abonnement bol.com Coolblue
  dinsdag 24 mei 2022 @ 10:50:36 #1
22794 Enchanter
Right you are Ken!!!
pi_204846336
quote:
MoskeeŽn Zweden regelen 'plezierhuwelijk' van een uurtje: 'Misbruikt voor prostitutie'

MoskeeŽn in Zweden werken moedwillig mee aan het voor korte tijd uithuwelijken van vrouwen voor seks. Dat blijkt uit een opzienbarende aflevering van een Zweeds onderzoeksprogramma. De politie in Zweden noemt het prostitutie en mensenhandel. En het gebeurt zeker niet alleen in Zweden. Ook een moskee in Den Haag komt voor in de documentaire.

Plezierhuwelijken worden ze genoemd. Wanneer een man en een vrouw voor zeer korte tijd in het huwelijk treden, alleen maar voor de seks en het geld. Bij 'zeer korte tijd' moet je denken aan een paar maanden, enkele weken of soms zelfs een uur. En als de tijd om is, wordt het huwelijk weer ontbonden.

Geldnood of dwang

Dat klinkt op zich niet als iets illegaals. Alleen is er in veel gevallen sprake van eenrichtingsverkeer. Veel vrouwen zitten helemaal niet op een plezierhuwelijk te wachten, maar worden gedwongen. Vaak gaat het om vrouwen die in geldnood zitten en geen andere uitweg zien dan met het huwelijk, en dus de seks, in te stemmen.

Dat dit op grote schaal voorkomt, ontdekt onderzoeksprogramma Uppdrag Granskning, dat wordt uitgezonden door de Zweedse publieke omroep SVT. Daar meldden zich verschillende vrouwen die hun verhaal over dit onderwerp willen doen. Een van hen had financiŽle problemen en een plek nodig om te leven. Toen ze de hulp van de imam van de plaatselijke moskee inriep, kreeg ze de aanbieding om met een vreemde man te trouwen.

Prostitutie

Dat huwelijk zou twee maanden duren. In ruil voor onderdak en seks kreeg de vrouw 25.000 Zweedse kronen aangeboden, omgerekend bijna 2400 euro. In het programma zei de vrouw zich ervan bewust te zijn dat ze gedurende die twee maanden eigenlijk een prostituee was. Dat wilde ze niet, maar ze zei geen andere keuze te hebben. Na zo'n zestig dagen werd de vrouw uit huis gegooid.

Waar komen plezierhuwelijken vandaan?

Die vraag stellen we aan Midden-Oostencorrespondent Olaf Koens. "Het is een fenomeen dat ik ken uit de sjiitische regio's in het Midden-Oosten. Denk dan aan Iran en Irak. Op sommige plekken kon je met drie sms'jes een tijdelijk huwelijk afsluiten. En vervolgens kon je ze ook per sms weer ontbinden."

"De huwelijken komen uit de tijd dat mannen heel lang weg waren van huis", zegt Koens. "Bijvoorbeeld vanwege oorlogen. Je zat dan ergens anders voor lange tijd en kon dan met een weduwe in die stad een relatie hebben." Want bedenk: binnen de islam moet je getrouwd zijn om seks met iemand te hebben.

Koens: "Wat je eigenlijk veel ziet, is dat religieuze regels zover mogelijk worden uitgebogen, zodat je toch kunt doen wat je wilt. Daar is men heel goed in. In essentie zijn de huwelijken geen prostitutie. Maar je ziet dat het misbruikt wordt om prostitutie te faciliteren."

Imams werken mee

Het was voor Uppdrag Granksning reden genoeg om verder onderzoek te doen. Een man en een vrouw die voor het programma werken en Arabisch spreken, belden meerdere sjiitische moskeeŽn op (de vraag 'waarom sjiitisch' wordt beantwoord in het grijze kader hierboven). De man deed zich voor als iemand die op zoek was naar een plezierhuwelijk, de vrouw als iemand met geldzorgen die niet wist wat te doen.

Veruit de meeste imams werkten aan de plezierhuwelijken mee. Ze zeiden een geschikte partner te vinden voor de man, of droegen het huwelijk als oplossing voor aan de vrouw. Soms vroegen ze om foto's van de vrouw, 'zodat ze een partner kunnen vinden die bij ze matcht'.

In de documentaire komen ook twee Zweedse prostituees aan het woord die zeggen geregeld te worden ingehuurd via geestelijken voor een huwelijk van een uurtje. "Uiteindelijk is iedereen tevreden", aldus een van de vrouwen, die vertelt dat de betrokken sjeik vaak een deel van het geld krijgt voor bemiddeling.

Geld voor bemiddeling

Eťn imam stelde de vrouw gerust toen ze twijfelde of een plezierhuwelijk wel goed was. "De meeste profeten deden dat ook bij hun dochters", was zijn antwoord. Hij beloofde de vrouw een partner te vinden. En dat lukte. Al wil de partner in spe wel eerst een foto van de vrouw. Als het hem zou bevallen, konden ze afspreken. Maar dan wel voor 1000 euro, want 2000 voor een paar maanden vond hij te veel. Ook de imam kreeg, als bemiddelaar, geld van hem.

Het blijft niet beperkt tot Zweden. Het onderzoeksprogramma nam ook contact op met buitenlandse sjiitische moskeeŽn. Ook eentje in Den Haag, een moskee die onderdeel is van de Stichting Alcauther. De vrouw die in het complot zat, belde de imam op en zei dat ze had gehoord over plezierhuwelijken als oplossing voor geldproblemen. "Dat kan worden geregeld", zei hij. En daarna: "Ik heb een suggestie. Wat dacht je van mij?"

De Haagse imam bood de vrouw vervolgens omgerekend ruim 1200 euro voor een huwelijk van een maand en wilde haar voor zichzelf.

"De meeste profeten deden dat ook bij hun dochters."

"De meeste profeten deden dat ook bij hun dochters."

'Onacceptabel'

"Nikah mut'ah, wat plezierhuwelijk betekent, is een huwelijksvorm die alleen onder sjiitische moslims voorkomt", zegt Muhsin KŲktas, voorzitter van het Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO). Hij zag het verschijnsel eerder in een documentaire van de BBC. "Of dit een erkende huwelijksvorm is volgens de sjiitische traditie, weet ik niet zeker. Ik heb me wel verbaasd dat dit ook in Europa voorkomt, en vooral in Nederland."

Hij noemt het 'zeer zorgelijk' dat deze vorm van huwelijk in Nederland voorkomt en leidt tot uitbuiting van mensen in kwetsbare situatie. KŲktas: "Dat een imam en moskee bij deze uitbuiting betrokken zijn, vinden wij als CMO onacceptabel. We vragen dringend aan de betrokkenen om hier direct mee te stoppen en juist elke vorm van uitbuiting op religieuze grond te bestrijden."

Aangifte doen

In totaal boden twintig moskeeŽn in het Zweedse onderzoeksprogramma hulp aan in de vorm van een plezierhuwelijk. Acht zeiden de huwelijken te kennen, maar konden of wilden niet bemiddelen. In plaats daarvan stuurden ze het programma door naar andere imams. Slechts vier moskeeŽn zeiden een plezierhuwelijk af te keuren.

In Zweden is tot nu toe geen enkele zaak voor het gerecht gekomen. Maar dat betekent niet dat dat niet zou kunnen: de politie zegt dat sprake is van prostitutie en mensenhandel, vooral omdat vrouwen vaak gedwongen worden een huwelijk aan te gaan.

In Zweden zijn mensen die betalen voor prostitutie strafbaar, dus niet de prostituees zelf. En ook bemiddelaars kunnen worden bestraft. Als er aangifte zou worden gedaan, zullen heel wat imams dus voor het gerecht moeten komen.

OM weet van niets

In Nederland is het verboden voor een priester, rabbijn of imam om een religieus huwelijk te sluiten zonder dat daar een burgerlijk huwelijk aan vooraf is gegaan. Al laat de handhaving van dit verbod 'sterk te wensen over', schreef de VVD in 2016 in een initiatiefnota waarin wordt gepleit om iedereen te bestraffen die bij zo'n huwelijk betrokken is.

Het Openbaar Ministerie laat weten niet bekend te zijn met het genoemde voorbeeld van de Haagse moskee in het Zweedse onderzoeksprogramma. "Wij kennen de casus niet", laat een woordvoerder van het OM in Den Haag weten. Er loopt momenteel ook geen onderzoek van justitie naar prostitutie onder sjiitische moslimvrouwen.

RTL Nieuws heeft ook de Haagse moskee om een reactie gevraagd op de zaak. Ondanks herhaaldelijke pogingen heeft de Stichting Alcauther tot dusver niet op de zaak gereageerd.


BRON


Nou maagden van Fok! , dit is je kans
Ik ben inmiddels overleden
pi_204846450
Toch fijn hŤ, dat we weer terug naar de middeleeuwen gaan. Wat een verrijking!
  dinsdag 24 mei 2022 @ 11:08:37 #3
47047 Herkauwer
een dag niet gehuppeld .......
pi_204846489
De mens zoekt altijd manieren macht uit te oefenen over anderen, in dit geval je moet getrouwd zijn om seks te hebben. En de mens bedenkt altijd manieren om onder die macht vandaan te komen, flitshuwelijken die binnen de kaders van de onderdrukking vallen.

Als we nu eens met zijn allen zouden accepteren dat we eigen keuzes kunnen maken en dat andere mensen andere keuzes maken dan waren we een stuk minder hypocriet.
Zonnepanelen 28 * 290 = 8120 Wp - W - 11į hellingshoek
pi_204846574
En die betreffende vrouwen kunnen ze dan niet meer gebruiken voor hun Koran huwelijken? Dus dan ontstaat er een schaarste aan moslima’s. En dan?
Op vrijdag 28 juli 2017 08:32 schreef Nielsch het volgende:
Geweldig hoe jij echt het simpelste van t simpelste vertegenwoordigt op FOK!
pi_204846614
Wat is hier mis mee?
Geen seks buiten het huwelijk, de getuigen zullen vast een verklaring geven dat alles wederzijds was, je hebt de zegen van de kerk, win-win!

"De meeste profeten deden dat ook bij hun dochters."

Nou, dan is het toch OK?
M'n schoenen zijn gejat, maar ik hoef niet meer naar buiten, want er is nog wel wat.
  dinsdag 24 mei 2022 @ 11:24:46 #6
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_204846631
Mensen die niet snappen dat dit gewoon slavernij en hoererij cultuur is :')

[ Bericht 7% gewijzigd door Tengano op 24-05-2022 12:34:09 ]
pi_204847122
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 mei 2022 11:24 schreef Tengano het volgende:
Mensen die niet snappen dat dit gewoon slavernij cultuur is :')
Inderdaad een achterlijke cultuur meegebracht door een achterlijk geloof.
"Sommige mensen hebben juist genoeg gelezen om verkeerd te citeren."
pi_204847186
"OM weet van niks".

Sure.

Mensen van kleur die elkaar leed aandoen, het zal de linkse witmens in Den Haag een dikke rotzorg zijn.
  dinsdag 24 mei 2022 @ 12:17:22 #9
37149 slashdotter3
Arrow to the knee!
  dinsdag 24 mei 2022 @ 12:19:38 #10
37149 slashdotter3
Arrow to the knee!
pi_204847229
quote:
OM weet van niets

In Nederland is het verboden voor een priester, rabbijn of imam om een religieus huwelijk te sluiten zonder dat daar een burgerlijk huwelijk aan vooraf is gegaan. Al laat de handhaving van dit verbod 'sterk te wensen over', schreef de VVD in 2016 in een initiatiefnota waarin wordt gepleit om iedereen te bestraffen die bij zo'n huwelijk betrokken is.

Het Openbaar Ministerie laat weten niet bekend te zijn met het genoemde voorbeeld van de Haagse moskee in het Zweedse onderzoeksprogramma. "Wij kennen de casus niet", laat een woordvoerder van het OM in Den Haag weten. Er loopt momenteel ook geen onderzoek van justitie naar prostitutie onder sjiitische moslimvrouwen.
Komt het daadwerkelijk niet voor in NL of is het net zoals in Engeland dat ze liever de andere kant op kijken en het onder het tapijt schuiven?
  dinsdag 24 mei 2022 @ 12:20:15 #11
251549 SpaceOddity
Equality4All.
pi_204847234
quote:
"De meeste profeten deden dat ook bij hun dochters."

"De meeste profeten deden dat ook bij hun dochters."
Goeie alinea. Beetje kort wel.
Op zondag 15 januari 2017 19:21 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Als je geen nazi genoemd wilt worden moet je geen achterlijke discriminerende dingen zeggen als: "de islam tast anderen aan in hun rechten".
  dinsdag 24 mei 2022 @ 12:28:31 #12
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_204847304
quote:
Ook eentje in Den Haag, een moskee die onderdeel is van de Stichting Alcauther. De vrouw die in het complot zat, belde de imam op en zei dat ze had gehoord over plezierhuwelijken als oplossing voor geldproblemen. "Dat kan worden geregeld", zei hij. En daarna: "Ik heb een suggestie. Wat dacht je van mij?"

De Haagse imam bood de vrouw vervolgens omgerekend ruim 1200 euro voor een huwelijk van een maand en wilde haar voor zichzelf.
Ik had het artikel niet helemaal gelezen zie ik. Maar wat ik hierboven lees komt om mij dus over als hoereren.

Ondanks dit hoereren kunnen dit soort mensen zich gewoon in de spiegel blijven aankijken en zeggen dat ongelovingen minder zijn dan zij. Ik blijf me nog steeds verbazen besef ik.
  dinsdag 24 mei 2022 @ 12:30:18 #13
302743 WhateverWhatever
Tik `m aan ouwe!
pi_204847315
Wat een mooi geloof is het ook, net zoals het uitkomt.
  dinsdag 24 mei 2022 @ 12:32:12 #14
302743 WhateverWhatever
Tik `m aan ouwe!
pi_204847356
Strenggelovigen met hun sneue truukjes om onder hun eigen geloofsregels uit te komen :')
  Moderator dinsdag 24 mei 2022 @ 12:35:58 #16
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_204847367
Lol

Beat the system _O-
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  dinsdag 24 mei 2022 @ 12:40:27 #17
13042 KreKkeR
Waddap homie
pi_204847400
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 mei 2022 12:14 schreef Homey het volgende:

Mensen van kleur
:?

Moslims zijn niet per definitie en ook niet hoofdzakelijk mensen van kleur.
Krekker is de bom!
pi_204847407
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 mei 2022 12:34 schreef saparmurat_niyazov het volgende:
Strenggelovigen met hun sneue truukjes om onder hun eigen geloofsregels uit te komen :')
Dit dus.

De vraag is of hier ook echt meer uitbuiting achter zit dan bij prostitutie in het algemeen.
2147483647 angels can dance on the point of a needle.
Add one and they will all turn into devils.
  dinsdag 24 mei 2022 @ 12:43:18 #19
13042 KreKkeR
Waddap homie
pi_204847419
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 mei 2022 11:03 schreef appreciate het volgende:
Toch fijn hŤ, dat we weer terug naar de middeleeuwen gaan. Wat een verrijking!
Prostitutie en niet volledig vrijwillige of zelfs gedwongen prostitutie komen hier buiten de Islam helaas toch ook voor?

Wat het hier extra triest maakt is het schijnheilige aspect en het buigen v/d eigen tegels. Maar het prostitutie-aspect is niks nieuws toch?
Krekker is de bom!
  dinsdag 24 mei 2022 @ 12:44:58 #20
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_204847435
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 mei 2022 12:34 schreef saparmurat_niyazov het volgende:
Strenggelovigen met hun sneue truukjes om onder hun eigen geloofsregels uit te komen :')
De profeten deden het ook zei hij hoor. En als een imam dat zegt is dit blijkbaar geaccepteerd gedrag. Niet voor de Westerse maatschappij maar wel voor de gelovigen aldus de imam.
pi_204847444
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 mei 2022 12:43 schreef KreKkeR het volgende:
Wat het hier extra triest maakt is het schijnheilige aspect en het buigen v/d eigen tegels.
Wat is er eigenlijk tegen het buigen van regels? Strenggelovige joden maken er een sport van.

Als prostitutie niet verboden is maar seks alleen binnen het huwelijk mag dan is dit toch een goede uitkomst.
Anders had de profeet het huwelijk maar beter moeten definiŽren.
2147483647 angels can dance on the point of a needle.
Add one and they will all turn into devils.
  dinsdag 24 mei 2022 @ 12:50:02 #22
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_204847470
1200 euro voor een maand. Wat een krent die imam.
  dinsdag 24 mei 2022 @ 12:52:05 #23
251549 SpaceOddity
Equality4All.
pi_204847481
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 mei 2022 12:46 schreef jeroen25 het volgende:

[..]
Wat is er eigenlijk tegen het buigen van regels? Strenggelovige joden maken er een sport van.

Als prostitutie niet verboden is maar seks alleen binnen het huwelijk mag dan is dit toch een goede uitkomst.
Anders had de profeet het huwelijk maar beter moeten definiŽren.
Uhhh...
Omdat wegens; ''gedwongen prostitutie en mensenhandel'' misschien?
Op zondag 15 januari 2017 19:21 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Als je geen nazi genoemd wilt worden moet je geen achterlijke discriminerende dingen zeggen als: "de islam tast anderen aan in hun rechten".
  dinsdag 24 mei 2022 @ 12:52:19 #24
251549 SpaceOddity
Equality4All.
pi_204847482
Zomaar een gokje.
Op zondag 15 januari 2017 19:21 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Als je geen nazi genoemd wilt worden moet je geen achterlijke discriminerende dingen zeggen als: "de islam tast anderen aan in hun rechten".
pi_204847512
Toch leuk, dat technisch omzeilen van God's regels. Zal ie vast blij mee zijn.
"Pools are perfect for holding water"
pi_204847536
Nou die moslims zijn behoorlijk gierig, een prostituť voor een maand voor 1000 a 2000 Euro vind ik behoorlijk karig.
Ik dacht dat die dames meer verdienden.

[ Bericht 1% gewijzigd door Tanatos op 25-05-2022 23:38:11 ]
De dood gaat ons niet aan. Zolang we er zijn, is de dood er niet, en wanneer de dood er is, zijn wij er niet meer.
pi_204847541
quote:
4s.gif Op dinsdag 24 mei 2022 12:52 schreef SpaceOddity het volgende:

[..]
Uhhh...
Omdat wegens; ''gedwongen prostitutie en mensenhandel'' misschien?
Dan is het probleem gedwongen prostitutie en mensenhandel en niet mazen in een religieuze wet.
Er zijn ook prostituees die het prima vinden om zo hun werk te doen.

Het aspect dwang haal ik ook niet uit het artikel.
Er komen vrouwen bij de imam zeggen dat ze in geldnood zitten.
De imam weet dan wel een oplossing: Kortstondig trouwen met een wildvreemde man.
Hebben die vrouwen dan geen idee hoe de vork in de steel zit?
2147483647 angels can dance on the point of a needle.
Add one and they will all turn into devils.
  dinsdag 24 mei 2022 @ 13:00:35 #28
483602 pferdfahrer
UI door @Nine
pi_204847547
Uiteindelijk kiezen die vrouwen er toch echt zelf voor. Je kan ook gewoon boodschappen gaan scannen voor 2 maanden dan verdien je net iets minder en je hoeft je kutje niet te laten misbruiken.
pi_204847548
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 mei 2022 12:55 schreef probeer het volgende:
Toch leuk, dat technisch omzeilen van God's regels. Zal ie vast blij mee zijn.
Dan had hij de regels maar beter moeten opstellen.
2147483647 angels can dance on the point of a needle.
Add one and they will all turn into devils.
  dinsdag 24 mei 2022 @ 13:01:45 #30
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_204847564
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 mei 2022 12:55 schreef probeer het volgende:
Toch leuk, dat technisch omzeilen van God's regels. Zal ie vast blij mee zijn.
Dat is niet zo :N


Ik moest even zoeken maar ze staan dus weldegelijk in hun recht en het is terug te vinden in de nobele Koran.
quote:
Soera Ana nisa ayat 24 of wel Soera de vrouwen 24

En ook [verboden om mee te trouwen zijn] de eerbaar getrouwde vrouwen, behalve slavinnen waarover jullie beschikken. Het is Gods voorschrift voor jullie. Daarnaast is het jullie toegestaan er met jullie bezittingen in eerbaarheid en niet in ontucht naar te streven. Voor het genot dat jullie van haar ontvangen, geeft haar daarvoor haar loon; een verplichting is het. Het geldt voor jullie niet als overtreding als jullie daarboven in onderlinge overeenstemming iets regelen nadat de verplichting is vastgelegd. God is wetend en wijs.

http://nl.noblequran.org/koran/soera-an-nisa/ayat-24/
Zie ook
quote:
Nikahu al-mut'ah(huwelijk van genot)) of het Perzische sighe is een onder strikte voorwaarden geoorloofd tijdelijk huwelijk op basis van Soera An-Nisa, aya 24.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Nikahu_al-mut%27ah
  dinsdag 24 mei 2022 @ 13:02:30 #31
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_204847575
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 mei 2022 13:00 schreef jeroen25 het volgende:

[..]
Dan had hij de regels maar beter moeten opstellen.
Zeg je nu dat God/Allah imperfect is?
pi_204847578
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 mei 2022 12:55 schreef probeer het volgende:
Toch leuk, dat technisch omzeilen van God's regels. Zal ie vast blij mee zijn.
Ja raar toch? Als je echt zo bang bent voor Allah's toorn zou ik er wel voor uitkijken om zijn regels middels een truukje te passeren, straks wordt ie nog boos dat een miezerige sterveling hem te slim af is.
  dinsdag 24 mei 2022 @ 13:06:26 #33
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_204847628
Een moslim mag vier vrouwen hebben en een tijdelijk genotshuwelijk mag dus ook gewoon.

Ze omzeilen helemaal geen regels. De enige die er een oordeel over heeft is de Westerse maatschappij dus.
pi_204847655
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 mei 2022 13:02 schreef WheeledWarrior het volgende:

[..]
Zeg je nu dat God/Allah imperfect is?
Nee, dat wij iets wat volgens zijn regels gedaan wordt niet mogen afkeuren.
2147483647 angels can dance on the point of a needle.
Add one and they will all turn into devils.
  dinsdag 24 mei 2022 @ 13:08:35 #35
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_204847657
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 mei 2022 11:22 schreef Het_Bokje het volgende:
Wat is hier mis mee?
Geen seks buiten het huwelijk, de getuigen zullen vast een verklaring geven dat alles wederzijds was, je hebt de zegen van de kerk, win-win!

"De meeste profeten deden dat ook bij hun dochters."

Nou, dan is het toch OK?
Het is schijnheilig.

Mensen wringen zich in talloze bochten, om toch maar te voldoen aan regels uit een eeuwenoud boekje.
Als mijn post niet duidelijk is, moet je misschien even je sarcasmeradar aanzetten.
pi_204847686
Moet voor de Alt-right incels een moeilijke situatie zijn: ‘moet ik jaloers zijn of moet ik ideologisch consistent zijn?’
  dinsdag 24 mei 2022 @ 13:11:55 #37
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_204847689
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 mei 2022 12:59 schreef Tanatos het volgende:
Nou die moslims zijn behoorlijk gierig, een prostituť voor een maand voor 1000 a 2000 Euro vind ik een behoorlijk karig.
Ik dacht dat die dames meer verdienden.
Heb je de betreffende dames gezien? Misschien moet er eigenlijk wel geld op toe.
Als mijn post niet duidelijk is, moet je misschien even je sarcasmeradar aanzetten.
pi_204847707
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 mei 2022 13:08 schreef thedeedster het volgende:
Het is schijnheilig.
Maar is het schijnheilig?
Schrijft de islam voor dat een huwelijk alleen uit liefde (zoals wij dit in het westen graag zien) gesloten mag worden of levenslang moet duren?
Of is het gewoon een overeenkomst om wat zaken te regelen?
(net zoals dit in het westen ook deels is of is geweest)
2147483647 angels can dance on the point of a needle.
Add one and they will all turn into devils.
pi_204847715
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 mei 2022 12:55 schreef probeer het volgende:
Toch leuk, dat technisch omzeilen van God's regels. Zal ie vast blij mee zijn.
In het christendom is die regel bedacht door mensen. Er staat nergens in de bijbel dat sex voor het huwelijk veboden is en in het OT gebeurde het ook geregeld door mensen van God. David, abraham, jacob, de spionnen van jericho gingen naar de hoeren. Alleen op het nageslacht kregen ze straf van God, niet de sex zelf.
Pas later werd deze regel bedacht.
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
pi_204847716
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 mei 2022 13:11 schreef thedeedster het volgende:

[..]
Heb je de betreffende dames gezien? Misschien moet er eigenlijk wel geld op toe.
Tja, dat zou kunnen.
Zou er dan nog onderhandeld worden over de "bruidschat" na de ontmoeting?
De dood gaat ons niet aan. Zolang we er zijn, is de dood er niet, en wanneer de dood er is, zijn wij er niet meer.
pi_204847748
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 mei 2022 13:11 schreef thedeedster het volgende:

[..]
Heb je de betreffende dames gezien? Misschien moet er eigenlijk wel geld op toe.
Je hebt ook gigolo's, die kunnen evengoed hier gebruik van maken.
2147483647 angels can dance on the point of a needle.
Add one and they will all turn into devils.
pi_204847782
Zweden weet er inmiddels al wel van hoe het is om bepaald soort volk maar massaal aan te trekken. Sommige steden daar zijn echt onder het juk van de islam. Maar ja, ook Zweden wil steeds minder geloven in De Ware God en de Christus en dan weten we wat er dan gebeurd..........................
  dinsdag 24 mei 2022 @ 13:26:10 #43
13042 KreKkeR
Waddap homie
pi_204847887
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 mei 2022 12:46 schreef jeroen25 het volgende:

[..]
Wat is er eigenlijk tegen het buigen van regels? Strenggelovige joden maken er een sport van.

Als prostitutie niet verboden is maar seks alleen binnen het huwelijk mag dan is dit toch een goede uitkomst.
Anders had de profeet het huwelijk maar beter moeten definiŽren.
Wanneer jij gelooft in een hogere macht is het natuurlijk erg triest dat je niet handelt in de geest :D van wat deze hogere macht daadwerkelijk bedoelt.
Krekker is de bom!
  dinsdag 24 mei 2022 @ 13:29:22 #44
54837 nixxx
NIET broer van TD
pi_204847925
Het enige strafbare feit dat ik hier zie is dus het sluiten van een religieus huwelijk zonder dat er een burgerlijk huwelijk is gesloten. Ook als er dwang of mensenhandel plaatsvind is dat strafbaar, maar dat zou het ook zijn zonder het plezier huwelijk.

Laat het OM dan dus maar handhaven op dat bestaande verbod.

Verder is het natuurlijk een achterlijk en hypocriet gebruik, maar het is niet verboden om achterlijk en hypocriet te zijn. Het enige dat je aan dit specifieke gebruik kan doen is zorgen dat de mensen die dit gebruik volgen zich niet in Nederland bevinden, maar ja, beetje te laat voor en het lijkt er nog niet op dat de overheid die richting op werkt.
ik ben niet gek.. ik ben volstrekt niet gek, ik ben helemaal niet gek... ik ben een nagemaakte gek
gooi alles weg neem een besluit, doe als het moet alles opnieuw
  dinsdag 24 mei 2022 @ 13:45:39 #45
37149 slashdotter3
Arrow to the knee!
pi_204848103
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 mei 2022 13:26 schreef KreKkeR het volgende:

[..]
Wanneer jij gelooft in een hogere macht is het natuurlijk erg triest dat je niet handelt in de geest :D van wat deze hogere macht daadwerkelijk bedoelt.
Maar hoe kan ik als eenvoudige sterveling bepalen wat die hogere macht nu ťcht bedoelt?
2147483647 angels can dance on the point of a needle.
Add one and they will all turn into devils.
  dinsdag 24 mei 2022 @ 13:53:45 #47
302743 WhateverWhatever
Tik `m aan ouwe!
pi_204848182
Het zijn net mensen
pi_204848238
Plezierhuwelijken zijn de perfecte uitingen van de grenzeloze hypocrisie van de islam.

In Iran heb je gewoon straathoeren, netjes helemaal bedekt. Als je die even een uur achterlangs wil nemen in je hotelkamer ga je naar de moskee, laat een automatisch ontbindend huwelijk voor een uur sluiten, dan trek je haar legaal als getrouwde man uit elkaar, en na een uur ben je weer gescheiden.


Kuis en vroom hoerenlopen zoals Allah het gewild heeft.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
pi_204848315
Is cultuur.
Moeten we respecteren.
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
pi_204848352
Misschien kunnen ze ook een uurtje "the Purge" invoeren , lekker elkaar halal liquideren.
"Roken is slecht. Vooral voor de gordijnen." - Willem van Hanegem
abonnement bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')