abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 24 mei 2022 @ 10:50:36 #1
22794 Enchanter
Right you are Ken!!!
pi_204846336
quote:
Moskeeën Zweden regelen 'plezierhuwelijk' van een uurtje: 'Misbruikt voor prostitutie'

Moskeeën in Zweden werken moedwillig mee aan het voor korte tijd uithuwelijken van vrouwen voor seks. Dat blijkt uit een opzienbarende aflevering van een Zweeds onderzoeksprogramma. De politie in Zweden noemt het prostitutie en mensenhandel. En het gebeurt zeker niet alleen in Zweden. Ook een moskee in Den Haag komt voor in de documentaire.

Plezierhuwelijken worden ze genoemd. Wanneer een man en een vrouw voor zeer korte tijd in het huwelijk treden, alleen maar voor de seks en het geld. Bij 'zeer korte tijd' moet je denken aan een paar maanden, enkele weken of soms zelfs een uur. En als de tijd om is, wordt het huwelijk weer ontbonden.

Geldnood of dwang

Dat klinkt op zich niet als iets illegaals. Alleen is er in veel gevallen sprake van eenrichtingsverkeer. Veel vrouwen zitten helemaal niet op een plezierhuwelijk te wachten, maar worden gedwongen. Vaak gaat het om vrouwen die in geldnood zitten en geen andere uitweg zien dan met het huwelijk, en dus de seks, in te stemmen.

Dat dit op grote schaal voorkomt, ontdekt onderzoeksprogramma Uppdrag Granskning, dat wordt uitgezonden door de Zweedse publieke omroep SVT. Daar meldden zich verschillende vrouwen die hun verhaal over dit onderwerp willen doen. Een van hen had financiële problemen en een plek nodig om te leven. Toen ze de hulp van de imam van de plaatselijke moskee inriep, kreeg ze de aanbieding om met een vreemde man te trouwen.

Prostitutie

Dat huwelijk zou twee maanden duren. In ruil voor onderdak en seks kreeg de vrouw 25.000 Zweedse kronen aangeboden, omgerekend bijna 2400 euro. In het programma zei de vrouw zich ervan bewust te zijn dat ze gedurende die twee maanden eigenlijk een prostituee was. Dat wilde ze niet, maar ze zei geen andere keuze te hebben. Na zo'n zestig dagen werd de vrouw uit huis gegooid.

Waar komen plezierhuwelijken vandaan?

Die vraag stellen we aan Midden-Oostencorrespondent Olaf Koens. "Het is een fenomeen dat ik ken uit de sjiitische regio's in het Midden-Oosten. Denk dan aan Iran en Irak. Op sommige plekken kon je met drie sms'jes een tijdelijk huwelijk afsluiten. En vervolgens kon je ze ook per sms weer ontbinden."

"De huwelijken komen uit de tijd dat mannen heel lang weg waren van huis", zegt Koens. "Bijvoorbeeld vanwege oorlogen. Je zat dan ergens anders voor lange tijd en kon dan met een weduwe in die stad een relatie hebben." Want bedenk: binnen de islam moet je getrouwd zijn om seks met iemand te hebben.

Koens: "Wat je eigenlijk veel ziet, is dat religieuze regels zover mogelijk worden uitgebogen, zodat je toch kunt doen wat je wilt. Daar is men heel goed in. In essentie zijn de huwelijken geen prostitutie. Maar je ziet dat het misbruikt wordt om prostitutie te faciliteren."

Imams werken mee

Het was voor Uppdrag Granksning reden genoeg om verder onderzoek te doen. Een man en een vrouw die voor het programma werken en Arabisch spreken, belden meerdere sjiitische moskeeën op (de vraag 'waarom sjiitisch' wordt beantwoord in het grijze kader hierboven). De man deed zich voor als iemand die op zoek was naar een plezierhuwelijk, de vrouw als iemand met geldzorgen die niet wist wat te doen.

Veruit de meeste imams werkten aan de plezierhuwelijken mee. Ze zeiden een geschikte partner te vinden voor de man, of droegen het huwelijk als oplossing voor aan de vrouw. Soms vroegen ze om foto's van de vrouw, 'zodat ze een partner kunnen vinden die bij ze matcht'.

In de documentaire komen ook twee Zweedse prostituees aan het woord die zeggen geregeld te worden ingehuurd via geestelijken voor een huwelijk van een uurtje. "Uiteindelijk is iedereen tevreden", aldus een van de vrouwen, die vertelt dat de betrokken sjeik vaak een deel van het geld krijgt voor bemiddeling.

Geld voor bemiddeling

Eén imam stelde de vrouw gerust toen ze twijfelde of een plezierhuwelijk wel goed was. "De meeste profeten deden dat ook bij hun dochters", was zijn antwoord. Hij beloofde de vrouw een partner te vinden. En dat lukte. Al wil de partner in spe wel eerst een foto van de vrouw. Als het hem zou bevallen, konden ze afspreken. Maar dan wel voor 1000 euro, want 2000 voor een paar maanden vond hij te veel. Ook de imam kreeg, als bemiddelaar, geld van hem.

Het blijft niet beperkt tot Zweden. Het onderzoeksprogramma nam ook contact op met buitenlandse sjiitische moskeeën. Ook eentje in Den Haag, een moskee die onderdeel is van de Stichting Alcauther. De vrouw die in het complot zat, belde de imam op en zei dat ze had gehoord over plezierhuwelijken als oplossing voor geldproblemen. "Dat kan worden geregeld", zei hij. En daarna: "Ik heb een suggestie. Wat dacht je van mij?"

De Haagse imam bood de vrouw vervolgens omgerekend ruim 1200 euro voor een huwelijk van een maand en wilde haar voor zichzelf.

"De meeste profeten deden dat ook bij hun dochters."

"De meeste profeten deden dat ook bij hun dochters."

'Onacceptabel'

"Nikah mut'ah, wat plezierhuwelijk betekent, is een huwelijksvorm die alleen onder sjiitische moslims voorkomt", zegt Muhsin Köktas, voorzitter van het Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO). Hij zag het verschijnsel eerder in een documentaire van de BBC. "Of dit een erkende huwelijksvorm is volgens de sjiitische traditie, weet ik niet zeker. Ik heb me wel verbaasd dat dit ook in Europa voorkomt, en vooral in Nederland."

Hij noemt het 'zeer zorgelijk' dat deze vorm van huwelijk in Nederland voorkomt en leidt tot uitbuiting van mensen in kwetsbare situatie. Köktas: "Dat een imam en moskee bij deze uitbuiting betrokken zijn, vinden wij als CMO onacceptabel. We vragen dringend aan de betrokkenen om hier direct mee te stoppen en juist elke vorm van uitbuiting op religieuze grond te bestrijden."

Aangifte doen

In totaal boden twintig moskeeën in het Zweedse onderzoeksprogramma hulp aan in de vorm van een plezierhuwelijk. Acht zeiden de huwelijken te kennen, maar konden of wilden niet bemiddelen. In plaats daarvan stuurden ze het programma door naar andere imams. Slechts vier moskeeën zeiden een plezierhuwelijk af te keuren.

In Zweden is tot nu toe geen enkele zaak voor het gerecht gekomen. Maar dat betekent niet dat dat niet zou kunnen: de politie zegt dat sprake is van prostitutie en mensenhandel, vooral omdat vrouwen vaak gedwongen worden een huwelijk aan te gaan.

In Zweden zijn mensen die betalen voor prostitutie strafbaar, dus niet de prostituees zelf. En ook bemiddelaars kunnen worden bestraft. Als er aangifte zou worden gedaan, zullen heel wat imams dus voor het gerecht moeten komen.

OM weet van niets

In Nederland is het verboden voor een priester, rabbijn of imam om een religieus huwelijk te sluiten zonder dat daar een burgerlijk huwelijk aan vooraf is gegaan. Al laat de handhaving van dit verbod 'sterk te wensen over', schreef de VVD in 2016 in een initiatiefnota waarin wordt gepleit om iedereen te bestraffen die bij zo'n huwelijk betrokken is.

Het Openbaar Ministerie laat weten niet bekend te zijn met het genoemde voorbeeld van de Haagse moskee in het Zweedse onderzoeksprogramma. "Wij kennen de casus niet", laat een woordvoerder van het OM in Den Haag weten. Er loopt momenteel ook geen onderzoek van justitie naar prostitutie onder sjiitische moslimvrouwen.

RTL Nieuws heeft ook de Haagse moskee om een reactie gevraagd op de zaak. Ondanks herhaaldelijke pogingen heeft de Stichting Alcauther tot dusver niet op de zaak gereageerd.


BRON


Nou maagden van Fok! , dit is je kans
Ik ben inmiddels overleden
pi_204846450
Toch fijn hè, dat we weer terug naar de middeleeuwen gaan. Wat een verrijking!
  dinsdag 24 mei 2022 @ 11:08:37 #3
47047 Herkauwer
een dag niet gehuppeld .......
pi_204846489
De mens zoekt altijd manieren macht uit te oefenen over anderen, in dit geval je moet getrouwd zijn om seks te hebben. En de mens bedenkt altijd manieren om onder die macht vandaan te komen, flitshuwelijken die binnen de kaders van de onderdrukking vallen.

Als we nu eens met zijn allen zouden accepteren dat we eigen keuzes kunnen maken en dat andere mensen andere keuzes maken dan waren we een stuk minder hypocriet.
Zonnepanelen 28 * 290 = 8120 Wp - W - 11° hellingshoek
pi_204846574
En die betreffende vrouwen kunnen ze dan niet meer gebruiken voor hun Koran huwelijken? Dus dan ontstaat er een schaarste aan moslima’s. En dan?
U MAD?
pi_204846614
Wat is hier mis mee?
Geen seks buiten het huwelijk, de getuigen zullen vast een verklaring geven dat alles wederzijds was, je hebt de zegen van de kerk, win-win!

"De meeste profeten deden dat ook bij hun dochters."

Nou, dan is het toch OK?
M'n schoenen zijn gejat, maar ik hoef niet meer naar buiten, want er is nog wel wat.
  dinsdag 24 mei 2022 @ 11:24:46 #6
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_204846631
Mensen die niet snappen dat dit gewoon slavernij en hoererij cultuur is :')

[ Bericht 7% gewijzigd door Tengano op 24-05-2022 12:34:09 ]
pi_204847122
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 mei 2022 11:24 schreef Tengano het volgende:
Mensen die niet snappen dat dit gewoon slavernij cultuur is :')
Inderdaad een achterlijke cultuur meegebracht door een achterlijk geloof.
"Sommige mensen hebben juist genoeg gelezen om verkeerd te citeren."
pi_204847186
"OM weet van niks".

Sure.

Mensen van kleur die elkaar leed aandoen, het zal de linkse witmens in Den Haag een dikke rotzorg zijn.
  dinsdag 24 mei 2022 @ 12:17:22 #9
37149 slashdotter3
Arrow to the knee!
  dinsdag 24 mei 2022 @ 12:19:38 #10
37149 slashdotter3
Arrow to the knee!
pi_204847229
quote:
OM weet van niets

In Nederland is het verboden voor een priester, rabbijn of imam om een religieus huwelijk te sluiten zonder dat daar een burgerlijk huwelijk aan vooraf is gegaan. Al laat de handhaving van dit verbod 'sterk te wensen over', schreef de VVD in 2016 in een initiatiefnota waarin wordt gepleit om iedereen te bestraffen die bij zo'n huwelijk betrokken is.

Het Openbaar Ministerie laat weten niet bekend te zijn met het genoemde voorbeeld van de Haagse moskee in het Zweedse onderzoeksprogramma. "Wij kennen de casus niet", laat een woordvoerder van het OM in Den Haag weten. Er loopt momenteel ook geen onderzoek van justitie naar prostitutie onder sjiitische moslimvrouwen.
Komt het daadwerkelijk niet voor in NL of is het net zoals in Engeland dat ze liever de andere kant op kijken en het onder het tapijt schuiven?
pi_204847234
quote:
"De meeste profeten deden dat ook bij hun dochters."

"De meeste profeten deden dat ook bij hun dochters."
Goeie alinea. Beetje kort wel.
Op zondag 15 januari 2017 19:21 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Als je geen nazi genoemd wilt worden moet je geen achterlijke discriminerende dingen zeggen als: "de islam tast anderen aan in hun rechten".
  dinsdag 24 mei 2022 @ 12:28:31 #12
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_204847304
quote:
Ook eentje in Den Haag, een moskee die onderdeel is van de Stichting Alcauther. De vrouw die in het complot zat, belde de imam op en zei dat ze had gehoord over plezierhuwelijken als oplossing voor geldproblemen. "Dat kan worden geregeld", zei hij. En daarna: "Ik heb een suggestie. Wat dacht je van mij?"

De Haagse imam bood de vrouw vervolgens omgerekend ruim 1200 euro voor een huwelijk van een maand en wilde haar voor zichzelf.
Ik had het artikel niet helemaal gelezen zie ik. Maar wat ik hierboven lees komt om mij dus over als hoereren.

Ondanks dit hoereren kunnen dit soort mensen zich gewoon in de spiegel blijven aankijken en zeggen dat ongelovingen minder zijn dan zij. Ik blijf me nog steeds verbazen besef ik.
  dinsdag 24 mei 2022 @ 12:30:18 #13
302743 WhateverWhatever
Tik `m aan ouwe!
pi_204847315
Wat een mooi geloof is het ook, net zoals het uitkomt.
  dinsdag 24 mei 2022 @ 12:32:12 #14
302743 WhateverWhatever
Tik `m aan ouwe!
pi_204847356
Strenggelovigen met hun sneue truukjes om onder hun eigen geloofsregels uit te komen :')
  Moderator dinsdag 24 mei 2022 @ 12:35:58 #16
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_204847367
Lol

Beat the system _O-
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  dinsdag 24 mei 2022 @ 12:40:27 #17
13042 KreKkeR
Waddap homie
pi_204847400
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 mei 2022 12:14 schreef Homey het volgende:

Mensen van kleur
:?

Moslims zijn niet per definitie en ook niet hoofdzakelijk mensen van kleur.
Krekker is de bom!
pi_204847407
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 mei 2022 12:34 schreef saparmurat_niyazov het volgende:
Strenggelovigen met hun sneue truukjes om onder hun eigen geloofsregels uit te komen :')
Dit dus.

De vraag is of hier ook echt meer uitbuiting achter zit dan bij prostitutie in het algemeen.
2147483647 angels can dance on the point of a needle.
Add one and they will all turn into devils.
  dinsdag 24 mei 2022 @ 12:43:18 #19
13042 KreKkeR
Waddap homie
pi_204847419
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 mei 2022 11:03 schreef appreciate het volgende:
Toch fijn hè, dat we weer terug naar de middeleeuwen gaan. Wat een verrijking!
Prostitutie en niet volledig vrijwillige of zelfs gedwongen prostitutie komen hier buiten de Islam helaas toch ook voor?

Wat het hier extra triest maakt is het schijnheilige aspect en het buigen v/d eigen tegels. Maar het prostitutie-aspect is niks nieuws toch?
Krekker is de bom!
  dinsdag 24 mei 2022 @ 12:44:58 #20
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_204847435
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 mei 2022 12:34 schreef saparmurat_niyazov het volgende:
Strenggelovigen met hun sneue truukjes om onder hun eigen geloofsregels uit te komen :')
De profeten deden het ook zei hij hoor. En als een imam dat zegt is dit blijkbaar geaccepteerd gedrag. Niet voor de Westerse maatschappij maar wel voor de gelovigen aldus de imam.
pi_204847444
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 mei 2022 12:43 schreef KreKkeR het volgende:
Wat het hier extra triest maakt is het schijnheilige aspect en het buigen v/d eigen tegels.
Wat is er eigenlijk tegen het buigen van regels? Strenggelovige joden maken er een sport van.

Als prostitutie niet verboden is maar seks alleen binnen het huwelijk mag dan is dit toch een goede uitkomst.
Anders had de profeet het huwelijk maar beter moeten definiëren.
2147483647 angels can dance on the point of a needle.
Add one and they will all turn into devils.
  dinsdag 24 mei 2022 @ 12:50:02 #22
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_204847470
1200 euro voor een maand. Wat een krent die imam.
pi_204847481
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 mei 2022 12:46 schreef jeroen25 het volgende:

[..]
Wat is er eigenlijk tegen het buigen van regels? Strenggelovige joden maken er een sport van.

Als prostitutie niet verboden is maar seks alleen binnen het huwelijk mag dan is dit toch een goede uitkomst.
Anders had de profeet het huwelijk maar beter moeten definiëren.
Uhhh...
Omdat wegens; ''gedwongen prostitutie en mensenhandel'' misschien?
Op zondag 15 januari 2017 19:21 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Als je geen nazi genoemd wilt worden moet je geen achterlijke discriminerende dingen zeggen als: "de islam tast anderen aan in hun rechten".
pi_204847482
Zomaar een gokje.
Op zondag 15 januari 2017 19:21 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Als je geen nazi genoemd wilt worden moet je geen achterlijke discriminerende dingen zeggen als: "de islam tast anderen aan in hun rechten".
pi_204847512
Toch leuk, dat technisch omzeilen van God's regels. Zal ie vast blij mee zijn.
"Pools are perfect for holding water"
pi_204847536
Nou die moslims zijn behoorlijk gierig, een prostitué voor een maand voor 1000 a 2000 Euro vind ik behoorlijk karig.
Ik dacht dat die dames meer verdienden.

[ Bericht 1% gewijzigd door Tanatos op 25-05-2022 23:38:11 ]
De dood gaat ons niet aan. Zolang we er zijn, is de dood er niet, en wanneer de dood er is, zijn wij er niet meer.
pi_204847541
quote:
4s.gif Op dinsdag 24 mei 2022 12:52 schreef SpaceOddity het volgende:

[..]
Uhhh...
Omdat wegens; ''gedwongen prostitutie en mensenhandel'' misschien?
Dan is het probleem gedwongen prostitutie en mensenhandel en niet mazen in een religieuze wet.
Er zijn ook prostituees die het prima vinden om zo hun werk te doen.

Het aspect dwang haal ik ook niet uit het artikel.
Er komen vrouwen bij de imam zeggen dat ze in geldnood zitten.
De imam weet dan wel een oplossing: Kortstondig trouwen met een wildvreemde man.
Hebben die vrouwen dan geen idee hoe de vork in de steel zit?
2147483647 angels can dance on the point of a needle.
Add one and they will all turn into devils.
  dinsdag 24 mei 2022 @ 13:00:35 #28
483602 pferdfahrer
UI door @Nine
pi_204847547
Uiteindelijk kiezen die vrouwen er toch echt zelf voor. Je kan ook gewoon boodschappen gaan scannen voor 2 maanden dan verdien je net iets minder en je hoeft je kutje niet te laten misbruiken.
pi_204847548
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 mei 2022 12:55 schreef probeer het volgende:
Toch leuk, dat technisch omzeilen van God's regels. Zal ie vast blij mee zijn.
Dan had hij de regels maar beter moeten opstellen.
2147483647 angels can dance on the point of a needle.
Add one and they will all turn into devils.
  dinsdag 24 mei 2022 @ 13:01:45 #30
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_204847564
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 mei 2022 12:55 schreef probeer het volgende:
Toch leuk, dat technisch omzeilen van God's regels. Zal ie vast blij mee zijn.
Dat is niet zo :N


Ik moest even zoeken maar ze staan dus weldegelijk in hun recht en het is terug te vinden in de nobele Koran.
quote:
Soera Ana nisa ayat 24 of wel Soera de vrouwen 24

En ook [verboden om mee te trouwen zijn] de eerbaar getrouwde vrouwen, behalve slavinnen waarover jullie beschikken. Het is Gods voorschrift voor jullie. Daarnaast is het jullie toegestaan er met jullie bezittingen in eerbaarheid en niet in ontucht naar te streven. Voor het genot dat jullie van haar ontvangen, geeft haar daarvoor haar loon; een verplichting is het. Het geldt voor jullie niet als overtreding als jullie daarboven in onderlinge overeenstemming iets regelen nadat de verplichting is vastgelegd. God is wetend en wijs.

http://nl.noblequran.org/koran/soera-an-nisa/ayat-24/
Zie ook
quote:
Nikahu al-mut'ah(huwelijk van genot)) of het Perzische sighe is een onder strikte voorwaarden geoorloofd tijdelijk huwelijk op basis van Soera An-Nisa, aya 24.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Nikahu_al-mut%27ah
  dinsdag 24 mei 2022 @ 13:02:30 #31
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_204847575
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 mei 2022 13:00 schreef jeroen25 het volgende:

[..]
Dan had hij de regels maar beter moeten opstellen.
Zeg je nu dat God/Allah imperfect is?
pi_204847578
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 mei 2022 12:55 schreef probeer het volgende:
Toch leuk, dat technisch omzeilen van God's regels. Zal ie vast blij mee zijn.
Ja raar toch? Als je echt zo bang bent voor Allah's toorn zou ik er wel voor uitkijken om zijn regels middels een truukje te passeren, straks wordt ie nog boos dat een miezerige sterveling hem te slim af is.
  dinsdag 24 mei 2022 @ 13:06:26 #33
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_204847628
Een moslim mag vier vrouwen hebben en een tijdelijk genotshuwelijk mag dus ook gewoon.

Ze omzeilen helemaal geen regels. De enige die er een oordeel over heeft is de Westerse maatschappij dus.
pi_204847655
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 mei 2022 13:02 schreef WheeledWarrior het volgende:

[..]
Zeg je nu dat God/Allah imperfect is?
Nee, dat wij iets wat volgens zijn regels gedaan wordt niet mogen afkeuren.
2147483647 angels can dance on the point of a needle.
Add one and they will all turn into devils.
  dinsdag 24 mei 2022 @ 13:08:35 #35
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_204847657
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 mei 2022 11:22 schreef Het_Bokje het volgende:
Wat is hier mis mee?
Geen seks buiten het huwelijk, de getuigen zullen vast een verklaring geven dat alles wederzijds was, je hebt de zegen van de kerk, win-win!

"De meeste profeten deden dat ook bij hun dochters."

Nou, dan is het toch OK?
Het is schijnheilig.

Mensen wringen zich in talloze bochten, om toch maar te voldoen aan regels uit een eeuwenoud boekje.
Als mijn post niet duidelijk is, moet je misschien even je sarcasmeradar aanzetten.
pi_204847686
Moet voor de Alt-right incels een moeilijke situatie zijn: ‘moet ik jaloers zijn of moet ik ideologisch consistent zijn?’
  dinsdag 24 mei 2022 @ 13:11:55 #37
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_204847689
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 mei 2022 12:59 schreef Tanatos het volgende:
Nou die moslims zijn behoorlijk gierig, een prostitué voor een maand voor 1000 a 2000 Euro vind ik een behoorlijk karig.
Ik dacht dat die dames meer verdienden.
Heb je de betreffende dames gezien? Misschien moet er eigenlijk wel geld op toe.
Als mijn post niet duidelijk is, moet je misschien even je sarcasmeradar aanzetten.
pi_204847707
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 mei 2022 13:08 schreef thedeedster het volgende:
Het is schijnheilig.
Maar is het schijnheilig?
Schrijft de islam voor dat een huwelijk alleen uit liefde (zoals wij dit in het westen graag zien) gesloten mag worden of levenslang moet duren?
Of is het gewoon een overeenkomst om wat zaken te regelen?
(net zoals dit in het westen ook deels is of is geweest)
2147483647 angels can dance on the point of a needle.
Add one and they will all turn into devils.
pi_204847715
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 mei 2022 12:55 schreef probeer het volgende:
Toch leuk, dat technisch omzeilen van God's regels. Zal ie vast blij mee zijn.
In het christendom is die regel bedacht door mensen. Er staat nergens in de bijbel dat sex voor het huwelijk veboden is en in het OT gebeurde het ook geregeld door mensen van God. David, abraham, jacob, de spionnen van jericho gingen naar de hoeren. Alleen op het nageslacht kregen ze straf van God, niet de sex zelf.
Pas later werd deze regel bedacht.
Reason is not automatic, those who deny it cannot be conquered by it, Ayn Rand
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
pi_204847716
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 mei 2022 13:11 schreef thedeedster het volgende:

[..]
Heb je de betreffende dames gezien? Misschien moet er eigenlijk wel geld op toe.
Tja, dat zou kunnen.
Zou er dan nog onderhandeld worden over de "bruidschat" na de ontmoeting?
De dood gaat ons niet aan. Zolang we er zijn, is de dood er niet, en wanneer de dood er is, zijn wij er niet meer.
pi_204847748
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 mei 2022 13:11 schreef thedeedster het volgende:

[..]
Heb je de betreffende dames gezien? Misschien moet er eigenlijk wel geld op toe.
Je hebt ook gigolo's, die kunnen evengoed hier gebruik van maken.
2147483647 angels can dance on the point of a needle.
Add one and they will all turn into devils.
pi_204847782
Zweden weet er inmiddels al wel van hoe het is om bepaald soort volk maar massaal aan te trekken. Sommige steden daar zijn echt onder het juk van de islam. Maar ja, ook Zweden wil steeds minder geloven in De Ware God en de Christus en dan weten we wat er dan gebeurd..........................
  dinsdag 24 mei 2022 @ 13:26:10 #43
13042 KreKkeR
Waddap homie
pi_204847887
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 mei 2022 12:46 schreef jeroen25 het volgende:

[..]
Wat is er eigenlijk tegen het buigen van regels? Strenggelovige joden maken er een sport van.

Als prostitutie niet verboden is maar seks alleen binnen het huwelijk mag dan is dit toch een goede uitkomst.
Anders had de profeet het huwelijk maar beter moeten definiëren.
Wanneer jij gelooft in een hogere macht is het natuurlijk erg triest dat je niet handelt in de geest :D van wat deze hogere macht daadwerkelijk bedoelt.
Krekker is de bom!
  dinsdag 24 mei 2022 @ 13:29:22 #44
54837 nixxx
NIET broer van TD
pi_204847925
Het enige strafbare feit dat ik hier zie is dus het sluiten van een religieus huwelijk zonder dat er een burgerlijk huwelijk is gesloten. Ook als er dwang of mensenhandel plaatsvind is dat strafbaar, maar dat zou het ook zijn zonder het plezier huwelijk.

Laat het OM dan dus maar handhaven op dat bestaande verbod.

Verder is het natuurlijk een achterlijk en hypocriet gebruik, maar het is niet verboden om achterlijk en hypocriet te zijn. Het enige dat je aan dit specifieke gebruik kan doen is zorgen dat de mensen die dit gebruik volgen zich niet in Nederland bevinden, maar ja, beetje te laat voor en het lijkt er nog niet op dat de overheid die richting op werkt.
ik ben niet gek.. ik ben volstrekt niet gek, ik ben helemaal niet gek... ik ben een nagemaakte gek
gooi alles weg neem een besluit, doe als het moet alles opnieuw
  dinsdag 24 mei 2022 @ 13:45:39 #45
37149 slashdotter3
Arrow to the knee!
pi_204848103
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 mei 2022 13:26 schreef KreKkeR het volgende:

[..]
Wanneer jij gelooft in een hogere macht is het natuurlijk erg triest dat je niet handelt in de geest :D van wat deze hogere macht daadwerkelijk bedoelt.
Maar hoe kan ik als eenvoudige sterveling bepalen wat die hogere macht nu écht bedoelt?
2147483647 angels can dance on the point of a needle.
Add one and they will all turn into devils.
  dinsdag 24 mei 2022 @ 13:53:45 #47
302743 WhateverWhatever
Tik `m aan ouwe!
pi_204848182
Het zijn net mensen
pi_204848238
Plezierhuwelijken zijn de perfecte uitingen van de grenzeloze hypocrisie van de islam.

In Iran heb je gewoon straathoeren, netjes helemaal bedekt. Als je die even een uur achterlangs wil nemen in je hotelkamer ga je naar de moskee, laat een automatisch ontbindend huwelijk voor een uur sluiten, dan trek je haar legaal als getrouwde man uit elkaar, en na een uur ben je weer gescheiden.


Kuis en vroom hoerenlopen zoals Allah het gewild heeft.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
pi_204848315
Is cultuur.
Moeten we respecteren.
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
pi_204848352
Misschien kunnen ze ook een uurtje "the Purge" invoeren , lekker elkaar halal liquideren.
"Roken is slecht. Vooral voor de gordijnen." - Willem van Hanegem
pi_204848595
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 mei 2022 13:00 schreef jeroen25 het volgende:
Het aspect dwang haal ik ook niet uit het artikel.
quote:
Veel vrouwen zitten helemaal niet op een plezierhuwelijk te wachten, maar worden gedwongen.
Het is gewoon wat het is, ordinaire gedwongen prostitutie en mensenhandel.

En dan wordt het goed gepraat met ''De meeste profeten deden dat ook bij hun dochters''.

Wat een nare vieze smerige profeten zijn dat dan wel niet?
Nare vieze smerige profeten.
En wat een vieze nare smerige religies zijn dat dan wel niet?
Nare vieze smerige religies.
En wat zijn dat dan voor een vieze nare smerige mensen die die religies en profeten aanhangen?
Nare vieze smerige mensen.

En mensen die dit goed praten, zijn precies hetzelfde; naar, vies en smerig. :r

Zum kotzen. :r
Op zondag 15 januari 2017 19:21 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Als je geen nazi genoemd wilt worden moet je geen achterlijke discriminerende dingen zeggen als: "de islam tast anderen aan in hun rechten".
  dinsdag 24 mei 2022 @ 14:58:33 #52
13684 Deadre
Schijt aan jou
pi_204848712
quote:
...belden meerdere sjiitische moskeeën
quote:
"Nikah mut'ah, wat plezierhuwelijk betekent, is een huwelijksvorm die alleen onder sjiitische moslims voorkomt"
Duidelijk toch..
Schijt aan iedereen
  dinsdag 24 mei 2022 @ 15:04:17 #53
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_204848781
quote:
4s.gif Op dinsdag 24 mei 2022 14:46 schreef SpaceOddity het volgende:

[..]
[..]
Het is gewoon wat het is, ordinaire gedwongen prostitutie en mensenhandel.

En dan wordt het goed gepraat met ''De meeste profeten deden dat ook bij hun dochters''.

Wat een nare vieze smerige profeten zijn dat dan wel niet?
Nare vieze smerige profeten.
En wat een vieze nare smerige religies zijn dat dan wel niet?
Nare vieze smerige religies.
En wat zijn dat dan voor een vieze nare smerige mensen die die religies en profeten aanhangen?
Nare vieze smerige mensen.

En mensen die dit goed praten, zijn precies hetzelfde; naar, vies en smerig. :r

Zum kotzen. :r
Misbruik maken van een meisje dat in financiele nood zit; zo'n meisje een maand lang gebruiken voor 1200 euro. Doet mij ook een beetje denken aan die keldersex van minderjarige meisjes in schiedam die in zo'n kelderbox zitten opgesloten, waar @ootjekatootje het wel eens over heeft.
pi_204848799
  dinsdag 24 mei 2022 @ 15:11:37 #55
22794 Enchanter
Right you are Ken!!!
pi_204848849
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 mei 2022 14:58 schreef Deadre het volgende:

[..]
[..]
Duidelijk toch..
Niet helemaal , DIT was een soennitische imam
Ik denk dat men hier beter kan spreken van "hoofdzakelijk bij sjiitische moslims"
Ik ben inmiddels overleden
pi_204848861
quote:
4s.gif Op dinsdag 24 mei 2022 14:46 schreef SpaceOddity het volgende:
Het is gewoon wat het is, ordinaire gedwongen prostitutie en mensenhandel.
Goed, er wordt in één regel genoemd dat ze gedwongen.
Maar hoe worden ze dan gedwongen?

Die vrouwen melden zich omdat ze in geldnood zitten en de imam komt dan met een oplossing.
Wat gebeurt er als ze die oplossing niet zien zitten?
Worden ze onder druk gezet? Bedreigd? Opgesloten?

Er wordt gedaan alsof ze geen keuze hebben maar dat hebben ze toch wel?
Er zijn genoeg vrouwen zonder geld die zich niet prostitueren.
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 mei 2022 15:04 schreef Tengano het volgende:
Misbruik maken van een meisje dat in financiele nood zit; zo'n meisje een maand lang gebruiken voor 1200 euro. Doet mij ook een beetje denken aan die keldersex van minderjarige meisjes in schiedam die in zo'n kelderbox zitten opgesloten, waar @ootjekatootje het wel eens over heeft.
Maar dit gaat niet over minderjarige meisjes en er is ook niemand in een kelderbox opgesloten.
2147483647 angels can dance on the point of a needle.
Add one and they will all turn into devils.
  dinsdag 24 mei 2022 @ 15:13:40 #57
13684 Deadre
Schijt aan jou
pi_204848875
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 mei 2022 15:11 schreef Enchanter het volgende:

[..]
Niet helemaal , DIT was een soennitische imam
Ik denk dat men hier beter kan spreken van "hoofdzakelijk bij sjiitische moslims"
2 verschillende zaken :)
Schijt aan iedereen
  dinsdag 24 mei 2022 @ 15:13:42 #58
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_204848877
Dit is dan ook de "halal" versie van prostitutie, zoals dat in moslim landen gebruikelijk is.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_204848923
quote:
7s.gif Op dinsdag 24 mei 2022 15:13 schreef Papierversnipperaar het volgende:
Dit is dan ook de "halal" versie van prostitutie, zoals dat in moslim landen gebruikelijk is.
Maar is prostitutie zelf haram? Of is alleen seks buiten het huwelijk verboden en zegt de islam niets over de context waarin de seks plaats heeft?
2147483647 angels can dance on the point of a needle.
Add one and they will all turn into devils.
  dinsdag 24 mei 2022 @ 15:16:52 #60
22794 Enchanter
Right you are Ken!!!
pi_204848928
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 mei 2022 15:13 schreef Deadre het volgende:

[..]
2 verschillende zaken :)
Hoe bedoel je ?

Ik ken die man voor de rest niet , maar ik haalde mijn conclusie uit dit verhaal

quote:
Het onderzoek van het Zweedse programma beperkte zich niet tot eigen land. Zo bleek dat ook een imam van een sjiitische religieuze instelling in Den Haag zijn diensten aanbood. Michels noemt dit het meest extreme voorbeeld uit de documentaire: “Je hoort de sjeik of imam van de stichting Alcauther aan een wanhopige vrouw zichzelf aan de telefoon aanbieden om met haar te trouwen. Hij komt dan met een voorstel van een huwelijk voor de duur van een maand tegen een vergoeding van dertienhonderd euro.” In Nederland is het sluiten van een religieus huwelijk zonder een daaraan voorafgaand burgerlijk huwelijk strafbaar volgens het Wetboek van Strafrecht.

In 2014 werd hier een imam nog voor veroordeeld. Dit was een soennitische imam. Het is niet duidelijk hoe het hier in Nederland zit met de zogenaamde sjiitische plezierhuwelijken en of het net als in Zweden onder prostitutie valt. Michels zegt: “Als dit in Zweden was, dan zou deze man op non-actief gezet door zijn eigen koepel.”
Ik ben inmiddels overleden
  dinsdag 24 mei 2022 @ 15:17:01 #61
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_204848929
Ik denk trouwens dat je Kim Holland niet kunt krijgen voor 1200 euro per maand.
  dinsdag 24 mei 2022 @ 15:19:10 #62
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_204848943
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 mei 2022 15:16 schreef jeroen25 het volgende:

[..]
Maar is prostitutie zelf haram? Of is alleen seks buiten het huwelijk verboden en zegt de islam niets over de context waarin de seks plaats heeft?
Geen idee, alle gelovigen zijn gek. Ik weet alleen van seculiere documentaires van o.a. de VPRO, dat in veel moslim landen dit de manier is om prostitutie te bedrijven.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  dinsdag 24 mei 2022 @ 15:21:29 #63
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_204848959
Ik vind dat woord plezierhuwelijk wel een beetje apart. Net alsof het voor beide partijen een aangename aangelegenheid is :?

Ik vind dat een woord als gebruiksovereenkomst of huurovereenkomst beter de lading dekt.
  dinsdag 24 mei 2022 @ 15:32:46 #64
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_204849056
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 mei 2022 15:21 schreef Tengano het volgende:
Ik vind dat woord plezierhuwelijk wel een beetje apart. Net alsof het voor beide partijen een aangename aangelegenheid is :?

Ik vind dat een woord als gebruiksovereenkomst of huurovereenkomst beter de lading dekt.
Of reli-gefaciliteerde verkrachting,
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  dinsdag 24 mei 2022 @ 15:46:39 #65
13684 Deadre
Schijt aan jou
pi_204849213
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 mei 2022 15:16 schreef Enchanter het volgende:

[..]
Hoe bedoel je ?

Ik ken die man voor de rest niet , maar ik haalde mijn conclusie uit dit verhaal
[..]

Deze imam is ergens anders voor veroordeeld dan waar het bericht in de OP over gaat.

Ik citeer:

In Nederland is het sluiten van een religieus huwelijk zonder een daaraan voorafgaand burgerlijk huwelijk strafbaar volgens het Wetboek van Strafrecht.
Schijt aan iedereen
  dinsdag 24 mei 2022 @ 15:48:04 #66
13684 Deadre
Schijt aan jou
pi_204849228
quote:
7s.gif Op dinsdag 24 mei 2022 15:19 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]
Geen idee, alle gelovigen zijn gek. Ik weet alleen van seculiere documentaires van o.a. de VPRO, dat in veel moslim landen dit de manier is om prostitutie te bedrijven.
Is niet toegestaan volgens de Islam. Er is geen regel die het halal heeft verklaard
Schijt aan iedereen
pi_204849229
Tja das ook een originele manier van prostitutie bedrijven :D
pi_204849253
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 mei 2022 15:48 schreef LanaMyst het volgende:
Tja das ook een originele manier van prostitutie bedrijven :D
Wel omslachtig.

Kan je beter haram rondneuken op de wallen.
pi_204849508
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 mei 2022 13:01 schreef Tengano het volgende:

[..]
Dat is niet zo :N

Ik moest even zoeken maar ze staan dus weldegelijk in hun recht en het is terug te vinden in de nobele Koran.
[..]
Zie ook
[..]
De interpretatie van de betreffende Soera waaruit zo'n genotshuwelijk gelegitimeerd wordt, wordt louter aangehangen door een kleinere stroming binnen de Jafari, die zo'n 8-10% van alle moslims wereldwijd uitmaken. De overige 90% is gewoon van mening dat een huwelijk in beginsel niet tijdelijk dient te zijn.
"Pools are perfect for holding water"
pi_204849516
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 mei 2022 13:06 schreef Tengano het volgende:
Een moslim mag vier vrouwen hebben en een tijdelijk genotshuwelijk mag dus ook gewoon.

Ze omzeilen helemaal geen regels.
De overgrote meerderheid van de moslims is het daar niet mee eens.

quote:
De enige die er een oordeel over heeft is de Westerse maatschappij dus.
Mjah, en 90+% van de moslimwereld.

[ Bericht 18% gewijzigd door probeer op 24-05-2022 16:23:22 ]
"Pools are perfect for holding water"
pi_204850585
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 mei 2022 12:43 schreef KreKkeR het volgende:

[..]
Prostitutie en niet volledig vrijwillige of zelfs gedwongen prostitutie komen hier buiten de Islam helaas toch ook voor?

Wat het hier extra triest maakt is het schijnheilige aspect en het buigen v/d eigen tegels. Maar het prostitutie-aspect is niks nieuws toch?
Daar heb je ook wel weer gelijk in. Ik reageerde even vanuit mijn onderbuik :) Tradities uit het Midden-Oosten voegen imo weinig toe aan Westerse samenlevingen, maar deze hadden we misschien zelf ook al ;)
  dinsdag 24 mei 2022 @ 17:39:36 #72
365087 RamboDirk
is een beer!
pi_204850604
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 mei 2022 15:06 schreef Werkman het volgende:
[ afbeelding ]
Dit is geil. @Wereldgozer
pi_204850685
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 mei 2022 16:16 schreef probeer het volgende:

[..]
De overgrote meerderheid van de moslims is het daar niet mee eens.
[..]
Mjah, en 90+% van de moslimwereld.
Dan zou je zo onderhand toch eens gaan verwachten dat moslims als één een vuist gaan maken tegen alle wan toestanden uit naam van hun religie en ideologie door hun religie en ideologie genoten. Een volle dam met moslims, die zich uitspreken tegen de prostitutie, mensenhandel, het schenden van de universele rechten van de mens en de barbaarse moordpartijen. Of/en ergens anders ter wereld for that matter.

Maar nee hoor.

En waarom zouden ze? Ze kunnen het er ''niet mee eens zijn'', echter; hun religie/ídeologie genoten doen juist datgene wat in hun heilige boek staat en datgene wat hun heilige rolmodel hun als voorbeeld gaf. Toch?
Wat dat betreft heb je dan dus verder ook geen bal aan al die ''gematigde'' aanhangers, immers het zijn zij die er voor zouden kunnen (moeten?) zorgen dat de islam in een beter daglicht komt te staan. Wat maar niet gebeurt. Willen ze niet? Kunnen ze niet? Blijkbaar niet.

Maar waarom dan toch? Moet toch een eitje zijn nietwaar? Ze zijn immers -zo zeg je zelf- de ''overgrote meerderheid''.

Misschien is er dan toch een belachelijk groot probleem met de islam an sich...

quote:
0s.gif Op dinsdag 24 mei 2022 17:37 schreef appreciate het volgende:

[..]
Daar heb je ook wel weer gelijk in. Ik reageerde even vanuit mijn onderbuik :) Tradities uit het Midden-Oosten voegen imo weinig toe aan Westerse samenlevingen, maar deze hadden we misschien zelf ook al ;)
Ik ken niemand die (gedwongen) prostitutie en mensenhandel goedkeurt. Zij die zich hier wel mee bezigen zijn niets anders dan crimineel gespuis, wie men liever niet als buur heeft. Dus ja, buiten de islam komt het ook voor. Maar dan zijn het dus criminelen. Maar binnen in de islam zijn het ''gewoon'' imams?

Altijd maar weer die uitzonderingspositie die word toegeschoven aan de islam... :N
Op zondag 15 januari 2017 19:21 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Als je geen nazi genoemd wilt worden moet je geen achterlijke discriminerende dingen zeggen als: "de islam tast anderen aan in hun rechten".
pi_204850824
quote:
7s.gif Op dinsdag 24 mei 2022 15:19 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]
Geen idee, alle gelovigen zijn gek.
Klopt en niet proper.
  woensdag 25 mei 2022 @ 13:46:01 #75
302743 WhateverWhatever
Tik `m aan ouwe!
  woensdag 25 mei 2022 @ 13:55:58 #76
13684 Deadre
Schijt aan jou
pi_204858990
quote:
Dus de telegraaf kopt "Moskee" maar in werkelijkheid gaat het hier om een een Sjiitische stichting?

quote:
De culturele stichting, die is gevestigd op een industrieterrein de Schilderswijk, geeft ook aan ’geen eigen moskee en vaste imam te hebben’.
En hier nog wat leuke info over deze stichting: http://desunna.blogspot.c(...)n-stichting-van.html
Schijt aan iedereen
  woensdag 25 mei 2022 @ 13:59:34 #77
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_204859007
Wat vreselijk! Waar kan ik in contact komen met een bruidsmakelaar om mijn schande hierover te bespreken?
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
pi_204859018
Gelovigen buigen de regeltjes in hun boekjes zodat ze er maximaal van kunnen profiteren en alles wat ook maar enigszins onhandig uitkomt wordt weggezet en genegeerd. Dit is nieuw en interessant.
Conscience do cost.
  woensdag 25 mei 2022 @ 14:04:41 #79
229532 Twiitch
Speelt met zichzelf
pi_204859042
In een almachtige geloven en dan denken dat die hier intrapt :')
  woensdag 25 mei 2022 @ 14:07:22 #80
6253 HeatWave
Apex Predator
pi_204859058
quote:
0s.gif Op woensdag 25 mei 2022 14:01 schreef ems. het volgende:
Gelovigen buigen de regeltjes in hun boekjes zodat ze er maximaal van kunnen profiteren en alles wat ook maar enigszins onhandig uitkomt wordt weggezet en genegeerd. Dit is nieuw en interessant.
Dat zou ik allemaal niet zo erg of raar vinden, maar als ze als het politiek uitkomt zijn ze allemaal 100% vroom en is hun geloof het allerbelangrijkste in hun leven waar alles, dus ook de plaatselijke wetgeving, voor moet wijken.

We moeten gewoon af van de aparte status van religie. Prima als je wil geloven, het is een vrij land, maar je hebt precies dezelfde rechten en plichten als iedereen.
A gentle wave of heat flows over the FOK! forum
Get woke, go broke!
pi_204859084
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 mei 2022 15:17 schreef Tengano het volgende:
Ik denk trouwens dat je Kim Holland niet kunt krijgen voor 1200 euro per maand.
Ik zou i.d.d. een stuk meer vragen als ik met Kim Holland moet trouwen.
pi_204859226
quote:
0s.gif Op woensdag 25 mei 2022 14:07 schreef HeatWave het volgende:
We moeten gewoon af van de aparte status van religie. Prima als je wil geloven, het is een vrij land, maar je hebt precies dezelfde rechten en plichten als iedereen.
Hoe heeft religie voor de wet een aparte status?
2147483647 angels can dance on the point of a needle.
Add one and they will all turn into devils.
pi_204859540
quote:
0s.gif Op woensdag 25 mei 2022 14:25 schreef jeroen25 het volgende:

[..]
Hoe heeft religie voor de wet een aparte status?
De religieuzen mogen onbestraft mensen bedreigen.
  woensdag 25 mei 2022 @ 15:25:39 #84
117098 Hathor
Effe niet
pi_204859724
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 mei 2022 15:17 schreef Tengano het volgende:
Ik denk trouwens dat je Kim Holland niet kunt krijgen voor 1200 euro per maand.
Die wil ik nog niet hebben al krijg ik er 1200 euro bij.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_204859759
quote:
0s.gif Op woensdag 25 mei 2022 15:04 schreef torentje het volgende:

[..]
De religieuzen mogen onbestraft mensen bedreigen.
Bedreigen door te roepen dat ze als ze dood zijn naar de hel gaan of concrete bedreigingen met nare dingen hier in het aardse?
2147483647 angels can dance on the point of a needle.
Add one and they will all turn into devils.
  woensdag 25 mei 2022 @ 15:51:31 #86
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_204860006
quote:
0s.gif Op woensdag 25 mei 2022 15:25 schreef Hathor het volgende:
Die wil ik nog niet hebben al krijg ik er 1200 euro bij.
Op jouw leeftijd ga jij niet moeilijk doen over Kim Holland als ze zich opdringt ;)



[ Bericht 6% gewijzigd door Tengano op 25-05-2022 15:57:58 ]
pi_204860009
quote:
4s.gif Op dinsdag 24 mei 2022 12:20 schreef SpaceOddity het volgende:

[..]
Goeie alinea. Beetje kort wel.
Als ze 13 jaar zijn willen ze nog niet zo graag binden aan de man.
afspraak tandarts verzetten
pi_204861495
quote:
0s.gif Op woensdag 25 mei 2022 15:29 schreef jeroen25 het volgende:

[..]
Bedreigen door te roepen dat ze als ze dood zijn naar de hel gaan of concrete bedreigingen met nare dingen hier in het aardse?
Beiden
  woensdag 25 mei 2022 @ 18:06:00 #89
117098 Hathor
Effe niet
pi_204861830
quote:
0s.gif Op woensdag 25 mei 2022 15:51 schreef Tengano het volgende:

[..]
Op jouw leeftijd ga jij niet moeilijk doen over Kim Holland als ze zich opdringt ;)

[ afbeelding ]
Eh sorry maar dat doe ik wel, het is en blijft een afzichtelijk wijf. :r
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_204864523
quote:
0s.gif Op woensdag 25 mei 2022 13:55 schreef Deadre het volgende:

[..]

En hier nog wat leuke info over deze stichting: http://desunna.blogspot.c(...)n-stichting-van.html
_O- :')


quote:
Degenen die betwijfelen dat het een discobal is, kunnen de onderstaande afbeelding van een discobal met het voorwerp in de foto hierboven vergelijken.

Waarom heeft Alcauther deze discobal niet weggehaald? Deze bovenstaande foto is overigens genomen tijdens de eerste bijeenkomst van Muharram 2015. Dus tijdens de maand van verdriet vonden zij het kennelijk niet nodig om de discobal weg te halen.
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_204864879
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 mei 2022 12:35 schreef sp3c het volgende:
Lol

Beat the system _O-
'the system' :')

Dit is geen wet ofzo, hè? Je kunt dat gewoon doen zonder deze bullshit.
pi_204865240
quote:
1s.gif Op woensdag 25 mei 2022 21:28 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]
_O- :')
[..]
[ link | afbeelding ]
Dit is wel een beetje zoeken hoor.
  Moderator woensdag 25 mei 2022 @ 22:22:50 #93
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_204865753
quote:
0s.gif Op woensdag 25 mei 2022 21:40 schreef FlauwKapsel het volgende:

[..]
'the system' :')

Dit is geen wet ofzo, hè? Je kunt dat gewoon doen zonder deze bullshit.
Ik geef er niet echt om
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_204867374
Ik raak hier wel een beetje van in de war, is het toestaan van prostitutie nou progressief of conservatief?
Les extrêmes se touchent?
De dood gaat ons niet aan. Zolang we er zijn, is de dood er niet, en wanneer de dood er is, zijn wij er niet meer.
pi_204868024
Dit doen ze in het midden oosten al een tijdje. Vanuit het geloof is dit niet toegestaan. Het islamitische huwelijk kan ook niet met voorwaarden worden aangegaan omdat dat de rechtspositie van de vrouw aantast.

Dit is net zo halal als een varken ritueel slachten.
pi_204869962
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2022 07:28 schreef Chadi het volgende:
Vanuit het geloof is dit niet toegestaan.
Hangt er natuurlijk vanaf wie je het vraagt. En dat is het probleem met 'het geloof'. Iedereen doet maar wat, zolang ze er maar van profiteren.
Conscience do cost.
pi_204870881
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2022 11:32 schreef ems. het volgende:

[..]
Hangt er natuurlijk vanaf wie je het vraagt. En dat is het probleem met 'het geloof'. Iedereen doet maar wat, zolang ze er maar van profiteren.
Daarom moet je gewoon lezen wat er staat.
pi_204871061
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2022 13:32 schreef Chadi het volgende:

[..]
Daarom moet je gewoon lezen wat er staat.
Wat jij leest leest een ander anders :) Dat is het hele punt.

Daarom, lekker thuislaten het geloof en andere hobby's.
Conscience do cost.
pi_204871635
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2022 13:51 schreef ems. het volgende:

[..]
Wat jij leest leest een ander anders :) Dat is het hele punt.

Daarom, lekker thuislaten het geloof en andere hobby's.
Nou nee een ander leest niet. Lekker naar de hoeren zonder daar het geloof voor te misbruiken
pi_204873029
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2022 15:21 schreef Chadi het volgende:

[..]
Nou nee een ander leest niet. Lekker naar de hoeren zonder daar het geloof voor te misbruiken
Ach, hoeren hebben tenminste nog voordelen. Het geloof daarentegen heeft uitsluitend ellende gebracht.
Conscience do cost.
pi_204876768
quote:
13s.gif Op dinsdag 24 mei 2022 12:28 schreef Tengano het volgende:

[..]
Ik had het artikel niet helemaal gelezen zie ik. Maar wat ik hierboven lees komt om mij dus over als hoereren.

Ondanks dit hoereren kunnen dit soort mensen zich gewoon in de spiegel blijven aankijken en zeggen dat ongelovingen minder zijn dan zij. Ik blijf me nog steeds verbazen besef ik.
Dit gesprek zou eigenlijk uitgeprint en op de betreffende moskee worden gehangen. Dan zien we gelijk wat de reactie hierop onder de haagse moslims is.
pi_204876834
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2022 07:28 schreef Chadi het volgende:
de rechtspositie van de vrouw
In de islamitische context; even hardop moeten lachen.
Op zondag 15 januari 2017 19:21 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Als je geen nazi genoemd wilt worden moet je geen achterlijke discriminerende dingen zeggen als: "de islam tast anderen aan in hun rechten".
pi_204876859
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 mei 2022 12:59 schreef Tanatos het volgende:
Nou die moslims zijn behoorlijk gierig, een prostitué voor een maand voor 1000 a 2000 Euro vind ik behoorlijk karig.
Ik dacht dat die dames meer verdienden.
Het zijn ook geen moslims en dit is geen Islamitische leer. Jullie zijn misleid door het artikel. Dit gaat namelijk over een ander geloof, genaamd Sjiisme.
pi_204876878
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 mei 2022 00:12 schreef BookFreak het volgende:

[..]
Het zijn ook geen moslims en dit is geen Islamitische leer. Jullie zijn misleid door het artikel. Dit gaat namelijk over een ander geloof, genaamd Sjiisme.
Ik geloof hier geen KUT van.
Op zondag 15 januari 2017 19:21 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Als je geen nazi genoemd wilt worden moet je geen achterlijke discriminerende dingen zeggen als: "de islam tast anderen aan in hun rechten".
pi_204876888
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 mei 2022 00:12 schreef BookFreak het volgende:

[..]
Het zijn ook geen moslims en dit is geen Islamitische leer. Jullie zijn misleid door het artikel. Dit gaat namelijk over een ander geloof, genaamd Sjiisme.
Dat zijn ook gewoon moslims, daarnaast ben ik er helemaal niet van overtuigd dat er niet ook gewoon soennieten zijn die dit ook doen.
Het zijn moslims die dit doen, of je het onder islamitische leer schaart is aan moslims zelf, en die mogen daar onderling ruzie over maken.
Als jij dit verwerpelijk (en belachelijk) vind, prima ik ook.
De dood gaat ons niet aan. Zolang we er zijn, is de dood er niet, en wanneer de dood er is, zijn wij er niet meer.
pi_204877117
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 mei 2022 00:23 schreef Tanatos het volgende:

[..]
Dat zijn ook gewoon moslims
Haha daarom moet je niet leren vanuit Wikipedia grapjas waar ze je de standaard fabel vertellen dat moslims zijn opgedeeld in Soennieten en Sjiieten.

quote:
daarnaast ben ik er helemaal niet van overtuigd dat er niet ook gewoon soennieten zijn die dit ook doen
Ik ben soenniet, en ook nog eens praktiserend. Er is echt NIEMAND die dit doet in mijn hele omgeving + overal waar ik gereisd heb. Zijn er niet praktiserende moslims die naar de hoeren gaan? Ja duh. Net zoals niet praktiserende moslims die ook alcohol drinken of varkensvlees eten. Iedergeval het is geen Islam, het wordt niet geleerd uit de bronnen. Sjiieten hebben die leer wel aangezien zij totale andere bronteksten hebben.

quote:
4s.gif Op vrijdag 27 mei 2022 00:19 schreef SpaceOddity het volgende:

[..]
Ik geloof hier geen KUT van.
Moet je zelf weten.
pi_204878054
quote:
1s.gif Op vrijdag 27 mei 2022 02:26 schreef BookFreak het volgende:

[..]
Haha daarom moet je niet leren vanuit Wikipedia grapjas waar ze je de standaard fabel vertellen dat moslims zijn opgedeeld in Soennieten en Sjiieten.
Dat is echter gewoon de waarheid, voor katholieken en protestanten/hervormden gaat hetzelfde op.
Als iemand zichzelf moslim noemt is die persoon voor mij een moslim, als iemand zichzelf christen noemt is die persoon voor mij een christen.
Vertel mij anders eens wat sjiieten fundamenteel anders maakt behalve de opvolging van de profeet, wat natuurlijk sowieso al een raar concept is aangezien de opvolgers helemaal niet als profeet gezien worden.

quote:
Ik ben soenniet, en ook nog eens praktiserend. Er is echt NIEMAND die dit doet in mijn hele omgeving + overal waar ik gereisd heb. Zijn er niet praktiserende moslims die naar de hoeren gaan? Ja duh. Net zoals niet praktiserende moslims die ook alcohol drinken of varkensvlees eten. Iedergeval het is geen Islam, het wordt niet geleerd uit de bronnen. Sjiieten hebben die leer wel aangezien zij totale andere bronteksten hebben.
Ik denk dat het overgrote merendeel van zowel sjiieten als soennieten deze hele praktijk volstrekt afkeurt.
Het hele verhaal wat je ophangt over praktiserend gaat over jouw interpretatie van je religie, en een andere moslim kan daar behoorlijk anders over denken, zonder dan voor mij ineens geen moslim meer te zijn.
Sjiieten hebben net als soennieten de koran als hoofdbron/tekst en geloven in 1 god.
Kijk als ze in meerdere goden zouden geloven, zou ik er nog wel enigszins mijn bedenkingen bij hebben, maar dat is niet het geval.
Alhoewel legio moslims dan weer wel in djins, engelen, de duivel en allerlei andere rare zaken geloven.

Dat jij vind dat je ware geloof hebt, zegt mij helemaal niets.
De dood gaat ons niet aan. Zolang we er zijn, is de dood er niet, en wanneer de dood er is, zijn wij er niet meer.
pi_204878412
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 mei 2022 09:22 schreef Tanatos het volgende:

[..]
Dat is echter gewoon de waarheid
Gewoon omdat het gewooon zo is toch? Hehehe

quote:
Als iemand zichzelf moslim noemt is die persoon voor mij een moslim
Oja natuurlijk joh, heel erg logisch. Slechts claimen is al genoeg voor jou, los van wat ze geloven en doen. Zucht.

quote:
Vertel mij anders eens wat sjiieten fundamenteel anders maakt
Nee, geen tijd verspillen voor mensen die niet logisch kunnen redeneren en hun eigen waarheid willen hebben (blijkbaar) hoe onredelijk dan ook.

quote:
en een andere moslim kan daar behoorlijk anders over denken, zonder dan voor mij ineens geen moslim meer te zijn.
Kan me niet schelen wat allerlei moslims tegenwoordig denken en wat jij vind wie een moslim is. Ik kijk naar de bronteksten en de interpretatie daarvan door de metgezellen want dat heet Islam (waar moslims zich aan toeschrijven).

quote:
Sjiieten hebben net als soennieten de koran als hoofdbron/tekst en geloven in 1 god.
Fout. Joh verspil me tijd niet met je houding dat je het allemaal wel weet. Onwetendheid is één ding, maar dan nog de les proberen te lezen....dahag.
pi_204878474
quote:
4s.gif Op vrijdag 27 mei 2022 00:04 schreef SpaceOddity het volgende:

[..]
In de islamitische context; even hardop moeten lachen.
Ik begrijp je reactie. Je krijgt zoveel verkeerde informatie voorgeschoteld.

Het zal je verbazen hoeveel rechten zij hebben in de islam en dat deze rechten beschermd worden. Daarvoor hoef je alleen maar de laatste preek te zoeken waarin nogmaals gewezen werd op vrouwenrechten en de bescherming van deze rechten.

Daar werd ook gelijkheid uitgelegd. Alle mensen zijn gelijk het enige wat ze onderscheidend maakt zijn hun daden.

Alleen de uitvoering door mannen last te wensen over.
pi_204878482
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 mei 2022 10:07 schreef BookFreak het volgende:

[..]
Gewoon omdat het gewooon zo is toch? Hehehe
[..]
Oja natuurlijk joh, heel erg logisch. Slechts claimen is al genoeg voor jou, los van wat ze geloven en doen. Zucht.
[..]
Nee, geen tijd verspillen voor mensen die niet logisch kunnen redeneren en hun eigen waarheid willen hebben (blijkbaar) hoe onredelijk dan ook.
[..]
Kan me niet schelen wat allerlei moslims tegenwoordig denken en wat jij vind wie een moslim is. Ik kijk naar de bronteksten en de interpretatie daarvan door de metgezellen want dat heet Islam (waar moslims zich aan toeschrijven).
[..]
Fout. Joh verspil me tijd niet met je houding dat je het allemaal wel weet. Onwetendheid is één ding, maar dan nog de les proberen te lezen....dahag.
De religieuze intolerantie spat er vanaf.
En dan ook nog in de context van religie het woord logisch gebruiken.
Diepe, diepe, diepe zucht.
En klaar.

De dood gaat ons niet aan. Zolang we er zijn, is de dood er niet, en wanneer de dood er is, zijn wij er niet meer.
pi_204887936
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 mei 2022 10:07 schreef BookFreak het volgende:

Nee, geen tijd verspillen voor mensen die niet logisch kunnen redeneren en hun eigen waarheid willen hebben (blijkbaar) hoe onredelijk dan ook.

_O- dit is gvd ongelofelijk _O-
Deze woorden van een islamietje, die geloofd in een dikke lul die deze planeet en de mensen heeft gemaakt, in de gaten houdt, en straft of beloont na de dood. _O- lekker logisch redeneren pik. :)
pi_204888093
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 mei 2022 10:07 schreef BookFreak het volgende:
[..]
Fout. Joh verspil me tijd niet met je houding dat je het allemaal wel weet. Onwetendheid is één ding, maar dan nog de les proberen te lezen....dahag.
Kun je uitleggen waarom dat fout is? Hebben sjiieten een andere hoofdbron en geloven ze in meerdere of een andere God?
pi_204888294
Verbannen van BNW jegens waarheid spuwen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')