abonnement bol.com Unibet Coolblue
  Knapste mannelijke user 2022 dinsdag 13 september 2022 @ 13:45:41 #1
206731 Mortaxx
Doomer
pi_205959772
SCHIPHOL - De problemen op Schiphol zijn, met de zomervakantie steeds dichter aan de horizon, nog altijd verre van verholpen. Zondag kwam het tot knokpartijen, maandag tot urenlange rijen. Tot overmaat van ramp kan Schiphol de aanvragen voor Privium, een peperdure nooddeur, ook niet meer aan.Schiphol waarschuwt inmiddels onomwonden dat het de komende weken tot urenlange rijen kan komen. Dat gebeurde ook maandag, aldus een woordvoerder. Soms stonden er rijen van vijf uur. „Er was minder personeel dan gepland en het was wel een erg drukke dag. De komende tijd is het ongeveer net zo druk als tijdens de meivakantie. Het aantal passagiers ligt echter nog onder het niveau van 2019, maar omdat er niet genoeg handjes zijn bij de bagagecontrole, zijn niet alle controleposten bemand. Daardoor stroopt het op in de terminals, en tot daarbuiten.

Hij vervolgt: „Elke dag is het een kwestie van vraag en aanbod, waar we zo goed mogelijk op inspelen. Maar op piekmomenten kunnen er langere wachttijden ontstaan.”

Overvolle vetrekhallen
Op social media gaan foto’s rond van overvolle vertrekhallen en bronnen melden aan De Telegraaf dat sommige vluchten met drie uur vertraging zijn vertrokken. ’Nog stonden er passagiers bij de bagagecontrole”, meldt een direct betrokkene. Luchtvaartmaatschappij KLM bevestigt de urenlange rijen. Al weken zijn de luchtvaartmaatschappijen in gesprek om tot een oplossing te komen, maar KLM zegt dat er nog geen uitkomst is.

Tot overmaat van ramp zit nu ook op een dure ontsnappingsroute een slot. Schiphol ontving talloze aanvragen voor Privium, een abonnementsservice waarmee je de lange rijen goeddeels ontloopt. „Veel mensen willen na corona heractiveren en we hebben ook erg veel nieuwe aanvragen. Door personeelstekort kunnen we maar een beperkt aantal aanvragen per dag verwerken. Dat is een heel proces, dus er zijn wachttijden.”

Of dat een kwestie van weken of maanden is, kan de woordvoerder niet zeggen. Voor reizigers die de komende tijd op vakantie willen, is het echter een bittere pil. De meivakantie ontaardde ruim een maand geleden in een ongekende puinhoop op de luchthaven. Ondanks tijdige waarschuwingen vanuit de reissector, luchtvaart en vakbonden was Schiphol er niet in geslaagd om genoeg personeel aan te trekken. Met name bij de security ging het helemaal mis, waardoor mensen hun vluchten misten, hun vakantie in het water zagen vallen of zelfs onwel werden.

Chaos en ’grimmige omstandigheden’
Dat laatste gebeurde ook maandag weer, erkent de Koninklijke Marechausee. „We hadden te maken met enkele onwelwordingen”, aldus een woordvoerder. Een brief van beveiligingsbedrijf CTSN Group maakte maandag melding van ’een zeer gevaarlijke situatie’ op zondag, waardoor er een risico ontstond van ’massale doorlopers’. De beveiligingsmedewerkers wisten de chaos en ’grimmige omstandigheden’ onder controle te krijgen, zo meldt general manager Adan Morik, in de brief die is ingezien door De Telegraaf. CTSN was ondanks meerdere verzoeken niet bereikbaar voor commentaar.

https://www.telegraaf.nl/(...)er-gevaarlijke-chaos
Check hier de actuele verwachte drukte van de komende 2 weken per dag.
Op vrijdag 21 april 2023 19:16 schreef FlippingCoin het volgende:
Hoe je tyfusbek kneus
  Knapste mannelijke user 2022 dinsdag 13 september 2022 @ 13:47:03 #2
206731 Mortaxx
Doomer
pi_205959779
Dat hele maar de mensuh hebben twee jaar gespaard voor deze vakantie jankverhaal :')
Op vrijdag 21 april 2023 19:16 schreef FlippingCoin het volgende:
Hoe je tyfusbek kneus
pi_205959782
En stil blijft het vanuit Schiphol.
Man, wat een bagger bedrijf is dat geworden.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_205959957
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 september 2022 12:09 schreef NecSpeNecMetu het volgende:

[..]
Ik kan mij er wel wat bij voorstellen omdat je met een aankomst van 4 uur voor je vlucht nog altijd geen garantie heb dat je ook daadwerkelijk op tijd bent. Binnen afzienbare tijd moet ik zelf ook op het vliegtuig, en helaas ben ik zo onverstandig geweest een ticket via Schiphol te kopen. Ik was zo naef om te denken dat het na de zomervakantie wel beter zou worden. Nu weet ik ook nog niet wat ik ga doen. Misschien arriveer ik ook wel gewoon op locatie met een zeer ruime marge.

Het blijft natuurlijk ook gewoon de schuld van Schiphol. Zij verkopen de slots aan de luchtvaartmaatschappijen die vervolgens vliegtickets verkopen aan hun klanten. Als Schiphol niet kan leveren, moeten ze gewoon niet verkopen of anders hun verplichtingen op een redelijke manier nakomen.
Ik kan het mij ook heel goed voorstellen hoor, het is heel begrijpelijk dat mensen op die manier reageren. Dat wat vanuit je individuele perspectief heel begrijpelijk is, maakt het voor het collectief echter alleen maar erger. Dat is wat ik er interessant aan vind.

En natuurlijk ligt de oorzaak bij Schiphol. Als alles soepel door zou stromen, dan zouden we het berhaupt niet hebben over vier, zes of acht uur van tevoren aanwezig zijn. Schiphol creert een probleem, laat dat duidelijk zijn. Vervolgens gaan mensen zich echter op een manier gedragen, die vanuit hun perspectief te begrijpen valt, maar die er wel voor zorgt dat het probleem alleen nog maar verergert. En als je daar niet op ingrijpt, versterkt dat effect zichzelf steeds meer: hoe vroeger mensen komen, hoe erger de rijen, wat er toe leidt dat mensen ng vroeger komen, enzovoorts, enzovoorts.

Ik heb daar verder ook geen oplossing voor, ik vind het vooral een interessant fenomeen - die tegenstelling tussen het individuele en het collectieve belang.
pi_205959979
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 september 2022 13:47 schreef Red_85 het volgende:
En stil blijft het vanuit Schiphol.
Man, wat een bagger bedrijf is dat geworden.
Hoezo? Het verantwoordelijke directielid heeft gisteren toch uitgebreid alle pers te woord gestaan? Het is een grote bende, maar ze probeert het wel uit te leggen.

Of begrijp ik je niet goed en bedoel je wat anders, wanneer je zegt dat het stil blijft?
pi_205960153
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 september 2022 14:10 schreef Sodemieters het volgende:

[..]
Hoezo? Het verantwoordelijke directielid heeft gisteren toch uitgebreid alle pers te woord gestaan? Het is een grote bende, maar ze probeert het wel uit te leggen.

Ja ik kan ook uitleggen dat het ons spijt. Maar dat we als directie in de afgelopen 6 maanden geen resultaten geboekt hebben om deze chaos te voorkomen is natuurlijk de vraag die beantwoord moet worden.
pi_205960217
Het lijkt me ook heel simpel, de overheid is eigenaar van Schiphol, Benschop heeft niet in een half jaar laten zien de problemen te kunnen overwinnen, nog had hij het inzicht van het dreigende probleem. In mijn ogen ben je dan gewoon onacceptabel incapabel. Zoals gezegd, dit is gewoon een geldkwestie, als er betere salarissen werden betaald was het personeel niet weg geweest, en als je ECHT geen personeel kan krijgen, dan had Schiphol al veel eerder de luchtvaartmaatschappijen moeten beperken op hun slots.

En dat mensen roepen: Mensen lopen te janken dat ze niet op vakantie kunnen....
Nee je gaat er niet van dood, maar na 2 jaar Corona weegt het wel wat zwaarder als je vakantie op het allerlaatste moment niet doorgaat, hadden ze die mensen gewoon een maand van te voren gemeld: Sorry we kunnen uw vlucht niet verzorgen, dan had dat dikke prima geweest, daarnaast hadden de vliegtuigmaatschappijen ook de prijzen wat omhoog kunnen doen om de aanloop te verminderen.

Dit is gewoon gehobby.
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
  Eindredactie Sport / Forummod dinsdag 13 september 2022 @ 14:45:29 #8
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympir:
pi_205960287
Regular day morgen!

Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympir in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_205960343
Benschop blijft daar nog tot zijn pensioen zitten. :')
pi_205960352
Is het op andere vliegvelden eigenlijk al verbeterd?
Op maandag 9 september 2013 21:44 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:
Abs are made in the kitchen.
pi_205960573
twitter
Een oplettende kijker (volgens Mediacourant 15-4-20).
pi_205960648
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 september 2022 15:26 schreef RipCity het volgende:
[ twitter ]
Dit is nep toch, toch... ?
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
pi_205960669
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 september 2022 14:29 schreef Basp1 het volgende:

[..]
Ja ik kan ook uitleggen dat het ons spijt. Maar dat we als directie in de afgelopen 6 maanden geen resultaten geboekt hebben om deze chaos te voorkomen is natuurlijk de vraag die beantwoord moet worden.
Ze begon met laten we niet beginnen met schuldigen aan te wijzen _O- .
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
pi_205960726
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 september 2022 15:36 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]
Ze begon met laten we niet beginnen met schuldigen aan te wijzen _O- .
Dat er ernstig gebrek aan zelfreflectie is bij dit bestuur maken ze wel erg duidelijk. _O-
pi_205960842
Eindelijk een goeie TT _O_ _O_
pi_205961597
Zaterdag een uurtje voor de Security moeten staan, dat was nog goed te doen.
Er waren wel plukjes mensen die vroegen of ze er langs mochten omdat ze anders hun vlucht mistten. Geen idee of die mensen nou zelf zo laat* waren of dat ze vanaf een andere rij aansloten.
Feit was wel dat er maar twee (dubbele) security bays open waren terwijl er zoveel meer zijn, zonde wel!

*(Kan ook komen doordat alle treinreizigers boven de IJssel via Zwolle-Amersfoort moesten, overvolle treinen waardoor mensen achterbleven)
pi_205961612
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 september 2022 17:19 schreef Sodemieters het volgende:
Waarom post je dit?
Omdat er niet hard en vaak genoeg geroepen kan worden dat Benschop moet oprotten *O* *O*
pi_205961785
quote:
6s.gif Op dinsdag 13 september 2022 17:21 schreef ikweethetookniet het volgende:

[..]
Omdat er niet hard en vaak genoeg geroepen kan worden dat Benschop moet oprotten *O* *O*
Zelfs als het gebeurt door een of andere willekeurige idioot?
pi_205961832
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 september 2022 17:38 schreef Sodemieters het volgende:

[..]
Zelfs als het gebeurt door een of andere willekeurige idioot?
Wil je een bal door je slaapkamerraam van Harry?
Een oplettende kijker (volgens Mediacourant 15-4-20).
pi_205962038
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 september 2022 17:38 schreef Sodemieters het volgende:
Zelfs als het gebeurt door een of andere willekeurige idioot?
Er is er maar een de grootste mongool en idioot en dat is

Dick Benschop :7
pi_205962064
quote:
6s.gif Op dinsdag 13 september 2022 18:10 schreef ikweethetookniet het volgende:

[..]
Er is er maar een de grootste mongool en idioot en dat is

Dick Benschop :7
Is dat zo? Erger dan Hugo de Jonge? Erger dan Wopke Hoekstra? Erger dan Sywert? Erger dan Rutte?

Hou je daar een ranglijst van bij?
pi_205962103
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 september 2022 17:19 schreef Sodemieters het volgende:

[..]
Waarom post je dit?
Goeie vraag.

Het begint een beetje op een act te lijken, met bij elk bericht een rij emoticons.
Op maandag 9 september 2013 21:44 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:
Abs are made in the kitchen.
pi_205962335


Is er een update september oktober?
-nee-
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')