FOK!forum / Nieuws & Achtergronden / Chaos op Schiphol #13 - Benschop moet ontslagen worden
Mortaxxdinsdag 13 september 2022 @ 13:45
SCHIPHOL - De problemen op Schiphol zijn, met de zomervakantie steeds dichter aan de horizon, nog altijd verre van verholpen. Zondag kwam het tot knokpartijen, maandag tot urenlange rijen. Tot overmaat van ramp kan Schiphol de aanvragen voor Privium, een peperdure nooddeur, ook niet meer aan.

2ec7e9d6-dabc-11ec-a16c-0217670beecd.jpg

Schiphol waarschuwt inmiddels onomwonden dat het de komende weken tot urenlange rijen kan komen. Dat gebeurde ook maandag, aldus een woordvoerder. Soms stonden er rijen van vijf uur. „Er was minder personeel dan gepland en het was wel een erg drukke dag. De komende tijd is het ongeveer net zo druk als tijdens de meivakantie. Het aantal passagiers ligt echter nog onder het niveau van 2019, maar omdat er niet genoeg handjes zijn bij de bagagecontrole, zijn niet alle controleposten bemand. Daardoor stroopt het op in de terminals, en tot daarbuiten.

Hij vervolgt: „Elke dag is het een kwestie van vraag en aanbod, waar we zo goed mogelijk op inspelen. Maar op piekmomenten kunnen er langere wachttijden ontstaan.”

Overvolle vetrekhallen
Op social media gaan foto’s rond van overvolle vertrekhallen en bronnen melden aan De Telegraaf dat sommige vluchten met drie uur vertraging zijn vertrokken. ’Nog stonden er passagiers bij de bagagecontrole”, meldt een direct betrokkene. Luchtvaartmaatschappij KLM bevestigt de urenlange rijen. Al weken zijn de luchtvaartmaatschappijen in gesprek om tot een oplossing te komen, maar KLM zegt dat er nog geen uitkomst is.

Tot overmaat van ramp zit nu ook op een dure ontsnappingsroute een slot. Schiphol ontving talloze aanvragen voor Privium, een abonnementsservice waarmee je de lange rijen goeddeels ontloopt. „Veel mensen willen na corona heractiveren en we hebben ook erg veel nieuwe aanvragen. Door personeelstekort kunnen we maar een beperkt aantal aanvragen per dag verwerken. Dat is een heel proces, dus er zijn wachttijden.”

Of dat een kwestie van weken of maanden is, kan de woordvoerder niet zeggen. Voor reizigers die de komende tijd op vakantie willen, is het echter een bittere pil. De meivakantie ontaardde ruim een maand geleden in een ongekende puinhoop op de luchthaven. Ondanks tijdige waarschuwingen vanuit de reissector, luchtvaart en vakbonden was Schiphol er niet in geslaagd om genoeg personeel aan te trekken. Met name bij de security ging het helemaal mis, waardoor mensen hun vluchten misten, hun vakantie in het water zagen vallen of zelfs onwel werden.

Chaos en ’grimmige omstandigheden’
Dat laatste gebeurde ook maandag weer, erkent de Koninklijke Marechausee. „We hadden te maken met enkele onwelwordingen”, aldus een woordvoerder. Een brief van beveiligingsbedrijf CTSN Group maakte maandag melding van ’een zeer gevaarlijke situatie’ op zondag, waardoor er een risico ontstond van ’massale doorlopers’. De beveiligingsmedewerkers wisten de chaos en ’grimmige omstandigheden’ onder controle te krijgen, zo meldt general manager Adan Morik, in de brief die is ingezien door De Telegraaf. CTSN was ondanks meerdere verzoeken niet bereikbaar voor commentaar.

https://www.telegraaf.nl/(...)er-gevaarlijke-chaos

ejKm1Vw.jpg
vhCPkdK.jpg

Check hier de actuele verwachte drukte van de komende 2 weken per dag.
Mortaxxdinsdag 13 september 2022 @ 13:47
Dat hele maar de mensuh hebben twee jaar gespaard voor deze vakantie jankverhaal :')
Red_85dinsdag 13 september 2022 @ 13:47
En stil blijft het vanuit Schiphol.
Man, wat een bagger bedrijf is dat geworden.
Sodemietersdinsdag 13 september 2022 @ 14:06
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 september 2022 12:09 schreef NecSpeNecMetu het volgende:

[..]
Ik kan mij er wel wat bij voorstellen omdat je met een aankomst van 4 uur voor je vlucht nog altijd geen garantie heb dat je ook daadwerkelijk op tijd bent. Binnen afzienbare tijd moet ik zelf ook op het vliegtuig, en helaas ben ik zo onverstandig geweest een ticket via Schiphol te kopen. Ik was zo naef om te denken dat het na de zomervakantie wel beter zou worden. Nu weet ik ook nog niet wat ik ga doen. Misschien arriveer ik ook wel gewoon op locatie met een zeer ruime marge.

Het blijft natuurlijk ook gewoon de schuld van Schiphol. Zij verkopen de slots aan de luchtvaartmaatschappijen die vervolgens vliegtickets verkopen aan hun klanten. Als Schiphol niet kan leveren, moeten ze gewoon niet verkopen of anders hun verplichtingen op een redelijke manier nakomen.
Ik kan het mij ook heel goed voorstellen hoor, het is heel begrijpelijk dat mensen op die manier reageren. Dat wat vanuit je individuele perspectief heel begrijpelijk is, maakt het voor het collectief echter alleen maar erger. Dat is wat ik er interessant aan vind.

En natuurlijk ligt de oorzaak bij Schiphol. Als alles soepel door zou stromen, dan zouden we het berhaupt niet hebben over vier, zes of acht uur van tevoren aanwezig zijn. Schiphol creert een probleem, laat dat duidelijk zijn. Vervolgens gaan mensen zich echter op een manier gedragen, die vanuit hun perspectief te begrijpen valt, maar die er wel voor zorgt dat het probleem alleen nog maar verergert. En als je daar niet op ingrijpt, versterkt dat effect zichzelf steeds meer: hoe vroeger mensen komen, hoe erger de rijen, wat er toe leidt dat mensen ng vroeger komen, enzovoorts, enzovoorts.

Ik heb daar verder ook geen oplossing voor, ik vind het vooral een interessant fenomeen - die tegenstelling tussen het individuele en het collectieve belang.
Sodemietersdinsdag 13 september 2022 @ 14:10
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 september 2022 13:47 schreef Red_85 het volgende:
En stil blijft het vanuit Schiphol.
Man, wat een bagger bedrijf is dat geworden.
Hoezo? Het verantwoordelijke directielid heeft gisteren toch uitgebreid alle pers te woord gestaan? Het is een grote bende, maar ze probeert het wel uit te leggen.

Of begrijp ik je niet goed en bedoel je wat anders, wanneer je zegt dat het stil blijft?
Basp1dinsdag 13 september 2022 @ 14:29
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 september 2022 14:10 schreef Sodemieters het volgende:

[..]
Hoezo? Het verantwoordelijke directielid heeft gisteren toch uitgebreid alle pers te woord gestaan? Het is een grote bende, maar ze probeert het wel uit te leggen.

Ja ik kan ook uitleggen dat het ons spijt. Maar dat we als directie in de afgelopen 6 maanden geen resultaten geboekt hebben om deze chaos te voorkomen is natuurlijk de vraag die beantwoord moet worden.
raptorixdinsdag 13 september 2022 @ 14:35
Het lijkt me ook heel simpel, de overheid is eigenaar van Schiphol, Benschop heeft niet in een half jaar laten zien de problemen te kunnen overwinnen, nog had hij het inzicht van het dreigende probleem. In mijn ogen ben je dan gewoon onacceptabel incapabel. Zoals gezegd, dit is gewoon een geldkwestie, als er betere salarissen werden betaald was het personeel niet weg geweest, en als je ECHT geen personeel kan krijgen, dan had Schiphol al veel eerder de luchtvaartmaatschappijen moeten beperken op hun slots.

En dat mensen roepen: Mensen lopen te janken dat ze niet op vakantie kunnen....
Nee je gaat er niet van dood, maar na 2 jaar Corona weegt het wel wat zwaarder als je vakantie op het allerlaatste moment niet doorgaat, hadden ze die mensen gewoon een maand van te voren gemeld: Sorry we kunnen uw vlucht niet verzorgen, dan had dat dikke prima geweest, daarnaast hadden de vliegtuigmaatschappijen ook de prijzen wat omhoog kunnen doen om de aanloop te verminderen.

Dit is gewoon gehobby.
heywoodudinsdag 13 september 2022 @ 14:45
Regular day morgen!

RT4eTKX.png
Jed1Gamdinsdag 13 september 2022 @ 14:52
Benschop blijft daar nog tot zijn pensioen zitten. :')
Pisces29dinsdag 13 september 2022 @ 14:53
Is het op andere vliegvelden eigenlijk al verbeterd?
RipCitydinsdag 13 september 2022 @ 15:26
twitter
icecreamfarmer_NLdinsdag 13 september 2022 @ 15:34
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 september 2022 15:26 schreef RipCity het volgende:
[ twitter ]
Dit is nep toch, toch... ?
icecreamfarmer_NLdinsdag 13 september 2022 @ 15:36
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 september 2022 14:29 schreef Basp1 het volgende:

[..]
Ja ik kan ook uitleggen dat het ons spijt. Maar dat we als directie in de afgelopen 6 maanden geen resultaten geboekt hebben om deze chaos te voorkomen is natuurlijk de vraag die beantwoord moet worden.
Ze begon met laten we niet beginnen met schuldigen aan te wijzen _O- .
Basp1dinsdag 13 september 2022 @ 15:44
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 september 2022 15:36 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]
Ze begon met laten we niet beginnen met schuldigen aan te wijzen _O- .
Dat er ernstig gebrek aan zelfreflectie is bij dit bestuur maken ze wel erg duidelijk. _O-
ikweethetooknietdinsdag 13 september 2022 @ 16:02
Eindelijk een goeie TT _O_ _O_
ikweethetooknietdinsdag 13 september 2022 @ 16:27

_O_ _O_ _O_
DJKosterdinsdag 13 september 2022 @ 17:19
Zaterdag een uurtje voor de Security moeten staan, dat was nog goed te doen.
Er waren wel plukjes mensen die vroegen of ze er langs mochten omdat ze anders hun vlucht mistten. Geen idee of die mensen nou zelf zo laat* waren of dat ze vanaf een andere rij aansloten.
Feit was wel dat er maar twee (dubbele) security bays open waren terwijl er zoveel meer zijn, zonde wel!

*(Kan ook komen doordat alle treinreizigers boven de IJssel via Zwolle-Amersfoort moesten, overvolle treinen waardoor mensen achterbleven)
Sodemietersdinsdag 13 september 2022 @ 17:19
quote:
Waarom post je dit?
ikweethetooknietdinsdag 13 september 2022 @ 17:21
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 september 2022 17:19 schreef Sodemieters het volgende:
Waarom post je dit?
Omdat er niet hard en vaak genoeg geroepen kan worden dat Benschop moet oprotten *O* *O*
Sodemietersdinsdag 13 september 2022 @ 17:38
quote:
6s.gif Op dinsdag 13 september 2022 17:21 schreef ikweethetookniet het volgende:

[..]
Omdat er niet hard en vaak genoeg geroepen kan worden dat Benschop moet oprotten *O* *O*
Zelfs als het gebeurt door een of andere willekeurige idioot?
RipCitydinsdag 13 september 2022 @ 17:44
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 september 2022 17:38 schreef Sodemieters het volgende:

[..]
Zelfs als het gebeurt door een of andere willekeurige idioot?
Wil je een bal door je slaapkamerraam van Harry?
ikweethetooknietdinsdag 13 september 2022 @ 18:10
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 september 2022 17:38 schreef Sodemieters het volgende:
Zelfs als het gebeurt door een of andere willekeurige idioot?
Er is er maar een de grootste mongool en idioot en dat is

Dick Benschop :7
Sodemietersdinsdag 13 september 2022 @ 18:12
quote:
6s.gif Op dinsdag 13 september 2022 18:10 schreef ikweethetookniet het volgende:

[..]
Er is er maar een de grootste mongool en idioot en dat is

Dick Benschop :7
Is dat zo? Erger dan Hugo de Jonge? Erger dan Wopke Hoekstra? Erger dan Sywert? Erger dan Rutte?

Hou je daar een ranglijst van bij?
Pisces29dinsdag 13 september 2022 @ 18:15
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 september 2022 17:19 schreef Sodemieters het volgende:

[..]
Waarom post je dit?
Goeie vraag.

Het begint een beetje op een act te lijken, met bij elk bericht een rij emoticons.
Selenophiliadinsdag 13 september 2022 @ 18:39
DDDA1913-7-D49-4935-AA6-E-18-D10-FEDB8-D6.jpg

Is er een update september oktober?
michaelmooredinsdag 13 september 2022 @ 18:43
quote:
6s.gif Op dinsdag 13 september 2022 18:10 schreef ikweethetookniet het volgende:

[..]
Er is er maar een de grootste mongool en idioot en dat is

Dick Benschop :7
De hele overheid is volledig zwakzinnig en kiest alleen vriendjes voor een functie
michaelmooredinsdag 13 september 2022 @ 18:45
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 september 2022 14:52 schreef Jed1Gam het volgende:
Benschop blijft daar nog tot zijn pensioen zitten. :')
of hij krijgt een andere baan di ehij kan verzieken
ikweethetooknietdinsdag 13 september 2022 @ 19:29
twitter
ikweethetooknietdinsdag 13 september 2022 @ 19:30
twitter
Jed1Gamdinsdag 13 september 2022 @ 21:54
quote:
Je zal maar net een paar man teveel oproepen om te werken.
quirinadinsdag 13 september 2022 @ 22:32
Gewoon meet and assist reserveren. Kost wat, maar ben je lekker snel met alles.
quirinadinsdag 13 september 2022 @ 22:33
Schop Benschop!
Breekfastdinsdag 13 september 2022 @ 22:36
Ik snap sowieso niet waarom de beveiligers en het bagagepersoneel niet gaan staken. Er is een groot personeelstekort en de zomerbonus is weer afgeschaft. Zeker met de huidige inflatie erbij is dat niet uit te leggen.
ikweethetooknietdinsdag 13 september 2022 @ 22:40
Net bij Jinek Schiphol item
Helemaal afgebrand door ex medewerker
En Benschop met de grond gelijk gemaakt ^O^ _O_ _O_
ikweethetooknietdinsdag 13 september 2022 @ 22:41
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 september 2022 22:36 schreef Breekfast het volgende:
Ik snap sowieso niet waarom de beveiligers en het bagagepersoneel niet gaan staken. Er is een groot personeelstekort en de zomerbonus is weer afgeschaft. Zeker met de huidige inflatie erbij is dat niet uit te leggen.
Omdat ze worden gechanteerd door de leiding, kijk Jinek maar terug ;)
Breekfastdinsdag 13 september 2022 @ 22:44
quote:
6s.gif Op dinsdag 13 september 2022 22:41 schreef ikweethetookniet het volgende:

[..]
Omdat ze worden gechanteerd door de leiding, kijk Jinek maar terug ;)
Heb Jinek niet gezien maar hoe dan? Als een meerderheid meedoet met een staking van heeft Schiphol niet zoveel te willen.
Renedinsdag 13 september 2022 @ 22:54
Ben ik blij dat het anderhalf week geleden (op een zaterdagochtend!) maar max 1,5u van in de rij tot na de douane was :o !!

In december een treinticket naar Londen geboekt. Hopen dat dat bevalt :) !
ikweethetooknietdinsdag 13 september 2022 @ 23:01
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 september 2022 22:44 schreef Breekfast het volgende:
Heb Jinek niet gezien maar hoe dan? Als een meerderheid meedoet met een staking van heeft Schiphol niet zoveel te willen.
Kijk Jinek maar terug, de moeite waard :7
ikweethetooknietwoensdag 14 september 2022 @ 00:58
Reiswereld: ’Chaos Schiphol kan nog maanden duren’

Reizigers moeten de komende maanden iedere dag weer vrezen voor chaos op Schiphol. Dat klinkt vanuit de reiswereld, die vreest voor een tombola. ,,Dat men nog steeds volop boekt is goed voor ons, maar je houdt je hart vast als het al misgaat op een dag als afgelopen maandag.”

ANVR-topman Frank Oostdam moest zelf maandag via Schiphol, en is daags erna nog perplex. :o _O-

quote:
,,Het is beschamend, een nachtmerrie. Internationaal is de reputatie van Schiphol te grabbel gegooid”, beziet hij de ellende die ook dinsdag voortduurde.
Opnieuw stonden er lange rijen op de geplaagde luchthaven, al was de chaos minder dan op maandag.

SPOILER
Weinig beveiligers

Schiphol heeft de informatievoorziening en planning nog steeds niet op orde, waardoor het voor iedereen elke dag een verrassing is of het aangevraagde aantal beveiligers komt opdagen. De luchthaven legt uit dat men extra maatregelen wil nemen om te zorgen dat de beveiligingsbedrijven leveren wat ze beloven, en dat Schiphol bovendien een verklaring heeft geist.

Een woordvoerster legt uit dat men niet denkt dat de vervallen zomerbonus de oorzaak van de ellende is, zoals de FNV wel beweert. ,,De uitstroom was in september licht hoger dan andere maanden, maar niet dusdanig dat dat de grote onderlevering verklaart’’, klinkt het. Mogelijk zijn het inhalen van cursussen of vakantiedagen de oorzaak. Meerdere beveiligingsbedrijven konden niet reageren.

In de luchtvaart- en reiswereld zijn de meningen verdeeld over of de Schiphol-directie onder leiding van Dick Benschop moet blijven. Binnen KLM klinkt dat opstappen het beste is, want de relatie met partners als Delta en Air France lijdt onder de voortdurende chaos.

Opvolgers

,,De huidige directie is niet in staat gebleken om de chaos op te lossen. Er zijn anderen in Nederland die dit wel kunnen. De raad van commissarissen moet nu ingrijpen, voordat het nog verder uit de hand loopt”, zo meldt een insider. Er circuleren namen van eventuele opvolgers voor Benschop, zoals luchtvaartveteraan en de huidige RAI-directeur Paul Riemens en voormalig ProRail-baas Pier Eringa.

Oostdam vermoedt echter dat een ontslag niets oplost. ,,Deze directie moet het oplossen. Ze kijken naar oplossingen op lange termijn, maar het gaat om nu. Schiphol maakte winst. Besteedt dat dan aan je mensen, zorg dat ze niet vertrekken. Betaal wat nodig is, want het is volstrekt onacceptabel dat mensen nu al met angst en beven naar 2023 kijken.”

Tombola

Toch gebeurt dat. Vakantiegangers blijven enthousiast boeken en de zakenreizen door het MKB nemen toe. Daardoor blijft de druk op de luchthaven groot en kan het iedere dag mis gaan. ,,Het is een tombola”, klinkt het vanuit TUI.

In de reiswereld is de frustratie groot dat Schiphol onderwijl wijst naar afhandelingsbedrijven, terwijl de problemen bij afhandeling zoals de kofferberg voor een flink deel de oorsprong vinden bij de securityperikelen.

TUI-topman Arjan Kers: ,,Je mag verwachten dat Schiphol helder in beeld heeft wat het probleem is dat aangepakt moet worden en dat er voldoende focus op de oplossing is. Schiphol moet minder wijzen naar externe factoren en zelf de verantwoordelijkheid pakken om hun chaos op te lossen. Deze chaos heeft een direct effect op reisondernemingen en luchtvaartmaatschappijen, het schrikt reizigers af.”

Minister Harbers meldde dinsdag in een kamerbrief dat er steeds minder mensen worden aangenomen. Het aantal ingezette ZZP-beveiligers neemt toe, maar juist die dagen volgens de FNV vaak plots niet op, omdat ze niet gebonden zijn aan een contract.

Vast contract

,,Daarom moet de directie van Schiphol, wat ons betreft, zo snel mogelijk weer de controle pakken”, stelt Joost van Doesburg namens de vakbond. ,,Ik vermoed dat het ze nu wel ernst is. Mensen moeten sneller een vast contract krijgen, zodat ze weten waar ze aan toe zijn. Zo voorkom je ook dat je mensen minder kunt verplichten, want bij ZZP’ers is dat nu eenmaal lastiger. Als zij niet komen opdagen heb je weinig in handen. En uiteraard moet er structureel meer personeel bij.”

Harbers laat op vragen van deze krant weten dat hij niet gaat over een eventueel opstappen van de directie. Ook wijst hij erop dat ‘het kabinet regelmatig gesprekken voert’ over de situatie, maar dat de verantwoordelijkheid ligt bij Schiphol en de beveiligingsbedrijven. Wel wil hij dat een ’onafhankelijke partij op korte termijn’ onderzoek gaat doen naar de problemen. Schiphol zou dat zelf doen, maar dat onderzoek wordt nu bij de luchthaven weggehaald.
https://www.telegraaf.nl/(...)an-nog-maanden-duren
Ellatjuhwoensdag 14 september 2022 @ 07:06
Ik vloog dus gisteren.
10 uur aanwezig en gelijk in de rij gaan staan ook al was de balie nog dicht.
Tegen de tijd dat ie open was waren we in de buurt, was na ruim een uur.
Rond kwart voor 12 naar de rij bij de veiligheidscontrole.
Was wel steeds spannender, omdat we 12:35 gingen vliegen..
Uiteindelijk kwart over 12 erdoor heen en toen goed doorstappen.
Stond al dat de gate ging sluiten..
En achter ons kwamen mensen aan rennen toen zelf ook maar een sprintje getrokken.
Net aan het vliegtuig gehaald en kwamen nog meer dus was niet de laatste maar was even spannend
Enawhwoensdag 14 september 2022 @ 08:13
quote:
0s.gif Op woensdag 14 september 2022 07:06 schreef Ellatjuh het volgende:
Ik vloog dus gisteren.
10 uur aanwezig en gelijk in de rij gaan staan ook al was de balie nog dicht.
Tegen de tijd dat ie open was waren we in de buurt, was na ruim een uur.
Rond kwart voor 12 naar de rij bij de veiligheidscontrole.
Was wel steeds spannender, omdat we 12:35 gingen vliegen..
Uiteindelijk kwart over 12 erdoor heen en toen goed doorstappen.
Stond al dat de gate ging sluiten..
En achter ons kwamen mensen aan rennen toen zelf ook maar een sprintje getrokken.
Net aan het vliegtuig gehaald en kwamen nog meer dus was niet de laatste maar was even spannend
12.35 vliegen en 10u aankomen is ook niet verstandig he ?

En 11u ging de incheckbalie pas open ?
Notorious_Roywoensdag 14 september 2022 @ 08:18
Maakt het nog eigenlijk uit of je economy of business vliegt?
Pisces29woensdag 14 september 2022 @ 08:29
quote:
0s.gif Op woensdag 14 september 2022 08:13 schreef Enawh het volgende:

[..]
12.35 vliegen en 10u aankomen is ook niet verstandig he ?

En 11u ging de incheckbalie pas open ?
Dit. Een incheckbalie die 1,5 uur voor vertrek opent? Welke is dat? :D

Met 4 uur van te voren had je dus niet hoeven rennen. Maar ieder z’n keuze.
Jan_Onderwaterwoensdag 14 september 2022 @ 08:32
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 september 2022 22:36 schreef Breekfast het volgende:
Ik snap sowieso niet waarom de beveiligers en het bagagepersoneel niet gaan staken. Er is een groot personeelstekort en de zomerbonus is weer afgeschaft. Zeker met de huidige inflatie erbij is dat niet uit te leggen.
Gewoon lekker ergens anders gaan werken, fuck schiphol
Aureliuswoensdag 14 september 2022 @ 08:35
quote:
5s.gif Op woensdag 14 september 2022 08:18 schreef Notorious_Roy het volgende:
Maakt het nog eigenlijk uit of je economy of business vliegt?
Hoogstens bij het bagage inchecken.
groenenwoensdag 14 september 2022 @ 08:38
quote:
1s.gif Op woensdag 14 september 2022 08:29 schreef Pisces29 het volgende:

[..]
Dit. Een incheckbalie die 1,5 uur voor vertrek opent? Welke is dat? :D

Met 4 uur van te voren had je dus niet hoeven rennen. Maar ieder z’n keuze.
Als de incheckbalie niet open is heeft het geen zin om 2,5u voor de incheckbalie te wachten.
Pisces29woensdag 14 september 2022 @ 08:41
quote:
0s.gif Op woensdag 14 september 2022 08:38 schreef groenen het volgende:

[..]
Als de incheckbalie niet open is heeft het geen zin om 2,5u voor de incheckbalie te wachten.
Nu kom je aan met een rij en ben je niet de eerste. Dus nee het maakt wel uit. Je verliest tijd.

Daarbij advies van Schiphol om 4 uur aan te houden.
Mr.Jwoensdag 14 september 2022 @ 10:08
quote:
0s.gif Op woensdag 14 september 2022 08:35 schreef Aurelius het volgende:

[..]
Hoogstens bij het bagage inchecken.
Business class heb je toch je eigen rij bij de security? Die aan de rechterkant?
Ellatjuhwoensdag 14 september 2022 @ 10:18
quote:
0s.gif Op woensdag 14 september 2022 08:13 schreef Enawh het volgende:

[..]
12.35 vliegen en 10u aankomen is ook niet verstandig he ?

En 11u ging de incheckbalie pas open ?
Nee hij ging om 10:35 open
Red_85woensdag 14 september 2022 @ 10:19
quote:
1s.gif Op woensdag 14 september 2022 08:41 schreef Pisces29 het volgende:

[..]
Nu kom je aan met een rij en ben je niet de eerste. Dus nee het maakt wel uit. Je verliest tijd.

Daarbij advies van Schiphol om 4 uur aan te houden.
Maar je bent nooit in 2,5 uur door de security rijen als het weer zo'n bende is.
WheeledWarriorwoensdag 14 september 2022 @ 10:20
4 uur van tevoren aanwezig voor je vlucht, van de gekke eigenlijk.
Red_85woensdag 14 september 2022 @ 10:23
quote:
5s.gif Op woensdag 14 september 2022 08:18 schreef Notorious_Roy het volgende:
Maakt het nog eigenlijk uit of je economy of business vliegt?
Ja en nee.

Ja, het zou wel horen want je hebt aparte rijen.
Nee, dezelfde pool van medewerkers werken daar ook, dus daar is ook hetzelfde probleem.
Red_85woensdag 14 september 2022 @ 10:24
quote:
0s.gif Op woensdag 14 september 2022 10:20 schreef WheeledWarrior het volgende:
4 uur van tevoren aanwezig voor je vlucht, van de gekke eigenlijk.
Ja, sick. 2,5 uur van te voren op parkeerterrein/station was altijd ruim en prima. Zelfs met een uur voor start boarden had je geen stress.
DX11woensdag 14 september 2022 @ 11:04
quote:
0s.gif Op woensdag 14 september 2022 10:23 schreef Red_85 het volgende:
Ja, het zou wel horen want je hebt aparte rijen.
Dat functioneert momenteel niet echt, die hele boarding groups enz worden massaal genegeerd door de luchthaven medewerkers.
Sodemieterswoensdag 14 september 2022 @ 13:23
quote:
0s.gif Op woensdag 14 september 2022 11:04 schreef DX11 het volgende:

[..]
Dat functioneert momenteel niet echt, die hele boarding groups enz worden massaal genegeerd door de luchthaven medewerkers.
Het boarden heeft weinig te maken met de rijen bij het inchecken en de security.

Met BC mag je als eerste aan boord, maar da's niet echt interessant wanneer de vraag is of je berhaupt op tijd bij de gate kunt zijn.
michaelmoorewoensdag 14 september 2022 @ 21:27
waarom moet die toeslag eraf ?/
https://www.telegraaf.nl/(...)-nog-capabele-mensen
Kunnen ze niet eens gewoon een fatsoendelijk salaris ontvangen ???
ik had ook opgestapt als ze opeens weer 500 euro vam nijn salaris gaan afpakken
Sodemieterswoensdag 14 september 2022 @ 21:32
Hindsight is a wonderful thing...

Het was van het begin af aan bekend dat die toelage een tijdelijk karakter had en bedoeld was om de zomerdrukte op te kunnen vangen. Daar heb ik toen niemand over gehoord. Nu de zomertoeslag gestopt is en dat (kennelijk) opnieuw tot problemen leidt, weet iedereen opeens te vertellen dat het een ontstellend stom idee was. Ja, da's makkelijk, achteraf voorspellingen doen.
michaelmoorewoensdag 14 september 2022 @ 21:50
quote:
7s.gif Op woensdag 14 september 2022 21:32 schreef Sodemieters het volgende:
Hindsight is a wonderful thing...

Het was van het begin af aan bekend dat die toelage een tijdelijk karakter had en bedoeld was om de zomerdrukte op te kunnen vangen. Daar heb ik toen niemand over gehoord. Nu de zomertoeslag gestopt is en dat (kennelijk) opnieuw tot problemen leidt, weet iedereen opeens te vertellen dat het een ontstellend stom idee was. Ja, da's makkelijk, achteraf voorspellingen doen.
er hadden best contracten kunnen worden gemaakt met de beveiligers voordat de toeslag eraf ging
Mortaxxwoensdag 14 september 2022 @ 21:53
quote:
0s.gif Op woensdag 14 september 2022 21:50 schreef michaelmoore het volgende:

[..]
er hadden best contracten kunnen worden gemaakt met de beveiligers voordat de toeslag eraf ging
Maar dat wil Schiphol helemaal niet. Die wil per dag een aantal uitvragen bij een externe partij. En zonder bonus is de pool een stuk kleiner en gaat het mis. Deze situatie is gewoon het gevolg van de keuzes van Schiphol
bianconeriwoensdag 14 september 2022 @ 22:06
De overheid maakt Schiphol gewoon kapot.
Schiphol was internationaal gwn een top vliegveld en ging super goed.

Gewoon laten groeien en door gaan!
Ipv die belachelijke regels. Schiphol gaat zo kapot door de overheid.
Sodemieterswoensdag 14 september 2022 @ 22:31
quote:
0s.gif Op woensdag 14 september 2022 22:06 schreef bianconeri het volgende:
De overheid maakt Schiphol gewoon kapot.
Schiphol was internationaal gwn een top vliegveld en ging super goed.

Gewoon laten groeien en door gaan!
Ipv die belachelijke regels. Schiphol gaat zo kapot door de overheid.
Groeien terwijl er nu al geen personeel te vinden is?
michaelmoorewoensdag 14 september 2022 @ 22:49
quote:
0s.gif Op woensdag 14 september 2022 22:06 schreef bianconeri het volgende:
De overheid maakt Schiphol gewoon kapot.
Schiphol was internationaal gwn een top vliegveld en ging super goed.

Gewoon laten groeien en door gaan!
Ipv die belachelijke regels. Schiphol gaat zo kapot door de overheid.
quote:
1s.gif Op woensdag 14 september 2022 21:53 schreef Mortaxx het volgende:

[..]
Maar dat wil Schiphol helemaal niet. Die wil per dag een aantal uitvragen bij een externe partij. En zonder bonus is de pool een stuk kleiner en gaat het mis. Deze situatie is gewoon het gevolg van de keuzes van Schiphol
aan bonus van 5 euro voor beveliging personeel afpakken

terwijl ze zoveel winst kunnen maken, dat is gewoon kruidenier metaliteit van een ex-ambtenaar
Sodemieterswoensdag 14 september 2022 @ 22:54
quote:
0s.gif Op woensdag 14 september 2022 22:49 schreef michaelmoore het volgende:

[..]
[..]
aan bonus van 5 euro voor beveliging personeel afpakken

terwijl ze zoveel winst kunnen maken, dat is gewoon kruidenier metaliteit van een ex-ambtenaar
Ex-ambtenaar? Bedoel je Benschop? Vanwege die twee jaar bij het Commissariaat voor de Media, 25 jaar geleden?

[ Bericht 4% gewijzigd door Sodemieters op 14-09-2022 23:03:50 ]
Breekfastwoensdag 14 september 2022 @ 22:54
quote:
7s.gif Op woensdag 14 september 2022 21:32 schreef Sodemieters het volgende:
Hindsight is a wonderful thing...

Het was van het begin af aan bekend dat die toelage een tijdelijk karakter had en bedoeld was om de zomerdrukte op te kunnen vangen. Daar heb ik toen niemand over gehoord. Nu de zomertoeslag gestopt is en dat (kennelijk) opnieuw tot problemen leidt, weet iedereen opeens te vertellen dat het een ontstellend stom idee was. Ja, da's makkelijk, achteraf voorspellingen doen.
Ja, je personeel slecht betalen voor functies met slechte werkomstandigheden, een hoge inflatie en een zeer krappe arbeidsmarkt: lastig voorspellen of dat tot personeelstekorten zal leiden inderdaad. Moet een hoofdbreker zijn geweest voor de directie.
Sodemieterswoensdag 14 september 2022 @ 22:56
quote:
10s.gif Op woensdag 14 september 2022 22:54 schreef Breekfast het volgende:

[..]
Ja, je personeel slecht betalen voor functies met slechte werkomstandigheden, een hoge inflatie en een zeer krappe arbeidsmarkt: lastig voorspellen of dat tot personeelstekorten zal leiden inderdaad. Moet een hoofdbreker zijn geweest ja voor de directie.
Ik zie graag de quotes waarin jij dit al vanaf het begin af aan voorspeld had.
michaelmoorewoensdag 14 september 2022 @ 23:10
quote:
0s.gif Op woensdag 14 september 2022 22:54 schreef Sodemieters het volgende:

[..]
Ex-ambtenaar? Bedoel je Benschop? Vanwege die twee jaar bij het Commissariaat voor de Media, 25 jaar geleden?
en bij de groninger gaswinng
Sodemieterswoensdag 14 september 2022 @ 23:14
quote:
0s.gif Op woensdag 14 september 2022 23:10 schreef michaelmoore het volgende:

[..]
en bij de groninger gaswinng
Huh, wat? Jij denkt dat de directeur van Shell een ambtenaar is?
michaelmoorewoensdag 14 september 2022 @ 23:19
quote:
0s.gif Op woensdag 14 september 2022 22:54 schreef Sodemieters het volgende:

[..]
Ex-ambtenaar? Bedoel je Benschop? Vanwege die twee jaar bij het Commissariaat voor de Media, 25 jaar geleden?
Dick Benschop is een zielige kruidenier

die met afknijpen van beneden modaal mensen en likken naar boven ver denkt te komen

de sukkel
Sodemieterswoensdag 14 september 2022 @ 23:21
quote:
0s.gif Op woensdag 14 september 2022 23:19 schreef michaelmoore het volgende:

[..]
Dick Benschop is een zielige kruidenier

die met afknijpen van beneden modaal mensen en likken naar boven ver denkt te komen

de sukkel
Dat is ook best gelukt h? Dat ver komen. Dus dat doet-ie dan toch wel goed.

Blijft nog wel steeds de vraag waarom jij het hebt over een ex-ambtenaar? Was dat een foutje?
michaelmooredonderdag 15 september 2022 @ 04:42
quote:
0s.gif Op woensdag 14 september 2022 23:21 schreef Sodemieters het volgende:

[..]
Dat is ook best gelukt h? Dat ver komen. Dus dat doet-ie dan toch wel goed.

Blijft nog wel steeds de vraag waarom jij het hebt over een ex-ambtenaar? Was dat een foutje?
Benschop die bootje gaat varen als ie op het werk moet zijn

in het bedrijfsleven was ie allang ontslagen
icecreamfarmer_NLdonderdag 15 september 2022 @ 08:34
quote:
1s.gif Op woensdag 14 september 2022 08:29 schreef Pisces29 het volgende:

[..]
Dit. Een incheckbalie die 1,5 uur voor vertrek opent? Welke is dat? :D

Met 4 uur van te voren had je dus niet hoeven rennen. Maar ieder z’n keuze.
Easyjet.
Ik vlieg morgen en krijg zojuist van easyjet bericht dat je op tijd aanwezig moest zijn maar dat de dropoff pas 2 uur van te voren open is.
_O-
ikweethetooknietdonderdag 15 september 2022 @ 09:25
twitter
quote:
0s.gif Op woensdag 14 september 2022 23:19 schreef michaelmoore het volgende:
Dick Benschop is een zielige kruidenier
die met afknijpen van beneden modaal mensen en likken naar boven ver denkt te komen
de sukkel
Haagsdonderdag 15 september 2022 @ 09:48
Die rij met wachtenden voor een laatste groet aan de queen is korter dan die op Schiphol.

Ze hebben 1 ding gemeen, beide wachten op een kist.
Sodemietersdonderdag 15 september 2022 @ 10:35
quote:
0s.gif Op donderdag 15 september 2022 04:42 schreef michaelmoore het volgende:

[..]
Benschop die bootje gaat varen als ie op het werk moet zijn

in het bedrijfsleven was ie allang ontslagen
In het bedrijfsleven was ie allang ontslagen? Je bedoelt dat ie het nog geen jaar zou hebben volgehouden als president-directeur bij Shell? Om maar een willekeurig voorbeeld te noemen?
Haagsdonderdag 15 september 2022 @ 12:38
Nou die lamlul is opgestapt. :W
RipCitydonderdag 15 september 2022 @ 12:38
Eindelijk! Dickie gone!
onlogischdonderdag 15 september 2022 @ 12:44
https://www.ad.nl/binnenl(...)est-gedaan~af5124c7/
StephanLdonderdag 15 september 2022 @ 12:45
Beter laat dan nooit :D
supernigerdonderdag 15 september 2022 @ 12:45
Eindelijk.
Mortaxxdonderdag 15 september 2022 @ 12:45
Maar hij heeft zijn best gedaan!
Red_85donderdag 15 september 2022 @ 12:46
Mooi!

Maar wat lost het op? De volgende van de haagse baantjescaroussel zal wel weer klaar staan.
Nieuwschierigdonderdag 15 september 2022 @ 12:47
Gelukkig is daarmee nu alles in een klap opgelost

Enige wat help is vliegen stuk duurder maken. Iedereen weet het maar ja. kop in het zand
Malavitadonderdag 15 september 2022 @ 12:48
quote:
99s.gif Op donderdag 15 september 2022 12:47 schreef Nieuwschierig het volgende:
Gelukkig is daarmee nu alles in een klap opgelost

Enige wat help is vliegen stuk duurder maken. Iedereen weet het maar ja. kop in het zand
Meer personeel wat beter betaald krijgt, dat helpt.
Jed1Gamdonderdag 15 september 2022 @ 12:49
Dick is eindelijk eruit getrapt, wat heeft dat lang geduurd.
Regilio_donderdag 15 september 2022 @ 12:50
bassie-adriaan.gif
heywoodudonderdag 15 september 2022 @ 12:52
quote:
Opgestapt om de aandacht niet teveel af te leiden van Schiphol zelf, want het ging teveel over hem. Natuurlijk niet opgestapt omdat hij het gewoon kut deed.
heywoodudonderdag 15 september 2022 @ 12:53
Overigens is hij natuurlijk nog niet echt weg.
potjecremedonderdag 15 september 2022 @ 12:54
twitter
Eyjafjallajoekulldonderdag 15 september 2022 @ 12:56
quote:
1s.gif Op donderdag 15 september 2022 12:45 schreef Mortaxx het volgende:
Maar hij heeft zijn best gedaan!
Basp1donderdag 15 september 2022 @ 12:58
Zou hij nog een flinke oprotbonus incasseren?
RipCitydonderdag 15 september 2022 @ 12:58
https://www.telegraaf.nl/(...)rug-reiziger-de-klos

Oh oh het gaat weer pijnlijker worden.

En Schiphol geeft nu schuld aan de bedrijven ipv zelf weer hoger salaris aan te bieden.
Aureliusdonderdag 15 september 2022 @ 13:03
twitter
Waldorf22donderdag 15 september 2022 @ 13:08
Misschien kan Fred Teeven het overnemen, die heeft al ervaring in de transportsector.
ikweethetooknietdonderdag 15 september 2022 @ 13:09
Dick Benschop stapt op als topman van Schiphol na maanden van chaos *O* *O* *O* *O* *O* *O*

Dick Benschop vertrekt als baas van luchthaven Schiphol. Hij heeft zijn functie zelf ter beschikking gesteld. De druk op Benschop nam toe na maanden van chaos op de luchthaven, vooral als gevolg van personeelstekorten. Onder leiding van Benschop lukte het niet om aan de problemen een einde te maken.

Sinds de meivakantie zijn er aanhoudend problemen op de luchthaven met lange rijen en reizigers die hun vluchten missen.

quote:
Nieuwe beperkingen Schiphol
En er komt opnieuw slecht nieuws aan zegt Benschop in een videoboodschap over zijn vertrek. "Vandaag of morgen is Schiphol genoodzaakt om nieuwe beperkingen voor de komende weken af te kondigen. Dat is slecht nieuws. Opnieuw. Ook zullen nieuwe maatregelen ten aanzien van de beveiliging bekend worden gemaakt."
Hij benadrukt dat opstappen zijn eigen keuze was. "Er is veel aandacht en ook kritiek op de manier waarop Schiphol de problemen te lijf gaat. En dat geldt ook voor mijn verantwoordelijkheid als CEO. Ik maak op eigen initiatief ruimte om Schiphol een nieuwe start te geven. Ik wil niet dat de aandacht voor mijn eigen persoon een belemmering voor Schiphol gaat vormen. De situatie op Schiphol en wat dat voor de reizigers betekent gaat me aan het hart. Ik heb mijn uiterste best gedaan, maar we zijn er nog niet. Ik hoop wel dat het snel weer beter gaat."

Tekort personeel
Schiphol kampt onder andere met een tekort aan beveiligers. Ook bij de bagageafhandeling is de situatie nijpend. Een wilde staking van bagage-afhandelaars dit voorjaar was een voorbode voor een zomer vol problemen en vertragingen. Om personeel te behouden, deelde Schiphol een zomertoeslag uit. Maar deze regeling liep per september af, waarna veel medewerkers alsnog besloten hun heil elders te zoeken. Dit had opnieuw grote problemen tot gevolg.

Ook deze week was het nog zo druk op de luchthaven dat opnieuw mensen hun vlucht misten.

Benschop was sinds 1 mei 2018 de president-directeur van Schiphol. De voormalig staatssecretaris en oud-topman van Shell Nederland volgde destijds Jos Nijhuis op.

Dick Benschop blijft in functie tot zijn opvolger er is.

https://www.rtlnieuws.nl/(...)-topman-van-schiphol
recursiefdonderdag 15 september 2022 @ 13:10
@ikweethetookniet, heb je al gesolliciteerd?
Red_85donderdag 15 september 2022 @ 13:17
quote:
Dit is DEP3 waar nooit een probleem is geweest, tenminste niet z hardnekkig.
rutger05donderdag 15 september 2022 @ 13:19
https://www.telegraaf.nl/(...)-luchthaven-schiphol

Benschop stapt op of misschien kan ik beter schrijven vliegt eruit.
Scorpiedonderdag 15 september 2022 @ 13:29
EINDELIJK TYFT DIE MONGOOL OP
heywoodudonderdag 15 september 2022 @ 13:31
quote:
0s.gif Op donderdag 15 september 2022 13:10 schreef recursief het volgende:
@:ikweethetookniet, heb je al gesolliciteerd?
Staat al klaar met _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- onder de Ctrl + V om de volgende aan te kondigen, ongeacht wie het wordt.
raptorixdonderdag 15 september 2022 @ 13:31
quote:
Dick Benschop stapt op als baas van Schiphol na maanden van chaos: ‘Ik heb mijn best gedaan’
Nee Dick, kinderen doen hun best op een tekening, als je een salaris van een half miljoen ex-bonussen hebt word er verwacht dat je levert, en zo niet dan kun je moven, en dat had al 6 maanden eerder gemoeten.
Perrindonderdag 15 september 2022 @ 13:33
quote:
0s.gif Op donderdag 15 september 2022 13:19 schreef rutger05 het volgende:
https://www.telegraaf.nl/(...)-luchthaven-schiphol

Benschop stapt op of misschien kan ik beter schrijven vliegt eruit.
Bijna jammer, hij heeft veel betekend voor het inperken van het vliegverkeer.
Perrindonderdag 15 september 2022 @ 13:35
quote:
0s.gif Op donderdag 15 september 2022 13:31 schreef raptorix het volgende:

[..]
Nee Dick, kinderen doen hun best op een tekening, als je een salaris van een half miljoen ex-bonussen hebt word er verwacht dat je levert, en zo niet dan kun je moven, en dat had al 6 maanden eerder gemoeten.
Idd. Het gaat, zeker in die categorie banen, niet om je best doen maar om het resultaat. Siert hem wel dat hij zelf opstapt en niet zo lang mogelijk blijft plakken.
raptorixdonderdag 15 september 2022 @ 13:42
quote:
0s.gif Op donderdag 15 september 2022 13:35 schreef Perrin het volgende:

[..]
Idd. Het gaat, zeker in die categorie banen, niet om je best doen maar om het resultaat. Siert hem wel dat hij zelf opstapt en niet zo lang mogelijk blijft plakken.
Dit is meestal een gevalletje "we zijn in goed overleg uit elkaar gegaan", met andere woorden, je mag het zelf naar buiten brengen of anders doen wij het om een minder prettige manier.
Perrindonderdag 15 september 2022 @ 13:43
Er staan lange rijen voor zijn afscheidsreceptie:
FcsOqUUXwAATTZj?format=jpg&name=360x360
potjecremedonderdag 15 september 2022 @ 13:43
quote:
11s.gif Op donderdag 15 september 2022 13:43 schreef Perrin het volgende:
Er staan lange rijen voor zijn afscheidsreceptie:
[ afbeelding ]
:D
ikweethetooknietdonderdag 15 september 2022 @ 13:50
quote:
0s.gif Op donderdag 15 september 2022 13:10 schreef recursief het volgende:
@:ikweethetookniet, heb je al gesolliciteerd?
:{w Eerst de champagne opdrinken dan twee dagen dronken van geluk *O* *O*
ikweethetooknietdonderdag 15 september 2022 @ 13:52
quote:
1s.gif Op donderdag 15 september 2022 13:08 schreef Waldorf22 het volgende:
Misschien kan Fred Teeven het overnemen, die heeft al ervaring in de transportsector.
Camiel Eurlings al voorgedragen :P
Die gaat er zo een puinhoop van maken dat we terug gaan verlangen naar Dickie :o _O-
RapaNuidonderdag 15 september 2022 @ 14:03
quote:
0s.gif Op donderdag 15 september 2022 12:38 schreef Haags het volgende:
Nou die lamlul is opgestapt. :W
Dat werd tijd!
Zou hij nog een vette bonus meekrijgen voor zijn galante gebaar?
Gehrmandonderdag 15 september 2022 @ 14:19
bassie-adriaan.gif
ikweethetooknietdonderdag 15 september 2022 @ 14:20
Ben benieuwd welke talkshow hij vanavond gaat zitten janken :')
Het ligt tenslotte niet aan hem dus hij is zielig en slachtoffer van de omstandigheden :r
Maar wel vooraf eisen dat er geen andere gasten aantafel zitten die spontaan kritische opmerkingen kunnen plaatsen zoals Huub Stapel ^O^ dat wel deed
O ja ook even de vragen van te voren inleveren zodat zijn pr team kan influisteren wat hij antwoorden moet :r
RipCitydonderdag 15 september 2022 @ 14:25
twitter


Dat kijken naar z’n blaadje :D
WheeledWarriordonderdag 15 september 2022 @ 14:30
Alweer zo'n falende topman die voor de hoofdprijs heeft lopen cashen.
ikweethetooknietdonderdag 15 september 2022 @ 14:31
ikweethetooknietdonderdag 15 september 2022 @ 14:32
Ik loop niet weg :') _O- _O-
Hij heeft zo een schop onder zijn hol gehad dat hij de komende weken niet meer kan lopen ^O^ *O* *O*
raptorixdonderdag 15 september 2022 @ 14:45
Dit is echt een geschikte post voor Hugo de Jonge, ik neem aan dat hier niet nog meer kapot kan worden gemaakt, zet hem op Huug!
Gehrmandonderdag 15 september 2022 @ 14:49
twitter
TweedeKlumdonderdag 15 september 2022 @ 14:54
Ze geven Dickie toch wel een zakcentje mee? Die man heeft ook een hoge energierekening. :+
Malavitadonderdag 15 september 2022 @ 15:01
quote:
Jezus deze vent :')
ikweethetooknietdonderdag 15 september 2022 @ 15:09
twitter
ikweethetooknietdonderdag 15 september 2022 @ 15:10
twitter


_O- _O- _O-
ikweethetooknietdonderdag 15 september 2022 @ 15:11
twitter
ikweethetooknietdonderdag 15 september 2022 @ 15:12
twitter


_O- _O-
ikweethetooknietdonderdag 15 september 2022 @ 15:14
twitter


_O- _O-
Sodemietersdonderdag 15 september 2022 @ 15:15
quote:
0s.gif Op donderdag 15 september 2022 12:46 schreef Red_85 het volgende:
Mooi!

Maar wat lost het op? De volgende van de haagse baantjescaroussel zal wel weer klaar staan.
Waarom denk je dat? Jos Nijhuis en Gerlach Cerfontaine hadden toch ook geen Haags verleden?
ikweethetooknietdonderdag 15 september 2022 @ 15:17
twitter


_O-
ikweethetooknietdonderdag 15 september 2022 @ 15:18
quote:
0s.gif Op donderdag 15 september 2022 15:15 schreef Sodemieters het volgende:
Waarom denk je dat? Jos Nijhuis en Gerlach Cerfontaine hadden toch ook geen Haags verleden?
Camiel Eurlings wel en dat was een succes :o _O- _O-
1superbeschuitjedonderdag 15 september 2022 @ 15:21
Dick Anne (Dick) Benschop 15-9-2022 virtueel seppuku

ikweethetooknietdonderdag 15 september 2022 @ 15:22
twitter


_O- _O-
Sodemietersdonderdag 15 september 2022 @ 15:23
quote:
Waarom post je toch steeds dit soort filmpjes?

Vond je het niet duidelijk genoeg dat de vorige werd verwijderd?
Sodemietersdonderdag 15 september 2022 @ 15:24
quote:
6s.gif Op donderdag 15 september 2022 15:18 schreef ikweethetookniet het volgende:

[..]
Camiel Eurlings wel en dat was een succes :o _O- _O-
Camiel Eurlings werkte niet bij Schiphol, Einstein.
ikweethetooknietdonderdag 15 september 2022 @ 15:30
quote:
0s.gif Op donderdag 15 september 2022 15:24 schreef Sodemieters het volgende:
Camiel Eurlings werkte niet bij Schiphol, Einstein.
Hij is vast al benaderd voor deze baan, na zijn succesvolle periode bij KLM :+ _O- _O-
1superbeschuitjedonderdag 15 september 2022 @ 15:32
kebkUzt.jpg

00SQy6c.jpg

B597Uro.jpg

_O-
ikweethetooknietdonderdag 15 september 2022 @ 15:44
quote:
0s.gif Op donderdag 15 september 2022 15:23 schreef Sodemieters het volgende:
Waarom post je toch steeds dit soort filmpjes?
Vond je het niet duidelijk genoeg dat de vorige werd verwijderd?
Er is al weer een nieuwe uit :P
Zal ik …… :@
heywoodudonderdag 15 september 2022 @ 15:45
quote:
Er is veel leed op aarde, maar de wachtrijen op Schiphol staan toch wel bovenaan.
icecreamfarmer_NLdonderdag 15 september 2022 @ 15:54
quote:
9s.gif Op donderdag 15 september 2022 15:45 schreef heywoodu het volgende:

[..]
Er is veel leed op aarde, maar de wachtrijen op Schiphol staan toch wel bovenaan.
Tijd dat die Afrikanen eens gaan doneren zodat wij weer een fatsoenlijk vliegveld hebben.
Red_85donderdag 15 september 2022 @ 16:10
quote:
0s.gif Op donderdag 15 september 2022 15:24 schreef Sodemieters het volgende:

[..]
Camiel Eurlings werkte niet bij Schiphol, Einstein.
Nee, klm cargo.
Maar even he, die gast weet niet eens wat een AirWayBill is volgens mij, of een vliegtuigpallet. Hij werd uitgescheten door de cargo community dus zo erg succesvol was die periode nu ook weer niet.
Red_85donderdag 15 september 2022 @ 16:11
quote:
0s.gif Op donderdag 15 september 2022 15:15 schreef Sodemieters het volgende:

[..]
Waarom denk je dat? Jos Nijhuis en Gerlach Cerfontaine hadden toch ook geen Haags verleden?
Omdat er op het moment niet zo veel soeps rondloopt in den haag.
ikweethetooknietdonderdag 15 september 2022 @ 16:27
quote:
0s.gif Op donderdag 15 september 2022 16:11 schreef Red_85 het volgende:
Omdat er op het moment niet zo veel soeps rondloopt in den haag.
Sophie Hermans vergeten :?
Enorm talent volgens Rutte
En dochter van een andere topbestuurder Loek Hermans :') _O- _O-
ikweethetooknietdonderdag 15 september 2022 @ 16:33
Hier even het interview terug kijken van 21 augustus :D

https://www.npostart.nl/pak-de-macht/28-08-2022/BV_101408009

Vanaf min 33.41

En vanaf min 38.45 de bewuste vraag

Nog geen maand later

:W :W :W :W :W :W :W :W :W
_O- _O- _O- _O- _O-
Sodemietersdonderdag 15 september 2022 @ 16:50
quote:
0s.gif Op donderdag 15 september 2022 16:11 schreef Red_85 het volgende:

[..]
Omdat er op het moment niet zo veel soeps rondloopt in den haag.
Dus daar zou Schiphol dan wel enthousiast over zijn ofzo? Wat bedoel je nou eigenlijk?
Sodemietersdonderdag 15 september 2022 @ 16:52
quote:
0s.gif Op donderdag 15 september 2022 16:10 schreef Red_85 het volgende:

[..]
Nee, klm cargo.
Maar even he, die gast weet niet eens wat een AirWayBill is volgens mij, of een vliegtuigpallet. Hij werd uitgescheten door de cargo community dus zo erg succesvol was die periode nu ook weer niet.
Iedereen is het er over eens dat Eurlings bij KLM mislukt is, maar dat heeft niks met Schiphol te maken. Compleet ander bedrijf.
Red_85donderdag 15 september 2022 @ 17:34
quote:
0s.gif Op donderdag 15 september 2022 16:52 schreef Sodemieters het volgende:

[..]
Iedereen is het er over eens dat Eurlings bij KLM mislukt is, maar dat heeft niks met Schiphol te maken. Compleet ander bedrijf.
Klopt. Compleet ander bedrijf. Maar op het Schipholse zijn die lijntjes wel kort kan ik je vertellen. Daarom werd Eurlings ook gevraagd om wat te gaan doen toen. Goed voor het netwerk met den haag enzo.
Bocajdonderdag 15 september 2022 @ 17:38
quote:
Haha daar was'ie weer... @monkyyy
michaelmooredonderdag 15 september 2022 @ 18:01
quote:
0s.gif Op donderdag 15 september 2022 10:35 schreef Sodemieters het volgende:

[..]
In het bedrijfsleven was ie allang ontslagen? Je bedoelt dat ie het nog geen jaar zou hebben volgehouden als president-directeur bij Shell? Om maar een willekeurig voorbeeld te noemen?
zelfs bij de action was ie eruit gegooid
https://www.telegraaf.nl/(...)o-wel-heel-erg-groot


https://www.telegraaf.nl/(...)-nog-capabele-mensen
quote:
0s.gif Op donderdag 15 september 2022 16:52 schreef Sodemieters het volgende:

[..]
Iedereen is het er over eens dat Eurlings bij KLM mislukt is, maar dat heeft niks met Schiphol te maken. Compleet ander bedrijf.
eurlings heeft KLM verkwanseld
Sodemietersdonderdag 15 september 2022 @ 18:11
quote:
0s.gif Op donderdag 15 september 2022 18:01 schreef michaelmoore het volgende:

[..]
zelfs bij de action was ie eruit gegooid
https://www.telegraaf.nl/(...)o-wel-heel-erg-groot


https://www.telegraaf.nl/(...)-nog-capabele-mensen
[..]
eurlings heeft KLM verkwanseld

Je hebt dus eigenlijk geen flauw idee wat ie deed voordat ie directeur werd bij Schiphol? Zelfs na een stuk of wat hints dringt het nog niet door?
michaelmooredonderdag 15 september 2022 @ 18:39
quote:
0s.gif Op donderdag 15 september 2022 18:11 schreef Sodemieters het volgende:

[..]
Je hebt dus eigenlijk geen flauw idee wat ie deed voordat ie directeur werd bij Schiphol? Zelfs na een stuk of wat hints dringt het nog niet door?
Benschop is een kruidenier sukkel die eindelijk doorheeft dat er een echte manager moet komen
Heph844donderdag 15 september 2022 @ 18:50
quote:
Je kan het accent door de plaatjes heen horen
capuchon_jongendonderdag 15 september 2022 @ 19:36
Net gehoord dat hij opstapt de baas van Schiphol

Een slimme beslissing. Ik zou er mijn gezicht niet meer durven tonen, zelfs daar nooit meer het vliegtuig nemen.
Sodemietersdonderdag 15 september 2022 @ 19:46
quote:
0s.gif Op donderdag 15 september 2022 18:39 schreef michaelmoore het volgende:

[..]
Benschop is een kruidenier sukkel die eindelijk doorheeft dat er een echte manager moet komen
Dat is geen antwoord op mijn post.
michaelmooredonderdag 15 september 2022 @ 20:26
quote:
0s.gif Op donderdag 15 september 2022 19:46 schreef Sodemieters het volgende:

[..]
Dat is geen antwoord op mijn post.
het is gewoon goed dat hij doorheeft dat ie zwaar incompentent is
respect , en nu weg wezen dan kan ik ook weer boeken
Als Benschop zijn salaris aan de beveiligers had gegeven dan was alles in orde geweest
https://www.telegraaf.nl/(...)gers-17-in-twee-jaar

quote:
Forse salarisplus voor 5000 beveiligers: 17% in twee jaar
1 uur geleden in CARRIRE

UTRECHT (ANP) - Zo'n 5000 beveiligers in Nederland gaan er in twee jaar tijd 17% in loon op vooruit.
Volgens werkgeversorganisatie VBe NL is een fikse loonsverhoging nodig om voldoende personeel aan te trekken.
Eerder dit jaar ging onder andere een huldiging van voetbalclub Ajax op het Amsterdamse Museumplein niet door omdat er te weinig beveiligers voorhanden waren.


[ Bericht 13% gewijzigd door michaelmoore op 15-09-2022 20:47:53 ]
Sodemietersdonderdag 15 september 2022 @ 21:23
quote:
0s.gif Op donderdag 15 september 2022 20:26 schreef michaelmoore het volgende:

[..]
het is gewoon goed dat hij doorheeft dat ie zwaar incompentent is
respect , en nu weg wezen dan kan ik ook weer boeken
Als Benschop zijn salaris aan de beveiligers had gegeven dan was alles in orde geweest
https://www.telegraaf.nl/(...)gers-17-in-twee-jaar
[..]

Aha. En ben je er inmiddels zelf ook achter dat je er naast zat toen je hem een ex-ambtenaar noemde, die in het bedrijfsleven direct ontslagen zou worden?
michaelmooredonderdag 15 september 2022 @ 21:26
quote:
0s.gif Op donderdag 15 september 2022 21:23 schreef Sodemieters het volgende:

[..]
Aha. En ben je er inmiddels zelf ook achter dat je er naast zat toen je hem een ex-ambtenaar noemde, die in het bedrijfsleven direct ontslagen zou worden?
hij heeft zich zelf al ontslagen dus dat kan niet meer nu

ook goed als die kruidenier maar weg is , dan durf ik weer te boeken
Sodemietersdonderdag 15 september 2022 @ 21:58
quote:
0s.gif Op donderdag 15 september 2022 21:26 schreef michaelmoore het volgende:

[..]
hij heeft zich zelf al ontslagen dus dat kan niet meer nu

ook goed als die kruidenier maar weg is , dan durf ik weer te boeken
Reageer eens op mijn vraag?
michaelmooredonderdag 15 september 2022 @ 23:09
quote:
0s.gif Op donderdag 15 september 2022 21:58 schreef Sodemieters het volgende:

[..]
Reageer eens op mijn vraag?
doet er niet toe

het gaat om het resultaat

Benschop is weg en we kunne weer een vliegreis boeken

wat hij gedaan heeft of verder gaat doen is niet relevant
ikweethetooknietdonderdag 15 september 2022 @ 23:14
Kaag: Het moet een vrouw zijn :') |:(
Sodemietersdonderdag 15 september 2022 @ 23:20
quote:
6s.gif Op donderdag 15 september 2022 23:14 schreef ikweethetookniet het volgende:
Kaag: Het moet een vrouw zijn :') |:(
Toen Nuis vertrok zei-ie dat z'n opvolger een man zou moeten zijn. We weten inmiddels hoe dat heeft uitgepakt.
Sodemietersdonderdag 15 september 2022 @ 23:21
quote:
0s.gif Op donderdag 15 september 2022 23:09 schreef michaelmoore het volgende:

[..]
doet er niet toe

het gaat om het resultaat

Benschop is weg en we kunne weer een vliegreis boeken

wat hij gedaan heeft of verder gaat doen is niet relevant
Lastig om toe te geven dat je er naast zat?
Pregodonderdag 15 september 2022 @ 23:24
quote:
0s.gif Op donderdag 15 september 2022 23:21 schreef Sodemieters het volgende:

[..]
Lastig om toe te geven dat je er naast zat?
En dan? Kan jij jezelf masturberen omdat je je gelijk hebt gehaald?
Sodemietersdonderdag 15 september 2022 @ 23:26
quote:
0s.gif Op donderdag 15 september 2022 23:24 schreef Prego het volgende:

[..]
En dan? Kan jij jezelf masturberen omdat je je gelijk hebt gehaald?
Ja en het is al bijna bedtijd, dus ik hoop wel dat-ie een beetje opschiet.
quirinadonderdag 15 september 2022 @ 23:41
quote:
6s.gif Op donderdag 15 september 2022 23:14 schreef ikweethetookniet het volgende:
Kaag: Het moet een vrouw zijn :') |:(
Misschien wil kaag wel een nieuwe carrire
michaelmooredonderdag 15 september 2022 @ 23:43
quote:
0s.gif Op donderdag 15 september 2022 23:21 schreef Sodemieters het volgende:

[..]
Lastig om toe te geven dat je er naast zat?
ik zit nergens naast

Benschop gaat weg en nu zo snel mogelijk de beveiligers fatsoenlijk betalen en dan kunnen we weer vliegen

het kan niet duren dat er een kruidenier de salarissen van essentieel personeel gaat vaststellen

Het gaat bij schiphol niet om een paar miljoen extra winst maar om vitale infrastructuur en aanzien in de wereld
ikweethetooknietvrijdag 16 september 2022 @ 00:04
twitter


Harbers :')
De lul die in 10 jaar tijd niet eens een vier jarige studie af kan maken :') :|W
Selenophiliavrijdag 16 september 2022 @ 00:05
Genoten van de reacties. Dank u.
Sodemietersvrijdag 16 september 2022 @ 00:23
quote:
0s.gif Op donderdag 15 september 2022 23:43 schreef michaelmoore het volgende:

[..]
ik zit nergens naast

Benschop gaat weg en nu zo snel mogelijk de beveiligers fatsoenlijk betalen en dan kunnen we weer vliegen

het kan niet duren dat er een kruidenier de salarissen van essentieel personeel gaat vaststellen

Het gaat bij schiphol niet om een paar miljoen extra winst maar om vitale infrastructuur en aanzien in de wereld
Je zat er niet naast? Dus je houdt nog steeds vol dat Benschop een ex-ambtenaar is die in het bedrijfsleven meteen ontslagen zou worden?

Het interessante is nou juist dat hij wel behoorlijk succesvol was in het bedrijfsleven. Na staatssecretaris te zijn geweest, is ie bij Shell gaan werken. Daar is ie opgeklommen tot president-directeur. Dat word je niet zo maar. Hij is dat vijf jaar geweest, tot Van Loon hem opvolgde.

Dat is nou net het fascinerende. Hoe kan het dat iemand die zo succesvol was bij Shell, het vervolgens zo verprutst bij Schiphol?

Dat is echter een vraagstuk dat jouw pet duidelijk te boven gaat. Met jouw posts laat je immers zien dat je niks snapt van wie hij is.
potjecremevrijdag 16 september 2022 @ 07:32
quote:
1s.gif Op vrijdag 16 september 2022 00:23 schreef Sodemieters het volgende:

[..]
Je zat er niet naast? Dus je houdt nog steeds vol dat Benschop een ex-ambtenaar is die in het bedrijfsleven meteen ontslagen zou worden?

Het interessante is nou juist dat hij wel behoorlijk succesvol was in het bedrijfsleven. Na staatssecretaris te zijn geweest, is ie bij Shell gaan werken. Daar is ie opgeklommen tot president-directeur. Dat word je niet zo maar. Hij is dat vijf jaar geweest, tot Van Loon hem opvolgde.

Dat is nou net het fascinerende. Hoe kan het dat iemand die zo succesvol was bij Shell, het vervolgens zo verprutst bij Schiphol?

Dat is echter een vraagstuk dat jouw pet duidelijk te boven gaat. Met jouw posts laat je immers zien dat je niks snapt van wie hij is.
Sommige vonden hem meer politicus dan bestuurder. Dat is wat hij bedoelde. Leek mij niet lastig te destilleren.

En ja daar kan je het mee eens of oneens zijn.

twitter
quirinavrijdag 16 september 2022 @ 07:53
quote:
1s.gif Op vrijdag 16 september 2022 07:32 schreef potjecreme het volgende:

[..]
Sommige vonden hem meer politicus dan bestuurder. Dat is wat hij bedoelde. Leek mij niet lastig te destilleren.

En ja daar kan je het mee eens of oneens zijn.

[ twitter ]
Benschop & Kaag wisselen :Y van baan
ikweethetooknietvrijdag 16 september 2022 @ 08:45
twitter
Red_85vrijdag 16 september 2022 @ 09:49
quote:
0s.gif Op donderdag 15 september 2022 15:15 schreef Sodemieters het volgende:

[..]
Waarom denk je dat? Jos Nijhuis en Gerlach Cerfontaine hadden toch ook geen Haags verleden?
Nou... Hier heb je je antwoord al.
alexander 'ik beuk mn vriendin in elkaar' peggold
alexander 'ik geef een huis ff maar niet op wat ik van een politieke vriend heb gekregen' peggold

Jesus...
ikweethetooknietvrijdag 16 september 2022 @ 10:02
twitter
ikweethetooknietvrijdag 16 september 2022 @ 10:07
Sodemietersvrijdag 16 september 2022 @ 11:44
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 september 2022 07:53 schreef quirina het volgende:

[..]
Benschop & Kaag wisselen :Y van baan
Kaag heeft al een hele drukke baan op Schiphol.
Sodemietersvrijdag 16 september 2022 @ 11:52
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 september 2022 09:49 schreef Red_85 het volgende:

[..]
Nou... Hier heb je je antwoord al.
alexander 'ik beuk mn vriendin in elkaar' peggold
alexander 'ik geef een huis ff maar niet op wat ik van een politieke vriend heb gekregen' peggold

Jesus...
Je doet net alsof bekend geworden is dat hij het wordt.

Hij is slechts genoemd (bij Vandaag Inside :') nota bene) als n van degenen die op het lijstje potentile opvolgers zouden staan. Waarbij bovendien is aangemerkt dat hij geen erg waarschijnlijk kandidaat is, maar dat het een wild gerucht is.
EinarBoevrijdag 16 september 2022 @ 11:58
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 september 2022 09:49 schreef Red_85 het volgende:

[..]
Nou... Hier heb je je antwoord al.
alexander 'ik beuk mn vriendin in elkaar' peggold
alexander 'ik geef een huis ff maar niet op wat ik van een politieke vriend heb gekregen' peggold

Jesus...
Het wordt Pechtold dus?
Mortaxxvrijdag 16 september 2022 @ 12:16
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 september 2022 11:58 schreef EinarBoe het volgende:

[..]
Het wordt Pechtold dus?
Zit er wel in. Waar rook is..
-0-vrijdag 16 september 2022 @ 12:17
quote:
Schiphol laat komende weken ruim 9000 reizigers per dag minder vertrekken

De komende anderhalve maand kunnen er vanaf Schiphol per dag gemiddeld 9250 minder reizigers vertrekken. De luchthaven zegt dat deze maatregel heeft gevolg is van het feit dat beveiligingsbedrijven de "aankomende maanden minder beveiligers leveren dan zij eerder aangaven".

Schiphol verlaagt hiermee het aantal vertrekkers met 18 procent. De maatregel geldt tot ten minste 31 oktober.
Bron

Mooi hoe het compleet bij de beveiligingsbedrijven gegooid wordt. En ben benieuwd hoe er geschrapt gaat worden, dat zal wel weer compleet bij de luchtvaartmaatschappijen gelegd worden.
EinarBoevrijdag 16 september 2022 @ 12:39
quote:
1s.gif Op vrijdag 16 september 2022 12:16 schreef Mortaxx het volgende:

[..]
Zit er wel in. Waar rook is..
Er worden meerdere namen genoemd. Die worden het dus allemaal. Waar rook is..
Haagsvrijdag 16 september 2022 @ 12:41
quote:
1s.gif Op vrijdag 16 september 2022 12:16 schreef Mortaxx het volgende:

[..]
Zit er wel in. Waar rook is..
Erger dan iedere militair PANG PANG laten roepen kan het niet meer worden.
Sodemietersvrijdag 16 september 2022 @ 12:56
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 september 2022 12:41 schreef Haags het volgende:

[..]
Erger dan iedere militair PANG PANG laten roepen kan het niet meer worden.
Wat heeft dat met Pechtold te maken dan?
Mortaxxvrijdag 16 september 2022 @ 13:12
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 september 2022 12:41 schreef Haags het volgende:

[..]
Erger dan iedere militair PANG PANG laten roepen kan het niet meer worden.
Haha dat was wel een van z'n vreemdste ideen :')
Red_85vrijdag 16 september 2022 @ 13:19
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 september 2022 12:56 schreef Sodemieters het volgende:

[..]
Wat heeft dat met Pechtold te maken dan?
Alles. Zoek maar op
Sodemietersvrijdag 16 september 2022 @ 13:44
quote:
1s.gif Op vrijdag 16 september 2022 13:12 schreef Mortaxx het volgende:

[..]
Haha dat was wel een van z'n vreemdste ideen :')
Dat was geen idee van Pechtold, maar van Hennis. Pechtold maakte het idee juist belachelijk (en kreeg daar kritiek op van Hennis).
Halconvrijdag 16 september 2022 @ 14:13
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 september 2022 12:17 schreef -0- het volgende:

[..]
Bron

Mooi hoe het compleet bij de beveiligingsbedrijven gegooid wordt. En ben benieuwd hoe er geschrapt gaat worden, dat zal wel weer compleet bij de luchtvaartmaatschappijen gelegd worden.
Bij wie anders?

Minder passagiers betekent dat de luchtvaartmaatschappijen er minder kunnen/mogen vervoeren.
ikweethetooknietvrijdag 16 september 2022 @ 14:57
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 september 2022 13:44 schreef Sodemieters het volgende:
Dat was geen idee van Pechtold, maar van Hennis…..
Hennis die van:Ik moet niet aftreden maar optreden :') _O-
En eruit getrapt en nooit meer gezien of gehoord *O*
ikweethetooknietvrijdag 16 september 2022 @ 15:03
twitter
ikweethetooknietvrijdag 16 september 2022 @ 15:06
twitter


Sow :o koekoek _O_
Sodemietersvrijdag 16 september 2022 @ 16:54
quote:
6s.gif Op vrijdag 16 september 2022 15:06 schreef ikweethetookniet het volgende:
[ twitter ]

Sow :o koekoek _O_
Wat is dit toch iedere keer met jou? Vond je Harry Vermeegen nog niet erg genoeg? Ben je op zoek gegaan naar een nog grotere idioot? Wat komt hierna? Jensen?
michaelmoorevrijdag 16 september 2022 @ 17:12
quote:
1s.gif Op vrijdag 16 september 2022 00:23 schreef Sodemieters het volgende:

[..]
Je zat er niet naast? Dus je houdt nog steeds vol dat Benschop een ex-ambtenaar is die in het bedrijfsleven meteen ontslagen zou worden?

Het interessante is nou juist dat hij wel behoorlijk succesvol was in het bedrijfsleven. Na staatssecretaris te zijn geweest, is ie bij Shell gaan werken. Daar is ie opgeklommen tot president-directeur. Dat word je niet zo maar. Hij is dat vijf jaar geweest, tot Van Loon hem opvolgde.

Dat is nou net het fascinerende. Hoe kan het dat iemand die zo succesvol was bij Shell, het vervolgens zo verprutst bij Schiphol?

Dat is echter een vraagstuk dat jouw pet duidelijk te boven gaat. Met jouw posts laat je immers zien dat je niks snapt van wie hij is.
Dick Benschop is een domme kruidenier
quote:
Benschop was teveel een politicus, te weinig een bestuurder, en totaal geen gevoel voor de werknemers. De zomerbonus was afgeschaft bv.
Wat een Idioot he
de baantjescarrousel van de overheid en maar bootjevaren
Sodemietersvrijdag 16 september 2022 @ 17:33
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 september 2022 17:12 schreef michaelmoore het volgende:

[..]
Dick Benschop is een domme kruidenier
[..]
Wat een Idioot he
de baantjescarrousel van de overheid en maar bootjevaren
De vraag die ik hierboven stelde was bedoeld voor @ikweethetookniet Dat had je wel door, toch?

Wat is dat toch met de users hier? Dat ze hun punt menen te moeten ondersteunen door het posten van filmpjes van willekeurige idioten? Is het niet Harry Vermeegen, dan is het wel Jan Dijkgraaf. En is het geen Jan Dijkgraaf, dan is het wel Wilfred Genee.

Waarom zouden we ons in hemelsnaam iets gelegen laten liggen aan de mening van die lui? Ze zijn ongeveer net zo deskundig als mijn tante Bertha. En die is al geruime tijd overleden.
michaelmoorevrijdag 16 september 2022 @ 17:46
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 september 2022 17:33 schreef Sodemieters het volgende:

[..]
De vraag die ik hierboven stelde was bedoeld voor @:ikweethetookniet Dat had je wel door, toch?

Wat is dat toch met de users hier? Dat ze hun punt menen te moeten ondersteunen door het posten van filmpjes van willekeurige idioten? Is het niet Harry Vermeegen, dan is het wel Jan Dijkgraaf. En is het geen Jan Dijkgraaf, dan is het wel Wilfred Genee.

Waarom zouden we ons in hemelsnaam iets gelegen laten liggen aan de mening van die lui? Ze zijn ongeveer net zo deskundig als mijn tante Bertha. En die is al geruime tijd overleden.
Benschop is eindelijk weg prima, nu wachten op de volgende mislukte ambtenaar uit de baantjes carrousel van de overheid
Sodemietersvrijdag 16 september 2022 @ 17:50
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 september 2022 17:46 schreef michaelmoore het volgende:

[..]
Benschop is eindelijk weg prima, nu wachten op de volgende mislukte ambtenaar uit de baantjes carrousel van de overheid
Waarom noem je Benschop toch steeds een ambtenaar? Dringt er nou echt niks bij je door?
Nielschvrijdag 16 september 2022 @ 17:52
Hoezo betalen ze die security lui niet gewoon het dubbele ofzo? Kan nooit zoveel geld kosten als al die gecancelde vluchten.
MichaelScottvrijdag 16 september 2022 @ 18:18
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 september 2022 17:52 schreef Nielsch het volgende:
Hoezo betalen ze die security lui niet gewoon het dubbele ofzo? Kan nooit zoveel geld kosten als al die gecancelde vluchten.
De kosten voor die gecancelde vluchten komen waarschijnlijk niet bij Schiphol terecht maar bij de luchtvaartmaatschappijen. Schiphol zal zich vervolgens wel op overmacht beroepen terwijl het gewoon ordinair wanbeleid is.
michaelmoorevrijdag 16 september 2022 @ 19:15
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 september 2022 17:52 schreef Nielsch het volgende:
Hoezo betalen ze die security lui niet gewoon het dubbele ofzo? Kan nooit zoveel geld kosten als al die gecancelde vluchten.
Ja omdat Hr Benschop een domme kruidenier is die uit de banen carrousel van de overheid komt, die scoort met het afknijpen van onderbetaalde werknemers

Ik hoor dat Pechtold de volgende baas van schiphol gaat worden
britneycheersvrijdag 16 september 2022 @ 20:17
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 september 2022 17:52 schreef Nielsch het volgende:
Hoezo betalen ze die security lui niet gewoon het dubbele ofzo? Kan nooit zoveel geld kosten als al die gecancelde vluchten.
Het probleem zit hem meer in de onmogelijke rooster waardoor je geen sociaal leven heb. Daarnaast krijg je nauwelijks reiskostenvergoeding, terwijl mensen toch vaak van ver komen.

Sommige collega’s komen uit Zwolle of Amersfoort en zelfs uit Noord brabant.
DX11vrijdag 16 september 2022 @ 20:42
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 september 2022 17:52 schreef Nielsch het volgende:
Hoezo betalen ze die security lui niet gewoon het dubbele ofzo?
Omdat ze dan dat altijd moeten blijven doen, salaris verlaging is vrij lastig.

En ze hopen dat het vanzelf goed komt als ze lang genoeg wachten :')
michaelmoorezaterdag 17 september 2022 @ 11:29
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 september 2022 20:42 schreef DX11 het volgende:

[..]
Omdat ze dan dat altijd moeten blijven doen, salaris verlaging is vrij lastig.

Benschop heeft het wel geprobeerd

maar het is niet leuk thuis komen als je moet zeggen volgende week gaan ik 15 % minder salaris krijgen van Meneer Benschop
Dan zegt de vrouw, dan gaat ie toch lekker zelf koffers sjouwen !!
KLM schrapt 34 vluchten: vliegtuigen vertrekken alsnog zonder passagiers
RapaNuizaterdag 17 september 2022 @ 11:30
We leven in een bananenrepubliek
https://www.nu.nl/economi(...)stijgen-leeg-op.html
Sodemieterszaterdag 17 september 2022 @ 12:59
quote:
Nee, niet echt. Gewoon een bedrijfseconomische afweging van KLM.

Dat het chaos is op Schiphol, wil niet zeggen dat het ook chaos is op de plek van bestemming. Als dat vliegtuig niet vertrekt, staan op de plek van bestemming ook weer passagiers te wachten met een ticket. Kennelijk is het financieel aantrekkelijker om leeg heen te vliegen, dan om alle passagiers op de terugvlucht te moeten compenseren voor een geannuleerde vlucht.

Wat veel belachelijker was, was dat er allerlei vliegtuigen tijdens corona leeg heen en weer bleven vliegen, alleen maar om de landingsrechten veilig te stellen (die vervallen als je er geen gebruik van maakt).
ikweethetooknietzaterdag 17 september 2022 @ 13:43
Geen vertrekregeling voor Schiphol-baas Dick Benschop

Schiphol heeft geen vertrekregeling afgesproken met scheidend topman Dick Benschop. Omdat hij er zelf voor koos zijn tweede termijn niet af te maken kan Benschop geen aanspraak maken op een financile vergoeding, bevestigt een woordvoerder berichtgeving van Het Financieele Dagblad.

De druk op Benschop om op te stappen nam steeds verder toe omdat het Schiphol niet lukte een einde te maken aan chaos op het vliegveld. Sinds de meivakantie zijn er aanhoudend problemen op de luchthaven met lange rijen en reizigers die hun vluchten missen. Ook moesten luchtvaartmaatschappijen vluchten schrappen wegens de drukte. Schiphol kampt onder andere met een tekort aan beveiligers, maar ook bij de bagageafhandeling is de situatie nijpend.

In 2021 ontving Benschop een salaris van 585.284 euro, inclusief pensioenbijdragen. Wegens de coronacrisis en de financile steun die Schiphol van de overheid ontving voor het doorbetalen van lonen, ontvingen directieleden geen bonussen. Doorgaans kunnen bonussen oplopen tot maximaal 20 procent van het vaste jaarsalaris, dat bij Benschop vorig jaar op net geen 444.000 euro lag.

https://www.msn.com/nl-nl(...)45efdb43796497cdbbcb

• Geen receptie
• Geen veer in zijn reet van al zijn vrienden
• Geen bonus
• Geen doorbetaling

:o ^O^

Nu nog

• Beslag leggen op zijn inkomen
• Beslag leggen op zijn vermogen
• Alle bonussen terugvorderen
• Procedure starten om schade door wanbeleid vergoed te krijgen
• Beroepsverbod voor de rest van zijn leven

*O* *O*
Dat noemen ze nou voorbeeld functie en precedentwerking dat zoiets nooit meer mag en kan gebeuren :7
kermit71zaterdag 17 september 2022 @ 13:50
Weet iemand misschien hoe de situatie met de koffers is?

Toen deze ellende op Schiphol nog niet speelde, hadden we ruimbagage geboekt, maar we twijfelen nu of we niet beter kunnen proberen alles in een handbagagekoffer te proppen.
heywooduzaterdag 17 september 2022 @ 13:50
quote:
6s.gif Op zaterdag 17 september 2022 13:43 schreef ikweethetookniet het volgende:
• Beslag leggen op zijn inkomen
• Beslag leggen op zijn vermogen
:?
Molozaterdag 17 september 2022 @ 15:00
Ik had besloten om met de trein te gaan, moest reizen voor werk.
Van de mensen die via Schiphol reisden kwam de helft veel te laat aan door problemen. En nu voor de terugvlucht zijn er een aantal waarvan de vlucht gisteravond werd geannuleerd, omgeboekt naar vandaag.
En nu... Weer geannuleerd... dus nog later pas naar huis.
Zo blij met mijn besluit om met de Thalys en TGV te gaan, mijn hemel wat een gekut zeg
ikweethetooknietzaterdag 17 september 2022 @ 15:36
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 september 2022 13:50 schreef heywoodu het volgende:
:?
Beslag op vermogen is wat er op de bank staat en vastgoed etc
Beslag op inkomen zijn alle toekomstige geldstromen die nog gaan plaatsvinden zoals loon aow en pensioen
Alles bij elkaar zal het bij lange na niet genoeg zijn om alle schade door wanbeleid te dekken
Voor al het leed dat dit sujet ons aangedaan heeft is alleen jarenlange gevangenis straf de oplossing
heywooduzaterdag 17 september 2022 @ 15:41
quote:
6s.gif Op zaterdag 17 september 2022 15:36 schreef ikweethetookniet het volgende:

[..]
Beslag op vermogen is wat er op de bank staat en vastgoed etc
Beslag op inkomen zijn alle toekomstige geldstromen die nog gaan plaatsvinden zoals loon aow en pensioen
Alles bij elkaar zal het bij lange na niet genoeg zijn om alle schade door wanbeleid te dekken
Voor al het leed dat dit sujet ons aangedaan heeft is alleen jarenlange gevangenis straf de oplossing
Om maar passend te antwoorden: _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O-
DX11zaterdag 17 september 2022 @ 16:23
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 september 2022 13:50 schreef kermit71 het volgende:
Weet iemand misschien hoe de situatie met de koffers is?

Toen deze ellende op Schiphol nog niet speelde, hadden we ruimbagage geboekt, maar we twijfelen nu of we niet beter kunnen proberen alles in een handbagagekoffer te proppen.
Sowieso 100% een samsung smarttag of apple airtag in elke koffer doen. Gaf ons heel veel rust om tijdens het opstijgen te zien dat je koffer nog altijd binnen 50m van je is (dus mee gaat).

En mocht hij toch kwijtraken kan je hem in ieder geval vinden in de hallen met duizenden koffers.

Mocht je geen samsung of apple telefoon hebben, de andere tags zijn niet de moeite waard (heb het uitgezocht), dan moet je het er maar gewoon op gokken dat het goed gaat.
heywooduzaterdag 17 september 2022 @ 16:57
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 september 2022 16:23 schreef DX11 het volgende:

[..]
Sowieso 100% een samsung smarttag of apple airtag in elke koffer doen. Gaf ons heel veel rust om tijdens het opstijgen te zien dat je koffer nog altijd binnen 50m van je is (dus mee gaat).

En mocht hij toch kwijtraken kan je hem in ieder geval vinden in de hallen met duizenden koffers.

Mocht je geen samsung of apple telefoon hebben, de andere tags zijn niet de moeite waard (heb het uitgezocht), dan moet je het er maar gewoon op gokken dat het goed gaat.
Deze gewoon?
https://www.bol.com/nl/nl(...)4_19.23.ProductTitle

En de enige voorwaarde is dan een Samsung-telefoon met minstens Android 8 zo te zien?
DX11zaterdag 17 september 2022 @ 17:13
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 september 2022 16:57 schreef heywoodu het volgende:

[..]
Deze gewoon?
https://www.bol.com/nl/nl(...)4_19.23.ProductTitle

En de enige voorwaarde is dan een Samsung-telefoon met minstens Android 8 zo te zien?
Klopt helemaal, dan kan je altijd zien waar je koffer is, en als je weer thuis bent verstop je hem ergens in je auto voor het geval die ooit gejat word :)
eigendeegcookiezaterdag 17 september 2022 @ 18:41
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 september 2022 12:59 schreef Sodemieters het volgende:
Wat veel belachelijker was, was dat er allerlei vliegtuigen tijdens corona leeg heen en weer bleven vliegen, alleen maar om de landingsrechten veilig te stellen (die vervallen als je er geen gebruik van maakt).
dat ben ik met je eens. dat was een zwaar milieudelict.
echt schandalig en ook heel oneerlijk dat stikstof en CO2 en milieuvervuiling bij Schiphol nooit een rol spelen
arvensiszaterdag 17 september 2022 @ 19:19
Wij mogen morgen weer… nog niks gecanceld. Voor nu. :+
michaelmoorezaterdag 17 september 2022 @ 19:25
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 september 2022 18:41 schreef eigendeegcookie het volgende:

[..]
dat ben ik met je eens. dat was een zwaar milieudelict.
echt schandalig en ook heel oneerlijk dat stikstof en CO2 en milieuvervuiling bij Schiphol nooit een rol spelen
nog schandaliger is dat Schiphol de NORMALE drukte niet meer aan kan, en dat Airport Lelystad niet gebruikt wordt , zet daar een competente vent of vrouw neer en het probleem is opgelost
DX11zaterdag 17 september 2022 @ 20:07
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 september 2022 19:25 schreef michaelmoore het volgende:
en dat Airport Lelystad niet gebruikt wordt , zet daar een competente vent of vrouw neer en het probleem is opgelost
Jawel hoor, elke dag zeker een stuk of 3 cessna 172's ;)
RapaNuizaterdag 17 september 2022 @ 20:14
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 september 2022 12:59 schreef Sodemieters het volgende:

[..]
Nee, niet echt. Gewoon een bedrijfseconomische afweging van KLM.

Dat het chaos is op Schiphol, wil niet zeggen dat het ook chaos is op de plek van bestemming. Als dat vliegtuig niet vertrekt, staan op de plek van bestemming ook weer passagiers te wachten met een ticket. Kennelijk is het financieel aantrekkelijker om leeg heen te vliegen, dan om alle passagiers op de terugvlucht te moeten compenseren voor een geannuleerde vlucht.

Wat veel belachelijker was, was dat er allerlei vliegtuigen tijdens corona leeg heen en weer bleven vliegen, alleen maar om de landingsrechten veilig te stellen (die vervallen als je er geen gebruik van maakt).
Schiphol is een zooitje geworden onder het bewind van een ex-politicus die zijn zakken flink heeft kunnen vullen ten koste van andere werknemers binnen de organisatie en met het annuleren van vluchten tot gevolg. Dit zijn bananenpraktijken.

Schiphol is een voorbeeld van een ontwikkeling die gaande is op NLs bodem.
michaelmoorezaterdag 17 september 2022 @ 20:22
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 september 2022 20:14 schreef RapaNui het volgende:

[..]
Schiphol is een zooitje geworden onder het bewind van een ex-politicus die zijn zakken flink heeft kunnen vullen ten koste van andere werknemers binnen de organisatie en met het annuleren van vluchten tot gevolg. Dit zijn bananenpraktijken.

Schiphol is een voorbeeld van een ontwikkeling die gaande is op NLs bodem.
Is de schuld van de overheid die zijn mislukte ex-politici altijd mooie baantjes geeft
In dit geval kan dat omdat de overheid de enige aandeelhouder is en die maffe Benschop gaat vrolijk uit varen als de zak in de soep loopt door het afknijpen van onderbetaalde werknemers
Sodemieterszaterdag 17 september 2022 @ 20:50
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 september 2022 20:14 schreef RapaNui het volgende:

[..]
Schiphol is een zooitje geworden onder het bewind van een ex-politicus die zijn zakken flink heeft kunnen vullen ten koste van andere werknemers binnen de organisatie en met het annuleren van vluchten tot gevolg. Dit zijn bananenpraktijken.

Schiphol is een voorbeeld van een ontwikkeling die gaande is op NLs bodem.
Welnee, als het al iets bewijst, dan juist het tegenovergestelde. Benschop had al een uitstekende staat van dienst in het bedrijfsleven, op het moment dat-ie tekende bij Schiphol. Het beeld dat een ex-politicus een baantje nodig had, is veel te kort door de bocht.

Z'n zakken gevuld? Ik betwijfel het. Ik vermoed eigenlijk dat de president-directeur bij Shell meer verdient dan de directeur van Schiphol. Al kan ik zo snel niet vinden of dat inderdaad zo is.

Vervolgens blijken bij Schiphol problemen te ontstaan. Je gooit echter niet iemand eruit op de eerste dag dat zich een ernstig probleem voordoet. Je moet iemand wel de kans geven het op te lossen. Is dat na een paar maanden nog steeds niet gelukt, dan wordt het wel tijd te vertrekken. Zoals hier is gebeurd.

Tenslotte, jij ziet Schiphol kennelijk als een voorbeeld van iets dat in Nederland aan de hand zou zijn. Kun je dat gevoel ook staven met andere voorbeelden?
potjecremezaterdag 17 september 2022 @ 21:25
Luchtvaart is rennen of stilstaan. We zijn niet de enige luchthaven met dit probleem.
Pisces29zaterdag 17 september 2022 @ 22:13
quote:
1s.gif Op zaterdag 17 september 2022 21:25 schreef potjecreme het volgende:
Luchtvaart is rennen of stilstaan. We zijn niet de enige luchthaven met dit probleem.
Dit.

Waar was het in de zomer een puinhoop en is alles nu opgelost? Nog geen naam gehoord eigenlijk.
michaelmoorezondag 18 september 2022 @ 19:43
https://www.telegraaf.nl/(...)-maandag-42-vluchten

is er nu al iemand anders of zit die mislukte ambtenaar er volgende week nog ?/
Waldorf22zondag 18 september 2022 @ 19:44
quote:
0s.gif Op zondag 18 september 2022 19:43 schreef michaelmoore het volgende:
https://www.telegraaf.nl/(...)-maandag-42-vluchten

is er nu al iemand anders of zit die mislukte ambtenaar er volgende week nog ?/
Wat ben jij triggered joh, heeft hij je vriendin geneukt ofzo
ikweethetooknietzondag 18 september 2022 @ 19:49
Net even langs gereden was toch in de buurt, de hele tent vol ging net goed toen de regenbui losbarstte :D
En dat om 18.00 op zondag :')
Whiskers2009zondag 18 september 2022 @ 19:54
quote:
6s.gif Op zondag 18 september 2022 19:49 schreef ikweethetookniet het volgende:
Net even langs gereden was toch in de buurt, de hele tent vol ging net goed toen de regenbui losbarstte :D
En dat om 18.00 op zondag :')
Wij vliegen vannacht van Schiphol 🤞🤞🤞
Lospedrosazondag 18 september 2022 @ 20:03
Nou Dickie weg dus.

https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Dick_Benschop

Als je de carrire van die man volgt is dat wel een aaneenschakeling van teleurstellingen

Campagne leider PvdA met historisch verlies
Staatssecretaris (dat ging nog wel)
Pief bij Shell
Hierdoor mede verantwoordelijk voor het teveel gas Pompen uit Groningen en daardoor aardbevingen
Schiphol that escalated quickly

Ergste van dit jaar vond ik nog toen de problemen echt uitbraken hij afreisde naar dat decadente Davos feestje.
michaelmoorezondag 18 september 2022 @ 21:11
quote:
1s.gif Op zondag 18 september 2022 20:03 schreef Lospedrosa het volgende:
Nou Dickie weg dus.

https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Dick_Benschop

Als je de carrire van die man volgt is dat wel een aaneenschakeling van teleurstellingen

Campagne leider PvdA met historisch verlies
Staatssecretaris (dat ging nog wel)
Pief bij Shell
Hierdoor mede verantwoordelijk voor het teveel gas Pompen uit Groningen en daardoor aardbevingen
Schiphol that escalated quickly

Ergste van dit jaar vond ik nog toen de problemen echt uitbraken hij afreisde naar dat decadente Davos feestje.
Ja het schijnt echt een volledig mislukte ex-anbtenaar te zijn
rutger05zondag 18 september 2022 @ 21:38
https://www.ad.nl/politie(...)profiteert~ae09e485/

quote:
Ze streven naar een compensatieregeling waarbij huishoudens een fikse korting krijgen voor een gemiddeld stroom- en gasverbruik, bijvoorbeeld van 1200 kuub gas en 2500 kilowattuur stroom per jaar. Tot die grens bereikt is, betalen mensen dan het tarief dat begin dit jaar voor de invasie van Oekrane gold.
Sodemieterszondag 18 september 2022 @ 21:39
quote:
0s.gif Op zondag 18 september 2022 21:11 schreef michaelmoore het volgende:

[..]
Ja het schijnt echt een volledig mislukte ex-anbtenaar te zijn
Het is je niet opgevallen dat in die hele opsomming geen enkele baan als ambtenaar staat?
Sodemieterszondag 18 september 2022 @ 21:39
quote:
1s.gif Op zondag 18 september 2022 19:54 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]
Wij vliegen vannacht van Schiphol 🤞🤞🤞
Hahaha, dat denk je maar!
heywooduzondag 18 september 2022 @ 21:40
quote:
1s.gif Op zondag 18 september 2022 19:54 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]
Wij vliegen vannacht van Schiphol 🤞🤞🤞
Ik hoop het voor je :D
Sodemieterszondag 18 september 2022 @ 21:40
quote:
Verkeerde topic...
rutger05zondag 18 september 2022 @ 21:41
quote:
3s.gif Op zondag 18 september 2022 21:40 schreef Sodemieters het volgende:

[..]
Verkeerde topic...
Dankjewel voor het melden. Zal het verplaatsen.
heywooduzondag 18 september 2022 @ 21:41
quote:
0s.gif Op zondag 18 september 2022 21:39 schreef Sodemieters het volgende:

[..]
Het is je niet opgevallen dat in die hele opsomming geen enkele baan als ambtenaar staat?
Je reageert op iemand die 'mislukte ambtenaar' onder zijn Ctrl + V heeft staan zodra Benschop genoemd wordt, dus ach...
Sodemieterszondag 18 september 2022 @ 21:43
quote:
10s.gif Op zondag 18 september 2022 21:41 schreef heywoodu het volgende:

[..]
Je reageert op iemand die 'mislukte ambtenaar' onder zijn Ctrl + V heeft staan zodra Benschop genoemd wordt, dus ach...
Ik ben een positief gestemd mens, dus ik heb nog altijd de hoop dat-ie een keer uitlegt waar dat op gebaseerd is.
Whiskers2009zondag 18 september 2022 @ 21:47
quote:
0s.gif Op zondag 18 september 2022 21:40 schreef heywoodu het volgende:

[..]
Ik hoop het voor je :D
Komt vast goed :Y
michaelmoorezondag 18 september 2022 @ 22:48
quote:
0s.gif Op zondag 18 september 2022 21:39 schreef Sodemieters het volgende:

[..]
Het is je niet opgevallen dat in die hele opsomming geen enkele baan als ambtenaar staat?
nou ik ga voorlopig niet vliegen ,, ik vertik het om uren in de rij te gaan staan

ik wacht wel tot er een goede manager op schiphol loopt , die niet als een kruidenier te werk gaat en onderbetaalde sjouwers afknijpt

Zodat er ieder dag 50 vluchten afgelast moeten worden
ikweethetooknietzondag 18 september 2022 @ 23:00
In 2023 ga ik pas weer nadenken of ik wil vliegen vanaf Schiphol
Tot die tijd :R
Whiskers2009zondag 18 september 2022 @ 23:07
quote:
6s.gif Op zondag 18 september 2022 23:00 schreef ikweethetookniet het volgende:
In 2023 ga ik pas weer nadenken of ik wil vliegen vanaf Schiphol
Tot die tijd :R
Tsja, wij hebben afgelopen februari al geboekt. Toen waren er 0 problemen op Schiphol :P
Whiskers2009maandag 19 september 2022 @ 01:13
0 minuten wachten bij de bagage drop off, 0 minuten wachten bij de security,
4 uur wachten tot we gaan vliegen _O- _O- _O-
heywoodumaandag 19 september 2022 @ 08:03
Ook vandaag is een heel groot deel van de geannuleerde vluchten binnen Europa, ik zie er een naar Toronto en een naar Washington maar verder allemaal Duitsland, Itali, dat soort landen. Lijkt me ook wel logischer dan intercontinentale vluchten annuleren, omdat er makkelijker een alternatief is om in - laten we zeggen - Barcelona te komen, gok ik?
Pisces29maandag 19 september 2022 @ 09:28
quote:
1s.gif Op maandag 19 september 2022 01:13 schreef Whiskers2009 het volgende:
0 minuten wachten bij de bagage drop off, 0 minuten wachten bij de security,
4 uur wachten tot we gaan vliegen _O- _O- _O-
^O^
RapaNuiwoensdag 21 september 2022 @ 14:21
Voorlopig blijft het feest op Schiphol
https://www.nu.nl/economi(...)ten-op-schiphol.html
Red_85donderdag 22 september 2022 @ 09:40
Vanmorgen 40 minuten wachtrij voor de security. Rij zwelt wel aan op het moment zag ik achter me.

Nog te veel, maar te doen. Alles staat voorlopig wel netjes binnen ipv in het tentenkamp.
bloodymary1donderdag 22 september 2022 @ 11:45
En dan staan ze op vliegveld Napels gewoon te wuiven bij de security van loop eens door. Er zijn acht loopbanden met 24 medewerkers en we hebben niks te doen. Kom bij deze, kom bij ons!

Wat een verademing was dat.
Pisces29donderdag 22 september 2022 @ 11:51
quote:
0s.gif Op donderdag 22 september 2022 11:45 schreef bloodymary1 het volgende:
En dan staan ze op vliegveld Napels gewoon te wuiven bij de security van loop eens door. Er zijn acht loopbanden met 24 medewerkers en we hebben niks te doen. Kom bij deze, kom bij ons!

Wat een verademing was dat.
Ik kom nooit in Itali. Is dat typisch Italiaans ofzo?
Overal ter wereld is security streng. Doorlopen moet je altijd, maar makkelijk vind ik ze nooit.
Fouillering tot in je kruis, schoenen uit, tas open, you name it.

-edit
Ik las het verkeerd denk ik, jij bedoelt wellicht enkel dat er meer dan zat personeel is.
Molodonderdag 22 september 2022 @ 12:05
quote:
1s.gif Op donderdag 22 september 2022 11:51 schreef Pisces29 het volgende:

[..]
Ik kom nooit in Itali. Is dat typisch Italiaans ofzo?
Overal ter wereld is security streng. Doorlopen moet je altijd, maar makkelijk vind ik ze nooit.
Fouillering tot in je kruis, schoenen uit, tas open, you name it.

-edit
Ik las het verkeerd denk ik, jij bedoelt wellicht enkel dat er meer dan zat personeel is.
Drassdonderdag 22 september 2022 @ 12:13
quote:
1s.gif Op donderdag 22 september 2022 11:51 schreef Pisces29 het volgende:

[..]
Ik kom nooit in Itali. Is dat typisch Italiaans ofzo?
Overal ter wereld is security streng. Doorlopen moet je altijd, maar makkelijk vind ik ze nooit.
Fouillering tot in je kruis, schoenen uit, tas open, you name it.

-edit
Ik las het verkeerd denk ik, jij bedoelt wellicht enkel dat er meer dan zat personeel is.
Jup, Amerika hetzelfde. 5min ben je er doorheen. Verschillende luchthavens deze zomer gehad.

Ook Spanje Valencia ging als een trein
Pisces29donderdag 22 september 2022 @ 12:24
quote:
1s.gif Op donderdag 22 september 2022 12:13 schreef Drass het volgende:

[..]
Jup, Amerika hetzelfde. 5min ben je er doorheen. Verschillende luchthavens deze zomer gehad.

Ook Spanje Valencia ging als een trein
5 minuten red ik ook wel. Maar het geneuzel altijd. :+
Notorious_Roydonderdag 22 september 2022 @ 12:38
quote:
0s.gif Op donderdag 22 september 2022 09:40 schreef Red_85 het volgende:
Vanmorgen 40 minuten wachtrij voor de security. Rij zwelt wel aan op het moment zag ik achter me.

Nog te veel, maar te doen. Alles staat voorlopig wel netjes binnen ipv in het tentenkamp.
Hoe laat was je vlucht?
HSGdonderdag 22 september 2022 @ 15:06
Ik ben vorige week donderdag wezen vliegen. Binnen 30 minuten door de beveiliging heen.
Selenophiliadonderdag 22 september 2022 @ 15:11
Ga ook weer binnenkort via schiphol met KLM *O*
oO<
Notorious_Roydonderdag 22 september 2022 @ 16:23
quote:
7s.gif Op donderdag 22 september 2022 15:06 schreef HSG het volgende:
Ik ben vorige week donderdag wezen vliegen. Binnen 30 minuten door de beveiliging heen.
Hoe laat was je vlucht, en waarheen?
Selenophiliadonderdag 22 september 2022 @ 16:32
HSG ziet ze vliegen.
HSGdonderdag 22 september 2022 @ 16:53
quote:
19s.gif Op donderdag 22 september 2022 16:23 schreef Notorious_Roy het volgende:

[..]
Hoe laat was je vlucht, en waarheen?
13:15 naar Schotland.
britneycheersdonderdag 22 september 2022 @ 17:19
quote:
0s.gif Op maandag 19 september 2022 08:03 schreef heywoodu het volgende:
Ook vandaag is een heel groot deel van de geannuleerde vluchten binnen Europa, ik zie er een naar Toronto en een naar Washington maar verder allemaal Duitsland, Itali, dat soort landen. Lijkt me ook wel logischer dan intercontinentale vluchten annuleren, omdat er makkelijker een alternatief is om in - laten we zeggen - Barcelona te komen, gok ik?
Naar Benelux, Duitsland en Frankrijk gaan veel internationale treinen, meerdere keren per dag.

Ik heb een mail gehad van mijn werk dat het zeker tot aan het einde van de kerstvakantie ellende gaat worden. Het security tekort blijft toenemen. Ook onderscheppen van bagage is vaak een probleem. Te weinig mankracht.
britneycheersdonderdag 22 september 2022 @ 17:22
quote:
7s.gif Op donderdag 22 september 2022 16:53 schreef HSG het volgende:

[..]
13:15 naar Schotland.
Schotland hoort ook bij niet-schengen. Daar staat nauwelijks een rij. Het schengen gedeelte (europa) is juist extreem druk.
Halcondonderdag 22 september 2022 @ 17:41
Vandaag gevlogen.

Vanaf Cluj-Napoca naar Eindhoven. Cluj-Napoca ging alles lekker vlot. Geen rijen, was overal zo doorheen, relaxt dus.

Eindhoven zag ik dat ze al tot aan de autoverhuur buiten in de rij stonden. :')
bloodymary1donderdag 22 september 2022 @ 19:42
quote:
1s.gif Op donderdag 22 september 2022 11:51 schreef Pisces29 het volgende:

[..]
Ik kom nooit in Itali. Is dat typisch Italiaans ofzo?
Overal ter wereld is security streng. Doorlopen moet je altijd, maar makkelijk vind ik ze nooit.
Fouillering tot in je kruis, schoenen uit, tas open, you name it.

-edit
Ik las het verkeerd denk ik, jij bedoelt wellicht enkel dat er meer dan zat personeel is.
Yep dat bedoel ik. Goede controle, maar veel personeel, en daardoor niet wachten.
Red_85donderdag 22 september 2022 @ 22:22
quote:
19s.gif Op donderdag 22 september 2022 12:38 schreef Notorious_Roy het volgende:

[..]
Hoe laat was je vlucht?
1200
En had dus rekening gehouden met een lange rij. Extra vroeg.
Ow en die 4 uur van te voren welkom? Niemand checkt dat actief. Niemand.
Red_85donderdag 22 september 2022 @ 22:24
quote:
1s.gif Op donderdag 22 september 2022 12:13 schreef Drass het volgende:

[..]
Jup, Amerika hetzelfde. 5min ben je er doorheen. Verschillende luchthavens deze zomer gehad.

Ook Spanje Valencia ging als een trein
Zurich, ook een topper.
Wachttijd kon niet eens in minuten gemeten worden met 17 seconden.
ikweethetooknietvrijdag 23 september 2022 @ 08:40
Schiphol geeft bonus voor annuleren vluchten :o

https://www.telegraaf.nl/(...)eld-naar-beveiliging

Maar er is geen geld voor beveiliging :') _O- _O-
Halconvrijdag 23 september 2022 @ 08:44
Luchtvaartmaatschappijen betalen om niet te vliegen :')
Halconvrijdag 23 september 2022 @ 08:45
quote:
0s.gif Op donderdag 22 september 2022 17:19 schreef britneycheers het volgende:

[..]
Naar Benelux, Duitsland en Frankrijk gaan veel internationale treinen, meerdere keren per dag.

Ik heb een mail gehad van mijn werk dat het zeker tot aan het einde van de kerstvakantie ellende gaat worden. Het security tekort blijft toenemen. Ook onderscheppen van bagage is vaak een probleem. Te weinig mankracht.
Ik zou daar gewoon mee stoppen met vluchten naar Brussel, Parijs,Frankfurt. Genoeg mogelijkheden om daar op een andere manier in een redelijk tijdsbestek te komen. Dat hoeft echt niet met een vliegtuig.

Of in elk geval stoppen met de huidige flutprijzen, wat kan door allerlei regelingen.
ikweethetooknietvrijdag 23 september 2022 @ 08:48
'Geschrapte vluchten kost Schiphol miljoenen per dag'

Om het aantal passagiers te verlagen, biedt Schiphol luchtvaartmaatschappijen 350 euro per reiziger per geannuleerde vlucht. De tijdelijke oplossing voor het personeelstekort kost de luchthaven miljoenen en is volgens de branchevereniging voor luchtvaartmaatschappijen 'slechts een pleister op een zere wond’. Dat schrijft de Volkskrant.

Maatschappijen: 350 euro van Schiphol per geannuleerde reiziger

De noodgreep is een antwoord op de nieuwe problemen die vorige week ontstonden toen de zomerbonus voor beveiligers verdween en van de een op de andere dag veel minder personeel kwam opdagen. De wachtrijen namen weer toe en de luchthaven moest opnieuw vluchten schrappen. Om de lange rijen deze herfst te voorkomen, wil Schiphol tot minimaal eind oktober ruim 12.000 passagiers minder laten vertrekken. Dit komt boven op het reeds aangekondigde reizigersplafond van 69.500 passagiers.

Hoeveel de noodgreep gaat kosten, is volgens Schiphol onduidelijk. Maar uitgaande van het geschatte aantal geannuleerde tickets kan het flink in de papieren lopen. Als Schiphol de capaciteit met 18 procent reduceert (ruim 12.150 passagiers per dag minder), kan de compensatie ruim 4,2 miljoen euro per dag kosten.

https://www.bnr.nl/nieuws(...)ol-miljoenen-per-dag

4 miljoen per dag :o _O- _O-
Basp1vrijdag 23 september 2022 @ 09:06
quote:
6s.gif Op vrijdag 23 september 2022 08:48 schreef ikweethetookniet het volgende:

4 miljoen per dag :o _O- _O-
Ach maar 1.2 miljard op jaarbasis. :D

Ik zou als luchtvaartmaatschappij zeggen dat er veel meer boekingen zijn draai die organisatie maar een poot uit. :P
Scorpievrijdag 23 september 2022 @ 09:07
Benschop _O_ wat een briljante leider _O_
ikweethetooknietvrijdag 23 september 2022 @ 09:27
twitter
TweedeKlumvrijdag 23 september 2022 @ 09:30
Och heden, hier ook al zo'n WEFmalloot. :')
Halconvrijdag 23 september 2022 @ 09:33
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 september 2022 09:06 schreef Basp1 het volgende:

[..]
Ach maar 1.2 miljard op jaarbasis. :D

Ik zou als luchtvaartmaatschappij zeggen dat er veel meer boekingen zijn draai die organisatie maar een poot uit. :P
Ja, tickets lekker goedkoop verkopen en dan geld vangen om niet te vliegen.
Red_85vrijdag 23 september 2022 @ 09:41
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 september 2022 09:30 schreef TweedeKlum het volgende:
Och heden, hier ook al zo'n WEFmalloot. :')
Zie niet in waarom dat met wef te maken zou hebben maar intens dom is het wel.

Zeg het lukt om 1000 mensen per dag weg te boeken van AMS dan kost dat dus 350.000.-. Daar kan je 7 security medewerkers toch prima een fatsoenlijk salaris van betalen voor een jaar lang. Iedere. Dag. Weer.

Dan ben je wel een totaalmalloot zonder enige werkende breincel.
britneycheersvrijdag 23 september 2022 @ 10:02
Ik heb vanochtend een mail gehad dat er vandaag nog eens 3000” extra passagiers gaan worden weggeboekt om de drukte in de vertrekhallen beheersbaar te maken.
britneycheersvrijdag 23 september 2022 @ 10:04
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 september 2022 08:45 schreef Halcon het volgende:

[..]
Ik zou daar gewoon mee stoppen met vluchten naar Brussel, Parijs,Frankfurt. Genoeg mogelijkheden om daar op een andere manier in een redelijk tijdsbestek te komen. Dat hoeft echt niet met een vliegtuig.

Of in elk geval stoppen met de huidige flutprijzen, wat kan door allerlei regelingen.
Nee zeker voor lokale passagiers niet nodig.
Als je toch 4/5 uur in de rij voor security staat, maakt de treinreis naar Parijs ook geen verschil :')

Dan nog het boarden/wachten op bagage etc.
Sodemietersvrijdag 23 september 2022 @ 10:30
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 september 2022 09:41 schreef Red_85 het volgende:

[..]
Zie niet in waarom dat met wef te maken zou hebben maar intens dom is het wel.

Zeg het lukt om 1000 mensen per dag weg te boeken van AMS dan kost dat dus 350.000.-. Daar kan je 7 security medewerkers toch prima een fatsoenlijk salaris van betalen voor een jaar lang. Iedere. Dag. Weer.

Dan ben je wel een totaalmalloot zonder enige werkende breincel.
Ik kan me voorstellen dat tijd ook een rol speelt. Die extra beveiligers heb je waarschijnlijk niet morgen al in huis, die vluchten kun je wel direct annuleren.

Betalen om vluchten te annuleren zal ook vast niet de structurele maatregel zijn, maar een noodgreep om nu snel wat meer lucht te hebben.
Scorpievrijdag 23 september 2022 @ 10:41
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 september 2022 10:30 schreef Sodemieters het volgende:

[..]
Ik kan me voorstellen dat tijd ook een rol speelt. Die extra beveiligers heb je waarschijnlijk niet morgen al in huis, die vluchten kun je wel direct annuleren.

Betalen om vluchten te annuleren zal ook vast niet de structurele maatregel zijn, maar een noodgreep om nu snel wat meer lucht te hebben.
Misschien hadden ze beter die zomertoeslag in stand kunnen houden.

Nou ja weet je, laat dat "misschien" maar weg. Wat een fucking mongolen, Benschop voorop.
Molovrijdag 23 september 2022 @ 10:46
quote:
Ik geloof niet in WEF zaken hoor, maar er wordt er wel alles aan gedaan lijkt het wel om mensen het idee te geven dat die WEF agenda idd doorgeduwd wordt :X
Bevestiging op bevestiging daar
Sodemietersvrijdag 23 september 2022 @ 12:40
quote:
10s.gif Op vrijdag 23 september 2022 10:41 schreef Scorpie het volgende:

[..]
Misschien hadden ze beter die zomertoeslag in stand kunnen houden.

Nou ja weet je, laat dat "misschien" maar weg. Wat een fucking mongolen, Benschop voorop.
Hindsight is a wonderful thing.
Notorious_Royvrijdag 23 september 2022 @ 14:03
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 september 2022 12:40 schreef Sodemieters het volgende:

[..]
Hindsight is a wonderful thing.
Dit is geen hindsight meer, maar gewoon bewust een risico nemen. Iedereen kan verwachten wat er gebeurt als je een bonus laat vervallen zonder dat er een structurele oplossing is.
spoilertvrijdag 23 september 2022 @ 14:21
Wat een kermis, wel 4,2 miljoen betalen per dag voor annuleringen, daar kan je 52.500 beveiligers 10 euro meer loon geven op een 8 uurige werkdag 8)7 _O-
ikweethetooknietvrijdag 23 september 2022 @ 14:34
En Benschop zag dit al aankomen en besloot ons een week geleden te doen geloven dat hij zelf tot inzicht was gekomen dat hij nietvde juiste man was :')
Zijn we weer besodemieterd door dit sujet :r
En nog steeds zit dit hopeloze varken op die stoel omdat er geen vakman te vinden is of omdat er een nieuwe mongool uit de carrousel gevonden moet worden
Pechthold bijvoorbeeld :|W |:(
Sodemietersvrijdag 23 september 2022 @ 14:57
quote:
19s.gif Op vrijdag 23 september 2022 14:03 schreef Notorious_Roy het volgende:

[..]
Dit is geen hindsight meer, maar gewoon bewust een risico nemen. Iedereen kan verwachten wat er gebeurt als je een bonus laat vervallen zonder dat er een structurele oplossing is.
Ja, dat zie ik nu diverse mensen beweren. Veel mensen zijn in staat om achteraf aan te geven dat je al van te voren had kunnen voorspellen dat dit een stom idee was. Het is wel opvallend dat geen van die mensen dat ook daadwerkelijk al van tevoren had voorspeld.
Sodemietersvrijdag 23 september 2022 @ 14:59
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 september 2022 14:21 schreef spoilert het volgende:
Wat een kermis, wel 4,2 miljoen betalen per dag voor annuleringen, daar kan je 52.500 beveiligers 10 euro meer loon geven op een 8 uurige werkdag 8)7 _O-
Mits je die beveiligers hebt.
spoilertvrijdag 23 september 2022 @ 15:01
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 september 2022 14:59 schreef Sodemieters het volgende:

[..]
Mits je die beveiligers hebt.
Die waren er wel voor een 5,- zomerbonus....
bianconerivrijdag 23 september 2022 @ 15:01
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 september 2022 10:46 schreef Molo het volgende:

[..]
Ik geloof niet in WEF zaken hoor, maar er wordt er wel alles aan gedaan lijkt het wel om mensen het idee te geven dat die WEF agenda idd doorgeduwd wordt :X
Bevestiging op bevestiging daar
Wat heeft betalen voor annuleren nou met WEF te maken :')
Doe niet zo dom
bianconerivrijdag 23 september 2022 @ 15:03
Volgende week terug vliegen op Schiphol.

Kunnen ze mij niet geld betalen om nog niet terug te vliegen?
Dan blijf ik lekker in het buitenland.

Geen gedoe hier met zeik Nederlanders, geen terror boeren.
Basp1vrijdag 23 september 2022 @ 15:10
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 september 2022 14:59 schreef Sodemieters het volgende:

[..]
Mits je die beveiligers hebt.
In de vakantieperiode waren ze er blijkbaar wel die zijn niet zomaar verdwenen. :D
Ronald-Koemanvrijdag 23 september 2022 @ 15:16
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 september 2022 09:41 schreef Red_85 het volgende:

[..]
Zie niet in waarom dat met wef te maken zou hebben maar intens dom is het wel.

Zeg het lukt om 1000 mensen per dag weg te boeken van AMS dan kost dat dus 350.000.-. Daar kan je 7 security medewerkers toch prima een fatsoenlijk salaris van betalen voor een jaar lang. Iedere. Dag. Weer.

Dan ben je wel een totaalmalloot zonder enige werkende breincel.
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 september 2022 14:21 schreef spoilert het volgende:
Wat een kermis, wel 4,2 miljoen betalen per dag voor annuleringen, daar kan je 52.500 beveiligers 10 euro meer loon geven op een 8 uurige werkdag 8)7 _O-
Dat soort bedrijven zijn allergisch voor extra kosten waar ze aan vastzitten en doen liever iets tijdelijks of eenmaligs. Zie ook die zomerbonus die onlangs weer werd opgeheven (met alle gevolgen van dien). Kosten waar ze aan vastzitten drukken de waarde van het bedrijf, de budgetten etc. terwijl tijdelijke of eenmalige uitgaven apart worden gezien en dat negatieve effect niet of minder hebben. Allemaal boekhoudkundige en waarde gerelateerde redenen.
Basp1vrijdag 23 september 2022 @ 15:25
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 september 2022 15:16 schreef Ronald-Koeman het volgende:
. Allemaal boekhoudkundige en waarde gerelateerde redenen.
De typische boekhouders waarbij vaak uiteindelijk weer het kortzichtige beleid keihard als een boomerang terug komt. Pennywise pound foolish.
damscovrijdag 23 september 2022 @ 15:37
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 september 2022 15:03 schreef bianconeri het volgende:
Volgende week terug vliegen op Schiphol.

Kunnen ze mij niet geld betalen om nog niet terug te vliegen?
Dan blijf ik lekker in het buitenland.

Geen gedoe hier met zeik Nederlanders, geen terror boeren.
Jup blijf maar lekker weg
Jan_Onderwatervrijdag 23 september 2022 @ 16:12
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 september 2022 15:03 schreef bianconeri het volgende:
Volgende week terug vliegen op Schiphol.

Kunnen ze mij niet geld betalen om nog niet terug te vliegen?
Dan blijf ik lekker in het buitenland.

Geen gedoe hier met zeik Nederlanders, geen terror boeren.
Met deze Energieprijzen wordt het aantrekkelijk te overwinteren in Thailand.
ikweethetooknietvrijdag 23 september 2022 @ 19:17
Annuleerbonus Schiphol is 'noodgreep, die niet is vol te houden' :o _O-

Schiphol maakte deze week bekend luchtvaartmaatschappijen 350 euro te gaan betalen per passagier die niet kan vertrekken door de omstandigheden. Waarom wordt dat geld niet gestoken in beveiliging of verbetering van de arbeidsomstandigheden? Die vraag wordt hardop gesteld in de reiswereld.

quote:
"Dit heb ik nog nooit eerder gezien", zegt luchtvaartdeskundige Joris Melkert over de vergoeding van 350 euro per passagier die Schiphol tegenover het annuleren van vluchten zet. "Dit is behoorlijk uniek." Het is volgens hem 'niet megawinstgevend' voor de luchtvaartmaatschappijen.
Feitelijk worden luchtvaartmaatschappijen gecompenseerd voor verliezen van omzet, omdat de vluchten geannuleerd worden, legt de deskundige uit. "De vliegtuigen zouden natuurlijk gewoon de lucht in moeten. Het is uitermate slecht, hiermee bevestig je het beeld van onzekerheid rond het doorgaan van vluchten."

Niet maanden vol te houden
Het zou volgens Melkert kunnen betekenen dat Schiphol drie miljoen euro per dag moet uitkeren. Volgens hem gaat het om een 'noodgreep' die Schiphol 'niet maanden vol kan houden'.

Een structurele oplossing is het dus niet. Wat zou er dan wel moeten gebeuren? Volgens Melkert zit er voorlopig niks anders op dan Schiphol te laten krimpen.

"Mensen moeten een aantrekkelijk baan hebben en een aantrekkelijk salaris. Dat betekent meer kosten voor de luchthaven en dus meer kosten voor een ticket. Het betekent ook dat mensen die het werk doen, een goed salaris moeten krijgen en de arbeidsomstandigheden normaal moeten zijn. Daar hoort ook een passend salaris bij. Dat zijn we over het algemeen vergeten lijkt wel in de samenleving."

Minister: een sluit ander niet uit
Op dit moment kiest Schiphol er dus voor om veel geld te betalen aan vliegmaatschappijen, terwijl dit geld ook naar beveiligingspersoneel zou kunnen gaan. Volgens Minister van Infrastructuur en Waterstaat Mark Harbers sluit het een het andere wat hem betreft niet uit. "Het is niet of, of."

https://www.rtlnieuws.nl/(...)veiliging-annulering

Nog een laatste blunder van Benshop dus om zijn vriendjes geld in de zakken te stoppen :r
Molovrijdag 23 september 2022 @ 19:18
Volgende reis ook maar met de trein geboekt ipv vliegtuig. Schiphol kan voorlopig nog even de tering krijgen
ikweethetooknietvrijdag 23 september 2022 @ 19:19
Harbers: ’Terecht dat Schiphol vergoeding geeft aan maatschappijen na schrappen van vluchten’

Het is ’niet meer dan terecht’ dat Schiphol luchtvaartmaatschappijen een vergoeding geeft als vluchten te elfder ure geschrapt worden door de chaos op de luchthaven. Dat vindt minister Mark Harbers (Infrastructuur en Waterstaat).
quote:
Hij stelt dat Schiphol „netjes moet omgaan” met de vliegmaatschappijen en hun passagiers, omdat ze schade lijden en tickets vaak al zijn verkocht.
https://www.telegraaf.nl/(...)hrappen-van-vluchten

En Benschop krijgt rugdekking van een andere kneus :r

Schiphol moet netjes omgaan met hun passagiers _O- _O-
Nou Mark dat hebben we de afgelopen tijd kunnen zien o|O
ikweethetooknietzaterdag 24 september 2022 @ 22:37
twitter_O_ _O_
ikweethetooknietdonderdag 29 september 2022 @ 15:01
’Misre Schiphol hangt samen met krimpagenda van kabinet’

Amsterdam - Dat de problemen op Schiphol maar voort blijven duren, hangt samen met de krimpagenda van het kabinet. Die harde conclusie trekt TUI-topman en ANVR-voorzitter Arjan Kers in afwachting van nieuwe capaciteitsreductie voor de wintermaanden.

„Ik ben geen complotdenker, maar ik kan het niet anders verklaren. Alles wijst erop dat de krimpagenda leidend is, want de problemen zijn gewoon op te lossen”, zegt hij in gesprek met De Telegraaf. Zijn overtuiging na ruim vijf maanden Schiphol-ellende, is dat de directie van de luchthaven de beurs niet mg trekken om de chaos te verhelpen. „Zo kun je geen bedrijf runnen, ik geloof dat niet.”

Hij roept na het vertrek van topman Dick Benschop de resterende Schiphol-top op om te handelen, of aandeelhouder Staat dat nu wel of niet. Een hele sector, van airlines tot toeleveranciers en van hotels tot reisbureaus, is ervan afhankelijk. „Zet een zak geld neer, ga het regelen. Of vertel eerlijk dat het niet mag. Maar dan zou ik opstappen als ik hun was.”

https://www.telegraaf.nl/(...)mpagenda-van-kabinet
ikweethetooknietdonderdag 29 september 2022 @ 15:02
Nieuwe voorzitter ANVR trekt fel van leer: ’Politiek speelt een spel met Schiphol’

„Ik kan het woord capaciteitsreductie niet meer horen”, zegt Arjan Kers. De TUI-topman en nieuwbakken voorzitter van reiskoepel ANVR wacht net als de rest van de reis- en luchtvaartwereld af of Schiphol opnieuw de bijl moet zetten in het aantal vertrekkende passagiers, zowel in de laatste maanden van dit jaar als de zomer van 2023.
TUI-topman en kersverse voorzitter van reiskoepel ANVR Arjan Kers: „Geen behoefte aan een politieke benoeming in de Schiphol-top.”

TUI-topman en kersverse voorzitter van reiskoepel ANVR Arjan Kers: „Geen behoefte aan een politieke benoeming in de Schiphol-top.”

https://www.telegraaf.nl/(...)en-spel-met-schiphol

_O_ _O_
ikweethetooknietdonderdag 29 september 2022 @ 15:04
Zelfs als Schiphol krimpt moet de luchthaven aan de bak en moet er personeel bij

De luchtvaart- en reissector gingen langs de afgrond tijdens de coronacrisis. Afgelopen zomer zou men dan eindelijk weer goed kunnen draaien, om zo de verliezen in te lopen. Maar dat is mislukt door het tekort aan beveiligingspersoneel. De afgelopen tijd deed de luchthaven vooral aan symptoombestrijding in de vorm van het schrappen van stoelen.

Al maanden verbazen velen zich erover waarom Schiphol niet harder in actie komt om het personeelsprobleem op te lossen. De reis- en luchtvaartbranche gaven de Schipholdirectie nog lang het voordeel van de twijfel. Zelfs toen paraplu’s aan in de regen wachtende reizigers werden uitgedeeld, bleef men beleefd volhouden dat topman Dick Benschop niet weg hoefde.

Maar nu opnieuw het mes gaat in het aantal vluchten in de komende maanden en mogelijk zelfs het volgende zomerseizoen, ziet de sector het somber in. De wil om het personeelstekort op te lossen op Schiphol lijkt er niet te zijn, hoewel dit met een leiding die verstand heeft van luchtvaart, een betere beloning en dito roosters zou moeten kunnen.

Sinds een paar weken vermoedt de sector dat Schiphol op de stoel van de politiek zit. Het kabinet wil dat de luchthaven krimpt naar 440.000 vliegbewegingen per jaar in weerwil van het pas verschenen regeerakkoord. Maar zelfs als dat zo zou zijn, dan moet Schiphol alsnog aan de bak, want het aantal vliegbewegingen ligt dit jaar nog onder die 440.000 die het kabinet wil toestaan.

Er moet hoe dan ook personeel bij, want de luchthaven zegt zelf een internationaal topproduct te willen bieden. Zoals vr de coronacrisis: in tien minuten door de security.

https://www.telegraaf.nl/(...)oet-er-personeel-bij

:o Het is een puinhoop daar :B
ikweethetooknietdonderdag 29 september 2022 @ 15:04
’Schipholchaos bewust onopgelost’

https://www.telegraaf.nl/(...)os-bewust-onopgelost
heywoodudonderdag 29 september 2022 @ 15:15
Bij de komende dagen staan er toch weer meer busy en zelfs regular dagen dan peak, ik heb nog wel wat hoop voor onze vlucht op de 19e :P
RipCitydonderdag 29 september 2022 @ 16:52
Nou ze zijn weer breaking news…

Schiphol wil het aantal reizigers tot maart 2023 beperken

https://www.ad.nl/binnenl(...)3-beperken~a71caaba/
Halcondonderdag 29 september 2022 @ 16:58
quote:
0s.gif Op donderdag 29 september 2022 16:52 schreef RipCity het volgende:
Nou ze zijn weer breaking news…

Schiphol wil het aantal reizigers tot maart 2023 beperken

https://www.ad.nl/binnenl(...)3-beperken~a71caaba/
Geen hoogseizoen, maar ze kunnen het ook dan niet draaien. En i.p.v. meer mensen inhuren of mensen die ze hebben betere voorwaarden bieden, gaan ze zeker weer budgetmaatschappijtjes afkopen? :')
ikweethetooknietdonderdag 29 september 2022 @ 17:01
quote:
0s.gif Op donderdag 29 september 2022 16:52 schreef RipCity het volgende:….
Schiphol wil het aantal reizigers tot maart 2023 beperken
Gaat Dick dan pas echt weg :? _O-
RapaNuidonderdag 29 september 2022 @ 17:17
quote:
'De capaciteitsreductie voor de wintermaanden heeft niets met personeelstekort van doen en Schiphol mg de knip niet trekken om deze chaos te verhelpen. De klimaatbobo's slaan door en de Staat heeft een excuus om de knip niet te hoeven trekken. In alle sectoren is krimpdoel aan de orde van de dag en de gehele economie krijgt daar mee van doen. Het eens zo bejubelde en op de eerste plaars staande Schiphol is gereduceerd tot een chaotische instelling waar de wereld met argusogen naar kijkt en zich afvraagt wie hier verantwoordelijk voor is.'

Bananenrepubliek
Jan_Luldonderdag 29 september 2022 @ 17:26
quote:
quote:
0s.gif Op donderdag 29 september 2022 17:17 schreef RapaNui het volgende:

[..]
'De capaciteitsreductie voor de wintermaanden heeft niets met personeelstekort van doen en Schiphol mg de knip niet trekken om deze chaos te verhelpen. De klimaatbobo's slaan door en de Staat heeft een excuus om de knip niet te hoeven trekken. In alle sectoren is krimpdoel aan de orde van de dag en de gehele economie krijgt daar mee van doen. Het eens zo bejubelde en op de eerste plaars staande Schiphol is gereduceerd tot een chaotische instelling waar de wereld met argusogen naar kijkt en zich afvraagt wie hier verantwoordelijk voor is.'

Bananenrepubliek
dat een of andere Telegraaf-lezeres dat instuurt, maakt natuurlijk nog niet gelijk dat dat ook zo klopt.
quirinazaterdag 1 oktober 2022 @ 07:17
quote:
6s.gif Op donderdag 29 september 2022 17:01 schreef ikweethetookniet het volgende:

[..]
Gaat Dick dan pas echt weg :? _O-
Eerst die lekkere 13e maand meepakken sowieso.