FOK!forum / Nieuws & Achtergronden / Sid Lukassen neemt pornofilm op met links meid in nieuwe Kirac
CharlesKinbotemaandag 11 oktober 2021 @ 11:46
De extreemrechtse 'filosoof' Sid Lukassen, bekend als een van de beste vrienden van Baudet en 'filosofisch bedoelde' uitspraken als "er moeten ondertussen letterlijk mensen uitgeschakeld worden", heeft zich laten strikken voor Kirac 23: Honeypot. Het Parool schrijft er het volgende over:
quote:
“Ik ben helemaal kapot… ik ben verlamd door stress,” jammert Sid Lukkassen aan de telefoon. Meteen aan het begin van KIRAC 23 – Honeypot laat de extreemrechtse filosoof, die in zijn roman De afrekening fantaseert over geweld tegen andersdenkenden, zich kennen als een slappe huilebalk. Het gesprek is opgenomen nadat hij vrijwillig en bij zijn volle bewustzijn heeft deelgenomen aan een film die anders uitpakte dan hij had gehoopt. In het laatste shot waarin hij in beeld is, stamelt hij nog angstig: “Ik wil niet dat je deze beelden gebruikt.” Maar dan heeft hij gerekend buiten Stefan Ruitenbeek en zijn KIRAC-team. Als die zich eenmaal hebben vastgebeten, laten ze niet meer los.

KIRAC, of Keeping It Real Art Critics, begon vijf jaar geleden als een initiatief van regisseur Ruitenbeek, filosoof Kate Sinha en kunstenaar Tarik Sadouma. In eerste instantie als nieuwe vorm van kunstkritiek – KIRAC kreeg in 2018 de stimuleringsprijs van de Prijs voor de Jonge Kunstkritiek – maar al snel evolueerden hun films tot kritiek op de kunstwereld in het algemeen. In een feuilleton met uitdijende cast werden onder andere de financiering van het Stedelijk, cancelcultuur en de subsidiestructuur van Hilversum onder vuur genomen.

GeenStijl
Het huidige politieke klimaat in de kunsten geeft KIRAC volop wind in de zeilen. Het gezelschap zet zich af tegen wat zij ‘de linkse kliek’ noemen en hun doorgeschoten, creativiteit verpletterende correctheid. KIRAC gaat erin met blijmoedig gestrekt been, soms wat kort door de bocht en vaak over de grens van goede smaak, maar niet onintelligent en bij vlagen erg geestig. Het spreekt bovendien een ander dan het gebruikelijke kunstpubliek aan, wat ook bleek bij de druk bezochte try-out van Honeypot afgelopen vrijdag.

In Honeypot zoekt KIRAC ‘de grenzen van de seksualiteit’ op. Volgens de maatstaven van de huidige dertigers zijn de beavershots, erecties en neukpartijen die in beeld komen misschien ook wel heftig, maar generaties Nederlandse filmmakers zouden het als ‘functioneel naakt’ bestempelen. Aanstichter van dit alles is de

22-jarige filosofiestudente Jini die via GeenStijl contact wil maken met ‘reaguurders’ om met seks de kloof tussen links en rechts te overbruggen. Ze ziet er een potentieel promotieonderzoek in.

KIRAC koppelt Jini vervolgens aan Lukkassen, winnaar van de Forum voor Democratie-essaywedstrijd over seks en sublimatie. Dit gegeven is al zo bizar dat het je doet twijfelen aan het echtheidsgehalte van de film, maar het doorgaans voor rechts versleten KIRAC schept extra verwarring door nu eens een aartsconservatief figuur op de korrel te nemen. Deze hele film kan zelfs gezien worden als subversief links werk. De titel verwijst immers naar de informaticaterm waarmee een computersysteem wordt aangeduid dat bewust kwetsbaar is om hackers en virussen te achterhalen. Jini als zoete valstrik voor de filosoof die fulmineert tegen feminisme, moslims en de homobeweging.

Sexploitation
De rendez-vous vindt plaats in een gemproviseerd boudoir in een geleend Zandvoorts appartement. Sadouma treedt op als islamitische pooier die hoopt op een rechtstreeks lijntje naar Forumvoorman ‘Big B’. Hij draagt Lukkassen op Jini iets van sieraden te schenken om zijn ridderlijkheid te tonen en de weg te effenen naar seks.

Wie in zo’n over de topscenario meegaat, verdient het om te kakken te worden gezet als ‘primus inter pares van de incels’. Maar Lukkassen bewijst zich als karikatuur van de ergste soort, met bovendien een enorm bord voor zijn kop. Voor het oog van Sadouma, Ruitenbeek, een stagiair, twee camera’s en dus potentieel de hele wereld laat hij zich uitkleden, afzeiken en keihard afwijzen. Jini noemt hem ‘lomp’ en vindt dat ‘hij het niet verdient’. Volgens Sadouma een gemiste kans om de polarisatie van Nederland te keren.

Als je niet weet dat Lukkassen echt bestaat, zou je denken dat hij een acteur is. De scnes waarin zijn liefdesverleden met een roodharige linkse vrouw – deels nagespeeld door Ruitenbeek met pruik – wordt nagespeeld, vertroebelt de grens tussen feit en fictie nog wat verder. Net als de zoals altijd zalvende voice-over van de regisseur. Honeypot is een mix van satire, gonzo en good old sexploitation, waarbij de exhibitionistische Jini overigens verre van passief slachtoffer is.

KIRAC doet in deze 23ste film weer waar het goed in is: sarren en een serieus punt maken zonder dat je er precies je vinger op kunt leggen welk punt dat is. In het huidige kunstklimaat, met zijn hang naar brave eenduidigheid, is dat een groot goed, wat je er moreel of esthetisch ook van vindt.

Kirac 23 – Honeypot: premire op 27 oktober in De Balie, daarna online te zien.
Kijk hier de trailer
En de GeenStijl-reportage:
Stepperollermaandag 11 oktober 2021 @ 11:54
Dit gaat toch niemand vrijwillig kijken
thedeedstermaandag 11 oktober 2021 @ 11:55
Je bent ook een volidioot als je op dit absurde initiatief van deze dames bent ingegaan.

Ik geloof dat dit de aanzet was;
https://www.geenstijl.nl/(...)ers-serieus-en-nsfw/
Mexicanobakkermaandag 11 oktober 2021 @ 11:55
Ok, en nu?
CharlesKinbotemaandag 11 oktober 2021 @ 12:02
quote:
0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 11:55 schreef Mexicanobakker het volgende:
Ok, en nu?
is toch grappig
CharlesKinbotemaandag 11 oktober 2021 @ 12:02
quote:
5s.gif Op maandag 11 oktober 2021 11:54 schreef Stepperoller het volgende:
Dit gaat toch niemand vrijwillig kijken
ik zal aanwezig zijn bij de premire hoor
Bluesdudemaandag 11 oktober 2021 @ 12:11
quote:
0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 11:55 schreef Mexicanobakker het volgende:
Ok, en nu?
joh lekker roddelen enzo !!
Nog een roddel over Sid Lukassen , die schreef in 2019
73bc9f1a24_Schermafbeelding-2020-05-09-om-06.25.11-750x420.jpg?w=600&s=85fca6a0116902f88cb4536912a5a97c
https://www.geenstijl.nl/(...)renaissance-volkert/
Billy-jazzmaandag 11 oktober 2021 @ 12:14
Hij heeft zichzelf gecanceld, best knap aangezien hij daarvoor al gecanceld was. 1 linkse hoer is genoeg om heel extreemrechts kapot te maken.
ZeventiendeEtagemaandag 11 oktober 2021 @ 12:17
Vrouwen horen ook links te zijn. in hun jonge en beste jaren, naief, zorgzaam, moederlijk instinct en wereldverbeteraar.

Je zou maar een extreemrechts aandachtshoertje zijn :r
Mike-The-Situationmaandag 11 oktober 2021 @ 12:17
Ik snap niks van die trailer.
raptorixmaandag 11 oktober 2021 @ 12:19
Doen Don en Ad de regie?
Flippieemaandag 11 oktober 2021 @ 12:22
@denater @naatje_1 "filosoof"
Modusmaandag 11 oktober 2021 @ 12:24
Ongeveer 2 mensen boeit dit.
-XOR-maandag 11 oktober 2021 @ 12:30
Ik vind de fundamentele kunstkritiek van KIRAC doorgaans niet onaardig, maar dit heeft toch wel een hoog :')-gehalte en als studenten hier een potentieel promotieonderzoek in zien is wijsbegeerte aan de UvA is blijkbaar ook niet meer wat het geweest is.
speknekmaandag 11 oktober 2021 @ 12:37
quote:
0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 12:30 schreef -XOR- het volgende:
Ik vind de fundamentele kunstkritiek van KIRAC doorgaans niet onaardig, maar dit heeft toch wel een hoog :')-gehalte en filosofie aan de UvA is blijkbaar ook niet meer wat het geweest is als studenten hier een potentieel promotieonderzoek in zien.
Studenten zien natuurlijk zo vaak in dingen een potentieel promotieonderzoek, dat hoeft niet te zeggen dat iemand anders het daarmee eens is.

Maar goed als fucking Sid Lukassen zichzelf dr in de filosofie mag noemen dan kun je je natuurlijk ook wel voorstellen dat niemand de titel nog serieus neemt.
-XOR-maandag 11 oktober 2021 @ 12:41
quote:
0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 12:37 schreef speknek het volgende:

[..]
Studenten zien natuurlijk zo vaak in dingen een potentieel promotieonderzoek, dat hoeft niet te zeggen dat iemand anders het daarmee eens is.

Maar goed als fucking Sid Lukassen zichzelf dr in de filosofie mag noemen dan kun je je natuurlijk ook wel voorstellen dat niemand de titel nog serieus neemt.
Is Lukassen trouwens filosoof of een Leids jurist die zich filosoof noemt?

Edit: Sidje heeft blijkbaar zelfs in Nijmegen gestudeerd. Dat zal een eenzame studententijd geweest zijn.
speknekmaandag 11 oktober 2021 @ 12:49
quote:
0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 12:41 schreef -XOR- het volgende:
Is Lukassen trouwens filosoof of een Leids jurist die zich filosoof noemt?
Van wat ik ervan begrijp is hij afgezwaaid op een promotieplek en later op persoonlijke titel gepromoveerd bij een theoloog op een geschiedkundig boekje waar vervolgens na de promotie passages uit verwijderd moesten worden, want hallucinante haat.
Het lijkt dus een Baudetje, zo iemand die in een old boys network buiten de ogen van het cvb een doctorsgraad geschonken heeft gekregen, en waar goedwillende (co)promotores als ik weer allemaal extra regels voor moeten naleven om het gat te dichten.
Kapitein_Scheurbuikmaandag 11 oktober 2021 @ 12:53
Ik riep toen al never stick your dick in crazy.

Nou, het blijkt weer op te gaan.
SpaceOdditymaandag 11 oktober 2021 @ 12:55
quote:
0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 12:02 schreef CharlesKinbote het volgende:

[..]
is toch grappig
Okee.

Dus dit topic kan beter naar ONZ.
damscomaandag 11 oktober 2021 @ 12:55
Ik snap geen fuck van het hele verhaaltje, kunst is niet mijn ding als simpele ziel blijkt maar weer. Wordt er nu geneukt of niet?
#ANONIEMmaandag 11 oktober 2021 @ 12:59
Samensmelting van zaad van politieke leiders in haar mond had wel even mijn aandacht. Daarna lul weggestopt want te grote tanden.
CharlesKinbotemaandag 11 oktober 2021 @ 13:05
quote:
4s.gif Op maandag 11 oktober 2021 12:55 schreef SpaceOddity het volgende:

[..]
Okee.

Dus dit topic kan beter naar ONZ.
Waarom zou dit onzin zijn? Sid Lukkassen is een behoorlijk invloedrijk figuur in rechtse kringen (zoals ik al zei, hij staat dicht bij Baudet) en schuift geregeld aan op platforms als Weltschmerz. Hij is een van de personen die verantwoordelijk is voor het populariseren van het begrip 'cultuurmarxisme' in het publieke debat. Ik begrijp wel dat mensen alleen afgaan op het woordje 'porno' en daarom denken dat het onzin is, maar KIRAC kennende zullen ze in hun film echt wel inhoudelijk ingaan op zijn ideen.
NecSpeNecMetumaandag 11 oktober 2021 @ 13:20
Welke zelfrespecterende conservatief leent zich hiervoor? Vraag me nog steeds af of het satire is, maar we zullen het wel horen. En trouwens- dan nog.
Twiitchmaandag 11 oktober 2021 @ 13:25
wat
-XOR-maandag 11 oktober 2021 @ 13:26
quote:
0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 13:05 schreef CharlesKinbote het volgende:

[..]
Waarom zou dit onzin zijn? Sid Lukkassen is een behoorlijk invloedrijk figuur in rechtse kringen (zoals ik al zei, hij staat dicht bij Baudet) en schuift geregeld aan op platforms als Weltschmerz. Hij is een van de personen die verantwoordelijk is voor het populariseren van het begrip 'cultuurmarxisme' in het publieke debat. Ik begrijp wel dat mensen alleen afgaan op het woordje 'porno' en daarom denken dat het onzin is, maar KIRAC kennende zullen ze in hun film echt wel inhoudelijk ingaan op zijn ideen.
Met het woordje 'porno' heb ik geen enkele moeite. Mensen die de ongesubstantieerde term 'cultuurmarxisme' bezigen neem ik dan weer niet zo serieus.
de_boswachtermaandag 11 oktober 2021 @ 13:40
lekkere studente. wie kijkt er nu naar de vent :') Would bang.
Puzziemaandag 11 oktober 2021 @ 13:41
Wat een dom wijf.
Akathisiamaandag 11 oktober 2021 @ 14:06
quote:
0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 13:26 schreef -XOR- het volgende:

[..]
Met het woordje 'porno' heb ik geen enkele moeite. Mensen die de ongesubstantieerde term 'cultuurmarxisme' bezigen neem ik dan weer niet zo serieus.
De term is helemaal niet ongesubstantieerd. Sterker nog, door de ophef is het juist van alle nodige substantie voorzien. Dit in tegenstelling tot wat er tegenwoordig allemaal wel niet onder bijvoorbeeld ''extreem-rechts'' verstaan mag worden.
Poepz0rmaandag 11 oktober 2021 @ 14:12
quote:
0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 13:40 schreef de_boswachter het volgende:
lekkere studente. wie kijkt er nu naar de vent :') Would bang.
Ze heeft ook OnlyFans ouwe reus.
#ANONIEMmaandag 11 oktober 2021 @ 14:14
quote:
9s.gif Op maandag 11 oktober 2021 14:12 schreef Poepz0r het volgende:

[..]
Ze heeft ook OnlyFans ouwe reus.
Te grote tanden @Poepz0r
Poepz0rmaandag 11 oktober 2021 @ 14:18
quote:
0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 14:14 schreef Sfancta het volgende:

[..]
Te grote tanden @:poepz0r
Geen idee. Doet ze ook ruige sex en cuckolding? Vraag dit voor een vriend @Wereldgozer
Mexicanobakkermaandag 11 oktober 2021 @ 14:18
quote:
9s.gif Op maandag 11 oktober 2021 14:12 schreef Poepz0r het volgende:

[..]
Ze heeft ook OnlyFans ouwe reus.
De kenner spreekt weer allen.
#ANONIEMmaandag 11 oktober 2021 @ 14:19
quote:
9s.gif Op maandag 11 oktober 2021 14:18 schreef Poepz0r het volgende:

[..]
Geen idee. Doet ze ook ruige sex en cuckolding? Vraag dit voor een vriend @:Wereldgozer
@Wereldgozer is mijn zwager
Poepz0rmaandag 11 oktober 2021 @ 14:20
quote:
0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 14:19 schreef Sfancta het volgende:

[..]
@:wereldgozer is mijn zwager
Ongeloofwaardig genot.
-XOR-maandag 11 oktober 2021 @ 14:26
quote:
0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 14:06 schreef Complotwappie het volgende:

[..]
De term is helemaal niet ongesubstantieerd. Sterker nog, door de ophef is het juist van alle nodige substantie voorzien. Dit in tegenstelling tot wat er tegenwoordig allemaal wel niet onder bijvoorbeeld ''extreem-rechts'' verstaan mag worden.
Dan ben ik wel benieuwd naar je definitie van cultuurmarxisme. Over dat laatste geef ik je gelijk, om als extreem-rechts betiteld te kunnen worden moet ideologisch gedachtegoed een ondemocratische of gewelddadige component bezitten. Gedachtegoed dat niet buiten de democratische paden treedt is per definitie niet extreem-rechts.
RamboDirkmaandag 11 oktober 2021 @ 14:30
Dit is geil. @Wereldgozer
Discombobulatemaandag 11 oktober 2021 @ 14:33
Maar er wordt dus gewoon uncensored geneukt door Sid in de film of wat? Of is dit een beetje een grap?
AgLarrrmaandag 11 oktober 2021 @ 14:34
quote:
0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 14:33 schreef Discombobulate het volgende:
Maar er wordt dus gewoon uncensored geneukt door Sid in de film of wat? Of is dit een beetje een grap?
Ik geloof dat de clou is dat er uiteindelijk niet geneukt wordt. Waarom het dan porno mag heten..
Hexagonmaandag 11 oktober 2021 @ 14:41
Mooi, kan men ook ophouden Sid aan te zien voor een serieus te nemen opiniemaker.
Sapstengelmaandag 11 oktober 2021 @ 14:46
Probleem is gewoon dat gasten met hun pik denken en dat is kansloos, of het nou aan de linker- of rechterkant van het spectrum zit. Maarja mensen aan de linkerkant hebben vaak een andere seksuele moraal en zijn meer van het polyamoureuze gebeuren heb ik het idee. Rechts is van de tradwives en conservatives, dus dan is zo'n actie extra kansloos.
capriciamaandag 11 oktober 2021 @ 14:47
quote:
0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 14:33 schreef Discombobulate het volgende:
Maar er wordt dus gewoon uncensored geneukt door Sid in de film of wat? Of is dit een beetje een grap?
quote:
Voor het oog van Sadouma, Ruitenbeek, een stagiair, twee camera’s en dus potentieel de hele wereld laat hij zich uitkleden, afzeiken en keihard afwijzen.
Lijkt er op van niet. :+
#ANONIEMmaandag 11 oktober 2021 @ 14:59
Maar aan het eind van het verhaal heeft hij wel zijn zak geleegd in de kunstenaar/hoer?
#ANONIEMmaandag 11 oktober 2021 @ 15:10
quote:
1s.gif Op maandag 11 oktober 2021 14:47 schreef capricia het volgende:

[..]
[..]
Lijkt er op van niet. :+
Gewoon een matige grap dus.
Maar leuk, we gaan de kant van Rusland op. Je huurt hoeren in om je politieke en/of ideologische tegenstander (of een hulpje daarvan) in de val te lokken, neemt het op en gebruikt dat tegen hem. Moraal heel verheven enzo. Dit 'grapje' hadden ze makkelijk kunnen uithalen bij Pechtold.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 11-10-2021 15:10:37 ]
Weltschmerzmaandag 11 oktober 2021 @ 15:11
"Extreem-rechts", toe maar. Ik ben niet op de hoogte met het werk van de man, maar het lijkt me dat dat onderbouwd moet worden.
Billy-jazzmaandag 11 oktober 2021 @ 15:12
quote:
0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 15:11 schreef Weltschmerz het volgende:
Ik ben niet op de hoogte met het werk van de man
:')
Notorious_Roymaandag 11 oktober 2021 @ 15:15
had-sex-gif-1421892613.gif?quality=.8&height=183&width=250
capriciamaandag 11 oktober 2021 @ 15:16
quote:
1s.gif Op maandag 11 oktober 2021 15:10 schreef DarkwingDuck het volgende:

[..]
Gewoon een matige grap dus.
Maar leuk, we gaan de kant van Rusland op. Je huurt hoeren in om je politieke en/of ideologische tegenstander (of een hulpje daarvan) in de val te lokken, neemt het op en gebruikt dat tegen hem. Moraal heel verheven enzo. Dit 'grapje' hadden ze makkelijk kunnen uithalen bij Pechtold.
Ik neem aan dat Sid op de hoogte was, met die camera-mensen om hem heen. :')
#ANONIEMmaandag 11 oktober 2021 @ 15:19
quote:
1s.gif Op maandag 11 oktober 2021 15:16 schreef capricia het volgende:

[..]
Ik neem aan dat Sid op de hoogte was, met die camera-mensen om hem heen. :')
Geen flauw idee. Wellicht werd het bloed aan zijn hersenen onttrokken en kom hij daarom niet meer helder nadenken. :)
Knipoogjemaandag 11 oktober 2021 @ 15:33
RAAAAARRRR!!!!
Poepz0rmaandag 11 oktober 2021 @ 15:38
quote:
1s.gif Op maandag 11 oktober 2021 15:10 schreef DarkwingDuck het volgende:

[..]
Gewoon een matige grap dus.
Maar leuk, we gaan de kant van Rusland op. Je huurt hoeren in om je politieke en/of ideologische tegenstander (of een hulpje daarvan) in de val te lokken, neemt het op en gebruikt dat tegen hem. Moraal heel verheven enzo. Dit 'grapje' hadden ze makkelijk kunnen uithalen bij Pechtold.
Ga er maar vanuit dat het echt porno is, aangezien de hoofdrolspeelster ook gewoon een ruig OnlyFans account heeft.
#ANONIEMmaandag 11 oktober 2021 @ 15:39
Heb het artikel in het Parool inmiddels gelezen. Lol, is dat nou een zogenaamde kwaliteitskrant? Lijkt meer op de Story of Priv of eigenlijk nog lager. Verder een sneu verhaal van een wereldvreemde man met waarschijnlijk een verstandelijke beperking die in de zeik wordt genomen.
sinterklaaskapoentjemaandag 11 oktober 2021 @ 15:46
Ik heb er een dubbel gevoel over. Aan de ene kant ging ik nogal slecht op die Jini die zich als een enorme slet gedraagt en nogal borderline surreel gedrag vertoont. Die surprise buttplug met staartje in d'r aars voor PowNed en die uitspraken over bukkake met politieke leiders deed het 'm.

Ook klinkt dat hele 'depolariseren' met porno-scenario als complete larie, verzonnen door doorgeslagen linkse idioten. Don & Ad (ze zijn hier al genoemd) hebben de serie 'seksintegratie' met precies zo'n concept: buitenlandse vrouwen laten zich even goed neuken door een Hollandse boer om zo goed te integreren. Maar zoals wij fokkers allemaal weten maken Don & Ad low budget porno met een overduidelijke dikke laag zelfbewuste ironische flauwe kuthumor.

Heb de film nog niet gezien, maar dat artikel in het Parool maakt me wel benieuwd. Dat die Powned repo me achterliet met een 'WTF did I just watch"-gevoel geeft al aan dat ze iets goeds doen. De reacties op Geenstijl en YouTube ("waar zijn haar ouders???") zeggen al genoeg. Zouden die er ook zijn als niet deze Jini, maar een of andere 22-jarige stoere kerel de hoofdrol zou spelen? Dat ze in de film dat neo-nazistische type te kakken zetten en met zijn gevoel van mannelijkheid spelen zegt misschien wel een hoop over zijn ideen over zijn fragiele onzekerheid. En dan die Islamtische pooier (wtf?). En natuurlijk chte porno. Echte seks kijk je toch alleen stiekem alleen?

Kom op, we hebben al 10000 theater/film/cabaret-shows gehad waarin gender, seksualiteit, racisme etc. aan de kaak worden gesteld. Dat trekt een bepaalde groep, die het waarschijnlijk met de boodschap toch al een is.

Mensen ongemakkelijk, boos, gerriteerd maken door de grens op te zoeken en daar flink overheen te gaan is m.i. een stuk interessanter. Die emoties die loskomen in de vele online-reacties zegt waarschijnlijk een hoop over seksuele (on)zekerheid van de kijker. Als dat wordt bedoeld met die depolarisatie, het mensen bewust maken van hun vooringenomen als het gaat om genderrollen en seks, dan is die club nu al geslaagd.
CharlesKinbotemaandag 11 oktober 2021 @ 15:58
quote:
0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 15:11 schreef Weltschmerz het volgende:
"Extreem-rechts", toe maar. Ik ben niet op de hoogte met het werk van de man, maar het lijkt me dat dat onderbouwd moet worden.
Dus omdat jij niet op de hoogte bent mag men dat woord niet gebruiken? Verder bevat de eerste regel van de OP gewoon een voorbeeld waarin Lukkassen oproept tot geweld.
quote:
1s.gif Op maandag 11 oktober 2021 15:10 schreef DarkwingDuck het volgende:

[..]
Gewoon een matige grap dus.
Maar leuk, we gaan de kant van Rusland op. Je huurt hoeren in om je politieke en/of ideologische tegenstander (of een hulpje daarvan) in de val te lokken, neemt het op en gebruikt dat tegen hem. Moraal heel verheven enzo. Dit 'grapje' hadden ze makkelijk kunnen uithalen bij Pechtold.
Totale onzin. KIRAC is heel kritisch over heel veel aspecten van links en zeker niet zomaar een soort 'hitman' die nu Lukkassen neer gaat halen omdat ze dat uitkomt.
CharlesKinbotemaandag 11 oktober 2021 @ 16:15
quote:
10s.gif Op maandag 11 oktober 2021 15:46 schreef sinterklaaskapoentje het volgende:
Ik heb er een dubbel gevoel over. Aan de ene kant ging ik nogal slecht op die Jini die zich als een enorme slet gedraagt en nogal borderline surreel gedrag vertoont. Die surprise buttplug met staartje in d'r aars voor PowNed en die uitspraken over bukkake met politieke leiders deed het 'm.

Ook klinkt dat hele 'depolariseren' met porno-scenario als complete larie, verzonnen door doorgeslagen linkse idioten. Don & Ad (ze zijn hier al genoemd) hebben de serie 'seksintegratie' met precies zo'n concept: buitenlandse vrouwen laten zich even goed neuken door een Hollandse boer om zo goed te integreren. Maar zoals wij fokkers allemaal weten maken Don & Ad low budget porno met een overduidelijke dikke laag zelfbewuste ironische flauwe kuthumor.

Heb de film nog niet gezien, maar dat artikel in het Parool maakt me wel benieuwd. Dat die Powned repo me achterliet met een 'WTF did I just watch"-gevoel geeft al aan dat ze iets goeds doen. De reacties op Geenstijl en YouTube ("waar zijn haar ouders???") zeggen al genoeg. Zouden die er ook zijn als niet deze Jini, maar een of andere 22-jarige stoere kerel de hoofdrol zou spelen? Dat ze in de film dat neo-nazistische type te kakken zetten en met zijn gevoel van mannelijkheid spelen zegt misschien wel een hoop over zijn ideen over zijn fragiele onzekerheid. En dan die Islamtische pooier (wtf?). En natuurlijk chte porno. Echte seks kijk je toch alleen stiekem alleen?

Kom op, we hebben al 10000 theater/film/cabaret-shows gehad waarin gender, seksualiteit, racisme etc. aan de kaak worden gesteld. Dat trekt een bepaalde groep, die het waarschijnlijk met de boodschap toch al een is.

Mensen ongemakkelijk, boos, gerriteerd maken door de grens op te zoeken en daar flink overheen te gaan is m.i. een stuk interessanter. Die emoties die loskomen in de vele online-reacties zegt waarschijnlijk een hoop over seksuele (on)zekerheid van de kijker. Als dat wordt bedoeld met die depolarisatie, het mensen bewust maken van hun vooringenomen als het gaat om genderrollen en seks, dan is die club nu al geslaagd.
_O_ hulde voor deze reactie die de moeite neemt om even na te denken over wat er precies gebeurd. Ik denk inderdaad dat de pretentie om links en rechts te 'helen' door middel van seks een rookbom is, en dat het KIRAC (zoals heel vaak is gebleken) echt gaat om het confronteren van mensen met hun eigen hypocrisie (onder andere, daarnaast zijn ze natuurlijk kunstenaars).

Veel linkse mensen zien die (soms nogal botte) confrontatie aan als cynisme of 'shock', terwijl daaronder gewoon een hele eerlijke en kritische houding schuilgaat. Op een manier (ik oversimplificeer nu een beetje) is het te vergelijken met hoe de modernisten aan het eind van de negentiende eeuw door alle huichelachtige, kitscherige burgerlijke 'kunst' heensneden en de wrok van het establishment op zich haalden.

Diezelfde modernisten zijn nu gewoon establishment, en hun kunst en hun meningen net zo hol als die van het oude establishment. De radicale eerlijkheid hierover vanuit KIRAC, en hun weigering om het gebrek aan standaarden te slikken, is dan ook geweldig, en ik ben echt fan (alhoewel ik zeker ook kritisch ben over bepaalde aspecten van ze, begrijp me niet verkeerd). Als je je geprikkeld voelt: ze hebben een geweldige video over een documentairemaakster die zogenaamd 'antiracistisch' is, maar waarbij, als je dieper kijkt, gewoon een hele hypocriete en racistische houding schuilgaat (die te vergelijken is met die van heel veel zgn. 'linkse' mensen). Ze doen dit echter niet op een 'kijk mij nou zo goed en puur zijn'-manier, en dat is ook deel van hun kracht denk ik.

Harvest89maandag 11 oktober 2021 @ 16:17
Wat een idioot.
Kerel ziet er uit alsof hij ontmaagd is door de plaatselijke prive ontvangst huisvrouw hoer met geldproblemen.
En dan zulke stoere rechtse taal uit slaan. :')
Tyranoesauroesmaandag 11 oktober 2021 @ 16:29
Ik probeer dit topic te lezen omdat er porno in de titel staat maar het lukt me niet. Wat is het probleem en als ik mij rechts noem komt deze meid ook naar mij toe?
Tyranoesauroesmaandag 11 oktober 2021 @ 16:31
Dus iemand speelt mee in een pornofilm en wordt boos omdat die met een linkse meid heeft geneukt, is dat het?
NecSpeNecMetumaandag 11 oktober 2021 @ 16:31
quote:
0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 16:29 schreef Tyranoesauroes het volgende:
Ik probeer dit topic te lezen omdat er porno in de titel staat maar het lukt me niet. Wat is het probleem en als ik mij rechts noem komt deze meid ook naar mij toe?
Misschien wel. Maar uiteindelijk moet je het alsnog verdienen. Dus kan je eigenlijk net zo goed naar de lokale kroeg.
Tyranoesauroesmaandag 11 oktober 2021 @ 16:34
Zal wel gezeur schelen idd, als ik het topic nu al onleesbaar vind.
#ANONIEMmaandag 11 oktober 2021 @ 16:45
quote:
0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 16:31 schreef Tyranoesauroes het volgende:
Dus iemand speelt mee in een pornofilm en wordt boos omdat die met een linkse meid heeft geneukt, is dat het?
Er schijnt dus niet geneukt te zijn. De linkse hoer heeft schijnbaar haar werk verzaakt.
CharlesKinbotemaandag 11 oktober 2021 @ 16:56
quote:
0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 16:45 schreef DarkwingDuck het volgende:

[..]
Er schijnt dus niet geneukt te zijn. De linkse hoer heeft schijnbaar haar werk verzaakt.
Het zit je wel echt dwars h? "Linkse hoer" _O-
CharlesKinbotemaandag 11 oktober 2021 @ 16:59
quote:
0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 14:46 schreef Sapstengel het volgende:
Probleem is gewoon dat gasten met hun pik denken en dat is kansloos, of het nou aan de linker- of rechterkant van het spectrum zit. Maarja mensen aan de linkerkant hebben vaak een andere seksuele moraal en zijn meer van het polyamoureuze gebeuren heb ik het idee. Rechts is van de tradwives en conservatives, dus dan is zo'n actie extra kansloos.
Waarom is het kansloos, en van wiens kant uit?
#ANONIEMmaandag 11 oktober 2021 @ 17:00
quote:
10s.gif Op maandag 11 oktober 2021 16:56 schreef CharlesKinbote het volgende:

[..]
Het zit je wel echt dwars h? "Linkse hoer" _O-
Zoiets kreeg ik mee uit dit topic.
Verder zit het mij vrij dwars dat mensen met een verstandelijke beperking seks wordt beloofd door een hoer, daar op ingaan en het vervolgens niet krijgen. De werkschuwe linkse hoer had hem op zijn minst even kunnen aftrekken.
sinterklaaskapoentjemaandag 11 oktober 2021 @ 17:10
quote:
0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 16:15 schreef CharlesKinbote het volgende:


Veel linkse mensen zien die (soms nogal botte) confrontatie aan als cynisme of 'shock', terwijl daaronder gewoon een hele eerlijke en kritische houding schuilgaat. Op een manier (ik oversimplificeer nu een beetje) is het te vergelijken met hoe de modernisten aan het eind van de negentiende eeuw door alle huichelachtige, kitscherige burgerlijke 'kunst' heensneden en de wrok van het establishment op zich haalden.

Je kunt heel eenvoudig zeggen dat kunstkritiek/satire/opinie pas slaagt als mensen er iets van vinden. Als iedereen het eens is of niemand het iets boeit bereik je ook niet. Er zijn zeker in de filmwereld talloze voorbeelden te noemen van regisseurs die choqueren om het choqueren maar uiteindelijk niet meer worden dan een obscuur experiment dat alleen interessant is voor mensen die daar naar op zoek zijn.

Ik denk dat deze film toch wel zeker de plank raak slaat (weet het nogmaals niet zeker, want moet m nog zien). Door in elk geval bij het hoop mensen een gevoelige snaar te raken. Ook al is die snaar 'wtf is dit voor kutzooi'.
OllieAmaandag 11 oktober 2021 @ 17:14
quote:
0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 17:00 schreef DarkwingDuck het volgende:

[..]
Zoiets kreeg ik mee uit dit topic.
Verder zit het mij vrij dwars dat mensen met een verstandelijke beperking seks wordt beloofd door een hoer, daar op ingaan en het vervolgens niet krijgen. De werkschuwe linkse hoer had hem op zijn minst even kunnen aftrekken.
Dus jij noemt een schrijver van meerdere boeken (https://www.bol.com/nl/nl/c/boeken-sid-lukkassen/12034689+8299/) en huisideoloog van de FVD iemand met een verstandelijke beperking. Scherp! Zal meneer Baudet niet leuk vinden.
probeermaandag 11 oktober 2021 @ 17:17
quote:
0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 12:49 schreef speknek het volgende:

[..]
Van wat ik ervan begrijp is hij afgezwaaid op een promotieplek en later op persoonlijke titel gepromoveerd bij een theoloog op een geschiedkundig boekje waar vervolgens na de promotie passages uit verwijderd moesten worden, want hallucinante haat.
Het lijkt dus een Baudetje, zo iemand die in een old boys network buiten de ogen van het cvb een doctorsgraad geschonken heeft gekregen, en waar goedwillende (co)promotores als ik weer allemaal extra regels voor moeten naleven om het gat te dichten.
"goedwillende (co)promotores"

Oeh. Nog een plekje over? ;)
sinterklaaskapoentjemaandag 11 oktober 2021 @ 17:19
twitter


Gr Jini _O-

Aanmelden kan trouwens niet meer
#ANONIEMmaandag 11 oktober 2021 @ 17:23
quote:
2s.gif Op maandag 11 oktober 2021 17:14 schreef OllieA het volgende:

[..]
Dus jij noemt een schrijver van meerdere boeken (https://www.bol.com/nl/nl/c/boeken-sid-lukkassen/12034689+8299/) en huisideoloog van de FVD iemand met een verstandelijke beperking. Scherp! Zal meneer Baudet niet leuk vinden.
Hoe zou jij het willen omschrijven?
Wat Baudet wel of niet leuk vindt is verder niet mijn zaak.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 11-10-2021 17:30:12 ]
Harvest89maandag 11 oktober 2021 @ 17:23
quote:
0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 17:19 schreef sinterklaaskapoentje het volgende:
[ twitter ]

Gr Jini _O-

Aanmelden kan trouwens niet meer
Ja maar wat is er nu zo speciaal aan die meid?
Ik heb bijstandshoeren gehad die er neukbaarder uit zien.
speknekmaandag 11 oktober 2021 @ 17:24
_O-, ik vind het nog leuker om te weten dat Sid Lukassen die geile kankermongool was.
OllieAmaandag 11 oktober 2021 @ 17:32
quote:
0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 17:23 schreef DarkwingDuck het volgende:

[..]
Hoe zou jij het willen omschrijven?
Wat Baudet wel of niet leuk vind is verder niet mijn zaak.
Ik zou Sid Lukassen omschrijven als semi-intellectueel en (dus) huisideoloog van het FVD.
Bocajmaandag 11 oktober 2021 @ 17:44
quote:
0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 11:55 schreef thedeedster het volgende:
Je bent ook een volidioot als je op dit absurde initiatief van deze dames bent ingegaan.

Ik geloof dat dit de aanzet was;
https://www.geenstijl.nl/(...)ers-serieus-en-nsfw/
Good Lord.... Deze dame zit blijkbaar is een 'periode'... over een paar jaar schaamt ze zich vreselijk! :Y
Glazenmakermaandag 11 oktober 2021 @ 17:46
Ben wel benieuwd naar deze film. Ongemakkelijke rechtse "Alpha" mannetjes vind ik grappig.
de_boswachtermaandag 11 oktober 2021 @ 18:00
quote:
9s.gif Op maandag 11 oktober 2021 14:12 schreef Poepz0r het volgende:

[..]
Ze heeft ook OnlyFans ouwe reus.
link in DM aub. Net geld gekregen moet op
#ANONIEMmaandag 11 oktober 2021 @ 18:09
quote:
2s.gif Op maandag 11 oktober 2021 17:32 schreef OllieA het volgende:

[..]
Ik zou Sid Lukassen omschrijven als semi-intellectueel en (dus) huisideoloog van het FVD.
Na dit gebeuren zou ik hem omschrijven als een persoon met een verstandelijke beperking. Wellicht voor die tijd ook al, maar daarover weet ik eigenlijk te weinig van deze persoon.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 11-10-2021 18:13:48 ]
Poefbankmaandag 11 oktober 2021 @ 18:11
Ik heb een stukje van de trailer gezien. Ik voel me vies en gebruikt.
Sapstengelmaandag 11 oktober 2021 @ 18:18
quote:
0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 16:59 schreef CharlesKinbote het volgende:

[..]
Waarom is het kansloos, en van wiens kant uit?
Van beide kanten. Geen idee wat er precies allemaal staat, want ga geen heel verhaal lezen.

Maar als man heel thirsty op een of andere slet reageren is kansloos. En als vrouw rondhoeren en een onlyfans beginnen is net zo erg.
Bronsonmaandag 11 oktober 2021 @ 18:23
Staat zelfs een pr0n video van haar online.
Wereldgozermaandag 11 oktober 2021 @ 18:41
@Poepz0r @Sfancta @RamboDirk

Neven waarom zo ingewikkeld doen over een potje seksen man man man
pokkerdepokmaandag 11 oktober 2021 @ 18:52
quote:
0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 16:15 schreef CharlesKinbote het volgende:

[..]
_O_ hulde voor deze reactie die de moeite neemt om even na te denken over wat er precies gebeurd. Ik denk inderdaad dat de pretentie om links en rechts te 'helen' door middel van seks een rookbom is, en dat het KIRAC (zoals heel vaak is gebleken) echt gaat om het confronteren van mensen met hun eigen hypocrisie (onder andere, daarnaast zijn ze natuurlijk kunstenaars).

Veel linkse mensen zien die (soms nogal botte) confrontatie aan als cynisme of 'shock', terwijl daaronder gewoon een hele eerlijke en kritische houding schuilgaat. Op een manier (ik oversimplificeer nu een beetje) is het te vergelijken met hoe de modernisten aan het eind van de negentiende eeuw door alle huichelachtige, kitscherige burgerlijke 'kunst' heensneden en de wrok van het establishment op zich haalden.

Diezelfde modernisten zijn nu gewoon establishment, en hun kunst en hun meningen net zo hol als die van het oude establishment. De radicale eerlijkheid hierover vanuit KIRAC, en hun weigering om het gebrek aan standaarden te slikken, is dan ook geweldig, en ik ben echt fan (alhoewel ik zeker ook kritisch ben over bepaalde aspecten van ze, begrijp me niet verkeerd). Als je je geprikkeld voelt: ze hebben een geweldige video over een documentairemaakster die zogenaamd 'antiracistisch' is, maar waarbij, als je dieper kijkt, gewoon een hele hypocriete en racistische houding schuilgaat (die te vergelijken is met die van heel veel zgn. 'linkse' mensen). Ze doen dit echter niet op een 'kijk mij nou zo goed en puur zijn'-manier, en dat is ook deel van hun kracht denk ik.

beetje open deur natuurlijk, vanzelf wordt de volgende generatie establishment en dus net zo hypocriet.
daar kan je ook uit concluderen dat het dus geen reet uitmaakt.

maar goed, verder is schoppen tegen de macht altijd wel interessant. hier ook wel. maar toch leuker als ze hun eigen achterban/kant onveracht in de zeik nemen en, zoals het hier lijkt, behoorlijk kapot maken. hulde daarvoor.

natuurlijk is het hele verhaal van dit alles onzin. het is kunst en spelen met de realiteit, kijken wat er gebeurt, hoever je mensen kan laten gaan. behoorlijk psychopatisch, maar in de naam van de kunst wel grappig.

medelijden met die gast kan ik niet hebben, smerig mannetje.
Cockwhalemaandag 11 oktober 2021 @ 18:53
Korte samenvtting van dit warrige verhaal?
Cockwhalemaandag 11 oktober 2021 @ 19:05
Is dit haar bedrijf? :D

https://www.oozo.nl/bedri(...)er/2371667/jini-jane
CharlesKinbotemaandag 11 oktober 2021 @ 19:06
quote:
0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 18:52 schreef pokkerdepok het volgende:

[..]
beetje open deur natuurlijk, vanzelf wordt de volgende generatie establishment en dus net zo hypocriet.
daar kan je ook uit concluderen dat het dus geen reet uitmaakt.
waarom is dat een open deur? er zijn heel veel kunstbewegingen die marginaal zijn gebleven en nooit tot establishment zijn verworden. en heel veel linkse mensen binnen de kunst wanen zich nog steeds tegendraads wanneer ze dezelfde, driemaal verteerde riooldrek uitkotsen in de vorm van sentimentele, conceptuele kunst en denken dat ze daar wat zinnigs mee zeggen. m.a.w. het establishment wordt niet als zodanig gezien. KIRAC prikt daar met kracht doorheen en dat vind ik sterk

quote:
maar goed, verder is schoppen tegen de macht altijd wel interessant. hier ook wel. maar toch leuker als ze hun eigen achterban/kant onveracht in de zeik nemen en, zoals het hier lijkt, behoorlijk kapot maken. hulde daarvoor.

natuurlijk is het hele verhaal van dit alles onzin. het is kunst en spelen met de realiteit, kijken wat er gebeurt, hoever je mensen kan laten gaan. behoorlijk psychopatisch, maar in de naam van de kunst wel grappig.

medelijden met die gast kan ik niet hebben, smerig mannetje.
welke achterban? sorry, snap niet precies wat je bedoelt
Bluesdudemaandag 11 oktober 2021 @ 19:26
quote:
Jij komt klaar met linkse mensen verneuken, dus
pokkerdepokmaandag 11 oktober 2021 @ 19:31
quote:
0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 19:06 schreef CharlesKinbote het volgende:

[..]
waarom is dat een open deur? er zijn heel veel kunstbewegingen die marginaal zijn gebleven en nooit tot establishment zijn verworden. en heel veel linkse mensen binnen de kunst wanen zich nog steeds tegendraads wanneer ze dezelfde, driemaal verteerde riooldrek uitkotsen in de vorm van sentimentele, conceptuele kunst en denken dat ze daar wat zinnigs mee zeggen. m.a.w. het establishment wordt niet als zodanig gezien. KIRAC prikt daar met kracht doorheen en dat vind ik sterk
[..]
welke achterban? sorry, snap niet precies wat je bedoelt
achterban, omdat ze een meer rechts publiek hebben, zoals gezegd in het artikel.

en de kunstwereld is inderdaad wel links vaak, in ieder geval de progressieve kant ervan. maar er is al heel lang ook wat anders. denk even aan Hirst en andere superstar kunstenaars. en hun publiek is vrijwel zonder uitzondering gigantisch rijk. kunst als investering en hip tijdverdrijf (iets van alle tijden trouwens).

dus ja, een open deur, schoppen tegen het establishment. dat doet toch elke kunstvorm, en elke nieuwe generatie tegen de oude.
Straatcommando.maandag 11 oktober 2021 @ 19:57
Werkelijk alles, maar dan ook alles, is kansloos in deze casus. Mijn hemel zeg _O-
CharlesKinbotemaandag 11 oktober 2021 @ 20:00
quote:
0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 19:26 schreef Bluesdude het volgende:

[..]
Jij komt klaar met linkse mensen verneuken, dus
nee, ik ben zelf behoorlijk links en heb me heel vaak aangesproken gevoeld door kirac op een manier die ervoor heeft gezorgd dat ik wat ik cht geloofde heb kunnen scheiden van de modieuze onzin, en me daardoor juist eerlijker heeft gemaakt (maar zeker niet minder links). ik gun het andere linkse mensen ook om zich van hun hypocrisie te ontdoen

de mensen van kirac zijn zelf ook gewoon links trouwens, ze zijn alleen gewoon kritisch op een behoorlijk felle manier, een manier die binnen linkse kringen vrijwel nooit voorkomt. maar ik wil hun werk zeker niet reduceren tot het 'heropvoeden' van linkse mensen, begrijp me niet verkeerd
quote:
0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 19:31 schreef pokkerdepok het volgende:

[..]
achterban, omdat ze een meer rechts publiek hebben, zoals gezegd in het artikel.

en de kunstwereld is inderdaad wel links vaak, in ieder geval de progressieve kant ervan. maar er is al heel lang ook wat anders. denk even aan Hirst en andere superstar kunstenaars. en hun publiek is vrijwel zonder uitzondering gigantisch rijk. kunst als investering en hip tijdverdrijf (iets van alle tijden trouwens).

dus ja, een open deur, schoppen tegen het establishment. dat doet toch elke kunstvorm, en elke nieuwe generatie tegen de oude.
mwah, dat weet ik niet, ik ken genoeg jonge mensen aan de kunstacademie die graag kirac kijken, mijn vriend kijkt het ook graag (we zijn beiden behoorlijk links).

wat is er rechts of 'anders' aan hirst? is volgens mij gewoon iemand die binnen hetzelfde conceptuele kader opereert als de meeste kunstenaars tegenwoordig. met 'links' bedoelde ik trouwens idd progressief/'liberal' o.i.d., niet per se economisch links.

njah, zo zie ik het dus niet, en nee, dat doet niet elke nieuwe kunstvorm. kijk naar bv. futurisme in die tijd, was zgn. nieuw maar is gewoon een uitbouw van kubisme. kijk naar dada in die tijd, was anti-kunst maar opereerde ook gewoon binnen een modernistische ideologie (het kunstvoorwerp is verwaarloosbaar, het idee is leidend, etc.)
capriciamaandag 11 oktober 2021 @ 20:00
quote:
0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 19:57 schreef Straatcommando. het volgende:
Werkelijk alles, maar dan ook alles, is kansloos in deze casus. Mijn hemel zeg _O-
Daarom is het ook Kunst. ;)
CharlesKinbotemaandag 11 oktober 2021 @ 20:06
quote:
0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 18:18 schreef Sapstengel het volgende:
En als vrouw rondhoeren en een onlyfans beginnen is net zo erg.
verschrikkelijk zeg, jezus weende :'(
Straatcommando.maandag 11 oktober 2021 @ 20:06
quote:
1s.gif Op maandag 11 oktober 2021 20:00 schreef capricia het volgende:

[..]
Daarom is het ook Kunst. ;)
Mwah ik vind niet dat je overal het label kunst op kan plakken hoor.
capriciamaandag 11 oktober 2021 @ 20:09
quote:
0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 20:06 schreef Straatcommando. het volgende:

[..]
Mwah ik vind niet dat je overal het label kunst op kan plakken hoor.
Dat Kirac is een soort van kunst en kunstkritiek in een, lees ik zo.
Ik heb er te weinig verstand van om daarover te kunnen oordelen. Godzijdank.
capriciamaandag 11 oktober 2021 @ 21:09
4mDyuC9K?format=jpg&name=900x900
Wat een bijzondere foto.

Ik hoop echt dat Sid wist waaraan hij begon.
Stepperollermaandag 11 oktober 2021 @ 21:24
quote:
1s.gif Op maandag 11 oktober 2021 21:09 schreef capricia het volgende:
[ afbeelding ]
Wat een bijzondere foto.

Ik hoop echt dat Sid wist waaraan hij begon.
Volgens dat interview van het Parool schijnt hij spijt te hebben, maar ik hoop maar dat het zo is opgeschreven voor de clicks en dat het een momentopname is en dat er niet daadwerkelijk beelden worden gepubliceerd terwijl hij dat echt niet wil
Tyranoesauroesmaandag 11 oktober 2021 @ 21:26
Neem aan dat 'ie wel een contractje getekend heeft........toch?

Dan weet hij ook waar die aan begonnen is. En anders aanklagen die hap.
pokkerdepokmaandag 11 oktober 2021 @ 21:28
quote:
0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 20:00 schreef CharlesKinbote het volgende:

mwah, dat weet ik niet, ik ken genoeg jonge mensen aan de kunstacademie die graag kirac kijken, mijn vriend kijkt het ook graag (we zijn beiden behoorlijk links).

wat is er rechts of 'anders' aan hirst? is volgens mij gewoon iemand die binnen hetzelfde conceptuele kader opereert als de meeste kunstenaars tegenwoordig. met 'links' bedoelde ik trouwens idd progressief/'liberal' o.i.d., niet per se economisch links.

njah, zo zie ik het dus niet, en nee, dat doet niet elke nieuwe kunstvorm. kijk naar bv. futurisme in die tijd, was zgn. nieuw maar is gewoon een uitbouw van kubisme. kijk naar dada in die tijd, was anti-kunst maar opereerde ook gewoon binnen een modernistische ideologie (het kunstvoorwerp is verwaarloosbaar, het idee is leidend, etc.)
kennelijk aantrekkelijk voor rechtse mensen? ik verzin het niet, dat werd gezegd. omdat ze juist die linkse kliek in de kunstwereld aanpakten.

Hirst heeft geen greintje linkse ideologie. bekende uitspraak? nee, geen kunstenaar, ik ben een buisness man.
hij maakt kunst voor de elite. is zelf nu dus ook zeer rijk.

en dada of kubisme waren onderdeel van een groter iets wat zich wel degelijk afzette tegen het voorgaande, heel erg zelfs. het strekt zich uit over generaties, niet per se over aansluitende genres.

begrijp me niet verkeerd trouwens, ik heb niks tegen Hirst, ik vind het wel grappig. en links of rechts, vage begrippen natuurlijk, maar ik denk dat we het hebben over mensen die ofwel maatschappelijke kunst maken, ideologisch, progressief inderdaad. het zijn wel kliekjes in de kunstwereld, maar wat ik al zei, die andere kant, die is net zo goed aanwezig.
Tyranoesauroesmaandag 11 oktober 2021 @ 21:28
quote:
0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 18:53 schreef Cockwhale het volgende:
Korte samenvtting van dit warrige verhaal?
dino porno
#ANONIEMmaandag 11 oktober 2021 @ 21:39
Als hij niet wil dat het uitgezonden wordt, moet hij een kort geding starten.
#ANONIEMmaandag 11 oktober 2021 @ 21:41
quote:
1s.gif Op maandag 11 oktober 2021 21:09 schreef capricia het volgende:
[ afbeelding ]
Wat een bijzondere foto.

Ik hoop echt dat Sid wist waaraan hij begon.
Het is duidelijk dat Sid een stoornis in het autistisch spectrum heeft. Zulke toch wel kwetsbare mensen misbruiken voor je 'kunstproject' is gewoon kwaadaardig. Wat mij betreft kijkt een officier van justitie hier eens naar.

twitter
#ANONIEMmaandag 11 oktober 2021 @ 21:44
quote:
0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 21:41 schreef DarkwingDuck het volgende:

[..]
Het is duidelijk dat Sid een stoornis in het autistisch spectrum heeft.
Las ik ook. Maar hoe is dat duidelijk dan? Is er een diagnose bekend?
capriciamaandag 11 oktober 2021 @ 21:45
quote:
0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 21:24 schreef Stepperoller het volgende:

[..]
Volgens dat interview van het Parool schijnt hij spijt te hebben, maar ik hoop maar dat het zo is opgeschreven voor de clicks en dat het een momentopname is en dat er niet daadwerkelijk beelden worden gepubliceerd terwijl hij dat echt niet wil
Ik heb ergens wel het gevoel dat ie misbruikt is, voor iemands 'kunstprojectje'.

En ik denk dat als het een vrouw was geweest, dus als de rollen omgedraaid waren, menig salon socialist hier schande van zou spreken.
Maar ik wacht zijn eigen commentaar wel af, want ik ken de details niet.
Bluesdudemaandag 11 oktober 2021 @ 21:48
Ik snap het niet goed.
Sid Lukkassen wordt verneukt, wordt gefilmd en dat is dan kunst ?
capriciamaandag 11 oktober 2021 @ 21:56
quote:
0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 21:48 schreef Bluesdude het volgende:
Ik snap het niet goed.
Sid Lukkassen wordt verneukt, wordt gefilmd en dat is dan kunst ?
Het klinkt als dat Sid seks is voorgehouden, maar dan keihard afgewezen en vernederd wordt. Terwijl de camera's draaien.

De kloof tussen links en rechts dichten, wordt dan links wijst rechts keihard af. Of zo. :? Als kunstproject.
Bluesdudemaandag 11 oktober 2021 @ 22:02
quote:
1s.gif Op maandag 11 oktober 2021 21:56 schreef capricia het volgende:

[..]
Het klinkt als dat Sid seks is voorgehouden, maar dan keihard afgewezen en vernederd wordt. Terwijl de camera's draaien.

De kloof tussen links en rechts dichten, wordt dan links wijst rechts keihard af. Of zo. :? Als kunstproject.
Heet dat niet treitervloggen ?
Raw85maandag 11 oktober 2021 @ 22:25
Het lijkt toch wel een hele nare streek te zijn
raptorixmaandag 11 oktober 2021 @ 22:35
quote:
1s.gif Op maandag 11 oktober 2021 21:56 schreef capricia het volgende:

[..]
Het klinkt als dat Sid seks is voorgehouden, maar dan keihard afgewezen en vernederd wordt. Terwijl de camera's draaien.

De kloof tussen links en rechts dichten, wordt dan links wijst rechts keihard af. Of zo. :? Als kunstproject.
Dit is ook gewoon een bestaand porno genre, zoek maar op ruined orgasm ;)
Claudia_xmaandag 11 oktober 2021 @ 22:36
Dit is een bubble waar ik graag niks van blijf begrijpen. Jini, Sid, KIRAC - wie zijn die lui? En waarom verkneukelt een respectabele krant zich er in hemelsnaam over dat iemand in de zeik wordt genomen? Beroerd geschreven stuk bovendien.
Raw85maandag 11 oktober 2021 @ 22:37
quote:
13s.gif Op maandag 11 oktober 2021 22:36 schreef Claudia_x het volgende:
Dit is een bubble waar ik graag niks van blijf begrijpen. Jini, Sid, KIRAC - wie zijn die lui? En waarom verkneukelt een respectabele krant zich er in hemelsnaam over dat iemand in de zeik wordt genomen? Beroerd geschreven stuk bovendien.
seks=clicks
Marsenalmaandag 11 oktober 2021 @ 22:38
Ik snap er geen kloot van en het leuke is, dat kan zijn omdat ik te dom ben, maar het kan ook zijn omdat ik te intelligent ben.
Modusmaandag 11 oktober 2021 @ 22:41
quote:
13s.gif Op maandag 11 oktober 2021 22:36 schreef Claudia_x het volgende:
Dit is een bubble waar ik graag niks van blijf begrijpen. Jini, Sid, KIRAC - wie zijn die lui? En waarom verkneukelt een respectabele krant zich er in hemelsnaam over dat iemand in de zeik wordt genomen? Beroerd geschreven stuk bovendien.
Allemaal lui die vooral zelf zichzelf er ONT-ZET-TEND toe vinden doen.
Claudia_xmaandag 11 oktober 2021 @ 22:42
quote:
1s.gif Op maandag 11 oktober 2021 21:56 schreef capricia het volgende:

[..]
Het klinkt als dat Sid seks is voorgehouden, maar dan keihard afgewezen en vernederd wordt. Terwijl de camera's draaien.
Het klinkt mij in de oren als misleiding en misbruik. 't Is op z'n minst laakbaar - en misschien ook wel strafbaar?
mannymaandag 11 oktober 2021 @ 22:44
quote:
0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 22:42 schreef Claudia_x het volgende:

[..]
Het klinkt mij in de oren als misleiding en misbruik. 't Is op z'n minst laakbaar - en misschien ook wel strafbaar?
Zoals je zelf al schreef: een bubbel / randverschijnsel waar we volgens mij liever niets van willen weten. Geen idee wat deze lieden doen / willen en wat ze hun “acteurs” al dan niet beloofd hebben....
Claudia_xmaandag 11 oktober 2021 @ 22:48
quote:
0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 22:44 schreef manny het volgende:

[..]
Zoals je zelf al schreef: een bubbel / randverschijnsel waar we volgens mij liever niets van willen weten. Geen idee wat deze lieden doen / willen en wat ze hun “acteurs” al dan niet beloofd hebben....
Het riekt ernaar dat iemand vogelvrij is verklaard omdat-ie verwerpelijke ideen erop nahoudt. Het zou wat zijn als we mogen doen wat we willen met personen die we niet pluis vinden.
Bluesdudemaandag 11 oktober 2021 @ 22:52
quote:
0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 22:48 schreef Claudia_x het volgende:

[..]
Het riekt ernaar dat iemand vogelvrij is verklaard omdat-ie verwerpelijke ideen erop nahoudt. Het zou wat zijn als we mogen doen wat we willen met personen die we niet pluis vinden.
Mee eens.
Een beetje verbaal op het internet Lukkassen bashen, ach ja... Niet overdrijven daarin verder.
Maar dit is wat anders.

Dan vind ik een interview van Jair met Lukkassen meer kunstig.
Komt door de persoon Jair zelf.
brokjespoesmaandag 11 oktober 2021 @ 22:53
quote:
0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 17:19 schreef sinterklaaskapoentje het volgende:
Gr Jini
Die knalrooie kop maakt het er ook niet beter op... kennelijk is ze niet gewend in deze houding haar genitalialala te presenteren. :P

En leuke voetjes heeft ze ook al niet... je ziet het, ik doe mijn uiterste best om iets leuks te vinden, maar het lukt gewoon niet. Sorry.
mannymaandag 11 oktober 2021 @ 22:53
quote:
0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 22:48 schreef Claudia_x het volgende:

[..]
Het riekt ernaar dat iemand vogelvrij is verklaard omdat-ie verwerpelijke ideen erop nahoudt. Het zou wat zijn als we mogen doen wat we willen met personen die we niet pluis vinden.
Daar riekt het naar, maar om het echt te snappen zou ik me erin moeten verdiepen en dat wil ik eerlijk gezegd niet.

Ik sla deze even over ;-)
CharlesKinbotemaandag 11 oktober 2021 @ 22:58
quote:
0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 22:42 schreef Claudia_x het volgende:

[..]
Het klinkt mij in de oren als misleiding en misbruik. 't Is op z'n minst laakbaar - en misschien ook wel strafbaar?
quote:
0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 22:48 schreef Claudia_x het volgende:

[..]
Het riekt ernaar dat iemand vogelvrij is verklaard omdat-ie verwerpelijke ideen erop nahoudt. Het zou wat zijn als we mogen doen wat we willen met personen die we niet pluis vinden.
Gottegot wat is het toch allemaal ver - schrik - ke - lijk :'( :'( :'( :'(

Waarom wacht je niet eens die release af, kijk je de film lekker, en ga je vervolgens alsnog janken over juridische stappen, mocht je je daartoe geroepen voelen? Je hebt helemaal geen idee wat de inhoud van die film gaat zijn.
Harvest89maandag 11 oktober 2021 @ 23:07
quote:
0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 21:41 schreef DarkwingDuck het volgende:

[..]
Het is duidelijk dat Sid een stoornis in het autistisch spectrum heeft. Zulke toch wel kwetsbare mensen misbruiken voor je 'kunstproject' is gewoon kwaadaardig. Wat mij betreft kijkt een officier van justitie hier eens naar.

[ twitter ]
Ach gossie. :')
Die arme onderontwikkelde drol.
Misschien moeten we hem dan ook tegen zichzelf beschermen, hem uit de politiek schoppen, en een beschutte werkplek voor hem regelen waar hij wasknijpers in elkaar kan zetten.
Bluesdudemaandag 11 oktober 2021 @ 23:08
quote:
0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 22:58 schreef CharlesKinbote het volgende:

? Je hebt helemaal geen idee wat de inhoud van die film gaat zijn.
klopt... ik heb niks gezien.... maar Lukkassen wordt belachelijk gemaakt , begrijp ik?
Wel of niet onder valse voorwendsels ?
Waarom is dat kunst ?
#ANONIEMmaandag 11 oktober 2021 @ 23:16
quote:
0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 23:07 schreef Harvest89 het volgende:

[..]
Ach gossie. :')
Die arme onderontwikkelde drol.
Misschien moeten we hem dan ook tegen zichzelf beschermen, hem uit de politiek schoppen, en een beschutte werkplek voor hem regelen waar hij wasknijpers in elkaar kan zetten.
Hij is geen politicus. Maar jij vind het dus prima als een autist compleet kapot gemaakt omdat hij een afwijkende mening heeft. Mooi precedent schept dat.
CharlesKinbotemaandag 11 oktober 2021 @ 23:28
quote:
0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 23:08 schreef Bluesdude het volgende:

[..]
klopt... ik heb niks gezien.... maar Lukkassen wordt belachelijk gemaakt , begrijp ik?
Wel of niet onder valse voorwendsels ?
Waarom is dat kunst ?
Dit zijn hele goede vragen, die je kunt los gaan laten op jezelf tijdens - en nadat - je de film hebt gekeken. We hebben hem allemaal nog niet gezien, dus daar lijkt het me nu nog niet het moment voor.
Bluesdudemaandag 11 oktober 2021 @ 23:32
quote:
0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 23:28 schreef CharlesKinbote het volgende:

[..]
Dit zijn hele goede vragen, die je kunt los gaan laten op jezelf tijdens - en nadat - je de film hebt gekeken. We hebben hem allemaal nog niet gezien, dus daar lijkt het me nu nog niet het moment voor.
Jij vind het kunst , begreep ik
Waarom vind je dat ?
supernigermaandag 11 oktober 2021 @ 23:33
Die lul zat weleens bij Gamekings.
Akathisiamaandag 11 oktober 2021 @ 23:34
quote:
0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 14:26 schreef -XOR- het volgende:
Dan ben ik wel benieuwd naar je definitie van cultuurmarxisme. Over dat laatste geef ik je gelijk, om als extreem-rechts betiteld te kunnen worden moet ideologisch gedachtegoed een ondemocratische of gewelddadige component bezitten. Gedachtegoed dat niet buiten de democratische paden treedt is per definitie niet extreem-rechts.
Daar komen we vast nog wel eens over te spreken. Misschien geef ik dat aloude topic weer eens een schop omhoog.
CharlesKinbotemaandag 11 oktober 2021 @ 23:35
quote:
0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 23:32 schreef Bluesdude het volgende:

[..]
Jij vind het kunst , begreep ik
Waarom vind je dat ?
Wanneer heb ik dat gezegd? Ik heb alleen maar aangegeven dat ik KIRAC zeer waardeer, en op basis van eerdere afleveringen verwacht ik een mooie en gelaagde film die veel complexer gaat zijn dan het "Lukkassen wordt afgezeikt!!! schande!!!" verhaaltje dat iedereen er hier van maakt. Maar ik kan geen uitspraken doen totdat ik de film heb gezien natuurlijk.
Bluesdudemaandag 11 oktober 2021 @ 23:39
quote:
0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 23:35 schreef CharlesKinbote het volgende:

[..]
Wanneer heb ik dat gezegd? Ik heb alleen maar aangegeven dat ik KIRAC zeer waardeer, en op basis van eerdere afleveringen verwacht ik een mooie en gelaagde film die veel complexer gaat zijn dan het "Lukkassen wordt afgezeikt!!! schande!!!" verhaaltje dat iedereen er hier van maakt. Maar ik kan geen uitspraken toen totdat ik de film heb gezien natuurlijk.
Ik dacht dat je de film kunst vond, maar je hebt het niet gezien dus.
Maar Lukkassen wordt belachelijk gemaakt en vernederd, begrijp ik uit je TS.
Dat lijkt me geen kunst. Ik vind dat niet amusant... ook al is de man een rechtse lul
Zijn lul valt niet te zien? Zou ik ook al een afknapper vinden in een pornofilm
SpaceOdditydinsdag 12 oktober 2021 @ 00:39
quote:
1s.gif Op maandag 11 oktober 2021 23:33 schreef superniger het volgende:
Die lul zat weleens bij Gamekings.
Wat?
#ANONIEMdinsdag 12 oktober 2021 @ 00:56
quote:
1s.gif Op maandag 11 oktober 2021 23:33 schreef superniger het volgende:
Die lul zat weleens bij Gamekings.
Waren wel vermakelijke items.
supernigerdinsdag 12 oktober 2021 @ 01:44
quote:
4s.gif Op dinsdag 12 oktober 2021 00:39 schreef SpaceOddity het volgende:

[..]
Wat?

icecreamfarmer_NLdinsdag 12 oktober 2021 @ 12:30
quote:
0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 19:57 schreef Straatcommando. het volgende:
Werkelijk alles, maar dan ook alles, is kansloos in deze casus. Mijn hemel zeg _O-
Ik sluit mij hierbij aan. Wat een warrig gebeuren.
icecreamfarmer_NLdinsdag 12 oktober 2021 @ 12:31
quote:
1s.gif Op maandag 11 oktober 2021 23:33 schreef superniger het volgende:
Die lul zat weleens bij Gamekings.
Die Boris is ook helemaal de weg kwijtgeraakt.
Vasilevskidinsdag 12 oktober 2021 @ 13:18
quote:
13s.gif Op maandag 11 oktober 2021 22:36 schreef Claudia_x het volgende:
Dit is een bubble waar ik graag niks van blijf begrijpen. Jini, Sid, KIRAC - wie zijn die lui? En waarom verkneukelt een respectabele krant zich er in hemelsnaam over dat iemand in de zeik wordt genomen? Beroerd geschreven stuk bovendien.
Ik stond op het punt te zeggen dat het vast allemaal in hetzelfde gesubsidieerde kliekje zit, maar deze mensen opereren via YouTube dus misschien ook niet.

KIRAC is in ieder geval soort van bekend (moest het ook weer even opzoeken) omdat ze een paar jaar terug 'gecanceld' werden door de kunstacademie: https://www.geenstijl.nl/tag/rietveld

Daarna zal iedereen die niet in dit wereldje zat ze vast gewoon weer vergeten zijn, maar goed ze bestaan dus nog. En het is daarmee een beetje hetzelfde als Geenstijl: rechtse mensjes denken een nieuw speeltje te hebben gevonden, omdat ze zich ook afzetten tegen woke, politiek correct, etc. Maar ze willen vooral provoceren als verdienmodel. Daar zal Sid Lukkassen zich ook wel op verkeken hebben.

quote:
WTF, hier komen ook even twee werelden samen. :D
naatje_1woensdag 13 oktober 2021 @ 16:30
quote:
2s.gif Op maandag 11 oktober 2021 12:22 schreef Flippiee het volgende:
@:denater @:naatje_1 "filosoof"
Ze zetten mijn beroepsgroep weer eens mooi te kijk
Regilio_woensdag 13 oktober 2021 @ 16:55
Wat s dit!? _O-

Zonder camera zou ik die geile slet Jini wel graag alle hoeken van de kamer willen laten zien >:)
Dat menig fokker haar knien te scherp vindt: alleen maar mooi. Meer Jini voor deze boi.

Edit: dat Powned filmpje, met die buttplug :') _O-

[ Bericht 23% gewijzigd door Regilio_ op 13-10-2021 17:02:47 ]
#ANONIEMwoensdag 13 oktober 2021 @ 19:28
quote:
10s.gif Op woensdag 13 oktober 2021 16:55 schreef Regilio_ het volgende:
dat Powned filmpje, met die buttplug :') _O-
_O- _O-
SpaceOdditywoensdag 13 oktober 2021 @ 19:38
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 oktober 2021 12:31 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]
Die Boris is ook helemaal de weg kwijtgeraakt.
Wat doet die gast nu dan? Ook een of ander vaag complot YouTube kanaal?

Ik vond m altijd wel grappig...
sinterklaaskapoentjewoensdag 13 oktober 2021 @ 20:07
quote:
0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 23:08 schreef Bluesdude het volgende:

[..]
klopt... ik heb niks gezien.... maar Lukkassen wordt belachelijk gemaakt , begrijp ik?
Wel of niet onder valse voorwendsels ?
Waarom is dat kunst ?
Een zak stront kan kunst zijn man, dat heeft helemaal geen definitie.
Bart2002woensdag 13 oktober 2021 @ 20:11
Ik vind het wel een leuk vrouwtje. Dat is altijd kunst natuurlijk. Het zit allemaal toch wat mooier in elkaar dan een man. En het is een geile donder zo heb ik begrepen en haar vriendin ook. Dus als er nog meer kunst gemaakt moet worden ben ik beschikbaar. :)

De hype begrijp ik niet helemaal en ga ik me ook niet in verdiepen verder. Als ze me wil bereiken (voor mooiere, wat ruigere kunst) dan graag hier een reactie.
Pregowoensdag 13 oktober 2021 @ 20:57
quote:
0s.gif Op woensdag 13 oktober 2021 20:11 schreef Bart2002 het volgende:
Ik vind het wel een leuk vrouwtje. Dat is altijd kunst natuurlijk. Het zit allemaal toch wat mooier in elkaar dan een man. En het is een geile donder zo heb ik begrepen en haar vriendin ook. Dus als er nog meer kunst gemaakt moet worden ben ik beschikbaar. :)

De hype begrijp ik niet helemaal en ga ik me ook niet in verdiepen verder. Als ze me wil bereiken (voor mooiere, wat ruigere kunst) dan graag hier een reactie.
Goede post, ik denk dat ze al zoooooo lang op je zit te wachten. Lief dat je eindelijk toenadering zoekt :*
ACT-Fwoensdag 13 oktober 2021 @ 21:52
quote:
0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 16:15 schreef CharlesKinbote het volgende:
Ik denk inderdaad dat de pretentie om links en rechts te 'helen' door middel van seks een rookbom is, en dat het KIRAC (zoals heel vaak is gebleken) echt gaat om het confronteren van mensen met hun eigen hypocrisie (onder andere, daarnaast zijn ze natuurlijk kunstenaars).
Ik had tot dusver nooit van KIRAC gehoord, maar na het zien van het door jou geposte filmpje is het me helemaal duidelijk. GE-NI-AAL! Dit gaat niet over links of rechts of seks; dit gaat over filosofie in optima forma. Mensen kunnen zich links of rechts noemen maar het gaat uiteindelijk om identiteitspolitiek in z'n algemeenheid en de vraag waarom je jezelf een bepaalde identiteit aanmeet, daar naar gedraagt en jezelf wijsmaakt dat dit 'goed' is. Ik ga zeker meer filmpjes van KIRAC bekijken _O_

Ik moest overigens gelijk aan het volgende topic denken:

NWS / ‘De zelfgenoegzamen, dat zijn de welgestelde hipsters’
De_Verschoppelingwoensdag 13 oktober 2021 @ 22:19
Ik heb oprecht met stijgende verbazing naar de laatste 7 minuten van dit werk gekeken:

#ANONIEMwoensdag 13 oktober 2021 @ 23:08
quote:
11s.gif Op maandag 11 oktober 2021 18:23 schreef Bronson het volgende:
Staat zelfs een pr0n video van haar online.
wow

wat een lekker en geil filmpje
ACT-Fwoensdag 13 oktober 2021 @ 23:09
quote:
1s.gif Op woensdag 13 oktober 2021 22:19 schreef De_Verschoppeling het volgende:
Ik heb oprecht met stijgende verbazing naar de laatste 7 minuten van dit werk gekeken:

Dit is nu precies wat KIRAC aankaart. Sommige mensen menen de waarheid in pacht te hebben en dat hun visie de enige juiste is. Zij zijn goed en de rest is fout. Zodra je de rollen omdraait en feitelijk een spiegel voorhoudt beginnen ze helemaal te flippen zonder door te hebben dat ze zojuist zichzelf gezien hebben.

Ik was nog niet aan deel 10 toegekomen, maar ze mogen wat mij betreft zo op televisie bij een omroep als VPRO.
NecSpeNecMetuwoensdag 13 oktober 2021 @ 23:20
quote:
10s.gif Op woensdag 13 oktober 2021 23:09 schreef ACT-F het volgende:

Ik was nog niet aan deel 10 toegekomen, maar ze mogen wat mij betreft zo op televisie bij een omroep als VPRO.
Er is toch ook een aflevering dat ze bij het uur van de wolf proberen te komen? :P Dat gaat natuurlijk alleen niet helemaal goed. Dikwijls lijkt dat echter ook de intentie van hun werk te zijn; er zit in ieder geval een dikke laag ironie in. Naar aanleiding van deze affaire een flink aantal aflevering gekeken. Lang geleden had ik er ook al n of twee gekeken en toen vond ik het wel grappig maar ergerde ik me soms (en dat doe ik nog steeds) ook aan de voice over die zich altijd ironisch dommig voordoet.

Maar ik kan anderzijds moeilijk ontkennen dat het desondanks toch mijn aandacht heeft getrokken. Ik vraag me af waar precies de scheidslijn tussen feit en fictie ligt. Ze spelen wel een beetje good cop, bad cop.
Cockwhalewoensdag 13 oktober 2021 @ 23:24
quote:
0s.gif Op woensdag 13 oktober 2021 20:11 schreef Bart2002 het volgende:
Ik vind het wel een leuk vrouwtje. Dat is altijd kunst natuurlijk. Het zit allemaal toch wat mooier in elkaar dan een man. En het is een geile donder zo heb ik begrepen en haar vriendin ook. Dus als er nog meer kunst gemaakt moet worden ben ik beschikbaar. :)

De hype begrijp ik niet helemaal en ga ik me ook niet in verdiepen verder. Als ze me wil bereiken (voor mooiere, wat ruigere kunst) dan graag hier een reactie.
Ik vind d'r losbandigheid ook wel wat geils hebben.
polderturkwoensdag 13 oktober 2021 @ 23:50
Link?
Nielschdonderdag 14 oktober 2021 @ 08:11
quote:
0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 17:19 schreef sinterklaaskapoentje het volgende:
[ twitter ]

Gr Jini _O-

Aanmelden kan trouwens niet meer
Maar die Sid Lukassen heeft hier serieus op gereageerd?
Nielschdonderdag 14 oktober 2021 @ 13:52
quote:
1s.gif Op maandag 11 oktober 2021 15:10 schreef DarkwingDuck het volgende:

[..]
Gewoon een matige grap dus.
Maar leuk, we gaan de kant van Rusland op. Je huurt hoeren in om je politieke en/of ideologische tegenstander (of een hulpje daarvan) in de val te lokken, neemt het op en gebruikt dat tegen hem. Moraal heel verheven enzo. Dit 'grapje' hadden ze makkelijk kunnen uithalen bij Pechtold.
uh... bij de oproep zelf werd al aangegeven dat het seks voor de camera zou zijn... en toch heeft Sid gewoon gereageerd he...
#ANONIEMdonderdag 14 oktober 2021 @ 13:55
quote:
6s.gif Op donderdag 14 oktober 2021 13:52 schreef Nielsch het volgende:

[..]
uh... bij de oproep zelf werd al aangegeven dat het seks voor de camera zou zijn... en toch heeft Sid gewoon gereageerd he...
Mensen met een verstandelijke beperking doen soms zeer onverstandige dingen. Dat is ook de reden dat we met verstandelijke beperking niet dit soort fratsen uithalen.
Mike-The-Situationdonderdag 14 oktober 2021 @ 13:58
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 oktober 2021 12:31 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]
Die Boris is ook helemaal de weg kwijtgeraakt.
Wat dan?
Nielschdonderdag 14 oktober 2021 @ 14:13
quote:
0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 21:48 schreef Bluesdude het volgende:
Ik snap het niet goed.
Sid Lukkassen wordt verneukt, wordt gefilmd en dat is dan kunst ?
neuh het is geen kunst. de films van KIRAC leveren eigenlijk altijd (harde) kritiek op de hypocriete elitaire linkse 'wij moeten deugen en heel erg inclusief zijn' kliek die meent de enige waarheid in pacht te hebben en die steeds meer de dienst uitmaakt in de kunstwereld (met als gevolg dat er geen ruimte meer is voor kritiek op het scherpst van de snede, mannelijkheid, machogedrag etc...). hoe deze aflevering daar precies in past is me niet direct duidelijk, maar ik ben benieuwd.

[ Bericht 1% gewijzigd door Nielsch op 14-10-2021 14:19:50 ]
Nielschdonderdag 14 oktober 2021 @ 14:16
quote:
0s.gif Op donderdag 14 oktober 2021 13:55 schreef DarkwingDuck het volgende:

[..]
Mensen met een verstandelijke beperking doen soms zeer onverstandige dingen. Dat is ook de reden dat we met verstandelijke beperking niet dit soort fratsen uithalen.
als ik zijn wiki zo eens lees, lijkt het niet echt te gaan om iemand met een verstandelijke beperking.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Sid_Lukkassen
Maharskidonderdag 14 oktober 2021 @ 14:20
quote:
0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 17:19 schreef sinterklaaskapoentje het volgende:
[ twitter ]

Gr Jini _O-

Aanmelden kan trouwens niet meer
'ben jij die geile kankermongool die mij alle hoeken van de kamer laat zien?'

_O-

Whaha wat is dit voor bizar mens?
Poepz0rdonderdag 14 oktober 2021 @ 14:23
quote:
0s.gif Op donderdag 14 oktober 2021 14:20 schreef Maharski het volgende:

[..]
'ben jij die geile kankermongool die mij alle hoeken van de kamer laat zien?'

_O-

Whaha wat is dit voor bizar mens?
Je snapt het sarcasme etc niet? Domme user gespot.
Bluesdudedonderdag 14 oktober 2021 @ 14:27
quote:
6s.gif Op donderdag 14 oktober 2021 14:13 schreef Nielsch het volgende:

[..]
neuh het is geen kunst. de films van KIRAC leveren eigenlijk altijd (harde) kritiek op de hypocriete elitaire linkse 'wij moeten deugen en heel erg inclusief zijn' kliek die meent de enige waarheid in pacht te hebben en die steeds meer de dienst uitmaakt in de kunstwereld
Dus het is een uitgesproken rechtse club?
Maar waarom wordt de rechtse baudetvriend Sid Lukassen dan vernedert ?

Dus niksuhhh kunst..
Nielschdonderdag 14 oktober 2021 @ 14:32
quote:
0s.gif Op donderdag 14 oktober 2021 14:27 schreef Bluesdude het volgende:

[..]
Dus het is een uitgesproken rechtse club?
Maar waarom wordt de rechtse baudetvriend Sid Lukassen dan vernedert ?

Dus niksuhhh kunst..
geen idee, ik moet het ook nog zien. de focus was in het verleden altijd op de hypocrisie in de kunstwereld, wat natuurlijk toch wel een links bolwerk is wat dat betreft. wellicht trekken ze het nu iets breder dan enkel kunst en dan kom je ook wat meer rechtsere figuren zoals lukassen tegen.
#ANONIEMdonderdag 14 oktober 2021 @ 14:39
quote:
6s.gif Op donderdag 14 oktober 2021 14:16 schreef Nielsch het volgende:

[..]
als ik zijn wiki zo eens lees, lijkt het niet echt te gaan om iemand met een verstandelijke beperking.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Sid_Lukkassen
Overduidelijk autistisch als je wat video's van hem ziet.
Bluesdudedonderdag 14 oktober 2021 @ 14:40
misschien is de gein dat ze het profileren als kunst? en zijn het gewoon treitervloggers
Nielschdonderdag 14 oktober 2021 @ 14:47
quote:
0s.gif Op donderdag 14 oktober 2021 14:40 schreef Bluesdude het volgende:
misschien is de gein dat ze het profileren als kunst? en zijn het gewoon treitervloggers
aangezien ze al jaren youtube content maken waarin ze (mijns inziens terechte) kritiek leveren op kunst en bepaalde personen in de kunstwereld is het wel iets meer dan treitervloggen. ze houden wel van provoceren. uitspraken als "het toppunt was wel de tentoonstelling van Zanele Muholi, waarbij de bezoeker geacht werd genteresseerd te zijn in de luie spinsels van een verwende snol, alleen omdat ze uit Zuid Afrika komt, lesbisch en zwart is" worden hen zachtgezegd niet altijd in dank afgenomen.
-XOR-donderdag 14 oktober 2021 @ 14:55
quote:
6s.gif Op donderdag 14 oktober 2021 14:47 schreef Nielsch het volgende:

[..]
aangezien ze al jaren youtube content maken waarin ze (mijns inziens terechte) kritiek leveren op kunst en bepaalde personen in de kunstwereld is het wel iets meer dan treitervloggen. ze houden wel van provoceren. uitspraken als "het toppunt was wel de tentoonstelling van Zanele Muholi, waarbij de bezoeker geacht werd genteresseerd te zijn in de luie spinsels van een verwende snol, alleen omdat ze uit Zuid Afrika komt, lesbisch en zwart is" worden hen zachtgezegd niet altijd in dank afgenomen.
Inderdaad, en of je het altijd met ze eens bent of niet, hun kunstkritiek zit inhoudelijk altijd vrij sterk in elkaar.
Iblardidonderdag 14 oktober 2021 @ 14:58
quote:
6s.gif Op donderdag 14 oktober 2021 14:47 schreef Nielsch het volgende:

[..]
aangezien ze al jaren youtube content maken waarin ze (mijns inziens terechte) kritiek leveren op kunst en bepaalde personen in de kunstwereld is het wel iets meer dan treitervloggen. ze houden wel van provoceren. uitspraken als "het toppunt was wel de tentoonstelling van Zanele Muholi, waarbij de bezoeker geacht werd genteresseerd te zijn in de luie spinsels van een verwende snol, alleen omdat ze uit Zuid Afrika komt, lesbisch en zwart is" worden hen zachtgezegd niet altijd in dank afgenomen.
Mja, maar dit is wel erg persoonlijk en wat ik ervan heb gezien komt neer op karaktermoord. Iemand in zo'n intieme situatie lokken en dan zo te kijk zetten gaat me te ver.
Bluesdudedonderdag 14 oktober 2021 @ 15:01
quote:
6s.gif Op donderdag 14 oktober 2021 14:47 schreef Nielsch het volgende:
"het toppunt was wel de tentoonstelling van Zanele Muholi, waarbij de bezoeker geacht werd genteresseerd te zijn in de luie spinsels van een verwende snol, alleen omdat ze uit Zuid Afrika komt, lesbisch en zwart is" worden hen zachtgezegd niet altijd in dank afgenomen.
ahhh dus verkapt racistisch ook... die zogenaamde kunstenaars
Bluesdudedonderdag 14 oktober 2021 @ 15:03
quote:
0s.gif Op donderdag 14 oktober 2021 14:58 schreef Iblardi het volgende:

[..]
Mja, maar dit is wel erg persoonlijk en wat ik ervan heb gezien komt neer op karaktermoord. Iemand in zo'n intieme situatie lokken en dan zo te kijk zetten gaat me te ver.
Die Lukassen vind ik een rechtse bal gehakt, maar wat ik lees in de beschrijving is de man t persoonlijk aanvallen.
Val hem inhoudelijk aan op zijn rechtse standpunten. Doen ze dat niet ? Het is ook een rechts bullieclubje.
Maar hoezo wordt "kunstzinnig links" belachelijk gemaakt via Lukassen ?
Nielschdonderdag 14 oktober 2021 @ 15:08
quote:
0s.gif Op donderdag 14 oktober 2021 15:01 schreef Bluesdude het volgende:

[..]
ahhh dus verkapt racistisch ook... die zogenaamde kunstenaars
Wat is er racistisch aan?
ACT-Fdonderdag 14 oktober 2021 @ 15:16
quote:
0s.gif Op donderdag 14 oktober 2021 14:20 schreef Maharski het volgende:

[..]
'ben jij die geile kankermongool die mij alle hoeken van de kamer laat zien?'

_O-

Whaha wat is dit voor bizar mens?
Zij noemt potentile kandidaten geile kankermongolen en toch reageren ze. Dat zegt al iets over zo'n persoon als Sid die erop reageert. Seks is niet het doel maar het middel om mensen aan te trekken die zich laten uitmaken voor geile kankermongolen. Met andere woorden: je hebt je al laten vernederen door je uit te laten maken voor geile kankermongool en dan loop je achteraf te jammeren dat je te kijk wordt gezet? Hierop reageren is al het startpunt om jezelf te vernederen, maar kennelijk is die geile kankermongool niet slim genoeg om zijn oerinstincten te onderdrukken om te doorzien wat nu werkelijk het verhaal is.
Bluesdudedonderdag 14 oktober 2021 @ 15:22
quote:
0s.gif Op donderdag 14 oktober 2021 15:08 schreef Nielsch het volgende:

[..]
Wat is er racistisch aan?
Niet accepteren dat niet-zwarte mensen niet bij voorbaat zwarte kunstenaars minachten.
Dan wel mensen die gewoon genteresseerd zijn in het werk van een zwarte kunstenaar verwijten te overdreven non-racistisch te zijn.
CharlesKinbotedonderdag 14 oktober 2021 @ 22:51
quote:
0s.gif Op donderdag 14 oktober 2021 15:22 schreef Bluesdude het volgende:

[..]
Niet accepteren dat niet-zwarte mensen niet bij voorbaat zwarte kunstenaars minachten.
Dan wel mensen die gewoon genteresseerd zijn in het werk van een zwarte kunstenaar verwijten te overdreven non-racistisch te zijn.
Dat zijn een hele hoop aannames zeg _O- Misschien siert het je om eens achter de context van die uitspraak van Kate aan te gaan.
CharlesKinbotedonderdag 14 oktober 2021 @ 23:10
En zo makkelijk is het dus tegenwoordig. Kate doet een uitspraak, mensen trekken die uit de context, en vervolgens plegen ze gewoon karaktermoord, lekker veilig in hun kleinzielige bubbeltje van morele verontwaardiging; zonder eens te kijken waar de uitspraak op slaat, over welke kunstenares het gaat, of het kan kloppen wat ze zegt.

ctOUVa3.png

Die zelfingenomen gemakzucht waarbij mensen iemand gewoon een label als 'racist' opplakken zonder zich berhaupt in de context of de persoon te hebben verdiept :r Ben je zelf wel eens gecanceld @Bluesdude? Wat denk je dat dat met een persoon doet? En met iemands reputatie?
Bluesdudedonderdag 14 oktober 2021 @ 23:12
quote:
0s.gif Op donderdag 14 oktober 2021 22:51 schreef CharlesKinbote het volgende:

[..]
Dat zijn een hele hoop aannames zeg _O- Misschien siert het je om eens achter de context van die uitspraak van Kate aan te gaan.
Meningen zijn heel vaak aannames. Deze van jou ook.
Ik legde uit waarom een citaat verkapt racistisch te noemen is.
Of dat citaat van iemand die Kate heet is, is punt 2 .
Het is relevant om het hoe en waarom te kunnen uitdiepen, maar niet voor een eerste indruk.

Overigens heb ik dat citaat niet gezien in de tekst van Kate wat jij aanhaalt

[ Bericht 14% gewijzigd door Bluesdude op 14-10-2021 23:19:41 ]
Nielschvrijdag 15 oktober 2021 @ 05:40
quote:
0s.gif Op donderdag 14 oktober 2021 15:22 schreef Bluesdude het volgende:

[..]
Niet accepteren dat niet-zwarte mensen niet bij voorbaat zwarte kunstenaars minachten.
Dan wel mensen die gewoon genteresseerd zijn in het werk van een zwarte kunstenaar verwijten te overdreven non-racistisch te zijn.
Ah jij bent blijkbaar ook lid van die vermoeiende moreel verheven deugkliek die iedereen die ook maar een beetje kritiek heeft op het compleet doorgeslagen inclusiviteitsdenken als racist neerzet. Even nadenken over wat er gezegd wordt en inhoudelijk de discussie aangaan? Nee joh, veel te lastig! Gewoon 'racist' schreeuwen en cancellen die hap!
Bluesdudevrijdag 15 oktober 2021 @ 10:13
quote:
1s.gif Op vrijdag 15 oktober 2021 05:40 schreef Nielsch het volgende:

[..]
Ah jij bent blijkbaar ook lid van die vermoeiende moreel verheven deugkliek die iedereen die ook maar een beetje kritiek heeft op het compleet doorgeslagen inclusiviteitsdenken als racist neerzet. Even nadenken over wat er gezegd wordt en inhoudelijk de discussie aangaan? Nee joh, veel te lastig! Gewoon 'racist' schreeuwen en cancellen die hap!
Ik ben een realistisch mens.
Mensen in hun waarde laten en niet discrimineren is een bouwsteen voor een goed samenleven.
Ik denk dus na wat er geschreven is. Er werd iemand geciteerd, ik weet niet wie. De eerste indruk is dat een typisch stropopargument is om mensen de grond in te boren.

Zoals jij reageert, herken ik niet als dat je inhoudelijk de discussie wilt aangaan.
Integendeel.
ACT-Fvrijdag 15 oktober 2021 @ 10:53
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 oktober 2021 10:13 schreef Bluesdude het volgende:
Mensen in hun waarde laten
Exact, dus ook andere meningen dulden in plaats van gelijk de discriminatiekaart trekken.
polderturkvrijdag 15 oktober 2021 @ 12:19
Pics or it didn't happen.
Raw85donderdag 21 oktober 2021 @ 08:58
https://www.nrc.nl/nieuws(...)lm-belandde-a4062434

Ik vind NRC wel erg mild voor de makers hoor.
#ANONIEMdonderdag 21 oktober 2021 @ 08:59
quote:
0s.gif Op donderdag 21 oktober 2021 08:58 schreef Raw85 het volgende:
https://www.nrc.nl/nieuws(...)lm-belandde-a4062434

Ik vind NRC wel erg mild voor de makers hoor.
Natuurlijk, NRC is het huisblad van D66.
Raw85donderdag 21 oktober 2021 @ 09:05
quote:
0s.gif Op donderdag 21 oktober 2021 08:59 schreef DarkwingDuck het volgende:

[..]
Natuurlijk, NRC is het huisblad van D66.
De makers zijn niet bepaald D66'ers lijkt me. En dat NRC het huisblad van D66 is vind ik als NRC-abonnee eigenlijk ook maar onzin. Het is vergeleken met andere kranten wat liberaler maar dat kan net zo goed in het licht van de VVD of sommige stromingen van GL worden gezien bijv
#ANONIEMdonderdag 21 oktober 2021 @ 09:06
quote:
0s.gif Op donderdag 21 oktober 2021 09:05 schreef Raw85 het volgende:

[..]
De makers zijn niet bepaald D66'ers lijkt me. En dat NRC het huisblad van D66 is vind ik als NRC-abonnee eigenlijk ook maar onzin. Het is vergeleken met andere kranten wat liberaler maar dat kan net zo goed in het licht van de VVD of sommige stromingen van GL worden gezien bijv
Lol, NRC is het D66 huisblad. Daar is geen ontkennen aan, zelfs niet als abonnee van NRC.
Kopikodonderdag 21 oktober 2021 @ 09:09
quote:
6s.gif Op maandag 11 oktober 2021 12:02 schreef CharlesKinbote het volgende:

[..]
ik zal de enige aanwezige zijn bij de premire hoor
Er ontbrak nog het e.e.a.
Stepperollerdonderdag 21 oktober 2021 @ 09:35
quote:
0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 21:24 schreef Stepperoller het volgende:

[..]
Volgens dat interview van het Parool schijnt hij spijt te hebben, maar ik hoop maar dat het zo is opgeschreven voor de clicks en dat het een momentopname is en dat er niet daadwerkelijk beelden worden gepubliceerd terwijl hij dat echt niet wil
https://www.nrc.nl/nieuws(...)lm-belandde-a4062434
Publicatie gaat wat mij betreft te ver.
Stepperollerdonderdag 21 oktober 2021 @ 09:36
quote:
0s.gif Op donderdag 21 oktober 2021 08:58 schreef Raw85 het volgende:
https://www.nrc.nl/nieuws(...)lm-belandde-a4062434

Ik vind NRC wel erg mild voor de makers hoor.
Het is dan een reconstructie, geen opiniestuk. Als je hier je conclusies niet zelf uit kan trekken weet ik het ook niet meer hoor.
Bluesdudedonderdag 21 oktober 2021 @ 10:13
Een treitervlogvideo dus.
Waarom krijgt dat aandacht in de NRC. Niks kunstzinnigs an

Die banaan aan de muur werd ook als kunst gepresenteerd . Iemand betaalt 120.000 dollar.
De gein hier is die domkop die denkt 'kunst' gekocht te hebben.
Deze film is niet geinig.

https://www.vrt.be/vrtnws(...)r-kunst-of-commerce/
8e2f4b71-1b27-11ea-abcc-02b7b76bf47f.jpg

[ Bericht 81% gewijzigd door Bluesdude op 21-10-2021 10:19:11 ]
Nielschdonderdag 21 oktober 2021 @ 10:40
quote:
0s.gif Op donderdag 21 oktober 2021 10:13 schreef Bluesdude het volgende:
Een treitervlogvideo dus.
Waarom krijgt dat aandacht in de NRC. Niks kunstzinnigs an

Die banaan aan de muur werd ook als kunst gepresenteerd . Iemand betaalt 120.000 dollar.
De gein hier is die domkop die denkt 'kunst' gekocht te hebben.
Deze film is niet geinig.

https://www.vrt.be/vrtnws(...)r-kunst-of-commerce/
[ afbeelding ]
Het is je al een paar keer uitgelegd, maar blijkbaar ben je wat traag van begrip. Geeft niet, ik doe het gewoon nog een keer:

KIRAC maakt geen kunst, het zijn kunstcritici. De stukken die zij schrijven en de video's die zij maken zijn dus ook geen kunst, maar kritiek op kunst, kunstenaars en filosofen (zoals Sid Lukkassen) en de kunstwereld.

Je kan het een beetje vergeleken met een hele kritische boekrecensent. Die presenteert zijn reviews ook niet als literatuur. Zo moet je dit dus ook zien. Het zit zelfs in de naam KIRAC: Keeping It Real Art Critics.

Waarom je dus de hele tijd verontwaardigd moet melden dat DiT gEeN kUnSt Is NeT aLs DiE bAnAaN ontgaat mij en anderen in dit topic dus ook totaal.
NecSpeNecMetudonderdag 21 oktober 2021 @ 10:46
quote:
6s.gif Op donderdag 21 oktober 2021 10:40 schreef Nielsch het volgende:

[..]
Het is je al een paar keer uitgelegd, maar blijkbaar ben je wat traag van begrip. Geeft niet, ik doe het gewoon nog een keer:

KIRAC maakt geen kunst, het zijn kunstcritici. De stukken die zij schrijven en de video's die zij maken zijn dus ook geen kunst, maar kritiek op kunst, kunstenaars en filosofen (zoals Sid Lukkassen) en de kunstwereld.

Je kan het een beetje vergeleken met een hele kritische boekrecensent. Die presenteert zijn reviews ook niet als literatuur. Zo moet je dit dus ook zien. Het zit zelfs in de naam KIRAC: Keeping It Real Art Critics.

Waarom je dus de hele tijd verontwaardigd moet melden dat DiT gEeN kUnSt Is NeT aLs DiE bAnAaN ontgaat mij en anderen in dit topic dus ook totaal.
Volgens KIRAC zelf maken ze wel kunst hoor. Zij zeggen juist altijd dat ze niet geloven in de scheiding tussen kunstenaars en critici. Stefan Ruitenbeek presenteert zichzelf daarom juist altijd als kunstenaar.
Nielschdonderdag 21 oktober 2021 @ 10:49
quote:
0s.gif Op donderdag 21 oktober 2021 10:46 schreef NecSpeNecMetu het volgende:

[..]
Volgens KIRAC zelf maken ze wel kunst hoor. Zij zeggen juist altijd dat ze niet geloven in de scheiding tussen kunstenaars en critici. Stefan Ruitenbeek presenteert zichzelf daarom juist altijd als kunstenaar.
kunnen ze vinden, ik vind van niet. tenminste niet van wat ik ervan heb gezien. de discussies, de kritische vragen, de opmerkingen etc... wel speelt die tarik vaak een rol en maakt hij volgens mij ook schilderijen maar daardoor zie ik hun video's nog niet als kunst.
Straatcommando.donderdag 21 oktober 2021 @ 10:56
In snap het niet zo goed. Hij heeft de toestemming ingetrokken? Ik weet niet hoe dat zit, kan dat berhaupt?

Sowieso, of het bindend is of niet, als iemand dat vraagt in een situatie als deze heb je denk ik toch wel een soort van morele verplichting om daar aan te voldoen. Apart slag volk in ieder geval
Nielschdonderdag 21 oktober 2021 @ 10:56
quote:
Conservatief ideoloog Paul Cliteur neemt het voor Lukkassen op. „Jullie gaan over lijken”, zegt hij aan de telefoon tegen KIRAC. En later, in een WhatsApp-gesprek: „Ik heb medelijden met Sid en ik zie dat hij door dit project [...] psychisch in de problemen is gekomen. […] En [zijn gezondheid] ga ik niet afwegen tegen een kunstproject. Dat alles laat onverlet dat ik jullie projecten verder prima vindt en jullie alle goed toewens, maar onder deze omstandigheden is het uitbrengen van die film onverantwoord.”
Aggossie, normaliter moeten alle heilige huisjes keihard en zonder rekening te houden met gevoelens en gekwetste mensen omver getrapt kunnen worden maar nu het gaat over iemand uit hun eigen inner circle is het ineens heel errug zielig aldus Cliteur.

Sid Lukkassen mag al jarenlang zijn haatdragende mening over homo's, vrouwen en socialisten spuien en de politici die het voor deze groepen opnemen moeten volgens hem zelfs met geweld uit de weg worden geruimd. Maar ach nee, als hem wordt verteld dat ze hem gaan filmen terwijl hij seks heeft en het gaat op een gegeven moment niet zoals hij wil dan gaat het ineens te ver volgens Cliteur. Man man man, wat een jankerds zitten er toch in die hele alt-right club. Goed dat KIRAC dat nu ook eens aantoont.
Raw85donderdag 21 oktober 2021 @ 11:04
quote:
0s.gif Op donderdag 21 oktober 2021 09:36 schreef Stepperoller het volgende:

[..]
Het is dan een reconstructie, geen opiniestuk.
Daar heb je dan weer gelijk in inderdaad
Bluesdudedonderdag 21 oktober 2021 @ 11:06
quote:
6s.gif Op donderdag 21 oktober 2021 10:40 schreef Nielsch het volgende:

[..]
Geeft niet, ik doe het gewoon nog een keer:
Doe maar niet... het zijn treitervloggers met het aureool van kunstzinnig te zijn.
Welke kunststroming wordt met deze treiterij bekritiseerd.
Nielschdonderdag 21 oktober 2021 @ 11:10
quote:
0s.gif Op donderdag 21 oktober 2021 11:06 schreef Bluesdude het volgende:

[..]
Doe maar niet... het zijn treitervloggers met het aureool van kunstzinnig te zijn.
Welke kunststroming wordt met deze treiterij bekritiseerd.
dat is ook al uitgelegd: normaliter is er snoeiharde kritiek op de linkse cultuurmarxistische wind die de kunstwereld in zijn woke-greep houdt (vandaar dat KIRAC door de linkse kunstbubbel is uitgekotst en omarmd is door allerlei alt-right clubjes) maar nu komt er een keer kritiek op de rechts-filosofische conservatieve club waar Lukkassen toe behoort.
Straatcommando.donderdag 21 oktober 2021 @ 11:24
quote:
6s.gif Op donderdag 21 oktober 2021 11:10 schreef Nielsch het volgende:

[..]
dat is ook al uitgelegd: normaliter is er snoeiharde kritiek op de linkse cultuurmarxistische wind die de kunstwereld in zijn woke-greep houdt (vandaar dat KIRAC door de linkse kunstbubbel is uitgekotst en omarmd is door allerlei alt-right clubjes) maar nu komt er een keer kritiek op de rechts-filosofische conservatieve club waar Lukkassen toe behoort.
Met andere woorden, karaktermoord is prima, zolang het maar de tegenstander is.

Dan ben je dus geen haar beter dan dhr Lucassen hoor.

Ik heb een pittige mening over de man maar als het klopt dat die jankend aan de telefoon heeft gezeten om de toestemming in te trekken en daar vervolgens geen gehoor aan wordt gegeven mag je alle stront over je been krijgen. Kansloos gedrag, wat je ook van Lucassen vindt.
Akathisiadonderdag 21 oktober 2021 @ 11:49
quote:
6s.gif Op donderdag 21 oktober 2021 11:10 schreef Nielsch het volgende:
maar nu komt er een keer kritiek op de rechts-filosofische conservatieve club waar Lukkassen toe behoort.
Welke kritiek?
Akathisiadonderdag 21 oktober 2021 @ 11:50
quote:
6s.gif Op donderdag 21 oktober 2021 10:40 schreef Nielsch het volgende:
Het is je al een paar keer uitgelegd, maar blijkbaar ben je wat traag van begrip. Geeft niet, ik doe het gewoon nog een keer:

KIRAC maakt geen kunst, het zijn kunstcritici.
quote:
„Ik vind die hele vraag decadent”, zegt Ruitenbeek. „Ik vind wl dat je dingen mag offeren voor het kunstwerk, ook Sid Lukkassen.”

Sinha had wel moeite met de overweging, maar: „Als ik Sids gevoelens belangrijker zou vinden dan de film, dan is er geen film, geen KIRAC, dan is er niks. Waar leef ik dan eigenlijk voor?”

Stefan lacht: „Jij zegt het beter, Kate. Ik heb de neiging over Napoleon te beginnen. Hj mag er 500.000 man doorheen jagen voor Frankrijk, en ik mag niet n Sid Lukkassen laten huilen? What the fuck man, mag ik ook een beetje Napoleon zijn?”
NecSpeNecMetudonderdag 21 oktober 2021 @ 11:57
quote:
0s.gif Op donderdag 21 oktober 2021 11:50 schreef Complotwappie het volgende:

[..]
[..]

Het moet natuurlijk nog maar blijken of hij een Napoleon is of toch gewoon een Rodion Raskolnikov. Overigens draaide Napoleon ook gewoon het gevang in, zij het onder betere omstandigheden.
Dutchguydonderdag 21 oktober 2021 @ 12:03
quote:
1s.gif Op donderdag 21 oktober 2021 11:24 schreef Straatcommando. het volgende:

[..]
Met andere woorden, karaktermoord is prima, zolang het maar de tegenstander is.

Dan ben je dus geen haar beter dan dhr Lucassen hoor.

Ik heb een pittige mening over de man maar als het klopt dat die jankend aan de telefoon heeft gezeten om de toestemming in te trekken en daar vervolgens geen gehoor aan wordt gegeven mag je alle stront over je been krijgen. Kansloos gedrag, wat je ook van Lucassen vindt.
Dit dus.
Bluesdudedonderdag 21 oktober 2021 @ 12:16
quote:
6s.gif Op donderdag 21 oktober 2021 11:10 schreef Nielsch het volgende:

[..]
dat is ook al uitgelegd: normaliter is er snoeiharde kritiek op de linkse cultuurmarxistische wind die de kunstwereld in zijn woke-greep houdt
okeee het is een ongenuanceerde rechtse club, niks kunstzinnigs. Het zijn politieke activisten die zich verschuilen achter "we zijn kunstzinnig"
Met die lukkassenfilm pakt men een niet zo fris rechts figuur....deze film heeft niet veel met kritiek op links te maken, lijkt me.
btw dat woke-cultuurmarxistische verhaal is typisch rabiaat rechtse demonisering.
Glazenmakerdonderdag 21 oktober 2021 @ 12:48
Ben eigenlijk wel benieuwd naar die film.

Dit stukje nav twitter gejank vond ik trouwens wel treffend:
quote:
De vraag of er misbruik is gemaakt van Sid Lukkassen wordt door KIRAC en Jini Jane weggewuifd. Jane: „De man heeft gestudeerd, heeft een PhD, werkte bij het Europees Parlement. En nu moeten we hem behandelen als ontoerekeningsvatbare autist?”
Grappig hoe stoer rechts dezelfde slachtoffer maniertjes gebruikt waar ze huilerig links altijd van beschuldigen.

Het politieke hoefijzer is weer eens bewezen.
Bluesdudedonderdag 21 oktober 2021 @ 12:51
quote:
6s.gif Op donderdag 21 oktober 2021 11:10 schreef Nielsch het volgende:
snoeiharde kritiek op de linkse cultuurmarxistische wind die de kunstwereld in zijn woke-greep houdt
* Wat is linkse cultuurmarxistische kunst ?
* Wat is die greep ?
* En hoe wilde men met die lukassenfilm cultuurmarxisme in de kunst bekritiseren.
Zover ik nu het verhaal hoor is dat volledig mislukt
Nielschdonderdag 21 oktober 2021 @ 13:06
quote:
0s.gif Op donderdag 21 oktober 2021 12:51 schreef Bluesdude het volgende:

[..]
* Wat is linkse cultuurmarxistische kunst ?
* Wat is die greep ?
Volgens filosofen als Lukkassen, Cliteur en politici als Baudet en Bosma zijn cultuurmarxisten mensen met - in hun ogen - hele enge linkse ideen die de traditionele Westerse cultuur omver willen werpen via de invloed die zij hebben op culturele instellingen. Dat is bij allerlei instellingen aan de gang volgens hen: de NPO, concertgebouwen, de Efteling en (kunst)musea. Witte artiesten en kunstenaar moeten volgens hen hoe dan ook plaats gaan maken voor zwarte artiesten, lesbische artiesten of transgenderartiesten danwel kunstenaars.

quote:
* En hoe wilde men met die lukassenfilm cultuurmarxisme in de kunst bekritiseren.
Ik heb nergens gezegd dat ze dat willen doen. Ik heb gezegd dat ze dat normaliter deden. Ik heb ook gezegd dat ze met deze film hun pijlen lijken te richten op een totaal andere groep, namelijk de rechts-conservatieve filosofen. Hoe ze dat precies doen en of dat gelukt is weet ik niet, ik moet de film nog zien.
Bluesdudedonderdag 21 oktober 2021 @ 13:33
quote:
6s.gif Op donderdag 21 oktober 2021 13:06 schreef Nielsch het volgende:
Volgens filosofen als Lukkassen, Cliteur en politici als Baudet en Bosma
Die nepfilosofen vinden zoveel.
Toch wel interessant ... zou Baudet vinden dat Picasso een cultuurmarxist was met als doel via zijn kunst de Europese cultuur te vernietigen ?
Well, cultuurmarxistische kunst bestaat niet. Een dergelijke stroming is fantasie
Dat valt dus niet te bekritiseren.

En wat is dan linkse kunst?
https://nl.wikipedia.org/wiki/De_Oost_(film)
De film de Oost noem ik geen kunst .
Sommigen wel... en zou het linkse kunst zijn ?
Wat is dan rechtse kunst , een verfilming over de persoon westerling in zuidelijk celebes 1946/1947
waarover-gaat-de-ruzie-over-de-film-de-oost.jpg

[ Bericht 9% gewijzigd door Bluesdude op 21-10-2021 13:50:16 ]
Ferdonderdag 21 oktober 2021 @ 13:45
quote:
0s.gif Op donderdag 21 oktober 2021 11:06 schreef Bluesdude het volgende:

[..]
Doe maar niet... het zijn treitervloggers met het aureool van kunstzinnig te zijn.
Welke kunststroming wordt met deze treiterij bekritiseerd.
Je bedoelt dat Zaanse haakneus en die gestoorde Iranees hun slachtoffers ook eerst vragen of ze mee willen werken aan hun schoffering en belagingen, voor ze beginnen te filmen?
Bluesdudedonderdag 21 oktober 2021 @ 13:49
quote:
1s.gif Op donderdag 21 oktober 2021 13:45 schreef Fer het volgende:

[..]
Je bedoelt dat Zaanse haakneus en die gestoorde Iranees hun slachtoffers ook eerst vragen of ze mee willen werken aan hun schoffering en belagingen, voor ze beginnen te filmen?
Nee. Maar de treiterij is dat Lukkassen zich finaal niet goed voelt met de film en dat hij het niet uitgezonden wil hebben. Dus dat gebeurt zonder zijn toestemming
magrecdonderdag 21 oktober 2021 @ 13:55
quote:
0s.gif Op donderdag 21 oktober 2021 13:49 schreef Bluesdude het volgende:

[..]
Nee. Maar de treiterij is dat Lukkassen zich finaal niet goed voelt met de film en dat hij het niet uitgezonden wil hebben. Dus dat gebeurt zonder zijn toestemming
Lukkassen was ook van mening dat alleen alpha mannetjes tegenwoordig seks kunnen krijgen...kan hij het tegendeel bewijzen, krijgt ie hem niet omhoog....aiii
NecSpeNecMetudonderdag 21 oktober 2021 @ 14:29
quote:
0s.gif Op donderdag 21 oktober 2021 13:55 schreef magrec het volgende:

[..]
Lukkassen was ook van mening dat alleen alpha mannetjes tegenwoordig seks kunnen krijgen...kan hij het tegendeel bewijzen, krijgt ie hem niet omhoog....aiii
Ik ben er dan ook nog niet helemaal over uit of deze film zijn gelijk of ongelijk bewijst.
CharlesKinbotedonderdag 21 oktober 2021 @ 15:41
quote:
6s.gif Op donderdag 21 oktober 2021 10:49 schreef Nielsch het volgende:

[..]
kunnen ze vinden, ik vind van niet. tenminste niet van wat ik ervan heb gezien. de discussies, de kritische vragen, de opmerkingen etc... wel speelt die tarik vaak een rol en maakt hij volgens mij ook schilderijen maar daardoor zie ik hun video's nog niet als kunst.
Ze spelen allemaal vaak een rol hoor. Vooral Stefan, die behoorlijk lomp uit de hoek kan komen, maar zich in andere scnes van een hele sympathieke en zachtaardige kant laat zien. En hun werk is zeker niet alleen maar kunstkritiek, of de linkse kunst 'slopen' o.i.d. Ze zijn niet anti-links, maar tegen het vooringenomen, linkse engagement wat heel alomtegenwoordig is in de kunstwereld (en als er een soortgelijke rechtse stroming zou bestaan, zouden ze dat ongetwijfeld ook bekritiseren).
MikeyModonderdag 21 oktober 2021 @ 22:44
Ik ben benieuwd waar dit te zien is na de 27e
sinterklaaskapoentjezaterdag 23 oktober 2021 @ 15:17
https://www.nhnieuws.nl/n(...)scultuur-geen-podium


quote:
Actiegroep 'Geen Podium' doet een oproep aan het Amsterdamse debatcentrum De Balie om het programma op 27 oktober te schrappen. Die avond staat er een gesprek gepland met kunstcollectief KIRAC en volgens 'Geen Podium' is dat een organisatie "die verkrachtingscultuur in stand houdt". De Balie laat in een statement weten door te gaan met het programma.

In een open brief spreekt de actiegroep hun verontwaardiging uit over het geplande evenement met KIRAC. Er zal gesproken worden over de film 'Honeypot', waarin conservatief filosoof en voormalig VVD-raadslid Sid Lukkassen in de val wordt gelokt middels een seksdate met een 'links meisje'.

Provocatieve films over de gevestigde kunstwereld zijn kenmerkend voor KIRAC en ook 'Honeypot' past in dat plaatje. Ook de premire op 8 oktober was controversieel, zo valt te lezen in de brief van de actiegroep. Zij spreken hun afschuw uit over een actie rond Julian A., die daar met paard en bloemen onthaald en 'ge-uncanceld' werd. Op dit moment loopt er een strafrechtelijk onderzoek naar A. in verband met verdenkingen van seksueel misbruik.

"Geen podium bieden"
De groep vindt dat het debatcentrum actie moet ondernemen. "Wij verzoeken De Balie om stil te staan bij de slachtoffers van seksueel geweld en hoe zij zouden ervaren dat iemand waar aantijgingen tegen lopen is onthaald en ‘ge-uncanceld’. Wij verzoeken De Balie om geen podium te bieden aan seksueel geweld en verkrachtingscultuur." De protestbrief is inmiddels meer dan 1350 keer ondertekend.

"Kritischer context"
"We vinden het belangrijk om ontwikkelingen in kunst en maatschappij kritisch te volgen en van context te voorzien. Het is ons werk om te zorgen dat we dat, eenmaal op het podium, zorgvuldig doen", aldus De Balie in een statement. "Daarvoor heeft De Balie een goede redactie, en klinken er tijdens redactievergaderingen diverse geluiden." Het debatcentrum zegt dat ze tijdens de avond kritischer context zullen geven dan recente stukken over het onderwerp in dagbladen zoals Het Parool of NRC Handelsblad.

https://www.geenpodium.nl/
Harvest89zaterdag 23 oktober 2021 @ 15:42
quote:
0s.gif Op donderdag 21 oktober 2021 13:55 schreef magrec het volgende:

[..]
Lukkassen was ook van mening dat alleen alpha mannetjes tegenwoordig seks kunnen krijgen...kan hij het tegendeel bewijzen, krijgt ie hem niet omhoog....aiii
Onzin. Dan zou die kerel zelf nog maagd moeten zijn.
Marsenalzaterdag 23 oktober 2021 @ 16:04
Wat is precies 'verkrachtingscultuur'? Het wordt zo gezegd alsof iedereen maar moet weten wat dat is alsof het een alomtegenwoordig begrip is.
sinterklaaskapoentjezaterdag 23 oktober 2021 @ 16:16
quote:
14s.gif Op zaterdag 23 oktober 2021 16:04 schreef Marsenal het volgende:
Wat is precies 'verkrachtingscultuur'? Het wordt zo gezegd alsof iedereen maar moet weten wat dat is alsof het een alomtegenwoordig begrip is.
Die hele brief is een zooitje. Het enige argument wat wordt gegeven is dat Julian Anderweg (met een rechtszaak aan z'n broek voor meerdere verkrachtingszaken) LETTERLIJK met een paard is binnengereden om openbaar 'uncancelled' te worden. Hebben we wat gemist?

'Rape culture' betekent dat verkrachting/aanranding genormaliseerd is, waardoor slachtoffers en anderen hun mond houden als dat gebeurt. Het is me niet helder of ze Die Lucassen nu als slachtoffer zien. Volgens mij gaat het om dat scenario dat Anderweg. Pas na jaren kwam via onderzoek van NRC uit dat die gast aan de lopende band vrouwen aanrandde, drogeerde en verkrachtte. Dat dat niet eerder bekend werd komt volgens hun dus door verkrachtingscultuur. Denk ik.
MikeyMozaterdag 23 oktober 2021 @ 16:28
Het meest hilarische is dat deze situatie er voor zorgt dat Geenstijl de moreel verhevene gaat spelen. Dit kan echt niet aldus het weblog dat gretig de privbeelden van de plasseks van Patricia Paay publiceerde, waarbij mensen wiens wraakporno op Dumpert verscheen daar maanden op bleef staan ondanks verzoeken om het offline te halen en eerder dit jaar de video's van een gereanimeerd wordende Peter R de Vries nieuwswaardig genoeg vond om te publiceren.

Maar nu iemand uit hun eigen kring zichzelf opgeeft voor een seksvideo en daar spijt van krijgt zijn er grenzen overschreden en zullen ze dit niet publiceren.
Jed1Gamzaterdag 23 oktober 2021 @ 16:46
quote:
0s.gif Op donderdag 21 oktober 2021 08:58 schreef Raw85 het volgende:
https://www.nrc.nl/nieuws(...)lm-belandde-a4062434

Ik vind NRC wel erg mild voor de makers hoor.
NRC zit gewoon in hetzelfde bubbeltje als Kirac/Rietveld acad., en de kunstenaars die ze bekritiseren. Ik ken zelf wat mensen in die wereld, en het is allemaal ons kent ons, 1 pot nat.

Ik heb daarom ook het gevoel bij veel van hun filmpjes dat ze de spiegel bekritiseren waarin ze zelf kijken. De kritiek die ze verkopen is ook bijna altijd gericht op de personen, en gaat nauwelijks over kunst zelf. Die filmpjes worden dan ook nog zwaar ge-edit en geframed en geven een heel vertekend beeld van wat er zich afgespeeld heeft.
Buitendamzaterdag 23 oktober 2021 @ 16:49
Ik vind het een extreem bizar verhaal.
sinterklaaskapoentjezaterdag 23 oktober 2021 @ 16:53
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 oktober 2021 16:28 schreef MikeyMo het volgende:
Het meest hilarische is dat deze situatie er voor zorgt dat Geenstijl de moreel verhevene gaat spelen. Dit kan echt niet aldus het weblog dat gretig de privbeelden van de plasseks van Patricia Paay publiceerde, waarbij mensen wiens wraakporno op Dumpert verscheen daar maanden op bleef staan ondanks verzoeken om het offline te halen en eerder dit jaar de video's van een gereanimeerd wordende Peter R de Vries nieuwswaardig genoeg vond om te publiceren.

Maar nu iemand uit hun eigen kring zichzelf opgeeft voor een seksvideo en daar spijt van krijgt zijn er grenzen overschreden en zullen ze dit niet publiceren.
https://www.geenstijl.nl/(...)erkrachtingscultuur/

Ik vind alleen deze als reactie op die actiegroep?
GeenStijl is hier juist pro-balie
#ANONIEMzondag 24 oktober 2021 @ 09:32
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 oktober 2021 16:53 schreef sinterklaaskapoentje het volgende:

[..]
https://www.geenstijl.nl/(...)erkrachtingscultuur/

Ik vind alleen deze als reactie op die actiegroep?
GeenStijl is hier juist pro-balie
Column van opper-hypocriet Bart Nijman in de Nieuwe Revu.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 24-10-2021 09:32:38 ]
magreczondag 24 oktober 2021 @ 11:40
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 oktober 2021 15:42 schreef Harvest89 het volgende:

[..]
Onzin. Dan zou die kerel zelf nog maagd moeten zijn.
Wie zegt dat hij dat niet is? Maar lees even zijn stukken die over dit onderwerp gaan. Hij lijkt het allemaal wel te weten over wat vrouwen willen en daar behoorlijk gefrustreerd over te zijn, woordvoerder van de incels.
sinterklaaskapoentjezondag 24 oktober 2021 @ 13:55
quote:
1s.gif Op zondag 24 oktober 2021 09:32 schreef bamibij het volgende:

[..]
Column van opper-hypocriet Bart Nijman in de Nieuwe Revu.
https://revu.nl/artikel/4(...)ilmen-van-een-piemel


Vaag verhaal. Pretentie halen uit zuipen?
Bart Nijman is Bart Nijman en niet GeenStijl, op de site staat een ander verhaal.
Stepperollerzondag 24 oktober 2021 @ 14:15
quote:
1s.gif Op zondag 24 oktober 2021 09:32 schreef bamibij het volgende:

[..]
Column van opper-hypocriet Bart Nijman in de Nieuwe Revu.
Daar weet Loes Reijmer wel raad mee.
#ANONIEMzondag 24 oktober 2021 @ 15:48
quote:
Mooie column in de Volkskrant had zij dit weekend erover.
#ANONIEMzondag 24 oktober 2021 @ 15:49
quote:
0s.gif Op zondag 24 oktober 2021 15:48 schreef bamibij het volgende:

[..]
Mooie column in de Volkskrant had zij dit weekend erover.
Edit: ja precies, waar jij naar linkt :D
Nielschzondag 24 oktober 2021 @ 17:03
quote:
Spijker op de kop. Mooi hoe mannetje Nijman even gefileerd wordt.
sinterklaaskapoentjezondag 24 oktober 2021 @ 17:09
quote:
Terechte klacht!
gearfourzondag 24 oktober 2021 @ 17:20
Vrouwen hebben niets meer te bieden dan hun lichaam voor de sex. Dit is de zoveelste voorbeeld hiervoor. Vrouwen zijn een meme. Wat nou intellectuele wijsbegeerte? Een aandachtshoer kan alleen met haar benen wijd!
KoosVogelszondag 24 oktober 2021 @ 17:21
quote:
0s.gif Op zondag 24 oktober 2021 17:20 schreef gearfour het volgende:
Vrouwen hebben niets meer te bieden dan hun lichaam voor de sex. Dit is de zoveelste voorbeeld hiervoor. Vrouwen zijn een meme. Wat nou intellectuele wijsbegeerte? Een aandachtshoer kan alleen met haar benen wijd!
Sid, ben jij het?
Yon_Wipzondag 24 oktober 2021 @ 17:26
quote:
0s.gif Op zondag 24 oktober 2021 17:20 schreef gearfour het volgende:
Vrouwen hebben niets meer te bieden dan hun lichaam voor de sex. Dit is de zoveelste voorbeeld hiervoor. Vrouwen zijn een meme. Wat nou intellectuele wijsbegeerte? Een aandachtshoer kan alleen met haar benen wijd!
Ondertussen 35 jaar en nog nooit een vrouw aangeraakt. Huilend aftrekken op fury porno ga je verder de dag door.
gearfourzondag 24 oktober 2021 @ 17:31
quote:
0s.gif Op zondag 24 oktober 2021 17:26 schreef Yon_Wip het volgende:

[..]
Ondertussen 35 jaar en nog nooit een vrouw aangeraakt. Huilend aftrekken op fury porno ga je verder de dag door.
Wat is fury porno. Dit weet jij kennelijk beter :D
gearfourzondag 24 oktober 2021 @ 17:39
Besides ze is maar 22 jaartjes oud en nu al sexueel uitgeleefd door "vele buitenlanders". Luister haar interview op geenstijl. Je moet als man toch wel een beetje zelfwaardigheid behouden?
#ANONIEMzondag 24 oktober 2021 @ 18:12
quote:
0s.gif Op zondag 24 oktober 2021 17:39 schreef gearfour het volgende:
Je moet als man toch wel een beetje zelfwaardigheid behouden?
Dat is Lukkassen niet gelukt.
S95Sedanzondag 24 oktober 2021 @ 19:00
Stop making stupid people famous.

Al eerder gelezen op geenstijl maar volgens mij is uitbrengen van dit soort bagger zonder toestemming gewoon strafbaar. Ongeacht wat je van die Lukassen vind en dat het gewoon teringdom is.

Misschien kunnen bepaalde instanties meteen eens wat dieper duiken in die eerdere verkrachting/beschuldiging die jegens die Jini is gedaan, want als je toch schijt hebt aan vanalles is dat niet eens zo ver gezocht.
Harvest89zondag 24 oktober 2021 @ 20:02
quote:
0s.gif Op zondag 24 oktober 2021 17:39 schreef gearfour het volgende:
Besides ze is maar 22 jaartjes oud en nu al sexueel uitgeleefd door "vele buitenlanders". Luister haar interview op geenstijl. Je moet als man toch wel een beetje zelfwaardigheid behouden?
Ah, ze is dus nu bedorven?
CharlesKinbotemaandag 25 oktober 2021 @ 11:53
Nog twee dagen jongens! En dan kunnen al die verongelijkte, moreel verheven jankballen hier die geen enkel idee hebben over de inhoud ook lekker meekijken.
Shottydinsdag 26 oktober 2021 @ 10:15
quote:
10s.gif Op zondag 24 oktober 2021 20:02 schreef Harvest89 het volgende:

[..]
Ah, ze is dus nu bedorven?
ze valt in ieder geval onder de stokoude regel: "Dont stick your dick in crazy".
Drekkoningdinsdag 26 oktober 2021 @ 10:20
quote:
6s.gif Op zondag 24 oktober 2021 19:00 schreef S95Sedan het volgende:
Stop making stupid people famous.

Al eerder gelezen op geenstijl maar volgens mij is uitbrengen van dit soort bagger zonder toestemming gewoon strafbaar. Ongeacht wat je van die Lukassen vind en dat het gewoon teringdom is.

Neem aan dat ze hem van tevoren hebben laten tekenen voor akkoord aangezien hij deelnam aan een filmproductie.
Stepperollerdinsdag 26 oktober 2021 @ 13:59
quote:
6s.gif Op maandag 25 oktober 2021 11:53 schreef CharlesKinbote het volgende:
Nog twee dagen jongens! En dan kunnen al die verongelijkte, moreel verheven jankballen hier die geen enkel idee hebben over de inhoud ook lekker meekijken.
Deze deuger gaat niet kijken.
Bluesdudedinsdag 26 oktober 2021 @ 14:34
quote:
6s.gif Op maandag 25 oktober 2021 11:53 schreef CharlesKinbote het volgende:
Nog twee dagen jongens! En dan kunnen al die verongelijkte, moreel verheven jankballen hier die geen enkel idee hebben over de inhoud ook lekker meekijken.
Waauwwww Grote Kunst met een grote K
Een rechtse bal met extreme neiginkjes wordt wel en niet genaaid.
Nielschdinsdag 26 oktober 2021 @ 15:04
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 oktober 2021 14:34 schreef Bluesdude het volgende:

[..]
Waauwwww Grote Kunst met een grote K
Een rechtse bal met extreme neiginkjes wordt wel en niet genaaid.
Hehe voor iemand die het allemaal maar niks vindt, houdt het je wel enorm bezig he?
Bluesdudedinsdag 26 oktober 2021 @ 16:00
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 oktober 2021 15:04 schreef Nielsch het volgende:

[..]
Hehe voor iemand die het allemaal maar niks vindt, houdt het je wel enorm bezig he?
Zeker.... ik lig er nachten lang wakker van.
Hoe rechtse ballen een ander rechtsballetje verneuken.
pferdfahrerdinsdag 26 oktober 2021 @ 16:03
Kunst heeft echt totaal geen betekenis meer anno 2021.

Wat een treurnis allemaal.
Tyranoesauroesdinsdag 26 oktober 2021 @ 16:10
Iemand nog geneukt?

Sid Lukassen in ieder geval niet hahahaha.
Harvest89dinsdag 26 oktober 2021 @ 22:11
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 oktober 2021 16:10 schreef Tyranoesauroes het volgende:
Iemand nog geneukt?

Sid Lukassen in ieder geval niet hahahaha.
Moest lachen.

En ik heb al drie maanden niet meer geneukt. Misschien dat die filosoof een theorie heeft hoe dat komt.
NecSpeNecMetuwoensdag 27 oktober 2021 @ 14:46
Sid Lukkassen reageert:

quote:
[...]
Zoekende naar deze energie maakte ik, op advies van een vriendin, een afspraak met Jini.

Natuurlijk niet om een ‘echte’ pornofilm te maken maar om Jini te ontmoeten, een gesprek te voeren over haar beweegredenen achter het project en dan stapsgewijs te ontdekken hoe ver we daarin zouden willen gaan. Kata Sinha van Kirac heeft dit met zoveel woorden toegegeven, toen ze me zei dat ik als n van de weinigen door de presentatie van het project had heengeprikt. Zelf zag ik het als twee acteurs die samen een filmproject overwegen. Dan doe je eerst een try-out waarin je ontdekt of je op elkaar ingespeeld raakt, en als dat niet het geval is, dan zet je het project niet door.

Sterker nog ik was in de veronderstelling dat ik met Jini een n op n kennismakend gesprek zou voeren. Daar aangekomen bleek er een heel team omheen aanwezig. Maar goed, ik ben filosoof, mijn relatie was na jaren van de baan, ik was net weg uit Brussel – je bent single en je bent dan toch nieuwsgierig naar hoe je jezelf erbij voelt. En als je dan in zo’n project terechtkomt, wat potentieel zoveel stress kan opleveren als het niet goed wordt gemanaged, dan is het uiterst belangrijk dat je allebei als een echt team op elkaar bent ingespeeld. Dit wederzijdse vertrouwen voelde ik niet.
[...]

Heb even een stukje er uitgepakt want echt beknopt is hij niet. Hele stuk hier:

https://www.dagelijksesta(...)iet-conservatief-is/
Nielschwoensdag 27 oktober 2021 @ 15:20
Jaja Sid, je kan lullen wat je wil maar uiteindelijk ben jij degene die al z'n kleren uittrekt en naakt ligt te vrijen met een meisje terwijl er een hele filmcrew omheen staat.
icecreamfarmer_NLwoensdag 27 oktober 2021 @ 15:25
quote:
0s.gif Op woensdag 27 oktober 2021 14:46 schreef NecSpeNecMetu het volgende:
Sid Lukkassen reageert:
[..]
Heb even een stukje er uitgepakt want echt beknopt is hij niet. Hele stuk hier:

https://www.dagelijksesta(...)iet-conservatief-is/
Wat een gespin.
thedeedsterwoensdag 27 oktober 2021 @ 15:26
quote:
0s.gif Op woensdag 27 oktober 2021 14:46 schreef NecSpeNecMetu het volgende:
Sid Lukkassen reageert:
[..]
Heb even een stukje er uitgepakt want echt beknopt is hij niet. Hele stuk hier:

https://www.dagelijksesta(...)iet-conservatief-is/
quote:
toen ze me zei dat ik als n van de weinigen door de presentatie van het project had heengeprikt
Weinigen? Wat dacht meneer van de vele mensen die dit bij voorbaat al absurd vonden en niet eens de moeite namen om hier op in te gaan?
ACT-Fwoensdag 27 oktober 2021 @ 15:29
quote:
0s.gif Op woensdag 27 oktober 2021 15:26 schreef thedeedster het volgende:

[..]
[..]
Weinigen? Wat dacht meneer van de vele mensen die dit bij voorbaat al absurd vonden en niet eens de moeite namen om hier op in te gaan?
Hij heeft helemaal niks geprikt :')
thedeedsterwoensdag 27 oktober 2021 @ 15:31
quote:
10s.gif Op woensdag 27 oktober 2021 15:29 schreef ACT-F het volgende:

[..]
Hij heeft helemaal niks geprikt :')
Goh!

Nee, de man is ronduit naef.
NecSpeNecMetuwoensdag 27 oktober 2021 @ 15:43
quote:
0s.gif Op woensdag 27 oktober 2021 15:20 schreef Nielsch het volgende:
Jaja Sid, je kan lullen wat je wil maar uiteindelijk ben jij degene die al z'n kleren uittrekt en naakt ligt te vrijen met een meisje terwijl er een hele filmcrew omheen staat.
Inderdaad, zelfs als je zo naef bent om te denken dat het om een een-op-een gesprek gaat, dan ben je er uiteindelijk toch alsnog bij als je braaf meedoet en je kleding uittrekt? Den zeg je toch gewoon, ik dacht dat het om een filosofisch gesprek ging en doe hier verder niet aan mee?

Vraag me ook af wat die ‘vriendin’ er achteraf van vindt.
Tyranoesauroeswoensdag 27 oktober 2021 @ 16:21
quote:
0s.gif Op woensdag 27 oktober 2021 15:43 schreef NecSpeNecMetu het volgende:

[..]
Vraag me ook af wat die ‘vriendin’ er achteraf van vindt.
Blij dat 'ie eindelijk van bil mocht gaan :P

Dit is ook wel typerend:
quote:
Ik vind het bizar dat Kirac de film publiceert zonder mijn instemming. Tegelijk zie ik hoe contraproductief het is om daar met hen ruzie over te maken. Dat is omdat ik de drang tot scheppen begrijp. Als ik een boek wil uitgeven, dan zou ik mij niet laten stoppen en sterker nog, alleen maar fanatieker worden bij tegenwerking.
Niet alleen in bed, maar ook op papier is hij een slappe lul :+
wuuhtdonderdag 28 oktober 2021 @ 11:52
Ze hebben hem gemanipuleerd
speknekdonderdag 28 oktober 2021 @ 12:05
quote:
0s.gif Op woensdag 27 oktober 2021 16:21 schreef Tyranoesauroes het volgende:
Ik vind het bizar dat Kirac de film publiceert zonder mijn instemming. Tegelijk zie ik hoe contraproductief het is om daar met hen ruzie over te maken. Dat is omdat ik de drang tot scheppen begrijp. Als ik een boek wil uitgeven, dan zou ik mij niet laten stoppen en sterker nog, alleen maar fanatieker worden bij tegenwerking.
Als je iets teveel Ayn Rand hebt gelezen.

De drang om te scheppen als je een schrijver van non(?)-fictie bent. Come on.
CharlesKinbotedonderdag 28 oktober 2021 @ 12:07
quote:
0s.gif Op donderdag 28 oktober 2021 12:05 schreef speknek het volgende:

[..]
Als je iets teveel Ayn Rand hebt gelezen.

De drang om te scheppen als je een schrijver van non(?)-fictie bent. Come on.
het bedrijven van filosofie is in wezen een creatieve bezigheid denk ik, alleen lukkassen is geen filosoof natuurlijk. het is wel een ander soort creativiteit, dat klopt
#ANONIEMdonderdag 28 oktober 2021 @ 12:10
Klinkt als een nare streek. Vervelend pestgedrag.

De kerel die gepest wordt is zelf ook irritant, maar doet dat ertoe?
speknekdonderdag 28 oktober 2021 @ 12:22
quote:
0s.gif Op donderdag 28 oktober 2021 12:07 schreef CharlesKinbote het volgende:

[..]
het bedrijven van filosofie is in wezen een creatieve bezigheid denk ik, alleen lukkassen is geen filosoof natuurlijk. het is wel een ander soort creativiteit, dat klopt
Ik geloof niet dat je filosofie in de synthetisch a posteriori hoek moet zoeken. Je voegt niks wezenlijks toe (in de letterlijke betekenis), maar analyseert, duidt of ontwart wat al bestaat.

Maar bovenal als je de drang hebt om te scheppen ga je natuurlijk niet geschiedenis/filosofie studeren. Hij ziet zichzelf een Randiaanse supermens als Howard Roark in the Fountainhead, die in het boek een architect was. Een technische opleiding.
Yon_Wipdonderdag 28 oktober 2021 @ 12:23
quote:
0s.gif Op woensdag 27 oktober 2021 14:46 schreef NecSpeNecMetu het volgende:
Sid Lukkassen reageert:
[..]
Heb even een stukje er uitgepakt want echt beknopt is hij niet. Hele stuk hier:

https://www.dagelijksesta(...)iet-conservatief-is/
Christus te paard, deze man is wel vol van zichzelf zeg!
Akathisiadonderdag 28 oktober 2021 @ 12:27
quote:
0s.gif Op donderdag 28 oktober 2021 12:22 schreef speknek het volgende:
Maar bovenal als je de drang hebt om te scheppen ga je natuurlijk niet geschiedenis/filosofie studeren. Hij ziet zichzelf een Randiaanse supermens als Howard Roark in the Fountainhead, die in het boek een architect was. Een technische opleiding.
Het scheppen van gedachten is gewoon een creatieve uiting natuurlijk. Hele denkkaders opstellen evenzo. Daarbij zie je bij vele filosofen hele creatieve neigingen terug in de wijze van schrijven. Neem Nietzsche bijvoorbeeld.
Nielschdonderdag 28 oktober 2021 @ 12:31


[ Bericht 100% gewijzigd door Nielsch op 28-10-2021 13:38:42 ]
Idisromdonderdag 28 oktober 2021 @ 12:34
quote:
0s.gif Op woensdag 27 oktober 2021 15:20 schreef Nielsch het volgende:
Jaja Sid, je kan lullen wat je wil maar uiteindelijk ben jij degene die al z'n kleren uittrekt en naakt ligt te vrijen met een meisje terwijl er een hele filmcrew omheen staat.
Als vrijgezel mag je dat toch wel doen.
theunderdogdonderdag 28 oktober 2021 @ 12:38
quote:
0s.gif Op donderdag 28 oktober 2021 12:05 schreef speknek het volgende:

[..]
Als je iets teveel Ayn Rand hebt gelezen.

De drang om te scheppen als je een schrijver van non(?)-fictie bent. Come on.
Wat heeft dit met Ayn Rand te maken??
Nielschdonderdag 28 oktober 2021 @ 12:40
quote:
0s.gif Op donderdag 28 oktober 2021 12:34 schreef Idisrom het volgende:

[..]
Als vrijgezel mag je dat toch wel doen.
Ja tuurlijk
speknekdonderdag 28 oktober 2021 @ 12:42
quote:
0s.gif Op donderdag 28 oktober 2021 12:27 schreef Complotwappie het volgende:

[..]
Het scheppen van gedachten is gewoon een creatieve uiting natuurlijk. Hele denkkaders opstellen evenzo. Daarbij zie je bij vele filosofen hele creatieve neigingen terug in de wijze van schrijven. Neem Nietzsche bijvoorbeeld.
Je formeert gedachtes, je schept ze niet.
Akathisiadonderdag 28 oktober 2021 @ 12:44
quote:
0s.gif Op donderdag 28 oktober 2021 12:42 schreef speknek het volgende:

[..]
Je formeert gedachtes, je schept ze niet.
Wel als we wl in de kunst van scheppen mogen spreken.
CharlesKinbotedonderdag 28 oktober 2021 @ 12:47
quote:
0s.gif Op donderdag 28 oktober 2021 12:22 schreef speknek het volgende:

[..]
Ik geloof niet dat je filosofie in de synthetisch a posteriori hoek moet zoeken. Je voegt niks wezenlijks toe (in de letterlijke betekenis), maar analyseert, duidt of ontwart wat al bestaat.

Maar bovenal als je de drang hebt om te scheppen ga je natuurlijk niet geschiedenis/filosofie studeren. Hij ziet zichzelf een Randiaanse supermens als Howard Roark in the Fountainhead, die in het boek een architect was. Een technische opleiding.
dat is een hele analytisch-filosofische conceptie van wat filosofie is natuurlijk. snap wel wat je bedoelt maar filosofie heeft ook wel duidelijk een esthetische en intutieve kant. en je hoeft niet letterlijk te 'scheppen' in de zin van 'toevoegen' om het over scheppen te kunnen hebben

vind het dan ook raar dat je geschiedenis en filosofie samen noemt, alsof die met elkaar te vergelijken zijn
speknekdonderdag 28 oktober 2021 @ 12:48
Lukassen heeft geschiedenis gestudeerd, vandaar dat ik ze samenvoeg.
CharlesKinbotedonderdag 28 oktober 2021 @ 12:49
oh :') sorry man, net wakker
Akathisiadonderdag 28 oktober 2021 @ 12:49
quote:
0s.gif Op donderdag 28 oktober 2021 12:47 schreef CharlesKinbote het volgende:
. en je hoeft niet letterlijk te 'scheppen' in de zin van 'toevoegen' om het over scheppen te kunnen hebben
Daarbij, alsof er bij het scheppen van vele vormen van kunst ook niet het 'formeren van gedachten' (wat blijkbaar onderscheidend is) voorafgaat.
Akathisiadonderdag 28 oktober 2021 @ 12:51
quote:
0s.gif Op donderdag 28 oktober 2021 12:48 schreef speknek het volgende:
Lukassen heeft geschiedenis gestudeerd, vandaar dat ik ze samenvoeg.
Waarom mag hij zichzelf eigenlijk geen filosoof noemen?
CharlesKinbotedonderdag 28 oktober 2021 @ 12:52
quote:
0s.gif Op donderdag 28 oktober 2021 12:51 schreef Complotwappie het volgende:

[..]
Waarom mag hij zichzelf eigenlijk geen filosoof noemen?
quote:
0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 12:49 schreef speknek het volgende:

[..]
Van wat ik ervan begrijp is hij afgezwaaid op een promotieplek en later op persoonlijke titel gepromoveerd bij een theoloog op een geschiedkundig boekje waar vervolgens na de promotie passages uit verwijderd moesten worden, want hallucinante haat.
Het lijkt dus een Baudetje, zo iemand die in een old boys network buiten de ogen van het cvb een doctorsgraad geschonken heeft gekregen, en waar goedwillende (co)promotores als ik weer allemaal extra regels voor moeten naleven om het gat te dichten.
speknekdonderdag 28 oktober 2021 @ 12:53
quote:
0s.gif Op donderdag 28 oktober 2021 12:51 schreef Complotwappie het volgende:
Waarom mag hij zichzelf eigenlijk geen filosoof noemen?
Natuurlijk mag hij dat wel. De vraag is of we hem daarin serieus moeten nemen.
Akathisiadonderdag 28 oktober 2021 @ 12:54
quote:
0s.gif Op donderdag 28 oktober 2021 12:52 schreef CharlesKinbote het volgende:

[..]
[..]

Ik kan het hier met de beste wil niet uit herleiden. Is op een tak binnen wijsbegeerte promoveren aan de UvA bij een of andere woke-prof een voorwaarde om filosoof te zijn?
CharlesKinbotedonderdag 28 oktober 2021 @ 12:55
quote:
0s.gif Op donderdag 28 oktober 2021 12:54 schreef Complotwappie het volgende:

[..]
Ik het hier met de beste wil niet uit herleiden. Is op een tak binnen wijsbegeerte promoveren aan de UvA bij een of andere woke-prof een voorwaarde om filosoof te zijn?
:')
Akathisiadonderdag 28 oktober 2021 @ 12:56
quote:
0s.gif Op donderdag 28 oktober 2021 12:53 schreef speknek het volgende:
Natuurlijk mag hij dat wel. De vraag is of we hem daarin serieus moeten nemen.
En dat baseren we dan uitsluitend op de inhoud van zijn denken/werk?
speknekdonderdag 28 oktober 2021 @ 12:56
quote:
0s.gif Op donderdag 28 oktober 2021 12:54 schreef Complotwappie het volgende:

[..]
Ik het hier met de beste wil niet uit herleiden. Is op een tak binnen wijsbegeerte promoveren aan de UvA bij een of andere woke-prof een voorwaarde om filosoof te zijn?
Ik weet niet. Is het een voorwaarde om een natuur of scheikundig diploma te hebben om jezelf raketgeleerde te noemen?
CharlesKinbotedonderdag 28 oktober 2021 @ 13:00
quote:
0s.gif Op donderdag 28 oktober 2021 12:56 schreef Complotwappie het volgende:

[..]
En dat baseren we dan uitsluitend op de inhoud van zijn denken/werk?
ja, het is n groot links complot. iedereen die het niet met ons eens is maken we kapot, er zijn geen enkele andere overwegingen, zoals argumentatieve kracht en doortastendheid en intellectuele oprechtheid
Akathisiadonderdag 28 oktober 2021 @ 13:01
quote:
0s.gif Op donderdag 28 oktober 2021 12:56 schreef speknek het volgende:

[..]
Ik weet niet. Is het een voorwaarde om een natuur of scheikundig diploma te hebben om jezelf raketgeleerde te noemen?
Ik hoop het wel, maar mogen we daarom Nietzsche geen filosoof meer noemen?
Akathisiadonderdag 28 oktober 2021 @ 13:03
quote:
0s.gif Op donderdag 28 oktober 2021 13:00 schreef CharlesKinbote het volgende:
ja, het is n groot links complot. iedereen die het niet met ons eens is maken we kapot, er zijn geen enkele andere overwegingen, zoals argumentatieve kracht en doortastendheid en intellectuele oprechtheid
Ik zou het geen complot willen noemen maar veeleer een menselijke neiging wanneer hij in het laatste tekort schiet.
KoosVogelsdonderdag 28 oktober 2021 @ 13:06
quote:
0s.gif Op woensdag 27 oktober 2021 14:46 schreef NecSpeNecMetu het volgende:
Sid Lukkassen reageert:
[..]
Heb even een stukje er uitgepakt want echt beknopt is hij niet. Hele stuk hier:

https://www.dagelijksesta(...)iet-conservatief-is/
Sid prikt er als 'een van de weinigen' doorheen en belandt vervolgens in een film waarin hij te kakken wordt gezet, met als gevolg dat hij huilend en smekend met de makers aan de lijn hangt.

Nee, goed verhaal. Hulde voor je scherpe inzicht, Sid.

[ Bericht 1% gewijzigd door KoosVogels op 28-10-2021 14:27:11 ]
speknekdonderdag 28 oktober 2021 @ 13:52
quote:
10s.gif Op donderdag 28 oktober 2021 13:01 schreef Complotwappie het volgende:

[..]
Ik hoop het wel, maar mogen we daarom Nietzsche geen filosoof meer noemen?
Het antwoord was nee. Raketgeleerde en filosoof e.d. zijn geen beschermde titels. Je mag jezelf een raketgeleerde noemen zonder relevante opleiding, maar dat zouden we vrij pathetisch vinden. Net zoals mensen die zichzelf te boek zetten als filosoof zonder dat ze daar nou echte credentials voor hebben.

Anderen mogen je natuurlijk wel vrijelijk filosoof noemen. Zo noem ik Britney Spears ook een filosoof. You want a hard body, you want a Maserati, you better work bitch. Als dat geen verheven kritik der praktischen vernunft is weet ik het ook niet.
Akathisiadonderdag 28 oktober 2021 @ 14:05
quote:
0s.gif Op donderdag 28 oktober 2021 13:52 schreef speknek het volgende:
Het antwoord was nee. Raketgeleerde en filosoof e.d. zijn geen beschermde titels. Je mag jezelf een raketgeleerde noemen zonder relevante opleiding, maar dat zouden we vrij pathetisch vinden. Net zoals mensen die zichzelf te boek zetten als filosoof zonder dat ze daar nou echte credentials voor hebben.

Anderen mogen je natuurlijk wel vrijelijk filosoof noemen. Zo noem ik Britney Spears ook een filosoof. You want a hard body, you want a Maserati, you better work bitch. Als dat geen verheven kritik der praktischen vernunft is weet ik het ook niet.
Het was al evident dat we het niet over de wettelijke status van begrippen hebben. Het gaat er om wat die credentials, die het niet-pathetisch zouden maken; die het in alledaags gebruik zouden 'toestaan' om het begrip toe te passen, nou precies zijn.

Ik heb niet veel naar Britney Spears geluisterd, maar ik heb wel vele mensen met een andere (academische) achtergrond dan de filosofische (zoals bijvoorbeeld astrobiologen en AI-onderzoekers), interessante (nieuwe) filosofische duidingen zien geven, dankzij juist die academische afwijking. Wil ik ze daarom filosoof noemen? Niet per se, maar ook niet vanzelfsprekend niet.
Iblardidonderdag 28 oktober 2021 @ 14:27
Je kunt jezelf inderdaad beter "waarheidszoeker" noemen of zo. Dat klinkt wat minder pretentieus dan "filosoof", waarmee je jezelf toch tot een soort opvolger van Plato, Voltaire of Nietzsche lijkt te bombarderen.
Iblardidonderdag 28 oktober 2021 @ 14:30
quote:
0s.gif Op donderdag 28 oktober 2021 13:06 schreef KoosVogels het volgende:

[..]
Sid prikt er als 'een van de weinigen' doorheen en belandt vervolgens in een film waarin hij te kakken wordt gezet, met als gevolg dat hij huilend en smekend met de makers aan de lijn hangt.

Nee, goed verhaal. Hulde voor je scherpe inzicht, Sid.
Het is wel moeilijk sympathie op te brengen voor iemand die zo'n bord voor zijn hoofd heeft. Maar goed, daar gaat het niet om. Ik blijf de actie van die filmclub verwerpelijk vinden.
Stepperollerdonderdag 28 oktober 2021 @ 14:44
twitter
#ANONIEMdonderdag 28 oktober 2021 @ 14:47


[ Bericht 100% gewijzigd door #ANONIEM op 29-10-2021 12:21:10 ]
Akathisiadonderdag 28 oktober 2021 @ 17:00
quote:
0s.gif Op donderdag 28 oktober 2021 14:27 schreef Iblardi het volgende:
Je kunt jezelf inderdaad beter "waarheidszoeker" noemen of zo. Dat klinkt wat minder pretentieus dan "filosoof", waarmee je jezelf toch tot een soort opvolger van Plato, Voltaire of Nietzsche lijkt te bombarderen.
Eens, maar als we die standaard hanteren dan dient de gemiddelde filosofie-academicus even zo afstand te bewaren tot de term. Hoogstens mogen zij in dat geval bekend staan als ''filosofen-doorgevers'' of iets in die trant.
Nielschvrijdag 29 oktober 2021 @ 12:11
Gezien. Ik vond het vermakelijk.

Sid, kan die Fresh Prince of Bel Air Carlton spencer van je uit?

Sid: Fresh Prince of Bel Air, dat is toch met die zwarte man?
CharlesKinbotevrijdag 29 oktober 2021 @ 12:38
instagram
luxerobotsvrijdag 29 oktober 2021 @ 12:46
quote:
quote:
Keer op keer gebeurt hetzelfde rondom de films van KIRAC: met een onbevangen blik plaatst KIRAC deze films in het midden van de sociale verwarring waarbij de film als prisma functioneert die het licht naar alle kanten weerkaatst en zo de wilde gedragingen eromheen zichtbaar maakt. Op Balzaciaanse wijze verwordt de samenleving zo tot bombastische lachspiegel, waarin iedereen met zichzelf wordt geconfronteerd en zich van zijn lelijkste kanten laat zien.
Ze steken zichzelf wel graag veren in de kont.

Ze hebben gewoon een knap links meisje gebruikt die rechtse mannen uitnodigt om seks mee te hebben. Vervolgens komt er geen seks, maar is de rechtse man wel in zijn nakie te zien. Lachen!

En dat verkopen ze dan als kunst met termen als ''Balzaciaanse wijze'' en ''bombastische lachspiegel''.
CharlesKinbotevrijdag 29 oktober 2021 @ 12:49
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 oktober 2021 12:46 schreef luxerobots het volgende:

[..]
[..]
Ze steken zichzelf wel graag veren in de kont.

Ze hebben gewoon een knap links meisje gebruikt die rechtse mannen uitnodigt om seks mee te hebben. Vervolgens komt er geen seks, maar is de rechtse man wel in zijn nakie te zien. Lachen!

En dat verkopen ze dan als kunst met termen als ''Balzaciaanse wijze'' en ''bombastische lachspiegel''.
Mooie post. Lekker gevoel om iemand ff te slim af te zijn h? Alleen jammer dat de tekst die je citeert, en de podcast, niet afkomstig zijn van KIRAC :')
luxerobotsvrijdag 29 oktober 2021 @ 12:53
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 oktober 2021 12:49 schreef CharlesKinbote het volgende:

[..]
Mooie post. Lekker gevoel om iemand ff te slim af te zijn h? Alleen jammer dat de tekst die je citeert, en de podcast, niet afkomstig zijn van KIRAC :')
Is Michiel Lieuwma niet betrokken bij Kirac?

Hij komt in ieder geval uit hetzelfde kringetje van linkse kunstenaars en schrijvers.
Nielschvrijdag 29 oktober 2021 @ 15:17
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 oktober 2021 12:46 schreef luxerobots het volgende:

[..]
[..]
Ze steken zichzelf wel graag veren in de kont.

Ze hebben gewoon een knap links meisje gebruikt die rechtse mannen uitnodigt om seks mee te hebben. Vervolgens komt er geen seks, maar is de rechtse man wel in zijn nakie te zien. Lachen!

En dat verkopen ze dan als kunst met termen als ''Balzaciaanse wijze'' en ''bombastische lachspiegel''.
Nou, heel vaak is er wel gewoon harde sex met die mannen, zoals ook in Honeypot te zien is. Die ene stratenmaker die op de PVV stemt had een geweldige tijd met Jini en die camerameid die ook mee kwam doen en vond het maar wat prima dat er gefilmd werd. Dat Sid niet kon neuken lag toch echt aan z'n eigen passiviteit en gebrek aan initiatief.
Nielschvrijdag 29 oktober 2021 @ 15:19
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 oktober 2021 12:53 schreef luxerobots het volgende:

[..]
Is Michiel Lieuwma niet betrokken bij Kirac?

Hij komt in ieder geval uit hetzelfde kringetje van linkse kunstenaars en schrijvers.
Het kringetje van linkse kunstenaars heeft al jarenlang een enorme hekel aan KIRAC dus je hebt echt geen idee waar je het berhaupt over hebt.
Nielschvrijdag 29 oktober 2021 @ 15:23
Ik krijg steeds meer het idee dat Sid gewoon zelf in het complot zit. Dat telefoongesprek met Kate (na de ontmoeting met Jini) lijkt namelijk wel heel erg gensceneerd. Daarnaast zie je hem echt maar heel even bloot en echt 0 keer z'n lul. Lijkt wel alsof het allemaal zo is afgesproken.
luxerobotsvrijdag 29 oktober 2021 @ 16:07
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 oktober 2021 15:17 schreef Nielsch het volgende:

[..]
Nou, heel vaak is er wel gewoon harde sex met die mannen, zoals ook in Honeypot te zien is. Die ene stratenmaker die op de PVV stemt had een geweldige tijd met Jini en die camerameid die ook mee kwam doen en vond het maar wat prima dat er gefilmd werd.
En dat was niet in scne gezet?
luxerobotsvrijdag 29 oktober 2021 @ 16:09
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 oktober 2021 15:19 schreef Nielsch het volgende:
Het kringetje van linkse kunstenaars heeft al jarenlang een enorme hekel aan KIRAC dus je hebt echt geen idee waar je het berhaupt over hebt.
#ANONIEMvrijdag 29 oktober 2021 @ 16:33
quote:
Haha, het is vast een sympathieke vent maar wat een gewauwel zeg.

Blijkbaar moet je erg in de war raken als je boos wordt van fascisme en het k niet nodig vindt dat iemand vernederd wordt voor een camera.
Zwansenvrijdag 29 oktober 2021 @ 16:37
quote:
1s.gif Op woensdag 13 oktober 2021 22:19 schreef De_Verschoppeling het volgende:
Ik heb oprecht met stijgende verbazing naar de laatste 7 minuten van dit werk gekeken:

Waar heb ik naar gekeken. _O-

Ook die eerste 7 minuten waren bijzonder. :P
OllieAdonderdag 4 november 2021 @ 19:26
quote:
0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 23:35 schreef CharlesKinbote het volgende:

[..]
Wanneer heb ik dat gezegd? Ik heb alleen maar aangegeven dat ik KIRAC zeer waardeer, en op basis van eerdere afleveringen verwacht ik een mooie en gelaagde film die veel complexer gaat zijn dan het "Lukkassen wordt afgezeikt!!! schande!!!" verhaaltje dat iedereen er hier van maakt. Maar ik kan geen uitspraken doen totdat ik de film heb gezien natuurlijk.
En heb jij de film al gezien? Ik niet. Alleen een lang gesprek over het geheel, of interview, of wat het ook was, met Albrecht, Ruitenbeek en Sinha. Anderhalf uur tamelijk wazig geklets, met op het eind een bommetje van Albrecht over een aangifte ivm geweld tijdens een opening of zo van een vrindje van Ruitenbeek, waarbij ook nog eens Julian Andeweg op het paard werd gehesen. :r

Voor zover ik begrijp is Kirac23 alleen te zien voor supporters.
CharlesKinbotevrijdag 5 november 2021 @ 15:22
quote:
2s.gif Op donderdag 4 november 2021 19:26 schreef OllieA het volgende:

[..]
En heb jij de film al gezien? Ik niet. Alleen een lang gesprek over het geheel, of interview, of wat het ook was, met Albrecht, Ruitenbeek en Sinha. Anderhalf uur tamelijk wazig geklets, met op het eind een bommetje van Albrecht over een aangifte ivm geweld tijdens een opening of zo van een vrindje van Ruitenbeek, waarbij ook nog eens Julian Andeweg op het paard werd gehesen. :r

Voor zover ik begrijp is Kirac23 alleen te zien voor supporters.
Klopt, alleen beschikbaar voor abonnees, had me vergist. Heb de film inmiddels gezien.

Dat hele 'debat' was trouwens een aanfluiting, beetje tof doen voor de bhne om alle jankballen die vroegen om annulering tegemoet te komen. En vond het noemen van die aangifte uit het niks, en vervolgens de implicatie dat dit een gevolg zou zijn van de methode van KIRAC, tamelijk walgelijk. Zo ook de termen 'geweldsporno' en 'wraakporno' die plots het gesprek ingeloodsd werden, uiteraard met de klassieke "SOMMIGE mensen zeggen...".

Verder neem je dat hele gedoe met Andeweg veel te letterlijk.

[ Bericht 0% gewijzigd door CharlesKinbote op 05-11-2021 16:20:56 ]
voetbalmanager2zaterdag 6 november 2021 @ 16:08
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 oktober 2021 16:37 schreef Zwansen het volgende:

[..]
Waar heb ik naar gekeken. _O-

Ook die eerste 7 minuten waren bijzonder. :P
Haha, ik vind het wel vermakelijk eigenlijk _O-
OllieAzaterdag 6 november 2021 @ 16:44
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 november 2021 15:22 schreef CharlesKinbote het volgende:

[..]
Klopt, alleen beschikbaar voor abonnees, had me vergist. Heb de film inmiddels gezien.

Dat hele 'debat' was trouwens een aanfluiting, beetje tof doen voor de bhne om alle jankballen die vroegen om annulering tegemoet te komen. En vond het noemen van die aangifte uit het niks, en vervolgens de implicatie dat dit een gevolg zou zijn van de methode van KIRAC, tamelijk walgelijk. Zo ook de termen 'geweldsporno' en 'wraakporno' die plots het gesprek ingeloodsd werden, uiteraard met de klassieke "SOMMIGE mensen zeggen...".

Verder neem je dat hele gedoe met Andeweg veel te letterlijk.
Ok, jij bent dus een supporter, en jij hebt Kirac23 gezien. Misschien kan je dan nu uitspraken doen over dat filmpje? Is het inderdaad
quote:
een mooie en gelaagde film die veel complexer gaat zijn dan het "Lukkassen wordt afgezeikt!!! schande!!!" verhaaltje dat iedereen er hier van maakt.
Vreemd dat je je bevindingen niet komt melden, nadat je dat filmpje hebt gezien. Je bent notabene de topic opener.

Voorlopig lijkt het wat mij betreft erop, dat onze artistieke critici het filmpje toch maar liever niet openbaar maken.
DeBarbarijseVOCroverzondag 7 november 2021 @ 14:53
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 oktober 2021 16:33 schreef Heph844 het volgende:

[..]
Haha, het is vast een sympathieke vent maar wat een gewauwel zeg.

Blijkbaar moet je erg in de war raken als je boos wordt van fascisme en het k niet nodig vindt dat iemand vernederd wordt voor een camera.
Er is volgens mij maar een marginaal klein clubje dat hierdoor ernstig in de war is geraakt. De meute van Prof. Paul Cliteur, de grote man die de msm en de politiek de afgelopen jaren maar bleef overspoelen met grote rechts-'filosofische'-denkers als Thierry Baudet, Eva Vlaardingerbroeck en het nieuwste talent, Raisa Blommenstijn.

Potsierlijk om te zien hoe deze grote opperaristoteles in totale paniek aan het rondbellen is, omdat een van zijn discipelen in een pornofilm wil spelen:

quote:
Lukkassens achterban reageert vertoornd op Honey Pot, Lukkassen heeft zich laten beetnemen. Geenstijl zal de film niet plaatsen, hoort KIRAC. Conservatief ideoloog Paul Cliteur neemt het voor Lukkassen op. „Jullie gaan over lijken”, zegt hij aan de telefoon tegen KIRAC. En later, in een WhatsApp-gesprek: „Ik heb medelijden met Sid en ik zie dat hij door dit project [...] psychisch in de problemen is gekomen. […] En [zijn gezondheid] ga ik niet afwegen tegen een kunstproject. Dat alles laat onverlet dat ik jullie projecten verder prima vind en jullie alle goed toewens, maar onder deze omstandigheden is het uitbrengen van die film onverantwoord.”
Dat je je druk kan maken om dit werkje:

twitter


Als KIRAC de Jineks en Op1's van deze wereld wil laten zien dat de School van Cliteur niet serieus te nemen is, en we ze zo min mogelijk aandacht moeten geven dan is hun missie geslaagd. Geen Oekranereferenda meer, geen kartel en zakenkabinetten met Omtzigt gebral, geen utopische natiestaat der lage landen, geen 'medische apartheid' geneuzel met Raisa. Wat een zegen.

Maar als je kunst wilt zien waarin de complexiteit, gekte en waanzin van de mens naar voren komt kun je beter een Dostojevski uit de kast trekken, of een Francis Bacon of Van Goghje bekijken in het museum.

[ Bericht 0% gewijzigd door DeBarbarijseVOCrover op 07-11-2021 15:00:31 ]
OllieAzondag 7 november 2021 @ 17:35
Ik heb het filmpje gezien, en kan niet zeggen dat het diepgaand of gelaagd is. Op mij komt het nogal puberaal en hatelijk over. Kate Sinha doet wat oeverloos geklets, veel woorden, weinig inhoud. Sid Lukkassen wordt erin genaaid, en laat zich volgaarne belazeren. Door dit werkje heb ik eigenlijk vooral medelijden gekregen met Lukkassen, onze zelfverklaarde grote filosoof, die een hypocriete hoer nog niet herkent wanneer ze op hem zit.
Hij komt om de kloof te dichten tussen links en rechts en is vervolgens zelfs bereid om even bij de juwelier langs te gaan voor een cadeautje voor de 'linkse meid'. Dan zou hij erop mogen. Helaas was de juwelier gesloten, dus er viel geen kloof te dichten.

Het filmpje valt enkel aan te raden als je opgewonden raakt van de halfstijve lul van een ongeletterd bouwvakkertje.
Nielschmaandag 8 november 2021 @ 06:40
Voor Sid, die zo graag filosofeert over seks en de positie van de vrouw, was dit natuurlijk wel een geweldige kans om zijn theorien te testen aan de praktijk.

Dit ontbreekt dan ook totaal in de film, ik had gedacht dat KIRAC meer links zou leggen tussen de praktijk (Sid en Jini) en Sid zijn filosofische gewauwel:

https://hardhoofd.com/wee(...)n-zijn-eigen-termen/

Verder wel vermakelijk om een haatdragende incel als Sid in deze situatie te zien. Doen alsof je de wijsheid over vrouwen en seks in pacht hebt maar zelf totaal niets klaarspelen.
PluggieODmaandag 8 november 2021 @ 06:53
quote:
1s.gif Op maandag 8 november 2021 06:40 schreef Nielsch het volgende:
Voor Sid, die zo graag filosofeert over seks en de positie van de vrouw, was dit natuurlijk wel een geweldige kans om zijn theorien te testen aan de praktijk.

Dit ontbreekt dan ook totaal in de film, ik had gedacht dat KIRAC meer links zou leggen tussen de praktijk (Sid en Jini) en Sid zijn filosofische gewauwel:

https://hardhoofd.com/wee(...)n-zijn-eigen-termen/

Verder wel vermakelijk om een haatdragende incel als Sid in deze situatie te zien. Doen alsof je de wijsheid over vrouwen en seks in pacht hebt maar zelf totaal niets klaarspelen.
Ik zag iets tegenovergestelds:

Totale armoede bij de makers: "niet met je blote kut op me zitten", dat soort werk.

Tragiek vooral. Een beetje alles wat hiervoor bereikt is weer teniet gedaan. De enige die er open in gaat is uitgerekend die meneer Sid. Die komt er dan ook nog het beste vanaf. Jini en de zogenaamde pooier en de gast die een kers in haar kont moet stoppen: wat een leeghoofdige armoede....