Oeh, da's een hele reden! Sterkte en beterschapquote:Op zondag 24 mei 2020 17:00 schreef marc0871 het volgende:
Ziet er goed uit mensen.
Ik moet helaas ook deze keer verstek laten gaan.
Gisteren is mijn blinde darm verwijderd, dus ff de kracht niet om een soesdeeg te maken.
Wel alweer thuis.
Beterschap!quote:Op zondag 24 mei 2020 17:00 schreef marc0871 het volgende:
Ziet er goed uit mensen.
Ik moet helaas ook deze keer verstek laten gaan.
Gisteren is mijn blinde darm verwijderd, dus ff de kracht niet om een soesdeeg te maken.
Wel alweer thuis.
Boh, dat lijkt me echt een goede combi. Ik ga hem onthouden.quote:Op zondag 24 mei 2020 16:09 schreef Loontjah het volgende:
Mijn eerste bijdrage aan 'Kook mee met CUL':
Hartige soesjes gevuld met ei-aspergesalade en stukjes warmgerookte zalm van Foppen
Proces:
[ afbeelding ]
Eind resultaat:
[ afbeelding ]
Niets bijzonders aan het soesjesdeeg. Salade gemaakt van kleine stukjes asperge, 2 eieren, Calvé mayonaise, halve theelepel mosterd, peper, zout en wat bieslook. De zalmstukjes liggen er los op.
Ook al zo mooi! En eigen honeycomb, helemaal goed gedaan!quote:Op zondag 24 mei 2020 17:56 schreef Zo-is-dat het volgende:
Vullen:
[ afbeelding ]
Daarna dippen en bestrooien
En aanvallen maar! We slaan het diner maar over denk ik
[ afbeelding ]
Ik ben niet dol op zoet hoorquote:Op zondag 24 mei 2020 18:22 schreef Oceanonix het volgende:
Ik haak vandaag af, ik werd vanochtend wakker met een mooie migraine aanval. Medicijnen werken en zit jullie daarom wel te volgen en alle resultaten op te slaan voor de samenvatting. Maar heb niet voldoend puf om de keuken in te duiken.
Ik zie wat mooie resultaten langskomen. Mijn tussenconclusie de meeste zijn hier dol op zoet.
Was benieuwd naar het resultaat omdat ik in dubio stond of ik kartel of glad mondje ging gebruiken. Die van jou met kartel zijn ook gewoon prima en leuk!quote:Op zondag 24 mei 2020 17:22 schreef AnneX het volgende:
Wat er allemaal voorbijkomt aan versierde en gevulde soezen
Is er iemand die de gebruikte recepten verzamelt in een post? ( not me😎)
Affijn...de spuitzak moest 2x gebruikt voor deeg én voor de vulling dus schoonmaken.
De soesjes bleken kleine soesjes, en de helft van de vulling gemaakt.
En zoals iemand hierboven ook zegt: wat een slagveld na afloop.
Dat wordt niet meegeteld bij voorbereiden en oventijd.
Buren waren blij verrast: “ vandaag moest ik soesjes bakken...” en uitgedeeld.
Plaatjes:
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
De slagroom + mascarpone + limoenzest was top.
Recept van Rutger https://deliciousmagazine(...)utm_medium=affiliate
Die zal verrast zijn met zijn google resultaten.😉
De Hema heeft herbruikbare spuitzakken.quote:Op zondag 24 mei 2020 18:48 schreef mascara-klodder het volgende:
Complimenten voor iedereen hoor
Wel geïnspireerd om ook weereens zelf te maken maar dan eerst eens een spuitzak scoren. Echt werkelijk van alles ben ik wel voorzien in de keuken maar van zoiets simpels dus niet
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
Nadat de druk in huize Jflip en Lucky_strike door Minilot tot ongekende hoogte was opgevoerd, vond ik het niet langer verantwoord om nog nee te zeggen. Tijd om voor de eerste keer soezen te maken. Even een disclaimer: ik ben niet verantwoordelijk voor eventuele oog-aids en/of verlies van eetlust.quote:Op woensdag 20 mei 2020 20:48 schreef minilot het volgende:
[..]
Zeg dan maar tegen die knettertoffe vriend van je dat ik vind dat soesjes moeten! Hoppa. Peer pressure.
Als ze maar geweldig smaken, toch En dat zal vast met soes, room en chocoladequote:Op zondag 24 mei 2020 18:54 schreef JFlip het volgende:
[..]
Nadat de druk in huize Jflip en Lucky_strike door Minilot tot ongekende hoogte was opgevoerd, vond ik het niet langer verantwoord om nog nee te zeggen. Tijd om voor de eerste keer soezen te maken. Even een disclaimer: ik ben niet verantwoordelijk voor eventuele oog-aids en/of verlies van eetlust.
Qua receptuur heb ik voor de meeste van mn baksel op Rutger van rutgerbakt.nl vertrouwt, dus waarom zou ik deze keer ook niet doen.
Omdat ik hier de term "zwitserse room" was tegengekomen maar eens gekeken waaruit dat bestaat. De combinatie banketbakkersroom en slagroom leidt dan direct tot water in de mond, dus eerst maar eens (ook voor de eerste keer) banketbakkersroom gemaakt. De pics echter didnt happen, dus jullie zullen me op mn woord moeten geloven. Het lijkt eenvoudig, en dat was het in princpe ook.
Dat het soesdeeg. Nog nooit een kookdeeg gemaakt. dus eerst maar het water, de melk en en de boter aan de kook gebracht.
[ afbeelding ]
Dan de bloem erdoor en roeren maar!
[ afbeelding ]
Dankzij het filmpje wat Mini gepost heeft besloten om de eieren er maar met de keukenmachine door te roeren. So far so good.
[ afbeelding ]
Tja, en dan wordt het tijd om de soesje te gaan maken. Werken met een spuitzak is al een soort jeugdtrauma. Dat trauma is nog niet helemaal verwerkt zoals je kunt zien.
[ afbeelding ]
Ik hoor juliie denken "don't quit your day job". Ik deel die mening, maar laat me daar niet door tegenhouden. Eggwash eroverheen en hop de oven is. Hopen dat het beter smaakt dan dat het eruit ziet.
25 minuten later....
[ afbeelding ]
Tijd om te vullen. Ook hier komt de spuitzak weer bij te voorschijn, en dus de bijbehorende krachttermen ook. Een paar soezen/eclairs/ofhoejezookwilnoemen gevuld met de banketbakkersroom, een paar met slagroom en een paar met zwitserse room. Lucky blijkt beter te kunnen spuiten dan ik.
[ afbeelding ]
Kaal zijn die soezen maar een beetje saai, dus maar wat chocolade, poedersuiker en slagroom au bain marie gesmolten en die dingen erin gedoopt . Het resultaat:
[ afbeelding ]
En dan nu lekker een tukkie doen in de koelkast.. En ik op de bank. Zoals Lucky al zei, gelukkig dat we ons geld er niet mee hoeven te verdienen, maar leuk is het wel. Blijven oefenen maar en die zien ze er hopelijk ooit eens zo uit zoals die van jullie.
Eet smakelijk!
Ook deze wil ik. Kom ondertussen kilo's aan alleen al van het kijkenquote:Op zondag 24 mei 2020 18:54 schreef JFlip het volgende:
[..]
Nadat de druk in huize Jflip en Lucky_strike door Minilot tot ongekende hoogte was opgevoerd, vond ik het niet langer verantwoord om nog nee te zeggen. Tijd om voor de eerste keer soezen te maken. Even een disclaimer: ik ben niet verantwoordelijk voor eventuele oog-aids en/of verlies van eetlust.
Qua receptuur heb ik voor de meeste van mn baksel op Rutger van rutgerbakt.nl vertrouwt, dus waarom zou ik deze keer ook niet doen.
Omdat ik hier de term "zwitserse room" was tegengekomen maar eens gekeken waaruit dat bestaat. De combinatie banketbakkersroom en slagroom leidt dan direct tot water in de mond, dus eerst maar eens (ook voor de eerste keer) banketbakkersroom gemaakt. De pics echter didnt happen, dus jullie zullen me op mn woord moeten geloven. Het lijkt eenvoudig, en dat was het in princpe ook.
Dat het soesdeeg. Nog nooit een kookdeeg gemaakt. dus eerst maar het water, de melk en en de boter aan de kook gebracht.
[ afbeelding ]
Dan de bloem erdoor en roeren maar!
[ afbeelding ]
Dankzij het filmpje wat Mini gepost heeft besloten om de eieren er maar met de keukenmachine door te roeren. So far so good.
[ afbeelding ]
Tja, en dan wordt het tijd om de soesje te gaan maken. Werken met een spuitzak is al een soort jeugdtrauma. Dat trauma is nog niet helemaal verwerkt zoals je kunt zien.
[ afbeelding ]
Ik hoor juliie denken "don't quit your day job". Ik deel die mening, maar laat me daar niet door tegenhouden. Eggwash eroverheen en hop de oven is. Hopen dat het beter smaakt dan dat het eruit ziet.
25 minuten later....
[ afbeelding ]
Tijd om te vullen. Ook hier komt de spuitzak weer bij te voorschijn, en dus de bijbehorende krachttermen ook. Een paar soezen/eclairs/ofhoejezookwilnoemen gevuld met de banketbakkersroom, een paar met slagroom en een paar met zwitserse room. Lucky blijkt beter te kunnen spuiten dan ik.
[ afbeelding ]
Kaal zijn die soezen maar een beetje saai, dus maar wat chocolade, poedersuiker en slagroom au bain marie gesmolten en die dingen erin gedoopt . Het resultaat:
[ afbeelding ]
En dan nu lekker een tukkie doen in de koelkast.. En ik op de bank. Zoals Lucky al zei, gelukkig dat we ons geld er niet mee hoeven te verdienen, maar leuk is het wel. Blijven oefenen maar en die zien ze er hopelijk ooit eens zo uit zoals die van jullie.
Eet smakelijk!
quote:Op zondag 24 mei 2020 18:54 schreef JFlip het volgende:
[..]
Nadat de druk in huize Jflip en Lucky_strike door Minilot tot ongekende hoogte was opgevoerd, vond ik het niet langer verantwoord om nog nee te zeggen. Tijd om voor de eerste keer soezen te maken. Even een disclaimer: ik ben niet verantwoordelijk voor eventuele oog-aids en/of verlies van eetlust.
Qua receptuur heb ik voor de meeste van mn baksel op Rutger van rutgerbakt.nl vertrouwt, dus waarom zou ik deze keer ook niet doen.
Omdat ik hier de term "zwitserse room" was tegengekomen maar eens gekeken waaruit dat bestaat. De combinatie banketbakkersroom en slagroom leidt dan direct tot water in de mond, dus eerst maar eens (ook voor de eerste keer) banketbakkersroom gemaakt. De pics echter didnt happen, dus jullie zullen me op mn woord moeten geloven. Het lijkt eenvoudig, en dat was het in princpe ook.
Dat het soesdeeg. Nog nooit een kookdeeg gemaakt. dus eerst maar het water, de melk en en de boter aan de kook gebracht.
[ afbeelding ]
Dan de bloem erdoor en roeren maar!
[ afbeelding ]
Dankzij het filmpje wat Mini gepost heeft besloten om de eieren er maar met de keukenmachine door te roeren. So far so good.
[ afbeelding ]
Tja, en dan wordt het tijd om de soesje te gaan maken. Werken met een spuitzak is al een soort jeugdtrauma. Dat trauma is nog niet helemaal verwerkt zoals je kunt zien.
[ afbeelding ]
Ik hoor juliie denken "don't quit your day job". Ik deel die mening, maar laat me daar niet door tegenhouden. Eggwash eroverheen en hop de oven is. Hopen dat het beter smaakt dan dat het eruit ziet.
25 minuten later....
[ afbeelding ]
Tijd om te vullen. Ook hier komt de spuitzak weer bij te voorschijn, en dus de bijbehorende krachttermen ook. Een paar soezen/eclairs/ofhoejezookwilnoemen gevuld met de banketbakkersroom, een paar met slagroom en een paar met zwitserse room. Lucky blijkt beter te kunnen spuiten dan ik.
[ afbeelding ]
Kaal zijn die soezen maar een beetje saai, dus maar wat chocolade, poedersuiker en slagroom au bain marie gesmolten en die dingen erin gedoopt . Het resultaat:
[ afbeelding ]
En dan nu lekker een tukkie doen in de koelkast.. En ik op de bank. Zoals Lucky al zei, gelukkig dat we ons geld er niet mee hoeven te verdienen, maar leuk is het wel. Blijven oefenen maar en die zien ze er hopelijk ooit eens zo uit zoals die van jullie.
Eet smakelijk!
Dacht ik toch, hè.quote:Op zondag 24 mei 2020 17:47 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Oeh, da's een hele reden! Sterkte en beterschap
Dank je.quote:
quote:Op zondag 24 mei 2020 18:54 schreef JFlip het volgende:
[..]
Nadat de druk in huize Jflip en Lucky_strike door Minilot tot ongekende hoogte was opgevoerd
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |