abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_204373829
Ersin: Bijvoorbeeld Turkse knoflooksaus, al heb ik in Turkije dat nog nooit gezien.
  vrijdag 8 april 2022 @ 18:03:10 #103
142400 RedFever007
Schoenbekooievaar beste ooieva
pi_204374153
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 april 2022 17:26 schreef qajariaq het volgende:
Ersin: Bijvoorbeeld Turkse knoflooksaus, al heb ik in Turkije dat nog nooit gezien.
:D _O-
  vrijdag 8 april 2022 @ 18:24:13 #104
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_204374306
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 april 2022 17:26 schreef qajariaq het volgende:
Ersin: Bijvoorbeeld Turkse knoflooksaus, al heb ik in Turkije dat nog nooit gezien.
Ik ken hem alleen uit Nederland, in D krijg je yoghurt met knoflook op je Döner.
  zaterdag 9 april 2022 @ 08:17:07 #105
205466 Yesse
Oooh burn!
pi_204379217
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 april 2022 00:32 schreef Dutch_view het volgende:
Was wel weer een leuke aflevering. Waarin te zien was dat een producent van lijm eigenlijk een grote pan soep aan het maken is zonder smaak :P
En een 'stevig gevulde soep' eigenlijk voornamelijk water en zetmeel met een smaakje is :')
Goed op de lijst met ingrediënten kijken dus :lijstje:
Een wondermiddel voor de voedingsindustrie w/
Op basis van de aflevering hoef je niet meteen alle voeding met zetmeel uit je dieet te schrappen. Dat je saus eigenlijk vooral water is dat is volgens mij niet echt het probleem, dat eet je niet voor de voedingsstoffen. Je snoep of drop ook niet. Hooguit bij dingen als soep kun je je bedenken of je niet beter gewoon zelf even moeite kunt doen.

Maar wel weer een leuke aflevering inderdaad. Al blijf ik de over-naïeve vragen cringy vinden.
Fuck the EBU
pi_204392059
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 april 2022 17:26 schreef qajariaq het volgende:
Ersin: Bijvoorbeeld Turkse knoflooksaus, al heb ik in Turkije dat nog nooit gezien.
Ersin is nog nooit in Alanya geweest :D
  Moderator zondag 10 april 2022 @ 11:52:10 #107
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_204392144
Hier in huis komen geen producten met gemodificeerd zetmeel, dus wij eten het nooit. Als het op de verpakking staat koop ik het niet. Maar ik koop sowieso al vrijwel geen A-merken en vrijwel alles biologisch, dus dan zit je al in een heel ander kaliber producten. Tomatensoep maak ik zelf, zonder extra zetmeel. Minder water wordt je soep ook dikker van. En aroma's gebruik ik ook niet, koop ook geen producten met (natuurlijk) aroma.
Dat betekent dat je minimaal 90% van de supermarktproducten kunt skippen trouwens ;) Maar dat vind ik helemaal ok.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  zondag 10 april 2022 @ 13:15:10 #108
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_204392972
quote:
0s.gif Op zondag 10 april 2022 11:52 schreef djkoelkast het volgende:
Hier in huis komen geen producten met gemodificeerd zetmeel, dus wij eten het nooit. Als het op de verpakking staat koop ik het niet. Maar ik koop sowieso al vrijwel geen A-merken en vrijwel alles biologisch, dus dan zit je al in een heel ander kaliber producten. Tomatensoep maak ik zelf, zonder extra zetmeel. Minder water wordt je soep ook dikker van. En aroma's gebruik ik ook niet, koop ook geen producten met (natuurlijk) aroma.
Dat betekent dat je minimaal 90% van de supermarktproducten kunt skippen trouwens ;) Maar dat vind ik helemaal ok.
Wat heb je tegen gemodificeerd zetmeel?
Als je zetmeel toevoegt aan water en het kookt modificeer je het ook, als je op een korst brood kauwt doen de enzymen in je speeksel het ook, of een roux maakt, gist en water toevoegt aan meel, koken, bakken, frituren van aardappels etc etc
  Moderator zondag 10 april 2022 @ 14:00:09 #109
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_204393369
quote:
0s.gif Op zondag 10 april 2022 13:15 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Wat heb je tegen gemodificeerd zetmeel?
Als je zetmeel toevoegt aan water en het kookt modificeer je het ook, als je op een korst brood kauwt doen de enzymen in je speeksel het ook, of een roux maakt, gist en water toevoegt aan meel, koken, bakken, frituren van aardappels etc etc
Dan weet ik zeker dat het een door en door bewerkt fabrieksproduct is. Dus het komt er niet in.
Ook het feit dat ze niet hoeven specificeren wat er aan gemodificeerd is en hoe (want het kan op vele manieren) stemt me niet gelukkig.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  donderdag 14 april 2022 @ 16:09:19 #110
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_204434200
Vanavond:

Vrolijke gekleurde paprikaatjes, minikomkommers en schattige kleine tomaten; het supermarktschap ligt vol met dergelijke snoepgroenten. Maar er zijn meer soorten groente die in de loop der jaren aanzienlijk zijn gekrompen. Zo zijn bijvoorbeeld broccoli, bietjes, bloemkool en krieltjes er nu ook in afgeslankte vorm. Een heel verschil met vroeger, toen groenten alleen in hun originele formaat verkrijgbaar waren.

De Keuringsdienst van Waarde wil weten waarom zoveel groenten een mini-make-over hebben gekregen. Aan de prijs kan het niet liggen, want goedkoper zijn deze babyversproducten zeker niet. Integendeel zelfs, ze kosten veel meer dan hun grote broers en zussen. Ook bekijken de keurmeesters hoe dat verkleinen van al dat vers precies in z’n werk gaat.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_204437072
Respect, de planten veredelaar met een ketting in de vorm van planten blaadjes
  donderdag 14 april 2022 @ 20:55:52 #112
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_204437367
Babybiet wordt niet apart gekweekt en kost 2x zoveel als een normale biet.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 15 april 2022 @ 17:17:27 #113
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_204446431
Nog een KvW-onderzoekje: er zijn kroegbazen die je belazeren met de inhoud van jouw biertje:
https://www.npo3.nl/keuri(...)glazen-die-bedriegen
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 15 april 2022 @ 18:35:20 #114
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_204447016
quote:
11s.gif Op vrijdag 15 april 2022 17:17 schreef golfer het volgende:
Nog een KvW-onderzoekje: er zijn kroegbazen die je belazeren met de inhoud van jouw biertje:
https://www.npo3.nl/keuri(...)glazen-die-bedriegen
Hoe is het belazeren als er geen inhoud op een glas staat, of er niet op de prijslijst staat hoeveel bier er in het glas zit?
  vrijdag 15 april 2022 @ 18:39:59 #115
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_204447055
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 april 2022 18:35 schreef Jan_Onderwater het volgende:


Hoe is het belazeren als er geen inhoud op een glas staat, of er niet op de prijslijst staat hoeveel bier er in het glas zit?
Je hebt het artikel wel gelezen en gezien dat het bedrijf die de glazen op de markt brengt de naam Bierwinst heeft?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_204447102
quote:
11s.gif Op vrijdag 15 april 2022 17:17 schreef golfer het volgende:
Nog een KvW-onderzoekje: er zijn kroegbazen die je belazeren met de inhoud van jouw biertje:
https://www.npo3.nl/keuri(...)glazen-die-bedriegen
Direct de reden waarom ik niet zoals normaal ga drinken in de horeca. Een glas wijn of een speciaalbiertje is prima. Maar als dat voorbeeld van 2.50 voor 20cl bier een realistische prijs is, dan ben je 50 euro armer na een avond :')
  vrijdag 15 april 2022 @ 20:19:52 #117
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_204448019
quote:
1s.gif Op vrijdag 15 april 2022 18:39 schreef golfer het volgende:

[..]
Je hebt het artikel wel gelezen en gezien dat het bedrijf die de glazen op de markt brengt de naam Bierwinst heeft?
Hoe is dit een antwoord op mijn vraag?
  vrijdag 15 april 2022 @ 20:24:58 #118
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_204448074
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 april 2022 20:19 schreef Jan_Onderwater het volgende:

Hoe is dit een antwoord op mijn vraag?
Niet. Laat jij jezelf maar lekker belazeren als je een vaasje bier besteld. 8)7
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 15 april 2022 @ 20:54:49 #119
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_204448436
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 april 2022 20:24 schreef golfer het volgende:

[..]
Niet. Laat jij jezelf maar lekker belazeren als je een vaasje bier besteld. 8)7
nogmaals, wat is er belazeren aan als je krijgt wat je besteld?
pi_204448517
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 april 2022 20:54 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
nogmaals, wat is er belazeren aan als je krijgt wat je besteld?
Maar dat krijg je dus niet. Je krijgt stiekem 20% minder dan een normaal glas.

Overigens is in mijn wereld een vaasje 30cl en een fluitje 25, maar dat terzijde.
  vrijdag 15 april 2022 @ 22:28:15 #121
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_204449511
quote:
1s.gif Op vrijdag 15 april 2022 21:00 schreef Sapstengel het volgende:

Overigens is in mijn wereld een vaasje 30cl en een fluitje 25, maar dat terzijde.
Staat dat op het glas of op de prijslijst?
pi_204449537
Hollanders met hun vaasje en fluitje. Pleur een end op zeg. Boven de Rivierse problemen, vuile vrekken.
U MAD?
pi_204449654
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 april 2022 22:28 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Staat dat op het glas of op de prijslijst?
Geen idee, maar als ik een biertje bestel verwacht ik geen 20cl glaasje.
  zaterdag 16 april 2022 @ 07:43:35 #124
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_204451020
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 april 2022 22:47 schreef Sapstengel het volgende:

[..]
Geen idee, maar als ik een biertje bestel verwacht ik geen 20cl glaasje.
quote:
1s.gif Op vrijdag 15 april 2022 21:00 schreef Sapstengel het volgende:

[..]
Maar dat krijg je dus niet. Je krijgt stiekem 20% minder dan een normaal glas.

Overigens is in mijn wereld een vaasje 30cl en een fluitje 25, maar dat terzijde.
Fluitje 20-22 cl
Vaasje 25 CL

[ Bericht 13% gewijzigd door Jan_Onderwater op 16-04-2022 07:52:55 ]
  woensdag 20 april 2022 @ 15:44:29 #125
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_204491044
Morgen:

Tapas zijn van origine simpele borrelhapjes die in Spanje gratis bij een drankje kwamen, zoals ons bakje pinda’s. Maar inmiddels drinken de meeste mensen wat bij hun tapas, een tafel vol verschillende hapjes om de hele avond van te genieten. Albondigas, calamares, patatas bravas, chorizo, allerlei soorten ham...

In deze aflevering van Keuringsdienst van Waarde bijten de presentatoren zich met plezier vast in hoe de Nederlandse supermarkten dit smakelijke fenomeen hebben opgepakt. Die hebben vaak een aparte afdeling vol kleine plastic bakjes met daarin blokjes kaas, worst, olijven, gevulde pepers en al dan niet pittige gehaktballetjes. Maar kun je een blokje kaas wel scharen onder de noemer tapas? De makers zoeken het uit onder het genot van een drankje.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 20 april 2022 @ 17:23:16 #126
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_204491711
Wat een matig bedacht kutonderwerp zeg :')
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  woensdag 20 april 2022 @ 17:25:56 #127
136343 BasEnAad
, die clown en die acrobaat!
pi_204491726
Zal wel een voorspelbare uitzending worden. Het is allemaal te duur en een Spaanse meneer gaat ons vertellen dat dit geen traditionele tapas zijn.
  woensdag 20 april 2022 @ 22:46:04 #128
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_204495085
quote:
0s.gif Op woensdag 20 april 2022 17:25 schreef BasEnAad het volgende:
Zal wel een voorspelbare uitzending worden. Het is allemaal te duur en een Spaanse meneer gaat ons vertellen dat dit geen traditionele tapas zijn.
En uiteraard gaan ze even naar Bilbao of Barcelona om ter plekke te gaan zien wat echte tapas zijn ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_204501721
quote:
0s.gif Op woensdag 20 april 2022 22:46 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]
En uiteraard gaan ze even naar Bilbao of Barcelona om ter plekke te gaan zien wat echte tapas zijn ...
Haha, precies wat ik dacht, alleen dacht ik meer aan San Sebastian en Sevilla.
anonieme razernist
pi_204501814
Godverdomme wat een open deur aflevering. :O
  donderdag 21 april 2022 @ 20:26:52 #131
181124 chufi
Hace frio o no?
pi_204501837
quote:
0s.gif Op woensdag 20 april 2022 22:46 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]
En uiteraard gaan ze even naar Bilbao of Barcelona om ter plekke te gaan zien wat echte tapas zijn ...
Zag net op de Spaanse TVE een reportages over San Sebastian en pinxtos.... die zien er heel anders uit ..
Cuando haya sol, hay Chufi
Musica Español
Come On
  donderdag 21 april 2022 @ 20:29:03 #132
181124 chufi
Hace frio o no?
pi_204501875
San Sebastian is door de New York Times uitgeroepen tot mondiale culinaire hoofdstad
Cuando haya sol, hay Chufi
Musica Español
Come On
  donderdag 21 april 2022 @ 20:31:18 #133
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_204501911
Godverdomme gaat hier mijn belastinggeld heen?

Iedereen weet dat dit gewoon snelle hapjes zijn die ze "tapas" noemen.

Ja ja allemaal te duur.

Maar wat denk je dat 20 olijfjes zijn die gemengd zijn met een knoflookje en een theelepel olie die 6 euro kosten?
  donderdag 21 april 2022 @ 20:32:49 #134
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_204501938
Gaan ze zo'n jongen van 18 wat vragen :')
pi_204501942
quote:
99s.gif Op donderdag 21 april 2022 20:29 schreef chufi het volgende:
San Sebastian is door de New York Times uitgeroepen tot mondiale culinaire hoofdstad
Is het al decennia (?), pinxtos zijn meer mini luxe gerechten, itt tot de tapas buiten Baskenland.
anonieme razernist
pi_204501972
Wat is die Teun toch heerlijk onbevangen en totaal geen kleingeestig lulletje.
anonieme razernist
  donderdag 21 april 2022 @ 20:35:26 #137
181124 chufi
Hace frio o no?
pi_204501981
Wat een BS lullen ze hier in Nederland
Cuando haya sol, hay Chufi
Musica Español
Come On
  donderdag 21 april 2022 @ 20:35:26 #138
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_204501983
Gaan ze nu ook bij pizza naar Italië om te zeggen dat pizza's hier met van alles belegd worden, en in Italië hoogstens met een laagje tomatensaus met wat kaas en basilicum?
  donderdag 21 april 2022 @ 20:37:34 #139
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_204502013
Het zijn allemaal kleine kut gerechten. Zo kan je het beter noemen. Of het nou in Spanje is of in Nederland.
Niet zo aanstellen.
pi_204502043
quote:
0s.gif Op donderdag 21 april 2022 20:35 schreef Rickocum het volgende:
Gaan ze nu ook bij pizza naar Italië om te zeggen dat pizza's hier met van alles belegd worden, en in Italië hoogstens met een laagje tomatensaus met wat kaas en basilicum?
Zoiets hebben za al talloze malen gedaan. 'Hè? In Holland wel call this pesto/pizza/carbonara?' roepen ze dan ontzettend verbouwereerd en verwonderd, terwijl ze wat supermarktprodukten tevoorschijn halen: 'I am stomverbaasd, this is so different'.

[ Bericht 0% gewijzigd door NoCigar op 22-04-2022 00:24:37 ]
anonieme razernist
pi_204502108
Die ouwe baas in Spanje zet overal zn tanden in :D

Sate met Spaanse kruiden :') , die Nederlandse slager ziet ze vliegen _O-
pi_204502120
quote:
0s.gif Op woensdag 20 april 2022 17:25 schreef BasEnAad het volgende:
Zal wel een voorspelbare uitzending worden. Het is allemaal te duur en een Spaanse meneer gaat ons vertellen dat dit geen traditionele tapas zijn.
Hoe raadde je het zo _O-
  donderdag 21 april 2022 @ 20:45:59 #143
181124 chufi
Hace frio o no?
pi_204502125
De Nederlandse tapas worden afgemaakt ..
Cuando haya sol, hay Chufi
Musica Español
Come On
pi_204502132
Spaanse uitbater is ziedend :o
  vrijdag 22 april 2022 @ 00:03:55 #145
181124 chufi
Hace frio o no?
pi_204503464
Had nog een stukje fuet liggen .. die heb ik in fijne plakjes gesneden en in een klein bakje gedaan ... Heerlijk tapa.. of was het snack of lekkere trek?
Cuando haya sol, hay Chufi
Musica Español
Come On
  vrijdag 22 april 2022 @ 09:31:48 #146
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_204504709
Mijn opa was een wijs man, hij leerde mij: Het zijn niet de gekken die het maken, het zijn de gekken die het kopen.
  vrijdag 22 april 2022 @ 09:35:46 #147
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_204504740
vroegah waren een portie pinda's, blokjes kaas, plakjes worst, augurkjes, etc etc gewoon dat.
Noem het Tapas en het is ineens chique en 3 maal zo duur.
  vrijdag 22 april 2022 @ 09:37:08 #148
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_204504751
quote:
18s.gif Op donderdag 21 april 2022 20:34 schreef NoCigar het volgende:
Wat is die Teun toch heerlijk onbevangen en totaal geen kleingeestig lulletje.
LOL
Ik zou nog niet op hem pissen als ie brandend op de grond lag.
  Trouwste user 2022 vrijdag 22 april 2022 @ 09:40:28 #149
7889 tong80
Spleenheup
pi_204504773
Ik kijk nu

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_204506594
quote:
99s.gif Op donderdag 21 april 2022 20:29 schreef chufi het volgende:
San Sebastian is door de New York Times uitgeroepen tot mondiale culinaire hoofdstad
En welke stad is het geworden namens El Diario Vasco?
pi_204511405
Dat onze tapas geen echte Spaanse tapas is was wel te verwachten.

De bami en babi pangang die we hier bij de Chinees kunnen bestellen lijkt ook in de verste verste niet op hoe de Chinezen en Indonesiërs het zelf eten.
  dinsdag 26 april 2022 @ 17:08:01 #152
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_204546511
a.s Donderdag:

Eeuwenlang maakte het zoogdieren uniek, maar op vriendelijk verzoek van veganisten kunnen planten nu ook melk maken. Keuringsdienst gaat vegan en achterhaalt wat plantaardige yoghurt peperduur maakt.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 28 april 2022 @ 20:47:19 #153
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_204568671
Die gast in de yoghurtfabriek heeft keurig een beschermkapje over zijn baard en Teun loopt daarnaast met baard zonder beschermkapje?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 28 april 2022 @ 21:35:35 #154
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_204569709
quote:
11s.gif Op donderdag 28 april 2022 20:47 schreef golfer het volgende:
Die gast in de yoghurtfabriek heeft keurig een beschermkapje over zijn baard en Teun loopt daarnaast met baard zonder beschermkapje?
Als dat het meest opzienbarende is van die aflevering, hoef ik dus niet te kijken
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_204636054
quote:
IJs uit de echte Italiaanse ijssalon is het allerbeste. Tenminste, dat zou je denken. Maar in de supermarkt liggen nu ook bakken ambachtelijk ijssalonijs van een bekend merk. Smaakt dat net zo lekker als ijs uit de salon?

Bij veel echte Italiaanse ijssalons staan de eigenaren voor dag en dauw op om zelf hun ijs te draaien. Hun klanten weten ze daarom goed te vinden, zeker op zonnige dagen. Dan staan ze in lange rijen voor de winkel voor en hoorntje met bolletjes in diverse smaken.

Italiaans ijs
Een bekend ijsmerk zag een gat in de markt en verzon ijssalonijs dat gewoon in de supermarkt te krijgen is. Dat roept wel vragen op: wat is er nou eigenlijk nog ‘ambachtelijk’ en ‘echt Italiaans’ aan de bakken ijs in de plaatselijke super?

De presentatoren van Keuringsdienst van Waarde zijn benieuwd en nemen een bolletje. Ze komen tot een verrassende conclusie: meer dan ze verwachtten. Tijd voor een bezoekje aan de ijsmakers, om uit te vinden wat de ijskoude waarheid achter het ijssalonijs is.
:9
  donderdag 5 mei 2022 @ 16:42:34 #156
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_204636098
Volgens mij hadden ze 2 jaar geleden ook al een aflevering over ijs. Of is dit een herhaling daarvan?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 5 mei 2022 @ 18:18:27 #157
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_204636851
Het gros van de ijssalons zijn gewoon poederloeders. Die gebruiken een Poedermix die ze aanroeren en heee presto aan de andere kant komt er "Ambachtelijk" ijs uit. Het verschil met verpakt ijs is dat het vers gedraaid is, net uit de ijsmachine smaakt het ijs beter omdat het een mooie structuur heeft. Verpakt ijs moet maanden dezelfde structuur houden, waar de nodige toevoegingen voor nodig zijn, de belangrijkste daarvan is trouwens lucht. Ik vind het ijs van de bekende merken en van verreweg de meeste ijssalons zwaar teleurstellend. Kocht een slordige 30 jaar geleden daarom ook mijn eerste ijsmachine, en maak het graag zelf.
Golfer doet dit sinds enige tijd ook, en als ik zijn commentaren lees is hij er inmiddels ook achter dat als je zelf ijs maakt met room, melk, eieren, fruit en andere ingredienten het beter smaakt dan het aangeroerde mix ijs van de Italiaan.
pi_204637484
Het voel mij op dat in een seizoen al die ijsmakers in plaats van glad afgestreken bakken opeens veel krullen er boven hebben uitsteken. Het zou mij niet verbazen als veel ijsverkopers niet eens zelf maken maar gewoon bevroren in bak laten bezorgen. Uiteraard is ijs smakelijk maken meer dan de grondstof, temperatuur van de bak en de lepel en de manier van vullen van het bakje of de hoorn dragen ook bij aan de kwaliteit en het gevoel.
pi_204637509
quote:
0s.gif Op donderdag 5 mei 2022 19:22 schreef qajariaq het volgende:
Het voel mij op dat in een seizoen al die ijsmakers in plaats van glad afgestreken bakken opeens veel krullen er boven hebben uitsteken. Het zou mij niet verbazen als veel ijsverkopers niet eens zelf maken maar gewoon bevroren in bak laten bezorgen. Uiteraard is ijs smakelijk maken meer dan de grondstof, temperatuur van de bak en de lepel en de manier van vullen van het bakje of de hoorn dragen ook bij aan de kwaliteit en het gevoel.
Dat kun je zelf ook wel bedenken. Snackbars maken hun eigen friet en snacks ook niet. Maar er zijn uitzonderingen. Bij ijssalons is dat ook het geval.
pi_204638237
quote:
1s.gif Op donderdag 5 mei 2022 16:42 schreef golfer het volgende:
Volgens mij hadden ze 2 jaar geleden ook al een aflevering over ijs. Of is dit een herhaling daarvan?
Zoiets herinner ik mij ook idd
pi_204638265
quote:
1s.gif Op donderdag 5 mei 2022 16:42 schreef golfer het volgende:
Volgens mij hadden ze 2 jaar geleden ook al een aflevering over ijs. Of is dit een herhaling daarvan?
Jep herhaling
  Tettenkoning donderdag 5 mei 2022 @ 20:31:25 #162
479333 Nine.
Nijntje of Nine
pi_204638275
quote:
1s.gif Op donderdag 5 mei 2022 16:42 schreef golfer het volgende:
Volgens mij hadden ze 2 jaar geleden ook al een aflevering over ijs. Of is dit een herhaling daarvan?
Klopt, hoewel ik niet meer weet of dat toen ook specifiek over Italiaans ijs ging.
Op donderdag 3 oktober 2019 09:45 schreef bitterbal het volgende:
Nine is nu al een held _O_
  Tettenkoning donderdag 5 mei 2022 @ 20:32:31 #163
479333 Nine.
Nijntje of Nine
pi_204638290
quote:
0s.gif Op donderdag 5 mei 2022 20:30 schreef Isane het volgende:
Jep herhaling
Ik zie het net op tvgids.nl inderdaad.
Op donderdag 3 oktober 2019 09:45 schreef bitterbal het volgende:
Nine is nu al een held _O_
pi_204638311
Die hertog man bij dat karretje heb ik inderdaad eerder gezien.
  donderdag 5 mei 2022 @ 20:41:48 #165
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_204638409
quote:
0s.gif Op donderdag 5 mei 2022 20:33 schreef qajariaq het volgende:
Die hertog man bij dat karretje heb ik inderdaad eerder gezien.
Hertog is ook niet meer wat het geweest is, nadat Unilever het opgekocht heeft
pi_204638544
quote:
0s.gif Op donderdag 5 mei 2022 19:26 schreef FlauwKapsel het volgende:

[..]
Dat kun je zelf ook wel bedenken. Snackbars maken hun eigen friet en snacks ook niet. Maar er zijn uitzonderingen. Bij ijssalons is dat ook het geval.
Er zit hier een snackbar die zijn eigen friet maakt. En een ijssalon die hun eigen ijs maakt. Maar dat is inderdaad misschien de 1%.

Een snackbar die 10 soorten schepijs heeft gaat dat idd niet ergens in een kamertje zitten maken.
pi_204638548
quote:
0s.gif Op donderdag 5 mei 2022 20:41 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Hertog is ook niet meer wat het geweest is, nadat Unilever het opgekocht heeft
Ik had laatst Hertog amarenenijs (kersenijs). Was gewoon vanille-ijs met een paarse saus er over / door en wat witte chocoladevlokken er over. Leek in de verste verte niet meer op het amarenenijs dat Hertog 10-15 jaar geleden had. Dat was pas echt amarenenijs.
  donderdag 5 mei 2022 @ 20:55:51 #168
70357 Hyperdude
#MakeLanciaGreatAgain
pi_204638563
quote:
0s.gif Op donderdag 5 mei 2022 20:41 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Hertog is ook niet meer wat het geweest is, nadat Unilever het opgekocht heeft
Alles moet goedkoop als Unilever de tent overneemt. :)
How do we turn this world-class fuck-up into a world-class learning experience?
pi_204638566
quote:
1s.gif Op donderdag 5 mei 2022 20:53 schreef Sapstengel het volgende:

[..]
Er zit hier een snackbar die zijn eigen friet maakt. En een ijssalon die hun eigen ijs maakt. Maar dat is inderdaad misschien de 1%.
Hoe maak je zelf friet? Dat is niks anders dan een stukje rauwe aardappel.

Je kan pas je eigen draai er aan geven als het gaat om het voorbakken en afbakken.

Maar tussen een aardappel zelf schillen en in stukjes snijden en kant en klaar gesneden inkopen zit volgens mij niet echt verschil.
  Official ESF Kreviewer donderdag 5 mei 2022 @ 20:58:29 #170
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_204638591
quote:
1s.gif Op donderdag 5 mei 2022 20:53 schreef Sapstengel het volgende:

En een ijssalon die hun eigen ijs maakt.
Maar hoe weet je dat ze het zelf van melk, suiker, eieren en room maken, IPV.een poeder?
"Zelf maken" is nou net wat ze in deze aflevering aan de kaak stellen.
pi_204638612
quote:
1s.gif Op donderdag 5 mei 2022 20:56 schreef JanGroen het volgende:

[..]
Hoe maak je zelf friet? Dat is niks anders dan een stukje rauwe aardappel.

Je kan pas je eigen draai er aan geven als het gaat om het voorbakken en afbakken.

Maar tussen een aardappel zelf schillen en in stukjes snijden en kant en klaar gesneden inkopen zit volgens mij niet echt verschil.
Ja is inderdaad gewoon zelf gesneden verse aardappel met stukjes schil nog er aan.

Proef wel verschil tussen die friet, die een stuk natuurlijker en verser smaakt en tussen een snackbar die gewoon zakken inkoopt. Maar zal inderdaad voor een groot deel ook te maken hebben met (voor)bakken, type olie enz.
pi_204638732
quote:
14s.gif Op donderdag 5 mei 2022 20:58 schreef Kreator het volgende:

[..]
Maar hoe weet je dat ze het zelf van melk, suiker, eieren en room maken, IPV.een poeder?
"Zelf maken" is nou net wat ze in deze aflevering aan de kaak stellen.
Haha goed punt. Ze maken het zelf, maar hoe geen idee inderdaad. Betwijfel of het zo gaat als die man die zelf zijn pistachenoten ging branden.

Maarja de rest koopt het sowieso gewoon in bij ijsmakers oid.
pi_204638922
quote:
0s.gif Op donderdag 5 mei 2022 20:59 schreef Sapstengel het volgende:

[..]
Ja is inderdaad gewoon zelf gesneden verse aardappel met stukjes schil nog er aan.

Proef wel verschil tussen die friet, die een stuk natuurlijker en verser smaakt en tussen een snackbar die gewoon zakken inkoopt. Maar zal inderdaad voor een groot deel ook te maken hebben met (voor)bakken, type olie enz.
Bedoel je zakken met rauwe gesneden aardappel of echt zakken met voorgebakken patat?
pi_204638991
quote:
1s.gif Op donderdag 5 mei 2022 20:53 schreef Sapstengel het volgende:

[..]
Er zit hier een snackbar die zijn eigen friet maakt. En een ijssalon die hun eigen ijs maakt. Maar dat is inderdaad misschien de 1%.

Een snackbar die 10 soorten schepijs heeft gaat dat idd niet ergens in een kamertje zitten maken.
Die ijssalons doen t wel veel beter dan die zaken die ijs uit de groothandel kopen. Maar die laatste maken nog steeds winst en hebben veel minder werk te verrichten.

Wmb kunnen ze allebei optyfen haha.

Wat wel enorm triest is dat veel van die turkenzaken niet eens diepvriesfriet normaal kunnen frituren. Maar goed, een groot deel ervan is alleen maar om geld wit te wassen.
pi_204639267
quote:
0s.gif Op donderdag 5 mei 2022 21:18 schreef JanGroen het volgende:

[..]
Bedoel je zakken met rauwe gesneden aardappel of echt zakken met voorgebakken patat?
Meeste snackbars hier kopen volgens mij zakken voorgebakken patat/friet in.
pi_204639672
Wat een kul, ambachtelijk ijs met melkpoeder, poeder smaakmakers en water.

Is hier eigenlijk geen beschermde term voor?
  zaterdag 7 mei 2022 @ 20:10:27 #177
65846 Bocaj
47th President.
pi_204658421
Kortom we worden (weer) bedrogen....

Verse (ontdooide) vis :D
Nederlandse Tapas :D
Echte Italiaanse schepijs :D
Baby Groenten :D

Koop zo puur mogelijk en als het kan (invriezen) grotere porties... (want die zijn in verhouding goedkoper) ;)
  donderdag 12 mei 2022 @ 13:00:06 #178
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_204717273
Vanavond:
Thee met een belofte.
Thee is niet zomaar thee meer, thee heeft tegenwoordig een nut: thee om beter te kunnen slapen, thee om meer energie te krijgen, thee om te ontspannen, thee voor je darmen, thee om te detoxen en zelfs thee om je libido te verhogen. Verzin een kwaal en er bestaat een thee voor. Wat gaat er dan allemaal in die thee? Wie stelt al die recepten samen, en waar zijn ze op gebaseerd? En heeft een thee als medicijn misschien ook niet allerlei ongewenste bijwerkingen? De Keuringsdienst dompelt zich onder.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 12 mei 2022 @ 13:14:11 #179
136343 BasEnAad
, die clown en die acrobaat!
pi_204717398
quote:
Basilicum, de koningin van de kruiden, gaf een feestje om het leven te vieren en nodigde de mystieke krachten uit het Oosten uit: kaneel, gember en kardemom. Zij brachten warme, kruidige geschenken mee. Ook chili uit Mexico kwam naar het feest en bracht verzachtende warmte mee. En zoethout kwam helemaal uit Egypte om het geheim van scherpe zintuigen te verklappen. Samen dansten en genoten ze en vierden ze het leven in Yogi Thee Heartwarming
Dit trof ik eens aan op het etiket van een doosje theezakjes :')
pi_204717476
quote:
0s.gif Op donderdag 12 mei 2022 13:14 schreef BasEnAad het volgende:

[..]
Dit trof ik eens aan op het etiket van een doosje theezakjes :')
Dat is wel heel homo.
pi_204717487
quote:
0s.gif Op donderdag 12 mei 2022 13:14 schreef BasEnAad het volgende:

[..]
Dit trof ik eens aan op het etiket van een doosje theezakjes :')
Ja, waarom thee niet gewoon als eerlijk product verkocht kan worden is mij een raadsel. Het stomme is dat juist mensen die claimen gezond te willen eten dus voor dit soort zweverig gezwets gevoelig zijn. Van mij mogen ze er gewoon opzetten wat er in zit en ook gewoon thee verkopen zonder allerlei al dan niet natuurlijke toevoegingen of onduidelijke mengsels.
pi_204717566
quote:
3s.gif Op donderdag 12 mei 2022 13:00 schreef golfer het volgende:
Vanavond:
Thee met een belofte.
Thee is niet zomaar thee meer, thee heeft tegenwoordig een nut: thee om beter te kunnen slapen, thee om meer energie te krijgen, thee om te ontspannen, thee voor je darmen, thee om te detoxen en zelfs thee om je libido te verhogen. Verzin een kwaal en er bestaat een thee voor. Wat gaat er dan allemaal in die thee? Wie stelt al die recepten samen, en waar zijn ze op gebaseerd? En heeft een thee als medicijn misschien ook niet allerlei ongewenste bijwerkingen? De Keuringsdienst dompelt zich onder.
Klinkt als kul :P

Maar he mensen die kopen het daarom.

Voor moederdag stond ik van de week ook in de Rituals winkel, zelfde concept, goedkope zeep/thee verkopen met wat marketing eromheen en men slikt het als zoete koek.
Voor een volumefles zeep bij de etos vinden we 3 euro veel, maar een zelfde zeep met rituals verpakking, wat zweverige joga tekst erop en een inhoud van 10% van de etos, betalen we zo 9 euro.

Ik zei het iets te hard tegen mijn vriendin en de mannelijke aanwezigen knikken instemmend.
pi_204718092
De formule begint op den duur wel wat te vervelen, hoor.

stap 1: stel een inhoudelijke vraag over het product aan een kassameisje, slagersassistente, of eender welke ongeletterde arbeider; ontvang ofwel geen ofwel een onwaar antwoord;
stap 2: vraag de geleerde; ontvang het juiste antwoord;
stap 3: vraag waarom dat product dan toch zoveel moet kosten; krijg te horen dat dit ofwel het gevolg is van marketing, ofwel van een hoge marge.

Ad infinitum.
pi_204718133
quote:
0s.gif Op donderdag 12 mei 2022 14:35 schreef Hugo_Treger het volgende:
De formule begint op den duur wel wat te vervelen, hoor.

stap 1: stel een inhoudelijke vraag over het product aan een kassameisje, slagersassistente, of eender welke ongeletterde arbeider; ontvang ofwel geen ofwel een onwaar antwoord;
stap 2: vraag de geleerde; ontvang het juiste antwoord;
stap 3: vraag waarom dat product dan toch zoveel moet kosten; krijg te horen dat dit ofwel het gevolg is van marketing, ofwel van een hoge marge.

Ad infinitum.
Bijna helemaal waar. Ben het bijna helemaal met je eens ook.

Alleen stap 1 zijn over het algemeen HBO opgeleide mensen op een PR afdeling. Ik vind het diep treurig dat na zoveel jaar ten toon stellen dat die mensen regelmatig ook maar dom lullen de bedrijven er nog steeds niet achter zijn dat je beter eerlijk kunt zeggen dat je het niet weet dan dat je in de ruimte zwetst.
  donderdag 12 mei 2022 @ 16:26:21 #185
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_204719079
quote:
0s.gif Op donderdag 12 mei 2022 14:35 schreef Hugo_Treger het volgende:
De formule begint op den duur wel wat te vervelen, hoor.

stap 1: stel een inhoudelijke vraag over het product aan een kassameisje, slagersassistente, of eender welke ongeletterde arbeider; ontvang ofwel geen ofwel een onwaar antwoord;
stap 2: vraag de geleerde; ontvang het juiste antwoord;
stap 3: vraag waarom dat product dan toch zoveel moet kosten; krijg te horen dat dit ofwel het gevolg is van marketing, ofwel van een hoge marge.

Ad infinitum.
Waarbij Marijn een kinderstemmetje opzet en Teun snerend snuift en arrogant kijkt
  donderdag 12 mei 2022 @ 16:49:38 #186
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_204719283
quote:
0s.gif Op donderdag 12 mei 2022 16:26 schreef Jan_Onderwater het volgende:


Waarbij Marijn een kinderstemmetje opzet en Teun snerend snuift en arrogant kijkt
Aldus de al jaren grootste fan van dit programma. :')
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_204719310
quote:
0s.gif Op donderdag 12 mei 2022 16:26 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Waarbij Marijn een kinderstemmetje opzet en Teun snerend snuift en arrogant kijkt
En daarna wat werknemers die hem en de KvW van dienst zijn beledigt en dat later trots betitelt als kritische journalistiek.
Ik las in de Volkskrant ooit dat hij zijn lokale Albert Heijn al niet meer in mag wegens irritant gedrag.
anonieme razernist
  donderdag 12 mei 2022 @ 17:05:44 #188
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_204719415
quote:
11s.gif Op donderdag 12 mei 2022 16:49 schreef golfer het volgende:

[..]
Aldus de al jaren grootste fan van dit programma. :')
Wat, klopt het niet, prof Suerbeckje?
  donderdag 12 mei 2022 @ 17:12:00 #189
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_204719471
quote:
0s.gif Op donderdag 12 mei 2022 17:05 schreef Jan_Onderwater het volgende:


Wat, klopt het niet, prof Suerbeckje?
Het klopt allemaal al jaren Piet/Jan.
Snap alleen niet dat je met die jarenlange neerbuigende kritiek van je toch nog steeds blijft kijken.
Waarom jezelf die ergenis aandoen?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_204719545
Teun is sinds jaar en dag ijzingwekkend zuur, maar lijkt vervangen door dat zwarte vrouwtje? Marijn vind ik botergeil, ondanks haar snerpende stemgeluid.
  donderdag 12 mei 2022 @ 18:01:55 #191
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_204719967
quote:
11s.gif Op donderdag 12 mei 2022 17:12 schreef golfer het volgende:

[..]
Het klopt allemaal al jaren Jan.

Wat zeur je dan
  donderdag 12 mei 2022 @ 18:35:36 #192
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_204720366
quote:
0s.gif Op donderdag 12 mei 2022 18:01 schreef Jan_Onderwater het volgende:


Wat zeur je dan
Omdat jij al jarenlang zeurt over dit programma, Piet. Wordt een beetje vervelend voorspelbaar. :O
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_204720472
quote:
1s.gif Op donderdag 12 mei 2022 18:35 schreef golfer het volgende:

[..]
Omdat jij al jarenlang zeurt over dit programma, Piet. Wordt een beetje vervelend voorspelbaar. :O
Is dat PietVerdriet?
  donderdag 12 mei 2022 @ 18:50:09 #194
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_204720569
quote:
0s.gif Op donderdag 12 mei 2022 18:42 schreef FlauwKapsel het volgende:


Is dat PietVerdriet?
:Y
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator / Miss SHO donderdag 12 mei 2022 @ 18:58:47 #195
22592 crew  Ole
pi_204720651
:o
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  donderdag 12 mei 2022 @ 20:35:49 #196
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_204722021
quote:
0s.gif Op donderdag 12 mei 2022 18:58 schreef Ole het volgende:
:o
+1
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  donderdag 12 mei 2022 @ 20:36:29 #197
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_204722029
quote:
0s.gif Op donderdag 12 mei 2022 18:42 schreef FlauwKapsel het volgende:

[..]
Is dat PietVerdriet?
En wiens kloon ben jij dan? Want als je Piet kent dan ben je van ruim voor jouw aanmelddatum.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_204722182
quote:
0s.gif Op donderdag 12 mei 2022 20:36 schreef Leandra het volgende:

[..]
En wiens kloon ben jij dan? Want als je Piet kent dan ben je van ruim voor jouw aanmelddatum.
Piet is een legende.
  donderdag 12 mei 2022 @ 20:56:58 #199
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_204722436
quote:
1s.gif Op donderdag 12 mei 2022 18:35 schreef golfer het volgende:

[..]
Omdat jij al jarenlang zeurt over dit programma, Piet. Wordt een beetje vervelend voorspelbaar. :O
Ah, terechte kritiek is zeuren. Is goed met je.
  donderdag 12 mei 2022 @ 21:02:06 #200
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_204722572
quote:
0s.gif Op donderdag 12 mei 2022 20:43 schreef FlauwKapsel het volgende:

[..]
Piet is een legende.
Klopt maar als je hier werkelijk net 9 dagen zit dan weet je niet gelijk welke Piet bedoeld wordt.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_204722598
Terechte kritiek meestal, denk ik. Goed, voor 'volgers' zal t best irriteren en hij hoeft niksvte posten maar het is ook gewoon slecht.
pi_204722702
quote:
0s.gif Op donderdag 12 mei 2022 21:02 schreef Leandra het volgende:

[..]
Klopt maar als je hier werkelijk net 9 dagen zit dan weet je niet gelijk welke Piet bedoeld wordt.
Die ğast postte hier al eeuwen. Ik hoef toch niet per se geregistreerd te zijn om hem te kennen? Hij had z'n eigen topic.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')