Een weinig malse recensie vandaag van Hiske Versprille in de Volkskrant.quote:Op zaterdag 18 februari 2023 11:46 schreef lvw88 het volgende:
Dit restaurant stond al een tijdje op mijn lijst, wilde graag bezoeken maar nooit de timing of het moment voor gevonden. Een vrij verborgen parel in het nog operationele klooster van St Catherinadal.
Waar? Wijnhuis de Blauwe Camer, Oosterhout
Wanneer? Vrijdag 17 febr 2023
Wat at je?
Ja, die geeft niet meer dan een 6,5quote:Op zaterdag 6 mei 2023 12:41 schreef NoCigar het volgende:
[..]
Een weinig malse recensie vandaag van Hiske Versprille in de Volkskrant.
quote:Het is een prachtig restaurant, De Blauwe Camer, maar de gerechten doen geen recht aan de locatie.
Koopje voor een dergelijk menu.quote:Op zondag 7 mei 2023 21:49 schreef anndb het volgende:
Waar: Bochica te Reusel
…
Totaal 150 eur kwijt met 2
Cijfer: 8+
Zier er allemaal smakelijk uit.quote:Op zondag 7 mei 2023 21:49 schreef anndb het volgende:
Waar: Bochica te Reusel
Wa
-knip-
Hierna kwam al snel de tweede amuse in een kaviaarblikje, deze bestond uit fijne blokjes galia meloen met avocado creme en granita van geitenkaas.
Cijfer: 8+
Inclusief inderdaad, geen wijn maar mijn vrouw een cava en ik 3 mocktails en grote fles bruiswater (maar kosteloos tafelwater kon ook zag ik naast ons).quote:Op zondag 7 mei 2023 22:18 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Koopje voor een dergelijk menu.
Was de totaalprijs inclusief dranken?
Zo ja, was dat met of zonder wijn?
Sja, dat had van mij wel gemogen, ook tegen een meerprijsquote:Op zondag 7 mei 2023 22:25 schreef golfer het volgende:
[..]
Zier er allemaal smakelijk uit.
Maar waarom amuse nr.2 in een kaviaarblik, maar geen kaviaar erbij?
Ik zie dat tegenwoordig haast nergens meer?quote:Op maandag 15 mei 2023 15:59 schreef Bugno3 het volgende:
Enigszins off topic, maar waar komt die achterlijke schuim-fetish vandaan? Helemaal geen fijn mondgevoel in de meeste gevallen en niet meer dan een modegril.
Nou, als ik hier door de foto's scroll zie ik echt een hoop schuimige saus. Maar heb niet direct naar de data gekeken.quote:Op maandag 15 mei 2023 16:48 schreef golfer het volgende:
[..]
Ik zie dat tegenwoordig haast nergens meer?
Je loopt een paar jaar achter?
Eens,ik zie het ook veel voorbijkomen hier.quote:Op maandag 15 mei 2023 17:55 schreef Bugno3 het volgende:
[..]
Nou, als ik hier door de foto's scroll zie ik echt een hoop schuimige saus. Maar heb niet direct naar de data gekeken.
Dank, ie ga ik zeker eens proberen, ziet er lekker uit op de kaartquote:Op zondag 21 mei 2023 21:21 schreef golfer het volgende:
Wanneer: 21-5-2023
Waar: Restaurant Kus van de cactus in Haarlem
Wat:
quote:Op zondag 21 mei 2023 22:10 schreef tjoptjop het volgende:
Dank, ie ga ik zeker eens proberen, ziet er lekker uit op de kaart
Maarre....
[ afbeelding ]
Heb je nou gewoon 2 tortillas van @:Blues gepikt?
quote:Op zondag 21 mei 2023 22:10 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
Dank, ie ga ik zeker eens proberen, ziet er lekker uit op de kaart
Maarre....
[ afbeelding ]
Heb je nou gewoon 2 tortillas van @:Blues gepikt?
Ik wist niet dat Van der Valk nu ook in de sushi zat, maar las er dit weekend toevallig een artikel over inderdaad op HLN waarin ze ook flink trots waren op hun sushi concept. Uit het artikel: We hebben dit concept bij een ander hotel gezien, maar wel naar een heel ander niveau gebracht. 3x niks dus.quote:Op zondag 21 mei 2023 21:25 schreef Halcon het volgende:
v/d Valk Nuland. Daar blazen ze na de heropening nog al hoog van de toren over de sushi-gerechten. Maar eens gaan kijken.
Het enige wat van niveau is, zijn de prijzen. De sushi is niet goedkoop. Kwalitatief is het van het niveau van een matige all-you-can-eat. Een beetje all-you-can-eat zet niet mindere sushi op tafel.
Bediening ruk. Tafeltjes ruk, behalve in het deel wat blijkbaar alleen voor de lunch is bestemd.
Vond het voorheen altijd leuk eten bij v/d Valk in Nuland, maar dat is nu wel een stuk minder geworden. Zag aan andere tafels dat ze ook erg kleine porties aanrukten. De soep had meer weg van een kop koffie dan van een soepje.
Eindhoven hadden ze al een tijdje Sushi. Niet in het restaurant, maar in de bar (Oozo). Die is iets goedkoper dan in Nuland, maar ook weinig keuze en niet heel speciaal.quote:Op maandag 22 mei 2023 10:49 schreef anndb het volgende:
[..]
Ik wist niet dat Van der Valk nu ook in de sushi zat, maar las er dit weekend toevallig een artikel over inderdaad op HLN waarin ze ook flink trots waren op hun sushi concept. Uit het artikel: We hebben dit concept bij een ander hotel gezien, maar wel naar een heel ander niveau gebracht. 3x niks dus.
Jammer.quote:Op zondag 28 mei 2023 19:38 schreef anndb het volgende:
Waar: L’Orangerie, Tilburg
…
Prijs/kwaliteit kan je elders beter eten
Kijk anders even rond op onze eigen site voor meer tips?quote:Op maandag 29 mei 2023 22:09 schreef flipsen het volgende:
Ik heb geen zin tijd om alle reviews hier weer na te gaan lezen, maar wellicht kan iemand (@:golfer en @:Blues wonen in ieder geval in de regio) me iets aanbevelen voor een avondje in Amsterdam of Haarlem of daar in de buurt, 2 personen, niet super romantisch maar wel leuke ambiance (het is met mijn ex hehe), vegetarisch,
Al gedaan uiteraard en veel recensies doorgelezen, enkele goeie opties genoteerd. Maar als er nog meer tips zijn, en dan liefst meer gericht op vegetarisch en alcoholvrij, houd ik me van harte aanbevolenquote:Op maandag 29 mei 2023 22:32 schreef golfer het volgende:
[..]
Kijk anders even rond op onze eigen site voor meer tips?
In dat geval Betty's in de Rijnstraat. Een van de oudere vegetarische restaurants uit de tijd dat dit nog niet mainstream was. Qua eten moet je geen culinaire hoogstandjes verwachten maar wel lekker en een leuke huiselijke sfeer.quote:Op dinsdag 30 mei 2023 09:55 schreef flipsen het volgende:
[..]
Al gedaan uiteraard en veel recensies doorgelezen, enkele goeie opties genoteerd. Maar als er nog meer tips zijn, en dan liefst meer gericht op vegetarisch en alcoholvrij, houd ik me van harte aanbevolenVast wel iemand hier die zegt: "Oh, dan móet je echt dáár gaan eten"?
In Amsterdam is Bambino best wel leuk, hebben alleen natuurwijnen en daar ik ben niet zo'n liefhebber van maar als je het toch alcoholvrij houdt is dat geen probleem.quote:Op dinsdag 30 mei 2023 09:55 schreef flipsen het volgende:
[..]
Al gedaan uiteraard en veel recensies doorgelezen, enkele goeie opties genoteerd. Maar als er nog meer tips zijn, en dan liefst meer gericht op vegetarisch en alcoholvrij, houd ik me van harte aanbevolenVast wel iemand hier die zegt: "Oh, dan móet je echt dáár gaan eten"?
Natuurwijn, dan moet ik aan https://www.npostart.nl/k(...)4-11-2022/KN_1729791 denkenquote:Op dinsdag 30 mei 2023 13:03 schreef Tarado het volgende:
[..]
In Amsterdam is Bambino best wel leuk, hebben alleen natuurwijnen en daar ik ben niet zo'n liefhebber van maar als je het toch alcoholvrij houdt is dat geen probleem.
https://bambinobar.nl/
Restaurants met een groot en goed vegetarisch aanbod zijn Choux en Foer maar die zijn wel duurder.
https://choux.nl/
https://foeramsterdam.nl/
Deze moet ik onthouden voor een dagje Amsterdamquote:Op donderdag 1 juni 2023 23:01 schreef golfer het volgende:
Wanneer: 1-6-2023
Waar: Indonesisch restaurant Jun in Amsterdam.
Wat:
Ter gelegenheid van de verjaardag van Blues, na een bezoek aan Farbrique de Lumiere, gegeten bij Indonesisch Restaurant Jun. Dit restaurant uitgezocht naar aanleiding van de geweldige recensies op Internet. Gevestigd in een gewone doorgaande straat in Amsterdam (Frederik Hendrikstraat). Gelukkig hadden we gereserveerd, want het bleek volledig vol te zitten en er waren nog mensen die teleurgesteld geen plek meer kregen. Een goed teken!
Begonnen met een glaasje bier voor mij een een glas rode wijn (Brigan Tello) voor Blues. Er kwam wat kroepoek met sambal op tafel om alvast wat te snoepen te hebben.
Hoewel je ook voor rijsttafels kunt kiezen, besloten wij te gaan voor een keuze menu. Het menu Nasi Campur1, dat bestaat uit een voorgerecht, 2 kleine hoofdgerechten met witte of gele rijst, een groentegerecht en een dessert. Voor ons, als kleine eters meer dan voldoende.
Ik maakte een praatje met de chefkok, die hem zijn keuken liet zien (vooral op zijn 8-pits fornuis was hij trots):
[ afbeelding ]
Alle gerechten worden ter plekke door 4 koks vers klaargemaakt. De kok kwam nog een paar keer een praatje aan onze tafel maken en vroeg ons of we wel van een beetje pittig eten hielden. Dat is het geval, dus daar liet hij in de keuken rekening mee houden door bij ons wat extra pittigheid toe te voegen.
Voorgerechten.
Blues had gekozen voor Soto tahu Lamongan ( Oost-Javaanse soep met taugé, tofu, salamblad, gember en groene peper):
[ afbeelding ]
Voor mij de Soto ayam (aromatische kippensoep met limoenblaadjes, sereh en gember):
[ afbeelding ]
Allebei erg lekker en prima van smaak.
Hoofdgerechten.
Voor Blues Ayam pelalah Lombok (kip in een rode curry uit Lombok met steranijs, venkelzaad en pandanblad), Rendang (ossenhaas in een boemboe uit de Minangkabau met o.a. ketoembar, koenjitblad en sereh) en daarbij witte rijst en Buncis sambal goreng (boontjes in een sambal goreng met laos en salamblaadjes):
[ afbeelding ]
Ze vond vooral de rendang bijzonder lekker.
Ik had gekozen voor Smoor daging (ossenhaas in een saus uit Oost-Java met ketjap, kaneel, steranijs en kardemom), Kare udang Bali (gamba’s in een curry uit Bali met tomaat, laos, kentjoer en basilicum), gele rijst en Cap cai (roergebakken groenten met oestersaus):
[ afbeelding ]
Heerlijk allemaal en precies net pittig genoeg van smaak.
Nagerechten
Voor mij Panna cotta à la Jun (panna cotta met kokoscrème, en een rodevruchtencoulis met Grand Marnier):
[ afbeelding ]
En voor Blues 3 bollen met mango-, aardbei-, watermeloensorbet:
[ afbeelding ]
Kosten, inclusief drank, 84,90.
9/10
Conclusie: als je eens een keer authentiek en betaalbaar Indonesisch wilt eten is dat een goed adres in Amsterdam. Wel van te voren reserveren, want het restaurant is erg populair.
Mooie gerechten. Is dat nou de bestekhouder waar die amuse op de derde foto in ligt?quote:Op zondag 4 juni 2023 21:08 schreef Cat-astrophe het volgende:
Ik ging vorige week (weer eens) naar Marrees*
Twee maal per week serveren ze een verrassingsmenu voor 65 euro.
Paar kleine schoonheidsfoutjes (geen mes bij de asperge, friandise ijsje was gesmolten) maar overall weer heerlijk gegeten, gastvrij ontvangen zonder opgeprikt gedoe.
Prijs (incl fooi): 200 euro voor 2 personen
Cijfer: 9/10
Lol, die blokken worden niet als bestekhouder gebruikt in dat restaurant.quote:Op zondag 4 juni 2023 21:15 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Mooie gerechten. Is dat nou de bestekhouder waar die amuse op de derde foto in ligt?
En die foutjes: Bij een gezellige bistro zou het me geen reet kunnen schelen maar op dit niveau vind ik het eigenlijk niet kunnen, ook al is de prijs heel schappelijk.
quote:Op dinsdag 13 juni 2023 22:33 schreef stavromulabeta het volgende:
Wel is jammer dat de architect kennelijk pas op het laatste moment bedacht dat een toilet ook wel handig is. Het resultaat is een kruip-door-sluip-door route langs de keuken en wat voorraden, langs nu al door rolcontainers beschadigde wanden. Niet echt passend bij de gelikte uitstraling van de rest van het gebouw.
En om dan nog even hierop terug te komen... Uiteindelijk zijn we, heel alternatief (ahum) iets wezen eten bij https://deceuvel.nl/. Niet omdat we nou zo graag alternatief/hip/trendy willen doen, maar omdat we dat gewoon zíjnquote:Op dinsdag 30 mei 2023 09:55 schreef flipsen het volgende:
[..]
Al gedaan uiteraard en veel recensies doorgelezen, enkele goeie opties genoteerd. Maar als er nog meer tips zijn, en dan liefst meer gericht op vegetarisch en alcoholvrij, houd ik me van harte aanbevolenVast wel iemand hier die zegt: "Oh, dan móet je echt dáár gaan eten"?
Na het googelen is dat het koekje tussen Spekkoek en de meloen op rechtsquote:Op zaterdag 24 juni 2023 18:30 schreef FutureFairytale het volgende:
Jammer Borisz. Prima dat het werd betaald. Wat is So-Han?
Maar als je niet gek bent op pompoensoep he... Waarom bestel je het dan??quote:Op zaterdag 24 juni 2023 18:36 schreef FutureFairytale het volgende:
Voor mij; Thaise kokos-pompoensoep met korianderolie. Was lekker. Ben niet gek op pompoensoep maar dit was gelukkig niet dik en met ook een kerriesmaak.
Was 2-gangen menu en kon alleen kiezen tussen die 2 soepen. Beide geen favoriet van mijquote:Op zaterdag 24 juni 2023 21:33 schreef flipsen het volgende:
[..]
Maar als je niet gek bent op pompoensoep he... Waarom bestel je het dan??
SPOILER: Alle gerechten van de rijsttafelOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Ik heb maar één foto die fatsoenlijk is. Niet alles staat erop. Maar geeft een goed idee.
Het eten was.
Ik had toe cendol. Ma spekkoek. Broertje IJs.
Een dikke 8.winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
quote:Op zondag 25 juni 2023 21:29 schreef borisz het volgende:
Waar? De Lachende Javaan te Haarlem https://delachendejavaan.com/
Wanneer? 25 juni
Wat at je? Rijsttafel.
Impressie?
[ afbeelding ]
Moeders is jarig en ik en mijn broertje namen na een leuke dag haar mee naar De Lachende Javaan.
We gingen voor de Rijsttafel KuningLekker, borisz.SPOILER: Alle gerechten van de rijsttafelOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Ik heb maar één foto die fatsoenlijk is. Niet alles staat erop. Maar geeft een goed idee.
Het eten was.
Ik had toe cendol. Ma spekkoek. Broertje IJs.
Een dikke 8.
Wij moeten er nog steeds een keer naartoe. Hebben in de Coronatijd wel een paar keer eten van hen laten bezorgen.There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
Onlangs ook daar gegeten, eens met de recensie.quote:Op zondag 25 juni 2023 21:29 schreef borisz het volgende:
Waar? De Lachende Javaan te Haarlem https://delachendejavaan.com/
...
Een dikke 8.
Dat heb ik ook anderen ook wel zien doen in een ander Indonesisch restaurant idd. Snap het wel. Voor nu vond ik het een heerlijk toetjequote:Op maandag 26 juni 2023 12:37 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Onlangs ook daar gegeten, eens met de recensie.
Ik bestel de tjendol/cendol altijd meervoudig als drankje bij het eten.
Als dessert vind ik het te simpel...
Qua ingrediënten en smaken klinkt het prima.quote:Op maandag 26 juni 2023 14:52 schreef Molo het volgende:
¤430,- jongens... Dat is toch eigenlijk om te huilen man
Ooh daar ben ik ook benieuwd naar. Alma zijn we geweest (voordat ze een ster kregen) andere 2 staan op het verlanglijstje.quote:Op maandag 26 juni 2023 16:01 schreef anndb het volgende:
Ziet er lekker uit @:noCigar alleen zie wel dat sinds zijn ster hij de prijzen ook even flink heeft verhoogd zeg, sindsdien ook stuk lastiger reserveren. Hoe vond je pikaar tegenover hofstede de blaak of alma? Prijs ook meegerekend.
Dat reserveren viel me ook al op, twee, drie maanden van te voren is wel aan te raden. Ze zijn ook maar drie dagen per week open dacht ik, dus dat scheelt.quote:Op maandag 26 juni 2023 16:01 schreef anndb het volgende:
Ziet er lekker uit @:noCigar alleen zie wel dat sinds zijn ster hij de prijzen ook even flink heeft verhoogd zeg, sindsdien ook stuk lastiger reserveren. Hoe vond je pikaar tegenover hofstede de blaak of alma? Prijs ook meegerekend.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt..
Het lukte me om me dit keer wat minder aan de prijzen en wat daarmee samenhangt te ergeren, dingen als: waarom moet je altijd nog een toeslag betalen als je een kaasdessert zou kiezen? Waarom staat de prijs van het wijnarrangement nergens op de kaart vermeld? Waarom noemt niemand van het personeel prijzen van wat dan ook? (Nu komt het toch een beetje merk ik).
Het was qua ingrediënten wel overduidelijke beter dan de Hofstede natuurlijk, met al die rijke gerechten. Qua prijs-kwaliteit zal de Hofstede vast wel beter zijn, maar het is toch een andere ervaring. Bij Alma kan het allemaal nog wat duurder geloof ik, maar zes gangen plus wijn is daar ¤ 170,-, dus dat is ongeveer hetzelfde. De kok daar heeft een wat duidelijker eigen signatuur en lijkt wat minder behoudend, zie b.v. zijn mabré. Hij draait ook al wat langer mee natuurlijk en heeft al een faillissement achter de rug.
Disclaimer, ik ben in beide zaken al zeker een jaar niet meer geweest.anonieme razernist
Het personeel is overal wel iets aardiger. Dat van de Hofstede wilde ik nog wel eens in de kroeg tegenkomen toen ik daar nog wel eens kwam, dat schept ook een band. Aangezien Alma in Oisterwijk is kan het zijn dat je daar beter in de menigte opgaat als je met je overgebruinde hoofd je zonnebril in je haar hebt steken en een trui over je schouders hebt hangen.quote:Op maandag 26 juni 2023 16:33 schreef SV-tje het volgende:
[..]
Ooh daar ben ik ook benieuwd naar. Alma zijn we geweest (voordat ze een ster kregen) andere 2 staan op het verlanglijstje.
quote:Op maandag 26 juni 2023 17:08 schreef NoCigar het volgende:
Aangezien Alma in Oisterwijk is kan het zijn dat je daar beter in de menigte opgaat als je met je overgebruinde hoofd je zonnebril in je haar hebt steken en een trui over je schouders hebt hangen.
Dat hebben wij zeker niet, maar zaten dicht bij de keuken en hebben aan het einde van de avond nog even met Wouter gepraat over De Molen in Kaatsheuvel, daar hadden we willen trouwen en we waren bij Alma op onze 4e trouwdag.quote:Op maandag 26 juni 2023 17:08 schreef NoCigar het volgende:
[..]
Het personeel is overal wel iets aardiger. Dat van de Hofstede wilde ik nog wel eens in de kroeg tegenkomen toen ik daar nog wel eens kwam, dat schept ook een band. Aangezien Alma in Oisterwijk is kan het zijn dat je daar beter in de menigte opgaat als je met je overgebruinde hoofd je zonnebril in je haar hebt steken en een trui over je schouders hebt hangen.
De wereld zit toch raar in elkaar he. Bijna de helft heeft op onze planeet niet genoeg te eten,maar tegelijkertijd zijn er mensen die hier in vergelijking op 1 avond 2 maandsalarissen besteden met een etentje.quote:Op maandag 26 juni 2023 14:52 schreef Molo het volgende:
¤430,- jongens... Dat is toch eigenlijk om te huilen man
Appels en peren...quote:Op maandag 26 juni 2023 21:30 schreef Mansjester het volgende:
De wereld zit toch raar in elkaar he. Bijna de helft heeft op onze planeet niet genoeg te eten,maar tegelijkertijd zijn er mensen die hier in vergelijking op 1 avond 2 maandsalarissen besteden met een etentje.
Dit is een eetervaring, even los of dit etentje het wel of niet waard was, het netto voedsel wat gebruikt is daar maar een klein deel van, de rest is drank en andere toegevoegde waarde.quote:Op maandag 26 juni 2023 21:30 schreef Mansjester het volgende:
[..]
De wereld zit toch raar in elkaar he. Bijna de helft heeft op onze planeet niet genoeg te eten,maar tegelijkertijd zijn er mensen die hier in vergelijking op 1 avond 2 maandsalarissen besteden met een etentje.
Kloptquote:Op maandag 26 juni 2023 22:04 schreef Tarado het volgende:
[..]
Dit is een eetervaring, even los of dit etentje het wel of niet waard was, het netto voedsel wat gebruikt is daar maar een klein deel van, de rest is drank en andere toegevoegde waarde.
Ik vind dat echt godsgeklaagd als je een vermogen neerlegt daar voor een avondje hoorquote:De bediening was niet onvriendelijk maar totaal niet hartelijk. Op zich niet heel erg maar toch.
Dank voor je uitgebreide review. Twee dingen vielen me direct op: Je schrijfwijze van Hilvarenbeekquote:Op maandag 26 juni 2023 14:50 schreef NoCigar het volgende:
Waar?
Pikaar, restaurant in Hilvar en Beek van Cas Pikaar die op zijn vijfentwintigste zijn eerste ster ontving.
Wanneer? afgelopen zaterdag 24 juni
Wat at je?
Het zesgangen menu van ¤110,- p.p.
Dat zou voor geen enkel bedrag zo moeten zijn.quote:Op dinsdag 27 juni 2023 00:11 schreef Molo het volgende:
[..]
Klopt
Echter
[..]
Ik vind dat echt godsgeklaagd als je een vermogen neerlegt daar voor een avondje hoor
Ziet er goed uit!quote:Op zondag 2 juli 2023 12:31 schreef Blues het volgende:
Waar?
Gegeten bij Indian Junction in Uithoorn.
-Disclaimer, we hebben alleen even wat snapshots gemaakt met een mobieltje dit keer-
Wanneer?
Gisteren, zaterdag 1 juli 2023
Wat?
Indian Junction is in 2022 opgericht door een groep van 3 vrienden uit Noord India.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Naar aanleiding van deze recensie hier gegeten.
Je verwacht het niet, maar.... met zicht op het busstation hier heerlijk gegeten!!
Lieve toegewijde mensen, het was heel druk waardoor we wat langer moesten wachten en daar meerdere keren excuses voor kregen.
We waren blij dat we gereserveerd hadden.
Van 16-18 uur serveren ze alleen maar streetfood/snacks.
Van 18-22 uur is het diner.
Alles wordt vers bereid met verse kruiden en dat proef je!
We begonnen met 2 rode wijn, fresh lime soda en een kingfisher bier (waren met 4 personen)
Starters:
Keema Naan
naanbrood gevuld met lamsgehakt en ghee
[ link | afbeelding ]
Howrah ki pani puri
knapperige tarwebol gevuld met aardappelen samen met zoet zuur pittig water in die glaasjes wat je vervolgens in die bol moet gieten en in 1 hap in je mond moet stoppen.
Smaakexplosie!
[ link | afbeelding ]
Chicken samosa
gebakken bladerdeeg gevuld met kipgehakt en doperwten met bijbehorende sausjes
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Hoofdgerechten:
Afghaanse kip tikka
Kipfilet gemarineerd met kaas, indiase kruiden, cashewnotenpasta en yoghurt geroosterd in de Indiase kleioven.
[ afbeelding ]
Chicken besh kimti (butter chicken) (slechte foto van onszelf hier niet bijgezet, foto is van hun eigen site)
Kip tikka zonder botten gekookt in jus van tomaten en cashewnoten
[ afbeelding ]
Chicken Dhansak
kipfilet gekookt in pittige curry met linzen, tamarindechutney en citroensap
[ afbeelding ]
Lamb Raara
lamsvlees zonder been gekookt in een rijke uiensaus
[ link | afbeelding ]
Alles werd geserveerd met heerlijk geurende kruidige basmatirijst.
Omdat we niet alles op kregen kwamen ze al ongevraagd aan met bakjes en een doggiebag
[ link | afbeelding ]
In totaal waren we, inclusief elk 2 drankjes, voor 4 personen 115 euro kwijt.
Cijfer: 9/10 vanwege de omgeving trekken we er een puntje af
Absolute aanrader, rij er gewoon voor om of pak de bus!!!!
Eindelijk weer eens een restaurant "op niveau" (maar met mooie prijs!) waar je afgaand op de foto´s denkt: "Nou, na afloop mag je wel even uitbuiken"quote:Op zondag 2 juli 2023 20:22 schreef anndb het volgende:
Waar: Bochica te Reusel
Wanneer: vanavond
Wat:
Vanavond weer gegeten bij een van mijn favoriete restaurants hier in de buurt namelijk Bochica in Reusel. Prijs / kwaliteit is hier altijd geweldig en dat was het vanavond dan ook weer. Ze hebben (sinds dit jaar?) ook een vermelding Gault Millau met score 13,5/20, erg netjes voor deze menu prijzen.
Als eerste kregen we een amuse namelijk een krokantje van tramenzinno brood met gerookte burrata, ingelegde groene paprika en jalapeno, erg lekkere start.
[ afbeelding ]
Hierna een tweede amuse namelijk diverse structuren van pompoen met kafir limoen, erg erg lekker!
[ afbeelding ]
We kozen voor het 5 gangen menu a 60 euro per persoon. Als eerste gang volgde een tartaar van gegrilde watermeloen en tomaat met granita van geitenkaas. Erg lekker en fris zomers gerecht met toch voldoende hartige smaken ook:
[ afbeelding ]
Als tweede gang kregen we een klein hapje namelijk een meringue van komkommer met tartaar van zeebaars en een gepekelde zeebaars met basilicum olie en creme:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Het hoogtepunt van de avond was het volgende kleine maar erg machtig van smaak gerechtje namelijk gebakken scholfilet met diverse paddestoelen en sesam met tahini, echt heerlijk van smaak:
[ afbeelding ]
Als hoofdgerecht volgde lamsfilet met een jus van marjolijn, een bitterbal van tomaat en dragon en koolrabi.
[ afbeelding ]
Het pre dessert was een lolly van koffieijs met chocolade en citroen cakeje met witte chocolade:
[ afbeelding ]
Dessert mousse van bosvruchten met bacardi razz ijs en basilicum meringue:
[ afbeelding ]
Voor twee keer 5 gangen/tastes, 2 (of 3 als je die van het voorgerecht meerekent amuses + pre-dessert), twee fles sen bruiswater en 5 gin tonics waren we 162 euro kwijt excl. fooi. Prijs/kwaliteit weer super gegeten en kom zeker snel weer terug.
Cijfer: 8,5/10
Tevoren ook al geborreld met hapjesquote:Op zondag 2 juli 2023 18:45 schreef FutureFairytale het volgende:
Wat leuk en mooi geprijsd voor 4 man eten + drank!
Doggybag had ik niet verwacht, lijken best kleine schaaltjes. Maar jullie zijn geen grote eters![]()
Toevallig heb ik een keer bij dat busstation geluncht bij Raku (Japans restaurant met in de middag heerlijke ramen)
Ging ff checken of die nog bestaat of dat dit Indiase restaurant in de plaats is gekomen maar hij zit er gelukkig nog.
Mooie gerechten en goed recensie. Jammer van het lange wachten tussen twee gerechten in en ook jammer dat ze die fout op de rekening maakten. Dat mag echt niet bij een Michelin sterrentent.quote:
* flipsen kijkt nog eens naar de eerste foto van de amuse...quote:Op maandag 3 juli 2023 10:25 schreef 1inamelon het volgende:
Waar: LIZZ* in Gouda
Wanneer: 9 juni
De presentatie van de gerechten is totaal niet pretentieus. Geen overbodige decoratie of andere schnickschnack.
Haha nouja ik heb ook wel eens iets geserveerd gekregen waarvan volstrekt onduidelijk was wat je nou wel en niet kon eten. Dan valt dit wel meequote:Op maandag 3 juli 2023 11:53 schreef flipsen het volgende:
[..]
* flipsen kijkt nog eens naar de eerste foto van de amuse...
Ja eigenlijk wel. Ik hoef nooit grote hoeveelheden saus en op de foto kun je ook zien dat er niet heel veel saus bij zit (ik woon in Duitsland, daar gooien ze overal altijd liters saus overquote:Op maandag 3 juli 2023 16:44 schreef Fietsertje70 het volgende:
die hollandaise saus in de beurre brune, was dat een goede combi?
Wat een zalig plekje en lekker gegetenquote:Op zondag 9 juli 2023 21:02 schreef AnneX het volgende:
Waar: in Weidum, Friesland, vlakbij Leeuwarden. bij de Vijf Sinnen https://www.devijfsinnen.nl/
Wanneer: zaterdag 8 julij 2023
Bij toeval kwamen wij hier terecht tijdens een weekend weg.
Er zijn met regelmaat gast koks, die verschillend koken.
Dit weekend was Koreaans en bereid door Sanne de Jager http://www.kookservice-mamasan.nl/
Voor ons was het bijzonder. Het smaakte voortreffelijk.
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Achter elkaar zien jullie de foto’s van de gerechtjes. Alles was even lekker.
Naar wens kon je het spicey maken met een soort sambal (?) of rode pepertjes.
De amuse werd op het tuinterras geserveerd. Er was geen sprake van Koreaanse wijn of bier. Een gemiste optie volgens mij.
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Per persoon ¤ 57,50 ex drankjes.
Cijfer: 8/10
Mijn eerste en ws. laatste bijdrage 😎
Het sausje bij de amuse, dumpling gevuld met kip, en eentje met groente.quote:Op zondag 9 juli 2023 23:09 schreef Isabeau het volgende:
Ziet er goed uit, AnneX. Wat was het lekkerste gerechtje?
Dan helemaal geweldig dat je zo onverwacht bij zo'n restaurant terecht komt en niet ergens waar ze alleen biefstuk, varkenshaas, kipsaté en spareribs hebbenquote:Op maandag 10 juli 2023 06:03 schreef AnneX het volgende:
Het sausje bij de amuse, dumpling gevuld met kip, en eentje met groente.
En het sausje staat niet op de kaart.
Verder vooral het onverwachte op die plek: een menu van een slaatje bla en daarin wat lekkers rollen. Indien gewild waren er ook stokjes.
En degene, die de plaatsen in eerste instantie had gereserveerd, had ik altijd ingeschat op AVG.
Overigens waren alle tafels bezet plus het terras.
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |