209998143
quote:
2s.gif Op zaterdag 22 juli 2023 17:48 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]
Deze en botulisme. Het aantal botulismerecepten dat je op social media voorbij ziet komen :{

De laatste trend onder Russische roulette is onvoldoende verhitte chili olie.
Knoflookolie,
Ja, je doet gewoon knoflook in olie, hihihihi
En als je ook op kookfora wat over dit soort dingen schrijft dan meent iedere Miep Braakgraag dat ze het altijd al zo deden.
  zaterdag 22 juli 2023 @ 18:13:23 #231
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_209998192
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2023 17:58 schreef z80 het volgende:

[..]
Helemaal niet beroerd. Alleen moet je de verkeersregels kennen. En die zijn in dit geval het zelfde.
Bord niet herhaald na een zijweg of kruising dan zijn alle beperkingen vervalen. Er is slechts 1 uitzondering hierop. En dat is een zone.
Verder binnen de kom 50, daar buiten 100. En bij zijwegen/kruisingen vaak 70.
Mijn ervaring qua verkeersborden en snelheden is anders, maar so be it…
quote:
En ik gebruik geen maps. Dat kreng heeft altijd een data verbinding nodig.
Je kan kaarten downloaden op je telefoon en dan heb je alleen nog een GPS verbinding nodig.
pi_209998327
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2023 18:10 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Knoflookolie,
Ja, je doet gewoon knoflook in olie, hihihihi
En als je ook op kookfora wat over dit soort dingen schrijft dan meent iedere Miep Braakgraag dat ze het altijd al zo deden.
Foodblogger met meer dan een kwart miljoen volgers. Chili, knoflook, specerijen en olie op 80 graden lang in de oven. "Wat ik niet gelijk gebruik, gaat de komende maanden over de salade!" :{
La derecha oprime, la izquierda libera
  zaterdag 22 juli 2023 @ 18:25:44 #233
63722 z80
I fink you freaky
pi_209998369
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2023 15:27 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Toch krijg je de meest gemene voedselvergiftiging van Rijst en Pasta,
https://nl.wikipedia.org/wiki/Bacillus_cereus

Reden waarom je, als je bv bolognaisesaus over hebt deze beter apart kan bewaren en verse pasta kan koken.
Daarom is half Azië ook ziek? Eten rijst per kilo. Laten dat spul gewoon buiten afkoelen om de volgende dag weer op te bakken.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
  zaterdag 22 juli 2023 @ 18:28:47 #234
63722 z80
I fink you freaky
pi_209998419
quote:
2s.gif Op zaterdag 22 juli 2023 17:48 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]
Deze en botulisme. Het aantal botulismerecepten dat je op social media voorbij ziet komen :{

De laatste trend onder Russische roulette is onvoldoende verhitte chili olie.
Niet de zelfmaak knoflook olie?
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
  zaterdag 22 juli 2023 @ 18:31:39 #235
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_209998464
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2023 18:25 schreef z80 het volgende:

[..]
Daarom is half Azië ook ziek? Eten rijst per kilo. Laten dat spul gewoon buiten afkoelen om de volgende dag weer op te bakken.
Als je denkt dat dit een goed idee is, ga vooral je gang.
pi_209998717
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2023 17:45 schreef z80 het volgende:

[..]
Zou dit aagje ook een linkje mogen?
Ja hoor, ik dm het!
pi_209998774
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2023 18:48 schreef Memento-Mori het volgende:

[..]
Ja hoor, ik dm het!
Ik zou het ook leuk vinden om te zien, als je het wilt delen…
pi_209998875
quote:
2s.gif Op zaterdag 22 juli 2023 17:53 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]
Al wordt vlees vaak wel te angstig behandeld, daar kom je met je ogen en neus nog een heel eind.

Ongewassen groente (of onverhit meel, rauw koekjesdeeg) kunnen salmonella en e-coli geven, je drie dagen oude hummus Bacillus cereus of botulisme.

Je koekjesdeeg geeft je eerder salmonella via vogelpoep op de tarweplant dan via het ei dat er in zit.
:o
Mijn hummus wat doe je?
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
pi_209998890
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2023 17:57 schreef Tele6 het volgende:

[..]
Ja en zo blijf je bezig. Als ik m'n hummus na 3 dagen weg moet gooien, blijf ik hummus kopen en weggooien. De hoeveelheid vermijdbare voedselverspilling vs de kans dat ik er ziek van word... ik doe een andere afweging hier.
Kopen? :o
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
pi_209998920
quote:
2s.gif Op zaterdag 22 juli 2023 17:59 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]
Gekocht in de winkel volgen wat op de hummus staat. Kan zijn dat het fors verzuurd is (e300/e330). Maar zelf gemaakt echt nul risico meenemen.

Als wij een catering doen voor de activisten en mensen willen restjes meenemen aan het eind, dan tief ik de hummus een half uurtje voor het einde de prullenbak in. Zit er niet op te wachten dat mensen voor een beetje gratis hummus hun middenrif gaan botox'en.
En als ik er zelf een dikke citroen in mik?
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
pi_209998974
Oh ja, @Memento-Mori nog gefeliciteerd!! *O* wat gaaf! Ook wel benieuwd naar linkje.
pi_209999004
Ook altijd nieuwsgierig naar linkjes. :@
pi_209999028
quote:
2s.gif Op zaterdag 22 juli 2023 18:22 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]
Foodblogger met meer dan een kwart miljoen volgers. Chili, knoflook, specerijen en olie op 80 graden lang in de oven. "Wat ik niet gelijk gebruik, gaat de komende maanden over de salade!" :{
Google leert dat 20 minuten op 80 genoeg moet zijn om je knoflook onschadelijk te maken.
Dat niet correct?
Waarom zegt de Libelle dat dan? }:|
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
pi_209999465
Zo. Alle gasten zijn weer naar huis. Het waren weer drie supergezellige dagen.
Zij zorgen voor de gezelligheid, ik voor de catering. Het gezelschap varieerde wat in de loop van de dagen, we waren steeds met 6 en soms met 7 personen.

Woensdag had ik spanakopita gemaakt. Courgettesoep vooraf. Rijstepudding met gember uit de oven toe. Dat was een mooi makkelijke maaltijd, vegetarisch dus geen omkijken naar de een à twee vegetariërs in het gezelschap (een van die twee eet bij mij wel vlees, omdat ik precies weet wat voor vlees ik in de kuip heb).

Donderdag een langzaam gegaarde licht gepekelde procureur, geglaceerd met appelstroop/mosterdmengsel. Daarbij geglaceerde worteltjes, gestoofde venkel, gekookte tuinbonen (lees: alles uit het die dag opgehaalde groentepakket wat geschikt was). Met witte rijst. Voor de vegetariër gevulde eitjes.
Toe: watermeloen, slagroomijs, zelfgemaakt grapefruitcurd.

Vrijdag vooraf gele courgettesoep. Hoofd: buikspek met knapperige zwoerd, gemarineerd in ketjap, stemgember, knoflook. Daarbij broccoli met monchou en cashewnoten. Met aardappelgratin.
Toe het restant rijstepudding, opgebakken in roomboter, geserveerd met zelfgemaakte sinaasappeljam.

En natuurlijk donderdag, vrijdag & zaterdag ook ontbijt. Brood, gezouten boter, Amora, hele goede kaas, superlekkere ham, zelfgemaakte jammen. Ik bak een grote omelet, er zijn tomaatjes, lekker sap & lekkere melk.
Als afsluiter een zoet broodje.

Sloten koffie gezet en we hebben een krat of vier bier leeggedronken, waarvan een groot deel dat lichte bier (2,7%), wat mij echt uitstekend beviel.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_209999543
Nu wil ik griesmeelpap. En wil ik door de doemprofeten die van dinsdag niet meer opeten. Moet ik zo alsnog de keuken in }:| }:|
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
pi_209999544
Groeten van mini!
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_209999574
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 juli 2023 19:10 schreef Vanyel het volgende:

[..]
Google leert dat 20 minuten op 80 genoeg moet zijn om je knoflook onschadelijk te maken.
Dat niet correct?
Waarom zegt de Libelle dat dan? }:|
Bacteriën dood, endosporen niet en juist veel aanwezig.
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_209999589
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 juli 2023 19:43 schreef Vanyel het volgende:
Nu wil ik griesmeelpap. En wil ik door de doemprofeten die van dinsdag niet meer opeten. Moet ik zo alsnog de keuken in }:| }:|
Alleen maar goed voor de lijn *O*
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_209999601
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 juli 2023 19:02 schreef Vanyel het volgende:

[..]
En als ik er zelf een dikke citroen in mik?
pH van 4.6 of lager. Met citroen gaat dat fors zuur smaken, met een potje citroenzuur haal je dat zonder de smaak te zuur te krijgen.
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_209999854
quote:
2s.gif Op zaterdag 22 juli 2023 19:45 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]
Bacteriën dood, endosporen niet en juist veel aanwezig.
Wat moet ik daaaaan doooeeennn?

Ik doe de Ottolenghi olie bijvoorbeeld met stikveel knof maar dan is ie wel minimaal een half uur op 150 ofzo ipv 80.
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
pi_209999874
quote:
2s.gif Op zaterdag 22 juli 2023 19:46 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]
pH van 4.6 of lager. Met citroen gaat dat fors zuur smaken, met een potje citroenzuur haal je dat zonder de smaak te zuur te krijgen.
Ja nee bah.
Dan eet ik m nog liever zonder knof
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
  zaterdag 22 juli 2023 @ 20:21:09 #252
328881 gcjoel
#teampindakaas #viesdik
pi_210000160
Is het door de knoflook?
Ik heb net mezze gemaakt, waaronder een aantal dips met knoflook. Die moeten dus snel op?
pi_210000172
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 juli 2023 19:01 schreef Vanyel het volgende:

[..]
Kopen? :o
Ik vind de hummus uit de supermarkt heel acceptabel smaken, en vind zelf maken te veel moeite. (afwas)
Al helemaal als je de zelfgemaakte hummus echt mooi glad wilt krijgen. Ik heb alleen een staafmixer en echt mooi wordt het dan niet.
Plus dat ik dan de zelfgemaakte in zou moeten vriezen denk ik, want die wordt idd wel heel snel harig.
pi_210000278
Leuk restaurant waar we waren, we zaten voor het raam aan het Spaarne, bootjes te kijken O+
Maar voor wat je krijgt veeeeeeeeeeeel te duur. :X
Verslagje komt eraan.
pi_210000280
quote:
17s.gif Op zaterdag 22 juli 2023 19:43 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Groeten van mini!
Groeten terug :W
pi_210000314
Gastvrouw @sigme _O_ :9
Behalve de rijstepap met gember :{ :D

Welk bier is dat van 2,7% ?

[ Bericht 0% gewijzigd door Blues op 22-07-2023 20:40:34 ]
  zaterdag 22 juli 2023 @ 20:46:03 #257
63722 z80
I fink you freaky
pi_210000433
Welke kleur overhemd kan in combinatie met een zwarte pantalon en zwarte schoenen?
Wit/crème weet ik. Maar de vraag was meer kleur in de kleding.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
pi_210000499
Elke kleur. De vraag is meer wat de gelegenheid is.
pi_210000548
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2023 20:35 schreef Blues het volgende:
Gastvrouw @:sigme _O_ :9
Behalve de rijstepap met gember :{ :D

Welk bier is dat van 2,7% ?

In Nederland volgens mij helemaal nergens te koop, en in Duitsland (waar het vandaan komt) moet ik er ook flink m'n best voor doen om het te kunnen kopen. Ik heb nu een slijter waar ik kan bestellen en dan afhalen.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_210000558
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2023 20:21 schreef Tele6 het volgende:

[..]
Ik vind de hummus uit de supermarkt heel acceptabel smaken, en vind zelf maken te veel moeite. (afwas)
Al helemaal als je de zelfgemaakte hummus echt mooi glad wilt krijgen. Ik heb alleen een staafmixer en echt mooi wordt het dan niet.
Plus dat ik dan de zelfgemaakte in zou moeten vriezen denk ik, want die wordt idd wel heel snel harig.
Hoe is het nu met kuit en heup?
Indrukwekkende prestatie hoor, en het was leuk je verslag te lezen :Y.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
  zaterdag 22 juli 2023 @ 21:02:34 #261
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_210000620
Goedenavond. Net thuis na een dag op de motor.

Wat een afwisselend land leven we toch in.

Een mn pak is weer goed schoongespoeld, met name vanmorgen.
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_210000644
Ik was gister naar de DM en meteen ff bij de rewe geweest dus nu aan een Gösser Radler :9
pi_210000728
quote:
0.gif Op zaterdag 22 juli 2023 20:46 schreef z80 het volgende:
Welke kleur overhemd kan in combinatie met een zwarte pantalon en zwarte schoenen?
Wit/crème weet ik. Maar de vraag was meer kleur in de kleding.
Een mooie kleur blauw?
?
  zaterdag 22 juli 2023 @ 21:14:25 #264
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_210000781
Als je een licht zomerbier wilt, probeer ook eens een Berliner Weisse

Een zuurbier, met melkzuurfermentatie, 3% alcohol en een frisse, karnemelk achtige rinsheid.
pi_210000801
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2023 21:14 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Als je een licht zomerbier wilt, probeer ook eens een Berliner Weisse
[ afbeelding ]
Een zuurbier, met melkzuurfermentatie, 3% alcohol en een frisse, karnemelk achtige rinsheid.
Oe lijkt me ook prima!
Net als die Jever.
pi_210000813
https://paulentrudiesrest(...)n-en-bar-haarlem.php

Linkie naar t eten. Gelukkig aten we met korting, maar een schijfje bloemkool voor 24 euro werd ik gewoon beetje boos van :{
  zaterdag 22 juli 2023 @ 21:19:40 #267
63722 z80
I fink you freaky
pi_210000866
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 juli 2023 21:10 schreef Blues het volgende:

[..]
Een mooie kleur blauw?
[ afbeelding ]?
Blauw overhemd heb ik. Morgen even kijken of ik deze net genoeg vind.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
pi_210000936
quote:
7s.gif Op zaterdag 22 juli 2023 20:58 schreef sigme het volgende:

[..]
Hoe is het nu met kuit en heup?
Indrukwekkende prestatie hoor, en het was leuk je verslag te lezen :Y.
Kuit en heup zijn pijnlijk maar vooral stijf/spierpijn en niet meer die rare stroomstootachtige pijn dus dat gaat denk ik de goede kant op.
Net wat boodschapjes gedaan -- rustig fietsen gaat prima en door de supermarkt wandelen is oké als ik rustige kleine stappen zet.

Fijn dat je m'n verslag leuk te lezen vond :)
pi_210000944
Maar wat is nou de gelegenheid @z80 ? :D
pi_210000955
Verder, olijven met stokjes eten gaat uitstekend maar verse ananasstukjes niet (glibberig). Maar als ik eraan begin maak ik het ook af dus ik ben nog aan het stoeien met de ananas. :')
pi_210000961
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2023 15:27 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Toch krijg je de meest gemene voedselvergiftiging van Rijst en Pasta,
https://nl.wikipedia.org/wiki/Bacillus_cereus

Reden waarom je, als je bv bolognaisesaus over hebt deze beter apart kan bewaren en verse pasta kan koken.
quote:
2s.gif Op zaterdag 22 juli 2023 17:48 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]
Deze en botulisme. Het aantal botulismerecepten dat je op social media voorbij ziet komen :{

De laatste trend onder Russische roulette is onvoldoende verhitte chili olie.
Mogelijk ietwat domme vraag, maar als ik gerecht met rijst meteen voor meer dagen wil koken en dan invriezen, dan kan ik neem ik aan wel gewoon de extra porties laten afkoelen en dan in bakjes de vriezer in? En dan ontdooien in de koelkast?

En deels gerelateerde vraag die ik ook voor jullie posts al had: hoe laat je eigenlijk je eten dan handig afkoelen? Want ze zeggen overal niet te lang op kamertemperatuur, maar nog warm in koelkast of vriezer stoppen ook niet goed. Gewoon in blijven roeren tot het zsm afgekoeld is dan ofzo? Of kan je het prima even uurtje ofzo laten staan en dan in vriezer mikken?
  zaterdag 22 juli 2023 @ 21:26:17 #272
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_210000991
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2023 21:24 schreef Tele6 het volgende:
Verder, olijven met stokjes eten gaat uitstekend maar verse ananasstukjes niet (glibberig). Maar als ik eraan begin maak ik het ook af dus ik ben nog aan het stoeien met de ananas. :')
Eventueel kijken of je je stokjes in een andere grip meer kracht kan laten uitoefenen
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_210001020
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2023 21:26 schreef fietsie het volgende:

[..]
Eventueel kijken of je je stokjes in een andere grip meer kracht kan laten uitoefenen
Meer kracht lijkt te leiden tot verdere ananaslancering. Dit leidt dan weer tot een plakkerige situatie.

Het helpt als ik de ananas niet in de richting pak waarin hij smaller wordt maar in de richting waarin het stukje recht is. Als je snapt wat ik bedoel :P
  zaterdag 22 juli 2023 @ 21:29:33 #274
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_210001053
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2023 21:27 schreef Tele6 het volgende:

[..]
Meer kracht lijkt te leiden tot verdere ananaslancering. Dit leidt dan weer tot een plakkerige situatie.

Het helpt als ik de ananas niet in de richting pak waarin hij smaller wordt maar in de richting waarin het stukje recht is. Als je snapt wat ik bedoel :P
Ja ik snap je struggle;; een van mijn favoriete bij-gerechtjes bij de sushi boer in Sneek is hun gefrituurde kip in zoete ananassaus. Met stukjes week geworden ananas

-Alles- in dat bakje plakt en glijdt
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_210001054
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2023 21:19 schreef z80 het volgende:


Blauw overhemd heb ik. Morgen even kijken of ik deze net genoeg vind.
^O^
Heb je iets serieuzigs?
pi_210001058
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2023 21:24 schreef vlindertje89 het volgende:

[..]
[..]
Mogelijk ietwat domme vraag, maar als ik gerecht met rijst meteen voor meer dagen wil koken en dan invriezen, dan kan ik neem ik aan wel gewoon de extra porties laten afkoelen en dan in bakjes de vriezer in? En dan ontdooien in de koelkast?

En deels gerelateerde vraag die ik ook voor jullie posts al had: hoe laat je eigenlijk je eten dan handig afkoelen? Want ze zeggen overal niet te lang op kamertemperatuur, maar nog warm in koelkast of vriezer stoppen ook niet goed. Gewoon in blijven roeren tot het zsm afgekoeld is dan ofzo? Of kan je het prima even uurtje ofzo laten staan en dan in vriezer mikken?
Ik doe portiebakjes in een gootsteen koud water zetten voor een tijdje, daarna in koelkast, daarna in vriezer. :)
pi_210001160
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2023 21:29 schreef Tele6 het volgende:

[..]
Ik doe portiebakjes in een gootsteen koud water zetten voor een tijdje, daarna in koelkast, daarna in vriezer. :)
Oh, dat is slim! Had ik helemaal niet aan gedacht. Even katten buiten woonkamer opsluiten na koken en dan op die manier, goed idee.
  zaterdag 22 juli 2023 @ 21:36:25 #278
63722 z80
I fink you freaky
pi_210001172
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2023 21:27 schreef Tele6 het volgende:

[..]
Meer kracht lijkt te leiden tot verdere ananaslancering. Dit leidt dan weer tot een plakkerige situatie.

Het helpt als ik de ananas niet in de richting pak waarin hij smaller wordt maar in de richting waarin het stukje recht is. Als je snapt wat ik bedoel :P
Ananas met stokjes pak je op de platte kant. En zonder veel kracht te zetten.
De ramp begint pas bij perzik uit blik.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
pi_210001182
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2023 21:36 schreef z80 het volgende:

[..]
Ananas met stokjes pak je op de platte kant. En zonder veel kracht te zetten.
De ramp begint pas bij perzik uit blik.
Dat kan ik me voorstellen idd _O-
pi_210001186
quote:
2s.gif Op zaterdag 22 juli 2023 17:53 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

Al wordt vlees vaak wel te angstig behandeld, daar kom je met je ogen en neus nog een heel eind.

Ongewassen groente (of onverhit meel, rauw koekjesdeeg) kunnen salmonella en e-coli geven, je drie dagen oude hummus Bacillus cereus of botulisme.

Je koekjesdeeg geeft je eerder salmonella via vogelpoep op de tarweplant dan via het ei dat er in zit.
:Y Ik vertel mensen die bang zijn voor vlees/kip/vis ivm voedselvergiftiging ook vaak dat meer mensen een voedselvergiftiging krijgen van eten dat niet in die categorieën valt.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_210001319
quote:
7s.gif Op zaterdag 22 juli 2023 19:38 schreef sigme het volgende:
Zo. Alle gasten zijn weer naar huis. Het waren weer drie supergezellige dagen.
Zij zorgen voor de gezelligheid, ik voor de catering. Het gezelschap varieerde wat in de loop van de dagen, we waren steeds met 6 en soms met 7 personen.

Woensdag had ik spanakopita gemaakt. Courgettesoep vooraf. Rijstepudding met gember uit de oven toe. Dat was een mooi makkelijke maaltijd, vegetarisch dus geen omkijken naar de een à twee vegetariërs in het gezelschap (een van die twee eet bij mij wel vlees, omdat ik precies weet wat voor vlees ik in de kuip heb).

Donderdag een langzaam gegaarde licht gepekelde procureur, geglaceerd met appelstroop/mosterdmengsel. Daarbij geglaceerde worteltjes, gestoofde venkel, gekookte tuinbonen (lees: alles uit het die dag opgehaalde groentepakket wat geschikt was). Met witte rijst. Voor de vegetariër gevulde eitjes.
Toe: watermeloen, slagroomijs, zelfgemaakt grapefruitcurd.

Vrijdag vooraf gele courgettesoep. Hoofd: buikspek met knapperige zwoerd, gemarineerd in ketjap, stemgember, knoflook. Daarbij broccoli met monchou en cashewnoten. Met aardappelgratin.
Toe het restant rijstepudding, opgebakken in roomboter, geserveerd met zelfgemaakte sinaasappeljam.

En natuurlijk donderdag, vrijdag & zaterdag ook ontbijt. Brood, gezouten boter, Amora, hele goede kaas, superlekkere ham, zelfgemaakte jammen. Ik bak een grote omelet, er zijn tomaatjes, lekker sap & lekkere melk.
Als afsluiter een zoet broodje.

Sloten koffie gezet en we hebben een krat of vier bier leeggedronken, waarvan een groot deel dat lichte bier (2,7%), wat mij echt uitstekend beviel.
Dat klinkt echt fantastisch! Ik wil ook wel bij jou komen logeren zo O+

En wat betreft de perzikstukjes vs. eetstokjes: die spies ik dan gewoon.
pi_210001436
Waar ik tijdens de Vierdaagse trouwens achter kwam is dat vrachtwagens ook deuntjes kunnen toeteren :o :o O+ _O_

We liepen op de brug naar Grave en alle auto's toeterden naar ons (sowieso deden ze dat overal -- het is alleen niet gelukt om treinen ook te laten toeteren) maar er was een vrachtwagen die Baby Shark naar ons toeterde

BABY SHARK TOETER

WAUW _O_
  zaterdag 22 juli 2023 @ 21:53:39 #283
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_210001456
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2023 21:24 schreef vlindertje89 het volgende:

[..]
[..]
Mogelijk ietwat domme vraag, maar als ik gerecht met rijst meteen voor meer dagen wil koken en dan invriezen, dan kan ik neem ik aan wel gewoon de extra porties laten afkoelen en dan in bakjes de vriezer in? En dan ontdooien in de koelkast?

En deels gerelateerde vraag die ik ook voor jullie posts al had: hoe laat je eigenlijk je eten dan handig afkoelen? Want ze zeggen overal niet te lang op kamertemperatuur, maar nog warm in koelkast of vriezer stoppen ook niet goed. Gewoon in blijven roeren tot het zsm afgekoeld is dan ofzo? Of kan je het prima even uurtje ofzo laten staan en dan in vriezer mikken?
Ik zet de pan met rijst in een bak met ijswater (water en ijsblokjes) en dan de koeling in als ik rijst voor Nasi maken wil. Maar waarom zou je rijst koken, en invriezen, dan ontdooien en weer opwarmen? Ik bedoel, gooi een kopje rijst in een steelpannetje, 2 kopjes kokend water erbij, aan de kook brengen en laag zetten, deksel erop, 10-15 minuten later heb je verse warme rijst.
  zaterdag 22 juli 2023 @ 21:56:54 #284
500473 Morgane89
Omnomnomnivoor
pi_210001501
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2023 21:51 schreef Tele6 het volgende:
Waar ik tijdens de Vierdaagse trouwens achter kwam is dat vrachtwagens ook deuntjes kunnen toeteren :o :o O+ _O_

We liepen op de brug naar Grave en alle auto's toeterden naar ons (sowieso deden ze dat overal -- het is alleen niet gelukt om treinen ook te laten toeteren) maar er was een vrachtwagen die Baby Shark naar ons toeterde

BABY SHARK TOETER

WAUW _O_
:D dat heb ik ontdekt in Meiden die rijden. Vind ik echt een leuk tv-programma.
pi_210001528
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2023 21:53 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Ik zet de pan met rijst in een bak met ijswater (water en ijsblokjes) en dan de koeling in als ik rijst voor Nasi maken wil. Maar waarom zou je rijst koken, en invriezen, dan ontdooien en weer opwarmen? Ik bedoel, gooi een kopje rijst in een steelpannetje, 2 kopjes kokend water erbij, aan de kook brengen en laag zetten, deksel erop, 10-15 minuten later heb je verse warme rijst.
Omdat op sommige dagen dát al te veel moeite / mentale ruimte kost.
Ik kom thuis uit werk en ik wil iets in de magnetron schuiven.
Apart nog een pannetje rijst erbij aan moeten zetten betekent gegarandeerd overgekookte aangebrande rijst. Die je dan half van je fornuis en half uit je pan kan bikken.
Dat "aan de kook brengen en laag zetten" gedeelte doet het 'm. Erbij blijven en wakker blijven tot het kookt en dan laag zetten.
Vervolgens moet je in de gaten houden wanneer het klaar is en uit kan. Of een timer voor 10 min zetten en het dan maar gewoon uitzetten en zompige rijst eten.
Of ik zou magnetronrijst moeten doen of zo.
Tot nu toe zijn m'n teruggekoelde rijst- en pastakliekjes altijd goed gegaan.
pi_210001539
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2023 21:51 schreef Tele6 het volgende:
Waar ik tijdens de Vierdaagse trouwens achter kwam is dat vrachtwagens ook deuntjes kunnen toeteren :o :o O+ _O_

We liepen op de brug naar Grave en alle auto's toeterden naar ons (sowieso deden ze dat overal -- het is alleen niet gelukt om treinen ook te laten toeteren) maar er was een vrachtwagen die Baby Shark naar ons toeterde

BABY SHARK TOETER

WAUW _O_
Gaaf hè! _O_

Deze vond ik zelf ook mega gaaf:
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_210001563
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 juli 2023 20:02 schreef Vanyel het volgende:

[..]
Wat moet ik daaaaan doooeeennn?

Ik doe de Ottolenghi olie bijvoorbeeld met stikveel knof maar dan is ie wel minimaal een half uur op 150 ofzo ipv 80.
Boven de 140 is alles stuk. Maar wel op die temperatuur in je potje doen. Dus pasteuriseren in snelkookpan.
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_210001629
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2023 21:24 schreef vlindertje89 het volgende:

[..]
[..]
Mogelijk ietwat domme vraag, maar als ik gerecht met rijst meteen voor meer dagen wil koken en dan invriezen, dan kan ik neem ik aan wel gewoon de extra porties laten afkoelen en dan in bakjes de vriezer in? En dan ontdooien in de koelkast?

En deels gerelateerde vraag die ik ook voor jullie posts al had: hoe laat je eigenlijk je eten dan handig afkoelen? Want ze zeggen overal niet te lang op kamertemperatuur, maar nog warm in koelkast of vriezer stoppen ook niet goed. Gewoon in blijven roeren tot het zsm afgekoeld is dan ofzo? Of kan je het prima even uurtje ofzo laten staan en dan in vriezer mikken?
Zeker geen domme vraag! Sneller koud meer beter. Niet te lang bewaren. Niet je rijst die toevallig over is later op de avond nog koelen. Het niet warm de koelkast in is vooral voor niet-gecirculeerde koelkasten een probleem omdat je heet vocht in je koeling krijgt, voor je eten is het wel beter te koelen als het heet is. Binnen drie dagen opeten, en zo snel mogelijk maar zeker niet de dag erna koelen / vriezen
La derecha oprime, la izquierda libera
  zaterdag 22 juli 2023 @ 22:07:34 #289
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_210001652
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2023 21:58 schreef Tele6 het volgende:

[..]
Omdat op sommige dagen dát al te veel moeite / mentale ruimte kost.
Ik kom thuis uit werk en ik wil iets in de magnetron schuiven.
Apart nog een pannetje rijst erbij aan moeten zetten betekent gegarandeerd overgekookte aangebrande rijst. Die je dan half van je fornuis en half uit je pan kan bikken.
Dat "aan de kook brengen en laag zetten" gedeelte doet het 'm. Erbij blijven en wakker blijven tot het kookt en dan laag zetten.
Vervolgens moet je in de gaten houden wanneer het klaar is en uit kan. Of een timer voor 10 min zetten en het dan maar gewoon uitzetten en zompige rijst eten.
Of ik zou magnetronrijst moeten doen of zo.
Tot nu toe zijn m'n teruggekoelde rijst- en pastakliekjes altijd goed gegaan.
Hmm, ik zou serieus eens naar je manier van leven kijken als je dit hebt. Lijkt me niet iets wat je lang gaat volhouden voor een serieuze burnout.
  zaterdag 22 juli 2023 @ 22:15:36 #290
63722 z80
I fink you freaky
pi_210001821
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2023 21:58 schreef Tele6 het volgende:

[..]
Omdat op sommige dagen dát al te veel moeite / mentale ruimte kost.
Ik kom thuis uit werk en ik wil iets in de magnetron schuiven.
Apart nog een pannetje rijst erbij aan moeten zetten betekent gegarandeerd overgekookte aangebrande rijst. Die je dan half van je fornuis en half uit je pan kan bikken.
Dat "aan de kook brengen en laag zetten" gedeelte doet het 'm. Erbij blijven en wakker blijven tot het kookt en dan laag zetten.
Vervolgens moet je in de gaten houden wanneer het klaar is en uit kan. Of een timer voor 10 min zetten en het dan maar gewoon uitzetten en zompige rijst eten.
Of ik zou magnetronrijst moeten doen of zo.
Tot nu toe zijn m'n teruggekoelde rijst- en pastakliekjes altijd goed gegaan.
Mini rijstkoker aanschaffen? Rijst afmeten, juiste hoeveelheid water er bij, aanzetten en wachten. Vaak zo rond de 20 minuten.
Ja dat ding moet ik ook nog steeds een keer bestellen. De normale uitvoering is voor 1 persoon veel te groot.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
  zaterdag 22 juli 2023 @ 22:18:30 #291
63722 z80
I fink you freaky
pi_210001869
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2023 22:07 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Hmm, ik zou serieus eens naar je manier van leven kijken als je dit hebt. Lijkt me niet iets wat je lang gaat volhouden voor een serieuze burnout.
Als je naast werk ook een sportief leven hebt. En alleen woont. Dan gaat eten koken een aantal dagen van de week op standje simpel en snel klaar. Daar brand je niet van op. Alleen de prio ligt ergens anders.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
pi_210001999
quote:
2s.gif Op zaterdag 22 juli 2023 17:59 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]
Gekocht in de winkel volgen wat op de hummus staat. Kan zijn dat het fors verzuurd is (e300/e330). Maar zelf gemaakt echt nul risico meenemen.

Als wij een catering doen voor de activisten en mensen willen restjes meenemen aan het eind, dan tief ik de hummus een half uurtje voor het einde de prullenbak in. Zit er niet op te wachten dat mensen voor een beetje gratis hummus hun middenrif gaan botox'en.
Ik ben aan het teruglezen, zelfgemaakte hummus maar 3 dagen eten? :o
We have far more in common than that which devides us..
pi_210002107
Ja, dat wat Tele en z zeggen.
Ik ben alleen, als ik dan een keer de tijd & zin & mentale ruimte om te koken allemaal tegelijk gevonden heb, dan maak ik het liefst meteen een pan vol. Ik kook dan dus ook niet alleen een pan rijst, maar een gerecht met rijst, en gooi dan dus dat hele gerecht met rijst en al in porties in de vriezer. Zodat ik de volgende drie keer dat ik dat niet heb, ik wel gewoon iets gezonds kan eten. In plaats van een boterham en een blikje doperwtjes+worteltjes :+ .

quote:
2s.gif Op zaterdag 22 juli 2023 22:06 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]
Zeker geen domme vraag! Sneller koud meer beter. Niet te lang bewaren. Niet je rijst die toevallig over is later op de avond nog koelen. Het niet warm de koelkast in is vooral voor niet-gecirculeerde koelkasten een probleem omdat je heet vocht in je koeling krijgt, voor je eten is het wel beter te koelen als het heet is. Binnen drie dagen opeten, en zo snel mogelijk maar zeker niet de dag erna koelen / vriezen
Ik doe inderdaad altijd wel vanuit de pan dan meteen verdelen over bord (=meteen eten) en drie bakjes voor de vriezer. Mijn koelkast heeft geloof ik wel circulatie, dan kan ik het dus gewoon meteen in koelkast mikken? Maar niet met deksel erop neem ik aan? Ik dacht dat bij Gordon Ramseys show de koks altijd op hun sodemieter kregen als ze hete dingen meteen in koeling zetten haha. Maar weet eigenlijk ook niet waarom precies. De in koud water zetten tactiek kan ik sowieso wel doen, en zodra niet meer warm gooi ik t sowieso meteen in de vriezer. Maar optimaal zou dus zijn bakjes (zonder deksel?) gewoon in koelkast mikken en dan na het opeten van de verse portie is dat vast niet meer warm en dan meteen vriezer in? Met deksels dan uiteraard ;).

[ Bericht 1% gewijzigd door vlindertje89 op 22-07-2023 22:44:33 ]
  zaterdag 22 juli 2023 @ 22:32:37 #294
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_210002142
Ik zou nooit warm eten in de koelkast zetten. Daardoor stijgt de temperatuur in de koelkast en dat wil je niet.
The love you take is equal to the love you make.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')