Ik denk dat ik dat niet kan, 50 km wandelen. En als ik dan zie wat voor mensen dat dan wel doen, dan vraag ik me af waarom ik denk dat ik dat niet kanquote:Op zaterdag 22 juli 2023 10:39 schreef MadMaster het volgende:
Als je sommige mensen ziet lopen tijdens de Vierdaagse, dan is het een wonder dat ze de finish halen:
- Zwaar overhangend naar 1 zijde (links/rechts) vanuit de heupen, alsof ze geen evenwicht meer hebben;
- Zwaar voorovergebogen, alsof ze in elke stap 'vallen';
- Minimale schuifelstapjes, waarbij ze hun voeten nauwelijks optillen;
- Voeten helemaal naar buiten gedraaid, om kennelijk hun voorvoet te ontlasten.
Eén persoon heb ik zijdelings zien lopen, geen idee wat daar het voordeel van is…
Daarentegen zie je ook heel veel mensen voor wie het kennelijk niet uitmaakt hoeveel ze lopen en hoeveel kilometers ze er al op hebben zitten, die lopen alsof ze even een broodje bij de bakker gaan halen…
quote:Op zaterdag 22 juli 2023 14:26 schreef Blues het volgende:
Doet me denken aan het opruimen van mijn moeders kamer (in aanleunzorgflat) na haar overlijden.
Allemaal potjes bakjes dingetjes met restjes (soms vér) over de datum in de koelkast en keukenkastjes.
Ze had laatste weken/maanden heel veel last van haar maag.. toen we dat allemaal aantroffen wisten we waarom
Ik heb niemand achterstevoren zien lopen, maar ik kan me voorstellen dat je op een gegeven moment niet meer weet hoe je moet lopen…quote:Op zaterdag 22 juli 2023 14:54 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ik denk dat ik dat niet kan, 50 km wandelen. En als ik dan zie wat voor mensen dat dan wel doen, dan vraag ik me af waarom ik denk dat ik dat niet kan![]()
Wel ooit bij een wandel 2-daagse in Luxemburg zulke enorme blaren op mijn voorvoeten gekregen (van heuvels naar beneden lopen, had ik niet echt getraind op de hoogvlakte van Drenthe) dat ik hele stukken achteruit heb gelopen om dat te ontlastenDus ik was dan ook zo'n mafkees die raar liep, maar het had een reden.
Voedselvergiftiging komt echt best vaak voor (oh, ik heb plots diarree - dat idee). En als je dan oud bent dan is het ook nog wel eens dodelijkquote:Op zaterdag 22 juli 2023 15:10 schreef Myraela het volgende:
We hebben hier de keuken van schoonvader ook flink leeggetrokken met producten die ver over de datum waren. Maar vooral producten die ooit gekocht waren en overduidelijk nooit gebruikt zouden worden.
Al zijn er soms ook dingen waar ik toch een beetje voedselangst van krijg. Zo ligt er nu bijvoorbeeld een rolletje ossenworst, open gesneden en gewoon met de hele open kant los in de koelkast. Ik word er een beetje nerveus van als je dat niet afdekt.Of laatst had hij een tartaartje ontdooid en nog een aantal dagen in de koelkast in een zakje laten liggen.
Ik denk meer mensen het jiet dan wel kunnen. Sterker nog ik denk dat de gemiddelde nederlander het na 15km echt wel zwaar krijgt.quote:Op zaterdag 22 juli 2023 14:54 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ik denk dat ik dat niet kan, 50 km wandelen. En als ik dan zie wat voor mensen dat dan wel doen, dan vraag ik me af waarom ik denk dat ik dat niet kan![]()
.
Ik denk dat je dat met wat training heel erg prima zou kunnen iddquote:Op zaterdag 22 juli 2023 14:54 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ik denk dat ik dat niet kan, 50 km wandelen. En als ik dan zie wat voor mensen dat dan wel doen, dan vraag ik me af waarom ik denk dat ik dat niet kan![]()
Wel ooit bij een wandel 2-daagse in Luxemburg zulke enorme blaren op mijn voorvoeten gekregen (van heuvels naar beneden lopen, had ik niet echt getraind op de hoogvlakte van Drenthe) dat ik hele stukken achteruit heb gelopen om dat te ontlastenDus ik was dan ook zo'n mafkees die raar liep, maar het had een reden.
Uhhhquote:Op zaterdag 22 juli 2023 15:28 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Killing voor planten als Lavendel.
Daar kan je gelijk in hebbenquote:Op zaterdag 22 juli 2023 15:55 schreef Vanyel het volgende:
[..]
Uhhh
Nee.
Misschien ben je in de war met boomschors.
Houtsnippers zijn prima voor lavendel.
Fundamenteel verschil tussen die producten. Schors wordt leuk gemarket, maar heeft weinig positieve eigenschappen voor een tuin. Snippers hebben minder marketing, maar voegen daadwerkelijk iets toe.quote:
Schors kan je ook gebruiken om te looienquote:Op zaterdag 22 juli 2023 16:03 schreef Vanyel het volgende:
[..]
Fundamenteel verschil tussen die producten. Schors wordt leuk gemarket, maar heeft weinig positieve eigenschappen voor een tuin. Snippers hebben minder marketing, maar voegen daadwerkelijk iets toe.
Snippers kun je ook voor andere dingen duur vermarkten, als biobrandstof of grondstof voor spaanplaat ofzo. Schors heeft misschien geen nuttige toepassingen dus gooi je er wat marketing tegenaanquote:Op zaterdag 22 juli 2023 16:03 schreef Vanyel het volgende:
[..]
Fundamenteel verschil tussen die producten. Schors wordt leuk gemarket, maar heeft weinig positieve eigenschappen voor een tuin. Snippers hebben minder marketing, maar voegen daadwerkelijk iets toe.
quote:Op zaterdag 22 juli 2023 13:19 schreef Tele6 het volgende:
Lekker bezig @:vlindertje89![]()
Twijfelen over of eten nog goed is kan zo'n mindfuck zijn. Harig=duidelijk maar "ruikt een beetje vreemd" is zo lastig te beoordelen. Goed dat je er gewoon voor bent gegaan zou ik zeggen
Oke je spoiler gaat me wel een paar stappen te verSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.maar fijn dat je nog leeft haha!
Zou dit aagje ook een linkje mogen?quote:Op vrijdag 21 juli 2023 19:08 schreef Memento-Mori het volgende:
Wat 'n prestatie @:Tele6![]()
Ons bod op n huis is geaccepteerd
Deze en botulisme. Het aantal botulismerecepten dat je op social media voorbij ziet komenquote:Op zaterdag 22 juli 2023 15:27 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Toch krijg je de meest gemene voedselvergiftiging van Rijst en Pasta,
https://nl.wikipedia.org/wiki/Bacillus_cereus
Reden waarom je, als je bv bolognaisesaus over hebt deze beter apart kan bewaren en verse pasta kan koken.
Vraag gezien. Maar geen antwoord.quote:Op vrijdag 21 juli 2023 22:21 schreef MadMaster het volgende:
@:jan_onderwater of @:z80, hebben jullie een antwoord op mijn vraag in post 65?
Al wordt vlees vaak wel te angstig behandeld, daar kom je met je ogen en neus nog een heel eind.quote:Op zaterdag 22 juli 2023 15:15 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Voedselvergiftiging komt echt best vaak voor (oh, ik heb plots diarree - dat idee). En als je dan oud bent dan is het ook nog wel eens dodelijk![]()
(na een korte search: 'tientallen' per jaar in Nederland, ca. 3000 per jaar in de VS, 420.000 per jaar wereldwijd volgens de WHO)
Ja en zo blijf je bezig. Als ik m'n hummus na 3 dagen weg moet gooien, blijf ik hummus kopen en weggooien. De hoeveelheid vermijdbare voedselverspilling vs de kans dat ik er ziek van word... ik doe een andere afweging hier.quote:Op zaterdag 22 juli 2023 17:53 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Al wordt vlees vaak wel te angstig behandeld, daar kom je met je ogen en neus nog een heel eind.
Ongewassen groente (of onverhit meel, rauw koekjesdeeg) kunnen salmonella en e-coli geven, je drie dagen oude hummus Bacillus cereus of botulisme.
Je koekjesdeeg geeft je eerder salmonella via vogelpoep op de tarweplant dan via het ei dat er in zit.
quote:Op zaterdag 22 juli 2023 13:19 schreef Tele6 het volgende:
Lekker bezig @:vlindertje89![]()
Twijfelen over of eten nog goed is kan zo'n mindfuck zijn. Harig=duidelijk maar "ruikt een beetje vreemd" is zo lastig te beoordelen. Goed dat je er gewoon voor bent gegaan zou ik zeggen
Schimmel gaat je meestal geen acute voedselvergiftiging opleveren, maar kan bijvoorbeeld hele forse leverschade opleveren.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Liever nieuwe yoghurt kopen dan leverkanker over tien jaar lijkt mij.La derecha oprime, la izquierda libera
Helemaal niet beroerd. Alleen moet je de verkeersregels kennen. En die zijn in dit geval het zelfde.quote:Op vrijdag 21 juli 2023 22:32 schreef MadMaster het volgende:
Dank heren, maar geen ervaring met Google Maps wat dat betreft?
In Google Maps via Android Auto verdwijnt dat dus bij mij uit beeld.
Aangezien de snelheid op de binnenwegen van Duitsland nogal vaak veranderd (50/60/70/80/100) en het vaak beroerd aangegeven wordt, is dat strontirritant…
Gekocht in de winkel volgen wat op de hummus staat. Kan zijn dat het fors verzuurd is (e300/e330). Maar zelf gemaakt echt nul risico meenemen.quote:Op zaterdag 22 juli 2023 17:57 schreef Tele6 het volgende:
[..]
Ja en zo blijf je bezig. Als ik m'n hummus na 3 dagen weg moet gooien, blijf ik hummus kopen en weggooien. De hoeveelheid vermijdbare voedselverspilling vs de kans dat ik er ziek van word... ik doe een andere afweging hier.
M'n groenten was ik wel en ik eet m'n koekjes gebakken. Dat is de moeite wel waard. Maar hummus na 3 dagen weggooien?
Inderdaad, meestal wijst het zich vanzelf.quote:Op zaterdag 22 juli 2023 17:58 schreef z80 het volgende:
[..]
Helemaal niet beroerd. Alleen moet je de verkeersregels kennen. En die zijn in dit geval het zelfde.
Bord niet herhaald na een zijweg of kruising dan zijn alle beperkingen vervalen. Er is slechts 1 uitzondering hierop. En dat is een zone.
Verder binnen de kom 50, daar buiten 100. En bij zijwegen/kruisingen vaak 70.
En ik gebruik geen maps. Dat kreng heeft altijd een data verbinding nodig.
Knoflookolie,quote:Op zaterdag 22 juli 2023 17:48 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Deze en botulisme. Het aantal botulismerecepten dat je op social media voorbij ziet komen
De laatste trend onder Russische roulette is onvoldoende verhitte chili olie.
Mijn ervaring qua verkeersborden en snelheden is anders, maar so be it…quote:Op zaterdag 22 juli 2023 17:58 schreef z80 het volgende:
[..]
Helemaal niet beroerd. Alleen moet je de verkeersregels kennen. En die zijn in dit geval het zelfde.
Bord niet herhaald na een zijweg of kruising dan zijn alle beperkingen vervalen. Er is slechts 1 uitzondering hierop. En dat is een zone.
Verder binnen de kom 50, daar buiten 100. En bij zijwegen/kruisingen vaak 70.
Je kan kaarten downloaden op je telefoon en dan heb je alleen nog een GPS verbinding nodig.quote:En ik gebruik geen maps. Dat kreng heeft altijd een data verbinding nodig.
Foodblogger met meer dan een kwart miljoen volgers. Chili, knoflook, specerijen en olie op 80 graden lang in de oven. "Wat ik niet gelijk gebruik, gaat de komende maanden over de salade!"quote:Op zaterdag 22 juli 2023 18:10 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Knoflookolie,
Ja, je doet gewoon knoflook in olie, hihihihi
En als je ook op kookfora wat over dit soort dingen schrijft dan meent iedere Miep Braakgraag dat ze het altijd al zo deden.
Daarom is half Azië ook ziek? Eten rijst per kilo. Laten dat spul gewoon buiten afkoelen om de volgende dag weer op te bakken.quote:Op zaterdag 22 juli 2023 15:27 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Toch krijg je de meest gemene voedselvergiftiging van Rijst en Pasta,
https://nl.wikipedia.org/wiki/Bacillus_cereus
Reden waarom je, als je bv bolognaisesaus over hebt deze beter apart kan bewaren en verse pasta kan koken.
Niet de zelfmaak knoflook olie?quote:Op zaterdag 22 juli 2023 17:48 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Deze en botulisme. Het aantal botulismerecepten dat je op social media voorbij ziet komen
De laatste trend onder Russische roulette is onvoldoende verhitte chili olie.
Als je denkt dat dit een goed idee is, ga vooral je gang.quote:Op zaterdag 22 juli 2023 18:25 schreef z80 het volgende:
[..]
Daarom is half Azië ook ziek? Eten rijst per kilo. Laten dat spul gewoon buiten afkoelen om de volgende dag weer op te bakken.
quote:Op zaterdag 22 juli 2023 17:53 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Al wordt vlees vaak wel te angstig behandeld, daar kom je met je ogen en neus nog een heel eind.
Ongewassen groente (of onverhit meel, rauw koekjesdeeg) kunnen salmonella en e-coli geven, je drie dagen oude hummus Bacillus cereus of botulisme.
Je koekjesdeeg geeft je eerder salmonella via vogelpoep op de tarweplant dan via het ei dat er in zit.
Kopen?quote:Op zaterdag 22 juli 2023 17:57 schreef Tele6 het volgende:
[..]
Ja en zo blijf je bezig. Als ik m'n hummus na 3 dagen weg moet gooien, blijf ik hummus kopen en weggooien. De hoeveelheid vermijdbare voedselverspilling vs de kans dat ik er ziek van word... ik doe een andere afweging hier.
En als ik er zelf een dikke citroen in mik?quote:Op zaterdag 22 juli 2023 17:59 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Gekocht in de winkel volgen wat op de hummus staat. Kan zijn dat het fors verzuurd is (e300/e330). Maar zelf gemaakt echt nul risico meenemen.
Als wij een catering doen voor de activisten en mensen willen restjes meenemen aan het eind, dan tief ik de hummus een half uurtje voor het einde de prullenbak in. Zit er niet op te wachten dat mensen voor een beetje gratis hummus hun middenrif gaan botox'en.
Google leert dat 20 minuten op 80 genoeg moet zijn om je knoflook onschadelijk te maken.quote:Op zaterdag 22 juli 2023 18:22 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Foodblogger met meer dan een kwart miljoen volgers. Chili, knoflook, specerijen en olie op 80 graden lang in de oven. "Wat ik niet gelijk gebruik, gaat de komende maanden over de salade!"
Bacteriën dood, endosporen niet en juist veel aanwezig.quote:Op zaterdag 22 juli 2023 19:10 schreef Vanyel het volgende:
[..]
Google leert dat 20 minuten op 80 genoeg moet zijn om je knoflook onschadelijk te maken.
Dat niet correct?
Waarom zegt de Libelle dat dan?![]()
Alleen maar goed voor de lijnquote:Op zaterdag 22 juli 2023 19:43 schreef Vanyel het volgende:
Nu wil ik griesmeelpap. En wil ik door de doemprofeten die van dinsdag niet meer opeten. Moet ik zo alsnog de keuken in![]()
pH van 4.6 of lager. Met citroen gaat dat fors zuur smaken, met een potje citroenzuur haal je dat zonder de smaak te zuur te krijgen.quote:Op zaterdag 22 juli 2023 19:02 schreef Vanyel het volgende:
[..]
En als ik er zelf een dikke citroen in mik?
Wat moet ik daaaaan doooeeennn?quote:Op zaterdag 22 juli 2023 19:45 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Bacteriën dood, endosporen niet en juist veel aanwezig.
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |