Nou met bijvoorbeeld risotto zou ik niet weten hoe. Vroeger gebruikte ik gewoon de wereldgerechten van knorr als basis, maar daar wil ik dus vanaf.quote:Op maandag 4 mei 2020 16:52 schreef Piles het volgende:
Alle pasta- en rijstgerechten zijn toch makkelijk voor 1 persoon te maken? Je houdt alleen veel ingrediënten over waarschijnlijk, omdat 1-persoons-verpakking niet bestaan (gelukkig). Maar die kun je later gewoon gebruiken toch?
Of diepvrieskrieltjes/schijfjes/wokjes zodat je makkelijk kan doserenquote:Op maandag 4 mei 2020 16:56 schreef Sunshine1982 het volgende:
Bij de slager verkopen ze vaak kant en klare gerechten, vaak in het gewicht wat jij wilt
Ik zag ook minipakjes spinazie van iglo. Neem daar één stukje vlees bij (ook van slager) en wat krieltjes. Van krieltjes hou je waarschijnlijk wat over, maar die kan je later in de week weer bakken bij een ander gerecht.
Ja, dat vind ik dus meer dan zonde.quote:Op maandag 4 mei 2020 16:53 schreef HSG-BOMBER het volgende:
Je kan inderdaad toch makkelijk iets als pasta afwegen? Dan heb je hooguit wat teveel tomatensaus over of zoiets.
Ja, mij boeit dat wel ja.quote:Lekker boeiend.
Ik heb er genoeg liggen, en daar kijk ik ook vaak zat, en ook op het internet. Maar er zullen vast meer mensen zijn die hier tegen aan lopen. Vandaar dat ik om inspiratie vraag. Niet om 'lekker boeiend' commentaar.quote:En open eens een kookboek.
Gewoon vragenquote:Op maandag 4 mei 2020 16:57 schreef DJMO het volgende:
[..]
Ja, dat vind ik dus meer dan zonde.
[..]
Ja, mij boeit dat wel ja.
[..]
Ik heb er genoeg liggen, en daar kijk ik ook vaak zat, en ook op het internet. Maar er zullen vast meer mensen zijn die hier tegen aan lopen. Vandaar dat ik om inspiratie vraag. Niet om 'lekker boeiend' commentaar.
Dat doe ik bv wel met zuurkool of hutspot, maar als ik het dan éénmaal gegeten heb kan het maanden duren voor ik er weer trek in heb, met als resultaat dat ik over een jaar m'n vriezer leegkiep in de kliko omdat veel dingen er te lang in hebben gelegen.quote:Op maandag 4 mei 2020 16:55 schreef Megumi het volgende:
Ik kook zelf en wat ik over hou vries ik in en bak ik op. Smaakt prima en vaak zelfs wat beter DMJO. Op warmen in een magnetron is naar mijn mening inderdaad niet echt lekker.
Yes. Die blikjes van bonduelle zijn van een fijn formaatje.quote:Op maandag 4 mei 2020 17:01 schreef Harvest89 het volgende:
Paar aardappels schillen, 1 a 2 stukjes vlees in de pan, klein blikje groenten.
Dat kan ook en groenten in blik hoeft helemaal niet slecht te zijn. Rijst en iets dergelijks kan ook mocht je even geen trek hebben in aardappels.quote:Op maandag 4 mei 2020 17:01 schreef Harvest89 het volgende:
Paar aardappels schillen, 1 a 2 stukjes vlees in de pan, klein blikje groenten.
Voor een kleine eter is risotto ongeveer 1/3 mok rijst per persoon en 300-400ml bouillon. Wat je er verder bij eet is aan jou, daar kan je eindeloos mee varieren.quote:Op maandag 4 mei 2020 16:54 schreef DJMO het volgende:
[..]
Nou met bijvoorbeeld risotto zou ik niet weten hoe. Vroeger gebruikte ik gewoon de wereldgerechten van knorr als basis, maar daar wil ik dus vanaf.
Die zijn perfectquote:Op maandag 4 mei 2020 17:02 schreef Sunshine1982 het volgende:
Die blikjes van bonduelle zijn van een fijn formaatje.
Ligt er maar net wat het is. Vaak heb ik een dag later trek in iets heel anders. Ik zei al .. ik ben echt een moeilijke eter Voor morgen heb ik boontjes met kip en krieltjes op het menu staan, omdat ik woensdag mee doe aan de soep opdracht van kook mee met cul. Daarvoor was het nu wél handig om twee kippenpoten in te slaan.quote:Op maandag 4 mei 2020 16:59 schreef Sunshine1982 het volgende:
[..]
Gewoon vragen
Vind je het een probleem om af en toe 2 dagen hetzelfde te eten?
Dank, daar heb ik iets aanquote:Op maandag 4 mei 2020 17:05 schreef Lucky_Strike het volgende:
Voor een kleine eter is risotto ongeveer 1/3 mok rijst per persoon en 300-400ml bouillon.
Dat is toch wel één van mijn basisingrediënten bij pastaquote:Op maandag 4 mei 2020 17:12 schreef Basp1 het volgende:
Pastasaus is goed in te vriezen zonder echt kwaliteits verlies. Zolang je er geen champignons in doet dat zijn wel vaak snotjes geworden na het invriezen.
dat is saaiquote:Op maandag 4 mei 2020 17:12 schreef maily het volgende:
Je kan toch ook een grotere portie koken op maandag en daar woensdag nog een keer van eten? Zelfde geldt voor dinsdag en donderdag.
Sja ....quote:
Probeer eens die van het huismerk.quote:Op maandag 4 mei 2020 17:02 schreef Sunshine1982 het volgende:
[..]
Yes. Die blikjes van bonduelle zijn van een fijn formaatje.
Die kun je toch gewoon later toevoegen, wanneer je al een gedeelte van de saus apart hebt gehouden om in te vriezen.quote:Op maandag 4 mei 2020 17:12 schreef DJMO het volgende:
Dat is toch wel één van mijn basisingrediënten bij pasta
Die zou ik even overslaan TSquote:
Een WEEK?quote:Op maandag 4 mei 2020 21:03 schreef Farenji het volgende:
In de koelkast blijft het best een aantal dagen tot een week goed.
Ja, mits je het goed verpakt en koelt, en het geen snel verrottende spullen zoals vlees en vis bevat, is dat over het algemeen geen enkel probleem.quote:
In de horeca is het 5 dagen toch? ivm labellingquote:Op maandag 4 mei 2020 22:52 schreef Farenji het volgende:
[..]
Ja, mits je het goed verpakt en koelt, en het geen snel verrottende spullen zoals vlees en vis bevat, is dat over het algemeen geen enkel probleem.
Weet ik niet, ik werk niet in de horeca. Ik eet mijn maaltijden alleen zelf en vertrouw op mijn neus, ogen en smaak, niet op wettelijke vereisten.quote:Op dinsdag 5 mei 2020 10:02 schreef Fretwork het volgende:
[..]
In de horeca is het 5 dagen toch? ivm labelling
Je denkt niet te simpel. Je hebt gelijk. Echt "probleem" van niks dit.quote:Op maandag 4 mei 2020 18:55 schreef kwiwi het volgende:
Hoe kan dit nou een probleem zijn? Ik deel gewoon simpelweg de ingrediënten uit een recept door 2 of 4, afhankelijk van of het voor 2 of 4 personen geschreven is. En dan koop ik de verse producten voor die ene portie.. Wat evt. over is bewaar ik voor een volgend gerecht.
Of denk ik te simpel?
Zo eentje heb ik er van de AH, past precies een plak lasagna in idd ideaal Zo heb ik ook een ovenschaaltje waarin ik één portie rundvlees kan stoven in de oven Rijst/risotto/pasta weeg ik gewoon af met een keukenweegschaal.quote:Op maandag 18 mei 2020 15:36 schreef MevrouwPuff het volgende:
https://www.blokker.nl/p/(...)d-15x10x4-cm/2123769
Zoiets voor je lasagne
En een kopje met inhoud 75-100 mL voor je rijst en risotto
Een volledig recept? Want best wat kookboeken hebben recepten per groente bijvoorbeeld, dus daar kan je dan al mee variëren. Maar in de zilveren lepel (Bv) bedenken ze dan niet één maaltijd voor je.quote:Op maandag 18 mei 2020 15:41 schreef DJMO het volgende:
[..]
Zo eentje heb ik er van de AH, past precies een plak lasagna in idd ideaal Zo heb ik ook een ovenschaaltje waarin ik één portie rundvlees kan stoven in de oven Rijst/risotto/pasta weeg ik gewoon af met een keukenweegschaal.
Het grootste probleem is dus voornamelijk de recepten / ingrediënten die meestal op minimaal twee porties zijn afgestemd. Dus wat ik zoek zijn echt basis recepten waarvan ik twee totaal verschillende dingen kan maken, zodat ik niet twee keer hetzelfde zit te eten.
Helaas maar een paar recepten, maar zoiets?quote:Op maandag 18 mei 2020 15:41 schreef DJMO het volgende:
[..]
Zo eentje heb ik er van de AH, past precies een plak lasagna in idd ideaal Zo heb ik ook een ovenschaaltje waarin ik één portie rundvlees kan stoven in de oven Rijst/risotto/pasta weeg ik gewoon af met een keukenweegschaal.
Het grootste probleem is dus voornamelijk de recepten / ingrediënten die meestal op minimaal twee porties zijn afgestemd. Dus wat ik zoek zijn echt basis recepten waarvan ik twee totaal verschillende dingen kan maken, zodat ik niet twee keer hetzelfde zit te eten.
eten je kinderen niet mee dan? Zo nee, een ook alleenstaande vriend(in)/buurvrouw of -man zoeken en ieder op maandag koken en dinsdag t restje van de ander eten?quote:Op maandag 18 mei 2020 15:41 schreef DJMO het volgende:
[..]
Zo eentje heb ik er van de AH, past precies een plak lasagna in idd ideaal Zo heb ik ook een ovenschaaltje waarin ik één portie rundvlees kan stoven in de oven Rijst/risotto/pasta weeg ik gewoon af met een keukenweegschaal.
Het grootste probleem is dus voornamelijk de recepten / ingrediënten die meestal op minimaal twee porties zijn afgestemd. Dus wat ik zoek zijn echt basis recepten waarvan ik twee totaal verschillende dingen kan maken, zodat ik niet twee keer hetzelfde zit te eten.
quote:Doe meer met een ingrediënt
Sommige (verse) producten, zoals bijvoorbeeld een bloemkool of een zak wortelen zijn niet altijd verkrijgbaar in eenpersoons-porties. Daarbij is het vaak goedkoper om een grotere portie te kopen, in plaats van bijvoorbeeld een kleiner portie dat al gewassen en voorgesneden is. Zorg er daarom voor dat je de producten die je koopt in meerdere gerechten kunt gebruiken. Bietjes kun je koken, maar je kunt ze ook verwerken in een salade. Van wortels kun je hutspot maken, maar ook gebruiken in een soep, nasi of een wok-gerecht.
Houdt hierbij wel rekening dat na een week lang bietjes eten het je niet de neus uit komt ;-)
Thnx Bietjes kun je niet vaak genoeg eten Heerlijk, vers gekookte bietjes met een beetje mosterd en speklapjes. Het is dat ik voor vandaag al een shoarmarol op de planning heb staan maar anders?quote:
quote:Op dinsdag 19 mei 2020 15:31 schreef DJMO het volgende:
[..]
Thnx Bietjes kun je niet vaak genoeg eten Heerlijk, vers gekookte bietjes met een beetje mosterd en speklapjes. Het is dat ik voor vandaag al een shoarmarol op de planning heb staan maar anders?
Meh, ik ben contactschuw, en zoals gezegd een vrij moeilijke eter. Dan zou ik bijkans de ander verplichten om iets te koken wat ik zeker weten lekker vind Wel een leuk idee verderquote:Op maandag 18 mei 2020 20:19 schreef tombolafan het volgende:
[..]
eten je kinderen niet mee dan? Zo nee, een ook alleenstaande vriend(in)/buurvrouw of -man zoeken en ieder op maandag koken en dinsdag t restje van de ander eten?
Juh.quote:Op dinsdag 19 mei 2020 15:31 schreef maily het volgende:
[..]
En meis, al doende doe je ook inspiratie op he
Jij hebt serieus genoeg aan één wrap?quote:Op dinsdag 19 mei 2020 17:22 schreef DJMO het volgende:
Vandaag maakte ik een shoarmawrap met gekaramelliseerde uien en zelfgemaakte bbq-saus.
Van genoemde ingrediënten van alles de helft gebruiken, voor de ui had ik aan een halve ui genoeg, maar ik ben maar een kleine eter Voor de saus had ik geen chili meer, dus een snuf cayenne peper gebruikt, oh en er twee extra knoflookteentjes aan toegevoegd. Toen het klaar was heb ik er nog even de staafmixer opgezet om hem nog fijner te krijgen.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Bak de shoarma, gebruik een beetje van het braadvocht met extra croma om de uien te maken, warm een wrap zo'n 12 tot 15 seconden op in de magnetron: beetje shoarma, bedekken met saus, laagje uien er overheen, afmaken met nacho cheese, oprollen en smullen. Voor mij geen pitabroodjes meer !
Ik had genoeg aan twee van die kleine dingen ja.quote:
Dat lijkt me ook heel lastig inderdaadquote:Op maandag 25 mei 2020 10:13 schreef scrub_nurse het volgende:
probeer maar eens te koken voor 1 persoon die ook nog een maagverkleining heeft gehad...ik weet dat ik er zelf voor gekozen heb, dat is het ook niet, maar lastig is het zeker..
Gewoon even voor mijn idee. Waar kom je nu op uit? Wat maak je tot nu toe?quote:Op maandag 25 mei 2020 10:13 schreef scrub_nurse het volgende:
probeer maar eens te koken voor 1 persoon die ook nog een maagverkleining heeft gehad...ik weet dat ik er zelf voor gekozen heb, dat is het ook niet, maar lastig is het zeker..
Die kun je ook apart even bakken en toevoegen. In de tijd dat je de pasta vers kooktquote:Op maandag 4 mei 2020 17:12 schreef DJMO het volgende:
[..]
Dat is toch wel één van mijn basisingrediënten bij pasta
salade/maaltijdsalade waar ik dan 2-3 dagen mee doe, bv lunch en avondeten. Daar doe ik dan bv gekookt ei bij, of tonijn, of kipgehaktballetje. Verse pasta (een stuk of 3, de rest vries ik in) met bv mutti tomatensaus/mini mozzarella/ui/basilicum. Couscous/harissa/groente/kip. Wortelstamp van snackworteltjes. kipkrokantschnitzel (zonder iets erbij), mini tortilla met salade en bv avocado/tonijn. Chili concarne (heel goed in t vriezen), soep.quote:Op maandag 25 mei 2020 10:43 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Gewoon even voor mijn idee. Waar kom je nu op uit? Wat maak je tot nu toe?
Oh wow, het zijn echt dat soort kleine porties. Drie stukjes gevulde pasta? Een kleine aardappel? Kan me voorstellen dat dat lastig is!quote:Op maandag 25 mei 2020 17:21 schreef scrub_nurse het volgende:
[..]
salade/maaltijdsalade waar ik dan 2-3 dagen mee doe, bv lunch en avondeten. Daar doe ik dan bv gekookt ei bij, of tonijn, of kipgehaktballetje. Verse pasta (een stuk of 3, de rest vries ik in) met bv mutti tomatensaus/mini mozzarella/ui/basilicum. Couscous/harissa/groente/kip. Wortelstamp van snackworteltjes. kipkrokantschnitzel (zonder iets erbij), mini tortilla met salade en bv avocado/tonijn. Chili concarne (heel goed in t vriezen), soep.
Wat vooral moeilijk is, is bv aardappel. Ik eet zelden aardappel en dan ook nog niet meer dan 1 kleine, dus ik heb niks aan een zak/celavita. Maar om nou naar de markt te gaan voor 1 aardappel...
Ik ging vroeger graag naar de lidl, maar zij hebben eigenlijk alleen grootverpakkingen..en dan gooi ik zoveel weg, dat ik beter naar AH kan gaan en dan minder weggooien
Ik combineer vooral veel, vandaag een beetje bij de lunch, dan de rest morgen bij avondeten enzovoort.
Ik haal gerust 1 aardappel bij de groenteboer. Of 7 plakjes bacon bij de slager (er zitten 7 geitenkaasjes in een verpakking, vandaar). Ik haal heel veel buiten de AH om, bij speciaalzaken.quote:Op maandag 25 mei 2020 17:21 schreef scrub_nurse het volgende:
[..]
salade/maaltijdsalade waar ik dan 2-3 dagen mee doe, bv lunch en avondeten. Daar doe ik dan bv gekookt ei bij, of tonijn, of kipgehaktballetje. Verse pasta (een stuk of 3, de rest vries ik in) met bv mutti tomatensaus/mini mozzarella/ui/basilicum. Couscous/harissa/groente/kip. Wortelstamp van snackworteltjes. kipkrokantschnitzel (zonder iets erbij), mini tortilla met salade en bv avocado/tonijn. Chili concarne (heel goed in t vriezen), soep.
Wat vooral moeilijk is, is bv aardappel. Ik eet zelden aardappel en dan ook nog niet meer dan 1 kleine, dus ik heb niks aan een zak/celavita. Maar om nou naar de markt te gaan voor 1 aardappel...
Ik ging vroeger graag naar de lidl, maar zij hebben eigenlijk alleen grootverpakkingen..en dan gooi ik zoveel weg, dat ik beter naar AH kan gaan en dan minder weggooien
Ik combineer vooral veel, vandaag een beetje bij de lunch, dan de rest morgen bij avondeten enzovoort.
Volgens mij geef ik duidelijk aan dat dat dus juist niet is wat ik wil. Ik hoef geen twee dagen achter elkaar het zelfde. En daarbij komt dan ook nog eens dat ik een kleine eter ben, dus als ik de standaard porties voor twee personen zou aanhouden zou ik minimaal drie, zo niet vier, dagen hetzelfde zitten kanen. Ik ben geen aap die elke dag bananen vreet.quote:Op dinsdag 26 mei 2020 03:34 schreef Willewa het volgende:
Gewoon koken voor 2 personen en de volgende dag de helft als ontbijt/lunch opeten. Ik kook regelmatig een dikke pan kipdijfilet met groenten en een sausje ofzo, laat de helft in de pan in de koelkast met een deksel/bord erop.
Volgende ochtend mieter ik er dan 3/4 eieren (en evt wat kaas) bij en je hebt een goede omelet als ontbijt en evt lunch of nog wat voor bij het avondeten die avond.
Bij supermarkten en de HEMA die vers gesneden vleeswaren verkopen kun je ook altijd vragen of ze afgepaste hoeveelheid kunnen snijden voor jequote:Op dinsdag 26 mei 2020 13:19 schreef _Arual_ het volgende:
[..]
Ik haal gerust 1 aardappel bij de groenteboer. Of 7 plakjes bacon bij de slager (er zitten 7 geitenkaasjes in een verpakking, vandaar). Ik haal heel veel buiten de AH om, bij speciaalzaken.
Moet je wel een slowcooker hebben. Staat nog wel op m'n verlanglijstjequote:Op dinsdag 26 mei 2020 14:37 schreef ShevaJB het volgende:
Doe wat moeite met lekkere ingredienten en maak een slowcooker maaltijd. Heb je ook genoeg voor een paar dagen. Een hachee recept, of goulash. Genoeg te vinden op het internet. Rijst erbij of aardappels/groente en je bent klaar.
Gewoon doen, ik zit in dezelfde situatie en heb absoluut geen spijt van de aankoop. Ik ben totaal geen kookliefhebber maar heb dankzij dat ding behoorlijk wat lekkere dingen kunnen toveren.quote:Op dinsdag 26 mei 2020 14:41 schreef DJMO het volgende:
[..]
Moet je wel een slowcooker hebben. Staat nog wel op m'n verlanglijstje
Mjah, ik ben dus naast een kleine eter ook een moeilijke eter. Veel groenten lust ik al niet, brood uit de vriezer vind ik te droog en heb ik dus het liefst vers. Ik heb nu wel een halfje casino wit gehaald, dat gaat per twee met ham en kaas de vriezer in > tosti's vind ik namelijk weer wél lekker als alternatief voor brood heb ik sinds kort de kleine wraps ontdekt. Ook lekker met ham en kaas een een gekookt eitje.quote:Op dinsdag 26 mei 2020 15:04 schreef mascara-klodder het volgende:
Ben zelf trouwens ook geen fan van bereid eten uit de vriezer. Behalve snert, dat kook ik 1x per jaar, gaat dan in ziplock zo plat de vriezer in en dan kom ik de winter er wel mee door.
Chili con carne maak ik ook altijd een flinke pan van en dan ook plat in ziplock.
Op de een of andere manier vind ik snert en chili niet zo erg om te bewaren in de vriezer. Doordat het plat in ziplock zit is het ook binnen no-time ontdooit en neemt sowieso weinig ruimte in.
Heeeeeeeeel soms een portie hutspot of zuurkoolstamppot.
Daar houdt het dan eigenlijk ook wel mee op dus.
Tevens ben ik ook een kleine eter. Ben ook maar een klein meisje
Dacht ik ook, maar blijkbaar zijn we te praktischquote:Op dinsdag 26 mei 2020 17:13 schreef Molo het volgende:
Vierpersoons recept gedeeld door vier
Tweepersoons recept gedeeld door twee
Met de ingrediënten die je wél lust
Zo moeilijk is het toch niet
Volgens mij is het vooral dit.quote:Op dinsdag 26 mei 2020 15:18 schreef DJMO het volgende:
Mjah, ik ben dus naast een kleine eter ook een moeilijke eter.
Tuurlijk mag dat Maar besef wel dat wat jij vraagt ook best prijzig kan zijn. Niks invriezen, niet 2 dagen achter elkaar hetzelfde eten.... Misschien is het een idee om toch wat minder kieskeurig te zijn. Dan heb je misschien meer variatie dan wat je nu hebt.quote:Op dinsdag 26 mei 2020 17:53 schreef DJMO het volgende:
Weet je, laat maar zitten ook. Kennelijk mag iemand hier niet om inspiratie vragen.
je serveert (pun intended) alle ideeën af dus wat wil je danquote:Op dinsdag 26 mei 2020 17:53 schreef DJMO het volgende:
Weet je, laat maar zitten ook. Kennelijk mag iemand hier niet om inspiratie vragen.
De standaard riedeltjes van porties invriezen: brood per zoveel stuks invriezen etc had ik heus wel zelf al bedacht. Daar vraag ik ook niet om. En dat zijn wel de meest gegeven tips: net zoals koken voor twee dagen: nee dat wil ik inderdaad niet nee.quote:Op dinsdag 26 mei 2020 18:06 schreef tombolafan het volgende:
[..]
je serveert (pun intended) alle ideeën af dus wat wil je dan
Ik ben sowieso al geen brood eter, dus als ik dat al eet liever vers, of geroosterd zoals een tosti. Maar zoals ik al zei: laat het maar, ik ga m'n eigen wiel wel uitvinden.quote:Op dinsdag 26 mei 2020 18:13 schreef mascara-klodder het volgende:
Pardon? Volgens mij heb ik toch uitgebreid gereageerd. Zie post #71 bijvoorbeeld. Zo kun je nl heel gevarieerd eten zonder ook maar amper wat weg te hoeven gooien.
Oh en als je brood droog de vriezer uitkomt dan is het of tijd voor een andere vriezer of eens brood bij een bakker kopen. Bij mij komt het brood er gewoon vers en met knapperig korstje eruit.
Het gaat er niet om dat je een moeilijke eter bent geloof ik, eerder dat je gewoon moeilijk doet.
Ja maar... Ben je al eens naar de slager geweest. Daar kun je voor elke dag van de week als je wilt één stuks vlees halen. Een zakje kilo aardappelen, kun je ook een paar dagen mee doen. Kleine potjes groente, of diepvriesgroenten. Je eet wel doodgewoon een prak een paar dagen, maar dat doet bekant heel Nederland. Het hoeft niet bijzonder te zijn om lekker te kunnen etenquote:Op dinsdag 26 mei 2020 18:16 schreef DJMO het volgende:
[..]
Ik ben sowieso al geen brood eter, dus als ik dat al eet liever vers, of geroosterd zoals een tosti. Maar zoals ik al zei: laat het maar, ik ga m'n eigen wiel wel uitvinden.
Er zijn echt 150 dingen die je kunt doen met een aardappel. Koken, bakken, stomen, gnocchi, schulfnudeln, rosti, uit de oven op 300 manieren, poffen, hasselback, etc etc.quote:Op dinsdag 26 mei 2020 18:21 schreef Sunshine1982 het volgende:
[..]
Een zakje kilo aardappelen, kun je ook een paar dagen mee doen.
Ik ben ook geen brood eter. Af en toe lekker.quote:Op dinsdag 26 mei 2020 18:16 schreef DJMO het volgende:
[..]
Ik ben sowieso al geen brood eter, dus als ik dat al eet liever vers, of geroosterd zoals een tosti. Maar zoals ik al zei: laat het maar, ik ga m'n eigen wiel wel uitvinden.
Ja, sorry dat ik niet zo'n keukenprinses ben Ik kook en bak een aardappel. Voor de rest doe ik er vrij weinig mee.quote:Op dinsdag 26 mei 2020 18:24 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Er zijn echt 150 dingen die je kunt doen met een aardappel. Koken, bakken, stomen, gnocchi, schulfnudeln, rosti, uit de oven op 300 manieren, poffen, hasselback, etc etc.
Een hoop van de dingen jij opnoemt lust ik niet. Heb ik simpelweg nooit leren eten omdat m'n ouders het ook niet aten. "ja, dan probeer je het toch een keer?" Nee, ik ben echt van het soort: Wat de boer niet kent dat vreet hij niet.quote:Op dinsdag 26 mei 2020 18:26 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Ik ben ook geen brood eter. Af en toe lekker.
Maar ik geef je zo fucking veel tips aangezien ik met hetzelfde probleem zit en ook niet van bereid voedsel uit de vriezer hou enzo.
Althans voor mij is het dus geen probleem.
Je kan als 1-persoons huishouden ook gewoon eindeloos variëren dus. En ik kook ook nogeens redelijk budget terwijl ik dat niet eens hoef.
Het hoeft toch niet zo zwart wit te zijn toch? Ik doe vaak bij mijn boontjes wat gebakken champignons, knoflook en gebakken ui (ook alleen voor mezelf aangezien ik vrij moeilijke eters thuis heb). Eventueel wat gebakken spekjes. Of door de gebakken aardappeltjes wat spekjes. Spinazie met een eitje. Witlof met ham en kaas uit de oven, heb je gelijk ook beleg voor op brood de volgende dag.quote:Op dinsdag 26 mei 2020 18:32 schreef DJMO het volgende:
[..]
Een hoop van de dingen jij opnoemt lust ik niet. Heb ik simpelweg nooit leren eten omdat m'n ouders het ook niet aten. "ja, dan probeer je het toch een keer?" Nee, ik ben echt van het soort: Wat de boer niet kent dat vreet hij niet.
Voorgekookte aardappels invriezen doe ik al. Diepvriesgroenten: alleen de spinazie a al creme en eventueel rode kool. Ik heb ooit eens een zak diepvries bloemkoolroosjes gehaald: ik ging bijna over m'n nek toen ik het eenmaal geproefd had; wat een smakeloze derrie wordt dat, zit geen bite meer aan.
En dan komt daar wederom bij dat ik ook gewoon geen zin (meer) heb ik de hele week het standaard AGV-riedeltje. Ik doe graag wat meer moeite voor m'n maaltijd zodat ik het ook met plezier opeet. Als ik dan toch in de keuken moet staan om te koken dan ook liever wat langer met meer plezier dan tien minuten voor een stuk vlees, blik bonen een een schep aardappelen.
Hier ga ik even op wachten Heb speciaal voor dit topic mijn laptop aangeslingerd want dat typt wat makkelijkerquote:Op dinsdag 26 mei 2020 18:35 schreef Lonaa het volgende:
Oke, misschien moeten we dan even beginnen met wat je wel lust. En wel lekker vind.
Erwtjes uit vriezer zijn bv prima voor een fried rice of een curry. Uien zijn super lang houdbaar. Zakje gesneden kool erbij.quote:Op dinsdag 26 mei 2020 18:32 schreef DJMO het volgende:
[..]
Een hoop van de dingen jij opnoemt lust ik niet. Heb ik simpelweg nooit leren eten omdat m'n ouders het ook niet aten. "ja, dan probeer je het toch een keer?" Nee, ik ben echt van het soort: Wat de boer niet kent dat vreet hij niet.
Voorgekookte aardappels invriezen doe ik al. Diepvriesgroenten: alleen de spinazie a al creme en eventueel rode kool. Ik heb ooit eens een zak diepvries bloemkoolroosjes gehaald: ik ging bijna over m'n nek toen ik het eenmaal geproefd had; wat een smakeloze derrie wordt dat, zit geen bite meer aan.
En dan komt daar wederom bij dat ik ook gewoon geen zin (meer) heb ik de hele week het standaard AGV-riedeltje. Ik doe graag wat meer moeite voor m'n maaltijd zodat ik het ook met plezier opeet. Als ik dan toch in de keuken moet staan om te koken dan ook liever wat langer met meer plezier dan tien minuten voor een stuk vlees, blik bonen een een schep aardappelen.
nou kijk: boontjes met gebakken spekjes? Nooit eerder aan gedacht. Combi lijkt me best lekker. Eet normaal gesproken het liefst de haricot verts van hak maar dat vond ik weer zonde om te kopen omdat ik vaak de halve pot weg kon gooien. Daar heb ik nu een alternatief voor: helft van de pot opwarmen in eigen vocht en de andere helft gevacumeerd bewaren in de koelkast voor een andere maaltijd. Zelfde met knakworstjes: heel blik is te veel; helft opwarmen, rest vacumeren tot een volgende keer.quote:Op dinsdag 26 mei 2020 18:37 schreef Sunshine1982 het volgende:
[..]
Het hoeft toch niet zo zwart wit te zijn toch? Ik doe vaak bij mijn boontjes wat gebakken champignons, knoflook en gebakken ui (ook alleen voor mezelf aangezien ik vrij moeilijke eters thuis heb). Eventueel wat gebakken spekjes. Of door de gebakken aardappeltjes wat spekjes. Spinazie met een eitje. Witlof met ham en kaas uit de oven, heb je gelijk ook beleg voor op brood de volgende dag.
Elke dag wat bijzonders koken kost toch allemachtig veel geld?
Maar toch maak je ook risottoquote:Op dinsdag 26 mei 2020 18:32 schreef DJMO het volgende:
[..]
Een hoop van de dingen jij opnoemt lust ik niet. Heb ik simpelweg nooit leren eten omdat m'n ouders het ook niet aten. "ja, dan probeer je het toch een keer?" Nee, ik ben echt van het soort: Wat de boer niet kent dat vreet hij niet.
Voorgekookte aardappels invriezen doe ik al. Diepvriesgroenten: alleen de spinazie a al creme en eventueel rode kool. Ik heb ooit eens een zak diepvries bloemkoolroosjes gehaald: ik ging bijna over m'n nek toen ik het eenmaal geproefd had; wat een smakeloze derrie wordt dat, zit geen bite meer aan.
En dan komt daar wederom bij dat ik ook gewoon geen zin (meer) heb ik de hele week het standaard AGV-riedeltje. Ik doe graag wat meer moeite voor m'n maaltijd zodat ik het ook met plezier opeet. Als ik dan toch in de keuken moet staan om te koken dan ook liever wat langer met meer plezier dan tien minuten voor een stuk vlees, blik bonen een een schep aardappelen.
quote:Op dinsdag 26 mei 2020 18:51 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Maar toch maak je ook risotto
En wat betreft bloemkool/broccoli/spruitjes uit de vriezer: vind ik ook niet lekker. Spruitjes zelfs bijzonder smerig Die koop ik dan ook in de aanbieding vers, maak ze schoon, even blancheren en in ziplock de vriezer in. Kom dan de winter wel door met een halve kilo.
Je vindt ovenschotels leuk om te maken dus. Je lust rode kool en shoarma, dat met gepureerdere aardappel en even gratineren met kaas zo de oven in. Heb je iig een variant op AGV. Heb je ook een 1-persoon ovenschaaltje?
Restje ui, wat knoflook, een halve wortel, wat boontjes of wat je ook over hebt, kook er linzen en/of kikkererwten bij, juiste kruiden en je hebt een heerlijk vers en gezond maaltje. desnoods koop je zo'n potje/zakje curry-pasta oid.
quote:Op dinsdag 26 mei 2020 18:46 schreef DJMO het volgende:
[..]
En dus ja: vandaag had ik een risottootje met biefstuk, champignons, taugé, knoflook, rode paprika, een sjalotje. Morgen heb ik een pastaschoteltje uit de oven met rode paprika, een sjalotje, champignons, een beetje prei en een halve dikke plak ham (uit de vriezer) met kaas uit de oven. Overmorgen flikker ik de restanten van de ingrediënten op een hoopje in de pan met een beetje gehakt en maak mini calzone pizza's. Drie keer totaal iets anders dus, maar wel met vrijwel dezelfde basisdingen.
GMTA (Check post boven je )quote:Op dinsdag 26 mei 2020 18:53 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Het is vaak dat je mindset even moet veranderen. Van de dingen die je lust zijn vaak zo veel meer combinaties mogelijk dan je denkt.
Lust je quiche? Bijna alles kan in eem quiche
Ik vond erwten echt zo erg vies, die gerimpelde dingen uit een potje Tot ik die uit diepvries ontdektequote:Ik vind diepvrieserwten geweldig. Zo makkelijk om ergens even een hamd door te gooien.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |