Vullen met een lekkere pattisiercreme en aan mij geven. Opgelostquote:Op zondag 17 mei 2020 20:41 schreef Lonaa het volgende:
Maar als ik soesdeeg maak, moet ik dan ook soesjes maken? Ik hou niet van soesjes.
Maar kan ik er nog meer dingen mee, behalve 'gewoon' soesjes?quote:Op zondag 17 mei 2020 20:45 schreef Cat-astrophe het volgende:
[..]
Vullen met een lekkere pattisiercreme en aan mij geven. Opgelost![]()
Ik wil wel meedoen, maar moet even kijken hoe ik in de tijd zit. Jaren geleden dat ik zelf heb gesoesd.
Er bestaat ook zoiets als hartige soezen. Ik heb horen fluisteren van vulling metquote:Op zondag 17 mei 2020 20:46 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Maar kan ik er nog meer dingen mee, behalve 'gewoon' soesjes?
Ik ben echt niet van het bakken/zoet![]()
Oh!quote:Op zondag 17 mei 2020 20:47 schreef Cat-astrophe het volgende:
[..]
Er bestaat ook zoiets als hartige soezen. Ik heb horen fluisteren van vulling metkaas
Die lijken me wel lekker.quote:Op zondag 17 mei 2020 20:53 schreef Sarabi het volgende:
Ik ga denk ik dit maken:
https://uitpaulineskeuken.nl/2017/12/hartige-soesjes.html
Oh, dat kan niet slecht zijn. Ik sla m even op.quote:Op zondag 17 mei 2020 21:25 schreef Yinny het volgende:
[..]
https://www.davidlebovitz.com/gougeres-french-cheese-puffs/
Oehquote:Op dinsdag 19 mei 2020 18:47 schreef minilot het volgende:
Voor inspiratie: pret met soesdeeg!
https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_choux_pastry_dishes
Stelt niks voor joh! De ingrediënten van het soesdeeg een paar minuten koken, beetje afkoelen, eieren erdoor en hoppa, de spuitzak in. Soesdingen op bakplaat spuiten en (beetje afhankelijk van de grootte van de units natuurlijk) gemiddeld twintig minuten in de oven. Gaatje erin peuren, vulling erin, opeten.quote:Op dinsdag 19 mei 2020 19:02 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Oeh![]()
Ik weet nog niet of ik mee doe. Hoe lang duurt een soesproces zo'n beetje?
Ben jij de vriendin van Nick?quote:Op dinsdag 19 mei 2020 19:07 schreef minilot het volgende:
[..]
Stelt niks voor joh! De ingrediënten van het soesdeeg een paar minuten koken, beetje afkoelen, eieren erdoor en hoppa, de spuitzak in. Soesdingen op bakplaat spuiten en (beetje afhankelijk van de grootte van de units natuurlijk) gemiddeld twintig minuten in de oven. Gaatje erin peuren, vulling erin, opeten.
quote:Op dinsdag 19 mei 2020 19:07 schreef minilot het volgende:
[..]
Stelt niks voor joh! De ingrediënten van het soesdeeg een paar minuten koken, beetje afkoelen, eieren erdoor en hoppa, de spuitzak in. Soesdingen op bakplaat spuiten en (beetje afhankelijk van de grootte van de units natuurlijk) gemiddeld twintig minuten in de oven. Gaatje erin peuren, vulling erin, opeten.
eventueel nog aardbei in kleine stukjes door de slagroom....quote:Op dinsdag 19 mei 2020 20:20 schreef Blues het volgende:
Ik denk aan grOOOte SOES, gevuld met slagroom, gedipt in chocolade en afgetopt met aarbei
quote:Op dinsdag 19 mei 2020 20:20 schreef Blues het volgende:
Ik denk aan grOOOte SOES, gevuld met slagroom, gedipt in chocolade en afgetopt met aarbei
Hmm ok. Ik zie zondag wel.quote:Op dinsdag 19 mei 2020 19:07 schreef minilot het volgende:
[..]
Stelt niks voor joh! De ingrediënten van het soesdeeg een paar minuten koken, beetje afkoelen, eieren erdoor en hoppa, de spuitzak in. Soesdingen op bakplaat spuiten en (beetje afhankelijk van de grootte van de units natuurlijk) gemiddeld twintig minuten in de oven. Gaatje erin peuren, vulling erin, opeten.
Ik heb een pot geklopte verse slagroom besteld bij Albertquote:Op dinsdag 19 mei 2020 21:46 schreef Myraela het volgende:
[..]
Maar een vulling zonder slagroom om frustraties te voorkomen.
Een slimme meid.....quote:Op dinsdag 19 mei 2020 21:56 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik heb een pot geklopte verse slagroom besteld bij Albert
quote:Op dinsdag 19 mei 2020 21:56 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik heb een pot geklopte verse slagroom besteld bij Albert
Ik zeg niet dat het simpel is hè, maar je vroeg of het veel tijd in beslag neemt en dat valt op zich wel mee. Het is alleen wel een boel geprutsquote:Op dinsdag 19 mei 2020 21:56 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik heb een pot geklopte verse slagroom besteld bij Albert
Dat de voorbereiding geen uren duurt is al belangrijk.quote:Op woensdag 20 mei 2020 20:11 schreef minilot het volgende:
[..]
Ik zeg niet dat het simpel is hè, maar je vroeg of het veel tijd in beslag neemt en dat valt op zich wel mee. Het is alleen wel een boel gepruts
Zeg dan maar tegen die knettertoffe vriend van je dat ik vind dat soesjes moeten! Hoppa. Peer pressure.quote:Op woensdag 20 mei 2020 20:42 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik heb tegen mijn vriend gezegd dat ik hem graag assisteer en bereid ben om te helpen met opeten. Hij beslist zondag of er soesjes gemaakt worden.
Het is doorgegevenquote:Op woensdag 20 mei 2020 20:48 schreef minilot het volgende:
[..]
Zeg dan maar tegen die knettertoffe vriend van je dat ik vind dat soesjes moeten! Hoppa. Peer pressure.
Zou het een essentiële treinreis zijn om hiervoor naar jouw dorp te gaan?quote:Op donderdag 21 mei 2020 08:38 schreef minilot het volgende:
Zojuist besloten: het worden tompouce-eclairsZwitserse room erin, roze glazuur erop (middels granaatappelsap) en een streepje slagroom om het af te maken
quote:Op donderdag 21 mei 2020 08:38 schreef minilot het volgende:
Zojuist besloten: het worden tompouce-eclairsZwitserse room erin, roze glazuur erop (middels granaatappelsap) en een streepje slagroom om het af te maken
Begin je morgen om 6 uur?quote:Op zaterdag 23 mei 2020 16:15 schreef minilot het volgende:
Ik vind dat ik eigenlijk vandaag al de banketbakkersroom moet maken maar ik voel me er een duizendvoud te lui voor.
Oei, dat is een goeie!quote:Op zaterdag 23 mei 2020 16:44 schreef DJMO het volgende:
Hier worden het de slagroomsoesje van Eten met Nickboter en eieren staan al buiten de koelkast zodat we morgen lekker vroeg kunnen beginnen
ik bewaar m'n eieren altijd wel in de koelkast. Tenzij ik ze nodig heb voor een recept waarbij ze op kamertemperatuur moeten zijn.quote:Op zaterdag 23 mei 2020 17:29 schreef AnneX het volgende:
[..]
Oei, dat is een goeie!
Eier altijd, boter nú uit de koelkast!
Ha, soesbakken met hindernissen! Tof, succes!quote:Op zaterdag 23 mei 2020 16:46 schreef Oceanonix het volgende:
Ik ga het mijzelf moeilijk maken door een recept te hebben in het spaans en dit met behulp van translate uit te voeren.
quote:Op zondag 24 mei 2020 10:43 schreef Zo-is-dat het volgende:
De vanille banketbakkersroom [ afbeelding ]
En hier gaat straks verkuimelde honeycomb door die ik nog in de diepvries had:
[ afbeelding ]
quote:Op zaterdag 23 mei 2020 16:46 schreef Oceanonix het volgende:
Soezen wel eens gemaakt maar ik weet niet zeker of het in deze eeuw was.![]()
Ik ga het mijzelf moeilijk maken door een recept te hebben in het spaans en dit met behulp van translate uit te voeren.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Straks de hartige soezen afmaken, die gaan mee naar een klein proefpanel. En, als ik zin heb in een koffie pauze, ook een zoete soes (of 2, ik moet nog meer oefenen met de afmetingen).Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
Eigenwijs is ook wijsquote:Op zondag 24 mei 2020 12:26 schreef AnneX het volgende:
Oh Cat wat een hindernissen!
Dan heb je er nog een mooi resultaat mee behaald!
Als ik zo iets heb, ga ik bij de buren vragen...
VOOR. Alles met room mag je houden.quote:Op zondag 17 mei 2020 20:47 schreef Cat-astrophe het volgende:
[..]
Er bestaat ook zoiets als hartige soezen. Ik heb horen fluisteren van vulling metkaas
Dank!quote:Op zondag 24 mei 2020 12:35 schreef minilot het volgende:
Mooierds, @:Cat-astrophe! Je ziet de omstandigheden er niet aan af!
Leuk, samen bakken!quote:Op zondag 24 mei 2020 13:17 schreef DJMO het volgende:
Recept uitgeprint en opgehangen
[ afbeelding ]
De ingrediënten:
[ afbeelding ]
[spoiler]Het recept schrijft volle melk voor, dus de vader van m'n jongste ging even snel volle melk halen bij de winkel, zodat het niet aan de ingrediënten kon liggen als het zou mislukken)
Afwegen van het bloem :
[ afbeelding ]
Klaar voor de start:
[ afbeelding ]
Tot straks
Wauw, ze zijn mooi!!!quote:Op zondag 24 mei 2020 14:00 schreef minilot het volgende:
En done!
[ afbeelding ]
Dwarsdoorsnede:
[ afbeelding ]
Wowquote:Op zondag 24 mei 2020 14:00 schreef minilot het volgende:
En done!
[ afbeelding ]
Dwarsdoorsnede:
[ afbeelding ]
Wauw, ze zijn mooi!!!quote:Op zondag 24 mei 2020 14:00 schreef minilot het volgende:
En done!
[ afbeelding ]
Dwarsdoorsnede:
[ afbeelding ]
quote:Op zondag 24 mei 2020 12:15 schreef Cat-astrophe het volgende:
Soezen zijn gebakken. En ze zijn lekker licht en luchtig![]()
Het proces kende wel wat hobbels...Wat een doorzettingsvermogen!SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Straks de hartige soezen afmaken, die gaan mee naar een klein proefpanel. En, als ik zin heb in een koffie pauze, ook een zoete soes (of 2, ik moet nog meer oefenen met de afmetingen).
Kijk nou hoe professioneelquote:Op zondag 24 mei 2020 14:00 schreef minilot het volgende:
En done!
[ afbeelding ]
Dwarsdoorsnede:
[ afbeelding ]
Wow!quote:Op zondag 24 mei 2020 14:00 schreef minilot het volgende:
En done!
[ afbeelding ]
Dwarsdoorsnede:
[ afbeelding ]
Zien er ook al zo lekker uitquote:Op zondag 24 mei 2020 14:38 schreef Yinny het volgende:
De chouquettes
https://www.davidlebovitz.com/les-chouquettes/
Voor het bakken
[ afbeelding ]
Na het bakken
[ afbeelding ]
En hap!
[ afbeelding ]
Ik heb nog slagroom en aardbeien, dus straks een paar vullen als gebakjes.
De gougeres
https://www.davidlebovitz.com/gougeres-french-cheese-puffs/
[ afbeelding ]
Heel veel kaas
[ afbeelding ]
En heel lekker
[ afbeelding ]
Ik vind met een spuitzak werken niet fijn, dus een ijstang gebruikt, vandaar dat ze zo rond zijn bij mij.
Bij de chouquettes helemaal vol, toen ik zag hoe groot ze werden, bij de gougeres juist heel bescheiden gehouden, zodat die wat kleiner waren.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |