Vullen met een lekkere pattisiercreme en aan mij geven. Opgelostquote:Op zondag 17 mei 2020 20:41 schreef Lonaa het volgende:
Maar als ik soesdeeg maak, moet ik dan ook soesjes maken? Ik hou niet van soesjes.
Maar kan ik er nog meer dingen mee, behalve 'gewoon' soesjes?quote:Op zondag 17 mei 2020 20:45 schreef Cat-astrophe het volgende:
[..]
Vullen met een lekkere pattisiercreme en aan mij geven. Opgelost![]()
Ik wil wel meedoen, maar moet even kijken hoe ik in de tijd zit. Jaren geleden dat ik zelf heb gesoesd.
Er bestaat ook zoiets als hartige soezen. Ik heb horen fluisteren van vulling metquote:Op zondag 17 mei 2020 20:46 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Maar kan ik er nog meer dingen mee, behalve 'gewoon' soesjes?
Ik ben echt niet van het bakken/zoet![]()
Oh!quote:Op zondag 17 mei 2020 20:47 schreef Cat-astrophe het volgende:
[..]
Er bestaat ook zoiets als hartige soezen. Ik heb horen fluisteren van vulling metkaas
Die lijken me wel lekker.quote:Op zondag 17 mei 2020 20:53 schreef Sarabi het volgende:
Ik ga denk ik dit maken:
https://uitpaulineskeuken.nl/2017/12/hartige-soesjes.html
Oh, dat kan niet slecht zijn. Ik sla m even op.quote:Op zondag 17 mei 2020 21:25 schreef Yinny het volgende:
[..]
https://www.davidlebovitz.com/gougeres-french-cheese-puffs/
Oehquote:Op dinsdag 19 mei 2020 18:47 schreef minilot het volgende:
Voor inspiratie: pret met soesdeeg!
https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_choux_pastry_dishes
Stelt niks voor joh! De ingrediënten van het soesdeeg een paar minuten koken, beetje afkoelen, eieren erdoor en hoppa, de spuitzak in. Soesdingen op bakplaat spuiten en (beetje afhankelijk van de grootte van de units natuurlijk) gemiddeld twintig minuten in de oven. Gaatje erin peuren, vulling erin, opeten.quote:Op dinsdag 19 mei 2020 19:02 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Oeh![]()
Ik weet nog niet of ik mee doe. Hoe lang duurt een soesproces zo'n beetje?
Ben jij de vriendin van Nick?quote:Op dinsdag 19 mei 2020 19:07 schreef minilot het volgende:
[..]
Stelt niks voor joh! De ingrediënten van het soesdeeg een paar minuten koken, beetje afkoelen, eieren erdoor en hoppa, de spuitzak in. Soesdingen op bakplaat spuiten en (beetje afhankelijk van de grootte van de units natuurlijk) gemiddeld twintig minuten in de oven. Gaatje erin peuren, vulling erin, opeten.
quote:Op dinsdag 19 mei 2020 19:07 schreef minilot het volgende:
[..]
Stelt niks voor joh! De ingrediënten van het soesdeeg een paar minuten koken, beetje afkoelen, eieren erdoor en hoppa, de spuitzak in. Soesdingen op bakplaat spuiten en (beetje afhankelijk van de grootte van de units natuurlijk) gemiddeld twintig minuten in de oven. Gaatje erin peuren, vulling erin, opeten.
eventueel nog aardbei in kleine stukjes door de slagroom....quote:Op dinsdag 19 mei 2020 20:20 schreef Blues het volgende:
Ik denk aan grOOOte SOES, gevuld met slagroom, gedipt in chocolade en afgetopt met aarbei
quote:Op dinsdag 19 mei 2020 20:20 schreef Blues het volgende:
Ik denk aan grOOOte SOES, gevuld met slagroom, gedipt in chocolade en afgetopt met aarbei
Hmm ok. Ik zie zondag wel.quote:Op dinsdag 19 mei 2020 19:07 schreef minilot het volgende:
[..]
Stelt niks voor joh! De ingrediënten van het soesdeeg een paar minuten koken, beetje afkoelen, eieren erdoor en hoppa, de spuitzak in. Soesdingen op bakplaat spuiten en (beetje afhankelijk van de grootte van de units natuurlijk) gemiddeld twintig minuten in de oven. Gaatje erin peuren, vulling erin, opeten.
Ik heb een pot geklopte verse slagroom besteld bij Albertquote:Op dinsdag 19 mei 2020 21:46 schreef Myraela het volgende:
[..]
Maar een vulling zonder slagroom om frustraties te voorkomen.
Een slimme meid.....quote:Op dinsdag 19 mei 2020 21:56 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik heb een pot geklopte verse slagroom besteld bij Albert
quote:Op dinsdag 19 mei 2020 21:56 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik heb een pot geklopte verse slagroom besteld bij Albert
Ik zeg niet dat het simpel is hè, maar je vroeg of het veel tijd in beslag neemt en dat valt op zich wel mee. Het is alleen wel een boel geprutsquote:Op dinsdag 19 mei 2020 21:56 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik heb een pot geklopte verse slagroom besteld bij Albert
Dat de voorbereiding geen uren duurt is al belangrijk.quote:Op woensdag 20 mei 2020 20:11 schreef minilot het volgende:
[..]
Ik zeg niet dat het simpel is hè, maar je vroeg of het veel tijd in beslag neemt en dat valt op zich wel mee. Het is alleen wel een boel gepruts
Zeg dan maar tegen die knettertoffe vriend van je dat ik vind dat soesjes moeten! Hoppa. Peer pressure.quote:Op woensdag 20 mei 2020 20:42 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik heb tegen mijn vriend gezegd dat ik hem graag assisteer en bereid ben om te helpen met opeten. Hij beslist zondag of er soesjes gemaakt worden.
Het is doorgegevenquote:Op woensdag 20 mei 2020 20:48 schreef minilot het volgende:
[..]
Zeg dan maar tegen die knettertoffe vriend van je dat ik vind dat soesjes moeten! Hoppa. Peer pressure.
Zou het een essentiële treinreis zijn om hiervoor naar jouw dorp te gaan?quote:Op donderdag 21 mei 2020 08:38 schreef minilot het volgende:
Zojuist besloten: het worden tompouce-eclairsZwitserse room erin, roze glazuur erop (middels granaatappelsap) en een streepje slagroom om het af te maken
quote:Op donderdag 21 mei 2020 08:38 schreef minilot het volgende:
Zojuist besloten: het worden tompouce-eclairsZwitserse room erin, roze glazuur erop (middels granaatappelsap) en een streepje slagroom om het af te maken
Begin je morgen om 6 uur?quote:Op zaterdag 23 mei 2020 16:15 schreef minilot het volgende:
Ik vind dat ik eigenlijk vandaag al de banketbakkersroom moet maken maar ik voel me er een duizendvoud te lui voor.
Oei, dat is een goeie!quote:Op zaterdag 23 mei 2020 16:44 schreef DJMO het volgende:
Hier worden het de slagroomsoesje van Eten met Nickboter en eieren staan al buiten de koelkast zodat we morgen lekker vroeg kunnen beginnen
ik bewaar m'n eieren altijd wel in de koelkast. Tenzij ik ze nodig heb voor een recept waarbij ze op kamertemperatuur moeten zijn.quote:Op zaterdag 23 mei 2020 17:29 schreef AnneX het volgende:
[..]
Oei, dat is een goeie!
Eier altijd, boter nú uit de koelkast!
Ha, soesbakken met hindernissen! Tof, succes!quote:Op zaterdag 23 mei 2020 16:46 schreef Oceanonix het volgende:
Ik ga het mijzelf moeilijk maken door een recept te hebben in het spaans en dit met behulp van translate uit te voeren.
quote:Op zondag 24 mei 2020 10:43 schreef Zo-is-dat het volgende:
De vanille banketbakkersroom [ afbeelding ]
En hier gaat straks verkuimelde honeycomb door die ik nog in de diepvries had:
[ afbeelding ]
quote:Op zaterdag 23 mei 2020 16:46 schreef Oceanonix het volgende:
Soezen wel eens gemaakt maar ik weet niet zeker of het in deze eeuw was.![]()
Ik ga het mijzelf moeilijk maken door een recept te hebben in het spaans en dit met behulp van translate uit te voeren.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Straks de hartige soezen afmaken, die gaan mee naar een klein proefpanel. En, als ik zin heb in een koffie pauze, ook een zoete soes (of 2, ik moet nog meer oefenen met de afmetingen).Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
Eigenwijs is ook wijsquote:Op zondag 24 mei 2020 12:26 schreef AnneX het volgende:
Oh Cat wat een hindernissen!
Dan heb je er nog een mooi resultaat mee behaald!
Als ik zo iets heb, ga ik bij de buren vragen...
VOOR. Alles met room mag je houden.quote:Op zondag 17 mei 2020 20:47 schreef Cat-astrophe het volgende:
[..]
Er bestaat ook zoiets als hartige soezen. Ik heb horen fluisteren van vulling metkaas
Dank!quote:Op zondag 24 mei 2020 12:35 schreef minilot het volgende:
Mooierds, @:Cat-astrophe! Je ziet de omstandigheden er niet aan af!
Leuk, samen bakken!quote:Op zondag 24 mei 2020 13:17 schreef DJMO het volgende:
Recept uitgeprint en opgehangen
[ afbeelding ]
De ingrediënten:
[ afbeelding ]
[spoiler]Het recept schrijft volle melk voor, dus de vader van m'n jongste ging even snel volle melk halen bij de winkel, zodat het niet aan de ingrediënten kon liggen als het zou mislukken)
Afwegen van het bloem :
[ afbeelding ]
Klaar voor de start:
[ afbeelding ]
Tot straks
Wauw, ze zijn mooi!!!quote:Op zondag 24 mei 2020 14:00 schreef minilot het volgende:
En done!
[ afbeelding ]
Dwarsdoorsnede:
[ afbeelding ]
Wowquote:Op zondag 24 mei 2020 14:00 schreef minilot het volgende:
En done!
[ afbeelding ]
Dwarsdoorsnede:
[ afbeelding ]
Wauw, ze zijn mooi!!!quote:Op zondag 24 mei 2020 14:00 schreef minilot het volgende:
En done!
[ afbeelding ]
Dwarsdoorsnede:
[ afbeelding ]
quote:Op zondag 24 mei 2020 12:15 schreef Cat-astrophe het volgende:
Soezen zijn gebakken. En ze zijn lekker licht en luchtig![]()
Het proces kende wel wat hobbels...Wat een doorzettingsvermogen!SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Straks de hartige soezen afmaken, die gaan mee naar een klein proefpanel. En, als ik zin heb in een koffie pauze, ook een zoete soes (of 2, ik moet nog meer oefenen met de afmetingen).
Kijk nou hoe professioneelquote:Op zondag 24 mei 2020 14:00 schreef minilot het volgende:
En done!
[ afbeelding ]
Dwarsdoorsnede:
[ afbeelding ]
Wow!quote:Op zondag 24 mei 2020 14:00 schreef minilot het volgende:
En done!
[ afbeelding ]
Dwarsdoorsnede:
[ afbeelding ]
Zien er ook al zo lekker uitquote:Op zondag 24 mei 2020 14:38 schreef Yinny het volgende:
De chouquettes
https://www.davidlebovitz.com/les-chouquettes/
Voor het bakken
[ afbeelding ]
Na het bakken
[ afbeelding ]
En hap!
[ afbeelding ]
Ik heb nog slagroom en aardbeien, dus straks een paar vullen als gebakjes.
De gougeres
https://www.davidlebovitz.com/gougeres-french-cheese-puffs/
[ afbeelding ]
Heel veel kaas
[ afbeelding ]
En heel lekker
[ afbeelding ]
Ik vind met een spuitzak werken niet fijn, dus een ijstang gebruikt, vandaar dat ze zo rond zijn bij mij.
Bij de chouquettes helemaal vol, toen ik zag hoe groot ze werden, bij de gougeres juist heel bescheiden gehouden, zodat die wat kleiner waren.
Die chouquettes zijnquote:Op zondag 24 mei 2020 14:38 schreef Yinny het volgende:
De chouquettes
https://www.davidlebovitz.com/les-chouquettes/
Voor het bakken
[ afbeelding ]
Na het bakken
[ afbeelding ]
En hap!
[ afbeelding ]
Ik heb nog slagroom en aardbeien, dus straks een paar vullen als gebakjes.
De gougeres
https://www.davidlebovitz.com/gougeres-french-cheese-puffs/
[ afbeelding ]
Heel veel kaas
[ afbeelding ]
En heel lekker
[ afbeelding ]
Ik vind met een spuitzak werken niet fijn, dus een ijstang gebruikt, vandaar dat ze zo rond zijn bij mij.
Bij de chouquettes helemaal vol, toen ik zag hoe groot ze werden, bij de gougeres juist heel bescheiden gehouden, zodat die wat kleiner waren.
waar woont jouw huis? Of waar moet je heen...kom je hier in de buurtquote:Op zondag 24 mei 2020 15:00 schreef Cat-astrophe het volgende:
Slagroom, fruit en soezen in huis hebben, natuurlijk kon ik niet wachten![]()
[ afbeelding ]
LiefdeEn voor de soezen die ik over heb nóg meer fruit erbij doen.
![]()
Toen nog ‘even’ de hartige soezen vullen. Nou, mijn lijdensweg was nog niet voorbij hoor![]()
Één spuitzak en twee soorten soezen betekent tussendoor afwassen, waarbij het niet helpt als je vandaag (niet soes gerelateerd) je klauwen hebt verbrand door een heet ovenrooster vol vast te pakken. Ik tel nu drie blaartjes.
En toen bleek het speciale opzetstukje te klein (of mijn vulling te grof) dus moest ik over naar een gewoon spuitmondje. En dus eerst zelf gaatjes maken. Keuken werd een puinzooi.
Maar... het is volbracht.
Verder niet echt foto waardig, ik heb er geen garnering bij gedaan omdat ik er nog mee de deur uit ga.
Mijn huis woont in het zuiden. Soezen gaan iets noordelijker, maar qua afstand gaat het vast niet veel uitmaken.quote:Op zondag 24 mei 2020 15:02 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
waar woont jouw huis? Of waar moet je heen...kom je hier in de buurt
Helaas, dan doe ik hetzelfde als met de eclairs van mini ed de kaas dingen..ogen dicht en er heel sterk aan denken, misschien lukt het om de smaak te proeven..mind over matterquote:Op zondag 24 mei 2020 15:06 schreef Cat-astrophe het volgende:
[..]
Mijn huis woont in het zuiden. Soezen gaan iets noordelijker, maar qua afstand gaat het vast niet veel uitmaken.
En daar zijn drie hongerige monden dus ik vrees het ergste
Je hebt jouw vader gevraagd te helpen?quote:
mijn vader is al 15 jaar en drie dagen dood. Dit is de vader van m'n jongste zoon. Ben speciaal het weekend hierheen gegaan om mee te kunnen doen aan deze opdracht.quote:
Oh, je noemt jouw ex(neem ik althans aan) ook papa?quote:Op zondag 24 mei 2020 16:29 schreef DJMO het volgende:
mijn vader is al 15 jaar dood. Dit is de vader van m'n jongste zoon. Ben speciaal het weekend hierheen gegaan om mee te kunnen doen aan deze opdracht.
In gezinsverband wel ja, want ik had het ook over m'n zoon. Maar dat is een discussie die hier niet thuishoort verder.quote:Op zondag 24 mei 2020 16:31 schreef golfer het volgende:
[..]
Oh, je noemt jouw ex(neem ik althans aan) ook papa?
Oeh, da's een hele reden! Sterkte en beterschapquote:Op zondag 24 mei 2020 17:00 schreef marc0871 het volgende:
Ziet er goed uit mensen.
Ik moet helaas ook deze keer verstek laten gaan.
Gisteren is mijn blinde darm verwijderd, dus ff de kracht niet om een soesdeeg te maken.
Wel alweer thuis.
Beterschap!quote:Op zondag 24 mei 2020 17:00 schreef marc0871 het volgende:
Ziet er goed uit mensen.
Ik moet helaas ook deze keer verstek laten gaan.
Gisteren is mijn blinde darm verwijderd, dus ff de kracht niet om een soesdeeg te maken.
Wel alweer thuis.
Boh, dat lijkt me echt een goede combi. Ik ga hem onthouden.quote:Op zondag 24 mei 2020 16:09 schreef Loontjah het volgende:
Mijn eerste bijdrage aan 'Kook mee met CUL':
Hartige soesjes gevuld met ei-aspergesalade en stukjes warmgerookte zalm van Foppen
Proces:
[ afbeelding ]
Eind resultaat:
[ afbeelding ]
Niets bijzonders aan het soesjesdeeg. Salade gemaakt van kleine stukjes asperge, 2 eieren, Calvé mayonaise, halve theelepel mosterd, peper, zout en wat bieslook. De zalmstukjes liggen er los op.
Ook al zo mooi! En eigen honeycomb, helemaal goed gedaan!quote:Op zondag 24 mei 2020 17:56 schreef Zo-is-dat het volgende:
Vullen:
[ afbeelding ]
Daarna dippen en bestrooien
En aanvallen maar!We slaan het diner maar over denk ik
![]()
[ afbeelding ]
Ik ben niet dol op zoet hoorquote:Op zondag 24 mei 2020 18:22 schreef Oceanonix het volgende:
Ik haak vandaag af, ik werd vanochtend wakker met een mooie migraine aanval. Medicijnen werken en zit jullie daarom wel te volgen en alle resultaten op te slaan voor de samenvatting. Maar heb niet voldoend puf om de keuken in te duiken.
Ik zie wat mooie resultaten langskomen. Mijn tussenconclusie de meeste zijn hier dol op zoet.
Was benieuwd naar het resultaat omdat ik in dubio stond of ik kartel of glad mondje ging gebruiken. Die van jou met kartel zijn ook gewoon prima en leuk!quote:Op zondag 24 mei 2020 17:22 schreef AnneX het volgende:
Wat er allemaal voorbijkomt aan versierde en gevulde soezen![]()
Is er iemand die de gebruikte recepten verzamelt in een post? ( not me😎)
Affijn...de spuitzak moest 2x gebruikt voor deeg én voor de vullingdus schoonmaken.
De soesjes bleken kleine soesjes, en de helft van de vulling gemaakt.
En zoals iemand hierboven ook zegt: wat een slagveld na afloop.
Dat wordt niet meegeteld bij voorbereiden en oventijd.
Buren waren blij verrast: “ vandaag moest ik soesjes bakken...” en uitgedeeld.
Plaatjes:
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
De slagroom + mascarpone + limoenzest was top.
Recept van Rutger https://deliciousmagazine(...)utm_medium=affiliate
Die zal verrast zijn met zijn google resultaten.😉
De Hema heeft herbruikbare spuitzakken.quote:Op zondag 24 mei 2020 18:48 schreef mascara-klodder het volgende:
Complimenten voor iedereen hoor
Wel geïnspireerd om ook weereens zelf te maken maar dan eerst eens een spuitzak scoren. Echt werkelijk van alles ben ik wel voorzien in de keuken maar van zoiets simpels dus niet
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
Nadat de druk in huize Jflip en Lucky_strike door Minilot tot ongekende hoogte was opgevoerd, vond ik het niet langer verantwoord om nog nee te zeggen. Tijd om voor de eerste keer soezen te maken. Even een disclaimer: ik ben niet verantwoordelijk voor eventuele oog-aids en/of verlies van eetlust.quote:Op woensdag 20 mei 2020 20:48 schreef minilot het volgende:
[..]
Zeg dan maar tegen die knettertoffe vriend van je dat ik vind dat soesjes moeten! Hoppa. Peer pressure.
Als ze maar geweldig smaken, tochquote:Op zondag 24 mei 2020 18:54 schreef JFlip het volgende:
[..]
Nadat de druk in huize Jflip en Lucky_strike door Minilot tot ongekende hoogte was opgevoerd, vond ik het niet langer verantwoord om nog nee te zeggen. Tijd om voor de eerste keer soezen te maken. Even een disclaimer: ik ben niet verantwoordelijk voor eventuele oog-aids en/of verlies van eetlust.
Qua receptuur heb ik voor de meeste van mn baksel op Rutger van rutgerbakt.nl vertrouwt, dus waarom zou ik deze keer ook niet doen.
Omdat ik hier de term "zwitserse room" was tegengekomen maar eens gekeken waaruit dat bestaat. De combinatie banketbakkersroom en slagroom leidt dan direct tot water in de mond, dus eerst maar eens (ook voor de eerste keer) banketbakkersroom gemaakt. De pics echter didnt happen, dus jullie zullen me op mn woord moeten geloven. Het lijkt eenvoudig, en dat was het in princpe ook.
Dat het soesdeeg. Nog nooit een kookdeeg gemaakt. dus eerst maar het water, de melk en en de boter aan de kook gebracht.
[ afbeelding ]
Dan de bloem erdoor en roeren maar!
[ afbeelding ]
Dankzij het filmpje wat Mini gepost heeft besloten om de eieren er maar met de keukenmachine door te roeren. So far so good.
[ afbeelding ]
Tja, en dan wordt het tijd om de soesje te gaan maken. Werken met een spuitzak is al een soort jeugdtrauma. Dat trauma is nog niet helemaal verwerkt zoals je kunt zien.
[ afbeelding ]
Ik hoor juliie denken "don't quit your day job". Ik deel die mening, maar laat me daar niet door tegenhouden. Eggwash eroverheen en hop de oven is. Hopen dat het beter smaakt dan dat het eruit ziet.
25 minuten later....
[ afbeelding ]
Tijd om te vullen. Ook hier komt de spuitzak weer bij te voorschijn, en dus de bijbehorende krachttermen ook. Een paar soezen/eclairs/ofhoejezookwilnoemen gevuld met de banketbakkersroom, een paar met slagroom en een paar met zwitserse room. Lucky blijkt beter te kunnen spuiten dan ik.
[ afbeelding ]
Kaal zijn die soezen maar een beetje saai, dus maar wat chocolade, poedersuiker en slagroom au bain marie gesmolten en die dingen erin gedoopt . Het resultaat:
[ afbeelding ]
En dan nu lekker een tukkie doen in de koelkast.. En ik op de bank. Zoals Lucky al zei, gelukkig dat we ons geld er niet mee hoeven te verdienen, maar leuk is het wel. Blijven oefenen maar en die zien ze er hopelijk ooit eens zo uit zoals die van jullie.
Eet smakelijk!
Ook deze wil ik. Kom ondertussen kilo's aan alleen al van het kijkenquote:Op zondag 24 mei 2020 18:54 schreef JFlip het volgende:
[..]
Nadat de druk in huize Jflip en Lucky_strike door Minilot tot ongekende hoogte was opgevoerd, vond ik het niet langer verantwoord om nog nee te zeggen. Tijd om voor de eerste keer soezen te maken. Even een disclaimer: ik ben niet verantwoordelijk voor eventuele oog-aids en/of verlies van eetlust.
Qua receptuur heb ik voor de meeste van mn baksel op Rutger van rutgerbakt.nl vertrouwt, dus waarom zou ik deze keer ook niet doen.
Omdat ik hier de term "zwitserse room" was tegengekomen maar eens gekeken waaruit dat bestaat. De combinatie banketbakkersroom en slagroom leidt dan direct tot water in de mond, dus eerst maar eens (ook voor de eerste keer) banketbakkersroom gemaakt. De pics echter didnt happen, dus jullie zullen me op mn woord moeten geloven. Het lijkt eenvoudig, en dat was het in princpe ook.
Dat het soesdeeg. Nog nooit een kookdeeg gemaakt. dus eerst maar het water, de melk en en de boter aan de kook gebracht.
[ afbeelding ]
Dan de bloem erdoor en roeren maar!
[ afbeelding ]
Dankzij het filmpje wat Mini gepost heeft besloten om de eieren er maar met de keukenmachine door te roeren. So far so good.
[ afbeelding ]
Tja, en dan wordt het tijd om de soesje te gaan maken. Werken met een spuitzak is al een soort jeugdtrauma. Dat trauma is nog niet helemaal verwerkt zoals je kunt zien.
[ afbeelding ]
Ik hoor juliie denken "don't quit your day job". Ik deel die mening, maar laat me daar niet door tegenhouden. Eggwash eroverheen en hop de oven is. Hopen dat het beter smaakt dan dat het eruit ziet.
25 minuten later....
[ afbeelding ]
Tijd om te vullen. Ook hier komt de spuitzak weer bij te voorschijn, en dus de bijbehorende krachttermen ook. Een paar soezen/eclairs/ofhoejezookwilnoemen gevuld met de banketbakkersroom, een paar met slagroom en een paar met zwitserse room. Lucky blijkt beter te kunnen spuiten dan ik.
[ afbeelding ]
Kaal zijn die soezen maar een beetje saai, dus maar wat chocolade, poedersuiker en slagroom au bain marie gesmolten en die dingen erin gedoopt . Het resultaat:
[ afbeelding ]
En dan nu lekker een tukkie doen in de koelkast.. En ik op de bank. Zoals Lucky al zei, gelukkig dat we ons geld er niet mee hoeven te verdienen, maar leuk is het wel. Blijven oefenen maar en die zien ze er hopelijk ooit eens zo uit zoals die van jullie.
Eet smakelijk!
quote:Op zondag 24 mei 2020 18:54 schreef JFlip het volgende:
[..]
Nadat de druk in huize Jflip en Lucky_strike door Minilot tot ongekende hoogte was opgevoerd, vond ik het niet langer verantwoord om nog nee te zeggen. Tijd om voor de eerste keer soezen te maken. Even een disclaimer: ik ben niet verantwoordelijk voor eventuele oog-aids en/of verlies van eetlust.
Qua receptuur heb ik voor de meeste van mn baksel op Rutger van rutgerbakt.nl vertrouwt, dus waarom zou ik deze keer ook niet doen.
Omdat ik hier de term "zwitserse room" was tegengekomen maar eens gekeken waaruit dat bestaat. De combinatie banketbakkersroom en slagroom leidt dan direct tot water in de mond, dus eerst maar eens (ook voor de eerste keer) banketbakkersroom gemaakt. De pics echter didnt happen, dus jullie zullen me op mn woord moeten geloven. Het lijkt eenvoudig, en dat was het in princpe ook.
Dat het soesdeeg. Nog nooit een kookdeeg gemaakt. dus eerst maar het water, de melk en en de boter aan de kook gebracht.
[ afbeelding ]
Dan de bloem erdoor en roeren maar!
[ afbeelding ]
Dankzij het filmpje wat Mini gepost heeft besloten om de eieren er maar met de keukenmachine door te roeren. So far so good.
[ afbeelding ]
Tja, en dan wordt het tijd om de soesje te gaan maken. Werken met een spuitzak is al een soort jeugdtrauma. Dat trauma is nog niet helemaal verwerkt zoals je kunt zien.
[ afbeelding ]
Ik hoor juliie denken "don't quit your day job". Ik deel die mening, maar laat me daar niet door tegenhouden. Eggwash eroverheen en hop de oven is. Hopen dat het beter smaakt dan dat het eruit ziet.
25 minuten later....
[ afbeelding ]
Tijd om te vullen. Ook hier komt de spuitzak weer bij te voorschijn, en dus de bijbehorende krachttermen ook. Een paar soezen/eclairs/ofhoejezookwilnoemen gevuld met de banketbakkersroom, een paar met slagroom en een paar met zwitserse room. Lucky blijkt beter te kunnen spuiten dan ik.
[ afbeelding ]
Kaal zijn die soezen maar een beetje saai, dus maar wat chocolade, poedersuiker en slagroom au bain marie gesmolten en die dingen erin gedoopt . Het resultaat:
[ afbeelding ]
En dan nu lekker een tukkie doen in de koelkast.. En ik op de bank. Zoals Lucky al zei, gelukkig dat we ons geld er niet mee hoeven te verdienen, maar leuk is het wel. Blijven oefenen maar en die zien ze er hopelijk ooit eens zo uit zoals die van jullie.
Eet smakelijk!
Dacht ik toch, hè.quote:Op zondag 24 mei 2020 17:47 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Oeh, da's een hele reden! Sterkte en beterschap
Dank je.quote:
quote:Op zondag 24 mei 2020 18:54 schreef JFlip het volgende:
[..]
Nadat de druk in huize Jflip en Lucky_strike door Minilot tot ongekende hoogte was opgevoerd
Mooi hoor!quote:Op zondag 24 mei 2020 17:56 schreef Zo-is-dat het volgende:
Vullen:
[ afbeelding ]
Daarna dippen en bestrooien
En aanvallen maar!We slaan het diner maar over denk ik
![]()
[ afbeelding ]
quote:Op zondag 24 mei 2020 20:10 schreef minilot het volgende:
(..en ik snap inenen waarom alles in The Great British Bakeoff zo pikant klonk)
quote:Op zondag 24 mei 2020 18:50 schreef golfer het volgende:
[..]
De Hema heeft herbruikbare spuitzakken.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.![]()
Ik wachtte daar ook al opquote:Op dinsdag 26 mei 2020 11:49 schreef AnneX het volgende:
@:Oceanotrix gaat het weer een beetje na de migraine aanval afgelopen zondag?
Denk je dat je als afsluiting nog zo’n fraaie soesjes collage kunt maken?
Anders, swat.
Ik mis die van onsquote:Op dinsdag 26 mei 2020 18:54 schreef Oceanonix het volgende:
Ik leef nog maar had even wat achterstand opgelopen. Bij deze de samenvatting
[ afbeelding ]
quote:Op dinsdag 26 mei 2020 18:54 schreef Oceanonix het volgende:
Ik leef nog maar had even wat achterstand opgelopen. Bij deze de samenvatting
[ afbeelding ]
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |