abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_201714633
De extreemrechtse 'filosoof' Sid Lukassen, bekend als een van de beste vrienden van Baudet en 'filosofisch bedoelde' uitspraken als "er moeten ondertussen letterlijk mensen uitgeschakeld worden", heeft zich laten strikken voor Kirac 23: Honeypot. Het Parool schrijft er het volgende over:
quote:
“Ik ben helemaal kapot… ik ben verlamd door stress,” jammert Sid Lukkassen aan de telefoon. Meteen aan het begin van KIRAC 23 – Honeypot laat de extreemrechtse filosoof, die in zijn roman De afrekening fantaseert over geweld tegen andersdenkenden, zich kennen als een slappe huilebalk. Het gesprek is opgenomen nadat hij vrijwillig en bij zijn volle bewustzijn heeft deelgenomen aan een film die anders uitpakte dan hij had gehoopt. In het laatste shot waarin hij in beeld is, stamelt hij nog angstig: “Ik wil niet dat je deze beelden gebruikt.” Maar dan heeft hij gerekend buiten Stefan Ruitenbeek en zijn KIRAC-team. Als die zich eenmaal hebben vastgebeten, laten ze niet meer los.

KIRAC, of Keeping It Real Art Critics, begon vijf jaar geleden als een initiatief van regisseur Ruitenbeek, filosoof Kate Sinha en kunstenaar Tarik Sadouma. In eerste instantie als nieuwe vorm van kunstkritiek – KIRAC kreeg in 2018 de stimuleringsprijs van de Prijs voor de Jonge Kunstkritiek – maar al snel evolueerden hun films tot kritiek op de kunstwereld in het algemeen. In een feuilleton met uitdijende cast ­werden onder andere de financiering van het Stedelijk, cancelcultuur en de subsidiestructuur van Hilversum onder vuur genomen.

GeenStijl
Het huidige politieke klimaat in de kunsten geeft KIRAC volop wind in de zeilen. Het gezelschap zet zich af tegen wat zij ‘de linkse kliek’ noemen en hun doorgeschoten, creativiteit verpletterende correctheid. KIRAC gaat erin met blijmoedig gestrekt been, soms wat kort door de bocht en vaak over de grens van goede smaak, maar niet onintelligent en bij vlagen erg geestig. Het spreekt bovendien een ander dan het ­gebruikelijke kunstpubliek aan, wat ook bleek bij de druk bezochte try-out van Honeypot af­gelopen vrijdag.

In Honeypot zoekt KIRAC ‘de grenzen van de seksualiteit’ op. Volgens de maatstaven van de huidige dertigers zijn de beavershots, erecties en neukpartijen die in beeld komen misschien ook wel heftig, maar generaties Nederlandse filmmakers zouden het als ‘functioneel naakt’ bestempelen. Aanstichter van dit alles is de

22-jarige filosofiestudente Jini die via GeenStijl contact wil maken met ‘reaguurders’ om met seks de kloof tussen links en rechts te overbruggen. Ze ziet er een potentieel promotieonderzoek in.

KIRAC koppelt Jini vervolgens aan Lukkassen, winnaar van de Forum voor Democratie-essaywedstrijd over seks en sublimatie. Dit ­gegeven is al zo bizar dat het je doet twijfelen aan het echtheidsgehalte van de film, maar het doorgaans voor rechts versleten KIRAC schept extra verwarring door nu eens een aartsconservatief figuur op de korrel te nemen. Deze hele film kan zelfs gezien worden als subversief links werk. De titel verwijst immers naar de informaticaterm waarmee een computersysteem wordt aangeduid dat bewust kwetsbaar is om hackers en virussen te achterhalen. Jini als zoete ­valstrik voor de filosoof die fulmineert tegen ­feminisme, moslims en de homobeweging.

Sexploitation
De rendez-vous vindt plaats in een geďmproviseerd boudoir in een geleend Zandvoorts appartement. Sadouma treedt op als islamitische pooier die hoopt op een rechtstreeks lijntje naar Forumvoorman ‘Big B’. Hij draagt Lukkassen op Jini iets van sieraden te schenken om zijn ­ridderlijkheid te tonen en de weg te effenen naar seks.

Wie in zo’n over de topscenario meegaat, ­verdient het om te kakken te worden gezet als ‘primus inter pares van de incels’. Maar Lukkassen bewijst zich als karikatuur van de ergste soort, met bovendien een enorm bord voor zijn kop. Voor het oog van Sadouma, Ruitenbeek, een stagiair, twee camera’s en dus potentieel de hele wereld laat hij zich uitkleden, afzeiken en keihard afwijzen. Jini noemt hem ‘lomp’ en vindt dat ‘hij het niet verdient’. Volgens Sadouma een gemiste kans om de polarisatie van ­Nederland te keren.

Als je niet weet dat Lukkassen echt bestaat, zou je denken dat hij een acteur is. De scčnes waarin zijn liefdesverleden met een roodharige linkse vrouw – deels nagespeeld door Ruitenbeek met pruik – wordt nagespeeld, vertroebelt de grens tussen feit en fictie nog wat verder. Net als de zoals altijd zalvende voice-over van de ­regisseur. Honeypot is een mix van satire, gonzo en good old sexploitation, waarbij de exhibitionistische Jini overigens verre van passief slachtoffer is.

KIRAC doet in deze 23ste film weer waar het goed in is: sarren en een serieus punt maken zonder dat je er precies je vinger op kunt leggen welk punt dat is. In het huidige kunstklimaat, met zijn hang naar brave eenduidigheid, is dat een groot goed, wat je er moreel of esthetisch ook van vindt.

Kirac 23 – Honeypot: premičre op 27 oktober in De Balie, daarna online te zien.
Kijk hier de trailer
En de GeenStijl-reportage:
pi_201714762
Dit gaat toch niemand vrijwillig kijken
Op dinsdag 10 mei 2022 20:00 schreef Souryhet volgende: Dan was ik fout, maar zover mijn radar gaat is die troela niet echt overtuigend en ze was een fan. Please dit riekt naar aandacht
  maandag 11 oktober 2021 @ 11:55:22 #3
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_201714765
Je bent ook een volidioot als je op dit absurde initiatief van deze dames bent ingegaan.

Ik geloof dat dit de aanzet was;
https://www.geenstijl.nl/(...)ers-serieus-en-nsfw/
Als mijn post niet duidelijk is, moet je misschien even je sarcasmeradar aanzetten.
  Redactie Sport maandag 11 oktober 2021 @ 11:55:46 #4
274204 crew  Mexicanobakker
pi_201714773
Ok, en nu?
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
pi_201714858
quote:
0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 11:55 schreef Mexicanobakker het volgende:
Ok, en nu?
is toch grappig
pi_201714862
quote:
5s.gif Op maandag 11 oktober 2021 11:54 schreef Stepperoller het volgende:
Dit gaat toch niemand vrijwillig kijken
ik zal aanwezig zijn bij de premičre hoor
pi_201714966
quote:
0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 11:55 schreef Mexicanobakker het volgende:
Ok, en nu?
joh lekker roddelen enzo !!
Nog een roddel over Sid Lukassen , die schreef in 2019

https://www.geenstijl.nl/(...)renaissance-volkert/
pi_201715000
Hij heeft zichzelf gecanceld, best knap aangezien hij daarvoor al gecanceld was. 1 linkse hoer is genoeg om heel extreemrechts kapot te maken.
pi_201715036
Vrouwen horen ook links te zijn. in hun jonge en beste jaren, naief, zorgzaam, moederlijk instinct en wereldverbeteraar.

Je zou maar een extreemrechts aandachtshoertje zijn :r
Op maandag 26 juli 2021 17:30 schreef Ixnay het volgende:[/b]
Van alle terechte klachten ooit is deze het meest terechte.
pi_201715047
Ik snap niks van die trailer.
'Correct me if i'm wrong, for I'll be quite thankful for the lesson learned.' - Author unknown, 1987
pi_201715065
Doen Don en Ad de regie?
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
pi_201715103
@denater @naatje_1 "filosoof"
pi_201715132
Ongeveer 2 mensen boeit dit.
  maandag 11 oktober 2021 @ 12:30:31 #14
458878 -XOR-
highbrow marxist
pi_201715221
Ik vind de fundamentele kunstkritiek van KIRAC doorgaans niet onaardig, maar dit heeft toch wel een hoog :')-gehalte en als studenten hier een potentieel promotieonderzoek in zien is wijsbegeerte aan de UvA is blijkbaar ook niet meer wat het geweest is.
We have always been at war with Eastasia.
  maandag 11 oktober 2021 @ 12:37:31 #15
8369 speknek
Another day another slay
pi_201715329
quote:
0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 12:30 schreef -XOR- het volgende:
Ik vind de fundamentele kunstkritiek van KIRAC doorgaans niet onaardig, maar dit heeft toch wel een hoog :')-gehalte en filosofie aan de UvA is blijkbaar ook niet meer wat het geweest is als studenten hier een potentieel promotieonderzoek in zien.
Studenten zien natuurlijk zo vaak in dingen een potentieel promotieonderzoek, dat hoeft niet te zeggen dat iemand anders het daarmee eens is.

Maar goed als fucking Sid Lukassen zichzelf dr in de filosofie mag noemen dan kun je je natuurlijk ook wel voorstellen dat niemand de titel nog serieus neemt.
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
  maandag 11 oktober 2021 @ 12:41:02 #16
458878 -XOR-
highbrow marxist
pi_201715374
quote:
0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 12:37 schreef speknek het volgende:

[..]
Studenten zien natuurlijk zo vaak in dingen een potentieel promotieonderzoek, dat hoeft niet te zeggen dat iemand anders het daarmee eens is.

Maar goed als fucking Sid Lukassen zichzelf dr in de filosofie mag noemen dan kun je je natuurlijk ook wel voorstellen dat niemand de titel nog serieus neemt.
Is Lukassen trouwens filosoof of een Leids jurist die zich filosoof noemt?

Edit: Sidje heeft blijkbaar zelfs in Nijmegen gestudeerd. Dat zal een eenzame studententijd geweest zijn.
We have always been at war with Eastasia.
  maandag 11 oktober 2021 @ 12:49:49 #17
8369 speknek
Another day another slay
pi_201715448
quote:
0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 12:41 schreef -XOR- het volgende:
Is Lukassen trouwens filosoof of een Leids jurist die zich filosoof noemt?
Van wat ik ervan begrijp is hij afgezwaaid op een promotieplek en later op persoonlijke titel gepromoveerd bij een theoloog op een geschiedkundig boekje waar vervolgens na de promotie passages uit verwijderd moesten worden, want hallucinante haat.
Het lijkt dus een Baudetje, zo iemand die in een old boys network buiten de ogen van het cvb een doctorsgraad geschonken heeft gekregen, en waar goedwillende (co)promotores als ik weer allemaal extra regels voor moeten naleven om het gat te dichten.
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
pi_201715477
Ik riep toen al never stick your dick in crazy.

Nou, het blijkt weer op te gaan.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
pi_201715483
quote:
0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 12:02 schreef CharlesKinbote het volgende:

[..]
is toch grappig
Okee.

Dus dit topic kan beter naar ONZ.
Op zondag 15 januari 2017 19:21 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Als je geen nazi genoemd wilt worden moet je geen achterlijke discriminerende dingen zeggen als: "de islam tast anderen aan in hun rechten".
  maandag 11 oktober 2021 @ 12:55:55 #20
229935 damsco
Internetheld sinds 2008
pi_201715488
Ik snap geen fuck van het hele verhaaltje, kunst is niet mijn ding als simpele ziel blijkt maar weer. Wordt er nu geneukt of niet?
pi_201715518
Samensmelting van zaad van politieke leiders in haar mond had wel even mijn aandacht. Daarna lul weggestopt want te grote tanden.
pi_201715567
quote:
4s.gif Op maandag 11 oktober 2021 12:55 schreef SpaceOddity het volgende:

[..]
Okee.

Dus dit topic kan beter naar ONZ.
Waarom zou dit onzin zijn? Sid Lukkassen is een behoorlijk invloedrijk figuur in rechtse kringen (zoals ik al zei, hij staat dicht bij Baudet) en schuift geregeld aan op platforms als Weltschmerz. Hij is een van de personen die verantwoordelijk is voor het populariseren van het begrip 'cultuurmarxisme' in het publieke debat. Ik begrijp wel dat mensen alleen afgaan op het woordje 'porno' en daarom denken dat het onzin is, maar KIRAC kennende zullen ze in hun film echt wel inhoudelijk ingaan op zijn ideeën.
pi_201715715
Welke zelfrespecterende conservatief leent zich hiervoor? Vraag me nog steeds af of het satire is, maar we zullen het wel horen. En trouwens- dan nog.
  maandag 11 oktober 2021 @ 13:25:02 #24
229532 Twiitch
Speelt met zichzelf
pi_201715767
wat
  maandag 11 oktober 2021 @ 13:26:30 #25
458878 -XOR-
highbrow marxist
pi_201715780
quote:
0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 13:05 schreef CharlesKinbote het volgende:

[..]
Waarom zou dit onzin zijn? Sid Lukkassen is een behoorlijk invloedrijk figuur in rechtse kringen (zoals ik al zei, hij staat dicht bij Baudet) en schuift geregeld aan op platforms als Weltschmerz. Hij is een van de personen die verantwoordelijk is voor het populariseren van het begrip 'cultuurmarxisme' in het publieke debat. Ik begrijp wel dat mensen alleen afgaan op het woordje 'porno' en daarom denken dat het onzin is, maar KIRAC kennende zullen ze in hun film echt wel inhoudelijk ingaan op zijn ideeën.
Met het woordje 'porno' heb ik geen enkele moeite. Mensen die de ongesubstantieerde term 'cultuurmarxisme' bezigen neem ik dan weer niet zo serieus.
We have always been at war with Eastasia.
pi_201715921
lekkere studente. wie kijkt er nu naar de vent :') Would bang.
U MAD?
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 maandag 11 oktober 2021 @ 13:41:06 #27
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_201715926
Wat een dom wijf.
My age is very
Inappropriate
for my behavior
pi_201716155
quote:
0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 13:26 schreef -XOR- het volgende:

[..]
Met het woordje 'porno' heb ik geen enkele moeite. Mensen die de ongesubstantieerde term 'cultuurmarxisme' bezigen neem ik dan weer niet zo serieus.
De term is helemaal niet ongesubstantieerd. Sterker nog, door de ophef is het juist van alle nodige substantie voorzien. Dit in tegenstelling tot wat er tegenwoordig allemaal wel niet onder bijvoorbeeld ''extreem-rechts'' verstaan mag worden.
“My soul is impatient with itself, as with a bothersome child; its restlessness keeps growing and is forever the same. Everything interests me, but nothing holds me.” ― Fernando Pessoa
pi_201716215
quote:
0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 13:40 schreef de_boswachter het volgende:
lekkere studente. wie kijkt er nu naar de vent :') Would bang.
Ze heeft ook OnlyFans ouwe reus.
pi_201716233
quote:
9s.gif Op maandag 11 oktober 2021 14:12 schreef Poepz0r het volgende:

[..]
Ze heeft ook OnlyFans ouwe reus.
Te grote tanden @Poepz0r
pi_201716258
quote:
0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 14:14 schreef Sfancta het volgende:

[..]
Te grote tanden @:poepz0r
Geen idee. Doet ze ook ruige sex en cuckolding? Vraag dit voor een vriend @Wereldgozer
  Redactie Sport maandag 11 oktober 2021 @ 14:18:57 #32
274204 crew  Mexicanobakker
pi_201716264
quote:
9s.gif Op maandag 11 oktober 2021 14:12 schreef Poepz0r het volgende:

[..]
Ze heeft ook OnlyFans ouwe reus.
De kenner spreekt weer allen.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
pi_201716270
quote:
9s.gif Op maandag 11 oktober 2021 14:18 schreef Poepz0r het volgende:

[..]
Geen idee. Doet ze ook ruige sex en cuckolding? Vraag dit voor een vriend @:Wereldgozer
@Wereldgozer is mijn zwager
pi_201716273
quote:
0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 14:19 schreef Sfancta het volgende:

[..]
@:wereldgozer is mijn zwager
Ongeloofwaardig genot.
  maandag 11 oktober 2021 @ 14:26:48 #35
458878 -XOR-
highbrow marxist
pi_201716309
quote:
0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 14:06 schreef Complotwappie het volgende:

[..]
De term is helemaal niet ongesubstantieerd. Sterker nog, door de ophef is het juist van alle nodige substantie voorzien. Dit in tegenstelling tot wat er tegenwoordig allemaal wel niet onder bijvoorbeeld ''extreem-rechts'' verstaan mag worden.
Dan ben ik wel benieuwd naar je definitie van cultuurmarxisme. Over dat laatste geef ik je gelijk, om als extreem-rechts betiteld te kunnen worden moet ideologisch gedachtegoed een ondemocratische of gewelddadige component bezitten. Gedachtegoed dat niet buiten de democratische paden treedt is per definitie niet extreem-rechts.
We have always been at war with Eastasia.
pi_201716332
Dit is geil. @Wereldgozer
pi_201716355
Maar er wordt dus gewoon uncensored geneukt door Sid in de film of wat? Of is dit een beetje een grap?
A Robin Redbreast in a Cage Puts all Heaven in a Rage.
  maandag 11 oktober 2021 @ 14:34:48 #38
110057 AgLarrr
Merck toch hoe sterck!
pi_201716360
quote:
0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 14:33 schreef Discombobulate het volgende:
Maar er wordt dus gewoon uncensored geneukt door Sid in de film of wat? Of is dit een beetje een grap?
Ik geloof dat de clou is dat er uiteindelijk niet geneukt wordt. Waarom het dan porno mag heten..
"Ill fares the land, to hastening ills a prey;
Where wealth accumulates, and men decay"

- Oliver Goldsmith, The Deserted Village
  maandag 11 oktober 2021 @ 14:41:16 #39
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_201716426
Mooi, kan men ook ophouden Sid aan te zien voor een serieus te nemen opiniemaker.
pi_201716469
Probleem is gewoon dat gasten met hun pik denken en dat is kansloos, of het nou aan de linker- of rechterkant van het spectrum zit. Maarja mensen aan de linkerkant hebben vaak een andere seksuele moraal en zijn meer van het polyamoureuze gebeuren heb ik het idee. Rechts is van de tradwives en conservatives, dus dan is zo'n actie extra kansloos.
  Moderator maandag 11 oktober 2021 @ 14:47:52 #41
236264 crew  capricia
pi_201716484
quote:
0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 14:33 schreef Discombobulate het volgende:
Maar er wordt dus gewoon uncensored geneukt door Sid in de film of wat? Of is dit een beetje een grap?
quote:
Voor het oog van Sadouma, Ruitenbeek, een stagiair, twee camera’s en dus potentieel de hele wereld laat hij zich uitkleden, afzeiken en keihard afwijzen.
Lijkt er op van niet. :+
Definitely not CIA
pi_201716611
Maar aan het eind van het verhaal heeft hij wel zijn zak geleegd in de kunstenaar/hoer?
pi_201716730
quote:
1s.gif Op maandag 11 oktober 2021 14:47 schreef capricia het volgende:

[..]
[..]
Lijkt er op van niet. :+
Gewoon een matige grap dus.
Maar leuk, we gaan de kant van Rusland op. Je huurt hoeren in om je politieke en/of ideologische tegenstander (of een hulpje daarvan) in de val te lokken, neemt het op en gebruikt dat tegen hem. Moraal heel verheven enzo. Dit 'grapje' hadden ze makkelijk kunnen uithalen bij Pechtold.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 11-10-2021 15:10:37 ]
pi_201716751
"Extreem-rechts", toe maar. Ik ben niet op de hoogte met het werk van de man, maar het lijkt me dat dat onderbouwd moet worden.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_201716753
quote:
0s.gif Op maandag 11 oktober 2021 15:11 schreef Weltschmerz het volgende:
Ik ben niet op de hoogte met het werk van de man
:')
  maandag 11 oktober 2021 @ 15:15:02 #46
38849 Notorious_Roy
Doomed since 1889
pi_201716774
The hardware is just a box you buy only because you want to play Mario games - Yamauchi
Mr. Zurkon doesn't need bolts, his currency is pain
Roy-O-Rama | Backlog | Wish-list
  Moderator maandag 11 oktober 2021 @ 15:16:58 #47
236264 crew  capricia
pi_201716801
quote:
1s.gif Op maandag 11 oktober 2021 15:10 schreef DarkwingDuck het volgende:

[..]
Gewoon een matige grap dus.
Maar leuk, we gaan de kant van Rusland op. Je huurt hoeren in om je politieke en/of ideologische tegenstander (of een hulpje daarvan) in de val te lokken, neemt het op en gebruikt dat tegen hem. Moraal heel verheven enzo. Dit 'grapje' hadden ze makkelijk kunnen uithalen bij Pechtold.
Ik neem aan dat Sid op de hoogte was, met die camera-mensen om hem heen. :')
Definitely not CIA
pi_201716835
quote:
1s.gif Op maandag 11 oktober 2021 15:16 schreef capricia het volgende:

[..]
Ik neem aan dat Sid op de hoogte was, met die camera-mensen om hem heen. :')
Geen flauw idee. Wellicht werd het bloed aan zijn hersenen onttrokken en kom hij daarom niet meer helder nadenken. :)
pi_201717048
RAAAAARRRR!!!!
beter een knipoog dan een blauw oog
pi_201717133
quote:
1s.gif Op maandag 11 oktober 2021 15:10 schreef DarkwingDuck het volgende:

[..]
Gewoon een matige grap dus.
Maar leuk, we gaan de kant van Rusland op. Je huurt hoeren in om je politieke en/of ideologische tegenstander (of een hulpje daarvan) in de val te lokken, neemt het op en gebruikt dat tegen hem. Moraal heel verheven enzo. Dit 'grapje' hadden ze makkelijk kunnen uithalen bij Pechtold.
Ga er maar vanuit dat het echt porno is, aangezien de hoofdrolspeelster ook gewoon een ruig OnlyFans account heeft.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')