Vond het wel een pluspunt dat ze meteen in prima italiaans haar item opende, jammer dat ze vervolgens in het Engels verder gaatquote:
Ditquote:Op vrijdag 11 februari 2022 07:53 schreef 111210 het volgende:
[..]
Vond het wel een pluspunt dat ze meteen in prima italiaans haar item opende, jammer dat ze vervolgens in het Engels verder gaat
Alsof ze in Italië alleen maar van die ambachtelijke worst eten Ook daar liggen de supermarkten vol met die rotzooi wat ze bij ons verkopen.quote:Op vrijdag 11 februari 2022 08:34 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Ze waren bij 1 varkensboer die zijn eigen salami maakt, en dát is dé Italiaanse Salami?
In heel italie heb je dit soort salami, die rommel bij de supermarkten hier heeft niks met “salami” te maken. Overigens niks mis mee, maar het is geen salamiquote:Op vrijdag 11 februari 2022 08:34 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Ze waren bij 1 varkensboer die zijn eigen salami maakt, en dát is dé Italiaanse Salami?
Dit dus.quote:Op vrijdag 11 februari 2022 08:46 schreef de_boswachter het volgende:
[..]
Alsof ze in Italië alleen maar van die ambachtelijke worst eten Ook daar liggen de supermarkten vol met die rotzooi wat ze bij ons verkopen.
Dat idd inmiddels ook ja, is echt iets van de laatste 10/15 jaar dat je daar in de supermarkten ook potjes bertolli saus en kant en klare fabrieks meuk vind.quote:Op vrijdag 11 februari 2022 08:46 schreef de_boswachter het volgende:
[..]
Alsof ze in Italië alleen maar van die ambachtelijke worst eten Ook daar liggen de supermarkten vol met die rotzooi wat ze bij ons verkopen.
Ook in Italie ligt er Industrievleeswaar in de Supermarkt, veel zelfs, maar is de echt goede salami ook te koop.quote:Op vrijdag 11 februari 2022 08:47 schreef 111210 het volgende:
[..]
In heel italie heb je dit soort salami, die rommel bij de supermarkten hier heeft niks met “salami” te maken. Overigens niks mis mee, maar het is geen salami
Na, ik kom in de grote italiaanse supermarkten dat al zeker 25-30 jaar tegen, het wordt wel steeds meer, dat klopt. Maar je komt wel meer mooie producten tegen, maar dat is in bv Kroatie, Spanje, Portugal en Frankrijk ook zo.quote:Op vrijdag 11 februari 2022 08:48 schreef 111210 het volgende:
[..]
Dat idd inmiddels ook ja, is echt iets van de laatste 10/15 jaar dat je daar in de supermarkten ook potjes bertolli saus en kant en klare fabrieks meuk vind.
Zal een generatie dingetje zijn.
Nee dat zal denk ik gewoon met de tijd te maken hebben. Heb wel weer het idee dat we juist in nederland de echte ambachtelijke dingen iets meer gaan waarderen dan vroeger. Brandt en levie zijn daar een voorbeeld van, die lopen als een trein, ondanks dat een worstje daar inmiddels 8,- kost volgens mijquote:Op vrijdag 11 februari 2022 08:59 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Na, ik kom in de grote italiaanse supermarkten dat al zeker 25-30 jaar tegen, het wordt wel steeds meer, dat klopt. Maar je komt wel meer mooie producten tegen, maar dat is in bv Kroatie, Spanje, Portugal en Frankrijk ook zo.
Ik denk eerlijk gezegt dat de meeste Nederlanders, maar Duitsers net zo goed, alleen maar industrieproducten kennen, itt zuid europa, maar het is zeker niet zo dat er in Italie ofzo alleen maar de echte ambachtelijke producten worden gegeten.
Ja klopt, hopelijk zet dat door.quote:Op vrijdag 11 februari 2022 09:02 schreef 111210 het volgende:
[..]
Nee dat zal denk ik gewoon met de tijd te maken hebben. Heb wel weer het idee dat we juist in nederland de echte ambachtelijke dingen iets meer gaan waarderen dan vroeger. Brandt en levie zijn daar een voorbeeld van, die lopen als een trein, ondanks dat een worstje daar inmiddels 8,- kost volgens mij
Of het was ingestudeerd?quote:Op vrijdag 11 februari 2022 08:39 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Dit
werkt ook nogal onbeleefd, als zij goed italiaans spreekt, vervolgens Engels vragen stelt en hij italiaans antwoord, dat werkt nogal vreemd
Ja, wordt gedaan omdat dat dan een beetje op schimmel lijkt.quote:
Treurigquote:Op vrijdag 11 februari 2022 09:06 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Ja, wordt gedaan omdat dat dan een beetje op schimmel lijkt.
Dat is Russisch denk ik….quote:Op vrijdag 11 februari 2022 09:04 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Of het was ingestudeerd?
Als ze bij een Duitse firma zijn, gaat het ook vaak in het Engels. Kom op zeg, er is toch wel één iemand in het prestantorenteam die de grootste eerste taal van Europa spreekt
Maar waarom in godsnaam, wat voegt het toe vragen in het Engels te stellen en in het Italiaans te laten beantwoorden en beide te ondertitelen, ipv zo beleefd te zijn dat als je italiaans spreekt ook de vragen in het italiaans te stellen.quote:Op vrijdag 11 februari 2022 09:04 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Of het was ingestudeerd?
Als ze bij een Duitse firma zijn, gaat het ook vaak in het Engels. Kom op zeg, er is toch wel één iemand in het prestantorenteam die de grootste eerste taal van Europa spreekt
Of ze spreekt niet echt Italiaans, of er zat een tolk tussen. Ik denk het tweede.quote:Op vrijdag 11 februari 2022 09:24 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Maar waarom in godsnaam, wat voegt het toe vragen in het Engels te stellen en in het Italiaans te laten beantwoorden en beide te ondertitelen, ipv zo beleefd te zijn dat als je italiaans spreekt ook de vragen in het italiaans te stellen.
Of het zijn deep fakesquote:Op vrijdag 11 februari 2022 09:26 schreef Bramito het volgende:
[..]
Of ze spreekt niet echt Italiaans, of er zat een tolk tussen. Ik denk het tweede.
dan beheerst ze de taal dus onvoldoendequote:Op vrijdag 11 februari 2022 07:53 schreef 111210 het volgende:
[..]
Vond het wel een pluspunt dat ze meteen in prima italiaans haar item opende, jammer dat ze vervolgens in het Engels verder gaat
quote:Op vrijdag 11 februari 2022 11:04 schreef RedFever007 het volgende:
Maare Marijn zit er nog wel bij toch?
Dat begin stuk was gewoon ingestudeerd, maar sofie spreekt gewoon frans en teun duits. Jammer want als je een nieuw iemand aanneemt zou het juist leuk zijn als die ook een taal spreektquote:Op vrijdag 11 februari 2022 09:04 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Of het was ingestudeerd?
Als ze bij een Duitse firma zijn, gaat het ook vaak in het Engels. Kom op zeg, er is toch wel één iemand in het prestantorenteam die de grootste eerste taal van Europa spreekt
Ja wat ik zei, het zal wel ingestudeerd zijnquote:Op vrijdag 11 februari 2022 09:52 schreef RedFever007 het volgende:
[..]
dan beheerst ze de taal dus onvoldoende
Teun zijn Duits in nogal bruinkolenduits.quote:Op vrijdag 11 februari 2022 11:45 schreef 111210 het volgende:
[..]
Dat begin stuk was gewoon ingestudeerd, maar sofie spreekt gewoon frans en teun duits.
JAWOHL!quote:Op vrijdag 11 februari 2022 12:11 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Teun zijn Duits in nogal bruinkolenduits.
Beter dan half ingestudeerd italiaans en half steenkolen engelsquote:Op vrijdag 11 februari 2022 12:11 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Teun zijn Duits in nogal bruinkolenduits.
Ik vond het heel vreemd dat dat nu ineens een issue is aangezien ze dit al jaren doen bij de KvW. Een stuk couleur locale of uit beleefdheid. Of misschien eist de Italiaanse VVV ditquote:Op vrijdag 11 februari 2022 09:26 schreef Bramito het volgende:
[..]
Of ze spreekt niet echt Italiaans, of er zat een tolk tussen. Ik denk het tweede.
Gezien het aantal keer dat ze in Italië terecht komen zou iemand aannemen die de taal spreekt nochtans geen overdreven luxe zijn ...quote:Op vrijdag 11 februari 2022 14:16 schreef NoCigar het volgende:
[..]
Ik vond het heel vreemd dat dat nu ineens een issue is aangezien ze dit al jaren doen bij de KvW. Een stuk couleur locale of uit beleefdheid. Of misschien eist de Italiaanse VVV dit
Goede post. Het brengt onder woorden wat er met het programma aan de hand is. |In het verleden waren ze veel meer op een dergelijke manier informatief bezig. Nu lijkt het meer om te scoren op sensatie.quote:Op vrijdag 11 februari 2022 15:23 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Anyhow,
Waarom geen schimmel op de salami? Melkzuur bacterien? waarom niets gezegd over nitrietpekelzout om Botulisme te voorkomen, dat Botulisme zo heet omdat Botulus latijn is voor worst.
Mettworst? Dat Mett gemalen varkensvlees is?
Al met al had de uitzending veel informatiever kunnen zijn als dat stompzinnige, Oooooh, dus Cervelaat is Snijworst is Salami? Niets over dat Cervelaat of Sterf op straat worst vroeger met Hersenen gemaakt werd. Dat een Cervelaatworst in andere landen iets compleet anders is. Cervelat in Zwitserland een gekookte worst is. Echt, wat een potentie en wat slordig afgemaakt.
Ja, het is vooral een template vullen ipv een mooi informatief programma maken. Vervang leverworst en pate voor salami en cervelaat en je hebt dezelfde uitzending.quote:Op vrijdag 11 februari 2022 15:29 schreef qajariaq het volgende:
[..]
Goede post. Het brengt onder woorden wat er met het programma aan de hand is. |In het verleden waren ze veel meer op een dergelijke manier informatief bezig. Nu lijkt het meer om te scoren op sensatie.
Ook ik mis de diepgang in het programma een beetje langzamerhand. Ja, het is leuke info dat die drie worsten feitelijk hetzelfde zijn en het was voor mij een eye-opener dat paté en leverworst gelijk zijn maar er mag best meer achtergrond bij en wat minder gezeur. Ook die niet ter zake deskundige telefoonmensen aan het begin is wel erg uitgekauwd eigenlijk.
Zouden mensen wegzappen als Ersin in Turkije Turks spreekt met de mensen daar?quote:Op vrijdag 11 februari 2022 14:54 schreef golfer het volgende:
Zelfs als Ersin in Turkije is spreekt hij Engels. Dat is gewoon de voertaal van KvW.
En terecht, je gaat tegen je Turkse moeder geen Engels praten.quote:Op vrijdag 11 februari 2022 16:08 schreef djkoelkast het volgende:
Tijdens de hummusaflevering sprak hij wel zijn moedertaal (tegen zijn moeder)
De enige keer waar het echt leuk was, was toen Anna loog tegen de KInderen van de Keuringsdienst over kaasquote:Op vrijdag 11 februari 2022 23:08 schreef NoCigar het volgende:
De gespeelde onwetendheid en de nep-verbazing zijn eigenlijk al een jaar of 10 uitgewerkt wat mij betreft. Een tikje onbeleefd ook, althans in sommige gevallen.
Volgens mij zijn bieten chips etc vooral producten waar bakfietsmoeders hun kinderen mee pesten, net als carob ipv chocolade, volkorenpasta en bruine rijst.quote:Op donderdag 17 februari 2022 10:15 schreef golfer het volgende:
Vanavond:
Dat klinkt makkelijk: chips, wraps, pasta en crackers eten en tóch gezonde groenten binnenkrijgen. De supermarkt ligt vol met producten waarin groenten zijn verstopt. Voor de mensen die zoete aardappel, bietjes, paprika en wortel normaal gesproken links laten liggen, lijkt dit de ideale oplossing. Maar de Keuringsdienst van waarde zou de keuringsdienst niet zijn, als die niet haarfijn zou uitzoeken hoe het precies zit met deze ‘lokgroente’, zoals de keurmeesters ze noemen.
Zo bekijken ze onder meer hoe de groenten in de etenswaren terechtkomen én hoeveel er uiteindelijk van overblijft. Natuurlijk geven ze ook antwoord op de vraag of deze producten met verborgen groenten echt zo gezond zijn, of dat het hierbij vooral draait om een schoon geweten.
Het Voedingscentrum maakt op de eigen website al duidelijk dat groentechips in elk geval niet voorkomen in de Schijf van Vijf. Net als gewone chips bevatten die veel calorieën en zout. Het Voedingscentrum adviseert volwassenen om per dag minimaal 250 gram groente te eten. Of het zoden aan de dijk zet om dat aantal te halen met ‘lokgroente’ is nog maar de vraag.
Ersin Kiris is een van de keurmeesters die zich over de etenswaren met verborgen groenten buigen. Momenteel is hij ook te zien in De prijsknaller waarin hij samen met Eva Cleven onderzoekt wat de werkelijke kosten van goedkope producten zijn.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |