abonnement Unibet Coolblue
  Frontpage Koningin/Leukste user IRL maandag 4 mei 2020 @ 16:48:40 #1
147316 crew  DJMO
#trut
pi_192943935
Ik kook voor mij alleen. Voor de crisis ging ik vaak even ergens iets halen, maar ja dat zit er nu niet echt in voorlopig ben ik bang.

Probleem is, ik ben geen makkelijke eter. Ik ben bv niet echt van het brood ofzo, al heb ik tegenwoordig wel een halfje in de vriezer op voorraad om bv tosti's te kunnen maken. Verder eet ik graag gevarieerd en afwisselend. Probleem hierbij is dat veel, zo niet de meeste, maaltijden en pakketten op minimaal twee personen zijn afgestemd. Neem bijvoorbeeld lasagna: als je de normale instructies aanhoudt kun je in je eentje vaak meer dan de helft weg gooien. Zeker als je bedenkt dat ik ook al geen grote eter ben.

INB4: dan gooi je het restant toch in de vriezer voor later? Dat is voor mij vrijwel geen optie. Ik vind opgewarmde zut namelijk minder lekker dan vers gemaakt. De enige uitzondering hierop zijn gehaktballen :D Ingrediënten / verse producten invriezen om later te bereiden vind ik dan weer niet erg. Ik kan het vacumeren dus bijvoorbeeld afwisselen met vlees / groente / aardappels lukt prima. Maar ik eet ook graag pasta, en ben ik gek op risotto of chinees eten. Alleen: al die recepten zijn afgestemd op meerdere personen. Zeker de maaltijdzakjes die ik vaak gebruik als basis voor de saus.

Daarom ben ik op zoek naar tips en inspiratie om makkelijk(er) éénpersoons porties te maken. Zo maakte ik gisteren een mini-lasagna schotel voor mezelf (zie foto). Wat ik overhield van de pastasaus wil ik ergens deze week gebruiken om mini-pizza calzones te maken. Want ja, dat is de enige pizza die ik eigenlijk echt lekker vind, maar om zo'n hele van de pizzeria nou in m'n eentje op te eten ? ik krijg nog niet de helft op :')



TLDR: Ik zoek lekkere recepten die makkelijk af te stemmen zijn op één persoon.
Ik heb er één en ik ben er trots op
"Tussen droom en daad staan wetten in de weg, en praktische bezwaren" "The needs of the many outweigh the needs of the crew"

Terugblik op tachtig kilometer lopen - Westerborkpad
- My 5 minutes of fame - Heldin
DTS - Foto's en verslagen
pi_192943996
Alle pasta- en rijstgerechten zijn toch makkelijk voor 1 persoon te maken? Je houdt alleen veel ingrediënten over waarschijnlijk, omdat 1-persoons-verpakking niet bestaan (gelukkig). Maar die kun je later gewoon gebruiken toch?
pi_192944020
Je kan inderdaad toch makkelijk iets als pasta afwegen? Dan heb je hooguit wat teveel tomatensaus over of zoiets. Lekker boeiend.

En open eens een kookboek.
  Frontpage Koningin/Leukste user IRL maandag 4 mei 2020 @ 16:54:57 #4
147316 crew  DJMO
#trut
pi_192944034
quote:
0s.gif Op maandag 4 mei 2020 16:52 schreef Piles het volgende:
Alle pasta- en rijstgerechten zijn toch makkelijk voor 1 persoon te maken? Je houdt alleen veel ingrediënten over waarschijnlijk, omdat 1-persoons-verpakking niet bestaan (gelukkig). Maar die kun je later gewoon gebruiken toch?
Nou met bijvoorbeeld risotto zou ik niet weten hoe. Vroeger gebruikte ik gewoon de wereldgerechten van knorr als basis, maar daar wil ik dus vanaf.
Ik heb er één en ik ben er trots op
"Tussen droom en daad staan wetten in de weg, en praktische bezwaren" "The needs of the many outweigh the needs of the crew"

Terugblik op tachtig kilometer lopen - Westerborkpad
- My 5 minutes of fame - Heldin
DTS - Foto's en verslagen
  maandag 4 mei 2020 @ 16:55:11 #5
72545 Megumi
Go Rin No Sho
pi_192944038
Ik kook zelf en wat ik over hou vries ik in en bak ik op. Smaakt prima en vaak zelfs wat beter DMJO. Op warmen in een magnetron is naar mijn mening inderdaad niet echt lekker.
Wordt als iemand die voortdurend dood is. De ware volgeling van bushidõ sterft elke ochtend en avond opnieuw. En wordt niet gehinderd door angst voor de dood. Yamamoto Tsunetomo's hagakure.
pi_192944062
Bij de slager verkopen ze vaak kant en klare gerechten, vaak in het gewicht wat jij wilt :)

Ik zag ook minipakjes spinazie van iglo. Neem daar één stukje vlees bij (ook van slager) en wat krieltjes. Van krieltjes hou je waarschijnlijk wat over, maar die kan je later in de week weer bakken bij een ander gerecht.
pi_192944081
quote:
0s.gif Op maandag 4 mei 2020 16:56 schreef Sunshine1982 het volgende:
Bij de slager verkopen ze vaak kant en klare gerechten, vaak in het gewicht wat jij wilt :)

Ik zag ook minipakjes spinazie van iglo. Neem daar één stukje vlees bij (ook van slager) en wat krieltjes. Van krieltjes hou je waarschijnlijk wat over, maar die kan je later in de week weer bakken bij een ander gerecht.
Of diepvrieskrieltjes/schijfjes/wokjes zodat je makkelijk kan doseren
  Frontpage Koningin/Leukste user IRL maandag 4 mei 2020 @ 16:57:48 #8
147316 crew  DJMO
#trut
pi_192944082
quote:
14s.gif Op maandag 4 mei 2020 16:53 schreef HSG-BOMBER het volgende:
Je kan inderdaad toch makkelijk iets als pasta afwegen? Dan heb je hooguit wat teveel tomatensaus over of zoiets.
Ja, dat vind ik dus meer dan zonde.
quote:
Lekker boeiend.
Ja, mij boeit dat wel ja.
quote:
En open eens een kookboek.
Ik heb er genoeg liggen, en daar kijk ik ook vaak zat, en ook op het internet. Maar er zullen vast meer mensen zijn die hier tegen aan lopen. Vandaar dat ik om inspiratie vraag. Niet om 'lekker boeiend' commentaar.
Ik heb er één en ik ben er trots op
"Tussen droom en daad staan wetten in de weg, en praktische bezwaren" "The needs of the many outweigh the needs of the crew"

Terugblik op tachtig kilometer lopen - Westerborkpad
- My 5 minutes of fame - Heldin
DTS - Foto's en verslagen
pi_192944101
quote:
0s.gif Op maandag 4 mei 2020 16:57 schreef DJMO het volgende:

[..]

Ja, dat vind ik dus meer dan zonde.
[..]

Ja, mij boeit dat wel ja.
[..]

Ik heb er genoeg liggen, en daar kijk ik ook vaak zat, en ook op het internet. Maar er zullen vast meer mensen zijn die hier tegen aan lopen. Vandaar dat ik om inspiratie vraag. Niet om 'lekker boeiend' commentaar.
Gewoon vragen :)

Vind je het een probleem om af en toe 2 dagen hetzelfde te eten?
  Frontpage Koningin/Leukste user IRL maandag 4 mei 2020 @ 16:59:59 #10
147316 crew  DJMO
#trut
pi_192944112
quote:
0s.gif Op maandag 4 mei 2020 16:55 schreef Megumi het volgende:
Ik kook zelf en wat ik over hou vries ik in en bak ik op. Smaakt prima en vaak zelfs wat beter DMJO. Op warmen in een magnetron is naar mijn mening inderdaad niet echt lekker.
Dat doe ik bv wel met zuurkool of hutspot, maar als ik het dan éénmaal gegeten heb kan het maanden duren voor ik er weer trek in heb, met als resultaat dat ik over een jaar m'n vriezer leegkiep in de kliko omdat veel dingen er te lang in hebben gelegen.
Ik heb er één en ik ben er trots op
"Tussen droom en daad staan wetten in de weg, en praktische bezwaren" "The needs of the many outweigh the needs of the crew"

Terugblik op tachtig kilometer lopen - Westerborkpad
- My 5 minutes of fame - Heldin
DTS - Foto's en verslagen
  maandag 4 mei 2020 @ 17:01:16 #11
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_192944130
Paar aardappels schillen, 1 a 2 stukjes vlees in de pan, klein blikje groenten.
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
pi_192944143
quote:
0s.gif Op maandag 4 mei 2020 17:01 schreef Harvest89 het volgende:
Paar aardappels schillen, 1 a 2 stukjes vlees in de pan, klein blikje groenten.
Yes. Die blikjes van bonduelle zijn van een fijn formaatje.
  maandag 4 mei 2020 @ 17:02:54 #13
72545 Megumi
Go Rin No Sho
pi_192944152
quote:
0s.gif Op maandag 4 mei 2020 17:01 schreef Harvest89 het volgende:
Paar aardappels schillen, 1 a 2 stukjes vlees in de pan, klein blikje groenten.
Dat kan ook en groenten in blik hoeft helemaal niet slecht te zijn. Rijst en iets dergelijks kan ook mocht je even geen trek hebben in aardappels.
Wordt als iemand die voortdurend dood is. De ware volgeling van bushidõ sterft elke ochtend en avond opnieuw. En wordt niet gehinderd door angst voor de dood. Yamamoto Tsunetomo's hagakure.
  maandag 4 mei 2020 @ 17:05:43 #14
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_192944197
quote:
0s.gif Op maandag 4 mei 2020 16:54 schreef DJMO het volgende:

[..]

Nou met bijvoorbeeld risotto zou ik niet weten hoe. Vroeger gebruikte ik gewoon de wereldgerechten van knorr als basis, maar daar wil ik dus vanaf.
Voor een kleine eter is risotto ongeveer 1/3 mok rijst per persoon en 300-400ml bouillon. Wat je er verder bij eet is aan jou, daar kan je eindeloos mee varieren.

Overigens kan je een restje pastasaus ook invriezen. Alls je er dan verse pasta en groente bij doet, proef je echt niet dat het ingevroren is geweest.
Spoilers!
  maandag 4 mei 2020 @ 17:09:39 #15
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_192944261
quote:
0s.gif Op maandag 4 mei 2020 17:02 schreef Sunshine1982 het volgende:
Die blikjes van bonduelle zijn van een fijn formaatje.
Die zijn perfect
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
  Frontpage Koningin/Leukste user IRL maandag 4 mei 2020 @ 17:10:09 #16
147316 crew  DJMO
#trut
pi_192944271
quote:
1s.gif Op maandag 4 mei 2020 16:59 schreef Sunshine1982 het volgende:

[..]

Gewoon vragen :)

Vind je het een probleem om af en toe 2 dagen hetzelfde te eten?
Ligt er maar net wat het is. Vaak heb ik een dag later trek in iets heel anders. Ik zei al .. ik ben echt een moeilijke eter :@ Voor morgen heb ik boontjes met kip en krieltjes op het menu staan, omdat ik woensdag mee doe aan de soep opdracht van kook mee met cul. Daarvoor was het nu wél handig om twee kippenpoten in te slaan.

Maar wat ik bv zoek is hoe ik simpel voor één persoon babi pangang kan maken. Of Risotto.

Ik ben niet echt een groente / aardappel mens, hoewel ik gek ben op rode bietjes (die moeten dan wel weer echt vers zijn en niet uit een potje :') ). Verder ben ik echt gek op vlees: biefstuk, varkenshaas, boomstammetjes, gehakt oh en draadjesvlees :9~ Maar dus ook bami, risotto, kip met kerrie en ananas, nasi etc .
Ik heb er één en ik ben er trots op
"Tussen droom en daad staan wetten in de weg, en praktische bezwaren" "The needs of the many outweigh the needs of the crew"

Terugblik op tachtig kilometer lopen - Westerborkpad
- My 5 minutes of fame - Heldin
DTS - Foto's en verslagen
pi_192944313
Pastasaus is goed in te vriezen zonder echt kwaliteits verlies. Zolang je er geen champignons in doet dat zijn wel vaak snotjes geworden na het invriezen. ^O^
  Frontpage Koningin/Leukste user IRL maandag 4 mei 2020 @ 17:12:16 #18
147316 crew  DJMO
#trut
pi_192944315
quote:
1s.gif Op maandag 4 mei 2020 17:05 schreef Lucky_Strike het volgende:
Voor een kleine eter is risotto ongeveer 1/3 mok rijst per persoon en 300-400ml bouillon.
Dank, daar heb ik iets aan _O_
Ik heb er één en ik ben er trots op
"Tussen droom en daad staan wetten in de weg, en praktische bezwaren" "The needs of the many outweigh the needs of the crew"

Terugblik op tachtig kilometer lopen - Westerborkpad
- My 5 minutes of fame - Heldin
DTS - Foto's en verslagen
  Spellchecker maandag 4 mei 2020 @ 17:12:48 #19
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_192944323
Je kan toch ook een grotere portie koken op maandag en daar woensdag nog een keer van eten? Zelfde geldt voor dinsdag en donderdag.
  Frontpage Koningin/Leukste user IRL maandag 4 mei 2020 @ 17:12:50 #20
147316 crew  DJMO
#trut
pi_192944324
quote:
0s.gif Op maandag 4 mei 2020 17:12 schreef Basp1 het volgende:
Pastasaus is goed in te vriezen zonder echt kwaliteits verlies. Zolang je er geen champignons in doet dat zijn wel vaak snotjes geworden na het invriezen. ^O^
Dat is toch wel één van mijn basisingrediënten bij pasta :P
Ik heb er één en ik ben er trots op
"Tussen droom en daad staan wetten in de weg, en praktische bezwaren" "The needs of the many outweigh the needs of the crew"

Terugblik op tachtig kilometer lopen - Westerborkpad
- My 5 minutes of fame - Heldin
DTS - Foto's en verslagen
  Frontpage Koningin/Leukste user IRL maandag 4 mei 2020 @ 17:13:26 #21
147316 crew  DJMO
#trut
pi_192944337
quote:
1s.gif Op maandag 4 mei 2020 17:12 schreef maily het volgende:
Je kan toch ook een grotere portie koken op maandag en daar woensdag nog een keer van eten? Zelfde geldt voor dinsdag en donderdag.
dat is saai ;)
Ik heb er één en ik ben er trots op
"Tussen droom en daad staan wetten in de weg, en praktische bezwaren" "The needs of the many outweigh the needs of the crew"

Terugblik op tachtig kilometer lopen - Westerborkpad
- My 5 minutes of fame - Heldin
DTS - Foto's en verslagen
  Spellchecker maandag 4 mei 2020 @ 17:15:28 #22
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_192944382
quote:
0s.gif Op maandag 4 mei 2020 17:13 schreef DJMO het volgende:

[..]

dat is saai ;)
Sja .... ;)

Er zijn veel van zulke topics geweest op FOK!; dit is er één van: CUL / Het grote -voor 1 persoon koken- topic
  Spellchecker maandag 4 mei 2020 @ 17:17:56 #23
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_192944435
Een omelet met restjes groente en/of stukjes vlees/kaas is ook makkelijk.
Boterham(men) erbij.
  maandag 4 mei 2020 @ 17:26:52 #24
139330 TNA
For the stars that shine
pi_192944572
Gewoon invriezen en een dag of een week later weer opwarmen. Scheelt je ook veel kooktijd en afwas.
  maandag 4 mei 2020 @ 17:28:47 #25
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_192944596
Niet meer uit pakjes koken, of de helft van je pakjes weer terugzetten lijkt me toch wel het makkelijkste antwoord. Zolang je met basisingredienten kookt moet het prima zonder veel verspilling kunnen. Dan moet je echter wel zorgen dat je bedenkt dat je die halve prei of die 2/3 fles passata opmaakt binnen een paar dagen.

Daarnaast zou ik toch proberen wat je wel en niet lekker kan opwarmen. Lasagne wordt wmb beter met 1 a 2 dagen bijvoorbeeld, maar dan moet je het wel in de oven opwarmen.
Rendang/'Pastasaus/Stoofpotten/Curries, allemaal prima in te vriezen, maar warm het dan rustig en gelijkmatig op in een pannetje en maak er weer verse pasta/rijst/aardappelen bij.
Stilaan weer op topniveau na z'n dikke jaren als fietsende hamburger
pi_192944805
1 blik dopwerten, 1 blik peentjes en haal een lekker stuk zalm bij de vistent. En je hebt avondeten.

Ik wil je niet aanvallen maar ik begrijp hier werkelijk niks van. Klein beetje nadenken en je kan werkelijk alle variaties maken. Mocht je wat over hebben dan vries je het in.
pi_192944843
Of een klein blikje soep (van Unox) met een focaccia erbij :9
pi_192945157
Stukje kip(dij)filet (rest van het vlees invriezen), klein uitje, teentje knoflook, halve of 1/3 courgette in blokjes (evt paar champignons erbij), drie eetlepels crème fraice, beetje zout, peper en mosterd, serveren met pasta. Voila.

Je kan het nog opleuken met pijnboompitjes, rucolasla, cherrytomaten, parmezaanse kaas, etc. Keuze te over!
Somebody that I used to know
pi_192945329
quote:
0s.gif Op maandag 4 mei 2020 17:02 schreef Sunshine1982 het volgende:

[..]

Yes. Die blikjes van bonduelle zijn van een fijn formaatje.
Probeer eens die van het huismerk.
Vaak merk je het verschil niet, of is het niet veel minder, maar het scheelt gauw de helft.
In de hemel is geen bier. Daarom brouwen we het hier
Het beste bier brouw je zelf.
Bier is bitter. Bier is best. Bier is beter dan de rest.
Ik heb alleen een drankprobleem als het op is.
  maandag 4 mei 2020 @ 18:55:59 #30
199256 kwiwi
de enige echte.
pi_192946050
Hoe kan dit nou een probleem zijn? :? Ik deel gewoon simpelweg de ingrediënten uit een recept door 2 of 4, afhankelijk van of het voor 2 of 4 personen geschreven is. En dan koop ik de verse producten voor die ene portie.. Wat evt. over is bewaar ik voor een volgend gerecht.
Of denk ik te simpel? :X
  maandag 4 mei 2020 @ 19:45:59 #31
194233 Friday12
Originele kloon
pi_192947029
Lasagna sausen maken. Verdelen in 2 kleine ovenschalen en dan 1 bakken en 1 de vriezer in :9
pi_192948774
quote:
0s.gif Op maandag 4 mei 2020 17:12 schreef DJMO het volgende:
Dat is toch wel één van mijn basisingrediënten bij pasta :P
Die kun je toch gewoon later toevoegen, wanneer je al een gedeelte van de saus apart hebt gehouden om in te vriezen.

Je kunt ook een basis tomatensaus maken, dan door de helft verdelen. Dan maak je de saus op maandag Italiaans af voor een pasta en op dinsdag maak je de saus Mexicaans af bij taco's.
pi_192948933
Het is soms best lastig om voor 1 persoon te koken, vooral met verse groente hou je dan vaak over en sowieso maak je dan al gauw te veel waardoor je teveel eet of veel weg moet gooien. Ik maak daarom zelf meestal voor twee of drie keer en de rest doe ik dan per portie in de koelkast. Ben niet zo van het invriezen, veel dingen vriezen ook niet lekker in. In de koelkast blijft het best een aantal dagen tot een week goed. Dus dan eet je in een week meer dan 1 keer hetzelfde, so what? Heel vaak eet ik die porties 's middags als lunch, ik neem (nam) het dan mee naar mijn werk, en dan lekker mijn boterham knagende collega's jaloers maken met mijn heerlijk geurende warme maaltijden.
pi_192950587
Leer wokken. Dat is juist veel makkelijker als je kleine porties maakt. Half kipfilet met een kleine broccoli bijvoorbeeld. Chinese nasi goreng. Beef met peultjes of sugarsnaps. Garnaaltjes in zoutzuur
.
  maandag 4 mei 2020 @ 22:26:58 #35
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_192950702
quote:
1s.gif Op maandag 4 mei 2020 22:21 schreef Fer het volgende:
Garnaaltjes in zoutzuur
Die zou ik even overslaan TS :D
Stilaan weer op topniveau na z'n dikke jaren als fietsende hamburger
  Spellchecker maandag 4 mei 2020 @ 22:39:14 #36
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_192950953
quote:
1s.gif Op maandag 4 mei 2020 21:03 schreef Farenji het volgende:
In de koelkast blijft het best een aantal dagen tot een week goed.
Een WEEK?

Gekookt eten: het liefst de volgende dag, heel eventueel nog de dag erna, maar daarna niet meer. Ik weet dat bij mijn ouders vroeger thuis het nog wel de derde dag aten, maar eigenlijk vond ik dat niet meer kunnen. (het kon wel, als in: nooit ziek geworden, maar erg lekker was dat niet meer :N)
Somebody that I used to know
pi_192951230
quote:
2s.gif Op maandag 4 mei 2020 22:39 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Een WEEK?

Ja, mits je het goed verpakt en koelt, en het geen snel verrottende spullen zoals vlees en vis bevat, is dat over het algemeen geen enkel probleem.
  dinsdag 5 mei 2020 @ 10:02:39 #39
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_192954997
quote:
1s.gif Op maandag 4 mei 2020 22:52 schreef Farenji het volgende:

[..]

Ja, mits je het goed verpakt en koelt, en het geen snel verrottende spullen zoals vlees en vis bevat, is dat over het algemeen geen enkel probleem.
In de horeca is het 5 dagen toch? ivm labelling
Stilaan weer op topniveau na z'n dikke jaren als fietsende hamburger
pi_192955045
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 mei 2020 10:02 schreef Fretwork het volgende:

[..]

In de horeca is het 5 dagen toch? ivm labelling
Weet ik niet, ik werk niet in de horeca. Ik eet mijn maaltijden alleen zelf en vertrouw op mijn neus, ogen en smaak, niet op wettelijke vereisten.
pi_192957038
quote:
1s.gif Op maandag 4 mei 2020 18:55 schreef kwiwi het volgende:
Hoe kan dit nou een probleem zijn? :? Ik deel gewoon simpelweg de ingrediënten uit een recept door 2 of 4, afhankelijk van of het voor 2 of 4 personen geschreven is. En dan koop ik de verse producten voor die ene portie.. Wat evt. over is bewaar ik voor een volgend gerecht.
Of denk ik te simpel? :X
Je denkt niet te simpel. Je hebt gelijk. Echt "probleem" van niks dit.
pi_192960716
Goed topic. Ik lees graag mee voor wat inspiratie.
Ja doei.
  Frontpage Koningin/Leukste user IRL maandag 18 mei 2020 @ 15:09:13 #43
147316 crew  DJMO
#trut
pi_193192625
*kick*

Ik zei al dat ik een kleine en vrij moeilijke eter ben :P

Gisteren maakte ik mini calzone-pizza's, het restant van de vulling is voldoende om vandaag een afgepaste portie spaghetti bolognese van te maken.

Voor morgen heb ik een bak shoarma van 250 gram in de koelkast liggen, daar gebruik ik de helft van op twee kleine wraps met kaas en knoflooksaus, en de andere helft voor de risotto die woensdag op de planning staat.

En zo zoek ik dus eigenlijk meer combinaties waarbij ik met één basis meerdere totaal verschillende recepten kan maken.

oh en ik ben echt heel erg blij met m'n vacumeer machine. O+ Ik lust graag een broodje knakworst, maar er gaan minimaal tien van die dingen in een blik. Dus de helft opgewarmd en de andere helft in een vacuumzakje in de koelkast gegooid voor een andere keer. Beste aankoop ever.
Ik heb er één en ik ben er trots op
"Tussen droom en daad staan wetten in de weg, en praktische bezwaren" "The needs of the many outweigh the needs of the crew"

Terugblik op tachtig kilometer lopen - Westerborkpad
- My 5 minutes of fame - Heldin
DTS - Foto's en verslagen
pi_193192890
https://www.blokker.nl/p/(...)d-15x10x4-cm/2123769
Zoiets voor je lasagne

En een kopje met inhoud 75-100 mL voor je rijst en risotto
  Frontpage Koningin/Leukste user IRL maandag 18 mei 2020 @ 15:41:21 #45
147316 crew  DJMO
#trut
pi_193192918
quote:
0s.gif Op maandag 18 mei 2020 15:36 schreef MevrouwPuff het volgende:
https://www.blokker.nl/p/(...)d-15x10x4-cm/2123769
Zoiets voor je lasagne

En een kopje met inhoud 75-100 mL voor je rijst en risotto
Zo eentje heb ik er van de AH, past precies een plak lasagna in idd _O_ ideaal :D Zo heb ik ook een ovenschaaltje waarin ik één portie rundvlees kan stoven in de oven :9~ Rijst/risotto/pasta weeg ik gewoon af met een keukenweegschaal.

Het grootste probleem is dus voornamelijk de recepten / ingrediënten die meestal op minimaal twee porties zijn afgestemd. Dus wat ik zoek zijn echt basis recepten waarvan ik twee totaal verschillende dingen kan maken, zodat ik niet twee keer hetzelfde zit te eten.
Ik heb er één en ik ben er trots op
"Tussen droom en daad staan wetten in de weg, en praktische bezwaren" "The needs of the many outweigh the needs of the crew"

Terugblik op tachtig kilometer lopen - Westerborkpad
- My 5 minutes of fame - Heldin
DTS - Foto's en verslagen
pi_193193029
quote:
0s.gif Op maandag 18 mei 2020 15:41 schreef DJMO het volgende:

[..]

Zo eentje heb ik er van de AH, past precies een plak lasagna in idd _O_ ideaal :D Zo heb ik ook een ovenschaaltje waarin ik één portie rundvlees kan stoven in de oven :9~ Rijst/risotto/pasta weeg ik gewoon af met een keukenweegschaal.

Het grootste probleem is dus voornamelijk de recepten / ingrediënten die meestal op minimaal twee porties zijn afgestemd. Dus wat ik zoek zijn echt basis recepten waarvan ik twee totaal verschillende dingen kan maken, zodat ik niet twee keer hetzelfde zit te eten.
Een volledig recept? Want best wat kookboeken hebben recepten per groente bijvoorbeeld, dus daar kan je dan al mee variëren. Maar in de zilveren lepel (Bv) bedenken ze dan niet één maaltijd voor je.

De site van AH of het Voedingscentrum heeft wel meer van die complete Maaltijdrecepten. Bij ah is het aantal personen bij benodigdheden ook makkelijk naar 2 aan te passen.
pi_193193315
quote:
0s.gif Op maandag 18 mei 2020 15:41 schreef DJMO het volgende:

[..]

Zo eentje heb ik er van de AH, past precies een plak lasagna in idd _O_ ideaal :D Zo heb ik ook een ovenschaaltje waarin ik één portie rundvlees kan stoven in de oven :9~ Rijst/risotto/pasta weeg ik gewoon af met een keukenweegschaal.

Het grootste probleem is dus voornamelijk de recepten / ingrediënten die meestal op minimaal twee porties zijn afgestemd. Dus wat ik zoek zijn echt basis recepten waarvan ik twee totaal verschillende dingen kan maken, zodat ik niet twee keer hetzelfde zit te eten.
Helaas maar een paar recepten, maar zoiets?
https://marleyspoon.nl/blog/2-in-1-recepten
pi_193196788
quote:
0s.gif Op maandag 18 mei 2020 15:41 schreef DJMO het volgende:

[..]

Zo eentje heb ik er van de AH, past precies een plak lasagna in idd _O_ ideaal :D Zo heb ik ook een ovenschaaltje waarin ik één portie rundvlees kan stoven in de oven :9~ Rijst/risotto/pasta weeg ik gewoon af met een keukenweegschaal.

Het grootste probleem is dus voornamelijk de recepten / ingrediënten die meestal op minimaal twee porties zijn afgestemd. Dus wat ik zoek zijn echt basis recepten waarvan ik twee totaal verschillende dingen kan maken, zodat ik niet twee keer hetzelfde zit te eten.
eten je kinderen niet mee dan? Zo nee, een ook alleenstaande vriend(in)/buurvrouw of -man zoeken en ieder op maandag koken en dinsdag t restje van de ander eten?
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen <3
  Spellchecker dinsdag 19 mei 2020 @ 15:03:44 #49
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_193206749
Brenda kookt; koken voor 1 persoon
quote:
Doe meer met een ingrediënt
Sommige (verse) producten, zoals bijvoorbeeld een bloemkool of een zak wortelen zijn niet altijd verkrijgbaar in eenpersoons-porties. Daarbij is het vaak goedkoper om een grotere portie te kopen, in plaats van bijvoorbeeld een kleiner portie dat al gewassen en voorgesneden is. Zorg er daarom voor dat je de producten die je koopt in meerdere gerechten kunt gebruiken. Bietjes kun je koken, maar je kunt ze ook verwerken in een salade. Van wortels kun je hutspot maken, maar ook gebruiken in een soep, nasi of een wok-gerecht.
Houdt hierbij wel rekening dat na een week lang bietjes eten het je niet de neus uit komt ;-)
  Frontpage Koningin/Leukste user IRL dinsdag 19 mei 2020 @ 15:31:01 #50
147316 crew  DJMO
#trut
pi_193207203
quote:
Thnx :) Bietjes kun je niet vaak genoeg eten :9~ Heerlijk, vers gekookte bietjes met een beetje mosterd en speklapjes. Het is dat ik voor vandaag al een shoarmarol op de planning heb staan maar anders? :P
Ik heb er één en ik ben er trots op
"Tussen droom en daad staan wetten in de weg, en praktische bezwaren" "The needs of the many outweigh the needs of the crew"

Terugblik op tachtig kilometer lopen - Westerborkpad
- My 5 minutes of fame - Heldin
DTS - Foto's en verslagen
  Spellchecker dinsdag 19 mei 2020 @ 15:31:36 #51
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_193207208
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 mei 2020 15:31 schreef DJMO het volgende:

[..]

Thnx :) Bietjes kun je niet vaak genoeg eten :9~ Heerlijk, vers gekookte bietjes met een beetje mosterd en speklapjes. Het is dat ik voor vandaag al een shoarmarol op de planning heb staan maar anders? :P
:D

En meis, al doende doe je ook inspiratie op he ;)
  Frontpage Koningin/Leukste user IRL dinsdag 19 mei 2020 @ 15:31:59 #52
147316 crew  DJMO
#trut
pi_193207214
quote:
0s.gif Op maandag 18 mei 2020 20:19 schreef tombolafan het volgende:

[..]

eten je kinderen niet mee dan? Zo nee, een ook alleenstaande vriend(in)/buurvrouw of -man zoeken en ieder op maandag koken en dinsdag t restje van de ander eten?
Meh, ik ben contactschuw, en zoals gezegd een vrij moeilijke eter. Dan zou ik bijkans de ander verplichten om iets te koken wat ik zeker weten lekker vind :') Wel een leuk idee verder :)
Ik heb er één en ik ben er trots op
"Tussen droom en daad staan wetten in de weg, en praktische bezwaren" "The needs of the many outweigh the needs of the crew"

Terugblik op tachtig kilometer lopen - Westerborkpad
- My 5 minutes of fame - Heldin
DTS - Foto's en verslagen
  Frontpage Koningin/Leukste user IRL dinsdag 19 mei 2020 @ 15:58:06 #53
147316 crew  DJMO
#trut
pi_193207568
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 mei 2020 15:31 schreef maily het volgende:

[..]

:D

En meis, al doende doe je ook inspiratie op he ;)
Juh.
ik wil deze ook een keer maken:


maar een halve kilo kibbeling is me effe te machtig _O- dus maar even dat recept vierendelen voor ik er aan begin :P
Ik heb er één en ik ben er trots op
"Tussen droom en daad staan wetten in de weg, en praktische bezwaren" "The needs of the many outweigh the needs of the crew"

Terugblik op tachtig kilometer lopen - Westerborkpad
- My 5 minutes of fame - Heldin
DTS - Foto's en verslagen
  Frontpage Koningin/Leukste user IRL dinsdag 19 mei 2020 @ 17:22:01 #54
147316 crew  DJMO
#trut
pi_193208868
Vandaag maakte ik een shoarmawrap met gekaramelliseerde uien en zelfgemaakte bbq-saus.
Van genoemde ingrediënten van alles de helft gebruiken, voor de ui had ik aan een halve ui genoeg, maar ik ben maar een kleine eter :+ Voor de saus had ik geen chili meer, dus een snuf cayenne peper gebruikt, oh en er twee extra knoflookteentjes aan toegevoegd. Toen het klaar was heb ik er nog even de staafmixer opgezet om hem nog fijner te krijgen.



Bak de shoarma, gebruik een beetje van het braadvocht met extra croma om de uien te maken, warm een wrap zo'n 12 tot 15 seconden op in de magnetron: beetje shoarma, bedekken met saus, laagje uien er overheen, afmaken met nacho cheese, oprollen en smullen. Voor mij geen pitabroodjes meer !
Ik heb er één en ik ben er trots op
"Tussen droom en daad staan wetten in de weg, en praktische bezwaren" "The needs of the many outweigh the needs of the crew"

Terugblik op tachtig kilometer lopen - Westerborkpad
- My 5 minutes of fame - Heldin
DTS - Foto's en verslagen
pi_193287868
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 mei 2020 17:22 schreef DJMO het volgende:
Vandaag maakte ik een shoarmawrap met gekaramelliseerde uien en zelfgemaakte bbq-saus.
Van genoemde ingrediënten van alles de helft gebruiken, voor de ui had ik aan een halve ui genoeg, maar ik ben maar een kleine eter :+ Voor de saus had ik geen chili meer, dus een snuf cayenne peper gebruikt, oh en er twee extra knoflookteentjes aan toegevoegd. Toen het klaar was heb ik er nog even de staafmixer opgezet om hem nog fijner te krijgen.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Bak de shoarma, gebruik een beetje van het braadvocht met extra croma om de uien te maken, warm een wrap zo'n 12 tot 15 seconden op in de magnetron: beetje shoarma, bedekken met saus, laagje uien er overheen, afmaken met nacho cheese, oprollen en smullen. Voor mij geen pitabroodjes meer !
Jij hebt serieus genoeg aan één wrap? :@
  Frontpage Koningin/Leukste user IRL zondag 24 mei 2020 @ 13:12:37 #56
147316 crew  DJMO
#trut
pi_193288145
quote:
0s.gif Op zondag 24 mei 2020 12:50 schreef _Arual_ het volgende:

[..]

Jij hebt serieus genoeg aan één wrap? :@
Ik had genoeg aan twee van die kleine dingen ja.
Ik heb er één en ik ben er trots op
"Tussen droom en daad staan wetten in de weg, en praktische bezwaren" "The needs of the many outweigh the needs of the crew"

Terugblik op tachtig kilometer lopen - Westerborkpad
- My 5 minutes of fame - Heldin
DTS - Foto's en verslagen
  maandag 25 mei 2020 @ 10:13:50 #57
131066 scrub_nurse
ik denk dat ik denk, denk ik..
pi_193300865
probeer maar eens te koken voor 1 persoon die ook nog een maagverkleining heeft gehad...ik weet dat ik er zelf voor gekozen heb, dat is het ook niet, maar lastig is het zeker..
  Frontpage Koningin/Leukste user IRL maandag 25 mei 2020 @ 10:16:41 #58
147316 crew  DJMO
#trut
pi_193300915
quote:
0s.gif Op maandag 25 mei 2020 10:13 schreef scrub_nurse het volgende:
probeer maar eens te koken voor 1 persoon die ook nog een maagverkleining heeft gehad...ik weet dat ik er zelf voor gekozen heb, dat is het ook niet, maar lastig is het zeker..
Dat lijkt me ook heel lastig inderdaad -O-
Ik heb er één en ik ben er trots op
"Tussen droom en daad staan wetten in de weg, en praktische bezwaren" "The needs of the many outweigh the needs of the crew"

Terugblik op tachtig kilometer lopen - Westerborkpad
- My 5 minutes of fame - Heldin
DTS - Foto's en verslagen
pi_193301226
quote:
0s.gif Op maandag 25 mei 2020 10:13 schreef scrub_nurse het volgende:
probeer maar eens te koken voor 1 persoon die ook nog een maagverkleining heeft gehad...ik weet dat ik er zelf voor gekozen heb, dat is het ook niet, maar lastig is het zeker..
Gewoon even voor mijn idee. Waar kom je nu op uit? Wat maak je tot nu toe?
Somebody that I used to know
  maandag 25 mei 2020 @ 16:36:28 #60
65960 sanger
|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|
pi_193306116
quote:
0s.gif Op maandag 4 mei 2020 17:12 schreef DJMO het volgende:

[..]

Dat is toch wel één van mijn basisingrediënten bij pasta :P
Die kun je ook apart even bakken en toevoegen. In de tijd dat je de pasta vers kookt :)
Everything you want is on the other side of fear.
Ik ben niet onhandelbaar, ik ben gewoon een grote uitdaging.
  maandag 25 mei 2020 @ 17:21:29 #61
131066 scrub_nurse
ik denk dat ik denk, denk ik..
pi_193306746
quote:
2s.gif Op maandag 25 mei 2020 10:43 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Gewoon even voor mijn idee. Waar kom je nu op uit? Wat maak je tot nu toe?
salade/maaltijdsalade waar ik dan 2-3 dagen mee doe, bv lunch en avondeten. Daar doe ik dan bv gekookt ei bij, of tonijn, of kipgehaktballetje. Verse pasta (een stuk of 3, de rest vries ik in) met bv mutti tomatensaus/mini mozzarella/ui/basilicum. Couscous/harissa/groente/kip. Wortelstamp van snackworteltjes. kipkrokantschnitzel (zonder iets erbij), mini tortilla met salade en bv avocado/tonijn. Chili concarne (heel goed in t vriezen), soep.

Wat vooral moeilijk is, is bv aardappel. Ik eet zelden aardappel en dan ook nog niet meer dan 1 kleine, dus ik heb niks aan een zak/celavita. Maar om nou naar de markt te gaan voor 1 aardappel...

Ik ging vroeger graag naar de lidl, maar zij hebben eigenlijk alleen grootverpakkingen..en dan gooi ik zoveel weg, dat ik beter naar AH kan gaan en dan minder weggooien

Ik combineer vooral veel, vandaag een beetje bij de lunch, dan de rest morgen bij avondeten enzovoort.
pi_193311652
quote:
0s.gif Op maandag 25 mei 2020 17:21 schreef scrub_nurse het volgende:

[..]

salade/maaltijdsalade waar ik dan 2-3 dagen mee doe, bv lunch en avondeten. Daar doe ik dan bv gekookt ei bij, of tonijn, of kipgehaktballetje. Verse pasta (een stuk of 3, de rest vries ik in) met bv mutti tomatensaus/mini mozzarella/ui/basilicum. Couscous/harissa/groente/kip. Wortelstamp van snackworteltjes. kipkrokantschnitzel (zonder iets erbij), mini tortilla met salade en bv avocado/tonijn. Chili concarne (heel goed in t vriezen), soep.

Wat vooral moeilijk is, is bv aardappel. Ik eet zelden aardappel en dan ook nog niet meer dan 1 kleine, dus ik heb niks aan een zak/celavita. Maar om nou naar de markt te gaan voor 1 aardappel...

Ik ging vroeger graag naar de lidl, maar zij hebben eigenlijk alleen grootverpakkingen..en dan gooi ik zoveel weg, dat ik beter naar AH kan gaan en dan minder weggooien

Ik combineer vooral veel, vandaag een beetje bij de lunch, dan de rest morgen bij avondeten enzovoort.
Oh wow, het zijn echt dat soort kleine porties. Drie stukjes gevulde pasta? Een kleine aardappel? Kan me voorstellen dat dat lastig is!
Somebody that I used to know
pi_193314488
@scrub_nurse ik koop gewoon een losse aardappel bij de Turk als ik het een keer nodig heb. Boeiend.

Verder heb ik er niet echt moeite mee om voor mezelf te koken en gooi zelden wat weg.
Als ik van een pak passata bijv overhou omdat ik niet zoveel ervan nodig heb dan gaat dat gewoon de vriezer in. Ookal kost het geen drol verder.
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_193314993
Gewoon koken voor 2 personen en de volgende dag de helft als ontbijt/lunch opeten. Ik kook regelmatig een dikke pan kipdijfilet met groenten en een sausje ofzo, laat de helft in de pan in de koelkast met een deksel/bord erop.

Volgende ochtend mieter ik er dan 3/4 eieren (en evt wat kaas) bij en je hebt een goede omelet als ontbijt en evt lunch of nog wat voor bij het avondeten die avond.
Leh-kùr
pi_193319861
quote:
0s.gif Op maandag 25 mei 2020 17:21 schreef scrub_nurse het volgende:

[..]

salade/maaltijdsalade waar ik dan 2-3 dagen mee doe, bv lunch en avondeten. Daar doe ik dan bv gekookt ei bij, of tonijn, of kipgehaktballetje. Verse pasta (een stuk of 3, de rest vries ik in) met bv mutti tomatensaus/mini mozzarella/ui/basilicum. Couscous/harissa/groente/kip. Wortelstamp van snackworteltjes. kipkrokantschnitzel (zonder iets erbij), mini tortilla met salade en bv avocado/tonijn. Chili concarne (heel goed in t vriezen), soep.

Wat vooral moeilijk is, is bv aardappel. Ik eet zelden aardappel en dan ook nog niet meer dan 1 kleine, dus ik heb niks aan een zak/celavita. Maar om nou naar de markt te gaan voor 1 aardappel...

Ik ging vroeger graag naar de lidl, maar zij hebben eigenlijk alleen grootverpakkingen..en dan gooi ik zoveel weg, dat ik beter naar AH kan gaan en dan minder weggooien

Ik combineer vooral veel, vandaag een beetje bij de lunch, dan de rest morgen bij avondeten enzovoort.
Ik haal gerust 1 aardappel bij de groenteboer. Of 7 plakjes bacon bij de slager (er zitten 7 geitenkaasjes in een verpakking, vandaar). Ik haal heel veel buiten de AH om, bij speciaalzaken.
  Frontpage Koningin/Leukste user IRL dinsdag 26 mei 2020 @ 14:11:05 #66
147316 crew  DJMO
#trut
pi_193320682
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 mei 2020 03:34 schreef Willewa het volgende:
Gewoon koken voor 2 personen en de volgende dag de helft als ontbijt/lunch opeten. Ik kook regelmatig een dikke pan kipdijfilet met groenten en een sausje ofzo, laat de helft in de pan in de koelkast met een deksel/bord erop.

Volgende ochtend mieter ik er dan 3/4 eieren (en evt wat kaas) bij en je hebt een goede omelet als ontbijt en evt lunch of nog wat voor bij het avondeten die avond.
Volgens mij geef ik duidelijk aan dat dat dus juist niet is wat ik wil. Ik hoef geen twee dagen achter elkaar het zelfde. En daarbij komt dan ook nog eens dat ik een kleine eter ben, dus als ik de standaard porties voor twee personen zou aanhouden zou ik minimaal drie, zo niet vier, dagen hetzelfde zitten kanen. Ik ben geen aap die elke dag bananen vreet.
Ik heb er één en ik ben er trots op
"Tussen droom en daad staan wetten in de weg, en praktische bezwaren" "The needs of the many outweigh the needs of the crew"

Terugblik op tachtig kilometer lopen - Westerborkpad
- My 5 minutes of fame - Heldin
DTS - Foto's en verslagen
pi_193321048
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 mei 2020 13:19 schreef _Arual_ het volgende:

[..]

Ik haal gerust 1 aardappel bij de groenteboer. Of 7 plakjes bacon bij de slager (er zitten 7 geitenkaasjes in een verpakking, vandaar). Ik haal heel veel buiten de AH om, bij speciaalzaken.
Bij supermarkten en de HEMA die vers gesneden vleeswaren verkopen kun je ook altijd vragen of ze afgepaste hoeveelheid kunnen snijden voor je :Y
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
  dinsdag 26 mei 2020 @ 14:37:46 #68
230450 ShevaJB
Rock beat tempo 155
pi_193321118
Doe wat moeite met lekkere ingredienten en maak een slowcooker maaltijd. Heb je ook genoeg voor een paar dagen. Een hachee recept, of goulash. Genoeg te vinden op het internet. Rijst erbij of aardappels/groente en je bent klaar.
[b]Doe'k 't now wel, doe'k 't now niet of krieg ik spiet
[/b]
[b]Op vrijdag 15 januari 2010 10:36 schreef boudemaniak het volgende:[/b]
Eindbaas ^O^
  Frontpage Koningin/Leukste user IRL dinsdag 26 mei 2020 @ 14:41:38 #69
147316 crew  DJMO
#trut
pi_193321176
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 mei 2020 14:37 schreef ShevaJB het volgende:
Doe wat moeite met lekkere ingredienten en maak een slowcooker maaltijd. Heb je ook genoeg voor een paar dagen. Een hachee recept, of goulash. Genoeg te vinden op het internet. Rijst erbij of aardappels/groente en je bent klaar.
Moet je wel een slowcooker hebben. Staat nog wel op m'n verlanglijstje :Y
Ik heb er één en ik ben er trots op
"Tussen droom en daad staan wetten in de weg, en praktische bezwaren" "The needs of the many outweigh the needs of the crew"

Terugblik op tachtig kilometer lopen - Westerborkpad
- My 5 minutes of fame - Heldin
DTS - Foto's en verslagen
  dinsdag 26 mei 2020 @ 14:43:33 #70
230450 ShevaJB
Rock beat tempo 155
pi_193321210
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 mei 2020 14:41 schreef DJMO het volgende:

[..]

Moet je wel een slowcooker hebben. Staat nog wel op m'n verlanglijstje :Y
Gewoon doen, ik zit in dezelfde situatie en heb absoluut geen spijt van de aankoop. Ik ben totaal geen kookliefhebber maar heb dankzij dat ding behoorlijk wat lekkere dingen kunnen toveren.
[b]Doe'k 't now wel, doe'k 't now niet of krieg ik spiet
[/b]
[b]Op vrijdag 15 januari 2010 10:36 schreef boudemaniak het volgende:[/b]
Eindbaas ^O^
pi_193321266
Groenten heb ik veel diepvries van. Kun je gewoon de hoeveelheid eruit halen wat je nodig hebt: rode kool, spinazie, prei a le crème, tuinerwtjes, kousenband en gesneden paprika heb ik er nu in liggen.

Laatst een kilo zak penen gekocht, schoongemaakt en in plakjes de vriezer in.
Zuurkool is altijd te veel, rest gaat gewoon de vriezer in.

Van TGTG krijg ik vaak wokgroenten of macaroni-spaghetti groenten: de vriezer in en gebruik ik wat ik nodig heb voor soep.
Ook voorgeschilde aardappels gaan de vriezer in. Gebruik ik toch alleen maar voor stamppot of puree dus structuur maakt dan ook niks meer uit.

Linzen, kikkererwten en bonen koop ik gedroogd. Kun je precies de hoeveelheid gebruiken die je nodig hebt.

Vlees zoals braadworsten gaat gewoon per stuk de vriezer in. Bij de Turk haal ik vaak kipshoarma en kipdijfilet. Thuis in afgepaste porties hoppakeeeee de vriezer in.

Brood verpak ik per 1 of 2 sneetjes: je raadt het al....de vriezer in.

Volgens mij maak jij jezelf het moeilijker dan het is.
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_193321558
Ben zelf trouwens ook geen fan van bereid eten uit de vriezer. Behalve snert, dat kook ik 1x per jaar, gaat dan in ziplock zo plat de vriezer in en dan kom ik de winter er wel mee door.

Chili con carne maak ik ook altijd een flinke pan van en dan ook plat in ziplock.

Op de een of andere manier vind ik snert en chili niet zo erg om te bewaren in de vriezer. Doordat het plat in ziplock zit is het ook binnen no-time ontdooit en neemt sowieso weinig ruimte in.

Heeeeeeeeel soms een portie hutspot of zuurkoolstamppot.

Daar houdt het dan eigenlijk ook wel mee op dus.

Tevens ben ik ook een kleine eter. Ben ook maar een klein meisje :P
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
  Frontpage Koningin/Leukste user IRL dinsdag 26 mei 2020 @ 15:18:55 #73
147316 crew  DJMO
#trut
pi_193321788
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 mei 2020 15:04 schreef mascara-klodder het volgende:
Ben zelf trouwens ook geen fan van bereid eten uit de vriezer. Behalve snert, dat kook ik 1x per jaar, gaat dan in ziplock zo plat de vriezer in en dan kom ik de winter er wel mee door.

Chili con carne maak ik ook altijd een flinke pan van en dan ook plat in ziplock.

Op de een of andere manier vind ik snert en chili niet zo erg om te bewaren in de vriezer. Doordat het plat in ziplock zit is het ook binnen no-time ontdooit en neemt sowieso weinig ruimte in.

Heeeeeeeeel soms een portie hutspot of zuurkoolstamppot.

Daar houdt het dan eigenlijk ook wel mee op dus.

Tevens ben ik ook een kleine eter. Ben ook maar een klein meisje :P
Mjah, ik ben dus naast een kleine eter ook een moeilijke eter. Veel groenten lust ik al niet, brood uit de vriezer vind ik te droog en heb ik dus het liefst vers. Ik heb nu wel een halfje casino wit gehaald, dat gaat per twee met ham en kaas de vriezer in > tosti's vind ik namelijk weer wél lekker :') als alternatief voor brood heb ik sinds kort de kleine wraps ontdekt. Ook lekker met ham en kaas een een gekookt eitje.

Ik had onlangs inderdaad zin in hutspot. Maar geen zin om een pan vol te maken en in te vriezen want ik eet het vrijwel nooit. Dus zakje snack worteltjes van 99 cent gehaald (150 gram ofzo?) en dat met een halve ui en twee aardappeltjes gekookt. Speklapje uit de vriezer gehaald en gebakken < éénpersoons hutspotje :P

Morgen is het kook met cul thema ovenschotel, wilde ik graag aan meedoen, maar weinig tijd want hele dag op pad. Dus vandaag vast voorbereid, en een restant van het deel van de gebruikte ingrediënten gebruik ik vanavond in een rundvleesrisotto. dus ja, ik ik ben een lastig portret. Sorry for being me :)
Ik heb er één en ik ben er trots op
"Tussen droom en daad staan wetten in de weg, en praktische bezwaren" "The needs of the many outweigh the needs of the crew"

Terugblik op tachtig kilometer lopen - Westerborkpad
- My 5 minutes of fame - Heldin
DTS - Foto's en verslagen
  dinsdag 26 mei 2020 @ 17:13:18 #74
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_193323311
Vierpersoons recept gedeeld door vier
Tweepersoons recept gedeeld door twee
Met de ingrediënten die je wél lust
Zo moeilijk is het toch niet
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  dinsdag 26 mei 2020 @ 17:18:20 #75
199256 kwiwi
de enige echte.
pi_193323359
quote:
10s.gif Op dinsdag 26 mei 2020 17:13 schreef Molo het volgende:
Vierpersoons recept gedeeld door vier
Tweepersoons recept gedeeld door twee
Met de ingrediënten die je wél lust
Zo moeilijk is het toch niet
Dacht ik ook, maar blijkbaar zijn we te praktisch :+
pi_193323429
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 mei 2020 15:18 schreef DJMO het volgende:
Mjah, ik ben dus naast een kleine eter ook een moeilijke eter.
Volgens mij is het vooral dit.
  Frontpage Koningin/Leukste user IRL dinsdag 26 mei 2020 @ 17:53:52 #77
147316 crew  DJMO
#trut
pi_193323793
Weet je, laat maar zitten ook. Kennelijk mag iemand hier niet om inspiratie vragen.
Ik heb er één en ik ben er trots op
"Tussen droom en daad staan wetten in de weg, en praktische bezwaren" "The needs of the many outweigh the needs of the crew"

Terugblik op tachtig kilometer lopen - Westerborkpad
- My 5 minutes of fame - Heldin
DTS - Foto's en verslagen
pi_193323864
quote:
13s.gif Op dinsdag 26 mei 2020 17:53 schreef DJMO het volgende:
Weet je, laat maar zitten ook. Kennelijk mag iemand hier niet om inspiratie vragen.
Tuurlijk mag dat :) Maar besef wel dat wat jij vraagt ook best prijzig kan zijn. Niks invriezen, niet 2 dagen achter elkaar hetzelfde eten.... Misschien is het een idee om toch wat minder kieskeurig te zijn. Dan heb je misschien meer variatie dan wat je nu hebt.
pi_193323940
quote:
13s.gif Op dinsdag 26 mei 2020 17:53 schreef DJMO het volgende:
Weet je, laat maar zitten ook. Kennelijk mag iemand hier niet om inspiratie vragen.
je serveert (pun intended) alle ideeën af dus wat wil je dan :')
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen &lt;3
  Frontpage Koningin/Leukste user IRL dinsdag 26 mei 2020 @ 18:12:42 #80
147316 crew  DJMO
#trut
pi_193324028
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 mei 2020 18:06 schreef tombolafan het volgende:

[..]

je serveert (pun intended) alle ideeën af dus wat wil je dan :')
De standaard riedeltjes van porties invriezen: brood per zoveel stuks invriezen etc had ik heus wel zelf al bedacht. Daar vraag ik ook niet om. En dat zijn wel de meest gegeven tips: net zoals koken voor twee dagen: nee dat wil ik inderdaad niet nee.

ik zal even heel concreet zijn: wat ik zoek zijn totaal verschillende recepten met dezelfde basisingrediënten zoals ui/knoflook/paprika/champignons/tauge waarmee ik met rijst/pasta/wraps/bami totaal verschillende gerechten kan maken door per dag iets anders toe te voegen qua saus / extra ingredient en een stukje vlees/kip. Want rauwe producten iets groter inkopen en invriezen vind ik dan weer geen probleem zolang ik voor mezelf weet dat ik het binnen een paar weken zal consumeren. Bereide en ingevroren maaltijden belanden na een jaar simpelweg in de kliko , omdat ik het liever vers maak en opeet.

Dus ja, noem me lastig, en vervelend , dat mag: maar als je niet normaal mee wil denken reageer dan lekker op een topic dat je wel interesseert in plaats van mij af te komen zeiken .
Ik heb er één en ik ben er trots op
"Tussen droom en daad staan wetten in de weg, en praktische bezwaren" "The needs of the many outweigh the needs of the crew"

Terugblik op tachtig kilometer lopen - Westerborkpad
- My 5 minutes of fame - Heldin
DTS - Foto's en verslagen
pi_193324042
Pardon? Volgens mij heb ik toch uitgebreid gereageerd. Zie post #71 bijvoorbeeld. Zo kun je nl heel gevarieerd eten zonder ook maar amper wat weg te hoeven gooien.

Oh en als je brood droog de vriezer uitkomt dan is het of tijd voor een andere vriezer of eens brood bij een bakker kopen. Bij mij komt het brood er gewoon vers en met knapperig korstje eruit.

Het gaat er niet om dat je een moeilijke eter bent geloof ik, eerder dat je gewoon moeilijk doet.
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
  Frontpage Koningin/Leukste user IRL dinsdag 26 mei 2020 @ 18:16:12 #82
147316 crew  DJMO
#trut
pi_193324070
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 mei 2020 18:13 schreef mascara-klodder het volgende:
Pardon? Volgens mij heb ik toch uitgebreid gereageerd. Zie post #71 bijvoorbeeld. Zo kun je nl heel gevarieerd eten zonder ook maar amper wat weg te hoeven gooien.

Oh en als je brood droog de vriezer uitkomt dan is het of tijd voor een andere vriezer of eens brood bij een bakker kopen. Bij mij komt het brood er gewoon vers en met knapperig korstje eruit.

Het gaat er niet om dat je een moeilijke eter bent geloof ik, eerder dat je gewoon moeilijk doet.

Ik ben sowieso al geen brood eter, dus als ik dat al eet liever vers, of geroosterd zoals een tosti. Maar zoals ik al zei: laat het maar, ik ga m'n eigen wiel wel uitvinden.
Ik heb er één en ik ben er trots op
"Tussen droom en daad staan wetten in de weg, en praktische bezwaren" "The needs of the many outweigh the needs of the crew"

Terugblik op tachtig kilometer lopen - Westerborkpad
- My 5 minutes of fame - Heldin
DTS - Foto's en verslagen
  dinsdag 26 mei 2020 @ 18:18:04 #83
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_193324100
Doe eens lief allemaal dan.

Ja, DJMO is een beetje lastig aan het doen. Het heeft niet veel zin om daar mee bezig te blijven, hou daar maar gewoon mee op.

Maar er zijn best opties natuurlijk. Kleine porties kopen, op de markt kopen, rauwe producten invriezen. En goed plannen. Restjes groente en vlees kunnen altijd wel in een wrap, door een wokgerecht of door de pasta. Of maak eens in de week een soep van de restjes.
Spoilers!
pi_193324151
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 mei 2020 18:16 schreef DJMO het volgende:

[..]

Ik ben sowieso al geen brood eter, dus als ik dat al eet liever vers, of geroosterd zoals een tosti. Maar zoals ik al zei: laat het maar, ik ga m'n eigen wiel wel uitvinden.
Ja maar... Ben je al eens naar de slager geweest. Daar kun je voor elke dag van de week als je wilt één stuks vlees halen. Een zakje kilo aardappelen, kun je ook een paar dagen mee doen. Kleine potjes groente, of diepvriesgroenten. Je eet wel doodgewoon een prak een paar dagen, maar dat doet bekant heel Nederland. Het hoeft niet bijzonder te zijn om lekker te kunnen eten :)

Bij slager heb je ook maaltijden en salades, wat ze prima voor 1 persoon in een bakje kunnen doen.
  dinsdag 26 mei 2020 @ 18:24:40 #85
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_193324211
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 mei 2020 18:21 schreef Sunshine1982 het volgende:

[..]

Een zakje kilo aardappelen, kun je ook een paar dagen mee doen.

Er zijn echt 150 dingen die je kunt doen met een aardappel. Koken, bakken, stomen, gnocchi, schulfnudeln, rosti, uit de oven op 300 manieren, poffen, hasselback, etc etc.
Spoilers!
pi_193324238
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 mei 2020 18:16 schreef DJMO het volgende:

[..]

Ik ben sowieso al geen brood eter, dus als ik dat al eet liever vers, of geroosterd zoals een tosti. Maar zoals ik al zei: laat het maar, ik ga m'n eigen wiel wel uitvinden.
Ik ben ook geen brood eter. Af en toe lekker.

Maar ik geef je zo fucking veel tips aangezien ik met hetzelfde probleem zit en ook niet van bereid voedsel uit de vriezer hou enzo.
Althans voor mij is het dus geen probleem.

Je kan als 1-persoons huishouden ook gewoon eindeloos variëren dus. En ik kook ook nogeens redelijk budget terwijl ik dat niet eens hoef.
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_193324244
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 mei 2020 18:24 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Er zijn echt 150 dingen die je kunt doen met een aardappel. Koken, bakken, stomen, gnocchi, schulfnudeln, rosti, uit de oven op 300 manieren, poffen, hasselback, etc etc.
Ja, sorry dat ik niet zo'n keukenprinses ben :+ Ik kook en bak een aardappel. Voor de rest doe ik er vrij weinig mee.
pi_193324283
Een kilo aardappelen kan ik dus ook gewoon meer dan de helft van weggooien :@
Ben geen aardappel-eter, pasta vind ik echt smerig :r
Maar zoals eerder gepost: wil ik een verse aardappel dan koop ik er gewoon eentje bij de Turk.
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
  Frontpage Koningin/Leukste user IRL dinsdag 26 mei 2020 @ 18:32:04 #89
147316 crew  DJMO
#trut
pi_193324331
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 mei 2020 18:26 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]

Ik ben ook geen brood eter. Af en toe lekker.

Maar ik geef je zo fucking veel tips aangezien ik met hetzelfde probleem zit en ook niet van bereid voedsel uit de vriezer hou enzo.
Althans voor mij is het dus geen probleem.

Je kan als 1-persoons huishouden ook gewoon eindeloos variëren dus. En ik kook ook nogeens redelijk budget terwijl ik dat niet eens hoef.
Een hoop van de dingen jij opnoemt lust ik niet. Heb ik simpelweg nooit leren eten omdat m'n ouders het ook niet aten. "ja, dan probeer je het toch een keer?" Nee, ik ben echt van het soort: Wat de boer niet kent dat vreet hij niet.

Voorgekookte aardappels invriezen doe ik al. Diepvriesgroenten: alleen de spinazie a al creme en eventueel rode kool. Ik heb ooit eens een zak diepvries bloemkoolroosjes gehaald: ik ging bijna over m'n nek toen ik het eenmaal geproefd had; wat een smakeloze derrie wordt dat, zit geen bite meer aan.

En dan komt daar wederom bij dat ik ook gewoon geen zin (meer) heb ik de hele week het standaard AGV-riedeltje. Ik doe graag wat meer moeite voor m'n maaltijd zodat ik het ook met plezier opeet. Als ik dan toch in de keuken moet staan om te koken dan ook liever wat langer met meer plezier dan tien minuten voor een stuk vlees, blik bonen een een schep aardappelen.
Ik heb er één en ik ben er trots op
"Tussen droom en daad staan wetten in de weg, en praktische bezwaren" "The needs of the many outweigh the needs of the crew"

Terugblik op tachtig kilometer lopen - Westerborkpad
- My 5 minutes of fame - Heldin
DTS - Foto's en verslagen
pi_193324394
Oke, misschien moeten we dan even beginnen met wat je wel lust. En wel lekker vind.
Sterkheidsbaas van alles.
pi_193324411
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 mei 2020 18:32 schreef DJMO het volgende:

[..]

Een hoop van de dingen jij opnoemt lust ik niet. Heb ik simpelweg nooit leren eten omdat m'n ouders het ook niet aten. "ja, dan probeer je het toch een keer?" Nee, ik ben echt van het soort: Wat de boer niet kent dat vreet hij niet.

Voorgekookte aardappels invriezen doe ik al. Diepvriesgroenten: alleen de spinazie a al creme en eventueel rode kool. Ik heb ooit eens een zak diepvries bloemkoolroosjes gehaald: ik ging bijna over m'n nek toen ik het eenmaal geproefd had; wat een smakeloze derrie wordt dat, zit geen bite meer aan.

En dan komt daar wederom bij dat ik ook gewoon geen zin (meer) heb ik de hele week het standaard AGV-riedeltje. Ik doe graag wat meer moeite voor m'n maaltijd zodat ik het ook met plezier opeet. Als ik dan toch in de keuken moet staan om te koken dan ook liever wat langer met meer plezier dan tien minuten voor een stuk vlees, blik bonen een een schep aardappelen.
Het hoeft toch niet zo zwart wit te zijn toch? Ik doe vaak bij mijn boontjes wat gebakken champignons, knoflook en gebakken ui (ook alleen voor mezelf aangezien ik vrij moeilijke eters thuis heb). Eventueel wat gebakken spekjes. Of door de gebakken aardappeltjes wat spekjes. Spinazie met een eitje. Witlof met ham en kaas uit de oven, heb je gelijk ook beleg voor op brood de volgende dag.


Elke dag wat bijzonders koken kost toch allemachtig veel geld?
pi_193324447
quote:
2s.gif Op dinsdag 26 mei 2020 18:35 schreef Lonaa het volgende:
Oke, misschien moeten we dan even beginnen met wat je wel lust. En wel lekker vind.
Hier ga ik even op wachten :D Heb speciaal voor dit topic mijn laptop aangeslingerd want dat typt wat makkelijker :D
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
  dinsdag 26 mei 2020 @ 18:41:17 #93
194233 Friday12
Originele kloon
pi_193324480
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 mei 2020 18:32 schreef DJMO het volgende:

[..]

Een hoop van de dingen jij opnoemt lust ik niet. Heb ik simpelweg nooit leren eten omdat m'n ouders het ook niet aten. "ja, dan probeer je het toch een keer?" Nee, ik ben echt van het soort: Wat de boer niet kent dat vreet hij niet.

Voorgekookte aardappels invriezen doe ik al. Diepvriesgroenten: alleen de spinazie a al creme en eventueel rode kool. Ik heb ooit eens een zak diepvries bloemkoolroosjes gehaald: ik ging bijna over m'n nek toen ik het eenmaal geproefd had; wat een smakeloze derrie wordt dat, zit geen bite meer aan.

En dan komt daar wederom bij dat ik ook gewoon geen zin (meer) heb ik de hele week het standaard AGV-riedeltje. Ik doe graag wat meer moeite voor m'n maaltijd zodat ik het ook met plezier opeet. Als ik dan toch in de keuken moet staan om te koken dan ook liever wat langer met meer plezier dan tien minuten voor een stuk vlees, blik bonen een een schep aardappelen.
Erwtjes uit vriezer zijn bv prima voor een fried rice of een curry. Uien zijn super lang houdbaar. Zakje gesneden kool erbij.

Die 3 groenten, een ei, magnetron rijst uit zo'n bakje.

Eerste ff rijst en groenten aanbakken met evt knoflook. Daarna aan de kant schuiven en eitje in de pan die je vervolgens even bakt ,rult en er door roert. Sojasaus tot het goed op smaak is en voila verse fried rice. Dit kan je tevens doen met groentes die je over hebt van andere maaltijden. Of een ander wok gerecht kan je ook gebruiken om overgebleven groenten op te maken.
  dinsdag 26 mei 2020 @ 18:43:00 #94
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_193324504
Bloemkoolroosjes uit de diepvries zijn ok voor door een curry, wokgerecht of uit de oven. Als onderdeel van de agv zijn ze echt niet te doen.
Sperziebonen uit de vriezer doen het ook beter door een gerecht als slechts gekookt.

Ik vind diepvrieserwten geweldig. Zo makkelijk om ergens even een hamd door te gooien.
Spoilers!
  Frontpage Koningin/Leukste user IRL dinsdag 26 mei 2020 @ 18:46:21 #95
147316 crew  DJMO
#trut
pi_193324542
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 mei 2020 18:37 schreef Sunshine1982 het volgende:

[..]

Het hoeft toch niet zo zwart wit te zijn toch? Ik doe vaak bij mijn boontjes wat gebakken champignons, knoflook en gebakken ui (ook alleen voor mezelf aangezien ik vrij moeilijke eters thuis heb). Eventueel wat gebakken spekjes. Of door de gebakken aardappeltjes wat spekjes. Spinazie met een eitje. Witlof met ham en kaas uit de oven, heb je gelijk ook beleg voor op brood de volgende dag.

Elke dag wat bijzonders koken kost toch allemachtig veel geld?
nou kijk: boontjes met gebakken spekjes? Nooit eerder aan gedacht. Combi lijkt me best lekker. Eet normaal gesproken het liefst de haricot verts van hak maar dat vond ik weer zonde om te kopen omdat ik vaak de halve pot weg kon gooien. Daar heb ik nu een alternatief voor: helft van de pot opwarmen in eigen vocht en de andere helft gevacumeerd bewaren in de koelkast voor een andere maaltijd. Zelfde met knakworstjes: heel blik is te veel; helft opwarmen, rest vacumeren tot een volgende keer.

En dus ja: vandaag had ik een risottootje met biefstuk, champignons, taugé, knoflook, rode paprika, een sjalotje. Morgen heb ik een pastaschoteltje uit de oven met rode paprika, een sjalotje, champignons, een beetje prei en een halve dikke plak ham (uit de vriezer) met kaas uit de oven. Overmorgen flikker ik de restanten van de ingrediënten op een hoopje in de pan met een beetje gehakt en maak mini calzone pizza's. Drie keer totaal iets anders dus, maar wel met vrijwel dezelfde basisdingen.

oh en witlof ham kaas uit de oven is een van m'n all time favo's, dus die maak ik regelmatig :Y)
Ik heb er één en ik ben er trots op
"Tussen droom en daad staan wetten in de weg, en praktische bezwaren" "The needs of the many outweigh the needs of the crew"

Terugblik op tachtig kilometer lopen - Westerborkpad
- My 5 minutes of fame - Heldin
DTS - Foto's en verslagen
pi_193324613
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 mei 2020 18:32 schreef DJMO het volgende:

[..]

Een hoop van de dingen jij opnoemt lust ik niet. Heb ik simpelweg nooit leren eten omdat m'n ouders het ook niet aten. "ja, dan probeer je het toch een keer?" Nee, ik ben echt van het soort: Wat de boer niet kent dat vreet hij niet.

Voorgekookte aardappels invriezen doe ik al. Diepvriesgroenten: alleen de spinazie a al creme en eventueel rode kool. Ik heb ooit eens een zak diepvries bloemkoolroosjes gehaald: ik ging bijna over m'n nek toen ik het eenmaal geproefd had; wat een smakeloze derrie wordt dat, zit geen bite meer aan.

En dan komt daar wederom bij dat ik ook gewoon geen zin (meer) heb ik de hele week het standaard AGV-riedeltje. Ik doe graag wat meer moeite voor m'n maaltijd zodat ik het ook met plezier opeet. Als ik dan toch in de keuken moet staan om te koken dan ook liever wat langer met meer plezier dan tien minuten voor een stuk vlees, blik bonen een een schep aardappelen.
Maar toch maak je ook risotto ;)

En wat betreft bloemkool/broccoli/spruitjes uit de vriezer: vind ik ook niet lekker. Spruitjes zelfs bijzonder smerig :@ Die koop ik dan ook in de aanbieding vers, maak ze schoon, even blancheren en in ziplock de vriezer in. Kom dan de winter wel door met een halve kilo.

Je vindt ovenschotels leuk om te maken dus. Je lust rode kool en shoarma, dat met gepureerdere aardappel en even gratineren met kaas zo de oven in. Heb je iig een variant op AGV. Heb je ook een 1-persoon ovenschaaltje?

Restje ui, wat knoflook, een halve wortel, wat boontjes of wat je ook over hebt, kook er linzen en/of kikkererwten bij, juiste kruiden en je hebt een heerlijk vers en gezond maaltje. desnoods koop je zo'n potje/zakje curry-pasta oid.
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_193324640
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 mei 2020 18:51 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]

Maar toch maak je ook risotto ;)

En wat betreft bloemkool/broccoli/spruitjes uit de vriezer: vind ik ook niet lekker. Spruitjes zelfs bijzonder smerig :@ Die koop ik dan ook in de aanbieding vers, maak ze schoon, even blancheren en in ziplock de vriezer in. Kom dan de winter wel door met een halve kilo.

Je vindt ovenschotels leuk om te maken dus. Je lust rode kool en shoarma, dat met gepureerdere aardappel en even gratineren met kaas zo de oven in. Heb je iig een variant op AGV. Heb je ook een 1-persoon ovenschaaltje?

Restje ui, wat knoflook, een halve wortel, wat boontjes of wat je ook over hebt, kook er linzen en/of kikkererwten bij, juiste kruiden en je hebt een heerlijk vers en gezond maaltje. desnoods koop je zo'n potje/zakje curry-pasta oid.
:9

(Mini) quiches zijn ook lekker als avondeten :)
  dinsdag 26 mei 2020 @ 18:53:04 #98
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_193324649
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 mei 2020 18:46 schreef DJMO het volgende:

[..]



En dus ja: vandaag had ik een risottootje met biefstuk, champignons, taugé, knoflook, rode paprika, een sjalotje. Morgen heb ik een pastaschoteltje uit de oven met rode paprika, een sjalotje, champignons, een beetje prei en een halve dikke plak ham (uit de vriezer) met kaas uit de oven. Overmorgen flikker ik de restanten van de ingrediënten op een hoopje in de pan met een beetje gehakt en maak mini calzone pizza's. Drie keer totaal iets anders dus, maar wel met vrijwel dezelfde basisdingen.

^O^

Het is vaak dat je mindset even moet veranderen. Van de dingen die je lust zijn vaak zo veel meer combinaties mogelijk dan je denkt.

Lust je quiche? Bijna alles kan in eem quiche :9
Spoilers!
pi_193324661
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 mei 2020 18:53 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

^O^

Het is vaak dat je mindset even moet veranderen. Van de dingen die je lust zijn vaak zo veel meer combinaties mogelijk dan je denkt.

Lust je quiche? Bijna alles kan in eem quiche :9
GMTA (Check post boven je :) )
  dinsdag 26 mei 2020 @ 18:54:08 #100
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_193324671
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 mei 2020 18:53 schreef Sunshine1982 het volgende:

[..]

GMTA (Check post boven je :) )
:s)
Spoilers!
pi_193324687
quote:
Ik vind diepvrieserwten geweldig. Zo makkelijk om ergens even een hamd door te gooien.
Ik vond erwten echt zo erg vies, die gerimpelde dingen uit een potje Tot ik die uit diepvries ontdekte O+
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')