Vond het wel een pluspunt dat ze meteen in prima italiaans haar item opende, jammer dat ze vervolgens in het Engels verder gaatquote:
Ditquote:Op vrijdag 11 februari 2022 07:53 schreef 111210 het volgende:
[..]
Vond het wel een pluspunt dat ze meteen in prima italiaans haar item opende, jammer dat ze vervolgens in het Engels verder gaat
Alsof ze in Italië alleen maar van die ambachtelijke worst eten Ook daar liggen de supermarkten vol met die rotzooi wat ze bij ons verkopen.quote:Op vrijdag 11 februari 2022 08:34 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Ze waren bij 1 varkensboer die zijn eigen salami maakt, en dát is dé Italiaanse Salami?
In heel italie heb je dit soort salami, die rommel bij de supermarkten hier heeft niks met “salami” te maken. Overigens niks mis mee, maar het is geen salamiquote:Op vrijdag 11 februari 2022 08:34 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Ze waren bij 1 varkensboer die zijn eigen salami maakt, en dát is dé Italiaanse Salami?
Dit dus.quote:Op vrijdag 11 februari 2022 08:46 schreef de_boswachter het volgende:
[..]
Alsof ze in Italië alleen maar van die ambachtelijke worst eten Ook daar liggen de supermarkten vol met die rotzooi wat ze bij ons verkopen.
Dat idd inmiddels ook ja, is echt iets van de laatste 10/15 jaar dat je daar in de supermarkten ook potjes bertolli saus en kant en klare fabrieks meuk vind.quote:Op vrijdag 11 februari 2022 08:46 schreef de_boswachter het volgende:
[..]
Alsof ze in Italië alleen maar van die ambachtelijke worst eten Ook daar liggen de supermarkten vol met die rotzooi wat ze bij ons verkopen.
Ook in Italie ligt er Industrievleeswaar in de Supermarkt, veel zelfs, maar is de echt goede salami ook te koop.quote:Op vrijdag 11 februari 2022 08:47 schreef 111210 het volgende:
[..]
In heel italie heb je dit soort salami, die rommel bij de supermarkten hier heeft niks met “salami” te maken. Overigens niks mis mee, maar het is geen salami
Na, ik kom in de grote italiaanse supermarkten dat al zeker 25-30 jaar tegen, het wordt wel steeds meer, dat klopt. Maar je komt wel meer mooie producten tegen, maar dat is in bv Kroatie, Spanje, Portugal en Frankrijk ook zo.quote:Op vrijdag 11 februari 2022 08:48 schreef 111210 het volgende:
[..]
Dat idd inmiddels ook ja, is echt iets van de laatste 10/15 jaar dat je daar in de supermarkten ook potjes bertolli saus en kant en klare fabrieks meuk vind.
Zal een generatie dingetje zijn.
Nee dat zal denk ik gewoon met de tijd te maken hebben. Heb wel weer het idee dat we juist in nederland de echte ambachtelijke dingen iets meer gaan waarderen dan vroeger. Brandt en levie zijn daar een voorbeeld van, die lopen als een trein, ondanks dat een worstje daar inmiddels 8,- kost volgens mijquote:Op vrijdag 11 februari 2022 08:59 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Na, ik kom in de grote italiaanse supermarkten dat al zeker 25-30 jaar tegen, het wordt wel steeds meer, dat klopt. Maar je komt wel meer mooie producten tegen, maar dat is in bv Kroatie, Spanje, Portugal en Frankrijk ook zo.
Ik denk eerlijk gezegt dat de meeste Nederlanders, maar Duitsers net zo goed, alleen maar industrieproducten kennen, itt zuid europa, maar het is zeker niet zo dat er in Italie ofzo alleen maar de echte ambachtelijke producten worden gegeten.
Ja klopt, hopelijk zet dat door.quote:Op vrijdag 11 februari 2022 09:02 schreef 111210 het volgende:
[..]
Nee dat zal denk ik gewoon met de tijd te maken hebben. Heb wel weer het idee dat we juist in nederland de echte ambachtelijke dingen iets meer gaan waarderen dan vroeger. Brandt en levie zijn daar een voorbeeld van, die lopen als een trein, ondanks dat een worstje daar inmiddels 8,- kost volgens mij
Of het was ingestudeerd?quote:Op vrijdag 11 februari 2022 08:39 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Dit
werkt ook nogal onbeleefd, als zij goed italiaans spreekt, vervolgens Engels vragen stelt en hij italiaans antwoord, dat werkt nogal vreemd
Ja, wordt gedaan omdat dat dan een beetje op schimmel lijkt.quote:
Treurigquote:Op vrijdag 11 februari 2022 09:06 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Ja, wordt gedaan omdat dat dan een beetje op schimmel lijkt.
Dat is Russisch denk ik….quote:Op vrijdag 11 februari 2022 09:04 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Of het was ingestudeerd?
Als ze bij een Duitse firma zijn, gaat het ook vaak in het Engels. Kom op zeg, er is toch wel één iemand in het prestantorenteam die de grootste eerste taal van Europa spreekt
Maar waarom in godsnaam, wat voegt het toe vragen in het Engels te stellen en in het Italiaans te laten beantwoorden en beide te ondertitelen, ipv zo beleefd te zijn dat als je italiaans spreekt ook de vragen in het italiaans te stellen.quote:Op vrijdag 11 februari 2022 09:04 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Of het was ingestudeerd?
Als ze bij een Duitse firma zijn, gaat het ook vaak in het Engels. Kom op zeg, er is toch wel één iemand in het prestantorenteam die de grootste eerste taal van Europa spreekt
Of ze spreekt niet echt Italiaans, of er zat een tolk tussen. Ik denk het tweede.quote:Op vrijdag 11 februari 2022 09:24 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Maar waarom in godsnaam, wat voegt het toe vragen in het Engels te stellen en in het Italiaans te laten beantwoorden en beide te ondertitelen, ipv zo beleefd te zijn dat als je italiaans spreekt ook de vragen in het italiaans te stellen.
Of het zijn deep fakesquote:Op vrijdag 11 februari 2022 09:26 schreef Bramito het volgende:
[..]
Of ze spreekt niet echt Italiaans, of er zat een tolk tussen. Ik denk het tweede.
dan beheerst ze de taal dus onvoldoendequote:Op vrijdag 11 februari 2022 07:53 schreef 111210 het volgende:
[..]
Vond het wel een pluspunt dat ze meteen in prima italiaans haar item opende, jammer dat ze vervolgens in het Engels verder gaat
quote:Op vrijdag 11 februari 2022 11:04 schreef RedFever007 het volgende:
Maare Marijn zit er nog wel bij toch?
Dat begin stuk was gewoon ingestudeerd, maar sofie spreekt gewoon frans en teun duits. Jammer want als je een nieuw iemand aanneemt zou het juist leuk zijn als die ook een taal spreektquote:Op vrijdag 11 februari 2022 09:04 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Of het was ingestudeerd?
Als ze bij een Duitse firma zijn, gaat het ook vaak in het Engels. Kom op zeg, er is toch wel één iemand in het prestantorenteam die de grootste eerste taal van Europa spreekt
Ja wat ik zei, het zal wel ingestudeerd zijnquote:Op vrijdag 11 februari 2022 09:52 schreef RedFever007 het volgende:
[..]
dan beheerst ze de taal dus onvoldoende
Teun zijn Duits in nogal bruinkolenduits.quote:Op vrijdag 11 februari 2022 11:45 schreef 111210 het volgende:
[..]
Dat begin stuk was gewoon ingestudeerd, maar sofie spreekt gewoon frans en teun duits.
JAWOHL!quote:Op vrijdag 11 februari 2022 12:11 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Teun zijn Duits in nogal bruinkolenduits.
Beter dan half ingestudeerd italiaans en half steenkolen engelsquote:Op vrijdag 11 februari 2022 12:11 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Teun zijn Duits in nogal bruinkolenduits.
Ik vond het heel vreemd dat dat nu ineens een issue is aangezien ze dit al jaren doen bij de KvW. Een stuk couleur locale of uit beleefdheid. Of misschien eist de Italiaanse VVV ditquote:Op vrijdag 11 februari 2022 09:26 schreef Bramito het volgende:
[..]
Of ze spreekt niet echt Italiaans, of er zat een tolk tussen. Ik denk het tweede.
Gezien het aantal keer dat ze in Italië terecht komen zou iemand aannemen die de taal spreekt nochtans geen overdreven luxe zijn ...quote:Op vrijdag 11 februari 2022 14:16 schreef NoCigar het volgende:
[..]
Ik vond het heel vreemd dat dat nu ineens een issue is aangezien ze dit al jaren doen bij de KvW. Een stuk couleur locale of uit beleefdheid. Of misschien eist de Italiaanse VVV dit
Goede post. Het brengt onder woorden wat er met het programma aan de hand is. |In het verleden waren ze veel meer op een dergelijke manier informatief bezig. Nu lijkt het meer om te scoren op sensatie.quote:Op vrijdag 11 februari 2022 15:23 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Anyhow,
Waarom geen schimmel op de salami? Melkzuur bacterien? waarom niets gezegd over nitrietpekelzout om Botulisme te voorkomen, dat Botulisme zo heet omdat Botulus latijn is voor worst.
Mettworst? Dat Mett gemalen varkensvlees is?
Al met al had de uitzending veel informatiever kunnen zijn als dat stompzinnige, Oooooh, dus Cervelaat is Snijworst is Salami? Niets over dat Cervelaat of Sterf op straat worst vroeger met Hersenen gemaakt werd. Dat een Cervelaatworst in andere landen iets compleet anders is. Cervelat in Zwitserland een gekookte worst is. Echt, wat een potentie en wat slordig afgemaakt.
Ja, het is vooral een template vullen ipv een mooi informatief programma maken. Vervang leverworst en pate voor salami en cervelaat en je hebt dezelfde uitzending.quote:Op vrijdag 11 februari 2022 15:29 schreef qajariaq het volgende:
[..]
Goede post. Het brengt onder woorden wat er met het programma aan de hand is. |In het verleden waren ze veel meer op een dergelijke manier informatief bezig. Nu lijkt het meer om te scoren op sensatie.
Ook ik mis de diepgang in het programma een beetje langzamerhand. Ja, het is leuke info dat die drie worsten feitelijk hetzelfde zijn en het was voor mij een eye-opener dat paté en leverworst gelijk zijn maar er mag best meer achtergrond bij en wat minder gezeur. Ook die niet ter zake deskundige telefoonmensen aan het begin is wel erg uitgekauwd eigenlijk.
Zouden mensen wegzappen als Ersin in Turkije Turks spreekt met de mensen daar?quote:Op vrijdag 11 februari 2022 14:54 schreef golfer het volgende:
Zelfs als Ersin in Turkije is spreekt hij Engels. Dat is gewoon de voertaal van KvW.
En terecht, je gaat tegen je Turkse moeder geen Engels praten.quote:Op vrijdag 11 februari 2022 16:08 schreef djkoelkast het volgende:
Tijdens de hummusaflevering sprak hij wel zijn moedertaal (tegen zijn moeder)
De enige keer waar het echt leuk was, was toen Anna loog tegen de KInderen van de Keuringsdienst over kaasquote:Op vrijdag 11 februari 2022 23:08 schreef NoCigar het volgende:
De gespeelde onwetendheid en de nep-verbazing zijn eigenlijk al een jaar of 10 uitgewerkt wat mij betreft. Een tikje onbeleefd ook, althans in sommige gevallen.
Volgens mij zijn bieten chips etc vooral producten waar bakfietsmoeders hun kinderen mee pesten, net als carob ipv chocolade, volkorenpasta en bruine rijst.quote:Op donderdag 17 februari 2022 10:15 schreef golfer het volgende:
Vanavond:
Dat klinkt makkelijk: chips, wraps, pasta en crackers eten en tóch gezonde groenten binnenkrijgen. De supermarkt ligt vol met producten waarin groenten zijn verstopt. Voor de mensen die zoete aardappel, bietjes, paprika en wortel normaal gesproken links laten liggen, lijkt dit de ideale oplossing. Maar de Keuringsdienst van waarde zou de keuringsdienst niet zijn, als die niet haarfijn zou uitzoeken hoe het precies zit met deze ‘lokgroente’, zoals de keurmeesters ze noemen.
Zo bekijken ze onder meer hoe de groenten in de etenswaren terechtkomen én hoeveel er uiteindelijk van overblijft. Natuurlijk geven ze ook antwoord op de vraag of deze producten met verborgen groenten echt zo gezond zijn, of dat het hierbij vooral draait om een schoon geweten.
Het Voedingscentrum maakt op de eigen website al duidelijk dat groentechips in elk geval niet voorkomen in de Schijf van Vijf. Net als gewone chips bevatten die veel calorieën en zout. Het Voedingscentrum adviseert volwassenen om per dag minimaal 250 gram groente te eten. Of het zoden aan de dijk zet om dat aantal te halen met ‘lokgroente’ is nog maar de vraag.
Ersin Kiris is een van de keurmeesters die zich over de etenswaren met verborgen groenten buigen. Momenteel is hij ook te zien in De prijsknaller waarin hij samen met Eva Cleven onderzoekt wat de werkelijke kosten van goedkope producten zijn.
quote:Op donderdag 17 februari 2022 20:36 schreef NoCigar het volgende:
'Ooh' aldus Marijn zes keer per uitzending.
En een kinderstemmetje opzetquote:Op donderdag 17 februari 2022 20:36 schreef NoCigar het volgende:
'Ooh' aldus Marijn zes keer per uitzending.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
quote:Op woensdag 16 maart 2022 11:23 schreef golfer het volgende:
Morgen:
De Keuringsdienst was toe aan een goede gemoedstoestand en kocht wierook. Stokjes met smog. Goed voor bijna alles wat een mens te wensen heeft. Ze zijn er voor een scherpe geest en voor een fysieke gezondheid. Voor zakelijk succes en voor veel geluk. Steek ze aan en alle kwalen en zorgen zouden in rook opgaan. Maar hoe doen ze dat? 'De Keuringsdienst van waarde' brandt de vingers aan wierook.Ach ja, dat zeiden ze vroeger over tabak-roken ook. Inmiddels weten we beter. Vind wierook maar stinkenSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Kranplätze müssen verdichtet sein
Heb toch wel even zitten lachen daarquote:Op donderdag 17 maart 2022 20:42 schreef golfer het volgende:
Het lijkt soms wel Jiskefet met die types.
Kruidenvrouwtjes en heksen.
Dat zei de verkoper van Eternit ooit ook ...quote:Op donderdag 17 maart 2022 20:47 schreef Felagund het volgende:
Het is niet verboden, dus het is niet gevaarlijk.
Active kool is uitstekend bij vergiftigingen (vaak beter dan maag leegpompen) maar als je het gewoon slikt neemt het waarschijnlijk veel zaken op die je eigenlijk gewoon in je lichaam wilt opnemen.quote:Op donderdag 24 maart 2022 17:32 schreef golfer het volgende:
Vanavond:
Keuringsdienst van Waarde ziet actieve kool steeds vaker opduiken in de supermarkt, op internet staat de stof vaak omschreven als het nieuwe superfood. Het zou ook preventief een geweldige uitwerking hebben op de gezondheid. Niet voor niets wordt actieve koolstof ook verwerkt in bijvoorbeeld voedingssupplementen, tandpasta en crèmes. De keuringsdienst vraagt zich af of de stof echt zo goed is voor het lichaam en gaat op onderzoek uit.
Inderdaad. En die nieuwe mogen ze ook direct schrappen, wat was dat voor druif.quote:
”Wow..oh wauw….wow zeg…”quote:Op donderdag 31 maart 2022 21:27 schreef de_boswachter het volgende:
[..]
Inderdaad. En die nieuwe mogen ze ook direct schrappen, wat was dat voor druif.
quote:Op vrijdag 8 april 2022 17:26 schreef qajariaq het volgende:
Ersin: Bijvoorbeeld Turkse knoflooksaus, al heb ik in Turkije dat nog nooit gezien.
Ik ken hem alleen uit Nederland, in D krijg je yoghurt met knoflook op je Döner.quote:Op vrijdag 8 april 2022 17:26 schreef qajariaq het volgende:
Ersin: Bijvoorbeeld Turkse knoflooksaus, al heb ik in Turkije dat nog nooit gezien.
Op basis van de aflevering hoef je niet meteen alle voeding met zetmeel uit je dieet te schrappen. Dat je saus eigenlijk vooral water is dat is volgens mij niet echt het probleem, dat eet je niet voor de voedingsstoffen. Je snoep of drop ook niet. Hooguit bij dingen als soep kun je je bedenken of je niet beter gewoon zelf even moeite kunt doen.quote:Op vrijdag 8 april 2022 00:32 schreef Dutch_view het volgende:
Was wel weer een leuke aflevering. Waarin te zien was dat een producent van lijm eigenlijk een grote pan soep aan het maken is zonder smaak
En een 'stevig gevulde soep' eigenlijk voornamelijk water en zetmeel met een smaakje is
Goed op de lijst met ingrediënten kijken dus
Een wondermiddel voor de voedingsindustrie
Ersin is nog nooit in Alanya geweestquote:Op vrijdag 8 april 2022 17:26 schreef qajariaq het volgende:
Ersin: Bijvoorbeeld Turkse knoflooksaus, al heb ik in Turkije dat nog nooit gezien.
Wat heb je tegen gemodificeerd zetmeel?quote:Op zondag 10 april 2022 11:52 schreef djkoelkast het volgende:
Hier in huis komen geen producten met gemodificeerd zetmeel, dus wij eten het nooit. Als het op de verpakking staat koop ik het niet. Maar ik koop sowieso al vrijwel geen A-merken en vrijwel alles biologisch, dus dan zit je al in een heel ander kaliber producten. Tomatensoep maak ik zelf, zonder extra zetmeel. Minder water wordt je soep ook dikker van. En aroma's gebruik ik ook niet, koop ook geen producten met (natuurlijk) aroma.
Dat betekent dat je minimaal 90% van de supermarktproducten kunt skippen trouwens Maar dat vind ik helemaal ok.
Dan weet ik zeker dat het een door en door bewerkt fabrieksproduct is. Dus het komt er niet in.quote:Op zondag 10 april 2022 13:15 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Wat heb je tegen gemodificeerd zetmeel?
Als je zetmeel toevoegt aan water en het kookt modificeer je het ook, als je op een korst brood kauwt doen de enzymen in je speeksel het ook, of een roux maakt, gist en water toevoegt aan meel, koken, bakken, frituren van aardappels etc etc
Hoe is het belazeren als er geen inhoud op een glas staat, of er niet op de prijslijst staat hoeveel bier er in het glas zit?quote:Op vrijdag 15 april 2022 17:17 schreef golfer het volgende:
Nog een KvW-onderzoekje: er zijn kroegbazen die je belazeren met de inhoud van jouw biertje:
https://www.npo3.nl/keuri(...)glazen-die-bedriegen
Je hebt het artikel wel gelezen en gezien dat het bedrijf die de glazen op de markt brengt de naam Bierwinst heeft?quote:Op vrijdag 15 april 2022 18:35 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Hoe is het belazeren als er geen inhoud op een glas staat, of er niet op de prijslijst staat hoeveel bier er in het glas zit?
Direct de reden waarom ik niet zoals normaal ga drinken in de horeca. Een glas wijn of een speciaalbiertje is prima. Maar als dat voorbeeld van 2.50 voor 20cl bier een realistische prijs is, dan ben je 50 euro armer na een avondquote:Op vrijdag 15 april 2022 17:17 schreef golfer het volgende:
Nog een KvW-onderzoekje: er zijn kroegbazen die je belazeren met de inhoud van jouw biertje:
https://www.npo3.nl/keuri(...)glazen-die-bedriegen
Hoe is dit een antwoord op mijn vraag?quote:Op vrijdag 15 april 2022 18:39 schreef golfer het volgende:
[..]
Je hebt het artikel wel gelezen en gezien dat het bedrijf die de glazen op de markt brengt de naam Bierwinst heeft?
Niet. Laat jij jezelf maar lekker belazeren als je een vaasje bier besteld.quote:Op vrijdag 15 april 2022 20:19 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Hoe is dit een antwoord op mijn vraag?
nogmaals, wat is er belazeren aan als je krijgt wat je besteld?quote:Op vrijdag 15 april 2022 20:24 schreef golfer het volgende:
[..]
Niet. Laat jij jezelf maar lekker belazeren als je een vaasje bier besteld.
Maar dat krijg je dus niet. Je krijgt stiekem 20% minder dan een normaal glas.quote:Op vrijdag 15 april 2022 20:54 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
nogmaals, wat is er belazeren aan als je krijgt wat je besteld?
Staat dat op het glas of op de prijslijst?quote:Op vrijdag 15 april 2022 21:00 schreef Sapstengel het volgende:
Overigens is in mijn wereld een vaasje 30cl en een fluitje 25, maar dat terzijde.
Geen idee, maar als ik een biertje bestel verwacht ik geen 20cl glaasje.quote:Op vrijdag 15 april 2022 22:28 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Staat dat op het glas of op de prijslijst?
quote:Op vrijdag 15 april 2022 22:47 schreef Sapstengel het volgende:
[..]
Geen idee, maar als ik een biertje bestel verwacht ik geen 20cl glaasje.
Fluitje 20-22 clquote:Op vrijdag 15 april 2022 21:00 schreef Sapstengel het volgende:
[..]
Maar dat krijg je dus niet. Je krijgt stiekem 20% minder dan een normaal glas.
Overigens is in mijn wereld een vaasje 30cl en een fluitje 25, maar dat terzijde.
En uiteraard gaan ze even naar Bilbao of Barcelona om ter plekke te gaan zien wat echte tapas zijn ...quote:Op woensdag 20 april 2022 17:25 schreef BasEnAad het volgende:
Zal wel een voorspelbare uitzending worden. Het is allemaal te duur en een Spaanse meneer gaat ons vertellen dat dit geen traditionele tapas zijn.
Haha, precies wat ik dacht, alleen dacht ik meer aan San Sebastian en Sevilla.quote:Op woensdag 20 april 2022 22:46 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:
[..]
En uiteraard gaan ze even naar Bilbao of Barcelona om ter plekke te gaan zien wat echte tapas zijn ...
Zag net op de Spaanse TVE een reportages over San Sebastian en pinxtos.... die zien er heel anders uit ..quote:Op woensdag 20 april 2022 22:46 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:
[..]
En uiteraard gaan ze even naar Bilbao of Barcelona om ter plekke te gaan zien wat echte tapas zijn ...
Is het al decennia (?), pinxtos zijn meer mini luxe gerechten, itt tot de tapas buiten Baskenland.quote:Op donderdag 21 april 2022 20:29 schreef chufi het volgende:
San Sebastian is door de New York Times uitgeroepen tot mondiale culinaire hoofdstad
Zoiets hebben za al talloze malen gedaan. 'Hè? In Holland wel call this pesto/pizza/carbonara?' roepen ze dan ontzettend verbouwereerd en verwonderd, terwijl ze wat supermarktprodukten tevoorschijn halen: 'I am stomverbaasd, this is so different'.quote:Op donderdag 21 april 2022 20:35 schreef Rickocum het volgende:
Gaan ze nu ook bij pizza naar Italië om te zeggen dat pizza's hier met van alles belegd worden, en in Italië hoogstens met een laagje tomatensaus met wat kaas en basilicum?
Hoe raadde je het zoquote:Op woensdag 20 april 2022 17:25 schreef BasEnAad het volgende:
Zal wel een voorspelbare uitzending worden. Het is allemaal te duur en een Spaanse meneer gaat ons vertellen dat dit geen traditionele tapas zijn.
LOLquote:Op donderdag 21 april 2022 20:34 schreef NoCigar het volgende:
Wat is die Teun toch heerlijk onbevangen en totaal geen kleingeestig lulletje.
En welke stad is het geworden namens El Diario Vasco?quote:Op donderdag 21 april 2022 20:29 schreef chufi het volgende:
San Sebastian is door de New York Times uitgeroepen tot mondiale culinaire hoofdstad
Als dat het meest opzienbarende is van die aflevering, hoef ik dus niet te kijkenquote:Op donderdag 28 april 2022 20:47 schreef golfer het volgende:
Die gast in de yoghurtfabriek heeft keurig een beschermkapje over zijn baard en Teun loopt daarnaast met baard zonder beschermkapje?
quote:IJs uit de echte Italiaanse ijssalon is het allerbeste. Tenminste, dat zou je denken. Maar in de supermarkt liggen nu ook bakken ambachtelijk ijssalonijs van een bekend merk. Smaakt dat net zo lekker als ijs uit de salon?
Bij veel echte Italiaanse ijssalons staan de eigenaren voor dag en dauw op om zelf hun ijs te draaien. Hun klanten weten ze daarom goed te vinden, zeker op zonnige dagen. Dan staan ze in lange rijen voor de winkel voor en hoorntje met bolletjes in diverse smaken.
Italiaans ijs
Een bekend ijsmerk zag een gat in de markt en verzon ijssalonijs dat gewoon in de supermarkt te krijgen is. Dat roept wel vragen op: wat is er nou eigenlijk nog ‘ambachtelijk’ en ‘echt Italiaans’ aan de bakken ijs in de plaatselijke super?
De presentatoren van Keuringsdienst van Waarde zijn benieuwd en nemen een bolletje. Ze komen tot een verrassende conclusie: meer dan ze verwachtten. Tijd voor een bezoekje aan de ijsmakers, om uit te vinden wat de ijskoude waarheid achter het ijssalonijs is.
Dat kun je zelf ook wel bedenken. Snackbars maken hun eigen friet en snacks ook niet. Maar er zijn uitzonderingen. Bij ijssalons is dat ook het geval.quote:Op donderdag 5 mei 2022 19:22 schreef qajariaq het volgende:
Het voel mij op dat in een seizoen al die ijsmakers in plaats van glad afgestreken bakken opeens veel krullen er boven hebben uitsteken. Het zou mij niet verbazen als veel ijsverkopers niet eens zelf maken maar gewoon bevroren in bak laten bezorgen. Uiteraard is ijs smakelijk maken meer dan de grondstof, temperatuur van de bak en de lepel en de manier van vullen van het bakje of de hoorn dragen ook bij aan de kwaliteit en het gevoel.
Zoiets herinner ik mij ook iddquote:Op donderdag 5 mei 2022 16:42 schreef golfer het volgende:
Volgens mij hadden ze 2 jaar geleden ook al een aflevering over ijs. Of is dit een herhaling daarvan?
Jep herhalingquote:Op donderdag 5 mei 2022 16:42 schreef golfer het volgende:
Volgens mij hadden ze 2 jaar geleden ook al een aflevering over ijs. Of is dit een herhaling daarvan?
Klopt, hoewel ik niet meer weet of dat toen ook specifiek over Italiaans ijs ging.quote:Op donderdag 5 mei 2022 16:42 schreef golfer het volgende:
Volgens mij hadden ze 2 jaar geleden ook al een aflevering over ijs. Of is dit een herhaling daarvan?
Hertog is ook niet meer wat het geweest is, nadat Unilever het opgekocht heeftquote:Op donderdag 5 mei 2022 20:33 schreef qajariaq het volgende:
Die hertog man bij dat karretje heb ik inderdaad eerder gezien.
Er zit hier een snackbar die zijn eigen friet maakt. En een ijssalon die hun eigen ijs maakt. Maar dat is inderdaad misschien de 1%.quote:Op donderdag 5 mei 2022 19:26 schreef FlauwKapsel het volgende:
[..]
Dat kun je zelf ook wel bedenken. Snackbars maken hun eigen friet en snacks ook niet. Maar er zijn uitzonderingen. Bij ijssalons is dat ook het geval.
Ik had laatst Hertog amarenenijs (kersenijs). Was gewoon vanille-ijs met een paarse saus er over / door en wat witte chocoladevlokken er over. Leek in de verste verte niet meer op het amarenenijs dat Hertog 10-15 jaar geleden had. Dat was pas echt amarenenijs.quote:Op donderdag 5 mei 2022 20:41 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Hertog is ook niet meer wat het geweest is, nadat Unilever het opgekocht heeft
Alles moet goedkoop als Unilever de tent overneemt.quote:Op donderdag 5 mei 2022 20:41 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Hertog is ook niet meer wat het geweest is, nadat Unilever het opgekocht heeft
Hoe maak je zelf friet? Dat is niks anders dan een stukje rauwe aardappel.quote:Op donderdag 5 mei 2022 20:53 schreef Sapstengel het volgende:
[..]
Er zit hier een snackbar die zijn eigen friet maakt. En een ijssalon die hun eigen ijs maakt. Maar dat is inderdaad misschien de 1%.
Maar hoe weet je dat ze het zelf van melk, suiker, eieren en room maken, IPV.een poeder?quote:Op donderdag 5 mei 2022 20:53 schreef Sapstengel het volgende:
En een ijssalon die hun eigen ijs maakt.
Ja is inderdaad gewoon zelf gesneden verse aardappel met stukjes schil nog er aan.quote:Op donderdag 5 mei 2022 20:56 schreef JanGroen het volgende:
[..]
Hoe maak je zelf friet? Dat is niks anders dan een stukje rauwe aardappel.
Je kan pas je eigen draai er aan geven als het gaat om het voorbakken en afbakken.
Maar tussen een aardappel zelf schillen en in stukjes snijden en kant en klaar gesneden inkopen zit volgens mij niet echt verschil.
Haha goed punt. Ze maken het zelf, maar hoe geen idee inderdaad. Betwijfel of het zo gaat als die man die zelf zijn pistachenoten ging branden.quote:Op donderdag 5 mei 2022 20:58 schreef Kreator het volgende:
[..]
Maar hoe weet je dat ze het zelf van melk, suiker, eieren en room maken, IPV.een poeder?
"Zelf maken" is nou net wat ze in deze aflevering aan de kaak stellen.
Bedoel je zakken met rauwe gesneden aardappel of echt zakken met voorgebakken patat?quote:Op donderdag 5 mei 2022 20:59 schreef Sapstengel het volgende:
[..]
Ja is inderdaad gewoon zelf gesneden verse aardappel met stukjes schil nog er aan.
Proef wel verschil tussen die friet, die een stuk natuurlijker en verser smaakt en tussen een snackbar die gewoon zakken inkoopt. Maar zal inderdaad voor een groot deel ook te maken hebben met (voor)bakken, type olie enz.
Die ijssalons doen t wel veel beter dan die zaken die ijs uit de groothandel kopen. Maar die laatste maken nog steeds winst en hebben veel minder werk te verrichten.quote:Op donderdag 5 mei 2022 20:53 schreef Sapstengel het volgende:
[..]
Er zit hier een snackbar die zijn eigen friet maakt. En een ijssalon die hun eigen ijs maakt. Maar dat is inderdaad misschien de 1%.
Een snackbar die 10 soorten schepijs heeft gaat dat idd niet ergens in een kamertje zitten maken.
Meeste snackbars hier kopen volgens mij zakken voorgebakken patat/friet in.quote:Op donderdag 5 mei 2022 21:18 schreef JanGroen het volgende:
[..]
Bedoel je zakken met rauwe gesneden aardappel of echt zakken met voorgebakken patat?
Dit trof ik eens aan op het etiket van een doosje theezakjesquote:Basilicum, de koningin van de kruiden, gaf een feestje om het leven te vieren en nodigde de mystieke krachten uit het Oosten uit: kaneel, gember en kardemom. Zij brachten warme, kruidige geschenken mee. Ook chili uit Mexico kwam naar het feest en bracht verzachtende warmte mee. En zoethout kwam helemaal uit Egypte om het geheim van scherpe zintuigen te verklappen. Samen dansten en genoten ze en vierden ze het leven in Yogi Thee Heartwarming
Dat is wel heel homo.quote:Op donderdag 12 mei 2022 13:14 schreef BasEnAad het volgende:
[..]
Dit trof ik eens aan op het etiket van een doosje theezakjes
Ja, waarom thee niet gewoon als eerlijk product verkocht kan worden is mij een raadsel. Het stomme is dat juist mensen die claimen gezond te willen eten dus voor dit soort zweverig gezwets gevoelig zijn. Van mij mogen ze er gewoon opzetten wat er in zit en ook gewoon thee verkopen zonder allerlei al dan niet natuurlijke toevoegingen of onduidelijke mengsels.quote:Op donderdag 12 mei 2022 13:14 schreef BasEnAad het volgende:
[..]
Dit trof ik eens aan op het etiket van een doosje theezakjes
Klinkt als kulquote:Op donderdag 12 mei 2022 13:00 schreef golfer het volgende:
Vanavond:
Thee met een belofte.
Thee is niet zomaar thee meer, thee heeft tegenwoordig een nut: thee om beter te kunnen slapen, thee om meer energie te krijgen, thee om te ontspannen, thee voor je darmen, thee om te detoxen en zelfs thee om je libido te verhogen. Verzin een kwaal en er bestaat een thee voor. Wat gaat er dan allemaal in die thee? Wie stelt al die recepten samen, en waar zijn ze op gebaseerd? En heeft een thee als medicijn misschien ook niet allerlei ongewenste bijwerkingen? De Keuringsdienst dompelt zich onder.
Bijna helemaal waar. Ben het bijna helemaal met je eens ook.quote:Op donderdag 12 mei 2022 14:35 schreef Hugo_Treger het volgende:
De formule begint op den duur wel wat te vervelen, hoor.
stap 1: stel een inhoudelijke vraag over het product aan een kassameisje, slagersassistente, of eender welke ongeletterde arbeider; ontvang ofwel geen ofwel een onwaar antwoord;
stap 2: vraag de geleerde; ontvang het juiste antwoord;
stap 3: vraag waarom dat product dan toch zoveel moet kosten; krijg te horen dat dit ofwel het gevolg is van marketing, ofwel van een hoge marge.
Ad infinitum.
Waarbij Marijn een kinderstemmetje opzet en Teun snerend snuift en arrogant kijktquote:Op donderdag 12 mei 2022 14:35 schreef Hugo_Treger het volgende:
De formule begint op den duur wel wat te vervelen, hoor.
stap 1: stel een inhoudelijke vraag over het product aan een kassameisje, slagersassistente, of eender welke ongeletterde arbeider; ontvang ofwel geen ofwel een onwaar antwoord;
stap 2: vraag de geleerde; ontvang het juiste antwoord;
stap 3: vraag waarom dat product dan toch zoveel moet kosten; krijg te horen dat dit ofwel het gevolg is van marketing, ofwel van een hoge marge.
Ad infinitum.
Aldus de al jaren grootste fan van dit programma.quote:Op donderdag 12 mei 2022 16:26 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Waarbij Marijn een kinderstemmetje opzet en Teun snerend snuift en arrogant kijkt
En daarna wat werknemers die hem en de KvW van dienst zijn beledigt en dat later trots betitelt als kritische journalistiek.quote:Op donderdag 12 mei 2022 16:26 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Waarbij Marijn een kinderstemmetje opzet en Teun snerend snuift en arrogant kijkt
Wat, klopt het niet, prof Suerbeckje?quote:Op donderdag 12 mei 2022 16:49 schreef golfer het volgende:
[..]
Aldus de al jaren grootste fan van dit programma.
Het klopt allemaal al jaren Piet/Jan.quote:Op donderdag 12 mei 2022 17:05 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Wat, klopt het niet, prof Suerbeckje?
Omdat jij al jarenlang zeurt over dit programma, Piet. Wordt een beetje vervelend voorspelbaar.quote:
Is dat PietVerdriet?quote:Op donderdag 12 mei 2022 18:35 schreef golfer het volgende:
[..]
Omdat jij al jarenlang zeurt over dit programma, Piet. Wordt een beetje vervelend voorspelbaar.
quote:
En wiens kloon ben jij dan? Want als je Piet kent dan ben je van ruim voor jouw aanmelddatum.quote:
Piet is een legende.quote:Op donderdag 12 mei 2022 20:36 schreef Leandra het volgende:
[..]
En wiens kloon ben jij dan? Want als je Piet kent dan ben je van ruim voor jouw aanmelddatum.
Ah, terechte kritiek is zeuren. Is goed met je.quote:Op donderdag 12 mei 2022 18:35 schreef golfer het volgende:
[..]
Omdat jij al jarenlang zeurt over dit programma, Piet. Wordt een beetje vervelend voorspelbaar.
Klopt maar als je hier werkelijk net 9 dagen zit dan weet je niet gelijk welke Piet bedoeld wordt.quote:
Die ğast postte hier al eeuwen. Ik hoef toch niet per se geregistreerd te zijn om hem te kennen? Hij had z'n eigen topic.quote:Op donderdag 12 mei 2022 21:02 schreef Leandra het volgende:
[..]
Klopt maar als je hier werkelijk net 9 dagen zit dan weet je niet gelijk welke Piet bedoeld wordt.
Ik was eigenlijk niet van plan te gaan kijken, maar je maakt me nieuwsgierig nu, ik wil een pinnige vrouw in een theewinkel niet missen.quote:Op donderdag 12 mei 2022 21:08 schreef JanGroen het volgende:
Wat een vreselijke vrouw in die theewinkel. Ze kwam erg onrustig over met veel onnodige bewegingen in haar hele lichaam als ze haar verhaaltje vertelde. Dan weer een arm die zomaar schokkend omhoog kwam, dan weer haar hoofd. Leek wel een ADHD-er die zich in moest houden. Ik wordt altijd erg onrustig van dat soort mensen. Blijf gewoon stil staan als je iets zegt. Haar pinnige uiterlijk deed ook al geen goed.
Golfer houd niet van kritiek als het niet de zijne is, hij post liever racistische en sexistische opmerkingen over vrouwen.quote:Op donderdag 12 mei 2022 21:02 schreef FlauwKapsel het volgende:
Terechte kritiek meestal, denk ik. Goed, voor 'volgers' zal t best irriteren en hij hoeft niksvte posten maar het is ook gewoon slecht.
Als ik het met hem eens ben wel. Anders niet.quote:
Jep.quote:Op vrijdag 13 mei 2022 10:03 schreef Kreator het volgende:
Ontopic: Vervelende inspiratieloze aflevering. Doe eens wat nieuws, of wat ouds met gedegen onderzoek. Dit is echt kut zo. Oh noes, de omschrijving van de thee is kut. Daar moeten we een half uur over praten. :/
Dat zijn meer vraagstukken voor het TV programma “De rekenkamer”. Die kijken naar wat een product kost aan grondstoffen, productie, transport, enz..quote:Op vrijdag 13 mei 2022 10:20 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Jep.
Laat eens zien hoe olieprijs (in Euros) en prijs aan de pomp in verhouding staan, hoeveel van de olie van de oliemaatschappijen uit hun eigen bronnen komt en wat de olieprijs eigenlijk is, waar die wordt bepaald (in Rotterdam btw) en hoeveel van de olie die gebruikt wordt daadwerkelijk verhandeld wordt en dus door de prijs op de markt bepaald wordt.
Zelfde voor graan. Wat kost een ton Harde Tarwe over de afgelopen paar jaar en waarom brood ineens zo duur is, wat is het aandeel graan en energie in de kostprijs van brood?
Waarom is zonnebloem olie in Zweden in de aanbieding, en bij ons 5 euro de liter?
Omdat Zweden (en Finland en Noorwegen) toffe landen zijn die in alles beter zijn, behalve in lekker zonnig weer.quote:Op vrijdag 13 mei 2022 10:20 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Waarom is zonnebloem olie in Zweden in de aanbieding, en bij ons 5 euro de liter?
Brood is al vaker in de uitzending geweest, de prijs ervan is idd meer voor een ander programma.quote:Op vrijdag 13 mei 2022 10:20 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Jep.
Laat eens zien hoe olieprijs (in Euros) en prijs aan de pomp in verhouding staan, hoeveel van de olie van de oliemaatschappijen uit hun eigen bronnen komt en wat de olieprijs eigenlijk is, waar die wordt bepaald (in Rotterdam btw) en hoeveel van de olie die gebruikt wordt daadwerkelijk verhandeld wordt en dus door de prijs op de markt bepaald wordt.
Zelfde voor graan. Wat kost een ton Harde Tarwe over de afgelopen paar jaar en waarom brood ineens zo duur is, wat is het aandeel graan en energie in de kostprijs van brood?
Waarom is zonnebloem olie in Zweden in de aanbieding, en bij ons 5 euro de liter?
Herhaling.quote:Op donderdag 25 augustus 2022 20:34 schreef NoCigar het volgende:
Is deze brie-uitzending nieuw? Wat een ontzettend tenenkrommende stukjes in Frankrijk zeg. Dommig, pijnlijk gênant en ook nog eens niet grappig. En het is ook nog eens te warm.
Ah, ik vond het al vreemd dat hier nieuw bijstond op Ziggo. Anderzijds is de formule al tamelijk antiek, dus hebben we het de afgelopen zeventig jaar al herhaaldelijk mogen zien.quote:Op donderdag 25 augustus 2022 20:35 schreef golfer het volgende:
[..]
Herhaling.
edit: blijkbaar toch geen herhaling.
quote:Op donderdag 25 augustus 2022 21:36 schreef golfer het volgende:
Ook weer een nieuwe jongen aan de telefoon.
En waarom Ersin naar Frankrijk sturen terwijl hij nauwelijks Frans spreekt.
Tenenkrommend.
quote:Op donderdag 12 mei 2022 17:12 schreef golfer het volgende:
[..]
Het klopt allemaal al jaren Piet/Jan.
Snap alleen niet dat je met die jarenlange neerbuigende kritiek van je toch nog steeds blijft kijken.
Waarom jezelf die ergenis aandoen?
Had je die nog ergens in een bestand opgeslagen met het idee dat maanden later nog eens te quoten en te gebruiken? Nou gefeliciteerd hoor.quote:
Gewoon ff terugscrollen Opaquote:Op donderdag 25 augustus 2022 22:28 schreef golfer het volgende:
[..]
Had je die nog ergens in een bestand opgeslagen met het idee dat maanden later nog eens te quoten en te gebruiken? Nou gefeliciteerd hoor.
Nergens iets negatiefs over die nieuwe hoor.quote:Op donderdag 25 augustus 2022 22:35 schreef Molo het volgende:
Waarom mag je eigenlijk niet nieuw zijn of in Frankrijk iets doen voor werk als je geen Frans spreekt?
Omdat het nogal tenenkrommend is als je toneelstukjes gaat opvoeren waarin je dan Nederlands tegen Fransen gaat spreken: 'roombrie' . Goedkope reclamehumor, ook nog eens ten koste van de niet-Nederlander.quote:Op donderdag 25 augustus 2022 22:35 schreef Molo het volgende:
Waarom mag je eigenlijk niet nieuw zijn of in Frankrijk iets doen voor werk als je geen Frans spreekt?
Ik had ook het idee dat het grappig bedoeld was, maar tenenkrommend flauw overkwam.quote:Op donderdag 25 augustus 2022 22:50 schreef NoCigar het volgende:
[..]
Omdat het nogal tenenkrommend is als je toneelstukjes gaat opvoeren waarin je dan Nederlands tegen Fransen gaat spreken: 'roombrie' . Goedkope reclamehumor, ook nog eens ten koste van de niet-Nederlander.
Je schrijft letterlijk:quote:Op donderdag 25 augustus 2022 22:42 schreef golfer het volgende:
[..]
Nergens iets negatiefs over die nieuwe hoor.
Lijkt mij toch wel handig als je in Frankrijk mensen gaat spreken of ondervragen om dan wel wat Frans te spreken of te begrijpen.
quote:Ook weer een nieuwe jongen aan de telefoon.
En
...
Tenenkrommend
Is gewoon een hap vet ja. Zoals de AH zou omschrijven 'zacht en neutraal van smaak'quote:Op donderdag 25 augustus 2022 22:57 schreef Blues het volgende:
[..]
Ik had ook het idee dat het grappig bedoeld was, maar tenenkrommend flauw overkwam.
Overigens smaakt de NL brie naar niks vind ik
Tenenkrommend sloeg op Ersin in Frankrijk.quote:
Dat is natuurlijk zo en die producent met zijn lachje kwam ook nogal onsympathiek over.quote:Op donderdag 25 augustus 2022 22:57 schreef Blues het volgende:
.
Overigens smaakt de NL brie naar niks vind ik
'Met een hint van walnoot'.quote:Op donderdag 25 augustus 2022 23:07 schreef Molo het volgende:
[..]
Is gewoon een hap vet ja. Zoals de AH zou omschrijven 'zacht en neutraal van smaak'
Ik ga ook op zoek naar de Brie de Meauxquote:Op donderdag 25 augustus 2022 23:23 schreef NoCigar het volgende:
[..]
'Met een hint van walnoot'.
Nou ja, van mij mag het. Voor de rauwmelkse variant is er de aoc, en daarvan vond ik eigenlijk veel ook onzin, net of je elders op de wereld niet net zulke goede of betere brie (of wel beschermd product dan ook) kan maken. Maar ik overzie vast niet alle gevolgen.
Toen ik brie de Meaux destijds voor het eerst bewust at was dat wel een van mijn grotere openbaringen op smaakgebied: wat een verschil tussen dat (echt niet onsmakelijke) blokje vet dat ik kende.
Bij grotere AH's zelfs aanwezig (of andere rauwmelkse) : met dit weer een paar uur buiten de koelkast en net voor hij van het bord loopt opeten.quote:Op vrijdag 26 augustus 2022 00:05 schreef Blues het volgende:
[..]
Ik ga ook op zoek naar de Brie de Meaux
Lijkt mij toch vrij essentieel voor de kwaliteit van het programma dat je minimum de taal van degene die je interviewt spreekt. Hoe moeilijk kan het zijn om één iemand die Nederlands en Frans spreekt te vinden?quote:Op donderdag 25 augustus 2022 22:35 schreef Molo het volgende:
Waarom mag je eigenlijk niet nieuw zijn of in Frankrijk iets doen voor werk als je geen Frans spreekt?
Hoef je niet ver te zoekenquote:Op vrijdag 26 augustus 2022 00:05 schreef Blues het volgende:
[..]
Ik ga ook op zoek naar de Brie de Meaux
Sophie van den Enk kan volgens mij Frans een doet voor KvW vaak de items in Frankrijjk. Gek dat ze deze niet deed.quote:Op vrijdag 26 augustus 2022 05:01 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:
[..]
Lijkt mij toch vrij essentieel voor de kwaliteit van het programma dat je minimum de taal van degene die je interviewt spreekt. Hoe moeilijk kan het zijn om één iemand die Nederlands en Frans spreekt te vinden?
Dank je voor de tip Tegenpool, hij is verkrijgbaar bij AH zie ik.quote:Op donderdag 25 augustus 2022 23:23 schreef NoCigar het volgende:
[..]
'Met een hint van walnoot'.
Nou ja, van mij mag het. Voor de rauwmelkse variant is er de aoc, en daarvan vond ik eigenlijk veel ook onzin, net of je elders op de wereld niet net zulke goede of betere brie (of wel beschermd product dan ook) kan maken. Maar ik overzie vast niet alle gevolgen.
Toen ik brie de Meaux destijds voor het eerst bewust at was dat wel een van mijn grotere openbaringen op smaakgebied: wat een verschil tussen dat (echt niet onsmakelijke) blokje vet dat ik kende.
Uurtje of twee drie van te voren uit de koelkast halen totdat hij bijna wegloopt.quote:Op vrijdag 26 augustus 2022 19:24 schreef -Sigaartje het volgende:
[..]
Dank je voor de tip Tegenpool, hij is verkrijgbaar bij AH zie ik.
Zelfde met vruchtensappen, vaak is het 3kwart appelsap en een paar procent de vrucht die op de verpakking staat. Of producten met truffel, daar zit dan maar 1%truffel in ofzo.quote:Op donderdag 1 september 2022 21:08 schreef Kickinalfa het volgende:
Wel apart dat ze het jasmijn/pandan rijst mogen noemen om er vervolgens maar 5% van in te doen.
Jij hebt er anders ook moeite meequote:Op vrijdag 26 augustus 2022 17:57 schreef Van_Poppel het volgende:
Toch wel chanant dat Ersin geen woord Frans spreekt.
Ik dacht: 'dit gaan ze niet doen' Doen ze het even later tochquote:Op donderdag 1 september 2022 22:26 schreef golfer het volgende:
Marijn mocht even op rijstsnoepreis naar Thailand.
Is vast al gedaan in de loop der jaren dat dit programma bestaat sinds 2003.quote:Op donderdag 1 september 2022 22:36 schreef NoCigar het volgende:
Ik dacht: 'dit gaan ze niet doen' Doen ze het even later toch
Als ik een slechte parodie op de KvW zou maken zou ik het team met een tas met zakjes supermarkt-kroepoep/sushi/boboti e.d. naar Indonesië, Japan of Zuid Afrika laten afreizen. Chili con carne zou ook een leuke zijn: lekker naar Mexico en Texas.
Ik had tranen in mijn ogen met de vraag 'ou est le brie?'quote:Op donderdag 25 augustus 2022 23:12 schreef golfer het volgende:
[..]
Tenenkrommend sloeg op Ersin in Frankrijk.
Kroepoek hebben ze een jaar of tien geleden gedaan. Gingen ze idd met supermarktkroepoek naar Indonesie.quote:Op donderdag 1 september 2022 22:36 schreef NoCigar het volgende:
[..]
Ik dacht: 'dit gaan ze niet doen' Doen ze het even later toch
Als ik een slechte parodie op de KvW zou maken zou ik het team met een tas met zakjes supermarkt-kroepoep/sushi/boboti e.d. naar Indonesië, Japan of Zuid Afrika laten afreizen. Chili con carne zou ook een leuke zijn: lekker naar Mexico en Texas.
Terwijl ik het schreef twijfelde ik al. Daar lieten ze die grote NL-plakken zien die je bij de Chinees krijgt en verder niemand in de wereld kent.quote:Op donderdag 1 september 2022 23:09 schreef Radegast het volgende:
[..]
Kroepoek hebben ze een jaar of tien geleden gedaan. Gingen ze idd met supermarktkroepoek naar Indonesie.
Wat is er nep aan de pandanrijst?quote:Op vrijdag 2 september 2022 00:17 schreef Dutch_view het volgende:
Weer een sterk staaltje consumenten beflikkering met aan de top AH en G'woon.
Lekker aan de pandan jasmijn witte rijst
Er zat bij die 2 maar 5% jasmijnrijst in De rest van de inhoud is andere rijst, meest gewone witte rijst.quote:Op vrijdag 2 september 2022 06:47 schreef potjecreme het volgende:
[..]
Wat is er nep aan de pandanrijst?
quote:Op vrijdag 2 september 2022 07:58 schreef Dutch_view het volgende:
[..]
Er zat bij die 2 maar 5% jasmijnrijst in De rest van de inhoud is andere rijst, meest gewone witte rijst.
quote:Op vrijdag 2 september 2022 07:58 schreef Dutch_view het volgende:
[..]
Er zat bij die 2 maar 5% jasmijnrijst in De rest van de inhoud is andere rijst, meest gewone witte rijst.
Daar heb ik ooit een grote verpakking van gekocht. Toen ik het de keer erop weer kocht was het gewoon minder geurig dan de oudere partij.quote:
Tilda vind ik wel duidelijk veel lekkerder ruiken dan andere merken.quote:Op vrijdag 2 september 2022 09:19 schreef Molo het volgende:
Man man man
Ga ik eens terugkijken die aflevering want dit klinkt intrigerend, de merken enzo
Heb altijd Tilda, ben benieuwd daarnaar
Klopt hoor, maar dan staat dat wel uitgesplitst bij de ingrediënten lijst.quote:Op donderdag 1 september 2022 21:47 schreef 111210 het volgende:
[..]
Zelfde met vruchtensappen, vaak is het 3kwart appelsap en een paar procent de vrucht die op de verpakking staat. Of producten met truffel, daar zit dan maar 1%truffel in ofzo.
Maargoed wel leuke uitzending, irriteerde me alleen een beetje aan die kak stem van dat amsterdamse stel, leek wel de voiceover uit de hema reclames
Kroepoek zeker, kan me die aflevering nog wel herinneren.quote:Op donderdag 1 september 2022 22:43 schreef golfer het volgende:
[..]
Is vast al gedaan in de loop der jaren dat dit programma bestaat sinds 2003.
Zilvervlies rijst kan prima parboiled zijn,quote:Op vrijdag 2 september 2022 11:55 schreef Kickinalfa het volgende:
[..]
Klopt hoor, maar dan staat dat wel uitgesplitst bij de ingrediënten lijst.
Geen idee hoe dat hier zat.
Maar het pak wat in de kast staat met "zilvervliesrijst" heeft als ingrediënten alleen "parboiled rijst" staan.
Klopt, was ook gaan kijken op mijn pak rijst. Staat alleen jasmijnrijst. Dat is wel slecht.quote:Op vrijdag 2 september 2022 11:55 schreef Kickinalfa het volgende:
[..]
Klopt hoor, maar dan staat dat wel uitgesplitst bij de ingrediënten lijst.
Geen idee hoe dat hier zat.
Maar het pak wat in de kast staat met "zilvervliesrijst" heeft als ingrediënten alleen "parboiled rijst" staan.
Netjes van de plus als huismerkquote:De uitslag is als volgt:
Gwoon pandanrijst: 5,0 procent jasmijnrijst
Albert Heijn pandanrijst: 5,0 procent jasmijnrijst
Unirice parfume jasmine: 58,0 procent jasmijnrijst
Jumbo pandanrijst: 62,0 procent jasmijnrijst
Sawa pandanrijst 73,0 procent jasmijnrijst
Silvo pandanrijst 73,0 procent jasmijnrijst
Lassie pandanrijst 83,0 procent jasmijnrijst
Tilda jasmijnrijst 92,0 procent jasmijnrijst
Plus pandanrijst 97,0 procent jasmijnrijst
Uit onderzoek blijkt dat er in twee van de negen huismerken slechts 5 procent jasmijnrijst zit. Wat het gedeelte niet-jasmijnrijst is, is lastig te onderzoeken. Het vermoeden bestaat dat dit vooral goedkope witte langkorrelrijst is.
https://www.npo3.nl/keuri(...)smijnrijst-onderzoek
'Zijn al die verre bestemmingen nu echt ecologisch verantwoord? En hoe werkt dat dan? Ons team ging op ecologische wereldreis om antwoord op deze vragen te krijgen.'quote:Op donderdag 8 september 2022 13:26 schreef golfer het volgende:
Vanavond gaat het over duurzaam en ecologisch reizen.
Vegan cruise?quote:Op donderdag 8 september 2022 13:26 schreef golfer het volgende:
Vanavond gaat het over duurzaam en ecologisch reizen.
Ik hoop, ik hoop en ik hoop. Dat het programma het concept wel blijft vasthouden maar het sjabloon eens totaal overhoop gooit. Het begint zo afgezaagd te worden en dat is jammer want een goed consumentenprogramma is goed waard.quote:Op donderdag 29 september 2022 16:09 schreef golfer het volgende:
Keuringsdienst van Waarde heeft overigens nieuws: vanaf volgend jaar verhuist het programma van NPO 3 naar NPO 1.
Je bedoelt naast de al bestaande consumentenprogramma's Radar en Kassa?quote:Op donderdag 29 september 2022 18:25 schreef qajariaq het volgende:
... want een goed consumentenprogramma is goed waard.
Die hebben wel een heel ander concept in mijn beleving. Doen meer aan directe belangen behartiging terwijl KvW meer algemene onwaarheden probeert op te sporen.quote:Op donderdag 29 september 2022 18:48 schreef golfer het volgende:
[..]
Je bedoelt naast de al bestaande consumentenprogramma's Radar en Kassa?
Ik voorspel dat het vooral marketing is.quote:Op donderdag 29 september 2022 16:09 schreef golfer het volgende:
Vanavond:
Het ‘Beter voor’-keurmerk prijkt op meer dan zevenhonderd producten van Albert Heijn. Op vlees- en kaasverpakkingen bijvoorbeeld, maar ook op groenten, fruit en zuivelwaren. Wat belooft de grootgrutter nu eigenlijk, vragen de presentatoren van Keuringsdienst van waarde zich af. En waarom maken ze er niet ‘het beste voor’ van?
Vijf jaar geleden startte de supermarktketen met het ‘Beter voor’-programma, waarbij Albert Heijn samenwerkt met honderden Nederlandse en internationale melkveehouders, varkensboeren, pluimveehouders en groente- en fruittelers. Wat de supermarkt precies wil bereiken met de boeren, wordt duidelijk in deze aflevering.
Keuringsdienst van Waarde heeft overigens nieuws: vanaf volgend jaar verhuist het programma van NPO 3 naar NPO 1.
KvW gaat vooral over marketing en reclametrucs.quote:Op donderdag 29 september 2022 19:08 schreef qajariaq het volgende:
Die hebben wel een heel ander concept in mijn beleving. Doen meer aan directe belangen behartiging terwijl KvW meer algemene onwaarheden probeert op te sporen.
Bij mijn vogelhuisje duurde het vorige winter ook maanden voordat ze het gevonden hadden.quote:Op donderdag 29 september 2022 20:29 schreef chufi het volgende:
hahaah vogelhuisje opgehangen en dan komen er geen vogels
En voor de rest houden we onze dieren wel binnen in megastallen.quote:Op donderdag 29 september 2022 20:32 schreef chufi het volgende:
Wat een BS dus ... vogelhuisjes , insectenhotel en een bloemenstrook ...
Het is vooral Albert Heijn plagen.quote:Op donderdag 29 september 2022 20:35 schreef densmee het volgende:
Die boeren een beetje plagen, die hebben geen idee wat ze moeten vertellen over het bloemenstrookje
Das hun eigen schuldquote:Op donderdag 29 september 2022 20:41 schreef Felagund het volgende:
[..]
Het is vooral Albert Heijn plagen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |