abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_209026957
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 februari 2023 11:46 schreef lvw88 het volgende:
Dit restaurant stond al een tijdje op mijn lijst, wilde graag bezoeken maar nooit de timing of het moment voor gevonden. Een vrij verborgen parel in het nog operationele klooster van St Catherinadal.

Waar? Wijnhuis de Blauwe Camer, Oosterhout
Wanneer? Vrijdag 17 febr 2023
Wat at je?

Een weinig malse recensie vandaag van Hiske Versprille in de Volkskrant.
anonieme razernist
  zaterdag 6 mei 2023 @ 12:45:33 #204
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_209027020
quote:
11s.gif Op zaterdag 6 mei 2023 12:41 schreef NoCigar het volgende:

[..]
Een weinig malse recensie vandaag van Hiske Versprille in de Volkskrant.
Ja, die geeft niet meer dan een 6,5

quote:
Het is een prachtig restaurant, De Blauwe Camer, maar de gerechten doen geen recht aan de locatie.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_209051505
Waar: Bochica te Reusel
Wanneer: vanavond
Wat:

Eerste amuse die we kregen was een krokantje van nori met soja en wasabi vulling/schuim. We dronken hierbij een cava en mocktail. Hierna kwam al snel de tweede amuse in een kaviaarblikje, deze bestond uit fijne blokjes galia meloen met avocado creme en granita van geitenkaas. Lekkere combinatie.




We kozen voor 5 gangen a 60 eur pp menu. Als eerste gerechtje zoete aardappel met daarop gerookte paling en avocado/wasabi met rolletjes granny smith appel en rode biet. Heerlijk!



Toen volgde krokant op de huid gebakken dorade met miso saus, ook geweldig van smaak



Het meest verassende gerecht kwam toen, gebrande kabeljauw met creme van kerrie en schuim van ui met pompoen. Ik had dit koud verwacht maar was lekker lauwwarm en heerlijk van smaak en erg vullend met de creme.



Toen een stukje runderlende met los polenta met erwten creme en een bakje met daarin steak tartaar.



Pre dessert toen nog maar geen foto van. Op basis van pure chocolade met kaffir limoen.

Toen het dessert draaide om framboos in allerlei structuren en daarop krokantjes van bacardi razz.



Totaal 150 eur kwijt met 2
Cijfer: 8+
  zondag 7 mei 2023 @ 22:08:19 #206
277212 stavromulabeta
LOAD "$",8,1
pi_209052051
Ziet er weer heel goed uit. En al helemaal voor die prijs :o
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  zondag 7 mei 2023 @ 22:18:17 #207
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_209052258
quote:
1s.gif Op zondag 7 mei 2023 21:49 schreef anndb het volgende:
Waar: Bochica te Reusel



Totaal 150 eur kwijt met 2
Cijfer: 8+
Koopje voor een dergelijk menu.
Was de totaalprijs inclusief dranken?
Zo ja, was dat met of zonder wijn?
  zondag 7 mei 2023 @ 22:25:44 #208
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_209052423
quote:
1s.gif Op zondag 7 mei 2023 21:49 schreef anndb het volgende:
Waar: Bochica te Reusel
Wa
-knip-
Hierna kwam al snel de tweede amuse in een kaviaarblikje, deze bestond uit fijne blokjes galia meloen met avocado creme en granita van geitenkaas.
Cijfer: 8+
Zier er allemaal smakelijk uit.
Maar waarom amuse nr.2 in een kaviaarblik, maar geen kaviaar erbij?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_209056168
quote:
7s.gif Op zondag 7 mei 2023 22:18 schreef MadMaster het volgende:

[..]
Koopje voor een dergelijk menu.
Was de totaalprijs inclusief dranken?
Zo ja, was dat met of zonder wijn?
Inclusief inderdaad, geen wijn maar mijn vrouw een cava en ik 3 mocktails en grote fles bruiswater (maar kosteloos tafelwater kon ook zag ik naast ons).

quote:
1s.gif Op zondag 7 mei 2023 22:25 schreef golfer het volgende:

[..]
Zier er allemaal smakelijk uit.
Maar waarom amuse nr.2 in een kaviaarblik, maar geen kaviaar erbij?
Sja, dat had van mij wel gemogen, ook tegen een meerprijs
pi_209151434
Waar: Huyskamer te Esbeek
Wanneer: vanmiddag
Wat:

Maar even gestopt bij de Huyskamer vanmiddag en even lekker in de zon gezeten. Gekozen voor het twee gangen lunch menu a 28 euro per persoon.

Als amuse een compote van ui met daarop mousse van epoisses met crumble van parmaham:



Daarna makreel met wat tomaat op diverse manieren. Vond dit wat minder zo rauw, maar kan aan mij liggen. Had liever een stukje gebakken vis.



Hoofd was lam op drie wijze, stukje filet met kruidenkorst, gestoofd en de zwezerikken krokant gefrituurd. Was lekker en voldoende, zwezerik vond ik wel wat vet zo gefituurd op deze manier. Had wel wat fris bij mogen zitten.



Cijfer: 7-
Vond het vorige keren beter.

Kosten 2 gangen menu 28 euro per persoon bij de lunch.
  zondag 14 mei 2023 @ 19:22:12 #211
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_209152869
Qua kosten valt het wel heel erg mee, nog te doen voor een lunch
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_209163221
Enigszins off topic, maar waar komt die achterlijke schuim-fetish vandaan? Helemaal geen fijn mondgevoel in de meeste gevallen en niet meer dan een modegril.
  maandag 15 mei 2023 @ 16:48:16 #213
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_209163851
quote:
0s.gif Op maandag 15 mei 2023 15:59 schreef Bugno3 het volgende:
Enigszins off topic, maar waar komt die achterlijke schuim-fetish vandaan? Helemaal geen fijn mondgevoel in de meeste gevallen en niet meer dan een modegril.
Ik zie dat tegenwoordig haast nergens meer?
Je loopt een paar jaar achter?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_209164695
quote:
0s.gif Op maandag 15 mei 2023 16:48 schreef golfer het volgende:

[..]
Ik zie dat tegenwoordig haast nergens meer?
Je loopt een paar jaar achter?
Nou, als ik hier door de foto's scroll zie ik echt een hoop schuimige saus. Maar heb niet direct naar de data gekeken.
  maandag 15 mei 2023 @ 17:58:28 #215
279824 Mansjester
City>United
pi_209164731
quote:
0s.gif Op maandag 15 mei 2023 17:55 schreef Bugno3 het volgende:

[..]
Nou, als ik hier door de foto's scroll zie ik echt een hoop schuimige saus. Maar heb niet direct naar de data gekeken.
Eens,ik zie het ook veel voorbijkomen hier.
pi_209190755
Waar: ‘T Wit Toreke, Aarschot (B)
Wanneer: vanmiddag
Wat:

Ik heb hier al eens eerder gegeten en was toen erg goed, afgelopen vrijdag was ik weer in de buurt maar helaas volledig vol. Vandaag in de buurt en nu wel plek. Ik koos voor de kreeft (58 euro) naar wens bereid. Voor mij op zijn duivels wat bleek te zijn met heerlijke witte wijn saus, tomaatjes en basilicum. Met huisgemaakte pasta (maar ook keuze uit frietjes, aardappelkroketjes, etc). De saus daarna nog heerlijk op met de pasta. Kreeft mocht je zelf kiezen als je wou (58 eur) maar ik heb dit maar overgelaten aan de chef. Mijn tafelgenoot had twee gebakken tongetjes met heerlijke boter saus.





Ze hebben trouwens een prachtige tuin waar je ook heerlijk buiten kan zitten.

Kosten totaal: 105 euro
Cijfer: 8

—-

Waar: eetkamer, Goirle
Wanneer: gisteren
Wat:
En dan nog maar een van gisteren. Ik kwam hier wederom voor de lunch, was als enige gast er nog en het was flink koud binnen. Jas maar even aangehouden en begonnen met een vissoepje (9,50 eur). Deze was lekker, alleen op de kaart stond met vis en schelpjes, geen schelpje te zien maar wel redelijk wat hollandse garnalen, scampi en wat stukjes zalm.





Hierna gevolgd met steak tartare welke zoals gewoonlijk eerst op een lepeltje kwam om te proeven of deze goed op smaak was. Kosten 21,50.




Was allemaal smakelijk maar toch iets minder als andere keren, en flink koud binnen dus (nog). Cijfer een 7.
  zondag 21 mei 2023 @ 21:21:03 #217
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_209233587
Wanneer: 21-5-2023
Waar: Restaurant Kus van de cactus in Haarlem
Wat:

Om het begin van onze vakantie te vieren gingen wij Mexicaans eten bij een relatief nieuw restaurant, Kus van de Cactus, gevestigd aan de Haasstraat in Haarlem.
Een klein restaurantje met een leuk terras er voor.
Ze serveren er een soort Mexicaanse tapas, die je ook met elkaar kunt delen.

Als eerste kregen we een welkomstdrankje van het huis, een glaasje frozen margarita:


Voorgerechten:

Allebei kregen we 2 tortillas die geserveerd werden in een warmhoudschaal met deksel.


Blues koos Queso Fundido:

3 soorten gesmolten kazen met crumble van chorizo.

Ik had gekozen voor Aguachille de Rib-eye:

Rib-eye geserveerd in een aguachille van soja, paprika en knoflook met bovenop krokante garnering.

Allebei de voorgerechten waren erg smakelijk!

Hoofdgerechten:

Voor Blues Taco Quesabirria:

Een Quesadilla die gevuld was met langzaam gestoofd rundvlees volgens een authentiek Mexicaans recept met chiles, tomaat, ui en andere ingrediënten. Krokant van buiten en smeuïg van binnen.

Voor mij de Taco Arrachera:

Gegrilde bavette, geserveerd met geroosterde ui, bonen, limoen en salsa roja.

Ook de beide hoofdgerechten waren prima van smaak en voor ons, als kleine eters, meer dan voldoende.

We dronken er een Spaans biertje bij:


Leuk, gezellig en kleinschalig restaurant met vlotte bediening.
Totale kosten, inclusief drankjes, ¤ 57,60

8/10
Zeker de moeite van herhaling waard.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_209233640
v/d Valk Nuland. Daar blazen ze na de heropening nog al hoog van de toren over de sushi-gerechten. Maar eens gaan kijken.

Het enige wat van niveau is, zijn de prijzen. De sushi is niet goedkoop. Kwalitatief is het van het niveau van een matige all-you-can-eat. Een beetje all-you-can-eat zet niet mindere sushi op tafel.

Bediening ruk. Tafeltjes ruk, behalve in het deel wat blijkbaar alleen voor de lunch is bestemd.

Vond het voorheen altijd leuk eten bij v/d Valk in Nuland, maar dat is nu wel een stuk minder geworden. Zag aan andere tafels dat ze ook erg kleine porties aanrukten. De soep had meer weg van een kop koffie dan van een soepje.
pi_209234139
quote:
14s.gif Op zondag 21 mei 2023 21:21 schreef golfer het volgende:
Wanneer: 21-5-2023
Waar: Restaurant Kus van de cactus in Haarlem
Wat:

Dank, ie ga ik zeker eens proberen, ziet er lekker uit op de kaart

Maarre....

Heb je nou gewoon 2 tortillas van @Blues gepikt? ~O>
  zondag 21 mei 2023 @ 22:28:39 #220
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_209234426
quote:
14s.gif Op zondag 21 mei 2023 22:10 schreef tjoptjop het volgende:

Dank, ie ga ik zeker eens proberen, ziet er lekker uit op de kaart

Maarre....
[ afbeelding ]
Heb je nou gewoon 2 tortillas van @:Blues gepikt? ~O>
:Y
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_209234570
quote:
14s.gif Op zondag 21 mei 2023 22:10 schreef tjoptjop het volgende:

[..]
Dank, ie ga ik zeker eens proberen, ziet er lekker uit op de kaart

Maarre....
[ afbeelding ]
Heb je nou gewoon 2 tortillas van @:Blues gepikt? ~O>
:'(
pi_209237757
quote:
0s.gif Op zondag 21 mei 2023 21:25 schreef Halcon het volgende:
v/d Valk Nuland. Daar blazen ze na de heropening nog al hoog van de toren over de sushi-gerechten. Maar eens gaan kijken.

Het enige wat van niveau is, zijn de prijzen. De sushi is niet goedkoop. Kwalitatief is het van het niveau van een matige all-you-can-eat. Een beetje all-you-can-eat zet niet mindere sushi op tafel.

Bediening ruk. Tafeltjes ruk, behalve in het deel wat blijkbaar alleen voor de lunch is bestemd.

Vond het voorheen altijd leuk eten bij v/d Valk in Nuland, maar dat is nu wel een stuk minder geworden. Zag aan andere tafels dat ze ook erg kleine porties aanrukten. De soep had meer weg van een kop koffie dan van een soepje.
Ik wist niet dat Van der Valk nu ook in de sushi zat, maar las er dit weekend toevallig een artikel over inderdaad op HLN waarin ze ook flink trots waren op hun sushi concept. Uit het artikel: We hebben dit concept bij een ander hotel gezien, maar wel naar een heel ander niveau gebracht. 3x niks dus.
pi_209238200
quote:
0s.gif Op maandag 22 mei 2023 10:49 schreef anndb het volgende:

[..]
Ik wist niet dat Van der Valk nu ook in de sushi zat, maar las er dit weekend toevallig een artikel over inderdaad op HLN waarin ze ook flink trots waren op hun sushi concept. Uit het artikel: We hebben dit concept bij een ander hotel gezien, maar wel naar een heel ander niveau gebracht. 3x niks dus.
Eindhoven hadden ze al een tijdje Sushi. Niet in het restaurant, maar in de bar (Oozo). Die is iets goedkoper dan in Nuland, maar ook weinig keuze en niet heel speciaal.

Een rolletje (5 tot 8 stuks) kost 20-22 euro en is qua niveau minder dan dat van een redelijke all-you-can-eat.

Complete miskleun. Ook bv. de tonijnpizza van ¤15,50 die qua formaat meer weg heeft van een Melba-toastje.

Ik ben erg benieuwd hoe dit zich gaat ontwikkelen. Kan me niet voorstellen dat dit heel lang goed blijft gaan op deze manier.
pi_209302695
Kin Khao in Boxtel gegeven. Thais restaurant. Thaise dame in de keuken, dus dan is het meestal wel redelijk. Tom ka Khai soep besteld en als hoofdgerecht zeebaars met rode curry.

Smaakte prima allemaal!
pi_209319663
Waar: L’Orangerie, Tilburg
Wanneer: vanavond
Wat:

Lekker weer en waren in de stad dus even lekker in de zon gezeten op het terras. We gingen voor het 4 gangen keuze menu en dit werd:

Carpaccio met brood



Hierna gambas in knoflook olie


Kabeljauw in kruidenkorst met hollandaise saus


Pofiterolles met chocolade saus


Smaakte op zich allemaal wel oke alleen de kabeljauw was erg droog en de panko kruidenkorst maakte het nog droger. Hollandaise saus lekker maar heel weinig. Al met al een magere 6, amuse doen ze ook niet meer aan trouwens (vroeger wel).

Kosten menu 55 eur pp
Drinken 71,50 eur voor wat fris en enkele gin tonics

Prijs/kwaliteit kan je elders beter eten

[ Bericht 4% gewijzigd door anndb op 28-05-2023 20:41:08 ]
pi_209321502
Oogt ook niet echt wauw allemaal.
  zondag 28 mei 2023 @ 21:50:52 #227
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_209321950
quote:
1s.gif Op zondag 28 mei 2023 19:38 schreef anndb het volgende:
Waar: L’Orangerie, Tilburg


Prijs/kwaliteit kan je elders beter eten
Jammer.
Ziet er ook wel heel 13 in een dozijn en fantasieloos uit…
  maandag 29 mei 2023 @ 22:09:40 #228
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_209332423
Ik heb geen zin tijd om alle reviews hier weer na te gaan lezen, maar wellicht kan iemand (@golfer en @Blues wonen in ieder geval in de regio) me iets aanbevelen voor een avondje in Amsterdam of Haarlem of daar in de buurt, 2 personen, niet super romantisch maar wel leuke ambiance (het is met mijn ex hehe), vegetarisch, leuke alcoholvrije opties en zonder maanden van tevoren te moeten reserveren? Budget ergens tussen de 50 en 75 pp max, maar is flexibel. Als dit niet in dit topic hoort, dan mag het ergens anders heen gezwiept worden hoor.

Edit: De laatste lijst van dit topic is van januari 2019, iets zegt me dat die wellicht niet helemaal meer up to date is, zeker niet na corona :P

Edit2: Ik dacht, laat ik nou ook zelf nog een beetje moeite doen en in ieder geval dit deel nog even van pagina 1 af lezen. Mooi, ik heb alvast een paar opties gezien die ik even verder ga bekijken :Y Meer vegetarische opties zeker nog welkom.

[ Bericht 9% gewijzigd door flipsen op 29-05-2023 22:19:03 ]
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  maandag 29 mei 2023 @ 22:32:13 #229
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_209332677
quote:
0s.gif Op maandag 29 mei 2023 22:09 schreef flipsen het volgende:
Ik heb geen zin tijd om alle reviews hier weer na te gaan lezen, maar wellicht kan iemand (@:golfer en @:Blues wonen in ieder geval in de regio) me iets aanbevelen voor een avondje in Amsterdam of Haarlem of daar in de buurt, 2 personen, niet super romantisch maar wel leuke ambiance (het is met mijn ex hehe), vegetarisch,
Kijk anders even rond op onze eigen site voor meer tips?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 30 mei 2023 @ 09:55:17 #230
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_209335508
quote:
3s.gif Op maandag 29 mei 2023 22:32 schreef golfer het volgende:

[..]
Kijk anders even rond op onze eigen site voor meer tips?
Al gedaan uiteraard en veel recensies doorgelezen, enkele goeie opties genoteerd. Maar als er nog meer tips zijn, en dan liefst meer gericht op vegetarisch en alcoholvrij, houd ik me van harte aanbevolen :) Vast wel iemand hier die zegt: "Oh, dan móet je echt dáár gaan eten"?
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_209335823
quote:
14s.gif Op dinsdag 30 mei 2023 09:55 schreef flipsen het volgende:

[..]
Al gedaan uiteraard en veel recensies doorgelezen, enkele goeie opties genoteerd. Maar als er nog meer tips zijn, en dan liefst meer gericht op vegetarisch en alcoholvrij, houd ik me van harte aanbevolen :) Vast wel iemand hier die zegt: "Oh, dan móet je echt dáár gaan eten"?
In dat geval Betty's in de Rijnstraat. Een van de oudere vegetarische restaurants uit de tijd dat dit nog niet mainstream was. Qua eten moet je geen culinaire hoogstandjes verwachten maar wel lekker en een leuke huiselijke sfeer.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  dinsdag 30 mei 2023 @ 13:03:35 #232
131800 Tarado
capô de fusca
pi_209337083
quote:
14s.gif Op dinsdag 30 mei 2023 09:55 schreef flipsen het volgende:

[..]
Al gedaan uiteraard en veel recensies doorgelezen, enkele goeie opties genoteerd. Maar als er nog meer tips zijn, en dan liefst meer gericht op vegetarisch en alcoholvrij, houd ik me van harte aanbevolen :) Vast wel iemand hier die zegt: "Oh, dan móet je echt dáár gaan eten"?
In Amsterdam is Bambino best wel leuk, hebben alleen natuurwijnen en daar ik ben niet zo'n liefhebber van maar als je het toch alcoholvrij houdt is dat geen probleem.
https://bambinobar.nl/

Restaurants met een groot en goed vegetarisch aanbod zijn Choux en Foer maar die zijn wel duurder.
https://choux.nl/

https://foeramsterdam.nl/
  dinsdag 30 mei 2023 @ 14:31:21 #233
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_209337822
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 mei 2023 13:03 schreef Tarado het volgende:

[..]
In Amsterdam is Bambino best wel leuk, hebben alleen natuurwijnen en daar ik ben niet zo'n liefhebber van maar als je het toch alcoholvrij houdt is dat geen probleem.
https://bambinobar.nl/

Restaurants met een groot en goed vegetarisch aanbod zijn Choux en Foer maar die zijn wel duurder.
https://choux.nl/

https://foeramsterdam.nl/
Natuurwijn, dan moet ik aan https://www.npostart.nl/k(...)4-11-2022/KN_1729791 denken
  donderdag 1 juni 2023 @ 23:01:20 #234
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_209369671
Wanneer: 1-6-2023
Waar: Indonesisch restaurant Jun in Amsterdam.
Wat:

Ter gelegenheid van de verjaardag van Blues, na een bezoek aan Farbrique de Lumiere, gegeten bij Indonesisch Restaurant Jun. Dit restaurant uitgezocht naar aanleiding van de geweldige recensies op Internet. Gevestigd in een gewone doorgaande straat in Amsterdam (Frederik Hendrikstraat). Gelukkig hadden we gereserveerd, want het bleek volledig vol te zitten en er waren nog mensen die teleurgesteld geen plek meer kregen. Een goed teken!

Begonnen met een glaasje bier voor mij een een glas rode wijn (Brigan Tello) voor Blues. Er kwam wat kroepoek met sambal op tafel om alvast wat te snoepen te hebben.
Hoewel je ook voor rijsttafels kunt kiezen, besloten wij te gaan voor een keuze menu. Het menu Nasi Campur1, dat bestaat uit een voorgerecht, 2 kleine hoofdgerechten met witte of gele rijst, een groentegerecht en een dessert. Voor ons, als kleine eters meer dan voldoende.

Ik maakte een praatje met de chefkok, die mij zijn keuken liet zien (vooral op zijn 8-pits fornuis was hij trots):

Alle gerechten worden ter plekke door 4 koks vers klaargemaakt. De kok kwam nog een paar keer een praatje aan onze tafel maken en vroeg ons of we wel van een beetje pittig eten hielden. Dat is het geval, dus daar liet hij in de keuken rekening mee houden door bij ons wat extra pittigheid toe te voegen.

Voorgerechten.

Blues had gekozen voor Soto tahu Lamongan ( Oost-Javaanse soep met taugé, tofu, salamblad, gember en groene peper):

Voor mij de Soto ayam (aromatische kippensoep met limoenblaadjes, sereh en gember):

Allebei erg lekker en prima van smaak.

Hoofdgerechten.

Voor Blues Ayam pelalah Lombok (kip in een rode curry uit Lombok met steranijs, venkelzaad en pandanblad), Rendang (ossenhaas in een boemboe uit de Minangkabau met o.a. ketoembar, koenjitblad en sereh) en daarbij witte rijst en Buncis sambal goreng (boontjes in een sambal goreng met laos en salamblaadjes):

Ze vond vooral de rendang bijzonder lekker.

Ik had gekozen voor Smoor daging (ossenhaas in een saus uit Oost-Java met ketjap, kaneel, steranijs en kardemom), Kare udang Bali (gamba’s in een curry uit Bali met tomaat, laos, kentjoer en basilicum), gele rijst en Cap cai (roergebakken groenten met oestersaus):

Heerlijk allemaal en precies net pittig genoeg van smaak.

Nagerechten
Voor mij Panna cotta à la Jun (panna cotta met kokoscrème, en een rodevruchtencoulis met Grand Marnier):

En voor Blues 3 bollen met mango-, aardbei-, watermeloensorbet:


Kosten, inclusief drank, 84,90.
9/10

Conclusie: als je eens een keer authentiek en betaalbaar Indonesisch wilt eten is dat een goed adres in Amsterdam. Wel van te voren reserveren, want het restaurant is erg populair.

[ Bericht 0% gewijzigd door golfer op 02-06-2023 14:10:35 ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_209369992
quote:
14s.gif Op donderdag 1 juni 2023 23:01 schreef golfer het volgende:
Wanneer: 1-6-2023
Waar: Indonesisch restaurant Jun in Amsterdam.
Wat:

Ter gelegenheid van de verjaardag van Blues, na een bezoek aan Farbrique de Lumiere, gegeten bij Indonesisch Restaurant Jun. Dit restaurant uitgezocht naar aanleiding van de geweldige recensies op Internet. Gevestigd in een gewone doorgaande straat in Amsterdam (Frederik Hendrikstraat). Gelukkig hadden we gereserveerd, want het bleek volledig vol te zitten en er waren nog mensen die teleurgesteld geen plek meer kregen. Een goed teken!

Begonnen met een glaasje bier voor mij een een glas rode wijn (Brigan Tello) voor Blues. Er kwam wat kroepoek met sambal op tafel om alvast wat te snoepen te hebben.
Hoewel je ook voor rijsttafels kunt kiezen, besloten wij te gaan voor een keuze menu. Het menu Nasi Campur1, dat bestaat uit een voorgerecht, 2 kleine hoofdgerechten met witte of gele rijst, een groentegerecht en een dessert. Voor ons, als kleine eters meer dan voldoende.

Ik maakte een praatje met de chefkok, die hem zijn keuken liet zien (vooral op zijn 8-pits fornuis was hij trots):
[ afbeelding ]
Alle gerechten worden ter plekke door 4 koks vers klaargemaakt. De kok kwam nog een paar keer een praatje aan onze tafel maken en vroeg ons of we wel van een beetje pittig eten hielden. Dat is het geval, dus daar liet hij in de keuken rekening mee houden door bij ons wat extra pittigheid toe te voegen.

Voorgerechten.

Blues had gekozen voor Soto tahu Lamongan ( Oost-Javaanse soep met taugé, tofu, salamblad, gember en groene peper):
[ afbeelding ]
Voor mij de Soto ayam (aromatische kippensoep met limoenblaadjes, sereh en gember):
[ afbeelding ]
Allebei erg lekker en prima van smaak.

Hoofdgerechten.

Voor Blues Ayam pelalah Lombok (kip in een rode curry uit Lombok met steranijs, venkelzaad en pandanblad), Rendang (ossenhaas in een boemboe uit de Minangkabau met o.a. ketoembar, koenjitblad en sereh) en daarbij witte rijst en Buncis sambal goreng (boontjes in een sambal goreng met laos en salamblaadjes):
[ afbeelding ]
Ze vond vooral de rendang bijzonder lekker.

Ik had gekozen voor Smoor daging (ossenhaas in een saus uit Oost-Java met ketjap, kaneel, steranijs en kardemom), Kare udang Bali (gamba’s in een curry uit Bali met tomaat, laos, kentjoer en basilicum), gele rijst en Cap cai (roergebakken groenten met oestersaus):
[ afbeelding ]
Heerlijk allemaal en precies net pittig genoeg van smaak.

Nagerechten
Voor mij Panna cotta à la Jun (panna cotta met kokoscrème, en een rodevruchtencoulis met Grand Marnier):
[ afbeelding ]
En voor Blues 3 bollen met mango-, aardbei-, watermeloensorbet:
[ afbeelding ]

Kosten, inclusief drank, 84,90.
9/10

Conclusie: als je eens een keer authentiek en betaalbaar Indonesisch wilt eten is dat een goed adres in Amsterdam. Wel van te voren reserveren, want het restaurant is erg populair.
Deze moet ik onthouden voor een dagje Amsterdam ^O^
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_209371292
Ziet er heerlijk uit. Wat leuk dat julloe een paar keer met de chef hebben gekletst en de keuken kregen te zien! De rijst heeft echt een leuke vorm, leukste vorm tot nu toe wat ik heb gezien :D
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_209374055
Ik zie het nu pas :D
  zondag 4 juni 2023 @ 18:13:58 #238
277212 stavromulabeta
LOAD "$",8,1
pi_209400666
Waar at jij vandaag, (eer-)gisteren, ergens deze week?

Was dat restaurant met de Michelinster, het simpele eetcafé of je lokale Chinees een aanrader of zou je het liefst de tijd willen terugdraaien zodat je een andere keus had kunnen maken omdat het er zo walgelijk was?

Waar? Terroir, Lange Nieuwstraat, Utrecht
Wanneer? Vorige week
Wat at je?

Flan van asperge, doperwt en zuring


Heilbot met hollandse garnaal en knolselderij


Morilles met extreem romige aardappelpuree en weet-ik-niet-meer.


Zeeduivel met witte bonen, witlof, bisque-saus en salsa macha.

En als dessert een sorbet van iets wat ik ook alweer vergeten ben...

Impressie?

Als een soort telg van het meest knusse wijncafe van Utrecht (en Nederland), Rubens proeflokaal, staat de wijn centraal bij Rubens. In principe schenken ze er per fles (met een vaste opslag, dus de duurdere wijnen zijn relatief betaalbaar) en het idee is om eerst een fles wijn uit te kiezen en daarna het bijpassende eten. Maar dat de wijn centraal staat wil niet zeggen dat het eten secundair is, ze zijn midden in coronatijd begonnen en gelijk met 14,5 punten de Gault & Millau binnengevlogen. Er zijn sterrententen met minder. De keuken is Frans, een beetje boers, bistro-achtig met veel aandacht voor groenten maar ook met hersens op het menu. Zoals te verwachten is alles - ondanks of juist dankzij dat het vrij simpele gerechten zijn - perfect klaargemaakt.
En dat allemaal met een enorm fijne, laagdrempelige sfeer en goede service ('oh, jullie wijn moet nog even koelen. Ik schenk in de tussentijd wel even dit in'). En het enthousiasme over de eigen producten: in plaats van koffie pakte ik een armagnac wat vervolgens resulteerde in een kleine ongevraagde armagnacproeverij.

Kosten?
230,- voor 2x voorgerecht, hoofdgerecht, dessert, brood, aperitief, een prima fles Riesling van wijngoed Thorn, dessertwijnen en armagnac na. Heel erg schappelijk.

Cijfer? 9,5. Het gaat me wat te ver om hier wekelijks te eten maar als ik onbeperkte financiële middelen en een onbeperkte lever had, zou ik dat doen.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_209402383
Ziet er goed uit zeg!

Wij net even snel bij Humphreys in Breda wat gegeten.

Waar: Humphreys Breda
Wanneer: vandaag
Wat:

Mijn vrouw had zin in wat simpels en wou weer eens een keer naar Hunphreys gezien deze uit steeds meer steden is vertrokken afgelopen jaren. Breda werd het dus.

Gezellige zaak en lekker krokant brood werd meteen gebracht toen we aan tafel zaten.

Je kiest uit een drie gangen menu met voor 2 gerechten een toeslag op de menu prijs (zeetong en tournedos welke ik had). Mijn vrouw ging voor vega vandaag, ik niet. We hadden vooraf quinoa, groene asperges en burrata en ik ging voor de pulled duck loempiatjes met oosterse salade. Beide lekker, al vond ik bij mijn gerecht de sircha mayonaise door de salade wel te zwaar en overheersend. Een andere minder zware dressing was beter geweest.




Hierna volgde voor mij de tournedos met pepersaus en voor mijn vrouw vega shanghai noodles met kaasballetjes. Beide lekker, standaard met als bijgerechtjes een parelcouscous salade met marokkaans tintje en komkommer/ui salade met een lekkere frisse en beetje zoete dressing wat ik niet verwacht had (leek op het zicht een yoghurt dressing). Frietjes erbij die lekker krokant waren, gewoon goed en degelijk dus.





Afsluiten deden we met een blondie met zeezout karamel ijs en indonesische es buah, enkel van de es buah een foto:



Totale kosten 102,50 eur voor 2 man incl drinken.

Gewoon prima eten, net iets verassendere gerechten dan de gemiddelde bistro en gewoon lekker van smaak. Cijfer een 7.
pi_209403143
Ik ging vorige week (weer eens) naar Marrees*
Twee maal per week serveren ze een verrassingsmenu voor 65 euro.

Lekker lui eerst een fotootje van ons viergangen menu. Op mijn verzoek twee keer uitgeprint, mijn tafelgenote vergat de hare prompt mee te nemen _O-


Amuseronde 1

Links tomatensalsa in een bakje, met popcorn. Lekker fris
Rechts een wafeltje met sesam met een mousse van kerrie en iets wat ik alweer vergeten ben. Voor mij de winnaar van de twee, door het contrast zoet/kruidig/crisp.

Amuseronde 2


Glaasje met krachtige uienbouillion. Het is vast duidelijk wie er niet van kaas houdt :+ Vandaar voor mij hiernaast een zacht gegaarde cherrytomaat met avocadocreme (heel andere smaak dan amuse 1) en voor tafelgenoot een bitterbal met twee soorten kaas.

Voor:

Ring van gelei van tijgermelk, koolrabi en rauwe tonijn. Botermals, fris, lente op je bordje.

Tussen:

Heilbot met zalmeitjes, asperge (uiteraard!) en links een hollandaisesaus met daaronder een kwartel eitje. Prima gegaarde vis, smaakvolle saus (eitje valt daardoor wel een beetje weg), lekkere pure asperge. Alleen bijzonder dat we alleen een vork en lepel kregen en geen mes… zo mals was de asperge dan ook weer niet.

Hoofd:

Gerecht was eigenlijk kalfswang, maar wij hadden liever vis: geen probleem.
Prima gerechtje weer, heerlijk zoete langoustines en nomnom groene asperges. Dit keer wel met mes :+

Na:

Ik ben een toetjesmens en ook dit keer stelde het toetje niet teleur. Heerlijk luchtige perfect gare soufflé met precies de goede hint rabarber. Bord was een kunstwerkje met honing gelei, en vanille- en rababersorbet. Tafelgenote houdt niet van rabarber… heeft gesmuld.
Wij hadden beiden nog geen wijn genomen. Maar bij de toet kwam de zin en kregen we een heel licht mousserende, lichte fruitige maar niet te zoete wijn. Prima combinatie.

Uiteraard afgesloten met thee en friandises.


Vlnr: chocoladetruffel, wafel met lemonmousse, ijsje van framboos met gedroogde framboos er bovenop in witte chocolade, bananabread met schuimpje van cappuccino en de befaamde Marrees witte chocolade met nootjes en truffel. ‘Is die er ooit niet geweest?’ ‘Nou, we hebben hem ooit eruit gehaald en toen werden de gasten boos… dus hij was heel snel weer terug’ _O-

Paar kleine schoonheidsfoutjes (geen mes bij de asperge, friandise ijsje was gesmolten) maar overall weer heerlijk gegeten, gastvrij ontvangen zonder opgeprikt gedoe.

Prijs (incl fooi): 200 euro voor 2 personen (virgin cocktail, menu, wijn, thee met friandises)
Cijfer: 9/10

[ Bericht 0% gewijzigd door Cat-astrophe op 04-06-2023 22:05:16 ]
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  zondag 4 juni 2023 @ 21:14:35 #241
168093 Soury
Squeek
pi_209403207
Ik vind dat schuim altijd zo vies ;(
Iedereen is een kutlultrut
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
  zondag 4 juni 2023 @ 21:15:17 #242
277212 stavromulabeta
LOAD "$",8,1
pi_209403214
quote:
1s.gif Op zondag 4 juni 2023 21:08 schreef Cat-astrophe het volgende:
Ik ging vorige week (weer eens) naar Marrees*
Twee maal per week serveren ze een verrassingsmenu voor 65 euro.


Paar kleine schoonheidsfoutjes (geen mes bij de asperge, friandise ijsje was gesmolten) maar overall weer heerlijk gegeten, gastvrij ontvangen zonder opgeprikt gedoe.

Prijs (incl fooi): 200 euro voor 2 personen
Cijfer: 9/10
Mooie gerechten. Is dat nou de bestekhouder waar die amuse op de derde foto in ligt?

En die foutjes: Bij een gezellige bistro zou het me geen reet kunnen schelen maar op dit niveau vind ik het eigenlijk niet kunnen, ook al is de prijs heel schappelijk.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_209403323
quote:
0s.gif Op zondag 4 juni 2023 21:15 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]
Mooie gerechten. Is dat nou de bestekhouder waar die amuse op de derde foto in ligt?

En die foutjes: Bij een gezellige bistro zou het me geen reet kunnen schelen maar op dit niveau vind ik het eigenlijk niet kunnen, ook al is de prijs heel schappelijk.
Lol, die blokken worden niet als bestekhouder gebruikt in dat restaurant.
Zelf denk ik ook wel dat een andere manier van presenteren meer zou toevoegen aan de ervaring, maar vervelend vond ik het niet. Telkens dezelfde vorm en materiaal zorgt ook weer voor een soort van continuïteit en rust.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  zondag 4 juni 2023 @ 21:41:48 #244
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_209403490
Ziet er allemaal erg lekker uit, Cat-astrophe.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_209405759
Mooi verslag met lekkere foto's Cat-astrophe! Goed geprijsd voor een sterrenzaak.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_209503876
Waar?

Renilde, op het dak van het depot van het Boijmans-Van Beuningen.


Wat at je?
Het 6 gangen menu:
- een amuse van gerookte yoghurt met tuinboon en munt


- in tomaat gepekelde makreel met thaise basilicum en courgette met een beurre blanc van vlierbloesem

- risotto met zeekraal, schuim van oester en blokjes rettich

- spaghetti van asperge, schuim van asperge, schuim van comté en amandel

- langoustine en zeeduivel met een flan van langoustine, een saus van zeeduivellever en paddestoelen

- kaasplankje
- en een alweer vergeten dessert


Impressie?
Renilde is het nieuwe (inmiddels alweer 2 jaar oude) restaurant van Jim de Jong van het fameuze restaurant de Jong (met een 9, een 9,5 en een 10 in de lijst met reviews op Fok!). Dus de verwachtingen waren hooggespannen.

Het restaurant is gevestigd bovenin het door MVRDV ontworpen depot van Boijmans van Beuningen. Van buiten een spiegelend ei, van binnen een glazen gevel, nog meer spiegels en een hippe Scandinavische inrichting waar architecten blij van worden. Gezeten wordt aan lange houten tafels waar 3 groepjes gasten met wat tussenruimte per tafel kunnen zitten. Al met al een grootstedelijke allure die in Nederland alleen in Rotterdam past en qua sfeer het tegenovergestelde van zijn 'oude' restaurant dat tussen de viaductbogen van station Hofplein zat. Wel is jammer dat de architect kennelijk pas op het laatste moment bedacht dat een toilet ook wel handig is. Het resultaat is een kruip-door-sluip-door route langs de keuken en wat voorraden, langs nu al door rolcontainers beschadigde wanden. Niet echt passend bij de gelikte uitstraling van de rest van het gebouw.



Het eten is gewoon goed, uitstekend zelf. Het is wel allemaal wat veiliger dan we Jim De Jong gewend waren, een plak knolselderij in koffiekombucha zul je niet meer zo gauw krijgen, langoustine en zeeduivel wel. Desalniettemin doet het eten qua kwaliteit niet onder voor menig sterrentent. De drankkaart is in potentie wel weer spannend en bestaat uit natuurwijnen en zuurbieren van brouwerij Nevel. Niks mis met natuurwijnen, er zijn uitstekende makers zoals wijlen Olivier Lemasson of Michaël Bouges die loepzuivere, klassiek aandoende wijnen maken. En een Chenin Blanc die net zo goed een appelcider had kunnen zijn, is best een keer geinig als aperitief. Maar na 6 gangen+ een aperitief begint de toch wat extreme selectie natuurwijnen (waaronder 2 oranje wijnen) redelijk te irriteren. Naast een totale flater in het wijnarrangement bij de langoustine en zeeduivel. Ik kreeg de indruk dat hipheid in de wijnkeuze belangrijker gevonden werd dan kwaliteit en passendheid. Naast dat er geen enkele uitleg bij de wijnen kwam, alleen "de volgende wijn is een witte wijn" met wat gelukt een toevoeging als "uit de Languedoc."

Wat betreft de bediening: prima en professioneel maar wel wat onervaren. Één wat oudere (nou ja, van onze leeftijd, rond de 40) dame in de bediening en voor de rest medewerkers die op mij overkwamen als de betere stagiaires van de hotelschool. Allemaal heel correct, oplettend en alle details volgens het boekje maar net niet de ervaring of zelfvertrouwen om het net even iets anders te doen of op de individuele gast in te spelen. Allemaal iets teveel volgens het boekje. Maar goed, als je op zo'n toplocatie een redelijk betaalbaar menu wilt aanbieden, zul je keuzes moeten maken.

Misschien is het niet eerlijk om Renilde met het totaal andere Restaurant de Jong te vergelijken. We hebben ontzettend lekker gegeten, het is betaalbaar maar al met al zullen we niet snel terugkomen. Nu hopen dat Jim hier binnen afzienbare tijd kapt en weer iets nieuws begint want hij heeft al bewezen dat het zoveel leuker, enthousiaster en beter kan. Renilde voelt voor ons teveel als een concept.

Kosten?
300,- inclusief fooi

Cijfer?
8-
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_209504217
Fijn hoor, weet ik weer wat niet op mijn lijstje hoeft ^O^
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
  dinsdag 13 juni 2023 @ 23:18:04 #248
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_209504293
Daar hoeven wij dus ook niet naartoe. Wat een gedoe met die wijnen. En we houden niet van 'een concept" .
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 14 juni 2023 @ 01:16:47 #249
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_209504740
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 juni 2023 22:33 schreef stavromulabeta het volgende:
Wel is jammer dat de architect kennelijk pas op het laatste moment bedacht dat een toilet ook wel handig is. Het resultaat is een kruip-door-sluip-door route langs de keuken en wat voorraden, langs nu al door rolcontainers beschadigde wanden. Niet echt passend bij de gelikte uitstraling van de rest van het gebouw.
_O-

Mooie review weer :Y Enne...

golfer in CUL / Van sterrentent tot snackbar, waar heb jij gegeten? #31 :D
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  woensdag 14 juni 2023 @ 01:35:02 #250
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_209504777
quote:
14s.gif Op dinsdag 30 mei 2023 09:55 schreef flipsen het volgende:

[..]
Al gedaan uiteraard en veel recensies doorgelezen, enkele goeie opties genoteerd. Maar als er nog meer tips zijn, en dan liefst meer gericht op vegetarisch en alcoholvrij, houd ik me van harte aanbevolen :) Vast wel iemand hier die zegt: "Oh, dan móet je echt dáár gaan eten"?
En om dan nog even hierop terug te komen... Uiteindelijk zijn we, heel alternatief (ahum) iets wezen eten bij https://deceuvel.nl/. Niet omdat we nou zo graag alternatief/hip/trendy willen doen, maar omdat we dat gewoon zíjn _O- Mijn ex en ik (met haar ging ik eten) zijn in 1999 al naar Amsterdam Noord, Van der Pek buurt verhuisd, nu is het daar helemaal hot and happening, toen nog niet echt :P Maar dus op loopafstand, wel zo handig.

De Ceuvel dus. Alweer een dikke week geleden en een geheugen als een vergiet, dus euh... Wat had ik ook alweer? Iets met groente, duh. Het is vegetarisch. En dat smaakte best. Het voorafje, was iets met... eh... geen idee, smaakte ook prima. Dessert niet genomen, we wilden de ijssalon op de hoek van haar huis nog even proberen, was ook prima. Ik had een érg lekker drankje (zonder alcohol), iets met mate, wat dus typisch Argentijns is, smaakte héél goed. Het publiek was precies het publiek waar ik een behoorlijke hekel aan heb, alternatief of juist "kijk ons eens hip gaan eten in Noord", maar goed, ik heb me er overheen gezet.

Bediening was t r a a g... Duurde echt lang voor we iets te eten kregen, maar wel vriendelijk. We zaten buiten, zeker een aanrader bij lekker weer. Ah, ik had de tagliatella! En we hadden er patat/friet bij, was prima. Voorgerecht weet ik echt niet meer. Prijs? Ergens rond de 60 euro geloof ik, met non-alcohol drankjes.

Cijfer: 7,5

Pro-tip: loop daarna nog even het rondje over de vlonders langs de "woonboten op het droge", leuk rondje, interessant concept :Y
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 24 juni 2023 @ 11:44:16 #251
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_209628144
Waar? Bazar, Rotterdam https://www.hotelbazar.nl/nl/restaurant/
Wanneer? Gisteren.

De fractie heeft altijd eens per jaar een heiweekend. Wij als bestuur mogen altijd bij het diner aansluiten. De fractie ging naar Rotterdam. Het eten was bij Hotel Bazar. Hotel is een jaar dicht. Maar het restaurant is drie etages + terras vol bezet. We zaten bovenin en de zaak zat zo goed als vol en als er een tafel leeg was konden er weer mensen naar binnen. Was een wachtrij buiten.

En dan nu het menu:
Drie gangen 1. Bittergarnituur: sigara böregi, sigara sucuk, gerookte amandelen, olijven,
falafel en gefrituurde kippenvleugels met knoflook- en harissasaus
2. Bizar Bizar. Zowel vlees als vega.
- gegrilde kebab van kalfsvlees, kip en groenten met een stoofpotje van champignons, amandelen en kikkererwten en köfte van runder- en lamsgehakt
- gegrilde paddenstoelenkebab met een stoofpotje van champignons, amandelen en kikkererwten, falafel, gegrilde artisjok en zaalouk
3. Oase met Ben & Jerry‘s ijs, grand dessert met spekkoek,
Turks fruit, so-han, chocolademousse en vers fruit

Foto's!

1 vd schalen voorgerecht. De 'loempia's' vond ik het lekkerst.

Hoofd



Een schaal met de vlees, vega en tabouleh/stoofpotje.

De spiezen waren allemaal wel prima. Was lekker, maar het miste de wow-factor.

Toetje

Tja. Prima hoor. Gewoon een zeventje.

De avond ging nog even verder bij De Witte Aap. Waarna in met de bijna laatste trein weer terug ging. De fractie had nog een lange nacht en middag te gaan. Gezellige avond, maar ik zal hier niet zo snel zelf naar toe gaan om te eten.
Bediening was wel prima en op het eten hoefden we niet zo heel lang te wachten. Ze zijn duidelijk gewend aan grote groepen. Wat ook wel grappig is als ze met vier man het eten komen brengen. Het miste alleen net dat tikje speciale wat ik wil als ik uit eten ga.

[ Bericht 0% gewijzigd door borisz op 24-06-2023 11:51:02 ]
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  zaterdag 24 juni 2023 @ 12:14:35 #252
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_209628600
Ben en Jerry's gewoon in de verpakking, met de deksel er nog op, op tafel zetten is wel weer 'speciaal'. :')
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_209633493
Jammer Borisz. Prima dat het werd betaald. Wat is So-Han?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 24 juni 2023 @ 18:35:47 #254
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_209633566
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 juni 2023 18:30 schreef FutureFairytale het volgende:
Jammer Borisz. Prima dat het werd betaald. Wat is So-Han?
Na het googelen is dat het koekje tussen Spekkoek en de meloen op rechts :+.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_209633574
Ik was vandaag bij Le Club BBQ, een nieuwe zaak in centrum van Zoetermeer. Groot restaurant met Cubaanse muziek (en vanaf 22u live muziek) en een terras aan het water. We kozen voor een schaduwplek op het terras gezien we al een eindje in de zon aan het fietsen waren.

Voor mij; Thaise kokos-pompoensoep met korianderolie. Was lekker. Ben niet gek op pompoensoep maar dit was gelukkig niet dik en met ook een kerriesmaak.


Vriend had tomaten-paprikasoep met basilicum. Smaakte alleen naar paprika (vind ik altijd overheersen bij deze soep).


Ik had Truki Pan; patat met chilimayo, warme kaassaus en op de BBQ bereide gemarineerde kippendijen. Ooooh wat was dit lekker! Goede keus gemaakt. Veel saus en de bbq kip was zo mals en goed gemarineerd.


Vriend had een spareribsschoteltje met sla en friet. Hij vond het lekker (viel van bot) maar absoluut niet de lekkerste die hij had gegeten en wat weinig. Ik had ook echt zowel meer vlees als meer patat.


Goeie tent en in de avond behoorlijk populair. Wij kwamen rond 16u en toen waren we, op 2 tafeltjes na voor een drankje, de enige. Maar werden goed geholpen en iedereen was heel vriendelijk en geïnteresseerd hoe we het eten vonden.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zaterdag 24 juni 2023 @ 21:33:31 #256
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_209636142
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 juni 2023 18:36 schreef FutureFairytale het volgende:
Voor mij; Thaise kokos-pompoensoep met korianderolie. Was lekker. Ben niet gek op pompoensoep maar dit was gelukkig niet dik en met ook een kerriesmaak.
Maar als je niet gek bent op pompoensoep he... Waarom bestel je het dan?? 8)7
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_209636587
quote:
10s.gif Op zaterdag 24 juni 2023 21:33 schreef flipsen het volgende:

[..]
Maar als je niet gek bent op pompoensoep he... Waarom bestel je het dan?? 8)7
Was 2-gangen menu en kon alleen kiezen tussen die 2 soepen. Beide geen favoriet van mij ;)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_209642501
Beschamend weinig spareribs.
pi_209642839
Die kip en die soep zou ik eten *O*
  Moderator / Redactie Sport zondag 25 juni 2023 @ 21:29:28 #260
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_209647550
Waar? De Lachende Javaan te Haarlem https://delachendejavaan.com/
Wanneer? 25 juni
Wat at je? Rijsttafel. :P
Impressie?



Moeders is jarig en ik en mijn broertje namen na een leuke dag haar mee naar De Lachende Javaan.
We gingen voor de Rijsttafel Kuning
SPOILER: Alle gerechten van de rijsttafel
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik heb maar één foto die fatsoenlijk is. Niet alles staat erop. Maar geeft een goed idee :P.
Het eten was :9~.
Ik had toe cendol. Ma spekkoek. Broertje IJs.
Een dikke 8.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  maandag 26 juni 2023 @ 12:20:06 #261
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_209652853
quote:
0s.gif Op zondag 25 juni 2023 21:29 schreef borisz het volgende:
Waar? De Lachende Javaan te Haarlem https://delachendejavaan.com/
Wanneer? 25 juni
Wat at je? Rijsttafel. :P
Impressie?

[ afbeelding ]

Moeders is jarig en ik en mijn broertje namen na een leuke dag haar mee naar De Lachende Javaan.
We gingen voor de Rijsttafel Kuning
SPOILER: Alle gerechten van de rijsttafel
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik heb maar één foto die fatsoenlijk is. Niet alles staat erop. Maar geeft een goed idee :P.
Het eten was :9~.
Ik had toe cendol. Ma spekkoek. Broertje IJs.
Een dikke 8.
Lekker, borisz.
Wij moeten er nog steeds een keer naartoe. Hebben in de Coronatijd wel een paar keer eten van hen laten bezorgen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 26 juni 2023 @ 12:37:32 #262
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_209653086
quote:
0s.gif Op zondag 25 juni 2023 21:29 schreef borisz het volgende:
Waar? De Lachende Javaan te Haarlem https://delachendejavaan.com/
...
Een dikke 8.
Onlangs ook daar gegeten, eens met de recensie.

Ik bestel de tjendol/cendol altijd meervoudig als drankje bij het eten.
Als dessert vind ik het te simpel... :@
  Moderator / Redactie Sport maandag 26 juni 2023 @ 12:51:11 #263
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_209653256
quote:
7s.gif Op maandag 26 juni 2023 12:37 schreef MadMaster het volgende:

[..]
Onlangs ook daar gegeten, eens met de recensie.

Ik bestel de tjendol/cendol altijd meervoudig als drankje bij het eten.
Als dessert vind ik het te simpel... :@
Dat heb ik ook anderen ook wel zien doen in een ander Indonesisch restaurant idd. Snap het wel. Voor nu vond ik het een heerlijk toetje :). Zat behoorlijk vol.

Oh @golfer een doggy bag is bij hun heel normaal. Ze boden het zelfs actief aan na afloop. Ma heeft voor vandaag ook nog een (kleine) portie :+.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_209654643
Waar?
Pikaar, restaurant in Hilvar en Beek van Cas Pikaar die op zijn vijfentwintigste zijn eerste ster ontving.
Wanneer? afgelopen zaterdag 24 juni
Wat at je?
Het zesgangen menu van ¤110,- p.p.

Na 30-40 minuten fietsen kwamen we redelijk verhit aan, en begonnen na ons wat opgefrist te hebben met een prima cocktail op basis van gin en fruit. De drie amuses erbij waren heerlijk: merengue met rode biet en paling, gedroogde paddestoelen, zwarte knoflook en hazelnoot plus een onschuldig uitziend kopje dat echter onder het oppervlak een hele wereld van rokerige smaken verborgen hield, bijeengehouden door een romig gepocheerd ei.





-de eerste gang was zalm, met o.m. heerlijke basilicumolie, yuzu, zeekraal, mierikswortel.Ik ben persoonlijk ben niet zo'n fan van zalm en zal het ook nooit bestellen in een restaurant. Deze was prachtig vet en zacht, de wijn was een droge Jurancon.
-Een tempura van langoustine, met sesam, en meloen
-Coquiles, met bonitovlokken en dashi en een heerlijke pinot gros die inderdaad minder zoet werd in combinatie met het gerecht.
-tarbot met gelakte paling en knolselderij,
-een chateaubriand met een supplement van ganzenlever, een asperge en een madeira-reductie (althans, dat laatste weet ik niet zeker meer, maar staat op hun site bij de hoofdgerechten.)
-
Twee verschillende desserts: voor mij de frisse variant met allerhande komkommerbereidingen, citroenthijm, yoghurt en gin, en een zoete variant met chocolade en pecan. Bij de laatste variant zat een zoete desertwijn uit de Jurancon. Voor de tweede keer benadrukte de bediening dat die streek zo dicht bij Bordeaux lag, tikje merkwaardig.
















Impressie:
Het is allemaal nog redelijk nieuw daar. De inrichting is eigenlijk standaard voor het betere restaurant: netjes, onopvallend, geen al te rare designzaken, en van die grote zwart-wit foto's aan de wand die ik eigenlijk niet wil zien.
Cas Pikaar kan fantastisch koken, hij maakt ook gretig gebruik van Aziatische invloeden waar ik een fan van ben en dat geeft alle gerechten nog iets extra's. Alles is prachtig en indrukwekkend gebalanceerd: zuur, zoet hartig, krokant, zout, bitter, umami, alles kom je tegen mij tijdens het eten van één gerechtje zonder dat het te druk wordt. Alleen bij de tarbot met paling vond ik persoonlijk de balans iets te veel naar het zoete doorslaan.
Dingen als tarbot, zalm, coquilles en langoustines zijn niet echt avontuurlijke ingrediënten. Nou vind ik de laatste twee verrukkelijk dus dat is niet erg. De chateaubriand vond ik nogal saai, ik vind veel runderhaas nooit zoveel smaak hebben, en het avontuur zat hem hierin in de bijgerechten die wel weer overheerlijk waren. Maak dat dan het hoofdgerecht zou ik denken.

De bediening was niet onvriendelijk maar totaal niet hartelijk. Op zich niet heel erg maar toch. Voorbeelden: de sommelier vertelde haar verhaal bij de wijn en was meteen weer weg, en het lukte me dan ook niet om haar een vraagje over de wijn te stellen. En toen ik een praktische observatie maakte, (zoals je soms doet) die totaal niet grappig bedoeld was werd er door de andere serveerster nog even quasi hartelijk gelachen tijdens het weglopen. Owkee |:) .
Een ander minder puntje is dat er voor één menu zonder asperges is gekozen. Die werd dan ook, zeer creatief, gewoon weggelaten.
Al met al, zeker vanwege het eten en het prima wijnarrangement een heerlijke avond gehad. Zeer de moeite waard.
Kosten
Twee huiscocktails, paar flessen water, twee menu's , twee wijnarrangementen, koffie en koffie met friandises, totaal iets van ¤ 430,- ( het exacte bedrag heb ik nu even niet).

[ Bericht 0% gewijzigd door NoCigar op 27-06-2023 00:09:19 ]
anonieme razernist
  maandag 26 juni 2023 @ 14:52:48 #265
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_209654666
¤430,- jongens... Dat is toch eigenlijk om te huilen man
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  maandag 26 juni 2023 @ 15:03:56 #266
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_209654783
quote:
1s.gif Op maandag 26 juni 2023 14:52 schreef Molo het volgende:
¤430,- jongens... Dat is toch eigenlijk om te huilen man
Qua ingrediënten en smaken klinkt het prima.
Maar als je bedenkt dat er binnen de ¤430 'slechts' ¤220 aan voedsel bij zit (en 2 x een wijnarrangement van rond de 55 euro, gok ik) dan is het inderdaad stevig aan de prijs voor 2 personen…
pi_209655244
Ziet er lekker uit @NoCigar alleen zie wel dat sinds zijn ster hij de prijzen ook even flink heeft verhoogd zeg, sindsdien ook stuk lastiger reserveren. Hoe vond je pikaar tegenover hofstede de blaak of alma? Prijs ook meegerekend.
  maandag 26 juni 2023 @ 16:33:07 #268
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_209655566
quote:
0s.gif Op maandag 26 juni 2023 16:01 schreef anndb het volgende:
Ziet er lekker uit @:noCigar alleen zie wel dat sinds zijn ster hij de prijzen ook even flink heeft verhoogd zeg, sindsdien ook stuk lastiger reserveren. Hoe vond je pikaar tegenover hofstede de blaak of alma? Prijs ook meegerekend.
Ooh daar ben ik ook benieuwd naar. Alma zijn we geweest (voordat ze een ster kregen) andere 2 staan op het verlanglijstje.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_209655738
quote:
0s.gif Op maandag 26 juni 2023 16:01 schreef anndb het volgende:
Ziet er lekker uit @:noCigar alleen zie wel dat sinds zijn ster hij de prijzen ook even flink heeft verhoogd zeg, sindsdien ook stuk lastiger reserveren. Hoe vond je pikaar tegenover hofstede de blaak of alma? Prijs ook meegerekend.
Dat reserveren viel me ook al op, twee, drie maanden van te voren is wel aan te raden. Ze zijn ook maar drie dagen per week open dacht ik, dus dat scheelt.
Ik weet even niet precies hoe de rekening was samengesteld, even terzijde. Dit was overigens wel het duurste menu, inclusief 2x toeslag voor de
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
.
Het lukte me om me dit keer wat minder aan de prijzen en wat daarmee samenhangt te ergeren, dingen als: waarom moet je altijd nog een toeslag betalen als je een kaasdessert zou kiezen? Waarom staat de prijs van het wijnarrangement nergens op de kaart vermeld? Waarom noemt niemand van het personeel prijzen van wat dan ook? (Nu komt het toch een beetje merk ik).
Het was qua ingrediënten wel overduidelijke beter dan de Hofstede natuurlijk, met al die rijke gerechten. Qua prijs-kwaliteit zal de Hofstede vast wel beter zijn, maar het is toch een andere ervaring. Bij Alma kan het allemaal nog wat duurder geloof ik, maar zes gangen plus wijn is daar ¤ 170,-, dus dat is ongeveer hetzelfde. De kok daar heeft een wat duidelijker eigen signatuur en lijkt wat minder behoudend, zie b.v. zijn mabré. Hij draait ook al wat langer mee natuurlijk en heeft al een faillissement achter de rug :P .
Disclaimer, ik ben in beide zaken al zeker een jaar niet meer geweest.
anonieme razernist
pi_209655948
quote:
0s.gif Op maandag 26 juni 2023 16:33 schreef SV-tje het volgende:

[..]
Ooh daar ben ik ook benieuwd naar. Alma zijn we geweest (voordat ze een ster kregen) andere 2 staan op het verlanglijstje.
Het personeel is overal wel iets aardiger. Dat van de Hofstede wilde ik nog wel eens in de kroeg tegenkomen toen ik daar nog wel eens kwam, dat schept ook een band. Aangezien Alma in Oisterwijk is kan het zijn dat je daar beter in de menigte opgaat als je met je overgebruinde hoofd je zonnebril in je haar hebt steken en een trui over je schouders hebt hangen.
anonieme razernist
  maandag 26 juni 2023 @ 17:46:09 #271
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_209656317
quote:
3s.gif Op maandag 26 juni 2023 17:08 schreef NoCigar het volgende:
Aangezien Alma in Oisterwijk is kan het zijn dat je daar beter in de menigte opgaat als je met je overgebruinde hoofd je zonnebril in je haar hebt steken en een trui over je schouders hebt hangen.
_O-
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  maandag 26 juni 2023 @ 21:24:33 #272
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_209659344
quote:
3s.gif Op maandag 26 juni 2023 17:08 schreef NoCigar het volgende:

[..]
Het personeel is overal wel iets aardiger. Dat van de Hofstede wilde ik nog wel eens in de kroeg tegenkomen toen ik daar nog wel eens kwam, dat schept ook een band. Aangezien Alma in Oisterwijk is kan het zijn dat je daar beter in de menigte opgaat als je met je overgebruinde hoofd je zonnebril in je haar hebt steken en een trui over je schouders hebt hangen.
Dat hebben wij zeker niet, maar zaten dicht bij de keuken en hebben aan het einde van de avond nog even met Wouter gepraat over De Molen in Kaatsheuvel, daar hadden we willen trouwen en we waren bij Alma op onze 4e trouwdag.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
  maandag 26 juni 2023 @ 21:30:21 #273
279824 Mansjester
City>United
pi_209659427
quote:
1s.gif Op maandag 26 juni 2023 14:52 schreef Molo het volgende:
¤430,- jongens... Dat is toch eigenlijk om te huilen man
De wereld zit toch raar in elkaar he. Bijna de helft heeft op onze planeet niet genoeg te eten,maar tegelijkertijd zijn er mensen die hier in vergelijking op 1 avond 2 maandsalarissen besteden met een etentje.
  maandag 26 juni 2023 @ 21:40:21 #274
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_209659559
quote:
0s.gif Op maandag 26 juni 2023 21:30 schreef Mansjester het volgende:

De wereld zit toch raar in elkaar he. Bijna de helft heeft op onze planeet niet genoeg te eten,maar tegelijkertijd zijn er mensen die hier in vergelijking op 1 avond 2 maandsalarissen besteden met een etentje.
Appels en peren... :{w
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 26 juni 2023 @ 22:04:57 #275
131800 Tarado
capô de fusca
pi_209659940
quote:
0s.gif Op maandag 26 juni 2023 21:30 schreef Mansjester het volgende:

[..]
De wereld zit toch raar in elkaar he. Bijna de helft heeft op onze planeet niet genoeg te eten,maar tegelijkertijd zijn er mensen die hier in vergelijking op 1 avond 2 maandsalarissen besteden met een etentje.
Dit is een eetervaring, even los of dit etentje het wel of niet waard was, het netto voedsel wat gebruikt is daar maar een klein deel van, de rest is drank en andere toegevoegde waarde.
  dinsdag 27 juni 2023 @ 00:11:45 #276
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_209661141
quote:
0s.gif Op maandag 26 juni 2023 22:04 schreef Tarado het volgende:

[..]
Dit is een eetervaring, even los of dit etentje het wel of niet waard was, het netto voedsel wat gebruikt is daar maar een klein deel van, de rest is drank en andere toegevoegde waarde.
Klopt

Echter
quote:
De bediening was niet onvriendelijk maar totaal niet hartelijk. Op zich niet heel erg maar toch.
Ik vind dat echt godsgeklaagd als je een vermogen neerlegt daar voor een avondje hoor
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  dinsdag 27 juni 2023 @ 08:53:23 #277
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_209662909
quote:
2s.gif Op maandag 26 juni 2023 14:50 schreef NoCigar het volgende:
Waar?
Pikaar, restaurant in Hilvar en Beek van Cas Pikaar die op zijn vijfentwintigste zijn eerste ster ontving.
Wanneer? afgelopen zaterdag 24 juni
Wat at je?
Het zesgangen menu van ¤110,- p.p.

Dank voor je uitgebreide review. Twee dingen vielen me direct op: Je schrijfwijze van Hilvarenbeek :+ en de eenduidigheid of misschien wel saaiheid van de opmaak van de gerechten. Het zijn stuk voor stuk diepe-bord-gerechten, met een saus/dressing/vocht waarin ingrediënten liggen. Nu begrijp ik dat dat een deel van de smaak is, maar de chef had hier m.i. wel wat creatiever kunnen zijn.

Het niveau zal vast (redelijk) hoog gelegen hebben, maar dat mag ook voor die prijs. Ik vraag me alleen af of je echt 'blown away' bent door een/enkele gangen. Dat vind ik persoonlijk namelijk het criterium voor een goede sterrenzaak. Ik verwacht op dat niveau combinaties of bereidingen die me verrassen. Een bordje opmaken met wat (of teveel :X ) ingrediënten kan tegenwoordig iedere zichzelf respecterende zaak wel.
  dinsdag 27 juni 2023 @ 09:10:48 #278
131800 Tarado
capô de fusca
pi_209663104
quote:
1s.gif Op dinsdag 27 juni 2023 00:11 schreef Molo het volgende:

[..]
Klopt

Echter
[..]
Ik vind dat echt godsgeklaagd als je een vermogen neerlegt daar voor een avondje hoor
Dat zou voor geen enkel bedrag zo moeten zijn.
pi_209686086
Wereldkeuken in Genk :')

Wat een ellende, zelfs voor zo'n all you can eat vreetschuur.

Drie blokken met bakken, waarvan er eentje koude salades, sushi e.d. waren. Dat was nog wel redelijk. Een bak met wat Chinese gerechten, friet, frikandellen en dan de bak met dingen voor de wok/teppanyaki.

Meeste bakken waren leeg. Er werd amper bijgevuld. Personeel loerde wel als een havik of je niet stiekem iets niet opat. :')

Speelhoek voor de kinderen was klein, lag wat afgetrapt speelgoed wat ze bij de kringloop nog weg zouden mikken.

Wel 80 euro kwijt voor één volwassenen en twee kinderen.
pi_209730991
Waar?
Gegeten bij Indian Junction in Uithoorn.
-Disclaimer, we hebben alleen even wat snapshots gemaakt met een mobieltje dit keer-

Wanneer?
Gisteren, zaterdag 1 juli 2023

Wat?
Indian Junction is in 2022 opgericht door een groep van 3 vrienden uit Noord India.





Naar aanleiding van deze recensie hier gegeten.
Je verwacht het niet, maar.... met zicht op het busstation hier heerlijk gegeten!!
Lieve toegewijde mensen, het was heel druk waardoor we wat langer moesten wachten en daar meerdere keren excuses voor kregen.
We waren blij dat we gereserveerd hadden.

Van 16-18 uur serveren ze alleen maar streetfood/snacks.
Van 18-22 uur is het diner.

Alles wordt vers bereid met verse kruiden en dat proef je!

We begonnen met 2 rode wijn, fresh lime soda en een kingfisher bier (waren met 4 personen)

Starters:

Keema Naan
naanbrood gevuld met lamsgehakt en ghee



Howrah ki pani puri
knapperige tarwebol gevuld met aardappelen samen met zoet zuur pittig water in die glaasjes wat je vervolgens in die bol moet gieten en in 1 hap in je mond moet stoppen.
Smaakexplosie!



Chicken samosa
gebakken bladerdeeg gevuld met kipgehakt en doperwten met bijbehorende sausjes




Hoofdgerechten:

Afghaanse kip tikka
Kipfilet gemarineerd met kaas, indiase kruiden, cashewnotenpasta en yoghurt geroosterd in de Indiase kleioven.



Chicken besh kimti (butter chicken) (slechte foto van onszelf hier niet bijgezet, foto is van hun eigen site)
Kip tikka zonder botten gekookt in jus van tomaten en cashewnoten



Chicken Dhansak
kipfilet gekookt in pittige curry met linzen, tamarindechutney en citroensap



Lamb Raara
lamsvlees zonder been gekookt in een rijke uiensaus



Alles werd geserveerd met heerlijk geurende kruidige basmatirijst.

Omdat we niet alles op kregen kwamen ze al ongevraagd aan met bakjes en een doggiebag :D



In totaal waren we, inclusief elk 2 drankjes, voor 4 personen 115 euro kwijt.
Cijfer: 9/10 vanwege de omgeving trekken we er een puntje af ;)

Absolute aanrader, rij er gewoon voor om of pak de bus!!!! *O*

[ Bericht 1% gewijzigd door Blues op 02-07-2023 12:47:38 ]
pi_209736700
quote:
0s.gif Op zondag 2 juli 2023 12:31 schreef Blues het volgende:
Waar?
Gegeten bij Indian Junction in Uithoorn.
-Disclaimer, we hebben alleen even wat snapshots gemaakt met een mobieltje dit keer-

Wanneer?
Gisteren, zaterdag 1 juli 2023

Wat?
Indian Junction is in 2022 opgericht door een groep van 3 vrienden uit Noord India.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Naar aanleiding van deze recensie hier gegeten.
Je verwacht het niet, maar.... met zicht op het busstation hier heerlijk gegeten!!
Lieve toegewijde mensen, het was heel druk waardoor we wat langer moesten wachten en daar meerdere keren excuses voor kregen.
We waren blij dat we gereserveerd hadden.

Van 16-18 uur serveren ze alleen maar streetfood/snacks.
Van 18-22 uur is het diner.

Alles wordt vers bereid met verse kruiden en dat proef je!

We begonnen met 2 rode wijn, fresh lime soda en een kingfisher bier (waren met 4 personen)

Starters:

Keema Naan
naanbrood gevuld met lamsgehakt en ghee

[ link | afbeelding ]

Howrah ki pani puri
knapperige tarwebol gevuld met aardappelen samen met zoet zuur pittig water in die glaasjes wat je vervolgens in die bol moet gieten en in 1 hap in je mond moet stoppen.
Smaakexplosie!

[ link | afbeelding ]

Chicken samosa
gebakken bladerdeeg gevuld met kipgehakt en doperwten met bijbehorende sausjes

[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]

Hoofdgerechten:

Afghaanse kip tikka
Kipfilet gemarineerd met kaas, indiase kruiden, cashewnotenpasta en yoghurt geroosterd in de Indiase kleioven.

[ afbeelding ]

Chicken besh kimti (butter chicken) (slechte foto van onszelf hier niet bijgezet, foto is van hun eigen site)
Kip tikka zonder botten gekookt in jus van tomaten en cashewnoten

[ afbeelding ]

Chicken Dhansak
kipfilet gekookt in pittige curry met linzen, tamarindechutney en citroensap

[ afbeelding ]

Lamb Raara
lamsvlees zonder been gekookt in een rijke uiensaus

[ link | afbeelding ]

Alles werd geserveerd met heerlijk geurende kruidige basmatirijst.

Omdat we niet alles op kregen kwamen ze al ongevraagd aan met bakjes en een doggiebag :D

[ link | afbeelding ]

In totaal waren we, inclusief elk 2 drankjes, voor 4 personen 115 euro kwijt.
Cijfer: 9/10 vanwege de omgeving trekken we er een puntje af ;)

Absolute aanrader, rij er gewoon voor om of pak de bus!!!! *O*
Ziet er goed uit!
pi_209736753
Wat leuk en mooi geprijsd voor 4 man eten + drank!
Doggybag had ik niet verwacht, lijken best kleine schaaltjes. Maar jullie zijn geen grote eters ;)

Toevallig heb ik een keer bij dat busstation geluncht bij Raku (Japans restaurant met in de middag heerlijke ramen) :D
Ging ff checken of die nog bestaat of dat dit Indiase restaurant in de plaats is gekomen maar hij zit er gelukkig nog.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_209737980
Waar: Bochica te Reusel
Wanneer: vanavond
Wat:

Vanavond weer gegeten bij een van mijn favoriete restaurants hier in de buurt namelijk Bochica in Reusel. Prijs / kwaliteit is hier altijd geweldig en dat was het vanavond dan ook weer. Ze hebben (sinds dit jaar?) ook een vermelding Gault Millau met score 13,5/20, erg netjes voor deze menu prijzen.

Als eerste kregen we een amuse namelijk een krokantje van tramenzinno brood met gerookte burrata, ingelegde groene paprika en jalapeno, erg lekkere start.



Hierna een tweede amuse namelijk diverse structuren van pompoen met kafir limoen, erg erg lekker!



We kozen voor het 5 gangen menu a 60 euro per persoon. Als eerste gang volgde een tartaar van gegrilde watermeloen en tomaat met granita van geitenkaas. Erg lekker en fris zomers gerecht met toch voldoende hartige smaken ook:



Als tweede gang kregen we een klein hapje namelijk een meringue van komkommer met tartaar van zeebaars en een gepekelde zeebaars met basilicum olie en creme:




Het hoogtepunt van de avond was het volgende kleine maar erg machtig van smaak gerechtje namelijk gebakken scholfilet met diverse paddestoelen en sesam met tahini, echt heerlijk van smaak:



Als hoofdgerecht volgde lamsfilet met een jus van marjolijn, een bitterbal van tomaat en dragon en koolrabi.



Het pre dessert was een lolly van koffieijs met chocolade en citroen cakeje met witte chocolade:



Dessert mousse van bosvruchten met bacardi razz ijs en basilicum meringue:



Voor twee keer 5 gangen/tastes, 2 (of 3 als je die van het voorgerecht meerekent amuses + pre-dessert), twee fles sen bruiswater en 5 gin tonics waren we 162 euro kwijt excl. fooi. Prijs/kwaliteit weer super gegeten en kom zeker snel weer terug.

Cijfer: 8,5/10
  zondag 2 juli 2023 @ 21:13:28 #284
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_209738812
quote:
1s.gif Op zondag 2 juli 2023 20:22 schreef anndb het volgende:
Waar: Bochica te Reusel
Wanneer: vanavond
Wat:

Vanavond weer gegeten bij een van mijn favoriete restaurants hier in de buurt namelijk Bochica in Reusel. Prijs / kwaliteit is hier altijd geweldig en dat was het vanavond dan ook weer. Ze hebben (sinds dit jaar?) ook een vermelding Gault Millau met score 13,5/20, erg netjes voor deze menu prijzen.

Als eerste kregen we een amuse namelijk een krokantje van tramenzinno brood met gerookte burrata, ingelegde groene paprika en jalapeno, erg lekkere start.

[ afbeelding ]

Hierna een tweede amuse namelijk diverse structuren van pompoen met kafir limoen, erg erg lekker!

[ afbeelding ]

We kozen voor het 5 gangen menu a 60 euro per persoon. Als eerste gang volgde een tartaar van gegrilde watermeloen en tomaat met granita van geitenkaas. Erg lekker en fris zomers gerecht met toch voldoende hartige smaken ook:

[ afbeelding ]

Als tweede gang kregen we een klein hapje namelijk een meringue van komkommer met tartaar van zeebaars en een gepekelde zeebaars met basilicum olie en creme:

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Het hoogtepunt van de avond was het volgende kleine maar erg machtig van smaak gerechtje namelijk gebakken scholfilet met diverse paddestoelen en sesam met tahini, echt heerlijk van smaak:

[ afbeelding ]

Als hoofdgerecht volgde lamsfilet met een jus van marjolijn, een bitterbal van tomaat en dragon en koolrabi.

[ afbeelding ]

Het pre dessert was een lolly van koffieijs met chocolade en citroen cakeje met witte chocolade:

[ afbeelding ]

Dessert mousse van bosvruchten met bacardi razz ijs en basilicum meringue:

[ afbeelding ]

Voor twee keer 5 gangen/tastes, 2 (of 3 als je die van het voorgerecht meerekent amuses + pre-dessert), twee fles sen bruiswater en 5 gin tonics waren we 162 euro kwijt excl. fooi. Prijs/kwaliteit weer super gegeten en kom zeker snel weer terug.

Cijfer: 8,5/10
Eindelijk weer eens een restaurant "op niveau" (maar met mooie prijs!) waar je afgaand op de foto´s denkt: "Nou, na afloop mag je wel even uitbuiken" ^O^
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_209739428
Edit: foutje.
anonieme razernist
pi_209739583
quote:
1s.gif Op zondag 2 juli 2023 18:45 schreef FutureFairytale het volgende:
Wat leuk en mooi geprijsd voor 4 man eten + drank!
Doggybag had ik niet verwacht, lijken best kleine schaaltjes. Maar jullie zijn geen grote eters ;)

Toevallig heb ik een keer bij dat busstation geluncht bij Raku (Japans restaurant met in de middag heerlijke ramen) :D
Ging ff checken of die nog bestaat of dat dit Indiase restaurant in de plaats is gekomen maar hij zit er gelukkig nog.
Tevoren ook al geborreld met hapjes ;)
  maandag 3 juli 2023 @ 10:25:50 #287
475804 1inamelon
Je mag wel meloentje zeggen
pi_209743343
Waar: LIZZ* in Gouda
Wanneer: 9 juni
Wat:

Toen ik las dat in Gouda eindelijk een restaurant een Michelinster had gekregen, heb ik meteen gereserveerd. Ik ken het Weeshuis, het hotel waar LIZZ deel van uitmaakt, nog als de bibliotheek. Inmiddels is het van binnen en buiten helemaal gerenoveerd en heeft het een prachtige binnentuin.



We kiezen voor het 6-gangen Spring Romance menu en beginnen met een glaasje bubbels van J.J. Berizzi. We kiezen niet voor een wijnarrangement, maar bestellen een paar wijnen van de kaart.

Dan worden de amuses geserveerd: een salade van bleekselderij met piccalillysorbet en een beignet met een saus van oude Goudse kaas. Beide goed op smaak en vooral de bleekselderij met piccalilly was verrassend lekker en fris.



De eerste gang is een gerecht van asperges met zowel verse als gedroogde physalis, pittige mais en kaneel. Hier komen veel smaken en structuren samen, heerlijk. Het pittige van de mais past perfect bij de milde asperges.



Dan volgt de “signature dish” van chef Remco Kuijpers: paling met passievrucht. Voor ons een ongebruikelijke combinatie, die echter heel goed uitpakt. Het fris-zure van de passievrucht doet het geweldig bij het zoute van de paling. Het wordt geserveerd met een heerlijk broodje. Voor dit gerecht zou ik zeker terugkomen.



De derde gang is gegrilde tarbot met grapefruit en portobello. Ook hier kiest de chef weer voor zuur om alle smaken goed uit te laten komen. Bij deze gang wat mij betreft iets minder goed gelukt. Het is lekker, maar niet heel spectaculair.



Gang 4 is er één waar ik van te voren erg naar uitkeek: riso nero met okra en banaan. Ik had ooit een huisgenoot uit Turkije en hij maakte vaak okra klaar en dat was heerlijk. Deze avond blijkt het de minste gang van het menu te zijn. De riso nero komt in de vorm van zwarte risotto. De banaan proef je nauwelijks (behalve de bananenchips dan) en de okra eigenlijk ook niet. Het ziet er interessant uit, maar dat was het dan ook wel. Jammer.



Gelukkig maakt de vijfde gang een hoop goed: MRIJ rund met artisjok, kweepeer, beurre brune en sauce hollandaise. Het vlees is heerlijk mals, de artisjok, waar ik niet zo dol op ben, smaakte mij verrassend goed. Ook hiervoor zou ik nog eens terugkomen!



Dan het dessert. Ceviche van doperwten met aardbeien, basilicumijs en chiboust, een soort vanillecrème. De gasten aan de tafel naast ons vonden het niet lekker. Doperwten zijn ook niet per se wat je bij een dessert verwacht. Ik vind dat soort keuzes juist leuk en spannend, en het pakt ook goed uit. Zoet en zuur, verschillende structuren, dit dessert is zeer geslaagd.



We sluiten af met koffie/thee en friandises. Als verrassing van de chef komt er ook nog een vrij hysterisch uitziend taartje om te delen, omdat we onze trouwdag vieren. Heel attent, en lekker.



De presentatie van de gerechten is totaal niet pretentieus. Geen overbodige decoratie of andere schnickschnack. De bediening is jong, vriendelijk, professioneel en attent maar soms wel erg aanwezig. Bij elke gang komt er niet alleen uitleg maar ook nog small talk. Hoeft niet per se. Ik moest dan wel weer regelmatig vragen of ze ons water konden bijschenken. De sommelier komt uit Frankrijk, inclusief Frans krulsnorretje, en weet zeer bevlogen te vertellen over alle wijnen die we kiezen. Hij spreekt geen Nederlands, voor ons geen probleem maar sommige mensen vinden dat storend.

Tussen de vierde en de vijfde gang gaat er in de keuken kennelijk iets mis. We moeten erg lang wachten, krijgen daarvoor beide een glas wijn “van het huis” aangeboden. Een van de twee blijkt achteraf toch op de rekening te staan. Beetje slordig.

Al met al wel echt een heerlijke avond gehad. Veel verrassende smaken en gerechten. Dat er dan 2 gerechten iets minder spectaculair (mind you, nog steeds lekker!) waren, was voor ons okee. Ook het wachten tussen gang 4 en 5 stoorde ons niet heel erg. Eindelijk eens een avond zonder kinderen en tijd voor elkaar.

Prijs: ¤400 voor 2 personen
Cijfer: 8,5/10
  maandag 3 juli 2023 @ 11:07:34 #288
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_209743999
quote:
0s.gif Op maandag 3 juli 2023 10:25 schreef 1inamelon het volgende:
Waar: LIZZ* in Gouda
Mooie gerechten, goede recensie.
Deze gaat op de bucketlist…
  maandag 3 juli 2023 @ 11:43:34 #289
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_209744575
quote:
0s.gif Op maandag 3 juli 2023 10:25 schreef 1inamelon het volgende:
Waar: LIZZ* in Gouda

Cijfer: 8,5/10
Mooie gerechten en goed recensie. Jammer van het lange wachten tussen twee gerechten in en ook jammer dat ze die fout op de rekening maakten. Dat mag echt niet bij een Michelin sterrentent.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 3 juli 2023 @ 11:53:57 #290
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_209744785
quote:
0s.gif Op maandag 3 juli 2023 10:25 schreef 1inamelon het volgende:
Waar: LIZZ* in Gouda
Wanneer: 9 juni

De presentatie van de gerechten is totaal niet pretentieus. Geen overbodige decoratie of andere schnickschnack.
* flipsen kijkt nog eens naar de eerste foto van de amuse... :D
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  maandag 3 juli 2023 @ 12:02:53 #291
475804 1inamelon
Je mag wel meloentje zeggen
pi_209744991
quote:
0s.gif Op maandag 3 juli 2023 11:53 schreef flipsen het volgende:

[..]
* flipsen kijkt nog eens naar de eerste foto van de amuse... :D
Haha nouja ik heb ook wel eens iets geserveerd gekregen waarvan volstrekt onduidelijk was wat je nou wel en niet kon eten. Dan valt dit wel mee ;)
  maandag 3 juli 2023 @ 16:44:00 #292
410477 Fietsertje70
als vlinders wespen worden :-)
pi_209748445
die hollandaise saus in de beurre brune, was dat een goede combi?
  maandag 3 juli 2023 @ 17:28:12 #293
475804 1inamelon
Je mag wel meloentje zeggen
pi_209748956
quote:
0s.gif Op maandag 3 juli 2023 16:44 schreef Fietsertje70 het volgende:
die hollandaise saus in de beurre brune, was dat een goede combi?
Ja eigenlijk wel. Ik hoef nooit grote hoeveelheden saus en op de foto kun je ook zien dat er niet heel veel saus bij zit (ik woon in Duitsland, daar gooien ze overal altijd liters saus over ;( ). Het was mooi in evenwicht, de hollandaise maakte het geheel wat “romiger”.
pi_209831502
Waar: in Weidum, Friesland, vlakbij Leeuwarden. bij de Vijf Sinnen https://www.devijfsinnen.nl/
Wanneer: zaterdag 8 julij 2023

Bij toeval kwamen wij hier terecht tijdens een weekend weg.
Er zijn met regelmaat gast koks, die verschillend koken.
Dit weekend was Koreaans en bereid door Sanne de Jager http://www.kookservice-mamasan.nl/

Voor ons was het bijzonder. Het smaakte voortreffelijk.



Achter elkaar zien jullie de foto’s van de gerechtjes. Alles was even lekker.
Naar wens kon je het spicey maken met een soort sambal (?) of rode pepertjes.
De amuse werd op het tuinterras geserveerd. Er was geen sprake van Koreaanse wijn of bier. Een gemiste optie volgens mij.









Per persoon ¤ 57,50 ex drankjes.
Cijfer: 8/10

Mijn eerste en ws. laatste bijdrage 😎
pi_209833043
Ziet er goed uit, AnneX. Wat was het lekkerste gerechtje?
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zondag 9 juli 2023 @ 23:28:18 #296
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_209833171
Jammer dat er geen Koreaanse drank bij was.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_209833332
quote:
1s.gif Op zondag 9 juli 2023 21:02 schreef AnneX het volgende:
Waar: in Weidum, Friesland, vlakbij Leeuwarden. bij de Vijf Sinnen https://www.devijfsinnen.nl/
Wanneer: zaterdag 8 julij 2023

Bij toeval kwamen wij hier terecht tijdens een weekend weg.
Er zijn met regelmaat gast koks, die verschillend koken.
Dit weekend was Koreaans en bereid door Sanne de Jager http://www.kookservice-mamasan.nl/

Voor ons was het bijzonder. Het smaakte voortreffelijk.

[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Achter elkaar zien jullie de foto’s van de gerechtjes. Alles was even lekker.
Naar wens kon je het spicey maken met een soort sambal (?) of rode pepertjes.
De amuse werd op het tuinterras geserveerd. Er was geen sprake van Koreaanse wijn of bier. Een gemiste optie volgens mij.

[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]

Per persoon ¤ 57,50 ex drankjes.
Cijfer: 8/10

Mijn eerste en ws. laatste bijdrage 😎
Wat een zalig plekje en lekker gegeten ^O^
pi_209833968
quote:
0s.gif Op zondag 9 juli 2023 23:09 schreef Isabeau het volgende:
Ziet er goed uit, AnneX. Wat was het lekkerste gerechtje?
Het sausje bij de amuse, dumpling gevuld met kip, en eentje met groente.
En het sausje staat niet op de kaart.

Verder vooral het onverwachte op die plek: een menu van een slaatje bla en daarin wat lekkers rollen. Indien gewild waren er ook stokjes.
En degene, die de plaatsen in eerste instantie had gereserveerd, had ik altijd ingeschat op AVG.
Overigens waren alle tafels bezet plus het terras.
pi_209834395
quote:
1s.gif Op maandag 10 juli 2023 06:03 schreef AnneX het volgende:
Het sausje bij de amuse, dumpling gevuld met kip, en eentje met groente.
En het sausje staat niet op de kaart.

Verder vooral het onverwachte op die plek: een menu van een slaatje bla en daarin wat lekkers rollen. Indien gewild waren er ook stokjes.
En degene, die de plaatsen in eerste instantie had gereserveerd, had ik altijd ingeschat op AVG.
Overigens waren alle tafels bezet plus het terras.
Dan helemaal geweldig dat je zo onverwacht bij zo'n restaurant terecht komt en niet ergens waar ze alleen biefstuk, varkenshaas, kipsaté en spareribs hebben :7
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_209834757
quote:
1s.gif Op zondag 9 juli 2023 23:28 schreef golfer het volgende:
Jammer dat er geen Koreaanse drank bij was.
Moeilijk inkopen en blijf je misschien mee zitten met van die tijdelijke keukens.
pi_209834774
dicht
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')