FOK!forum / Culinesse à gogo / Eenpersoons porties koken - inspiratie gevraagd
DJMOmaandag 4 mei 2020 @ 16:48
Ik kook voor mij alleen. Voor de crisis ging ik vaak even ergens iets halen, maar ja dat zit er nu niet echt in voorlopig ben ik bang.

Probleem is, ik ben geen makkelijke eter. Ik ben bv niet echt van het brood ofzo, al heb ik tegenwoordig wel een halfje in de vriezer op voorraad om bv tosti's te kunnen maken. Verder eet ik graag gevarieerd en afwisselend. Probleem hierbij is dat veel, zo niet de meeste, maaltijden en pakketten op minimaal twee personen zijn afgestemd. Neem bijvoorbeeld lasagna: als je de normale instructies aanhoudt kun je in je eentje vaak meer dan de helft weg gooien. Zeker als je bedenkt dat ik ook al geen grote eter ben.

INB4: dan gooi je het restant toch in de vriezer voor later? Dat is voor mij vrijwel geen optie. Ik vind opgewarmde zut namelijk minder lekker dan vers gemaakt. De enige uitzondering hierop zijn gehaktballen :D Ingrediënten / verse producten invriezen om later te bereiden vind ik dan weer niet erg. Ik kan het vacumeren dus bijvoorbeeld afwisselen met vlees / groente / aardappels lukt prima. Maar ik eet ook graag pasta, en ben ik gek op risotto of chinees eten. Alleen: al die recepten zijn afgestemd op meerdere personen. Zeker de maaltijdzakjes die ik vaak gebruik als basis voor de saus.

Daarom ben ik op zoek naar tips en inspiratie om makkelijk(er) éénpersoons porties te maken. Zo maakte ik gisteren een mini-lasagna schotel voor mezelf (zie foto). Wat ik overhield van de pastasaus wil ik ergens deze week gebruiken om mini-pizza calzones te maken. Want ja, dat is de enige pizza die ik eigenlijk echt lekker vind, maar om zo'n hele van de pizzeria nou in m'n eentje op te eten ? ik krijg nog niet de helft op :')

tCO9Pj4.jpg

TLDR: Ik zoek lekkere recepten die makkelijk af te stemmen zijn op één persoon.
Pilesmaandag 4 mei 2020 @ 16:52
Alle pasta- en rijstgerechten zijn toch makkelijk voor 1 persoon te maken? Je houdt alleen veel ingrediënten over waarschijnlijk, omdat 1-persoons-verpakking niet bestaan (gelukkig). Maar die kun je later gewoon gebruiken toch?
#ANONIEMmaandag 4 mei 2020 @ 16:53
Je kan inderdaad toch makkelijk iets als pasta afwegen? Dan heb je hooguit wat teveel tomatensaus over of zoiets. Lekker boeiend.

En open eens een kookboek.
DJMOmaandag 4 mei 2020 @ 16:54
quote:
0s.gif Op maandag 4 mei 2020 16:52 schreef Piles het volgende:
Alle pasta- en rijstgerechten zijn toch makkelijk voor 1 persoon te maken? Je houdt alleen veel ingrediënten over waarschijnlijk, omdat 1-persoons-verpakking niet bestaan (gelukkig). Maar die kun je later gewoon gebruiken toch?
Nou met bijvoorbeeld risotto zou ik niet weten hoe. Vroeger gebruikte ik gewoon de wereldgerechten van knorr als basis, maar daar wil ik dus vanaf.
Megumimaandag 4 mei 2020 @ 16:55
Ik kook zelf en wat ik over hou vries ik in en bak ik op. Smaakt prima en vaak zelfs wat beter DMJO. Op warmen in een magnetron is naar mijn mening inderdaad niet echt lekker.
Sunshine1982maandag 4 mei 2020 @ 16:56
Bij de slager verkopen ze vaak kant en klare gerechten, vaak in het gewicht wat jij wilt :)

Ik zag ook minipakjes spinazie van iglo. Neem daar één stukje vlees bij (ook van slager) en wat krieltjes. Van krieltjes hou je waarschijnlijk wat over, maar die kan je later in de week weer bakken bij een ander gerecht.
#ANONIEMmaandag 4 mei 2020 @ 16:57
quote:
0s.gif Op maandag 4 mei 2020 16:56 schreef Sunshine1982 het volgende:
Bij de slager verkopen ze vaak kant en klare gerechten, vaak in het gewicht wat jij wilt :)

Ik zag ook minipakjes spinazie van iglo. Neem daar één stukje vlees bij (ook van slager) en wat krieltjes. Van krieltjes hou je waarschijnlijk wat over, maar die kan je later in de week weer bakken bij een ander gerecht.
Of diepvrieskrieltjes/schijfjes/wokjes zodat je makkelijk kan doseren
DJMOmaandag 4 mei 2020 @ 16:57
quote:
14s.gif Op maandag 4 mei 2020 16:53 schreef HSG-BOMBER het volgende:
Je kan inderdaad toch makkelijk iets als pasta afwegen? Dan heb je hooguit wat teveel tomatensaus over of zoiets.
Ja, dat vind ik dus meer dan zonde.
quote:
Lekker boeiend.
Ja, mij boeit dat wel ja.
quote:
En open eens een kookboek.
Ik heb er genoeg liggen, en daar kijk ik ook vaak zat, en ook op het internet. Maar er zullen vast meer mensen zijn die hier tegen aan lopen. Vandaar dat ik om inspiratie vraag. Niet om 'lekker boeiend' commentaar.
Sunshine1982maandag 4 mei 2020 @ 16:59
quote:
0s.gif Op maandag 4 mei 2020 16:57 schreef DJMO het volgende:

[..]

Ja, dat vind ik dus meer dan zonde.
[..]

Ja, mij boeit dat wel ja.
[..]

Ik heb er genoeg liggen, en daar kijk ik ook vaak zat, en ook op het internet. Maar er zullen vast meer mensen zijn die hier tegen aan lopen. Vandaar dat ik om inspiratie vraag. Niet om 'lekker boeiend' commentaar.
Gewoon vragen :)

Vind je het een probleem om af en toe 2 dagen hetzelfde te eten?
DJMOmaandag 4 mei 2020 @ 16:59
quote:
0s.gif Op maandag 4 mei 2020 16:55 schreef Megumi het volgende:
Ik kook zelf en wat ik over hou vries ik in en bak ik op. Smaakt prima en vaak zelfs wat beter DMJO. Op warmen in een magnetron is naar mijn mening inderdaad niet echt lekker.
Dat doe ik bv wel met zuurkool of hutspot, maar als ik het dan éénmaal gegeten heb kan het maanden duren voor ik er weer trek in heb, met als resultaat dat ik over een jaar m'n vriezer leegkiep in de kliko omdat veel dingen er te lang in hebben gelegen.
Harvest89maandag 4 mei 2020 @ 17:01
Paar aardappels schillen, 1 a 2 stukjes vlees in de pan, klein blikje groenten.
Sunshine1982maandag 4 mei 2020 @ 17:02
quote:
0s.gif Op maandag 4 mei 2020 17:01 schreef Harvest89 het volgende:
Paar aardappels schillen, 1 a 2 stukjes vlees in de pan, klein blikje groenten.
Yes. Die blikjes van bonduelle zijn van een fijn formaatje.
Megumimaandag 4 mei 2020 @ 17:02
quote:
0s.gif Op maandag 4 mei 2020 17:01 schreef Harvest89 het volgende:
Paar aardappels schillen, 1 a 2 stukjes vlees in de pan, klein blikje groenten.
Dat kan ook en groenten in blik hoeft helemaal niet slecht te zijn. Rijst en iets dergelijks kan ook mocht je even geen trek hebben in aardappels.
Lucky_Strikemaandag 4 mei 2020 @ 17:05
quote:
0s.gif Op maandag 4 mei 2020 16:54 schreef DJMO het volgende:

[..]

Nou met bijvoorbeeld risotto zou ik niet weten hoe. Vroeger gebruikte ik gewoon de wereldgerechten van knorr als basis, maar daar wil ik dus vanaf.
Voor een kleine eter is risotto ongeveer 1/3 mok rijst per persoon en 300-400ml bouillon. Wat je er verder bij eet is aan jou, daar kan je eindeloos mee varieren.

Overigens kan je een restje pastasaus ook invriezen. Alls je er dan verse pasta en groente bij doet, proef je echt niet dat het ingevroren is geweest.
Harvest89maandag 4 mei 2020 @ 17:09
quote:
0s.gif Op maandag 4 mei 2020 17:02 schreef Sunshine1982 het volgende:
Die blikjes van bonduelle zijn van een fijn formaatje.
Die zijn perfect
DJMOmaandag 4 mei 2020 @ 17:10
quote:
1s.gif Op maandag 4 mei 2020 16:59 schreef Sunshine1982 het volgende:

[..]

Gewoon vragen :)

Vind je het een probleem om af en toe 2 dagen hetzelfde te eten?
Ligt er maar net wat het is. Vaak heb ik een dag later trek in iets heel anders. Ik zei al .. ik ben echt een moeilijke eter :@ Voor morgen heb ik boontjes met kip en krieltjes op het menu staan, omdat ik woensdag mee doe aan de soep opdracht van kook mee met cul. Daarvoor was het nu wél handig om twee kippenpoten in te slaan.

Maar wat ik bv zoek is hoe ik simpel voor één persoon babi pangang kan maken. Of Risotto.

Ik ben niet echt een groente / aardappel mens, hoewel ik gek ben op rode bietjes (die moeten dan wel weer echt vers zijn en niet uit een potje :') ). Verder ben ik echt gek op vlees: biefstuk, varkenshaas, boomstammetjes, gehakt oh en draadjesvlees :9~ Maar dus ook bami, risotto, kip met kerrie en ananas, nasi etc .
Basp1maandag 4 mei 2020 @ 17:12
Pastasaus is goed in te vriezen zonder echt kwaliteits verlies. Zolang je er geen champignons in doet dat zijn wel vaak snotjes geworden na het invriezen. ^O^
DJMOmaandag 4 mei 2020 @ 17:12
quote:
1s.gif Op maandag 4 mei 2020 17:05 schreef Lucky_Strike het volgende:
Voor een kleine eter is risotto ongeveer 1/3 mok rijst per persoon en 300-400ml bouillon.
Dank, daar heb ik iets aan _O_
mailymaandag 4 mei 2020 @ 17:12
Je kan toch ook een grotere portie koken op maandag en daar woensdag nog een keer van eten? Zelfde geldt voor dinsdag en donderdag.
DJMOmaandag 4 mei 2020 @ 17:12
quote:
0s.gif Op maandag 4 mei 2020 17:12 schreef Basp1 het volgende:
Pastasaus is goed in te vriezen zonder echt kwaliteits verlies. Zolang je er geen champignons in doet dat zijn wel vaak snotjes geworden na het invriezen. ^O^
Dat is toch wel één van mijn basisingrediënten bij pasta :P
DJMOmaandag 4 mei 2020 @ 17:13
quote:
1s.gif Op maandag 4 mei 2020 17:12 schreef maily het volgende:
Je kan toch ook een grotere portie koken op maandag en daar woensdag nog een keer van eten? Zelfde geldt voor dinsdag en donderdag.
dat is saai ;)
mailymaandag 4 mei 2020 @ 17:15
quote:
0s.gif Op maandag 4 mei 2020 17:13 schreef DJMO het volgende:

[..]

dat is saai ;)
Sja .... ;)

Er zijn veel van zulke topics geweest op FOK!; dit is er één van: CUL / Het grote -voor 1 persoon koken- topic
mailymaandag 4 mei 2020 @ 17:17
Een omelet met restjes groente en/of stukjes vlees/kaas is ook makkelijk.
Boterham(men) erbij.
TNAmaandag 4 mei 2020 @ 17:26
Gewoon invriezen en een dag of een week later weer opwarmen. Scheelt je ook veel kooktijd en afwas.
Fretworkmaandag 4 mei 2020 @ 17:28
Niet meer uit pakjes koken, of de helft van je pakjes weer terugzetten lijkt me toch wel het makkelijkste antwoord. Zolang je met basisingredienten kookt moet het prima zonder veel verspilling kunnen. Dan moet je echter wel zorgen dat je bedenkt dat je die halve prei of die 2/3 fles passata opmaakt binnen een paar dagen.

Daarnaast zou ik toch proberen wat je wel en niet lekker kan opwarmen. Lasagne wordt wmb beter met 1 a 2 dagen bijvoorbeeld, maar dan moet je het wel in de oven opwarmen.
Rendang/'Pastasaus/Stoofpotten/Curries, allemaal prima in te vriezen, maar warm het dan rustig en gelijkmatig op in een pannetje en maak er weer verse pasta/rijst/aardappelen bij.
Esther1983maandag 4 mei 2020 @ 17:40
1 blik dopwerten, 1 blik peentjes en haal een lekker stuk zalm bij de vistent. En je hebt avondeten.

Ik wil je niet aanvallen maar ik begrijp hier werkelijk niks van. Klein beetje nadenken en je kan werkelijk alle variaties maken. Mocht je wat over hebben dan vries je het in.
Sunshine1982maandag 4 mei 2020 @ 17:44
Of een klein blikje soep (van Unox) met een focaccia erbij :9
Postbus100maandag 4 mei 2020 @ 18:02
Stukje kip(dij)filet (rest van het vlees invriezen), klein uitje, teentje knoflook, halve of 1/3 courgette in blokjes (evt paar champignons erbij), drie eetlepels crème fraice, beetje zout, peper en mosterd, serveren met pasta. Voila.

Je kan het nog opleuken met pijnboompitjes, rucolasla, cherrytomaten, parmezaanse kaas, etc. Keuze te over!
marc0871maandag 4 mei 2020 @ 18:16
quote:
0s.gif Op maandag 4 mei 2020 17:02 schreef Sunshine1982 het volgende:

[..]

Yes. Die blikjes van bonduelle zijn van een fijn formaatje.
Probeer eens die van het huismerk.
Vaak merk je het verschil niet, of is het niet veel minder, maar het scheelt gauw de helft.
kwiwimaandag 4 mei 2020 @ 18:55
Hoe kan dit nou een probleem zijn? :? Ik deel gewoon simpelweg de ingrediënten uit een recept door 2 of 4, afhankelijk van of het voor 2 of 4 personen geschreven is. En dan koop ik de verse producten voor die ene portie.. Wat evt. over is bewaar ik voor een volgend gerecht.
Of denk ik te simpel? :X
Friday12maandag 4 mei 2020 @ 19:45
Lasagna sausen maken. Verdelen in 2 kleine ovenschalen en dan 1 bakken en 1 de vriezer in :9
Myraelamaandag 4 mei 2020 @ 20:57
quote:
0s.gif Op maandag 4 mei 2020 17:12 schreef DJMO het volgende:
Dat is toch wel één van mijn basisingrediënten bij pasta :P
Die kun je toch gewoon later toevoegen, wanneer je al een gedeelte van de saus apart hebt gehouden om in te vriezen.

Je kunt ook een basis tomatensaus maken, dan door de helft verdelen. Dan maak je de saus op maandag Italiaans af voor een pasta en op dinsdag maak je de saus Mexicaans af bij taco's.
Farenjimaandag 4 mei 2020 @ 21:03
Het is soms best lastig om voor 1 persoon te koken, vooral met verse groente hou je dan vaak over en sowieso maak je dan al gauw te veel waardoor je teveel eet of veel weg moet gooien. Ik maak daarom zelf meestal voor twee of drie keer en de rest doe ik dan per portie in de koelkast. Ben niet zo van het invriezen, veel dingen vriezen ook niet lekker in. In de koelkast blijft het best een aantal dagen tot een week goed. Dus dan eet je in een week meer dan 1 keer hetzelfde, so what? Heel vaak eet ik die porties 's middags als lunch, ik neem (nam) het dan mee naar mijn werk, en dan lekker mijn boterham knagende collega's jaloers maken met mijn heerlijk geurende warme maaltijden.
Fermaandag 4 mei 2020 @ 22:21
Leer wokken. Dat is juist veel makkelijker als je kleine porties maakt. Half kipfilet met een kleine broccoli bijvoorbeeld. Chinese nasi goreng. Beef met peultjes of sugarsnaps. Garnaaltjes in zoutzuur
Fretworkmaandag 4 mei 2020 @ 22:26
quote:
1s.gif Op maandag 4 mei 2020 22:21 schreef Fer het volgende:
Garnaaltjes in zoutzuur
Die zou ik even overslaan TS :D
mailymaandag 4 mei 2020 @ 22:39
quote:
0s.gif Op maandag 4 mei 2020 22:26 schreef Fretwork het volgende:

[..]

Die zou ik even overslaan TS :D
:D
Postbus100maandag 4 mei 2020 @ 22:39
quote:
1s.gif Op maandag 4 mei 2020 21:03 schreef Farenji het volgende:
In de koelkast blijft het best een aantal dagen tot een week goed.
Een WEEK?

Gekookt eten: het liefst de volgende dag, heel eventueel nog de dag erna, maar daarna niet meer. Ik weet dat bij mijn ouders vroeger thuis het nog wel de derde dag aten, maar eigenlijk vond ik dat niet meer kunnen. (het kon wel, als in: nooit ziek geworden, maar erg lekker was dat niet meer :N)
Farenjimaandag 4 mei 2020 @ 22:52
quote:
2s.gif Op maandag 4 mei 2020 22:39 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Een WEEK?

Ja, mits je het goed verpakt en koelt, en het geen snel verrottende spullen zoals vlees en vis bevat, is dat over het algemeen geen enkel probleem.
Fretworkdinsdag 5 mei 2020 @ 10:02
quote:
1s.gif Op maandag 4 mei 2020 22:52 schreef Farenji het volgende:

[..]

Ja, mits je het goed verpakt en koelt, en het geen snel verrottende spullen zoals vlees en vis bevat, is dat over het algemeen geen enkel probleem.
In de horeca is het 5 dagen toch? ivm labelling
Farenjidinsdag 5 mei 2020 @ 10:07
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 mei 2020 10:02 schreef Fretwork het volgende:

[..]

In de horeca is het 5 dagen toch? ivm labelling
Weet ik niet, ik werk niet in de horeca. Ik eet mijn maaltijden alleen zelf en vertrouw op mijn neus, ogen en smaak, niet op wettelijke vereisten.
Esther1983dinsdag 5 mei 2020 @ 12:59
quote:
1s.gif Op maandag 4 mei 2020 18:55 schreef kwiwi het volgende:
Hoe kan dit nou een probleem zijn? :? Ik deel gewoon simpelweg de ingrediënten uit een recept door 2 of 4, afhankelijk van of het voor 2 of 4 personen geschreven is. En dan koop ik de verse producten voor die ene portie.. Wat evt. over is bewaar ik voor een volgend gerecht.
Of denk ik te simpel? :X
Je denkt niet te simpel. Je hebt gelijk. Echt "probleem" van niks dit.
motorbloempjedinsdag 5 mei 2020 @ 18:26
Goed topic. Ik lees graag mee voor wat inspiratie.
DJMOmaandag 18 mei 2020 @ 15:09
*kick*

Ik zei al dat ik een kleine en vrij moeilijke eter ben :P

Gisteren maakte ik mini calzone-pizza's, het restant van de vulling is voldoende om vandaag een afgepaste portie spaghetti bolognese van te maken.

Voor morgen heb ik een bak shoarma van 250 gram in de koelkast liggen, daar gebruik ik de helft van op twee kleine wraps met kaas en knoflooksaus, en de andere helft voor de risotto die woensdag op de planning staat.

En zo zoek ik dus eigenlijk meer combinaties waarbij ik met één basis meerdere totaal verschillende recepten kan maken.

oh en ik ben echt heel erg blij met m'n vacumeer machine. O+ Ik lust graag een broodje knakworst, maar er gaan minimaal tien van die dingen in een blik. Dus de helft opgewarmd en de andere helft in een vacuumzakje in de koelkast gegooid voor een andere keer. Beste aankoop ever.
MevrouwPuffmaandag 18 mei 2020 @ 15:36
https://www.blokker.nl/p/(...)d-15x10x4-cm/2123769
Zoiets voor je lasagne

En een kopje met inhoud 75-100 mL voor je rijst en risotto
DJMOmaandag 18 mei 2020 @ 15:41
quote:
0s.gif Op maandag 18 mei 2020 15:36 schreef MevrouwPuff het volgende:
https://www.blokker.nl/p/(...)d-15x10x4-cm/2123769
Zoiets voor je lasagne

En een kopje met inhoud 75-100 mL voor je rijst en risotto
Zo eentje heb ik er van de AH, past precies een plak lasagna in idd _O_ ideaal :D Zo heb ik ook een ovenschaaltje waarin ik één portie rundvlees kan stoven in de oven :9~ Rijst/risotto/pasta weeg ik gewoon af met een keukenweegschaal.

Het grootste probleem is dus voornamelijk de recepten / ingrediënten die meestal op minimaal twee porties zijn afgestemd. Dus wat ik zoek zijn echt basis recepten waarvan ik twee totaal verschillende dingen kan maken, zodat ik niet twee keer hetzelfde zit te eten.
MevrouwPuffmaandag 18 mei 2020 @ 15:49
quote:
0s.gif Op maandag 18 mei 2020 15:41 schreef DJMO het volgende:

[..]

Zo eentje heb ik er van de AH, past precies een plak lasagna in idd _O_ ideaal :D Zo heb ik ook een ovenschaaltje waarin ik één portie rundvlees kan stoven in de oven :9~ Rijst/risotto/pasta weeg ik gewoon af met een keukenweegschaal.

Het grootste probleem is dus voornamelijk de recepten / ingrediënten die meestal op minimaal twee porties zijn afgestemd. Dus wat ik zoek zijn echt basis recepten waarvan ik twee totaal verschillende dingen kan maken, zodat ik niet twee keer hetzelfde zit te eten.
Een volledig recept? Want best wat kookboeken hebben recepten per groente bijvoorbeeld, dus daar kan je dan al mee variëren. Maar in de zilveren lepel (Bv) bedenken ze dan niet één maaltijd voor je.

De site van AH of het Voedingscentrum heeft wel meer van die complete Maaltijdrecepten. Bij ah is het aantal personen bij benodigdheden ook makkelijk naar 2 aan te passen.
Yinnymaandag 18 mei 2020 @ 16:18
quote:
0s.gif Op maandag 18 mei 2020 15:41 schreef DJMO het volgende:

[..]

Zo eentje heb ik er van de AH, past precies een plak lasagna in idd _O_ ideaal :D Zo heb ik ook een ovenschaaltje waarin ik één portie rundvlees kan stoven in de oven :9~ Rijst/risotto/pasta weeg ik gewoon af met een keukenweegschaal.

Het grootste probleem is dus voornamelijk de recepten / ingrediënten die meestal op minimaal twee porties zijn afgestemd. Dus wat ik zoek zijn echt basis recepten waarvan ik twee totaal verschillende dingen kan maken, zodat ik niet twee keer hetzelfde zit te eten.
Helaas maar een paar recepten, maar zoiets?
https://marleyspoon.nl/blog/2-in-1-recepten
tombolafanmaandag 18 mei 2020 @ 20:19
quote:
0s.gif Op maandag 18 mei 2020 15:41 schreef DJMO het volgende:

[..]

Zo eentje heb ik er van de AH, past precies een plak lasagna in idd _O_ ideaal :D Zo heb ik ook een ovenschaaltje waarin ik één portie rundvlees kan stoven in de oven :9~ Rijst/risotto/pasta weeg ik gewoon af met een keukenweegschaal.

Het grootste probleem is dus voornamelijk de recepten / ingrediënten die meestal op minimaal twee porties zijn afgestemd. Dus wat ik zoek zijn echt basis recepten waarvan ik twee totaal verschillende dingen kan maken, zodat ik niet twee keer hetzelfde zit te eten.
eten je kinderen niet mee dan? Zo nee, een ook alleenstaande vriend(in)/buurvrouw of -man zoeken en ieder op maandag koken en dinsdag t restje van de ander eten?
mailydinsdag 19 mei 2020 @ 15:03
Brenda kookt; koken voor 1 persoon
quote:
Doe meer met een ingrediënt
Sommige (verse) producten, zoals bijvoorbeeld een bloemkool of een zak wortelen zijn niet altijd verkrijgbaar in eenpersoons-porties. Daarbij is het vaak goedkoper om een grotere portie te kopen, in plaats van bijvoorbeeld een kleiner portie dat al gewassen en voorgesneden is. Zorg er daarom voor dat je de producten die je koopt in meerdere gerechten kunt gebruiken. Bietjes kun je koken, maar je kunt ze ook verwerken in een salade. Van wortels kun je hutspot maken, maar ook gebruiken in een soep, nasi of een wok-gerecht.
Houdt hierbij wel rekening dat na een week lang bietjes eten het je niet de neus uit komt ;-)
DJMOdinsdag 19 mei 2020 @ 15:31
quote:
Thnx :) Bietjes kun je niet vaak genoeg eten :9~ Heerlijk, vers gekookte bietjes met een beetje mosterd en speklapjes. Het is dat ik voor vandaag al een shoarmarol op de planning heb staan maar anders? :P
mailydinsdag 19 mei 2020 @ 15:31
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 mei 2020 15:31 schreef DJMO het volgende:

[..]

Thnx :) Bietjes kun je niet vaak genoeg eten :9~ Heerlijk, vers gekookte bietjes met een beetje mosterd en speklapjes. Het is dat ik voor vandaag al een shoarmarol op de planning heb staan maar anders? :P
:D

En meis, al doende doe je ook inspiratie op he ;)
DJMOdinsdag 19 mei 2020 @ 15:31
quote:
0s.gif Op maandag 18 mei 2020 20:19 schreef tombolafan het volgende:

[..]

eten je kinderen niet mee dan? Zo nee, een ook alleenstaande vriend(in)/buurvrouw of -man zoeken en ieder op maandag koken en dinsdag t restje van de ander eten?
Meh, ik ben contactschuw, en zoals gezegd een vrij moeilijke eter. Dan zou ik bijkans de ander verplichten om iets te koken wat ik zeker weten lekker vind :') Wel een leuk idee verder :)
DJMOdinsdag 19 mei 2020 @ 15:58
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 mei 2020 15:31 schreef maily het volgende:

[..]

:D

En meis, al doende doe je ook inspiratie op he ;)
Juh.
ik wil deze ook een keer maken:


maar een halve kilo kibbeling is me effe te machtig _O- dus maar even dat recept vierendelen voor ik er aan begin :P
DJMOdinsdag 19 mei 2020 @ 17:22
Vandaag maakte ik een shoarmawrap met gekaramelliseerde uien en zelfgemaakte bbq-saus.
Van genoemde ingrediënten van alles de helft gebruiken, voor de ui had ik aan een halve ui genoeg, maar ik ben maar een kleine eter :+ Voor de saus had ik geen chili meer, dus een snuf cayenne peper gebruikt, oh en er twee extra knoflookteentjes aan toegevoegd. Toen het klaar was heb ik er nog even de staafmixer opgezet om hem nog fijner te krijgen.
rPhVMzk.jpg
Ykt3h61.jpg

Bak de shoarma, gebruik een beetje van het braadvocht met extra croma om de uien te maken, warm een wrap zo'n 12 tot 15 seconden op in de magnetron: beetje shoarma, bedekken met saus, laagje uien er overheen, afmaken met nacho cheese, oprollen en smullen. Voor mij geen pitabroodjes meer !
_Arual_zondag 24 mei 2020 @ 12:50
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 mei 2020 17:22 schreef DJMO het volgende:
Vandaag maakte ik een shoarmawrap met gekaramelliseerde uien en zelfgemaakte bbq-saus.
Van genoemde ingrediënten van alles de helft gebruiken, voor de ui had ik aan een halve ui genoeg, maar ik ben maar een kleine eter :+ Voor de saus had ik geen chili meer, dus een snuf cayenne peper gebruikt, oh en er twee extra knoflookteentjes aan toegevoegd. Toen het klaar was heb ik er nog even de staafmixer opgezet om hem nog fijner te krijgen.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Bak de shoarma, gebruik een beetje van het braadvocht met extra croma om de uien te maken, warm een wrap zo'n 12 tot 15 seconden op in de magnetron: beetje shoarma, bedekken met saus, laagje uien er overheen, afmaken met nacho cheese, oprollen en smullen. Voor mij geen pitabroodjes meer !
Jij hebt serieus genoeg aan één wrap? :@
DJMOzondag 24 mei 2020 @ 13:12
quote:
0s.gif Op zondag 24 mei 2020 12:50 schreef _Arual_ het volgende:

[..]

Jij hebt serieus genoeg aan één wrap? :@
Ik had genoeg aan twee van die kleine dingen ja.
scrub_nursemaandag 25 mei 2020 @ 10:13
probeer maar eens te koken voor 1 persoon die ook nog een maagverkleining heeft gehad...ik weet dat ik er zelf voor gekozen heb, dat is het ook niet, maar lastig is het zeker..
DJMOmaandag 25 mei 2020 @ 10:16
quote:
0s.gif Op maandag 25 mei 2020 10:13 schreef scrub_nurse het volgende:
probeer maar eens te koken voor 1 persoon die ook nog een maagverkleining heeft gehad...ik weet dat ik er zelf voor gekozen heb, dat is het ook niet, maar lastig is het zeker..
Dat lijkt me ook heel lastig inderdaad -O-
Postbus100maandag 25 mei 2020 @ 10:43
quote:
0s.gif Op maandag 25 mei 2020 10:13 schreef scrub_nurse het volgende:
probeer maar eens te koken voor 1 persoon die ook nog een maagverkleining heeft gehad...ik weet dat ik er zelf voor gekozen heb, dat is het ook niet, maar lastig is het zeker..
Gewoon even voor mijn idee. Waar kom je nu op uit? Wat maak je tot nu toe?
sangermaandag 25 mei 2020 @ 16:36
quote:
0s.gif Op maandag 4 mei 2020 17:12 schreef DJMO het volgende:

[..]

Dat is toch wel één van mijn basisingrediënten bij pasta :P
Die kun je ook apart even bakken en toevoegen. In de tijd dat je de pasta vers kookt :)
scrub_nursemaandag 25 mei 2020 @ 17:21
quote:
2s.gif Op maandag 25 mei 2020 10:43 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Gewoon even voor mijn idee. Waar kom je nu op uit? Wat maak je tot nu toe?
salade/maaltijdsalade waar ik dan 2-3 dagen mee doe, bv lunch en avondeten. Daar doe ik dan bv gekookt ei bij, of tonijn, of kipgehaktballetje. Verse pasta (een stuk of 3, de rest vries ik in) met bv mutti tomatensaus/mini mozzarella/ui/basilicum. Couscous/harissa/groente/kip. Wortelstamp van snackworteltjes. kipkrokantschnitzel (zonder iets erbij), mini tortilla met salade en bv avocado/tonijn. Chili concarne (heel goed in t vriezen), soep.

Wat vooral moeilijk is, is bv aardappel. Ik eet zelden aardappel en dan ook nog niet meer dan 1 kleine, dus ik heb niks aan een zak/celavita. Maar om nou naar de markt te gaan voor 1 aardappel...

Ik ging vroeger graag naar de lidl, maar zij hebben eigenlijk alleen grootverpakkingen..en dan gooi ik zoveel weg, dat ik beter naar AH kan gaan en dan minder weggooien

Ik combineer vooral veel, vandaag een beetje bij de lunch, dan de rest morgen bij avondeten enzovoort.
Postbus100maandag 25 mei 2020 @ 22:19
quote:
0s.gif Op maandag 25 mei 2020 17:21 schreef scrub_nurse het volgende:

[..]

salade/maaltijdsalade waar ik dan 2-3 dagen mee doe, bv lunch en avondeten. Daar doe ik dan bv gekookt ei bij, of tonijn, of kipgehaktballetje. Verse pasta (een stuk of 3, de rest vries ik in) met bv mutti tomatensaus/mini mozzarella/ui/basilicum. Couscous/harissa/groente/kip. Wortelstamp van snackworteltjes. kipkrokantschnitzel (zonder iets erbij), mini tortilla met salade en bv avocado/tonijn. Chili concarne (heel goed in t vriezen), soep.

Wat vooral moeilijk is, is bv aardappel. Ik eet zelden aardappel en dan ook nog niet meer dan 1 kleine, dus ik heb niks aan een zak/celavita. Maar om nou naar de markt te gaan voor 1 aardappel...

Ik ging vroeger graag naar de lidl, maar zij hebben eigenlijk alleen grootverpakkingen..en dan gooi ik zoveel weg, dat ik beter naar AH kan gaan en dan minder weggooien

Ik combineer vooral veel, vandaag een beetje bij de lunch, dan de rest morgen bij avondeten enzovoort.
Oh wow, het zijn echt dat soort kleine porties. Drie stukjes gevulde pasta? Een kleine aardappel? Kan me voorstellen dat dat lastig is!
mascara-klodderdinsdag 26 mei 2020 @ 01:10
@scrub_nurse ik koop gewoon een losse aardappel bij de Turk als ik het een keer nodig heb. Boeiend.

Verder heb ik er niet echt moeite mee om voor mezelf te koken en gooi zelden wat weg.
Als ik van een pak passata bijv overhou omdat ik niet zoveel ervan nodig heb dan gaat dat gewoon de vriezer in. Ookal kost het geen drol verder.
Willewadinsdag 26 mei 2020 @ 03:34
Gewoon koken voor 2 personen en de volgende dag de helft als ontbijt/lunch opeten. Ik kook regelmatig een dikke pan kipdijfilet met groenten en een sausje ofzo, laat de helft in de pan in de koelkast met een deksel/bord erop.

Volgende ochtend mieter ik er dan 3/4 eieren (en evt wat kaas) bij en je hebt een goede omelet als ontbijt en evt lunch of nog wat voor bij het avondeten die avond.
_Arual_dinsdag 26 mei 2020 @ 13:19
quote:
0s.gif Op maandag 25 mei 2020 17:21 schreef scrub_nurse het volgende:

[..]

salade/maaltijdsalade waar ik dan 2-3 dagen mee doe, bv lunch en avondeten. Daar doe ik dan bv gekookt ei bij, of tonijn, of kipgehaktballetje. Verse pasta (een stuk of 3, de rest vries ik in) met bv mutti tomatensaus/mini mozzarella/ui/basilicum. Couscous/harissa/groente/kip. Wortelstamp van snackworteltjes. kipkrokantschnitzel (zonder iets erbij), mini tortilla met salade en bv avocado/tonijn. Chili concarne (heel goed in t vriezen), soep.

Wat vooral moeilijk is, is bv aardappel. Ik eet zelden aardappel en dan ook nog niet meer dan 1 kleine, dus ik heb niks aan een zak/celavita. Maar om nou naar de markt te gaan voor 1 aardappel...

Ik ging vroeger graag naar de lidl, maar zij hebben eigenlijk alleen grootverpakkingen..en dan gooi ik zoveel weg, dat ik beter naar AH kan gaan en dan minder weggooien

Ik combineer vooral veel, vandaag een beetje bij de lunch, dan de rest morgen bij avondeten enzovoort.
Ik haal gerust 1 aardappel bij de groenteboer. Of 7 plakjes bacon bij de slager (er zitten 7 geitenkaasjes in een verpakking, vandaar). Ik haal heel veel buiten de AH om, bij speciaalzaken.
DJMOdinsdag 26 mei 2020 @ 14:11
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 mei 2020 03:34 schreef Willewa het volgende:
Gewoon koken voor 2 personen en de volgende dag de helft als ontbijt/lunch opeten. Ik kook regelmatig een dikke pan kipdijfilet met groenten en een sausje ofzo, laat de helft in de pan in de koelkast met een deksel/bord erop.

Volgende ochtend mieter ik er dan 3/4 eieren (en evt wat kaas) bij en je hebt een goede omelet als ontbijt en evt lunch of nog wat voor bij het avondeten die avond.
Volgens mij geef ik duidelijk aan dat dat dus juist niet is wat ik wil. Ik hoef geen twee dagen achter elkaar het zelfde. En daarbij komt dan ook nog eens dat ik een kleine eter ben, dus als ik de standaard porties voor twee personen zou aanhouden zou ik minimaal drie, zo niet vier, dagen hetzelfde zitten kanen. Ik ben geen aap die elke dag bananen vreet.
mascara-klodderdinsdag 26 mei 2020 @ 14:33
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 mei 2020 13:19 schreef _Arual_ het volgende:

[..]

Ik haal gerust 1 aardappel bij de groenteboer. Of 7 plakjes bacon bij de slager (er zitten 7 geitenkaasjes in een verpakking, vandaar). Ik haal heel veel buiten de AH om, bij speciaalzaken.
Bij supermarkten en de HEMA die vers gesneden vleeswaren verkopen kun je ook altijd vragen of ze afgepaste hoeveelheid kunnen snijden voor je :Y
ShevaJBdinsdag 26 mei 2020 @ 14:37
Doe wat moeite met lekkere ingredienten en maak een slowcooker maaltijd. Heb je ook genoeg voor een paar dagen. Een hachee recept, of goulash. Genoeg te vinden op het internet. Rijst erbij of aardappels/groente en je bent klaar.
DJMOdinsdag 26 mei 2020 @ 14:41
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 mei 2020 14:37 schreef ShevaJB het volgende:
Doe wat moeite met lekkere ingredienten en maak een slowcooker maaltijd. Heb je ook genoeg voor een paar dagen. Een hachee recept, of goulash. Genoeg te vinden op het internet. Rijst erbij of aardappels/groente en je bent klaar.
Moet je wel een slowcooker hebben. Staat nog wel op m'n verlanglijstje :Y
ShevaJBdinsdag 26 mei 2020 @ 14:43
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 mei 2020 14:41 schreef DJMO het volgende:

[..]

Moet je wel een slowcooker hebben. Staat nog wel op m'n verlanglijstje :Y
Gewoon doen, ik zit in dezelfde situatie en heb absoluut geen spijt van de aankoop. Ik ben totaal geen kookliefhebber maar heb dankzij dat ding behoorlijk wat lekkere dingen kunnen toveren.
mascara-klodderdinsdag 26 mei 2020 @ 14:46
Groenten heb ik veel diepvries van. Kun je gewoon de hoeveelheid eruit halen wat je nodig hebt: rode kool, spinazie, prei a le crème, tuinerwtjes, kousenband en gesneden paprika heb ik er nu in liggen.

Laatst een kilo zak penen gekocht, schoongemaakt en in plakjes de vriezer in.
Zuurkool is altijd te veel, rest gaat gewoon de vriezer in.

Van TGTG krijg ik vaak wokgroenten of macaroni-spaghetti groenten: de vriezer in en gebruik ik wat ik nodig heb voor soep.
Ook voorgeschilde aardappels gaan de vriezer in. Gebruik ik toch alleen maar voor stamppot of puree dus structuur maakt dan ook niks meer uit.

Linzen, kikkererwten en bonen koop ik gedroogd. Kun je precies de hoeveelheid gebruiken die je nodig hebt.

Vlees zoals braadworsten gaat gewoon per stuk de vriezer in. Bij de Turk haal ik vaak kipshoarma en kipdijfilet. Thuis in afgepaste porties hoppakeeeee de vriezer in.

Brood verpak ik per 1 of 2 sneetjes: je raadt het al....de vriezer in.

Volgens mij maak jij jezelf het moeilijker dan het is.
mascara-klodderdinsdag 26 mei 2020 @ 15:04
Ben zelf trouwens ook geen fan van bereid eten uit de vriezer. Behalve snert, dat kook ik 1x per jaar, gaat dan in ziplock zo plat de vriezer in en dan kom ik de winter er wel mee door.

Chili con carne maak ik ook altijd een flinke pan van en dan ook plat in ziplock.

Op de een of andere manier vind ik snert en chili niet zo erg om te bewaren in de vriezer. Doordat het plat in ziplock zit is het ook binnen no-time ontdooit en neemt sowieso weinig ruimte in.

Heeeeeeeeel soms een portie hutspot of zuurkoolstamppot.

Daar houdt het dan eigenlijk ook wel mee op dus.

Tevens ben ik ook een kleine eter. Ben ook maar een klein meisje :P
DJMOdinsdag 26 mei 2020 @ 15:18
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 mei 2020 15:04 schreef mascara-klodder het volgende:
Ben zelf trouwens ook geen fan van bereid eten uit de vriezer. Behalve snert, dat kook ik 1x per jaar, gaat dan in ziplock zo plat de vriezer in en dan kom ik de winter er wel mee door.

Chili con carne maak ik ook altijd een flinke pan van en dan ook plat in ziplock.

Op de een of andere manier vind ik snert en chili niet zo erg om te bewaren in de vriezer. Doordat het plat in ziplock zit is het ook binnen no-time ontdooit en neemt sowieso weinig ruimte in.

Heeeeeeeeel soms een portie hutspot of zuurkoolstamppot.

Daar houdt het dan eigenlijk ook wel mee op dus.

Tevens ben ik ook een kleine eter. Ben ook maar een klein meisje :P
Mjah, ik ben dus naast een kleine eter ook een moeilijke eter. Veel groenten lust ik al niet, brood uit de vriezer vind ik te droog en heb ik dus het liefst vers. Ik heb nu wel een halfje casino wit gehaald, dat gaat per twee met ham en kaas de vriezer in > tosti's vind ik namelijk weer wél lekker :') als alternatief voor brood heb ik sinds kort de kleine wraps ontdekt. Ook lekker met ham en kaas een een gekookt eitje.

Ik had onlangs inderdaad zin in hutspot. Maar geen zin om een pan vol te maken en in te vriezen want ik eet het vrijwel nooit. Dus zakje snack worteltjes van 99 cent gehaald (150 gram ofzo?) en dat met een halve ui en twee aardappeltjes gekookt. Speklapje uit de vriezer gehaald en gebakken < éénpersoons hutspotje :P

Morgen is het kook met cul thema ovenschotel, wilde ik graag aan meedoen, maar weinig tijd want hele dag op pad. Dus vandaag vast voorbereid, en een restant van het deel van de gebruikte ingrediënten gebruik ik vanavond in een rundvleesrisotto. dus ja, ik ik ben een lastig portret. Sorry for being me :)
Molodinsdag 26 mei 2020 @ 17:13
Vierpersoons recept gedeeld door vier
Tweepersoons recept gedeeld door twee
Met de ingrediënten die je wél lust
Zo moeilijk is het toch niet
kwiwidinsdag 26 mei 2020 @ 17:18
quote:
10s.gif Op dinsdag 26 mei 2020 17:13 schreef Molo het volgende:
Vierpersoons recept gedeeld door vier
Tweepersoons recept gedeeld door twee
Met de ingrediënten die je wél lust
Zo moeilijk is het toch niet
Dacht ik ook, maar blijkbaar zijn we te praktisch :+
Myraeladinsdag 26 mei 2020 @ 17:26
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 mei 2020 15:18 schreef DJMO het volgende:
Mjah, ik ben dus naast een kleine eter ook een moeilijke eter.
Volgens mij is het vooral dit.
DJMOdinsdag 26 mei 2020 @ 17:53
Weet je, laat maar zitten ook. Kennelijk mag iemand hier niet om inspiratie vragen.
Sunshine1982dinsdag 26 mei 2020 @ 17:59
quote:
13s.gif Op dinsdag 26 mei 2020 17:53 schreef DJMO het volgende:
Weet je, laat maar zitten ook. Kennelijk mag iemand hier niet om inspiratie vragen.
Tuurlijk mag dat :) Maar besef wel dat wat jij vraagt ook best prijzig kan zijn. Niks invriezen, niet 2 dagen achter elkaar hetzelfde eten.... Misschien is het een idee om toch wat minder kieskeurig te zijn. Dan heb je misschien meer variatie dan wat je nu hebt.
tombolafandinsdag 26 mei 2020 @ 18:06
quote:
13s.gif Op dinsdag 26 mei 2020 17:53 schreef DJMO het volgende:
Weet je, laat maar zitten ook. Kennelijk mag iemand hier niet om inspiratie vragen.
je serveert (pun intended) alle ideeën af dus wat wil je dan :')
DJMOdinsdag 26 mei 2020 @ 18:12
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 mei 2020 18:06 schreef tombolafan het volgende:

[..]

je serveert (pun intended) alle ideeën af dus wat wil je dan :')
De standaard riedeltjes van porties invriezen: brood per zoveel stuks invriezen etc had ik heus wel zelf al bedacht. Daar vraag ik ook niet om. En dat zijn wel de meest gegeven tips: net zoals koken voor twee dagen: nee dat wil ik inderdaad niet nee.

ik zal even heel concreet zijn: wat ik zoek zijn totaal verschillende recepten met dezelfde basisingrediënten zoals ui/knoflook/paprika/champignons/tauge waarmee ik met rijst/pasta/wraps/bami totaal verschillende gerechten kan maken door per dag iets anders toe te voegen qua saus / extra ingredient en een stukje vlees/kip. Want rauwe producten iets groter inkopen en invriezen vind ik dan weer geen probleem zolang ik voor mezelf weet dat ik het binnen een paar weken zal consumeren. Bereide en ingevroren maaltijden belanden na een jaar simpelweg in de kliko , omdat ik het liever vers maak en opeet.

Dus ja, noem me lastig, en vervelend , dat mag: maar als je niet normaal mee wil denken reageer dan lekker op een topic dat je wel interesseert in plaats van mij af te komen zeiken .
mascara-klodderdinsdag 26 mei 2020 @ 18:13
Pardon? Volgens mij heb ik toch uitgebreid gereageerd. Zie post #71 bijvoorbeeld. Zo kun je nl heel gevarieerd eten zonder ook maar amper wat weg te hoeven gooien.

Oh en als je brood droog de vriezer uitkomt dan is het of tijd voor een andere vriezer of eens brood bij een bakker kopen. Bij mij komt het brood er gewoon vers en met knapperig korstje eruit.

Het gaat er niet om dat je een moeilijke eter bent geloof ik, eerder dat je gewoon moeilijk doet.
DJMOdinsdag 26 mei 2020 @ 18:16
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 mei 2020 18:13 schreef mascara-klodder het volgende:
Pardon? Volgens mij heb ik toch uitgebreid gereageerd. Zie post #71 bijvoorbeeld. Zo kun je nl heel gevarieerd eten zonder ook maar amper wat weg te hoeven gooien.

Oh en als je brood droog de vriezer uitkomt dan is het of tijd voor een andere vriezer of eens brood bij een bakker kopen. Bij mij komt het brood er gewoon vers en met knapperig korstje eruit.

Het gaat er niet om dat je een moeilijke eter bent geloof ik, eerder dat je gewoon moeilijk doet.

Ik ben sowieso al geen brood eter, dus als ik dat al eet liever vers, of geroosterd zoals een tosti. Maar zoals ik al zei: laat het maar, ik ga m'n eigen wiel wel uitvinden.
Lucky_Strikedinsdag 26 mei 2020 @ 18:18
Doe eens lief allemaal dan.

Ja, DJMO is een beetje lastig aan het doen. Het heeft niet veel zin om daar mee bezig te blijven, hou daar maar gewoon mee op.

Maar er zijn best opties natuurlijk. Kleine porties kopen, op de markt kopen, rauwe producten invriezen. En goed plannen. Restjes groente en vlees kunnen altijd wel in een wrap, door een wokgerecht of door de pasta. Of maak eens in de week een soep van de restjes.
Sunshine1982dinsdag 26 mei 2020 @ 18:21
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 mei 2020 18:16 schreef DJMO het volgende:

[..]

Ik ben sowieso al geen brood eter, dus als ik dat al eet liever vers, of geroosterd zoals een tosti. Maar zoals ik al zei: laat het maar, ik ga m'n eigen wiel wel uitvinden.
Ja maar... Ben je al eens naar de slager geweest. Daar kun je voor elke dag van de week als je wilt één stuks vlees halen. Een zakje kilo aardappelen, kun je ook een paar dagen mee doen. Kleine potjes groente, of diepvriesgroenten. Je eet wel doodgewoon een prak een paar dagen, maar dat doet bekant heel Nederland. Het hoeft niet bijzonder te zijn om lekker te kunnen eten :)

Bij slager heb je ook maaltijden en salades, wat ze prima voor 1 persoon in een bakje kunnen doen.
Lucky_Strikedinsdag 26 mei 2020 @ 18:24
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 mei 2020 18:21 schreef Sunshine1982 het volgende:

[..]

Een zakje kilo aardappelen, kun je ook een paar dagen mee doen.

Er zijn echt 150 dingen die je kunt doen met een aardappel. Koken, bakken, stomen, gnocchi, schulfnudeln, rosti, uit de oven op 300 manieren, poffen, hasselback, etc etc.
mascara-klodderdinsdag 26 mei 2020 @ 18:26
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 mei 2020 18:16 schreef DJMO het volgende:

[..]

Ik ben sowieso al geen brood eter, dus als ik dat al eet liever vers, of geroosterd zoals een tosti. Maar zoals ik al zei: laat het maar, ik ga m'n eigen wiel wel uitvinden.
Ik ben ook geen brood eter. Af en toe lekker.

Maar ik geef je zo fucking veel tips aangezien ik met hetzelfde probleem zit en ook niet van bereid voedsel uit de vriezer hou enzo.
Althans voor mij is het dus geen probleem.

Je kan als 1-persoons huishouden ook gewoon eindeloos variëren dus. En ik kook ook nogeens redelijk budget terwijl ik dat niet eens hoef.
Sunshine1982dinsdag 26 mei 2020 @ 18:26
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 mei 2020 18:24 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Er zijn echt 150 dingen die je kunt doen met een aardappel. Koken, bakken, stomen, gnocchi, schulfnudeln, rosti, uit de oven op 300 manieren, poffen, hasselback, etc etc.
Ja, sorry dat ik niet zo'n keukenprinses ben :+ Ik kook en bak een aardappel. Voor de rest doe ik er vrij weinig mee.
mascara-klodderdinsdag 26 mei 2020 @ 18:29
Een kilo aardappelen kan ik dus ook gewoon meer dan de helft van weggooien :@
Ben geen aardappel-eter, pasta vind ik echt smerig :r
Maar zoals eerder gepost: wil ik een verse aardappel dan koop ik er gewoon eentje bij de Turk.
DJMOdinsdag 26 mei 2020 @ 18:32
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 mei 2020 18:26 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]

Ik ben ook geen brood eter. Af en toe lekker.

Maar ik geef je zo fucking veel tips aangezien ik met hetzelfde probleem zit en ook niet van bereid voedsel uit de vriezer hou enzo.
Althans voor mij is het dus geen probleem.

Je kan als 1-persoons huishouden ook gewoon eindeloos variëren dus. En ik kook ook nogeens redelijk budget terwijl ik dat niet eens hoef.
Een hoop van de dingen jij opnoemt lust ik niet. Heb ik simpelweg nooit leren eten omdat m'n ouders het ook niet aten. "ja, dan probeer je het toch een keer?" Nee, ik ben echt van het soort: Wat de boer niet kent dat vreet hij niet.

Voorgekookte aardappels invriezen doe ik al. Diepvriesgroenten: alleen de spinazie a al creme en eventueel rode kool. Ik heb ooit eens een zak diepvries bloemkoolroosjes gehaald: ik ging bijna over m'n nek toen ik het eenmaal geproefd had; wat een smakeloze derrie wordt dat, zit geen bite meer aan.

En dan komt daar wederom bij dat ik ook gewoon geen zin (meer) heb ik de hele week het standaard AGV-riedeltje. Ik doe graag wat meer moeite voor m'n maaltijd zodat ik het ook met plezier opeet. Als ik dan toch in de keuken moet staan om te koken dan ook liever wat langer met meer plezier dan tien minuten voor een stuk vlees, blik bonen een een schep aardappelen.
Lonaadinsdag 26 mei 2020 @ 18:35
Oke, misschien moeten we dan even beginnen met wat je wel lust. En wel lekker vind.
Sunshine1982dinsdag 26 mei 2020 @ 18:37
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 mei 2020 18:32 schreef DJMO het volgende:

[..]

Een hoop van de dingen jij opnoemt lust ik niet. Heb ik simpelweg nooit leren eten omdat m'n ouders het ook niet aten. "ja, dan probeer je het toch een keer?" Nee, ik ben echt van het soort: Wat de boer niet kent dat vreet hij niet.

Voorgekookte aardappels invriezen doe ik al. Diepvriesgroenten: alleen de spinazie a al creme en eventueel rode kool. Ik heb ooit eens een zak diepvries bloemkoolroosjes gehaald: ik ging bijna over m'n nek toen ik het eenmaal geproefd had; wat een smakeloze derrie wordt dat, zit geen bite meer aan.

En dan komt daar wederom bij dat ik ook gewoon geen zin (meer) heb ik de hele week het standaard AGV-riedeltje. Ik doe graag wat meer moeite voor m'n maaltijd zodat ik het ook met plezier opeet. Als ik dan toch in de keuken moet staan om te koken dan ook liever wat langer met meer plezier dan tien minuten voor een stuk vlees, blik bonen een een schep aardappelen.
Het hoeft toch niet zo zwart wit te zijn toch? Ik doe vaak bij mijn boontjes wat gebakken champignons, knoflook en gebakken ui (ook alleen voor mezelf aangezien ik vrij moeilijke eters thuis heb). Eventueel wat gebakken spekjes. Of door de gebakken aardappeltjes wat spekjes. Spinazie met een eitje. Witlof met ham en kaas uit de oven, heb je gelijk ook beleg voor op brood de volgende dag.


Elke dag wat bijzonders koken kost toch allemachtig veel geld?
mascara-klodderdinsdag 26 mei 2020 @ 18:39
quote:
2s.gif Op dinsdag 26 mei 2020 18:35 schreef Lonaa het volgende:
Oke, misschien moeten we dan even beginnen met wat je wel lust. En wel lekker vind.
Hier ga ik even op wachten :D Heb speciaal voor dit topic mijn laptop aangeslingerd want dat typt wat makkelijker :D
Friday12dinsdag 26 mei 2020 @ 18:41
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 mei 2020 18:32 schreef DJMO het volgende:

[..]

Een hoop van de dingen jij opnoemt lust ik niet. Heb ik simpelweg nooit leren eten omdat m'n ouders het ook niet aten. "ja, dan probeer je het toch een keer?" Nee, ik ben echt van het soort: Wat de boer niet kent dat vreet hij niet.

Voorgekookte aardappels invriezen doe ik al. Diepvriesgroenten: alleen de spinazie a al creme en eventueel rode kool. Ik heb ooit eens een zak diepvries bloemkoolroosjes gehaald: ik ging bijna over m'n nek toen ik het eenmaal geproefd had; wat een smakeloze derrie wordt dat, zit geen bite meer aan.

En dan komt daar wederom bij dat ik ook gewoon geen zin (meer) heb ik de hele week het standaard AGV-riedeltje. Ik doe graag wat meer moeite voor m'n maaltijd zodat ik het ook met plezier opeet. Als ik dan toch in de keuken moet staan om te koken dan ook liever wat langer met meer plezier dan tien minuten voor een stuk vlees, blik bonen een een schep aardappelen.
Erwtjes uit vriezer zijn bv prima voor een fried rice of een curry. Uien zijn super lang houdbaar. Zakje gesneden kool erbij.

Die 3 groenten, een ei, magnetron rijst uit zo'n bakje.

Eerste ff rijst en groenten aanbakken met evt knoflook. Daarna aan de kant schuiven en eitje in de pan die je vervolgens even bakt ,rult en er door roert. Sojasaus tot het goed op smaak is en voila verse fried rice. Dit kan je tevens doen met groentes die je over hebt van andere maaltijden. Of een ander wok gerecht kan je ook gebruiken om overgebleven groenten op te maken.
Lucky_Strikedinsdag 26 mei 2020 @ 18:43
Bloemkoolroosjes uit de diepvries zijn ok voor door een curry, wokgerecht of uit de oven. Als onderdeel van de agv zijn ze echt niet te doen.
Sperziebonen uit de vriezer doen het ook beter door een gerecht als slechts gekookt.

Ik vind diepvrieserwten geweldig. Zo makkelijk om ergens even een hamd door te gooien.
DJMOdinsdag 26 mei 2020 @ 18:46
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 mei 2020 18:37 schreef Sunshine1982 het volgende:

[..]

Het hoeft toch niet zo zwart wit te zijn toch? Ik doe vaak bij mijn boontjes wat gebakken champignons, knoflook en gebakken ui (ook alleen voor mezelf aangezien ik vrij moeilijke eters thuis heb). Eventueel wat gebakken spekjes. Of door de gebakken aardappeltjes wat spekjes. Spinazie met een eitje. Witlof met ham en kaas uit de oven, heb je gelijk ook beleg voor op brood de volgende dag.

Elke dag wat bijzonders koken kost toch allemachtig veel geld?
nou kijk: boontjes met gebakken spekjes? Nooit eerder aan gedacht. Combi lijkt me best lekker. Eet normaal gesproken het liefst de haricot verts van hak maar dat vond ik weer zonde om te kopen omdat ik vaak de halve pot weg kon gooien. Daar heb ik nu een alternatief voor: helft van de pot opwarmen in eigen vocht en de andere helft gevacumeerd bewaren in de koelkast voor een andere maaltijd. Zelfde met knakworstjes: heel blik is te veel; helft opwarmen, rest vacumeren tot een volgende keer.

En dus ja: vandaag had ik een risottootje met biefstuk, champignons, taugé, knoflook, rode paprika, een sjalotje. Morgen heb ik een pastaschoteltje uit de oven met rode paprika, een sjalotje, champignons, een beetje prei en een halve dikke plak ham (uit de vriezer) met kaas uit de oven. Overmorgen flikker ik de restanten van de ingrediënten op een hoopje in de pan met een beetje gehakt en maak mini calzone pizza's. Drie keer totaal iets anders dus, maar wel met vrijwel dezelfde basisdingen.

oh en witlof ham kaas uit de oven is een van m'n all time favo's, dus die maak ik regelmatig :Y)
mascara-klodderdinsdag 26 mei 2020 @ 18:51
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 mei 2020 18:32 schreef DJMO het volgende:

[..]

Een hoop van de dingen jij opnoemt lust ik niet. Heb ik simpelweg nooit leren eten omdat m'n ouders het ook niet aten. "ja, dan probeer je het toch een keer?" Nee, ik ben echt van het soort: Wat de boer niet kent dat vreet hij niet.

Voorgekookte aardappels invriezen doe ik al. Diepvriesgroenten: alleen de spinazie a al creme en eventueel rode kool. Ik heb ooit eens een zak diepvries bloemkoolroosjes gehaald: ik ging bijna over m'n nek toen ik het eenmaal geproefd had; wat een smakeloze derrie wordt dat, zit geen bite meer aan.

En dan komt daar wederom bij dat ik ook gewoon geen zin (meer) heb ik de hele week het standaard AGV-riedeltje. Ik doe graag wat meer moeite voor m'n maaltijd zodat ik het ook met plezier opeet. Als ik dan toch in de keuken moet staan om te koken dan ook liever wat langer met meer plezier dan tien minuten voor een stuk vlees, blik bonen een een schep aardappelen.
Maar toch maak je ook risotto ;)

En wat betreft bloemkool/broccoli/spruitjes uit de vriezer: vind ik ook niet lekker. Spruitjes zelfs bijzonder smerig :@ Die koop ik dan ook in de aanbieding vers, maak ze schoon, even blancheren en in ziplock de vriezer in. Kom dan de winter wel door met een halve kilo.

Je vindt ovenschotels leuk om te maken dus. Je lust rode kool en shoarma, dat met gepureerdere aardappel en even gratineren met kaas zo de oven in. Heb je iig een variant op AGV. Heb je ook een 1-persoon ovenschaaltje?

Restje ui, wat knoflook, een halve wortel, wat boontjes of wat je ook over hebt, kook er linzen en/of kikkererwten bij, juiste kruiden en je hebt een heerlijk vers en gezond maaltje. desnoods koop je zo'n potje/zakje curry-pasta oid.
Sunshine1982dinsdag 26 mei 2020 @ 18:52
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 mei 2020 18:51 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]

Maar toch maak je ook risotto ;)

En wat betreft bloemkool/broccoli/spruitjes uit de vriezer: vind ik ook niet lekker. Spruitjes zelfs bijzonder smerig :@ Die koop ik dan ook in de aanbieding vers, maak ze schoon, even blancheren en in ziplock de vriezer in. Kom dan de winter wel door met een halve kilo.

Je vindt ovenschotels leuk om te maken dus. Je lust rode kool en shoarma, dat met gepureerdere aardappel en even gratineren met kaas zo de oven in. Heb je iig een variant op AGV. Heb je ook een 1-persoon ovenschaaltje?

Restje ui, wat knoflook, een halve wortel, wat boontjes of wat je ook over hebt, kook er linzen en/of kikkererwten bij, juiste kruiden en je hebt een heerlijk vers en gezond maaltje. desnoods koop je zo'n potje/zakje curry-pasta oid.
:9

(Mini) quiches zijn ook lekker als avondeten :)
Lucky_Strikedinsdag 26 mei 2020 @ 18:53
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 mei 2020 18:46 schreef DJMO het volgende:

[..]



En dus ja: vandaag had ik een risottootje met biefstuk, champignons, taugé, knoflook, rode paprika, een sjalotje. Morgen heb ik een pastaschoteltje uit de oven met rode paprika, een sjalotje, champignons, een beetje prei en een halve dikke plak ham (uit de vriezer) met kaas uit de oven. Overmorgen flikker ik de restanten van de ingrediënten op een hoopje in de pan met een beetje gehakt en maak mini calzone pizza's. Drie keer totaal iets anders dus, maar wel met vrijwel dezelfde basisdingen.

^O^

Het is vaak dat je mindset even moet veranderen. Van de dingen die je lust zijn vaak zo veel meer combinaties mogelijk dan je denkt.

Lust je quiche? Bijna alles kan in eem quiche :9
Sunshine1982dinsdag 26 mei 2020 @ 18:53
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 mei 2020 18:53 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

^O^

Het is vaak dat je mindset even moet veranderen. Van de dingen die je lust zijn vaak zo veel meer combinaties mogelijk dan je denkt.

Lust je quiche? Bijna alles kan in eem quiche :9
GMTA (Check post boven je :) )
Lucky_Strikedinsdag 26 mei 2020 @ 18:54
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 mei 2020 18:53 schreef Sunshine1982 het volgende:

[..]

GMTA (Check post boven je :) )
:s)
mascara-klodderdinsdag 26 mei 2020 @ 18:55
quote:
Ik vind diepvrieserwten geweldig. Zo makkelijk om ergens even een hamd door te gooien.
Ik vond erwten echt zo erg vies, die gerimpelde dingen uit een potje Tot ik die uit diepvries ontdekte O+
Sunshine1982dinsdag 26 mei 2020 @ 18:58
Ik ben geen moeilijke eter, maar erwten :r Rode bieten zijn ook kotswaardig.
mascara-klodderdinsdag 26 mei 2020 @ 18:58
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 mei 2020 18:52 schreef Sunshine1982 het volgende:

[..]

:9

(Mini) quiches zijn ook lekker als avondeten :)
Inderdaad ook fijn om restjes in te verwerken. Tip voor @DJMO koop een mini-springvorm, heb er eentje van volgens mij 10-12 cm doorsnede, prima voor 1 persoon.
Ook als je bijv 's avonds trek hebt in cake ofzo, beslag is zo gemaakt en hoeft maar kort de oven in :@
Lucky_Strikedinsdag 26 mei 2020 @ 18:59
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 mei 2020 18:55 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]

Ik vond erwten echt zo erg vies, die gerimpelde dingen uit een potje Tot ik die uit diepvries ontdekte O+
Avsoluut. Die ranzige grijze dingen uit een pot of blik komen er hier echt niet in :{w
DJMOdinsdag 26 mei 2020 @ 18:59
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 mei 2020 18:39 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]

Hier ga ik even op wachten :D Heb speciaal voor dit topic mijn laptop aangeslingerd want dat typt wat makkelijker :D
Nou goed dan. Wat vind ik echt lekker en wat lust ik absoluut niet:

Ik varieer graag met pasta (spaghetti / macaroni, andere soorten liever niet), Bami, Rijst eigenlijk alleen bij een rijst met kip kerrie of nasi goreng met satesaus of risotto.

groenten: ben gek op rode bietjes, bloemkool, stamppot rauwe andijvie, haricot verts uit pot, spinazie a la creme en witlof (uit de oven). Ook wel oké zijn: doperwtjes met worteltjes, broccoli, bruine bonen, zuurkool, komkommer. Als 'bij groente of doorheen groente' lust ik ook paprika, prei, champignons, tauge, wortel en tomaat.

Met Courgette, aubergine en spruitjes en dingen als linzen hoef je bij mij niet aan te komen.

Vlees: vrijwel alles, met uitzondering van lever :r

gekookte aardappels vind ik op z'n tijd wel lekker mits niet drooggekookt. Ook als topping op een ovenschotel heb ik er geen moeite mee.

Ben ik lastig? Ja, ik ben lastig :P

-edit- ik vind het ook leuk om te experimenteren met koken met cola, rode of witte wijn of bier. Dat geeft vaak een hele andere, intense smaak, aan je gerechten.

[ Bericht 2% gewijzigd door DJMO op 26-05-2020 19:06:36 ]
mascara-klodderdinsdag 26 mei 2020 @ 19:01
Heb je wel al eens linzen gegeten?
DJMOdinsdag 26 mei 2020 @ 19:02
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 mei 2020 19:01 schreef mascara-klodder het volgende:
Heb je wel al eens linzen gegeten?
Niet dat ik me kan heugen. Geen idee ook waar ze naar zouden moeten smaken.
DJMOdinsdag 26 mei 2020 @ 19:04
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 mei 2020 18:58 schreef Sunshine1982 het volgende:
Ik ben geen moeilijke eter, maar erwten :r Rode bieten zijn ook kotswaardig.
Ha! _O- die zijn als je ze vers haalt, zelf kookt en raspt zó ontzettend lekker .. dat eet ik het liefst elke week wel een keer _O_

Grappig wel om te zien hoe smaken zo onwijs kunnen verschillen :)
Lucky_Strikedinsdag 26 mei 2020 @ 19:06
Kazen? Naans? Vis? Zwarte/witte/kidneybonen?
mascara-klodderdinsdag 26 mei 2020 @ 19:06
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 mei 2020 18:59 schreef DJMO het volgende:

[..]

Nou goed dan. Wat vind ik echt lekker en wat lust ik absoluut niet:

Ik varieer graag met pasta (spaghetti / macaroni, andere soorten liever niet), Bami, Rijst eigenlijk alleen bij een rijst met kip kerrie of nasi goreng met satesaus of risotto.

groenten: ben gek op rode bietjes, bloemkool, stamppot rauwe andijvie, haricot verts uit pot, spinazie a la creme en witlof (uit de oven). Ook wel oké zijn: doperwtjes met worteltjes, broccoli, bruine bonen, zuurkool. Als 'bij groente of doorheen groente' lust ik ook paprika, prei, champignons, tauge, wortel.

Met Courgette, aubergine en spruitjes en dingen als linzen hoef je bij mij niet aan te komen.

Vlees: vrijwel alles, met uitzondering van lever :r

gekookte aardappels vind ik op z'n tijd wel lekker mits niet drooggekookt. Ook als topping op een ovenschotel heb ik er geen moeite mee.

Ben ik lastig? Ja, ik ben lastig :P
Je bent al iets minder lastig nu ;) :*

Haricot verts haal ik altijd uit de vriezer omwikkeld met spek, 2 van die pakketjes zijn voldoende voor mij. Lekkerder dan die slappe zooi uit pot m.i.

Lust je pompoen? Daar kun je ook eindeloos mee variëren nl. Bijv pompoen, rode ui, bloemkool, hele tenen knoflook, aardappeltjes in de schil en wat kipdrumsticks op een plaat de oven in.

Pompoensoep.

Risotto met pompoen.
Lucky_Strikedinsdag 26 mei 2020 @ 19:08
Zoete aardappel?
mascara-klodderdinsdag 26 mei 2020 @ 19:10
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 mei 2020 19:02 schreef DJMO het volgende:

[..]

Niet dat ik me kan heugen. Geen idee ook waar ze naar zouden moeten smaken.
Maar waarom probeer je dat niet eens een keer dan. Ze zijn ook nog eens supergezond en met de restjes en een beetje rijst erbij gekookt heb je gewoon een volwaardige maaltijd. Ze hebben verder ook niet echt een uitgesproken smaak.
Farenjidinsdag 26 mei 2020 @ 19:18
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 mei 2020 19:02 schreef DJMO het volgende:

[..]

Niet dat ik me kan heugen. Geen idee ook waar ze naar zouden moeten smaken.
Linzen moet je smaak geven met kruiden, specerijen en andere smaakmakers want van zichzelf hebben ze niet heel veel smaak. Knoflook, gember, ui, tomaat, komijn bijv, en langzaam laten gaarstoven. Maar dat geldt ook voor heel veel groente. Heel veel mensen die zeggen dat ze veel groente niet lusten, weten volgens mij vaak niet hoe ze lekker klaar te maken. Sufgekookt zonder kruiden is bijna alles vies.
mascara-klodderdinsdag 26 mei 2020 @ 19:20
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 mei 2020 19:18 schreef Farenji het volgende:

[..]

Linzen moet je smaak geven met kruiden, specerijen en andere smaakmakers want van zichzelf hebben ze niet heel veel smaak. Knoflook, gember, ui, tomaat, komijn bijv, en langzaam laten gaarstoven. Maar dat geldt ook voor heel veel groente. Heel veel mensen die zeggen dat ze veel groente niet lusten, weten volgens mij vaak niet hoe ze lekker klaar te maken. Sufgekookt zonder kruiden is bijna alles vies.
Sufgekookt met kruiden is ook niet echt lekker :D

Maar mooie toevoeging dit ook.
DJMOdinsdag 26 mei 2020 @ 19:25
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 mei 2020 19:06 schreef Lucky_Strike het volgende:
Kazen? Naans? Vis? Zwarte/witte/kidneybonen?
wat is naans?

Kaas vind ik wel lekker, als het geen schimmelkaas of mozzarella is. Bonen staan me tegen door de structuur (ook de reden dat ik geen fruit eet)

vis: verse kabeljauw in bierbslag gefrituurd eet ik wel, net als vissticks en gerookte zalm, en daar houd m'n visliefhebberij wel op :P
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 mei 2020 19:06 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]

Je bent al iets minder lastig nu ;) :*

Haricot verts haal ik altijd uit de vriezer omwikkeld met spek, 2 van die pakketjes zijn voldoende voor mij. Lekkerder dan die slappe zooi uit pot m.i.

Lust je pompoen? Daar kun je ook eindeloos mee variëren nl. Bijv pompoen, rode ui, bloemkool, hele tenen knoflook, aardappeltjes in de schil en wat kipdrumsticks op een plaat de oven in.

Pompoensoep.

Risotto met pompoen.
Nee, de structuur van pompoen staat me tegen. Ook andere fruitsoorten lust ik simpelweg niet om die reden.
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 mei 2020 19:08 schreef Lucky_Strike het volgende:
Zoete aardappel?
Eigenlijk nooit geprobeerd.
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 mei 2020 19:18 schreef Farenji het volgende:

[..]

Linzen moet je smaak geven met kruiden, specerijen en andere smaakmakers want van zichzelf hebben ze niet heel veel smaak. Knoflook, gember, ui, tomaat, komijn bijv, en langzaam laten gaarstoven. Maar dat geldt ook voor heel veel groente. Heel veel mensen die zeggen dat ze veel groente niet lusten, weten volgens mij vaak niet hoe ze lekker klaar te maken. Sufgekookt zonder kruiden is bijna alles vies.
Voor mijn gevoel vallen linzen onder de categorie: bonen (met uitzondering van bruine bonen and somehow: grauwe erwten :P ) in de categorie: structuur die ik niet wegkrijg qua kauwen en doorslikken.
mascara-klodderdinsdag 26 mei 2020 @ 19:26
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 mei 2020 18:59 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Avsoluut. Die ranzige grijze dingen uit een pot of blik komen er hier echt niet in :{w
Echt he, en dan samen met van die mierzoete snotterige worteltjes in een potje :r

Wat ik wel ongeveer 1x in de 2 jaar koop ofzo is een potje snijbonen met witte bonen :@

En van die dingen die je pas jaren later begrepen hebt: gedroogde mais. Ik dacht dat je daar alleen maar popcorn van kon maken. Maar ook die kun je weken en dan gewoon koken tot normale mais korrels :D

Neem ik trouwens niet de moeite voor, mais uit blik is prima, heb ik over dan gaat het de vriezer in voor een volgende keer dat ik een beetje nodig heb.
sangerdinsdag 26 mei 2020 @ 19:34
Deze site heeft heel vaak leuke recepten die ook makkelijk als 1 persoons portie te maken zijn:

https://www.lekkerensimpel.com/
Farenjidinsdag 26 mei 2020 @ 20:03
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 mei 2020 19:20 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]

Sufgekookt met kruiden is ook niet echt lekker :D

Maar mooie toevoeging dit ook.
Rode linzen vind ik juist wel lekker als je ze sufkookt, tot ze helemaal opgelost zijn tot een smeuige saus.
Sunshine1982dinsdag 26 mei 2020 @ 20:09
Ik doe weleens voorgekookte linzen in een koude salade :9 Wat ook heerlijk is, is rauwe andijvie in een salade verwerken.

Salades O+
mascara-klodderdinsdag 26 mei 2020 @ 20:26
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 mei 2020 20:03 schreef Farenji het volgende:

[..]

Rode linzen vind ik juist wel lekker als je ze sufkookt, tot ze helemaal opgelost zijn tot een smeuige saus.
Gooi ik idd vaak bij de pompoensoep, wortel-gembersoep en tomaten met geroosterde paprika-soep.

Ook in die soepen verwerk ik trouwens dat halve uitje, stukje paprika, paar cherry-tomaatjes, stengel bleekselderij, bosuitje

De basis is sowieso ui en knoflook fruiten en dan groenten erbij en dan de bouillon.

Ook fijn is dat voor jezelf koken een kom soep met een broodje gewoon een volwaardige maaltijd is.

Toen ik nog samenwoonde kwam ik daar echt niet mee weg :D
Farenjidinsdag 26 mei 2020 @ 20:57
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 mei 2020 20:26 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]

Gooi ik idd vaak bij de pompoensoep, wortel-gembersoep en tomaten met geroosterde paprika-soep.

Ook in die soepen verwerk ik trouwens dat halve uitje, stukje paprika, paar cherry-tomaatjes, stengel bleekselderij, bosuitje

De basis is sowieso ui en knoflook fruiten en dan groenten erbij en dan de bouillon.

Ook fijn is dat voor jezelf koken een kom soep met een broodje gewoon een volwaardige maaltijd is.

Toen ik nog samenwoonde kwam ik daar echt niet mee weg :D
Was hij ook zo moeilijk dan? Klinkt gewoon als een prima maaltijd hoor.
mascara-klodderdinsdag 26 mei 2020 @ 21:05
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 mei 2020 20:57 schreef Farenji het volgende:

[..]

Was hij ook zo moeilijk dan? Klinkt gewoon als een prima maaltijd hoor.
Ohneeeeee, maar wel een bouwvakker ;) Hele dagen slopen. Werd weleens gefilmd, echt bizar hoe sterk die gasten zijn en dat ze echt achter elkaar door zo aan het beesten zijn.

Als er iemand een dankbare eter was dan is hij het wel. Maar had gewoon ietwat meer voedsel nodig dan dat ik dat heb. Ik verbruik niet zoveel energie. Ben ook maar 1m70 en weeg een kilootje of 52 ;)
DJMOwoensdag 27 mei 2020 @ 19:22
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 mei 2020 18:53 schreef Lucky_Strike het volgende:
an de dingen die je lust zijn vaak zo veel meer combinaties mogelijk dan je denkt.
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 mei 2020 18:58 schreef Sunshine1982 het volgende:
Rode bieten zijn ook kotswaardig.
Terwijl ik onderweg naar huis aan het wandelen was, en ik even dit topic aan het teruglezen was, met in gedachten ook de ovenschotel die in de planning stond voor vanavond, kwam er ineens bij het teruglezen van deze twee posts een leuke combinatie in me op die ik morgen ga uit proberen. :+

Mini calzone pizza met mosterd, rode bietjes, uitje en spekjes . Ik laat morgen wel weten of het geslaagd is _O-
Molowoensdag 27 mei 2020 @ 19:54
quote:
0s.gif Op woensdag 27 mei 2020 19:22 schreef DJMO het volgende:

[..]


[..]

Terwijl ik onderweg naar huis aan het wandelen was, en ik even dit topic aan het teruglezen was, met in gedachten ook de ovenschotel die in de planning stond voor vanavond, kwam er ineens bij het teruglezen van deze twee posts een leuke combinatie in me op die ik morgen ga uit proberen. :+

Mini calzone pizza met mosterd, rode bietjes, uitje en spekjes . Ik laat morgen wel weten of het geslaagd is _O-
Als je het geslaagd vindt, weet eenieder iig dat hier reageren met ideeën niet meer nodig is ^O^
DJMOwoensdag 27 mei 2020 @ 20:05
quote:
1s.gif Op woensdag 27 mei 2020 19:54 schreef Molo het volgende:

[..]

Als je het geslaagd vindt, weet eenieder iig dat hier reageren met ideeën niet meer nodig is ^O^
In dat geval kan ik mijn ideeën nog delen ter inspiratie voor anderen :7
Sunshine1982woensdag 27 mei 2020 @ 20:15
quote:
0s.gif Op woensdag 27 mei 2020 19:22 schreef DJMO het volgende:

[..]


[..]

Terwijl ik onderweg naar huis aan het wandelen was, en ik even dit topic aan het teruglezen was, met in gedachten ook de ovenschotel die in de planning stond voor vanavond, kwam er ineens bij het teruglezen van deze twee posts een leuke combinatie in me op die ik morgen ga uit proberen. :+

Mini calzone pizza met mosterd, rode bietjes, uitje en spekjes . Ik laat morgen wel weten of het geslaagd is _O-
Ben benieuwd! Denk dat de mosterd er niet lekker bij is, maar ik kan het mis hebben :)
DJMOwoensdag 27 mei 2020 @ 20:20
quote:
0s.gif Op woensdag 27 mei 2020 20:15 schreef Sunshine1982 het volgende:

[..]

Ben benieuwd! Denk dat de mosterd er niet lekker bij is, maar ik kan het mis hebben :)
bietjes =/= mosterd. Het zurige van de mosterd moet de aardsmaak van de bietjes neutraliseren en het zachter van smaak maken. Sommigen gebruiken ook wel azijn ipv mosterd, maar dat lijkt me met pizzadeeg geen goede combi. Veel mensen blieven de ui niet, want te overheersend in smaak. Ik twijfel nog over bijpassende kruiden, maar goed, dat komt morgen wel.
LeesFoknldonderdag 28 mei 2020 @ 13:37
:Y) :Y) :Y) :Y) :Y) :Y)

-Wok !!
-Slowcooker (zie elders in dit forum). Veel lekkerder en oh zo makkelijk.
-(ouderwetse emaille) rijststomer, daar kun je ook andere gerechten in stomen zoals vis of cake., - - en / of een simpele electrische rijststomer
-goede braadpan
-Ketels

Er zijn veel gerechten die lekkerder zijn als ze na klaargemaakt te zijn een dag staan, zoals soepen (er zijn honderden soepen), en rundvlees gerechten.
Ook een ei kan bij nagenoeg alles, daar kun je zoveel mee, op zoveel verschillende manieren klaargemaakt. ...
Rijst. Restjes rijst worden met wat er verder nog over is aan vlees vis of groenten gebakken.
Aardappel, rest gekookte aardappels stampen, citroen, wat mayonaise, restjes groenten erdoor, augurkje eventueel, hardgekookt eitje (eiersnijder kopen paar euro) , mini tomaatjes super lekker fris in de zomer en heerlijk als lunch mee naar je werk. Nog een plak zoete iets zure Sauerbraten op kamertemperatuur erbij.

Jij moet gewoon eens twee weken bij mijn vrouw en ik komen eten, dan leren we jou de geheimen, nl. veel doen (koken) en vooral eens wat durven, iets uitproberen. Doe eens wat geks. Mijn specialiteit was vet spek heel zoet en heel lang gekookt (niet gebakken). Als ik een vouw had uitgenodigd om te komen eten konden ze zich vaak niet beheersen en bleven eten, zodat ik ze na het eten zo het bed in kon rollen :)
Ook heerlijk met rijst is een wok loempiavulling maken en dan met rijst eten ipv wrappen en in het vet.

Het mooiste van mijn single tijd was dat ik fijn kon koken en alles kon uitproberen. Mijn specialiteit was Aziatisch. Nu mag ik niet meer, wij kunnen helaas niet samen in den keuken. Dan wordt het oorlog!

Verder de duitse invloed, Sauerbraten, zoet iets zuur Rundvlees.
Hou je van zoet? Je kunt heel veel "warm" eten zoet maken. Limburgs zuurvlees, Sauerbraten (rindvlees). In de Filipijnen is heel veel zoet, zoals zoete frieten, zoals het ontbijt van gebakken rijst met warme zoete braadworstjes met knoflook en een spiegelei.

Rijst Kip Kerrie Cocos met hardgekookt ei .... (of kwartel eitjes, blikje in de toko shop). My favorit.
Wij gebruiken veel gember in soepen, en vlees. En olie ipv boter of harde vetten. Geen boter, dan nog liever wat mayonaise, want olie.
Sunshine1982zondag 31 mei 2020 @ 22:01
quote:
0s.gif Op woensdag 27 mei 2020 20:20 schreef DJMO het volgende:

[..]

bietjes =/= mosterd. Het zurige van de mosterd moet de aardsmaak van de bietjes neutraliseren en het zachter van smaak maken. Sommigen gebruiken ook wel azijn ipv mosterd, maar dat lijkt me met pizzadeeg geen goede combi. Veel mensen blieven de ui niet, want te overheersend in smaak. Ik twijfel nog over bijpassende kruiden, maar goed, dat komt morgen wel.
Hoe smaakte het?
DJMOmaandag 1 juni 2020 @ 09:11
quote:
0s.gif Op zondag 31 mei 2020 22:01 schreef Sunshine1982 het volgende:

[..]

Hoe smaakte het?
Een beetje mwoah. Geen herhaling dus ;)