En uiteraard gaan ze even naar Bilbao of Barcelona om ter plekke te gaan zien wat echte tapas zijn ...quote:Op woensdag 20 april 2022 17:25 schreef BasEnAad het volgende:
Zal wel een voorspelbare uitzending worden. Het is allemaal te duur en een Spaanse meneer gaat ons vertellen dat dit geen traditionele tapas zijn.
Haha, precies wat ik dacht, alleen dacht ik meer aan San Sebastian en Sevilla.quote:Op woensdag 20 april 2022 22:46 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:
[..]
En uiteraard gaan ze even naar Bilbao of Barcelona om ter plekke te gaan zien wat echte tapas zijn ...
Zag net op de Spaanse TVE een reportages over San Sebastian en pinxtos.... die zien er heel anders uit ..quote:Op woensdag 20 april 2022 22:46 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:
[..]
En uiteraard gaan ze even naar Bilbao of Barcelona om ter plekke te gaan zien wat echte tapas zijn ...
Is het al decennia (?), pinxtos zijn meer mini luxe gerechten, itt tot de tapas buiten Baskenland.quote:Op donderdag 21 april 2022 20:29 schreef chufi het volgende:
San Sebastian is door de New York Times uitgeroepen tot mondiale culinaire hoofdstad
Zoiets hebben za al talloze malen gedaan. 'Hè? In Holland wel call this pesto/pizza/carbonara?' roepen ze dan ontzettend verbouwereerd en verwonderd, terwijl ze wat supermarktprodukten tevoorschijn halen: 'I am stomverbaasd, this is so different'.quote:Op donderdag 21 april 2022 20:35 schreef Rickocum het volgende:
Gaan ze nu ook bij pizza naar Italië om te zeggen dat pizza's hier met van alles belegd worden, en in Italië hoogstens met een laagje tomatensaus met wat kaas en basilicum?
Hoe raadde je het zoquote:Op woensdag 20 april 2022 17:25 schreef BasEnAad het volgende:
Zal wel een voorspelbare uitzending worden. Het is allemaal te duur en een Spaanse meneer gaat ons vertellen dat dit geen traditionele tapas zijn.
LOLquote:Op donderdag 21 april 2022 20:34 schreef NoCigar het volgende:
Wat is die Teun toch heerlijk onbevangen en totaal geen kleingeestig lulletje.
En welke stad is het geworden namens El Diario Vasco?quote:Op donderdag 21 april 2022 20:29 schreef chufi het volgende:
San Sebastian is door de New York Times uitgeroepen tot mondiale culinaire hoofdstad
Als dat het meest opzienbarende is van die aflevering, hoef ik dus niet te kijkenquote:Op donderdag 28 april 2022 20:47 schreef golfer het volgende:
Die gast in de yoghurtfabriek heeft keurig een beschermkapje over zijn baard en Teun loopt daarnaast met baard zonder beschermkapje?
quote:IJs uit de echte Italiaanse ijssalon is het allerbeste. Tenminste, dat zou je denken. Maar in de supermarkt liggen nu ook bakken ambachtelijk ijssalonijs van een bekend merk. Smaakt dat net zo lekker als ijs uit de salon?
Bij veel echte Italiaanse ijssalons staan de eigenaren voor dag en dauw op om zelf hun ijs te draaien. Hun klanten weten ze daarom goed te vinden, zeker op zonnige dagen. Dan staan ze in lange rijen voor de winkel voor en hoorntje met bolletjes in diverse smaken.
Italiaans ijs
Een bekend ijsmerk zag een gat in de markt en verzon ijssalonijs dat gewoon in de supermarkt te krijgen is. Dat roept wel vragen op: wat is er nou eigenlijk nog ‘ambachtelijk’ en ‘echt Italiaans’ aan de bakken ijs in de plaatselijke super?
De presentatoren van Keuringsdienst van Waarde zijn benieuwd en nemen een bolletje. Ze komen tot een verrassende conclusie: meer dan ze verwachtten. Tijd voor een bezoekje aan de ijsmakers, om uit te vinden wat de ijskoude waarheid achter het ijssalonijs is.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |