abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_210001058
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2023 21:24 schreef vlindertje89 het volgende:

[..]
[..]
Mogelijk ietwat domme vraag, maar als ik gerecht met rijst meteen voor meer dagen wil koken en dan invriezen, dan kan ik neem ik aan wel gewoon de extra porties laten afkoelen en dan in bakjes de vriezer in? En dan ontdooien in de koelkast?

En deels gerelateerde vraag die ik ook voor jullie posts al had: hoe laat je eigenlijk je eten dan handig afkoelen? Want ze zeggen overal niet te lang op kamertemperatuur, maar nog warm in koelkast of vriezer stoppen ook niet goed. Gewoon in blijven roeren tot het zsm afgekoeld is dan ofzo? Of kan je het prima even uurtje ofzo laten staan en dan in vriezer mikken?
Ik doe portiebakjes in een gootsteen koud water zetten voor een tijdje, daarna in koelkast, daarna in vriezer. :)
pi_210001160
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2023 21:29 schreef Tele6 het volgende:

[..]
Ik doe portiebakjes in een gootsteen koud water zetten voor een tijdje, daarna in koelkast, daarna in vriezer. :)
Oh, dat is slim! Had ik helemaal niet aan gedacht. Even katten buiten woonkamer opsluiten na koken en dan op die manier, goed idee.
  zaterdag 22 juli 2023 @ 21:36:25 #278
63722 z80
I fink you freaky
pi_210001172
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2023 21:27 schreef Tele6 het volgende:

[..]
Meer kracht lijkt te leiden tot verdere ananaslancering. Dit leidt dan weer tot een plakkerige situatie.

Het helpt als ik de ananas niet in de richting pak waarin hij smaller wordt maar in de richting waarin het stukje recht is. Als je snapt wat ik bedoel :P
Ananas met stokjes pak je op de platte kant. En zonder veel kracht te zetten.
De ramp begint pas bij perzik uit blik.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
pi_210001182
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2023 21:36 schreef z80 het volgende:

[..]
Ananas met stokjes pak je op de platte kant. En zonder veel kracht te zetten.
De ramp begint pas bij perzik uit blik.
Dat kan ik me voorstellen idd _O-
pi_210001186
quote:
2s.gif Op zaterdag 22 juli 2023 17:53 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

Al wordt vlees vaak wel te angstig behandeld, daar kom je met je ogen en neus nog een heel eind.

Ongewassen groente (of onverhit meel, rauw koekjesdeeg) kunnen salmonella en e-coli geven, je drie dagen oude hummus Bacillus cereus of botulisme.

Je koekjesdeeg geeft je eerder salmonella via vogelpoep op de tarweplant dan via het ei dat er in zit.
:Y Ik vertel mensen die bang zijn voor vlees/kip/vis ivm voedselvergiftiging ook vaak dat meer mensen een voedselvergiftiging krijgen van eten dat niet in die categorieën valt.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_210001319
quote:
7s.gif Op zaterdag 22 juli 2023 19:38 schreef sigme het volgende:
Zo. Alle gasten zijn weer naar huis. Het waren weer drie supergezellige dagen.
Zij zorgen voor de gezelligheid, ik voor de catering. Het gezelschap varieerde wat in de loop van de dagen, we waren steeds met 6 en soms met 7 personen.

Woensdag had ik spanakopita gemaakt. Courgettesoep vooraf. Rijstepudding met gember uit de oven toe. Dat was een mooi makkelijke maaltijd, vegetarisch dus geen omkijken naar de een à twee vegetariërs in het gezelschap (een van die twee eet bij mij wel vlees, omdat ik precies weet wat voor vlees ik in de kuip heb).

Donderdag een langzaam gegaarde licht gepekelde procureur, geglaceerd met appelstroop/mosterdmengsel. Daarbij geglaceerde worteltjes, gestoofde venkel, gekookte tuinbonen (lees: alles uit het die dag opgehaalde groentepakket wat geschikt was). Met witte rijst. Voor de vegetariër gevulde eitjes.
Toe: watermeloen, slagroomijs, zelfgemaakt grapefruitcurd.

Vrijdag vooraf gele courgettesoep. Hoofd: buikspek met knapperige zwoerd, gemarineerd in ketjap, stemgember, knoflook. Daarbij broccoli met monchou en cashewnoten. Met aardappelgratin.
Toe het restant rijstepudding, opgebakken in roomboter, geserveerd met zelfgemaakte sinaasappeljam.

En natuurlijk donderdag, vrijdag & zaterdag ook ontbijt. Brood, gezouten boter, Amora, hele goede kaas, superlekkere ham, zelfgemaakte jammen. Ik bak een grote omelet, er zijn tomaatjes, lekker sap & lekkere melk.
Als afsluiter een zoet broodje.

Sloten koffie gezet en we hebben een krat of vier bier leeggedronken, waarvan een groot deel dat lichte bier (2,7%), wat mij echt uitstekend beviel.
Dat klinkt echt fantastisch! Ik wil ook wel bij jou komen logeren zo O+

En wat betreft de perzikstukjes vs. eetstokjes: die spies ik dan gewoon.
pi_210001436
Waar ik tijdens de Vierdaagse trouwens achter kwam is dat vrachtwagens ook deuntjes kunnen toeteren :o :o O+ _O_

We liepen op de brug naar Grave en alle auto's toeterden naar ons (sowieso deden ze dat overal -- het is alleen niet gelukt om treinen ook te laten toeteren) maar er was een vrachtwagen die Baby Shark naar ons toeterde

BABY SHARK TOETER

WAUW _O_
  zaterdag 22 juli 2023 @ 21:53:39 #283
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_210001456
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2023 21:24 schreef vlindertje89 het volgende:

[..]
[..]
Mogelijk ietwat domme vraag, maar als ik gerecht met rijst meteen voor meer dagen wil koken en dan invriezen, dan kan ik neem ik aan wel gewoon de extra porties laten afkoelen en dan in bakjes de vriezer in? En dan ontdooien in de koelkast?

En deels gerelateerde vraag die ik ook voor jullie posts al had: hoe laat je eigenlijk je eten dan handig afkoelen? Want ze zeggen overal niet te lang op kamertemperatuur, maar nog warm in koelkast of vriezer stoppen ook niet goed. Gewoon in blijven roeren tot het zsm afgekoeld is dan ofzo? Of kan je het prima even uurtje ofzo laten staan en dan in vriezer mikken?
Ik zet de pan met rijst in een bak met ijswater (water en ijsblokjes) en dan de koeling in als ik rijst voor Nasi maken wil. Maar waarom zou je rijst koken, en invriezen, dan ontdooien en weer opwarmen? Ik bedoel, gooi een kopje rijst in een steelpannetje, 2 kopjes kokend water erbij, aan de kook brengen en laag zetten, deksel erop, 10-15 minuten later heb je verse warme rijst.
  zaterdag 22 juli 2023 @ 21:56:54 #284
500473 Morgane89
Omnomnomnivoor
pi_210001501
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2023 21:51 schreef Tele6 het volgende:
Waar ik tijdens de Vierdaagse trouwens achter kwam is dat vrachtwagens ook deuntjes kunnen toeteren :o :o O+ _O_

We liepen op de brug naar Grave en alle auto's toeterden naar ons (sowieso deden ze dat overal -- het is alleen niet gelukt om treinen ook te laten toeteren) maar er was een vrachtwagen die Baby Shark naar ons toeterde

BABY SHARK TOETER

WAUW _O_
:D dat heb ik ontdekt in Meiden die rijden. Vind ik echt een leuk tv-programma.
pi_210001528
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2023 21:53 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Ik zet de pan met rijst in een bak met ijswater (water en ijsblokjes) en dan de koeling in als ik rijst voor Nasi maken wil. Maar waarom zou je rijst koken, en invriezen, dan ontdooien en weer opwarmen? Ik bedoel, gooi een kopje rijst in een steelpannetje, 2 kopjes kokend water erbij, aan de kook brengen en laag zetten, deksel erop, 10-15 minuten later heb je verse warme rijst.
Omdat op sommige dagen dát al te veel moeite / mentale ruimte kost.
Ik kom thuis uit werk en ik wil iets in de magnetron schuiven.
Apart nog een pannetje rijst erbij aan moeten zetten betekent gegarandeerd overgekookte aangebrande rijst. Die je dan half van je fornuis en half uit je pan kan bikken.
Dat "aan de kook brengen en laag zetten" gedeelte doet het 'm. Erbij blijven en wakker blijven tot het kookt en dan laag zetten.
Vervolgens moet je in de gaten houden wanneer het klaar is en uit kan. Of een timer voor 10 min zetten en het dan maar gewoon uitzetten en zompige rijst eten.
Of ik zou magnetronrijst moeten doen of zo.
Tot nu toe zijn m'n teruggekoelde rijst- en pastakliekjes altijd goed gegaan.
pi_210001539
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2023 21:51 schreef Tele6 het volgende:
Waar ik tijdens de Vierdaagse trouwens achter kwam is dat vrachtwagens ook deuntjes kunnen toeteren :o :o O+ _O_

We liepen op de brug naar Grave en alle auto's toeterden naar ons (sowieso deden ze dat overal -- het is alleen niet gelukt om treinen ook te laten toeteren) maar er was een vrachtwagen die Baby Shark naar ons toeterde

BABY SHARK TOETER

WAUW _O_
Gaaf hè! _O_

Deze vond ik zelf ook mega gaaf:
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_210001563
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 juli 2023 20:02 schreef Vanyel het volgende:

[..]
Wat moet ik daaaaan doooeeennn?

Ik doe de Ottolenghi olie bijvoorbeeld met stikveel knof maar dan is ie wel minimaal een half uur op 150 ofzo ipv 80.
Boven de 140 is alles stuk. Maar wel op die temperatuur in je potje doen. Dus pasteuriseren in snelkookpan.
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_210001629
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2023 21:24 schreef vlindertje89 het volgende:

[..]
[..]
Mogelijk ietwat domme vraag, maar als ik gerecht met rijst meteen voor meer dagen wil koken en dan invriezen, dan kan ik neem ik aan wel gewoon de extra porties laten afkoelen en dan in bakjes de vriezer in? En dan ontdooien in de koelkast?

En deels gerelateerde vraag die ik ook voor jullie posts al had: hoe laat je eigenlijk je eten dan handig afkoelen? Want ze zeggen overal niet te lang op kamertemperatuur, maar nog warm in koelkast of vriezer stoppen ook niet goed. Gewoon in blijven roeren tot het zsm afgekoeld is dan ofzo? Of kan je het prima even uurtje ofzo laten staan en dan in vriezer mikken?
Zeker geen domme vraag! Sneller koud meer beter. Niet te lang bewaren. Niet je rijst die toevallig over is later op de avond nog koelen. Het niet warm de koelkast in is vooral voor niet-gecirculeerde koelkasten een probleem omdat je heet vocht in je koeling krijgt, voor je eten is het wel beter te koelen als het heet is. Binnen drie dagen opeten, en zo snel mogelijk maar zeker niet de dag erna koelen / vriezen
La derecha oprime, la izquierda libera
  zaterdag 22 juli 2023 @ 22:07:34 #289
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_210001652
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2023 21:58 schreef Tele6 het volgende:

[..]
Omdat op sommige dagen dát al te veel moeite / mentale ruimte kost.
Ik kom thuis uit werk en ik wil iets in de magnetron schuiven.
Apart nog een pannetje rijst erbij aan moeten zetten betekent gegarandeerd overgekookte aangebrande rijst. Die je dan half van je fornuis en half uit je pan kan bikken.
Dat "aan de kook brengen en laag zetten" gedeelte doet het 'm. Erbij blijven en wakker blijven tot het kookt en dan laag zetten.
Vervolgens moet je in de gaten houden wanneer het klaar is en uit kan. Of een timer voor 10 min zetten en het dan maar gewoon uitzetten en zompige rijst eten.
Of ik zou magnetronrijst moeten doen of zo.
Tot nu toe zijn m'n teruggekoelde rijst- en pastakliekjes altijd goed gegaan.
Hmm, ik zou serieus eens naar je manier van leven kijken als je dit hebt. Lijkt me niet iets wat je lang gaat volhouden voor een serieuze burnout.
  zaterdag 22 juli 2023 @ 22:15:36 #290
63722 z80
I fink you freaky
pi_210001821
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2023 21:58 schreef Tele6 het volgende:

[..]
Omdat op sommige dagen dát al te veel moeite / mentale ruimte kost.
Ik kom thuis uit werk en ik wil iets in de magnetron schuiven.
Apart nog een pannetje rijst erbij aan moeten zetten betekent gegarandeerd overgekookte aangebrande rijst. Die je dan half van je fornuis en half uit je pan kan bikken.
Dat "aan de kook brengen en laag zetten" gedeelte doet het 'm. Erbij blijven en wakker blijven tot het kookt en dan laag zetten.
Vervolgens moet je in de gaten houden wanneer het klaar is en uit kan. Of een timer voor 10 min zetten en het dan maar gewoon uitzetten en zompige rijst eten.
Of ik zou magnetronrijst moeten doen of zo.
Tot nu toe zijn m'n teruggekoelde rijst- en pastakliekjes altijd goed gegaan.
Mini rijstkoker aanschaffen? Rijst afmeten, juiste hoeveelheid water er bij, aanzetten en wachten. Vaak zo rond de 20 minuten.
Ja dat ding moet ik ook nog steeds een keer bestellen. De normale uitvoering is voor 1 persoon veel te groot.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
  zaterdag 22 juli 2023 @ 22:18:30 #291
63722 z80
I fink you freaky
pi_210001869
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2023 22:07 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Hmm, ik zou serieus eens naar je manier van leven kijken als je dit hebt. Lijkt me niet iets wat je lang gaat volhouden voor een serieuze burnout.
Als je naast werk ook een sportief leven hebt. En alleen woont. Dan gaat eten koken een aantal dagen van de week op standje simpel en snel klaar. Daar brand je niet van op. Alleen de prio ligt ergens anders.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
pi_210001999
quote:
2s.gif Op zaterdag 22 juli 2023 17:59 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]
Gekocht in de winkel volgen wat op de hummus staat. Kan zijn dat het fors verzuurd is (e300/e330). Maar zelf gemaakt echt nul risico meenemen.

Als wij een catering doen voor de activisten en mensen willen restjes meenemen aan het eind, dan tief ik de hummus een half uurtje voor het einde de prullenbak in. Zit er niet op te wachten dat mensen voor een beetje gratis hummus hun middenrif gaan botox'en.
Ik ben aan het teruglezen, zelfgemaakte hummus maar 3 dagen eten? :o
We have far more in common than that which devides us..
pi_210002107
Ja, dat wat Tele en z zeggen.
Ik ben alleen, als ik dan een keer de tijd & zin & mentale ruimte om te koken allemaal tegelijk gevonden heb, dan maak ik het liefst meteen een pan vol. Ik kook dan dus ook niet alleen een pan rijst, maar een gerecht met rijst, en gooi dan dus dat hele gerecht met rijst en al in porties in de vriezer. Zodat ik de volgende drie keer dat ik dat niet heb, ik wel gewoon iets gezonds kan eten. In plaats van een boterham en een blikje doperwtjes+worteltjes :+ .

quote:
2s.gif Op zaterdag 22 juli 2023 22:06 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]
Zeker geen domme vraag! Sneller koud meer beter. Niet te lang bewaren. Niet je rijst die toevallig over is later op de avond nog koelen. Het niet warm de koelkast in is vooral voor niet-gecirculeerde koelkasten een probleem omdat je heet vocht in je koeling krijgt, voor je eten is het wel beter te koelen als het heet is. Binnen drie dagen opeten, en zo snel mogelijk maar zeker niet de dag erna koelen / vriezen
Ik doe inderdaad altijd wel vanuit de pan dan meteen verdelen over bord (=meteen eten) en drie bakjes voor de vriezer. Mijn koelkast heeft geloof ik wel circulatie, dan kan ik het dus gewoon meteen in koelkast mikken? Maar niet met deksel erop neem ik aan? Ik dacht dat bij Gordon Ramseys show de koks altijd op hun sodemieter kregen als ze hete dingen meteen in koeling zetten haha. Maar weet eigenlijk ook niet waarom precies. De in koud water zetten tactiek kan ik sowieso wel doen, en zodra niet meer warm gooi ik t sowieso meteen in de vriezer. Maar optimaal zou dus zijn bakjes (zonder deksel?) gewoon in koelkast mikken en dan na het opeten van de verse portie is dat vast niet meer warm en dan meteen vriezer in? Met deksels dan uiteraard ;).

[ Bericht 1% gewijzigd door vlindertje89 op 22-07-2023 22:44:33 ]
  zaterdag 22 juli 2023 @ 22:32:37 #294
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_210002142
Ik zou nooit warm eten in de koelkast zetten. Daardoor stijgt de temperatuur in de koelkast en dat wil je niet.
The love you take is equal to the love you make.
pi_210002171
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 juli 2023 22:32 schreef Lienekien het volgende:
Ik zou nooit warm eten in de koelkast zetten. Daardoor stijgt de temperatuur in de koelkast en dat wil je niet.
Ja, zoiets dacht ik inderdaad ook. Zou het in theorie kunnen doen als de koelkast verder grotendeels leeg is, maar dan lijkt de koude gootsteen-manier me praktischer.
pi_210002294
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 juli 2023 22:30 schreef vlindertje89 het volgende:
Ja, dat.
Ik ben alleen, als ik dan een keer de tijd & zin & mentale ruimte om te koken allemaal tegelijk gevonden heb, dan maak ik het liefst meteen een pan vol. Zodat ik de volgende drie keer dat ik dat niet heb, ik wel gewoon iets gezonds kan eten. In plaats van een boterham en een blikje doperwtjes+worteltjes :+
[..]
Ik doe inderdaad altijd wel vanuit de pan dan meteen verdelen over bord (=meteen eten) en drie bakjes voor de vriezer. Mijn koelkast heeft geloof ik wel circulatie, dan kan ik het dus gewoon meteen in koelkast mikken? Maar niet met deksel erop neem ik aan? Ik dacht dat bij Gordon Ramseys show de koks altijd op hun sodemieter kregen als ze hete dingen meteen in koeling zetten haha. Maar weet eigenlijk ook niet waarom precies. De in koud water zetten tactiek kan ik sowieso wel doen, en zodra niet meer warm gooi ik t sowieso meteen in de vriezer. Maar optimaal zou dus zijn bakjes (zonder deksel?) gewoon in koelkast mikken en dan na het opeten van de verse portie is dat vast niet meer warm en dan meteen vriezer in? Met deksels dan uiteraard ;).
Als je 4 keer van 1 kookbeurt eet dan kun je toch net zo goed elke keer vers koken. Het meeste werk zit hem in het groente snijden, daar ben je met 4 porties navenant lang mee bezig. Verder zakje gesneden kip (afgewogen op een portie) haal je begin werkdag uit de vriezer (of garnalen of rund) en leg je in de koelkast. Tijdens het rijst koken zet je het vuur aan van de wok, leg je het vlees/vis erin en snij snel je de groente. Ben je binnen 15 minuten klaar. :9~
pi_210002327
Nee hoor, mealpreppen scheelt enorm veel tijd. Groot fan ^O^
I'm not troubled or sad, I'm just ready for bed.
pi_210002350
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2023 22:44 schreef Clubsoda het volgende:
Nee hoor, mealpreppen scheelt enorm veel tijd. Groot fan ^O^
Slim vers koken, veel smaakvoller _O_
pi_210002361
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2023 22:42 schreef Jeroboam het volgende:

[..]
Als je 4 keer van 1 kookbeurt eet dan kun je toch net zo goed elke keer vers koken. Het meeste werk zit hem in het groente snijden, daar ben je met 4 porties navenant lang mee bezig. Verder zakje gesneden kip (afgewogen op een portie) haal je begin werkdag uit de vriezer (of garnalen of rund) en leg je in de koelkast. Tijdens het rijst koken zet je het vuur aan van de wok, leg je het vlees/vis erin en snij snel je de groente. Ben je binnen 15 minuten klaar. :9~
Welk deel van de tweede en derde zin uit mijn post die je quote begrijp je precies niet?
pi_210002368
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juli 2023 22:42 schreef Jeroboam het volgende:

[..]
Als je 4 keer van 1 kookbeurt eet dan kun je toch net zo goed elke keer vers koken. Het meeste werk zit hem in het groente snijden, daar ben je met 4 porties navenant lang mee bezig. Verder zakje gesneden kip (afgewogen op een portie) haal je begin werkdag uit de vriezer (of garnalen of rund) en leg je in de koelkast. Tijdens het rijst koken zet je het vuur aan van de wok, leg je het vlees/vis erin en snij snel je de groente. Ben je binnen 15 minuten klaar. :9~
Wat is hier de logica achter dan?

Als je 4 keer van 1 kookbeurt eet, hoef je dus maar 1 van de 4 dagen te koken en de andere 3 dagen kost het je echt maar een paar seconden om een bakje van koelkast naar magnetron te verplaatsen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')