abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 22 maart 2023 @ 17:12:46 #1
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_208496324
Niet mijn OP


Allen,

Behalve over veelal zakelijke manoeuvres en heuglijke onderwerpen die geheel passen in onze *) kringen, werd afgelopen zondag bij de koffie c_/ na de mis in Haarlem :Y) :9 gezamenlijk nog gesproken over doodnormale maatschappelijke 'perikelen' bij jeugdigen. *)
Zowel leden van de plaatselijke parochie en enkele collega's uit de zakenwereld, m'n partner en ikzelf uiteraard *), hadden het hierbij dan ook over de zogeheten 'Week van de Lentekriebels'. ;) Dat was naar aanleiding van aan ons op de Zuid-as gelieerde onderwijstakken ter educatie en het onderwijzen van jeugdigen en subsidieoverwegingen voor Rutgers in het kader van dit speciale 'leervak'. :7~

Omdat er in samenspraak met het ministerie, evenals met veel grote andere organisaties en bedrijven 8} *), ook al geruime tijd een goede samenwerking bestaat met het basisonderwijs, voortgezet onderwijs :s) :s) :s) en diverse andere hogere scholen als de Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam op steenworp afstand, kwam dit onderwerp vorige week al ter sprake tijdens een borrel B:)B :Y) op goede locatie. *) Er is op diverse scholen in NL meer aandacht voor lessen 'seksuele vorming' omdat lang niet alle ouders van jeugdige kinderen daar altijd even 'handig' in lijken te zijn. :|W
Wij hebben in samenspraak met het ministerie FvD-leider Baudet in het bijzonder hierover verder niets gevraagd *), al toonden anderen toch veel belangstelling in het onderwerp 'lentekriebelweek'. ;)

Wat u? Het onderwerp gooide bij diverse voorstanders namelijk best hoge ogen en is deze week reeds van start gegaan. *) Dus een reden temeer om dit speciale 'pakket' op deze scholen grootscheeps en succesvoller uit te gaan rollen om jeugdigen weerbaar te maken voor in een later stadium. :s) :s) :s)
Maar uiteraard dus ook om hen tijdig te leren wat er allemaal gebeurt met het opgroeiende lichaam richting pubertijd *O* en daar straks misschien beter mee om te kunnen gaan :9, want jong geleerd is oud O~) gedaan. *)

Dat er behalve voor ouders hierbij voor het basisonderwijs ook een duidelijk rol ligt moge duidelijk zijn. Verder is het inderdaad raadzaam dat ouders die hier zo hun bedenkingen bij hebben :|W, of zich zorgen maken :o, tijdig in overleg gaan met de basisschool in kwestie. ^)
Let wel dat er selectief te werk wordt gegaan en er in dit kader verschillende lespakketten in hun soort zullen komen voor verschillende groepen. Dat ook bepaalde partijen waaronder de PVV het nu allemaal wat vroeg vinden was mij ook reeds bekend, maar mag deze prima ontwikkeling voor jeugdigen niet echt drukken. *)

Maar goed, al met al lijkt de zogeheten 'Week van de Lentekriebels' best toekomst te hebben oO<, toch zal men enige mate van voorzichtigheid moeten betrachten in hoe men het brengt. De ene school of leraar is tenslotte de andere niet, en hetzelfde geldt ook voor de grote diversiteit aan kinderen omdat iedereen in wezen uniek is. ;)
Het nieuwe lesrooster geniet na enige aarzeling uiteraard de goedkeuring van veel politieke partijen, waaronder de VVD en van ons op goede locatie te Haarlem :Y) en Amsterdam Zuid. :7~

Fijne avond!

Scjvb

====

quote:
NOS Nieuws • Vandaag, 18:03

ANP

Ouders die zich zorgen maken over de lessen seksuele vorming in de Week van de Lentekriebels kunnen het best contact opnemen met de school, adviseert minister Wiersma voor Primair en Voortgezet Onderwijs. Basisscholen hebben uitdrukkelijk een rol in de seksuele vorming en de seksuele weerbaarheid van kinderen, zegt hij.

"We hebben met zijn allen bepaald dat seksuele vorming tot de leerdoelen behoort, dus dan is het logisch dat daar les over wordt gegeven", zei hij in de Tweede Kamer. Hoe zij dat invullen bepalen schoolbesturen, leerkrachten en ouders.

De onderwijsminister was uitgenodigd bij het Vragenuurtje omdat FvD-leider Baudet tegen de lespakketten van de Week van de Lentekriebels is. Die werden ook dit jaar weer ontwikkeld door kenniscentrum Rutgers. Volgens Baudet worden kinderen vanaf vier jaar daarin "aangespoord" om over volwassen seksueel gedrag en geslachtsverandering te praten. Over het extra lesmateriaal over het vrouwelijk geslachtsdeel is hij ook niet te spreken. Ook andere partijen hadden vragen.

Wensen en grenzen

Wiersma wijst erop dat de lentekriebel-lessen per leeftijd verschillen en vooral tot doel hebben kinderen wijzer en weerbaarder te maken. "Bij groep 2 gaat het bijvoorbeeld over verschillen tussen jongens en meisjes, wensen en grenzen. Ik vind het, ook als ouder, belangrijk dat kinderen dit leren."

Ook lessen over menstruatie en zaadlozing voor kinderen die daar gezien hun leeftijd mee te maken krijgen, of over verliefdheid en begrijpen wat liefde is, horen bij de leerdoelen van het onderwijs, zegt Wiersma. "Als er kinderen zijn die dit thuis niet leren, en het mag ook niet op school, waar dan wel?"

Week van de Lentekriebels leidt vaker tot vragen
Bij Rutgers komen elk jaar vragen van bezorgde ouders binnen over de themaweek en de lessen. "Dit jaar zijn het er meer omdat er nepnieuws over wordt verspreid, bijvoorbeeld over kleuters en seksuele handelingen", zegt ontwikkelaar Luc Lauwers. In het pakket voor groep 7 en 8 zit wel informatie over seks, veilige seks en seksuele weerbaarheid.

"Kinderen worden nergens toe aangezet, het speelt gewoon. Ze hebben mobieltjes en zien van alles. Leerkrachten kunnen het lespakket naar eigen inzicht gebruiken voor de vragen die er bij hun leerlingen leven."

Ook Lobke Vlaming van Stichting Ouders en Onderwijs zegt dat er dit jaar iets meer vragen binnenkomen, al is de week nog maar net begonnen. "Het enige wat wij kunnen adviseren is: ga met de school praten. Dat hebben ouders vaak nog niet gedaan", zegt zij. In veel gevallen van bezorgde ouders hebben de scholen ze niet vooraf verteld over de lessen seksuele vorming.


Verkeerd gebruik van de lespakketten zou Wiersma niet goed vinden, maar of dat gebeurt weet hij niet. De Week van de Lentekriebels is geen lesmateriaal van de overheid. Ongeveer een derde tot de helft van de scholen kiest voor dit pakket. Er zijn ook andere lespakketten, bijvoorbeeld Wonderlijk gemaakt, voor "seksuele vorming vanuit een christelijke levensvisie".

De minister kon de zorgen bij een aantal politieke partijen niet wegnemen. Denk zegt "talloze mails" van bezorgde ouders te hebben binnengekregen omdat ze bang zijn dat hun kind van vier of vijf jaar geslachtsdelen en seks voorgeschoteld krijgt. En de PVV vindt lessen over seksualiteit in groep 7 en 8 wel wat vroeg.

In een bubbel opvoeden

De SGP vindt dat seksuele opvoeding in de eerste plaats binnen het gezin hoort. De partij wilde weten of de minister de subsidie voor Rutgers in gaat trekken.

Dat is Wiersma niet van plan, en seksuele opvoeding alleen door ouders vindt hij ook geen goed idee. "De samenleving wordt er niet beter van als we kinderen te veel in een bubbel opvoeden en ze pas loslaten als ze twaalf zijn." Hij gaat het lesmateriaal bij Rutgers opvragen en nader bestuderen.

Inmiddels is de Week van de Lentekriebels op veel scholen van start gegaan en praten leerlingen bijvoorbeeld over wat zij fijn of niet fijn vinden in contact met andere mensen en hoe zij dit kunnen bespreken. Het Jeugdjournaal maakte deze reportage:


© https://nos.nl/artikel/24(...)eerdoel-van-kinderen
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 woensdag 22 maart 2023 @ 17:19:06 #2
269689 crew  Viv
  woensdag 22 maart 2023 @ 17:24:29 #3
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_208496483
quote:
14s.gif Op woensdag 22 maart 2023 15:37 schreef HowardRoark het volgende:

Nee hoor, jij vist selectief één zin uit een stuk tekst over het onderwijs van 250 jaar geleden, in een poging zo je gelijk te halen. Maar met 'maatschappelijke normen en waarden' zal in die tijd iets heel anders zijn bedoeld dan waar wij het hier in dit topic over hebben. Namelijk een ideologisch gedachtegoed over seks, gender en seksuele oriëntatie dat niet breed wordt gedragen.
Het toont aan dat school meer is dan lezen en rekenen leren en dat er dus ook een onderdeel "maatschappelijke normen en waarden in zit". En dat dat niet iets van de laatste twintig jaar is. Dus je beweringen dat dat geen onderwijstaak zou zijn is vooral je eigen wensdenken.

Is ook niet zo raar. De maatschappij heeft nou eenmaal last van kinderen die slecht/wereldvreemd opgevoed worden. Dus daar heeft de samenleving via het onderwijs wel degelijk wat over te vinden.

quote:
14s.gif Op woensdag 22 maart 2023 15:57 schreef HowardRoark het volgende:

[..]
Onwetendheid over seks is juist iets dat kinderen onderscheidt van volwassenen. Immers, kinderen zijn niet seksueel rijp. 6-jarigen moeten lekker buitenspelen met leeftijdsgenootjes en niet bezig zijn met allerlei theorieën over natte dromen, ongesteldheid, genderidentieit, seksuele oriëntatie en zelfbevrediging.
Pakken we er even bij wat het programma voor 6 jarigen is. Die zitten in groep drie.
https://seksuelevorming.n(...)lslessen-voor-thuis/

quote:
Les 1: Ik ben ik

Les 2: Jongens en meisjes

Les 3: Hoe ben ik geboren

Les 4: Ik vind het fijn met jou

Les 5: Prettig en niet prettig
Geen enkele van de onderwerpen die je noemt leren ze op 6 jarige leeftijd. Je zit er dus weer eens gigantisch naast en lijkt ook volledig niet op de hoogte van deze lesmethode.

En ga je nog eens erkennen dat 15 jaar toch echt te laat is om kinderen te leren wat seks is? Als ze al zo'n jaar of drie op de middelbare school rondhangen dat een groot hengstenbal is.
  woensdag 22 maart 2023 @ 17:27:26 #4
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_208496525
Het eigenlijke probleem is dat ouders tegenwoordig geen tijd meer hebben hun eigen kinderen op te voeden.

Denk je dat leraren erop zitten te wachten kinderen algemene normen en waarden bij te moeten brengen, omdat de ouders het niet doen? Over de bloemetjes en de bijtjes te moeten praten omdat ouders het laten afweten.

En nu krijg je zelfs ouders die gaan janken omdat scholen hun werk voor ze doen omdat ze zo los staan van de samenleving dat ze net als de PVV denken dat kinderen in groep 8 nog geen seksuele voorlichting nodig hebben. 8)7
Laffe huichelaar
  woensdag 22 maart 2023 @ 17:45:39 #5
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_208496799
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2023 17:27 schreef timmmmm het volgende:
Het eigenlijke probleem is dat ouders tegenwoordig geen tijd meer hebben hun eigen kinderen op te voeden.

Denk je dat leraren erop zitten te wachten kinderen algemene normen en waarden bij te moeten brengen, omdat de ouders het niet doen? Over de bloemetjes en de bijtjes te moeten praten omdat ouders het laten afweten.

En nu krijg je zelfs ouders die gaan janken omdat scholen hun werk voor ze doen omdat ze zo los staan van de samenleving dat ze net als de PVV denken dat kinderen in groep 8 nog geen seksuele voorlichting nodig hebben. 8)7
Nouja als tijdgebrek de enige reden was dan was hier geen ophef over.
pi_208496816
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2023 17:24 schreef Hexagon het volgende:

[..]
Het toont aan dat school meer is dan lezen en rekenen leren en dat er dus ook een onderdeel "maatschappelijke normen en waarden in zit". En dat dat niet iets van de laatste twintig jaar is. Dus je beweringen dat dat geen onderwijstaak zou zijn is vooral je eigen wensdenken.
Je gaat rustig door met voortborduren op je eigen drogredenering hè? Zoals ik al zei:
quote:
10s.gif Op woensdag 22 maart 2023 15:07 schreef HowardRoark het volgende:

[..]
Jawel, dat heb ik wel gedaan. Het betreft een onderzoek dat gedaan is onder jongeren, dus geen dertigers. En dan is de gemiddelde leeftijd een goed uitgangspunt.
[..]
Ik vraag mij vooral af wat je nu hier probeert aan te tonen. Jij lijkt te denken dat 'de normen en waarden van de gemeenschap' gelijkt staat aan indoctrinatie met progressief links gedachtegoed. Dat laatste is namelijk waar ik het over had.
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2023 17:24 schreef Hexagon het volgende:
Is ook niet zo raar. De maatschappij heeft nou eenmaal last van kinderen die slecht/wereldvreemd opgevoed worden. Dus daar heeft de samenleving via het onderwijs wel degelijk wat over te vinden.
Kun je ook onderbouwen wat 'slecht' of 'wereldvreemd' opvoeden is?
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2023 17:24 schreef Hexagon het volgende:
[..]
Geen enkele van de onderwerpen die je noemt leren ze op 6 jarige leeftijd. Je zit er dus weer eens gigantisch naast en lijkt ook volledig niet op de hoogte van deze lesmethode.
Ik had het dan ook over de video die van Rugers afkomstig is en uitgebreid in dit topic besproken wordt. Die kinderen zijn zes, zeven, misschien acht? Dan houdt het wel op.
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2023 17:24 schreef Hexagon het volgende:
En ga je nog eens erkennen dat 15 jaar toch echt te laat is om kinderen te leren wat seks is? Als ze al zo'n jaar of drie op de middelbare school rondhangen dat een groot hengstenbal is.
Nee hoor, ik blijf bij mijn mening. Jongeren van 14/15 zullen al weten wat seks is, maar dit is een geschikte leeftijd om met concrete voorlichting te beginnen. Dus bijvoorbeeld wat veilige seks is en wat niet. De eerder gepresenteerde cijfers sluiten hier ook aan. Dit in tegenstelling tot wat jij en andere progressieven hier graag willen beweren.
'I moved to Peru and shaved half my head and wrote for Teen Vogue. If I can come back from the depths of leftism, trust me, anyone can.' - Gina Florio
  woensdag 22 maart 2023 @ 18:01:15 #7
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_208497052
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2023 17:45 schreef Hexagon het volgende:

[..]
Nouja als tijdgebrek de enige reden was dan was hier geen ophef over.
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2023 17:45 schreef Hexagon het volgende:

[..]
Nouja als tijdgebrek de enige reden was dan was hier geen ophef over.
Je hoort al jaren dat opvoedkundige taken meer en meer bij onderwijzers terecht komen.

Dan nog klagen ook wanneer ze het niet precies doen zoals jij het wil. Waardeloze ouders
Laffe huichelaar
pi_208497185
Het lijkt me prima om er aandacht aan te besteden,maar dat filmpje is wel een beetje vreemd in mijn ogen.

Om het over je piemel aanraken te hebben met een kind van 4, of neuken met iemand van 10 of zaadlozingen/masturberen bij iemand van 9.
pi_208497214
Schoolzwemmen was toch wel iets belangrijker.
  Moderator woensdag 22 maart 2023 @ 18:16:25 #10
5428 crew  miss_sly
pi_208497221
Ik vond dit wel een goede:

https://chrisklomp.nl/lentekriebels-kan-kindermisbruik-voorkomen/

Voorlichting kan helpen in de strijd tegen (kinder)misbruik. Als kinderen weten wat wel en niet oké is met betrekking tot seks, is er minder kans dat ze jaren misbruikt kunnen worden omdat ze, ondanks dat het niet goed voelt, toch denken dat het 'normaal' is.

Ook voor de jongeren die met seks gaan experimenteren is het goed. Het is goed om te hebben geleerd dat je altijd 'nee' mag zeggen, bijvoorbeeld. En dat in principe alles oké is als je het allebei echt wil.

Buiten dat zijn er heel veel meisjes die al op 10 jarige leeftijd ongesteld worden. Je moet er toch niet aan denken hoe deze in paniek kunnen raken als ze niet weten wat er te gebeuren staat?

Vriendin van me is verloskundige, en had vorige week weer een 13-jarige in de praktijk.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  woensdag 22 maart 2023 @ 18:20:16 #11
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_208497252
quote:
7s.gif Op woensdag 22 maart 2023 18:16 schreef miss_sly het volgende:
Ik vond dit wel een goede:

https://chrisklomp.nl/lentekriebels-kan-kindermisbruik-voorkomen/

Voorlichting kan helpen in de strijd tegen (kinder)misbruik. Als kinderen weten wat wel en niet oké is met betrekking tot seks, is er minder kans dat ze jaren misbruikt kunnen worden omdat ze, ondanks dat het niet goed voelt, toch denken dat het 'normaal' is.

Ook voor de jongeren die met seks gaan experimenteren is het goed. Het is goed om te hebben geleerd dat je altijd 'nee' mag zeggen, bijvoorbeeld. En dat in principe alles oké is als je het allebei echt wil.

Buiten dat zijn er heel veel meisjes die al op 10 jarige leeftijd ongesteld worden. Je moet er toch niet aan denken hoe deze in paniek kunnen raken als ze niet weten wat er te gebeuren staat?

Vriendin van me is verloskundige, en had vorige week weer een 13-jarige in de praktijk.
Iedereen is het denkelijk met punt 1 eens. Dan is het jammer dat je toch zoveel mensen tegen je in het harnas jaagt door het tweede punt er automatisch aan te koppelen. Ik denk dat veel mensen niet vinden dat je kinderen en jongeren mee moet geven dat alles oke is als je het allebei wil. Ook veel mensen die wel vinden dat grenzen aangeven etc kindermisbruik kan voorkomen. Die zijn hier nu tegen en houden dit bij hun kinderen weg door het andere deel van de boodschap.

Heb je jezelf mooi in je eigen voet geschoten
Laffe huichelaar
pi_208497270
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2023 17:27 schreef timmmmm het volgende:
Het eigenlijke probleem is dat ouders tegenwoordig geen tijd meer hebben hun eigen kinderen op te voeden.

Denk je dat leraren erop zitten te wachten kinderen algemene normen en waarden bij te moeten brengen, omdat de ouders het niet doen? Over de bloemetjes en de bijtjes te moeten praten omdat ouders het laten afweten.

En nu krijg je zelfs ouders die gaan janken omdat scholen hun werk voor ze doen omdat ze zo los staan van de samenleving dat ze net als de PVV denken dat kinderen in groep 8 nog geen seksuele voorlichting nodig hebben. 8)7
Met zoveel woorden wordt het niet gezegd, maar dit wordt dus gedaan voor de moslims en allochtonen die vanuit hun cultuur hiermee niks doen naar de kinderen.

Vandaar dat de PVV daarop ageert, want zonder die achtergestelde groepen waren deze lessen uiteraard niet nodig.
Vakman pur sang
  woensdag 22 maart 2023 @ 18:23:12 #13
466913 Eightyone
Bejaarde millennial
pi_208497274
Ze komen er door het internet toch wel achter wat 'neuken' en dergelijke precies betekent. Al in groep 7 of 8, waarschijnlijk. Misschien al eerder.

Leg het dan ook maar meteen goed uit, inclusief de kanttekeningen die er bij te zetten zijn.

Zelfs in pré-internet-tijden wisten m'n klasgenootjes (destijds een jaar of 11) al hoe het zat.
  woensdag 22 maart 2023 @ 18:24:59 #14
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_208497294
quote:
14s.gif Op woensdag 22 maart 2023 17:46 schreef HowardRoark het volgende:

[..]
Je gaat rustig door met voortborduren op je eigen drogredenering hè? Zoals ik al zei:
Je verschuift de doelpalen. Je beweert dat de school er niet voor een opvoedkundige taak is. Ik toon aan dat het wel degelijk zo gezien wordt, en dat al heel lang. En als dan blijkt dat je er compleet naast zit ga je maar wat roepen over "linkse indoctrinatie", terwijl seksuele voorlichting op scholen enkel bij wat radicaal conservatieve stromingen een probleem lijkt te zjn.

quote:
Kun je ook onderbouwen wat 'slecht' of 'wereldvreemd' opvoeden is?
Opvoeden op een manier waardoor jongeren zo vervreemd zijn van de samenleving dat ze daar zelf schade van hebben en de samenleving ook. Al die tienerzwangerschappen in de VS zijn daar een uitstekend voorbeeld van.

quote:
Ik had het dan ook over de video die van Rugers afkomstig is en uitgebreid in dit topic besproken wordt. Die kinderen zijn zes, zeven, misschien acht? Dan houdt het wel op.
Wordt weinig schokkends besproken. Ze hebben het over neuken wat zo'n joch lekker loopt te roepen. Niet onverstandig dat hij ook weet wat het dan is dat hij roept.

quote:
Nee hoor, ik blijf bij mijn mening. Jongeren van 14/15 zullen al weten wat seks is, maar dit is een geschikte leeftijd om met concrete voorlichting te beginnen. Dus bijvoorbeeld wat veilige seks is en wat niet. De eerder gepresenteerde cijfers sluiten hier ook aan. Dit in tegenstelling tot wat jij en andere progressieven hier graag willen beweren.
Nee die cijfers sluiten daar dus helemaal bij aan. Je schijnt niet te snappen dat de gemiddelde leeftijd waarop jongeren met seks beginnen heel wat anders is dan de leeftijd waarbij jongeren met seks kunnen beginnen. Want om op dat gemiddelde te komen zal er echt een substantiele groep moeten zijn die al eerder begonnen is. En verder negeer je ook het punt dat zaken als ongesteldheid en zaken waarmee ze geconfronteerd worden zoals porno een rol gaan spelen.

Komt misschien nog wel bij dat sommigen jongeren juist door seksuele voorlichting later aan seks zijn begonnen omdat ze beter hun grens aan kunnen geven en minder beinvloedbaar zijn door degenen die misbruik wensen

Dus met 14/15 ben je gewoon veel te laat en laat je dus een hoop jeugd een groot risico lopen op allerhande narigheid zoals tienerzwangerschap, geslachtsziekten, misbruik en allerlei psychisch leed. Het is gebaseerd op een totaal wereldvreemd idee van jongeren en wat ze meekrijgen over seks.
  woensdag 22 maart 2023 @ 18:25:57 #15
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_208497301
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2023 18:01 schreef timmmmm het volgende:

[..]
[..]
Je hoort al jaren dat opvoedkundige taken meer en meer bij onderwijzers terecht komen.

Dan nog klagen ook wanneer ze het niet precies doen zoals jij het wil. Waardeloze ouders
Tja waardeloze ouders zijn niks nieuws. Daarom heeft het onderwijs ook die opvoedkundige taak.
  Moderator woensdag 22 maart 2023 @ 18:26:30 #16
5428 crew  miss_sly
pi_208497310
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2023 18:20 schreef timmmmm het volgende:

[..]
Iedereen is het denkelijk met punt 1 eens. Dan is het jammer dat je toch zoveel mensen tegen je in het harnas jaagt door het tweede punt er automatisch aan te koppelen. Ik denk dat veel mensen niet vinden dat je kinderen en jongeren mee moet geven dat alles oke is als je het allebei wil. Ook veel mensen die wel vinden dat grenzen aangeven etc kindermisbruik kan voorkomen. Die zijn hier nu tegen en houden dit bij hun kinderen weg door het andere deel van de boodschap.

Heb je jezelf mooi in je eigen voet geschoten
Het is inderdaad verstandiger om te zorgen dat jongeren van allerlei dingen denken dat ze slecht of stom of taboe zijn. Ze ontwikkelen dan fijn een schuldgevoel en gaan zich slecht en raar voelen. Terwijl er niets mis is met samen met iemand ontdekken wat seks is en hoe je het samen fijn kunt hebben.

Ik heb mezelf niets in de voet geschoten, want ik sta gewoon voor 100% achter wat ik heb gepost.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  Moderator woensdag 22 maart 2023 @ 18:27:57 #17
5428 crew  miss_sly
pi_208497323
quote:
1s.gif Op woensdag 22 maart 2023 18:22 schreef Lospedrosa het volgende:

[..]
Met zoveel woorden wordt het niet gezegd, maar dit wordt dus gedaan voor de moslims en allochtonen die vanuit hun cultuur hiermee niks doen naar de kinderen.

Vandaar dat de PVV daarop ageert, want zonder die achtergestelde groepen waren deze lessen uiteraard niet nodig.
Baudet, Blommestijn, Cliteur, Duk, zijn degene die er enorm over bezig zijn. En 'gezin in gevaar', een of andere organisatie die kinderen vooral wil beschermen tegen alles mbt lhbti+ te maken heeft.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  woensdag 22 maart 2023 @ 18:29:16 #18
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_208497331
quote:
1s.gif Op woensdag 22 maart 2023 18:22 schreef Lospedrosa het volgende:

[..]
Met zoveel woorden wordt het niet gezegd, maar dit wordt dus gedaan voor de moslims en allochtonen die vanuit hun cultuur hiermee niks doen naar de kinderen.

Vandaar dat de PVV daarop ageert, want zonder die achtergestelde groepen waren deze lessen uiteraard niet nodig.
Nee het zijn niet enkel moslims waar dit speelt.

Sowieso zou hij waar het om moslims gaat dit toe moeten juichen want met dit soort voorlichting worden religieuze dogma's juist aangevallen.
  woensdag 22 maart 2023 @ 18:33:11 #19
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_208497378
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_208497397
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2023 18:29 schreef Hexagon het volgende:

[..]
Nee het zijn niet enkel moslims waar dit speelt.

Sowieso zou hij waar het om moslims gaat dit toe moeten juichen want met dit soort voorlichting worden religieuze dogma's juist aangevallen.
Kunnen die kinderen voor zonsondergang toch nog wat in hun mond stoppen.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_208497423
quote:
Goed punt, ik had ze al door elkaar gehaald.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  woensdag 22 maart 2023 @ 18:37:58 #22
466913 Eightyone
Bejaarde millennial
pi_208497435
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2023 18:34 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]
Kunnen die kinderen voor zonsondergang toch nog wat in hun mond stoppen.
:')
pi_208497491
Ik ben nog altijd van mening dat allemaal vanzelf wel heel goed leren. Waarom moeten we ingrijpen op letterlijk alles. Voor mij zijn die paar uurtjes seksuele voorlichting op school echt wel voldoende geweest, de rest leerde je vanzelf of zocht je gewoon op. En ik weet heel goed wat mijn grenzen zijn of wat ik fijn vind of wat dan ook. :')
A Robin Redbreast in a Cage Puts all Heaven in a Rage.
pi_208497554
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2023 18:42 schreef Discombobulate het volgende:
Ik ben nog altijd van mening dat allemaal vanzelf wel heel goed leren. Waarom moeten we ingrijpen op letterlijk alles. Voor mij zijn die paar uurtjes seksuele voorlichting op school echt wel voldoende geweest, de rest leerde je vanzelf of zocht je gewoon op. En ik weet heel goed wat mijn grenzen zijn of wat ik fijn vind of wat dan ook. :')
Probleem is deze:

Pedo zit aan piemel van jochie van tussen de 4 a 7 jaar, jochie vind het wel lekker.. Jochie denkt dus dat er niks mis is... Zeker als pedo er een spannend geheimpje van maakt...

En weer een jochie dat een fucked up beeld van sex heeft, dat ook helemaal van de leg raakt als ie zelfs kids krijgt.. Want dan valt het kwartje pas echt wat hem aangedaan is..
Mijn blog over o.a. leven met OCD (dwang) | https://mdj-stek.nl
pi_208497618
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2023 18:46 schreef MatthijsDJ het volgende:

[..]
Probleem is deze:

Pedo zit aan piemel van jochie van tussen de 4 a 7 jaar, jochie vind het wel lekker.. Jochie denkt dus dat er niks mis is... Zeker als pedo er een spannend geheimpje van maakt...

Naja dat is dus precies wat dit rechtvaardigt. Jochie vind het lekker. Denkt: "Ik heb van papie en mamie geleerd wat m'n grenzen zijn en wat ik fijn vind", dus m.a.w. het is prima wat die pedo doet. Waarom zou dat, gegeven de lesstof en leerstellingen, niet oké zijn? Je kan er juist een argument van maken dat open staat voor pedofilie en dat daar niets mis mee is.
A Robin Redbreast in a Cage Puts all Heaven in a Rage.
pi_208497652
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2023 18:51 schreef Discombobulate het volgende:

[..]
Naja dat is dus precies wat dit rechtvaardigt. Jochie vind het lekker. Denkt: "Ik heb van papie en mamie geleerd wat m'n grenzen zijn en wat ik fijn vind", dus m.a.w. het is prima wat die pedo doet. Waarom zou dat, gegeven de lesstof en leerstellingen, niet oké zijn? Je kan er juist een argument van maken dat open staat voor pedofilie en dat daar niets mis mee is.
Ben je nou echt zo simpel? In die lessen krijgen ze dus te horen dat het NIET oké is als een volwassen dat doet. Dat het wel oké als hij of zij het zelf doet...

Maar ja dat vertellen die schreeuwers op social media niet.
Mijn blog over o.a. leven met OCD (dwang) | https://mdj-stek.nl
  woensdag 22 maart 2023 @ 19:03:58 #27
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_208497793
quote:
7s.gif Op woensdag 22 maart 2023 18:26 schreef miss_sly het volgende:

[..]
Het is inderdaad verstandiger om te zorgen dat jongeren van allerlei dingen denken dat ze slecht of stom of taboe zijn. Ze ontwikkelen dan fijn een schuldgevoel en gaan zich slecht en raar voelen. Terwijl er niets mis is met samen met iemand ontdekken wat seks is en hoe je het samen fijn kunt hebben.

Ik heb mezelf niets in de voet geschoten, want ik sta gewoon voor 100% achter wat ik heb gepost.
Waarom moet het of het een of het ander zijn? Als je kinderen al op jonge leeftijd leert dat de boel gaan verkennen op allerlei manieren oke is als iedereen maar instemt, moedig je ook kids die dat helemaal niet van plan waren aan.

Mij maakt het niet uit hoor, die kinderen moeten maar kijken, maar ik kan me ook voorstellen dat veel mensen het daar niet mee eens zijn.

Dat is heel wat anders dan zorgen dat ze denken dat het allemaal heel slecht of stom is.

Je kan het ook gewoon allebei niet doen en kinderen daar vrij in laten zonder een beeld op te dringen. En dat staat ook los van kinderen behoeden voor seksueel misbruik. Dat laatste lijkt me namelijk ook veel belangrijker
Laffe huichelaar
  Moderator woensdag 22 maart 2023 @ 19:07:33 #28
5428 crew  miss_sly
pi_208497854
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2023 19:03 schreef timmmmm het volgende:

[..]
Waarom moet het of het een of het ander zijn? Als je kinderen al op jonge leeftijd leert dat de boel gaan verkennen op allerlei manieren oke is als iedereen maar instemt, moedig je ook kids die dat helemaal niet van plan waren aan.

Mij maakt het niet uit hoor, die kinderen moeten maar kijken, maar ik kan me ook voorstellen dat veel mensen het daar niet mee eens zijn.

Dat is heel wat anders dan zorgen dat ze denken dat het allemaal heel slecht of stom is.

Je kan het ook gewoon allebei niet doen en kinderen daar vrij in laten zonder een beeld op te dringen. En dat staat ook los van kinderen behoeden voor seksueel misbruik. Dat laatste lijkt me namelijk ook veel belangrijker
Heb je de link gelezen die ik geplaatst heb? Dat kinderen vroeg leren over seks en consent (en vooral dat nee zeggen ook oke is) juist helpt in de strijd tegen kindermisbruik? En ben je ermee bekend dat juist jongeren die goed op de hoogte zijn van een en ander later aan seks beginnen?

En er zijn nog steeds ouders die niets zeggen. Waarvan de dochters als ze voor het eerst ongesteld worden als ze tien zijn niet weten wat ze overkomt en denken dat ze doodgaan.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  woensdag 22 maart 2023 @ 19:07:51 #29
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_208497862
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2023 18:25 schreef Hexagon het volgende:

[..]
Tja waardeloze ouders zijn niks nieuws. Daarom heeft het onderwijs ook die opvoedkundige taak.
Die hadden ze nog niet, toen men familie nog gewoon belangrijk vond. Nu moeten ouders haast wel allebei werken om rond te komen. Zelfs als het gaat om opvoeden wordt schaalvergroting aangemoedigd. Waarom zou 1 ouder voor hun eigen kinderen zorgen als je ook 1 iemand voor 10 kinderen kan laten zorgen in de kinderopvang.

Maar goed, je gaat verandering niet tegen
Laffe huichelaar
pi_208497871
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2023 18:24 schreef Hexagon het volgende:

[..]
Je verschuift de doelpalen. Je beweert dat de school er niet voor een opvoedkundige taak is. Ik toon aan dat het wel degelijk zo gezien wordt, en dat al heel lang. En als dan blijkt dat je er compleet naast zit ga je maar wat roepen over "linkse indoctrinatie", terwijl seksuele voorlichting op scholen enkel bij wat radicaal conservatieve stromingen een probleem lijkt te zjn.
Hmm, nee hoor. Ik had gesteld dat docenten niet de primaire opvoeders zijn van kinderen en dat is ook gewoon een feit. Dat zijn de ouders. Het is hun kind, niet dat van de school of de staat. En dat jij vervolgens met een citaat komt aanzetten uit een stuk over onderwijs twee eeuwen geleden doet daar niets aan af. En daarin wordt overigens gesproken over 'de normen en waarden van de gemeenschap'. Dat is iets compleet anders dan seksuele voorlichting op jonge leeftijd.
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2023 18:24 schreef Hexagon het volgende:
[..]
Nee die cijfers sluiten daar dus helemaal bij aan. Je schijnt niet te snappen dat de gemiddelde leeftijd waarop jongeren met seks beginnen heel wat anders is dan de leeftijd waarbij jongeren met seks kunnen beginnen. Want om op dat gemiddelde te komen zal er echt een substantiele groep moeten zijn die al eerder begonnen is. En verder negeer je ook het punt dat zaken als ongesteldheid en zaken waarmee ze geconfronteerd worden zoals porno een rol gaan spelen..
Uitschieters moeten hierin niet leidend zijn. Het gemiddelde wel. Je gaat niet structureel kinderen maar op 11-jarige leeftijd seksuele voorlichting geven omdat toevallig een paar uitzonderingsgevallen dan al seksueel actief zijn. We stellen het onderwijs van wiskunde of taal ook niet af op de uitschieters, zij het in negatief of positieve zin.
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2023 18:24 schreef Hexagon het volgende:
Komt misschien nog wel bij dat sommigen jongeren juist door seksuele voorlichting later aan seks zijn begonnen omdat ze beter hun grens aan kunnen geven en minder beinvloedbaar zijn door degenen die misbruik wensen

Dus met 14/15 ben je gewoon veel te laat en laat je dus een hoop jeugd een groot risico lopen op allerhande narigheid zoals tienerzwangerschap, geslachtsziekten, misbruik en allerlei psychisch leed. Het is gebaseerd op een totaal wereldvreemd idee van jongeren en wat ze meekrijgen over seks.
Nou, de afgelopen decennia zal het dan wel hebben gestikt van de ongewenste tienerzwangerschappen, geslachtsziekten, misbruik en psychisch leed. Het is eigenlijk bijzonder dat de mens 2023 heeft weten te halen als dit zo allemaal mag geloven. Dit is dus wat ik bedoelde met een vermeende crisissituatie creëren om een bepaalde ideologie te kunnen opdringen.
quote:
7s.gif Op woensdag 22 maart 2023 18:26 schreef miss_sly het volgende:

[..]
Het is inderdaad verstandiger om te zorgen dat jongeren van allerlei dingen denken dat ze slecht of stom of taboe zijn. Ze ontwikkelen dan fijn een schuldgevoel en gaan zich slecht en raar voelen. Terwijl er niets mis is met samen met iemand ontdekken wat seks is en hoe je het samen fijn kunt hebben.

Ik heb mezelf niets in de voet geschoten, want ik sta gewoon voor 100% achter wat ik heb gepost.
Maar hoe kom je er precies bij dat kinderen dit zouden denken?
'I moved to Peru and shaved half my head and wrote for Teen Vogue. If I can come back from the depths of leftism, trust me, anyone can.' - Gina Florio
  woensdag 22 maart 2023 @ 19:09:12 #31
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_208497894
quote:
7s.gif Op woensdag 22 maart 2023 19:07 schreef miss_sly het volgende:

[..]
Heb je de link gelezen die ik geplaatst heb? Dat kinderen vroeg leren over seks en consent (en vooral dat nee zeggen ook oke is) juist helpt in de strijd tegen kindermisbruik? En ben je ermee bekend dat juist jongeren die goed op de hoogte zijn van een en ander later aan seks beginnen?

En er zijn nog steeds ouders die niets zeggen. Waarvan de dochters als ze voor het eerst ongesteld worden als ze tien zijn niet weten wat ze overkomt en denken dat ze doodgaan.
We praten langs elkaar heen, je leest totaal niet wat ik zeg. Niemand heeft het over de seksuele voorlichting waar jij het over hebt. Dus laat maar
Laffe huichelaar
  Moderator woensdag 22 maart 2023 @ 19:09:55 #32
5428 crew  miss_sly
pi_208497905
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2023 19:09 schreef timmmmm het volgende:

[..]
We praten langs elkaar heen, je leest totaal niet wat ik zeg. Niemand heeft het over de seksuele voorlichting waar jij het over hebt. Dus laat maar
Wat dan wel? Wat is het probleem?
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  woensdag 22 maart 2023 @ 19:13:53 #33
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_208497964
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2023 19:07 schreef timmmmm het volgende:

[..]
Die hadden ze nog niet, toen men familie nog gewoon belangrijk vond. Nu moeten ouders haast wel allebei werken om rond te komen. Zelfs als het gaat om opvoeden wordt schaalvergroting aangemoedigd. Waarom zou 1 ouder voor hun eigen kinderen zorgen als je ook 1 iemand voor 10 kinderen kan laten zorgen in de kinderopvang.

Maar goed, je gaat verandering niet tegen
Eh jawel, kinderen uit arme buurten hadden vroeger nou niet bepaald veel aan hun ouders.

Zo had je vroeger woonscholen. Daar kwam je niet als je zo'n geweldige ouder was.
https://www.canonsociaalwerk.eu/nl_mo/details.php?cps=10
pi_208497968
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2023 18:54 schreef MatthijsDJ het volgende:

[..]
Ben je nou echt zo simpel? In die lessen krijgen ze dus te horen dat het NIET oké is als een volwassen dat doet. Dat het wel oké als hij of zij het zelf doet...

Maar ja dat vertellen die schreeuwers op social media niet.
Waarom is dat niet oké dan? Stel dat ze het fijn vinden en het volgens hun binnen hun grenzen ligt. Dat laatste is waar van uit gegaan wordt.. Jouw grenzen, wat jij fijn vind, het is aan jou om te bepalen.

Jij bent echt best wel cognitief dissonant man.
A Robin Redbreast in a Cage Puts all Heaven in a Rage.
  woensdag 22 maart 2023 @ 19:16:51 #35
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_208498020
quote:
7s.gif Op woensdag 22 maart 2023 19:09 schreef miss_sly het volgende:

[..]
Wat dan wel? Wat is het probleem?
Het idee dat je kinderen moet leren dat alles oke is als ze er allemaal maar mee instemmen.

Niet over menstrueren, niet over nee is nee en grenzen aangeven, maar bijvoorbeeld dat men kinderen in groep 3 het idee geeft elkaar hun geslachtsdelen te laten zien. Op zich prima als het gebeurt, want kinderen zijn nieuwsgierig dus zo gaat dat. Maar als het niet gebeurt is het ook prima en ik kan me voorstellen dat sommige ouders het niet zo fijn vinden als men die kinderen op ideeën brengt voor ze daar zelf zin in hebben of klaar voor zijn.

Dat is dus ook heel wat anders dan kinderen leren dat nieuwsgierig naar elkaar zijn slecht of stom is.

Als je je boodschap afzwakt en je kinderen leert hun grenzen aan te geven zonder ze op ideeën te brengen, zijn veel meer mensen ontvankelijk voor de boodschap die echt verschil kan maken, tegen kindermisbruik en de schaamte die kinderen vaak weerhoudt daarover te praten.
Laffe huichelaar
  woensdag 22 maart 2023 @ 19:18:49 #36
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_208498061
quote:
1s.gif Op woensdag 22 maart 2023 18:22 schreef Lospedrosa het volgende:

[..]
Met zoveel woorden wordt het niet gezegd, maar dit wordt dus gedaan voor de moslims en allochtonen die vanuit hun cultuur hiermee niks doen naar de kinderen.

Vandaar dat de PVV daarop ageert, want zonder die achtergestelde groepen waren deze lessen uiteraard niet nodig.
Ik denk dat het in de bible belt minstens even hard nodig is. Inderdaad omdat er vooral in die hoek ouders zijn die hun kinderen om hun eigen bekrompen denkbeelden niks leren
Laffe huichelaar
pi_208498070
quote:
7s.gif Op woensdag 22 maart 2023 18:27 schreef miss_sly het volgende:

[..]
Baudet, Blommestijn, Cliteur, Duk, zijn degene die er enorm over bezig zijn. En 'gezin in gevaar', een of andere organisatie die kinderen vooral wil beschermen tegen alles mbt lhbti+ te maken heeft.
Daar ben ik niet bang voor, dat gebeurt in het nuchtere Nederland niet snel.
Maar ik ben wel wars van die nieuwe wereld vol verwarrende sexes, als pan-sexuelen en weet ik het. Kinder tv shows net hoe te makeuppen met en door dragqueens.

Je moet wel waken dat we hier geen Amerikaanse praktijken krijgen dat drags al voor de allerkleinsten de scholen langs gaan voor “promotie”
Vakman pur sang
pi_208498119
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2023 19:18 schreef timmmmm het volgende:

[..]
Ik denk dat het in de bible belt minstens even hard nodig is. Inderdaad omdat er vooral in die hoek ouders zijn die hun kinderen om hun eigen bekrompen denkbeelden niks leren
tja altijd maar het "Maar wij doen het ook echt verkeerd hoor...". Sneue gast, lbghthiv+ voorlichting hoort niet bij kinderen < 18 en zeker niet bij kinderen die nog niet in de puberteit zijn.
Ik noem een henkie spanky, tinny treus en natuurlijk willy wortel. Allemaal helden uit de brouwerij.
  Moderator woensdag 22 maart 2023 @ 19:22:43 #39
5428 crew  miss_sly
pi_208498147
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2023 19:16 schreef timmmmm het volgende:

[..]
Het idee dat je kinderen moet leren dat alles oke is als ze er allemaal maar mee instemmen.

Niet over menstrueren, niet over nee is nee en grenzen aangeven, maar bijvoorbeeld dat men kinderen in groep 3 het idee geeft elkaar hun geslachtsdelen te laten zien. Op zich prima als het gebeurt, want kinderen zijn nieuwsgierig dus zo gaat dat. Maar als het niet gebeurt is het ook prima en ik kan me voorstellen dat sommige ouders het niet zo fijn vinden als men die kinderen op ideeën brengt voor ze daar zelf zin in hebben of klaar voor zijn.

Dat is dus ook heel wat anders dan kinderen leren dat nieuwsgierig naar elkaar zijn slecht of stom is.

Als je je boodschap afzwakt en je kinderen leert hun grenzen aan te geven zonder ze op ideeën te brengen, zijn veel meer mensen ontvankelijk voor de boodschap die echt verschil kan maken, tegen kindermisbruik en de schaamte die kinderen vaak weerhoudt daarover te praten.
Maar dat is ook wat er gebeurt. Kinderen in groep 3 wordt uiteraard iets heel anders geleerd dan kinderen in groep 6 en in groep 8. Het is leeftijdadequaat. Maar kinderen in groep 8 is wel goed te leren dat seks prima is, als het is wat je wil en met wie je wel. En hoe je het wil. Dat er geen foute dingen zijn, zolang je beiden hetzelfde wil. Natuurlijk leer je dat niet aan een kind van 5. Dat is ook niet hoe Lentekriebels in elkaar zit.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_208498164
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2023 19:14 schreef Discombobulate het volgende:

[..]
Waarom is dat niet oké dan? Stel dat ze het fijn vinden en het volgens hun binnen hun grenzen ligt. Dat laatste is waar van uit gegaan wordt.. Jouw grenzen, wat jij fijn vind, het is aan jou om te bepalen.

Jij bent echt best wel cognitief dissonant man.
En dan zal je vast zeggen van blabla. Oh, dus nu is het opeens niet oké voor een kind om zijn of haar grenzen aan te geven of wat ie fijn vind? Dit is hoe je jezelf dus tegenspreekt.
A Robin Redbreast in a Cage Puts all Heaven in a Rage.
  woensdag 22 maart 2023 @ 19:25:11 #41
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_208498192
quote:
7s.gif Op woensdag 22 maart 2023 19:22 schreef miss_sly het volgende:

[..]
Maar dat is ook wat er gebeurt. Kinderen in groep 3 wordt uiteraard iets heel anders geleerd dan kinderen in groep 6 en in groep 8. Het is leeftijdadequaat. Maar kinderen in groep 8 is wel goed te leren dat seks prima is, als het is wat je wil en met wie je wel. En hoe je het wil. Dat er geen foute dingen zijn, zolang je beiden hetzelfde wil. Natuurlijk leer je dat niet aan een kind van 5. Dat is ook niet hoe Lentekriebels in elkaar zit.
We praten echt volkomen langs elkaar heen. Ik geef nota bene een voorbeeld van groep 3 wat wél gebeurt.

Ik heb er verder geen trek in zo
Laffe huichelaar
pi_208498197
quote:
7s.gif Op woensdag 22 maart 2023 19:22 schreef miss_sly het volgende:

[..]
Maar dat is ook wat er gebeurt. Kinderen in groep 3 wordt uiteraard iets heel anders geleerd dan kinderen in groep 6 en in groep 8. Het is leeftijdadequaat. Maar kinderen in groep 8 is wel goed te leren dat seks prima is, als het is wat je wil en met wie je wel. En hoe je het wil. Dat er geen foute dingen zijn, zolang je beiden hetzelfde wil. Natuurlijk leer je dat niet aan een kind van 5. Dat is ook niet hoe Lentekriebels in elkaar zit.
Maar dan mag een kind toch ook gewoon seks hebben met een volwassene zo lang je het beide maar zelf willen? Dat is wat je daar uit kan afleiden namelijk.
A Robin Redbreast in a Cage Puts all Heaven in a Rage.
pi_208498243
quote:
7s.gif Op woensdag 22 maart 2023 18:16 schreef miss_sly het volgende:
Ik vond dit wel een goede:

https://chrisklomp.nl/lentekriebels-kan-kindermisbruik-voorkomen/

Voorlichting kan helpen in de strijd tegen (kinder)misbruik. Als kinderen weten wat wel en niet oké is met betrekking tot seks, is er minder kans dat ze jaren misbruikt kunnen worden omdat ze, ondanks dat het niet goed voelt, toch denken dat het 'normaal' is.

Ook voor de jongeren die met seks gaan experimenteren is het goed. Het is goed om te hebben geleerd dat je altijd 'nee' mag zeggen, bijvoorbeeld. En dat in principe alles oké is als je het allebei echt wil.

Buiten dat zijn er heel veel meisjes die al op 10 jarige leeftijd ongesteld worden. Je moet er toch niet aan denken hoe deze in paniek kunnen raken als ze niet weten wat er te gebeuren staat?

Vriendin van me is verloskundige, en had vorige week weer een 13-jarige in de praktijk.
Kruisheid gordel gebruiken.
Middeleeuwse uitvinding wat niet voor niks bestond in die tijd.
En al het oude gaat herhaald worden .

Trouwens de kerk dat je rein moest blijven en pas seks had nadat je getrouwd was
Is op eens niet meer zo gek dat het er in werd gestampt elke zondag.

Laten we eerlijk zijn.
We hebben het verneukt door alles los te laten en te laten gaan door iedereen maar zelf te beslissen.
  woensdag 22 maart 2023 @ 19:33:18 #44
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_208498363
quote:
10s.gif Op woensdag 22 maart 2023 19:08 schreef HowardRoark het volgende:

[..]
Hmm, nee hoor. Ik had gesteld dat docenten niet de primaire opvoeders zijn van kinderen en dat is ook gewoon een feit. Dat zijn de ouders. Het is hun kind, niet dat van de school of de staat. En dat jij vervolgens met een citaat komt aanzetten uit een stuk over onderwijs twee eeuwen geleden doet daar niets aan af. En daarin wordt overigens gesproken over 'de normen en waarden van de gemeenschap'. Dat is iets compleet anders dan seksuele voorlichting op jonge leeftijd.
Seksuele voorlichting valt prima onder 'de normen en waarden van de gemeenschap'. Daar valt bijvoorbeeld onder wat op seksueel gebied wel en niet kan. Of in hoeverre al die porno nou afwijkt van de realiteit.

En ouders zijn dan misschien wel de primaire opvoeders maar hebben ook zeker niet altijd het laatste woord omdat er een belang van de samenleving is. En seks onbespreekbaar houden bij kinderen/jongeren is duidelijk niet in het belang van de samenleving.

quote:
Uitschieters moeten hierin niet leidend zijn. Het gemiddelde wel. Je gaat niet structureel kinderen maar op 11-jarige leeftijd seksuele voorlichting geven omdat toevallig een paar uitzonderingsgevallen dan al seksueel actief zijn. We stellen het onderwijs van wiskunde of taal ook niet af op de uitschieters, zij het in negatief of positieve zin.
Het wordt afgesteld op de leeftijd die nog net is voor de eersten aan seks beginnen. Want iedere jongere die de middelbare school binnen komt zal een sfeer betreden waar seks een belangrijk onderwerp is en het wel eens zou kunnen gebeuren. Dus of iemand nou op zijn 13e of zijn 31e ontmaagd wordt, beide zijn in ieder geval voorgelicht.

Sterker nog, bij seksuele voorlichting hoort ook dat je niet per se op je 13e ontmaagd hoeft te zijn en dat dat niet de norm is. Iets dat vermoedelijk ook seksueel misbruik en psychisch leed tegen gaat.

quote:
Nou, de afgelopen decennia zal het dan wel hebben gestikt van de ongewenste tienerzwangerschappen, geslachtsziekten, misbruik en psychisch leed. Het is eigenlijk bijzonder dat de mens 2023 heeft weten te halen als dit zo allemaal mag geloven. Dit is dus wat ik bedoelde met een vermeende crisissituatie creëren om een bepaalde ideologie te kunnen opdringen.
Ja dat kwam zeker veel voor en nog steeds. Tamelijk wereldvreemd om te denken dat het geen probleem is. En iedere keer dat zoiets mis gaat zit de samenleving weer met de brokken daarvan
pi_208498367
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2023 19:25 schreef Discombobulate het volgende:

[..]
Maar dan mag een kind toch ook gewoon seks hebben met een volwassene zo lang je het beide maar zelf willen? Dat is wat je daar uit kan afleiden namelijk.
Come on zeg... Nog 1x ze leggen dus uit dat als een volwassen persoon bepaalde handelingen dat dat NIET oké is. Zelfs niet als je het lekker vind.. Want daar zit gewoon het geniepige van misbruik van jongens in..

quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2023 19:27 schreef suijkerbuijk het volgende:

[..]
Kruisheid gordel gebruiken.
Middeleeuwse uitvinding wat niet voor niks bestond in die tijd.
En al het oude gaat herhaald worden .

Trouwens de kerk dat je rein moest blijven en pas seks had nadat je getrouwd was
Is op eens niet meer zo gek dat het er in werd gestampt elke zondag.

Laten we eerlijk zijn.
We hebben het verneukt door alles los te laten en te laten gaan door iedereen maar zelf te beslissen.
Het is precies andersom, omdat de kerk van alles en nog wat ging verbieden zijn er een hoop seksueel gefrustreerde idioten die o.a. maar aan hun neefjes enzo gaan ziten.
Mijn blog over o.a. leven met OCD (dwang) | https://mdj-stek.nl
pi_208498371
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2023 19:23 schreef Discombobulate het volgende:

[..]
En dan zal je vast zeggen van blabla. Oh, dus nu is het opeens niet oké voor een kind om zijn of haar grenzen aan te geven of wat ie fijn vind? Dit is hoe je jezelf dus tegenspreekt.
Veel plezier met tegen jezelf lopen te blablaten.
And it's only the giving
That makes you
What you are
pi_208498380
quote:
7s.gif Op woensdag 22 maart 2023 19:07 schreef miss_sly het volgende:

[..]
Heb je de link gelezen die ik geplaatst heb? Dat kinderen vroeg leren over seks en consent (en vooral dat nee zeggen ook oke is) juist helpt in de strijd tegen kindermisbruik? En ben je ermee bekend dat juist jongeren die goed op de hoogte zijn van een en ander later aan seks beginnen?

En er zijn nog steeds ouders die niets zeggen. Waarvan de dochters als ze voor het eerst ongesteld worden als ze tien zijn niet weten wat ze overkomt en denken dat ze doodgaan.
Het help geen zak tegen kindermisbruik.
Je geeft zo jong een knal voor zijn kop.
En zeg niks meer wegens de angst van dreigen en mishandeling.

Vaak gaat dit dus hand in hand .
Een kind is een kind en kan niet tegen een volwassen op.
Verder een kind is makkelijk te manipuleren en over te halen.
Daarom moeten wij de volwassen de kinderen beschermen door juist op de tekens van misbruik en mishandeling te zien.

Misschien eerder een voorlichting filmpje maken voor de volwassen zodat ze het sneller kunnen opmerken.

O wacht mensen zijn bang voor de gevolgen als ze mee bemoeien omdat de meeste bang zijn voor wraak acties .
pi_208498404
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2023 19:34 schreef suijkerbuijk het volgende:

[..]
Het help geen zak tegen kindermisbruik.
Je geeft zo jong een knal voor zijn kop.
En zeg niks meer wegens de angst van dreigen en mishandeling.

Vaak gaat dit dus hand in hand .
Een kind is een kind en kan niet tegen een volwassen op.
Verder een kind is makkelijk te manipuleren en over te halen.
Daarom moeten wij de volwassen de kinderen beschermen door juist op de tekens van misbruik en mishandeling te zien.

Misschien eerder een voorlichting filmpje maken voor de volwassen zodat ze het sneller kunnen opmerken.

O wacht mensen zijn bang voor de gevolgen als ze mee bemoeien omdat de meeste bang zijn voor wraak acties .
:') de naïviteit.
Mijn blog over o.a. leven met OCD (dwang) | https://mdj-stek.nl
pi_208498405
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2023 19:33 schreef MatthijsDJ het volgende:

[..]
Come on zeg... Nog 1x ze leggen dus uit dat als een volwassen persoon bepaalde handelingen dat dat NIET oké is. Zelfs niet als je het lekker vind.. Want daar zit gewoon het geniepige van misbruik van jongens in..
[..]
Het is precies andersom, omdat de kerk van alles en nog wat ging verbieden zijn er een hoop seksueel gefrustreerde idioten die o.a. maar aan hun neefjes enzo gaan ziten.
Dat is niks veranderd er aan
Gebeurd nu nog steeds even veel onder de grond.
Mensen die anderen mensen iets aan willen doen , doen het toch.
pi_208498600
quote:
7s.gif Op woensdag 22 maart 2023 18:16 schreef miss_sly het volgende:
Ik vond dit wel een goede:

https://chrisklomp.nl/lentekriebels-kan-kindermisbruik-voorkomen/

Voorlichting kan helpen in de strijd tegen (kinder)misbruik. Als kinderen weten wat wel en niet oké is met betrekking tot seks, is er minder kans dat ze jaren misbruikt kunnen worden omdat ze, ondanks dat het niet goed voelt, toch denken dat het 'normaal' is.

Ook voor de jongeren die met seks gaan experimenteren is het goed. Het is goed om te hebben geleerd dat je altijd 'nee' mag zeggen, bijvoorbeeld. En dat in principe alles oké is als je het allebei echt wil.

Buiten dat zijn er heel veel meisjes die al op 10 jarige leeftijd ongesteld worden. Je moet er toch niet aan denken hoe deze in paniek kunnen raken als ze niet weten wat er te gebeuren staat?

Vriendin van me is verloskundige, en had vorige week weer een 13-jarige in de praktijk.
Ja. Alleen het nadeel van Chris Klomp is dat hij direct op de analytische toer gaat. Het is echt een beroepsautist.

Terwijl je omtrent dit onderwerp gewoon de tegenstanders moet uitlachen, natuurlijk.
pi_208498647
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2023 19:33 schreef MatthijsDJ het volgende:
Come on zeg... Nog 1x ze leggen dus uit dat als een volwassen persoon bepaalde handelingen dat dat NIET oké is. Zelfs niet als je het lekker vind.. Want daar zit gewoon het geniepige van misbruik van jongens in..
Ja, met die cognitieve dissonantie kan ik niks hoor. Ga gewoon rationeel reageren op welke woorden ik zeg en wat er impliciet gezegd wordt daardoor. Het is dus niet oké voor kinderen om hun grenzen aan te geven en wat ze fijn vinden, dat moeten volwassenen doen?
A Robin Redbreast in a Cage Puts all Heaven in a Rage.
pi_208498716
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2023 18:46 schreef MatthijsDJ het volgende:

[..]
Probleem is deze:

Pedo zit aan piemel van jochie van tussen de 4 a 7 jaar, jochie vind het wel lekker.. Jochie denkt dus dat er niks mis is... Zeker als pedo er een spannend geheimpje van maakt...

En weer een jochie dat een fucked up beeld van sex heeft, dat ook helemaal van de leg raakt als ie zelfs kids krijgt.. Want dan valt het kwartje pas echt wat hem aangedaan is..
Als je echt instaat bent om je emotie aan de kant te zetten, en de boel rationeel te bekijken. Kun je je zelfs afvragen of wij als maatschappij wel direct in een kramp moeten schieten als een pedo aan de piemel van een jochie heeft gezeten.

Stel nu he. Dat wij als maatschappij zowel moreel als juridisch niets van zouden vinden. Zou dat jochie dan met een trauma opgroeien? heb ik het natuurlijk niet over verkrachtingen. Maar gewoon een volwassen man die aan de piemel van een jochie heeft gezeten.
  woensdag 22 maart 2023 @ 19:48:36 #53
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_208498790
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2023 19:45 schreef theunderdog het volgende:

[..]
Als je echt instaat bent om je emotie aan de kant te zetten, en de boel rationeel te bekijken. Kun je je zelfs afvragen of wij als maatschappij wel direct in een kramp moeten schieten als een pedo aan de piemel van een jochie heeft gezeten.

Stel nu he. Dat wij als maatschappij zowel moreel als juridisch niets van zouden vinden. Zou dat jochie dan met een trauma opgroeien? heb ik het natuurlijk niet over verkrachtingen. Maar gewoon een volwassen man die aan de piemel van een jochie heeft gezeten.
Nou degenen die op Twitter zo tekeer gaan tegen lentekriebels zijn doorgaans ook dezelfden die vinden dat die pedo tijdens volksgerichten op de gruwelijkste wijze moet worden doodgemarteld, dus wellicht is het toch ook wel een beetje tegenstrijdig.
pi_208498835
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2023 19:48 schreef Hexagon het volgende:

[..]
Nou degenen die op Twitter zo tekeer gaan tegen lentekriebels zijn doorgaans ook dezelfden die vinden dat die pedo tijdens volksgerichten op de gruwelijkste wijze moet worden doodgemarteld, dus wellicht is het toch ook wel een beetje tegenstrijdig.
Ja, maar deze theoretische uitzetting was voor mensen die intellectueel wat meer uitgedaagd zijn.
pi_208498855
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2023 19:48 schreef Hexagon het volgende:

[..]
Nou degenen die op Twitter zo tekeer gaan tegen lentekriebels zijn doorgaans ook dezelfden die vinden dat die pedo tijdens volksgerichten op de gruwelijkste wijze moet worden doodgemarteld, dus wellicht is het toch ook wel een beetje tegenstrijdig.
Maar daar heeft @theunderdog het niet over. Natuurlijk is er emotie aan beide kanten, maar hij zegt nu juist dat je die aan de kant moet zetten. Wat jij hier doet is snel iets anders benoemen met een negatieve connotatie zodat je de vraag uit de weg gaat, m.a.w. ook weer die emotie.
A Robin Redbreast in a Cage Puts all Heaven in a Rage.
  woensdag 22 maart 2023 @ 19:53:59 #56
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_208498922
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2023 08:11 schreef Hexagon het volgende:

[..]
Dat is inderdaad vrij ouderwets aangezien er veel ouders zijn die zelf seks maar vies en eng vinden, en het onderwerp liever vermijden of kinderen allerlei middeleeuwse denkbeelden inprenten.

Met als gevolg kinderen die kwetsbaarder zijn voor tienerzwangerschappen, grensoverschrijdend gedrag, psychisch leed, geslachtsziekten en nog meer van die ellende. En daar mag de maatschappij dan weer voor opdraaien.

Maargoed voor SGP/FVD ouders die hun kinderen graag hun achterlijke moraal inprenten is het natuurlijk maar lastig wanneer een school daar ineens een ander beeld tegenin brengt. Daarom moet het vooral weg.
Precies dit.Hoe kun je nou serieus voorstellen om dit puur door de ouders te laten doen. Er zijn hele volksstammen waar dat nog steeds een taboe is.
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
pi_208498980
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2023 19:45 schreef theunderdog het volgende:

[..]
Als je echt instaat bent om je emotie aan de kant te zetten, en de boel rationeel te bekijken. Kun je je zelfs afvragen of wij als maatschappij wel direct in een kramp moeten schieten als een pedo aan de piemel van een jochie heeft gezeten.

Stel nu he. Dat wij als maatschappij zowel moreel als juridisch niets van zouden vinden. Zou dat jochie dan met een trauma opgroeien? heb ik het natuurlijk niet over verkrachtingen. Maar gewoon een volwassen man die aan de piemel van een jochie heeft gezeten.
Ja!
Mijn blog over o.a. leven met OCD (dwang) | https://mdj-stek.nl
pi_208499071
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2023 19:57 schreef MatthijsDJ het volgende:

[..]
Ja!
Wat ja?
  woensdag 22 maart 2023 @ 20:03:14 #59
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_208499102
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2023 19:45 schreef theunderdog het volgende:

[..]
Als je echt instaat bent om je emotie aan de kant te zetten, en de boel rationeel te bekijken. Kun je je zelfs afvragen of wij als maatschappij wel direct in een kramp moeten schieten als een pedo aan de piemel van een jochie heeft gezeten.

Stel nu he. Dat wij als maatschappij zowel moreel als juridisch niets van zouden vinden. Zou dat jochie dan met een trauma opgroeien? heb ik het natuurlijk niet over verkrachtingen. Maar gewoon een volwassen man die aan de piemel van een jochie heeft gezeten.
Ik denk dat er wel een flink trauma is ja. Ook als het met wederzijse toestemming is is het nog steeds seksueel misbruik en machtsmisbruik.

Ben het wel met je eens dat geschokt en fel reageren door de omgeving ook zijn sporen kan nalaten.
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
pi_208499236
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2023 20:03 schreef Harvest89 het volgende:

[..]
Ik denk dat er wel een flink trauma is ja. Ook als het met wederzijse toestemming is is het nog steeds seksueel misbruik en machtsmisbruik.

Ben het wel met je eens dat geschokt en fel reageren door de omgeving ook zijn sporen kan nalaten.
Maar dan is het dus niet aan kinderen om hun grenzen aan te geven en te zeggen wat ze fijn vinden m.a.w. wat in de lesstof beweerd wordt. Want als ze dat wel mogen, en stel dat hé, stel dat, een kind seks met een volwassene binnen zijn grenzen vindt vallen en het fijn vindt, dan is dat gerechtvaardigd zoals in die voorlichting verondersteld wordt. Want het kind is immers degene die gaat over wat hij fijn vindt. En niet iemand anders.
A Robin Redbreast in a Cage Puts all Heaven in a Rage.
pi_208499247
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2023 20:03 schreef Harvest89 het volgende:

[..]
Ik denk dat er wel een flink trauma is ja. Ook als het met wederzijse toestemming is is het nog steeds seksueel misbruik en machtsmisbruik.

Ben het wel met je eens dat geschokt en fel reageren door de omgeving ook zijn sporen kan nalaten.
Waar zou dat trauma vandaan moeten komen, dan? heb het letterlijk enkel over het aanraken van de geslachtsdeel he. Want het jochie toen der tijd nog als prettig heeft ervaren.

Het toekomstige trauma kan dan toch enkel komen door het feit, dat je later doorkrijgt dat het niet normaal is. En dat leer je van andere die dat niet normaal vinden.
pi_208499445
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2023 20:08 schreef theunderdog het volgende:

[..]
Waar zou dat trauma vandaan moeten komen, dan? heb het letterlijk enkel over het aanraken van de geslachtsdeel he. Want het jochie toen der tijd nog als prettig heeft ervaren.

Het toekomstige trauma kan dan toch enkel komen door het feit, dat je later doorkrijgt dat het niet normaal is. En dat leer je van andere die dat niet normaal vinden.
Eindelijk iemand die wel goed zelf na kan denken. Nu wordt het interessant. :)

Even los van wat mijn overtuigingen daarover zijn.
A Robin Redbreast in a Cage Puts all Heaven in a Rage.
pi_208499487
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2023 20:01 schreef theunderdog het volgende:

[..]
Wat ja?
Dat, dat wel degelijk een trauma kan geven...
Mijn blog over o.a. leven met OCD (dwang) | https://mdj-stek.nl
pi_208499633
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2023 20:16 schreef MatthijsDJ het volgende:

[..]
Dat, dat wel degelijk een trauma kan geven...
Waar moet de trauma dan vandaan komen? de ervaring zelf kan het niet zijn. Want toen het plaatsvond, heeft het jochie het als prettig ervaren. Dat pas immers de situatie.

Dus kom op. Emotie aan de kant. Rationeel nadenken.
pi_208499829
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2023 20:23 schreef theunderdog het volgende:

[..]
Waar moet de trauma dan vandaan komen? de ervaring zelf kan het niet zijn. Want toen het plaatsvond, heeft het jochie het als prettig ervaren. Dat pas immers de situatie.

Dus kom op. Emotie aan de kant. Rationeel nadenken.
Omdat op het moment dat het jochie door heeft dat het verkeerd is

• Hij zich gaat schamen
• Zichzelf de schuld geeft
• Jarenlang twijfelt aan zijn geaardheid
• Angst heeft om dicht op mensen te staan
• Dwangbeelden van misbruik krijgt zodra ie zelf vader gaat worden
• Enorm opgelaten voelt als ie met zijn kids gaat douchen
• Nog steeds de hijgende tyfuslijer kan horen
• Depressief wordt

etc etc

Oh ja, dat jochie ben ik...
Mijn blog over o.a. leven met OCD (dwang) | https://mdj-stek.nl
pi_208499874
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2023 20:23 schreef theunderdog het volgende:

[..]
Waar moet de trauma dan vandaan komen? de ervaring zelf kan het niet zijn. Want toen het plaatsvond, heeft het jochie het als prettig ervaren. Dat pas immers de situatie.

Dus kom op. Emotie aan de kant. Rationeel nadenken.
Je eigen referentiekader kan veranderen waardoor je later er anders naar zal kijken.
  woensdag 22 maart 2023 @ 20:38:23 #67
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_208499896
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2023 20:23 schreef theunderdog het volgende:

[..]
Waar moet de trauma dan vandaan komen? de ervaring zelf kan het niet zijn. Want toen het plaatsvond, heeft het jochie het als prettig ervaren. Dat pas immers de situatie.

Dus kom op. Emotie aan de kant. Rationeel nadenken.
Het is een ongelijkwaardige situatie, een kind kan zo'n besluit niet met volle verstand maken.
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
pi_208499929
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2023 20:37 schreef QWARQTAARTJE het volgende:

[..]
Je eigen referentiekader kan veranderen waardoor je later er anders naar zal kijken.
Maar dan is het dus niet aan het kind om zijn of haar grenzen stellen, vinden wat hij of zij fijn vindt, etc. zoals in het lesmateriaal beweerd wordt.
A Robin Redbreast in a Cage Puts all Heaven in a Rage.
pi_208499948
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2023 20:40 schreef Discombobulate het volgende:

[..]
Maar dan is het dus niet aan het kind om zijn of haar grenzen stellen, vinden wat hij of zij fijn vindt, etc. zoals in het lesmateriaal beweerd wordt.
Nee, maar dat hoeft niet altijd de boventoon te voeren toch? Er zijn wetten en bepaalde (ongeschreven) normen en waarden waar ieder zich in kan vinden.
pi_208499952
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2023 20:35 schreef MatthijsDJ het volgende:

[..]
Omdat op het moment dat het jochie door heeft dat het verkeerd is

• Hij zich gaat schamen
• Zichzelf de schuld geeft
• Jarenlang twijfelt aan zijn geaardheid
• Angst heeft om dicht op mensen te staan
• Dwangbeelden van misbruik krijgt zodra ie zelf vader gaat worden
• Enorm opgelaten voelt als ie met zijn kids gaat douchen
• Nog steeds de hijgende tyfuslijer kan horen
• Depressief wordt

etc etc

Oh ja, dat jochie ben ik...
Dat heeft die 'door' omdat hij van andere krijgt te leren dat dat niet 'wenselijk' was. Daarom ook de hypothese: stel nu dat dat er niet is, zou dat jochie dan nog een trauma eraan overhouden?

Over je laatste zin: aan dat soort emotionele manipulatie heb ik niets. Vast heel erg voor je, maar het irrelevant voor de discussie.
pi_208499958
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2023 20:38 schreef Harvest89 het volgende:

[..]
Het is een ongelijkwaardige situatie, een kind kan zo'n besluit niet met volle verstand maken.
Dan moet het lesmateriaal gewoon de deur uit, omdat je een argument voor pedofilie er uit kan opmaken en rechtvaardigen. Immers, een kind bepaald wat hij of zij fijn vindt of wat zijn of haar grenzen zijn, dat wordt continu beweerd in de stof. Maw, het is geen goede voorlichting wat uit Lentekriebels komt.
A Robin Redbreast in a Cage Puts all Heaven in a Rage.
pi_208499979
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2023 20:41 schreef theunderdog het volgende:

[..]
Dat heeft die 'door' omdat hij van andere krijgt te leren dat dat niet 'wenselijk' was. Daarom ook de hypothese: stel nu dat dat er niet is, zou dat jochie dan nog een trauma eraan overhouden?

Over je laatste zin: aan dat soort emotionele manipulatie heb ik niets. Vast heel erg voor je, maar het irrelevant voor de discussie.
Dat laatste wat hij benoemt geeft wel aan waarom hij er zo in staat. Zo irrelevant is dat toch niet?
pi_208499985
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2023 20:38 schreef Harvest89 het volgende:

[..]
Het is een ongelijkwaardige situatie, een kind kan zo'n besluit niet met volle verstand maken.
Maar dat is iets anders.
pi_208499986
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2023 20:41 schreef QWARQTAARTJE het volgende:

[..]
Nee, maar dat hoeft niet altijd de boventoon te voeren toch? Er zijn wetten en bepaalde (ongeschreven) normen en waarden waar ieder zich in kan vinden.
Jawel, maar daar gaat de lesstof van Lentekriebels dus wel de mis in en dus zou het de deur uit moeten. Maar waar ik tegen ageer is iedereen die hier zegt dat het prima is, want je kan juist argumenten voor pedofilie er uit distilleren..
A Robin Redbreast in a Cage Puts all Heaven in a Rage.
pi_208500001
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2023 20:43 schreef QWARQTAARTJE het volgende:

[..]
Dat laatste wat hij benoemt geeft wel aan waarom hij er zo in staat. Zo irrelevant is dat toch niet?
Maar dat is juist die emotie waar je niks mee kan in een discussie. Het verklaart zijn overtuigingen, maar zijn geen argumenten. Daarom zei theunderdog ook van zet dat aan de kant en bekijk het gewoon rationeel.
A Robin Redbreast in a Cage Puts all Heaven in a Rage.
  Beste debater 2022 woensdag 22 maart 2023 @ 20:49:33 #76
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_208500032
@Hexagon

Wat mij na het bijlezen van al je epistels duidelijk wordt is vooral het volgende:

1. Wat je vooral bezighoudt is waar 'de samenleving' allemaal mee wordt opgezadeld. Zie bar weinig daadwerkelijke empathie met (potentiële) slachtoffers. Ofwel: weer een ordinair kosten- en batenplaatje. Dat je factie het verder nodig heeft om met Amerikaanse cijfers te komen m.b.t. zaken als ongewenste zwangerschappen en geslachtsziekten, omdat uit de NLse cijfers blijkt dat dat hier al decennia dankzij goede educatie en voorlichting gelukkig veel minder aan de orde is, spreekt verder boekdelen. Je hebt wederom cijfers en materie van buiten nodig om te onderbouwen waarom we hier radicaal zaken moeten omgooien, in dit geval de wijze van seksuele voorlichting.

2. Want dat er opgeroepen wordt tot censuur en verbieden, je stokpaardje wanneer iemand het waagt je idealen te bekritiseren, is in de verste verte geen sprake wanneer het gaat om normale seksuele voorlichting op scholen. Men stelt kanttekeningen bij de invulling van dit jaar.

3. Dat dat direct SGP/FVD ouders zijn, die ook nog eens een 'achterlijke moraal' hanteren, geeft vooral aan hoe uitermate beperkt je wereldbeeld is en hoe gemakkelijk je alles wat niet bevalt in die hoek wil parkeren.

4. BOVENAL: een ten hemel schreiend dedain richting ouders (vooral natuurlijk uit de 'lagere klassen', zoas je tussen neus en lippen door nog even aangeeft) die niet alleen uit voornoemde hoek MOETEN komen als zij vraagtekens zetten bij Lentekriebels, maar ook heropgevoed blijken te moeten worden totdat ze jouw beeld van 'de correcte moraal' accepteren, dan wel door de strot geduwd krijgen. Dan, en pas dan, hebben we een Utopia waarin we gelukkig ook niet teveel 'lasten voor de samenleving' kweken.

Aangezien je toch graag spreekt over censuur en verbieden: je stukken lezende mogen we vooral concluderen dat jij en gelijkgestemden het eigenlijk helemaal niet fijn vinden dat mensen kinderen krijgen wanneer hun politieke identiteit niet overeenkomt met de jouwe. Ouders zijn sowieso vervelende obstakels in het verwezenlijken van je maatschappelijke droombeeld, zo lijkt het. En daar dient de school dan dus een corrigerende factor in te spelen zodat ze de juiste rol aangemeten krijgen in de samenleving zoals jij die graag ziet.

Persoonlijk vind ik dat pas eng.
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
pi_208500045
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2023 20:41 schreef theunderdog het volgende:

[..]
Dat heeft die 'door' omdat hij van andere krijgt te leren dat dat niet 'wenselijk' was. Daarom ook de hypothese: stel nu dat dat er niet is, zou dat jochie dan nog een trauma eraan overhouden?

Over je laatste zin: aan dat soort emotionele manipulatie heb ik niets. Vast heel erg voor je, maar het irrelevant voor de discussie.
Dan nog ja, genoeg wetenschappelijk materiaal over te vinden.

Leuk allemaal dat gemekker over rationeel denken, zo werkt de mensen namelijk niet.

Ps,

Jouw hele houding maakt dat slachtoffers zich maar schamen, zichzelf de schuld geven. Waardoor jij jezelf onderdeel maakt van het probleem.
Mijn blog over o.a. leven met OCD (dwang) | https://mdj-stek.nl
pi_208500047
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2023 18:46 schreef MatthijsDJ het volgende:

[..]
Probleem is deze:

Pedo zit aan piemel van jochie van tussen de 4 a 7 jaar, jochie vind het wel lekker.. Jochie denkt dus dat er niks mis is... Zeker als pedo er een spannend geheimpje van maakt...

En weer een jochie dat een fucked up beeld van sex heeft, dat ook helemaal van de leg raakt als ie zelfs kids krijgt.. Want dan valt het kwartje pas echt wat hem aangedaan is..
Zich in het struikgewas verbergende pedo's op jacht naar vierjarige piemels, tienerzwangerschappen die de Nederlandse maatschappij compleet ontwrichten, ouders die massaal hun opvoedkundige taak aan de wilgen hangen, pornhub en onlyfans die bij gebrek aan pijples op de kleuterschool maar als seksuele voorlichting moet dienen, het leven van Nederlandse kinderen zit barstensvol seksuele valkuilen. :'(

[ Bericht 0% gewijzigd door spicymchaggis op 22-03-2023 21:12:22 ]
  woensdag 22 maart 2023 @ 20:50:36 #79
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_208500051
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2023 20:42 schreef Discombobulate het volgende:

[..]
Dan moet het lesmateriaal gewoon de deur uit, omdat je een argument voor pedofilie er uit kan opmaken en rechtvaardigen. Immers, een kind bepaald wat hij of zij fijn vindt of wat zijn of haar grenzen zijn, dat wordt continu beweerd in de stof. Maw, het is geen goede voorlichting wat uit Lentekriebels komt.
Ja, ik zou dan zeggen als voorlichting voor later, zelfbevrediging of met leeftijdgenoten.
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
pi_208500059
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2023 20:43 schreef QWARQTAARTJE het volgende:

[..]
Dat laatste wat hij benoemt geeft wel aan waarom hij er zo in staat. Zo irrelevant is dat toch niet?
Het is anekdotisch. Ik moet überhaupt maar aannemen dat het waar is.
pi_208500066
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2023 20:50 schreef MatthijsDJ het volgende:

[..]
Dan nog ja, genoeg wetenschappelijk materiaal over te vinden.

Leuk allemaal dat gemekker over rationeel denken, zo werkt de mensen namelijk niet.

Ps,

Jouw hele houding maakt dat slachtoffers zich maar schamen, zichzelf de schuld geven. Waardoor jij jezelf onderdeel maakt van het probleem.
Je bent erg emotioneel. Waarschijnlijk vanwege je verleden. Maar meng je dan niet in de discussie.
  woensdag 22 maart 2023 @ 20:52:12 #82
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_208500075
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2023 20:44 schreef theunderdog het volgende:

[..]
Maar dat is iets anders.
Hoezo iets anders?
Dat is antwoord op je vraag waarom een volwassenen niets met kinderen hoort te doen. Het kind komt er later ook achter dat hij/zij gemanipuleerd/misbruikt is.
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
pi_208500091
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2023 20:52 schreef Harvest89 het volgende:

[..]
Hoezo iets anders?
Dat is antwoord op je vraag waarom een volwassenen niets met kinderen hoort te doen. Het kind komt er later ook achter dat hij/zij gemanipuleerd/misbruikt is.
Dank u, verder ga ik maar even niet in op die twee idioten.. Geen zin in een ban...

Het blijft wel bizar te zien die wappies die alles en iedereen maar pedo noemen, niet doorhebben dat ze nu tekeer gaan tegen iets wat kinderen heel goed kan beschermen tegen pedo's
Mijn blog over o.a. leven met OCD (dwang) | https://mdj-stek.nl
  Moderator woensdag 22 maart 2023 @ 21:06:09 #84
5428 crew  miss_sly
pi_208500258
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2023 20:40 schreef Discombobulate het volgende:

[..]
Maar dan is het dus niet aan het kind om zijn of haar grenzen stellen, vinden wat hij of zij fijn vindt, etc. zoals in het lesmateriaal beweerd wordt.
In het lesmateriaal is gelijke leeftijd een ding.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  Beste debater 2022 woensdag 22 maart 2023 @ 21:26:28 #85
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_208500467
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2023 20:51 schreef theunderdog het volgende:

[..]
Je bent erg emotioneel. Waarschijnlijk vanwege je verleden. Maar meng je dan niet in de discussie.
Natuurlijk heeft hij recht om zich te mengen in de discussie, juist vanwege eigen ervaringen.
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
pi_208500484
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2023 21:26 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]
Natuurlijk heeft hij recht om zich te mengen in de discussie, juist vanwege eigen ervaringen.
Integendeel. Je wordt geen expert op een onderwerp, omdat je ergens slachtoffer van bent geweest. Sterker nog: de kans dat je beeld troebel is, is veel groter.
  Beste debater 2022 woensdag 22 maart 2023 @ 21:29:25 #87
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_208500495
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2023 21:28 schreef theunderdog het volgende:

[..]
Integendeel. Je wordt geen expert op een onderwerp, omdat je ergens slachtoffer van bent geweest. Sterker nog: de kans dat je beeld troebel is, is veel groter.
Vandaar dat men in het werkveld het liefst werkt met 'ervaringsdeskundigen'.
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
pi_208500514
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2023 20:50 schreef theunderdog het volgende:

[..]
Het is anekdotisch. Ik moet überhaupt maar aannemen dat het waar is.
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2023 20:51 schreef theunderdog het volgende:

[..]
Je bent erg emotioneel. Waarschijnlijk vanwege je verleden. Maar meng je dan niet in de discussie.
Eerst verschuif je het topic-onderwerp naar een hypothetische discussie over pedoseksualiteit.
Vervolgens denk je iemand af te mogen serveren in die discussie.
Schaamteloos...
And it's only the giving
That makes you
What you are
pi_208500524
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2023 21:29 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]
Vandaar dat men in het werkveld het liefst werkt met 'ervaringsdeskundigen'.
Je kan heel goed veel kennis hebben en een ervaringsdeskundige zijn. Maar je kan het niet als autoriteitsargument gebruiken.
pi_208500539
quote:
13s.gif Op woensdag 22 maart 2023 21:31 schreef OllieA het volgende:

[..]
[..]
Eerst verschuif je het topic-onderwerp naar een hypothetische discussie over pedoseksualiteit.
Vervolgens denk je iemand af te mogen serveren in die discussie.
Schaamteloos...
Hoe erg raak jij in paniek bij seksuele voorlichting op bassischolen?
  Beste debater 2022 woensdag 22 maart 2023 @ 21:36:07 #91
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_208500587
Nota bene: en uit de vakliteratuur blijkt al decennia dat het zogenaamd 'prettig vinden' dat een kind ervaart bij wat zowel voor de wet als de mores ongewenste en ontoelaatbare handelingen zijn, zeker wanneer gepleegd door een dader wiens hersenen wel volgroeid zijn (lees: volwassenen) altijd, maar dan ook werkelijk altijd leidt tot problemen op latere leeftijd. Omdat dat 'prettige gevoel' niet zelf opgeroepen of gewenst is, en naar mate de frontale cortex groeit, ontstaat ook het besef dat iets is 'overkomen' wat iemand in diens lichamelijke integriteit raakt.
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
  Beste debater 2022 woensdag 22 maart 2023 @ 21:38:01 #92
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_208500610
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2023 19:45 schreef theunderdog het volgende:

[..]
Als je echt instaat bent om je emotie aan de kant te zetten, en de boel rationeel te bekijken. Kun je je zelfs afvragen of wij als maatschappij wel direct in een kramp moeten schieten als een pedo aan de piemel van een jochie heeft gezeten.

Stel nu he. Dat wij als maatschappij zowel moreel als juridisch niets van zouden vinden. Zou dat jochie dan met een trauma opgroeien? heb ik het natuurlijk niet over verkrachtingen. Maar gewoon een volwassen man die aan de piemel van een jochie heeft gezeten.
Ja.
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
  woensdag 22 maart 2023 @ 21:39:05 #93
502816 .Gringo.
Niet meer actief
pi_208500622
Is thuisonderwijs geen optie als je hier niks mee te maken wilt hebben, of is dat hier in Nederland bij wet verboden?
Niet meer actief op het forum.
  Beste debater 2022 woensdag 22 maart 2023 @ 21:42:39 #94
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_208500662
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2023 20:08 schreef theunderdog het volgende:

[..]
Waar zou dat trauma vandaan moeten komen, dan? heb het letterlijk enkel over het aanraken van de geslachtsdeel he. Want het jochie toen der tijd nog als prettig heeft ervaren.

Het toekomstige trauma kan dan toch enkel komen door het feit, dat je later doorkrijgt dat het niet normaal is. En dat leer je van andere die dat niet normaal vinden.
Ik zou even in de oude bronnen van over de gehele wereld duiken, waarin pedoseksualiteit in vrijwel alle gevallen wordt gezien als monsterlijk. Dat dat doorheen de geschiedenis, over de gehele wereld, onder allerhande volkeren en stammen een gebod is geweest, zou wellicht ook kunnen wijzen op het gegeven dat het in de menselijke natuur zit dat dergelijke handelingen weerzin opwekken. Waarom? Vanwege concepten als wilsbekwaamheid en toerekeningsvatbaarheid en nog primitiever: kwetsbaarheid (klein, onvolgroeid, niet klaar).

Of denk jij dat er ooit ergens iemand opstond en zei: laten we dat maar niet doen, want het is niet normaal. Waarna iedereen overal ineens een omslag had in denken en we zo maar elkaar wat hebben nagepraat dat het niet normaal is?
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
pi_208500827
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2023 21:36 schreef EttovanBelgie het volgende:
Nota bene: en uit de vakliteratuur blijkt al decennia dat het zogenaamd 'prettig vinden' dat een kind ervaart bij wat zowel voor de wet als de mores ongewenste en ontoelaatbare handelingen zijn, zeker wanneer gepleegd door een dader wiens hersenen wel volgroeid zijn (lees: volwassenen) altijd, maar dan ook werkelijk altijd leidt tot problemen op latere leeftijd. Omdat dat 'prettige gevoel' niet zelf opgeroepen of gewenst is, en naar mate de frontale cortex groeit, ontstaat ook het besef dat iets is 'overkomen' wat iemand in diens lichamelijke integriteit raakt.
Volgens mij weet jij het verschil niet helemaal tussen correlatie en causaal verband.
  Beste debater 2022 woensdag 22 maart 2023 @ 21:59:13 #96
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_208500840
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2023 21:58 schreef theunderdog het volgende:

[..]
Volgens mij weet jij het verschil niet helemaal tussen correlatie en causaal verband.
Volgens mij snap je niet hoe de biologie van menselijke hersenen werkt.
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
pi_208500847
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2023 21:42 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]
Ik zou even in de oude bronnen van over de gehele wereld duiken, waarin pedoseksualiteit in vrijwel alle gevallen wordt gezien als monsterlijk. Dat dat doorheen de geschiedenis, over de gehele wereld, onder allerhande volkeren en stammen een gebod is geweest, zou wellicht ook kunnen wijzen op het gegeven dat het in de menselijke natuur zit dat dergelijke handelingen weerzin opwekken. Waarom? Vanwege concepten als wilsbekwaamheid en toerekeningsvatbaarheid en nog primitiever: kwetsbaarheid (klein, onvolgroeid, niet klaar).

Of denk jij dat er ooit ergens iemand opstond en zei: laten we dat maar niet doen, want het is niet normaal. Waarna iedereen overal ineens een omslag had in denken en we zo maar elkaar wat hebben nagepraat dat het niet normaal is?
De reden dat men pedoseksualiteit als onwenselijk is gaan beschouwen, is omdat men heeft gezien dat het te vaak fout gaat. Dat staat dan ook helemaal niet ter discussie.
  Beste debater 2022 woensdag 22 maart 2023 @ 22:01:15 #98
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_208500851
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2023 22:00 schreef theunderdog het volgende:

[..]
De reden dat men pedoseksualiteit als onwenselijk is gaan beschouwen, is omdat men heeft gezien dat het te vaak fout gaat. Dat staat dan ook helemaal niet ter discussie.
que
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
pi_208500859
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2023 21:42 schreef EttovanBelgie het volgende:
Ik zou even in de oude bronnen van over de gehele wereld duiken, waarin pedoseksualiteit in vrijwel alle gevallen wordt gezien als monsterlijk. Dat dat doorheen de geschiedenis, over de gehele wereld, onder allerhande volkeren en stammen een gebod is geweest, zou wellicht ook kunnen wijzen op het gegeven dat het in de menselijke natuur zit dat dergelijke handelingen weerzin opwekken. Waarom? Vanwege concepten als wilsbekwaamheid en toerekeningsvatbaarheid en nog primitiever: kwetsbaarheid (klein, onvolgroeid, niet klaar).

Of denk jij dat er ooit ergens iemand opstond en zei: laten we dat maar niet doen, want het is niet normaal. Waarna iedereen overal ineens een omslag had in denken en we zo maar elkaar wat hebben nagepraat dat het niet normaal is?
Máár, om even de advocaat van de duivel te spelen, dit is het (beter ontwikkelde) perspectief van de volwassene op het kwetsbare, het kleine en onvolgroeide. De beleving van het (onwetende) kind zélf is anders. Het is ergens wel raar dat een trauma uit het volwassene retrospectief zou kunnen ontstaan terwijl de ervaring, zoals beleefd in het moment, weinig negatiefs teweeg bracht en dat wil ook zeggen; niet onderdrukt diende te worden. Het gaat dus louter om een abstracte herziening van een ervaring.
“My soul is impatient with itself, as with a bothersome child; its restlessness keeps growing and is forever the same. Everything interests me, but nothing holds me.” ― Fernando Pessoa
  Beste debater 2022 woensdag 22 maart 2023 @ 22:03:59 #100
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_208500867
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2023 22:02 schreef Akathisia het volgende:

[..]
Máár, om even de advocaat van de duivel te spelen, dit is het perspectief van de volwassene op het kwetsbare, het kleine en onvolgroeide. De beleving van het kind zélf is anders. Het is ergens wel raar dat een trauma uit het volwassene retrospectief zou kunnen ontstaan terwijl de ervaring, zoals beleefd in het moment, weinig negatiefs teweeg bracht en dat wil ook zeggen; niet onderdrukt diende te worden. Het gaat dus louter om een abstracte herziening van een ervaring.
... en zo ook is de beleving van het kind onvolgroeid.
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
pi_208500875
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2023 22:03 schreef EttovanBelgie het volgende:
... en zo ook is de beleving van het kind onvolgroeid.
Ja... en precies dáárom is de ervaring allicht niet traumatisch. Dit ontstaat pas bij de projectie van de walging die de volwassene ervaart bij het beeld óp wat an sich niet als traumatisch werd ervaren.
“My soul is impatient with itself, as with a bothersome child; its restlessness keeps growing and is forever the same. Everything interests me, but nothing holds me.” ― Fernando Pessoa
  Beste debater 2022 woensdag 22 maart 2023 @ 22:06:29 #102
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_208500892
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2023 22:04 schreef Akathisia het volgende:

[..]
Ja... en precies dáárom is de ervaring allicht niet traumatisch. Dat ontstaat pas bij de projectie van de walging die de volwassene ervaart bij het beeld óp wat an sich niet als traumatisch werd ervaren.
Trauma als sociale constructie...

Yeah. No.
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
pi_208500917
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2023 22:06 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]
Trauma als sociale constructie...

Yeah. No.
Toevallig ligt Faust hier open...

“Stop making love to your misery,

It eats away at you like a vulture!”

Geen geheel onbekend fenomeen toch? Imo een maar al te menselijke neiging om in acht te nemen met het opkomende CPTSD.
“My soul is impatient with itself, as with a bothersome child; its restlessness keeps growing and is forever the same. Everything interests me, but nothing holds me.” ― Fernando Pessoa
  Beste debater 2022 woensdag 22 maart 2023 @ 22:12:11 #104
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_208500949
quote:
1s.gif Op woensdag 22 maart 2023 22:08 schreef Akathisia het volgende:

[..]
Toevallig ligt Faust hier open...

“Stop making love to your misery,

It eats away at you like a vulture!”

Geen geheel onbekend fenomeen toch? Imo een maar al te menselijke neiging om in acht te nemen met het opkomende CPTSD.
Oh, een beetje zo van: Get over it?
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
pi_208500974
Wat ik wil zeggen: áls het een trauma is, dan ís het een trauma, maar dan verwacht ik bijpassende symptomen. Als deze er niet zijn, en het kind het louter als prettig ervoer, dán wordt het lastiger om, pakweg 20 symptomenvrije jaren verder, over een trauma te gaan spreken.
“My soul is impatient with itself, as with a bothersome child; its restlessness keeps growing and is forever the same. Everything interests me, but nothing holds me.” ― Fernando Pessoa
  Beste debater 2022 woensdag 22 maart 2023 @ 22:16:41 #106
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_208500978
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2023 22:15 schreef Akathisia het volgende:
Wat ik wil zeggen: áls het een trauma is, dan ís het een trauma, maar dan verwacht ik bijpassende symptomen. Als deze er niet zijn, en het kind het louter als prettig ervoer, dán wordt het lastiger om, pakweg 20 symptomenvrije jaren verder, over een trauma te gaan spreken.
Dat is niet hoe het werkt...
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
pi_208500986
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2023 22:16 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]
Dat is niet hoe het werkt...
Nja dat is hetzelfde als met dat hele CPTSD verhaal. Self-inducing to some (great) extend. Een trauma kan zich wel degelijk ontwikkelen natuurlijk, maar dat impliceert de opkomst/aanwezigheid van symptomen.
“My soul is impatient with itself, as with a bothersome child; its restlessness keeps growing and is forever the same. Everything interests me, but nothing holds me.” ― Fernando Pessoa
  Beste debater 2022 woensdag 22 maart 2023 @ 22:21:29 #108
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_208501011
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2023 22:17 schreef Akathisia het volgende:

[..]
Nja dat is hetzelfde als met dat hele CPTSD verhaal. Self-inducing to some (great) extend.
Het is juist precies dat een kind geen enkel idee of benul heeft wat hem nu precies is overkomen, prettig of niet, en dat leidt in de meeste gevallen dan ook tot het opbergen en verbergen van herinneringen en ervaringen. Het blijkt achteraf juist vaak een verklarend model te zijn voor problemen die zich ontwikkelden in de opgroeiende fase (symptomen, zo je wil), omdát abnormale zaken hebben plaatsgehad.

Mijn kritiek m.b.t. dit onderwerp is dan ook niet dat seksuele voorlichting NIET moet, integendeel, ik denk er een beetje over zoals timmmmmmm: je kunt niet één op één garanderen dat het beoogde positieve effect ook voor alle kinderen zo uitpakt; het zou ook gedrag kunnen triggeren of promoten waar voorheen niet bij stilgestaan werd wat juist tot ongewenst gedrag kan leiden.
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
pi_208501107
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2023 22:21 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]
Het is juist precies dat een kind geen enkel idee of benul heeft wat hem nu precies is overkomen, prettig of niet, en dat leidt in de meeste gevallen dan ook tot het opbergen en verbergen van herinneringen en ervaringen. Het blijkt achteraf juist vaak een verklarend model te zijn voor problemen die zich ontwikkelden in de opgroeiende fase (symptomen, zo je wil), omdát abnormale zaken hebben plaatsgehad.
Zeker, maar ik had dan ook specifiek de onderdrukking en de symptomen (achteraf of eerder opgemerkt) geexcludeerd. De twijfel wat dit betreft zit 'm dus in de mate waarin het volwassene perspectief achteraf leidend wordt; is het trauma onvermijdelijk, en/of kan deze verergeren (of zelfs ontstaan) door een (cultureel aangejaagd) perspectief dat vertelt hoe ernstig het wel niet was? Ik ben heel voorzichtig om deze twijfel te projecteren op deze specifieke casus, maar het fenomeen van zelf-opgewekt slachtofferschap is wijdverspreid onder de moderne mens.

quote:
Mijn kritiek m.b.t. dit onderwerp is dan ook niet dat seksuele voorlichting NIET moet, integendeel, ik denk er een beetje over zoals timmmmmmm: je kunt niet één op één garanderen dat het beoogde positieve effect ook voor alle kinderen zo uitpakt; het zou ook gedrag kunnen triggeren of promoten waar voorheen niet bij stilgestaan werd wat juist tot ongewenst gedrag kan leiden.
Volledig mee eens hoor. Ik zie heel goed voor me dat het kan uitlokken tot vervroegd en ongewenst seksueel gedrag. We hekelen volgens mij ook beide het feit dat tegenwoordig kleuterklasjes worden geconfronteerd met transfetisjisten in de vorm van dragqueens. Kinderen in direct contact brengen met de seksualiteit van (oude) mannen onder begeleiding van de pretentie dat we daarmee tolerantie voor minderheden kweken is van hetzelfde soort gevaarlijk denken. Wees heel voorzichtig, zou ik zeggen.

[ Bericht 1% gewijzigd door Akathisia op 22-03-2023 22:39:51 ]
“My soul is impatient with itself, as with a bothersome child; its restlessness keeps growing and is forever the same. Everything interests me, but nothing holds me.” ― Fernando Pessoa
  woensdag 22 maart 2023 @ 22:47:38 #110
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_208501231
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2023 22:34 schreef Discombobulate het volgende:

[..]
Dat toontje van die kut boomer Etto komt echt zo m'n strot uit. Maar goed, ik begin me te ergeren dus ga weer pleite.
Het gaat er bij hem soms ook niet om wat hij zegt, maar de toon, de toon is zo arrogant.
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
pi_208501280
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2023 22:15 schreef Akathisia het volgende:
Wat ik wil zeggen: áls het een trauma is, dan ís het een trauma, maar dan verwacht ik bijpassende symptomen. Als deze er niet zijn, en het kind het louter als prettig ervoer, dán wordt het lastiger om, pakweg 20 symptomenvrije jaren verder, over een trauma te gaan spreken.
Oh die symptomen komen al wel veel eerder hoor... alleen stop je het weg..

Is inmiddels genoeg wetenschapelijk onderzoek over wat misbruik/aanranding doet met jongens.
Mijn blog over o.a. leven met OCD (dwang) | https://mdj-stek.nl
pi_208501362
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2023 22:52 schreef MatthijsDJ het volgende:

[..]
Oh die symptomen komen al wel veel eerder hoor... alleen stop je het weg..

Is inmiddels genoeg wetenschapelijk onderzoek over wat misbruik/aanranding doet met jongens.
Nogmaals, de hypothese vervalt in het geval van de aanwezigheid van symptomen.
“My soul is impatient with itself, as with a bothersome child; its restlessness keeps growing and is forever the same. Everything interests me, but nothing holds me.” ― Fernando Pessoa
pi_208501385
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2023 22:47 schreef Harvest89 het volgende:

[..]
Het gaat er bij hem soms ook niet om wat hij zegt, maar de toon, de toon is zo arrogant.
De toon van Discombobulate en theunderdog vind ik schandaliger.
"Lieverd, onderbuik, kleurplaatje, kutboomer..."

Als het over "woke" gaat zijn Etto en ik het vaak oneens,en dan is het gewoon agree to disagree, zonder met poep te gaan gooien.
Ik krijg wel eens de indruk dat mensen die Etto arrogant vinden, er niet goed tegen kunnen dat hij een redelijke dossierkennis heeft en zijn argumenten op een rijtje heeft.
And it's only the giving
That makes you
What you are
  woensdag 22 maart 2023 @ 23:08:43 #114
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_208501405
quote:
2s.gif Op woensdag 22 maart 2023 23:04 schreef OllieA het volgende:
De toon van Discombobulate en theunderdog vind ik schandaliger.
Dat pleit hem niet vrij.
quote:
2s.gif Op woensdag 22 maart 2023 23:04 schreef OllieA het volgende:
Ik krijg wel eens de indruk dat mensen die Etto arrogant vinden, er niet goed tegen kunnen dat hij een redelijke dossierkennis heeft en zijn argumenten op een rijtje heeft.
Nee daar had ik het niet over, ik had het over de toon.

Maar goed, dit is offtopic.
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
  Beste debater 2022 woensdag 22 maart 2023 @ 23:39:32 #115
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_208501557
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2023 22:33 schreef Akathisia het volgende:

[..]
Zeker, maar ik had dan ook specifiek de onderdrukking en de symptomen (achteraf of eerder opgemerkt) geexcludeerd. De twijfel wat dit betreft zit 'm dus in de mate waarin het volwassene perspectief achteraf leidend wordt; is het trauma onvermijdelijk, en/of kan deze verergeren (of zelfs ontstaan) door een (cultureel aangejaagd) perspectief dat vertelt hoe ernstig het wel niet was? Ik ben heel voorzichtig om deze twijfel te projecteren op deze specifieke casus, maar het fenomeen van zelf-opgewekt slachtofferschap is wijdverspreid onder de moderne mens.
[..]
Volledig mee eens hoor. Ik zie heel goed voor me dat het kan uitlokken tot vervroegd en ongewenst seksueel gedrag. We hekelen volgens mij ook beide het feit dat tegenwoordig kleuterklasjes worden geconfronteerd met transfetisjisten in de vorm van dragqueens. Kinderen in direct contact brengen met de seksualiteit van (oude) mannen onder begeleiding van de pretentie dat we daarmee tolerantie voor minderheden kweken is van hetzelfde soort gevaarlijk denken. Wees heel voorzichtig, zou ik zeggen.
Het eerste argument komt akelig dicht in de buurt van wat allerlei schimmige 'seksuologen' in de jaren '70 aanhaalden om met het idee te spelen dat dergelijke contacten pas onwenselijk en schadelijk zijn wanneer het kind wordt 'aangeleerd' dat het niet hoort dat een volwassene aan je lijf zit, en dat dat vooral een 'culturele bejegening' van een kwestie is die in essentie onschuldig zou zijn en misschien zelfs wel voordelig. Uiteraard haalde men daar dan ook graag een gemutileerde versie van wat de oude Grieken allemaal zouden hebben gedaan en hoe 'normaal' dat werd gevonden (integendeel, zo normaal vond men dat niet, de man-jongen relaties, of de herenliefde in het algemeen, zie ook Plato's 'De Wetten', waarin homofilie onnatuurlijk wordt genoemd, nog iets wat zelfs de dieren niet zouden doen en wat vooral een teken zou zijn van onmatigheid. Wie niet beter weet zou denken met een orthodox gereformeerde van doen te hebben als hij passages als 838e tot 839b leest).

Een beetje als die achterlijke 'hypothese' van underdog... "Stel dat dat er niet was, morele en juridische bezwaren"... De vraag die je zou moeten stellen waarom die juridische en vooral morele bezwaren er wel zijn, en dat ook al door de eeuwen heen en bij een verscheidenheid aan culturen, filosofieën en religies.
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
  woensdag 22 maart 2023 @ 23:41:56 #116
486162 EenAndereWeg
houd 1,5 meter afstand
pi_208501570
Ik ben blij dat ik in mijn jeugd gewoon kind kon zijn op school man man man.
houd ANDERHALVE METER afstand
pi_208501686
Niet verder vertellen, maar volgende week vrijdag is er een landelijke practicumdag van Lentekriebels. Dit is de theorie nog maar.

EDIT: wegens drukte in het curriculum wordt het practicum verplaatst naar de zaterdag.
pi_208501786
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2023 20:51 schreef theunderdog het volgende:

[..]
Je bent erg emotioneel. Waarschijnlijk vanwege je verleden. Maar meng je dan niet in de discussie.
Je zit hier nu al 12 uur te prediken en hoe krijg je dit nu weer je toetsenbord uit? :r
pi_208502294
In 2023 nog steeds helemaal hysterisch doen over de seksuele voorlichting. Man man man.

Je zou denken dat de meeste ouders van nu zich de VHS voorlichtingen uit de jaren 80 nog kunnen herinneren. Als product van de jaren 90 heb ik op school de methodes gezien van 1980-2010 en ik kan je vertellen dat de voorlichtingen ieder decennium braver werden.

[ Bericht 0% gewijzigd door Glazenmaker op 23-03-2023 08:08:02 ]
  donderdag 23 maart 2023 @ 07:58:26 #120
449329 Speekselklier
Komt niet meer terug
pi_208502568
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2023 23:41 schreef EenAndereWeg het volgende:
Ik ben blij dat ik in mijn jeugd gewoon kind kon zijn op school man man man.
Ja, de sexuele vorming werd in die tijd door de kerk georganiseerd. Dat waren betere tijden...
Tot nooit .......
pi_208502579
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2023 23:41 schreef EenAndereWeg het volgende:
Ik ben blij dat ik in mijn jeugd gewoon kind kon zijn op school man man man.
ik ook hoor, maar wat voorlichting had later gekut voorkomen. voorlichting was namelijk niet aanwezig tot in de middelbare
  donderdag 23 maart 2023 @ 08:07:36 #122
449329 Speekselklier
Komt niet meer terug
pi_208502625
quote:
1s.gif Op donderdag 23 maart 2023 08:00 schreef mschol het volgende:

[..]
ik ook hoor, maar wat voorlichting had later gekut voorkomen. voorlichting was namelijk niet aanwezig tot in de middelbare
Klopt, we hebben nu een hele generatie dames die allemaal prima kunnen leren. Ze hebben hbo gedaan en kunnen goed leren. Maar fatsoenlijk pijpen, ho maar.

Beter maar dat ze dat op de basisschool beginnen te leren.
Tot nooit .......
pi_208502726
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2023 08:07 schreef Speekselklier het volgende:

[..]
Klopt, we hebben nu een hele generatie dames die allemaal prima kunnen leren. Ze hebben hbo gedaan en kunnen goed leren. Maar fatsoenlijk pijpen, ho maar.

Beter maar dat ze dat op de basisschool beginnen te leren.
dat is wat jij wilt, je bent een hitsige puber ofzo?

liever dat ze gewoon vroeg beginnen met voorlichting naar leeftijd, niks mis mee; ipv pas op middelbare eens iets te roepen over soa's en het daarbij te laten
pi_208502760
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2023 08:07 schreef Speekselklier het volgende:

[..]
Klopt, we hebben nu een hele generatie dames die allemaal prima kunnen leren. Ze hebben hbo gedaan en kunnen goed leren. Maar fatsoenlijk pijpen, ho maar.

Beter maar dat ze dat op de basisschool beginnen te leren.
Puberaal, maar wel leuk. _O-
  Redactie Sport donderdag 23 maart 2023 @ 08:29:28 #125
274204 crew  Mexicanobakker
pi_208502761
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2023 23:41 schreef EenAndereWeg het volgende:
Ik ben blij dat ik in mijn jeugd gewoon kind kon zijn op school man man man.
Jij hebt liever dat ze in groep 8 nog met poppen spelen ja?
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
pi_208502917
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2023 08:29 schreef Mexicanobakker het volgende:

[..]
Jij hebt liever dat ze in groep 8 nog met poppen spelen ja?
Wake up call… sommige wel ja. En daar is niks mis mee.
  Redactie Sport donderdag 23 maart 2023 @ 08:53:38 #127
274204 crew  Mexicanobakker
pi_208502931
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2023 08:51 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]
Wake up call… sommige wel ja. En daar is niks mis mee.
Moeten zij weten inderdaad. Iedereen zijn eigen tijd. Maar het is bij elk onderdeel van het schoolsysteem zo dat er een gecentraliseerd systeem is, en daar kunnen we ook bij Rekenen, Taal, WO en LO over discussiëren. En dus ook over seksuele voorlichting en onderwerpen die bij verzorging ter sprake komen. Voor de een komen ze op tijd, voor de ander te vroeg, voor de ander te laat.

Het is bijna onmogelijk om dat de micromanagen, dus dan is het logisch om voor een statistisch midden te kiezen.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  donderdag 23 maart 2023 @ 08:55:12 #128
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_208502940
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2023 20:49 schreef EttovanBelgie het volgende:

1. Wat je vooral bezighoudt is waar 'de samenleving' allemaal mee wordt opgezadeld. Zie bar weinig daadwerkelijke empathie met (potentiële) slachtoffers. Ofwel: weer een ordinair kosten- en batenplaatje. Dat je factie het verder nodig heeft om met Amerikaanse cijfers te komen m.b.t. zaken als ongewenste zwangerschappen en geslachtsziekten, omdat uit de NLse cijfers blijkt dat dat hier al decennia dankzij goede educatie en voorlichting gelukkig veel minder aan de orde is, spreekt verder boekdelen. Je hebt wederom cijfers en materie van buiten nodig om te onderbouwen waarom we hier radicaal zaken moeten omgooien, in dit geval de wijze van seksuele voorlichting.
Volgens mij heb ik het nergens over geld? Wel over psychisch leed, kwetsbaarheid voor narigheid en eventueel gevaar voor anderen.

Los daarvan kun je je verhaaltje over educatie beter houden tegen degenen de hier vinden dat seksuele voorlichting uitsluitend een taak van de ouders of die vinden dat dat op 15-jarige leeftijd vroeg zat is.

quote:
2. Want dat er opgeroepen wordt tot censuur en verbieden, je stokpaardje wanneer iemand het waagt je idealen te bekritiseren, is in de verste verte geen sprake wanneer het gaat om normale seksuele voorlichting op scholen. Men stelt kanttekeningen bij de invulling van dit jaar.
HowardRoark oproept op tot het "volledig aan banden leggen van porno". Dan lijken me woorden als censuur en verbieden zeer aan de orde.

quote:
3. Dat dat direct SGP/FVD ouders zijn, die ook nog eens een 'achterlijke moraal' hanteren, geeft vooral aan hoe uitermate beperkt je wereldbeeld is en hoe gemakkelijk je alles wat niet bevalt in die hoek wil parkeren.
Gezien die partijen hierover het meeste kabaal maken moet je het waarschijnlijk vooral in die hoek zoeken.

quote:
4. BOVENAL: een ten hemel schreiend dedain richting ouders (vooral natuurlijk uit de 'lagere klassen', zoas je tussen neus en lippen door nog even aangeeft) die niet alleen uit voornoemde hoek MOETEN komen als zij vraagtekens zetten bij Lentekriebels, maar ook heropgevoed blijken te moeten worden totdat ze jouw beeld van 'de correcte moraal' accepteren, dan wel door de strot geduwd krijgen. Dan, en pas dan, hebben we een Utopia waarin we gelukkig ook niet teveel 'lasten voor de samenleving' kweken.
Erop wijzen dat niet alle ouders hun opvoedkundige taken kunnen of willen vervullen is dedain? Lekker makkelijke manier om je verantwoordelijkheden te ontlopen.

En inderdaad, het is het het belang van de samenleving, maar ook in het belang van de toekomst van sommige kinderen, dat het onderwijs een corrigerende factor is wanneer ouders hun taak verwaarlozen ofwel hun kinderen sektarisch willen opvoeden.

quote:
Aangezien je toch graag spreekt over censuur en verbieden: je stukken lezende mogen we vooral concluderen dat jij en gelijkgestemden het eigenlijk helemaal niet fijn vinden dat mensen kinderen krijgen wanneer hun politieke identiteit niet overeenkomt met de jouwe. Ouders zijn sowieso vervelende obstakels in het verwezenlijken van je maatschappelijke droombeeld, zo lijkt het. En daar dient de school dan dus een corrigerende factor in te spelen zodat ze de juiste rol aangemeten krijgen in de samenleving zoals jij die graag ziet.

Tja volgens mij ben je nu de verheffingsidealen van de politieke stroming waartoe je jezelf rekent aan het afbranden.

Het onderwijs heeft daarin vrij duidelijk een rol

https://www.wbs.nl/sites/default/files/2017-08/jaarboek_19.pdf

quote:
Een tweede doel dat met goed en toegankelijk onderwijs werd
nagestreefd kwam in de loop der jaren meer op de voorgrond: het
diende ook bij te dragen aan de ontplooiing van de arbeiders en hun
gezinsleden, aan hun culturele verheffing. Bij de emancipatie van de
arbeidersklasse speelde het onderwijs aldus een wezenlijke rol: door
het scheppen van gelijke kansen tot deelname aan het maatschappelijk
verkeer, én door het bevorderen van de culturele ontwikkeling van
de arbeidersbevolking.
pi_208502943
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2023 08:53 schreef Mexicanobakker het volgende:

[..]
Moeten zij weten inderdaad. Iedereen zijn eigen tijd. Maar het is bij elk onderdeel van het schoolsysteem zo dat er een gecentraliseerd systeem is, en daar kunnen we ook bij Rekenen, Taal, WO en LO over discussiëren. En dus ook over seksuele voorlichting en onderwerpen die bij verzorging ter sprake komen. Voor de een komen ze op tijd, voor de ander te vroeg, voor de ander te laat.

Het is bijna onmogelijk om dat de micromanagen, dus dan is het logisch om voor een statistisch midden te kiezen.
Dat was dus wel de bedoeling van het project lentekriebels, dat docenten zelf keken wat geschikt was voor hun groep. En bij de meesten scholen gaat dat goed, alleen zijn er dit jaar een paar flink uit de bocht gevlogen.
  Redactie Sport donderdag 23 maart 2023 @ 08:57:10 #130
274204 crew  Mexicanobakker
pi_208502950
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2023 08:55 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]
Dat was dus wel de bedoeling van het project lentekriebels, dat docenten zelf keken wat geschikt was voor hun groep. En bij de meesten scholen gaat dat goed, alleen zijn er dit jaar een paar flink uit de bocht gevlogen.
Maar ligt dat aan de methode, aan de school of aan de leraar?
En lentekriebels is inderdaad relatief vrij, waardoor meer micromanagement mogelijk is, maar niet alle docenten willen dat of doen dat op de juiste manier.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  Moderator donderdag 23 maart 2023 @ 09:00:21 #131
5428 crew  miss_sly
pi_208502979
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2023 08:55 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]
Dat was dus wel de bedoeling van het project lentekriebels, dat docenten zelf keken wat geschikt was voor hun groep. En bij de meesten scholen gaat dat goed, alleen zijn er dit jaar een paar flink uit de bocht gevlogen.
Welke scholen dan en op welke manier zijn ze uit de bocht gevlogen?
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  donderdag 23 maart 2023 @ 09:03:11 #132
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_208503001
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2023 08:51 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]
Wake up call… sommige wel ja. En daar is niks mis mee.
En dan komen ze in de brugklas zonder enige weerbaarheid en kennis over wat er allemaal speelt rondom seks in de tienerwereld. Kun je wachten op ellende.
  Redactie Sport donderdag 23 maart 2023 @ 09:05:13 #133
274204 crew  Mexicanobakker
pi_208503016
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2023 09:03 schreef Hexagon het volgende:

[..]
En dan komen ze in de brugklas zonder enige weerbaarheid en kennis over wat er allemaal speelt rondom seks in de tienerwereld. Kun je wachten op ellende.
Zo'n kind hoort eigenlijk nog niet op de middelbare school. In ieder geval niet op het sociaal-emotionele vlak.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
pi_208503245
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2023 08:57 schreef Mexicanobakker het volgende:

[..]
Maar ligt dat aan de methode, aan de school of aan de leraar?
En lentekriebels is inderdaad relatief vrij, waardoor meer micromanagement mogelijk is, maar niet alle docenten willen dat of doen dat op de juiste manier.
Aan de methode ligt het niet, misschien aan de bedenkers van de methode en de vormgevers.

Je ziet het hier in het topic duidelijk, tig meningen en invalshoeken. Persoonlijk denk ik dat je op vrije scholen eerder te maken krijgt met uitgebreide voorlichting over genders en wat wil ik.
  Redactie Sport donderdag 23 maart 2023 @ 09:39:36 #135
274204 crew  Mexicanobakker
pi_208503262
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2023 09:37 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]
Aan de methode ligt het niet, misschien aan de bedenkers van de methode en de vormgevers.

Je ziet het hier in het topic duidelijk, tig meningen en invalshoeken. Persoonlijk denk ik dat je op vrije scholen eerder te maken krijgt met uitgebreide voorlichting over genders en wat wil ik.
Ja, en op reli-scholen minder snel. Maar uiteindelijk wordt een curriculum opgesteld op basis van de mediane best interest. Dan kun je discussieren of dat helemaal perfect gaat, maar ik geloof meer in professionals dan in het woord van de straat.

Dat een individu dan vervolgens niet alles uit het pakket haalt is jammer, edoch onvermijdelijk.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
pi_208503269
quote:
7s.gif Op donderdag 23 maart 2023 09:00 schreef miss_sly het volgende:

[..]
Welke scholen dan en op welke manier zijn ze uit de bocht gevlogen?
Dat geven ze wijselijk niet prijs, dan vliegen de bedreigingen straks weer door de lucht.
pi_208503299
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2023 09:39 schreef Mexicanobakker het volgende:

[..]
Ja, en op reli-scholen minder snel. Maar uiteindelijk wordt een curriculum opgesteld op basis van de mediane best interest. Dan kun je discussieren of dat helemaal perfect gaat, maar ik geloof meer in professionals dan in het woord van de straat.

Dat een individu dan vervolgens niet alles uit het pakket haalt is jammer, edoch onvermijdelijk.
Grappig want ik twijfel juist aan de professionals. Expert seksuele vorming, en kijk je op hun linked in dan zie ik weinig waarvan ik denk, nou das inderdaad indrukwekkend. Of wat een bak ervaring.

Ja eens, helemaal goed doe je het nooit.
  Redactie Sport donderdag 23 maart 2023 @ 09:45:11 #138
274204 crew  Mexicanobakker
pi_208503316
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2023 09:43 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]
Grappig want ik twijfel juist aan de professionals. Expert seksuele vorming, en kijk je op hun linked in dan zie ik weinig waarvan ik denk, nou das inderdaad indrukwekkend. Of wat een bak ervaring.

Ja eens, helemaal goed doe je het nooit.
Enige twijfel is altijd gezond en experts zijn soms wat vervreemd van de wereld. Tegelijkertijd vind ik niet dat de onderbuik moet regeren.

Uiteindelijk denk ik dat er altijd wel wat te finetunen valt.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
pi_208503336
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2023 09:05 schreef Mexicanobakker het volgende:

[..]
Zo'n kind hoort eigenlijk nog niet op de middelbare school. In ieder geval niet op het sociaal-emotionele vlak.
Nou nou, een kind wat zelf nog niet weet of hen een jongen of een meisje is wel dan? En een jongen wat aangeeft in groep 6 liever een meisje te zijn? Ook direct de poppen afpakken?

Wat ik probeer te zeggen is dat je dit soort uitspraken niet kunt doen, elke situatie is anders.
  donderdag 23 maart 2023 @ 09:46:48 #140
449329 Speekselklier
Komt niet meer terug
pi_208503339
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2023 09:05 schreef Mexicanobakker het volgende:

[..]
Zo'n kind hoort eigenlijk nog niet op de middelbare school. In ieder geval niet op het sociaal-emotionele vlak.
Dat klopt, maar de oorzaa ligt toch echt dat ze op de basisschool niet voldoende zijn gevormd.
Tot nooit .......
  Redactie Sport donderdag 23 maart 2023 @ 09:48:25 #141
274204 crew  Mexicanobakker
pi_208503357
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2023 09:46 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]
Nou nou, een kind wat zelf nog niet weet of hen een jongen of een meisje is wel dan? En een jongen wat aangeeft in groep 6 liever een meisje te zijn? Ook direct de poppen afpakken?

Wat ik probeer te zeggen is dat je dit soort uitspraken niet kunt doen, elke situatie is anders.
Een kind dat onvoldoende kan rekenen en de taal niet machtig is geldt toch hetzelfde voor? Waarom moeten we dan ineens boos doen als we dat zeggen over het sociaal-emotionele vlak?

Waarbij je natuurlijk kunt discussiëren of het concept 'blijven zitten' nog relevant is in deze tijd, ook omdat je op je eigen niveau komt op de middelbare school.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  Redactie Sport donderdag 23 maart 2023 @ 09:49:28 #142
274204 crew  Mexicanobakker
pi_208503368
quote:
99s.gif Op donderdag 23 maart 2023 09:46 schreef Speekselklier het volgende:

[..]
Dat klopt, maar de oorzaa ligt toch echt dat ze op de basisschool niet voldoende zijn gevormd.
Als een kind niet goed kan rekenen is dat ook de schuld van de basisschool?
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
pi_208503375
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2023 09:48 schreef Mexicanobakker het volgende:

[..]
Een kind dat onvoldoende kan rekenen en de taal niet machtig is geldt toch hetzelfde voor? Waarom moeten we dan ineens boos doen als we dat zeggen over het sociaal-emotionele vlak?
Ik ben niet boos, en de meeste kinderen die in groep 8 de taal niet machtig zijn, gaan gewoon naar de middelbare. Je kunt niet tot je 14e op de basisschool blijven.
pi_208503565
Vroegah, toen dit nog gewoon op tv kon komen. Goede tijden.
ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
  donderdag 23 maart 2023 @ 10:19:42 #145
460259 kladderadatsch
MAKEaMEricAGREATaGAIN
pi_208503645
En daarvoor had je al 'De Stratenmakeropzeeshow'.

"Hoewel diverse ouders hun kinderen verboden ernaar te kijken, was de Stratemakeropzeeshow een populair programma, niet in de laatste plaats doordat Henk van der Meyden er in De Telegraaf schande van sprak."

:D
An apatheist is someone who is not interested in accepting or rejecting any claims that gods exist or do not exist.
  Moderator donderdag 23 maart 2023 @ 10:19:50 #146
56843 crew  onlogisch
Forumbeest
pi_208503649
Filmpje gezien. Ik vind het nogal een hoop ophef om iets onschuldigs. Ik krijg het idee dat je van FvD, en haar aanhangers, helemaal niet over het lichaam van een kind mag praten. De stukken die je te zien krijgt van een 4 jarig ventje 'of hij weleens aan zijn piemel zit', dat is naar mijn idee gewoon een normale vraag. Je vraagt toch ook wel eens aan een kind of hij aan zijn knie zit? Waarom schieten mensen volledig in de verkramping als het over dit onderdeel van het het lichaam gaat?

Bij het jongetje van 10 waarbij zijn moeder out of the blue 'neuken' zegt, zie je de ongemakkelijkheid van dat ventje. Je ziet aan hem 'Oh, mijn moeder weet dus ook van het bestaan van dit woord'. Kinderen op die leeftijd weten vaak al veel meer dan wat de meeste naïeve ouders denken. Maar is het schadelijk om het er met je kind erover te hebben? Ik denk van niet.

Neem dat meisje van 9 als voorbeeld. Haar moeder vertelt op een goede, rustige manier vind ik, hoe de vagina in elkaar zit. Je kan je vraagtekens zetten bij het masturbatie-gedeelte. Maar tegelijkertijd vraag ik me dan af ; Wanneer moet je er wel over beginnen tegen dit meisje? Als ze straks 13 of 14 is zit ze in de puberteit. Neemt ze van haar vader al helemaal niks meer aan, want ja dat is een man. En van haar moeder zal ze ook minder aannemen want dat hoort nou eenmaal bij de puberteit. Wat je dan gaat krijgen is dat ze zelf op onderzoek uit gaat. Soit, daar is niks mis mee. Maar we weten allemaal dat wanneer je op zoek gaat naar 'seks' op het internet dat je maar 4 of 5 klikken verwijderd bent van een gangbang van 7 man die een vrouw aan stukken scheurt.

Ter voorbereiding op hetgeen wat komen gaat, namelijk het 'eigen onderzoek' (wat natuurlijk eindigt op pornhub-achtige sites) denk ik niet dat het kwalijk is je kind daar al op voor te bereiden. Je hoeft niet expliciet in geuren en kleuren te vertellen wat een bukkake inhoudt, maar je kan je kind wel al de basis meegeven vanaf een leeftijd van 9 of 10 jaar. Zoals je de basis voor heel veel dingen meegeeft aan je kind. Het enige verschil tussen het wel en niet doen is naar mijn idee een stukje voorbereiding waarvan je toch wel weet wat gaat komen. Waarom zou je je kind dan niet willen beschermen door het te voorzien van deugdelijke informatie zonder waarde- en/of vooroordelen?

Ik vraag me af wanneer je deze leeftijd te jong vindt, wanneer je dan het gesprek aan gaat? 12? 14? 16? Probeer je eens in te denken hoe een kind in de puberteit daarop reageert? Die kapt het gesprek af want awkard en bespreekt het liever met vrienden/vriendinnen. Waarbij het realiteitsgehalte veel verder te zoeken is dan wanneer je daar als ouder met je kind over praat. Dan mis je echt naar mijn idee de kans om het gesprek voor de puberteit aan te gaan. Doe je dat niet dan zal een kind enkel de referentiekader hebben die het Internet biedt, en ik heb zeer erg mijn twijfels of dat wel wenselijk is.

Als vader van een zoon in deze leeftijdscategorie heb ik het daar zijdelings met hem over gehad. Niet dat we er speciaal voor gaan zitten, maar gewoon tijdens een potje fifa, of als we staan te koken. Ik merk dat we er dan gewoon over kunnen praten zoals we ook over alle andere dingen kunnen praten. Hij schiet er ook niet van in de stress, of begint te blozen. We hebben het erover en 3 minuten later hebben we het weer over een wereldgoal die hij op YouTube voorbij zag komen.

Dat zijn mijn 2 centen.
Recordhouder aantal posts op één dag.
4045
onlogisch
  donderdag 23 maart 2023 @ 10:22:19 #147
496707 HowardRoark
Tacticalized!
pi_208503683
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2023 20:49 schreef EttovanBelgie het volgende:
3. Dat dat direct SGP/FVD ouders zijn, die ook nog eens een 'achterlijke moraal' hanteren, geeft vooral aan hoe uitermate beperkt je wereldbeeld is en hoe gemakkelijk je alles wat niet bevalt in die hoek wil parkeren.
Ook dit is een bekend verhaal, zelf een paar flinke klappen van de molen gehad maar het probleem ligt zogenaamd bij iedereen die zijn radicaal progressieve gedachtegoed niet deelt. Het blijft bijzonder om allemaal te aanschouwen. Stel je voor dat mensen hun kind wat traditioneler opvoeden, verschrikkelijk! Dan moet je wel SGP/FVD stemmen!
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2023 20:49 schreef EttovanBelgie het volgende:
Aangezien je toch graag spreekt over censuur en verbieden: je stukken lezende mogen we vooral concluderen dat jij en gelijkgestemden het eigenlijk helemaal niet fijn vinden dat mensen kinderen krijgen wanneer hun politieke identiteit niet overeenkomt met de jouwe. Ouders zijn sowieso vervelende obstakels in het verwezenlijken van je maatschappelijke droombeeld, zo lijkt het. En daar dient de school dan dus een corrigerende factor in te spelen zodat ze de juiste rol aangemeten krijgen in de samenleving zoals jij die graag ziet.

Persoonlijk vind ik dat pas eng.
Inderdaad. Dit zien we natuurlijk steeds meer terug onder progressieven. De autoritaire aard van dit type mens komt steeds meer bovendrijven, het door hen omarmde gedachtegoed moet en zal de norm zijn in de samenleving. En iedereen die zich daar ook maar tegen durft te verzetten is moreel verwerpelijk. Het is een zorgwekkende ontwikkeling.
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2023 09:03 schreef Hexagon het volgende:

[..]
En dan komen ze in de brugklas zonder enige weerbaarheid en kennis over wat er allemaal speelt rondom seks in de tienerwereld. Kun je wachten op ellende.
Ik vraag mij af welk beeld jij in hemelsnaam hebt van de brugklas? Dit zijn gewoon een stel kinderen van 12 of zo.
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2023 08:55 schreef Hexagon het volgende:
[..]
Tja volgens mij ben je nu de verheffingsidealen van de politieke stroming waartoe je jezelf rekent aan het afbranden.

Het onderwijs heeft daarin vrij duidelijk een rol

https://www.wbs.nl/sites/default/files/2017-08/jaarboek_19.pdf
[..]
Je haalt hier de verticale en de horizontale as van het politieke spectrum door elkaar.

[ Bericht 7% gewijzigd door Frutsel op 23-03-2023 14:23:03 ]
'I moved to Peru and shaved half my head and wrote for Teen Vogue. If I can come back from the depths of leftism, trust me, anyone can.' - Gina Florio
  donderdag 23 maart 2023 @ 10:26:05 #148
496707 HowardRoark
Tacticalized!
pi_208503728
quote:
14s.gif Op donderdag 23 maart 2023 10:13 schreef xpompompomx het volgende:
Vroegah, toen dit nog gewoon op tv kon komen. Goede tijden.
[ afbeelding ]
Oeh, dit zet natuurlijk wel aan tot stigmatiserende en stereotyperende cis-gender denkpatronen! Wie weet heeft de persoon rechts ook wel een piemel en de persoon links een vagina?
'I moved to Peru and shaved half my head and wrote for Teen Vogue. If I can come back from the depths of leftism, trust me, anyone can.' - Gina Florio
  donderdag 23 maart 2023 @ 10:29:39 #149
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_208503781
quote:
10s.gif Op donderdag 23 maart 2023 10:22 schreef HowardRoark het volgende:

Ik vraag mij af welk beeld jij in hemelsnaam hebt van de brugklas? Dit zijn gewoon een stel kinderen van 12 of zo.

Het beeld van mijn eigen ervaringen op 2 verschillende scholen (ik ben na de brugklas verhuist naar een andere stad en dus school). In de brugklas zitten leerlingen op school met bovenbouwers die in sommige gevallen al met seks bezig zijn. Hun wereld wordt dan sowieso al groter omdat middelbaar onderwijs grootschaliger is. Krijgen meisjes soms al hun eerste "vriendje" (vaak een wat oudere leerling). Verder gaat er op zo'n school een hoop indianenverhalen rond over seks en hebben ze gewoon toegang tot porno. Dus dat is een sfeer waarin seks een rol gaat spelen. En de voorbereiding daarop doe je dus op het moment voor ze erin terecht komen.

En dan kom jij even op hun 15e aankakken met de bloemetjes en de bijtjes. Volledig wereldvreemd.
pi_208503898
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2023 09:03 schreef Hexagon het volgende:

[..]
En dan komen ze in de brugklas zonder enige weerbaarheid en kennis over wat er allemaal speelt rondom seks in de tienerwereld. Kun je wachten op ellende.
Ik vind dit eerlijk gezegd best wel overdreven; de wijze waarop in Nederland al decennialang seksuele voorlichting aan de hoogste klas(sen) van het basisonderwijs gegeven wordt (zonder dildo's, leren pijpen en het hele LGBWTFBBQ alfabet er bij te betrekken) is blijkbaar best succesvol gezien het lage aantal tienerzwangerschappen. Aanranding en verkrachting zijn ook nooit de norm geweest en zullen dat ook nooit worden en Nederland is ook geen Sodom en Gomorra. Blijkbaar kan er prima voorlichting gegeven worden zonder vierjarigen te vragen of ze wel eens aan hun piemel zitten of negenjarigen te vertellen wat masturberen en een zaadlozing is.
  donderdag 23 maart 2023 @ 10:40:37 #151
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_208503960
quote:
1s.gif Op donderdag 23 maart 2023 10:36 schreef spicymchaggis het volgende:

[..]
Ik vind dit eerlijk gezegd best wel overdreven; de wijze waarop in Nederland al decennialang seksuele voorlichting aan de hoogste klas(sen) van het basisonderwijs gegeven wordt (zonder dildo's, leren pijpen en het hele LGBWTFBBQ alfabet er bij te betrekken) is blijkbaar best succesvol gezien het lage aantal tienerzwangerschappen. Aanranding en verkrachting zijn ook nooit de norm geweest en zullen dat ook nooit worden en Nederland is ook geen Sodom en Gomorra. Blijkbaar kan er prima voorlichting gegeven worden zonder vierjarigen te vragen of ze wel eens aan hun piemel zitten of zevenjarigen te vertellen wat een zaadlozing is.
Het is een reactie op iemand die het wel prima vind als een kind in groep 8 "nog met poppen speelt" (lees niks weet over seks).
  donderdag 23 maart 2023 @ 10:45:50 #152
496707 HowardRoark
Tacticalized!
pi_208504023
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2023 10:29 schreef Hexagon het volgende:

[..]
Het beeld van mijn eigen ervaringen op 2 verschillende scholen (ik ben na de brugklas verhuist naar een andere stad en dus school). In de brugklas zitten leerlingen op school met bovenbouwers die in sommige gevallen al met seks bezig zijn. Hun wereld wordt dan sowieso al groter omdat middelbaar onderwijs grootschaliger is. Krijgen meisjes soms al hun eerste "vriendje" (vaak een wat oudere leerling). Verder gaat er op zo'n school een hoop indianenverhalen rond over seks en hebben ze gewoon toegang tot porno. Dus dat is een sfeer waarin seks een rol gaat spelen. En de voorbereiding daarop doe je dus op het moment voor ze erin terecht komen.

En dan kom jij even op hun 15e aankakken met de bloemetjes en de bijtjes. Volledig wereldvreemd.
Dus omdat brugklassers op school zitten met bovenbouwers moeten zij ook dingen leren die geschikt zijn voor bovenbouwers? Hmm, nee, dit slaat echt helemaal nergens op. Je generaliseert tevens jouw eigen situatie tot de norm.
quote:
1s.gif Op donderdag 23 maart 2023 10:36 schreef spicymchaggis het volgende:

[..]
Ik vind dit eerlijk gezegd best wel overdreven; de wijze waarop in Nederland al decennialang seksuele voorlichting aan de hoogste klas(sen) van het basisonderwijs gegeven wordt (zonder dildo's, leren pijpen en het hele LGBWTFBBQ alfabet er bij te betrekken) is blijkbaar best succesvol gezien het lage aantal tienerzwangerschappen. Aanranding en verkrachting zijn ook nooit de norm geweest en zullen dat ook nooit worden en Nederland is ook geen Sodom en Gomorra. Blijkbaar kan er prima voorlichting gegeven worden zonder vierjarigen te vragen of ze wel eens aan hun piemel zitten of zevenjarigen te vertellen wat een zaadlozing is.
Het idee is dat als je maar een crisissituatie schetst van allerlei tienerzwangerschappen, soa's, ongewenste intimiteiten en geen weerbaarheid, je het misschien nóg vroeger kan gaan voorschotelen. Het kan blijkbaar gewoon niet vroeg genoeg.

Je vraagt je serieus af hoe dit vroeger moet zijn gegaan, een totaal slagveld als ik de verhalen hier mag geloven. Jongeren die op hun 17e of 18e met meerdere soa's en een kind op de arm het diploma in ontvangst konden nemen.
'I moved to Peru and shaved half my head and wrote for Teen Vogue. If I can come back from the depths of leftism, trust me, anyone can.' - Gina Florio
  donderdag 23 maart 2023 @ 10:52:32 #153
168739 Red_85
'echt wel'
pi_208504129
Groningen gasbevingen crisis
Stikstof'crisis'
Belastingdienst toeslagen crisis
Kabinet wat op vallen staat
Wooncrisis
Asielzoekerscrisis

Maar dit, dit is het onderwerp van de week hoor....

Wanne land dit.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  donderdag 23 maart 2023 @ 10:57:20 #154
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_208504201
quote:
10s.gif Op donderdag 23 maart 2023 10:45 schreef HowardRoark het volgende:

[..]
Dus omdat brugklassers op school zitten met bovenbouwers moeten zij ook dingen leren die geschikt zijn voor bovenbouwers? Hmm, nee, dit slaat echt helemaal nergens op. Je generaliseert tevens jouw eigen situatie tot de norm.
Lijkt me inderdaad wel nuttig dat brugklassers worden voorbereid op de invloed die bovenbouwers hebben ja. Ook nogal wereldvreemd te denken dat brugklassers nog niet bezig zijn met "verkering" en dat soort dingen.

quote:
Het idee is dat als je maar een crisissituatie schetst van allerlei tienerzwangerschappen, soa's, ongewenste intimiteiten en geen weerbaarheid, je het misschien nóg vroeger kan gaan voorschotelen. Het kan blijkbaar gewoon niet vroeg genoeg.
Die problemen wil jij zelf gaan bevorderen met jouw idiote idee om pas op hun 15e wat uitleg te geven over seks.

quote:
Je vraagt je serieus af hoe dit vroeger moet zijn gegaan, een totaal slagveld als ik de verhalen hier mag geloven. Jongeren die op hun 17e of 18e met meerdere soa's en een kind op de arm het diploma in ontvangst konden nemen.
Tienerzwangerschappen zijn in veel samenlevingen een serieus maatschappelijk issue. Tamelijk wereldvreemd weer om te denken dat dat niet zo is.

Gelukkig heeft het verstandige progressieve Nederlandse beleid dat fors terug weten te dringen door kinderen al op de basisschool voor te lichten.
https://www.ad.nl/binnenl(...)-nederland~a91cd05d/

Helaas wil jij dat liever weer in de vernieling helpen met je geweldige ideetje om dat pas op hun 15e te doen.
pi_208504268
https://www.icmec.org/wp-(...)or-CSE-in-Europe.pdf

Het staat er gewoon. 0 tot 4 jaar. Masturberen maar.

8)7
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
pi_208504602
Dit heeft toch niets meer met voorlichting te maken ?

twitter
A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him, even if I shower him with information, with authentic proof, with documents and pictures. ...he will refuse to believe it.
  donderdag 23 maart 2023 @ 11:28:03 #157
496707 HowardRoark
Tacticalized!
pi_208504609
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2023 10:57 schreef Hexagon het volgende:

[..]
Lijkt me inderdaad wel nuttig dat brugklassers worden voorbereid op de invloed die bovenbouwers hebben ja. Ook nogal wereldvreemd te denken dat brugklassers nog niet bezig zijn met "verkering" en dat soort dingen.
Ah, er worden weer eens woorden in de mond gelegd. Hoe voorspelbaar.
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2023 10:57 schreef Hexagon het volgende:
[..]
Die problemen wil jij zelf gaan bevorderen met jouw idiote idee om pas op hun 15e wat uitleg te geven over seks.
En hier wordt er en draai gegeven aan woorden. Jeetje, je kunt het echt niet zonder hè? Ik had gezegd dat seksuele voorlichting op scholen op 14/15-jarige leeftijd prima is, omdat kinderen dan ook pas langzaam seksueel actief worden. Wat ouders thuis hun kinderen verder leren is aan hun.
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2023 10:57 schreef Hexagon het volgende:
[..]
Tienerzwangerschappen zijn in veel samenlevingen een serieus maatschappelijk issue. Tamelijk wereldvreemd weer om te denken dat dat niet zo is.

Gelukkig heeft het verstandige progressieve Nederlandse beleid dat fors terug weten te dringen door kinderen al op de basisschool voor te lichten.
https://www.ad.nl/binnenl(...)-nederland~a91cd05d/.
Je bedoelt dat de Westerse maatschappij zich zo heeft ontwikkeld dat mensen eigenlijk lastig meer voor hun 30e aan kinderen kunnen beginnen? Ik zou inderdaad daar het probleem zoeken, niet bij een vrouw die op haar 18e of 19e moeder wordt. Dat was tot een paar decennia geleden nog relatief normaal. En 'progressief' en 'verstandig' klinkt tegenstrijdig. Het meesten dat progressieven opperen is juist onverstandig, fantasierijk en eigenlijk ronduit schadelijk voor een samenleving.
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2023 10:57 schreef Hexagon het volgende:

Helaas wil jij dat liever weer in de vernieling helpen met je geweldige ideetje om dat pas op hun 15e te doen.
In het door jouw geplaatste artikel wordt gesteld dat de meeste van deze zwangerschappen, vrouwen van 18 en 19 betrof. Dus inderdaad, dan zou je met voorlichting door scholen op 14 en 15 eigenlijk prima op tijd zijn. Ik vraag mij trouwens ook af hoeveel van deze zwangerschappen ongewenst was. Er wordt nu het beeld geschetst dat tienerzwangerschappen per definitie verkeerd zijn. Dat is bijzonder aangezien een vrouw tussen haar 18e en 25e het vruchtbaarst is.
'I moved to Peru and shaved half my head and wrote for Teen Vogue. If I can come back from the depths of leftism, trust me, anyone can.' - Gina Florio
  donderdag 23 maart 2023 @ 11:32:12 #158
496707 HowardRoark
Tacticalized!
pi_208504668
quote:
7s.gif Op donderdag 23 maart 2023 11:01 schreef vosss het volgende:
https://www.icmec.org/wp-(...)or-CSE-in-Europe.pdf

Het staat er gewoon. 0 tot 4 jaar. Masturberen maar.
8)7
En van 4 tot 6 moeten kinderen op basis van deze richtlijn bezig zijn met 'genderideniteit'. Het verzonnen idee dat kinderen hun eigen geslacht kunnen kiezen. Als een meisje zicht een jongen voelt, dat is het dat eigenlijk ook echt.
quote:
7s.gif Op donderdag 23 maart 2023 11:27 schreef Ali_boo het volgende:
Dit heeft toch niets meer met voorlichting te maken ?

[ twitter ]
Dat heeft het ook niet. Het is indoctrinatie in lijn met een perverse ideologie.
'I moved to Peru and shaved half my head and wrote for Teen Vogue. If I can come back from the depths of leftism, trust me, anyone can.' - Gina Florio
pi_208504842
quote:
1s.gif Op donderdag 23 maart 2023 10:36 schreef spicymchaggis het volgende: Aanranding en verkrachting zijn ook nooit de norm geweest en zullen dat ook nooit worden en Nederland is ook geen Sodom en Gomorra. Blijkbaar kan er prima voorlichting gegeven worden zonder vierjarigen te vragen of ze wel eens aan hun piemel zitten of negenjarigen te vertellen wat masturberen en een zaadlozing is.
De norm inderdaad niet, maar ik denk dat kindermisbruik vaker voorkomt dat menigeen denkt. Het lijkt me derhalve niet zo verkeerd om uit te leggen aan negenjarigen dat het niet normaal is dat een volwassene aan je zit en waarom dat zo is.
Incelfrikandel
pi_208504968
quote:
1s.gif Op donderdag 23 maart 2023 11:49 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]
De norm inderdaad niet, maar ik denk dat kindermisbruik vaker voorkomt dat menigeen denkt. Het lijkt me derhalve niet zo verkeerd om uit te leggen aan negenjarigen dat het niet normaal is dat een volwassene aan je zit en waarom dat zo is.
Ja, maar je komt best snel in lastige dillema's. Want vaak komt kindermisbruik voor dicht bij huis. En niet zelden in huis. Dat papa een viezerik blijkt te zijn. Maar kinderen leren dat papa niet zijn eigen kind mag/kan wassen, lijkt mij ook buitengewoon ongezond.
pi_208505014
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2023 10:19 schreef onlogisch het volgende:
Filmpje gezien. Ik vind het nogal een hoop ophef om iets onschuldigs. Ik krijg het idee dat je van FvD, en haar aanhangers, helemaal niet over het lichaam van een kind mag praten. De stukken die je te zien krijgt van een 4 jarig ventje 'of hij weleens aan zijn piemel zit', dat is naar mijn idee gewoon een normale vraag. Je vraagt toch ook wel eens aan een kind of hij aan zijn knie zit? Waarom schieten mensen volledig in de verkramping als het over dit onderdeel van het het lichaam gaat?

Bij het jongetje van 10 waarbij zijn moeder out of the blue 'neuken' zegt, zie je de ongemakkelijkheid van dat ventje. Je ziet aan hem 'Oh, mijn moeder weet dus ook van het bestaan van dit woord'. Kinderen op die leeftijd weten vaak al veel meer dan wat de meeste naïeve ouders denken. Maar is het schadelijk om het er met je kind erover te hebben? Ik denk van niet.

Neem dat meisje van 9 als voorbeeld. Haar moeder vertelt op een goede, rustige manier vind ik, hoe de vagina in elkaar zit. Je kan je vraagtekens zetten bij het masturbatie-gedeelte. Maar tegelijkertijd vraag ik me dan af ; Wanneer moet je er wel over beginnen tegen dit meisje? Als ze straks 13 of 14 is zit ze in de puberteit. Neemt ze van haar vader al helemaal niks meer aan, want ja dat is een man. En van haar moeder zal ze ook minder aannemen want dat hoort nou eenmaal bij de puberteit. Wat je dan gaat krijgen is dat ze zelf op onderzoek uit gaat. Soit, daar is niks mis mee. Maar we weten allemaal dat wanneer je op zoek gaat naar 'seks' op het internet dat je maar 4 of 5 klikken verwijderd bent van een gangbang van 7 man die een vrouw aan stukken scheurt.

Ter voorbereiding op hetgeen wat komen gaat, namelijk het 'eigen onderzoek' (wat natuurlijk eindigt op pornhub-achtige sites) denk ik niet dat het kwalijk is je kind daar al op voor te bereiden. Je hoeft niet expliciet in geuren en kleuren te vertellen wat een bukkake inhoudt, maar je kan je kind wel al de basis meegeven vanaf een leeftijd van 9 of 10 jaar. Zoals je de basis voor heel veel dingen meegeeft aan je kind. Het enige verschil tussen het wel en niet doen is naar mijn idee een stukje voorbereiding waarvan je toch wel weet wat gaat komen. Waarom zou je je kind dan niet willen beschermen door het te voorzien van deugdelijke informatie zonder waarde- en/of vooroordelen?

Ik vraag me af wanneer je deze leeftijd te jong vindt, wanneer je dan het gesprek aan gaat? 12? 14? 16? Probeer je eens in te denken hoe een kind in de puberteit daarop reageert? Die kapt het gesprek af want awkard en bespreekt het liever met vrienden/vriendinnen. Waarbij het realiteitsgehalte veel verder te zoeken is dan wanneer je daar als ouder met je kind over praat. Dan mis je echt naar mijn idee de kans om het gesprek voor de puberteit aan te gaan. Doe je dat niet dan zal een kind enkel de referentiekader hebben die het Internet biedt, en ik heb zeer erg mijn twijfels of dat wel wenselijk is.

Als vader van een zoon in deze leeftijdscategorie heb ik het daar zijdelings met hem over gehad. Niet dat we er speciaal voor gaan zitten, maar gewoon tijdens een potje fifa, of als we staan te koken. Ik merk dat we er dan gewoon over kunnen praten zoals we ook over alle andere dingen kunnen praten. Hij schiet er ook niet van in de stress, of begint te blozen. We hebben het erover en 3 minuten later hebben we het weer over een wereldgoal die hij op YouTube voorbij zag komen.

Dat zijn mijn 2 centen.
Het gaa niet alleen over dat filmpje
pi_208505021
quote:
7s.gif Op donderdag 23 maart 2023 11:27 schreef Ali_boo het volgende:
Dit heeft toch niets meer met voorlichting te maken ?

[ twitter ]
Jawel, hoor. Prima. Enkel het stukje 'dat sekse voor elke leeftijd is', zou ik graag een bron van willen zien. Want ik kan mij voorstellen dat dat wel als discutabel uitgelegd kan worden.
pi_208505033
quote:
14s.gif Op donderdag 23 maart 2023 11:32 schreef HowardRoark het volgende:

[..]
En van 4 tot 6 moeten kinderen op basis van deze richtlijn bezig zijn met 'genderideniteit'. Het verzonnen idee dat kinderen hun eigen geslacht kunnen kiezen. Als een meisje zicht een jongen voelt, dat is het dat eigenlijk ook echt.
[..]
Kinderen tussen 0 en 4 hebben blijkbaar rechten ( volgens de link van @voss)

Recht om te mastruberen : enjoyment and pleasure when„
touching one’s own body,
early childhood masturbation

Daarnaast hebben ze ook recht om hun eigen gender te kiezen : the right to explore gender„
identities

Hoe kan je hier nou op tegen zijn?
quote:
14s.gif Op donderdag 23 maart 2023 11:32 schreef HowardRoark het volgende:

[..]
Dat heeft het ook niet. Het is indoctrinatie in lijn met een perverse ideologie.
Ook hier wordt masturberen aangemoedigd, helaas is dit het minst problematische gedeelte van het filmpje
Later wordt hen wijsgemaakt dat seksen voor iedereen is zowel jong als oud

Het is duidelijk welke kant ze hiermee op willen. Zo jammer dat telkens wordt gesproken over voorlichting terwijl als je tussen de regels door leest, ze eigenlijk heel open zijn over hun intenties
A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him, even if I shower him with information, with authentic proof, with documents and pictures. ...he will refuse to believe it.
pi_208505123
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2023 12:09 schreef theunderdog het volgende:

[..]
Jawel, hoor. Prima. Enkel het stukje 'dat sekse voor elke leeftijd is', zou ik graag een bron van willen zien. Want ik kan mij voorstellen dat dat wel als discutabel uitgelegd kan worden.
Dan moet je bij de minister zijn, die is in staat om dit soort info vrij te geven

Tot die tijd zullen we genoegen moeten nemen met anekdotisch bewijs :*
A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him, even if I shower him with information, with authentic proof, with documents and pictures. ...he will refuse to believe it.
pi_208505130
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2023 12:04 schreef theunderdog het volgende:

[..]
Ja, maar je komt best snel in lastige dillema's. Want vaak komt kindermisbruik voor dicht bij huis. En niet zelden in huis. Dat papa een viezerik blijkt te zijn. Maar kinderen leren dat papa niet zijn eigen kind mag/kan wassen, lijkt mij ook buitengewoon ongezond.
Dat wordt ze op school geleerd, zie post 159…
  donderdag 23 maart 2023 @ 12:34:03 #166
3542 Gia
User under construction
pi_208505267
Jongetjes van 11 jaar leren hoe ze zichzelf moeten bevredigen. Ze gaan dit bij elkaar doen, krijgen later gevoelens van schaamte, voelen zich misbruikt door (oudere) klasgenootjes, komen in de psychische problemen tot zelfmoord aan toe. Maar he, dat is het onderwijs van tegenwoordig.
  donderdag 23 maart 2023 @ 12:43:15 #167
496707 HowardRoark
Tacticalized!
pi_208505334
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2023 12:34 schreef Gia het volgende:
Jongetjes van 11 jaar leren hoe ze zichzelf moeten bevredigen. Ze gaan dit bij elkaar doen, krijgen later gevoelens van schaamte, voelen zich misbruikt door (oudere) klasgenootjes, komen in de psychische problemen tot zelfmoord aan toe. Maar he, dat is het onderwijs van tegenwoordig.
Progressieven beweren juist dat het tot enorm veel schade zou leiden als een jonge kinderen niet op hele jonge leeftijd al seksueel bewust worden gemaakt. Juist om ze te beschermen moeten we zo vroeg mogelijk van alles leren!

🤡🌍
'I moved to Peru and shaved half my head and wrote for Teen Vogue. If I can come back from the depths of leftism, trust me, anyone can.' - Gina Florio
  donderdag 23 maart 2023 @ 12:47:42 #168
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_208505390
quote:
14s.gif Op donderdag 23 maart 2023 11:28 schreef HowardRoark het volgende:

[..]
Ah, er worden weer eens woorden in de mond gelegd. Hoe voorspelbaar.
Wat is het nu? Zijn kinderen van 12 nu al wel of niet bezig met dingen die mogelijk tot seks leiden?

quote:
En hier wordt er en draai gegeven aan woorden. Jeetje, je kunt het echt niet zonder hè? Ik had gezegd dat seksuele voorlichting op scholen op 14/15-jarige leeftijd prima is, omdat kinderen dan ook pas langzaam seksueel actief worden. Wat ouders thuis hun kinderen verder leren is aan hun.
Wat je zegt klopt dus niet voor ieder kind. Want er zijn er dus die op die leeftijd al ontmaagd zijn. En die voorlichting is er omdat ouders dat niet altijd doen. Dus ja een soort wereldvreemdheid om te denken dat alle kinderen netjes tot na hun 15e zouden wachten.

Sterker nog, ik denk dat zonder voorlichting jongeren eerder zouden beginnen omdat ze minder weerbaar zijn tegen druk om dingen te doen die ze eigenlijk nog niet willen.

quote:
Je bedoelt dat de Westerse maatschappij zich zo heeft ontwikkeld dat mensen eigenlijk lastig meer voor hun 30e aan kinderen kunnen beginnen? Ik zou inderdaad daar het probleem zoeken, niet bij een vrouw die op haar 18e of 19e moeder wordt. Dat was tot een paar decennia geleden nog relatief normaal. En 'progressief' en 'verstandig' klinkt tegenstrijdig. Het meesten dat progressieven opperen is juist onverstandig, fantasierijk en eigenlijk ronduit schadelijk voor een samenleving.
En dan beschuldig je mij van het verdraaien van zaken. Maarre er is niks wenselijks aan 14-jarige zwangere meisjes die nog niet eens voor zichzelf kunnen zorgen, dus laat staan voor een kind. Maar kennelijk wil jij er daar meer van door seksuele voorlichting op de basisschool weg te doen.

quote:
In het door jouw geplaatste artikel wordt gesteld dat de meeste van deze zwangerschappen, vrouwen van 18 en 19 betrof. Dus inderdaad, dan zou je met voorlichting door scholen op 14 en 15 eigenlijk prima op tijd zijn. Ik vraag mij trouwens ook af hoeveel van deze zwangerschappen ongewenst was. Er wordt nu het beeld geschetst dat tienerzwangerschappen per definitie verkeerd zijn. Dat is bijzonder aangezien een vrouw tussen haar 18e en 25e het vruchtbaarst is.
Nou dat werkt het dus erg goed. Blijkbaar bestaat door het verstandige progressieve beleid in die land het grootste deel van de tienermoeders uit meisjes van 18 en 19 die vroeg willen settlen, waar helemaal niemand tegen is. En dus geen meisje svan 14 die eigenlijk gewoon op school horen te zitten en echt nog niet zelfstandig een kind kunnen opvoeden. Maar blijkbaar wil jij dat met je wereldvreemde beleid weer flink in de hoogte jagen.
pi_208505394
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2023 12:34 schreef Gia het volgende:
Jongetjes van 11 jaar leren hoe ze zichzelf moeten bevredigen. Ze gaan dit bij elkaar doen, krijgen later gevoelens van schaamte, voelen zich misbruikt door (oudere) klasgenootjes, komen in de psychische problemen tot zelfmoord aan toe. Maar he, dat is het onderwijs van tegenwoordig.
Jongetjes van 11 komen er zelf achter dat aan je piemeltje zitten fijn voelt en gaan dit vervolgens doen. Een jaar later krijgen ze van de pastoor/imam te horen dat het een zonde is waardoor ze naar de hel gaan. Vervolgens plegen ze uit schaamte zelfmoord.

Leuk man die verhaaltjes met een rijke fantasie.
pi_208505416
quote:
10s.gif Op donderdag 23 maart 2023 12:43 schreef HowardRoark het volgende:

[..]
Progressieven beweren juist dat het tot enorm veel schade zou leiden als een jonge kinderen niet op hele jonge leeftijd al seksueel bewust worden gemaakt. Juist om ze te beschermen moeten we zo vroeg mogelijk van alles leren!

🤡🌍
Als kinderen niet eens onder woorden kunnen brengen wat een volwassene bij ze heeft gedaan zijn ze beschermd.

-Howard de clown 2023
  donderdag 23 maart 2023 @ 12:53:56 #171
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_208505456
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2023 12:50 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]
Als kinderen niet eens onder woorden kunnen brengen wat een volwassene bij ze heeft gedaan zijn ze beschermd.

-Howard de clown 2023
En

"Kinderen hebben gemiddeld voor het eerst seks op hun 18e dus komt het voor hun 15e niet voor"
pi_208505617
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2023 12:04 schreef theunderdog het volgende:

[..]
Ja, maar je komt best snel in lastige dillema's. Want vaak komt kindermisbruik voor dicht bij huis. En niet zelden in huis. Dat papa een viezerik blijkt te zijn. Maar kinderen leren dat papa niet zijn eigen kind mag/kan wassen, lijkt mij ook buitengewoon ongezond.
dan lijkt het me goed om ze het verschil te leren tussen wassen en seksuele handelingen.
Incelfrikandel
  donderdag 23 maart 2023 @ 13:13:20 #173
496707 HowardRoark
Tacticalized!
pi_208505686
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2023 12:47 schreef Hexagon het volgende:
[..]
Wat je zegt klopt dus niet voor ieder kind. Want er zijn er dus die op die leeftijd al ontmaagd zijn. En die voorlichting is er omdat ouders dat niet altijd doen. Dus ja een soort wereldvreemdheid om te denken dat alle kinderen netjes tot na hun 15e zouden wachten.
En de zoveelste een stropop. Het wordt een mooie verzameling zo.
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2023 12:47 schreef Hexagon het volgende:
Sterker nog, ik denk dat zonder voorlichting jongeren eerder zouden beginnen omdat ze minder weerbaar zijn tegen druk om dingen te doen die ze eigenlijk nog niet willen.
Hoe werkt dit precies, die weerbaarheid? Probeer dat eens te onderbouwen ..
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2023 12:47 schreef Hexagon het volgende:
[..]
En dan beschuldig je mij van het verdraaien van zaken. Maarre er is niks wenselijks aan 14-jarige zwangere meisjes die nog niet eens voor zichzelf kunnen zorgen, dus laat staan voor een kind. Maar kennelijk wil jij er daar meer van door seksuele voorlichting op de basisschool weg te doen.
[..]
Nou dat werkt het dus erg goed. Blijkbaar bestaat door het verstandige progressieve beleid in die land het grootste deel van de tienermoeders uit meisjes van 18 en 19 die vroeg willen settlen, waar helemaal niemand tegen is. En dus geen meisje svan 14 die eigenlijk gewoon op school horen te zitten en echt nog niet zelfstandig een kind kunnen opvoeden. Maar blijkbaar wil jij dat met je wereldvreemde beleid weer flink in de hoogte jagen.
14-jarige zwangere meisjes? Is dit ooit een probleem geweest op grote schaal in Nederland de afgelopen decennia?
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2023 12:50 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]
Als kinderen niet eens onder woorden kunnen brengen wat een volwassene bij ze heeft gedaan zijn ze beschermd.

-Howard de clown 2023
Bijzondere post. Waar is dit argument gemaakt en door wie? Ah, nergens en door niemand dus.
'I moved to Peru and shaved half my head and wrote for Teen Vogue. If I can come back from the depths of leftism, trust me, anyone can.' - Gina Florio
pi_208505807
quote:
1s.gif Op donderdag 23 maart 2023 11:49 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]
De norm inderdaad niet, maar ik denk dat kindermisbruik vaker voorkomt dat menigeen denkt. Het lijkt me derhalve niet zo verkeerd om uit te leggen aan negenjarigen dat het niet normaal is dat een volwassene aan je zit en waarom dat zo is.
Dat is dan ook iets wat bij o.a. "niet met vreemden meegaan" hoort en wat dus al veel eerder uitgelegd dient te worden.
  donderdag 23 maart 2023 @ 13:29:23 #175
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_208505834
quote:
10s.gif Op donderdag 23 maart 2023 13:13 schreef HowardRoark het volgende:

[..]
En de zoveelste een stropop. Het wordt een mooie verzameling zo.
Dus er zijn wel kinderen die voor hun 15e al seks hebben? Waarom mogen die dan niet al voorgelicht zijn?

quote:
Hoe werkt dit precies, die weerbaarheid? Probeer dat eens te onderbouwen ..
Scenario 1: 13 jarig meisje krijgt verkering met spannende stoere bikkel van 16 uit de bovenbouw. Die wil graag seks en zegt dat als ze dat niet doet ze niet van hem houdt. Maar ze wil eigenlijk nog niet. Maar voorlichting zegt dat je grenzen mag stellen en je je niet moet laten chanteren. Dus dan zullen ze vaker nee zeggen.

Scenario 2: Jongeren maken elkaar gek dat je op je 15e al geneukt moet hebben en je anders een loser bent. Voorlichting legt uit dat dat niet abnormaal is. Hierdoor die jongeren minder onzeker en zullen ze minder snel seks hebben om er maar bij te hren.

Scenario 3: Meisje van 14 wordt gepaaid door een louche kerel die haar allerlei cadeaus "uit liefde geeft". Voorlichting legt uit dat je loverboys niet moet vertrouwen. Hierdoor worden minder meisjes slachtoffer.

quote:
14-jarige zwangere meisjes? Is dit ooit een probleem geweest op grote schaal in Nederland de afgelopen decennia?

Twintig jaar geleden was dat nog best een probleem zodat zelfs het kabinet in wilde grijpen
https://www.ntvg.nl/artik(...)ienerzwangerschappen

Maar het zijn er inderdaad niet zoveel meer vanwege ons verstandige progressieve beleid van de afgelopen decennia. Blijkbaar wil jij het weer flink de hoogte in jagen door dat weg te doen.
pi_208505849
quote:
1s.gif Op donderdag 23 maart 2023 13:26 schreef spicymchaggis het volgende:

[..]
Dat is dan ook iets wat bij o.a. "niet met vreemden meegaan" hoort en wat dus al veel eerder uitgelegd dient te worden.
Tsja, als ik het bericht uit de OP zo lees zijn velen daar schijnbaar toch op tegen.

Overigens: kindermisbruikers zijn veelal geen vreemden.
Incelfrikandel
pi_208505945
quote:
10s.gif Op donderdag 23 maart 2023 13:13 schreef HowardRoark het volgende:

[..]

[..]
Bijzondere post. Waar is dit argument gemaakt en door wie? Ah, nergens en door niemand dus.
Hier zeg je dat kennis een gevaar is:

quote:
10s.gif Op donderdag 23 maart 2023 12:43 schreef HowardRoark het volgende:

[..]
Progressieven beweren juist dat het tot enorm veel schade zou leiden als een jonge kinderen niet op hele jonge leeftijd al seksueel bewust worden gemaakt. Juist om ze te beschermen moeten we zo vroeg mogelijk van alles leren!

🤡🌍
Ik zeg niet dat je pro pedo bent, maar kinderen kennis ontzeggen waarmee ze überhaupt nee kunnen zeggen of het probleem kunnen melden is best wel aardig tegenover pedo's.
pi_208506021
quote:
14s.gif Op dinsdag 21 maart 2023 22:53 schreef HowardRoark het volgende:

[..]
Het is dan ook een taak van de ouders om te voorkomen dat hun kinderen dit soort schadelijke meuk gaan kijken. En trouwens ook van de overheid. Ik vind dat hier een veel strenger beleid rond mag worden gemaakt. Men heeft bijvoorbeeld online gokken ook compleet aan banden weten te leggen, nu porno nog.
Voor zover ik weet is online gokken in 2021 juist gelegaliseerd in Nederland.

Porno verbieden gaat volgens mij juist eerder problemen veroorzaken dan ze voorkomen.
Het idee dat ouders alle internettoegang van hun kinderen kunnen controleren is natuurlijk een volstrekte illusie.
De dood gaat ons niet aan. Zolang we er zijn, is de dood er niet, en wanneer de dood er is, zijn wij er niet meer.
pi_208506048
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2023 13:48 schreef Tanatos het volgende:

[..]
Voor zover ik weet is online gokken in 2021 juist gelegaliseerd in Nederland.

Porno verbieden gaat volgens mij juist eerder problemen veroorzaken dan ze voorkomen.
Het idee dat ouders alle internettoegang van hun kinderen kunnen controleren is natuurlijk een volstrekte illusie.
Kinderen van nu zijn digitaal dommer dan de generatie uit de jaren 90. Waar mama en papa er vroeger niks van begrepen zijn de rollen omgedraaid, dus er is een betere kans dan ooit.
pi_208506064
quote:
1s.gif Op donderdag 23 maart 2023 13:08 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]
dan lijkt het me goed om ze het verschil te leren tussen wassen en seksuele handelingen.
Een beetje intelligente pedoseksueel doet het juist heel subtiel. Dat begrijp je toch wel??

Het piemeltje moet ook gewassen worden he.
  donderdag 23 maart 2023 @ 14:22:40 #181
496707 HowardRoark
Tacticalized!
pi_208506299
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2023 13:29 schreef Hexagon het volgende:

[..]
Dus er zijn wel kinderen die voor hun 15e al seks hebben? Waarom mogen die dan niet al voorgelicht zijn?
[..]
Uitzonderingsgevallen zullen er altijd zijn. Maar dit moeten geen richtlijn zijn voor het beleid binnen het onderwijs.
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2023 13:29 schreef Hexagon het volgende:
[..]
Scenario 1: 13 jarig meisje krijgt verkering met spannende stoere bikkel van 16 uit de bovenbouw. Die wil graag seks en zegt dat als ze dat niet doet ze niet van hem houdt. Maar ze wil eigenlijk nog niet. Maar voorlichting zegt dat je grenzen mag stellen en je je niet moet laten chanteren. Dus dan zullen ze vaker nee zeggen.

Scenario 2: Jongeren maken elkaar gek dat je op je 15e al geneukt moet hebben en je anders een loser bent. Voorlichting legt uit dat dat niet abnormaal is. Hierdoor die jongeren minder onzeker en zullen ze minder snel seks hebben om er maar bij te hren.

Scenario 3: Meisje van 14 wordt gepaaid door een louche kerel die haar allerlei cadeaus "uit liefde geeft". Voorlichting legt uit dat je loverboys niet moet vertrouwen. Hierdoor worden minder meisjes slachtoffer.
Het valt op dat in deze voorbeelden de leeftijden die ik had genoemd voorkomen. Had ik daar dus toch gelijk? En tevens schijn je te denken dat kinderen en jongeren zonder voorlichting op scholen een soort totaalidioten zijn die overal maar intrappen en overal in meegaan. En waar zijn de ouders in deze voorbeelden eigenlijk?

Dit zou dus ook betekenen dat in de jaren dat er nog minder voorlichting was, laten we zeggen een halve eeuw geleden allerlei kinderen werden misbruikt, geronseld of aangezet tot foute denkwijzen en gedrag. Zijn hier ook enige bewijzen van? Zo kwam het concept van 'loverboys' pas een kleine twintig jaar geleden op, toen ook de seksuele voorlichting toenam op scholen. Als jouw redenering zou kloppen zou dit juist hebben moeten afnemen rond die tijd.

En in hoeverre iets als loverboys trouwens überhaupt te maken heeft met seksuele voorlichting is de vraag. Dat gaat eigenlijk voornamelijk om een vorm van chantage. De realiteit is dat je altijd helaas vervelende incidenten zult houden. En dat ga je echt niet oplossen door kinderen maar zo vroeg mogelijk te simuleren om met seks bezig te zijn.
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2023 13:40 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]
Hier zeg je dat kennis een gevaar is:
[..]
Ik zeg niet dat je pro pedo bent, maar kinderen kennis ontzeggen waarmee ze überhaupt nee kunnen zeggen of het probleem kunnen melden is best wel aardig tegenover pedo's.
Bijzonder hoor. Dus tegen het seksualiseren van kinderen zijn is het probleem? Je draait het hier natuurlijk bewust om. Juist door kinderen zo vroeg mogelijk met seks bezig te laten zijn, creëer je een daadwerkelijk vacuüm voor pedofilie. Het wordt namelijk genormaliseerd dat kinderen seksueel actief zijn.

Dit is precies zoals pedofielen te werk gaan, die willen seksuele interacties met kinderen normaliseren. De realiteit is altijd nog dat kinderen zowel fysiek als mentaal gewoon niet seksueel rijp zijn. En daarom is het ook walgelijk en schadelijk dit toch proberen aan te wakkeren. En dan mensen die zich hier nota bene tegen uitspreken op heimelijke wijze maar gewoon gaan wegzetten als voorstanders van pedofilie. Haha, wat bespottelijk.
'I moved to Peru and shaved half my head and wrote for Teen Vogue. If I can come back from the depths of leftism, trust me, anyone can.' - Gina Florio
pi_208506448
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2023 20:53 schreef MatthijsDJ het volgende:

[..]
Dank u, verder ga ik maar even niet in op die twee idioten.. Geen zin in een ban...

Het blijft wel bizar te zien die wappies die alles en iedereen maar pedo noemen, niet doorhebben dat ze nu tekeer gaan tegen iets wat kinderen heel goed kan beschermen tegen pedo's
Wappies geven dan ook geen neuk om het welzijn van kinderen, is gewoon een vehikel om hun debiele ideeën op te dringen
Incelfrikandel
  Redactie Sport donderdag 23 maart 2023 @ 14:46:11 #183
274204 crew  Mexicanobakker
pi_208506532
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2023 14:37 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]
Wappies geven dan ook geen neuk om het welzijn van kinderen, is gewoon een vehikel om hun debiele ideeën op te dringen
Het is vooral de gedachte dat kinderen enige awareness geven over seksualiteit pedofilie aanmoedigt die ervoor zorgt dat die standpunten tot stand komen.

Er is nochtans weinig tot niets wat erop duidt dat die redenering ook klopt
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
pi_208506919
Meisjes van 10 die foto's van blote piemels moeten bekijken in de klas :{ :{ :{ :{

twitter
  donderdag 23 maart 2023 @ 15:26:34 #185
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_208506938
quote:
14s.gif Op donderdag 23 maart 2023 14:22 schreef HowardRoark het volgende:

Uitzonderingsgevallen zullen er altijd zijn. Maar dit moeten geen richtlijn zijn voor het beleid binnen het onderwijs.
https://www.trouw.nl/nieu(...)-niet-voor~b2f35d9a/
Nou kennelijk was het in 2014 nog 7,5 procent die voor hun 14e seks had. Misschien is dat nu een procentje lager. Maar al met al gaat het nog steeds om duizenden jongeren. En wellicht zou dat zonder voorlichting nog hoger zijn.

Dus erg naief te denken dat iedere 12-jarige nog wel even wat jaren wacht met seks. Dus pak je het moment waar je nog de hele doelgroep bereikt, in groep 8.

quote:
Het valt op dat in deze voorbeelden de leeftijden die ik had genoemd voorkomen. Had ik daar dus toch gelijk? En tevens schijn je te denken dat kinderen en jongeren zonder voorlichting op scholen een soort totaalidioten zijn die overal maar intrappen en overal in meegaan. En waar zijn de ouders in deze voorbeelden eigenlijk?
Het zijn pubers he? Die denken nog niet altijd na bij wat ze doen en worden niet 24/7 door ouders gemonitord.

quote:
Dit zou dus ook betekenen dat in de jaren dat er nog minder voorlichting was, laten we zeggen een halve eeuw geleden allerlei kinderen werden misbruikt, geronseld of aangezet tot foute denkwijzen en gedrag. Zijn hier ook enige bewijzen van? Zo kwam het concept van 'loverboys' pas een kleine twintig jaar geleden op, toen ook de seksuele voorlichting toenam op scholen. Als jouw redenering zou kloppen zou dit juist hebben moeten afnemen rond die tijd.
Eh ja, ongewenst zwangere meisjes kwamen ook toen voor. Vroeger waren daar hele kloosters in gespecialiseerd.
https://www.canonsociaalw(...)p?cps=7&canon_id=409

Over het ronselen van vrouwen in de prostitutie weet ik zo even niet hoeveel dat vroeger was. Maar wat tegenwoordig geronseld wordt komt vooral uit oost Europese landen waar die voorlichting nog niet zo modern is als hier.

quote:
En in hoeverre iets als loverboys trouwens überhaupt te maken heeft met seksuele voorlichting is de vraag. Dat gaat eigenlijk voornamelijk om een vorm van chantage. De realiteit is dat je altijd helaas vervelende incidenten zult houden. En dat ga je echt niet oplossen door kinderen maar zo vroeg mogelijk te simuleren om met seks bezig te zijn.
Dat heeft daar zeker veel mee te maken omdat het ook gaat over grenzen stellen en bewust maken van gevaren.

En er wordt niemand gestimuleerd eerder te gaan seksen. Dat wordt met deze voorlichting waarschijnlijk zelfs meer uitgesteld omdat jongeren die er nog niet aan toe zijn
pi_208506948
quote:
10s.gif Op donderdag 23 maart 2023 12:43 schreef HowardRoark het volgende:

[..]
Progressieven beweren juist dat het tot enorm veel schade zou leiden als een jonge kinderen niet op hele jonge leeftijd al seksueel bewust worden gemaakt. Juist om ze te beschermen moeten we zo vroeg mogelijk van alles leren!

🤡🌍
We moeten jonge kinderen eerder blootstellen aan oorlogsbeelden en beelden van dode mensen zodat ze op latere leeftijd niet n trauma krijgen als ze leren over oorlog en de dood!!

nu snap ik hoe t werkt!
pi_208507027
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2023 12:11 schreef Ali_boo het volgende:

[..]
Kinderen tussen 0 en 4 hebben blijkbaar rechten ( volgens de link van @:Voss)

Recht om te mastruberen : enjoyment and pleasure when„
touching one’s own body,
early childhood masturbation

Daarnaast hebben ze ook recht om hun eigen gender te kiezen : the right to explore gender„
identities

Hoe kan je hier nou op tegen zijn?
[..]
Ook hier wordt masturberen aangemoedigd, helaas is dit het minst problematische gedeelte van het filmpje
Later wordt hen wijsgemaakt dat seksen voor iedereen is zowel jong als oud

Het is duidelijk welke kant ze hiermee op willen. Zo jammer dat telkens wordt gesproken over voorlichting terwijl als je tussen de regels door leest, ze eigenlijk heel open zijn over hun intenties
Net als de meeste FvD-ers en wappies heb je het filmpje niet gezien..

Tevens snap je niet dat het thema op de kinderen is afgestemd. Dus kinderen van vier krijgen heel andere dingen te leren dan kinderen van 11 of 12.

Ik wilde dat wij dat op school gekregen hadden. Les over seksualiteit en grenzen stellen. In mijn tijd gniffelden we altijd beschaamd als het op naaktheid aankwam.

Ik zag net een item van mensen die weten waar ze het over hadden (ouders, leerkrachten etc) vs FvD en andere wappies. Hoe die mensen alles uit de context haalden, zogenaamd opkomend voor de kinderen. Walgelijke partij, die partij voor de wappies.
pi_208507355
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2023 15:35 schreef Bjj1989 het volgende:

[..]
Net als de meeste FvD-ers en wappies heb je het filmpje niet gezien..

Tevens snap je niet dat het thema op de kinderen is afgestemd. Dus kinderen van vier krijgen heel andere dingen te leren dan kinderen van 11 of 12.

Ik wilde dat wij dat op school gekregen hadden. Les over seksualiteit en grenzen stellen. In mijn tijd gniffelden we altijd beschaamd als het op naaktheid aankwam.

Ik zag net een item van mensen die weten waar ze het over hadden (ouders, leerkrachten etc) vs FvD en andere wappies. Hoe die mensen alles uit de context haalden, zogenaamd opkomend voor de kinderen. Walgelijke partij, die partij voor de wappies.
In welk groepje vallen ouders die BBB gestemd hebben?
Of mogen alleen D’66 ouders een stem hebben?
En ouders van de SGP en de SP? En Denk?

Walgelijke elitaire opmerking, :r
  donderdag 23 maart 2023 @ 16:21:13 #189
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_208507574
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2023 16:03 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]
In welk groepje vallen ouders die BBB gestemd hebben?
Of mogen alleen D’66 ouders een stem hebben?
En ouders van de SGP en de SP? En Denk?

Walgelijke elitaire opmerking, :r
Het zijn vooral de achterban van de SGP en de FvD die hier moeilijk over doen.

Verder is de Rutgers Stichting voor zover ik weet geen onderafdeling van D66 dus wat die partij er mee te maken heeft is me een groot raadsel.
pi_208507599
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2023 16:03 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]
In welk groepje vallen ouders die BBB gestemd hebben?
Of mogen alleen D’66 ouders een stem hebben?
En ouders van de SGP en de SP? En Denk?

Walgelijke elitaire opmerking, :r
Volgens mij gaat het specifiek over één partij...
Mijn blog over o.a. leven met OCD (dwang) | https://mdj-stek.nl
pi_208507623
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2023 14:37 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]
Wappies geven dan ook geen neuk om het welzijn van kinderen, is gewoon een vehikel om hun debiele ideeën op te dringen
Klopt, veelal losers die niet eens kinderen hebben.
Mijn blog over o.a. leven met OCD (dwang) | https://mdj-stek.nl
pi_208507809
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2023 16:21 schreef Hexagon het volgende:

[..]
Het zijn vooral de achterban van de SGP en de FvD die hier moeilijk over doen.

Verder is de Rutgers Stichting voor zover ik weet geen onderafdeling van D66 dus wat die partij er mee te maken heeft is me een groot raadsel.
Wie zat er op de post onderwijs van 2017 tot 2022? :O En wie gaf de opdracht? :O
pi_208507839
Grappig, er is een kant die sex wel zéér vroeg aan kinderen wil opdringen en degene die daar tegen zijn zijn de wappies.
  donderdag 23 maart 2023 @ 16:41:41 #194
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_208507843
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2023 16:38 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]
Wie zat er op de post onderwijs van 2017 tot 2022? :O En wie gaf de opdracht? :O
Arie Slob van de CU :D

https://nl.m.wikipedia.or(...)Voortgezet_Onderwijs
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_208507858
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2023 16:41 schreef ReplaR het volgende:
Grappig, er is een kant die sex wel zéér vroeg aan kinderen wil opdringen en degene die daar tegen zijn zijn de wappies.
bnw is een paar deuren verderop
Incelfrikandel
pi_208507871
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2023 16:43 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]
bnw is een paar deuren verderop
:O
  donderdag 23 maart 2023 @ 16:47:29 #197
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_208507881
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2023 16:38 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]
Wie zat er op de post onderwijs van 2017 tot 2022? :O En wie gaf de opdracht? :O
Arie Slob van de CU

En verder heeft de Rutgers Stichting ook al geen relatie met D66.
pi_208507892
quote:
Zijn het dan toch stiekem de christenen die dildo's opdringen aan onze kindurtjes?
And it's only the giving
That makes you
What you are
pi_208507896
quote:
En die werkte samen met Ingrid van Engelshoven (1966) was van 26 oktober 2017 tot 10 januari 2022 minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in het kabinet-Rutte III.
pi_208507906
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2023 16:47 schreef Hexagon het volgende:

[..]
Arie Slob van de CU

En verder heeft de Rutgers Stichting ook al geen relatie met D66.
Nee, die hebben inderdaad hele andere denkwijzen…
pi_208507941
Het probleem is volgens mij het onderwijskundige dan wel progressieve inzicht dat de leerkracht controle moet nemen over de seksuele vorming van het kind. Vorming is heel wat anders dan voorlichting.

Ik zie het zo dat er een kind is, en die heeft verschillende invloeden. De ouders vormen een grote invloed, de school ook, de leeftijdgenootjes ook eentje die alleen maar groter wordt naarmate ze ouder worden. En dan is er ook nog het kind zelf met zijn privacy en zijn handjes onder de dekens die dat allemaal combineert.

Wat we nu zien is dat die leerkracht met zijn progressieve ideeen niet slechts meer voorlichting geeft maar binnendringt op het terrein van de ouders, binnendringt in de invloed van leeftijdgenoten en die moet controleren, en binnendringt in de privésfeer van het kind. En dat dan als een soort helicopter mom. "Die kinderen hebben al porno gezien dus moeten wij..." Nee, dat moet je niet, verkeerd gebruik van het woord dus. Wat kinderen stiekem los van volwassenen bespreken moet er ook zijn, daar hoef je niet tussen te komen. Het is control freakerij inzake de seksuele ontwikkeling.

Vroeger toen pornoboekjes nog gewoon in de bosjes werden gevonden waren we daar ook te jong voor. Maar dat had dan ook geen enkele autoriteit, en door een fatsoenlijke seksuele opvoeding van huis uit en en een tamelijk technisch verhaal van de biologieleraar valt dat op een gegeven moment dan allemaal wel op zijn plek. Het misverstand is dat een leerkracht daarbij onmisbaar is en dat allemaal moet controleren, bespreken en begeleiden. Het is toeeigening van de seksuele ontwikkeling van kinderen, met complicerende factor dat mensen zich zo graag als progressief willen profileren dat het niet progressief genoeg kan zijn, dus alsmaar meer en op jongere leeftijd. Anders ben je een conservatieve onderdrukker van seksualiteit.

[ Bericht 0% gewijzigd door Weltschmerz op 23-03-2023 17:40:29 ]
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  donderdag 23 maart 2023 @ 16:57:23 #202
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_208507954
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2023 16:51 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]
Nee, die hebben inderdaad hele andere denkwijzen…
Ze zijn niet gelieerd aan welke politieke partij dan ook. Al zullen de medewerkers inderdaad wel niet op de SGP of FvD stemmen.
pi_208507960
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2023 16:41 schreef ReplaR het volgende:
Grappig, er is een kant die sex wel zéér vroeg aan kinderen wil opdringen en degene die daar tegen zijn zijn de wappies.
Seksuele voorlichting is niet gelijk aan seks opdringen.
  donderdag 23 maart 2023 @ 16:59:03 #204
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_208507968
quote:
1s.gif Op donderdag 23 maart 2023 16:57 schreef mootie het volgende:

[..]
Seksuele voorlichting is niet gelijk aan seks opdringen.
Sowieso hebben jongeren tegenwoordig later seks dan 10 jaar geleden door al dat "opdringen"
  donderdag 23 maart 2023 @ 16:59:07 #205
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_208507971
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2023 16:49 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]
En die werkte samen met Ingrid van Engelshoven (1966) was van 26 oktober 2017 tot 10 januari 2022 minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in het kabinet-Rutte III.
Je weet dat het ministerie sinds 2017 opgesplitst is en het aparte PVO gedeelte heeft dat ik gelinkt heb?

Net zoals de huidige minister van PVO geen D66 minister is maar een VVD'er.
Ik snap dus niet waarom je zo je best doet om dit verhaal over het PVO deel van het ministerie bij D66 neer te leggen want die gaan er niet over en gingen er ook niet over.
2017-2022: CU
2022- heden: VVD
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  donderdag 23 maart 2023 @ 17:02:49 #206
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_208508002
https://rutgers.nl/over-rutgers/onze-mensen/

Als ik naar die mensen kijk hebben ze vooral een PvdA/Groenlinks uitstraling.
pi_208508123
quote:
1s.gif Op donderdag 23 maart 2023 16:57 schreef mootie het volgende:

[..]
Seksuele voorlichting is niet gelijk aan seks opdringen.
Als ik die pdf van het WHO bekijk vind ik het opdringen. Naar mijn mening kan je alles van 0 tot 9 eruit halen, 99.9% van de kinderen van die leeftijd is er helemaal niet mee bezig. Natuurlijk moet je ze wel duidelijk maken dat ze geen dingen moeten toestaan die ze niet willen
pi_208508201
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2023 16:59 schreef Leandra het volgende:

[..]
Je weet dat het ministerie sinds 2017 opgesplitst is en het aparte PVO gedeelte heeft dat ik gelinkt heb?

Net zoals de huidige minister van PVO geen D66 minister is maar een VVD'er.
Ik snap dus niet waarom je zo je best doet om dit verhaal over het PVO deel van het ministerie bij D66 neer te leggen want die gaan er niet over en gingen er ook niet over.
2017-2022: CU
2022- heden: VVD
Het ministerie is verantwoordelijk voor het gehele onderwijs: het primair, het voortgezet en het hoger onderwijs inclusief het beroepsonderwijs en volwasseneneducatie, en inclusief het agrarisch onderwijs of 'groen onderwijs', dat eerder viel onder het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie en de voorgangers daarvan. Ook studiefinanciering is beleidsterrein.

https://nl.wikipedia.org/(...)ultuur_en_Wetenschap
pi_208508263
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2023 16:03 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]
In welk groepje vallen ouders die BBB gestemd hebben?
Of mogen alleen D’66 ouders een stem hebben?
En ouders van de SGP en de SP? En Denk?

Walgelijke elitaire opmerking, :r
Waar slaat deze reactie precies op _O-

De kwestie "lentekriebels" is een kwestie die vooral bij FVD-ers leeft. Tjerry Bidet heeft hier zelfs kamervragen over gesteld. Allemaal uit de context gehaald voor eigen gewin.. Daarom hebben ze dat ene filmpje ook offline gehaald (wat dan weer door wappies geframed wordt als "zie je wel, ze erkennen dat ze fout zitten")..

De ouders die SGP stemmen of CU zijn sowieso wat preuts dus die willen het liefst dat je tot je achttiende geen weet hebt van seksualiteit..

Ouders van SGP ken ik overigens niet.. Wie zijn dat? En wat was de reactie toen ze een pretecho lieten maken en het een politieke partij bleek te zijn?
pi_208508292
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2023 16:56 schreef Weltschmerz het volgende:
Het probleem is volgens mij het onderwijskundige dan wel progressieve inzicht dat de leerkracht controle moet nemen over de seksuele vorming van het kind. Vorming is heel wat anders dan voorlichting.

Ik zie het dat er een kind is, en die heeft verschillende invloeden. De ouders vormen een grote invloed, de school ook, de leeftijdgenootjes ook eentje die alleen maar groter wordt naarmate ze ouders hebben. En dan is er ook nog het kind zelf met zijn privacy en zijn handjes onder de dekens die dat allemaal combineert.

Wat we nu zien is dat die leerkracht met zijn progressieve ideeen niet slechts meer voorlichting geeft maar binnendringt op het terrein van de ouders, binnendringt in de invloed van leeftijdgenoten en die moet controleren, en binnendringt in de privésfeer van het kind. En dat dan als een soort helicopter mom. "Die kinderen hebben al porno gezien dus moeten wij..." Nee, dat moet je niet, verkeerd gebruik van het woord dus. Wat kinderen stiekem los van volwassenen bespreken moet er ook zijn, daar hoef je niet tussen te komen. Het is control freakerij inzake de seksuele ontwikkeling.

Vroeger toen pornoboekjes nog gewoon in de bosjes werden gevonden waren we daar ook te jong voor. Maar dat had dan ook geen enkele autoriteit, en door een fatsoenlijke seksuele opvoeding van huis uit en en een tamelijk technisch verhaal van de biologieleraar valt dat op een gegeven moment dan allemaal wel op zijn plek. Het misverstand is dat een leerkracht daarbij onmisbaar is en dat allemaal moet controleren, bespreken en begeleiden. Het is toeeigening van de seksuele ontwikkeling van kinderen, met complicerende factor dat mensen zich zo graag als progressief willen profileren dat het niet progressief genoeg kan zijn, dus alsmaar meer en op jongere leeftijd. Anders ben je een conservatieve onderdrukker van seksualiteit.
Maar wat zeg je nou precies?

Een van die filmpjes ging ook over ouders die hun kinderen aan het voorlichten waren. Maar dat ontgaat je blijkbaar, omdat alles vandaag de dag geframed wordt en uit de context getrokken door 1 walgelijke partij die er garen bij spint.. Misschien eens je inlezen in de ware materie?

[ Bericht 1% gewijzigd door Frutsel op 24-03-2023 09:44:39 ]
  Miss 200.000.000! donderdag 23 maart 2023 @ 17:35:38 #211
367000 roos94
pi_208508296
Dit verbaast mij niets aangezien we in een land leven waar we ook opkomen voor figuren als Pim Lammers
pi_208508350
quote:
1s.gif Op donderdag 23 maart 2023 16:57 schreef mootie het volgende:

[..]
Seksuele voorlichting is niet gelijk aan seks opdringen.
Je opdringen in de seksuele ontwikkelng van een kind is niet gelijk aan seksuele voorlichting.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_208508398
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2023 17:41 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]
Je opdringen in de seksuele ontwikkelng van een kind is niet gelijk aan seksuele voorlichting.
Dat klopt...en wat is nu je punt aangaande het topic?
pi_208508443
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2023 17:41 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]
Je opdringen in de seksuele ontwikkelng van een kind is niet gelijk aan seksuele voorlichting.
Waar wordt iets opgedrongen? Heb jij überhaupt zelf kids?
Mijn blog over o.a. leven met OCD (dwang) | https://mdj-stek.nl
  donderdag 23 maart 2023 @ 18:07:43 #215
496707 HowardRoark
Tacticalized!
pi_208508629
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2023 17:52 schreef MatthijsDJ het volgende:

[..]
Waar wordt iets opgedrongen? Heb jij überhaupt zelf kids?
Als deze vorm van vermeende voorlichting wordt voorgeschoteld binnen het openbare onderwijs, dan kun je inderdaad spreken over opdringen. Gedachtegoed dat gegrond is in een ideologie, wordt namelijk tot de norm gebombardeerd.
'I moved to Peru and shaved half my head and wrote for Teen Vogue. If I can come back from the depths of leftism, trust me, anyone can.' - Gina Florio
pi_208508733
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2023 17:47 schreef Bjj1989 het volgende:

[..]
Dat klopt...en wat is nu je punt aangaande het topic?
Weltschmerz in NWS / Minister over 'lentekriebelweek': seksuele vorming leerdoel van kind #2

quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2023 17:52 schreef MatthijsDJ het volgende:

[..]
Waar wordt iets opgedrongen? Heb jij überhaupt zelf kids?
Nee. Ik ben me er dan heel erg van bewust dat wat ik wanneer tegen kinderen zeg moet passen binnen het geheel van hoe de ouders kiezen hun kinderen op te voeden.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_208508766
quote:
14s.gif Op donderdag 23 maart 2023 18:07 schreef HowardRoark het volgende:

[..]
Als deze vorm van vermeende voorlichting wordt voorgeschoteld binnen het openbare onderwijs, dan kun je inderdaad spreken over opdringen. Gedachtegoed dat gegrond is in een ideologie, wordt namelijk tot de norm gebombardeerd.
Er word gewoon gesteld dat grenzen stellen mag. En hoe je om kunt gaan met je eigen lichaam en die van een ander..

Of vind je "je kunt beter niet door rood rijden" ook al opleggen van een ideologie..

Schaf het onderwijs dan maar af! Dan is namelijk alles opdringen en je kunt alles aan een ideologie ophangen.

[ Bericht 1% gewijzigd door Frutsel op 24-03-2023 09:46:42 ]
  donderdag 23 maart 2023 @ 18:37:00 #218
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_208508949
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2023 17:24 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]
Het ministerie is verantwoordelijk voor het gehele onderwijs: het primair, het voortgezet en het hoger onderwijs inclusief het beroepsonderwijs en volwasseneneducatie, en inclusief het agrarisch onderwijs of 'groen onderwijs', dat eerder viel onder het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie en de voorgangers daarvan. Ook studiefinanciering is beleidsterrein.

https://nl.wikipedia.org/(...)ultuur_en_Wetenschap
Er zijn 2 ministers, deze gaat over dit deel en die is niet van D66 maar van de VVD, de vorige die over PVO ging was ook niet van D66 maar van de CU.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_208509367
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2023 18:37 schreef Leandra het volgende:

[..]
Er zijn 2 ministers, deze gaat over dit deel en die is niet van D66 maar van de VVD, de vorige die over PVO ging was ook niet van D66 maar van de CU.
Bijbaantje?

https://www.europa-nu.nl/(...)het_project_employee

En deze dan?
https://www.ruimte-ok.nl/(...)rwijs-2018-evenwicht
  donderdag 23 maart 2023 @ 19:16:43 #220
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_208509383
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2023 17:35 schreef roos94 het volgende:
Dit verbaast mij niets aangezien we in een land leven waar we ook opkomen voor figuren als Pim Lammers
Wat heeft die precies voor misdaden begaan dan?
  donderdag 23 maart 2023 @ 19:23:47 #221
319685 Mubassie
Hallo kindertjes
pi_208509524
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2023 18:20 schreef Bjj1989 het volgende:

[..]
Helemaal niet droeftoeter. Er word gewoon gesteld dat grenzen stellen mag. En hoe je om kunt gaan met je eigen lichaam en die van een ander..
Op veel te jonge leeftijd inderdaad.
Laat dit lekker aan de ouders over, of laat het kind dit zelf ontdekken. Of ben jij daar slechter van geworden?

Een kind mag geen kind meer zijn tegenwoordig.
pi_208509596
quote:
1s.gif Op donderdag 23 maart 2023 19:23 schreef Mubassie het volgende:

[..]
Op veel te jonge leeftijd inderdaad.
Laat dit lekker aan de ouders over, of laat het kind dit zelf ontdekken. Of ben jij daar slechter van geworden?

Een kind mag geen kind meer zijn tegenwoordig.
een kind van vier leert A, een kind van 10 leert weer iets anders. Gewoon, zoals het hoort...

En als je van mening bent "lekker aan de ouders overlaten" dan geld dit voor alles? Schaf de scholen dan maar af.

[ Bericht 4% gewijzigd door Frutsel op 24-03-2023 09:47:12 ]
  donderdag 23 maart 2023 @ 20:28:49 #223
319685 Mubassie
Hallo kindertjes
pi_208510648
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2023 19:27 schreef Bjj1989 het volgende:

een kind van vier leert A, een kind van 10 leert weer iets anders. Gewoon, zoals het hoort...

En als je van mening bent "lekker aan de ouders overlaten" dan geld dit voor alles? Schaf de scholen dan maar af.
:')

School is iets anders dan opvoeding knul.

Waarschijnlijk hebben jouw ouders je nooit iets bijgebracht wat betreft de bloemetjes en de bijtjes. Dat blijkt tenminste uit je posts.

Al die gekkigheid van nu begint een beetje eng te worden.

[ Bericht 4% gewijzigd door Frutsel op 24-03-2023 09:47:28 ]
pi_208510762
quote:
1s.gif Op woensdag 22 maart 2023 18:22 schreef Lospedrosa het volgende:

[..]
Met zoveel woorden wordt het niet gezegd, maar dit wordt dus gedaan voor de moslims en allochtonen die vanuit hun cultuur hiermee niks doen naar de kinderen.

Vandaar dat de PVV daarop ageert, want zonder die achtergestelde groepen waren deze lessen uiteraard niet nodig.
'Nog steeds taboe bij veel christelijke ouders om over seks te praten'
do 2 juni 2022 15:05


Drie op tien pubers praten met ouders nooit over seks
25 april 2015
De dood gaat ons niet aan. Zolang we er zijn, is de dood er niet, en wanneer de dood er is, zijn wij er niet meer.
  donderdag 23 maart 2023 @ 20:47:50 #225
449329 Speekselklier
Komt niet meer terug
pi_208510865
quote:
1s.gif Op donderdag 23 maart 2023 19:23 schreef Mubassie het volgende:

[..]
Op veel te jonge leeftijd inderdaad.
Laat dit lekker aan de ouders over, of laat het kind dit zelf ontdekken. Of ben jij daar slechter van geworden?

Dat aan de ouders over laten en zelf ondekken gaat niet altijd meer helemaal goed. Zie de links hierboven in de post van Tanatos Daarom helpt de school hier nu een handje mee.

Jongetjes die filmpjes kijken en denken dat bukkake normaal is en meisjes die dat dan niet weigeren... Toch handig dat de school hier even de taak van de ouders over neemt.
Tot nooit .......
pi_208510981
quote:
Op donderdag 23 maart 2023 12:04 schreef theunderdog het volgende:

[..]
Ja, maar je komt best snel in lastige dillema's. Want vaak komt kindermisbruik voor dicht bij huis. En niet zelden in huis. Dat papa een viezerik blijkt te zijn. Maar kinderen leren dat papa niet zijn eigen kind mag/kan wassen, lijkt mij ook buitengewoon ongezond.
Hier ben ik het eigenlijk wel heel erg mee eens.

In het gewraakte filmpje zie je bv vaders met hun zoon praten.
Ze praten wat over gewone fijne knuffeldingen en peilen even of het kind weet dat het belangrijk is als hij verteld dat iemand zomaar aan hem zit.
Hij antwoord met aan de juf vertellen en aan papa

Hartstikke goed antwoord toch?
Echt knuffelen doe je met de mensen dicht om je heen waar je van houdt.
Als anderen dat van je willen of meer dan gewoon aardig down willen doen vertel het dan aan de aangewezen personen. Want dat is niet goed.

Ik neem dit vb omdat de ouders van dit jonge jongetje het goed doen. Ze proberen een fijne en veiluge situatie te creeren.

Maar.
70% van alle verkrachtingen gebeurd binnen de eigen kring. Bij kinderen ligt dit zelfs nog iets hoger.

Hoe bescherm je hier tegen zonder het kind een bindings trauma mee te geven?
We zijn bang voor Robert M, of laatst die vrouw die gruwelijke dingen deed en die man die het wel leuk vond.
Dat is waar we aan denken bij gevaar voor misbruik

Meestal is het nog erger. Is het een ouder, broer, oom of tante. Is het bij oma en opa. Lachen we omdat het kleintje zich vastklampt aan papa. Ga maar lekker met oma mee...

Daarom is onderwijs over dit soort dingen zo belangrijk. Een kind moet weten dat het niet ok is. Moet ook buiten de directe familie kring kunnen aangeven.
Moet jong leren zeggen dit vind ik niet leuk. En vooral ook leren zeggen wat dit dan is.
Oma knuffelt raar. Of dat nu over wangen knijpen gaat of erge dingen. Het kind moet nee kunnen zeggen en weten dat er steun is als de eigen nee niet helpt.
pi_208510983
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2023 17:31 schreef Bjj1989 het volgende:

[..]
De ouders die SGP stemmen of CU zijn sowieso wat preuts dus die willen het liefst dat je tot je achttiende geen weet hebt van seksualiteit..

Ouders van SGP ken ik overigens niet.. Wie zijn dat? En wat was de reactie toen ze een pretecho lieten maken en het een politieke partij bleek te zijn?
Dat lijkt me niet, SGP en CU zijn beiden voorstander van voorlichting aan minderjarigen.
Incelfrikandel
  donderdag 23 maart 2023 @ 21:03:22 #228
449329 Speekselklier
Komt niet meer terug
pi_208511059
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2023 20:57 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]
Dat lijkt me niet, SGP en CU zijn beiden voorstander van voorlichting aan minderjarigen.
Die ouders zijn misschien wel preuts maar die kinderen zeker niet. Dat zijn niet 'normale' tieners op dat vlak.
Tot nooit .......
pi_208511075
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2023 20:57 schreef Cause-mayhem2 het volgende:

[..]
Hier ben ik het eigenlijk wel heel erg mee eens.

In het gewraakte filmpje zie je bv vaders met hun zoon praten.
Ze praten wat over gewone fijne knuffeldingen en peilen even of het kind weet dat het belangrijk is als hij verteld dat iemand zomaar aan hem zit.
Hij antwoord met aan de juf vertellen en aan papa

Hartstikke goed antwoord toch?
Echt knuffelen doe je met de mensen dicht om je heen waar je van houdt.
Als anderen dat van je willen of meer dan gewoon aardig down willen doen vertel het dan aan de aangewezen personen. Want dat is niet goed.

Ik neem dit vb omdat de ouders van dit jonge jongetje het goed doen. Ze proberen een fijne en veiluge situatie te creeren.

Maar.
70% van alle verkrachtingen gebeurd binnen de eigen kring. Bij kinderen ligt dit zelfs nog iets hoger.

Hoe bescherm je hier tegen zonder het kind een bindings trauma mee te geven?
We zijn bang voor Robert M, of laatst die vrouw die gruwelijke dingen deed en die man die het wel leuk vond.
Dat is waar we aan denken bij gevaar voor misbruik

Meestal is het nog erger. Is het een ouder, broer, oom of tante. Is het bij oma en opa. Lachen we omdat het kleintje zich vastklampt aan papa. Ga maar lekker met oma mee...

Daarom is onderwijs over dit soort dingen zo belangrijk. Een kind moet weten dat het niet ok is. Moet ook buiten de directe familie kring kunnen aangeven.
Moet jong leren zeggen dit vind ik niet leuk. En vooral ook leren zeggen wat dit dan is.
Oma knuffelt raar. Of dat nu over wangen knijpen gaat of erge dingen. Het kind moet nee kunnen zeggen en weten dat er steun is als de eigen nee niet helpt.
En dan klampt het jochie zich vast aan papa, blijkt papa ook 'iets anders' te willen.

Zulke gruwelijke verhalen zijn er
pi_208511119
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2023 21:03 schreef Speekselklier het volgende:

[..]
Die ouders zijn misschien wel preuts maar die kinderen zeker niet. Dat zijn niet 'normale' tieners op dat vlak.
Je punt ontgaat me.
Incelfrikandel
pi_208511158
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2023 21:04 schreef theunderdog het volgende:

[..]
En dan klampt het jochie zich vast aan papa, blijkt papa ook 'iets anders' te willen.

Zulke gruwelijke verhalen zijn er
:?

En als hier gisterenavond iemand zijn ervaring hiermee deelt dan moet die zich niet met de discussie bemoeien want te emotioneel. Wat doe jij nu dan?
  donderdag 23 maart 2023 @ 21:11:53 #232
319685 Mubassie
Hallo kindertjes
pi_208511166
quote:
1s.gif Op donderdag 23 maart 2023 20:47 schreef Speekselklier het volgende:

[..]
Dat aan de ouders over laten en zelf ondekken gaat niet altijd meer helemaal goed. Zie de links hierboven in de post van Tanatos Daarom helpt de school hier nu een handje mee.

Jongetjes die filmpjes kijken en denken dat bukkake normaal is en meisjes die dat dan niet weigeren... Toch handig dat de school hier even de taak van de ouders over neemt.
Tot op zekere hoogte ben ik het wel eens hoor. De basis mag best op school gegeven worden.

Maar als je als leraar zijnde aan kinderen uit moet gaan leggen dat een bukkake eigenlijk niet normaal is, vind ik (te) ver gaan.
Ik denk dat het gros van de leraren niet eens weten wat een bukkake is. :D
pi_208511182
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2023 21:11 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]
:?

En als hier gisterenavond iemand zijn ervaring hiermee deelt dan moet die zich niet met de discussie bemoeien want te emotioneel. Wat doe jij nu dan?
Er is geen verband.
pi_208511246
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2023 12:09 schreef theunderdog het volgende:

[..]
Jawel, hoor. Prima. Enkel het stukje 'dat sekse voor elke leeftijd is', zou ik graag een bron van willen zien. Want ik kan mij voorstellen dat dat wel als discutabel uitgelegd kan worden.
Zover ik kan zien wordt daarbij gezegd dat je eigen lichaam fijn vinden ok is.
Dat dat kan in je prive tijd en ruimte.
Die boodschap lijkt me prima.

Als moeder, tante en zelfs oppas heb ik wel meegemaakt dat kleine kinderen ongepaste dingen doen zonder het ongepast te vinden.
Gewoonweg graag bloot rondhuppelen bv. Zit niets seksueels achter. Maar beter niet tijdens die verjaardag.
Friemelen aan zichzelf. Is geen seks zoals wij het als volwassenen zien, wel vinden ze het blijkbaar fijn/zijn ze er nieuwschierig naar.
Maar ook niet zo best midden op die verjaardag.

Je kan er op verschillende manieren mee omgaan. Het komt neer op het is niet ok op die verjaardag. Maar het fijn vinden en lekker in je eigen kamer doen is prima en normaal.
Misschien hebben kleine kinderen niet zoveel seksuele (lichamelijke) opvoeding nodig. Maar hebben opvoeders rondom het kind heen opvoeding nodig hoe om te gaan met de normale ontwikkeling van een kind...
pi_208511280
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2023 21:17 schreef Cause-mayhem2 het volgende:

[..]
Zover ik kan zien wordt daarbij gezegd dat je eigen lichaam fijn vinden ok is.
Dat dat kan in je prive tijd en ruimte.
Die boodschap lijkt me prima.

Als moeder, tante en zelfs oppas heb ik wel meegemaakt dat kleine kinderen ongepaste dingen doen zonder het ongepast te vinden.
Gewoonweg graag bloot rondhuppelen bv. Zit niets seksueels achter. Maar beter niet tijdens die verjaardag.
Friemelen aan zichzelf. Is geen seks zoals wij het als volwassenen zien, wel vinden ze het blijkbaar fijn/zijn ze er nieuwschierig naar.
Maar ook niet zo best midden op die verjaardag.

Je kan er op verschillende manieren mee omgaan. Het komt neer op het is niet ok op die verjaardag. Maar het fijn vinden en lekker in je eigen kamer doen is prima en normaal.
Misschien hebben kleine kinderen niet zoveel seksuele (lichamelijke) opvoeding nodig. Maar hebben opvoeders rondom het kind heen opvoeding nodig hoe om te gaan met de normale ontwikkeling van een kind...
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2023 21:17 schreef Cause-mayhem2 het volgende:

[..]
Zover ik kan zien wordt daarbij gezegd dat je eigen lichaam fijn vinden ok is.
Dat dat kan in je prive tijd en ruimte.
Die boodschap lijkt me prima.

Als moeder, tante en zelfs oppas heb ik wel meegemaakt dat kleine kinderen ongepaste dingen doen zonder het ongepast te vinden.
Gewoonweg graag bloot rondhuppelen bv. Zit niets seksueels achter. Maar beter niet tijdens die verjaardag.
Friemelen aan zichzelf. Is geen seks zoals wij het als volwassenen zien, wel vinden ze het blijkbaar fijn/zijn ze er nieuwschierig naar.
Maar ook niet zo best midden op die verjaardag.

Je kan er op verschillende manieren mee omgaan. Het komt neer op het is niet ok op die verjaardag. Maar het fijn vinden en lekker in je eigen kamer doen is prima en normaal.
Misschien hebben kleine kinderen niet zoveel seksuele (lichamelijke) opvoeding nodig. Maar hebben opvoeders rondom het kind heen opvoeding nodig hoe om te gaan met de normale ontwikkeling van een kind...
Ja, dat lijkt mij ook de context. Maar STEL, dat het daadwerkelijk zo is gebracht dat seks voor elke leeftijd is. Dan ga ik mijn mening over wel wat bijstellen.
pi_208511432
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2023 21:17 schreef Cause-mayhem2 het volgende:

[..]
Zover ik kan zien wordt daarbij gezegd dat je eigen lichaam fijn vinden ok is.
Dat dat kan in je prive tijd en ruimte.
Die boodschap lijkt me prima.

Als moeder, tante en zelfs oppas heb ik wel meegemaakt dat kleine kinderen ongepaste dingen doen zonder het ongepast te vinden.
Gewoonweg graag bloot rondhuppelen bv. Zit niets seksueels achter. Maar beter niet tijdens die verjaardag.
Friemelen aan zichzelf. Is geen seks zoals wij het als volwassenen zien, wel vinden ze het blijkbaar fijn/zijn ze er nieuwschierig naar.
Maar ook niet zo best midden op die verjaardag.

Je kan er op verschillende manieren mee omgaan. Het komt neer op het is niet ok op die verjaardag. Maar het fijn vinden en lekker in je eigen kamer doen is prima en normaal.
Misschien hebben kleine kinderen niet zoveel seksuele (lichamelijke) opvoeding nodig. Maar hebben opvoeders rondom het kind heen opvoeding nodig hoe om te gaan met de normale ontwikkeling van een kind...
Het is niet voor niets dat de grootste schreeuwers in de verhaal vooral lui zonder kids zijn. Want ouders weten al dat hun kroost al tijdens hun luiertijd erachter komen dat het best fijn is als het doekje (om de poep te verwijderen) over de vagina/piemel gaat. En dat de seksuele ontwikkeling al start in het eerste levensjaar.. genoeg verhalen bekend van kinderen die "peuter masturberen".

En omdat niet elke ouder daar goed mee omgaat is er niks mee als op school daar aandacht voor is.
Mijn blog over o.a. leven met OCD (dwang) | https://mdj-stek.nl
pi_208511808
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2023 21:32 schreef MatthijsDJ het volgende:

[..]
Het is niet voor niets dat de grootste schreeuwers in de verhaal vooral lui zonder kids zijn. Want ouders weten al dat hun kroost al tijdens hun luiertijd erachter komen dat het best fijn is als het doekje (om de poep te verwijderen) over de vagina/piemel gaat. En dat de seksuele ontwikkeling al start in het eerste levensjaar.. genoeg verhalen bekend van kinderen die "peuter masturberen".

En omdat niet elke ouder daar goed mee omgaat is er niks mee als op school daar aandacht voor is.
Tijdens een ouderavond bedoel je?

Peuters zitten niet op school. Dat zijn kleuters, je voorbeeld hoort dan thuis bij de mensen van het consultatiebureau.
  vrijdag 24 maart 2023 @ 00:06:46 #238
258333 Vis1980
Veni Vidi Vissie
pi_208513011
Sorry hoor, maar wat een domheid, ga toch effe lekker in SA wonen als je zogenaamd zo verbolgen bent over seksuele voorlichting, stelletje Moslims. Allemaal aangespoord door social media en echokamers.. Je kind van school halen of mensen gaan bedreigen, maar ook zelfs net doen alsof kinderen er allemaal wel zelf achter komen, ga je in een hoekje zitten schamen. Wie de fok denken jullie wel niet wie je zijn. Nogmaals, veel plezier in Saudi Arabië en succes met Ramadan.

Deze idioterie komt overwaaien uit de USA en wordt door de meest trieste gasten 1 op 1 overgenomen en nu doet men hier ook alsof ze je kinderen willen veranderen van geslacht en seksuele voorkeur. Precies van dezelfde kanalen als die van 'Abortus is moord', 'Jews won't replace us', 'Homo's hebben een afwijking in de hersenen', 'Verkiezingen zijn gestolen' en 'vaccinaties zijn gemaakt om mensen te moorden'. Heeeeeeel toevallig door precies dezelfde users 1 op 1 overgenomen, net doen alsof dat de waarheid is en de overheid en media in het complot zitten tegen de blanke hetero man. Losers.

[ Bericht 19% gewijzigd door Vis1980 op 24-03-2023 00:15:19 ]
Het antwoord op de belangrijkste vraag van alle vragen? 42!
  vrijdag 24 maart 2023 @ 00:19:54 #239
258333 Vis1980
Veni Vidi Vissie
pi_208513062
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2023 17:16 schreef ReplaR het volgende:

[..]
Als ik die pdf van het WHO bekijk vind ik het opdringen. Naar mijn mening kan je alles van 0 tot 9 eruit halen, 99.9% van de kinderen van die leeftijd is er helemaal niet mee bezig. Natuurlijk moet je ze wel duidelijk maken dat ze geen dingen moeten toestaan die ze niet willen
Ook zo'n mooie, nee die zijn er nog niet mee bezig. Wat stel je voor, om het pas te doen als ze er al midden in zitten, of erna? Hoe oud is een kind ongeveer wanneer het de eerste menstruatie kan krijgen? Hoe oud is een kind die naakt door een kamer rent of even aan het friemelen is? Hoe oud is een kind die vraagt aan papa en mama 'hoe hebben jullie elkaar ontmoet?'. Nee, er worden geen pornolessen gegeven, het gaat hier om voorlichting en bespreekbaar maken, maar dan zijn er simpele mannen die meteen maar aan de daad denken en dan op tilt springen. Dat zegt veel meer over de bekrompenheid van die mensen, en misschien ook de achterstand op seksueel gebied, waaruit blijkt dat die mensen het probleem zijn en niet de voorlichting.
Het antwoord op de belangrijkste vraag van alle vragen? 42!
  vrijdag 24 maart 2023 @ 00:21:41 #240
258333 Vis1980
Veni Vidi Vissie
pi_208513071
quote:
14s.gif Op donderdag 23 maart 2023 18:07 schreef HowardRoark het volgende:

[..]
Als deze vorm van vermeende voorlichting wordt voorgeschoteld binnen het openbare onderwijs, dan kun je inderdaad spreken over opdringen. Gedachtegoed dat gegrond is in een ideologie, wordt namelijk tot de norm gebombardeerd.
Vreemd geblaat, zo is alles op school indoctrinatie en opdringen.
Het antwoord op de belangrijkste vraag van alle vragen? 42!
  vrijdag 24 maart 2023 @ 00:32:27 #241
258333 Vis1980
Veni Vidi Vissie
pi_208513112
quote:
14s.gif Op donderdag 23 maart 2023 14:22 schreef HowardRoark het volgende:
Het valt op dat in deze voorbeelden de leeftijden die ik had genoemd voorkomen. Had ik daar dus toch gelijk? En tevens schijn je te denken dat kinderen en jongeren zonder voorlichting op scholen een soort totaalidioten zijn die overal maar intrappen en overal in meegaan. En waar zijn de ouders in deze voorbeelden eigenlijk?

Dit zou dus ook betekenen dat in de jaren dat er nog minder voorlichting was, laten we zeggen een halve eeuw geleden allerlei kinderen werden misbruikt, geronseld of aangezet tot foute denkwijzen en gedrag. Zijn hier ook enige bewijzen van? Zo kwam het concept van 'loverboys' pas een kleine twintig jaar geleden op, toen ook de seksuele voorlichting toenam op scholen. Als jouw redenering zou kloppen zou dit juist hebben moeten afnemen rond die tijd.
Man, man, hier leg je gewoon even een verband zonder enige onderbouwing. Ja, als je zo makkelijk domme verbanden legt, dan kan ik me voorstellen dat je zulke onzin typt. Kijk naar landen waar ze achter lopen qua voorlichting (waaronder de USA, waar jij graag je onzin vandaan haalt en dan net doet alsof het ook hier zo is) en zie het hoge getal aan tienerzwangerschappen, maar volgens jou is er geen voorlichting nodig, dat komt wel van ouders, die vervolgens het geloof gebruiken om er vooral niet over te praten, want dat mag niet van dat sprookjesfiguur.

Dus je wilt én geen abortus, in welk geval dan ook. Én geen voorlichting, want dat kunnen die kinderen zelf wel, maar je hebt je ook altijd uitgesproken tegen een sociaal vangnet en ziekteverzekering. Dus met andere woorden zeg jij: 'iedereen kan lekker de tering krijgen, je zoekt het maar uit, mij raakt het niet'.

Sorry hoor, maar dan heb ik niet echt het idee dat jij het beste voor hebt met het leed van andere mensen of de ontwikkeling van kinderen en dat je net doet alsof problemen gewoon niet bestaan. Maar ja, wij volgen zogenaamd een narratief.
Het antwoord op de belangrijkste vraag van alle vragen? 42!
  Beste debater 2022 vrijdag 24 maart 2023 @ 02:29:22 #242
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_208513405
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 00:06 schreef Vis1980 het volgende:
Sorry hoor, maar wat een domheid, ga toch effe lekker in SA wonen als je zogenaamd zo verbolgen bent over seksuele voorlichting, stelletje Moslims. Allemaal aangespoord door social media en echokamers.. Je kind van school halen of mensen gaan bedreigen, maar ook zelfs net doen alsof kinderen er allemaal wel zelf achter komen, ga je in een hoekje zitten schamen. Wie de fok denken jullie wel niet wie je zijn. Nogmaals, veel plezier in Saudi Arabië en succes met Ramadan.

Deze idioterie komt overwaaien uit de USA en wordt door de meest trieste gasten 1 op 1 overgenomen en nu doet men hier ook alsof ze je kinderen willen veranderen van geslacht en seksuele voorkeur. Precies van dezelfde kanalen als die van 'Abortus is moord', 'Jews won't replace us', 'Homo's hebben een afwijking in de hersenen', 'Verkiezingen zijn gestolen' en 'vaccinaties zijn gemaakt om mensen te moorden'. Heeeeeeel toevallig door precies dezelfde users 1 op 1 overgenomen, net doen alsof dat de waarheid is en de overheid en media in het complot zitten tegen de blanke hetero man. Losers.
Ho ho, het blijken SGP/FvD ouders te zijn. Verder komt er uit de USA nog wel meer idioterie overwaaien...
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
pi_208514559
quote:
14s.gif Op donderdag 23 maart 2023 11:28 schreef HowardRoark het volgende:

[..]
Ah, er worden weer eens woorden in de mond gelegd. Hoe voorspelbaar.
[..]
En hier wordt er en draai gegeven aan woorden. Jeetje, je kunt het echt niet zonder hè? Ik had gezegd dat seksuele voorlichting op scholen op 14/15-jarige leeftijd prima is, omdat kinderen dan ook pas langzaam seksueel actief worden. Wat ouders thuis hun kinderen verder leren is aan hun.
[..]
Je bedoelt dat de Westerse maatschappij zich zo heeft ontwikkeld dat mensen eigenlijk lastig meer voor hun 30e aan kinderen kunnen beginnen? Ik zou inderdaad daar het probleem zoeken, niet bij een vrouw die op haar 18e of 19e moeder wordt. Dat was tot een paar decennia geleden nog relatief normaal. En 'progressief' en 'verstandig' klinkt tegenstrijdig. Het meesten dat progressieven opperen is juist onverstandig, fantasierijk en eigenlijk ronduit schadelijk voor een samenleving.
[..]
In het door jouw geplaatste artikel wordt gesteld dat de meeste van deze zwangerschappen, vrouwen van 18 en 19 betrof. Dus inderdaad, dan zou je met voorlichting door scholen op 14 en 15 eigenlijk prima op tijd zijn. Ik vraag mij trouwens ook af hoeveel van deze zwangerschappen ongewenst was. Er wordt nu het beeld geschetst dat tienerzwangerschappen per definitie verkeerd zijn. Dat is bijzonder aangezien een vrouw tussen haar 18e en 25e het vruchtbaarst is.
Vind dit wel een scherpe observatie eigenlijk, ik zie dit inmiddels ook echt als problematisch. Ik zie ook hele onnatuurlijke bewegingen in mijn progressieve omgeving. Mensen maken vaak een zooitje van hun leven in hun twintiger jaren, zeiken dat ze echt nog geen kinderen willen en dan komen ze er na hun 30ste achter dat ze helemaal niet zo vruchtbaar meer zijn en zijn ze gebonden aan jarenlange stress (soms zelfs met kinderloosheid tot gevolg) met kunstmatige inseminatie-behandelingen en bevroren eitjes en allerlei andere toestanden.

Ook echt een hele gezonde ontwikkeling inderdaad. :') In plaats daarvan hebben mensen in tegenstelling tot voorgaande generaties 0 vermogen opgebouwd en worden ze veel te laat volwassen.

In plaats van seksuele volwassenheid zou de aandacht wat mij betreft veel meer mogen gaan naar mentale volwassenheid, dus een stukje weerbaarheid en realisme. Die paar tienerzwangerschappen per jaar van superjonge meiden zijn het probleem niet.
Op donderdag 14 juli 2022 11:43 schreef Caland het volgende:
Pietjepuk is mijn vriend
pi_208514748
Geen probleem tegen voorlichting, maar hou het lekker boven de 10 jaar ofzo. De gedachte al dat een 6 jarig meisje van die aparte vragen krijg van een leraar. Lijkt me ook ongemakkelijk voor de leraar in kwestie.

Laat de kinders tot een bepaalde leeftijd lekker kind zijn en het zelf ontdekken. Hoe goed dit ook bedoeld is, maar het gewenste resultaat ga je toch niet krijgen. We hebben allerlei voorlichting of andere speciale zaken zoals pesten en steek niemand neer. Maar dat gaat er gewoon niet in zitten.

Ik zag iemand zeggen over SA. Landen waar het geloof en de baasjes in kwestie bepalen wat hoe en wanneer mensen iets mogen. Waar tegen in gaan verboden is... best Ironisch.
pi_208514818
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 00:32 schreef Vis1980 het volgende:

[..]
Man, man, hier leg je gewoon even een verband zonder enige onderbouwing. Ja, als je zo makkelijk domme verbanden legt, dan kan ik me voorstellen dat je zulke onzin typt. Kijk naar landen waar ze achter lopen qua voorlichting (waaronder de USA, waar jij graag je onzin vandaan haalt en dan net doet alsof het ook hier zo is) en zie het hoge getal aan tienerzwangerschappen, maar volgens jou is er geen voorlichting nodig, dat komt wel van ouders, die vervolgens het geloof gebruiken om er vooral niet over te praten, want dat mag niet van dat sprookjesfiguur.

Dus je wilt én geen abortus, in welk geval dan ook. Én geen voorlichting, want dat kunnen die kinderen zelf wel, maar je hebt je ook altijd uitgesproken tegen een sociaal vangnet en ziekteverzekering. Dus met andere woorden zeg jij: 'iedereen kan lekker de tering krijgen, je zoekt het maar uit, mij raakt het niet'.

Sorry hoor, maar dan heb ik niet echt het idee dat jij het beste voor hebt met het leed van andere mensen of de ontwikkeling van kinderen en dat je net doet alsof problemen gewoon niet bestaan. Maar ja, wij volgen zogenaamd een narratief.
Loverboys bestonden daarnaast altijd al. Toen heette het simpelweg anders of was er minder aandacht voor. Internet maakte het makkelijker om slachtoffers te vinden. Het verband met seksuele voorlichting is belachelijk :')
  Moderator vrijdag 24 maart 2023 @ 10:25:31 #246
54278 crew  Tijger_m
42
pi_208515023
De rechtse tactiek uit de VS en het VK om seksuele voorlichting in een kwaad daglicht te stellen en mensen boos te maken is hier dus ook geland via Baudet.

Uitermate zielig en triest.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
pi_208515029
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2023 21:04 schreef theunderdog het volgende:
En dan klampt het jochie zich vast aan papa, blijkt papa ook 'iets anders' te willen.

Zulke gruwelijke verhalen zijn er
Wat een extreem uitzonderlijk voorbeeld. Is dit om de discussie dood te slaan? Of wat stel je voor? Kinderen leren dat ze papa niet mogen knuffelen? Er is niets mis mee om te zorgen dat kinderen op de basisschool al gaandeweg goede lichamelijke en seksuele voorlichting hebben gehad. Dus voordat ze geïnteresseerd raken in vriendje/vriendinnetje en zelf gaan experimenteren. Tig onderzoeken wijzen uit dat dat bewustzijn bevorderen helpt om misstanden tegen te gaan. En in de jongere jaren (5/6) begint men echt niet expliciet uit te leggen hoe je kinderen verwerkt en welke handelingen erbij komen kijken etc. En Baudet moet een paar goede klappen op zijn oog krijgen voor de leugens die die uitkraamt.
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
pi_208515051
Paar daagjes oud al:
quote:
Rutgers onderzoekt juridische stappen tegen FvD om uploaden verwijderde Lentekriebels-video
Expertisecentrum Rutgers onderzoekt juridische stappen tegen Forum voor Democratie vanwege het schenden van auteursrecht. De partij van Thierry Baudet plaatste dinsdag zonder toestemming een video van Rutgers op het eigen YouTube-kanaal waarin ouders met hun kinderen praten over liefde en seksualiteit. De video is eerder door Rutgers offline gehaald omdat die door tegenstanders zou worden gebruikt om misinformatie te verspreiden.
ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
pi_208515086
Van het programma Pointer van KRO/NCRV:
Hoe misinformatie de online haatmachine tegen de Week van de Lentekriebels op gang trok

quote:
Samenvatting:
De Week van de Lentekriebels is een nationale projectweek om kennis te met relationele en seksuele vorming. De projectweek bestaat inmiddels 18 jaar. Dit jaar doen er zo’n 2.800 scholen van de ruim 6500 basisscholen mee. Hoe scholen hier invulling aan geven, mogen ze zelf beslissen.
Samen met Trollrensics analyseerden we twitterberichten gerelateerd aan de Week van de Lentekriebels. Tussen 1 januari en 24 maart halen we bijna 15 duizend tweets binnen.
Op de eerste dag van de themaweek wordt het onderwerp razendsnel trending topic. Het zijn vooral populistische prominenten die de haatcampagne tegen de Week van de Lentekriebels aanwakkeren. De hetze is met name gericht op expertisecentrum seksualiteit Rutgers. Deze organisatie maakt lesmateriaal voor de themaweek. Zijn ontvangen uiteindelijk ook bedreigingen.
De haat richting Rutgers is met name gebaseerd op misinformatie die al in een vroeg stadium wordt gedeeld. Onder andere FvD-voorman Thierry Baudet deelt in de Kamer misinformatie over de Week van de Lentekriebels.
ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
  Beste/leukste mod 2022 vrijdag 24 maart 2023 @ 10:38:53 #250
319979 Fok-it
All is well
pi_208515125
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 10:25 schreef Tijger_m het volgende:
De rechtse tactiek uit de VS en het VK om seksuele voorlichting in een kwaad daglicht te stellen en mensen boos te maken is hier dus ook geland via Baudet.

Uitermate zielig en triest.
Het werkt perfect ja.
“And forget not that the earth delights to feel your bare feet and the winds long to play with your hair.”
  vrijdag 24 maart 2023 @ 10:49:26 #251
258333 Vis1980
Veni Vidi Vissie
pi_208515223
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 10:25 schreef Aloulu het volgende:

[..]
Wat een extreem uitzonderlijk voorbeeld. Is dit om de discussie dood te slaan? Of wat stel je voor? Kinderen leren dat ze papa niet mogen knuffelen? Er is niets mis mee om te zorgen dat kinderen op de basisschool al gaandeweg goede lichamelijke en seksuele voorlichting hebben gehad. Dus voordat ze geïnteresseerd raken in vriendje/vriendinnetje en zelf gaan experimenteren. Tig onderzoeken wijzen uit dat dat bewustzijn bevorderen helpt om misstanden tegen te gaan. En in de jongere jaren (5/6) begint men echt niet expliciet uit te leggen hoe je kinderen verwerkt en welke handelingen erbij komen kijken etc. En Baudet moet een paar goede klappen op zijn oog krijgen voor de leugens die die uitkraamt.
Nee, die ene kwast op YouTube weet dat veel beter dan die fraudeleuze wetenschappers, jij volgt MSM en gelooft in sprookjes......of zoiets. Ik ben het met je eens, het is echt ronduit beschamend. Maar als je woke haat, dan ontkom je er niet aan om bepaalde sites en YTkanalen te volgen en ja daar zeggen ze ook dat dit slecht is en dus is seksuele voorlichting woke.
Het antwoord op de belangrijkste vraag van alle vragen? 42!
  vrijdag 24 maart 2023 @ 10:50:42 #252
258333 Vis1980
Veni Vidi Vissie
pi_208515232
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 02:29 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]
Ho ho, het blijken SGP/FvD ouders te zijn. Verder komt er uit de USA nog wel meer idioterie overwaaien...
Dat zijn dan ook gewoon net zulke conservatieven als Moslims. Hmmm, misschien dat RELIGIE een rol meespeelt. Zou je denken, nietwaar?
Het antwoord op de belangrijkste vraag van alle vragen? 42!
  Beste debater 2022 vrijdag 24 maart 2023 @ 11:12:36 #253
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_208515437
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 10:25 schreef Tijger_m het volgende:
De rechtse tactiek uit de VS en het VK om seksuele voorlichting in een kwaad daglicht te stellen en mensen boos te maken is hier dus ook geland via Baudet.

Uitermate zielig en triest.
Zo landen er wel meer weinig verheffende ideologieën uit de VS en VK hier om allerlei mensen boos te maken.

Is niet zo bijzonder hoor, dit.
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
  vrijdag 24 maart 2023 @ 11:21:05 #254
496707 HowardRoark
Tacticalized!
pi_208515533
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 00:32 schreef Vis1980 het volgende:

[..]
Man, man, hier leg je gewoon even een verband zonder enige onderbouwing. Ja, als je zo makkelijk domme verbanden legt, dan kan ik me voorstellen dat je zulke onzin typt. Kijk naar landen waar ze achter lopen qua voorlichting (waaronder de USA, waar jij graag je onzin vandaan haalt en dan net doet alsof het ook hier zo is) en zie het hoge getal aan tienerzwangerschappen, maar volgens jou is er geen voorlichting nodig, dat komt wel van ouders, die vervolgens het geloof gebruiken om er vooral niet over te praten, want dat mag niet van dat sprookjesfiguur.

Dus je wilt én geen abortus, in welk geval dan ook. Én geen voorlichting, want dat kunnen die kinderen zelf wel, maar je hebt je ook altijd uitgesproken tegen een sociaal vangnet en ziekteverzekering. Dus met andere woorden zeg jij: 'iedereen kan lekker de tering krijgen, je zoekt het maar uit, mij raakt het niet'.

Sorry hoor, maar dan heb ik niet echt het idee dat jij het beste voor hebt met het leed van andere mensen of de ontwikkeling van kinderen en dat je net doet alsof problemen gewoon niet bestaan. Maar ja, wij volgen zogenaamd een narratief.
Welk onjuist verband zou ik precies hebben gelegd? En tevens beweer je in deze post dat ik tegen abortus, seksuele voorlichting, een sociaal vangnet en zorgverzekeringen zou zijn? Hoe kom je hier in vredesnaam allemaal bij? Het gaat hier over Nederland hè, niet over de VS. En deze post, die dus voornamelijk bestaat uit een aantal opgetogen stropoppen, wordt dan meteen driftig geliked door een aantal radicaal progressieve users. Haha, het is allemaal weer zo voorspelbaar.
'I moved to Peru and shaved half my head and wrote for Teen Vogue. If I can come back from the depths of leftism, trust me, anyone can.' - Gina Florio
  vrijdag 24 maart 2023 @ 11:23:29 #255
258333 Vis1980
Veni Vidi Vissie
pi_208515556
quote:
10s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 11:21 schreef HowardRoark het volgende:

[..]
Welk onjuist verband zou ik precies hebben gelegd? En tevens beweer je in deze post dat ik tegen abortus, seksuele voorlichting, een sociaal vangnet en zorgverzekeringen zou zijn? Hoe kom je hier in vredesnaam allemaal bij? Het gaat hier over Nederland hè, niet over de VS. En deze post, die dus voornamelijk bestaat uit een aantal opgetogen stropoppen, wordt dan meteen driftig geliked door een aantal radicaal progressieve users. Haha, het is allemaal weer zo voorspelbaar.
Jij legt zogenaamd het verband tussen meer seksuele voorlichting en opkomst loverboys. Dat weet je ook wel, dat heb ik netjes in een quote gezet.
Het antwoord op de belangrijkste vraag van alle vragen? 42!
  vrijdag 24 maart 2023 @ 11:45:07 #256
496707 HowardRoark
Tacticalized!
pi_208515835
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 11:23 schreef Vis1980 het volgende:

[..]
Jij legt zogenaamd het verband tussen meer seksuele voorlichting en opkomst loverboys. Dat weet je ook wel, dat heb ik netjes in een quote gezet.
Nee, dat doe ik helemaal niet. Ik haak slechts in op wat een andere user daarover had gezegd. Als je goed kijkt, werd er in de post die ik had gequote het argument gemaakt dat seksuele voorlichting zou zorgen dat meisjes minder snel slachtoffers worden van loverboys. Het verband werd dus helemaal niet door mij gelegd. En in mijn reactie geef ik tevens aan dat je je kunt afvragen of dit met seksuele voorlichting te maken heeft, het draait namelijk meer om een vorm van chantage. Kortom, je leest de discussie niet eens goed, legt mij vervolgens ook nog allemaal woorden in de mond en komt dan aan met die stropoppost.
'I moved to Peru and shaved half my head and wrote for Teen Vogue. If I can come back from the depths of leftism, trust me, anyone can.' - Gina Florio
  Redactie Sport vrijdag 24 maart 2023 @ 12:04:01 #257
274204 crew  Mexicanobakker
pi_208516024
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 09:32 schreef PietjePuk2000 het volgende:

[..]
Vind dit wel een scherpe observatie eigenlijk, ik zie dit inmiddels ook echt als problematisch. Ik zie ook hele onnatuurlijke bewegingen in mijn progressieve omgeving. Mensen maken vaak een zooitje van hun leven in hun twintiger jaren, zeiken dat ze echt nog geen kinderen willen en dan komen ze er na hun 30ste achter dat ze helemaal niet zo vruchtbaar meer zijn en zijn ze gebonden aan jarenlange stress (soms zelfs met kinderloosheid tot gevolg) met kunstmatige inseminatie-behandelingen en bevroren eitjes en allerlei andere toestanden.

Ook echt een hele gezonde ontwikkeling inderdaad. :') In plaats daarvan hebben mensen in tegenstelling tot voorgaande generaties 0 vermogen opgebouwd en worden ze veel te laat volwassen.

In plaats van seksuele volwassenheid zou de aandacht wat mij betreft veel meer mogen gaan naar mentale volwassenheid, dus een stukje weerbaarheid en realisme. Die paar tienerzwangerschappen per jaar van superjonge meiden zijn het probleem niet.
Dat is een heel ander punt en komt door de inrichting van de westerse maatschappij, en heeft weinig te maken met seksuele voorlichting. Hoogstens met voorbehoedsmiddelen.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  vrijdag 24 maart 2023 @ 12:04:45 #258
498835 Wienerschnitzels
mit kartoffelsalat
pi_208516033
Wou dat er zoveel ophef was over die nieuwe rekenmethode die ze de kinderen aanleren, vele malen schadelijker dan dit.

Mag je kinderen tijdens de rekenles trouwens wel leren wat aftrekken is en hoe je moet vermenigvuldigen? :+
pi_208516112
quote:
Fijn hoor, ik mag hopen dat FvD en andere wappies kapot worden geprocedeerd door Rutgers.
Incelfrikandel
pi_208516164
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2023 23:39 schreef EttovanBelgie het volgende:
Het eerste argument komt akelig dicht in de buurt van wat allerlei schimmige 'seksuologen' in de jaren '70 aanhaalden om met het idee te spelen dat dergelijke contacten pas onwenselijk en schadelijk zijn wanneer het kind wordt 'aangeleerd' dat het niet hoort dat een volwassene aan je lijf zit, en dat dat vooral een 'culturele bejegening' van een kwestie is die in essentie onschuldig zou zijn en misschien zelfs wel voordelig.
Daar krijg ik uiteraard ook kriebels van, maar ik heb het voornamelijk over het hedendaagse culturele denken waarbij alles als trauma geïnterpreteerd kan worden.

quote:
Uiteraard haalde men daar dan ook graag een gemutileerde versie van wat de oude Grieken allemaal zouden hebben gedaan en hoe 'normaal' dat werd gevonden (integendeel, zo normaal vond men dat niet, de man-jongen relaties, of de herenliefde in het algemeen, zie ook Plato's 'De Wetten', waarin homofilie onnatuurlijk wordt genoemd, nog iets wat zelfs de dieren niet zouden doen en wat vooral een teken zou zijn van onmatigheid. Wie niet beter weet zou denken met een orthodox gereformeerde van doen te hebben als hij passages als 838e tot 839b leest).
Toch ben ik heel benieuwd naar de beleving (de mate van trauma) bij die kinderen. Het leven was toen beduidend harder, waardoor de beleving van het e.e.a. relatief onschadelijker wordt.

quote:
Een beetje als die achterlijke 'hypothese' van underdog... "Stel dat dat er niet was, morele en juridische bezwaren"... De vraag die je zou moeten stellen waarom die juridische en vooral morele bezwaren er wel zijn, en dat ook al door de eeuwen heen en bij een verscheidenheid aan culturen, filosofieën en religies.
Eens; wetten komen zelden uit het niets. En er lijkt inderdaad sprake van universaliteit (de walging is intrinsiek aan de mens). Maar dat geldt voor de onderdrukking van vrouwelijke seksualiteit evenzeer. Links- of rechtsom dienen we de gedachten en gevoelens herhalend te bekijken.
“My soul is impatient with itself, as with a bothersome child; its restlessness keeps growing and is forever the same. Everything interests me, but nothing holds me.” ― Fernando Pessoa
pi_208517433
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 10:25 schreef Aloulu het volgende:

[..]
Wat een extreem uitzonderlijk voorbeeld. Is dit om de discussie dood te slaan? Of wat stel je voor? Kinderen leren dat ze papa niet mogen knuffelen? Er is niets mis mee om te zorgen dat kinderen op de basisschool al gaandeweg goede lichamelijke en seksuele voorlichting hebben gehad. Dus voordat ze geïnteresseerd raken in vriendje/vriendinnetje en zelf gaan experimenteren. Tig onderzoeken wijzen uit dat dat bewustzijn bevorderen helpt om misstanden tegen te gaan. En in de jongere jaren (5/6) begint men echt niet expliciet uit te leggen hoe je kinderen verwerkt en welke handelingen erbij komen kijken etc. En Baudet moet een paar goede klappen op zijn oog krijgen voor de leugens die die uitkraamt.
Volg nou eerst eens waar ik op reageer, voordat je zo infantiel komt reageren.
pi_208517472
quote:
2s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 10:29 schreef xpompompomx het volgende:
Paar daagjes oud al:
[..]

Dit heeft weinig kans van slagen, denk ik.
pi_208517671
quote:
Wat dacht je? Het voldoet aan mijn conformation bias dus plaats ik het maar hier?

quote:
Maar het boekje wat hij aanhaalt is een in 2011 gepubliceerde boekje met de titel Wat is seks? geschreven door pedagoog en ontwikkelingspsycholoog Channah Zwiep. Het boekje is gebaseerd op allerlei vragen van kinderen over seksualiteit. Het boekje is geen onderdeel van een lespakket dat wordt gebruikt tijdens de Week van de Lentekriebels.
Oke dus het boek '' Wat is seks ''( met daarin instructies hoe je moet pijpen) word wel aanbevolen door stichting Rutger maar vormt geen onderdeel van de officiële lentekriebels boekenweek lijst

Zoals je ook hier kan zien:



shop.rutgers.nl/nl/641081.pdf

Vervolgens linken ze naar een uitzending van Khalid & Sophie, die je hier terug kan kijken : https://www.bnnvara.nl/khalidensophie/videos/594688

Hierin nodigen ze voorzitter van stichting Rutger uit. Ik was reuze benieuwd wat nou wel tot de officiële lijst van de lentekriebels toebehoort. Rond min 10.04 krijg ik dan eindelijk antwoord : De scholen bepalen zelf wat voor materie ze gebruiken, het voorbeeld over knuffelen wat ze geven behoort niet tot het officiële lentekriebels materie, de scholen zijn vrij om zelf te bepalen welke pakket ze willen gebruiken :') :')

Samenvattend : het boek '' Wat is seks '' word wel aanbevolen door stichting Rutger. In het stuk word de indruk gewekt dat er zoiets iets als een officiële lespakket als het gaat om de lentekriebelweek, wat ook niet klopt. De scholen zijn wel vrij om te kiezen welke boek of pakket ze kiezen voor hun klas. Maar ondertussen wel moord en brand schreeuwen over vermeende misinformatie en haatcampagnes. Hoe zou dat toch komen ? :B
A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him, even if I shower him with information, with authentic proof, with documents and pictures. ...he will refuse to believe it.
  vrijdag 24 maart 2023 @ 14:23:07 #264
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_208517702
Het wordt eens tijd dat ze die online haatmachine uitroken en al die meelopertjes financieel kapot maken.
pi_208517787
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 09:32 schreef PietjePuk2000 het volgende:

[..]
Vind dit wel een scherpe observatie eigenlijk, ik zie dit inmiddels ook echt als problematisch. Ik zie ook hele onnatuurlijke bewegingen in mijn progressieve omgeving. Mensen maken vaak een zooitje van hun leven in hun twintiger jaren, zeiken dat ze echt nog geen kinderen willen en dan komen ze er na hun 30ste achter dat ze helemaal niet zo vruchtbaar meer zijn en zijn ze gebonden aan jarenlange stress (soms zelfs met kinderloosheid tot gevolg) met kunstmatige inseminatie-behandelingen en bevroren eitjes en allerlei andere toestanden.

Ook echt een hele gezonde ontwikkeling inderdaad. :') In plaats daarvan hebben mensen in tegenstelling tot voorgaande generaties 0 vermogen opgebouwd en worden ze veel te laat volwassen.

In plaats van seksuele volwassenheid zou de aandacht wat mij betreft veel meer mogen gaan naar mentale volwassenheid, dus een stukje weerbaarheid en realisme. Die paar tienerzwangerschappen per jaar van superjonge meiden zijn het probleem niet.
Dit is de directe gevolg van de secularisatie en de seksuele revolutie van de jaren 60/70. De feministen hebben een hele generatie overtuigd dat een familie hebben gelijk staat aan onderdrukking. En wie wil er nou onderdrukt worden door een gemene onzichtbare patriarchaat ;)
A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him, even if I shower him with information, with authentic proof, with documents and pictures. ...he will refuse to believe it.
  vrijdag 24 maart 2023 @ 14:32:53 #266
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_208517806
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 09:32 schreef PietjePuk2000 het volgende:

[..]
Vind dit wel een scherpe observatie eigenlijk, ik zie dit inmiddels ook echt als problematisch. Ik zie ook hele onnatuurlijke bewegingen in mijn progressieve omgeving. Mensen maken vaak een zooitje van hun leven in hun twintiger jaren, zeiken dat ze echt nog geen kinderen willen en dan komen ze er na hun 30ste achter dat ze helemaal niet zo vruchtbaar meer zijn en zijn ze gebonden aan jarenlange stress (soms zelfs met kinderloosheid tot gevolg) met kunstmatige inseminatie-behandelingen en bevroren eitjes en allerlei andere toestanden.

Ook echt een hele gezonde ontwikkeling inderdaad. :') In plaats daarvan hebben mensen in tegenstelling tot voorgaande generaties 0 vermogen opgebouwd en worden ze veel te laat volwassen.

In plaats van seksuele volwassenheid zou de aandacht wat mij betreft veel meer mogen gaan naar mentale volwassenheid, dus een stukje weerbaarheid en realisme. Die paar tienerzwangerschappen per jaar van superjonge meiden zijn het probleem niet.
Wat heeft dat nou weer met seksuele voorlichting te maken. :')
pi_208517846
quote:
10s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 14:30 schreef Ali_boo het volgende:

[..]
Dit is de directe gevolg van de secularisatie en de seksuele revolutie van de jaren 60/70. De feministen hebben een hele generatie overtuigd dat een familie hebben gelijk staat aan onderdrukking. En wie wil er nou onderdrukt worden door een gemene onzichtbare patriarchaat ;)
Tering, Calvijn zal trots op je zijn...
Mijn blog over o.a. leven met OCD (dwang) | https://mdj-stek.nl
  vrijdag 24 maart 2023 @ 14:41:37 #268
496707 HowardRoark
Tacticalized!
pi_208517877
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 14:23 schreef Hexagon het volgende:
Het wordt eens tijd dat ze die online haatmachine uitroken en al die meelopertjes financieel kapot maken.
Kortom, mensen die zich online uitspreken tegen dit soort belachelijke indoctrinatie moeten daar dus financieel gevolgen van gaan ondervinden? Zo kennen we de progressieve medemens weer. Via allerlei autoritaire pressiemiddelen moet de gewenste ideologie aan de burger worden opgelegd. En dit zijn dan tevens die mensen die zeggen voor een 'democratie' te zijn. Het heeft meer weg van een schrikbarende dictatuur met technocratische en elitaire kenmerken waar dit soort mens naar streeft.

Ik denk dat het belangrijker is dat de progressieve medemens zelf eens op electorale wijze eens een kopje kleiner wordt gemaakt. De afgelopen Provinciale Statenverkiezingen waren wat dat betreft een stap in de juiste richting.
'I moved to Peru and shaved half my head and wrote for Teen Vogue. If I can come back from the depths of leftism, trust me, anyone can.' - Gina Florio
  vrijdag 24 maart 2023 @ 14:46:02 #269
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_208517903
quote:
14s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 14:41 schreef HowardRoark het volgende:

[..]
Kortom, mensen die zich online uitspreken tegen dit soort belachelijke indoctrinatie moeten daar dus financieel gevolgen van gaan ondervinden? Zo kennen we de progressieve medemens weer. Via allerlei autoritaire pressiemiddelen moet de gewenste ideologie aan de burger worden opgelegd. En dit zijn dan tevens die mensen die zeggen voor een 'democratie' te zijn. Het heeft meer weg van een schrikbarende dictatuur met technocratische en elitaire kenmerken waar dit soort mens naar streeft.

Ik denk dat het belangrijker is dat de progressieve medemens zelf eens op electorale wijze eens een kopje kleiner wordt gemaakt. De afgelopen Provinciale Statenverkiezingen waren wat dat betreft een stap in de juiste richting.
Nee vooral mensen die met nepnieuws andere mensen aanzetten tot het sturen van bedreigingen en beledigingen. En die mensen die dat laatste doen ook trouwens.

Gewoon zo hard beboeten dat ze drie jaar krom lopen.
pi_208517942
quote:
14s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 14:41 schreef HowardRoark het volgende:

[..]
Kortom, mensen die zich online uitspreken tegen dit soort belachelijke indoctrinatie moeten daar dus financieel gevolgen van gaan ondervinden? Zo kennen we de progressieve medemens weer. Via allerlei autoritaire pressiemiddelen moet de gewenste ideologie aan de burger worden opgelegd. En dit zijn dan tevens die mensen die zeggen voor een 'democratie' te zijn. Het heeft meer weg van een schrikbarende dictatuur met technocratische en elitaire kenmerken waar dit soort mens naar streeft.

Ik denk dat het belangrijker is dat de progressieve medemens zelf eens op electorale wijze eens een kopje kleiner wordt gemaakt. De afgelopen Provinciale Statenverkiezingen waren wat dat betreft een stap in de juiste richting.
Je kan zeuren over de progressieve medemens, maar volgens mijn zijn het toch echt de wappies (of hoe je ze ook wilt noemen) die weer door desinformatie en leugens deze discussie (en vele anderen) kapot hebben gemaakt.
Mijn blog over o.a. leven met OCD (dwang) | https://mdj-stek.nl
  vrijdag 24 maart 2023 @ 14:58:27 #271
496707 HowardRoark
Tacticalized!
pi_208518020
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 14:46 schreef Hexagon het volgende:

[..]
Nee vooral mensen die met nepnieuws andere mensen aanzetten tot het sturen van bedreigingen en beledigingen. En die mensen die dat laatste doen ook trouwens.

Gewoon zo hard beboeten dat ze drie jaar krom lopen.
Concrete bedreigingen aan het adres van individuen of organisaties moeten we in Nederland inderdaad nooit toestaan. Dat betreft ook sowieso altijd een overtreding van de wet en dus is strafbaar. Maar het gaat hier voornamelijk over veel mensen die zich op Twitter kritisch uitspreken tegen deze vormen van voorlichting. Jij hebt het vervolgens over 'uitroken' en 'meelopertjes' maar 'financieel kapot' zouden moeten worden gemaakt. Dat impliceert meer dan alleen bedreigingen aanpakken.
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 14:49 schreef MatthijsDJ het volgende:

[..]
Je kan zeuren over de progressieve medemens, maar volgens mijn zijn het toch echt de wappies (of hoe je ze ook wilt noemen) die weer door desinformatie en leugens deze discussie (en vele anderen) kapot hebben gemaakt.
Nee hoor, er wordt voornamelijk (stevige) kritiek geuit. En met ideologische labels zoals 'desinformatie' of 'misinformatie' hoef je bij mij niet aan te komen. Het is inmiddels heel erg duidelijk wat daar namelijk mee wordt bedoelt.
'I moved to Peru and shaved half my head and wrote for Teen Vogue. If I can come back from the depths of leftism, trust me, anyone can.' - Gina Florio
pi_208518040
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 14:46 schreef Hexagon het volgende:
Nee vooral mensen die met nepnieuws andere mensen aanzetten tot het sturen van bedreigingen en beledigingen. En die mensen die dat laatste doen ook trouwens.

Gewoon zo hard beboeten dat ze drie jaar krom lopen.
Wat versta je onder het 'aanzetten tot' en 'beledigingen'? Op welke wijze meet je de intentie? Is vanaf heden iedere uitspraak waar een ander op de verkeerde manier mee aan de haal gaat potentieel strafbaar? (Zie je al voor je hoe ik Thierry ga bedreigen op basis van jouw (misgeïnformeerde) meningen en jij daarvoor vervolgens krom gaat liggen?) En is de factor nepnieuws een vereiste, of mag je wel aanzetten tot belediging op basis van #echtnieuws?
“My soul is impatient with itself, as with a bothersome child; its restlessness keeps growing and is forever the same. Everything interests me, but nothing holds me.” ― Fernando Pessoa
pi_208518061
quote:
14s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 14:58 schreef HowardRoark het volgende:
Concrete bedreigingen aan het adres van individuen of organisaties moeten we in Nederland inderdaad nooit toestaan.
Hij wijst in deze niet eens naar degene die zelf bedreigingen uiten, maar naar mensen die andere mensen uitlokken om tot bedreiging over te gaan. Kortom, je kan maar beter zwijgen over datgene wat mensen boos kan maken. Geheel begrijpelijk afkomend van een D66-adept.
“My soul is impatient with itself, as with a bothersome child; its restlessness keeps growing and is forever the same. Everything interests me, but nothing holds me.” ― Fernando Pessoa
  vrijdag 24 maart 2023 @ 15:08:28 #274
346939 Janneke141
Green, green grass of home
pi_208518141
quote:
14s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 14:41 schreef HowardRoark het volgende:

[..]
Kortom, mensen die zich online uitspreken tegen dit soort belachelijke indoctrinatie moeten daar dus financieel gevolgen van gaan ondervinden? Zo kennen we de progressieve medemens weer. Via allerlei autoritaire pressiemiddelen moet de gewenste ideologie aan de burger worden opgelegd. En dit zijn dan tevens die mensen die zeggen voor een 'democratie' te zijn. Het heeft meer weg van een schrikbarende dictatuur met technocratische en elitaire kenmerken waar dit soort mens naar streeft.

Ik denk dat het belangrijker is dat de progressieve medemens zelf eens op electorale wijze eens een kopje kleiner wordt gemaakt. De afgelopen Provinciale Statenverkiezingen waren wat dat betreft een stap in de juiste richting.
Je moet het verspreiden van nepnieuws om de opinie te sturen niet verwarren met vrijheid van meningsuiting.
Opinion is the medium between knowledge and ignorance (Plato)
pi_208518215
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 15:08 schreef Janneke141 het volgende:

[..]
Je moet het verspreiden van nepnieuws om de opinie te sturen niet verwarren met vrijheid van meningsuiting.
Liegen en manipuleren is enkele uitzonderingen daargelaten gewoon deel van de vvm.

[ Bericht 1% gewijzigd door Akathisia op 24-03-2023 15:28:15 ]
“My soul is impatient with itself, as with a bothersome child; its restlessness keeps growing and is forever the same. Everything interests me, but nothing holds me.” ― Fernando Pessoa
  vrijdag 24 maart 2023 @ 15:16:07 #276
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_208518231
quote:
14s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 14:58 schreef HowardRoark het volgende:

[..]
Concrete bedreigingen aan het adres van individuen of organisaties moeten we in Nederland inderdaad nooit toestaan. Dat betreft ook sowieso altijd een overtreding van de wet en dus is strafbaar.
Nou dat is wat ze met de online haatmachine bedoelen en die laffe losertjes moeten ze dus eens flink financieel pijnigen.

En ook degenen die ze met leugenachtige berichten opruien.
  vrijdag 24 maart 2023 @ 15:20:18 #277
496707 HowardRoark
Tacticalized!
pi_208518276
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 15:08 schreef Janneke141 het volgende:

[..]
Je moet het verspreiden van nepnieuws om de opinie te sturen niet verwarren met vrijheid van meningsuiting.
Waar moeten we die grens willen trekken? Als je het over media outlets hebt die bewust onjuiste informatie de wereld insturen, prima. En dan nog blijft het trouwens een lastige categorie, want zelfs de meest regenereerde outlets zitten wel eens mis. Maar tweets van individuen wordt al een lastiger verhaal. Dat zijn namelijk per definitie meningen en geen nieuws.
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 15:16 schreef Hexagon het volgende:

[..]
Nou dat is wat ze met de online haatmachine bedoelen en die laffe losertjes moeten ze dus eens flink financieel pijnigen.

En ook degenen die ze met leugenachtige berichten opruien.
Ah, dus ik had toch gelijk. Jij wilt gewoon mensen die dingen tweeten die niet binnen een bepaald gewenst narratief vallen dus financieel kapotmaken. Schrikbarend. Wellicht is Noord-Korea een geschikt land voor je.
'I moved to Peru and shaved half my head and wrote for Teen Vogue. If I can come back from the depths of leftism, trust me, anyone can.' - Gina Florio
  vrijdag 24 maart 2023 @ 15:21:52 #278
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_208518285
quote:
14s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 15:20 schreef HowardRoark het volgende:

Ah, dus ik had toch gelijk. Jij wilt gewoon mensen die dingen tweeten die niet binnen een bepaald gewenst narratief vallen dus financieel kapotmaken.
Als het gaat om het verspreiden van leugens en opruiende teksten zeker.
pi_208518295
quote:
14s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 14:58 schreef HowardRoark het volgende:

[..]

Nee hoor, er wordt voornamelijk (stevige) kritiek geuit. En met ideologische labels zoals 'desinformatie' of 'misinformatie' hoef je bij mij niet aan te komen. Het is inmiddels heel erg duidelijk wat daar namelijk mee wordt bedoelt.
Kritiek was er ja, maar op dingen die achteraf helemaal niet waar waren of compleet uit context getrokken waren.

Inmiddels heeft zo'n beetje elke school de ouders geinformeerd waar de lessen werkelijk over gingen, en tadaa kritiek was zo goed als verdwenen.

Inmiddels werden leerkrachten wel bedreigd terwijl er dus eigenlijk helemaal niets aan de hand was.

Bleek allemaal weer populistisch scoren van de FvD, Denk, Onghoord etc etc
Mijn blog over o.a. leven met OCD (dwang) | https://mdj-stek.nl
pi_208518312
quote:
14s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 15:20 schreef HowardRoark het volgende:
Dat zijn namelijk per definitie meningen en geen nieuws.
In (alle) kranten lopen meningen, interpretaties en feitelijkheden dwars door elkaar. Los daarvan zijn columns ook altijd meningen: wat zou een (desinformatie) media outlet er van beletten om álles onder dat katern te laten vallen?
“My soul is impatient with itself, as with a bothersome child; its restlessness keeps growing and is forever the same. Everything interests me, but nothing holds me.” ― Fernando Pessoa
  vrijdag 24 maart 2023 @ 15:25:23 #281
346939 Janneke141
Green, green grass of home
pi_208518320
quote:
2s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 15:14 schreef Akathisia het volgende:

[..]
Liegen en manipuleren is enkele uitzonderingen uitgezonderd gewoon deel van de vvm.
Het lijkt me ook niet iets wat je strafrechtelijk moet willen aanpakken, al zou je over de landelijke media nog kunnen twijfelen, en zeker over de npo. Neemt niet weg dat het ook wel een keer klaar moet zijn met dat hele ophefcircus, fijn dat jouw twittermening vindt dat de seksuele mores in de jaren '50 beter waren, maar dat betekent nog niet dat jouw basisschool, de Rutgersstichting of de politiek door jouw hoepeltje moet gaan springen.

De types die, al dan niet online, over dit soort dingen ophef creëren zijn allemaal te vinden in dezelfde hoek, en die hebben zelf ook niet zo veel op met de vvm als die buiten hun eigen spectrum valt. Het is nogal een hypocriete zooi allemaal.
Opinion is the medium between knowledge and ignorance (Plato)
pi_208518384
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 15:23 schreef MatthijsDJ het volgende:

[..]
Kritiek was er ja, maar op dingen die achteraf helemaal niet waar waren of compleet uit context getrokken waren.

Inmiddels heeft zo'n beetje elke school de ouders geinformeerd waar de lessen werkelijk over gingen, en tadaa kritiek was zo goed als verdwenen.

Inmiddels werden leerkrachten wel bedreigd terwijl er dus eigenlijk helemaal niets aan de hand was.

Bleek allemaal weer populistisch scoren van de FvD, Denk, Onghoord etc etc
dit boekje word gewoon aanbevolen door rutgers, als jij dat normaal vind ben je echt ziek in je hoofd!!

  vrijdag 24 maart 2023 @ 15:31:30 #283
122053 Stoney3K
Flatsehats!
pi_208518400
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 15:30 schreef Kelvin_Baassie het volgende:

[..]
dit boekje word gewoon aanbevolen door rutgers, als jij dat normaal vind ben je echt ziek in je hoofd!!

[ afbeelding ]
Want? We moeten kinderen vooral niets vertellen over de feiten tot ze er 'klaar voor zijn'? En wanneer is dat dan precies? Op hun 18de verjaardag?

Als er nou een erotisch verhaal in stond was het wat anders.
Hier had uw advertentie kunnen staan! -- On a hot summer night, would you offer your throat to the wolf with the red roses?
  vrijdag 24 maart 2023 @ 15:31:53 #284
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_208518405
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 15:23 schreef MatthijsDJ het volgende:

[..]
Kritiek was er ja, maar op dingen die achteraf helemaal niet waar waren of compleet uit context getrokken waren.

Inmiddels heeft zo'n beetje elke school de ouders geinformeerd waar de lessen werkelijk over gingen, en tadaa kritiek was zo goed als verdwenen.

Inmiddels werden leerkrachten wel bedreigd terwijl er dus eigenlijk helemaal niets aan de hand was.

Bleek allemaal weer populistisch scoren van de FvD, Denk, Onghoord etc etc
Exact, dat soort praktijken uit de FvD moeten dus eens flink aan banden worden gelegd. Dus gewoon uitroken en hard straffen die losers.
  vrijdag 24 maart 2023 @ 15:32:43 #285
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_208518416
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 15:30 schreef Kelvin_Baassie het volgende:

[..]
dit boekje word gewoon aanbevolen door rutgers, als jij dat normaal vind ben je echt ziek in je hoofd!!

[ afbeelding ]
Want? En voor welke leeftijdscategorie is dat boekje?
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_208518469
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 14:23 schreef Hexagon het volgende:
Het wordt eens tijd dat ze die online haatmachine uitroken en al die meelopertjes financieel kapot maken.
Het wordt eens tijd dat mensen die kritiek als haat wegzetten financieel kapot gemaakt worden.
  vrijdag 24 maart 2023 @ 15:40:44 #287
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_208518515
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 15:36 schreef ReplaR het volgende:

[..]
Het wordt eens tijd dat mensen die kritiek als haat wegzetten financieel kapot gemaakt worden.
Eerder voor de mensen die denken dat mensen lafjes bedreigen via email "kritiek" is.
  vrijdag 24 maart 2023 @ 15:41:06 #288
449329 Speekselklier
Komt niet meer terug
pi_208518524
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 15:32 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]
Want? En voor welke leeftijdscategorie is dat boekje?
Het zal vast voor hoogste groepen zijn, die dit al lang en breed op internet gevonden hebben. Wist jij dat nog niet op die leeftijd?

ik ben toch wel heel benieuwd wat het praktijkdeel dan is. Oefenen met een dildo of zo? En is het schoolontbijt dag een bord yoghurt wegslurpen zonder handen en bestek?
Tot nooit .......
pi_208518553
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 15:25 schreef Janneke141 het volgende:
Het lijkt me ook niet iets wat je strafrechtelijk moet willen aanpakken, al zou je over de landelijke media nog kunnen twijfelen, en zeker over de npo. Neemt niet weg dat het ook wel een keer klaar moet zijn met dat hele ophefcircus, fijn dat jouw twittermening vindt dat de seksuele mores in de jaren '50 beter waren, maar dat betekent nog niet dat jouw basisschool, de Rutgersstichting of de politiek door jouw hoepeltje moet gaan springen.

De types die, al dan niet online, over dit soort dingen ophef creëren zijn allemaal te vinden in dezelfde hoek, en die hebben zelf ook niet zo veel op met de vvm als die buiten hun eigen spectrum valt. Het is nogal een hypocriete zooi allemaal.
Eigenlijk moeten mensen gewoon beter opgevoed worden. In het algemeen wat betreft beschaafd gedrag, maar in het bijzonder in relatie tot de vvmu op het internet. Leer ze dat argumenten meer waard zijn dan beledigingen, en dat het kunnen incasseren van andermans meningen een noodzakelijk goed is.

Ik heb het wel idee dat veel van deze types opereren vanuit wanhoop en frustratie, dat ze veelal minder bekwaam zijn in het formuleren van hunner gedachten en met bedreigingen/beledigingen een mate van controle denken te herwinnen. Neem daarbij in acht dat ze tegenover de vaak wat hogeropgeleiden staan, die wat verfijnder zijn in de argumentatie (lees: manipulatie), en op deze manier een vorm van controle weten te realiseren, naast dat ze al graag aanschuren tegen de consensus van de macht.
“My soul is impatient with itself, as with a bothersome child; its restlessness keeps growing and is forever the same. Everything interests me, but nothing holds me.” ― Fernando Pessoa
  vrijdag 24 maart 2023 @ 15:53:50 #290
496707 HowardRoark
Tacticalized!
pi_208518710
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 15:25 schreef Janneke141 het volgende:

[..]
Het lijkt me ook niet iets wat je strafrechtelijk moet willen aanpakken, al zou je over de landelijke media nog kunnen twijfelen, en zeker over de npo. Neemt niet weg dat het ook wel een keer klaar moet zijn met dat hele ophefcircus, fijn dat jouw twittermening vindt dat de seksuele mores in de jaren '50 beter waren, maar dat betekent nog niet dat jouw basisschool, de Rutgersstichting of de politiek door jouw hoepeltje moet gaan springen.

De types die, al dan niet online, over dit soort dingen ophef creëren zijn allemaal te vinden in dezelfde hoek, en die hebben zelf ook niet zo veel op met de vvm als die buiten hun eigen spectrum valt. Het is nogal een hypocriete zooi allemaal.
Je draait het om. Het is prima dat er een stel progressieve fantasten zijn die het als moreel verlicht beschouwen om kinderen vanaf zesjarige leeftijd al met intimiteit en seks bezig te laten zijn, maar dat betekent nog niet dat de hele maatschappij maar door dat hoepeltje moet gaan springen. En vervolgens wordt kritiek op dit fantasme als het probleem gezien.

En dat jij denkt dat types die deze kritiek uiten allemaal in 'dezelfde hoek' te vinden is waarschijnlijk een beeld dat je voor jezelf hebt gecreëerd. Dat zien we onder meer users terug in dit topic. Alles wordt meteen weggezet als FvD/SGP/Ongehoord enz. Dit terwijl er hier in dit topic alleen al meer dan genoeg users die zich tegen dit gebeuren uitspreken en niets met die partijen of media hebben. Desalniettemin blijft men elke vorm van dissent maar in dat hoekje proppen.

Het legt meteen een volgend misverstand bloot, sommige progressieven hebben nogal snel het idee dat 95% van de maatschappij hun mening deelt op een heel klein radicaal clubje na niet. Dit is gewoon niet hoe het werkt.
'I moved to Peru and shaved half my head and wrote for Teen Vogue. If I can come back from the depths of leftism, trust me, anyone can.' - Gina Florio
  vrijdag 24 maart 2023 @ 15:54:16 #291
346939 Janneke141
Green, green grass of home
pi_208518715
quote:
14s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 15:53 schreef HowardRoark het volgende:
Je draait het om.
Ja, dat zal het zijn :')
Opinion is the medium between knowledge and ignorance (Plato)
  vrijdag 24 maart 2023 @ 15:58:03 #292
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_208518766
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 15:41 schreef Speekselklier het volgende:

[..]
Het zal vast voor hoogste groepen zijn, die dit al lang en breed op internet gevonden hebben. Wist jij dat nog niet op die leeftijd?

ik ben toch wel heel benieuwd wat het praktijkdeel dan is. Oefenen met een dildo of zo? En is het schoolontbijt dag een bord yoghurt wegslurpen zonder handen en bestek?
Toen was er nog geen (grootschalig) internet _O-
Maar ik wist er inderdaad van. O.a. door oudere broers en zussen van vriendinnen (die had ik zelf niet) en de oudere kinderen op school en in de wijk.

Denken dat kinderen er niet mee geconfronteerd worden tot ze zelf "aan seks toe zijn" is utopisch denken en volstrekt bezijden de waarheid.

En denken dat ze eerder geen voorlichting (op hun eigen niveau) nodig hebben is gewoon misdadig.
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_208519036
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 14:03 schreef theunderdog het volgende:

[..]
Dit heeft weinig kans van slagen, denk ik.
Opruiing en laster is gewoon strafbaar in Nederland.
Incelfrikandel
pi_208519050
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 16:17 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]
Opruiing en laster is gewoon strafbaar in Nederland.
Ze hebben het over auteursrecht.
pi_208519115
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 16:18 schreef theunderdog het volgende:

[..]
Ze hebben het over auteursrecht.
Het manipuleren/aanpassen van materiaal kan een rechter meenemen ;)
Incelfrikandel
pi_208519118
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 16:23 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]
Het manipuleren/aanpassen van materiaal kan een rechter meenemen ;)
Uiteraard. Een rechter kan van alles meenemen. Maar ik denk niet dat het kans van slagen heeft.
pi_208519173
quote:
2s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 10:29 schreef xpompompomx het volgende:
Paar daagjes oud al:
[..]

Waar slaat dit op? Filmpjes offline halen omdat anderen er 'misinformatie' mee kunnen verspreiden? Wat een dom gelul, je staat achter de boodschap in het filmpje of niet.

Verder is materiaal gebruiken om commentaar te geven heel normaal. Absurd idee om hier een rechter mee lastig te gaan vallen.
  vrijdag 24 maart 2023 @ 16:33:54 #298
449329 Speekselklier
Komt niet meer terug
pi_208519241
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 15:58 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]
Toen was er nog geen (grootschalig) internet _O-
Maar ik wist er inderdaad van. O.a. door oudere broers en zussen van vriendinnen (die had ik zelf niet) en de oudere kinderen op school en in de wijk.

Denken dat kinderen er niet mee geconfronteerd worden tot ze zelf "aan seks toe zijn" is utopisch denken en volstrekt bezijden de waarheid.

En denken dat ze eerder geen voorlichting (op hun eigen niveau) nodig hebben is gewoon misdadig.
In mijn tijd was er ook geen internet maar boekjes bij de tijschriften met titels als 'sweetsixteen' gaven voldoende informatie.
Tot nooit .......
pi_208519313
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 16:28 schreef MoreDakka het volgende:

[..]
Waar slaat dit op? Filmpjes offline halen omdat anderen er 'misinformatie' mee kunnen verspreiden? Wat een dom gelul, je staat achter de boodschap in het filmpje of niet.

Verder is materiaal gebruiken om commentaar te geven heel normaal. Absurd idee om hier een rechter mee lastig te gaan vallen.
Lijkt me eigenlijk vrij vanzelfsprekend dat wanneer een video wordt misbruikt om bedreigingen naar je werknemers te sturen je de boel maar offline gooit.
Incelfrikandel
pi_208519325
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 16:40 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]
Lijkt me eigenlijk vrij vanzelfsprekend dat wanneer een video wordt misbruikt om bedreigingen naar je werknemers te sturen je de boel maar offline gooit.
Wat? Waarom?
  Moderator vrijdag 24 maart 2023 @ 16:42:02 #301
5428 crew  miss_sly
pi_208519328
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2023 16:40 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]
Lijkt me eigenlijk vrij vanzelfsprekend dat wanneer een video wordt misbruikt om bedreigingen naar je werknemers te sturen je de boel maar offline gooit.
Tevens ter bescherming van de kinderen in het filmpje, las ik. Lijkt me ook vrij vanzelfsprekend.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')