Je weet het wel, maar het dringt niet tot je door. Ik zal de mod van dienst maar even negeren want die gaat het allemaal boven de pet, die denkt waarschijnlijk dat Murdoch's imperium ook alleen maar integere journalistiek doet die toevallig wat rechts uitpakt.quote:
Bij inscripties heb je natuurlijk ook weinig context, terwijl je die bij proefvertalingen krijgt aangereikt (inclusief woordenboek zelfs, als ik me niet vergis).quote:Op zaterdag 19 september 2020 12:50 schreef -XOR- het volgende:
[..]
Ondanks 6 jaar Latijn lukt het me nooit om inscripties te ontcijferen, terwijl brieven van Plinius lezen of een proefvertaling Vergilius me vroeger wel redelijk afgingen.
Dat is natuurlijk volstrekt duidelijk. Vreemd genoeg ben jij een van de weinigen die nog weleens tot dergelijke nuance in staat is.quote:Op zaterdag 19 september 2020 19:54 schreef -XOR- het volgende:
Dat hele doventolk is een beetje uit zijn verband getrokken. Om Terry te verdedigen, hij zal op zich niet tegen doventolken zijn maar ziet de doventolk als exemplarisch voor de opgetrommelde entourage om de persco's meer gewicht te geven en Rutte/ De Jonge een presidentieel aureool te geven.
Dus hij moet alles wat hij zegt verdraaiingsbestendig en opzettelijk verkeerd begrijpen-proof formuleren? Even een heel gek idee, maar zou het niet handiger zijn als de media proberen weer te geven wat een politicus bedoelt zodat we dan zelf kunnen bepalen wat we daarvan vinden? Ja, ik weet het, het klinkt absurd maar het lijkt mij wel wat om zeg maar geinformeerd te worden.quote:Tekenend voor hem is dan wel weer dat hij zo dom is om dat zo te formuleren, dit valt namelijk bij niemand goed. Hij heeft echt wat autistische trekken.
Leg eens uit hoe de media moet weten wat hij bedoelt als hij niet zegt wat hij bedoelt?quote:Op zaterdag 19 september 2020 20:16 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Dat is natuurlijk volstrekt duidelijk. Vreemd genoeg ben jij een van de weinigen die nog weleens tot dergelijke nuance in staat is.
[..]
Dus hij moet alles wat hij zegt verdraaiingsbestendig en opzettelijk verkeerd begrijpen-proof formuleren? Even een heel gek idee, maar zou het niet handiger zijn als de media proberen weer te geven wat een politicus bedoelt zodat we dan zelf kunnen bepalen wat we daarvan vinden? Ja, ik weet het, het klinkt absurd maar het lijkt mij wel wat om zeg maar geinformeerd te worden.
Handiger is om er vanuit te gaan dat media dat niet doen. Ik ben bepaald geen Baudet of Trumpfan, maar het is wel duidelijk dat die nogal gezocht worden. Het uiteindelijke doel van een politicus lijkt me toch om invloed op beleid uit te kunnen oefenen en dat gaat waarschijnlijk een stuk makkelijker als je je over het algemeen wat conformistischer opstelt en zorvuldig je strijdvelden uitkiest. Als publicist is je speelveld veel breder.quote:Op zaterdag 19 september 2020 20:16 schreef Weltschmerz het volgende:
Dus hij moet alles wat hij zegt verdraaiingsbestendig en opzettelijk verkeerd begrijpen-proof formuleren? Even een heel gek idee, maar zou het niet handiger zijn als de media proberen weer te geven wat een politicus bedoelt zodat we dan zelf kunnen bepalen wat we daarvan vinden? Ja, ik weet het, het klinkt absurd maar het lijkt mij wel wat om zeg maar geinformeerd te worden.
Ten eerste moeten we helemaal niet willen dat politici zo gaan praten, en ten tweede gaat het bij hem alle grenzen over en niet voor het eerst. Ook al kiest hij op een gevoelig thema zijn woorden wel zorgvuldig, dan nog mag bijvoorbeeld Buitenhof er iets heel anders van maken en keurt de rechter dat goed met een beroep op het belang van de vrijheid van meningsuiting voor het maatschappelijk debat....quote:Op zaterdag 19 september 2020 20:39 schreef -XOR- het volgende:
[..]
Handiger is om er vanuit te gaan dat media dat niet doen. Ik ben bepaald geen Baudet of Trumpfan, maar het is wel duidelijk dat die nogal gezocht worden. Het uiteindelijke doel van een politicus lijkt me toch om invloed op beleid uit te kunnen oefenen en dat gaat waarschijnlijk een stuk makkelijker als je je over het algemeen wat conformistischer opstelt en zorvuldig je strijdvelden uitkiest. Als publicist is je speelveld veel breder.
Als het niet je doel is om invloed op beleidszaken uit te oefenen moet je dat inderdaad vooral niet doen. Wat dat betreft gaat Baudet wel doeltreffend te werk.quote:Op zaterdag 19 september 2020 20:58 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Ten eerste moeten we helemaal niet willen dat politici zo gaan praten,
Wat precies? Lees even mee:quote:en ten tweede gaat het bij hem alle grenzen over en niet voor het eerst
Mankeert er iets aan die samenvatting?quote:Volgens Baudet is het onzin om een doventolk bij de persconferenties te zetten. De regering zou dit alleen maar doen "om belangrijk te lijken". De politicus noemt de coronacrisis in zijn eigen journaal "een gedroomd scenario voor de gevestigde orde".
quote:Dan kun je maar beter net als Trump je eigen kanalen zoeken, waar je dan weer kritiek op krijgt omdat je daar 'niet kritisch geinterviewd' wordt. Journalistiek kan niet zonder integriteit maar ze doen het wel.
Nog even hierop terugkomend. Hystorisch gezien klopt de anekdote niet, zo gaf o.a. Miko Flohr aan. De oorsprong ervan ligt echter in de jaren '30 in Duitsland. Het staat bijna letterlijk in "Der Mensch und die Technik" van Oswald Spengler, waarin hij voortbouwt op "Der Untergang des Abendlandes".quote:Op zaterdag 19 september 2020 11:11 schreef Ryan3 het volgende:
Ik heb niets kunnen volgen afgelopen week, te druk, maar man o man:
[ afbeelding ]
Zijn er nou echt mensen die dit soort prietpraat appreciëren?
Rutte voert gewoon onderdanig uit wat Baudet hem ooit opdroeg in een door he gesteunde motiequote:Op zaterdag 19 september 2020 19:54 schreef -XOR- het volgende:
Dat hele doventolk is een beetje uit zijn verband getrokken. Om Terry te verdedigen, hij zal op zich niet tegen doventolken zijn maar ziet de doventolk als exemplarisch voor de opgetrommelde entourage om de persco's meer gewicht te geven en Rutte/ De Jonge een presidentieel aureool te geven.
Tekenend voor hem is dan wel weer dat hij zo dom is om dat zo te formuleren, dit valt namelijk bij niemand goed. Hij heeft echt wat autistische trekken.
Het bevreemdende (en wereldvreemde, wat mij betreft) is meer dat de soldaat die voor de poort blijft staan "omdat men vergeten is hem af te lossen" om zijn trouw wordt geprezen. "Dat is grootheid, dat is ras hebben, een heerlijk einde." Alsof hij niet zelf moet kunnen bedenken dat er onvoorziene omstandigheden zijn waarin vasthouden aan een dergelijk bevel geen enkele zin heeft. De analogie wringt omdat het niet gaat over het opgeven van een ongelijke strijd, zoals tegen een vijand die de muren overspoelt, waarbij ik me nog kan voorstellen dat een eervol krijger zich liever doodvecht dan zich over te geven. Een vulkaan is geen vertegenwoordiger van het soort vijandige macht waarvoor het leger is gecreëerd. Ideeën van "strijd" en "standhouden" zijn in die situatie helemaal niet aan de orde. En dat maakt zo'n gebrek aan initiatief in mijn ogen niet nobel, alleen maar dom, en dus komt Baudets uitspraak grotesk over.quote:Op zondag 20 september 2020 10:44 schreef Gijscoman het volgende:
[..]
Nog even hierop terugkomend. Hystorisch gezien klopt de anekdote niet, zo gaf o.a. Miko Flohr aan. De oorsprong ervan ligt echter in de jaren '30 in Duitsland. Het staat bijna letterlijk in "Der Mensch und die Technik" van Oswald Spengler, waarin hij voortbouwt op "Der Untergang des Abendlandes".
Daarbij is er één essentieel verschil: Spengler vond dat de ondergang niet tegen te houden was en je die beter met trots moest ondergaan dan er tegen te strijden. Strijd tegen de ondergang was een zelfverlaging.
Dat fatalisme maakte hem niet geliefd bij de nazi's, die zijn ondergangsthese wel deelden. Hitler c.s. zeiden echter dat met hen de omcergang van het avondland te stoppen zou zijn.
Baudet misbruikt Spenglers werk op precies dezelfde wijze als de nationaalsocialisten dat deden. Het zal vast niet intentioneel zijn, maar veel meer voorkomend uit een gelijksoortig onvermogen om de teksten van Spengler met rust te lezen. Dat gebrek aan intentionaliteit neemt echter niet het potentieel gevaar weg dat daarin schuilt.
Miko Flohr is enkele maanden in Pompei geweest. Opgravingen ed gedaan.quote:Op zondag 20 september 2020 10:44 schreef Gijscoman het volgende:
Nog even hierop terugkomend. Hystorisch gezien klopt de anekdote niet, zo gaf o.a. Miko Flohr aan
Die mensen zijn er zeker. Eilaas.quote:Op zaterdag 19 september 2020 11:11 schreef Ryan3 het volgende:
Ik heb niets kunnen volgen afgelopen week, te druk, maar man o man:
[ afbeelding ]
Zijn er nou echt mensen die dit soort prietpraat appreciëren?
https://historianet.nl/be(...)ompei-stad-des-doodsquote:Archeologen hebben bijna 300 slachtoffers gevonden aan de kust van Herculaneum.
De meesten hadden hun heil gezocht in boothuizen bij het strand.
Opgegraven botten laten zien dat de inwoners van Herculaneum niet zoals die van Pompeï waren omgekomen door verstikking, maar door de enorme hitte.
In nog geen seconde waren ze dood: door de lawine verdampte hun huid en vlees, hun kokende hersenen explodeerden en hun botten versplinterden. In een van de slachtoffers herkenden de archeologen een Romeinse soldaat.
Onderzoek van zijn skelet toont aan dat door de druk van de lawine alle botten in zijn lichaam waren gebroken, op de botjes in zijn binnenoor na
TV / Dit Was Het Nieuws (DWHN) #61: Met publiekquote:Op zondag 20 september 2020 18:11 schreef nils7 het volgende:
Iemand gisteren "Dit was het nieuws" gezien?
Het meest hilarisch zijn de reacties onder dit bombastische filmpje. Wat zullen veel mensen straks teleurgesteld zijn als de grote leider er helemaal niks van gaat bakken.quote:
Ik vind het meest hilarisch dat veel mensen (met dank aan Rutte) helemaal niet gewend zijn dat politici een visie hebben. "Hahaha, als je visie zoekt, moet je naar de oogarts". Nee, het is veel beter om een land te besturen aan de hand van incidenten en maar zien waar de globalistische wind je heen blaast.quote:Op maandag 21 september 2020 08:44 schreef Ronald het volgende:
[..]
Het meest hilarisch zijn de reacties onder dit bombastische filmpje. Wat zullen veel mensen straks teleurgesteld zijn als de grote leider er helemaal niks van gaat bakken.
Dat laatste is toch precies wat Baudet in de kamer steeds wil?quote:Op maandag 21 september 2020 10:21 schreef zoost het volgende:
[..]
Ik vind het meest hilarisch dat veel mensen (met dank aan Rutte) helemaal niet gewend zijn dat politici een visie hebben. "Hahaha, als je visie zoekt, moet je naar de oogarts". Nee, het is veel beter om een land te besturen aan de hand van incidenten en maar zien waar de globalistische wind je heen blaast.
Ik vind het de hilariteit overtreffend dat het visiedebat is versimpeld tot ‘geen visie’ versus ‘megalomaan plan’. Durven dromen is een groot goed, maar houd het realistisch. Een oerbos aanleggen is moeilijker dan een historisch monument bouwen. Een hyperloop, hoeveel stroom koost dat? Hoeveel grond moet je daarvoor verzetten en welke littekens laat dat achter in het landschap? Of dacht je dat je in de slappe bodem in een paar dagen een tunnelnetwerk kan boren?quote:Op maandag 21 september 2020 10:21 schreef zoost het volgende:
[..]
Ik vind het meest hilarisch dat veel mensen (met dank aan Rutte) helemaal niet gewend zijn dat politici een visie hebben. "Hahaha, als je visie zoekt, moet je naar de oogarts". Nee, het is veel beter om een land te besturen aan de hand van incidenten en maar zien waar de globalistische wind je heen blaast.
Ik begrijp je opmerking nietquote:Op maandag 21 september 2020 10:26 schreef KareldeStoute het volgende:
[..]
Dat laatste is toch precies wat Baudet in de kamer steeds wil?
Als iemand geen visie heeft en steeds alle kanten op waait is het Baudet. Eerst moeten we wereldleider duurzame energie worden, daarna mag er geen geld heen. Eerst moeten we in een volledige lockdown, daarna is het onzin dat er wat simpele maatregelen worden genomen. Eerst wil hij de bestaande partijen omver werpen, daarna wil hij erg graag samen regeren. En zo zijn er nog duizenden voorbeelden. Echt een windvaan.quote:Op maandag 21 september 2020 10:21 schreef zoost het volgende:
[..]
Ik vind het meest hilarisch dat veel mensen (met dank aan Rutte) helemaal niet gewend zijn dat politici een visie hebben. "Hahaha, als je visie zoekt, moet je naar de oogarts". Nee, het is veel beter om een land te besturen aan de hand van incidenten en maar zien waar de globalistische wind je heen blaast.
Een hyperloop is bovengronds dacht ik, maar goed. Het gaat mij ook niet zo zeer om deze infra projecten, ik zie dat meer als een voorzetje om de discussie te openen. Ik zelf zou het op prijs stellen als politici aangeven hoe NL er over 20-30 jaar uit zou moeten zien. Zijn we dan met 25 miljoen mensen? Zijn we dan helemaal groen? Hoe gaan we dat dan doen? Zijn we dan opgegaan in de EU? Juist niet. En zo zijn er nog wel een aantal thema's waar je visie op kan hebben.quote:Op maandag 21 september 2020 10:37 schreef Magister_Artium het volgende:
[..]
Ik vind het de hilariteit overtreffend dat het visiedebat is versimpeld tot ‘geen visie’ versus ‘megalomaan plan’. Durven dromen is een groot goed, maar houd het realistisch. Een oerbos aanleggen is moeilijker dan een historisch monument bouwen. Een hyperloop, hoeveel stroom koost dat? Hoeveel grond moet je daarvoor verzetten en welke littekens laat dat achter in het landschap? Of dacht je dat je in de slappe bodem in een paar dagen een tunnelnetwerk kan boren?
Voorts heb ik geen zin om in 2040 wakker te worden in Singapore aan de Noordzee. Gelukkig ben ik tegen die tijd al in de herfst van mijn leven.
Singapore aan de Noordzee wordt het niet omdat de bevolking zonder immigratie gaat krimpen. Tegelijkertijd gaat er in economisch opzicht kennelijk onbeperkt gegroeid worden en wordt transport (vooral van mensen)* over de lange afstand ongekend veel gemakkelijker gemaakt dan tot nu toe het geval was. Voor het klimaat is dit allemaal geen probleem. We stoppen met alle duurzaamheidsplannen en zetten in op onbekende technologie. Het hele scenario wordt mogelijk nadat we alle Nobelprijzen hebben gewonnen voor het doen van de uitvindingen die voor de realisering ervan nodig zijn.quote:Op maandag 21 september 2020 10:37 schreef Magister_Artium het volgende:
[..]
Ik vind het de hilariteit overtreffend dat het visiedebat is versimpeld tot ‘geen visie’ versus ‘megalomaan plan’. Durven dromen is een groot goed, maar houd het realistisch. Een oerbos aanleggen is moeilijker dan een historisch monument bouwen. Een hyperloop, hoeveel stroom koost dat? Hoeveel grond moet je daarvoor verzetten en welke littekens laat dat achter in het landschap? Of dacht je dat je in de slappe bodem in een paar dagen een tunnelnetwerk kan boren?
Voorts heb ik geen zin om in 2040 wakker te worden in Singapore aan de Noordzee. Gelukkig ben ik tegen die tijd al in de herfst van mijn leven.
Dat is meer gebrek aan belangstelling van jou dan dat dat inconsistent zou zijn.quote:
Zoals ik het begrijp: Eerst innoveren en als je iets hebt gevonden, exporteren en implementeren. Het huidige beleid is: eerst implementeren, en dan zien we wel of het ook echt kan (zie NL van het gas af)quote:Als iemand geen visie heeft en steeds alle kanten op waait is het Baudet. Eerst moeten we wereldleider duurzame energie worden, daarna mag er geen geld heen.
Zoals ik het begrijp: Toen het nog zin had, een strenge lockdown. maar nu de focus op ventilatie ipv mondkapjes en 1,5 meter die bewezen weinig zin hebben (buiten). [/quote]quote:Eerst moeten we in een volledige lockdown, daarna is het onzin dat er wat simpele maatregelen worden genomen.
Dat kan samen. Dat is het erkennen van de democratie, zoals het hoort.quote:Eerst wil hij de bestaande partijen omver werpen, daarna wil hij erg graag samen regeren. En zo zijn er nog duizenden voorbeelden. Echt een windvaan.
In dat geval leg je zoiets natuurlijk zo aan. Daarom liggen ze ook al overal ter wereld.quote:Op maandag 21 september 2020 10:43 schreef zoost het volgende:
[..]
Een hyperloop is bovengronds dacht ik, maar goed.
Idiote dingen zeggen =/= discussie openen.quote:Het gaat mij ook niet zo zeer om deze infra projecten, ik zie dat meer als een voorzetje om de discussie te openen.
Nee. CPB maakt ramingen tot 2060, die kun je even nazoeken als je de ontwikkeling wil weten.quote:Ik zelf zou het op prijs stellen als politici aangeven hoe NL er over 20-30 jaar uit zou moeten zien. Zijn we dan met 25 miljoen mensen?
Ligt eraan.quote:Zijn we dan helemaal groen?
Je kunt niet 'opgaan' in de EU.quote:Hoe gaan we dat dan doen? Zijn we dan opgegaan in de EU?
Je hebt nog geen thema genoemd, noch visie. Enkel wat rare vragen gesteld.quote:Juist niet. En zo zijn er nog wel een aantal thema's waar je visie op kan hebben.
En de politici hebben daar ook allemaal een visie op, ook Rutte. Komen ook regelmatig naar buiten met plannen en benoemen ze in debatten. Ook is er momenteel een commissie bezig met uitzoeken wat alle scenario's zijn voor 2050 en verder qua bevolkingsgroei, CBS gaat er momenteel vanuit dat we na 2050 hard gaan krimpen.quote:Op maandag 21 september 2020 10:43 schreef zoost het volgende:
[..]
Een hyperloop is bovengronds dacht ik, maar goed. Het gaat mij ook niet zo zeer om deze infra projecten, ik zie dat meer als een voorzetje om de discussie te openen. Ik zelf zou het op prijs stellen als politici aangeven hoe NL er over 20-30 jaar uit zou moeten zien. Zijn we dan met 25 miljoen mensen? Zijn we dan helemaal groen? Hoe gaan we dat dan doen? Zijn we dan opgegaan in de EU? Juist niet. En zo zijn er nog wel een aantal thema's waar je visie op kan hebben.
Regeren is vooruitzien. Jouw visie schijnt hier wel een beetje doorheen. NL is een willoos scheepje op de woeste globalistische baren. We zien wel waar we uitkomen.quote:Op maandag 21 september 2020 10:53 schreef Hanca het volgende:
Alleen nu echt gaan invullen voor over 40 jaar, dat is onzin. Niemand kon in 1980 voorspellen hoe 2020 er uit zou zijn. Dat proberen is zinloze geldverspillerij.
Regeren is inderdaad vooruitzien. Ze maken dan ook continue plannen voor 2050 en verder. Er komen regelmatig CBS cijfers voor 2050 en verder op verzoek van het kabinet. Maar regeren is niet de wereld van over 40 jaar proberen in te vullen met kennis van nu, want dat levert alleen maar plannen op waar ze over 40 jaar smakelijk om kunnen lachen.quote:Op maandag 21 september 2020 10:55 schreef zoost het volgende:
[..]
Regeren is vooruitzien. Jouw visie schijnt hier wel een beetje doorheen. NL is een willoos scheepje op de woeste globalistische baren. We zien wel waar we uitkomen.
Ik heb daar een probleem mee.
Je moet wel onderscheid maken tussen technologische vooruitgang, die uiteraard moeilijk te voorspellen valt (wie kent niet de toekomstfantasieën over "het jaar 2000" en dergelijke, waarin we in de ogen van "visionairs" uit de jaren 50 met supersonische personenwagens van de ene koepelstad naar de andere zouden vliegen), en bijvoorbeeld demografische trends, waarop te sturen valt. Je moet dan alleen wel keuzes durven maken, ook op economisch gebied.quote:Op maandag 21 september 2020 11:05 schreef Hanca het volgende:
[..]
Regeren is inderdaad vooruitzien. Ze maken dan ook continue plannen voor 2050 en verder. Er komen regelmatig CBS cijfers voor 2050 en verder op verzoek van het kabinet. Maar regeren is niet de wereld van over 40 jaar proberen in te vullen met kennis van nu, want dat levert alleen maar plannen op waar ze over 40 jaar smakelijk om kunnen lachen.
Zoiets inderdaad.quote:Op maandag 21 september 2020 11:09 schreef Hanca het volgende:
Volgens de visie van 1964 hadden we in 2014 al geen snelwegen of bruggen meer: https://www.autoblog.nl/n(...)o-uit-zou-zien-64141
Die demografische trends, daar is het CBS, het kabinet en het parlement dan ook gewoon mee bezig. Daar zijn visies op, daar denken alle partijen dingen over. Daar wordt over gepraat. Daar is vorig jaar zelfs nog weer een extra commissie voor aangesteld.quote:Op maandag 21 september 2020 11:09 schreef Iblardi het volgende:
[..]
Je moet wel onderscheid maken tussen technologische vooruitgang, die uiteraard moeilijk te voorspellen valt (wie kent niet de toekomstfantasieën over "het jaar 2000" en dergelijke, waarin we in supersonische personenwagens van de ene koepelstad naar de andere vliegen), en bijvoorbeeld demografische trends, waarop te sturen valt. Je moet dan alleen wel keuzes durven maken, ook op economisch gebied.
Gaat de discussie dan ook over de wenselijkheid van de verschillende scenario's of richt men zich puur praktisch op het opvangen van de gevolgen van een groei naar bijvoorbeeld 19, 20 of 21 miljoen mensen in dit land? Ik heb zelf namelijk ook de indruk dat het buiten PVV en FVD gangbaar is immigratie als een soort natuurverschijnsel te beschouwen waaraan vrijwel niets te doen valt.quote:Op maandag 21 september 2020 11:11 schreef Hanca het volgende:
[..]
Die demografische trends, daar is het CBS, het kabinet en het parlement dan ook gewoon mee bezig. Daar zijn visies op, daar denken alle partijen dingen over. Daar wordt over gepraat. Daar is vorig jaar zelfs nog weer een extra commissie voor aangesteld.
Men heeft het ook over de wenselijkheid, maar andere partijen doen inderdaad niet alsof er tweederangs Nederlanders zijn of alsof die kleine instroom asielzoekers het probleem zijn. Bijna alle immigranten zijn arbeidsmigranten die binnen 10 jaar weer verdwenen zijn, dat besef leeft gelukkig wel binnen de meeste partijen in de tweede kamer.quote:Op maandag 21 september 2020 11:16 schreef Iblardi het volgende:
[..]
Gaat de discussie dan ook over de wenselijkheid van de verschillende scenario's of richt men zich puur praktisch op het opvangen van de gevolgen van een groei naar bijvoorbeeld 19, 20 of 21 miljoen mensen in dit land? Ik heb zelf namelijk ook de indruk dat het buiten PVV en FVD gangbaar is immigratie als een soort natuurverschijnsel te beschouwen waaraan vrijwel niets te doen valt.
Een visie is prima, maar dat youtube filmpje bevalt bevat vooral megalomane hersenspinsels van Thierry zelf.quote:Op maandag 21 september 2020 10:21 schreef zoost het volgende:
[..]
Ik vind het meest hilarisch dat veel mensen (met dank aan Rutte) helemaal niet gewend zijn dat politici een visie hebben. "Hahaha, als je visie zoekt, moet je naar de oogarts". Nee, het is veel beter om een land te besturen aan de hand van incidenten en maar zien waar de globalistische wind je heen blaast.
quote:Op maandag 21 september 2020 11:22 schreef Hanca het volgende:
[..]
Men heeft het ook over de wenselijkheid, maar andere partijen doen inderdaad niet alsof er tweederangs Nederlanders zijn of alsof die kleine instroom asielzoekers het probleem zijn. Bijna alle immigranten zijn arbeidsmigranten die binnen 10 jaar weer verdwenen zijn, dat besef leeft gelukkig wel binnen de meeste partijen in de tweede kamer.
Ik vind het nogal versluierend om te suggeren dat het om een minuscuul groepje mensen gaat. Dit zijn forse aantallen.quote:Het aandeel inwoners met een migratieachtergrond stijgt van 24 procent in 2020 naar 30 procent in 2050 in het geval van lage migratie, en naar 40 procent in het geval van hoge migratie.
https://www.cbs.nl/nl-nl/(...)-migratieachtergrond
Het gaat om 2040. Dat is al over 20 jaar. Dat maakt het allemaal des te lachwekkender.quote:Op maandag 21 september 2020 10:53 schreef Hanca het volgende:
Alleen nu echt gaan invullen voor over 40 jaar, dat is onzin. Niemand kon in 1980 voorspellen hoe 2020 er uit zou zijn. Dat proberen is zinloze geldverspillerij.
Dat zijn mensen met een migratie-achtergrond, dat gaat bijna volledig om mensen die hier nu al wonen en hun kinderen. Mensen met een Nederlands paspoort, dus. En nee, buiten PVV en FvD vinden de andere partijen die Nederlanders niet minder dan Nederlanders zonder migratieachtergrond.quote:Op maandag 21 september 2020 11:34 schreef Iblardi het volgende:
[..]
[..]
Ik vind het nogal versluierend om te suggeren dat het om een minuscuul groepje mensen gaat. Dit zijn forse aantallen.
Er wordt onderscheid gemaakt tussen "lage migratie" en "hoge migratie". Dat staat gewoon in de quote die ik je gaf. Het staat los van de natuurlijke aanwas onder migranten, al dan niet met paspoort, die hier al gevestigd zijn.quote:Op maandag 21 september 2020 11:37 schreef Hanca het volgende:
[..]
Dat zijn mensen met een migratie-achtergrond, dat gaat bijna volledig om mensen die hier nu al wonen en hun kinderen. Mensen met een Nederlands paspoort, dus. En nee, buiten PVV en FvD vinden de andere partijen die Nederlanders niet minder dan Nederlanders zonder migratieachtergrond.
Ik weet niet waarom jij dat 2e rangs burger er bij haalt. Het punt is dat je van te voren nadenkt over het aantal mensen dat je wilt binnenhalen, het type mensen (in de zin van opleidingsniveau) dat je wilt binnenhalen en wat je visie is op hoe die mensen te integreren / assimileren.quote:Op maandag 21 september 2020 11:37 schreef Hanca het volgende:
[..]
Dat zijn mensen met een migratie-achtergrond, dat gaat bijna volledig om mensen die hier nu al wonen en hun kinderen. Mensen met een Nederlands paspoort, dus. En nee, buiten PVV en FvD vinden de andere partijen die Nederlanders niet minder dan Nederlanders zonder migratieachtergrond.
En ja, ook om mensen die over de wereld verhuizen. Dat wordt ook steeds normaler.
Ja. Dat heet dus gewoon migratie.quote:Op maandag 21 september 2020 11:37 schreef Hanca het volgende:
[..]
En ja, ook om mensen die over de wereld verhuizen.
Als je hier woont en een NL paspoort hebt ben je geen migrant, he? Dan ben je een Nederlander.quote:Op maandag 21 september 2020 11:44 schreef Iblardi het volgende:
[..]
Er wordt onderscheid gemaakt tussen "lage migratie" en "hoge migratie". Dat staat gewoon in de quote die ik je gaf. Het staat los van de natuurlijke aanwas onder migranten, al dan niet met paspoort, die hier al gevestigd zijn.
De vergelijking met Singapore haal ik aan als een land van groot geld te midden van landen die het minder hebben, dat een land van groot geld is geworden doordat iedereen zich de pleuris werkt en als robots door de maatschappij beweegt. De regels om het arbeidsethos hoog te houden en het land schoon te houden, zijn enorm streng. Achter een democratische façade schuilt een autoritaire eenpartijstaat, die er al 55 jaar de dienst uitmaakt. Twintig jaar dezelfde partij met weinig tegenwicht aan de macht heeft dit als resultaat.quote:Op maandag 21 september 2020 10:47 schreef Iblardi het volgende:
[..]
Singapore aan de Noordzee wordt het niet omdat de bevolking zonder immigratie gaat krimpen. Tegelijkertijd gaat er in economisch opzicht kennelijk onbeperkt gegroeid worden en wordt transport (vooral van mensen)* over de lange afstand ongekend veel gemakkelijker gemaakt dan tot nu toe het geval was. Voor het klimaat is dit allemaal geen probleem. We stoppen met alle duurzaamheidsplannen en zetten in op onbekende technologie. Het hele scenario wordt mogelijk nadat we alle Nobelprijzen hebben gewonnen voor het doen van de uitvindingen die voor de realisering ervan nodig zijn.
Laat ik zeggen dat er tussen de doelen die in het filmpje worden geformuleerd een zekere spanning zit.
* ) 8-9 miljard, tegen die tijd, tegenover wie 15(?) miljoen Nederlanders buiten de EU om economische heldenfeiten gaan verrichten.
Als ik mij in Turkije vestig en daar een Turks paspoort verwerf ben ik zowel migrant als Turks, dat laatste in elk geval in staatsrechtelijk opzicht.quote:Op maandag 21 september 2020 11:50 schreef Tijger_m het volgende:
[..]
Als je hier woont en een NL paspoort hebt ben je geen migrant, he? Dan ben je een Nederlander.
....met een migratie achtergrond...quote:Op maandag 21 september 2020 11:50 schreef Tijger_m het volgende:
[..]
Als je hier woont en een NL paspoort hebt ben je geen migrant, he? Dan ben je een Nederlander.
Ah, oké. Ik dacht dat het je om de bevolkingsdichtheid ging. Dat leek me een logisch gevolg van het inzetten op meer massatransport door het FVD.quote:Op maandag 21 september 2020 11:51 schreef Magister_Artium het volgende:
[..]
De vergelijking met Singapore haal ik aan als een land van groot geld te midden van landen die het minder hebben, dat een land van groot geld is geworden doordat iedereen zich de pleuris werkt en als robots door de maatschappij beweegt. De regels om het arbeidsethos hoog te houden en het land schoon te houden, zijn enorm streng. Achter een democratische façade schuilt een autoritaire eenpartijstaat, die er al 55 jaar de dienst uitmaakt. Twintig jaar dezelfde partij met weinig tegenwicht aan de macht heeft dit als resultaat.
Dat ben ik dan ook, mijn overgrootvader kwam uit Duitsland. Ik geen enkele statistiek of bij geen enkele politicus word ik benoemd als zijnde het hebben van een migratie achtergrond.quote:Op maandag 21 september 2020 11:55 schreef zoost het volgende:
[..]
....met een migratie achtergrond...
Dat geldt voor mij ook, al moet je dan wel terug naar de 17e eeuw ofzo.quote:Op maandag 21 september 2020 11:59 schreef Tijger_m het volgende:
[..]
Dat ben ik dan ook, mijn overgrootvader kwam uit Duitsland. Ik geen enkele statistiek of bij geen enkele politicus word ik benoemd als zijnde het hebben van een migratie achtergrond.
Ik heb het meermaals gedaan, is op zich heel interessant en leuk maar het toont je ook de beperkingen van andere landen. Daar kan je soms over heen stappen omdat het andere aspecten heeft die je wel heel belangrijk vind, ik kwam toch weer terug naar Nederland.quote:Op maandag 21 september 2020 12:11 schreef Hanca het volgende:
Ik zou ook niet weten waarom politici erop tegen zouden moeten zijn dat mensen uit Azië af en toe eens hierheen verhuizen en mensen van hier naar Azië, Australië en Amerika gaan. Veel mensen voelen zich niet meer gedwongen om daar te wonen waar ze geboren zijn. Ikzelf zal niet snel migreren, maar ik heb geen enkel probleem met mensen die het wel doen.
Gelukszoeker.quote:Op maandag 21 september 2020 12:17 schreef Tijger_m het volgende:
[..]
Ik heb het meermaals gedaan, is op zich heel interessant en leuk maar het toont je ook de beperkingen van andere landen. Daar kan je soms over heen stappen omdat het andere aspecten heeft die je wel heel belangrijk vind, ik kwam toch weer terug naar Nederland.
Het minderhedenbeleid dat in de jaren 70/80 werd vormgegeven was dan ook niet gericht op afstammelingen van Duitsers. Dat hing samen met de sterk gestegen immigratie van buiten West-Europa die na de oorlog op gang was gekomen en nieuwe sociaal-economische vraagstukken opwierp. Ook na de formulering van het (nogal slordige) onderscheid "allochtoon-autochtoon" is het maatschappelijk van weinig belang of iemand een Duitse of Belgische grootvader, moeder of vader heeft, omdat er binnen deze categorie geen integratie- of assimilatieproblemen te verwachten vallen. De meeste mensen die kritiek hebben op immigratiebeleid gaat het vooral om niet-Westerse migrantengroepen die als zodanig te herkennen zijn omdat ze een duidelijke niet-Nederlandse (niet-traditioneel West-Europese, niet-inheemse) culturele identiteit hebben. En inderdaad is dan de term "migratieachtergrond" veel te ruim.quote:Op maandag 21 september 2020 11:59 schreef Tijger_m het volgende:
[..]
Dat ben ik dan ook, mijn overgrootvader kwam uit Duitsland. Ik geen enkele statistiek of bij geen enkele politicus word ik benoemd als zijnde het hebben van een migratie achtergrond.
De meeste mensen hebben ergens in hun stamboom wel een buut'nlander zitten, lijkt me.quote:Op maandag 21 september 2020 12:14 schreef Monolith het volgende:
[..]
Dat geldt voor mij ook, al moet je dan wel terug naar de 17e eeuw ofzo.
Dat klinkt allemaal erg vrolijk en vrijblijvend inderdaad.quote:Op maandag 21 september 2020 12:11 schreef Hanca het volgende:
Ik zou ook niet weten waarom politici erop tegen zouden moeten zijn dat mensen uit Azië af en toe eens hierheen verhuizen en mensen van hier naar Azië, Australië en Amerika gaan. Veel mensen voelen zich niet meer gedwongen om daar te wonen waar ze geboren zijn. Ikzelf zal niet snel migreren, maar ik heb geen enkel probleem met mensen die het wel doen.
Nou ja en nog wel specifieker, men doelt vaak gewoon op laaggeschoolde gastarbeiders uit Marokko en Turkije en hun nageslacht. Het gaat veelal ook niet om Chinese migranten en hun nageslacht en ook niet (meer) om gerepatrieerde Indonesische Nederlanders.quote:Op maandag 21 september 2020 12:20 schreef Iblardi het volgende:
[..]
Het minderhedenbeleid dat in de jaren 70/80 werd vormgegeven was dan ook niet gericht op afstammelingen van Duitsers. Dat hing samen met de sterk gestegen immigratie van buiten West-Europa die na de oorlog op gang was gekomen en nieuwe sociaal-economische vraagstukken opwierp. Ook na de formulering van het (nogal slordige) onderscheid "allochtoon-autochtoon" is het maatschappelijk van weinig belang of iemand een Duitse of Belgische grootvader, moeder of vader heeft, omdat er binnen deze categorie geen integratie- of assimilatieproblemen te verwachten vallen. De meeste mensen die kritiek hebben op immigratiebeleid gaat het vooral om niet-Westerse migrantengroepen die als zodanig te herkennen zijn omdat ze een duidelijke niet-Nederlandse (niet-traditioneel West-Europese, niet-inheemse) culturele identiteit hebben. En inderdaad is dan de term "migratieachtergrond" veel te ruim.
Zij noemen zich Indische Nederlanders.quote:Op maandag 21 september 2020 12:24 schreef Monolith het volgende:
gerepatrieerde Indonesische Nederlanders.
Daarom heeft het CBS de selectiecriteria westers en niet-westers ingevoerd.quote:Op maandag 21 september 2020 12:20 schreef Iblardi het volgende:
De meeste mensen die kritiek hebben op immigratiebeleid gaat het vooral om niet-Westerse migrantengroepen die als zodanig te herkennen zijn omdat ze een duidelijke niet-Nederlandse (niet-traditioneel West-Europese, niet-inheemse) culturele identiteit hebben. En inderdaad is dan de term "migratieachtergrond" veel te ruim.
Maar zo is het wel geworden, daar moet je je niet tegen willen verzetten. Je kunt tegenwoordig vanuit Nederland een huis kopen en een baan zoeken in Singapore. Je hoeft helemaal niet zo'n gelukszoeker of avonturier meer te zijn om dat te doen.quote:Op maandag 21 september 2020 12:23 schreef Iblardi het volgende:
[..]
Dat klinkt allemaal erg vrolijk en vrijblijvend inderdaad.
Bedoel je dat een monoculturele samenleving meer vreedzaam is voor de eigen burgers ?quote:Op maandag 21 september 2020 12:47 schreef Iblardi het volgende:
en meer als een keten van historisch gegroeide cultuurgemeenschappen die vanouds stabiliteit geven en waarin ten gevolge van de moderniteit (die daarnaast onmiskenbaar ook een aantal goede zaken heeft gebracht) op een onvoorspelbare en onwenselijke wijze wordt "gerommeld".
Ik zie het nationaal-socialisme meer als een reactie op de moderniteit. Juist het feit dat de samenleving zo stuurloos leek en oude maatschappelijke zekerheden vernietigd waren vormde een drijfveer om op militante wijze zekerheid te zoeken in de eigen "wortels" in een ver, mythisch verleden. Met dwang en agressie inderdaad, en ironisch genoeg met gebruikmaking van moderne middelen die in de handen van Hitler c.s. nog meer vernietiging teweegbrachten. De teloorgang van de monoculturele samenleving is uiteindelijk een gevolg van de industriële revolutie en de hele technologische en territoriale expansie die daarna kwam. Het brengt ons in mijn optiek in een bestaansmodus waar wij als soort niet op berekend zijn en op termijn zal zich dat wreken.quote:Op maandag 21 september 2020 13:04 schreef Bluesdude het volgende:
[..]
Bedoel je dat een monoculturele samenleving meer vreedzaam is voor de eigen burgers ?
hummmm soms wel, dan weer niet... zie Duitsland 33-45
Je kunt ook zeggen dat bruut geweld van damals kwam door het monoculturele ideaal van de nazi's.
Zoveel oorlogen in Europa geweest, met hoeveel veroorzaakt door de botsingen van historisch gegroeide cultuurgemeenschappen. Kun je dat benoemen als de schuld van het multiculturele karakter?
Of ook de schuld van de monoculturele aard van elke cultuurgemeenschap
Ik denk dat het allemaal wel mee valt. Zoveel verschil zit er niet tussen een Nederlander, een Chinees, een Marokkaan en een Zuid-Amerikaan dat het absoluut niet kan dat die samen leven.quote:Op maandag 21 september 2020 13:27 schreef Iblardi het volgende:
[..]
Ik zie het nationaal-socialisme meer als een reactie op de moderniteit. Juist het feit dat de samenleving zo stuurloos leek en oude maatschappelijke zekerheden vernietigd waren vormde een drijfveer om op militante wijze zekerheid te zoeken in de eigen "wortels" in een ver, mythisch verleden. Met dwang en agressie inderdaad, en ironisch genoeg met gebruikmaking van moderne middelen die in de handen van Hitler c.s. nog meer vernietiging teweegbrachten. De teloorgang van de monoculturele samenleving is uiteindelijk een gevolg van de industriële revolutie en de hele technologische en territoriale expansie die daarna kwam. Het brengt ons in mijn optiek in een bestaansmodus waar wij als soort niet op berekend zijn en op termijn zal zich dat wreken.
Ik ontken geen werkelijkheid. Ik waardeer hem alleen niet positief en denk eerder dat een passieve opstelling tegenover die werkelijkheid ervoor zal zorgen dat we harder tegen onze eigen grenzen aanlopen.quote:Op maandag 21 september 2020 13:04 schreef Hanca het volgende:
[..]
Maar zo is het wel geworden, daar moet je je niet tegen willen verzetten. Je kunt tegenwoordig vanuit Nederland een huis kopen en een baan zoeken in Singapore. Je hoeft helemaal niet zo'n gelukszoeker of avonturier meer te zijn om dat te doen.
Daar tegen willen vechten is gewoon het ontkennen van de werkelijkheid. En ja, het gaat steeds vaker om zulk soort immigranten, naast de arbeidsmigranten die hier voor 10 jaar komen werken en dan weer terug gaan.
De historisch gegroeide gemeenschappen gaan niet meer terug komen. Ik heb zelf inmiddels in 4 provincies gewoond, bijna niemand voelt zich meer verbonden met iets kleins als een eigen gemeenschap.
Regeren op basis van incidenten en elke paar maand op veel onderwerpen weer een andere koers varen is toch alles wat hij afgelopen jaren heeft gedaan?quote:
Ik denk dat het voor het karakter van onze maatschappij wel degelijk uitmaakt welke culturele achtergrond de kiezers hebben. Cultuur heeft invloed op gedrag, opvattingen, groepsnormen. In een democratie zal zich dat vertalen in veranderingen in wetgeving en sociale mores. Behalve dat dit vanuit progressief oogpunt waarschijnlijk onwenselijk is (met religie- en genderkwesties wordt in grote delen van de niet-westerse wereld over het algemeen toch anders omgegaan), vind ik het ook moreel onjuist. Mensen horen zich geen vreemde te voelen in eigen land.quote:Op maandag 21 september 2020 13:33 schreef Hanca het volgende:
[..]
Ik denk dat het allemaal wel mee valt. Zoveel verschil zit er niet tussen een Nederlander, een Chinees, een Marokkaan en een Zuid-Amerikaan dat het absoluut niet kan dat die samen leven.
Totaal verschillende culturen en taal. Tuurlijk kan samenleven, maar bouw je ook een samenleving op? Zijn mensen solidair als je elkaar nauwelijk kent? Vooralsnog klitten de culturen veel samen en is er (van 2 kanten) nog na 3 generaties een wij/zij gevoel. Kijk eens naar de kantines op scholen. Elk kleurtje zit netjes bij elkaar. Waar is het samen?quote:Op maandag 21 september 2020 13:33 schreef Hanca het volgende:
Ik denk dat het allemaal wel mee valt. Zoveel verschil zit er niet tussen een Nederlander, een Chinees, een Marokkaan en een Zuid-Amerikaan dat het absoluut niet kan dat die samen leven.
Welke droomkantines bezoek jij tijdens het slapen?quote:Op maandag 21 september 2020 13:59 schreef zoost het volgende:
[..]
Totaal verschillende culturen en taal. Tuurlijk kan samenleven, maar bouw je ook een samenleving op? Zijn mensen solidair als je elkaar nauwelijk kent? Vooralsnog klitten de culturen veel samen en is er (van 2 kanten) nog na 3 generaties een wij/zij gevoel. Kijk eens naar de kantines op scholen. Elk kleurtje zit netjes bij elkaar. Waar is het samen?
Je bent aan het doemdenken, wat kan leiden tot verwerping van de assimilatie wat je zegt te willen.quote:Op maandag 21 september 2020 13:59 schreef zoost het volgende:
Elk kleurtje zit netjes bij elkaar. Waar is het samen?
Hoe kom je bij die indruk? Want dat staat vrij haaks op wat je vanuit de diverse partijen ziet.quote:Op maandag 21 september 2020 11:16 schreef Iblardi het volgende:
[..]
Gaat de discussie dan ook over de wenselijkheid van de verschillende scenario's of richt men zich puur praktisch op het opvangen van de gevolgen van een groei naar bijvoorbeeld 19, 20 of 21 miljoen mensen in dit land? Ik heb zelf namelijk ook de indruk dat het buiten PVV en FVD gangbaar is immigratie als een soort natuurverschijnsel te beschouwen waaraan vrijwel niets te doen valt.
Klopt ja. Eigenlijk kan praktisch elke buitenlander zich gewoon inschrijven in Nederland, krijgt ook meteen de baan aangeboden van een willekeurige hardwerkende Nederlander.quote:Op maandag 21 september 2020 11:16 schreef Iblardi het volgende:
[..]
Gaat de discussie dan ook over de wenselijkheid van de verschillende scenario's of richt men zich puur praktisch op het opvangen van de gevolgen van een groei naar bijvoorbeeld 19, 20 of 21 miljoen mensen in dit land? Ik heb zelf namelijk ook de indruk dat het buiten PVV en FVD gangbaar is immigratie als een soort natuurverschijnsel te beschouwen waaraan vrijwel niets te doen valt.
En een huis en geld toe, he?quote:Op maandag 21 september 2020 14:25 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:
[..]
Klopt ja. Eigenlijk kan praktisch elke buitenlander zich gewoon inschrijven in Nederland, krijgt ook meteen de baan aangeboden van een willekeurige hardwerkende Nederlander.
Elkaar nauwelijks kennen speelt met name in de mono-culturele wijken met vooral hoogopgeleide mensen. Die kennen hun buren niet meer.quote:Op maandag 21 september 2020 13:59 schreef zoost het volgende:
[..]
Totaal verschillende culturen en taal. Tuurlijk kan samenleven, maar bouw je ook een samenleving op? Zijn mensen solidair als je elkaar nauwelijk kent? Vooralsnog klitten de culturen veel samen en is er (van 2 kanten) nog na 3 generaties een wij/zij gevoel. Kijk eens naar de kantines op scholen. Elk kleurtje zit netjes bij elkaar. Waar is het samen?
je agressie leidt tot dit soort fakequote:Op maandag 21 september 2020 14:25 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:
[..]
Klopt ja. Eigenlijk kan praktisch elke buitenlander zich gewoon inschrijven in Nederland, krijgt ook meteen de baan aangeboden van een willekeurige hardwerkende Nederlander.
Het is nogal lastig om een perceptie te onderbouwen. Ik doe mijn indrukken op dezelfde plaatsen op als de meeste mensen, denk ik, en ik zie geen fundamentele trendveranderingen. Commentaar vanuit politieke kringen lijkt vaak de teneur te hebben van "we moeten het er maar mee doen", alsof het om iets onvermijdelijks gaat. Ik kan eventueel wel wat illustratieve voorbeelden opzoeken als ik weer thuis ben.quote:Op maandag 21 september 2020 14:23 schreef KareldeStoute het volgende:
[..]
Hoe kom je bij die indruk? Want dat staat vrij haaks op wat je vanuit de diverse partijen ziet.
Of is dit wat scheve projectie van jouw kant?
Maar dat jij geen trendveranderingen in jouw richting ziet, zegt niet dat er geen visie is bij de politieke partijen en dat ze het niet waar mogelijk sturen. Het zegt alleen dat jouw visie niet gelijk staat aan de visie van die politieke partijen en waarschijnlijk ook van de overgrote meerderheid van de mensen. Die idealistische historisch gegroeide gemeenschappen die jij als ideaalbeeld ziet, zien de meeste mensen gewoon echt niet zitten en dus gaat er ook geen trendverandering die kant op komen.quote:Op maandag 21 september 2020 14:58 schreef Iblardi het volgende:
[..]
Het is nogal lastig om een perceptie te onderbouwen. Ik doe mijn indrukken op dezelfde plaatsen op als de meeste mensen, denk ik, en ik zie geen fundamentele trendveranderingen. Commentaar vanuit politieke kringen lijkt vaak de teneur te hebben van "we moeten het er maar mee doen", alsof het om iets onvermijdelijks gaat. Ik kan eventueel wel wat illustratieve voorbeelden opzoeken als ik weer thuis ben.
Je beseft dat een cultuurgemeenschap niet noodzakelijk gelijk is aan een streng gereformeerd Biblebelt-dorp anno 1900? Wij zijn tot op zekere hoogte nog steeds een gemeenschap met een eigen karakter, maar dat kalft af. Europa zelf is nooit volslagen homogeen in de zin van "uniform" geweest, maar is van oudsher een gebied met nauw verwante, geleidelijk in elkaar overvloeiende regionale culturen met toch wel een overkoepelende identiteit die ik "Europees" zou noemen. Dat is het soort cultuur dat ik bedoel. Het eng-nationale van de jaren 30 trekt mij ook niet. Overigens hangt het sociaal dwingende karakter van die kleine dorpsgemeenschappen in mijn optiek ook nauw samen met een hoge mate van bestaansonzekerheid, die onder hedendaagse omstandigheden vermeden kan worden.quote:Op maandag 21 september 2020 15:11 schreef Hanca het volgende:
[..]
Maar dat jij geen trendveranderingen in jouw richting ziet, zegt niet dat er geen visie is bij de politieke partijen en dat ze het niet waar mogelijk sturen. Het zegt alleen dat jouw visie niet gelijk staat aan de visie van die politieke partijen en waarschijnlijk ook van de overgrote meerderheid van de mensen. Die idealistische historisch gegroeide gemeenschappen die jij als ideaalbeeld ziet, zien de meeste mensen gewoon echt niet zitten en dus gaat er ook geen trendverandering die kant op komen.
Ja, sommige mensen houden er van. Daar heb je tegenwoordig zelfs woonvormen voor. Zoals vriendenerven of andere vormen van gemeenschappelijk wonen.
Ja, dat besef ik me. Maar die regionale culturen zijn gewoon ook aan het veranderen. Niemand wil meer in een ons-kent-ons dorp wonen. Bijna niemand zit die kleinschaligheid waar jij op heel veel plekken voor hebt gepleit nog als ideaal. Niet voor niets dat mensen allemaal naar de steden trekken. Dat is niet omdat het per sé moet, maar omdat mensen dat willen. En de 'europese cultuur' verandert ook. Gewoon, omdat er meer invloeden van buitenaf zijn dan ooit.quote:Op maandag 21 september 2020 15:34 schreef Iblardi het volgende:
[..]
Je beseft dat een cultuurgemeenschap niet noodzakelijk gelijk is aan een streng gereformeerd Biblebelt-dorp anno 1900? Wij zijn tot op zekere hoogte nog steeds een gemeenschap met een eigen karakter, maar dat kalft af. Europa zelf is nooit volslagen homogeen in de zin van "uniform" geweest, maar is van oudsher een gebied met nauw verwante, geleidelijk in elkaar overvloeiende regionale culturen met toch wel een overkoepelende identiteit die ik "Europees" zou noemen. Dat is het soort cultuur dat ik bedoel. Het eng-nationale van de jaren 30 trekt mij ook niet. Overigens hangt het sociaal dwingende karakter van die kleine dorpsgemeenschappen in mijn optiek ook nauw samen met een hoge mate van bestaansonzekerheid, die onder hedendaagse omstandigheden vermeden kan worden.
Ik denk dat de trek naar de grote steden vooral samenhangt met het gebrek aan werkgelegenheid en tot op zekere hoogte ook voorzieningen in de provincie. Het is waar dat lang niet iedereen zich thuisvoelt in een klein ons-kent-ons-dorp, maar dat hoeft ook niet het ideaal te zijn. Nederland is altijd een land van vele kleine steden geweest. Ik zou pleiten voor een grotere focus op regionale zelfvoorziening en inderdaad een kleinere bevolking die gespreid leeft over meerdere kleinere woonkernen die voldoende sociale en individuele ruimte bieden zonder het massale karakter van de huidige miljoenensteden aan te nemen.quote:Op maandag 21 september 2020 15:39 schreef Hanca het volgende:
[..]
Ja, dat besef ik me. Maar die regionale culturen zijn gewoon ook aan het veranderen. Niemand wil meer in een ons-kent-ons dorp wonen. Bijna niemand zit die kleinschaligheid waar jij op heel veel plekken voor hebt gepleit nog als ideaal. Niet voor niets dat mensen allemaal naar de steden trekken. Dat is niet omdat het per sé moet, maar omdat mensen dat willen. En de 'europese cultuur' verandert ook. Gewoon, omdat er meer invloeden van buitenaf zijn dan ooit.
Ik zie niet echt een afkalving van culturen. Wel verrijkingen (als zeer simpel voorbeeld: we eten nu niet alleen stamppot, maar ook sushi of couscous). Het oude is niet verdwenen, er zijn dingen bij gekomen.
Zal wel, ondertussen is iedere partij tegen ongebreidelde immigratie. Zeker van buiten de EU.quote:Op maandag 21 september 2020 14:58 schreef Iblardi het volgende:
[..]
Het is nogal lastig om een perceptie te onderbouwen. Ik doe mijn indrukken op dezelfde plaatsen op als de meeste mensen, denk ik, en ik zie geen fundamentele trendveranderingen. Commentaar vanuit politieke kringen lijkt vaak de teneur te hebben van "we moeten het er maar mee doen", alsof het om iets onvermijdelijks gaat. Ik kan eventueel wel wat illustratieve voorbeelden opzoeken als ik weer thuis ben.
Ik heb niet gesproken van "ongebreidelde" immigratie.quote:Op maandag 21 september 2020 19:28 schreef KareldeStoute het volgende:
[..]
Zal wel, ondertussen is iedere partij tegen ongebreidelde immigratie. Zeker van buiten de EU.
De culturele homogeniteit neemt natuurlijk wel af in Nederland en dat heeft ook implicaties voor het sociaal vertrouwen.quote:Op maandag 21 september 2020 15:39 schreef Hanca het volgende:
[..]
Ja, dat besef ik me. Maar die regionale culturen zijn gewoon ook aan het veranderen. Niemand wil meer in een ons-kent-ons dorp wonen. Bijna niemand zit die kleinschaligheid waar jij op heel veel plekken voor hebt gepleit nog als ideaal. Niet voor niets dat mensen allemaal naar de steden trekken. Dat is niet omdat het per sé moet, maar omdat mensen dat willen. En de 'europese cultuur' verandert ook. Gewoon, omdat er meer invloeden van buitenaf zijn dan ooit.
Ik zie niet echt een afkalving van culturen. Wel verrijkingen (als zeer simpel voorbeeld: we eten nu niet alleen stamppot, maar ook sushi of couscous). Het oude is niet verdwenen, er zijn dingen bij gekomen.
Hij groeide op in Hardenberg, waar het CDA van oudsher groot is. Hij heeft zich nooit verzet tegen denkbeelden van zijn ouders. En, zo vindt hij en heeft hij gezien: het CDA werkt. Wel valt hem op dat het vooruitgangsdenken dat bij zijn generatie altijd centraal stond, niet meer vanzelfsprekend is. ,,Ik denk dat de invloed van het leenstelsel en het feit dat de toekomst voor veel jongeren financieel zo onzeker is, hen ook conservatiever maakt. Ik zie dat de aanwas bij ons groot is, net als de groei van de evangelische kerken; de stadskerken in studentensteden als Zwolle zijn booming.”quote:Op maandag 21 september 2020 15:34 schreef Iblardi het volgende:
[..]
Je beseft dat een cultuurgemeenschap niet noodzakelijk gelijk is aan een streng gereformeerd Biblebelt-dorp anno 1900? Wij zijn tot op zekere hoogte nog steeds een gemeenschap met een eigen karakter, maar dat kalft af. Europa zelf is nooit volslagen homogeen in de zin van "uniform" geweest, maar is van oudsher een gebied met nauw verwante, geleidelijk in elkaar overvloeiende regionale culturen met toch wel een overkoepelende identiteit die ik "Europees" zou noemen. Dat is het soort cultuur dat ik bedoel. Het eng-nationale van de jaren 30 trekt mij ook niet. Overigens hangt het sociaal dwingende karakter van die kleine dorpsgemeenschappen in mijn optiek ook nauw samen met een hoge mate van bestaansonzekerheid, die onder hedendaagse omstandigheden vermeden kan worden.
Jij ziet daar een plan in? Een soort "Operatie Moeder Theresa" om mensen door lijden weer tot de Heer te laten komen?quote:Op maandag 21 september 2020 19:48 schreef Klopkoek het volgende:
[..]
Hij groeide op in Hardenberg, waar het CDA van oudsher groot is. Hij heeft zich nooit verzet tegen denkbeelden van zijn ouders. En, zo vindt hij en heeft hij gezien: het CDA werkt. Wel valt hem op dat het vooruitgangsdenken dat bij zijn generatie altijd centraal stond, niet meer vanzelfsprekend is. ,,Ik denk dat de invloed van het leenstelsel en het feit dat de toekomst voor veel jongeren financieel zo onzeker is, hen ook conservatiever maakt. Ik zie dat de aanwas bij ons groot is, net als de groei van de evangelische kerken; de stadskerken in studentensteden als Zwolle zijn booming.”
https://www.ad.nl/binnenl(...)il-ik-niet~a7dcec6e/
De neocon agenda in een notendop. Breek de verzorgingsstaat af, breng terug de religieuze/sekte beleving e.d. (of dat de vorm weer heeft van het christendom valt te bezien).
Waardeloos, zo'n los fragment. Je weet niet tot welke conclusie het voert.quote:Op maandag 21 september 2020 20:33 schreef Montagui het volgende:
[ twitter ]
Zou een langer fragment die fantasie nog nuanceren, of is ze gewoon ziek in de kop?
Daarom ook weggeflikkerd.quote:Op maandag 21 september 2020 20:38 schreef Iblardi het volgende:
[..]
Waardeloos, zo'n los fragment. Je weet niet tot welke conclusie het voert.
Jeetje, wat een frustratie.quote:Op maandag 21 september 2020 14:03 schreef VoMy het volgende:
[..]
Welke droomkantines bezoek jij tijdens het slapen?.
Edit: Het is ook weer zo typisch he. Inhoudelijk lijkt het allemaal weer nergens naar en daarom moet er terug worden gegrepen op wat vage beelden en algemeenheden, uiteraard, maar echt uiteraard, zonder bronnen, zonder duidelijke definities, zonder duidelijk te maken wat er precies het probleem is. Alles is speculatief en niets is gestoeld op de waarheid. Is er dan werkelijk niet een, niet een FvD'er die gewoon in staat is om de werkelijkheid te bespreken aan de hand van de werkelijkheid? Moet het altijd zo gaan dat er een zoveelste 'het voelt gewoon niet goed'-huis-tuin-en-keukendiscussant zich weer meldt om vervolgens wat platgetreden clichés uit te kotsen, al dan niet geïnspireerd door vollidioten als Duk, Niemoller, Veelo, en dat die dan ook nog denkt wat nuttigs bij te dragen? Wat een ergerlijke, inhoudsloze clownenclub zit er in het electoraat van de FvD zeg.
Edit 2: En ook elke keer weer hetzelfde liedje. Wat onzin uitkramen, worden teruggefloten, snel over iets anders beginnen, weer worden gecorrigeerd, nog maar weer iets uit je duim zuigen, nog maar weer meer ongefundeerde generalisaties plaatsen, nooit daadwerkelijk ingaan op de reacties die je krijgt maar elke keer weer andere selectieve, sturende vragen over andere onderwerpen stellen. Het nut van dit draadje neemt steeds sneller af. Sowieso ook bijzonder dat nog steeds niemand van de mods heeft kunnen verklaren waarom dit politieke-partijdraadje een speciale rol - geen centraal topic - heeft ten opzichte van de andere partijen, hoewel er bij die andere partijen eventueel wel door leden/aanhangers/stemmers/potentiëlen inhoudelijk gepraat kan worden over het partijprogramma omdat het niet een grote holle vatenshow.
fragmentje gezien.quote:Op maandag 21 september 2020 20:38 schreef Iblardi het volgende:
[..]
Waardeloos, zo'n los fragment. Je weet niet tot welke conclusie het voert.
Ja, die hitserigheid is vervelend.quote:Op maandag 21 september 2020 21:04 schreef Bluesdude het volgende:
[..]
fragmentje gezien.
het lijkt me dat zij morele dilemma's bespreekt
niks mis mee met haar insteek
Maar ja... als mensen een stok zoeken om haar te slaan....
pufff ik heb vandaag zoveel niet zin om zulke mensen een taart in het gezicht te gooien
FvD die oproept tot actie in het onderwijs .... linkse docenten aanklagen.... dat noemen ze toch cancelculture ?quote:Op maandag 21 september 2020 21:09 schreef Iblardi het volgende:
[..]
Ja, die hitserigheid is vervelend.
Waarschijnlijk "hellend vlak/slippery slope" theorie.quote:Op maandag 21 september 2020 21:04 schreef Bluesdude het volgende:
[..]
fragmentje gezien.
het lijkt me dat zij morele dilemma's bespreekt
niks mis mee met haar insteek
Maar ja... als mensen een stok zoeken om haar te slaan....
pufff ik heb vandaag zoveel niet zin om zulke mensen een taart in het gezicht te gooien
Absoluut. Niet zozeer het 'lijden' trouwens, maar wel de risicobeleving en onderhuidse onzekerheid. Niet alles kun je begrijpen en moet je ook niet willen; niet alles van het bestaan kan afgedekt worden en gecontroleerd, en is onwenselijk.quote:Op maandag 21 september 2020 19:55 schreef Iblardi het volgende:
[..]
Jij ziet daar een plan in? Een soort "Operatie Moeder Theresa" om mensen door lijden weer tot de Heer te laten komen?
De inscripties gebruiken dan ook meestal vaste afkortingen. Enige kennis van die afkortingen is dan ook veel belangrijker dan goed latijn te kunnen lezen.quote:Op zaterdag 19 september 2020 12:50 schreef -XOR- het volgende:
[..]
Ondanks 6 jaar Latijn lukt het me nooit om inscripties te ontcijferen, terwijl brieven van Plinius lezen of een proefvertaling Vergilius me vroeger wel redelijk afgingen.
Ja, ik begin een steeds grotere afkeer te krijgen van dat hele Twitter-, Facebook-, Instagram- en wat-heb-je-allemaal-nog-meer-spektakel waar mensen elkaar voortdurend om weinig of niets zitten op te fokken.quote:Op maandag 21 september 2020 21:11 schreef Bluesdude het volgende:
[..]
FvD die oproept tot actie in het onderwijs .... linkse docenten aanklagen.... dat noemen ze toch cancelculture ?
Ik ben benaderd om moderator te worden op Twitter.quote:Op maandag 21 september 2020 21:30 schreef Bluesdude het volgende:
twitter is een riool
facebook houd ik clean...afgesloten voor not-friends.. ik post geen duidelijke stellingnames, wat ik hier wel doe
lekker rustig sfeertje op mijn tijdlijn
Doen! Mag je Trump modereren!quote:Op maandag 21 september 2020 21:33 schreef capricia het volgende:
[..]
Ik ben benaderd om moderator te worden op Twitter.
Nee. Dank je. Ik heb mijn standaarden.
Fok! is voor mij genoeg. Hier is het klein en (voor mij) leuk.
als vrijwilliger of betaalde baan ?quote:Op maandag 21 september 2020 21:33 schreef capricia het volgende:
[..]
Ik ben benaderd om moderator te worden op Twitter.
Nee. Dank je. Ik heb mijn standaarden.
Fok! is voor mij genoeg. Hier is het klein en (voor mij) leuk.
Het is een outrage machine geworden want je moet de aandacht pakken in, pakweg, 3 seconden. En het leent zich heel goed voor bubbles waarin je constant hetzelfde hoort in verschillende toonaarden.quote:Op maandag 21 september 2020 21:24 schreef Iblardi het volgende:
[..]
Ja, ik begin een steeds grotere afkeer te krijgen van dat hele Twitter-, Facebook-, Instagram- en wat-heb-je-allemaal-nog-meer-spektakel waar mensen elkaar voortdurend om weinig of niets zitten op te fokken.
Dat is heel veel politiek en extreme troep. Geen zin in.quote:
Een soort internet-tribalisme.quote:Op maandag 21 september 2020 21:33 schreef capricia het volgende:
[..]
Ik ben benaderd om moderator te worden op Twitter.
Nee. Dank je. Ik heb mijn standaarden.
Fok! is voor mij genoeg. Hier is het klein en (voor mij) leuk.
Jammer hoor, hadden we onze eigen agent in Twitter kunnen hebbenquote:Op maandag 21 september 2020 21:37 schreef capricia het volgende:
[..]
Dat is heel veel politiek en extreme troep. Geen zin in.
En al die fake accounts.![]()
Dat weet ik eigenlijk niet.quote:Op maandag 21 september 2020 21:37 schreef Bluesdude het volgende:
[..]
als vrijwilliger of betaalde baan ?
Daar ook. Je krijgt dan Twitter NL.quote:
Niet een soort, dat is het gewoon. En die cirkeltjes worden eigenlijk steeds kleiner qua denkbeelden en meningen want een mening die niet past valt er al snel uit.quote:
Hey, het is een mooie dag als je wat nieuws leertquote:Op maandag 21 september 2020 21:53 schreef Iblardi het volgende:
Ik gebruikte het woord eigenlijk in letterlijke zin als een streven naar stamvorming (vandaar de emoticon), maar ik zie nu dat die betekenis in het Nederlands helemaal niet gebruikelijk is. Weer wat geleerd. Nu kan ik Klopkoeks opmerking ook beter plaatsen.
Voor antieke inscripties op triomfbogen en dergelijke geldt dat zeker. Maar ik zat vooral te denken aan de meer literair georiënteerde opschriften uit de Renaissance en latere periodes die je wel tegenkomt in de grote steden van West- en Midden-Europa.quote:Op maandag 21 september 2020 21:22 schreef BlaZ het volgende:
[..]
De inscripties gebruiken dan ook meestal vaste afkortingen. Enige kennis van die afkortingen is dan ook veel belangrijker dan goed latijn te kunnen lezen.
A voila, dat is wat anders ja. Dat zou een student na 6 jaar toch wel prima moeten kunnen lezen.quote:Op maandag 21 september 2020 22:18 schreef Iblardi het volgende:
[..]
Voor antieke inscripties op triomfbogen en dergelijke geldt dat zeker. Maar ik zat vooral te denken aan de meer literair georiënteerde opschriften uit de Renaissance en latere periodes die je wel tegenkomt in de grote steden van West- en Midden-Europa.
quote:Vragen over Forum-bijeenkomst op Amerikaanse ambassade
Verschillende partijen in de Tweede Kamer zetten vraagtekens bij een bijeenkomst die eerder deze maand is gehouden op de Amerikaanse ambassade in Den Haag. Daar waren leden van Forum voor Democratie en ondernemers uitgenodigd voor wat door aanwezigen wordt omschreven als een fondsenwervingsavond voor de partij van Thierry Baudet. Ambassadeur Pete Hoekstra voerde ook het woord. De Groene Amsterdammer schrijft over de bijeenkomst.
VVD, D66, GroenLinks en SP vragen zich af of dit wel kan. "Dit had natuurlijk niet mogen gebeuren", zegt Bram van Ojik van GroenLinks. "Dit is inmenging in onze verkiezingen". Ook SP'er Sadet Karabulut laat zich in die bewoordingen uit. "Hoekstra meent FvD te moeten helpen de partijkas te vullen. Heeft minister Blok hem hier al op aangesproken?"
Volgens Sven Koopmans van regeringspartij VVD is het bekend dat ambassadeur Hoekstra veel contact heeft met verschillende partijen. Ook met Koopmans heeft hij wel eens een zogeheten townhall-meeting georganiseerd in Hoofddorp. "Een fundraising event op de ambassade is iets anders en niet gewenst." Koopmans wil weten of daar sprake van was.
D66 denkt dat de bijeenkomst mogelijk in strijd was met internationale verdragen over het gebruik van ambassades. "Hier is tekst en uitleg nodig", zegt Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma.
Tja, als je eenmaal begint met geld aan te nemen van buitenlandse regimes is het moeilijk om te stoppen.quote:Op dinsdag 22 september 2020 00:55 schreef Tourniquet het volgende:
https://nos.nl/artikel/23(...)aanse-ambassade.html
[..]
D'r is iets van een filosofiedocent op een Haagse hogeschool die de vraag stelde waarom je Hitler mag vermoorden en Baudet niet dus daar zal het wel weer over gaan. Mooie afleiding.quote:Op dinsdag 22 september 2020 08:47 schreef xpompompomx het volgende:
Even wachten tot de FvD-webcare weer gearriveerd is, dames en heren.
Ben wel "benieuwd" wat de webcare heeft te zeggen over dat akkefietje op de Amerikaanse ambassadequote:Op dinsdag 22 september 2020 09:09 schreef Puddington het volgende:
[..]
D'r is iets van een filosofiedocent op een Haagse hogeschool die de vraag stelde waarom je Hitler mag vermoorden en Baudet niet dus daar zal het wel weer over gaan. Mooie afleiding.
https://twitter.com/NOS/status/1308288586685579267?s=20
Daar gaat het straks niet over. Een uit de context getrokken uitspraak van een filosofiedocent is toch veel belangrijker dan buitenlandse inmenging, toch?quote:Op dinsdag 22 september 2020 09:12 schreef xpompompomx het volgende:
[..]
Ben wel "benieuwd" wat de webcare heeft te zeggen over dat akkefietje op de Amerikaanse ambassade
quote:Op dinsdag 22 september 2020 11:23 schreef Puddington het volgende:
Baudet ontkent natuurlijk in alle toonaarden: https://amp.nos.nl/artike(...)tter_impression=true
Is dit de beste vergelijking die onze over het paard getilde kon bedenken?quote:Baudet zei op Radio 1 dat er niks aan de hand is. "Je spreekt gewoon aan de lopende band met mensen. Als Rutte een afspraak heeft met Merkel hebben ze het toch ook over dingen die Merkel wenselijk vindt in Nederland? Dat is toch normaal?"
Dit raakt echt kant noch wal van Thierry.quote:Op dinsdag 22 september 2020 11:25 schreef xpompompomx het volgende:
[..]
[..]
Is dit de beste vergelijking die onze over het paard getilde kon bedenken?
Het komt over als een beetje paniekerige damage control.quote:Op dinsdag 22 september 2020 11:39 schreef VoMy het volgende:
[..]
Dit raakt echt kant noch wal van Thierry.
https://www.groene.nl/artikel/een-geschenk-uit-washingtonquote:Het onderstreept welke indruk de uitnodiging maakte: de avond op de ambassade, op Amerikaans grondgebied, had als een van de doelen de partijkas van Forum aan te vullen.
Lijkt mij tof wanneer de SP dat op de Chinese ambassade gaat doen.quote:Op dinsdag 22 september 2020 13:17 schreef Bluesdude het volgende:
wbt het landverraad op de Amerikaanse ambassade .De doelstelling sympathisanten te bewegen tot donaties lag er niet duimendik bovenop. Maar de partijtop was aanwezig naast 40% sympathiserende rijke ondernemers.
Dus niet zomaar 40% leden van alle standen en inkomensgroepen.
De Groene schrijft
[..]
https://www.groene.nl/artikel/een-geschenk-uit-washington
Niemand is heilig. D66 is dan ook de laatste die er wat over moet zeggen met dat leuke appartement van een ambassadeur gekregen door Pechtold..quote:Op dinsdag 22 september 2020 16:49 schreef Puddington het volgende:
[ twitter ]
Goed, nu weer terug naar belangrijkere zaken, zoals Thierry die zich loopt te verkopen aan gristelijke conservatieven in de VS.
Eerst zal er nog wel wat komen over uit het verband getrokken berichtgeving over Baudet die uit het verband getrokken berichtgeving over Baudet schandalig vindt.quote:Op dinsdag 22 september 2020 16:49 schreef Puddington het volgende:
[ twitter ]
Goed, nu weer terug naar belangrijkere zaken, zoals Thierry die zich loopt te verkopen aan gristelijke conservatieven in de VS.
Een campagnebijeenkomst in een buitenlandse ambassade gaat natuurlijk nog wel een stapje verder.quote:Op dinsdag 22 september 2020 16:58 schreef Vlicious87 het volgende:
[..]
Niemand is heilig. D66 is dan ook de laatste die er wat over moet zeggen met dat leuke appartement van een ambassadeur gekregen door Pechtold..
Die minister Kaag staat zelf ook meerdere malen op de foto met misdadigers.
Maar liever alleen wijzen naar anderen.
Beter gewoon accepteren dat iedereen geld krijgt. Zijn we daar ook vanaf.
Ha, ik had die filosofiedocent en Soros voorspeld, maar Whataboutism over D66 had ik nog niet op mijn lijstje staan.quote:Op dinsdag 22 september 2020 16:58 schreef Vlicious87 het volgende:
[..]
Niemand is heilig. D66 is dan ook de laatste die er wat over moet zeggen met dat leuke appartement van een ambassadeur gekregen door Pechtold..
Die minister Kaag staat zelf ook meerdere malen op de foto met misdadigers.
Maar liever alleen wijzen naar anderen.
Beter gewoon accepteren dat iedereen geld krijgt. Zijn we daar ook vanaf.
Standaard zwaktebod toch? Als er iets is met FvD, dan zoekt de aanhang er standaard GL of D66 bij.quote:Op dinsdag 22 september 2020 18:23 schreef Puddington het volgende:
[..]
Ha, ik had die filosofiedocent en Soros voorspeld, maar Whataboutism over D66 had ik nog niet op mijn lijstje staan.
Je weet dat dat onderdeel van haar vorige baan was? Of had ze met een leger de chemische wapens uit Syrië moeten halen?quote:Op dinsdag 22 september 2020 16:58 schreef Vlicious87 het volgende:
[..]
Die minister Kaag staat zelf ook meerdere malen op de foto met misdadigers.
Campagnebijeenkomsten en geld schooien in buitenlandse ambassades zijn gebruikelijk? Heb je daar ook serieuze aanwijzingen voor? Het CDA-linkje is toch wat anders.quote:Op dinsdag 22 september 2020 20:58 schreef Montagui het volgende:
Die bijeenkomst bij de ambassade schijnt business as usual te zijn. De uitnodigingen worden naar alle partijen gestuurd.
DENK wil ook wel
o.a. ook het CDA vorig jaar
https://www.cda.nl/cda-bu(...)stra-en-sybrand-buma
Geld schooien is ook nog steeds een aantijging, niet bewezen. Het onderzoek daarnaar is lopende.quote:Op dinsdag 22 september 2020 21:08 schreef KareldeStoute het volgende:
[..]
Campagnebijeenkomsten en geld schooien in buitenlandse ambassades zijn gebruikelijk? Heb je daar ook serieuze aanwijzingen voor? Het CDA-linkje is toch wat anders.
Het bericht is vanuit zoveel hoeken gekomen, dat er op z'n minst een stevige kern van waarheid in zal zitten. Maar we zullen het komende dagen wel horenquote:Op dinsdag 22 september 2020 21:54 schreef Montagui het volgende:
[..]
Geld schooien is ook nog steeds een aantijging, niet bewezen. Het onderzoek daarnaar is lopende.
Jij bent degene die wijst in bovenstaande.quote:Op dinsdag 22 september 2020 16:58 schreef Vlicious87 het volgende:
[..]
Niemand is heilig. D66 is dan ook de laatste die er wat over moet zeggen met dat leuke appartement van een ambassadeur gekregen door Pechtold..
Die minister Kaag staat zelf ook meerdere malen op de foto met misdadigers.
Maar liever alleen wijzen naar anderen.
Beter gewoon accepteren dat iedereen geld krijgt. Zijn we daar ook vanaf.
50Plus en CDA zijn ook langs geweest, met beleidsmedewerkers en politiek functionarissen. Niet met leden, gasten en sponsoren. Dat is een elementair verschil en zelfs vrij dubieus volgens internationale verdragenquote:Op dinsdag 22 september 2020 20:58 schreef Montagui het volgende:
Die bijeenkomst bij de ambassade schijnt business as usual te zijn. De uitnodigingen worden naar alle partijen gestuurd.
DENK wil ook wel
o.a. ook het CDA vorig jaar
https://www.cda.nl/cda-bu(...)stra-en-sybrand-buma
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |