abonnement Unibet Coolblue
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 24 juni 2023 @ 11:44:16 #251
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_209628144
Waar? Bazar, Rotterdam https://www.hotelbazar.nl/nl/restaurant/
Wanneer? Gisteren.

De fractie heeft altijd eens per jaar een heiweekend. Wij als bestuur mogen altijd bij het diner aansluiten. De fractie ging naar Rotterdam. Het eten was bij Hotel Bazar. Hotel is een jaar dicht. Maar het restaurant is drie etages + terras vol bezet. We zaten bovenin en de zaak zat zo goed als vol en als er een tafel leeg was konden er weer mensen naar binnen. Was een wachtrij buiten.

En dan nu het menu:
Drie gangen 1. Bittergarnituur: sigara böregi, sigara sucuk, gerookte amandelen, olijven,
falafel en gefrituurde kippenvleugels met knoflook- en harissasaus
2. Bizar Bizar. Zowel vlees als vega.
- gegrilde kebab van kalfsvlees, kip en groenten met een stoofpotje van champignons, amandelen en kikkererwten en köfte van runder- en lamsgehakt
- gegrilde paddenstoelenkebab met een stoofpotje van champignons, amandelen en kikkererwten, falafel, gegrilde artisjok en zaalouk
3. Oase met Ben & Jerry‘s ijs, grand dessert met spekkoek,
Turks fruit, so-han, chocolademousse en vers fruit

Foto's!

1 vd schalen voorgerecht. De 'loempia's' vond ik het lekkerst.

Hoofd



Een schaal met de vlees, vega en tabouleh/stoofpotje.

De spiezen waren allemaal wel prima. Was lekker, maar het miste de wow-factor.

Toetje

Tja. Prima hoor. Gewoon een zeventje.

De avond ging nog even verder bij De Witte Aap. Waarna in met de bijna laatste trein weer terug ging. De fractie had nog een lange nacht en middag te gaan. Gezellige avond, maar ik zal hier niet zo snel zelf naar toe gaan om te eten.
Bediening was wel prima en op het eten hoefden we niet zo heel lang te wachten. Ze zijn duidelijk gewend aan grote groepen. Wat ook wel grappig is als ze met vier man het eten komen brengen. Het miste alleen net dat tikje speciale wat ik wil als ik uit eten ga.

[ Bericht 0% gewijzigd door borisz op 24-06-2023 11:51:02 ]
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  zaterdag 24 juni 2023 @ 12:14:35 #252
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_209628600
Ben en Jerry's gewoon in de verpakking, met de deksel er nog op, op tafel zetten is wel weer 'speciaal'. :')
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_209633493
Jammer Borisz. Prima dat het werd betaald. Wat is So-Han?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 24 juni 2023 @ 18:35:47 #254
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_209633566
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 juni 2023 18:30 schreef FutureFairytale het volgende:
Jammer Borisz. Prima dat het werd betaald. Wat is So-Han?
Na het googelen is dat het koekje tussen Spekkoek en de meloen op rechts :+.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_209633574
Ik was vandaag bij Le Club BBQ, een nieuwe zaak in centrum van Zoetermeer. Groot restaurant met Cubaanse muziek (en vanaf 22u live muziek) en een terras aan het water. We kozen voor een schaduwplek op het terras gezien we al een eindje in de zon aan het fietsen waren.

Voor mij; Thaise kokos-pompoensoep met korianderolie. Was lekker. Ben niet gek op pompoensoep maar dit was gelukkig niet dik en met ook een kerriesmaak.


Vriend had tomaten-paprikasoep met basilicum. Smaakte alleen naar paprika (vind ik altijd overheersen bij deze soep).


Ik had Truki Pan; patat met chilimayo, warme kaassaus en op de BBQ bereide gemarineerde kippendijen. Ooooh wat was dit lekker! Goede keus gemaakt. Veel saus en de bbq kip was zo mals en goed gemarineerd.


Vriend had een spareribsschoteltje met sla en friet. Hij vond het lekker (viel van bot) maar absoluut niet de lekkerste die hij had gegeten en wat weinig. Ik had ook echt zowel meer vlees als meer patat.


Goeie tent en in de avond behoorlijk populair. Wij kwamen rond 16u en toen waren we, op 2 tafeltjes na voor een drankje, de enige. Maar werden goed geholpen en iedereen was heel vriendelijk en geïnteresseerd hoe we het eten vonden.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zaterdag 24 juni 2023 @ 21:33:31 #256
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_209636142
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 juni 2023 18:36 schreef FutureFairytale het volgende:
Voor mij; Thaise kokos-pompoensoep met korianderolie. Was lekker. Ben niet gek op pompoensoep maar dit was gelukkig niet dik en met ook een kerriesmaak.
Maar als je niet gek bent op pompoensoep he... Waarom bestel je het dan?? 8)7
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_209636587
quote:
10s.gif Op zaterdag 24 juni 2023 21:33 schreef flipsen het volgende:

[..]
Maar als je niet gek bent op pompoensoep he... Waarom bestel je het dan?? 8)7
Was 2-gangen menu en kon alleen kiezen tussen die 2 soepen. Beide geen favoriet van mij ;)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_209642501
Beschamend weinig spareribs.
pi_209642839
Die kip en die soep zou ik eten *O*
  Moderator / Redactie Sport zondag 25 juni 2023 @ 21:29:28 #260
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_209647550
Waar? De Lachende Javaan te Haarlem https://delachendejavaan.com/
Wanneer? 25 juni
Wat at je? Rijsttafel. :P
Impressie?



Moeders is jarig en ik en mijn broertje namen na een leuke dag haar mee naar De Lachende Javaan.
We gingen voor de Rijsttafel Kuning
SPOILER: Alle gerechten van de rijsttafel
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik heb maar één foto die fatsoenlijk is. Niet alles staat erop. Maar geeft een goed idee :P.
Het eten was :9~.
Ik had toe cendol. Ma spekkoek. Broertje IJs.
Een dikke 8.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  maandag 26 juni 2023 @ 12:20:06 #261
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_209652853
quote:
0s.gif Op zondag 25 juni 2023 21:29 schreef borisz het volgende:
Waar? De Lachende Javaan te Haarlem https://delachendejavaan.com/
Wanneer? 25 juni
Wat at je? Rijsttafel. :P
Impressie?

[ afbeelding ]

Moeders is jarig en ik en mijn broertje namen na een leuke dag haar mee naar De Lachende Javaan.
We gingen voor de Rijsttafel Kuning
SPOILER: Alle gerechten van de rijsttafel
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik heb maar één foto die fatsoenlijk is. Niet alles staat erop. Maar geeft een goed idee :P.
Het eten was :9~.
Ik had toe cendol. Ma spekkoek. Broertje IJs.
Een dikke 8.
Lekker, borisz.
Wij moeten er nog steeds een keer naartoe. Hebben in de Coronatijd wel een paar keer eten van hen laten bezorgen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 26 juni 2023 @ 12:37:32 #262
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_209653086
quote:
0s.gif Op zondag 25 juni 2023 21:29 schreef borisz het volgende:
Waar? De Lachende Javaan te Haarlem https://delachendejavaan.com/
...
Een dikke 8.
Onlangs ook daar gegeten, eens met de recensie.

Ik bestel de tjendol/cendol altijd meervoudig als drankje bij het eten.
Als dessert vind ik het te simpel... :@
  Moderator / Redactie Sport maandag 26 juni 2023 @ 12:51:11 #263
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_209653256
quote:
7s.gif Op maandag 26 juni 2023 12:37 schreef MadMaster het volgende:

[..]
Onlangs ook daar gegeten, eens met de recensie.

Ik bestel de tjendol/cendol altijd meervoudig als drankje bij het eten.
Als dessert vind ik het te simpel... :@
Dat heb ik ook anderen ook wel zien doen in een ander Indonesisch restaurant idd. Snap het wel. Voor nu vond ik het een heerlijk toetje :). Zat behoorlijk vol.

Oh @golfer een doggy bag is bij hun heel normaal. Ze boden het zelfs actief aan na afloop. Ma heeft voor vandaag ook nog een (kleine) portie :+.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_209654643
Waar?
Pikaar, restaurant in Hilvar en Beek van Cas Pikaar die op zijn vijfentwintigste zijn eerste ster ontving.
Wanneer? afgelopen zaterdag 24 juni
Wat at je?
Het zesgangen menu van ¤110,- p.p.

Na 30-40 minuten fietsen kwamen we redelijk verhit aan, en begonnen na ons wat opgefrist te hebben met een prima cocktail op basis van gin en fruit. De drie amuses erbij waren heerlijk: merengue met rode biet en paling, gedroogde paddestoelen, zwarte knoflook en hazelnoot plus een onschuldig uitziend kopje dat echter onder het oppervlak een hele wereld van rokerige smaken verborgen hield, bijeengehouden door een romig gepocheerd ei.





-de eerste gang was zalm, met o.m. heerlijke basilicumolie, yuzu, zeekraal, mierikswortel.Ik ben persoonlijk ben niet zo'n fan van zalm en zal het ook nooit bestellen in een restaurant. Deze was prachtig vet en zacht, de wijn was een droge Jurancon.
-Een tempura van langoustine, met sesam, en meloen
-Coquiles, met bonitovlokken en dashi en een heerlijke pinot gros die inderdaad minder zoet werd in combinatie met het gerecht.
-tarbot met gelakte paling en knolselderij,
-een chateaubriand met een supplement van ganzenlever, een asperge en een madeira-reductie (althans, dat laatste weet ik niet zeker meer, maar staat op hun site bij de hoofdgerechten.)
-
Twee verschillende desserts: voor mij de frisse variant met allerhande komkommerbereidingen, citroenthijm, yoghurt en gin, en een zoete variant met chocolade en pecan. Bij de laatste variant zat een zoete desertwijn uit de Jurancon. Voor de tweede keer benadrukte de bediening dat die streek zo dicht bij Bordeaux lag, tikje merkwaardig.
















Impressie:
Het is allemaal nog redelijk nieuw daar. De inrichting is eigenlijk standaard voor het betere restaurant: netjes, onopvallend, geen al te rare designzaken, en van die grote zwart-wit foto's aan de wand die ik eigenlijk niet wil zien.
Cas Pikaar kan fantastisch koken, hij maakt ook gretig gebruik van Aziatische invloeden waar ik een fan van ben en dat geeft alle gerechten nog iets extra's. Alles is prachtig en indrukwekkend gebalanceerd: zuur, zoet hartig, krokant, zout, bitter, umami, alles kom je tegen mij tijdens het eten van één gerechtje zonder dat het te druk wordt. Alleen bij de tarbot met paling vond ik persoonlijk de balans iets te veel naar het zoete doorslaan.
Dingen als tarbot, zalm, coquilles en langoustines zijn niet echt avontuurlijke ingrediënten. Nou vind ik de laatste twee verrukkelijk dus dat is niet erg. De chateaubriand vond ik nogal saai, ik vind veel runderhaas nooit zoveel smaak hebben, en het avontuur zat hem hierin in de bijgerechten die wel weer overheerlijk waren. Maak dat dan het hoofdgerecht zou ik denken.

De bediening was niet onvriendelijk maar totaal niet hartelijk. Op zich niet heel erg maar toch. Voorbeelden: de sommelier vertelde haar verhaal bij de wijn en was meteen weer weg, en het lukte me dan ook niet om haar een vraagje over de wijn te stellen. En toen ik een praktische observatie maakte, (zoals je soms doet) die totaal niet grappig bedoeld was werd er door de andere serveerster nog even quasi hartelijk gelachen tijdens het weglopen. Owkee |:) .
Een ander minder puntje is dat er voor één menu zonder asperges is gekozen. Die werd dan ook, zeer creatief, gewoon weggelaten.
Al met al, zeker vanwege het eten en het prima wijnarrangement een heerlijke avond gehad. Zeer de moeite waard.
Kosten
Twee huiscocktails, paar flessen water, twee menu's , twee wijnarrangementen, koffie en koffie met friandises, totaal iets van ¤ 430,- ( het exacte bedrag heb ik nu even niet).

[ Bericht 0% gewijzigd door NoCigar op 27-06-2023 00:09:19 ]
anonieme razernist
  maandag 26 juni 2023 @ 14:52:48 #265
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_209654666
¤430,- jongens... Dat is toch eigenlijk om te huilen man
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  maandag 26 juni 2023 @ 15:03:56 #266
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_209654783
quote:
1s.gif Op maandag 26 juni 2023 14:52 schreef Molo het volgende:
¤430,- jongens... Dat is toch eigenlijk om te huilen man
Qua ingrediënten en smaken klinkt het prima.
Maar als je bedenkt dat er binnen de ¤430 'slechts' ¤220 aan voedsel bij zit (en 2 x een wijnarrangement van rond de 55 euro, gok ik) dan is het inderdaad stevig aan de prijs voor 2 personen…
pi_209655244
Ziet er lekker uit @NoCigar alleen zie wel dat sinds zijn ster hij de prijzen ook even flink heeft verhoogd zeg, sindsdien ook stuk lastiger reserveren. Hoe vond je pikaar tegenover hofstede de blaak of alma? Prijs ook meegerekend.
  maandag 26 juni 2023 @ 16:33:07 #268
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_209655566
quote:
0s.gif Op maandag 26 juni 2023 16:01 schreef anndb het volgende:
Ziet er lekker uit @:noCigar alleen zie wel dat sinds zijn ster hij de prijzen ook even flink heeft verhoogd zeg, sindsdien ook stuk lastiger reserveren. Hoe vond je pikaar tegenover hofstede de blaak of alma? Prijs ook meegerekend.
Ooh daar ben ik ook benieuwd naar. Alma zijn we geweest (voordat ze een ster kregen) andere 2 staan op het verlanglijstje.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_209655738
quote:
0s.gif Op maandag 26 juni 2023 16:01 schreef anndb het volgende:
Ziet er lekker uit @:noCigar alleen zie wel dat sinds zijn ster hij de prijzen ook even flink heeft verhoogd zeg, sindsdien ook stuk lastiger reserveren. Hoe vond je pikaar tegenover hofstede de blaak of alma? Prijs ook meegerekend.
Dat reserveren viel me ook al op, twee, drie maanden van te voren is wel aan te raden. Ze zijn ook maar drie dagen per week open dacht ik, dus dat scheelt.
Ik weet even niet precies hoe de rekening was samengesteld, even terzijde. Dit was overigens wel het duurste menu, inclusief 2x toeslag voor de
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
.
Het lukte me om me dit keer wat minder aan de prijzen en wat daarmee samenhangt te ergeren, dingen als: waarom moet je altijd nog een toeslag betalen als je een kaasdessert zou kiezen? Waarom staat de prijs van het wijnarrangement nergens op de kaart vermeld? Waarom noemt niemand van het personeel prijzen van wat dan ook? (Nu komt het toch een beetje merk ik).
Het was qua ingrediënten wel overduidelijke beter dan de Hofstede natuurlijk, met al die rijke gerechten. Qua prijs-kwaliteit zal de Hofstede vast wel beter zijn, maar het is toch een andere ervaring. Bij Alma kan het allemaal nog wat duurder geloof ik, maar zes gangen plus wijn is daar ¤ 170,-, dus dat is ongeveer hetzelfde. De kok daar heeft een wat duidelijker eigen signatuur en lijkt wat minder behoudend, zie b.v. zijn mabré. Hij draait ook al wat langer mee natuurlijk en heeft al een faillissement achter de rug :P .
Disclaimer, ik ben in beide zaken al zeker een jaar niet meer geweest.
anonieme razernist
pi_209655948
quote:
0s.gif Op maandag 26 juni 2023 16:33 schreef SV-tje het volgende:

[..]
Ooh daar ben ik ook benieuwd naar. Alma zijn we geweest (voordat ze een ster kregen) andere 2 staan op het verlanglijstje.
Het personeel is overal wel iets aardiger. Dat van de Hofstede wilde ik nog wel eens in de kroeg tegenkomen toen ik daar nog wel eens kwam, dat schept ook een band. Aangezien Alma in Oisterwijk is kan het zijn dat je daar beter in de menigte opgaat als je met je overgebruinde hoofd je zonnebril in je haar hebt steken en een trui over je schouders hebt hangen.
anonieme razernist
  maandag 26 juni 2023 @ 17:46:09 #271
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_209656317
quote:
3s.gif Op maandag 26 juni 2023 17:08 schreef NoCigar het volgende:
Aangezien Alma in Oisterwijk is kan het zijn dat je daar beter in de menigte opgaat als je met je overgebruinde hoofd je zonnebril in je haar hebt steken en een trui over je schouders hebt hangen.
_O-
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  maandag 26 juni 2023 @ 21:24:33 #272
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_209659344
quote:
3s.gif Op maandag 26 juni 2023 17:08 schreef NoCigar het volgende:

[..]
Het personeel is overal wel iets aardiger. Dat van de Hofstede wilde ik nog wel eens in de kroeg tegenkomen toen ik daar nog wel eens kwam, dat schept ook een band. Aangezien Alma in Oisterwijk is kan het zijn dat je daar beter in de menigte opgaat als je met je overgebruinde hoofd je zonnebril in je haar hebt steken en een trui over je schouders hebt hangen.
Dat hebben wij zeker niet, maar zaten dicht bij de keuken en hebben aan het einde van de avond nog even met Wouter gepraat over De Molen in Kaatsheuvel, daar hadden we willen trouwen en we waren bij Alma op onze 4e trouwdag.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
  maandag 26 juni 2023 @ 21:30:21 #273
279824 Mansjester
City>United
pi_209659427
quote:
1s.gif Op maandag 26 juni 2023 14:52 schreef Molo het volgende:
¤430,- jongens... Dat is toch eigenlijk om te huilen man
De wereld zit toch raar in elkaar he. Bijna de helft heeft op onze planeet niet genoeg te eten,maar tegelijkertijd zijn er mensen die hier in vergelijking op 1 avond 2 maandsalarissen besteden met een etentje.
  maandag 26 juni 2023 @ 21:40:21 #274
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_209659559
quote:
0s.gif Op maandag 26 juni 2023 21:30 schreef Mansjester het volgende:

De wereld zit toch raar in elkaar he. Bijna de helft heeft op onze planeet niet genoeg te eten,maar tegelijkertijd zijn er mensen die hier in vergelijking op 1 avond 2 maandsalarissen besteden met een etentje.
Appels en peren... :{w
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 26 juni 2023 @ 22:04:57 #275
131800 Tarado
capô de fusca
pi_209659940
quote:
0s.gif Op maandag 26 juni 2023 21:30 schreef Mansjester het volgende:

[..]
De wereld zit toch raar in elkaar he. Bijna de helft heeft op onze planeet niet genoeg te eten,maar tegelijkertijd zijn er mensen die hier in vergelijking op 1 avond 2 maandsalarissen besteden met een etentje.
Dit is een eetervaring, even los of dit etentje het wel of niet waard was, het netto voedsel wat gebruikt is daar maar een klein deel van, de rest is drank en andere toegevoegde waarde.
  dinsdag 27 juni 2023 @ 00:11:45 #276
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_209661141
quote:
0s.gif Op maandag 26 juni 2023 22:04 schreef Tarado het volgende:

[..]
Dit is een eetervaring, even los of dit etentje het wel of niet waard was, het netto voedsel wat gebruikt is daar maar een klein deel van, de rest is drank en andere toegevoegde waarde.
Klopt

Echter
quote:
De bediening was niet onvriendelijk maar totaal niet hartelijk. Op zich niet heel erg maar toch.
Ik vind dat echt godsgeklaagd als je een vermogen neerlegt daar voor een avondje hoor
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  dinsdag 27 juni 2023 @ 08:53:23 #277
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_209662909
quote:
2s.gif Op maandag 26 juni 2023 14:50 schreef NoCigar het volgende:
Waar?
Pikaar, restaurant in Hilvar en Beek van Cas Pikaar die op zijn vijfentwintigste zijn eerste ster ontving.
Wanneer? afgelopen zaterdag 24 juni
Wat at je?
Het zesgangen menu van ¤110,- p.p.

Dank voor je uitgebreide review. Twee dingen vielen me direct op: Je schrijfwijze van Hilvarenbeek :+ en de eenduidigheid of misschien wel saaiheid van de opmaak van de gerechten. Het zijn stuk voor stuk diepe-bord-gerechten, met een saus/dressing/vocht waarin ingrediënten liggen. Nu begrijp ik dat dat een deel van de smaak is, maar de chef had hier m.i. wel wat creatiever kunnen zijn.

Het niveau zal vast (redelijk) hoog gelegen hebben, maar dat mag ook voor die prijs. Ik vraag me alleen af of je echt 'blown away' bent door een/enkele gangen. Dat vind ik persoonlijk namelijk het criterium voor een goede sterrenzaak. Ik verwacht op dat niveau combinaties of bereidingen die me verrassen. Een bordje opmaken met wat (of teveel :X ) ingrediënten kan tegenwoordig iedere zichzelf respecterende zaak wel.
  dinsdag 27 juni 2023 @ 09:10:48 #278
131800 Tarado
capô de fusca
pi_209663104
quote:
1s.gif Op dinsdag 27 juni 2023 00:11 schreef Molo het volgende:

[..]
Klopt

Echter
[..]
Ik vind dat echt godsgeklaagd als je een vermogen neerlegt daar voor een avondje hoor
Dat zou voor geen enkel bedrag zo moeten zijn.
pi_209686086
Wereldkeuken in Genk :')

Wat een ellende, zelfs voor zo'n all you can eat vreetschuur.

Drie blokken met bakken, waarvan er eentje koude salades, sushi e.d. waren. Dat was nog wel redelijk. Een bak met wat Chinese gerechten, friet, frikandellen en dan de bak met dingen voor de wok/teppanyaki.

Meeste bakken waren leeg. Er werd amper bijgevuld. Personeel loerde wel als een havik of je niet stiekem iets niet opat. :')

Speelhoek voor de kinderen was klein, lag wat afgetrapt speelgoed wat ze bij de kringloop nog weg zouden mikken.

Wel 80 euro kwijt voor één volwassenen en twee kinderen.
pi_209730991
Waar?
Gegeten bij Indian Junction in Uithoorn.
-Disclaimer, we hebben alleen even wat snapshots gemaakt met een mobieltje dit keer-

Wanneer?
Gisteren, zaterdag 1 juli 2023

Wat?
Indian Junction is in 2022 opgericht door een groep van 3 vrienden uit Noord India.





Naar aanleiding van deze recensie hier gegeten.
Je verwacht het niet, maar.... met zicht op het busstation hier heerlijk gegeten!!
Lieve toegewijde mensen, het was heel druk waardoor we wat langer moesten wachten en daar meerdere keren excuses voor kregen.
We waren blij dat we gereserveerd hadden.

Van 16-18 uur serveren ze alleen maar streetfood/snacks.
Van 18-22 uur is het diner.

Alles wordt vers bereid met verse kruiden en dat proef je!

We begonnen met 2 rode wijn, fresh lime soda en een kingfisher bier (waren met 4 personen)

Starters:

Keema Naan
naanbrood gevuld met lamsgehakt en ghee



Howrah ki pani puri
knapperige tarwebol gevuld met aardappelen samen met zoet zuur pittig water in die glaasjes wat je vervolgens in die bol moet gieten en in 1 hap in je mond moet stoppen.
Smaakexplosie!



Chicken samosa
gebakken bladerdeeg gevuld met kipgehakt en doperwten met bijbehorende sausjes




Hoofdgerechten:

Afghaanse kip tikka
Kipfilet gemarineerd met kaas, indiase kruiden, cashewnotenpasta en yoghurt geroosterd in de Indiase kleioven.



Chicken besh kimti (butter chicken) (slechte foto van onszelf hier niet bijgezet, foto is van hun eigen site)
Kip tikka zonder botten gekookt in jus van tomaten en cashewnoten



Chicken Dhansak
kipfilet gekookt in pittige curry met linzen, tamarindechutney en citroensap



Lamb Raara
lamsvlees zonder been gekookt in een rijke uiensaus



Alles werd geserveerd met heerlijk geurende kruidige basmatirijst.

Omdat we niet alles op kregen kwamen ze al ongevraagd aan met bakjes en een doggiebag :D



In totaal waren we, inclusief elk 2 drankjes, voor 4 personen 115 euro kwijt.
Cijfer: 9/10 vanwege de omgeving trekken we er een puntje af ;)

Absolute aanrader, rij er gewoon voor om of pak de bus!!!! *O*

[ Bericht 1% gewijzigd door Blues op 02-07-2023 12:47:38 ]
pi_209736700
quote:
0s.gif Op zondag 2 juli 2023 12:31 schreef Blues het volgende:
Waar?
Gegeten bij Indian Junction in Uithoorn.
-Disclaimer, we hebben alleen even wat snapshots gemaakt met een mobieltje dit keer-

Wanneer?
Gisteren, zaterdag 1 juli 2023

Wat?
Indian Junction is in 2022 opgericht door een groep van 3 vrienden uit Noord India.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Naar aanleiding van deze recensie hier gegeten.
Je verwacht het niet, maar.... met zicht op het busstation hier heerlijk gegeten!!
Lieve toegewijde mensen, het was heel druk waardoor we wat langer moesten wachten en daar meerdere keren excuses voor kregen.
We waren blij dat we gereserveerd hadden.

Van 16-18 uur serveren ze alleen maar streetfood/snacks.
Van 18-22 uur is het diner.

Alles wordt vers bereid met verse kruiden en dat proef je!

We begonnen met 2 rode wijn, fresh lime soda en een kingfisher bier (waren met 4 personen)

Starters:

Keema Naan
naanbrood gevuld met lamsgehakt en ghee

[ link | afbeelding ]

Howrah ki pani puri
knapperige tarwebol gevuld met aardappelen samen met zoet zuur pittig water in die glaasjes wat je vervolgens in die bol moet gieten en in 1 hap in je mond moet stoppen.
Smaakexplosie!

[ link | afbeelding ]

Chicken samosa
gebakken bladerdeeg gevuld met kipgehakt en doperwten met bijbehorende sausjes

[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]

Hoofdgerechten:

Afghaanse kip tikka
Kipfilet gemarineerd met kaas, indiase kruiden, cashewnotenpasta en yoghurt geroosterd in de Indiase kleioven.

[ afbeelding ]

Chicken besh kimti (butter chicken) (slechte foto van onszelf hier niet bijgezet, foto is van hun eigen site)
Kip tikka zonder botten gekookt in jus van tomaten en cashewnoten

[ afbeelding ]

Chicken Dhansak
kipfilet gekookt in pittige curry met linzen, tamarindechutney en citroensap

[ afbeelding ]

Lamb Raara
lamsvlees zonder been gekookt in een rijke uiensaus

[ link | afbeelding ]

Alles werd geserveerd met heerlijk geurende kruidige basmatirijst.

Omdat we niet alles op kregen kwamen ze al ongevraagd aan met bakjes en een doggiebag :D

[ link | afbeelding ]

In totaal waren we, inclusief elk 2 drankjes, voor 4 personen 115 euro kwijt.
Cijfer: 9/10 vanwege de omgeving trekken we er een puntje af ;)

Absolute aanrader, rij er gewoon voor om of pak de bus!!!! *O*
Ziet er goed uit!
pi_209736753
Wat leuk en mooi geprijsd voor 4 man eten + drank!
Doggybag had ik niet verwacht, lijken best kleine schaaltjes. Maar jullie zijn geen grote eters ;)

Toevallig heb ik een keer bij dat busstation geluncht bij Raku (Japans restaurant met in de middag heerlijke ramen) :D
Ging ff checken of die nog bestaat of dat dit Indiase restaurant in de plaats is gekomen maar hij zit er gelukkig nog.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_209737980
Waar: Bochica te Reusel
Wanneer: vanavond
Wat:

Vanavond weer gegeten bij een van mijn favoriete restaurants hier in de buurt namelijk Bochica in Reusel. Prijs / kwaliteit is hier altijd geweldig en dat was het vanavond dan ook weer. Ze hebben (sinds dit jaar?) ook een vermelding Gault Millau met score 13,5/20, erg netjes voor deze menu prijzen.

Als eerste kregen we een amuse namelijk een krokantje van tramenzinno brood met gerookte burrata, ingelegde groene paprika en jalapeno, erg lekkere start.



Hierna een tweede amuse namelijk diverse structuren van pompoen met kafir limoen, erg erg lekker!



We kozen voor het 5 gangen menu a 60 euro per persoon. Als eerste gang volgde een tartaar van gegrilde watermeloen en tomaat met granita van geitenkaas. Erg lekker en fris zomers gerecht met toch voldoende hartige smaken ook:



Als tweede gang kregen we een klein hapje namelijk een meringue van komkommer met tartaar van zeebaars en een gepekelde zeebaars met basilicum olie en creme:




Het hoogtepunt van de avond was het volgende kleine maar erg machtig van smaak gerechtje namelijk gebakken scholfilet met diverse paddestoelen en sesam met tahini, echt heerlijk van smaak:



Als hoofdgerecht volgde lamsfilet met een jus van marjolijn, een bitterbal van tomaat en dragon en koolrabi.



Het pre dessert was een lolly van koffieijs met chocolade en citroen cakeje met witte chocolade:



Dessert mousse van bosvruchten met bacardi razz ijs en basilicum meringue:



Voor twee keer 5 gangen/tastes, 2 (of 3 als je die van het voorgerecht meerekent amuses + pre-dessert), twee fles sen bruiswater en 5 gin tonics waren we 162 euro kwijt excl. fooi. Prijs/kwaliteit weer super gegeten en kom zeker snel weer terug.

Cijfer: 8,5/10
  zondag 2 juli 2023 @ 21:13:28 #284
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_209738812
quote:
1s.gif Op zondag 2 juli 2023 20:22 schreef anndb het volgende:
Waar: Bochica te Reusel
Wanneer: vanavond
Wat:

Vanavond weer gegeten bij een van mijn favoriete restaurants hier in de buurt namelijk Bochica in Reusel. Prijs / kwaliteit is hier altijd geweldig en dat was het vanavond dan ook weer. Ze hebben (sinds dit jaar?) ook een vermelding Gault Millau met score 13,5/20, erg netjes voor deze menu prijzen.

Als eerste kregen we een amuse namelijk een krokantje van tramenzinno brood met gerookte burrata, ingelegde groene paprika en jalapeno, erg lekkere start.

[ afbeelding ]

Hierna een tweede amuse namelijk diverse structuren van pompoen met kafir limoen, erg erg lekker!

[ afbeelding ]

We kozen voor het 5 gangen menu a 60 euro per persoon. Als eerste gang volgde een tartaar van gegrilde watermeloen en tomaat met granita van geitenkaas. Erg lekker en fris zomers gerecht met toch voldoende hartige smaken ook:

[ afbeelding ]

Als tweede gang kregen we een klein hapje namelijk een meringue van komkommer met tartaar van zeebaars en een gepekelde zeebaars met basilicum olie en creme:

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Het hoogtepunt van de avond was het volgende kleine maar erg machtig van smaak gerechtje namelijk gebakken scholfilet met diverse paddestoelen en sesam met tahini, echt heerlijk van smaak:

[ afbeelding ]

Als hoofdgerecht volgde lamsfilet met een jus van marjolijn, een bitterbal van tomaat en dragon en koolrabi.

[ afbeelding ]

Het pre dessert was een lolly van koffieijs met chocolade en citroen cakeje met witte chocolade:

[ afbeelding ]

Dessert mousse van bosvruchten met bacardi razz ijs en basilicum meringue:

[ afbeelding ]

Voor twee keer 5 gangen/tastes, 2 (of 3 als je die van het voorgerecht meerekent amuses + pre-dessert), twee fles sen bruiswater en 5 gin tonics waren we 162 euro kwijt excl. fooi. Prijs/kwaliteit weer super gegeten en kom zeker snel weer terug.

Cijfer: 8,5/10
Eindelijk weer eens een restaurant "op niveau" (maar met mooie prijs!) waar je afgaand op de foto´s denkt: "Nou, na afloop mag je wel even uitbuiken" ^O^
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_209739428
Edit: foutje.
anonieme razernist
pi_209739583
quote:
1s.gif Op zondag 2 juli 2023 18:45 schreef FutureFairytale het volgende:
Wat leuk en mooi geprijsd voor 4 man eten + drank!
Doggybag had ik niet verwacht, lijken best kleine schaaltjes. Maar jullie zijn geen grote eters ;)

Toevallig heb ik een keer bij dat busstation geluncht bij Raku (Japans restaurant met in de middag heerlijke ramen) :D
Ging ff checken of die nog bestaat of dat dit Indiase restaurant in de plaats is gekomen maar hij zit er gelukkig nog.
Tevoren ook al geborreld met hapjes ;)
  maandag 3 juli 2023 @ 10:25:50 #287
475804 1inamelon
Je mag wel meloentje zeggen
pi_209743343
Waar: LIZZ* in Gouda
Wanneer: 9 juni
Wat:

Toen ik las dat in Gouda eindelijk een restaurant een Michelinster had gekregen, heb ik meteen gereserveerd. Ik ken het Weeshuis, het hotel waar LIZZ deel van uitmaakt, nog als de bibliotheek. Inmiddels is het van binnen en buiten helemaal gerenoveerd en heeft het een prachtige binnentuin.



We kiezen voor het 6-gangen Spring Romance menu en beginnen met een glaasje bubbels van J.J. Berizzi. We kiezen niet voor een wijnarrangement, maar bestellen een paar wijnen van de kaart.

Dan worden de amuses geserveerd: een salade van bleekselderij met piccalillysorbet en een beignet met een saus van oude Goudse kaas. Beide goed op smaak en vooral de bleekselderij met piccalilly was verrassend lekker en fris.



De eerste gang is een gerecht van asperges met zowel verse als gedroogde physalis, pittige mais en kaneel. Hier komen veel smaken en structuren samen, heerlijk. Het pittige van de mais past perfect bij de milde asperges.



Dan volgt de “signature dish” van chef Remco Kuijpers: paling met passievrucht. Voor ons een ongebruikelijke combinatie, die echter heel goed uitpakt. Het fris-zure van de passievrucht doet het geweldig bij het zoute van de paling. Het wordt geserveerd met een heerlijk broodje. Voor dit gerecht zou ik zeker terugkomen.



De derde gang is gegrilde tarbot met grapefruit en portobello. Ook hier kiest de chef weer voor zuur om alle smaken goed uit te laten komen. Bij deze gang wat mij betreft iets minder goed gelukt. Het is lekker, maar niet heel spectaculair.



Gang 4 is er één waar ik van te voren erg naar uitkeek: riso nero met okra en banaan. Ik had ooit een huisgenoot uit Turkije en hij maakte vaak okra klaar en dat was heerlijk. Deze avond blijkt het de minste gang van het menu te zijn. De riso nero komt in de vorm van zwarte risotto. De banaan proef je nauwelijks (behalve de bananenchips dan) en de okra eigenlijk ook niet. Het ziet er interessant uit, maar dat was het dan ook wel. Jammer.



Gelukkig maakt de vijfde gang een hoop goed: MRIJ rund met artisjok, kweepeer, beurre brune en sauce hollandaise. Het vlees is heerlijk mals, de artisjok, waar ik niet zo dol op ben, smaakte mij verrassend goed. Ook hiervoor zou ik nog eens terugkomen!



Dan het dessert. Ceviche van doperwten met aardbeien, basilicumijs en chiboust, een soort vanillecrème. De gasten aan de tafel naast ons vonden het niet lekker. Doperwten zijn ook niet per se wat je bij een dessert verwacht. Ik vind dat soort keuzes juist leuk en spannend, en het pakt ook goed uit. Zoet en zuur, verschillende structuren, dit dessert is zeer geslaagd.



We sluiten af met koffie/thee en friandises. Als verrassing van de chef komt er ook nog een vrij hysterisch uitziend taartje om te delen, omdat we onze trouwdag vieren. Heel attent, en lekker.



De presentatie van de gerechten is totaal niet pretentieus. Geen overbodige decoratie of andere schnickschnack. De bediening is jong, vriendelijk, professioneel en attent maar soms wel erg aanwezig. Bij elke gang komt er niet alleen uitleg maar ook nog small talk. Hoeft niet per se. Ik moest dan wel weer regelmatig vragen of ze ons water konden bijschenken. De sommelier komt uit Frankrijk, inclusief Frans krulsnorretje, en weet zeer bevlogen te vertellen over alle wijnen die we kiezen. Hij spreekt geen Nederlands, voor ons geen probleem maar sommige mensen vinden dat storend.

Tussen de vierde en de vijfde gang gaat er in de keuken kennelijk iets mis. We moeten erg lang wachten, krijgen daarvoor beide een glas wijn “van het huis” aangeboden. Een van de twee blijkt achteraf toch op de rekening te staan. Beetje slordig.

Al met al wel echt een heerlijke avond gehad. Veel verrassende smaken en gerechten. Dat er dan 2 gerechten iets minder spectaculair (mind you, nog steeds lekker!) waren, was voor ons okee. Ook het wachten tussen gang 4 en 5 stoorde ons niet heel erg. Eindelijk eens een avond zonder kinderen en tijd voor elkaar.

Prijs: ¤400 voor 2 personen
Cijfer: 8,5/10
  maandag 3 juli 2023 @ 11:07:34 #288
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_209743999
quote:
0s.gif Op maandag 3 juli 2023 10:25 schreef 1inamelon het volgende:
Waar: LIZZ* in Gouda
Mooie gerechten, goede recensie.
Deze gaat op de bucketlist…
  maandag 3 juli 2023 @ 11:43:34 #289
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_209744575
quote:
0s.gif Op maandag 3 juli 2023 10:25 schreef 1inamelon het volgende:
Waar: LIZZ* in Gouda

Cijfer: 8,5/10
Mooie gerechten en goed recensie. Jammer van het lange wachten tussen twee gerechten in en ook jammer dat ze die fout op de rekening maakten. Dat mag echt niet bij een Michelin sterrentent.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 3 juli 2023 @ 11:53:57 #290
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_209744785
quote:
0s.gif Op maandag 3 juli 2023 10:25 schreef 1inamelon het volgende:
Waar: LIZZ* in Gouda
Wanneer: 9 juni

De presentatie van de gerechten is totaal niet pretentieus. Geen overbodige decoratie of andere schnickschnack.
* flipsen kijkt nog eens naar de eerste foto van de amuse... :D
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  maandag 3 juli 2023 @ 12:02:53 #291
475804 1inamelon
Je mag wel meloentje zeggen
pi_209744991
quote:
0s.gif Op maandag 3 juli 2023 11:53 schreef flipsen het volgende:

[..]
* flipsen kijkt nog eens naar de eerste foto van de amuse... :D
Haha nouja ik heb ook wel eens iets geserveerd gekregen waarvan volstrekt onduidelijk was wat je nou wel en niet kon eten. Dan valt dit wel mee ;)
  maandag 3 juli 2023 @ 16:44:00 #292
410477 Fietsertje70
als vlinders wespen worden :-)
pi_209748445
die hollandaise saus in de beurre brune, was dat een goede combi?
  maandag 3 juli 2023 @ 17:28:12 #293
475804 1inamelon
Je mag wel meloentje zeggen
pi_209748956
quote:
0s.gif Op maandag 3 juli 2023 16:44 schreef Fietsertje70 het volgende:
die hollandaise saus in de beurre brune, was dat een goede combi?
Ja eigenlijk wel. Ik hoef nooit grote hoeveelheden saus en op de foto kun je ook zien dat er niet heel veel saus bij zit (ik woon in Duitsland, daar gooien ze overal altijd liters saus over ;( ). Het was mooi in evenwicht, de hollandaise maakte het geheel wat “romiger”.
pi_209831502
Waar: in Weidum, Friesland, vlakbij Leeuwarden. bij de Vijf Sinnen https://www.devijfsinnen.nl/
Wanneer: zaterdag 8 julij 2023

Bij toeval kwamen wij hier terecht tijdens een weekend weg.
Er zijn met regelmaat gast koks, die verschillend koken.
Dit weekend was Koreaans en bereid door Sanne de Jager http://www.kookservice-mamasan.nl/

Voor ons was het bijzonder. Het smaakte voortreffelijk.



Achter elkaar zien jullie de foto’s van de gerechtjes. Alles was even lekker.
Naar wens kon je het spicey maken met een soort sambal (?) of rode pepertjes.
De amuse werd op het tuinterras geserveerd. Er was geen sprake van Koreaanse wijn of bier. Een gemiste optie volgens mij.









Per persoon ¤ 57,50 ex drankjes.
Cijfer: 8/10

Mijn eerste en ws. laatste bijdrage 😎
pi_209833043
Ziet er goed uit, AnneX. Wat was het lekkerste gerechtje?
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zondag 9 juli 2023 @ 23:28:18 #296
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_209833171
Jammer dat er geen Koreaanse drank bij was.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_209833332
quote:
1s.gif Op zondag 9 juli 2023 21:02 schreef AnneX het volgende:
Waar: in Weidum, Friesland, vlakbij Leeuwarden. bij de Vijf Sinnen https://www.devijfsinnen.nl/
Wanneer: zaterdag 8 julij 2023

Bij toeval kwamen wij hier terecht tijdens een weekend weg.
Er zijn met regelmaat gast koks, die verschillend koken.
Dit weekend was Koreaans en bereid door Sanne de Jager http://www.kookservice-mamasan.nl/

Voor ons was het bijzonder. Het smaakte voortreffelijk.

[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Achter elkaar zien jullie de foto’s van de gerechtjes. Alles was even lekker.
Naar wens kon je het spicey maken met een soort sambal (?) of rode pepertjes.
De amuse werd op het tuinterras geserveerd. Er was geen sprake van Koreaanse wijn of bier. Een gemiste optie volgens mij.

[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]

Per persoon ¤ 57,50 ex drankjes.
Cijfer: 8/10

Mijn eerste en ws. laatste bijdrage 😎
Wat een zalig plekje en lekker gegeten ^O^
pi_209833968
quote:
0s.gif Op zondag 9 juli 2023 23:09 schreef Isabeau het volgende:
Ziet er goed uit, AnneX. Wat was het lekkerste gerechtje?
Het sausje bij de amuse, dumpling gevuld met kip, en eentje met groente.
En het sausje staat niet op de kaart.

Verder vooral het onverwachte op die plek: een menu van een slaatje bla en daarin wat lekkers rollen. Indien gewild waren er ook stokjes.
En degene, die de plaatsen in eerste instantie had gereserveerd, had ik altijd ingeschat op AVG.
Overigens waren alle tafels bezet plus het terras.
pi_209834395
quote:
1s.gif Op maandag 10 juli 2023 06:03 schreef AnneX het volgende:
Het sausje bij de amuse, dumpling gevuld met kip, en eentje met groente.
En het sausje staat niet op de kaart.

Verder vooral het onverwachte op die plek: een menu van een slaatje bla en daarin wat lekkers rollen. Indien gewild waren er ook stokjes.
En degene, die de plaatsen in eerste instantie had gereserveerd, had ik altijd ingeschat op AVG.
Overigens waren alle tafels bezet plus het terras.
Dan helemaal geweldig dat je zo onverwacht bij zo'n restaurant terecht komt en niet ergens waar ze alleen biefstuk, varkenshaas, kipsaté en spareribs hebben :7
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_209834757
quote:
1s.gif Op zondag 9 juli 2023 23:28 schreef golfer het volgende:
Jammer dat er geen Koreaanse drank bij was.
Moeilijk inkopen en blijf je misschien mee zitten met van die tijdelijke keukens.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')