Als dat het meest opzienbarende is van die aflevering, hoef ik dus niet te kijkenquote:Op donderdag 28 april 2022 20:47 schreef golfer het volgende:
Die gast in de yoghurtfabriek heeft keurig een beschermkapje over zijn baard en Teun loopt daarnaast met baard zonder beschermkapje?
quote:IJs uit de echte Italiaanse ijssalon is het allerbeste. Tenminste, dat zou je denken. Maar in de supermarkt liggen nu ook bakken ambachtelijk ijssalonijs van een bekend merk. Smaakt dat net zo lekker als ijs uit de salon?
Bij veel echte Italiaanse ijssalons staan de eigenaren voor dag en dauw op om zelf hun ijs te draaien. Hun klanten weten ze daarom goed te vinden, zeker op zonnige dagen. Dan staan ze in lange rijen voor de winkel voor en hoorntje met bolletjes in diverse smaken.
Italiaans ijs
Een bekend ijsmerk zag een gat in de markt en verzon ijssalonijs dat gewoon in de supermarkt te krijgen is. Dat roept wel vragen op: wat is er nou eigenlijk nog ‘ambachtelijk’ en ‘echt Italiaans’ aan de bakken ijs in de plaatselijke super?
De presentatoren van Keuringsdienst van Waarde zijn benieuwd en nemen een bolletje. Ze komen tot een verrassende conclusie: meer dan ze verwachtten. Tijd voor een bezoekje aan de ijsmakers, om uit te vinden wat de ijskoude waarheid achter het ijssalonijs is.
Dat kun je zelf ook wel bedenken. Snackbars maken hun eigen friet en snacks ook niet. Maar er zijn uitzonderingen. Bij ijssalons is dat ook het geval.quote:Op donderdag 5 mei 2022 19:22 schreef qajariaq het volgende:
Het voel mij op dat in een seizoen al die ijsmakers in plaats van glad afgestreken bakken opeens veel krullen er boven hebben uitsteken. Het zou mij niet verbazen als veel ijsverkopers niet eens zelf maken maar gewoon bevroren in bak laten bezorgen. Uiteraard is ijs smakelijk maken meer dan de grondstof, temperatuur van de bak en de lepel en de manier van vullen van het bakje of de hoorn dragen ook bij aan de kwaliteit en het gevoel.
Zoiets herinner ik mij ook iddquote:Op donderdag 5 mei 2022 16:42 schreef golfer het volgende:
Volgens mij hadden ze 2 jaar geleden ook al een aflevering over ijs. Of is dit een herhaling daarvan?
Jep herhalingquote:Op donderdag 5 mei 2022 16:42 schreef golfer het volgende:
Volgens mij hadden ze 2 jaar geleden ook al een aflevering over ijs. Of is dit een herhaling daarvan?
Klopt, hoewel ik niet meer weet of dat toen ook specifiek over Italiaans ijs ging.quote:Op donderdag 5 mei 2022 16:42 schreef golfer het volgende:
Volgens mij hadden ze 2 jaar geleden ook al een aflevering over ijs. Of is dit een herhaling daarvan?
Hertog is ook niet meer wat het geweest is, nadat Unilever het opgekocht heeftquote:Op donderdag 5 mei 2022 20:33 schreef qajariaq het volgende:
Die hertog man bij dat karretje heb ik inderdaad eerder gezien.
Er zit hier een snackbar die zijn eigen friet maakt. En een ijssalon die hun eigen ijs maakt. Maar dat is inderdaad misschien de 1%.quote:Op donderdag 5 mei 2022 19:26 schreef FlauwKapsel het volgende:
[..]
Dat kun je zelf ook wel bedenken. Snackbars maken hun eigen friet en snacks ook niet. Maar er zijn uitzonderingen. Bij ijssalons is dat ook het geval.
Ik had laatst Hertog amarenenijs (kersenijs). Was gewoon vanille-ijs met een paarse saus er over / door en wat witte chocoladevlokken er over. Leek in de verste verte niet meer op het amarenenijs dat Hertog 10-15 jaar geleden had. Dat was pas echt amarenenijs.quote:Op donderdag 5 mei 2022 20:41 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Hertog is ook niet meer wat het geweest is, nadat Unilever het opgekocht heeft
Alles moet goedkoop als Unilever de tent overneemt.quote:Op donderdag 5 mei 2022 20:41 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Hertog is ook niet meer wat het geweest is, nadat Unilever het opgekocht heeft
Hoe maak je zelf friet? Dat is niks anders dan een stukje rauwe aardappel.quote:Op donderdag 5 mei 2022 20:53 schreef Sapstengel het volgende:
[..]
Er zit hier een snackbar die zijn eigen friet maakt. En een ijssalon die hun eigen ijs maakt. Maar dat is inderdaad misschien de 1%.
Maar hoe weet je dat ze het zelf van melk, suiker, eieren en room maken, IPV.een poeder?quote:Op donderdag 5 mei 2022 20:53 schreef Sapstengel het volgende:
En een ijssalon die hun eigen ijs maakt.
Ja is inderdaad gewoon zelf gesneden verse aardappel met stukjes schil nog er aan.quote:Op donderdag 5 mei 2022 20:56 schreef JanGroen het volgende:
[..]
Hoe maak je zelf friet? Dat is niks anders dan een stukje rauwe aardappel.
Je kan pas je eigen draai er aan geven als het gaat om het voorbakken en afbakken.
Maar tussen een aardappel zelf schillen en in stukjes snijden en kant en klaar gesneden inkopen zit volgens mij niet echt verschil.
Haha goed punt. Ze maken het zelf, maar hoe geen idee inderdaad. Betwijfel of het zo gaat als die man die zelf zijn pistachenoten ging branden.quote:Op donderdag 5 mei 2022 20:58 schreef Kreator het volgende:
[..]
Maar hoe weet je dat ze het zelf van melk, suiker, eieren en room maken, IPV.een poeder?
"Zelf maken" is nou net wat ze in deze aflevering aan de kaak stellen.
Bedoel je zakken met rauwe gesneden aardappel of echt zakken met voorgebakken patat?quote:Op donderdag 5 mei 2022 20:59 schreef Sapstengel het volgende:
[..]
Ja is inderdaad gewoon zelf gesneden verse aardappel met stukjes schil nog er aan.
Proef wel verschil tussen die friet, die een stuk natuurlijker en verser smaakt en tussen een snackbar die gewoon zakken inkoopt. Maar zal inderdaad voor een groot deel ook te maken hebben met (voor)bakken, type olie enz.
Die ijssalons doen t wel veel beter dan die zaken die ijs uit de groothandel kopen. Maar die laatste maken nog steeds winst en hebben veel minder werk te verrichten.quote:Op donderdag 5 mei 2022 20:53 schreef Sapstengel het volgende:
[..]
Er zit hier een snackbar die zijn eigen friet maakt. En een ijssalon die hun eigen ijs maakt. Maar dat is inderdaad misschien de 1%.
Een snackbar die 10 soorten schepijs heeft gaat dat idd niet ergens in een kamertje zitten maken.
Meeste snackbars hier kopen volgens mij zakken voorgebakken patat/friet in.quote:Op donderdag 5 mei 2022 21:18 schreef JanGroen het volgende:
[..]
Bedoel je zakken met rauwe gesneden aardappel of echt zakken met voorgebakken patat?
Dit trof ik eens aan op het etiket van een doosje theezakjesquote:Basilicum, de koningin van de kruiden, gaf een feestje om het leven te vieren en nodigde de mystieke krachten uit het Oosten uit: kaneel, gember en kardemom. Zij brachten warme, kruidige geschenken mee. Ook chili uit Mexico kwam naar het feest en bracht verzachtende warmte mee. En zoethout kwam helemaal uit Egypte om het geheim van scherpe zintuigen te verklappen. Samen dansten en genoten ze en vierden ze het leven in Yogi Thee Heartwarming
Dat is wel heel homo.quote:Op donderdag 12 mei 2022 13:14 schreef BasEnAad het volgende:
[..]
Dit trof ik eens aan op het etiket van een doosje theezakjes
Ja, waarom thee niet gewoon als eerlijk product verkocht kan worden is mij een raadsel. Het stomme is dat juist mensen die claimen gezond te willen eten dus voor dit soort zweverig gezwets gevoelig zijn. Van mij mogen ze er gewoon opzetten wat er in zit en ook gewoon thee verkopen zonder allerlei al dan niet natuurlijke toevoegingen of onduidelijke mengsels.quote:Op donderdag 12 mei 2022 13:14 schreef BasEnAad het volgende:
[..]
Dit trof ik eens aan op het etiket van een doosje theezakjes
Klinkt als kulquote:Op donderdag 12 mei 2022 13:00 schreef golfer het volgende:
Vanavond:
Thee met een belofte.
Thee is niet zomaar thee meer, thee heeft tegenwoordig een nut: thee om beter te kunnen slapen, thee om meer energie te krijgen, thee om te ontspannen, thee voor je darmen, thee om te detoxen en zelfs thee om je libido te verhogen. Verzin een kwaal en er bestaat een thee voor. Wat gaat er dan allemaal in die thee? Wie stelt al die recepten samen, en waar zijn ze op gebaseerd? En heeft een thee als medicijn misschien ook niet allerlei ongewenste bijwerkingen? De Keuringsdienst dompelt zich onder.
Bijna helemaal waar. Ben het bijna helemaal met je eens ook.quote:Op donderdag 12 mei 2022 14:35 schreef Hugo_Treger het volgende:
De formule begint op den duur wel wat te vervelen, hoor.
stap 1: stel een inhoudelijke vraag over het product aan een kassameisje, slagersassistente, of eender welke ongeletterde arbeider; ontvang ofwel geen ofwel een onwaar antwoord;
stap 2: vraag de geleerde; ontvang het juiste antwoord;
stap 3: vraag waarom dat product dan toch zoveel moet kosten; krijg te horen dat dit ofwel het gevolg is van marketing, ofwel van een hoge marge.
Ad infinitum.
Waarbij Marijn een kinderstemmetje opzet en Teun snerend snuift en arrogant kijktquote:Op donderdag 12 mei 2022 14:35 schreef Hugo_Treger het volgende:
De formule begint op den duur wel wat te vervelen, hoor.
stap 1: stel een inhoudelijke vraag over het product aan een kassameisje, slagersassistente, of eender welke ongeletterde arbeider; ontvang ofwel geen ofwel een onwaar antwoord;
stap 2: vraag de geleerde; ontvang het juiste antwoord;
stap 3: vraag waarom dat product dan toch zoveel moet kosten; krijg te horen dat dit ofwel het gevolg is van marketing, ofwel van een hoge marge.
Ad infinitum.
Aldus de al jaren grootste fan van dit programma.quote:Op donderdag 12 mei 2022 16:26 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Waarbij Marijn een kinderstemmetje opzet en Teun snerend snuift en arrogant kijkt
En daarna wat werknemers die hem en de KvW van dienst zijn beledigt en dat later trots betitelt als kritische journalistiek.quote:Op donderdag 12 mei 2022 16:26 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Waarbij Marijn een kinderstemmetje opzet en Teun snerend snuift en arrogant kijkt
Wat, klopt het niet, prof Suerbeckje?quote:Op donderdag 12 mei 2022 16:49 schreef golfer het volgende:
[..]
Aldus de al jaren grootste fan van dit programma.
Het klopt allemaal al jaren Piet/Jan.quote:Op donderdag 12 mei 2022 17:05 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Wat, klopt het niet, prof Suerbeckje?
Omdat jij al jarenlang zeurt over dit programma, Piet. Wordt een beetje vervelend voorspelbaar.quote:
Is dat PietVerdriet?quote:Op donderdag 12 mei 2022 18:35 schreef golfer het volgende:
[..]
Omdat jij al jarenlang zeurt over dit programma, Piet. Wordt een beetje vervelend voorspelbaar.
quote:
En wiens kloon ben jij dan? Want als je Piet kent dan ben je van ruim voor jouw aanmelddatum.quote:
Piet is een legende.quote:Op donderdag 12 mei 2022 20:36 schreef Leandra het volgende:
[..]
En wiens kloon ben jij dan? Want als je Piet kent dan ben je van ruim voor jouw aanmelddatum.
Ah, terechte kritiek is zeuren. Is goed met je.quote:Op donderdag 12 mei 2022 18:35 schreef golfer het volgende:
[..]
Omdat jij al jarenlang zeurt over dit programma, Piet. Wordt een beetje vervelend voorspelbaar.
Klopt maar als je hier werkelijk net 9 dagen zit dan weet je niet gelijk welke Piet bedoeld wordt.quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |