abonnement Unibet Coolblue
pi_203605837


Ambachtelijk consumentenprogramma. Simpele vragen, hilarische antwoorden, wonderlijke televisie. De verslaggevers van de Keuringsdienst vragen zich af wat fabrikanten ze wijs willen maken. Op doodgewone vragen krijgen ze de meest bizarre antwoorden.

http://keuringsdienstvanwaarde.kro.nl/
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_203605866
Sosha Duysker.


Sosha is vanaf januari 2022 een nieuw vast gezicht bij omroep KRO-NCRV en is daar onder meer verbonden aan de programma’s Keuringsdienst van Waarde en Brandpunt+ en het online platform Spot On. Ze begon in 2017 als presentatrice bij NPO Zapp en was onder meer vijf jaar werkzaam bij Het Klokhuis. Verder is Sosha actief als (stem)actrice en als presentatrice voor onder meer het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, het Nederlands Film Festival en het Gouden Kalveren Gala. Eind 2020 kreeg ze de Philip Bloemendal Prijs toegekend als ‘grootste journalistieke presentatietalent’ en in 2021 ontving ze veel lof voor haar rol in de documentaire Opstand op de Neptunus.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_203606046
Koekoek
U MAD?
  vrijdag 11 februari 2022 @ 00:19:21 #4
181124 chufi
Hace frio o no?
pi_203607531
Ik vond haar Italiaans voldoende :@
Cuando haya sol, hay Chufi
Musica Español
Come On
pi_203608307
quote:
99s.gif Op vrijdag 11 februari 2022 00:19 schreef chufi het volgende:
Ik vond haar Italiaans voldoende :@
Vond het wel een pluspunt dat ze meteen in prima italiaans haar item opende, jammer dat ze vervolgens in het Engels verder gaat :`)
  vrijdag 11 februari 2022 @ 08:34:54 #6
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_203608590
Ze waren bij 1 varkensboer die zijn eigen salami maakt, en dát is dé Italiaanse Salami?
  vrijdag 11 februari 2022 @ 08:39:10 #7
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_203608632
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 februari 2022 07:53 schreef 111210 het volgende:

[..]
Vond het wel een pluspunt dat ze meteen in prima italiaans haar item opende, jammer dat ze vervolgens in het Engels verder gaat :`)
Dit
werkt ook nogal onbeleefd, als zij goed italiaans spreekt, vervolgens Engels vragen stelt en hij italiaans antwoord, dat werkt nogal vreemd
pi_203608690
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 februari 2022 08:34 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Ze waren bij 1 varkensboer die zijn eigen salami maakt, en dát is dé Italiaanse Salami?
Alsof ze in Italië alleen maar van die ambachtelijke worst eten :') Ook daar liggen de supermarkten vol met die rotzooi wat ze bij ons verkopen.
U MAD?
pi_203608699
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 februari 2022 08:34 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Ze waren bij 1 varkensboer die zijn eigen salami maakt, en dát is dé Italiaanse Salami?
In heel italie heb je dit soort salami, die rommel bij de supermarkten hier heeft niks met “salami” te maken. Overigens niks mis mee, maar het is geen salami
  vrijdag 11 februari 2022 @ 08:47:22 #10
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_203608702
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 februari 2022 08:46 schreef de_boswachter het volgende:

[..]
Alsof ze in Italië alleen maar van die ambachtelijke worst eten :') Ook daar liggen de supermarkten vol met die rotzooi wat ze bij ons verkopen.
Dit dus.
pi_203608712
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 februari 2022 08:46 schreef de_boswachter het volgende:

[..]
Alsof ze in Italië alleen maar van die ambachtelijke worst eten :') Ook daar liggen de supermarkten vol met die rotzooi wat ze bij ons verkopen.
Dat idd inmiddels ook ja, is echt iets van de laatste 10/15 jaar dat je daar in de supermarkten ook potjes bertolli saus en kant en klare fabrieks meuk vind.

Zal een generatie dingetje zijn.
  vrijdag 11 februari 2022 @ 08:54:41 #12
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_203608776
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 februari 2022 08:47 schreef 111210 het volgende:

[..]
In heel italie heb je dit soort salami, die rommel bij de supermarkten hier heeft niks met “salami” te maken. Overigens niks mis mee, maar het is geen salami
Ook in Italie ligt er Industrievleeswaar in de Supermarkt, veel zelfs, maar is de echt goede salami ook te koop.
  vrijdag 11 februari 2022 @ 08:59:26 #13
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_203608828
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 februari 2022 08:48 schreef 111210 het volgende:

[..]
Dat idd inmiddels ook ja, is echt iets van de laatste 10/15 jaar dat je daar in de supermarkten ook potjes bertolli saus en kant en klare fabrieks meuk vind.

Zal een generatie dingetje zijn.
Na, ik kom in de grote italiaanse supermarkten dat al zeker 25-30 jaar tegen, het wordt wel steeds meer, dat klopt. Maar je komt wel meer mooie producten tegen, maar dat is in bv Kroatie, Spanje, Portugal en Frankrijk ook zo.
Ik denk eerlijk gezegt dat de meeste Nederlanders, maar Duitsers net zo goed, alleen maar industrieproducten kennen, itt zuid europa, maar het is zeker niet zo dat er in Italie ofzo alleen maar de echte ambachtelijke producten worden gegeten.
pi_203608880
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 februari 2022 08:59 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Na, ik kom in de grote italiaanse supermarkten dat al zeker 25-30 jaar tegen, het wordt wel steeds meer, dat klopt. Maar je komt wel meer mooie producten tegen, maar dat is in bv Kroatie, Spanje, Portugal en Frankrijk ook zo.
Ik denk eerlijk gezegt dat de meeste Nederlanders, maar Duitsers net zo goed, alleen maar industrieproducten kennen, itt zuid europa, maar het is zeker niet zo dat er in Italie ofzo alleen maar de echte ambachtelijke producten worden gegeten.
Nee dat zal denk ik gewoon met de tijd te maken hebben. Heb wel weer het idee dat we juist in nederland de echte ambachtelijke dingen iets meer gaan waarderen dan vroeger. Brandt en levie zijn daar een voorbeeld van, die lopen als een trein, ondanks dat een worstje daar inmiddels 8,- kost volgens mij
  vrijdag 11 februari 2022 @ 09:02:53 #15
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_203608882
Wat ik mis in het hele verhaal is eigenlijk het belangrijkste, wat je bij die Italiaanse boer zag, maar waar niet over gesproken werd. De witte schimmel
Een goede salami heeft een witte schimmel aan de buitenkant, bij Industrie producten die er op willen lijken vervangen door wit plastic, of rijstpoeder, en bij gesneden vleeswaren helemaal niet aanwezig. Ook die ambachtelijke Nederlandse worstmaker had het er niet over. Maar een goede salami heeft imho een schimmel aan de buitenkant, die zorgt, net als bij brie, voor een specifieke smaak.
  vrijdag 11 februari 2022 @ 09:04:00 #16
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_203608896
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 februari 2022 09:02 schreef 111210 het volgende:

[..]
Nee dat zal denk ik gewoon met de tijd te maken hebben. Heb wel weer het idee dat we juist in nederland de echte ambachtelijke dingen iets meer gaan waarderen dan vroeger. Brandt en levie zijn daar een voorbeeld van, die lopen als een trein, ondanks dat een worstje daar inmiddels 8,- kost volgens mij
Ja klopt, hopelijk zet dat door.
  vrijdag 11 februari 2022 @ 09:04:22 #17
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_203608902
Rijstpoeder op je worst ipv schimmel? :{
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  Moderator vrijdag 11 februari 2022 @ 09:04:48 #18
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_203608911
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 februari 2022 08:39 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Dit
werkt ook nogal onbeleefd, als zij goed italiaans spreekt, vervolgens Engels vragen stelt en hij italiaans antwoord, dat werkt nogal vreemd
Of het was ingestudeerd?
Als ze bij een Duitse firma zijn, gaat het ook vaak in het Engels. Kom op zeg, er is toch wel één iemand in het prestantorenteam die de grootste eerste taal van Europa spreekt :?
Kranplätze müssen verdichtet sein
  vrijdag 11 februari 2022 @ 09:06:38 #19
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_203608933
quote:
11s.gif Op vrijdag 11 februari 2022 09:04 schreef Molo het volgende:
Rijstpoeder op je worst ipv schimmel? :{
Ja, wordt gedaan omdat dat dan een beetje op schimmel lijkt.
  vrijdag 11 februari 2022 @ 09:09:24 #20
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_203608973
Ook over melkzuurbacterien die mede voor de rijping zorgen werd niets gezegd. Jammer, ipv de telefoongesprekken hadden ze het beter over het ambachtelijke worstmaken kunnen hebben,
  vrijdag 11 februari 2022 @ 09:12:00 #21
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_203609018
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 februari 2022 09:06 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Ja, wordt gedaan omdat dat dan een beetje op schimmel lijkt.
Treurig

Harde worst, met schimmel en darm _O_ _O_ _O_
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  vrijdag 11 februari 2022 @ 09:12:19 #22
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_203609023
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 februari 2022 09:04 schreef derLudolf het volgende:

[..]
Of het was ingestudeerd?
Als ze bij een Duitse firma zijn, gaat het ook vaak in het Engels. Kom op zeg, er is toch wel één iemand in het prestantorenteam die de grootste eerste taal van Europa spreekt :?
Dat is Russisch denk ik….
Siesta & Fiesta!
  vrijdag 11 februari 2022 @ 09:13:59 #23
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_203609053
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 februari 2022 09:12 schreef Bramito het volgende:

[..]
Dat is Russisch denk ik….
:D
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  vrijdag 11 februari 2022 @ 09:24:19 #24
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_203609326
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 februari 2022 09:04 schreef derLudolf het volgende:

[..]
Of het was ingestudeerd?
Als ze bij een Duitse firma zijn, gaat het ook vaak in het Engels. Kom op zeg, er is toch wel één iemand in het prestantorenteam die de grootste eerste taal van Europa spreekt :?
Maar waarom in godsnaam, wat voegt het toe vragen in het Engels te stellen en in het Italiaans te laten beantwoorden en beide te ondertitelen, ipv zo beleefd te zijn dat als je italiaans spreekt ook de vragen in het italiaans te stellen.
  vrijdag 11 februari 2022 @ 09:26:39 #25
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_203609384
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 februari 2022 09:24 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Maar waarom in godsnaam, wat voegt het toe vragen in het Engels te stellen en in het Italiaans te laten beantwoorden en beide te ondertitelen, ipv zo beleefd te zijn dat als je italiaans spreekt ook de vragen in het italiaans te stellen.
Of ze spreekt niet echt Italiaans, of er zat een tolk tussen. Ik denk het tweede.
Siesta & Fiesta!
  vrijdag 11 februari 2022 @ 09:30:09 #26
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_203609488
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 februari 2022 09:26 schreef Bramito het volgende:

[..]
Of ze spreekt niet echt Italiaans, of er zat een tolk tussen. Ik denk het tweede.
Of het zijn deep fakes :Y
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  vrijdag 11 februari 2022 @ 09:35:34 #27
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_203609603
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 februari 2022 09:30 schreef Molo het volgende:

[..]
Of het zijn deep fakes :Y
Jij weet!
Siesta & Fiesta!
  vrijdag 11 februari 2022 @ 09:52:27 #28
142400 RedFever007
Schoenbekooievaar beste ooieva
pi_203609865
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 februari 2022 07:53 schreef 111210 het volgende:

[..]
Vond het wel een pluspunt dat ze meteen in prima italiaans haar item opende, jammer dat ze vervolgens in het Engels verder gaat :`)
dan beheerst ze de taal dus onvoldoende :)
  vrijdag 11 februari 2022 @ 10:03:07 #29
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_203610004
Ik vond het wel grappig dat die veelvuldig onderscheiden Meester Worstenmaker (Dennis van der Ven...) op een ambachtelijke manier mooie worsten maakte, maar vanwege de vraag ernaar, toch ook gewoon van die fabrieksworsten in zijn zaak verkocht.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Tettenkoning vrijdag 11 februari 2022 @ 10:04:01 #30
479333 Nine.
Nijntje of Nine
pi_203610017
Doe dan ook alles in het Italiaans of Engels, i.p.v. dit halfzachte gedoe...
Op donderdag 3 oktober 2019 09:45 schreef bitterbal het volgende:
Nine is nu al een held _O_
  vrijdag 11 februari 2022 @ 11:04:10 #31
142400 RedFever007
Schoenbekooievaar beste ooieva
  Tettenkoning vrijdag 11 februari 2022 @ 11:32:43 #32
479333 Nine.
Nijntje of Nine
pi_203611815
quote:
17s.gif Op vrijdag 11 februari 2022 11:04 schreef RedFever007 het volgende:
Maare Marijn zit er nog wel bij toch? :9 O+

Voor deze aflevering hadden ze Roberta wel even kunnen inhuren, dan was dat Italiaans ook niet zo'n probleem geweest... O-)
Op donderdag 3 oktober 2019 09:45 schreef bitterbal het volgende:
Nine is nu al een held _O_
pi_203612053
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 februari 2022 09:04 schreef derLudolf het volgende:

[..]
Of het was ingestudeerd?
Als ze bij een Duitse firma zijn, gaat het ook vaak in het Engels. Kom op zeg, er is toch wel één iemand in het prestantorenteam die de grootste eerste taal van Europa spreekt :?
Dat begin stuk was gewoon ingestudeerd, maar sofie spreekt gewoon frans en teun duits. Jammer want als je een nieuw iemand aanneemt zou het juist leuk zijn als die ook een taal spreekt

quote:
0s.gif Op vrijdag 11 februari 2022 09:52 schreef RedFever007 het volgende:

[..]
dan beheerst ze de taal dus onvoldoende :)
Ja wat ik zei, het zal wel ingestudeerd zijn
  vrijdag 11 februari 2022 @ 12:10:01 #34
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_203612494
Ze heeft op haar Linkedin profiel alleen Nederlands en Engels staan bij de talen die ze beheerst.
Maar goed, waarom dan eerst (al dan niet ingestudeerd) Italiaans?
  vrijdag 11 februari 2022 @ 12:11:08 #35
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_203612518
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 februari 2022 11:45 schreef 111210 het volgende:

[..]
Dat begin stuk was gewoon ingestudeerd, maar sofie spreekt gewoon frans en teun duits.
Teun zijn Duits in nogal bruinkolenduits.
  vrijdag 11 februari 2022 @ 12:22:16 #36
142400 RedFever007
Schoenbekooievaar beste ooieva
pi_203612700
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 februari 2022 12:11 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Teun zijn Duits in nogal bruinkolenduits.
JAWOHL!
WAS SAGEN SIE!
pi_203613203
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 februari 2022 12:11 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Teun zijn Duits in nogal bruinkolenduits.
Beter dan half ingestudeerd italiaans en half steenkolen engels
pi_203615407
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 februari 2022 09:26 schreef Bramito het volgende:

[..]
Of ze spreekt niet echt Italiaans, of er zat een tolk tussen. Ik denk het tweede.
Ik vond het heel vreemd dat dat nu ineens een issue is aangezien ze dit al jaren doen bij de KvW. Een stuk couleur locale of uit beleefdheid. Of misschien eist de Italiaanse VVV dit :P
anonieme razernist
  vrijdag 11 februari 2022 @ 14:49:05 #39
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_203615821
quote:
2s.gif Op vrijdag 11 februari 2022 14:16 schreef NoCigar het volgende:

[..]
Ik vond het heel vreemd dat dat nu ineens een issue is aangezien ze dit al jaren doen bij de KvW. Een stuk couleur locale of uit beleefdheid. Of misschien eist de Italiaanse VVV dit :P
Gezien het aantal keer dat ze in Italië terecht komen zou iemand aannemen die de taal spreekt nochtans geen overdreven luxe zijn ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  vrijdag 11 februari 2022 @ 14:54:00 #40
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_203615883
Zelfs als Ersin in Turkije is spreekt hij Engels. Dat is gewoon de voertaal van KvW.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 11 februari 2022 @ 15:23:07 #41
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_203616184
Anyhow,
Waarom geen schimmel op de salami? Melkzuur bacterien? waarom niets gezegd over nitrietpekelzout om Botulisme te voorkomen, dat Botulisme zo heet omdat Botulus latijn is voor worst.
Mettworst? Dat Mett gemalen varkensvlees is?
Al met al had de uitzending veel informatiever kunnen zijn als dat stompzinnige, Oooooh, dus Cervelaat is Snijworst is Salami? Niets over dat Cervelaat of Sterf op straat worst vroeger met Hersenen gemaakt werd. Dat een Cervelaatworst in andere landen iets compleet anders is. Cervelat in Zwitserland een gekookte worst is. Echt, wat een potentie en wat slordig afgemaakt.
pi_203616266
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 februari 2022 15:23 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Anyhow,
Waarom geen schimmel op de salami? Melkzuur bacterien? waarom niets gezegd over nitrietpekelzout om Botulisme te voorkomen, dat Botulisme zo heet omdat Botulus latijn is voor worst.
Mettworst? Dat Mett gemalen varkensvlees is?
Al met al had de uitzending veel informatiever kunnen zijn als dat stompzinnige, Oooooh, dus Cervelaat is Snijworst is Salami? Niets over dat Cervelaat of Sterf op straat worst vroeger met Hersenen gemaakt werd. Dat een Cervelaatworst in andere landen iets compleet anders is. Cervelat in Zwitserland een gekookte worst is. Echt, wat een potentie en wat slordig afgemaakt.
Goede post. Het brengt onder woorden wat er met het programma aan de hand is. |In het verleden waren ze veel meer op een dergelijke manier informatief bezig. Nu lijkt het meer om te scoren op sensatie.

Ook ik mis de diepgang in het programma een beetje langzamerhand. Ja, het is leuke info dat die drie worsten feitelijk hetzelfde zijn en het was voor mij een eye-opener dat paté en leverworst gelijk zijn maar er mag best meer achtergrond bij en wat minder gezeur. Ook die niet ter zake deskundige telefoonmensen aan het begin is wel erg uitgekauwd eigenlijk.
  vrijdag 11 februari 2022 @ 15:32:13 #43
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_203616294
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 februari 2022 15:29 schreef qajariaq het volgende:

[..]
Goede post. Het brengt onder woorden wat er met het programma aan de hand is. |In het verleden waren ze veel meer op een dergelijke manier informatief bezig. Nu lijkt het meer om te scoren op sensatie.

Ook ik mis de diepgang in het programma een beetje langzamerhand. Ja, het is leuke info dat die drie worsten feitelijk hetzelfde zijn en het was voor mij een eye-opener dat paté en leverworst gelijk zijn maar er mag best meer achtergrond bij en wat minder gezeur. Ook die niet ter zake deskundige telefoonmensen aan het begin is wel erg uitgekauwd eigenlijk.
Ja, het is vooral een template vullen ipv een mooi informatief programma maken. Vervang leverworst en pate voor salami en cervelaat en je hebt dezelfde uitzending.
  vrijdag 11 februari 2022 @ 15:38:44 #44
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_203616396
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 februari 2022 14:54 schreef golfer het volgende:
Zelfs als Ersin in Turkije is spreekt hij Engels. Dat is gewoon de voertaal van KvW.
Zouden mensen wegzappen als Ersin in Turkije Turks spreekt met de mensen daar?
  Moderator vrijdag 11 februari 2022 @ 16:08:50 #45
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_203616766
Tijdens de hummusaflevering sprak hij wel zijn moedertaal (tegen zijn moeder)
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  vrijdag 11 februari 2022 @ 17:06:50 #46
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_203617487
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 februari 2022 16:08 schreef djkoelkast het volgende:
Tijdens de hummusaflevering sprak hij wel zijn moedertaal (tegen zijn moeder)
En terecht, je gaat tegen je Turkse moeder geen Engels praten.
pi_203622377
De gespeelde onwetendheid en de nep-verbazing zijn eigenlijk al een jaar of 10 uitgewerkt wat mij betreft. Een tikje onbeleefd ook, althans in sommige gevallen.
anonieme razernist
  zaterdag 12 februari 2022 @ 08:32:37 #48
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_203623971
quote:
2s.gif Op vrijdag 11 februari 2022 23:08 schreef NoCigar het volgende:
De gespeelde onwetendheid en de nep-verbazing zijn eigenlijk al een jaar of 10 uitgewerkt wat mij betreft. Een tikje onbeleefd ook, althans in sommige gevallen.
De enige keer waar het echt leuk was, was toen Anna loog tegen de KInderen van de Keuringsdienst over kaas
pi_203700182
Vanavond:

Dat klinkt makkelijk: chips, wraps, pasta en crackers eten en tóch gezonde groenten binnenkrijgen. De supermarkt ligt vol met producten waarin groenten zijn verstopt. Voor de mensen die zoete aardappel, bietjes, paprika en wortel normaal gesproken links laten liggen, lijkt dit de ideale oplossing. Maar de Keuringsdienst van waarde zou de keuringsdienst niet zijn, als die niet haarfijn zou uitzoeken hoe het precies zit met deze ‘lokgroente’, zoals de keurmeesters ze noemen.

Zo bekijken ze onder meer hoe de groenten in de etenswaren terechtkomen én hoeveel er uiteindelijk van overblijft. Natuurlijk geven ze ook antwoord op de vraag of deze producten met verborgen groenten echt zo gezond zijn, of dat het hierbij vooral draait om een schoon geweten.

Het Voedingscentrum maakt op de eigen website al duidelijk dat groentechips in elk geval niet voorkomen in de Schijf van Vijf. Net als gewone chips bevatten die veel calorieën en zout. Het Voedingscentrum adviseert volwassenen om per dag minimaal 250 gram groente te eten. Of het zoden aan de dijk zet om dat aantal te halen met ‘lokgroente’ is nog maar de vraag.

Ersin Kiris is een van de keurmeesters die zich over de etenswaren met verborgen groenten buigen. Momenteel is hij ook te zien in De prijsknaller waarin hij samen met Eva Cleven onderzoekt wat de werkelijke kosten van goedkope producten zijn.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 17 februari 2022 @ 10:55:24 #50
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_203701132
quote:
3s.gif Op donderdag 17 februari 2022 10:15 schreef golfer het volgende:
Vanavond:

Dat klinkt makkelijk: chips, wraps, pasta en crackers eten en tóch gezonde groenten binnenkrijgen. De supermarkt ligt vol met producten waarin groenten zijn verstopt. Voor de mensen die zoete aardappel, bietjes, paprika en wortel normaal gesproken links laten liggen, lijkt dit de ideale oplossing. Maar de Keuringsdienst van waarde zou de keuringsdienst niet zijn, als die niet haarfijn zou uitzoeken hoe het precies zit met deze ‘lokgroente’, zoals de keurmeesters ze noemen.

Zo bekijken ze onder meer hoe de groenten in de etenswaren terechtkomen én hoeveel er uiteindelijk van overblijft. Natuurlijk geven ze ook antwoord op de vraag of deze producten met verborgen groenten echt zo gezond zijn, of dat het hierbij vooral draait om een schoon geweten.

Het Voedingscentrum maakt op de eigen website al duidelijk dat groentechips in elk geval niet voorkomen in de Schijf van Vijf. Net als gewone chips bevatten die veel calorieën en zout. Het Voedingscentrum adviseert volwassenen om per dag minimaal 250 gram groente te eten. Of het zoden aan de dijk zet om dat aantal te halen met ‘lokgroente’ is nog maar de vraag.

Ersin Kiris is een van de keurmeesters die zich over de etenswaren met verborgen groenten buigen. Momenteel is hij ook te zien in De prijsknaller waarin hij samen met Eva Cleven onderzoekt wat de werkelijke kosten van goedkope producten zijn.
Volgens mij zijn bieten chips etc vooral producten waar bakfietsmoeders hun kinderen mee pesten, net als carob ipv chocolade, volkorenpasta en bruine rijst.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')