abonnement Unibet Coolblue
pi_25486267
Nederland telt genoeg vrijgezelle alleenwonende mensen, dus zal dat op Fok! ook wel het geval zijn..

Ik woon zelf alleen, en dat betekent ook voor 1 persoon koken.

Hier een topic om 1-persoons gerechten uit te wisselen, tips, meets zodat je een keer niet alleen eet enz.

Ja, ik woon nu bijna 2 maanden op mezelf.
En ik hou exreem van koken: ik vind het heerlijk, al is het erg moeilijk om een uitgebalanceerd, makkelijk maar ook lekker eetritme te creeeren.

Vaak heb ik wel zin om te koken, maar niet om een uur in de keuken te staan.
Vaak hou ik veel over, wat ik dan weer invries voor de volgende keer.
Vaak heb ik echt geen zin om te koken, en eet ik maar iets van een snack ofzo.. heeeel slecht
Of soms eet ik gewoon niet..

Er zijn genoeg leuke 1-persoons recepten, je moet ze alleen weten te vinden.
En haal jij je gehele arsenaal uit de kast zoals ik als je voor jezelf kookt, of ben je dan van de 1-pans gerechten?

Als ik een keer lekker gekookt heb voor mezelf staan er makkelijk 4 pannen, 3 borden en aardig wat messen bij de afwas...
En dat terwijl ik maar alleen ben

Bezuinig jij in kwaliteit als je slechts voor je zelf kookt?
En in hoeveelheid? Precies afgemeten, of net iets meer, en wat je niet op-eet invriezen, of voor de volgende dag bewaren?

iK bezuinig zeker niet in kwaliteit als ik voor mezelf kook, meestal ook niet in hoeveelheid: het komt toch wel op de volgende dag of week..
Doei.
pi_25486391
Ik kook ook meestal alleen voor mezelf en soms voor mijn vriendin.
Helaas zijn vrijwel alle verpakkingen berekend of 2 of meer personen dus als ik alleen eet dan zorg ik gewoon dat ik 2 borden maak, en dan stop ik de 2e in de koelkast of vriezer.
Kan ik de dag erna eten zonder een berg afwas te hebben

Soms heb ik er echter geen zin in en dan maak ik gewoon wat simpels.
Soldaat bij de verbindingsdienst
pi_25486658
Meestal eet ik op het werk en anders laat ik een pizza komen. Heel soms maak ik zelf wat, meestal weekends ofzo en dan mag het (soms) ook wel wat moeite kosten. Sinds recent heb ik trouwens een easy snel iets wat best lekker als best wel flinke maaltijd trouwens voor 1 persoon.

1. pakje yum yum noodles (0.40 eurocent)
2. beetje conimex atjar tauge
3. 1 gebakken eitje
4. paar plakken ham
5. beetje ketjap en sambal
6. beetje bami goreng kruiden
7.1 zakje goedkope satestokjes in pindasaus.
8. beetje go-tan geroosterde kokos met pinda's.
9. plakjes augurk.

Naja verdere uitleg niet nodig denk ik, gewoon klaarmaken naar eigen inzicht. En dat kan in 15 a 10 minuten schat ik zo en tis bere lekker.
  zaterdag 12 maart 2005 @ 10:59:24 #4
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_25486687
Volgens mij kun je idd beter voor twee koken is qua kosten ook beter en dan de rest invriezen.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_25486854
hmjah, mijn nasi is ook altjid in een 20 minuten klaar, en erg lekker en vullend..

Nasi-mix (welk merk dan ook)
rijst
spekjes
geruld ei
paprika
prei
ui
knoflook
nasibamivlees
ketjap
wokolie
peper
zout

mixen maar

Doei.
pi_25486904
Afwisselend. Pasta en wokgerechten altijd voor meerdere personen, dus voor meerdere dagen. Want dat is nu eenmaal goedkoper.

Of gewoon vlees, aardappels en groenten. Makkelijk, snel en goedkoop.

En als ik geen zin heb om te koken, dan gaat er een pizza in de oven
  zaterdag 12 maart 2005 @ 11:19:31 #7
7752 LiquidSoul
Brabantse Drent
pi_25486923
Cool, dit topic ga ik volgen. Ik zit vanaf volgende maand ook op mezelf, dus kan wel wat kooktips gebruiken
pi_25487127
mm ja idd een nuttig topic... Maar ik ben te lui.. Vaak als ik alleen thuis moet eten, gooi ik er gewoon een pizza in omdat ik geen zin in koken heb na een hele dag werken.. Een stokbrood doet het ook goed trouwens... En verder maak ik van alles, als ik er wel zin in heb, maar nooit echt van die ingewikkelde dingen... dingen waar ik meer dan 8 ingredienten voor moet hebben en het me ook nog eens 3 kwartier kost ga ik echt niet maken, behalve als ik niet alleen eet
Time may change me.. But I can't change time
pi_25493109
halve ui (of kleine, of andere helft voor volgende dag bewaren) knoflook roerbakken (met olie).
100gr paddestoelen (oesterzwam lekker! op markt goed te krijgen). 4-5 minuten roerbakken, spinazie toevoegen (200-300 gram), totdat ie geslonken is. Pasta (wel eerst koken!:) ) pijnboompitten. Eventueel plakjes kaas, of feta.


Offe, spruitjes kort voorkoken (4 minuten), en vervolgens roerbakken met ui, een pindasoort, en kruiden (tijm).
pi_25503037
Gevulde paprika's doen het ook alijtd goed vind ik

paprika, rijst, wat groente naar keuze om door de rijst te doen, geraspte kaas

spreekt voor zich denk ik..

erg lekker, voedzaam en makkkelijk

evenals deze:

opwarmstokbroodje opwarmen tot hij beetje kleur krijgt
opensnijden
pesto eropsmeren
mozzarella in plakjes verdelen
gebakken tomaat verdelen
rucola eroverheen

weer in de oven tot de mozzarella gesmolten is



heerlijk
Doei.
pi_25509350
Hmm, voor die gevulde paprikas heb je zeker een oven nodig...

Best wel irritant, allemaal lekkere ideeën, maar je hebt der een oven voor nodig! Die ik (nog) niet heb...
pi_25509669
ik heb er twee
Doei.
pi_25511067
De basisbenodigdheden voor het koken voor mezelf heb ik wel; kookplaat, diverse pannen, magnetron, oven... het enige wat ik wel mis is een ruime vriezer, ik kook vaak te veel en zou het liefst veel willen bewaren maar dat lukt niet altijd wegens ruimtegebrek
Verjaardagen zijn gezond -
hoe meer je er hebt, des te langer je leeft
pi_25513248
Al kun je zonder oven ook best wel goed en lekker koken, een oven is toch wel handig! Maar om het nauw een basiselement te noemen... Oven mischien, maar een magnetron?? Ik heb nog geen enkele recept gezien, waarvoor je de magnetron moest gebruiken...

Vriezer heb ik wel, nou jah, een vriesvakje dan... Al gebruik ik hem niet om reeds gekookte eten te bewaren, maar om brood, vleesvervangers enzo in te gooien.
pi_25514267
Ja, nee, ik bedoel, ik kan zonder al te veel problemen de meeste dingen wel klaarmaken. Een echt basiselement is een pan, oven is leuke add-on, net als magnetron
Verjaardagen zijn gezond -
hoe meer je er hebt, des te langer je leeft
  dinsdag 15 maart 2005 @ 23:19:53 #16
46114 DzjieDub
M'n initialen, wat doe je
pi_25525741
CombiTron is ideaal - tron om te ontdooien en heel af en toe een kant-en-klare maaltijd in op te warmen (of de eerder ingevroren spaghetti-saus).
...en daarover gesproken: kook pasta (bijvoorbeeld een paar nestjes tagliatelle). Gooi een beetje olijfolie in een andere pan, even verhitten, dan wat gehakt erbij, even lichtbruin laten bakken. Eventueel wat spekblokjes of -reepjes laten meebakken. Ondertussen (kleine) ui - of de andere helft van the_disheaver's ui - fijnsnijden. Erbij gooien. Klein blikje tomatenpuree erbij gooien (8 cent bij de Appie). Beetje water - twee a drie "blikjes" erbij. Langzaam aan de kook brengen. Zout, kruiden (gedroogde italiaanse keukenkruiden) erbij. Basilicum fijnsnijden en erbij. Tenslotte met een beetje maizena dikker maken. In een kwartiertje klaar, en smaakt altijd aardig.

Of een afbakstokbrood in de lengte doorsnijden. Beide zijden besmeren met kruidenroomkaas ("Boursin"). Hierop plakjes cervelaatworst leggen, en goed uitgelekte stukjes of ringen ananas. Kwartiertje in de oven op een graad of 150, of zolang als op de verpakking staat plus 5 minuten.

Magnetronrecept: Spruiten schoonmaken. Kleine ui of sjalot fijnsnijden. Spruiten, ui en spekreepjes in een magnetronbestendige glazen schaal met deksel doen, met een klein beetje water. Zout en peper erover, niet te veel (spekjes zijn ook zout). Volgens handleiding magnetron koken.

[ Bericht 2% gewijzigd door DzjieDub op 15-03-2005 23:30:43 ]
De cursus "Omgaan met teleurstellingen" gaat vandaag helaas niet door
pi_25530943
Stel nou, je hebt pasta gemaakt, en je hebt pastasaus (met gehakt, of anders veggi) over..
en je hebt geen vries, of zin om de volgende dag weer te eten, dan kun je met die saus wat anders doen:

het is meestal wat dikker de tweede keer dat je het eet (net zoals met Goulash bijv.), dus:

gebruik deze saus voor tortilla's.
Enige wat je nog hoeft te doen is evt. kaas/sla/wat je nog meer lekker vindt, erop te gooien en je hebt een volwaardige tortilla waarin al lekker gehakt/paprika/champignon/etc (mijn pastasaus) zit

dat ga ik dan ook vanavond doen
Doei.
pi_25622223
Ik heb nooit zin om twee dagen achter elkaar hetzelfde te eten. Mja elke dag koken heb ik ook niet altijd zin in

De roerbakmie van Honig is wel een aanrader! Dat spul is binnen een paar minuten gekookt. Wat knoflook, vlees en roerbakgroenten in de wok. En dan de mie erbij. Heb je ook binnen een paar minuten klaar.
Ik wil niet meer, ik wil niet meer! Ik wil geen handjes geven!
Ik wil niet zeggen elke keer:Jawel mevrouw, jawel meneer......
nee, nooit meer in m'n leven!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')