abonnement Unibet Coolblue
  zondag 24 mei 2020 @ 17:22:50 #126
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_193291049
Voor oven:

Nog niet gaar zo bleek :o


Gered:



Vulling:


Glaze:


Eindresultaat volgt....
  zondag 24 mei 2020 @ 17:47:14 #127
368605 Kaatje1
Kaatje1
pi_193291377
quote:
0s.gif Op zondag 24 mei 2020 17:00 schreef marc0871 het volgende:
Ziet er goed uit mensen.

Ik moet helaas ook deze keer verstek laten gaan.
Gisteren is mijn blinde darm verwijderd, dus ff de kracht niet om een soesdeeg te maken.
Wel alweer thuis.
Oeh, da's een hele reden! Sterkte en beterschap
We have far more in common than that which devides us..
  zondag 24 mei 2020 @ 17:56:18 #128
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_193291498
Vullen:



Daarna dippen en bestrooien
En aanvallen maar! :9~ We slaan het diner maar over denk ik :D


  zondag 24 mei 2020 @ 18:00:19 #129
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_193291551
Er zijn soesjes en eclairs *O* @JFlip post later de foto's. Het is maar goed dat we hier ons geld niet mee hoeven te verdienen, wat een gepruts.
Spoilers!
pi_193291573
quote:
0s.gif Op zondag 24 mei 2020 17:00 schreef marc0871 het volgende:
Ziet er goed uit mensen.

Ik moet helaas ook deze keer verstek laten gaan.
Gisteren is mijn blinde darm verwijderd, dus ff de kracht niet om een soesdeeg te maken.
Wel alweer thuis.
Beterschap!
  zondag 24 mei 2020 @ 18:06:09 #131
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_193291614
quote:
0s.gif Op zondag 24 mei 2020 16:09 schreef Loontjah het volgende:
Mijn eerste bijdrage aan 'Kook mee met CUL':

Hartige soesjes gevuld met ei-aspergesalade en stukjes warmgerookte zalm van Foppen

Proces:
[ afbeelding ]

Eind resultaat:
[ afbeelding ]

Niets bijzonders aan het soesjesdeeg. Salade gemaakt van kleine stukjes asperge, 2 eieren, Calvé mayonaise, halve theelepel mosterd, peper, zout en wat bieslook. De zalmstukjes liggen er los op.
Boh, dat lijkt me echt een goede combi. Ik ga hem onthouden.

Sowieso vind ik van die opengesneden soezen veel handiger. Dat gekut om met een spuitzak room er in te krijgen ben ik wel zat. Volgende keer doe ik zoiets als wat jij hebt gemaakt :Y
Spoilers!
pi_193291787
Ik haak vandaag af, ik werd vanochtend wakker met een mooie migraine aanval. Medicijnen werken en zit jullie daarom wel te volgen en alle resultaten op te slaan voor de samenvatting. Maar heb niet voldoend puf om de keuken in te duiken.

Ik zie wat mooie resultaten langskomen. Mijn tussenconclusie de meeste zijn hier dol op zoet. :D
pi_193291828
quote:
1s.gif Op zondag 24 mei 2020 17:56 schreef Zo-is-dat het volgende:
Vullen:

[ afbeelding ]

Daarna dippen en bestrooien
En aanvallen maar! :9~ We slaan het diner maar over denk ik :D


[ afbeelding ]
Ook al zo mooi! En eigen honeycomb, helemaal goed gedaan!
pi_193292043
quote:
0s.gif Op zondag 24 mei 2020 18:22 schreef Oceanonix het volgende:
Ik haak vandaag af, ik werd vanochtend wakker met een mooie migraine aanval. Medicijnen werken en zit jullie daarom wel te volgen en alle resultaten op te slaan voor de samenvatting. Maar heb niet voldoend puf om de keuken in te duiken.

Ik zie wat mooie resultaten langskomen. Mijn tussenconclusie de meeste zijn hier dol op zoet. :D
Ik ben niet dol op zoet hoor :D
Wel op het maken van vanalles.. het opeten is voor mij eigenlijk van ondergeschikt belang :@

Sterkte met je migraine :*

[ Bericht 47% gewijzigd door Blues op 24-05-2020 18:45:45 ]
pi_193292060
Die eclairs hierboven zijn ook goed gelukt! Ook leuk om eens te proberen, qua strakheid beter te krijgen dan de ronde.
pi_193292154
quote:
1s.gif Op zondag 24 mei 2020 17:22 schreef AnneX het volgende:
Wat er allemaal voorbijkomt aan versierde en gevulde soezen _O_
Is er iemand die de gebruikte recepten verzamelt in een post? ( not me😎)

Affijn...de spuitzak moest 2x gebruikt voor deeg én voor de vulling 8)7 dus schoonmaken.
De soesjes bleken kleine soesjes, en de helft van de vulling gemaakt.
En zoals iemand hierboven ook zegt: wat een slagveld na afloop.
Dat wordt niet meegeteld bij voorbereiden en oventijd.
Buren waren blij verrast: “ vandaag moest ik soesjes bakken...” en uitgedeeld.

Plaatjes:
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
De slagroom + mascarpone + limoenzest was top.
Recept van Rutger https://deliciousmagazine(...)utm_medium=affiliate
Die zal verrast zijn met zijn google resultaten.😉
Was benieuwd naar het resultaat omdat ik in dubio stond of ik kartel of glad mondje ging gebruiken. Die van jou met kartel zijn ook gewoon prima en leuk!
En de zest lijkt me een mooie smaak'toon'.
Buurtjes blij *G*
pi_193292164
Complimenten voor iedereen hoor _O_

Wel geïnspireerd om ook weereens zelf te maken maar dan eerst eens een spuitzak scoren. Echt werkelijk van alles ben ik wel voorzien in de keuken maar van zoiets simpels dus niet :D
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
  zondag 24 mei 2020 @ 18:50:23 #138
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_193292204
quote:
0s.gif Op zondag 24 mei 2020 18:48 schreef mascara-klodder het volgende:
Complimenten voor iedereen hoor _O_

Wel geïnspireerd om ook weereens zelf te maken maar dan eerst eens een spuitzak scoren. Echt werkelijk van alles ben ik wel voorzien in de keuken maar van zoiets simpels dus niet :D
De Hema heeft herbruikbare spuitzakken.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_193292285
quote:
0s.gif Op woensdag 20 mei 2020 20:48 schreef minilot het volgende:

[..]

Zeg dan maar tegen die knettertoffe vriend van je dat ik vind dat soesjes moeten! Hoppa. Peer pressure.
Nadat de druk in huize Jflip en Lucky_strike door Minilot tot ongekende hoogte was opgevoerd, vond ik het niet langer verantwoord om nog nee te zeggen. Tijd om voor de eerste keer soezen te maken. Even een disclaimer: ik ben niet verantwoordelijk voor eventuele oog-aids en/of verlies van eetlust.

Qua receptuur heb ik voor de meeste van mn baksel op Rutger van rutgerbakt.nl vertrouwt, dus waarom zou ik deze keer ook niet doen.

Omdat ik hier de term "zwitserse room" was tegengekomen maar eens gekeken waaruit dat bestaat. De combinatie banketbakkersroom en slagroom leidt dan direct tot water in de mond, dus eerst maar eens (ook voor de eerste keer) banketbakkersroom gemaakt. De pics echter didnt happen, dus jullie zullen me op mn woord moeten geloven. Het lijkt eenvoudig, en dat was het in princpe ook.

Dat het soesdeeg. Nog nooit een kookdeeg gemaakt. dus eerst maar het water, de melk en en de boter aan de kook gebracht.



Dan de bloem erdoor en roeren maar!



Dankzij het filmpje wat Mini gepost heeft besloten om de eieren er maar met de keukenmachine door te roeren. So far so good.



Tja, en dan wordt het tijd om de soesje te gaan maken. Werken met een spuitzak is al een soort jeugdtrauma. Dat trauma is nog niet helemaal verwerkt zoals je kunt zien.



Ik hoor juliie denken "don't quit your day job". Ik deel die mening, maar laat me daar niet door tegenhouden. Eggwash eroverheen en hop de oven is. Hopen dat het beter smaakt dan dat het eruit ziet.

25 minuten later....



Tijd om te vullen. Ook hier komt de spuitzak weer bij te voorschijn, en dus de bijbehorende krachttermen ook. Een paar soezen/eclairs/ofhoejezookwilnoemen gevuld met de banketbakkersroom, een paar met slagroom en een paar met zwitserse room. Lucky blijkt beter te kunnen spuiten dan ik.



Kaal zijn die soezen maar een beetje saai, dus maar wat chocolade, poedersuiker en slagroom au bain marie gesmolten en die dingen erin gedoopt . Het resultaat:



En dan nu lekker een tukkie doen in de koelkast.. En ik op de bank. Zoals Lucky al zei, gelukkig dat we ons geld er niet mee hoeven te verdienen, maar leuk is het wel. Blijven oefenen maar en die zien ze er hopelijk ooit eens zo uit zoals die van jullie.

Eet smakelijk!

[ Bericht 13% gewijzigd door JFlip op 24-05-2020 19:02:32 ]
pi_193292530
quote:
0s.gif Op zondag 24 mei 2020 18:54 schreef JFlip het volgende:

[..]

Nadat de druk in huize Jflip en Lucky_strike door Minilot tot ongekende hoogte was opgevoerd, vond ik het niet langer verantwoord om nog nee te zeggen. Tijd om voor de eerste keer soezen te maken. Even een disclaimer: ik ben niet verantwoordelijk voor eventuele oog-aids en/of verlies van eetlust.

Qua receptuur heb ik voor de meeste van mn baksel op Rutger van rutgerbakt.nl vertrouwt, dus waarom zou ik deze keer ook niet doen.

Omdat ik hier de term "zwitserse room" was tegengekomen maar eens gekeken waaruit dat bestaat. De combinatie banketbakkersroom en slagroom leidt dan direct tot water in de mond, dus eerst maar eens (ook voor de eerste keer) banketbakkersroom gemaakt. De pics echter didnt happen, dus jullie zullen me op mn woord moeten geloven. Het lijkt eenvoudig, en dat was het in princpe ook.

Dat het soesdeeg. Nog nooit een kookdeeg gemaakt. dus eerst maar het water, de melk en en de boter aan de kook gebracht.

[ afbeelding ]

Dan de bloem erdoor en roeren maar!

[ afbeelding ]

Dankzij het filmpje wat Mini gepost heeft besloten om de eieren er maar met de keukenmachine door te roeren. So far so good.

[ afbeelding ]

Tja, en dan wordt het tijd om de soesje te gaan maken. Werken met een spuitzak is al een soort jeugdtrauma. Dat trauma is nog niet helemaal verwerkt zoals je kunt zien.

[ afbeelding ]

Ik hoor juliie denken "don't quit your day job". Ik deel die mening, maar laat me daar niet door tegenhouden. Eggwash eroverheen en hop de oven is. Hopen dat het beter smaakt dan dat het eruit ziet.

25 minuten later....

[ afbeelding ]

Tijd om te vullen. Ook hier komt de spuitzak weer bij te voorschijn, en dus de bijbehorende krachttermen ook. Een paar soezen/eclairs/ofhoejezookwilnoemen gevuld met de banketbakkersroom, een paar met slagroom en een paar met zwitserse room. Lucky blijkt beter te kunnen spuiten dan ik.

[ afbeelding ]

Kaal zijn die soezen maar een beetje saai, dus maar wat chocolade, poedersuiker en slagroom au bain marie gesmolten en die dingen erin gedoopt . Het resultaat:

[ afbeelding ]

En dan nu lekker een tukkie doen in de koelkast.. En ik op de bank. Zoals Lucky al zei, gelukkig dat we ons geld er niet mee hoeven te verdienen, maar leuk is het wel. Blijven oefenen maar en die zien ze er hopelijk ooit eens zo uit zoals die van jullie.

Eet smakelijk!
Als ze maar geweldig smaken, toch _O_ En dat zal vast met soes, room en chocolade :9
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  Moderator / Miss SHO zondag 24 mei 2020 @ 19:13:04 #141
22592 crew  Ole
pi_193292567
O+
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  zondag 24 mei 2020 @ 19:20:55 #142
368605 Kaatje1
Kaatje1
pi_193292677
quote:
0s.gif Op zondag 24 mei 2020 18:54 schreef JFlip het volgende:

[..]

Nadat de druk in huize Jflip en Lucky_strike door Minilot tot ongekende hoogte was opgevoerd, vond ik het niet langer verantwoord om nog nee te zeggen. Tijd om voor de eerste keer soezen te maken. Even een disclaimer: ik ben niet verantwoordelijk voor eventuele oog-aids en/of verlies van eetlust.

Qua receptuur heb ik voor de meeste van mn baksel op Rutger van rutgerbakt.nl vertrouwt, dus waarom zou ik deze keer ook niet doen.

Omdat ik hier de term "zwitserse room" was tegengekomen maar eens gekeken waaruit dat bestaat. De combinatie banketbakkersroom en slagroom leidt dan direct tot water in de mond, dus eerst maar eens (ook voor de eerste keer) banketbakkersroom gemaakt. De pics echter didnt happen, dus jullie zullen me op mn woord moeten geloven. Het lijkt eenvoudig, en dat was het in princpe ook.

Dat het soesdeeg. Nog nooit een kookdeeg gemaakt. dus eerst maar het water, de melk en en de boter aan de kook gebracht.

[ afbeelding ]

Dan de bloem erdoor en roeren maar!

[ afbeelding ]

Dankzij het filmpje wat Mini gepost heeft besloten om de eieren er maar met de keukenmachine door te roeren. So far so good.

[ afbeelding ]

Tja, en dan wordt het tijd om de soesje te gaan maken. Werken met een spuitzak is al een soort jeugdtrauma. Dat trauma is nog niet helemaal verwerkt zoals je kunt zien.

[ afbeelding ]

Ik hoor juliie denken "don't quit your day job". Ik deel die mening, maar laat me daar niet door tegenhouden. Eggwash eroverheen en hop de oven is. Hopen dat het beter smaakt dan dat het eruit ziet.

25 minuten later....

[ afbeelding ]

Tijd om te vullen. Ook hier komt de spuitzak weer bij te voorschijn, en dus de bijbehorende krachttermen ook. Een paar soezen/eclairs/ofhoejezookwilnoemen gevuld met de banketbakkersroom, een paar met slagroom en een paar met zwitserse room. Lucky blijkt beter te kunnen spuiten dan ik.

[ afbeelding ]

Kaal zijn die soezen maar een beetje saai, dus maar wat chocolade, poedersuiker en slagroom au bain marie gesmolten en die dingen erin gedoopt . Het resultaat:

[ afbeelding ]

En dan nu lekker een tukkie doen in de koelkast.. En ik op de bank. Zoals Lucky al zei, gelukkig dat we ons geld er niet mee hoeven te verdienen, maar leuk is het wel. Blijven oefenen maar en die zien ze er hopelijk ooit eens zo uit zoals die van jullie.

Eet smakelijk!
Ook deze wil ik. Kom ondertussen kilo's aan alleen al van het kijken
We have far more in common than that which devides us..
  zondag 24 mei 2020 @ 19:31:16 #143
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_193292895
quote:
0s.gif Op zondag 24 mei 2020 18:54 schreef JFlip het volgende:

[..]

Nadat de druk in huize Jflip en Lucky_strike door Minilot tot ongekende hoogte was opgevoerd, vond ik het niet langer verantwoord om nog nee te zeggen. Tijd om voor de eerste keer soezen te maken. Even een disclaimer: ik ben niet verantwoordelijk voor eventuele oog-aids en/of verlies van eetlust.

Qua receptuur heb ik voor de meeste van mn baksel op Rutger van rutgerbakt.nl vertrouwt, dus waarom zou ik deze keer ook niet doen.

Omdat ik hier de term "zwitserse room" was tegengekomen maar eens gekeken waaruit dat bestaat. De combinatie banketbakkersroom en slagroom leidt dan direct tot water in de mond, dus eerst maar eens (ook voor de eerste keer) banketbakkersroom gemaakt. De pics echter didnt happen, dus jullie zullen me op mn woord moeten geloven. Het lijkt eenvoudig, en dat was het in princpe ook.

Dat het soesdeeg. Nog nooit een kookdeeg gemaakt. dus eerst maar het water, de melk en en de boter aan de kook gebracht.

[ afbeelding ]

Dan de bloem erdoor en roeren maar!

[ afbeelding ]

Dankzij het filmpje wat Mini gepost heeft besloten om de eieren er maar met de keukenmachine door te roeren. So far so good.

[ afbeelding ]

Tja, en dan wordt het tijd om de soesje te gaan maken. Werken met een spuitzak is al een soort jeugdtrauma. Dat trauma is nog niet helemaal verwerkt zoals je kunt zien.

[ afbeelding ]

Ik hoor juliie denken "don't quit your day job". Ik deel die mening, maar laat me daar niet door tegenhouden. Eggwash eroverheen en hop de oven is. Hopen dat het beter smaakt dan dat het eruit ziet.

25 minuten later....

[ afbeelding ]

Tijd om te vullen. Ook hier komt de spuitzak weer bij te voorschijn, en dus de bijbehorende krachttermen ook. Een paar soezen/eclairs/ofhoejezookwilnoemen gevuld met de banketbakkersroom, een paar met slagroom en een paar met zwitserse room. Lucky blijkt beter te kunnen spuiten dan ik.

[ afbeelding ]

Kaal zijn die soezen maar een beetje saai, dus maar wat chocolade, poedersuiker en slagroom au bain marie gesmolten en die dingen erin gedoopt . Het resultaat:

[ afbeelding ]

En dan nu lekker een tukkie doen in de koelkast.. En ik op de bank. Zoals Lucky al zei, gelukkig dat we ons geld er niet mee hoeven te verdienen, maar leuk is het wel. Blijven oefenen maar en die zien ze er hopelijk ooit eens zo uit zoals die van jullie.

Eet smakelijk!
^O^ _O_
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_193292962
Oefenen Jflip...blijven oefenen🤪
Het ziet er best lekker! uit.
pi_193293299
@JFlip en daarom maak ik de soesjes met ijstang ipv spuiten
Goed gelukt, vooral voor een eerste keer!
pi_193293300
@JFlip Jullie hebben hetzelfde recept gebruikt als ik (alleen heb ik het koemelkvrij gemaakt).
Werd dat chocoladeglazuur bij jullie ook zo snel hard (of ligt het eraan dat ik me niet helemaal aan de beschrijving heb gehouden)? Ik dacht, het staat voor het slagroom kloppen, dus zal vast lang moeten afkoelen. Maar ik heb het nog een keer vloeibaar moeten maken met de magnetron :@
pi_193293330
quote:
0s.gif Op zondag 24 mei 2020 17:47 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Oeh, da's een hele reden! Sterkte en beterschap
Dacht ik toch, hè.
Dank.

quote:
1s.gif Op zondag 24 mei 2020 18:02 schreef Yinny het volgende:

[..]

Beterschap!
Dank je.
In de hemel is geen bier. Daarom brouwen we het hier
Het beste bier brouw je zelf.
Bier is bitter. Bier is best. Bier is beter dan de rest.
Ik heb alleen een drankprobleem als het op is.
  zondag 24 mei 2020 @ 20:04:36 #148
221912 minilot
Nancy boy
pi_193293518
Heh @ jullie allemaal over spuitzakken. Heb er wel ergens eentje liggen maar had geen zin in het opzoeken en vooral het schoonmaken ervan en voor zowel het deeg als voor de vulling gewoon een ziplockzakje gebruikt en daar een schuin hoekje afgeknipt. Werkt als een tiet en na gebruik gewoon de prullenbak in. #lui

quote:
0s.gif Op zondag 24 mei 2020 18:54 schreef JFlip het volgende:

[..]

Nadat de druk in huize Jflip en Lucky_strike door Minilot tot ongekende hoogte was opgevoerd
:7 :*

Tof verslag zeg, knakker! O+ Beetje slordig gespoten misschien, maar wel lekker goed goudbruin en glanzend gebakken, zeg! Chapeau ^O^ Zou eten! :9
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 24 mei 2020 @ 20:10:44 #149
221912 minilot
Nancy boy
pi_193293614
Oh en @JFlip, voor de volgende keer, om nettere kontjes aan de eclairs te krijgen in plaats van zo'n puntje: gewoon na het spuiten van de streep ophouden met knijpen en met een kort rukje de spuitzak recht omhoog tillen, dan breekt het deeg op de goeie manier af ^O^

En bij het vullen rustig doorduwen tot je ziet dat de vulling bij de rand van het gaatje omhoog komt en dan even een natte vinger erlangs halen om de onderkant van de soes/eclair schoon en netjes te houden :)

(..en ik snap inenen waarom alles in The Great British Bakeoff zo pikant klonk :'))
Let me see you stripped down to the bone
pi_193293744
@JFlip, wat kan jij geweldig spuiten _O_
Mooi opstel en Rutgergod rules!

[ Bericht 0% gewijzigd door Blues op 24-05-2020 20:45:51 ]
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')